Category Archives: Baju Group, Kumpulan @ Pertubuhan

T Shirt untuk special group

Kami sediakan macam2 jenis TShirt & printing untuk korang…..

Design Baju Raglan 2015

Hai & Salam Cetak Baju pada semua,

Apa khabar? Lama dah rasanya tak bersua dalam blog ni. Memang tak pernah bersua pun….rupa pun tak pernah nampak…hihihihi.

Harap2 korang sihat sokmo & sentiasa bahagia le hendaknya. Kitaorang pun…Alhamdulillah. Makin hari makin melimpah rezeki tuhan bagi. Syukur sangat2…

Untuk pengetahuan korang, Alhamdulillah kitaorang dah ambik staf sorang untuk bantu kerja2 printing & prepare blok printing. Nak harap pada kitaorang je, memang tak cukup tangan, kaki, mulut dll.

Memang staf sorang ni banyak membantu. So, mana2 order yang tersangkut tu dapat le cepat sikit.

Pada saya sendiri…terus terang saya bagitahu yang saya dah buat bisnes ni 6 tahun dah tapi masih lagi secara part time. Wife yang buat full time. Tapi walaupun camtu, syukur…rezeki tu kalah orang yang buat full time.

So….target saya dalam 5 tahun lagi, saya akan buat bisnes ni full time. Target saya jugak mempunyai kilang yang boleh menampung permintaan tinggi dari customer nanti. So, pada korang yang dari dulu sampai sekarang follow blog kitaorang, terima kasih banyak2 diucapkan & folllowlah sampai bila2. Mana tahu korang akan dapat banyak manfaat dari kitaorang nanti terutamanya bila saya dah start berhenti kerja & buat full time nanti ye.

Ok….bagi korang yang tengah mencari tempat nak printing baju korang, cuba stop sejenak kat sini & cuba survey apa yang kitaorang boleh offer kat korang.

Apa yang korang dapat kat blog ni?

1. Macam2 jenis brand & katalog baju yang berkualiti.

2. Harga yang berpatutan. Student paling ramai order ngan kitaorang.

3. Website untuk buat sendiri design nak print. Susah nak cari dalam Malaysia ni…

4. Artikel2 yang ada macam2 maklumat pasal printing & bisnes baju.

5. Kos pos tak payah pikir sebab kitaorang bagi kos pos FREE untuk Semenanjung & separuh harga untuk Sabah Sarawak.

6. Layanan yang memuaskan(In Sha Allah, persoalan akan dijawab segera)

7. Tips2 bagi bantu korang untuk start & kembangkan bisnes TShirt korang.

8. Ebook untuk bantu start bisnes TShirt

9. Macam2 jenis printing – silkscreen printing, sulam & heat press.

dan macam2 lagi. Korang2 godek le sendiri dalam blog ni kalau nak tahu apa yang kitaorang boleh offer kat korang.

So…buatlah keputusan bijak korang sendiri. Kalau korang tak order tshirt sekarang..bila lagi kan.

Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Ok…hari ni saya nak kongsi jugak ngan korang yang saya sekarang ni buat nombor2 belakang guna stiker. Dah tak guna printing biasa sbb print biasa agak remeh & banyak kerja.

Cuma stiker ni saya guna yng berkualiti sikit. Kita panggil Plastisol Pre Cut Stiker. Ramai dah guna nombor camni. Korang boleh pilih samada nak nombor yang ada logo EPL ataupun tak ada.

Contoh macam bawah ni…

DSCN2094 nombor stiker baju

Cantik tak? Nama tu guna printing. Nombor tu je guna stiker. Kalau tengok macam bukan stiker. Memang cantik.

Ada beberapa jenis nombor yang saya offer. Antaranya…

Nombor Nicky Hitam

 

Jenis NICKY kaler hitam

Nombor Nicky Putih

 

Jenis NICKY kaler putih

Nombor Aden Hitam

Jenis ADEN Kaler hitam

Nombor Aden Putih

Jenis ADEN kaler putih

Nombor Adi Putih

Jenis ADI kaler putih

Nombor EPL Putih

Jenis EPL kaler putih

HARGA : 1 NOMBOR ~ RM5.00

So, pada korang yang excited nak order baju beserta nombor ni, boleh order ngan kitaorang nanti ye.

Ok…seperti biasa, kalau tak berkongsi cerita memang tak sah.

Ini ada beberapa cerita tentang tempahan yang kitaorang terima sebelum ni ye. Ni hanyalah sebahagian. Banyak lagi tak masukkan sebab nanti penuh lak blog ni nanti.

Cerita 1

tshirt bola jersi

nombor stiker baju

Yang ni tempahan nombor seperti sebelum ni.

Depan logo 3 kaler & depan 2 kaler. Agak mencabar jugak nak print ni sebab saya print sekali dengan logo sekali tapi Alhamdulillah…dipermudahkan.

Belakang nama print & nombor stiker seperti diatas.

Cerita 2

tshirt surau cetak

cetak tshirt surauYang ni untuk surau & printing special skit. Gold ngan hijau.

Design memang datang terus dari customer. Tinggal nak print je.

Print Gold mahal skit dari print biasa sebab guna serbuk Gold. Cara printing sama jugak tapi mesti kena guna kain silkscreen yang lubang besar supaya dye dia mudah keluar sebab dia guna powder bancuh ngan paste.

Cerita 3

cetak baju

cetak tshirt

Kalau nak jimat & nak murah sikit, buat semua nombor untuk semua baju. Kalau nombor jersi lain2 setiap baju, 1 nombor dah RM5 & 2 nombor RM10. Tak termasuk harga baju & printing lain lagi tu. So, ini cadangan saya kalau nak jimat sikit. Terpulang pada korang jugaklah ye.

Tapi nombor jersi, memang jadi pilihan ramai….

Cerita 4

beg kain

beg kain

Selain daripada TShirt, kitaorang ada jugak print beg kain. Beg kain ni biasanya sesuai untuk orang yang ada seminar, mesyuarat, kursus dll.

Cerita 5

baju jersi

Yang ni contoh baju jersi tapi ada logo EPL kat nombor tu. Terpulang pada masing2. Kalau tak nak ada logo tu, pilih je nombor yang tak ada logo tu.

Tengok….sampai Sandakan dah baju teman…hihihhi.

Cerita 6

cetak tshirt mrsm

cetak baju mrsm

Student MRSM pun ramai yang order ngan kitaorang. Design semua diaorang buat sendiri dalam customink.com je. Tak yah pening2 nak cari design. Semua ada kat situ. Macam yang ni depan lencana guna stiker & yang lain print.

Belakang ada lagi tapi tak sempat nak upload.

Oklah…rasanya setakat ni dululah ye. Banyak lagi kerja nak buat ni.

So….cam biasa…

Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Sampai jumpa lagi, korang….baaaiiii….

Yang selalu disini,

Abang Nik & Kak Salina
www.cetaktee.com
www.mohcetakbajuiam.com

Alhamdulillah…bertalu2 tempahan tshirt kelas masuk sekarang ni…..

Design Baju Raglan 2015

DAPATKAN SEKARANG BAJU RAGLAN LENGAN 3 SUKU SEBELUM KEHABISAN STOK!

Hai, hai & salam cetakbaju semua,

Alhamdulillah…syukur pada Allah. Sekarang ni tak henti2 tempahan TShirt kelas masuk. Macam yang saya bagitau sebelum ni…start je bukak sekolah, student2 akan mula tempah tshirt untuk kelas diaorang. Kebanyakan yang order, student yang tahun akhir kat sekolah tu atau tahun yang ada periksa macam PMR, SPM atau STPM. Ada jugak tshirt2 untuk group2 diaorang sendiri kat sekolah.

So, pada korang yang nak order tshirt kelas, sangat dialu2kan sekarang.

Mungkin korang ada masalah nak buat design tshirt korang kan…jangan risau, dalam blog ni semua masalah korang akan diselesaikan.

1.  Kalau korang tak ada design nak buat atau tak idea nak buat design atau tak reti nak buat design, mudah je…klik kat link bawah ni & korang godek2 sendiri design korang sendiri, lepas dah siap, emelkan ke emel saya di adminkomisen@gmail.com.

Pastu, bagitau sekali jenis baju & berapa lai korang nak order. Penting ni…sebab benda2 ni yang akan tentukan harga baju korang nanti.

<<KLIK SINI SEKARANG UNTUK BUAT DESIGN KORANG TU SENDIRI>>

2. Kalau bajet korang rendah, saya cadangkan korang pilih je tshirt murah brand 4square atau agent tee. Banyak pilihan kaler kat situ. Kualiti pun cantik & saya suka print atas baju ni sebab kain dia lembut & licin time nak print.

<<KLIK SINI……TSHIRT 4SQUARE>>

<<KLIK SINI…..TSHIRT AGENT TEE>>

3. Kalau rasa ada bajet lebih sikit & nak baju yang lain sikit, klik kat page Katalog2 kat bahagian atas nun & cari Katalog Enzo, Change, Oren Sport & Gildan. Macam2 jenis baju ada. So, bukan sahaja tshirt biasa tapi tshirt lain pun banyak kitaorang jual.

Baju muslimah ada, baju korporat ada, jaket ada dll.

4. Apa yang kami offer lagi…..kos pos untuk semenanjung FREE & ke Sabah Sarawak saya tanggung separuh.

5.  Lagi satu, kitaorang sediakan servis printing jenis silkscreen printing, heatpress & sulaman.
So, pada student2 yang tengah cari tshirt kenang-kenangan untuk kelas korang, inilah tempat yang sesuai untuk korang.

Semenjak 5 tahun lepas, anggaran dalam 50K ke 70K helai dah kami siapkan. Ianya bukan satu amaun yang kecik berbanding dengan saiz kedai kami tapi Alhamdulillah, semuanya dapat disiapkan dengan jayanya.

Untuk korang lagi bersemangat nak buat tshirt kelas tu, kat sini saya tunjukkan macam2 jenis TShirt kelas yang kitaorang dah siapkan baru2 ni….

tshirt Raglan

tshirt raglan cetak

tshirt raglan cetak baju

Yang ni guna tshirt Raglan ni. Memang ramai yang order baju camni. Memang cantik sebab biasa baju plain je. Print simple 1 kaler je. Walaupun 1 kaler, still boleh jadi kenangan untuk diaorang.

tshirt kelas

tshirt kelas

Ini tshirt orang malaysia tapi group Jepun. Masa print baju ni rasa macam print baju geng Ultraman pulak sebab semua nama2 jepun. Kelas jepun kot ni. Design diaorang bagi siap. Kitaorang print je.

Design besar camni kena buat 2 lapis supaya naik kaler dia. Mula2 buat 1 layer sebagai base & second layer sebagai penaik kaler dia.

 

DSCN0494Ini Tshirt kelas biasa ni. Lencana print kat dada & tulisan kat bawah. Guna baju brand Enzo. Yang ambik masa bila nak print lencana tu sebab ada 3 kaler tapi Alhamdulillah dengan teknik yang betul, kerja jadi mudah.

tshirt kelastshirt kelas

Yang ini pun guna baju Raglan. Memang sedikit mencabar print baju ni sebab design besar & perlu 5 blok printing ni. Tapi Alhamdulillah jugak…..kami mampu siapkan dengan jayanya. Nak print baju ni pun kena ada teknik yang betul. Kena tentukan kaler apa yang dulu nak print sebab takut kaler kemudian tertindih kaler dibawah. Konfem jadi pelik kalau jadi camtu.

Peringkat nak pecahkan kaler tu dibuat masa buat design dalam komputer lagi. Tak boleh main hentam je. Kena study jugak supaya kaler dia ngam2 dengan design asal.

 

Ok…selain TShirt kelas, ada ramai jugak customer order untuk group atau untuk dijual semula. Cer tengok contoh2 baju yang baru2 ni diaorang order….

DSCN0497

Ini printing biasa. 1 kaler printing. Customer perlu bagi jenis font & In Sha Allah, mudah untuk saya buat balik design tu.

TIPS CETAK BAJU HARI NI :

Customer perlu bagi jenis font yang akan didownload dari internet supaya masa nak print nanti deisgn font tu lebih sharp.

Kalau bagi dalam format jpeq atau lain2, dikhuatiri design tu pecah & tak cantik masa print. Tapi kalau tak ada jugak, boleh bagi

dalam pixel atau resolution yang besar supaya cantik masa nak print nanti.

 

 

Ok…ni antara gambar TShirt yang kami siapkan sebelum ni untuk contoh bagi korang….

tshirt sukan

tshirt sukan bola

Yang ini….saya kena guna stiker kat bahagian dada sebab customer nak cepat & akan ambik masa kalau nak print. Tapi customer ni pun prefer stiker daripada print. So, lagi mudah. Kalau stiker, dalam sejam dah boleh siap.

Selain dari tu….

tshirt harimau

tshirt bola

tshirt kelas

tshirt sukan

Ni group ni. Design semua diaorang ambik dari customink.com je. Tak payah nak pening2 memikirkan camane nak buat design tu. Font & design semua dah ada siap kat situ. Print pun puashati sebab memang mudah nak print.

tshirt memancing tshirt memancing

Ada jugak yang order baju memancing. Yang ini customer sendiri lukis & kitaorang transfer balik dalam komputer. Cuma saya mintak jenis font je dari customer sebab font yang dia bagi dalam lukisan tu tak jelas. So, ni le hasilnya……..

Ok…ni antara design2 lain yang saya nak kongsikan ngan korang ye…

tshirt hari keluarga

tshirt memancing

tshirt kelas

tshirt group

Ni antara gambar2 baju yang saya sempat upload hari ni. Kalau banyak, takut nanti penuh lak blog ni & boring lak korang nanti.

Cam biasa……

Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

So, kalau tak order tshirt kelas sekarang, bila lagi. Nanti dah naik kelas, menyesal lak nanti kang.

Sampai jumpa lagi…..baaiiiiiii…..

Yang sentiasa membantu,

Abang Nik & Kak Salina
www.mohcetakbajuiam.com
www.cetaktee.com

P.S : Jika anda sedang mencari TShirt yang print I AM, korang boleh layari www.mohcetakbajuiam.com & kalau nak tengok design baju kelas kat www.cetaktee.com.

MAKLUMAN PENTING : Perubahan harga mulai Mac, 2015!

Hai & Salam mohcetakbaju semua,

Ni nak bagitahu ni…..kami akan buat beberapa perubahan harga terutamanya yang berkaitan dengan kuantiti yang sedikit.

Actually, baru2 ni, saya masuk ke kelas otai printing & dia bagitau pasal kos untuk bisnes TShirt ni. Sejak dari 2010 lagi, saya guna harga yang saya belajar dari tok guru lama & inilah pertama kali saya akan buat perubahan harga. Hanya perubahan yang kecik je & tak efek untuk kuantiti yang banyak.

Dari 2010 hingga ke saat ini jugak, kitaorang maintain bagi kos pos FREE kepada semua pelanggan. Kos yang saya tanggung untuk kos pos ni anggaran sebulan ialah RM1,500.00 ke RM2,000.00. Maknanya, saya dah rugi sebanyak ni sebab bagi kos pos FREE tu. Tapi saya tak kisah sebab sekurang2nya saya punya servis ada kelainan daripada website lain & sebab saya bagi kos pos FREE nilah, saya punya bisnes mencanak2 naik semenjak 2010 lagi…Alhamdulillah.

So, bagi korang yang nak merebut peluang sebelum kenaikan harga tu, boleh start order dengan kitaorang sebab bila masuk je Mac, 2015, saya akan naikkan harga tu.

Selain daripada tu, kami akan buat beberapa perubahan dengan blog kitaorang & kami start jual produk2 lain termasuk design yang guna printing plastisol, cenderamata, dll. So, kalau sape2 nak tahu apa perubahan2 yang akan kitaorang buat dalam blog ni, follow sokmo blog ni ye.

Ada lagi satu nak bagitahu ni…..In Sha Allah, kami dalam proses nak buka cawangan di Bangi. So, itu pun saya maklumkan kemudian.

In Sha Allah, saya akan mula menjual baju2 cam bawah ni…

Design 1 Design 2 Design 3 Design 4 Design 5 Design 6

 

TAPI SAYA TERIMA DESIGN CAMNI UNTUK 30 HELAI KE ATAS SAHAJA…….PRINTING PLASTISOL ATAU CMYK
(INI BUKAN PRINT GUNA STIKER ATAU HEATPRESS)

Ok….REBUTLAH PELUANG SEBELUM SAYA BUAT PERUBAHAN LAGI KELAK…

So, cam biasa…..apa cerita cetak baju yang kitaorang dah siapkan sebelum ni.

cetak tshirt

cetak baju

Design camni tak susah nak print sebab base dia paling besar putih. So, kalau nak print kaler lain, senang sikit nak buat marking sebab kitaorang guna kaler putih sebagai marking.

Tulisan tu kena guna font yang di download dari internet. Kalau bagi tulisan dalam format jpeg, takut design dia pecah. Biasanya saya akan download dari internet untuk dapatkan font sebenar sebab kalau print guna font sebenar, design dia lebih sharp bila kita print.

Cerita 2

cetak baju

cetak tshirt

Yang ni agak komplikated sikit sebab yang logo tu ada 4 kaler kena print. Design asal tu saya kena upah designer saya untuk pecahkan ikut kaler asal. Pecah kaler ni bukan semua orang tahu buat. Yang biasa dengan printing baju, diaorang akan mahir dengan pecahkan kaler ni.

Saya terpaksa upah designer luar sebab saya memang tak sempat nak buat sendiri. Lagipun, nak bantu jugak designer2 kat luar nun buat duit. Tak le rugi bakat diaorang nanti.

Belakang simple je. 1 kaler print je. Yang ni biasa je.

baju muslimah cetak

Yang ni baju muslimah. Saiz printing sama dengan baju TShirt biasa. Alhamdulillah…walaupun ada locking, tak guna pun tapi tok guru marah saya sebab kalau tak guna locking, kerja lambat sikit. Betul cakap dia. In Sha Allah, saya akan start guna locking dah. Tak ada le penat sangat nak print nanti.

Cerita 3

cetak baju

Yang ni biasa je. 1 kaler printing. Ada sorang chinese tu mintak buat baju untuk family day dia.

Cantik betul kalau print kuning atas baju merah. Memang menyerlah betul.

Ok…setakat ni je dulu untuk kali ni.

Peringatan Penting Sekali lagi…..

Kami akan buat perubahan harga mulai Mac, 2015 ini.

Oleh itu, sesiapa yang nak rebut harga sebelum dinaikkan, sila berbuat demikian sebelum 1 Mac 2015.

Design Baju Raglan 2015

So, cam biasa…..pada korang yang berkenan nak buat TShirt untuk apa sahaja aktiviti korang & menggunakan TShirt Raglan kitaorang atau apa sahaja jenis TShirt kat katalog atas nun, korang boleh order terus samada melalui :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Selamat Berjumpa kembali….baaiiiii….

Yang Ikhlas Membantu,

Abang Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

www.mohcetakbajuiam.com
www.cetaktee.com

Dah boleh start plan untuk buat TShirt kelas atau apa sahaja TShirt dalam Tahun 2015 ni!!

Design Baju Raglan 2015Tshirt I AM 4Square 2014 copy

 

Hai & Salam cetak baju pada semua pelawat mohcetakbaju.com,

Apa khabar semua? Dah masuk sekolah ke? Ada plan nak buat TShirt kelas korang tahun ni ke?

Seperti tahun2 sebelum ni, start je sekolah, start le kitaorang sibuk.

Kalau masa cuti sekolah sebelum agak rileks skit sebab kebanyakan pelanggan kitaorang adalah student.

So, pada korang yang plan nak buat baju kelas kenang-kenangan korang tahun ni…dah boleh dah bincang2 ngan member kelas korang. Korang dah boleh plan nak buat design camane, nak baju jenis camane & berapa bajet korang.

Biasanya bajet ataupun harga le yang jadi masalah kat students sebab ada jenis yang nak baju yang cantik & mahal skit tapi bajet tak ada.

Tahu tak camane korang nak buat……

Cuba pakat2 dengan kawan2 untuk start kumpulkan duit. Katakan bajet korang dalam RM35 selai. So, mungkin korang boleh lantik sorang untuk kumpulkan duit dari korang. RM1 sehari ke, 50 sen sehari ke, RM2 seminggu ke.

Kumpulkan & bila dah cukup, korang boleh terus start ngan kitaorang.

Pastu, susah hati sebab tak ada design nak print ke?

Tak payah pening2. Korang klik je kat page “Buat Design Sendiri” kat atas nun atau klik link DISINI untuk start buat design korang sendiri kat sini.

Lagi puashati sebab korang boleh godek2 sendiri. Nak adjust, boleh adjust sendiri. Ikut suka hati korang.

Bila dah siap, hantar ke emel saya di adminkomisen@gmail.com & emelkan sekali kuantiti tempahan/jenis baju. Nanti saya bagi harga nanti.

Kalau korang rasa memang tak ada idea nak buat tshirt kelas korang, cuba klik kat website kitaorang satu lagi www.cetaktee.com. Kat sini ada macam2 jenis design TShirt kelas yang dah sedia ada untuk korang pilih.

Gambar cetaktee 4

 

 

Korang pilih je mana yang berkenan & kitaorang akan adjust atau print ikut kehendak korang nanti ye.

So……start le merancang TShirt untuk apa sahaja aktiviti korang dalam Tahun 2015 ni. Jangan biarkan Tahun 2015 ni berlalu gitu je tanpa kenangan untuk korang ingat seumur hidup korang.

Jika anda tahun ni ambik UPSR, PT3, SPM, STPM, Pra Universiti, Degree, Master, Phd, sekolah pondok atau apa sahaja…..anda harus fikirkan sesuatu untuk dijadikan kenangan seumur hidup korang. Tak lain & tak bukan…TSHIRT.

Mungkin hanya dengan TShirt, korang dapat jodoh dengan si dia, mungkin dengan TShirt, korang bersemangat nak ambik periksa, mungkin dengan TShirt korang dapat jumpa kawan lama…macam2 boleh jadi. So…apa ditunggu lagi. Mulakanlah dari sekarang…..

Ok…harap2 ada berita baik dari korang semua.

Hari ni saya nak berkongsi banyak sikit tentang TShirt2 yang kitaorang dah siapkan sebelum ni supaya korang lebih bersemangat nak order TShirt tu..

Cerita 1

tshirt JDT

tshirt JDT

baju jdt

Sape peminat JDT? Ni bukan baju saya jual selai2 ni tapi customer kitaorang order sebelum ni. So, kalau ada peminat JDT nak order baju camni jugak, silakan….korang dialu-alukan. Macam2 jenis design korang boleh order kalau nak. Yang ni print atas banyak jenis kaler baju. Memang puashati sebab cantik design dia. 4 kaler printing ni. Agak susah skit nak print sebab tak guna locking tapi hasil pengalaman, inilah hasilnya.

Cerita 2

tshirt group

cetak baju group

Ni untuk satu group team chinese kat Kampar ni. Banyak juga….hampir 100++ lai ni. Design diaorang buat sendiri & kitaorang just print je. Depan print 2 kaler tapi guna 1 blok printing. Mudah skit nak marking nanti.

cetak baju kumpulan

cetak tshirt group

Cerita 3

tshirt sulam logo

Yang ini sulam logo depan & nama print. Sulam saya terima 10 lai ke atas je. Kalau print 5 lai ke atas sebab kalau sulam kena caj blok printing. Banyak order dapat murah nanti.

baju cetak dan sulam

 

cetak tshirt

cetak baju

 

Cerita 4

cetak baju

cetak baju

Maaf…gambar agak kabur tapi nak bagitau yang design ni banyak blok printing kena guna ni terutamanya logo bahagian depan tu. Kalau tak silap 5 blok printing tu sebab ada 5 kaler. Masa nak print tu, ok lagi tapi masa nak pecahkan kaler design tu ambik masa lama sikit. Design ni saya terpaksa upah designer saya untuk pecahkan kaler tu. So, dah pecah kaler ikut blok printing, senang sikit nak print nanti.

cetak baju group

Cerita 5

tshirt family day

cetak baju hari keluarga

Yang ni print atas baju Raglan lengan pendek brand Enzo. 2 kaler depan & 1 kaler belakang. Agak mudah jugak sebab design pun ambik dari internet je.

Cerita 6

cetak baju

cetak baju

Yang ini pun sedikit rumit tapi masih boleh print dengan mudah. Rumit masa nak pecahkan kaler tu terutamanya belakang. Yang ini pun saya terpaksa upah designer saya untuk pecahkan kaler dia dulu. Tapi orang rumah dah berpengalaman lama buat printing ni, so Alhamdulillah…small matter bagi dia…hehehe….

cetak baju

cetak tshirt

Cerita 7

cetak baju rewang

Design asal ni totally customer buat kat customink.com. 2 kaler printing ni…kelabu gelap & kelabu cerah. Tak nampak sangat kan. Tapi itu le warnanya.

cetak baju rewang

Belakang nombor kecik bawah bahu & nama kat lengan.

cetak baju rewang

Ok…setakat ni je lah dulu ye. banyak2 kang, boring lak.

So, cam biasa…..pada korang yang berkenan nak buat TShirt untuk apa sahaja aktiviti korang & menggunakan TShirt Raglan kitaorang atau apa sahaja jenis TShirt kat katalog atas nun, korang boleh order terus samada melalui :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Jangan malu & jangan segan nak order apa sahaja TShirt korang ye. In Sha Allah, kami akan memberikan layanan yang sebaik mungkin kepada korang nanti.

Jumpa lagi…..baaaiiiii,…..

Design Baju Raglan 2015

Design Baju Raglan Nama kelas 2015

Design Baju Raglan Nama 2015

 

Design Baju Raglan I AM 2015Yang Disini,

Abang Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

PROMOSI TSHIRT RAGLAN TAHUN 2015

Hai, hai & Salam Cetakbaju untuk semua pelawat mohcetakbaju.com,

Alhamdulillah & syukur sangat2 sebab blog mohcetakbaju.com ni masih berjalan & semakin berkembang di Tahun 2015 ni. Bukan senang sebenarnya nak maintain satu2 bisnes dalam jangkamasa 5 tahun ni. Hasil usaha gigih & tak reti putus asa, Alhamdulillah kami dah sampai ke tahap ini.

Tahun 2015 ni, dengan izin Allah…saya akan meningkatkan lagi produk & servis kitaorang supaya dapat bagi yang terbaik kepada korang semua.

Tapi tanpa korang…memang konfem, kitaorang pun tak ke mana sebenarnya. Terima kasih tak terhingga buat korang.

Hari ini saya nak kongsi ngan korang tentang produk terbaru kitaorang yang baru dilancarkan & dijangka akan menggunakan jenama kami sendiri iaitu BAJU RAGLAN BRAND AINIX.

Buat permulaan ni, kitaorang nak promote baju Raglan LENGAN 3 SUKU – BODY KELABU & LENGAN HITAM seperti dibawah ni.

Untuk permulaan ni, kitaorang akan jual dalam RM18 sehelai (Harga asal RM20) & promosi ni saya akan tamatkan sehingga TShirt Raglan Peringkat 1 ni habis dijual (kebiasaannya dalam sebulan dah habis dijual). Stok sedia ada adalah sebanyak 600 helai iaitu saiz XS hingga 2XL. Setiap saiz 100 helai.

Design Baju Raglan 2015

 

Seperti biasa, saya hanya terima order 5 helai ke atas sahaja. Harga diatas adalah untuk harga baju kosong sahaja tanpa cetak.

Jika anda ingin mencetak design anda sendiri diatas baju tu, sila emelkan ke emel saya di adminkomisen@gmail.com untuk dapatkan harga beserta cetakan tersebut. INGAT!!! KAMI TERIMA 5 HELAI KE ATAS SAHAJA.

Korang juga boleh print mengikut design2 kami seperti dibawah :

Design Baju Raglan Nama kelas 2015 Design Baju Raglan Nama 2015 Design Baju Raglan I AM 2015

Ini hanya sebahagian daripada design yang biasa customer kitaorang nak print.

So, terpulang pada korang. Jika korang nak design lain & tak tahu nak designkan apa, klik DISINI untuk korang buat design tu sendiri ikut citarasa korang. Lagi puashati.

Selain daripada baju Raglan seperti diatas, kitaorang juga ada TShirt Raglan biasa lengan pendek seperti dibawah.

BRAND ENZO

Kod 1028 Raglan Enzo

 

BRAND GILDAN

Baju Raglan Baseball Tee GILDAN

 

So, terpulang pada korang nak pilih yang macamana tapi setakat ni yang readymade, ini je yang ada dulu.

Kalau korang nak buat selain daripada design yang ada kat atas ni, saya boleh buat custom made tapi dengan syarat 50 lai ke atas….diulangi!!!50 lai ke atas ye.

So, pada korang yang berkenan nak buat TShirt untuk apa sahaja aktiviti korang & menggunakan TShirt Raglan ni atau apa sahaja jenis TShirt kat katalog atas nun, korang boleh order terus samada melalui :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Kitaorang menantikan tempahan korang ye. In Sha Allah, kitaorang akan layan korang sebaik mungkin.

Ok…hari ni cam biasa, kalau nak kongsi cerita pasal tempahan sebelum ni memang tak sah. Apa cerita kitaorang?

cetak tshirt engineering

Ni gambar asal yang customer bagi. 2 kaler printing. Alhamdulillah, mudah je sebab customer dah bagi siap dalam Adobe Illustrator. Hasilnya cam bawah ni…

tshirt cetak engineer

tshirt cetak engineer

Baju yang gelap tu ada bayang2 hitam jugak sebab guna baju kaler navy. Walaupun tak guna locking tapi masih lagi mampu print 2 kaler camtu.

Selain dari tu…

cetak tshirt kelas

cetak tshirt kelas raglan

Haaa….yang ni tshirt kelas print atas baju jenis Raglan brand Enzo kaler hitam merah. Design ni pun customer bagi siap dalam Ai. So, senang sikit nak print. Pun 1 kaler depan belakang. Lebih murah & lebih mudah nak print.

Lagi? Apalagi……

cetak tshirt kapalterbang

Yang ni saya suka sebab cantik betul bila print. Gambar kapalterbang. Depan belakang print. Depan 2 kaler & belakang 1 kaler.

cetak baju kapalterbang

cetak baju kapalterbang

cetak baju kapalterbang

Ni antara gambar baju yang sempat saya ambik. Ada 3 jenis gambar kapalterbang. Semua design lebih kurang camni.

Selain dari tu…

cetak baju

cetak tshirt

Ni print biasa je. Design ni pun, customer yang bagi design ni dalam Ai. Tak yah edit2 dah. Print je terus.

Print 1 kaler merah je. Mudah je.

Oklah setakat ni jelah dulu ye. Jumpa lagi kita akan datang di lain minggu.

Sekali lagi….

So, pada korang yang berkenan nak buat TShirt untuk apa sahaja aktiviti korang & menggunakan TShirt Raglan ni atau apa sahaja jenis TShirt kat katalog atas nun, korang boleh order terus samada melalui :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Sampai jumpa lagi….baaiiiiii…..

Abang Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

Kami jual semula TShirt 4Square…lengan pendek, lengan panjang & kanak2….

Hai, hai & Selamat Cetak Baju semua,

Straight to the point….Tshirt 4square ada balik. Selepas kami stopkan jualan tshirt 4Square sebelum ni sebab ingatkan kilang stop production, sekarang kami jual balik TShirt2 brand 4Square tu.

Cuma sekarang ni, harga kami terpaksa tambah 50 sen selai dari harga sebelum ni & kami samakan dengan harga baju Agent Tee.

So, maknanya…lengan pendek RM10.50, lengan panjang RM16 & kanak2 RM10.50. Cer tengok antara kaler Tshirt yang kami ada untuk korang semua.

Baju 4square

Baju 4square Polo

Baju Long Sleeve Roundneck 4square

Baju Kids 4square 2

Ni antara kaler baju yang kami offer kat korang. So, sape2 yang nak baju lengan panjang kaler Dark melange, grey melange & kaler2 lain, boleh start order dah ye.

Takpun klik link bawah ni atau klik kat page atas nun utk korang mula order baju2 tu ye.

http://mohcetakbaju.com/katalog-4square/

Kitaorang pun ada offer gak baju 4square ni untuk buat baju I AM. Harga sama cam baju Agent Tee. Cer Klik link bawah ni untuk detail harga baju tu.

http://mohcetakbaju.com/tshirt-i-am/

So, pada sape2 yang berhajat nak order baju tu…jangan segan & jangan silu untuk kontek kitaorang, samada :

1.  Emelkan ke adminkomisen@gmail.com (cara ni paling digalakkan…)

2.  Whatsapp atau SMS ke 0192254028 (abang Nik) atau 0193643692 (Kak Salina).

3.  Takpun isi form kat page “Nak tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun.

In Sha Allah, kami akan layan korang sebaik mungkin.

Tolong jangan order melalui komen2 dalam artikel ni ye. Susah nak jawab kat situ.

 

Ok…apa cerita hari ni?

Hari ni saya taknak bercerita pasal tempahan baju tapi nak cerita pasal blok printing yang saya pernah buat sebelum ni.

Mungkin ada antara korang tak tahu camane bentuk blok printing untuk print design korang tu.

Cer tengok gambar bawah ni. Ni lah antara blok2 printing yang sempat saya ambik gambar. Ada beberapa ratus biji blok printing sebenarnya tapi ni baru sebahagian yang saya boleh tunjukkan.

1 kaler mewakili satu blok printing. So, korang bayangkan kalau saya terima order 1,000 ke 2,000 lai sebulan, berapa banyak blok printing yang perlu saya sediakan.

DSCN0059 DSCN0060 DSCN0061 blok printing

 

Blok2 printing ni saya perlu jemur atau letak bawah kipas untuk bagi cepat kering. So, bukan mudah sebenarnya nak print baju korang sebenarnya.

Jadi, pada sape2 yang nak cepat tu, mungkin boleh pikir 2,3 kali ye sebab memang akan ambik masa kalau nak prepare blok ni sebenarnya. lainlah kalau design dah siap2 korang bagi & saya print out je…In Sha Allah, boleh le cepat sikit nanti.

Ok..hari ni setakat ni jelah dulu ye. Nanti apa2 hal, saya cerita lagi dalam artikel akan datang ye.

Yang paling penting, nak bagitahu je…Tshirt 4Square dah ada balik….

So, jumpa lagi korang….bai…

Tshirt I AM 4Square 2014 copy

Tshirt I AM 4Square 2014 Long Sleeve copy

Abang Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

Tips nak buat iklan PERCUMA tanpa bayar satu sen pun (SPECIAL UNTUK BISNES TSHIRT!)

 

TShirt I AM copy

Hai, hai, hai, Salam Cetak Baju & Salam AidilAdha(Buat rakan2 beragama Islam),

Salam Aidiladha buat semua umat Islam di serata pelusuk dunia ye(blog ni sampai ke tepi sempadan Alaska pun boleh tengok ni kalau ada line internet). Selamat berkorban le ye pada semua….

Hari ni nak kongsi ngan korang pasal TIPS buat iklan PERCUMA. Nak dengar tak? Sape nak dengar…angkat tangan…..

Tidak dinafikan, proses pemasaran atau mencari customer sangat2 penting dalam perniagaan termasuklah bisnes TShirt ni.

Ramai orang yang nak buat bisnes ni tapi gagal dari segi marketing. Kedai gah & hebat macam hotel 5 bintang tapi tak ada customer pun datang. Website gempak, siap ada lampu lip lap lip lap lagi tapi sayang, pelawat tak singgah pun.

So, bagaimana nak tarik pelawat atau bakal pelanggan untuk membeli produk korang. Dalam masa yang sama, korang malas nak keluarkan belanja.

Yang sebenarnya, kalau diikutkan kepada hukum bisnes yang sebenar, kalau nak duit datang kat kita, kita perlulah keluarkan dahulu duit kita. Bila duit keluar, baru ada duit masuk. Kalau tak keluar duit pun sebenarnya boleh buat bisnes jugak tapi keputusannya agak lambat dan tak sehebat kita laburkan duit.

Tapi tak mengapa…bagi orang yang baru berjinak-jinak dengan bisnes TShirt, mungkin mereka tak ada modal yang banyak lagi untuk dibelanjakan. So, untuk permulaan ni, mereka bolehlah fikirkan bagaimana cara yang tak perlu keluarkan duit untuk memasarkan produk mereka.

Biasanya, kalau benda yang tak perlu keluar duit, kita kena keluarkan dalam bentuk lain seperti kena keluarkan tenaga, masa dan penat lelah.

Kalau kita ada duit, benda2 camni kita boleh kurangkan lagi.

So, apa cara FREE Marketing yang saya nak cadangkan tu ?

  1. Bersembang di kedai kopi. – sambil bersembang, bagitahu sekali apa yang kita jual atau website kita. Mudah je. Modalnya…air liur je.
  2. Setiap kali sms, letakkan iklan. Bukan bayar iklan tapi bayar sms tu sahaja.
  3. Setiap kali emel, letakkan iklan kita.
  4. Guna whatsapp – daripada duk bersembang benda yang tak berfaedah, selit2kan sekali iklan kita tapi jangan terlalu kerap. Boring orang nanti.
  5. Minta kawan-kawan, saudara mara atau adik-beradik tolong promosi
  6. Tulis kat pokok – jangan tulis sebarangan. kena tengok tempat jugak. Nanti majlis datang tangkap nanti kang.
  7. Sambil bersembang dalam telefon, sambil buat promosi.
  8. Iklan dalam Facebook (yang tidak berbayar).
  9. Tulis atas sekeping kertas iklan korang & tampal ditempat yang dibenarkan.
  10. Buat flyers dengan tulisan atau print sendiri & edarkan ditempat korang. (Kalau nak cantik, kena bayar le & buat kat kedai printing).
  11. Cari kain-kain perca yang tak guna & masih cantik lagi yang ada dalam simpanan anda & tuliskan iklan atas kain tersebut.
  12. Carikan kertas sekeping, tuliskan iklan korang, ambilkan salotape & tampalkan kat belakang kereta (jadikan seperti stiker).
  13. Tulis iklan korang dalam satu kertas kecil sebesar bisnes kad, pastu edarkan dalam pengangkutan awam seperti bas, LRT, keretapi dll.
  14. Buat iklan anda atas kadbod atau kertas manila, pegang kadbod atau kertas manila & duduk di tempat2 yang ada lampu isyarat & tunjukkan pada pemandu kenderaan yang lalu lalang disitu.

Kalau ikutkan macam2 idea untuk korang mula mempromosikan bisnes TShirt korang tapi camane pun, nak cepat & berkesan, kena keluarkan duit jugak.

Kalau tak melabur, susah & lambat sikit nak dapat customer nanti. Yang FREE memang nampak cam mudah je tapi korang kena tebal muka, korang kena letih & penat dan korang kena korbankan banyak masa.

So, terpulang pada tahap masing2. Paling mudah…jual kat Facebook je. Itu yang paling glamer pun.

Macam saya sendiri…saya peruntukkan RM2000 ke RM3000 sebulan untuk buat marketing saje. So, disebabkan saya sibuk, belanja sebanyak ni, boleh gantikan penat lelah saya.

Mungkin nampak belanja tu besar tapi berbaloi dengan pulangan yang dapat.

Oklah….saya harap..korang akan berjaya dengan bisnes TShirt korang masing2 ye..

Hari ni nak bercerita pasal apa ye. Banyak gak tempahan yang kitaorang dah siapkan sebelum ni tapi sekarang ni, kitaorang akan mintak dulu baki bayaran, baru pos ye.

Cerita 1

tshirt group

tshirt cetak group

Blur sikit gambarnya. Ni baju group wife ni. Simple 2 kaler je. Kuning tu tak tindih putih pun. Just print sekali je tu. So, agak sempoi.

tshirt exo

tshirt exo

Haahhh…yang ni budak2 pompuan suka sangat ni. Baju EXO. 1 kaler print je. Yang camni, banyak gak saya terima tempahan. Korang nak order, bgtau ye.

tshirt syarikat

tshirt company

Yang ni pun sempoi je. Depan belakang 1 kaler printing. Tak ada cerita panjang ye sebab simple je.

tshirt family day

tshirt hari keluarga

Ini lak tshirt hari keluarga. Design asal banyak kaler tapi customer ni nak yang 1 kaler je. So, agak sempoi jugak. Cepat & mudah.

tshirt family day

tshirt family day

Ni bahagian belakang lak. 1 kaler jugak. Kalau 1 kaler camni, harga pun lebih murah dari print banyak kaler. sesuai untuk korang yang nak bajet murah.

tshirt I AM

Ni lak tshirt I AM tapi ada nam sekolah kat bawah tu. So, terpulang pada masing2.

TShirt I AM copy

 

TShirt I AM Long Sleeve Agent Tee

 

So…cam biasa, kalau sape2 nak order baju untuk apa sahaja aktiviti korang :

1.  Emelkan detail nak order & design nak print kat emel saya di adminkomisen@gmail.com.

atau ;

2.  Call/Whatsapp/SMS ke 0193643692 (Salina) atau 0192254028 (Nik)…..tapiPERINGATAN!!TOLONG JANGAN CALL WAKTU MALAM. KAMI PUN NAK BEREHAT JUGAK!!!

Sampai jumpa lagi…..baiiii….

Yang kat sini,

Nik & Salina
adminkomisen@gmail.com

Kami pun banyak kali kena tipu….customer tak bayar…

Iklan TShirt I AM 4

 

Hai, hai, hai & Salam Cetak Baju semua,

Berjumpa lagi kita hari ni….hari ni actually kitaorang cuti. So, rehat sikit le. Sambil2 tu sempat le upload cerita sikit pasal bisnes cetak baju ni.

Kalau korang baca tajuk atas ni, mungkin ada yang tak percaya. Biasa kita dengar supplier atau peniaga online yang tipu atau makan duit customer tapi kitaorang terbalik pulak. Kitaorang yang kena tipu pulak.

Actually, sebelum2 ni…saya lebih suka guna pendekatan biar customer yakin & percaya kat kita. Biasanya saya mintak 50% deposit dulu & lepas tu, pos baju diaorang dulu. Bila diaorang dah dapat baju, baru kitaorang mintak duit baki tu.

Tapi, ada yang jenis customer ambik kesempatan. Dah dapat baju, macam2 alasan diaorang bagi atau ada jugak yang senyap terus bila dah dapat baju tu.

Rasanya beberapa ribu ringgit jugak saya kena tipu tu.

Tapi sebenarnya tak ramai yang macam tu. Majoriti adalah pelanggan yang jujur dan baik hati. Saya tak tahu le. Mungkin ada sesetengah tu memang dah jenis tabiatnya camtu kot. Suka kebas duit orang kot.

Saya ceritakan beberapa kisah atau beberapa orang pelanggan yang pernah tipu saya sebelum ni.

1.  Ada satu customer ni, saya tersalah pos baju kosong kat dia. Kalau ikutkan orang lain punya. Saya pun dengan penuh sopan, mintak tolong dia poskan ke alamat sebenar tuanpunya baju tu & saya sanggup tanggung kos pos tu. Tapi dia buat derrrkkk je. Semua mesej saya dia tak jawab & kalau call, tutup handphone. Tak tahu le apa masalahnya.

Kejadian ni berlaku tahun lepas tapi sampai sekarang tak ada feedback.

 

2. Customer yang ini lak, student lagi kat UM. Kalau sape2 baca artikel ni & student UM, pastu pernah order baju SCOMI & ada nombor kat belakang, yang ini pun saya kena tipu jugak.

Dia buat bayaran tapi tak isi form kat page Cara Bayaran. So, camane kitaorang nak proceed order kalau page Cara Bayaran tak isi.

Pastu, tup2 dia kata dah buat bayaran & page Cara Bayaran tak boleh isi. So, saya bersungguh2 le buat baju dia tu ikut date yang dia nak.

Pastu, masa nak pos…courier ada masalah skit & dia terpaksa hantar sendiri baju tu kat tuanpunya asal. Dia kemudian salahkan kitaorang sebab dia kena keluarkan kos lain lak.

Saya setuju bagi diskaun lagi tapi mintak baki saya dibayar. Tapi dah banyak bulan dah, tak bayar2 sampai sekarang. emel pun tak berjawab.

Kitaorang dah bersungguh2 bantu dia siapkan baju tu tapi tak bertimbangrasa langsung.

 

3. Ni lak cikgu sekolah rendah…..cikgu ni pun satu. Nama je cikgu tapi buat busuk nama cikgu je. Sama je macam cikgu yang bocorkan soalan UPSR baru2 ni.

Saya dah bersungguh2 siapkan awal tempahan dia tapi dah berapa bulan tak bayar2 lagi baki dia. Dahlah nak tempah bukan main kasar lagi tapi nak bayar, bukan main liat.

Camane ilmu nak berkat kalau cikgu camni. Tengok le anak2 murid sekarang. Tapi bukan semua cikgu camtu. Ramai lagi yang baik & hebat sebenarnya tapi yang sorang dua ni le yang busukkan nama cikgu tu.

Bila kitaorang call, tak berjawab. Bila dapat jawab, dia kata pegi UK & akan bayar. Tapi samapi sekarang, habuk pun tarak.

 

4.  Ada sorang lagi ni, student kat Pahang. Yang ni order baju I AM kat kitaorang. Baki hampir RM800. Yang ni lagi le sakit hati…dah dapat baju, buat diam sampai sudah. Call tak angkat. Emel & mesej tak jawab. Tak tahu le apa masalahnya.

Kadang2 frust rasanya sebab kita ni bersengkang mata siapkan tempahan2 tu tapi baki tak bayar.

Ada lagi beberapa orang lagi customer yang culas nak bayar baki. Kalau ada masalah dengan baju tu, bawak berbincang. Apa yang saya boleh bantu, saya bantu.

Kalau customer korang rejek, bincang ngan kitaorang untuk dapatkan penyelesaian. tapi bincang cara baik. Jangan nak marah2 atau maki hamun. Kami manusia biasa jugak yang ada perasaan.

Saya lebih suka bantu customer yang bercakap lembut daripada yang bersikap kasar. Korang pun camtu jugak rasanya.

Korang yang tak bayar tu, fikir2kanlah…..kalau korang jual balik baju tu & dapat duit, satu sen pun rezeki korang tak halal & tak berkat. So, camane bisnes & hidup nak senang camtu.

Sama le jugak cam korang mencuri kalau camtu. Tak senang hidup korang dunia akhirat nanti. So, FIKIR-FIKIRKANLAH………

So, sekarang ni…apa yang saya buat, saya mintak dulu customer bayar baki & saya baru pos baju tu.

Saya terpaksa buat camtu untuk elakkan perkara sama berlaku. Tapi korang jangan takut, saya tak akan & tak pernah tipu sebab saya berniaga ni kerana Allah.

Korang fikirkanlah….kalau saya menipu, konfem bisnes saya tak berkat, dah lingkup & dah tak meniaga dah tapi dah 4 tahun lebih saya dalam online & Alhamdulillah, pendapatan kitaorang semakin meningkat dari hari ke hari & semakin tak cukup tangan dah nak siapkan tempahan tu.

Hanya Allah yang banyak membantu kitaorang & disokong oleh korang semua, terima kasih.

So, setakat tu jelah luahan hati kami ye sebab dah lama pendam dalam hati. Nak luahkan jugak, baru lega.

Hari ni nak cerita pasal apa ye?

Cerita 1

tshirt kelas

tshirt kelas

Yang belakang ni, customer nak emboss yang kaler merah tu. Nak tahu tak camane rupanya emboss tu. Emboss tu print timbul macam kat bawah ni….

tshirt kelas

Haaaa….nampak tak design kaler merah tu timbul. Yang putih tu stay cam biasa je.

Design timbul camni le nanti kalau korang order baju I AM emboss nanti. So, nanti design dia lain dari yang lain.

Cuma emboss ni mahal sikit dari print dye biasa sebab kena guna special dye & kena guna airgun untuk timbulkan design tu cam kat bawah ni…

tshirt kelas

Tu tangan teman tu…muka masih tak boleh ditunjuk atas masalah teknikal (bukan sebab tak hensem….hehehe).

Camni le caranya kitaorang naikkan design emboss tu. Banyak guna letrik gak ni. So, sape2 yang nak buat design emboss camni, bgtau le ye.

 

tshirt kelas

 

Cerita 2

tshirt kelas

tshirt kelas

tshirt kelas

Yang ni tshirt kelas biasa. Depan 2 kaler & belakang 2 kaler. Belakang lupa nak upload…hehehe. Manjang je lupa.

Tapi matching gak kaler dia sebab baju kaler navy blue & print kaler biru muda. Design diaorang buat dalam Customink.com. So, agak mudah sikit nak print ni.

Cerita 3

tshirt konvoi

tshirt konvoi

tshirt konvoi

Ni baju konvoi lak ni. Depan 2 kaler, belakang & lengan. Yang ambik masa sikit nak print lengan sebab perlukan papan khas untuk print tu.

Print depan tu pun kena guna marking jugak. Kalau salah marking, tak sharp nanti. Tapi Alhamdulillah, berkat pengalaman, tak ada masalah timbul. Bisa diatur.

Oklah tu…hari ni 3 cerita je sempat update. lain kali, kitaorang kongsi lagi ye.

So, cam biasa…sape2 yang nak order baju I AM tu, tengok promo bawah ni untuk lengan panjang & lengan pendek brand Agent Tee. Kalau nak baju Raglan atau lain2 brand, klik kat button bawah ni.

TShirt I AM Long Sleeve Agent Tee TShirt I AM copy

 

So…cam biasa, kalau sape2 nak order baju untuk apa sahaja aktiviti korang :

1.  Emelkan detail nak order & design nak print kat emel saya di adminkomisen@gmail.com.

atau ;

2.  Call/Whatsapp/SMS ke 0193643692 (Salina) atau 0192254028 (Nik)…..tapiPERINGATAN!!TOLONG JANGAN CALL WAKTU MALAM. KAMI PUN NAK BEREHAT JUGAK!!!

Jumpa lagi korang!!!!! Baiiii….

Dari kami,

Abang Nik & Kakak Salina
adminkomisen@gmail.com

MACAM-MACAM JENIS TSHIRT MURAH ADA…KAMI JUGA ADA BRAND AGENT TEE….

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Straight to the point……nak bagitahu ni, company kitaorang bukan je jual baju 4square sebagai pilihan untuk baju murah. Kami juga ada baju brand Agent Tee seperti gambar dibawah ni.

Katalog Agent Tee 2014 2 copy

Agent Tee ni kain dia tebal skit dari 4Square tapi ada 12 pilihan kaler je. Harga baju Agent Tee ni RM10.50 selai kosong.

Bukan setakat short sleeve. Long sleeve pun ada jugak.

 

So, nak bagitahu jugak….tempahan TShirt I AM sedang berjalan seperti biasa & saya promote TShirt Agent Tee ni jugak bagi sape2 yang bajet agak murah atau sape2 yang nak buat jual semula.

Tapi kalau korang nak tahu, TShirt I AM tu bukan je guna brand Agent Tee ni tapi saya ada jugak promote brand2 lain..kalau nak tahu lanjut, cer baca promo bawah ni & klik kat iklan bawah ni ye.

TShirt I AM copy

 

TShirt I AM Long Sleeve Agent Tee

Harga yang saya bagi kat atas ni untuk Semenanjung tapi kalau Sabah/Sarawak kena tambah RM2 lagi selai.

Pastu, KOS POS FREE SEMENANJUNG & 50% SAYA TANGGUNG UNTUK SABAH/SARAWAK. Sabah/Sarawak saya tanggung separuh pun kira ok dah tu sebab kos pos ke sana mahal oooo….boleh le cover skit2 untung & dapat gak tolong orang Sabah Sarawak dapatkan baju sama macam orang Semenanjung, ye tak…

Kalau korang nak tahu…saya ada jugak terima tempahan dari negara2 jiran macam Brunei, Singapore & Indonesia. So, kalau diaorang nak tempah, kos pos kena tanggung 100%. Paling jauh hari tu pun ke Korea. Student Malaysia di Korea.

Selain daripada tu…ada gak baju jenis Raglan saya offer untuk buat baju I AM tu. Cantik gak. Contoh baju tu macam kat bawah ni…

Kod 1028 Raglan

Harga dia….

Senarai Harga I AM Enzo

 

Kalau nak tahu detail harga baju lengan panjang, pendek & ikut brand semua UNTUK BAJU I am……KLIK KAT SINI SEKARANG!!!!

So, pada sape2 yang berminat nak order baju I AM tu…..sila :

1.  Emelkan detail & design nak print tu kat emel saya di adminkomisen@gmail.com

atau ;

2.  Call/Whatsapp/SMS ke 0193643692 (Salina) atau 0192254028 (Nik)…..tapi PERINGATAN!!TOLONG JANGAN CALL WAKTU MALAM. KAMI PUN NAK BEREHAT JUGAK!!!

 

Ok…apa2 pun kontek kami kalau nak tahu lanjut ye.

Actually…kami bukan je buat baju I AM. Dalam 4 tahun lebih kami dalam industri ni, dah beribu2 lai tshirt kami print. Macam2 jenis ada. Nak tahu ke?

Cer baca cerita pasal tempahan kami sebelum ni…

tshirt family day

tshirt family day

tshirt family day

Ni untuk baju family day ni. Design semua customer yang bagi. So, mudah skit saya nak pecahkan kepada 2 kaler, hitam & putih.

Kalau ikutkan kalau nak dapatkan design yang lebih sharp, kena guna locking ni tapi wife saya print guna marking je. Dia dah berpengalaman guna marking tu, so tak ada masalah bagi dia.

Cantik gak design camni tapi ambik masa skit sebab kena print hitam dulu. Pastu, tunggu design kering baru tindih putih tu.

So, apa cerita lagi…..

tshirt askar

tshirt tentera

Baju ni jauh nak guna ni…untuk ESSCOM kat Lahad Datu ni. Bangga le jugak buat baju ni.

Rasanya geng Komando pakai baju ni. Yang ni pun 2 kaler jugak. Putih & kelabu. Actually depan ada nak print jugak tapi lupa nak ambik gambar dia. Sempat ambik belakang je.

Lagi apa citer….

tshirt sukan

tshirt sukan

Ini ada 4 kaler kena print. Kuning, hitam, putih & merah.

Harga pun mahal skit sebab saya kena upah designer untuk pecahkan kaler rimau tu. Nak print pun kena hati2 supaya marking dia tak lari. So, Alhamdulillah…walaupun nampak macam susah nak buat tapi berkat pengalaman kitaorang, berjaya jugak akhirnya.

Ok…last punya cerita…

 

 

 

cetak tshirt kelas

tshirt kelas

cetak baju kelas

Ini antara tshirt2 kelas yang saya sempat upload dalam blog hari ni. Banyak lagi sebenarnya yang nak cerita tapi kalau banyak sangat nanti penuh lak blog saya ni.

So, rasanya setakat ni dulu. So, sape2 yang nak tempah tshirt untuk apa sahaja aktiviti korang, jangan malu & jangan segan untuk :

1.  Emelkan detail nak order & design nak print kat emel saya di adminkomisen@gmail.com.

atau ;

2.  Call/Whatsapp/SMS ke 0193643692 (Salina) atau 0192254028 (Nik)…..tapi PERINGATAN!!TOLONG JANGAN CALL WAKTU MALAM. KAMI PUN NAK BEREHAT JUGAK!!!

Ok….jumpa lagi, korang….baaiiiii….

Nik & Salina,
adminkomisen@gmail.com

Kami tak terima tempahan korang, kalau………

TShirt I AM copy

 

Hai, hai, hai & Salam Cetak Baju semua,

Berjumpa lagi kita hari ni. Dah lama rasanya tak upload cerita dalam blog ni. Almaklumlah, tempahan full memanjang. Nak bercuti & nak berehat pun tak sempat. Ni pun tengah kerja lagi ni.

Tapi kitaorang setakat ni, ok je sebab bila buat kerja yang kita minat, biasanya tak akan rasa penat atau give up. Seronok sebenarnya. Cuma letih badan skit le. Nak buat camane…inilah jalan yang kami pilih.

Ok…disepanjang 4 & hampir 5 tahun kami dalam bisnes ni, baaaaaanyak sangat tempahan yang terpaksa kami rejek. Samada kami tak boleh buat, tak mampu buat atau tak nak buat.

Korang jangan ingat semua tempahan kitaorang boleh terima. Ada beberapa jenis tempahan yang kalau korang tanya, kami akan rejek terus. Bukan sombong atau berlagak tapi ada alasan sebab apa kitaorang tak nak terima tempahan tu.

Antara tempahan yang kitaorang akan terus rejek ialah :

1.  Tempahan yang berkaitan dengan agama lain seperti Kristian, Buddha, Hindu dll. Ianya bertentangan dengan prinsip saya. So, maaf ye kepada customer2 yang nak order camtu.Memang banyak sangat saya terima order camtu tapi saya terpaksa tolak dengan cara baik. Harap korang faham2 le ye.

2.  Tempahan 5 helai ke bawah. Saya hanya terima 5 lai ke atas je. Tak kira campur saiz, kaler ataupun kod baju. Asalkan 5 lai ke atas je. INGAT TU YE!!!

3.  Tempahan yang mempunyai terlalu banyak design nak print. Saya akan terus rejek juga kerana akan ambik masa yang lama untuk print design camtu. Baik saya tumpu kepada print design yang sikit tapi massyuuukkk…..

4. Tempahan yang banyak sangat kaler nak print. Yang ni pun sama dengan nombor 3 diatas. baik saya tumpu pada design yang tak banyak kaler tapi janji massyuuuukkk!!!

5.  Tempahan untuk baju custom made bawah 70 lai. Kalau nak custom made, mesti 70 lai ke atas baru saya terima.

6.  Tempahan yang nak segera. Kurang dari 3 minggu. Konfem saya akan rejek terus sebab memang tak sempat nak buat. Kalau saya terima & tak sempat siap, konfem kena marah punya. So, kalau nak tempah, mesti 3 minggu ke atas lepas dapat deposit, boleh siap ye.

7.  Tempahan guna baju sendiri. Maaf…saya tak terima baju luar. Saya guna baju saya sendiri je ye. Kalau saya guna baju luar & baju rosak, teruk saya kena berganti nanti sebab baju luar ni tak sama dengan stok yang saya ada.

 

Setakat ni itu jelah yang kitaorang rasa kitaorang tak boleh penuhi buat masa sekarang. Ini hanya mungkin sementara.

Kalau keadaan mengizinkan, In Sha Allah, saya akan bagitau balik dalam blog saya ni nanti.

Pastu jugak, nak bgtau ni……TOLONG LE JANGAN CALL KITAORANG PADA WAKTU MALAM TERUTAMANYA DAH DEKAT PUKUL 11 MALAM. KITAORANG PUN MANUSIA JUGA & KITAORANG LETIH JUGA. TOLONGLAH BERTIMBANGRASA SKIT YE. INI…ADA YANG CALL PUKUL 12.00 MALAM & 2 PAGI PUN ADA. KITAORANG MEMANG TAK AKAN ANGKAT CALL TU YE. BILA DAH BUNYI TELEFON TU, SUSAH LAK NAK TIDO LEPAS TU….TOLONGLAH YE……KITAORANG TAU, KORANG MEMANG EXCITED NAK ORDER BAJU TU, TAPI PIKIR2KANLAH YE…..

Ok…rasanya itu je ingatan untuk korang setakat ni ye. Kami akan cuba memberikan layanan terbaik kepada korang nanti, In Sha Allah.

So….cam biasa. Apa cerita hari ni?

DSCN2939

Aisey…gambar kucing pun masuk sekali. Kucing ni teman kitaorang tengah printing ni. Kadang2 kalau cat tengah basah lagi, tiba2 dia melompat atas baju tu….aduhhh!!! tensennya.

Terpaksa le basuh baju tu sbb dah comot tapi kitaorang tak ada marah. Dia binatang, bukannya ada akal pun. Paling tidak pun, marah mulut camtu je…hehehe. Kesian dia.

 

Hari ni saya taknak cerita pasal setiap tempahan tapi nak tunjuk gambar2 baju yang kitaorang pernah buat sebelum ni. Kalau ikutkan, banyak gambar nak ditunjukkan tapi takut nanti boring kang….So, enjoy the pictures…..

DSCN2945 DSCN2947 DSCN2952 DSCN2959 DSCN2967 DSCN2981 DSCN2985 DSCN2996 DSCN2997 DSCN2998 DSCN3010

Yang paling glamer sekarang, baju I AM. Yang itu memang tak menang tangan. Nak order, bagitahu kitaorang ye.

 

Iklan TShirt I AM 4

So, takat ni dululah ye.

INGAT!!!!! Bukan semua tempahan kitaorang terima. Baca cerita kat atas nun & korang tahu le apa yang kitaorang tak boleh terima ye.

So, pada korang yang nak order baju tu, korang guna je cara2 kat bawah ni kalau nak tahu harga tu ye :

1.  Emelkan detail & design nak print tu kat emel saya di adminkomisen@gmail.com ye.

2.  Call, SMS atau Whatsapp ke hp kitaorang di 0192254028 (Nik) atau 0193643692 (Salina).

Ok…jumpa lagi korang…baiiiii….

 

Dari teratak kecil kami,

Nik & Salina
adminkomisen@gmail.com

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 822 other followers

%d bloggers like this: