TShirt Kelas & TShirt Konvoi…..siapppp!!!!

Hai, Assalamualaikum & Salam Cetak Baju,

Fuhh!!!seminggu dua ni tempahan agak padat & alhamdulillah, tak berhenti2 semenjak saya iklankan secara online & buat promosi kos pos free ni. Memandangkan saya kena siapkan tempahan ikut tempoh yang dah dijanjikan, so kena pulun betul2 le.

Tapi dalam sibuk2 tu, alhamdulillah jugak pertanyaan demi pertanyaan dari bakal customer saya dapat jawab on time. Bagi saya, jawab pertanyaan customer tu saaaaangat penting sebab itu menunjukkan kita ni profesional ke tak. Kalau customer tanya, pastu jawab nak tak nak je. Pastu lagi, tanya hari ni, seminggu kemudian baru jawab, saya rasa tak lama bisnes camtu hidup kat mukabumi ni.

So, prinsip saya, kalau saya sendiri nak jawapan cepat dari orang lain, saya pun kena bagi jawapan cepat gak kat customer. Baru diaorang respek. Cuma kalau tanya melalui komen kat bawah ni, saya tak pasti korang dapat tak jawapan tu daripada saya. Biasanya kalau ada org tanya melalui komen kat bawah ni, saya just copy balik maklumat diaorang & jawab melalui emel biasa. Camtu lagi efisien rasanya.

Oh….ye, sebelum saya lupa, kalau ada sape2 nak order baju harimau malaya yang dah ready stok, boleh tengok artikel sebelum ni. TShirt ni special sebab design dia satu2 jer kat Malaysia & kos pos FREE. Sama gak macam tempahan2 lain.

So, hari ni saya nak kongsi skit ngan korang citer2 tentang tempahan yang kitaorang baru buat untuk tatapan semua.

Tadi ada satu customer untuk hari raya korban hari tu bagi gambar diaorang pakai baju tu. Cer tengok gambar2 kat bawah ni….

Tshirt muslimah

Ini design untuk baju muslimah lak....

cetak tshirt

Tshirt sempena Hari raya Korban 2011

Hah…yang ni bukti gambar diaorang masa buat aktiviti tu..cantik jugak..hehehe!! Angkat bakul…

TShirt ni diaorang pakai masa aktiviti korban kat tempat diaorang hari tu. Cantik betul. Sedondon jer.

Hari ni jugak saya nak kongsi ngan u all, baju kelas yang kitaorang buat sebelum ni. Design dia agak simple tapi menarik dari segi pemilihan warna. Kena tindih warna 2 kali ni sebab kalau baju warna gelap saya kena buat base putih dulu. Baru warna dia menyerlah. Kat bawah ni antara tshirt kelas yang dah siap print kalau sudi nak tengok…

cetak t shirt kelascontoh design tshirt kelas

Baju tshirt yang diaorang pilih tu, baju Enzo. Kolar ngan lengan ada lis warna kelabu. Kalau korang nak tengok contoh baju tu, cuba klik kat link ni http://www.enzo.com.my/product-RN_SK.html pastu tengok mukasurat 8.

Kat bawah ni ada lagi contoh baju tu yang dah siap print dah.

contoh design baju kelast shirt kelas

Dah bersusun dah. Tengah jemur ni nak bagi kering. Kat bawah meja tu penuh dengan blok2 untuk customer yang dah siap tempah dah.

Ok…ini pulak cerita customer kitaorang yang nak buat baju konvoi untuk keluarga diaorang. Kalau tak silap hari tu diaorang tempah dalam 6 lai jer kot. Cer tengok design yang diaorang suruh buat tu cam kat bawah ni.

t shirt konvoicetak t shirt konvoi

Ni bahagian belakang. Geng2 keta Savvy ni.

cetak t shirt keretat shirt kereta

Ini lak bahagian depan. Diaorang tempah logo bahagian depan je. Semua sama jer anak beranak.

Kat bawah ni lak, cer tengok diaorang bergaya ngan baju yg kitaorang buat tu.

Fuh..nampak serius jer brader ni pakai baju Savoc tu. Baju ni kitaorang buat khas untuk diaorang jer. Orang lain tak order pun. So, spesel ni baju ni.

Nampak tak design baju tu kat dada diaorang tu. Time ni diaorang ada buat konvoi. So, tempahan tu semata2 nak join konvoi ni le tu.

Oklah…..setakat ni sajelah dulu kali ni. Nanti jumpa lagi di artikel akan datang.

Cam biasa…jangan malu, jangan segan. Kalau nak order, sila2kanlah emel, sms atau call kitaorang. Nak beli TShirt harimau muda pun boleh. Kalau nak tahu harga, isi jer maklumat kat page “Nak tahu harga tak?” seperti di bahagian atas web ni.

Ok..bai..tata..titi…tutu….

About Nik

Saya adalah seorang peniaga TShirt bercetak yang aktif di kampung saya.

Posted on 11/01/2012, in Baju Family Day, Baju Kelas, Baju santai, Umum and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 2 Comments.

  1. Kalo nk buat bju kelas kain jersey bleh x

Ada nak cakap apa2 ke?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 751 other followers

%d bloggers like this: