Blog Archives

Apa yang specialnya www.mohcetakbaju.com ni ye…….

 

Design Baju Raglan 2015

Hai & Salam Cetak Baju buat semua pelanggan & bakal pelanggan,

Lama tak bersua dalam blog kitaorang ni. Alhamdulillah…..tempahan kitaorang terima masih tak putus2. So, agak sibuk  sikit untuk update cerita dalam blog ni.

Saya tahu…ramai juga yang menunggu2 cerita & tips dari kitaorang terutamanya regular customer kitaorang.

Sebelum saya bercerita lanjut tentang specialnya blog kitaorang ni berbanding blog atau website lain, kat sini nak kongsi sikit pasal GST yang kitaorang tanggung.

Untuk pengetahuan korang, kebanyakan besar pelanggan kitaorang ialah student. Student tak ramai yang ada bajet yang besar. So, nak tak nak saya terpaksa beri harga berpatutan tanpa jejaskan kualiti baju tu. So, setakat ini kitaorang masih lagi sanggup serap amaun GST dari supplier & kos pos semenanjung. Kalau tak serap, takut2 student tak mampu nak bayar nanti.

Tapi apa2 pun kena tengok pada design nak print jugak. Kalau dah kaler nak print sampai dah macam kaler pelangi…susah le nak bagi harga murah. Saya nak kena cover kos2 yang saya tanggung jugak. So, harap2 faham le ye. Orang bisnes ni kalau boleh tak nak rugi. Nak untung & nak jimat…

So, hari ni saya nak kongsi ngan korang tentang kelebihan atau specialnya blog kitaorang ni berbanding blog atau website lain. Nak kongsi jugak pasal kelebihan servis yang kitaorang ada.

Tujuan saya kongsikan tentang ini adalah untuk bagi korang pilihan terutamanya yang baru lawat blog ni. Mungkin dalam online ada macam2 jenis website cetak baju tapi ada tak servis yang kitaorang bagi yang diaorang tak bagi.

Tapi apa2 pun…itu terpulang pada kebijaksanaan korang juga.

Apa antara kelebihan atau specialnya blog kitaorang ni ye……..saya bagi 11 perkara :

1.  Kitaorang terima 5 helai ke atas untuk satu2 design. Kebanyakan cetak baju di luar sana terima dalam kuantiti besar sebab kuantiti sikit ni tak banyak untung. Lagipun kuantiti sikit ni agak remeh kerjanya. Kalau banyak, berbaloi sikit kerjanya. So, kitaorang terima 5 lai ke atas untuk sape2 yang nak kuantiti sikit.

2.   Kitaorang sediakan tempat untuk buat design sendiri. Klik link DISINI untuk tengok camane korang boleh buat design tu tanpa bantuan designer profesional. Boleh buat sendiri je. Lebih puashati. Kebanyakan cetak baju diluar tak sediakan servis ni. So, pelanggan susah nak buat design kalau tak ada idea.

3.  Blog kitaorang telah dilawati oleh 1.6 juta pelawat semenjak Jun, 2011 & setiap hari meningkat. So, ini menunjukkan begitu ramai pelawat yang seronok melayari blog kitaorang. Anda salah seorang yang masuk dalam statistik tu. Maknanya…….blog kitaorang menjadi pilihan ramai semenjak dulu lagi.

4.  Blog kitaorang telah mendapat LIKE dalam Facebook sebanyak 17,600 sehingga kini & semakin meningkat setiap hari. Ini menunjukkan begitu ramai yang sukakan servis kitaorang, In Sha Allah.

5.  Kitaorang bukan saje sediakan tempat nak buat design sendiri tapi kitaorang juga sediakan pelbagai jenis pilihan baju kosong pelbagai brand. Mudah untuk korang buat TShirt nanti. Kitaorang ada Oren Sport, Gildan, Enzo, Change, 4Square & Arorasport.

6.  Blog kitaorang juga ada sediakan maklumat tentang bisnes cetak baju, ebook & pelbagai maklumat tentang cetak baju ni. Bukan senang nak kongsi maklumat camtu kecuali yang dah ada pengalaman luas dalam bisnes cetak baju ni.

7.  Kitaorang juga ada sediakan servis cetak baju dari jenis Rubber Dye, Plastisol, Daislue dll. Kitaorang ada sediakan print jenis EMBOSS/TIMBUL. Heat press & sulaman. Macam2 jenis printing ikut pilihan pelanggan.

8.  Tahun lepas, kitaorang dah siapkan 20,000++ helai baju pelanggan kitaorang & tahun ini semakin meningkat. So, korang boleh jadi salah seorang daripada statistik tu.

9.  Sehari kitaorang terima hampir 100 emel, mesej, SMS, Whatsapp & Call & hampir 98% kami dah bagi jawapan. Yang tak jawab tu, mungkin tak sempat nak jawab, kalau emel..mungkin dah klik tapi lupa nak jawab atau memang tak dapat nak jawab sebab banyak sebab.

10.  Bagi followers blog kami, FB atau mereka yang dapatkan ebook kitaorang, mereka akan dapat macam2 tips tentang bisnes cetak baju ni. Kitaorang kongsi macam2 benda tentang camane korang juga boleh buat duit dengan bisnes TShirt ni. Saya rasa tak ada satu pun website diluar sana yang sediakan servis camni….

11.  Kos pos untuk Semenanjung kitaorang masih lagi tanggung selepas hampir 6 tahun buat bisnes. Kos  pos ke Sabah Sarawak kitaorang tanggung separuh. Sebulan hampir RM2,000 kitaorang tanggung untuk kos pos ni. Nampak macam besar tapi kitaorang puashati sebab dapat bantu korang & ini adalah antara yang membuatkan bisnes kitaorang lain dari yang lain.

 

So, saya harap 11 perkara atas ni bagi jawapan tentang apa kelebihan blog atau servis kami ni berbanding website cetak baju diluar sana ye.

Apa2 pun…korang lah yang boleh buat keputusan. Saya tak paksa. Saya tahu rezeki tu Tuhanlah yang akan kurniakan. Kalau tak ada rezeki saya, nak buat camane. Redha je lah…..

Baju Raglan matahari

 

Ok, hari ni cam biasa, nak kongsi pasal tempahan cetak baju yang kitaorang terima sebelum ni ye.

Cerita 1 :

baju custom made

baju custom made

Ni baju custom made ni. Kena jahit lain kalau nak camni tapi saya terima 50 lai ke atas je.

Baju readymade saya tak ada baju camni. Yang ni customer kitaorang order 60 lai ni. Siap ada label company kitaorang lagi tu.

Cerita 2 :

tshirt kelas

baju kelas

Yang ini, customer lukis atas kertas dulu & kitaorang edit balik untuk jadi sebijik camni.

Yang ni 1 kaler print & 2 layer supaya kaler dia naik cantik.

Cerita 3 :

baju Family Day

Tshirt hari keluarga

Yang ni untuk TShirt Hari Keluarga. Agak mahal sikit sebab depan 2 kaler & belakang 3 kaler tapi harga masih lagi berpatutan.

Depan belakang tu diaorang buat sendiri kat page “Buat Design Sendir” tu. Tak yah pening2 nak buat design tu sendiri.

 

Cerita 4:

tshirt group

baju kumpulan

Yang ni pun diaorang buat kat page “Buat Design Sendir” atas nun. Cantik apa…belakang 2 kaler & depan 2 kaler. Memang naik kaler dia.
Cerita 5 :

Tshirt kelas

baju kelas

Yang ni sempoi je. Satu kaler depan belakang. Tapi yang belakang tu rumit sikit sebab nak kena edit jadi huruf AA camtu.

Ni group Aaron Aziz ni. Tu yang belakang tu print AA tu.

Cerita 6 :

baju jawi

tshirt tulis jawi

Tulisan jawi ni customer yang bagi sendiri. So, mudah sikit saya nak print. Tak payah edit apa2 dah. Terus je print.
Oklah…rasanya setakat ni je dulu. Ada baaaaaanyak lagi gambar TShirt yang dah siap dalam kamera kitaorang tapi tak sempat nak upload kat sini.

Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Baju Raglan matahari

Sampai jumpa lagi korang…..jangan segan2 kontek kitaorang ye….baaaiiiiii…..

Yang Sentiasa Ikhlas Membantu,

Abang Nik & Kak Salina
www.mohcetakbajuiam.com
www.cetaktee.com

Korang tengah cari baju jersi lengan panjang ke? Cer tengok ni…..

Hai & Salam Cetak baju pada korang semua,

Apa khabar? Aku tanya apa kabaaaarrr….semuaaaa…?

Kitaorang doakan korang sentiasa sihat sokmo. Kita doakan orang, In Sha Allah, berbalik kat kita balik nanti.

Hari ni straight to the point lah….sebelum ni, ramai betul customer terutamanya customer perempuan cari baju kain jersi lengan panjang. Alhamdulillah…kesedaran nak menutup aurat tu ada.

So, setelah berpusing2 cari baju lengan panjang tu, saya jumpa satu company ni iaitu arorasport.

Tapi saya hanya promote baju2 tertentu je sebab sebelum ni pernah promote tapi masalah stok pulak. Nanti kesian kat customer.

Yang ini pun saya cuba dulu. Kalau ada masalah stok jugak, maknanya saya terpaksa berhenti jugak promote nanti.

Cuma nak bagitau….baju jersi lengan panjang ni, untuk permulaan, saya terima 10 lai ke atas dulu. Kalau sambutan menggalakkan, saya akan turunkan kepada 5 lai ke atas nanti.

Bukan sekadar lengan panjang biasa tapi ada juga baju muslimah kain cotton yang saya nak promote ni.

So, sape2 yang berminat nak order, cam biasa lah ye…

Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Ini design baju yang saya katakan tu ye….

baju lengan panjang jersi perempuan arorasport baju netball arorasport muslimah arorasport Muslimah arorasport muslimah arorasport baju microfober arorasport baju jersi arorasport baju jersi lengan panjang arorasport baju jersi lengan panjang

Ok…kalau nak order bagitau ye…

Selain daripada baju diatas, saya juga ada jual baju Raglan lengan 3 suku, body putih lengan hitam & body grey lengan hitam.

Bawah ni antara baju2 yang saya dah print sebelum ni untuk tatapan korang….

Baju Raglan senior

Baju Raglan senior 2

 

Baju Raglan senior 1

Baju Raglan senior 3

 

Ni baju Raglan print Senior kat depan. Banyak yang order camni terutamanya senior2 yang dah tahun akhir kat sekolah, kolej, U dll.

Belakang 2 kaler print & depan 1 kaler. Simple je tapi penuh makna & kenangan.

Selain daripada tu….

Baju Raglan 4

Yang ni print 3 kaler. Putih, hitam & merah. Sori…gambar blur skit sebab ambik gambar guna handphone. Yang ni print guna locking. So, sharp sikit dia punya design.

Baju Raglan 1

Baju Raglan 3

Baju Raglan 2

Yang ni pun sempoi je. Semua design customer bagi. Memang cantik betul. 2 kaler depan & 2 kaler belakang. Memang masuk kaler dia.

Selain daripada tshirt Raglan lengan 3 suku, kitaorang ada jugak jual baju Raglan lengan pendek cam bawah ni.

Kod 1028 Raglan Enzo

Baju Raglan Baseball Tee GILDAN

Ni antara baju yang kitaorang print untuk baju Raglan tu…

Baju Raglan enzo 2

Baju Raglan enzo

Ni just 1 kaler print je. Cuma nak tunjukkan gambar baju tu je.

Maknanya….macam2 pilihan baju yang ada dalam blog kitaorang ni.

Cumanya..kalau memang nak design baju sendiri & jahit lain, saya hanya terima 50 helai ke atas je sebab kos buat baju ni bukan murah sebenarnya. Nanti nak cover GST lagi. Kos pos lagi. Tu yang ambik banyak2 sekali tu.

Oklah…setakat ni dulu buat kali ni. Bagi sesiapa yang nak order TShirt jersi lengan panjang, korang bolehlah mula buat tempahan sekarang. Takut stok habis kang.

Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Jumpa lagi korang….baaaiiiii.

Yang Ikhlas Membantu,

Abang Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com
www.cetaktee.com
www.mohcetakbajuIAM.com

Kami sediakan macam2 jenis TShirt & printing untuk korang…..

Design Baju Raglan 2015

Hai & Salam Cetak Baju pada semua,

Apa khabar? Lama dah rasanya tak bersua dalam blog ni. Memang tak pernah bersua pun….rupa pun tak pernah nampak…hihihihi.

Harap2 korang sihat sokmo & sentiasa bahagia le hendaknya. Kitaorang pun…Alhamdulillah. Makin hari makin melimpah rezeki tuhan bagi. Syukur sangat2…

Untuk pengetahuan korang, Alhamdulillah kitaorang dah ambik staf sorang untuk bantu kerja2 printing & prepare blok printing. Nak harap pada kitaorang je, memang tak cukup tangan, kaki, mulut dll.

Memang staf sorang ni banyak membantu. So, mana2 order yang tersangkut tu dapat le cepat sikit.

Pada saya sendiri…terus terang saya bagitahu yang saya dah buat bisnes ni 6 tahun dah tapi masih lagi secara part time. Wife yang buat full time. Tapi walaupun camtu, syukur…rezeki tu kalah orang yang buat full time.

So….target saya dalam 5 tahun lagi, saya akan buat bisnes ni full time. Target saya jugak mempunyai kilang yang boleh menampung permintaan tinggi dari customer nanti. So, pada korang yang dari dulu sampai sekarang follow blog kitaorang, terima kasih banyak2 diucapkan & folllowlah sampai bila2. Mana tahu korang akan dapat banyak manfaat dari kitaorang nanti terutamanya bila saya dah start berhenti kerja & buat full time nanti ye.

Ok….bagi korang yang tengah mencari tempat nak printing baju korang, cuba stop sejenak kat sini & cuba survey apa yang kitaorang boleh offer kat korang.

Apa yang korang dapat kat blog ni?

1. Macam2 jenis brand & katalog baju yang berkualiti.

2. Harga yang berpatutan. Student paling ramai order ngan kitaorang.

3. Website untuk buat sendiri design nak print. Susah nak cari dalam Malaysia ni…

4. Artikel2 yang ada macam2 maklumat pasal printing & bisnes baju.

5. Kos pos tak payah pikir sebab kitaorang bagi kos pos FREE untuk Semenanjung & separuh harga untuk Sabah Sarawak.

6. Layanan yang memuaskan(In Sha Allah, persoalan akan dijawab segera)

7. Tips2 bagi bantu korang untuk start & kembangkan bisnes TShirt korang.

8. Ebook untuk bantu start bisnes TShirt

9. Macam2 jenis printing – silkscreen printing, sulam & heat press.

dan macam2 lagi. Korang2 godek le sendiri dalam blog ni kalau nak tahu apa yang kitaorang boleh offer kat korang.

So…buatlah keputusan bijak korang sendiri. Kalau korang tak order tshirt sekarang..bila lagi kan.

Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Ok…hari ni saya nak kongsi jugak ngan korang yang saya sekarang ni buat nombor2 belakang guna stiker. Dah tak guna printing biasa sbb print biasa agak remeh & banyak kerja.

Cuma stiker ni saya guna yng berkualiti sikit. Kita panggil Plastisol Pre Cut Stiker. Ramai dah guna nombor camni. Korang boleh pilih samada nak nombor yang ada logo EPL ataupun tak ada.

Contoh macam bawah ni…

DSCN2094 nombor stiker baju

Cantik tak? Nama tu guna printing. Nombor tu je guna stiker. Kalau tengok macam bukan stiker. Memang cantik.

Ada beberapa jenis nombor yang saya offer. Antaranya…

Nombor Nicky Hitam

 

Jenis NICKY kaler hitam

Nombor Nicky Putih

 

Jenis NICKY kaler putih

Nombor Aden Hitam

Jenis ADEN Kaler hitam

Nombor Aden Putih

Jenis ADEN kaler putih

Nombor Adi Putih

Jenis ADI kaler putih

Nombor EPL Putih

Jenis EPL kaler putih

HARGA : 1 NOMBOR ~ RM5.00

So, pada korang yang excited nak order baju beserta nombor ni, boleh order ngan kitaorang nanti ye.

Ok…seperti biasa, kalau tak berkongsi cerita memang tak sah.

Ini ada beberapa cerita tentang tempahan yang kitaorang terima sebelum ni ye. Ni hanyalah sebahagian. Banyak lagi tak masukkan sebab nanti penuh lak blog ni nanti.

Cerita 1

tshirt bola jersi

nombor stiker baju

Yang ni tempahan nombor seperti sebelum ni.

Depan logo 3 kaler & depan 2 kaler. Agak mencabar jugak nak print ni sebab saya print sekali dengan logo sekali tapi Alhamdulillah…dipermudahkan.

Belakang nama print & nombor stiker seperti diatas.

Cerita 2

tshirt surau cetak

cetak tshirt surauYang ni untuk surau & printing special skit. Gold ngan hijau.

Design memang datang terus dari customer. Tinggal nak print je.

Print Gold mahal skit dari print biasa sebab guna serbuk Gold. Cara printing sama jugak tapi mesti kena guna kain silkscreen yang lubang besar supaya dye dia mudah keluar sebab dia guna powder bancuh ngan paste.

Cerita 3

cetak baju

cetak tshirt

Kalau nak jimat & nak murah sikit, buat semua nombor untuk semua baju. Kalau nombor jersi lain2 setiap baju, 1 nombor dah RM5 & 2 nombor RM10. Tak termasuk harga baju & printing lain lagi tu. So, ini cadangan saya kalau nak jimat sikit. Terpulang pada korang jugaklah ye.

Tapi nombor jersi, memang jadi pilihan ramai….

Cerita 4

beg kain

beg kain

Selain daripada TShirt, kitaorang ada jugak print beg kain. Beg kain ni biasanya sesuai untuk orang yang ada seminar, mesyuarat, kursus dll.

Cerita 5

baju jersi

Yang ni contoh baju jersi tapi ada logo EPL kat nombor tu. Terpulang pada masing2. Kalau tak nak ada logo tu, pilih je nombor yang tak ada logo tu.

Tengok….sampai Sandakan dah baju teman…hihihhi.

Cerita 6

cetak tshirt mrsm

cetak baju mrsm

Student MRSM pun ramai yang order ngan kitaorang. Design semua diaorang buat sendiri dalam customink.com je. Tak yah pening2 nak cari design. Semua ada kat situ. Macam yang ni depan lencana guna stiker & yang lain print.

Belakang ada lagi tapi tak sempat nak upload.

Oklah…rasanya setakat ni dululah ye. Banyak lagi kerja nak buat ni.

So….cam biasa…

Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Sampai jumpa lagi, korang….baaaiiii….

Yang selalu disini,

Abang Nik & Kak Salina
www.cetaktee.com
www.mohcetakbajuiam.com

Order segera sebelum kami adjust harga…..(kesan dari GST)

Iklan Tempahan Baju

Hai & Salam Cetak baju semua,

Fuuuhh!!! kebelakangan ni agak penat sedikit sebab terpaksa siapkan order yang bertalu2 masuk. Alhamdulillah, syukur pada Allah yang sentiasa memberikan rezeki yang tidak putus2 sekarang ini.

Ada hari2nya rasa stress & agak tension sebab terpaksa siapkan baju & design sampai larut malam. Esoknya nak kerja lagi tapi bila order siap dengan cantik & customer pun puashati….rasa stress & tension tu hilang. Bila buat kerja yang kita minat ni, Alhamdulilllah…apa2 rintangan & halangan pun dapat ditempuh dengan jayanya. hehehe…dah macam karangan budak sekolah lak.

Cuma nak bagitau yang beberapa supplier & courier dah start naikkan beberapa item barang sebelum GST ni & saya jugak agak risau. Takut2 kenaikan harga tu akan efek bisnes kitaorang jugak.

So, pada korang yang tengah berfikir panjang nak order tshirt dengan kitaorang, buatlah keputusan segera. Takut2 kami pun terpaksa adjust harga jugak.

Maknanya, lepas ni kalau korang rasa harga saya mahal, saya mintak maaf banyak2. Harga yang saya bagi tu biasanya nak cover kos2 yang memang kitaorang tengah tanggung. Kalau saya boleh kurangkan lagi harga, saya cuba sedaya upaya tapi kalau korang memang nak lagi murah, mintak maaf banyak2. Cuba le survey kat lain lak ye.

Cuma…kalau korang dapat kat tempat lain murah, kemungkinan memang diaorang tak tanggung kos yang besar ataupun diaorang kurangkan kualiti untuk dapatkan harga murah tu.

Bagi saya sendiri, saya tak akan guna baju kualiti rendah. Saya cuba promote baju yang berkualiti tapi masih mampu dibeli oleh semua orang, In Sha Allah.

Design Baju Raglan 2015

Ok…nak bagitau jugak ni, pada sape2 yang nak buat baju custom made (maknanya nak jahit lain & tak ada dalam katalog baju kitaorang), saya hanya terima 50 lai ke atas bagi setiap design & setiap baju tu akan guna label baju saya sendiri seperti dibawah ni…

TShirt ainix mohcetakbaju

 

Alhamdulillah, selepas 6 tahun dalam bisnes cetak baju ni, ini pertama kali kitaorang mempunyai label sendiri.

Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Ok….apa cerita hari ni. Hari ni nak kongsi ngan korang tshirt2 family day yang kitaorang buat sebelum ni & bukti baju yang dipakai oleh group family day tu ye.

tshirt hari keluarga

baju family day

Buktinya….

tshirt family day

Seronok betul diaorang ni dapat baju family day. Kembang hidung rasanya dapat customer yang puashati camni.

Ada lagi…..

tshirt family day

baju hari keluarga

baju family day

Tu diaaa…….happy sakan diaorang tu. Tapi nak cerita sikit le disebalik baju ni. Actually, saya tersalah print nama kat atas baju yang asal.

Customer dengan lemah lembutnya komplen kat saya pasal kesilapan tu. Saya ni, kalau orang komplen dengan lemah lembut, secara automatiknya rasa nak membantu & rasa bersalah.

So, saya mintak dia poskan balik baju tu kat saya untuk saya betulkan balik. Tu yang kat gambar diaorang pakai tu, part nama2 tu dah ditindih putih. Free of charge je sebab memang tahu silap saya. Risiko silap camni memang ada dalam bisnes printing tapi jarang2 berlaku sebab kitaorang memang pentingkan kualiti.

Satu lagi nak bagitahu..setiap printer mesti ada sifat membantu & bertanggungjawab dengan kerja diaorang. Bila kita dah buat silap, mengaku segera & betulkan kesilapan tu supaya customer lebih berpuashati. Katakan kalau saya buat derkkk je dengan kesilapan tu. mesti customer bengkerk & dia akan bgtau semua orang supaya jangan order dengan saya. Tak ke dah buruk nama tu.

In Sha Allah, kalau kita bertolak ansur & niat membantu, akan ada bantuan Allah & bantuan dari manusia. Memang dah selalu jadi dah.

So, nasihat saya pada printer2 & bisnesman cetak baju…jangan sombong dengan customer. Tanpa mereka, siapalah kita.

Ok..apalagi cerita nak kongsi ngan korang ye…

cetak baju

cetak tshirt

cetak baju

Ini printing biasa menggunakan 3 kaler printing belakang & 1 kaler printing depan. Agak simple. Cuma ambik masa skit masa nak designkan balik dalam komputer je. Yang lain…bisa diatur…

tshirt gildan

tshirt cetak gildan

Baju ni guna jenis Gildan Ultra Cotton kaler heather. Cantik jugak kaler dia. Nasib baik senang je print. 2 kaler depan belakang.

tshirt cetak

Bukan setakat tshirt kelas, yang body builder pun ada yang order ngan kitaorang. 2 kaler printing. Base putih & tindih merah. Semuanya diaorang buat dalam customink.com. Tak yah pening2 nak buat design tu.

cetak baju

Yang ni print atas baju kaler kelabu brand 4square. 3 kaler print. Sama jugak…agak mudah nak print, cuma ambik masa skit nak edit balik dalam blok printing.

tshirt cetak

Yang ni nak kata komplikated, tak jugak cuma masa nak pecahkan kaler tu, ambik masa skit. Design tu saya just buat dalam Ai je. 2 blok printing saiz A3. So, agak mudah jugak & memang cantik bila dah print.

baju rewang

baju kahwin

Yang ini standard baju rewang biasa. 1 kaler print depan belakang. Design customer yang sediakan.

Ok..setakat ni dululah ye.

Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Sampai jumpa lagi…bai…

Daripada :

Abg Nik & Kak Salina
www.mohcetakbajuIam.com
www.cetaktee.com

Alhamdulillah…bertalu2 tempahan tshirt kelas masuk sekarang ni…..

Design Baju Raglan 2015

DAPATKAN SEKARANG BAJU RAGLAN LENGAN 3 SUKU SEBELUM KEHABISAN STOK!

Hai, hai & salam cetakbaju semua,

Alhamdulillah…syukur pada Allah. Sekarang ni tak henti2 tempahan TShirt kelas masuk. Macam yang saya bagitau sebelum ni…start je bukak sekolah, student2 akan mula tempah tshirt untuk kelas diaorang. Kebanyakan yang order, student yang tahun akhir kat sekolah tu atau tahun yang ada periksa macam PMR, SPM atau STPM. Ada jugak tshirt2 untuk group2 diaorang sendiri kat sekolah.

So, pada korang yang nak order tshirt kelas, sangat dialu2kan sekarang.

Mungkin korang ada masalah nak buat design tshirt korang kan…jangan risau, dalam blog ni semua masalah korang akan diselesaikan.

1.  Kalau korang tak ada design nak buat atau tak idea nak buat design atau tak reti nak buat design, mudah je…klik kat link bawah ni & korang godek2 sendiri design korang sendiri, lepas dah siap, emelkan ke emel saya di adminkomisen@gmail.com.

Pastu, bagitau sekali jenis baju & berapa lai korang nak order. Penting ni…sebab benda2 ni yang akan tentukan harga baju korang nanti.

<<KLIK SINI SEKARANG UNTUK BUAT DESIGN KORANG TU SENDIRI>>

2. Kalau bajet korang rendah, saya cadangkan korang pilih je tshirt murah brand 4square atau agent tee. Banyak pilihan kaler kat situ. Kualiti pun cantik & saya suka print atas baju ni sebab kain dia lembut & licin time nak print.

<<KLIK SINI……TSHIRT 4SQUARE>>

<<KLIK SINI…..TSHIRT AGENT TEE>>

3. Kalau rasa ada bajet lebih sikit & nak baju yang lain sikit, klik kat page Katalog2 kat bahagian atas nun & cari Katalog Enzo, Change, Oren Sport & Gildan. Macam2 jenis baju ada. So, bukan sahaja tshirt biasa tapi tshirt lain pun banyak kitaorang jual.

Baju muslimah ada, baju korporat ada, jaket ada dll.

4. Apa yang kami offer lagi…..kos pos untuk semenanjung FREE & ke Sabah Sarawak saya tanggung separuh.

5.  Lagi satu, kitaorang sediakan servis printing jenis silkscreen printing, heatpress & sulaman.
So, pada student2 yang tengah cari tshirt kenang-kenangan untuk kelas korang, inilah tempat yang sesuai untuk korang.

Semenjak 5 tahun lepas, anggaran dalam 50K ke 70K helai dah kami siapkan. Ianya bukan satu amaun yang kecik berbanding dengan saiz kedai kami tapi Alhamdulillah, semuanya dapat disiapkan dengan jayanya.

Untuk korang lagi bersemangat nak buat tshirt kelas tu, kat sini saya tunjukkan macam2 jenis TShirt kelas yang kitaorang dah siapkan baru2 ni….

tshirt Raglan

tshirt raglan cetak

tshirt raglan cetak baju

Yang ni guna tshirt Raglan ni. Memang ramai yang order baju camni. Memang cantik sebab biasa baju plain je. Print simple 1 kaler je. Walaupun 1 kaler, still boleh jadi kenangan untuk diaorang.

tshirt kelas

tshirt kelas

Ini tshirt orang malaysia tapi group Jepun. Masa print baju ni rasa macam print baju geng Ultraman pulak sebab semua nama2 jepun. Kelas jepun kot ni. Design diaorang bagi siap. Kitaorang print je.

Design besar camni kena buat 2 lapis supaya naik kaler dia. Mula2 buat 1 layer sebagai base & second layer sebagai penaik kaler dia.

 

DSCN0494Ini Tshirt kelas biasa ni. Lencana print kat dada & tulisan kat bawah. Guna baju brand Enzo. Yang ambik masa bila nak print lencana tu sebab ada 3 kaler tapi Alhamdulillah dengan teknik yang betul, kerja jadi mudah.

tshirt kelastshirt kelas

Yang ini pun guna baju Raglan. Memang sedikit mencabar print baju ni sebab design besar & perlu 5 blok printing ni. Tapi Alhamdulillah jugak…..kami mampu siapkan dengan jayanya. Nak print baju ni pun kena ada teknik yang betul. Kena tentukan kaler apa yang dulu nak print sebab takut kaler kemudian tertindih kaler dibawah. Konfem jadi pelik kalau jadi camtu.

Peringkat nak pecahkan kaler tu dibuat masa buat design dalam komputer lagi. Tak boleh main hentam je. Kena study jugak supaya kaler dia ngam2 dengan design asal.

 

Ok…selain TShirt kelas, ada ramai jugak customer order untuk group atau untuk dijual semula. Cer tengok contoh2 baju yang baru2 ni diaorang order….

DSCN0497

Ini printing biasa. 1 kaler printing. Customer perlu bagi jenis font & In Sha Allah, mudah untuk saya buat balik design tu.

TIPS CETAK BAJU HARI NI :

Customer perlu bagi jenis font yang akan didownload dari internet supaya masa nak print nanti deisgn font tu lebih sharp.

Kalau bagi dalam format jpeq atau lain2, dikhuatiri design tu pecah & tak cantik masa print. Tapi kalau tak ada jugak, boleh bagi

dalam pixel atau resolution yang besar supaya cantik masa nak print nanti.

 

 

Ok…ni antara gambar TShirt yang kami siapkan sebelum ni untuk contoh bagi korang….

tshirt sukan

tshirt sukan bola

Yang ini….saya kena guna stiker kat bahagian dada sebab customer nak cepat & akan ambik masa kalau nak print. Tapi customer ni pun prefer stiker daripada print. So, lagi mudah. Kalau stiker, dalam sejam dah boleh siap.

Selain dari tu….

tshirt harimau

tshirt bola

tshirt kelas

tshirt sukan

Ni group ni. Design semua diaorang ambik dari customink.com je. Tak payah nak pening2 memikirkan camane nak buat design tu. Font & design semua dah ada siap kat situ. Print pun puashati sebab memang mudah nak print.

tshirt memancing tshirt memancing

Ada jugak yang order baju memancing. Yang ini customer sendiri lukis & kitaorang transfer balik dalam komputer. Cuma saya mintak jenis font je dari customer sebab font yang dia bagi dalam lukisan tu tak jelas. So, ni le hasilnya……..

Ok…ni antara design2 lain yang saya nak kongsikan ngan korang ye…

tshirt hari keluarga

tshirt memancing

tshirt kelas

tshirt group

Ni antara gambar2 baju yang saya sempat upload hari ni. Kalau banyak, takut nanti penuh lak blog ni & boring lak korang nanti.

Cam biasa……

Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

So, kalau tak order tshirt kelas sekarang, bila lagi. Nanti dah naik kelas, menyesal lak nanti kang.

Sampai jumpa lagi…..baaiiiiiii…..

Yang sentiasa membantu,

Abang Nik & Kak Salina
www.mohcetakbajuiam.com
www.cetaktee.com

P.S : Jika anda sedang mencari TShirt yang print I AM, korang boleh layari www.mohcetakbajuiam.com & kalau nak tengok design baju kelas kat www.cetaktee.com.

MAKLUMAN PENTING : Perubahan harga mulai Mac, 2015!

Hai & Salam mohcetakbaju semua,

Ni nak bagitahu ni…..kami akan buat beberapa perubahan harga terutamanya yang berkaitan dengan kuantiti yang sedikit.

Actually, baru2 ni, saya masuk ke kelas otai printing & dia bagitau pasal kos untuk bisnes TShirt ni. Sejak dari 2010 lagi, saya guna harga yang saya belajar dari tok guru lama & inilah pertama kali saya akan buat perubahan harga. Hanya perubahan yang kecik je & tak efek untuk kuantiti yang banyak.

Dari 2010 hingga ke saat ini jugak, kitaorang maintain bagi kos pos FREE kepada semua pelanggan. Kos yang saya tanggung untuk kos pos ni anggaran sebulan ialah RM1,500.00 ke RM2,000.00. Maknanya, saya dah rugi sebanyak ni sebab bagi kos pos FREE tu. Tapi saya tak kisah sebab sekurang2nya saya punya servis ada kelainan daripada website lain & sebab saya bagi kos pos FREE nilah, saya punya bisnes mencanak2 naik semenjak 2010 lagi…Alhamdulillah.

So, bagi korang yang nak merebut peluang sebelum kenaikan harga tu, boleh start order dengan kitaorang sebab bila masuk je Mac, 2015, saya akan naikkan harga tu.

Selain daripada tu, kami akan buat beberapa perubahan dengan blog kitaorang & kami start jual produk2 lain termasuk design yang guna printing plastisol, cenderamata, dll. So, kalau sape2 nak tahu apa perubahan2 yang akan kitaorang buat dalam blog ni, follow sokmo blog ni ye.

Ada lagi satu nak bagitahu ni…..In Sha Allah, kami dalam proses nak buka cawangan di Bangi. So, itu pun saya maklumkan kemudian.

In Sha Allah, saya akan mula menjual baju2 cam bawah ni…

Design 1 Design 2 Design 3 Design 4 Design 5 Design 6

 

TAPI SAYA TERIMA DESIGN CAMNI UNTUK 30 HELAI KE ATAS SAHAJA…….PRINTING PLASTISOL ATAU CMYK
(INI BUKAN PRINT GUNA STIKER ATAU HEATPRESS)

Ok….REBUTLAH PELUANG SEBELUM SAYA BUAT PERUBAHAN LAGI KELAK…

So, cam biasa…..apa cerita cetak baju yang kitaorang dah siapkan sebelum ni.

cetak tshirt

cetak baju

Design camni tak susah nak print sebab base dia paling besar putih. So, kalau nak print kaler lain, senang sikit nak buat marking sebab kitaorang guna kaler putih sebagai marking.

Tulisan tu kena guna font yang di download dari internet. Kalau bagi tulisan dalam format jpeg, takut design dia pecah. Biasanya saya akan download dari internet untuk dapatkan font sebenar sebab kalau print guna font sebenar, design dia lebih sharp bila kita print.

Cerita 2

cetak baju

cetak tshirt

Yang ni agak komplikated sikit sebab yang logo tu ada 4 kaler kena print. Design asal tu saya kena upah designer saya untuk pecahkan ikut kaler asal. Pecah kaler ni bukan semua orang tahu buat. Yang biasa dengan printing baju, diaorang akan mahir dengan pecahkan kaler ni.

Saya terpaksa upah designer luar sebab saya memang tak sempat nak buat sendiri. Lagipun, nak bantu jugak designer2 kat luar nun buat duit. Tak le rugi bakat diaorang nanti.

Belakang simple je. 1 kaler print je. Yang ni biasa je.

baju muslimah cetak

Yang ni baju muslimah. Saiz printing sama dengan baju TShirt biasa. Alhamdulillah…walaupun ada locking, tak guna pun tapi tok guru marah saya sebab kalau tak guna locking, kerja lambat sikit. Betul cakap dia. In Sha Allah, saya akan start guna locking dah. Tak ada le penat sangat nak print nanti.

Cerita 3

cetak baju

Yang ni biasa je. 1 kaler printing. Ada sorang chinese tu mintak buat baju untuk family day dia.

Cantik betul kalau print kuning atas baju merah. Memang menyerlah betul.

Ok…setakat ni je dulu untuk kali ni.

Peringatan Penting Sekali lagi…..

Kami akan buat perubahan harga mulai Mac, 2015 ini.

Oleh itu, sesiapa yang nak rebut harga sebelum dinaikkan, sila berbuat demikian sebelum 1 Mac 2015.

Design Baju Raglan 2015

So, cam biasa…..pada korang yang berkenan nak buat TShirt untuk apa sahaja aktiviti korang & menggunakan TShirt Raglan kitaorang atau apa sahaja jenis TShirt kat katalog atas nun, korang boleh order terus samada melalui :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Selamat Berjumpa kembali….baaiiiii….

Yang Ikhlas Membantu,

Abang Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

www.mohcetakbajuiam.com
www.cetaktee.com

Dah boleh start plan untuk buat TShirt kelas atau apa sahaja TShirt dalam Tahun 2015 ni!!

Design Baju Raglan 2015Tshirt I AM 4Square 2014 copy

 

Hai & Salam cetak baju pada semua pelawat mohcetakbaju.com,

Apa khabar semua? Dah masuk sekolah ke? Ada plan nak buat TShirt kelas korang tahun ni ke?

Seperti tahun2 sebelum ni, start je sekolah, start le kitaorang sibuk.

Kalau masa cuti sekolah sebelum agak rileks skit sebab kebanyakan pelanggan kitaorang adalah student.

So, pada korang yang plan nak buat baju kelas kenang-kenangan korang tahun ni…dah boleh dah bincang2 ngan member kelas korang. Korang dah boleh plan nak buat design camane, nak baju jenis camane & berapa bajet korang.

Biasanya bajet ataupun harga le yang jadi masalah kat students sebab ada jenis yang nak baju yang cantik & mahal skit tapi bajet tak ada.

Tahu tak camane korang nak buat……

Cuba pakat2 dengan kawan2 untuk start kumpulkan duit. Katakan bajet korang dalam RM35 selai. So, mungkin korang boleh lantik sorang untuk kumpulkan duit dari korang. RM1 sehari ke, 50 sen sehari ke, RM2 seminggu ke.

Kumpulkan & bila dah cukup, korang boleh terus start ngan kitaorang.

Pastu, susah hati sebab tak ada design nak print ke?

Tak payah pening2. Korang klik je kat page “Buat Design Sendiri” kat atas nun atau klik link DISINI untuk start buat design korang sendiri kat sini.

Lagi puashati sebab korang boleh godek2 sendiri. Nak adjust, boleh adjust sendiri. Ikut suka hati korang.

Bila dah siap, hantar ke emel saya di adminkomisen@gmail.com & emelkan sekali kuantiti tempahan/jenis baju. Nanti saya bagi harga nanti.

Kalau korang rasa memang tak ada idea nak buat tshirt kelas korang, cuba klik kat website kitaorang satu lagi www.cetaktee.com. Kat sini ada macam2 jenis design TShirt kelas yang dah sedia ada untuk korang pilih.

Gambar cetaktee 4

 

 

Korang pilih je mana yang berkenan & kitaorang akan adjust atau print ikut kehendak korang nanti ye.

So……start le merancang TShirt untuk apa sahaja aktiviti korang dalam Tahun 2015 ni. Jangan biarkan Tahun 2015 ni berlalu gitu je tanpa kenangan untuk korang ingat seumur hidup korang.

Jika anda tahun ni ambik UPSR, PT3, SPM, STPM, Pra Universiti, Degree, Master, Phd, sekolah pondok atau apa sahaja…..anda harus fikirkan sesuatu untuk dijadikan kenangan seumur hidup korang. Tak lain & tak bukan…TSHIRT.

Mungkin hanya dengan TShirt, korang dapat jodoh dengan si dia, mungkin dengan TShirt, korang bersemangat nak ambik periksa, mungkin dengan TShirt korang dapat jumpa kawan lama…macam2 boleh jadi. So…apa ditunggu lagi. Mulakanlah dari sekarang…..

Ok…harap2 ada berita baik dari korang semua.

Hari ni saya nak berkongsi banyak sikit tentang TShirt2 yang kitaorang dah siapkan sebelum ni supaya korang lebih bersemangat nak order TShirt tu..

Cerita 1

tshirt JDT

tshirt JDT

baju jdt

Sape peminat JDT? Ni bukan baju saya jual selai2 ni tapi customer kitaorang order sebelum ni. So, kalau ada peminat JDT nak order baju camni jugak, silakan….korang dialu-alukan. Macam2 jenis design korang boleh order kalau nak. Yang ni print atas banyak jenis kaler baju. Memang puashati sebab cantik design dia. 4 kaler printing ni. Agak susah skit nak print sebab tak guna locking tapi hasil pengalaman, inilah hasilnya.

Cerita 2

tshirt group

cetak baju group

Ni untuk satu group team chinese kat Kampar ni. Banyak juga….hampir 100++ lai ni. Design diaorang buat sendiri & kitaorang just print je. Depan print 2 kaler tapi guna 1 blok printing. Mudah skit nak marking nanti.

cetak baju kumpulan

cetak tshirt group

Cerita 3

tshirt sulam logo

Yang ini sulam logo depan & nama print. Sulam saya terima 10 lai ke atas je. Kalau print 5 lai ke atas sebab kalau sulam kena caj blok printing. Banyak order dapat murah nanti.

baju cetak dan sulam

 

cetak tshirt

cetak baju

 

Cerita 4

cetak baju

cetak baju

Maaf…gambar agak kabur tapi nak bagitau yang design ni banyak blok printing kena guna ni terutamanya logo bahagian depan tu. Kalau tak silap 5 blok printing tu sebab ada 5 kaler. Masa nak print tu, ok lagi tapi masa nak pecahkan kaler design tu ambik masa lama sikit. Design ni saya terpaksa upah designer saya untuk pecahkan kaler tu. So, dah pecah kaler ikut blok printing, senang sikit nak print nanti.

cetak baju group

Cerita 5

tshirt family day

cetak baju hari keluarga

Yang ni print atas baju Raglan lengan pendek brand Enzo. 2 kaler depan & 1 kaler belakang. Agak mudah jugak sebab design pun ambik dari internet je.

Cerita 6

cetak baju

cetak baju

Yang ini pun sedikit rumit tapi masih boleh print dengan mudah. Rumit masa nak pecahkan kaler tu terutamanya belakang. Yang ini pun saya terpaksa upah designer saya untuk pecahkan kaler dia dulu. Tapi orang rumah dah berpengalaman lama buat printing ni, so Alhamdulillah…small matter bagi dia…hehehe….

cetak baju

cetak tshirt

Cerita 7

cetak baju rewang

Design asal ni totally customer buat kat customink.com. 2 kaler printing ni…kelabu gelap & kelabu cerah. Tak nampak sangat kan. Tapi itu le warnanya.

cetak baju rewang

Belakang nombor kecik bawah bahu & nama kat lengan.

cetak baju rewang

Ok…setakat ni je lah dulu ye. banyak2 kang, boring lak.

So, cam biasa…..pada korang yang berkenan nak buat TShirt untuk apa sahaja aktiviti korang & menggunakan TShirt Raglan kitaorang atau apa sahaja jenis TShirt kat katalog atas nun, korang boleh order terus samada melalui :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Jangan malu & jangan segan nak order apa sahaja TShirt korang ye. In Sha Allah, kami akan memberikan layanan yang sebaik mungkin kepada korang nanti.

Jumpa lagi…..baaaiiiii,…..

Design Baju Raglan 2015

Design Baju Raglan Nama kelas 2015

Design Baju Raglan Nama 2015

 

Design Baju Raglan I AM 2015Yang Disini,

Abang Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

PROMOSI TSHIRT RAGLAN TAHUN 2015

Hai, hai & Salam Cetakbaju untuk semua pelawat mohcetakbaju.com,

Alhamdulillah & syukur sangat2 sebab blog mohcetakbaju.com ni masih berjalan & semakin berkembang di Tahun 2015 ni. Bukan senang sebenarnya nak maintain satu2 bisnes dalam jangkamasa 5 tahun ni. Hasil usaha gigih & tak reti putus asa, Alhamdulillah kami dah sampai ke tahap ini.

Tahun 2015 ni, dengan izin Allah…saya akan meningkatkan lagi produk & servis kitaorang supaya dapat bagi yang terbaik kepada korang semua.

Tapi tanpa korang…memang konfem, kitaorang pun tak ke mana sebenarnya. Terima kasih tak terhingga buat korang.

Hari ini saya nak kongsi ngan korang tentang produk terbaru kitaorang yang baru dilancarkan & dijangka akan menggunakan jenama kami sendiri iaitu BAJU RAGLAN BRAND AINIX.

Buat permulaan ni, kitaorang nak promote baju Raglan LENGAN 3 SUKU – BODY KELABU & LENGAN HITAM seperti dibawah ni.

Untuk permulaan ni, kitaorang akan jual dalam RM18 sehelai (Harga asal RM20) & promosi ni saya akan tamatkan sehingga TShirt Raglan Peringkat 1 ni habis dijual (kebiasaannya dalam sebulan dah habis dijual). Stok sedia ada adalah sebanyak 600 helai iaitu saiz XS hingga 2XL. Setiap saiz 100 helai.

Design Baju Raglan 2015

 

Seperti biasa, saya hanya terima order 5 helai ke atas sahaja. Harga diatas adalah untuk harga baju kosong sahaja tanpa cetak.

Jika anda ingin mencetak design anda sendiri diatas baju tu, sila emelkan ke emel saya di adminkomisen@gmail.com untuk dapatkan harga beserta cetakan tersebut. INGAT!!! KAMI TERIMA 5 HELAI KE ATAS SAHAJA.

Korang juga boleh print mengikut design2 kami seperti dibawah :

Design Baju Raglan Nama kelas 2015 Design Baju Raglan Nama 2015 Design Baju Raglan I AM 2015

Ini hanya sebahagian daripada design yang biasa customer kitaorang nak print.

So, terpulang pada korang. Jika korang nak design lain & tak tahu nak designkan apa, klik DISINI untuk korang buat design tu sendiri ikut citarasa korang. Lagi puashati.

Selain daripada baju Raglan seperti diatas, kitaorang juga ada TShirt Raglan biasa lengan pendek seperti dibawah.

BRAND ENZO

Kod 1028 Raglan Enzo

 

BRAND GILDAN

Baju Raglan Baseball Tee GILDAN

 

So, terpulang pada korang nak pilih yang macamana tapi setakat ni yang readymade, ini je yang ada dulu.

Kalau korang nak buat selain daripada design yang ada kat atas ni, saya boleh buat custom made tapi dengan syarat 50 lai ke atas….diulangi!!!50 lai ke atas ye.

So, pada korang yang berkenan nak buat TShirt untuk apa sahaja aktiviti korang & menggunakan TShirt Raglan ni atau apa sahaja jenis TShirt kat katalog atas nun, korang boleh order terus samada melalui :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Kitaorang menantikan tempahan korang ye. In Sha Allah, kitaorang akan layan korang sebaik mungkin.

Ok…hari ni cam biasa, kalau nak kongsi cerita pasal tempahan sebelum ni memang tak sah. Apa cerita kitaorang?

cetak tshirt engineering

Ni gambar asal yang customer bagi. 2 kaler printing. Alhamdulillah, mudah je sebab customer dah bagi siap dalam Adobe Illustrator. Hasilnya cam bawah ni…

tshirt cetak engineer

tshirt cetak engineer

Baju yang gelap tu ada bayang2 hitam jugak sebab guna baju kaler navy. Walaupun tak guna locking tapi masih lagi mampu print 2 kaler camtu.

Selain dari tu…

cetak tshirt kelas

cetak tshirt kelas raglan

Haaa….yang ni tshirt kelas print atas baju jenis Raglan brand Enzo kaler hitam merah. Design ni pun customer bagi siap dalam Ai. So, senang sikit nak print. Pun 1 kaler depan belakang. Lebih murah & lebih mudah nak print.

Lagi? Apalagi……

cetak tshirt kapalterbang

Yang ni saya suka sebab cantik betul bila print. Gambar kapalterbang. Depan belakang print. Depan 2 kaler & belakang 1 kaler.

cetak baju kapalterbang

cetak baju kapalterbang

cetak baju kapalterbang

Ni antara gambar baju yang sempat saya ambik. Ada 3 jenis gambar kapalterbang. Semua design lebih kurang camni.

Selain dari tu…

cetak baju

cetak tshirt

Ni print biasa je. Design ni pun, customer yang bagi design ni dalam Ai. Tak yah edit2 dah. Print je terus.

Print 1 kaler merah je. Mudah je.

Oklah setakat ni jelah dulu ye. Jumpa lagi kita akan datang di lain minggu.

Sekali lagi….

So, pada korang yang berkenan nak buat TShirt untuk apa sahaja aktiviti korang & menggunakan TShirt Raglan ni atau apa sahaja jenis TShirt kat katalog atas nun, korang boleh order terus samada melalui :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Sampai jumpa lagi….baaiiiiii…..

Abang Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

Jom buat bisnes TShirt dengan kitaorang untuk Tahun 2015 ni, nak tak…..

Iklan TShirt I AM 4

Hai, hai,hai & Salam Cetakbaju semua,

Apa khabar semua? Kejap je dah nak hujung Tahun 2014 & dah nak masuk 2015 dah.

Rasanya macam baru lagi kitaorang buat bisnes cetak baju ni tapi yang sebenarnya dah hampir 5 tahun dah dalam online ni. Kitaorang start bisnes ni dari Tahun 2010 lagi.

Dan sehingga sekarang jugak….dah berpuluh ribu tshirt kami siapkan dengan beribu customer dah order dengan kitaorang. Adat berniaga biasalah…..ada yang OK & ada jugak yang KO tapi majoriti berpuashati, Alhamdulillah.

So, korang camane? Dah berjaya dalam hidup korang dah ke atau masih sama seperti sebelum ni?

Bagi korang yang rasa2 nak cuba berniaga, cuba korang berniaga tshirt dalam Tahun 2015 ni. Inilah peluang terbaik korang sebenarnya.

GST

Tahun depan, ekonomi negara dijangka makin padat & mungkin ada yang sesak nafas dibuatnya. Mana tidak, tahun depan kerajaan buat GST. Banyak jugak yang akan efek perbelanjaan harian korang nanti.

Kita tak boleh buat apa dengan GST tu sebab kita rakyat biasa je. Nak tak nak, kita kena tempuh jugak.

Tapi jangan sebab GST kita tension & rasa tekanan hidup. Cari alternatif untuk tingkatkan pendapatan sampingan korang. Satu daripadanya ialah berniaga TShirt.

Tahu tak korang…..permintaan terhadap TShirt atau pakaian ni akan sentiasa ada sehingga hari kiamat.

Manusia mesti akan sentiasa membesar & memerlukan pakaian baru hampir setiap masa. Takkan nak pakai baju sama je dari kecik sampai besar. Pastu pulak…kalau ada aktiviti, biasanya korang kena buat tshirt jugak.

Islam pun suruh kita berpakaian untuk tutup aurat. So, bisnes pakaian ni memang akan mendapat permintaan yang tidak berhenti2 dari dulu, kini & sampai bila2.

Daripada korang join bisnes2 lain yang entah hape2, baik korang cuba lak bisnes tshirt ni.

Ramai kat luar sana join bisnes yang kena cari orang atau downline. Saya dulupun salah seorang daripada orang camtu. Nak kaya cepat le katakan. Bukan semua orang jenis yang pandai tarik pelanggan join bawah dia & lepas tu, sampai bila nak cari orang camtu. Sampai satu tahap, akan jadi tepu jugak nanti.

Lain dengan bisnes TShirt ni. Korang promote kat FB atau website, orang cari korang untuk buat tshirt dia, deal harga dengan pencetak baju, mark up harga & naaahhh…..dah dapat untung korang kat situ.

Nak lagi untung, cari customer yang nak buat tshirt untuk group. Lagi banyak untung camtu.

Ada tok guru printing saya bgtau dulu….ada kawan dia dapat income RM100,000 sebulan hanya menjadi orang tengah je. Hanya ambik untung atas angin. Dia buat marketing tapi orang lain tukang cetak. Tak ke untung besar tu.

Macam saya sendiri….setiap hari…jujur saya katakan, sehari beratus mesej yang masuk samada melalui emel, Whatsapp, call, blog, sms, website dll. So, camane saya nak katakan yang bisnes ni tak ada permintaan. Setiap hari saya akan menjawab emel tersebut yang kebanyakan besarnya bertanya untuk order tshirt diaorang.

Cuma satu lagi saya nak pesan kat korang….Kalau korang nak buat bisnes TShirt ni, jangan cuba masukkan semua design yang korang ada dalam satu promosi.
Cuba tumpu 1 jenis design atau konsep dulu sebelum start promote baju tu. Cuba familiarkan nama korang dengan design2 tertentu dulu.

Contohnya; korang minat dengan baju baby. So, cuba promotekan hanya baju baby sahaja. Jangan campurkan dengan baju dewasa. Cara macam ni boleh menjamin lagi laku ke tak bisnes korang tu.

Kalau nak lagi hebat lagi…kecikkan lagi skop baju baby tu. Jual baju baby kaler hitam sahaja.

Nak lagi hebat lagi….jual baju baby kaler hitam print I AM sahaja.

Semakin kecik fokus bisnes korang, semakin hebat customer pandang bisnes korang nanti.

Takpun korang jual tshirt secara pakej dengan barang2 lain.

Contohnya; korang jual tshirt untuk hari keluarga sahaja.

Sape2 yang beli tshirt hari keluarga, buatkan pakej sekali dengan beg cenderamata, banner, bendera, mug, button badge & macam2 lagi barang yang berkaitan dengan hari keluarga.

Atau; jual tshirt kawin…buat pakej sekali dengan kad kawin, banner, cenderamata, tuala hantaran dll yang berkaitan dengan majlis kawin.

Itu le sikit sebanyak idea yang saya boleh berikan bagi sape2 yang nak mulakan bisnes TShirt korang.

Korang tak perlu pandai mencetak baju untuk start bisnes Tshirt ni sebab bagi saya hanya orang yang mempunyai seni & minat yang tinggi sahaja boleh mencetak baju tersebut.

Apa yang korang boleh buat ialah….buat promosi, dapatkan order, order dengan pencetak baju (kami pun boleh) & buat untung. Mula2 memang rasa susah tapi bila dah biasa, korang rasa seronok nanti.

So, camane? Dah berkobar2 nak start bisnes TShirt korang ke? Tok guru saya kata…kalau duduk Malaysia ni tak kaya, tak tahu le. Kita bukan duduk negara yang berperang macam Syria, Iraq atau Palestin. Negara kita aman. Hanya orang malas & banyak alasan je yang tak akan berjaya.

So….bagi membantu korang memulakan bisnes TShirt ni, saya ada sediakan satu ebook yang mempunyai 80 jenis bisnes berkaitan TShirt yang korang boleh pilih ikut kesesuaian korang.

Ebook tersebut saya akan jual sebab isi kandungannya sangat eksklusif. Hasil pengalaman & pemerhatian saya sendiri dalam perniagaan cetak baju selama 5 tahun ini. Ebook tersebut akan mula dijual selewat2nya sebelum masuk Tahun 2015 nanti.

Tunggu kemunculan ebook tersebut nanti…..sabar ye……

Ok…cam biasa….apa cerita tempahan kitaorang sebelum ni?

tshirt basketball

tshirt basketball

TShirt basketball. 2 kaler printing. Cuma kalau atas baju kain jersi, susah sikit nak buat. Tapi Alhamdulillah….ok je. Kuning dia memang naik menyerlah betul. Sesuai di combine dengan kaler kuning tu.

tshirt kelas

tshirt group

Yang ni biasa je. Guna baju 4square ni. Cuma masalah masa nak lukis balik design kartun depan tu. Bila kita besarkan design dia pecah. So, saya kena lukis balik untuk jadikan design tu lebih sharp.

tshirt kelas

tshirt kelas

Sori..kabur sikit gambar. Design ni dah pernah buat dulu. Suka benor diaorang ni gambar katak. Cute kot.

Yang ni pun saya lukis tangan balik sebelum boleh print tu. Tapi memang sempoi punya…..

tshirt kelas

tshirt kelas

 

Ni baju untuk budak SPM hari tu ni. Memang boleh jadi kenangan untuk budak2 ni. Bila lain kali ada reunion, boleh pakai balik baju ni. Memang diaorang akan teringat zaman muda nanti yek….

tshirt cetak

Yang ni print atas baju kain jersi ni. Cantik kombinasi kaler tu bila print atas kaler baju camni. Design memang diaorang dah siapkan, so cepat saya siapkan hari tu.

tshirt kelas

tshirt kelas

Yang ini pun customer dah siapkan design dia & mudah skit nak print.

So, takat ni dulu ye. Banyak2 nanti, boring lak nanti.

Ok…cam biasa..kalau nak order :

1.  Isi form kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat atas nun atau;

2. Emelkan detail & design nak print tu kat emel saya di adminkomisen@gmail.com atau:

3.  Call, Whatsapp, sms ke 0193643692 (Kak Salina) atau 0192254028 (Abang Nik) – PERINGATAN….JANGAN CALL MALAM2 YE SEBAB KITAORANG NAK REHAT JUGAK YE…..

So, jumpa lagi….baaaaiiiiii….

Yang sentiasa membantu anda,

Abang Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

 

Syukur sangat……kedai baru kami dah siap.

 

Iklan TShirt I AM 4

Salam cetakbaju buat semua pelawat setia mohcetakbaju.com,

Alhamdulillah……syukur pada Allah. Akhirnya, satu lagi stesen cetak baju kami siap dibina.

Seperti yang saya ceritakan kepada korang pada artikel yang lepas(masa tu bangunan tu dalam proses nak siap)..so, sekarang dah siap dah.

Kini kitaorang ada 2 tempat printing iaitu di sebelah rumah mak saya & sebelah rumah saya sendiri.

In Sha Allah, dengan adanya tempat baru ni, saya akan cuba sedaya upaya untuk tunaikan permintaan pelanggan setia kitaorang untuk dapatkan baju diaorang dengan lebih cepat.

Cuma saya tak kata semua permintaan dapat disiapkan cepat, cuma mungkin akan dapat kurangkan sikit masa menunggu je, In Sha Allah.

Ni le antara gambar bangunan kedai yang dah siap tu.

 

Kedai Baru 2014 7

Kedai Baru 2014 8

In Sha Allah..saya juga akan menggunakan mesin printing baru yang lebih canggih seperti dibawah ni.

 

Kedai Baru 2014 3

 

 

Ni le namanya…mesin spider sebab dia punya tempat nak letak blok printing macam tangan spider. Kat tepi sebelah kiri tu, kita panggil Flash Dryer yang boleh keringkan dye dengan lebih cepat.

Semua mesin ni saya import dari US….nak tahu tak berapa harganya? Nak cerita ke….macam segan lak nak cerita. Tak yah cerita le ye..nanti orang income tax cari saya kang…hehehe. Cukup sekadar saya katakan yang harganya mencecah belasan ribu ringgit jugak.

Kedai baru 2014 2

Actually…kedai ni belum beroperasi sepenuhnya lagi sebab baru siap. Mungkin dalam seminggu dua ni baru sikit demi sedikit kitaorang masukkan alatan lain & stok. Gambar atas ni kalau korang tengok…kat hujung nun sinki air untuk basuh blok & sebelah tepi tu air compressor. Tujuan mesin tu untuk sembur kat blok bagi design yang agak rumit & halus.

So…In Sha Allah, saya jangka bila dah siap sepenuhnya stesen cetak baju kitaorang ni, dapat le kitaorang siapkan cepat skit order korang nanti ye.

Ok…hari ni cam biasa, saya mesti kongsi ngan korang tempahan2 yang saya pernah buat sebelum ni.

Actually, banyak lagi order yang saya dah buat tapi hanya sebahagian je sempat ambik gambar & upload dalam blog ni. Cam contoh baju bawah ni….

tshirt kelas

tshirt kelas

tshirt kelas

Ni antara contoh tshirt kelas yang kita siapkan baru2 ni. Customer ni buat depan belakang sebenarnya tapi lupa nak ambik gambar belakang. So, agak mudah sebab guna 2 kaler je.

Actually saya guna 1 blok printing je ni. Masa nak print kaler putih, saya tutup design kaler oren. Pastu, masa nak print oren, saya tutup design yang kaler putih & jadikan design kaler putih tu sebagai marking supaya masa print tu, jarak printing sama je semua baju. Itulah sebenarnya rahsia kitaorang printing tanpa guna locking.

Ok…tempahan kedua…

tshirt group

Ok…design ni agak mencabar sikit sebab kena print 4 kaler ni. Hitam, merah, oren & putih. Biasanya kalau print camni kena guna locking tapi Alhamdulillah, wife hanya menggunakan mata dia je nak bg sharp keempat2 kaler tu. Selain dari tu, saya juga buat marking atas blok printing supaya design dia sharp masa nak print.

tshirt group

tshirt group

 

 

 

Tempahan lagi….

tshirt selfie

tshirt cetak selfie
Macam2 design customer ni. Memang betul2 kreatif le diaorang ni. Tapi saya respek le orang2 muda ni sebab ada yang masih lagi sayangkan tulisan jawi camni. Korang pun boleh gak nak order camni. Bagitau je nanti.

Bawah ni tempahan simple je sebab 1 kaler print je. So, tak payah explain le ye…..

tshirt kelas

tshirt kelas

tshirt kelas

tshirt kelas

Tempahan bawah ni agak mencabar sikit design dia sebab perlu guna banyak blok printing & kena pecahkan kaler untuk print setiap kaler.

tshirt kelas

tshirt kelas

tshirt kelas

Memang mencabar betul buat design dia ni. Ada beberapa kali saya tersilap buat blok dia sebab salah pecahkan kaler.

Tapi Alhamdulillah…ni le hasilnya.

Ok..rasanya takat ni dulu buat kali ni. So, cam biasa…sape nak order baju korang untuk apa sahaja aktiviti korang, guna cara ni untuk order baju tu :

1.  Isikan form kat page “NAK TAHU HARGA TAK?” kat bahagian atas nun & emelkan design nak print lepas isi form tu ye.

atau;

2.  Emelkan detail nak order & design nak print kat emel saya di adminkomisen@gmail.com.(cara ni paling digalakkan)

atau ;

2.  Call/Whatsapp/SMS ke 0193643692 (Salina) atau 0192254028 (Nik)…..tapi PERINGATAN!!TOLONG JANGAN CALL WAKTU MALAM. KAMI PUN NAK BEREHAT JUGAK!!!

So, jumpa lagi korang…..baaiiii…

Yang sentiasa bersemangat & merendah diri,

Nik & Salina
adminkomisen@gmail.com

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 825 other followers

%d bloggers like this: