Daily Archives: 01/05/2012

Lagi cerita pasal cetak baju……

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Selamat Hari Pekerja pada yang bekerja…korang yang student pun, Selamat jugak sebab tak yah pegi kelas hari ni sebab cikgu pun pekerja gak…heheheh. Selamat le korang.

Hari ni saya cuti (saya kerja full time) & orang rumah yang buat full time. Saya bantu dia dari segi buat design & blok. Printing dia yang buat. Itu le. Saya yang pegi kursus, dia yang terer. Kalau ikutkan dia ada degree Ekonomi kat UKM tapi rezeki untuk bekerja tak ada, alih2 Tuhan bagi rezeki ke sini rupanya.

Alhamdulillah le sebab kalau bisnes dari rumah ni, banyak kelebihannya. Boleh jaga anak, boleh tengok anak membesar, boleh rehat bila2 masa nak rehat, boleh tengok citer Korea ke, Indon ke, Mexico ke sambil buat printing & macam2 lagi le. Tapi kalau nak bersosial tu, susah skit le sbb kalau kerja pejabat ada kawan2. Kat rumah ni berkawan ngan anak, suami, mak ayah & jiran2 je lah. Tapi bagi saya, kerja kat rumah ni memang best.

Ok..rasanya baru lagi citer pasal baju, so hari ni nak tambah lagi cerita pasal baju2 tu sebab dah banyak tempahan yang kitaorang dapat. Takut tak sempat nak masuk dalam blog ni.

Kali ni nak citer pasal beberapa design baju yang agak sempoi yang kitaorang dah buat sebelum ni. Salah satunya, design baju kat bawah ni. Ramai jugak yang suka tempah baju I Love…ni.

cetak t shirt

cetak baju

Sebelum ni pun dah banyak yang customer dah order. Untuk design I Love(bentuk love) tu memang saya dah ada blok dia. Cuma tambah tulisan atau gambar je lepas I love tu. Korang yang berminat, boleh le nak order kalau nak.

Ada satu lagi design yang agak cantik untuk dikongsikan. Design gambar orang betul tapi 1 kaler jer cam kat bawah ni.

cetak baju

Design baju camni senang je. Customer bagi gambar original kat saya pastu saya tukar ke design kat atas ni guna Photoshop. Sonang je. Tapi kalau nak print gambar original, saya surrender awal2 sebab saya print guna Silkscreen, bukannya Heat Press. Kalau Heat Press memang boleh kalau nak buat design original. Cuma saya tak buat heat press ni. Printer rosak.

Kat bawah ni ada lagi baju2 tu untuk tatapan korang….

print baju keluarga

t shirt kartun

Sempoi kan. Kalau sape berminat nak buat camni, korang isi je maklumat kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat atas nun & emel sekali gambar korang yang nak diprint tu. Peringatan…harga baju base on kuantiti. Kalau order sikit, mahal le skit harga dia. Saya harap korang paham le ye.

Yang gambar kat bawah ni lak, customer bagi dah complete camtu…lagi senang saya nak print. Yang ini saya buat saiz A3. Kalau besar nampak cantik skit.

cetak baju

cetak t shirt

Gambar yang ini lak, jauh tempahannya. Dari Sabah bah…geng2 Forensik hospital kat Sabah.

Yang ini pun, design diaorang bagi. Oleh sebab, design dia agak complicated, saya kena upah designer profesional untuk touch up balik untuk sesuai dibuat silkscreen. Mana tak susahnya…cer tengok gambar kedua tu. Tak ke pening kalau nak print tu.

cetak tshirt group

cetak baju group

Nak buat design ni sebenanya bukan mudah….saya hanya boleh touch up design basic jer. Kat universiti dulu belajar akaun, tak belajar grafik pun. So, terpaksalah saya upah designer luar untuk buat balik design tu.

Itu le…kalau customer bagi design yang pelik2 tu, saya pening gak. Kalau yang betul2 susah nak buat, saya akan bagitau terus saya tak leh buat sebab kalau saya kata boleh buat, nanti pelanggan tu mengharap.Mana yang boleh buat, saya akan cuba usahakan sebaik mungkin untuk buat.

Ok..kat bawah ni saya masukkan semua gambar yang sempat saya ambik sebelum ni. Ada jugak baju yang saya tak cerita kata atas ni. So, korang tengok le ye…mana yang berkenan boleh tiru…ye tak?

So…sempena Hari Pekerja 1 Mei hari ni, ini jelah dulu yang boleh saya kongsi ngan korang.

Cam biasa, kalau sape2 nak order baju untuk apa sahaja aktiviti korang, jangan malu & jangan segan, kontek je kitaorang samada dengan isi form kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun, sms/call atau emel je ke adminkomisen@gmail.com.

Kalau nak tahu harga baju & nak tengok baju, klik jer kat bahagian katalog kat atas nun….ok!!

So, see you soon….baiiiii….

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 768 other followers

%d bloggers like this: