Monthly Archives: August 2012

Tempahan baju masih lagi padat selepas raya ni…..

Hai & Selamat Hari Raya semua,

Kepada rakan2 yang melawat blog saya, Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin diucapkan. Ada apa2 yang terasa sepanjang saya kendalikan blog saya ni, harap dimaafkan.

Untuk maklumat korang, bisnes cetak baju kitaorang terpaksa dihentikan sementara dari 18/08 sampai semalam, 26/08. Almaklum le…nak beraya sakan.

Tapi dalam duk stop bisnes tu pun, ada gak emel masuk skit2 tanya pasal baju. Mana yang saya sempat jawab saya jawab, mana yang tak sempat tu, mintak maaf le banyak2.

Raya pertama ngan kedua, raya kat Perak. Rumah orang tua isteri. Raya ketiga dah balik kampung kat Kemaman, Terengganu. Pastu, pegi lak berjalan raya kat rumah sedare kat KT. Tu yang terpaksa stopkan bisnes tu dulu.

Lepas balik raya ni, senarai panjang tempahan menunggu. Banyak yang tshirt kawin dah setel. Yang banyak kiu sekarang ni, tshirt kelas. So, camanepun, kena pulun segera le sebab dah janji ngan customer hari tu.

So, pada korang yang nak baju cepat, saya nak mintak maaf awal2 le sbb memang tak mampu saya tunaikan. Sekarang ni, kalau nak guna dalam 2 ke 3 minggu lepas buat tempahan, Insya Allah boleh ditunaikan.

Hari ni tak nak berceloteh panjang le sebab masa agak terhad.

Cam biasa, saya nak berkongsi ngan korang tempahan2 yang dah setel sebelum raya hari tu. Cer tengok.

cetak baju kelas

 

Design baju kelas cam ni kitaorang pernah buat untuk tempahan sebelum ni. Ada customer yang berkenan nak buat sama gak camtu tapi bezanya ada logo lencana sekolah & nama kelas kat belakang.

tshirt kelas

tshirt kelas

baju kelas

Biasanya kalau print 1 kaler memang cepat & senang skit. Lagi satu, kain pun main peranan jugak. Kalau print silkscreen banyak kaler atas baju jersi, saya memang tak sanggup buat. Pernah buat dulu tapi kaler dia tak naik. Kalau 1 kaler ok lagi. Tapi kalau baju cotton, buat banyak kaler memang cantik.

So, sape2 yang nak print banyak kaler atas baju kain jersi, saya mintak maaf le ye sebab saya tak sanggup buat & tak sanggup tanggung rugi. Baik saya mengaku awal2 sebab takut ada yang mengharap nanti.

Ini ada satu lagi cerita printing. Cer tengok kat bawah…

baju grup cetak

Baju ni design dia simple je. Kaler kuning, pastu tindih hitam. Print lak atas kain cotton, so mudah skit le.

baju kumpulan

baju group

tshirt cetak grup

Siap ada nama masing2 lagi kat bawah design tu. Bahagian depan kosong. Baju ni jauh tempahan ni. Dari Sabah bah.

Ini lak baju kawin. Gambar depan lupa nak ambik. Kat depan tu ada gambar gak…

baju rewang

baju rewang

Ini je gambar baju yang sempat saya ambik. Nanti yang lain2, saya cerita dalam artikel akan datang nanti. Baju kawin camni biasanya customer buat design sendiri ataupun diaorang pilih dalam blog saya sendiri. Mana yang tak ada idea tu, diaorang suruh ikut je design yang dah ada & touch up skit2 nak bagi cantik.

So, korang pun kalau berkenan nak tempah, apalagi….isi je maklumat tempahan korang kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun. Takpun korang sms, call atau emel jer. Terpulang pada korang.

Bagi yang rasa kurang konfiden skit dengan tawaran kitaorang, cuba baca apa kata bekas pelanggan2 kitaorang kat page “Testimoni” kat atas nun. Terpulang pada diri sendiri.

So, setakat ni dulu le ye….Selamat Hari Raya sekali lagi & maaf zahir batin. Baiiii……

Tempahan untuk sebelum raya stop dulu…..

Hai geng & Salam Cetak Baju kat korang,

Pertama2nya nak bagitau le yang tempahan untuk sebelum raya, kitaorang terpaksa stopkan dulu sebab dah padat dah. Takut kalau terima lagi nanti customer mengamuk lak kang sebab tak dapat sebelum raya.

Tapi bagi korang yang nak baju tu lepas raya, no problem. Tempahan cam tu terbuka bila2 masa.

Setakat ni banyak yang order baju rewang atau baju kawin…mungkin sebab ramai nak kawin time raya ni kot.

Baju kelas pun banyak. Baju kelas ni macam tak risau sangat sebab kalau terlepas sebelum raya, lepas raya pun masih customer boleh terima lagi. Tapi kalau baju kawin terlepas ikut date yang diaorang nak, mesti diorang marah nanti. Ye lah…baju kawin mestilah nak guna time kawin, bukan time berkelah, ye tak!

Tapi nasib baik le, kebanyakan baju kawin tu print simple 1 kaler jer….kalau banyak2 kaler, jenuh jugak. Kalau banyak kaler, mungkin saya bagi masa skit kot. Tak leh le nak cepat…

Ada 1 tempahan tu, nak sebelum raya…kuantiti 120 lai. Nasib baik, 1 kaler jer printing depan belakang. So, tak ada le risau sangat. Cer tengok cerita kat bawah ni….

baju cetak

 

Ini baju untuk satu kilang kat Ipoh ni. Depan belakang print. 1 kaler hitam, senang skit…

baju group

 

baju cetak

 

cetak baju

 

tshirt cetak

 

tshirt baju

 

Ini le antara baju2 yang kitaorang sempat rakamkan…tengok macamana bersepahnya baju kitaorang jemur kat dalam rumah tu. Tak sempat nak susun cantik2. Bila dah betul2 kering, baru saya start lipat masuk plastik untuk dipos.

Bukan setakat gambar baju, gambar budak2 pun masuk sekali. Sengih jer…heheheh. Yang kecik baju biru tu ada potensi jadi bisnes woman cetak baju tu…

Ok…ada lagi cerita pasal tempahan baju kelas. Ada satu design tu, ramai jugak yang minat. Cer tengok ni….

cetak baju kelas

 

Tak tahu apa yang speselnya design baju ni..mungkin gambar headphone tu kot.

tshirt kelas

 

baju kelas

 

baju kelas

 

 

Customer ni order 2 jenis baju. Berkolar ngan roundneck. Cantik gak. Setakat ni design ni masih belum ada hakcipta lagi. So, pada korang yang nak order gak baju camni…dipersilakan.

Ini lak satu lagi cerita pasal tempahan baju kitaorang yang sempat di upload…

baju cetak

 

Baju ni agak mudah untuk dicetak. Ada 2 warna jer. Mula cetak putih, pastu atas putih buat kaler merah. Kalau tak buat base putih, nanti kaler merah tak naik. Dua2 design tu saiz A3.

cetak baju

 

cetak tshirt

 

cetak baju

 

Puashati gak buat baju ni tapi ada problem skit. Lupa nak print nama. Customer kata ada nama nak letak kat setiap bawah baju tu. Nasib baik tak pos lagi. Kena ambik masa lagi untuk print nama le pulak. Tak apa…servis kena lengkap, kalau tak marah customer kang.

So, rasanya setakat ni dulu le ye. Dah nak masuk waktu berbuka dah ni.

Pada korang yang ada nak tanya apa2 pasal tempahan ni, cer klik kat page “Soalan Lazim” kat atas nun untuk tengok soalan2 yang biasa customer kitaorang tanya.

Korang pun kalau nak order baju, boleh isi borang kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat atas nun, ataupun emel, sms atau call terus. Terpulang pada korang…..

Allahuakbar Allahuakbar…dah azan le weh…berbuka dulu ye..bai…jumpa lagi!!!

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 673 other followers

%d bloggers like this: