CONTOH DESIGN

Cetak Tshirt

Cetak tshirt

Baju design tapak tangan…idea diaorang, aku designkan.

Never Say Never….siap corak skali!

Bahagian belakang Never Say Never…

Design T shirt

Nampak cam tulisan tak nampak tp kalau betul2 gambar now loading tu duk kat belakang tulisan tu.

Platun Rela Felcra

Logo ni adalah logo Platun Rela Felcra yang pertama di Malaysia

T Shirt kartun elmo..tak siap lagi ni. Hidung tak warna lagi.

Contoh design tshirt

Contoh design baju kumpulan nasyid

Contoh design tshirt

Contoh design pra U Form 6 (Depan)

Contoh design tshirt

Contoh design pra U Form 6 (Belakang)

Contoh design tshirt

Contoh design baju rukun tetangga, Taman Melor, Teluk Intan.

Contoh design tshirt

Contoh design tshirt simple

Design tshirt klinik

Design tshirt klinik

Contoh design tshirt santai

Contoh design tshirt santai (depan)

Design tshirt kartun

Design tshirt kartun santai (belakang)

DESIGN BAJU HARIMAU MALAYA

cetak tshirttshirt harimau malayat shirt harimau malayacontoh tshirt

t shirt cetakharimau malaya cetak baju

cetak t shirt

cetak t shirt

 

tshirt cetak kawinbaju rewang

t shirt kartuncetak t shirt

cetak bajucetak baju

tshirt rewangcetak baju kelas

baju sukancetak baju

cetak t shirt

cetak baju kelas

cetak baju kelas

baju family day

tshirt hari keluarga

baju hari keluarga

baju kelas

  1. Assalamualaikum,

    Saya nak tanya, kalau saya nak tempah (cetak) T-Shirt tapi nak bagi design sendiri macam mana yer? Format design tu mesti dalam bentuk A.I/.JPEG/.psd ..etc? Dan, dari segi kos nya macam mana pulak yer?

    Thanks!

    • Waalaikumussalam

      Seelok2nye AI atau PSD. Tapi kalu dsgn simple jpeg pun ok.
      Kos pulak, biasanye customer akan hantar dsgn n pilih bj yg bkenan sekali ngan kuantiti tempahan
      lepas tu baru sy tetapkan harga.Bagi print menggunakan silk screen(dye), lebih byk kuantiti lebih murah.
      Harap jawapan sy dpt membantu.

      Tq

  2. assalam,kalau bg design dlm bentuk format pdf boleh?

  3. Salam!Saya ditugaskan oleh J/kuasa Surau utk mencari pencetak Design T-shirt berkolar, lengan pendek dan lengan Panjang(utk Prempuan.AJK sahaja ada 15 org,itu blum yg mengaku ajk lagi.(kalau T-shirt cantik ,dia org mesti mengaku tapi mesyuarat xpernah dtg.hehe.T-shirt mestilah xpanas bila dipanah matahari,maklumlah nak pakai masa gotong royong dan majlis ceramah perdana nanti.(jgn baju pagoda pulak).Kalau Tuan ada simpan contoh2 T-shirt design yg bercirikan Surau email pada saya.Bab harga jgn bimbang,tuan boleh untung!inyallah!Tuan boleh email pada saya atau call H/p:012-4087086

    • Zamri, sya masih belum pernah buat lagi untuk surau….taman perumahan ada le. Cuba klik kat blog sy & tengok kat contoh design ataupun cari dalam Google Search…kat situ banyak pilihan.

  4. Assalamualaikum ,
    kalau setakat nak tempah baju selai due lai nie nak ke ?

  5. Assalamualaikum…
    sy nk tau..kalau sy dh buat tempahan sikit dulu..contoh dlm 30-40 lai dulu..lepas tu nanti nk tempah tambah lg..blh dapat harga yg sama masa mula-mula tempah atau murah lg?

  6. Assalamuilaikum Encik Nik,

    Saya berminat nak order round T-shirt 100% cotton – 160gsm untuk;
    1) kanak2 berumur 1-12 tahun (12x6pcs)
    2) dewasa size S/M/L/2L/3L (5x10pcs)
    3) rekaan sendiri, 2 – 3 warna (macam t-shirt elmo)
    4) berapa harga hantaran ke Singapore dan Cyberjaya
    5) berapa lama bole disiapkan?

    Sila hantar quotation ke : barangbarang@ymail.com

    Terima kaseh
    Ibu Noor

  7. tig htr harga utk t shirt berkolar print depan blk qty 10 helai harga terendah.depan logo blkg nama bengkel.lokasi terengganu.warna biru @ hitam

  8. klau nk wat JERSI design SENDIRILEH X..

  9. ada ambil tempahan untuk buat logo sulam?

  10. assalam..nak buat design yang ada pic sorg2 tu kne bagi pic ori kan?mahal x law design cmtu??

  11. mohd kamal bin abdul hamid

    salam …
    cetak t-shirt lau tak ada desing mcm mana? desing u all yg buat… ada caj ke?
    mcm buat diesing ( I love perak ) berapa harga sehelai la… kuantiti dalam 10 helai je…

  12. Salam,

    Tuan, kalau saya ingin memberi design atau gambar-gambar band yang real dan bukan kartun, boleh ke? Maksud saya gambar muka org yang real dan dicop atas baju. Kalau boleh berapa harganya kalau kuantiti 50 helai? Tshirt roundneck biasa. Design 1-2 warna.

    Pali

  13. Zafran Arfien

    nak tanya kalau tempah 60 helai tapi 30-30 design lain-lain . Harga leh kurang tak !

  14. salam en nik
    nak tanya kalau tempah baju berkolar kaler lt blue kain microfibre…..then round neck body color putih…..sleeve royal blue…..jnis kain sama ngan k tatas…..qty : 100 pcs each…..printing depan left chest dlm 5-6 col….back middle 1 col….design saya dh ade dlm format ai…agak2 brp kosny yer…email bg sy ye…peacy_jr@yahoo.com

    thx….
    tina

  15. saya nak tempah sulam logo dengan nama dekat jacket. blh ke ? sehelai je. mcm mana saya nak send jacket saya tu kt encik?

  16. email kat saya..harga untuk selai t-shirt dan printing

    • Adila, utk harga baju tu, cuba awak tengok kat Katalog Oren Sport & Enzo Sport. Kat situ boleh download harga baju.

  17. blh antar kn design kt e-mail sye x

  18. baju untuk kelas

  19. salam,
    design baju t shirt untuk family. selain daripada tshirt i love my family ada tak.? kalu ada yang berkenan saya nak tempah. sila email kepada saya syarull@yahoo.com.my

  20. klu nak mintak print logo untuk buat bendera bleh ke? brp kosnya?

  21. brape lme tempahan ni bole siap???

  22. boleh tak nak tempah baju tapi design lain-lain ? Contohnya sepuluh helai baju tapi 5 design (2 baju satu design). Nanti harga berubah tak? Terima kasih :)

  23. Assalamualaikum . Boleh saya tau kamu guna software apa untuk buat semua design ni ? Kalau macam saya nak design sendiri boleh ke ?

  24. salam .. brape harga kalu utk 2 helai je ?.. sbb na wat utk sye dan kwn baik saye je .. tp design ta tau lg ..

  25. macam mana tentukan harga ikut design?

  26. Saya akan tetapkan ikut pengiraan saya. Nnti sy akan buat satu page untuk kos printing baju lak nanti.

  27. TEMPAH SEHELAI BOLEH X

  28. Sori…sebelum ni saya terima tp sekarang saya terima 5 lai ke atas je.

  29. putri ezrin binti mahmud

    salam..saya putri..16 dari plbuhn klng selangor..saya ingin brtnya..kalo nk buat bju kelas utk klz..cy..kain biasa jr..@design kami buat..sndri..jumlh kami sklz dlm 35 org..brpakh byaran..dknakn..yr..utk stiap seorg. ..

  30. syed shariff

    sulam bt x?

  31. sy xphm laa kos bju printing tu, mcm mne saiz bju tu??

  32. saiz printing tu camne lak?

  33. assalamualaikum..
    blh tak sekiranya sy tempah ttpi ikt design yg sedia ada?

  34. Saiz printing tu nak print design besar mana….samada saiz A4, A3 atau A5.

  35. bule tak lau sya nk beli baju je?

  36. lau sya nk beli baju je tak cetak bule ka?tq

  37. saya dah hntar design, nama kalo nk print kne anta list tu gne emel ke??

  38. syazwan, nnti cek emel ye.

  39. sy nak design baju utk kelab silat olahraga tapi,sy tak tahu nak buat mcm mana….bleh tlg sy tak?

    • Klau tshirt, sy boleh buat tp kalau bju silat sy x buat. Isi je maklumat kat page nak tahu harga tak? kat atas nun utk tahu hg.

  40. kat mane kedai nik,kalo area selangor sy nk terus jew g kedai…senng nk bincang dan buat pilihan..

  41. berape harge klau saye tempah 33helai baju n kos penghantaran???

  42. salam ,nak tanya .baju lain2 saiz lain2 harga ka ?

  43. Sy nak tnya,klu bju orensport kolar,brapa hrga yg cik bg utk 80 pasang?

    • Cik apple, bkenaan bju tu….boleh emelkan detail kat sy x, baju mana awak nak order & ada print apa2 x atas bju tu?

  44. salam,

    saya nak tempah baju 10 helai untuk pakaian crew catering. boleh bagi contoh yang bersesuaian? nak pakai sebelum 01.09.2012 nih…. tolong email kepada paklongcatering@gmail.com

  45. Saya nak tempah baju kelas.. Sejak masa tu lagi kitorang kata nak buat baju kelas. Tapi sampai sekarang tak jadi2. Boleh tak tolong saya ? Saya nak buat dalam 20 keatas

  46. eika syafiqah

    boleh x nak tempah baju untuk perempuan muslimah lengn panjang dan design sediri

    • Kalau bju nak design sendiri, sy terima order 50 lai ke atas. Klau nak design atas bju yg ada dlm katalog tu, sy terima 5 lai ke atas. Emel je detail kat sy.

  47. salam…
    saya nak tanya ad buat untuk couple tshirt?

  48. salam..sy nk tempah t-shirt utk t-shirt kelas..sy ada buat design sendiri tapi kebanyakkan kedai tidak boleh membuat design depan baju tersebut..sy nk tnya adakan en blh wat design tu n harga nya macam mna??

  49. permata jelai 3

    kalau kami nk tmph baju tshirt kanak-kanak taska dgn printed yang sesuai menarik tp simple..ambil tak tempahan?yg ni tmph baju skali dgn desgn ker?atau baju sndri just hantr cop je?

  50. salam.. encik print baju2 gune mesin pe ye…. jnama pe? sje tnye ne sbb bminat pla ngn bisnes ne… hehe

  51. Ada x saiz kanak2 umr 5 tahun n 10 tahun?sy nk tempah tshirt kenduri kawen 5 dewasa 2 kanak2 yang berkolar..design spt yg baju oren ‘kenduri bekwoh’ warna purple b’kolar mcm warna tshirt yg ada tulis ‘lanskap’..brp harganya?..majlis 26.1.2013..

  52. klu nk tempah sehelai je yg berkolar boleh ke?

  53. klu nk tempah sehelai je yg berkolar boleh ke?
    berapa harga?

  54. salam,saye nak tanye kalu nak buat jersi 5 lai untuk budak 11 tahun bleh tak?sayenak buat corak petir sekali nombor depan belakang name. saiz ape?harge berape?

  55. salam..ade print kain untuk wt baju kurung n tudung x?..urgent ni..

  56. assalamualaikum..kalau nak yang macam ni http://mohcetakbaju.files.wordpress.com/2013/02/dscn0442.jpg
    27 helai ..harga berapa ???

  57. kalau tempah awal siap awal kew baju tuu?????

  58. nk oder untk pelajar fom6 . .
    paling mrah hrge brpew shlai ?

  59. Assalamuaikum..
    saya nak tempah bju kelas(28 orang) yg belakang ad karikatur ..
    mcm mne ???
    berape yer harganya ???

Ada nak cakap apa2 ke?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 675 other followers

%d bloggers like this: