Category Archives: Baju Group, Kumpulan @ Pertubuhan

T Shirt untuk special group

Kami pun banyak kali kena tipu….customer tak bayar…

Iklan TShirt I AM 4

 

Hai, hai, hai & Salam Cetak Baju semua,

Berjumpa lagi kita hari ni….hari ni actually kitaorang cuti. So, rehat sikit le. Sambil2 tu sempat le upload cerita sikit pasal bisnes cetak baju ni.

Kalau korang baca tajuk atas ni, mungkin ada yang tak percaya. Biasa kita dengar supplier atau peniaga online yang tipu atau makan duit customer tapi kitaorang terbalik pulak. Kitaorang yang kena tipu pulak.

Actually, sebelum2 ni…saya lebih suka guna pendekatan biar customer yakin & percaya kat kita. Biasanya saya mintak 50% deposit dulu & lepas tu, pos baju diaorang dulu. Bila diaorang dah dapat baju, baru kitaorang mintak duit baki tu.

Tapi, ada yang jenis customer ambik kesempatan. Dah dapat baju, macam2 alasan diaorang bagi atau ada jugak yang senyap terus bila dah dapat baju tu.

Rasanya beberapa ribu ringgit jugak saya kena tipu tu.

Tapi sebenarnya tak ramai yang macam tu. Majoriti adalah pelanggan yang jujur dan baik hati. Saya tak tahu le. Mungkin ada sesetengah tu memang dah jenis tabiatnya camtu kot. Suka kebas duit orang kot.

Saya ceritakan beberapa kisah atau beberapa orang pelanggan yang pernah tipu saya sebelum ni.

1.  Ada satu customer ni, saya tersalah pos baju kosong kat dia. Kalau ikutkan orang lain punya. Saya pun dengan penuh sopan, mintak tolong dia poskan ke alamat sebenar tuanpunya baju tu & saya sanggup tanggung kos pos tu. Tapi dia buat derrrkkk je. Semua mesej saya dia tak jawab & kalau call, tutup handphone. Tak tahu le apa masalahnya.

Kejadian ni berlaku tahun lepas tapi sampai sekarang tak ada feedback.

 

2. Customer yang ini lak, student lagi kat UM. Kalau sape2 baca artikel ni & student UM, pastu pernah order baju SCOMI & ada nombor kat belakang, yang ini pun saya kena tipu jugak.

Dia buat bayaran tapi tak isi form kat page Cara Bayaran. So, camane kitaorang nak proceed order kalau page Cara Bayaran tak isi.

Pastu, tup2 dia kata dah buat bayaran & page Cara Bayaran tak boleh isi. So, saya bersungguh2 le buat baju dia tu ikut date yang dia nak.

Pastu, masa nak pos…courier ada masalah skit & dia terpaksa hantar sendiri baju tu kat tuanpunya asal. Dia kemudian salahkan kitaorang sebab dia kena keluarkan kos lain lak.

Saya setuju bagi diskaun lagi tapi mintak baki saya dibayar. Tapi dah banyak bulan dah, tak bayar2 sampai sekarang. emel pun tak berjawab.

Kitaorang dah bersungguh2 bantu dia siapkan baju tu tapi tak bertimbangrasa langsung.

 

3. Ni lak cikgu sekolah rendah…..cikgu ni pun satu. Nama je cikgu tapi buat busuk nama cikgu je. Sama je macam cikgu yang bocorkan soalan UPSR baru2 ni.

Saya dah bersungguh2 siapkan awal tempahan dia tapi dah berapa bulan tak bayar2 lagi baki dia. Dahlah nak tempah bukan main kasar lagi tapi nak bayar, bukan main liat.

Camane ilmu nak berkat kalau cikgu camni. Tengok le anak2 murid sekarang. Tapi bukan semua cikgu camtu. Ramai lagi yang baik & hebat sebenarnya tapi yang sorang dua ni le yang busukkan nama cikgu tu.

Bila kitaorang call, tak berjawab. Bila dapat jawab, dia kata pegi UK & akan bayar. Tapi samapi sekarang, habuk pun tarak.

 

4.  Ada sorang lagi ni, student kat Pahang. Yang ni order baju I AM kat kitaorang. Baki hampir RM800. Yang ni lagi le sakit hati…dah dapat baju, buat diam sampai sudah. Call tak angkat. Emel & mesej tak jawab. Tak tahu le apa masalahnya.

Kadang2 frust rasanya sebab kita ni bersengkang mata siapkan tempahan2 tu tapi baki tak bayar.

Ada lagi beberapa orang lagi customer yang culas nak bayar baki. Kalau ada masalah dengan baju tu, bawak berbincang. Apa yang saya boleh bantu, saya bantu.

Kalau customer korang rejek, bincang ngan kitaorang untuk dapatkan penyelesaian. tapi bincang cara baik. Jangan nak marah2 atau maki hamun. Kami manusia biasa jugak yang ada perasaan.

Saya lebih suka bantu customer yang bercakap lembut daripada yang bersikap kasar. Korang pun camtu jugak rasanya.

Korang yang tak bayar tu, fikir2kanlah…..kalau korang jual balik baju tu & dapat duit, satu sen pun rezeki korang tak halal & tak berkat. So, camane bisnes & hidup nak senang camtu.

Sama le jugak cam korang mencuri kalau camtu. Tak senang hidup korang dunia akhirat nanti. So, FIKIR-FIKIRKANLAH………

So, sekarang ni…apa yang saya buat, saya mintak dulu customer bayar baki & saya baru pos baju tu.

Saya terpaksa buat camtu untuk elakkan perkara sama berlaku. Tapi korang jangan takut, saya tak akan & tak pernah tipu sebab saya berniaga ni kerana Allah.

Korang fikirkanlah….kalau saya menipu, konfem bisnes saya tak berkat, dah lingkup & dah tak meniaga dah tapi dah 4 tahun lebih saya dalam online & Alhamdulillah, pendapatan kitaorang semakin meningkat dari hari ke hari & semakin tak cukup tangan dah nak siapkan tempahan tu.

Hanya Allah yang banyak membantu kitaorang & disokong oleh korang semua, terima kasih.

So, setakat tu jelah luahan hati kami ye sebab dah lama pendam dalam hati. Nak luahkan jugak, baru lega.

Hari ni nak cerita pasal apa ye?

Cerita 1

tshirt kelas

tshirt kelas

Yang belakang ni, customer nak emboss yang kaler merah tu. Nak tahu tak camane rupanya emboss tu. Emboss tu print timbul macam kat bawah ni….

tshirt kelas

Haaaa….nampak tak design kaler merah tu timbul. Yang putih tu stay cam biasa je.

Design timbul camni le nanti kalau korang order baju I AM emboss nanti. So, nanti design dia lain dari yang lain.

Cuma emboss ni mahal sikit dari print dye biasa sebab kena guna special dye & kena guna airgun untuk timbulkan design tu cam kat bawah ni…

tshirt kelas

Tu tangan teman tu…muka masih tak boleh ditunjuk atas masalah teknikal (bukan sebab tak hensem….hehehe).

Camni le caranya kitaorang naikkan design emboss tu. Banyak guna letrik gak ni. So, sape2 yang nak buat design emboss camni, bgtau le ye.

 

tshirt kelas

 

Cerita 2

tshirt kelas

tshirt kelas

tshirt kelas

Yang ni tshirt kelas biasa. Depan 2 kaler & belakang 2 kaler. Belakang lupa nak upload…hehehe. Manjang je lupa.

Tapi matching gak kaler dia sebab baju kaler navy blue & print kaler biru muda. Design diaorang buat dalam Customink.com. So, agak mudah sikit nak print ni.

Cerita 3

tshirt konvoi

tshirt konvoi

tshirt konvoi

Ni baju konvoi lak ni. Depan 2 kaler, belakang & lengan. Yang ambik masa sikit nak print lengan sebab perlukan papan khas untuk print tu.

Print depan tu pun kena guna marking jugak. Kalau salah marking, tak sharp nanti. Tapi Alhamdulillah, berkat pengalaman, tak ada masalah timbul. Bisa diatur.

Oklah tu…hari ni 3 cerita je sempat update. lain kali, kitaorang kongsi lagi ye.

So, cam biasa…sape2 yang nak order baju I AM tu, tengok promo bawah ni untuk lengan panjang & lengan pendek brand Agent Tee. Kalau nak baju Raglan atau lain2 brand, klik kat button bawah ni.

TShirt I AM Long Sleeve Agent Tee TShirt I AM copy

 

So…cam biasa, kalau sape2 nak order baju untuk apa sahaja aktiviti korang :

1.  Emelkan detail nak order & design nak print kat emel saya di adminkomisen@gmail.com.

atau ;

2.  Call/Whatsapp/SMS ke 0193643692 (Salina) atau 0192254028 (Nik)…..tapiPERINGATAN!!TOLONG JANGAN CALL WAKTU MALAM. KAMI PUN NAK BEREHAT JUGAK!!!

Jumpa lagi korang!!!!! Baiiii….

Dari kami,

Abang Nik & Kakak Salina
adminkomisen@gmail.com

PERHATIAN!!!! TSHIRT 4SQUARE DAH STOP PRODUCTION……

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Straight to the point……nak bagitahu ni, TShirt 4Square yang biasa saya jual sebelum ni dah stop production dah. Saya kurang pasti kenapa tapi supplier bagitahu, kilang dia dah tutup dah.

Bankrap ke, pemilik lari ke, stop sekejap ke pastu buat balik ke…tak tahu le saya.

So, sebagai gantinya…saya guna baju brand Agent Tee seperti yang saya promote kat dalam blog ni. Page untuk brand Katalog 4square pun saya dah delete dah sebab problem kat korang nanti kalau nak order nanti.

Katalog Agent Tee 2014 2 copy

Agent Tee ni kain dia tebal skit dari 4Square tapi ada 12 pilihan kaler je. Satu lagi, harga dia mahal lima posen dari 4square. Kalau 4square RM10 kosong tapi Agent Tee ni RM10.50 selai kosong.

Tapi untuk Long Sleeve ngan Kanak2…saya akan maklumkan semula. Kalau budak, mungkin saya akan guna brand Immaculate nanti. Apa2 pun saya akan bagitahu dalam emel nanti kalau ada sape2 tanya nanti.

 

So, nak bagitahu jugak….tempahan TShirt I AM sedang berjalan seperti biasa & saya promote TShirt Agent Tee ni jugak bagi sape2 yang bajet agak murah atau sape2 yang nak buat jual semula.

Tapi kalau korang nak tahu, TShirt I AM tu bukan je guna brand Agent Tee ni tapi saya ada jugak promote brand2 lain..kalau nak tahu lanjut, cer baca promo bawah ni & klik kat iklan bawah ni ye.

TShirt I AM copy

 

TShirt I AM Long Sleeve Agent Tee

Harga yang saya bagi kat atas ni untuk Semenanjung tapi kalau Sabah/Sarawak kena tambah RM2 lagi selai.

Pastu, KOS POS FREE SEMENANJUNG & 50% SAYA TANGGUNG UNTUK SABAH/SARAWAK. Sabah/Sarawak saya tanggung separuh pun kira ok dah tu sebab kos pos ke sana mahal oooo….boleh le cover skit2 untung & dapat gak tolong orang Sabah Sarawak dapatkan baju sama macam orang Semenanjung, ye tak…

Kalau korang nak tahu…saya ada jugak terima tempahan dari negara2 jiran macam Brunei, Singapore & Indonesia. So, kalau diaorang nak tempah, kos pos kena tanggung 100%. Paling jauh hari tu pun ke Korea. Student Malaysia di Korea.

Selain daripada tu…ada gak baju jenis Raglan saya offer untuk buat baju I AM tu. Cantik gak. Contoh baju tu macam kat bawah ni…

Kod 1028 Raglan

Harga dia….

Senarai Harga I AM Enzo

 

Kalau nak tahu detail harga baju lengan panjang, pendek & ikut brand semua UNTUK BAJU I am……KLIK KAT SINI SEKARANG!!!!

So, pada sape2 yang berminat nak order baju I AM tu…..sila :

1.  Emelkan detail & design nak print tu kat emel saya di adminkomisen@gmail.com

atau ;

2.  Call/Whatsapp/SMS ke 0193643692 (Salina) atau 0192254028 (Nik)…..tapi PERINGATAN!!TOLONG JANGAN CALL WAKTU MALAM. KAMI PUN NAK BEREHAT JUGAK!!!

 

Ok…apa2 pun kontek kami kalau nak tahu lanjut ye.

Actually…kami bukan je buat baju I AM. Dalam 4 tahun lebih kami dalam industri ni, dah beribu2 lai tshirt kami print. Macam2 jenis ada. Nak tahu ke?

Cer baca cerita pasal tempahan kami sebelum ni…

tshirt family day

tshirt family day

tshirt family day

Ni untuk baju family day ni. Design semua customer yang bagi. So, mudah skit saya nak pecahkan kepada 2 kaler, hitam & putih.

Kalau ikutkan kalau nak dapatkan design yang lebih sharp, kena guna locking ni tapi wife saya print guna marking je. Dia dah berpengalaman guna marking tu, so tak ada masalah bagi dia.

Cantik gak design camni tapi ambik masa skit sebab kena print hitam dulu. Pastu, tunggu design kering baru tindih putih tu.

So, apa cerita lagi…..

tshirt askar

tshirt tentera

Baju ni jauh nak guna ni…untuk ESSCOM kat Lahad Datu ni. Bangga le jugak buat baju ni.

Rasanya geng Komando pakai baju ni. Yang ni pun 2 kaler jugak. Putih & kelabu. Actually depan ada nak print jugak tapi lupa nak ambik gambar dia. Sempat ambik belakang je.

Lagi apa citer….

tshirt sukan

tshirt sukan

Ini ada 4 kaler kena print. Kuning, hitam, putih & merah.

Harga pun mahal skit sebab saya kena upah designer untuk pecahkan kaler rimau tu. Nak print pun kena hati2 supaya marking dia tak lari. So, Alhamdulillah…walaupun nampak macam susah nak buat tapi berkat pengalaman kitaorang, berjaya jugak akhirnya.

Ok…last punya cerita…

 

 

 

cetak tshirt kelas

tshirt kelas

cetak baju kelas

Ini antara tshirt2 kelas yang saya sempat upload dalam blog hari ni. Banyak lagi sebenarnya yang nak cerita tapi kalau banyak sangat nanti penuh lak blog saya ni.

So, rasanya setakat ni dulu. So, sape2 yang nak tempah tshirt untuk apa sahaja aktiviti korang, jangan malu & jangan segan untuk :

1.  Emelkan detail nak order & design nak print kat emel saya di adminkomisen@gmail.com.

atau ;

2.  Call/Whatsapp/SMS ke 0193643692 (Salina) atau 0192254028 (Nik)…..tapi PERINGATAN!!TOLONG JANGAN CALL WAKTU MALAM. KAMI PUN NAK BEREHAT JUGAK!!!

Ok….jumpa lagi, korang….baaiiiii….

Nik & Salina,
adminkomisen@gmail.com

Kami tak terima tempahan korang, kalau………

TShirt I AM copy

 

Hai, hai, hai & Salam Cetak Baju semua,

Berjumpa lagi kita hari ni. Dah lama rasanya tak upload cerita dalam blog ni. Almaklumlah, tempahan full memanjang. Nak bercuti & nak berehat pun tak sempat. Ni pun tengah kerja lagi ni.

Tapi kitaorang setakat ni, ok je sebab bila buat kerja yang kita minat, biasanya tak akan rasa penat atau give up. Seronok sebenarnya. Cuma letih badan skit le. Nak buat camane…inilah jalan yang kami pilih.

Ok…disepanjang 4 & hampir 5 tahun kami dalam bisnes ni, baaaaaanyak sangat tempahan yang terpaksa kami rejek. Samada kami tak boleh buat, tak mampu buat atau tak nak buat.

Korang jangan ingat semua tempahan kitaorang boleh terima. Ada beberapa jenis tempahan yang kalau korang tanya, kami akan rejek terus. Bukan sombong atau berlagak tapi ada alasan sebab apa kitaorang tak nak terima tempahan tu.

Antara tempahan yang kitaorang akan terus rejek ialah :

1.  Tempahan yang berkaitan dengan agama lain seperti Kristian, Buddha, Hindu dll. Ianya bertentangan dengan prinsip saya. So, maaf ye kepada customer2 yang nak order camtu.Memang banyak sangat saya terima order camtu tapi saya terpaksa tolak dengan cara baik. Harap korang faham2 le ye.

2.  Tempahan 5 helai ke bawah. Saya hanya terima 5 lai ke atas je. Tak kira campur saiz, kaler ataupun kod baju. Asalkan 5 lai ke atas je. INGAT TU YE!!!

3.  Tempahan yang mempunyai terlalu banyak design nak print. Saya akan terus rejek juga kerana akan ambik masa yang lama untuk print design camtu. Baik saya tumpu kepada print design yang sikit tapi massyuuukkk…..

4. Tempahan yang banyak sangat kaler nak print. Yang ni pun sama dengan nombor 3 diatas. baik saya tumpu pada design yang tak banyak kaler tapi janji massyuuuukkk!!!

5.  Tempahan untuk baju custom made bawah 70 lai. Kalau nak custom made, mesti 70 lai ke atas baru saya terima.

6.  Tempahan yang nak segera. Kurang dari 3 minggu. Konfem saya akan rejek terus sebab memang tak sempat nak buat. Kalau saya terima & tak sempat siap, konfem kena marah punya. So, kalau nak tempah, mesti 3 minggu ke atas lepas dapat deposit, boleh siap ye.

7.  Tempahan guna baju sendiri. Maaf…saya tak terima baju luar. Saya guna baju saya sendiri je ye. Kalau saya guna baju luar & baju rosak, teruk saya kena berganti nanti sebab baju luar ni tak sama dengan stok yang saya ada.

 

Setakat ni itu jelah yang kitaorang rasa kitaorang tak boleh penuhi buat masa sekarang. Ini hanya mungkin sementara.

Kalau keadaan mengizinkan, In Sha Allah, saya akan bagitau balik dalam blog saya ni nanti.

Pastu jugak, nak bgtau ni……TOLONG LE JANGAN CALL KITAORANG PADA WAKTU MALAM TERUTAMANYA DAH DEKAT PUKUL 11 MALAM. KITAORANG PUN MANUSIA JUGA & KITAORANG LETIH JUGA. TOLONGLAH BERTIMBANGRASA SKIT YE. INI…ADA YANG CALL PUKUL 12.00 MALAM & 2 PAGI PUN ADA. KITAORANG MEMANG TAK AKAN ANGKAT CALL TU YE. BILA DAH BUNYI TELEFON TU, SUSAH LAK NAK TIDO LEPAS TU….TOLONGLAH YE……KITAORANG TAU, KORANG MEMANG EXCITED NAK ORDER BAJU TU, TAPI PIKIR2KANLAH YE…..

Ok…rasanya itu je ingatan untuk korang setakat ni ye. Kami akan cuba memberikan layanan terbaik kepada korang nanti, In Sha Allah.

So….cam biasa. Apa cerita hari ni?

DSCN2939

Aisey…gambar kucing pun masuk sekali. Kucing ni teman kitaorang tengah printing ni. Kadang2 kalau cat tengah basah lagi, tiba2 dia melompat atas baju tu….aduhhh!!! tensennya.

Terpaksa le basuh baju tu sbb dah comot tapi kitaorang tak ada marah. Dia binatang, bukannya ada akal pun. Paling tidak pun, marah mulut camtu je…hehehe. Kesian dia.

 

Hari ni saya taknak cerita pasal setiap tempahan tapi nak tunjuk gambar2 baju yang kitaorang pernah buat sebelum ni. Kalau ikutkan, banyak gambar nak ditunjukkan tapi takut nanti boring kang….So, enjoy the pictures…..

DSCN2945 DSCN2947 DSCN2952 DSCN2959 DSCN2967 DSCN2981 DSCN2985 DSCN2996 DSCN2997 DSCN2998 DSCN3010

Yang paling glamer sekarang, baju I AM. Yang itu memang tak menang tangan. Nak order, bagitahu kitaorang ye.

 

Iklan TShirt I AM 4

So, takat ni dululah ye.

INGAT!!!!! Bukan semua tempahan kitaorang terima. Baca cerita kat atas nun & korang tahu le apa yang kitaorang tak boleh terima ye.

So, pada korang yang nak order baju tu, korang guna je cara2 kat bawah ni kalau nak tahu harga tu ye :

1.  Emelkan detail & design nak print tu kat emel saya di adminkomisen@gmail.com ye.

2.  Call, SMS atau Whatsapp ke hp kitaorang di 0192254028 (Nik) atau 0193643692 (Salina).

Ok…jumpa lagi korang…baiiiii….

 

Dari teratak kecil kami,

Nik & Salina
adminkomisen@gmail.com

Student paling ramai buat bisnes TShirt ni tapi camane nak maintain?

Hai,hai & Salam mohcetakbaju semua,

Alhamdulillah….selamat Hari raya semua & Selamat bertemu semula lepas seminggu kitaorang tutup kedai & tutup tempahan.

Tapi mula2 tu nak mintak maaf le kat semua sebab manjang je tutup tempahan sedangkan yang nak order bertalu2 masuk. Ye lah…..camane nak buat, tempat printing kami terhad & dalam bulan puasa masa pun agak terhad sebab letih berpuasa & malam sibuk buat ibadat.

Kalau saya terima semua order sebelum raya hari tu, konfem tak beraya le kami sekeluarga. Mungkin raya pertama, orang pegi beraya tapi kitaorang sibuk printing baju lak. Tak ke haru tu….

So, bukak raya ni, In Sha Allah saya akan segerakan order2 yang tertangguh sebelum ni. Buat masa ni jugak, tempahan masih lagi dibuka seperti biasa. Cuma jangkaan tempahan korang tu siap mungkin akan ambik masa 3 minggu ke atas lepas dapat deposit.

Setakat ni, saya tak boleh terima tempahan yang nak ad-hoc atau 3 minggu ke bawah sebab kalau saya tak dapat siapkan, konfem saya kena marah. Baru2 ni pun, ada jugak yang marah2 sebab baju lambat sampai. Bukan tu je, yang dah dapat baju tapi tak bayar baki pun ada jugak. Ingatkan pelanggan je kena tipu tapi orang jual baju pun kena tipu jugak. Tak tahu le. Terpulang le pada diaorang. Menjawab le diaorang dengan tuhan nanti.

Ok…hari ni nak berkongsi dengan korang semua terutamanya student2 kat luar sana, camane nak buat duit sampingan dengan bisnes tshirt ni.

Kalau korang nak tahu, studentlah yang paling ramai order tshirt dengan kitaorang. Macam2 jenis ada terutamanya tshirt I AM. Fuhhh!!! Tak menang tangan dibuatnya tapi Alhamdulillah, setakat ni mampu bertahan lagi dengan tempahan yang bertalu2 masuk ni.

So, pada korang yang nak buat duit dengan bisnes tshirt ni, cer baca tips2 bawah ni & praktikkan. Letak dalam kepala otak korang, saya nak buat duit & saya mesti buat. Kalau setakat baca pastu delete, baik tak payah. Cer baca betul2 ni :

  1. Pertama2nya…yang paling penting, minat,minat,minat & minat. Kalau korang saje je nak cuba2 sebab seronok tengok orang dapat duit tapi tak minat, mintak mahap le. Korang mungkin boleh buat tapi sekejap je dah give up. So, pupuk minat berniaga & minat dengan bisnes tshirt ni.
  2. Korang mesti atau wajib pilih satu tema khas yang korang nak jual kat customer nanti. Contohnya, korang nak jual dalam Facebook….jangan duk letak macam2 gambar dalam satu FB. Nanti jadi pasar malam nanti. Pilih tema khas untuk dijual…contohnya, baju kanak2 kaler hitam sahaja ke, atau baju palestin sahaja ke, atau baju I AM sahaja ke dll. Mesti fokus satu tema je, baru boleh berjaya. Kalau nak buat tema lain, buat page lain pulak.
  3. TShirt korang mesti lain dari yang lain. Kalau customer tengok, sama je semua FB ada gambar tu, tshirt korang susah skit nak laku nanti. Buat special skit yang orang lain tak pernah atau jarang buat.
  4. Design simple tapi cantik & mudah nak print. Kalau tshirt banyak kaler, nanti harga mahal. Baik buat yang simple tapi menarik dipandang.
  5. Tak perlu terlalu murah atau terlalu mahal. Bagi harga yang berpatutan yang mampu orang beli. Kalau murah sangat nanti orang ingat low quality & kalau mahal sangat orang tak akan beli. Jual dalam lingkungan RM25 ke RM35 selai pun dah ok dah. Ramai yang masih lagi mampu nak beli.
  6. Korang kena bersedia dengan ragam pelanggan. Pelanggan ni macam2 jenis. Ada yang ok, ada yang cerewet, ada yang kerek & ada yang melampau perangai dia, sampaikan dimaki hamunnya kita. So, korang kena bersedia dari segi mental berhadapan dengan pelanggan yang bermacam2 kerenah ni. Kalau sekali korang buat bisnes & terus kena marah, pastu terus give up, memang tak payah buat bisnes le. Duduk je diam2 kat rumah. Nak buat bisnes & berjaya kena tahan muka & telinga dengan perkara2 camtu.
  7. Korang juga bersedia untuk rugi. Tahu tak sebab apa Allah halalkan berniaga sebab berniaga ni bukannya untung sepanjang masa. Macam saya sendiri, kalau ada customer tak puas hati, dia pulangkan balik baju kat saya & saya kena pulangkan balik deposit tu kat diaorang. Tak ke rugi tu? Memang rugi tapi itu dah buatkan dia percaya kat kita. In Sha Allah, dia akan order lagi dengan kita nanti. Tapi bukan sepanjang masa camtu…banyak masa dapat untung le. Tapi korang kena bersedia dengan perkara2 camtu.
  8. Kena jaga adab bercakap & ambik hati customer. Kalau korang ada masalah, jangan tunjukkan kat customer. Customer tak tahu masalah kita. Buat macam biasa. Sentiasa senyum & cakap elok2. Kalau cakap pun kasar pastu sombong lak tu, konfem…tak lama le bisnes camtu.
  9. Komited & maintain. Jangan cepat give up. Selalu belajar dengan orang dah berjaya. Ini baru ada masalah sikit, terus give up. Mula2 tu berkobar2 nak buat bisnes tapi bila ada masalah skit, terus putus harapan. Cittt….podah! Tak payah berniaga le kalau camtu.
  10. Kena banyak buat baik dengan orang. Kena banyak networking. Jangan suka marah2 orang terutamanya supplier kalau silap buat sebab kalau sekali korang marah, supplier tu konfem malas dah nak deal ngan korang. Cakap elok2 tak boleh ke. Kalau memang dia buat salah, bincang elok2 & kalau susah sangat, stop terus deal ngan dia. Cari je orang lain. Tak payah nak bising2.

So, ni ada 10 tips yang korang wajib pakai kalau korang nak berjaya menjadi student yang buat duit dengan bisnes TShirt ni. Saya dah 4 tahun buat bisnes ni & saya praktikkan semua ni. Alhamdulillah, bisnes saya berkembang maju dah sekarang ni.

TIPS PENTING :

JANGAN TERLALU MEMIKIRKAN UNTUNG YANG BESAR & JANGAN TERLALU MERUGIKAN DIRI SENDIRI. NIATKAN DULU UNTUK MEMBANTU MEMUDAHKAN ORANG LAIN, IN SHA ALLAH, ALLAH AKAN MEMBANTU KITA DALAM PELBAGAI CARA. BUKAN SAHAJA DARI SEGI WANG RINGGIT TAPI JUGA HIDUP KITA. BAHAGIA, HIDUP SERONOK, TAK ADA MASALAH, TENANG DLL YANG BAIK2 BELAKA. INGAT TU!!!

Ok…hari ni cam biasa…tak lengkap kalau tak berkongsi cerita pasal tempahan sebelum2 ni. Apa citer?

tshirt I AM

TShirt paling glamer abad ini. TShirt I AM ni le antara yang menyebabkan saya terpaksa tutup order beberapa kali sebab tak menang tangan nak siapkan. Kebanyakan student akan order dalam kuantiti yang banyak dengan saya & diaorang jual balik nanti. Harga jual bergantung pada masing2 punya harga.

Korang nak order pun boleh. Boleh buat dalam macam2 kaler & semua baju ni saya buat guna baju brand 4Square. Kalau nak baju brand lain, boleh tapi harga lain le nanti ye.

tshirt I AM

tshirt I AM

tshirt I AM

Nak font lain pun boleh…kena bgtau dalam emel nanti.

Iklan TShirt I AM 4

So, apa lagi cerita…..

tshirt taekwondo

tshirt taekwondo

Ni tshirt taekwondo sekolah. 2 kaler print. Diaorang buat dalam Customink.com je. Design pun cantik. Agak mudah nak print sebab just 2 kaler solid je.

Ok…apa cerita lagi….

cetak tshirt

cetak baju

Sama gak dengan taekwondo tadi. 2 kaler simple je. Agak mudah nak print. So, tak ada masalah sangat time nak print.

Last cerita…..

tshirt cetak

cetak tshirt

Yang ini print kaler Gold atas baju microfiber atau jersi. Kaler Gold ni mahal skit dari kaler biasa sebab dia guna powder & bancuh lain. Yang ready bancuh ada tapi kalau lama tak guna, dia berkulat. So, lagi senang beli asing2. Beli dye & powder, pastu bancuh sikit2.

Cuma masa nak print tu, kena guna blok yang lubang besar. Kalau guna kain yang lubang kecik, konfem tersumbat nanti.

So, rasanya setakat tu dulu ye sebab ada menimbun lagi tengah menunggu nak disiapkan ni. Yang nak sebelum raya hari tu, semua dibawak ke selepas raya. So, tak menang tangan jugak le.

So…..cam biasa, kalau nak order atau nak tahu harga, tolong :

1.  Emelkan detail tempahan termasuk kuantiti tempahan & design nak print ke adminkomisen@gmail.com.

2.  Kalau nak tahu harga, boleh SMS, call atau Whatsapp ke nombor 0192254028 (Nik) atau 0193643692 (Salina) TAPI TOLONG LE JANGAN CALL MALAM2…KAMI NAK BEREHAT JUGAK YE!!!!

Jumpa lagi korang….baiiiii…..

Yang Ikhlas membantu,

Abang Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

Adusss!!! baru bukak balik order seminggu, dah penuh tempahan dah…….

Assalamualaikum & Salam Cetak Baju semua,

Adusss!!! jangan terkejut dengan tajuk kat atas nun & jangan ingat saya saje2 buat tajuk camtu sebab nak tarik pelanggan tapi benar2 berlaku.

Kalau ikutkan minggu lepas baru je saya bukak balik tempahan setelah sebulan tutup order sebab order datang mencurah2. Ni baru seminggu bukak balik order, dah penuh balik order.

Alhamdulillah….berkat Ramadan gamaknya. Kebanyakan customer nak sebelum raya. Tu yang pening tu. Takut tak sempat siap je.

Bayangkan TShirt I AM tu saje sorang2 order berpuluh2 helai. Kalau sorang order berpuluh lai, saya takut nak sampai ke Raya nanti tak sempat nak siap je.

So, pada yang rasa2 nak order Tshirt kitaorang tapi nak sebelum raya, pikir2kanlah balik ye.

Kalau tak ada event apa2 tak apa. Kalau yang ada event yang saya risaukan.

Masa mula2 bukak balik order hari tu…mencurah2 SMS, Whatsapp, emel, call masuk. Tiap2 hari kena jawab sebab kalau boleh saya tak nak jadi macam sesetengah peniaga kita, sekali mesej….tak berjawab2.

Saya taknak macam tu tapi bila dah semua berjawab, tak menang tangan lak nak handle. Memang rezeki Allah tu berlebih sikit Ramadan ni…Alhamdulillah lagi.

Jadi, pada korang yang masih berminat nak order, saya masih menerima tempahan sebenarnya tapi tarikh siap tu bergantung pada tempahan yang tengah ada sekarang ni.

TShirt I AM copy

 

Ok….kalau berminat nak order, tolong emelkan detail nak order iaitu :

1. Kuantiti tempahan

2. Jenis baju

3.  Kaler baju

4. Design nak print

Emelkan semua detail ni kat emel saya di adminkomisen@gmail.com untuk saya bagi harga ye.

Hari ni rasanya agak penat sebab duk pulun buat blok printing dari pagi tadi lagi.

Nak rehat jap & saya akan jawab semua persoalan korang, bila saya free nanti ye.

Hari ni jugak malas skit nak kongsi cerita pasal tempahan. Actually bertimbun2 dah gambar dalam kamera tapi tak sempat nak upload lagi. Pastu, dengan order yang mencurah2 ni.

Tak cukup tangan dah teman.

So, terima kasih pada korang yang bagi sokongan. Kami akan berikan servis & layanan terbaik pada korang nanti, In Sha Allah.

Sampai jumpa lagi….baiiii….

Dari pondok kami,

Nik & Salina
adminkomisen@gmail.com

KAMI TERIMA 5 HELAI KE ATAS JE & KOS POS KAMI FREE UNTUK SEMENANJUNG (dari 2010 lagi….)

Salam Ramadhan

Assalamualaikum wbt & Salam Cetak Baju semua,

Mula2 ni nak ucapkan Selamat Menyambut Ramadhan kepada semua muslimin muslimat diseluruh dunia (blog ni dapat dicapai ke seluruh dunia).

Semoga korang bersedia fizikal & mental untuk sama2 berpuasa dalam bulan Ramadhan ini. Ini perintahya. So, kenalah ikut perintahNya sebab dia yang prepare Syurga Neraka. Terpulanglah pada korang nak ikut ke tak……semua dah besar2 dah.

So, hari ni nak bagitau kat korang semua terutamanya yang baru lawat blog saya, saya hanya terima 5 helai ke atas untuk 1 design sahaja. Saya tak terima tempahan bawah 5 helai sebab kos pos saya FREE. Syarat ni saya buat semenjak 2010 lagi & maintain sampai le ke hari ni, Alhamdulillah.

Pada korang yang nak order selai2 tu, saya cadangkan kumpulkan order korang & order 5 helai ke atas. Baru saya boleh terima sebab paham2 je lah…orang bisnes macam saya ni nak jugak untung, walaupun harga tshirt kitaorang masih lagi dalam tahap berpatutan lagi.

Untuk pengetahuan korang jugak….TShirt I AM still jadi pilihan ramai lagi setakat ni & semakin menjadi kegilaan ramai sekarang ni. Tshirt I AM ni pun saya terima 5 helai ke atas jugak macam baju2 lain. Pengiraan dia macam bawah ni….

Iklan TShirt I AM 4

 

So, pada korang yang berminat nak buat baju I AM atau apa sahaja tshirt bercetak untuk apa sahaja aktiviti korang, jangan segan & jangan silu, boleh order guna pilihan dibawah ni. Untuk pengetahuan korang, bulan puasa ni kami tetap terima tempahan korang tau…..

1.  Guna page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun & isi form kat situ lepas tu.

2.  Emelkan pertanyaan korang pasal baju tu ke adminkomisen@gmail.com.

3.  Call kitaorang terus di 019-2254028 (Nik) atau 019-3643692 (Salina). (Siang je ye…malam nak berehat)

4.  Whatsapp atau SMS

Nak bgtau korang jugak ni….baju Oren Sport banyak baju baru sekarang ni & harga pun banyak yang kami turunkan sebab supplier turunkan harga tu.

Antara baju baru yang ada ialah :

Kod QD37XX oren sport

Kod QD38XX oren sport

Kod QD39XX oren sport

Dan macam2 lagi……kalau nak tengok, klik kat Katalog Baju Oren Sport kat atas nun & tengok Tshirt pilihan korang tu ye.

So….sebagai mana biasa, tak lengkap rasanya kalau tak kongsi ngan korang tshirt yang ditempah oleh customer sebelum2 ni.

Cerita 1….

tshirt program

tshirt group cetak

Ada 3 kaler printing ni. Tak pakai locking pun. Guna kuasa mata orang rumah je nak bagi design dia ngam2 atas baju. Kitaorang cuma guna marking biasa je. So, agak mudah buat tshirt ni & tak lama pun kitaorang buat. Alhamdulillah.

Cerita 2…

tshirt cetak halftone

Design ni memang sempoi. Asalnya customer bagi gambar yang lukis tangan je. Kemudian saya guna teknik halftone untuk dapatkan gambar camni.

Design camni kena guna kain lubang halus ni. Saya guna kain kod #1500 supaya titik2 dia mudah keluar dye.

Saya jugak guna special printer untukm dapatkan artwork camni. Tapi time print, mudah je. 1 kaler hitam je.

Cerita 3…..

tshirt cetak

Yang ini pun 1 kaler kelabu. Customer yang bagi design tu. Saya just print out. So, agak mudah jugak tapi gambar muka tu nampak real je.

tshirt bercetak

Cerita 4….

tshirt selfie

tshirt selfie 2

tshirt cetak

Design camni pun banyak jugak saya terima. Yang jenis jawi camni. Design jawi ni saya ambik dari Internet. Agak mudah nak print sebab 1 kaler je.

Cerita 5….

Design bawah ni pun banyak gak saya terima. Memang ramai betul kaki K Pop yang order baju ngan saya. Contohnya camni…..

DSCN2856 DSCN2814 DSCN2813 DSCN2812

So, camane? Excited ke nak order…..

Setakat ni sajelah dulu….cam biasa jugak…..

So, seperti biasa, bagi customer yang dah excited balik nak order baju2 tu, korang boleh kontek kitaorang samada :

1.  Guna page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun & isi form kat situ lepas tu.

2.  Emelkan pertanyaan korang pasal baju tu ke adminkomisen@gmail.com.

3.  Call kitaorang terus di 019-2254028 (Nik) atau 019-3643692 (Salina).

4.  Whatsapp atau SMS

Kitaorang tunggu order korang ye…..

Baaiiiiiii…….

Ikhlas dari kami :

Signature

 

 

10 TEKNIK UNTUK YAKINKAN PELANGGAN & TINGKATKAN JUALAN SECARA ONLINE

 

Hai & Salam Cetak Baju semua,

TIPS MENDAPATKAN KEPERCAYAAN PELANGGAN….

Untuk pengetahuan korang semua, bisnes kitaorang saya anggap agak berjaya kerana mendapat kepercayaan dari semua pelanggan. Pertanyaan bertalu2 masuk samada melalui emel atau telefon. Sampaikan pukul 2,3 pagi pun masih ada yang menghantar emel atau telefon.

Apa rahsia kami sebenarnya?

Tahu tak apa antara teknik yang digunakan untuk yakinkan pelanggan kitaorang tu. Hari ni saya nak kongsi ngan korang apa yang kami buat untuk mendapat keyakinan pelanggan tu :

  1.  Kalau pelanggan hantar emel, cuba jawab secepat mungkin & jawab dengan penuh ikhlas untuk membantu. Jangan biarkan emel tersebut dalam ruangan unread dalam tempoh yang lama. Anda perlu jawab sekurang-kurangnya 24 jam ke bawah supaya pelanggan yakin dengan anda.
  1. Gunakan bahasa yang simple tapi beradab. Jangan sesekali guna bahasa kasar & marah2. Kalau korang guna bahasa kasar atau tak beradab, konfem pelanggan anda tak akan datang dah jenguk ke website anda & dia akan bgtau semua orang nanti.
  1. Untuk bisnes cetak baju…kalau diaorang tanya bila boleh siap, kalau boleh cuba sedaya upaya utuk jawab dalam tempoh yang anda mampu. Jangan menipu kerana kalau sekali menipu, pelanggan akan serik dengan anda. Tuhan lagilah tahu.

Amalan ini yang saya cuba praktikkan sekarang kerana kalau saya janji boleh siap awal tapi tak dapat siapkan, mesti pelanggan akan                   marah2 kita nanti & setakat tu je lah bisnes kita tu nanti. Janji kita cakap benar, mana tahu akan datang ada rezeki lain lak…betul tak?

  1. Kalau pelanggan call…cepat2 jawab. Tapi macam saya, kadang2 tak dapat jawab, samada luar kawasan, dalam bilik air, tengah sembahyang atau tengah2 malam atau pagi2 buta. Saya pun manusia biasa juga. Ada sekali tu pelanggan call pukul 2 pagi. Maaf le kalau saya tak jawab ye.
  1. Blog atau website sentiasa update dengan maklumat terkini. Saya update blog saya setiap minggu. Kena disiplin. Kalau orang tengok website tak bergerak2 dari 2 tahun lepas, orang boleh percaya ke bisnes kita masih wujud?
  1. Kalau pelanggan tak jadi order tapi deposit dah bagi. So, kalau dia mintak balik duit tu, bagi dengan segera. Selagi kita tak pulangkan duit tu, selagi tulah kita akan di cap sebagai penipu sebab dah makan duit pelanggan. Kita tak tahu masa akan datang. Mana tahu, dengan kejujuran kita tu, Allah akan bagi rezeki yang lebih besar kat kita…betul tak?
  1. Kalau boleh berkompromi sedikit dengan tempahan pelanggan. Mana yang rosak atau yang tersilap print tu, gantilah balik atau bagi diskaun. Kalau kita diam je, konfem orang tu tak akan order dah dengan kita.
  1. Cuba monitor atau pantau barang yang kita pos dari mula dipos sampai le betul2 sampai ke tangan pelanggan. Jangan hanya setakat pos, pastu lepas tangan terus. Tak kisah dah barang tu sampai ke tak kat pelanggan. Kalau pelanggan tanya..itu bukan urusan saya sebab saya dah pos. Itu bukan caranya. Nak bagi pelanggan konfiden dengan kita, mesti pastikan barang2 tu betul2 sampai ditangan pelanggan. Kalau saya pos banyak barang, biasanya saya tunggu komplen dari pelanggan. Mana yang tak sampai tu, cepat2 saya bgtau kat courier & pastikan memang pelanggan dah betul2 dapat barang tu, baru le saya rasa lega.
  1. Sentiasa Keep in touch dengan bakal2 pelanggan & bekas pelanggan sebab dengan cara ini bukan sahaja pelanggan tu akan konfiden dengan bisnes kita tapi boleh naikkan jualan melalui repeat order. Orang yang dah biasa order dengan kita, kalau dia konfiden dengan servis yang kita beri, biasanya dia dah tak lari ke lain dah sebab nanti kalau order dengan orang lain, tak tahu lak apa risiko dia. So, nak senang, order je dengan orang yang biasa di order.

10. Last sekali, saya selalu berdoa agar bisnes saya ni di rahmati, diberkati & diredhai Allah. So, secara automatik Allah akan bantu saya &                 dapat yakinkan lagi pelanggan saya untuk deal dengan saya.

Apa2 pun korang cuba anggap korang sebagai customer & biasanya apa yang korang nak dari peniaga biasanya. So, apa yang korang rasa sebagai customer tu, masukkan dalam bisnes korang.

Contohnya ; kalau anda jadi customer, mesti nak balasan emel segera. So, kalau anda peniaga, praktikkanlah jawab emel dengan segera.

Kalau anda jadi customer, anda nak servis yang terbaik, so, kalau anda peniaga, berikanlah servis terbaik pada customer.

Kalau anda jadi customer, anda nak harga yang murah, so, kalau anda peniaga, berilah pilihan kepada customer untuk pilih barang yang murah atau yang mahal. Kalau dia nak murah lagi, bagi penjelasan lojik supaya dia terima. Kalau just buta2 je tolak tanpa bagi penjelasan kenapa tak boleh murah lagi, mungkin customer tu akan fed up dengan anda nanti.

Begitulah antara cara nak yakinkan pelanggan tu sebenarnya. Cuba korang praktikkan, In Sha Allah, anda akan terkejut dengan hasilnya sebab pelanggan sekarang dah bijak menilai yang mana ok & yang mana tak ok.

So, harap2….petua ni dapat le bagi idea skit pada korang yang buat bisnes online & bagi keyakinan pada korang yang nak order baju kitaorang ye..

Haaaaa….apa cerita hari ni….

tshirt kelas

tshirt kelas

Tahun lepas banyak buat Tshirt The Class Of 2013. tahun ni tukar 2014 lak. Simple 1 kaler je.

tshirt stiker

 

Yang ini special skit sebab guna stiker ni. Kalau gambar original camni, memang kena guna stiker. Kalau nak print biasa, saya tak ada alatnya.

tshirt cetak

cetak baju

Apalagi tempahan yang kitaorang pernah buat….

tshirt kelas

tshirt kelas cetak

tshirt kelas

tshirt kelas

Ni design baju biasa camni. Nama & nombor kat belakang. Khas untuk player sukan ni.

Ok..cam biasa, nak order, bgtau kitaorang ye. Samada guna emel, call atau mesej je ye.

Jumpa lagi…baiiii……

Signature

T Shirt I AM betul2 menggila sekarang ni…hehehe!!!

Iklan Baju I AM

Iklan I AMHai,hai, hai & Salam Cetak baju semua,

Apa khabar semua? Harap2 korang semua dikurniakan kesihatan yang baik semuanya ye. Kitaorang kat sini pun Alhamdulillah & nak ucap banyak2 terima kasih pada korang yang sentiasa sokong bisnes kitaorang sampai ke tahap ini.

Hari ni saya nak berkongsi ngan korang tentang baju yang tengah menggila sekarang ni iaitu baju I AM NIKON tapi NIKON tu tukar dengan nama sorang2.

Untuk pengetahuan korang, dah beberapa ratus lai kitaorang print untuk baju ni & sekarang ni pun banyak lagi tengah menunggu ni.

So, sape2 yang berminat nak print baju camtu, korang boleh emelkan detail nak order tu kat emel kitaorang di adminkomisen@gmail.com. Range harga seperti kat banner atas ni ye.

Baju guna brand 4Square lengan pendek….

Bukan kaler hitam je. Macam2 kaler boleh buat.

Hari ni saya nak promote kat korang yang nak yang lain dari yang lain. Ada jenis EMBOSS atau TIMBUL. Ada jugak yang GLOW IN THE DARK..yang bercahaya masa dalam gelap.

Pastu, LENGAN PANJANG pun boleh.

Klik Button bawah ni untuk tahu detail pasal baju tu…..

Klik sini

 

Ok…dah lama kitaorang tak berkongsi tentang tempahan TShirt yang kitaorang buat sebelum ni.

Apa cerita…….

tshirt I AM

TShirt I AM yang kitaorang pernah buat sebelum ni bukan sahaja kaler hitam je customer tempah. Kaler lain pun banyak. Macam gambar2 ni. Ni gambar sebelum letak nama masing2 ni. Lupa nak upload gambar yang dah ada nama. Gambar2 camni je semua.

cetak tshirt I AM

cetak tshirt I AM

So…excited tak nak order…sabarrrr…emel je detail nak order tu kat emel saya di adminkomisen@gmail.com atau call terus kalau nak lebih konfem.

Apa cerita lagi….

cetak tshirt polis

cetak tshirt polis

Ni baju geng2 polis ni. Design diaorang buat kat Customink.com je. Godek2 situ senang je. So, agak mudah skit nak buat. Korang pun kalau nak print kat baju korang untuk apa2 je aktiviti korang, sangat2 dialu2kan….

cetak tshirt polis

Selain daripada tu……

Displaying wm-front (4).jpgDisplaying wm-back (4).jpg

Ni design asal yang customer ni hantar melalui Customink.com

So, hasilnya…..

tshirt kuda

tshirt kuda

tshirt kuda

tshirt kuda

Ada 2 kaler yang dia buat. Cantik tak? Simple & sempoi je……

Apalagi….

tshirt kelas

Ni tshirt kelas lak. Ini pun dari Customink.com. Tak payah susah2 nak lukis tangan. Guna website tu je. Korang mesti puashati punya.

tshirt kelas

baju kelas

baju kelas

Ok…dah le tu ye. Seronok ke tengok macam2 design dalam blog ni. So, pada korang yang rasa excited giller nak order baju2 korang tu, apakata korang ikut step2 ni :

1.  Isi form kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat atas nun, pastu emelkan design nak print tu untuk saya bagi harga.

2. Emelkan detail & design nak print tu ke emel kitaorang di adminkomisen@gmail.com.

3. Call kitaorang di 0192254028 – Abg Nik atau 0193643692 – Kak Salina.

4.  SMS atau Whatsapp kitaorang guna nombor atas ni.

So, kitaorang tunggu order korang ye & In Sha Allah, kami akan layan sebaik2nya soalan korang ye. Mana nak cari tempat cetak baju yang boleh jawab segera soalan2 korang.

Kalau tempat lain belum tentu berjawab soalan korang tu.

Setakat ni dulu ye….bai……

Design tshirt paling POPULAR sekarang ni……

Hai, Hai & hai…..Salam cetak baju semua,

Sehingga artikel ni ditulis, order & tempahan baju masih lagi non stop ke inbox saya. Alhamdulillah….syukur sangat tapi nak bagitahu awal2 ni..kalau ada sape2 yang nak dalam masa terdekat iaitu kurang dari seminggu lepas dapat deposit, saya tak dapat ambik sebab yang menunggu pun dah menimbun dah sebenarnya ni. Semuanya nak urgent. Biasanya saya dapat siapkan dalam 2 minggu ke atas lepas dapat deposit ye.

Pastu, nak bgtau jugak….saya terima order 5 lai ke atas je ye. Dilulangi…….5 lai ke atas je sebab saya takut yang sikit ni terlepas pandang. Bukannya sombong, tak nak ambik tapi memang pernah jadi, kuantiti yang sikit akan terlepas pandang. Kesian nnti.

Ok….hari ni, saya nak kongsi ngan korang antara tshirt2 yang menjadi PILIHAN ramai customer kebelakangan ni.

Salah satunya, tshirt yang ada tulis I AM NIKON tapi NIKON tu tukar dengan nama sorang2. Ramai betul bertanya…contohnya macam baju ni…

tshirt kelas

cetak baju kelas

Suka tak? Ramai betul yang berminat nak order baju camni. So, korang yang nak order pun boleh gak.

Saya terima 5 lai ke atas je. So, kalau nak order & nak tahu harga, PM saya kat emel saya di adminkomisen@gmail.com.

Yang biasa order ngan saya, biasanya student2 yang nak jual balik. Samada diaorang jual kat Facebook dll.

Selain daripada design atas ni, yang I LOVE pun banyak gak saya terima. Biasanya yang I LOVE ni, diaorang order dalam kuantiti yang besar sehingga ke 400 – 500 lai. Baru2 ni pun dalam beberapa ribu lai saya siapkan untuk baju I LOVE tu saje. Contohnya, macam kat bawah ni……

tshirt I love

tshirt I love

tshirt I love

Saya guna tshirt brand 4square sebab walaupun harganya agak murah tapi kualiti baju tu menyamai baju Gildan & saya suka print atas baju ni sebab kain dia cantik & licin masa nak print. Beza skit dengan Oren Sport.

Yang ni pun, kalau sape2 nak order atau nak tahu harga, PM saya kat emel saya di adminkomisen@gmail.com sebab harga tshirt siap print bergantung pada kuantiti tempahan.

Selain dari tu, tshirt dengan cetakan GEEK, SWAG, SICK, CHILL dll pun banyak saya terima. Contohnya cam gini….

tshirt GEEK

geek tshirt

Memang bertimbun2 pelanggan order baju camni. Ni hanyalah sebahagian sahaja sebab banyak gak tempahan yang saya tak sempat nak ambik gambar.

Harga baju ni pun bergantung pada kuantiti tempahan untuk selai siap print.

Selain daripada tu, tshirt untuk artis KPop & Running Man. Tak menang tangan kitaorang dapat order baju camtu.

Zaman FB sekarang ni, budak2 dah pandai buat bisnes sebab kebanyakan yang order dengan saya, semuanya untuk dijual balik.

Bagus le camtu, boleh cari side income skit tanpa susahkan mak ayah, betul tak?

Tshirt Kpop yang kitaorang dapat baru2 ni macam kat bawah ni….

tshirt kpop

tshirt kpop

tshirt kpop

tshirt kpop

tshirt kpop

tshirt kpop

Ini le antara baju2 yang saya buat baru2 ni. Terpulang pada korang sendiri. Design2 ni ada antara yang diaorang ambik dari Internet & ada yang diaorang buat sendiri kat Customink.com.

Semua tshirt2 kat atas ni adalah antara yang paling GLAMER & POPULAR yang diaorang tempah kat kitaorang sekarang. Kalau korang nak jugak, jangan lupa emelkan detail termasuk design nak print tu ke emel saya di adminkomisen@gmail.com ye.

Selain daripada tempahan diatas, ni ada lagi design2 yang saya nak kongsikan ngan korang hari ni. Design sama macam I AM NIKON tu tapi lain skit…ada I AM jugak…cer tengok kat bawah ni….

tshirt kelas

tshirt kelas

Pastu, ada gak yang order HOODIE dari brand Gildan.

hoodie

tshirt group hoodie

tshirt Hoodie

Tshirt yang jugak dapat banyak tempahan dari customer iaitu tshirt Family Day…..

tshirt hari keluarga

family day tshirt

tshirt hari keluarga

Semua design ni customer buat dalam Customink.com.

Ni lak tshirt fitness. Customer ni guna untuk perasmian training centre diaorang ni.

tshirt sukan tshirt sukan tshirt fitness

Last sekali, tshirt putih biasa je tapi kaler kartun ni cantik betul. Saya suka….

tshirt kartun

tshirt kartun

Simple je design dia. Memang seronok kalau bila print menjadi & customer puji…Alhamdulillah.

Oklah ye….banyak gak gambar baju yang sempat saya upload hari ni. Sibuk gak sebenarnya sekarang ni. So, pada korang yang nak order baju, ingat ni :

1.  Isi form kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat atas nun & emelkan sekali design nak print ye.

2.  Emelkan terus detail nak order & design ke emel saya di adminkomisen@gmail.com.

3.  Hantar SMS atau Whatsapp ke Nik – 0192254028 atau Salina – 0193643692.

4. Atau ; call terus kitaorang kalau nak dengar suara kitaorang ye.

So, sampai jumpa lagi korang…baiiiii…..

Signature

PENGUMUMAN : Pelancaran website TShirt KHAS untuk kelas sahaja

Hai, hai, hai & Salam Cetakbaju semua,

Kita dahpun masuk ke bulan 2 tahun 2014. Sekejap je masa berjalan.

Alhamdulillah…hari ni saya nak mengumumkan website terbaru saya KHAS untuk pelajar2 semua institusi pendidikan di Malaysia utk buat design TShirt kelas anda sendiri yang lain dr yang lain.

Website ini adalah website pertama di Malaysia yang memberikan macam2 pilihan untuk korang pilih design tshirt kelas sendiri & kalau tak berkenan dengan website kitaorang…korang boleh buat sendiri design tersebut.

Dah tak sabar nak tengok ke?

Banner Cetaktee

MEMPERKENALKAN…………….www.CetakTee.com. <<KLIK SINI ATU BANNER DIATAS UNTUK LIHAT WEBSITE HEBAT KAMI TERSEBUT>>

Saya juga nak mohon maaf kepada korang yang telah hantar design baju kelas…kalau tak silap saya, tahun lepas rasanya sebab dah setahun saya tak sempat nak buat website kelas tu.

So, tahun ni saya nak buka balik offer untuk sesiapa sahaja buat duit dengan tshirt kelas ni.

Sesiapa yang ada idea utk buat tshirt kelas tu, saya buka mulai sekarang & hanya tshirt kelas yang lain dr yang lain sahaja saya terima. Saya tak akan terima design yang meniru dari mana2 sumber atau yang guna Customink.com. Idea mesti original.

Banner buat duit dengan design tshirt

Ok…..anda ada 2 pilihan. Nak buat duit dengan design tshirt kelas atau anda sendiri nak order baju2 tu. So, terpulang pada korang sendiri ye.

So, pada korang yang nak buat baju kelas, klik kat website baru kami di www.cetaktee.com & pilih baju ikut design yang kami sediakan. Nantikan banyak lagi design baju kelas yang akan kami paparkan untuk pilihan korang.

So, follow selalu website & blog kitaorang untuk korang tahu perkembangan pasal baju tu.

Ok…cam biasa, tak lengkap rasanya kalau tak kongsi ngan korang baju2 yang kitaorang dah siapkan sebelum ni.

Apa cerita ye?

cetak tshirt

Baju ni ada 3 kaler sebenarnya. Tapi bila print atas baju putih, mudah skit nak print. Yang susah skit bila nak pecahkan kaler ikut blok printing. Tu yang ambik masa skit. Tapi masa nak print, mudah je.

cetak baju

cetak tshirt

Apalagi cerita kami?

cetak baju wolf 88

Design ni pun banyak kami terima. Biasanya ejen jual baju yg order baju camni. Dah jadi kegilaan dah. Hitam & putih.

cetak baju wolf88

cetak tshirt wolf88

Ni yang kaler hitam lak. Kalau print putih, atas baju hitam, kena tambah RM1 lagi selai sebab putih kena print 2 kali.

tshirt cetak

Design yang ni lak, customer buat dalam Customink.com je. Memang mudah buat dalam tu. Cuma ada sesetengah font tu kena bayar. So, saya suggest kat customer untuk pilih font yang free je. Jimat skit duit.

cetak baju memancing

cetak baju

cetak baju

Ni bahagian belakang. 2 kaler jugak. Just guna blok besar A4 je.

Ok….saya agak sibuk sikit kebelakangan ni, so tak banyak tempahan yang saya sempat upload untuk paparan anda.

So….seperti yang saya umumkan diatas tadi, saya ada melancarkan website TShirt kelas yang lain dari yang lain untuk anda start order baju kelas anda.

Klik banner dibawah untuk melihat website kitaorang dengan lebih lanjut.

Banner Cetaktee

Korang juga boleh buat duit sampingan kalau korang ada idea nak buat design tshirt kelas tu. Design mesti lain dr yang lain.

Banner buat duit dengan design tshirt

So, kalau nak order baju korang, cam biasa :

1.  Isi form kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun & emelkan design nak print.

2.  Emelkan detail & design nak print ke emel saya di adminkomisen@gmail.com.

3.  Call kami terus di….Nik 0192254028 atau Salina 0193643692.

4. SMS atau Whatsapp detail tempahan korang tu.

TOLOOOONG!!!!TOLONGGG!!! JANGAN ORDER MELALUI KOMEN2 DALAM SETIAP ARTIKEL SEBAB SUSAH NAK JAWAB.

Ok….jumpa lagi korang, baiiiiii…..

Signature

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 734 other followers

%d bloggers like this: