Category Archives: Baju Group, Kumpulan @ Pertubuhan

T Shirt untuk special group

Tahun 2015 ada beberapa bulan lagi. Bila nak start order tshirt untuk group korang?

Hai & Salam Cetak baju pada semua,

Hari ni dah masuk bulan Ogos 2015 dah. Maknanya kita ada kurang lebih 5 bulan lagi nak sampai akhir Tahun 2015.

Kalau diikutkan pengalaman lepas2, beberapa bulan akhir ni tempahan naik mendadak sebab ramai sangat yang nak buat tshirt kenangan untuk group diaorang.

Yelah….ada yang ambik UPSR tahun ni, PT 3, SPM, STPM, kolej, institut, degree, diploma, phd dll. So, bila lagi nak buat kenang-kenangan ngan group kelas korang kan. Time ni le.

Cuma saya nak pesan kat korang, kalau boleh jangan le order last minit. Macam tahun lepas, ada beberapa minggu lagi nak cuti sekolah panjang bulan 12. Time tu le baru nak order. Alamat kelam kelibut le jadinya. Ye lah…kitaorang pun menimbun juga nak siapkan order, pastu ada lak yang nak mintak siapkan segera sebab nanti bila dah bercuti, masing2 dah balik kampung & tak jumpa lagi.

So….mintak tolong ye. Kalau nak order, tolong order cepat. Kalau boleh hari ni korang dah kumpulkan order tu & start tempah dah.

Mana tahu…lepas ni sibuk nak study le, pastu ada tiusyen le, tak pun cikgu suruh siapkan assignment ke. Kitaorang dah pernah masuk sekolah & masuk universiti. So, tahu le camane hidup sebagai student tu.

Ingat ye…kalau boleh jangan le order last minit. Takut tak sempat siap nanti. Kalau korang sanggup poskan satu2 ke alamat customer atau kawan korang, itu tak jadi masalah. Buat lewat skit pun tak apa tapi tak syok le dapat baju bila dah berpisah nanti.

Kurang2 mesti nak pakai ramai2 masa jamuan ke atau masa sebelum kelas last tu. Tak pun boleh pakai awal sikit. Bangga gillleer ooo…kembang je hidung rasa bila pakai baju kelas tu ramai2.

Cam gambar customer kitaorang bawah ni. Awal lagi dah dapat baju…seronok betul diaorang.

Gambar Baju Ikram 2

baju cetak

 

Banner TShirt

 

So, terpulang pada korang. Saya hanya nak nasihatkan je sebab dah 6 tahun kitaorang dalam bisnes TShirt ni. Kitaorang dah boleh baca dah camane tempahan untuk akhir tahun ni.

Ada yang kitaorang terpaksa tolak sebab last minit nak. Nak cuti 5 hari lagi, baru nak order. Maaf banyak2. Kalau order kitaorang satu dua je tak apa tapi kadang sampai ribu lai. Tu yang tak sanggup siapkan tergesa2 tu. Lagipun kerja tergesa2 ni bahaya jugak. Ada yang silap print le, salah saiz le, courier problem le & macam2 lagi masalah luar kawalan kitaorang.

So….apalagi ditunggu. Moh order baju group korang segera.

Nak bgtau korang jugak ni, kitaorang setakat ni kitaorang sediakan 6 jenis brand baju. Paling murah 4square. Pastu ada jenis Change, Arorasport, Oren Sport, Gildan & Enzo.

Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

 

Klik je kat katalog2 kat atas nun untuk lihat macam2 jenis design baju yang kitaorang offer. baju Raglan pun banyak cam bawah ni.

Baju Raglan matahari

Selain daripada tu, nak bagitau jugak ni. Oren Sport ada baju baru. Antaranya cam baju bawah ni.

QD40 Q41 Honeycomb HC16

Nak tengok apalagi baju baru yang ada, klik kat Katalog2 baju kat bahagian atas nun ye.

Oklah…..cam biasa. kalau tak kongsi cerita ngan korang memang tak sah. Apa citer hari ni?

tshirt persatuan

tshirt persatuan

Sori..gambar blur sikit. Cameraman tak pro. Lagipun cahaya terang sikit. Ambik gambar petang. Tak jelas sangat tapi nampak le kan.

Simple je ni. Baju persatuan. Semua design dibuat dalam page Buat Design Sendiri kat bahagian atas nun. Senang je. Korang pun boleh buat jugak.

Selain tu….

tshirt kelas

baju kelas

Yang ni untuk baju kelas kejuruteraan. Baju hitam print gold. Memang cantik & menyerlah. Tapi gold ni mahal sikit dari print biasa sebab gold kitaorang guna powder.

baju cetak group

tshirt cetak group

Yang ni pun sempoi jugak tapi susah time nak edit gambar sebelum nak print tu. Terutamanya bahagian depan. Tapi memang cantik bila dah print. Kaler putih tu 2 layer supaya kaler dia menyerlah. Kalau 1 layer je, nanti nampak kaler baju. Tak cantik. Nampak tak berkualiti.

tshirt cetak kelas

baju kelas

Design asal baju ni customer lukis tangan je. Cuma dia akan bagitahu apa nama font untuk design2 ni. Kalau tak bagitau, susah skit kitaoran. Takut tak puashati nanti. Baik bagi terus nama font. Kerja kitaorang pun senang nanti. Belakang pun cantik sebab logo atas tu 2 kaler print. Memang puashati betul.

baju kelas

Yang ni saya nak tunjuk belakang je sebab depan lupa nak ambik gambar. Design nama2 dalam Tahun ni memang banyak kitaorang buat & memang glamer. Design camni le antara design yang mudah korang ingat sebab dah tahu dah mesti baju untuk batch yang lahir tahun 1998 ni. Design asal memang customer yang buatkan. Kitaorang just print je.

baju cetak kelas

Yang ini pun customer lukis tangan je. Kitaorang lukis balik dalam komputer & ini le hasilnya. 1 kaler print. So, simple je.

So, setakat ni dulu buat kali ni. Ada menimbun lagi order kitaorang tengah siapkan ni. So, kalau sape2 nak order tshirt, tolong tempah segera ye. Jangan le order last2 minit. Dah nak ada majlis baru nak order. Bukan apa…nanti letih kitaorang. Samada kitaorang tolak atau kitaorang caj mahal sikit nanti sebab kena bayar OT pekerja nanti.

Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Oklah..sampai jumpa lagi ye korang. Korang kontek je kitaorang. In Sha Allah, kitaorang akan layan sebaik mungkin ye.

Baibai..tata…titi…tutu…..

Ikhlas dari kami :

Abg Nik & Kak Salina
www.mohcetakbaju.com
www.cetaktee.com
www.mohcetakbajuiam.com

Syukur…….bulan puasa pun rezeki cetak baju tak putus2….

Baju Raglan matahari

Muka depan Gildan 2015#GILDAN ADA BAJU BARU. KLIK SINI UNTUK TEMPAHAN ANDA SEKARANG…..

Hai & Salam cetak baju semua,

Pertamanya kami di http://www.mohcetakbaju.com nak ucapkan Salam Ramadhan 1436H/2015M kepada semua bekas pelanggan, bakal pelanggan & korang yang sedang melawat blog kitaorang ni.

Dikesempatan ni, kami nak mohon berjuta2 ampun & maaf atas apa sahaja salah silap disepanjang kitaorang berurusan semenjak dari 2010 lagi.

Kitaorang tahu mungkin ada yang kurang puashati tapi ramai jugak yang memuji. Maaf diucapkan kepada yang rasa tak puashati & terima kasih kepada yang memuji servis kitaorang. Kitaorang hanyalah manusia biasa yang ada hidung, mata, telinga, kaki dll sama macam korang yang tak lari dari buat silap tapi kitaorang bersungguh2 memastikan kesilapan tu dalam tahap minima supaya rasa puashati tu lebih dari yang tak puashati.

Mungkin kerana pendekatan kitaorang lain dari tukang cetak baju online yang lain, tu lah sebabnya rezeki kami tak putus2 walaupun dalam bulan puasa ni.

Alhamdulillah…sehingga nak raya ni ada lebih seribu lai tempahan yang kitaorang kena siapkan. Maknanya…kitaorang kena pulun habis2 an sehingga selesai semua.

Tapi kan…nak kongsi skit le pasal camane nak bagi rezeki tu bercambah2 macam kucing beranak sepuluh sekali beranak. Apa yang kitaorang buat ni dah beberapa kali terbukti. Bukan nak riak atau sombong tapi nak menunjukkan apa yang ustaz2 kata sebelum ni memang betul. Tapi cara ni bukan untuk orang islam je. Orang bukan islam pun terbukti berkesan.

Apa yang kitaorang buat tu sebenarnya?

Baca ni…jangan tak baca. Baca sampai habis. Korang pun patut buat kalau nak keputusan macam kitaorang.

Gini ceritanya…tahun lepas, saya tolong mak saya bayar deposit kereta untuk kegunaan mak. Saya bayar separuh deposit & kakak saya bayar deposit lagi separuh. Just untuk kegunaan bonda sehari2. Alhamdulillah…lepas beberapa hari, tanpa disangka2, order masuk tak menang tangan. Sehingga hampir 2 bulan kena stop order sebab tak boleh nak siapkan dalam tempoh yang ditetapkan.

Kitaorang ni jenis yang nak bagi customer betul2 puashati. Tu terpaksa tolak order yang datang tak berenti-renti tu. Kalau ikutkan nafsu tamak kitaorang, ambik je lah. Apa ada ada hal. Tapi kalau kitaorang ambik gak order tu, konfem kena marah berbakul2 dengan customer sebab order tak siap on time.

Tapi lepas tu kitaorang dah belajar dah. Mana yang saya tak dapat buat tu, saya akan sub kat kawan2 yang buat bisnes cetak jugak tapi akan ambik untung seminimum mungkin supaya harga tu tak terlalu mahal. Dapat le sikit untung atas angin daripada tak dapat langsung.

Pastu, baru2 ni….minggu lepas. Saya ada jugak belikan mak TV sebijik. Untuk mak tengok cerita melayu ke atau Tanyalah Ustaz ke dll. Sekali lagi lepas beberapa hari, tak disangka2 order dalam lebih seribu lai dari pelbagai customer masuk mencurah2. Kalau ikutkan, pengalaman 6 tahun dalam bisnes ni, time bulan puasa je mesti tak banyak order masuk.

So…ini antara 2 contoh sedekah yang saya rasa korang patut praktikkan setiap masa terutamanya kat mak bapak korang.

Actually, banyak lagi perkara sama yang kitaorang dapat hasil dari sedekah2 lain. Walaupun banyak kita bagi, lagi banyak kita dapat. PERCAYALAH!!!

Ada masa kita dapat balik dalam bentuk duit tapi ada masa kita dapat dalam bentuk kesihatan yang baik, anak semua menjadi, tak nakal, hati tenang, kereta tak rosak, kawan2 semua baik dan macam2 lagi hasil yang berbentuk duit & bukan duit.

Korang cubalah ye. Jangan takut. Kita mesti konfiden. Bulan puasa ni lagi le melimpah ruah rezeki kalau kita banyak sedekah. Konfiden je. Yang lain serah pada Allah. Yang bukan Islam pun sama jugak. Contohnya, Bill Gate….penderma terbesar dunia. Derma banyak tapi kekayaan dia non stop. Pikir2kanlah ye….

Oklah…panjang lebar sangat kan, boring lak nak baca, betul tak.

Pada yang nak pilih baju untuk apa sahaja aktiviti korang, klik kat katalog2 baju kat atas nun ye!!!!Pointing Finger

 

 

Hari ni cam biasa, nak kongsi ngan korang antara baju2 yang kitaorang pernah print sebelum ni…

tshirt cetak cina

tshirt cetak cina

Kat tempat kitaorang, customer cina pun banyak order. Macam yang atas ni, ni memang dah regular customer saya dari beberapa tahun lepas lagi. Dia ni memang banyak kali dah order ngan kitaorang. Tapi sebelum diaorang order tu, terutamanya bahasa cina, kitaorang tanya dulu makna tu. Sebab kalau ada bahasa yang tak sesuai dengan prinsip kitaorang, saya reject jugak. Bukan nak fikir untung je tapi pegangan kita kena jaga jugak. Barulah rezeki tu berkat. Betul tak…….

Kemudian, ada jugak tempahan camni….

tshirt kelas

cetak baju kelas

baju cetak kelas

Yang ni baju kelas biasa. Diaorang buat kat page “Buat Design Sendiri” kat atas nun. Mudah je. Gambar sebijik macam yang diaorang nak.

baju hoodie

 

Ini guna hoodie ni. Ramai jugak student U yang nak hoodie camni. Sesuai dipakai kalau ada kelas malam atau kelas aircond kuat sangat. Boleh le berbungkus dengan hoodie ni.

tshirt family day

Ni TShirt family gathering. 2 kaler je. Kuning & putih. Mudah je kartun dia. Just lukis balik ikut kartun asal. Pastu print guna 2 blok printing. So, simple.

tshirt persatuan

Ini TShirt persatuan fotografi sekolah ni. Gambar semua, diaorang yang sediakan.Tulisan biasanya kitaorang kena download dari internet atau guna font sedia ada sebab kalau guna font yang diaorang bagi dalam format jpeg, konfem pecah punya.

tshirt memancing

tshirt memancing

Yang ni TShirt memancing biasa. Semua design dibuat kat page “Buat Design Sendiri” kat atas nun. Tak yah pening2 nak cari design. Boleh buat design sendiri. Mudah je & lagi puashati.

Oklah ye…sampai disini dulu. Ambik lah pengajaran dari cerita saya kat atas nun ye sebab memang dah terbukti dah. Rugi kalau tak amalkan.

Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Ok..jumpa lagi korang lepas raya lak ye.

Baaaiiiiii…….

Salam Ramadhan dari kami,

Abang Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

Apa yang specialnya www.mohcetakbaju.com ni ye…….

 

Design Baju Raglan 2015

Hai & Salam Cetak Baju buat semua pelanggan & bakal pelanggan,

Lama tak bersua dalam blog kitaorang ni. Alhamdulillah…..tempahan kitaorang terima masih tak putus2. So, agak sibuk  sikit untuk update cerita dalam blog ni.

Saya tahu…ramai juga yang menunggu2 cerita & tips dari kitaorang terutamanya regular customer kitaorang.

Sebelum saya bercerita lanjut tentang specialnya blog kitaorang ni berbanding blog atau website lain, kat sini nak kongsi sikit pasal GST yang kitaorang tanggung.

Untuk pengetahuan korang, kebanyakan besar pelanggan kitaorang ialah student. Student tak ramai yang ada bajet yang besar. So, nak tak nak saya terpaksa beri harga berpatutan tanpa jejaskan kualiti baju tu. So, setakat ini kitaorang masih lagi sanggup serap amaun GST dari supplier & kos pos semenanjung. Kalau tak serap, takut2 student tak mampu nak bayar nanti.

Tapi apa2 pun kena tengok pada design nak print jugak. Kalau dah kaler nak print sampai dah macam kaler pelangi…susah le nak bagi harga murah. Saya nak kena cover kos2 yang saya tanggung jugak. So, harap2 faham le ye. Orang bisnes ni kalau boleh tak nak rugi. Nak untung & nak jimat…

So, hari ni saya nak kongsi ngan korang tentang kelebihan atau specialnya blog kitaorang ni berbanding blog atau website lain. Nak kongsi jugak pasal kelebihan servis yang kitaorang ada.

Tujuan saya kongsikan tentang ini adalah untuk bagi korang pilihan terutamanya yang baru lawat blog ni. Mungkin dalam online ada macam2 jenis website cetak baju tapi ada tak servis yang kitaorang bagi yang diaorang tak bagi.

Tapi apa2 pun…itu terpulang pada kebijaksanaan korang juga.

Apa antara kelebihan atau specialnya blog kitaorang ni ye……..saya bagi 11 perkara :

1.  Kitaorang terima 5 helai ke atas untuk satu2 design. Kebanyakan cetak baju di luar sana terima dalam kuantiti besar sebab kuantiti sikit ni tak banyak untung. Lagipun kuantiti sikit ni agak remeh kerjanya. Kalau banyak, berbaloi sikit kerjanya. So, kitaorang terima 5 lai ke atas untuk sape2 yang nak kuantiti sikit.

2.   Kitaorang sediakan tempat untuk buat design sendiri. Klik link DISINI untuk tengok camane korang boleh buat design tu tanpa bantuan designer profesional. Boleh buat sendiri je. Lebih puashati. Kebanyakan cetak baju diluar tak sediakan servis ni. So, pelanggan susah nak buat design kalau tak ada idea.

3.  Blog kitaorang telah dilawati oleh 1.6 juta pelawat semenjak Jun, 2011 & setiap hari meningkat. So, ini menunjukkan begitu ramai pelawat yang seronok melayari blog kitaorang. Anda salah seorang yang masuk dalam statistik tu. Maknanya…….blog kitaorang menjadi pilihan ramai semenjak dulu lagi.

4.  Blog kitaorang telah mendapat LIKE dalam Facebook sebanyak 17,600 sehingga kini & semakin meningkat setiap hari. Ini menunjukkan begitu ramai yang sukakan servis kitaorang, In Sha Allah.

5.  Kitaorang bukan saje sediakan tempat nak buat design sendiri tapi kitaorang juga sediakan pelbagai jenis pilihan baju kosong pelbagai brand. Mudah untuk korang buat TShirt nanti. Kitaorang ada Oren Sport, Gildan, Enzo, Change, 4Square & Arorasport.

6.  Blog kitaorang juga ada sediakan maklumat tentang bisnes cetak baju, ebook & pelbagai maklumat tentang cetak baju ni. Bukan senang nak kongsi maklumat camtu kecuali yang dah ada pengalaman luas dalam bisnes cetak baju ni.

7.  Kitaorang juga ada sediakan servis cetak baju dari jenis Rubber Dye, Plastisol, Daislue dll. Kitaorang ada sediakan print jenis EMBOSS/TIMBUL. Heat press & sulaman. Macam2 jenis printing ikut pilihan pelanggan.

8.  Tahun lepas, kitaorang dah siapkan 20,000++ helai baju pelanggan kitaorang & tahun ini semakin meningkat. So, korang boleh jadi salah seorang daripada statistik tu.

9.  Sehari kitaorang terima hampir 100 emel, mesej, SMS, Whatsapp & Call & hampir 98% kami dah bagi jawapan. Yang tak jawab tu, mungkin tak sempat nak jawab, kalau emel..mungkin dah klik tapi lupa nak jawab atau memang tak dapat nak jawab sebab banyak sebab.

10.  Bagi followers blog kami, FB atau mereka yang dapatkan ebook kitaorang, mereka akan dapat macam2 tips tentang bisnes cetak baju ni. Kitaorang kongsi macam2 benda tentang camane korang juga boleh buat duit dengan bisnes TShirt ni. Saya rasa tak ada satu pun website diluar sana yang sediakan servis camni….

11.  Kos pos untuk Semenanjung kitaorang masih lagi tanggung selepas hampir 6 tahun buat bisnes. Kos  pos ke Sabah Sarawak kitaorang tanggung separuh. Sebulan hampir RM2,000 kitaorang tanggung untuk kos pos ni. Nampak macam besar tapi kitaorang puashati sebab dapat bantu korang & ini adalah antara yang membuatkan bisnes kitaorang lain dari yang lain.

 

So, saya harap 11 perkara atas ni bagi jawapan tentang apa kelebihan blog atau servis kami ni berbanding website cetak baju diluar sana ye.

Apa2 pun…korang lah yang boleh buat keputusan. Saya tak paksa. Saya tahu rezeki tu Tuhanlah yang akan kurniakan. Kalau tak ada rezeki saya, nak buat camane. Redha je lah…..

Baju Raglan matahari

 

Ok, hari ni cam biasa, nak kongsi pasal tempahan cetak baju yang kitaorang terima sebelum ni ye.

Cerita 1 :

baju custom made

baju custom made

Ni baju custom made ni. Kena jahit lain kalau nak camni tapi saya terima 50 lai ke atas je.

Baju readymade saya tak ada baju camni. Yang ni customer kitaorang order 60 lai ni. Siap ada label company kitaorang lagi tu.

Cerita 2 :

tshirt kelas

baju kelas

Yang ini, customer lukis atas kertas dulu & kitaorang edit balik untuk jadi sebijik camni.

Yang ni 1 kaler print & 2 layer supaya kaler dia naik cantik.

Cerita 3 :

baju Family Day

Tshirt hari keluarga

Yang ni untuk TShirt Hari Keluarga. Agak mahal sikit sebab depan 2 kaler & belakang 3 kaler tapi harga masih lagi berpatutan.

Depan belakang tu diaorang buat sendiri kat page “Buat Design Sendir” tu. Tak yah pening2 nak buat design tu sendiri.

 

Cerita 4:

tshirt group

baju kumpulan

Yang ni pun diaorang buat kat page “Buat Design Sendir” atas nun. Cantik apa…belakang 2 kaler & depan 2 kaler. Memang naik kaler dia.
Cerita 5 :

Tshirt kelas

baju kelas

Yang ni sempoi je. Satu kaler depan belakang. Tapi yang belakang tu rumit sikit sebab nak kena edit jadi huruf AA camtu.

Ni group Aaron Aziz ni. Tu yang belakang tu print AA tu.

Cerita 6 :

baju jawi

tshirt tulis jawi

Tulisan jawi ni customer yang bagi sendiri. So, mudah sikit saya nak print. Tak payah edit apa2 dah. Terus je print.
Oklah…rasanya setakat ni je dulu. Ada baaaaaanyak lagi gambar TShirt yang dah siap dalam kamera kitaorang tapi tak sempat nak upload kat sini.

Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Baju Raglan matahari

Sampai jumpa lagi korang…..jangan segan2 kontek kitaorang ye….baaaiiiiii…..

Yang Sentiasa Ikhlas Membantu,

Abang Nik & Kak Salina
www.mohcetakbajuiam.com
www.cetaktee.com

Kami sediakan macam2 jenis TShirt & printing untuk korang…..

Design Baju Raglan 2015

Hai & Salam Cetak Baju pada semua,

Apa khabar? Lama dah rasanya tak bersua dalam blog ni. Memang tak pernah bersua pun….rupa pun tak pernah nampak…hihihihi.

Harap2 korang sihat sokmo & sentiasa bahagia le hendaknya. Kitaorang pun…Alhamdulillah. Makin hari makin melimpah rezeki tuhan bagi. Syukur sangat2…

Untuk pengetahuan korang, Alhamdulillah kitaorang dah ambik staf sorang untuk bantu kerja2 printing & prepare blok printing. Nak harap pada kitaorang je, memang tak cukup tangan, kaki, mulut dll.

Memang staf sorang ni banyak membantu. So, mana2 order yang tersangkut tu dapat le cepat sikit.

Pada saya sendiri…terus terang saya bagitahu yang saya dah buat bisnes ni 6 tahun dah tapi masih lagi secara part time. Wife yang buat full time. Tapi walaupun camtu, syukur…rezeki tu kalah orang yang buat full time.

So….target saya dalam 5 tahun lagi, saya akan buat bisnes ni full time. Target saya jugak mempunyai kilang yang boleh menampung permintaan tinggi dari customer nanti. So, pada korang yang dari dulu sampai sekarang follow blog kitaorang, terima kasih banyak2 diucapkan & folllowlah sampai bila2. Mana tahu korang akan dapat banyak manfaat dari kitaorang nanti terutamanya bila saya dah start berhenti kerja & buat full time nanti ye.

Ok….bagi korang yang tengah mencari tempat nak printing baju korang, cuba stop sejenak kat sini & cuba survey apa yang kitaorang boleh offer kat korang.

Apa yang korang dapat kat blog ni?

1. Macam2 jenis brand & katalog baju yang berkualiti.

2. Harga yang berpatutan. Student paling ramai order ngan kitaorang.

3. Website untuk buat sendiri design nak print. Susah nak cari dalam Malaysia ni…

4. Artikel2 yang ada macam2 maklumat pasal printing & bisnes baju.

5. Kos pos tak payah pikir sebab kitaorang bagi kos pos FREE untuk Semenanjung & separuh harga untuk Sabah Sarawak.

6. Layanan yang memuaskan(In Sha Allah, persoalan akan dijawab segera)

7. Tips2 bagi bantu korang untuk start & kembangkan bisnes TShirt korang.

8. Ebook untuk bantu start bisnes TShirt

9. Macam2 jenis printing – silkscreen printing, sulam & heat press.

dan macam2 lagi. Korang2 godek le sendiri dalam blog ni kalau nak tahu apa yang kitaorang boleh offer kat korang.

So…buatlah keputusan bijak korang sendiri. Kalau korang tak order tshirt sekarang..bila lagi kan.

Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Ok…hari ni saya nak kongsi jugak ngan korang yang saya sekarang ni buat nombor2 belakang guna stiker. Dah tak guna printing biasa sbb print biasa agak remeh & banyak kerja.

Cuma stiker ni saya guna yng berkualiti sikit. Kita panggil Plastisol Pre Cut Stiker. Ramai dah guna nombor camni. Korang boleh pilih samada nak nombor yang ada logo EPL ataupun tak ada.

Contoh macam bawah ni…

DSCN2094 nombor stiker baju

Cantik tak? Nama tu guna printing. Nombor tu je guna stiker. Kalau tengok macam bukan stiker. Memang cantik.

Ada beberapa jenis nombor yang saya offer. Antaranya…

Nombor Nicky Hitam

 

Jenis NICKY kaler hitam

Nombor Nicky Putih

 

Jenis NICKY kaler putih

Nombor Aden Hitam

Jenis ADEN Kaler hitam

Nombor Aden Putih

Jenis ADEN kaler putih

Nombor Adi Putih

Jenis ADI kaler putih

Nombor EPL Putih

Jenis EPL kaler putih

HARGA : 1 NOMBOR ~ RM5.00

So, pada korang yang excited nak order baju beserta nombor ni, boleh order ngan kitaorang nanti ye.

Ok…seperti biasa, kalau tak berkongsi cerita memang tak sah.

Ini ada beberapa cerita tentang tempahan yang kitaorang terima sebelum ni ye. Ni hanyalah sebahagian. Banyak lagi tak masukkan sebab nanti penuh lak blog ni nanti.

Cerita 1

tshirt bola jersi

nombor stiker baju

Yang ni tempahan nombor seperti sebelum ni.

Depan logo 3 kaler & depan 2 kaler. Agak mencabar jugak nak print ni sebab saya print sekali dengan logo sekali tapi Alhamdulillah…dipermudahkan.

Belakang nama print & nombor stiker seperti diatas.

Cerita 2

tshirt surau cetak

cetak tshirt surauYang ni untuk surau & printing special skit. Gold ngan hijau.

Design memang datang terus dari customer. Tinggal nak print je.

Print Gold mahal skit dari print biasa sebab guna serbuk Gold. Cara printing sama jugak tapi mesti kena guna kain silkscreen yang lubang besar supaya dye dia mudah keluar sebab dia guna powder bancuh ngan paste.

Cerita 3

cetak baju

cetak tshirt

Kalau nak jimat & nak murah sikit, buat semua nombor untuk semua baju. Kalau nombor jersi lain2 setiap baju, 1 nombor dah RM5 & 2 nombor RM10. Tak termasuk harga baju & printing lain lagi tu. So, ini cadangan saya kalau nak jimat sikit. Terpulang pada korang jugaklah ye.

Tapi nombor jersi, memang jadi pilihan ramai….

Cerita 4

beg kain

beg kain

Selain daripada TShirt, kitaorang ada jugak print beg kain. Beg kain ni biasanya sesuai untuk orang yang ada seminar, mesyuarat, kursus dll.

Cerita 5

baju jersi

Yang ni contoh baju jersi tapi ada logo EPL kat nombor tu. Terpulang pada masing2. Kalau tak nak ada logo tu, pilih je nombor yang tak ada logo tu.

Tengok….sampai Sandakan dah baju teman…hihihhi.

Cerita 6

cetak tshirt mrsm

cetak baju mrsm

Student MRSM pun ramai yang order ngan kitaorang. Design semua diaorang buat sendiri dalam customink.com je. Tak yah pening2 nak cari design. Semua ada kat situ. Macam yang ni depan lencana guna stiker & yang lain print.

Belakang ada lagi tapi tak sempat nak upload.

Oklah…rasanya setakat ni dululah ye. Banyak lagi kerja nak buat ni.

So….cam biasa…

Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Sampai jumpa lagi, korang….baaaiiii….

Yang selalu disini,

Abang Nik & Kak Salina
www.cetaktee.com
www.mohcetakbajuiam.com

Alhamdulillah…bertalu2 tempahan tshirt kelas masuk sekarang ni…..

Design Baju Raglan 2015

DAPATKAN SEKARANG BAJU RAGLAN LENGAN 3 SUKU SEBELUM KEHABISAN STOK!

Hai, hai & salam cetakbaju semua,

Alhamdulillah…syukur pada Allah. Sekarang ni tak henti2 tempahan TShirt kelas masuk. Macam yang saya bagitau sebelum ni…start je bukak sekolah, student2 akan mula tempah tshirt untuk kelas diaorang. Kebanyakan yang order, student yang tahun akhir kat sekolah tu atau tahun yang ada periksa macam PMR, SPM atau STPM. Ada jugak tshirt2 untuk group2 diaorang sendiri kat sekolah.

So, pada korang yang nak order tshirt kelas, sangat dialu2kan sekarang.

Mungkin korang ada masalah nak buat design tshirt korang kan…jangan risau, dalam blog ni semua masalah korang akan diselesaikan.

1.  Kalau korang tak ada design nak buat atau tak idea nak buat design atau tak reti nak buat design, mudah je…klik kat link bawah ni & korang godek2 sendiri design korang sendiri, lepas dah siap, emelkan ke emel saya di adminkomisen@gmail.com.

Pastu, bagitau sekali jenis baju & berapa lai korang nak order. Penting ni…sebab benda2 ni yang akan tentukan harga baju korang nanti.

<<KLIK SINI SEKARANG UNTUK BUAT DESIGN KORANG TU SENDIRI>>

2. Kalau bajet korang rendah, saya cadangkan korang pilih je tshirt murah brand 4square atau agent tee. Banyak pilihan kaler kat situ. Kualiti pun cantik & saya suka print atas baju ni sebab kain dia lembut & licin time nak print.

<<KLIK SINI……TSHIRT 4SQUARE>>

<<KLIK SINI…..TSHIRT AGENT TEE>>

3. Kalau rasa ada bajet lebih sikit & nak baju yang lain sikit, klik kat page Katalog2 kat bahagian atas nun & cari Katalog Enzo, Change, Oren Sport & Gildan. Macam2 jenis baju ada. So, bukan sahaja tshirt biasa tapi tshirt lain pun banyak kitaorang jual.

Baju muslimah ada, baju korporat ada, jaket ada dll.

4. Apa yang kami offer lagi…..kos pos untuk semenanjung FREE & ke Sabah Sarawak saya tanggung separuh.

5.  Lagi satu, kitaorang sediakan servis printing jenis silkscreen printing, heatpress & sulaman.
So, pada student2 yang tengah cari tshirt kenang-kenangan untuk kelas korang, inilah tempat yang sesuai untuk korang.

Semenjak 5 tahun lepas, anggaran dalam 50K ke 70K helai dah kami siapkan. Ianya bukan satu amaun yang kecik berbanding dengan saiz kedai kami tapi Alhamdulillah, semuanya dapat disiapkan dengan jayanya.

Untuk korang lagi bersemangat nak buat tshirt kelas tu, kat sini saya tunjukkan macam2 jenis TShirt kelas yang kitaorang dah siapkan baru2 ni….

tshirt Raglan

tshirt raglan cetak

tshirt raglan cetak baju

Yang ni guna tshirt Raglan ni. Memang ramai yang order baju camni. Memang cantik sebab biasa baju plain je. Print simple 1 kaler je. Walaupun 1 kaler, still boleh jadi kenangan untuk diaorang.

tshirt kelas

tshirt kelas

Ini tshirt orang malaysia tapi group Jepun. Masa print baju ni rasa macam print baju geng Ultraman pulak sebab semua nama2 jepun. Kelas jepun kot ni. Design diaorang bagi siap. Kitaorang print je.

Design besar camni kena buat 2 lapis supaya naik kaler dia. Mula2 buat 1 layer sebagai base & second layer sebagai penaik kaler dia.

 

DSCN0494Ini Tshirt kelas biasa ni. Lencana print kat dada & tulisan kat bawah. Guna baju brand Enzo. Yang ambik masa bila nak print lencana tu sebab ada 3 kaler tapi Alhamdulillah dengan teknik yang betul, kerja jadi mudah.

tshirt kelastshirt kelas

Yang ini pun guna baju Raglan. Memang sedikit mencabar print baju ni sebab design besar & perlu 5 blok printing ni. Tapi Alhamdulillah jugak…..kami mampu siapkan dengan jayanya. Nak print baju ni pun kena ada teknik yang betul. Kena tentukan kaler apa yang dulu nak print sebab takut kaler kemudian tertindih kaler dibawah. Konfem jadi pelik kalau jadi camtu.

Peringkat nak pecahkan kaler tu dibuat masa buat design dalam komputer lagi. Tak boleh main hentam je. Kena study jugak supaya kaler dia ngam2 dengan design asal.

 

Ok…selain TShirt kelas, ada ramai jugak customer order untuk group atau untuk dijual semula. Cer tengok contoh2 baju yang baru2 ni diaorang order….

DSCN0497

Ini printing biasa. 1 kaler printing. Customer perlu bagi jenis font & In Sha Allah, mudah untuk saya buat balik design tu.

TIPS CETAK BAJU HARI NI :

Customer perlu bagi jenis font yang akan didownload dari internet supaya masa nak print nanti deisgn font tu lebih sharp.

Kalau bagi dalam format jpeq atau lain2, dikhuatiri design tu pecah & tak cantik masa print. Tapi kalau tak ada jugak, boleh bagi

dalam pixel atau resolution yang besar supaya cantik masa nak print nanti.

 

 

Ok…ni antara gambar TShirt yang kami siapkan sebelum ni untuk contoh bagi korang….

tshirt sukan

tshirt sukan bola

Yang ini….saya kena guna stiker kat bahagian dada sebab customer nak cepat & akan ambik masa kalau nak print. Tapi customer ni pun prefer stiker daripada print. So, lagi mudah. Kalau stiker, dalam sejam dah boleh siap.

Selain dari tu….

tshirt harimau

tshirt bola

tshirt kelas

tshirt sukan

Ni group ni. Design semua diaorang ambik dari customink.com je. Tak payah nak pening2 memikirkan camane nak buat design tu. Font & design semua dah ada siap kat situ. Print pun puashati sebab memang mudah nak print.

tshirt memancing tshirt memancing

Ada jugak yang order baju memancing. Yang ini customer sendiri lukis & kitaorang transfer balik dalam komputer. Cuma saya mintak jenis font je dari customer sebab font yang dia bagi dalam lukisan tu tak jelas. So, ni le hasilnya……..

Ok…ni antara design2 lain yang saya nak kongsikan ngan korang ye…

tshirt hari keluarga

tshirt memancing

tshirt kelas

tshirt group

Ni antara gambar2 baju yang saya sempat upload hari ni. Kalau banyak, takut nanti penuh lak blog ni & boring lak korang nanti.

Cam biasa……

Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

So, kalau tak order tshirt kelas sekarang, bila lagi. Nanti dah naik kelas, menyesal lak nanti kang.

Sampai jumpa lagi…..baaiiiiiii…..

Yang sentiasa membantu,

Abang Nik & Kak Salina
www.mohcetakbajuiam.com
www.cetaktee.com

P.S : Jika anda sedang mencari TShirt yang print I AM, korang boleh layari www.mohcetakbajuiam.com & kalau nak tengok design baju kelas kat www.cetaktee.com.

MAKLUMAN PENTING : Perubahan harga mulai Mac, 2015!

Hai & Salam mohcetakbaju semua,

Ni nak bagitahu ni…..kami akan buat beberapa perubahan harga terutamanya yang berkaitan dengan kuantiti yang sedikit.

Actually, baru2 ni, saya masuk ke kelas otai printing & dia bagitau pasal kos untuk bisnes TShirt ni. Sejak dari 2010 lagi, saya guna harga yang saya belajar dari tok guru lama & inilah pertama kali saya akan buat perubahan harga. Hanya perubahan yang kecik je & tak efek untuk kuantiti yang banyak.

Dari 2010 hingga ke saat ini jugak, kitaorang maintain bagi kos pos FREE kepada semua pelanggan. Kos yang saya tanggung untuk kos pos ni anggaran sebulan ialah RM1,500.00 ke RM2,000.00. Maknanya, saya dah rugi sebanyak ni sebab bagi kos pos FREE tu. Tapi saya tak kisah sebab sekurang2nya saya punya servis ada kelainan daripada website lain & sebab saya bagi kos pos FREE nilah, saya punya bisnes mencanak2 naik semenjak 2010 lagi…Alhamdulillah.

So, bagi korang yang nak merebut peluang sebelum kenaikan harga tu, boleh start order dengan kitaorang sebab bila masuk je Mac, 2015, saya akan naikkan harga tu.

Selain daripada tu, kami akan buat beberapa perubahan dengan blog kitaorang & kami start jual produk2 lain termasuk design yang guna printing plastisol, cenderamata, dll. So, kalau sape2 nak tahu apa perubahan2 yang akan kitaorang buat dalam blog ni, follow sokmo blog ni ye.

Ada lagi satu nak bagitahu ni…..In Sha Allah, kami dalam proses nak buka cawangan di Bangi. So, itu pun saya maklumkan kemudian.

In Sha Allah, saya akan mula menjual baju2 cam bawah ni…

Design 1 Design 2 Design 3 Design 4 Design 5 Design 6

 

TAPI SAYA TERIMA DESIGN CAMNI UNTUK 30 HELAI KE ATAS SAHAJA…….PRINTING PLASTISOL ATAU CMYK
(INI BUKAN PRINT GUNA STIKER ATAU HEATPRESS)

Ok….REBUTLAH PELUANG SEBELUM SAYA BUAT PERUBAHAN LAGI KELAK…

So, cam biasa…..apa cerita cetak baju yang kitaorang dah siapkan sebelum ni.

cetak tshirt

cetak baju

Design camni tak susah nak print sebab base dia paling besar putih. So, kalau nak print kaler lain, senang sikit nak buat marking sebab kitaorang guna kaler putih sebagai marking.

Tulisan tu kena guna font yang di download dari internet. Kalau bagi tulisan dalam format jpeg, takut design dia pecah. Biasanya saya akan download dari internet untuk dapatkan font sebenar sebab kalau print guna font sebenar, design dia lebih sharp bila kita print.

Cerita 2

cetak baju

cetak tshirt

Yang ni agak komplikated sikit sebab yang logo tu ada 4 kaler kena print. Design asal tu saya kena upah designer saya untuk pecahkan ikut kaler asal. Pecah kaler ni bukan semua orang tahu buat. Yang biasa dengan printing baju, diaorang akan mahir dengan pecahkan kaler ni.

Saya terpaksa upah designer luar sebab saya memang tak sempat nak buat sendiri. Lagipun, nak bantu jugak designer2 kat luar nun buat duit. Tak le rugi bakat diaorang nanti.

Belakang simple je. 1 kaler print je. Yang ni biasa je.

baju muslimah cetak

Yang ni baju muslimah. Saiz printing sama dengan baju TShirt biasa. Alhamdulillah…walaupun ada locking, tak guna pun tapi tok guru marah saya sebab kalau tak guna locking, kerja lambat sikit. Betul cakap dia. In Sha Allah, saya akan start guna locking dah. Tak ada le penat sangat nak print nanti.

Cerita 3

cetak baju

Yang ni biasa je. 1 kaler printing. Ada sorang chinese tu mintak buat baju untuk family day dia.

Cantik betul kalau print kuning atas baju merah. Memang menyerlah betul.

Ok…setakat ni je dulu untuk kali ni.

Peringatan Penting Sekali lagi…..

Kami akan buat perubahan harga mulai Mac, 2015 ini.

Oleh itu, sesiapa yang nak rebut harga sebelum dinaikkan, sila berbuat demikian sebelum 1 Mac 2015.

Design Baju Raglan 2015

So, cam biasa…..pada korang yang berkenan nak buat TShirt untuk apa sahaja aktiviti korang & menggunakan TShirt Raglan kitaorang atau apa sahaja jenis TShirt kat katalog atas nun, korang boleh order terus samada melalui :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Selamat Berjumpa kembali….baaiiiii….

Yang Ikhlas Membantu,

Abang Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

www.mohcetakbajuiam.com
www.cetaktee.com

Dah boleh start plan untuk buat TShirt kelas atau apa sahaja TShirt dalam Tahun 2015 ni!!

Design Baju Raglan 2015Tshirt I AM 4Square 2014 copy

 

Hai & Salam cetak baju pada semua pelawat mohcetakbaju.com,

Apa khabar semua? Dah masuk sekolah ke? Ada plan nak buat TShirt kelas korang tahun ni ke?

Seperti tahun2 sebelum ni, start je sekolah, start le kitaorang sibuk.

Kalau masa cuti sekolah sebelum agak rileks skit sebab kebanyakan pelanggan kitaorang adalah student.

So, pada korang yang plan nak buat baju kelas kenang-kenangan korang tahun ni…dah boleh dah bincang2 ngan member kelas korang. Korang dah boleh plan nak buat design camane, nak baju jenis camane & berapa bajet korang.

Biasanya bajet ataupun harga le yang jadi masalah kat students sebab ada jenis yang nak baju yang cantik & mahal skit tapi bajet tak ada.

Tahu tak camane korang nak buat……

Cuba pakat2 dengan kawan2 untuk start kumpulkan duit. Katakan bajet korang dalam RM35 selai. So, mungkin korang boleh lantik sorang untuk kumpulkan duit dari korang. RM1 sehari ke, 50 sen sehari ke, RM2 seminggu ke.

Kumpulkan & bila dah cukup, korang boleh terus start ngan kitaorang.

Pastu, susah hati sebab tak ada design nak print ke?

Tak payah pening2. Korang klik je kat page “Buat Design Sendiri” kat atas nun atau klik link DISINI untuk start buat design korang sendiri kat sini.

Lagi puashati sebab korang boleh godek2 sendiri. Nak adjust, boleh adjust sendiri. Ikut suka hati korang.

Bila dah siap, hantar ke emel saya di adminkomisen@gmail.com & emelkan sekali kuantiti tempahan/jenis baju. Nanti saya bagi harga nanti.

Kalau korang rasa memang tak ada idea nak buat tshirt kelas korang, cuba klik kat website kitaorang satu lagi www.cetaktee.com. Kat sini ada macam2 jenis design TShirt kelas yang dah sedia ada untuk korang pilih.

Gambar cetaktee 4

 

 

Korang pilih je mana yang berkenan & kitaorang akan adjust atau print ikut kehendak korang nanti ye.

So……start le merancang TShirt untuk apa sahaja aktiviti korang dalam Tahun 2015 ni. Jangan biarkan Tahun 2015 ni berlalu gitu je tanpa kenangan untuk korang ingat seumur hidup korang.

Jika anda tahun ni ambik UPSR, PT3, SPM, STPM, Pra Universiti, Degree, Master, Phd, sekolah pondok atau apa sahaja…..anda harus fikirkan sesuatu untuk dijadikan kenangan seumur hidup korang. Tak lain & tak bukan…TSHIRT.

Mungkin hanya dengan TShirt, korang dapat jodoh dengan si dia, mungkin dengan TShirt, korang bersemangat nak ambik periksa, mungkin dengan TShirt korang dapat jumpa kawan lama…macam2 boleh jadi. So…apa ditunggu lagi. Mulakanlah dari sekarang…..

Ok…harap2 ada berita baik dari korang semua.

Hari ni saya nak berkongsi banyak sikit tentang TShirt2 yang kitaorang dah siapkan sebelum ni supaya korang lebih bersemangat nak order TShirt tu..

Cerita 1

tshirt JDT

tshirt JDT

baju jdt

Sape peminat JDT? Ni bukan baju saya jual selai2 ni tapi customer kitaorang order sebelum ni. So, kalau ada peminat JDT nak order baju camni jugak, silakan….korang dialu-alukan. Macam2 jenis design korang boleh order kalau nak. Yang ni print atas banyak jenis kaler baju. Memang puashati sebab cantik design dia. 4 kaler printing ni. Agak susah skit nak print sebab tak guna locking tapi hasil pengalaman, inilah hasilnya.

Cerita 2

tshirt group

cetak baju group

Ni untuk satu group team chinese kat Kampar ni. Banyak juga….hampir 100++ lai ni. Design diaorang buat sendiri & kitaorang just print je. Depan print 2 kaler tapi guna 1 blok printing. Mudah skit nak marking nanti.

cetak baju kumpulan

cetak tshirt group

Cerita 3

tshirt sulam logo

Yang ini sulam logo depan & nama print. Sulam saya terima 10 lai ke atas je. Kalau print 5 lai ke atas sebab kalau sulam kena caj blok printing. Banyak order dapat murah nanti.

baju cetak dan sulam

 

cetak tshirt

cetak baju

 

Cerita 4

cetak baju

cetak baju

Maaf…gambar agak kabur tapi nak bagitau yang design ni banyak blok printing kena guna ni terutamanya logo bahagian depan tu. Kalau tak silap 5 blok printing tu sebab ada 5 kaler. Masa nak print tu, ok lagi tapi masa nak pecahkan kaler design tu ambik masa lama sikit. Design ni saya terpaksa upah designer saya untuk pecahkan kaler tu. So, dah pecah kaler ikut blok printing, senang sikit nak print nanti.

cetak baju group

Cerita 5

tshirt family day

cetak baju hari keluarga

Yang ni print atas baju Raglan lengan pendek brand Enzo. 2 kaler depan & 1 kaler belakang. Agak mudah jugak sebab design pun ambik dari internet je.

Cerita 6

cetak baju

cetak baju

Yang ini pun sedikit rumit tapi masih boleh print dengan mudah. Rumit masa nak pecahkan kaler tu terutamanya belakang. Yang ini pun saya terpaksa upah designer saya untuk pecahkan kaler dia dulu. Tapi orang rumah dah berpengalaman lama buat printing ni, so Alhamdulillah…small matter bagi dia…hehehe….

cetak baju

cetak tshirt

Cerita 7

cetak baju rewang

Design asal ni totally customer buat kat customink.com. 2 kaler printing ni…kelabu gelap & kelabu cerah. Tak nampak sangat kan. Tapi itu le warnanya.

cetak baju rewang

Belakang nombor kecik bawah bahu & nama kat lengan.

cetak baju rewang

Ok…setakat ni je lah dulu ye. banyak2 kang, boring lak.

So, cam biasa…..pada korang yang berkenan nak buat TShirt untuk apa sahaja aktiviti korang & menggunakan TShirt Raglan kitaorang atau apa sahaja jenis TShirt kat katalog atas nun, korang boleh order terus samada melalui :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Jangan malu & jangan segan nak order apa sahaja TShirt korang ye. In Sha Allah, kami akan memberikan layanan yang sebaik mungkin kepada korang nanti.

Jumpa lagi…..baaaiiiii,…..

Design Baju Raglan 2015

Design Baju Raglan Nama kelas 2015

Design Baju Raglan Nama 2015

 

Design Baju Raglan I AM 2015Yang Disini,

Abang Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

PROMOSI TSHIRT RAGLAN TAHUN 2015

Hai, hai & Salam Cetakbaju untuk semua pelawat mohcetakbaju.com,

Alhamdulillah & syukur sangat2 sebab blog mohcetakbaju.com ni masih berjalan & semakin berkembang di Tahun 2015 ni. Bukan senang sebenarnya nak maintain satu2 bisnes dalam jangkamasa 5 tahun ni. Hasil usaha gigih & tak reti putus asa, Alhamdulillah kami dah sampai ke tahap ini.

Tahun 2015 ni, dengan izin Allah…saya akan meningkatkan lagi produk & servis kitaorang supaya dapat bagi yang terbaik kepada korang semua.

Tapi tanpa korang…memang konfem, kitaorang pun tak ke mana sebenarnya. Terima kasih tak terhingga buat korang.

Hari ini saya nak kongsi ngan korang tentang produk terbaru kitaorang yang baru dilancarkan & dijangka akan menggunakan jenama kami sendiri iaitu BAJU RAGLAN BRAND AINIX.

Buat permulaan ni, kitaorang nak promote baju Raglan LENGAN 3 SUKU – BODY KELABU & LENGAN HITAM seperti dibawah ni.

Untuk permulaan ni, kitaorang akan jual dalam RM18 sehelai (Harga asal RM20) & promosi ni saya akan tamatkan sehingga TShirt Raglan Peringkat 1 ni habis dijual (kebiasaannya dalam sebulan dah habis dijual). Stok sedia ada adalah sebanyak 600 helai iaitu saiz XS hingga 2XL. Setiap saiz 100 helai.

Design Baju Raglan 2015

 

Seperti biasa, saya hanya terima order 5 helai ke atas sahaja. Harga diatas adalah untuk harga baju kosong sahaja tanpa cetak.

Jika anda ingin mencetak design anda sendiri diatas baju tu, sila emelkan ke emel saya di adminkomisen@gmail.com untuk dapatkan harga beserta cetakan tersebut. INGAT!!! KAMI TERIMA 5 HELAI KE ATAS SAHAJA.

Korang juga boleh print mengikut design2 kami seperti dibawah :

Design Baju Raglan Nama kelas 2015 Design Baju Raglan Nama 2015 Design Baju Raglan I AM 2015

Ini hanya sebahagian daripada design yang biasa customer kitaorang nak print.

So, terpulang pada korang. Jika korang nak design lain & tak tahu nak designkan apa, klik DISINI untuk korang buat design tu sendiri ikut citarasa korang. Lagi puashati.

Selain daripada baju Raglan seperti diatas, kitaorang juga ada TShirt Raglan biasa lengan pendek seperti dibawah.

BRAND ENZO

Kod 1028 Raglan Enzo

 

BRAND GILDAN

Baju Raglan Baseball Tee GILDAN

 

So, terpulang pada korang nak pilih yang macamana tapi setakat ni yang readymade, ini je yang ada dulu.

Kalau korang nak buat selain daripada design yang ada kat atas ni, saya boleh buat custom made tapi dengan syarat 50 lai ke atas….diulangi!!!50 lai ke atas ye.

So, pada korang yang berkenan nak buat TShirt untuk apa sahaja aktiviti korang & menggunakan TShirt Raglan ni atau apa sahaja jenis TShirt kat katalog atas nun, korang boleh order terus samada melalui :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Kitaorang menantikan tempahan korang ye. In Sha Allah, kitaorang akan layan korang sebaik mungkin.

Ok…hari ni cam biasa, kalau nak kongsi cerita pasal tempahan sebelum ni memang tak sah. Apa cerita kitaorang?

cetak tshirt engineering

Ni gambar asal yang customer bagi. 2 kaler printing. Alhamdulillah, mudah je sebab customer dah bagi siap dalam Adobe Illustrator. Hasilnya cam bawah ni…

tshirt cetak engineer

tshirt cetak engineer

Baju yang gelap tu ada bayang2 hitam jugak sebab guna baju kaler navy. Walaupun tak guna locking tapi masih lagi mampu print 2 kaler camtu.

Selain dari tu…

cetak tshirt kelas

cetak tshirt kelas raglan

Haaa….yang ni tshirt kelas print atas baju jenis Raglan brand Enzo kaler hitam merah. Design ni pun customer bagi siap dalam Ai. So, senang sikit nak print. Pun 1 kaler depan belakang. Lebih murah & lebih mudah nak print.

Lagi? Apalagi……

cetak tshirt kapalterbang

Yang ni saya suka sebab cantik betul bila print. Gambar kapalterbang. Depan belakang print. Depan 2 kaler & belakang 1 kaler.

cetak baju kapalterbang

cetak baju kapalterbang

cetak baju kapalterbang

Ni antara gambar baju yang sempat saya ambik. Ada 3 jenis gambar kapalterbang. Semua design lebih kurang camni.

Selain dari tu…

cetak baju

cetak tshirt

Ni print biasa je. Design ni pun, customer yang bagi design ni dalam Ai. Tak yah edit2 dah. Print je terus.

Print 1 kaler merah je. Mudah je.

Oklah setakat ni jelah dulu ye. Jumpa lagi kita akan datang di lain minggu.

Sekali lagi….

So, pada korang yang berkenan nak buat TShirt untuk apa sahaja aktiviti korang & menggunakan TShirt Raglan ni atau apa sahaja jenis TShirt kat katalog atas nun, korang boleh order terus samada melalui :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Sampai jumpa lagi….baaiiiiii…..

Abang Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

Kami jual semula TShirt 4Square…lengan pendek, lengan panjang & kanak2….

Hai, hai & Selamat Cetak Baju semua,

Straight to the point….Tshirt 4square ada balik. Selepas kami stopkan jualan tshirt 4Square sebelum ni sebab ingatkan kilang stop production, sekarang kami jual balik TShirt2 brand 4Square tu.

Cuma sekarang ni, harga kami terpaksa tambah 50 sen selai dari harga sebelum ni & kami samakan dengan harga baju Agent Tee.

So, maknanya…lengan pendek RM10.50, lengan panjang RM16 & kanak2 RM10.50. Cer tengok antara kaler Tshirt yang kami ada untuk korang semua.

Baju 4square

Baju 4square Polo

Baju Long Sleeve Roundneck 4square

Baju Kids 4square 2

Ni antara kaler baju yang kami offer kat korang. So, sape2 yang nak baju lengan panjang kaler Dark melange, grey melange & kaler2 lain, boleh start order dah ye.

Takpun klik link bawah ni atau klik kat page atas nun utk korang mula order baju2 tu ye.

http://mohcetakbaju.com/katalog-4square/

Kitaorang pun ada offer gak baju 4square ni untuk buat baju I AM. Harga sama cam baju Agent Tee. Cer Klik link bawah ni untuk detail harga baju tu.

http://mohcetakbaju.com/tshirt-i-am/

So, pada sape2 yang berhajat nak order baju tu…jangan segan & jangan silu untuk kontek kitaorang, samada :

1.  Emelkan ke adminkomisen@gmail.com (cara ni paling digalakkan…)

2.  Whatsapp atau SMS ke 0192254028 (abang Nik) atau 0193643692 (Kak Salina).

3.  Takpun isi form kat page “Nak tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun.

In Sha Allah, kami akan layan korang sebaik mungkin.

Tolong jangan order melalui komen2 dalam artikel ni ye. Susah nak jawab kat situ.

 

Ok…apa cerita hari ni?

Hari ni saya taknak bercerita pasal tempahan baju tapi nak cerita pasal blok printing yang saya pernah buat sebelum ni.

Mungkin ada antara korang tak tahu camane bentuk blok printing untuk print design korang tu.

Cer tengok gambar bawah ni. Ni lah antara blok2 printing yang sempat saya ambik gambar. Ada beberapa ratus biji blok printing sebenarnya tapi ni baru sebahagian yang saya boleh tunjukkan.

1 kaler mewakili satu blok printing. So, korang bayangkan kalau saya terima order 1,000 ke 2,000 lai sebulan, berapa banyak blok printing yang perlu saya sediakan.

DSCN0059 DSCN0060 DSCN0061 blok printing

 

Blok2 printing ni saya perlu jemur atau letak bawah kipas untuk bagi cepat kering. So, bukan mudah sebenarnya nak print baju korang sebenarnya.

Jadi, pada sape2 yang nak cepat tu, mungkin boleh pikir 2,3 kali ye sebab memang akan ambik masa kalau nak prepare blok ni sebenarnya. lainlah kalau design dah siap2 korang bagi & saya print out je…In Sha Allah, boleh le cepat sikit nanti.

Ok..hari ni setakat ni jelah dulu ye. Nanti apa2 hal, saya cerita lagi dalam artikel akan datang ye.

Yang paling penting, nak bagitahu je…Tshirt 4Square dah ada balik….

So, jumpa lagi korang….bai…

Tshirt I AM 4Square 2014 copy

Tshirt I AM 4Square 2014 Long Sleeve copy

Abang Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

Tips nak buat iklan PERCUMA tanpa bayar satu sen pun (SPECIAL UNTUK BISNES TSHIRT!)

 

TShirt I AM copy

Hai, hai, hai, Salam Cetak Baju & Salam AidilAdha(Buat rakan2 beragama Islam),

Salam Aidiladha buat semua umat Islam di serata pelusuk dunia ye(blog ni sampai ke tepi sempadan Alaska pun boleh tengok ni kalau ada line internet). Selamat berkorban le ye pada semua….

Hari ni nak kongsi ngan korang pasal TIPS buat iklan PERCUMA. Nak dengar tak? Sape nak dengar…angkat tangan…..

Tidak dinafikan, proses pemasaran atau mencari customer sangat2 penting dalam perniagaan termasuklah bisnes TShirt ni.

Ramai orang yang nak buat bisnes ni tapi gagal dari segi marketing. Kedai gah & hebat macam hotel 5 bintang tapi tak ada customer pun datang. Website gempak, siap ada lampu lip lap lip lap lagi tapi sayang, pelawat tak singgah pun.

So, bagaimana nak tarik pelawat atau bakal pelanggan untuk membeli produk korang. Dalam masa yang sama, korang malas nak keluarkan belanja.

Yang sebenarnya, kalau diikutkan kepada hukum bisnes yang sebenar, kalau nak duit datang kat kita, kita perlulah keluarkan dahulu duit kita. Bila duit keluar, baru ada duit masuk. Kalau tak keluar duit pun sebenarnya boleh buat bisnes jugak tapi keputusannya agak lambat dan tak sehebat kita laburkan duit.

Tapi tak mengapa…bagi orang yang baru berjinak-jinak dengan bisnes TShirt, mungkin mereka tak ada modal yang banyak lagi untuk dibelanjakan. So, untuk permulaan ni, mereka bolehlah fikirkan bagaimana cara yang tak perlu keluarkan duit untuk memasarkan produk mereka.

Biasanya, kalau benda yang tak perlu keluar duit, kita kena keluarkan dalam bentuk lain seperti kena keluarkan tenaga, masa dan penat lelah.

Kalau kita ada duit, benda2 camni kita boleh kurangkan lagi.

So, apa cara FREE Marketing yang saya nak cadangkan tu ?

  1. Bersembang di kedai kopi. – sambil bersembang, bagitahu sekali apa yang kita jual atau website kita. Mudah je. Modalnya…air liur je.
  2. Setiap kali sms, letakkan iklan. Bukan bayar iklan tapi bayar sms tu sahaja.
  3. Setiap kali emel, letakkan iklan kita.
  4. Guna whatsapp – daripada duk bersembang benda yang tak berfaedah, selit2kan sekali iklan kita tapi jangan terlalu kerap. Boring orang nanti.
  5. Minta kawan-kawan, saudara mara atau adik-beradik tolong promosi
  6. Tulis kat pokok – jangan tulis sebarangan. kena tengok tempat jugak. Nanti majlis datang tangkap nanti kang.
  7. Sambil bersembang dalam telefon, sambil buat promosi.
  8. Iklan dalam Facebook (yang tidak berbayar).
  9. Tulis atas sekeping kertas iklan korang & tampal ditempat yang dibenarkan.
  10. Buat flyers dengan tulisan atau print sendiri & edarkan ditempat korang. (Kalau nak cantik, kena bayar le & buat kat kedai printing).
  11. Cari kain-kain perca yang tak guna & masih cantik lagi yang ada dalam simpanan anda & tuliskan iklan atas kain tersebut.
  12. Carikan kertas sekeping, tuliskan iklan korang, ambilkan salotape & tampalkan kat belakang kereta (jadikan seperti stiker).
  13. Tulis iklan korang dalam satu kertas kecil sebesar bisnes kad, pastu edarkan dalam pengangkutan awam seperti bas, LRT, keretapi dll.
  14. Buat iklan anda atas kadbod atau kertas manila, pegang kadbod atau kertas manila & duduk di tempat2 yang ada lampu isyarat & tunjukkan pada pemandu kenderaan yang lalu lalang disitu.

Kalau ikutkan macam2 idea untuk korang mula mempromosikan bisnes TShirt korang tapi camane pun, nak cepat & berkesan, kena keluarkan duit jugak.

Kalau tak melabur, susah & lambat sikit nak dapat customer nanti. Yang FREE memang nampak cam mudah je tapi korang kena tebal muka, korang kena letih & penat dan korang kena korbankan banyak masa.

So, terpulang pada tahap masing2. Paling mudah…jual kat Facebook je. Itu yang paling glamer pun.

Macam saya sendiri…saya peruntukkan RM2000 ke RM3000 sebulan untuk buat marketing saje. So, disebabkan saya sibuk, belanja sebanyak ni, boleh gantikan penat lelah saya.

Mungkin nampak belanja tu besar tapi berbaloi dengan pulangan yang dapat.

Oklah….saya harap..korang akan berjaya dengan bisnes TShirt korang masing2 ye..

Hari ni nak bercerita pasal apa ye. Banyak gak tempahan yang kitaorang dah siapkan sebelum ni tapi sekarang ni, kitaorang akan mintak dulu baki bayaran, baru pos ye.

Cerita 1

tshirt group

tshirt cetak group

Blur sikit gambarnya. Ni baju group wife ni. Simple 2 kaler je. Kuning tu tak tindih putih pun. Just print sekali je tu. So, agak sempoi.

tshirt exo

tshirt exo

Haahhh…yang ni budak2 pompuan suka sangat ni. Baju EXO. 1 kaler print je. Yang camni, banyak gak saya terima tempahan. Korang nak order, bgtau ye.

tshirt syarikat

tshirt company

Yang ni pun sempoi je. Depan belakang 1 kaler printing. Tak ada cerita panjang ye sebab simple je.

tshirt family day

tshirt hari keluarga

Ini lak tshirt hari keluarga. Design asal banyak kaler tapi customer ni nak yang 1 kaler je. So, agak sempoi jugak. Cepat & mudah.

tshirt family day

tshirt family day

Ni bahagian belakang lak. 1 kaler jugak. Kalau 1 kaler camni, harga pun lebih murah dari print banyak kaler. sesuai untuk korang yang nak bajet murah.

tshirt I AM

Ni lak tshirt I AM tapi ada nam sekolah kat bawah tu. So, terpulang pada masing2.

TShirt I AM copy

 

TShirt I AM Long Sleeve Agent Tee

 

So…cam biasa, kalau sape2 nak order baju untuk apa sahaja aktiviti korang :

1.  Emelkan detail nak order & design nak print kat emel saya di adminkomisen@gmail.com.

atau ;

2.  Call/Whatsapp/SMS ke 0193643692 (Salina) atau 0192254028 (Nik)…..tapiPERINGATAN!!TOLONG JANGAN CALL WAKTU MALAM. KAMI PUN NAK BEREHAT JUGAK!!!

Sampai jumpa lagi…..baiiii….

Yang kat sini,

Nik & Salina
adminkomisen@gmail.com

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 840 other followers

%d bloggers like this: