Blog Archives

Banyak gak tempahan baju kelas kitaorang terima……

Hai & Salam Ramadhan & Salam Cetak Baju semua….

Kepada yang beragama Islam, Selamat Berpuasa kat korang…hari ni dah 10 hari berpuasa. Rasa cam baru lagi niat puasa.

Tahniah le pada yang maintain…mana yang culas tu, belajar2 le bersyukur. Cuba  pikir jap…udara kita sedut dari sape? Darah mengalir dalam badan sape buat? Dapat hidup aman, sape bagi? Dapat macam2 nikmat, sape yang kurnia? Korang pikir jelah. Kalau dah udara nak sedut pun Allah yang bagi pastu tak ikut arahan Dia, tak tahu le nak cakap apa…lu pikir le sendiri..kata Nabil.

Hari ni saya tak nak membebel panjang sebab bulan Ramadhan ni ingatkan tak banyak order tapi tak putus2 lak masuk. So, agak sibuk le skit. Ini pun curi2 masa skit untuk upload beberapa gambar tempahan baju yang kitaorang dah siapkan sebelum ni.

Hari ni saya nak kongsi ngan korang tempahan baju kelas yang semakin menjadi2 kebelakangan ni (apa yang menjadi2 tu tak tahu le). Memang orang kata, tak putus le tempahan yang masuk. Cuba tengok cerita baju kelas kat bawah ni…

cetak baju kelas

Ok…asalnya customer ni nak baju design cam atas ni. Masa mula2 deal hari tu, dia bagi design cam ni dalam bentuk jpeg. So, bila dah setuju dengan harga yang kitaorang offer, saya pun start le buat design dia.

Saya tanya dia, ada tak design kat atas dalam format Photoshop atau Illustrator sebab senang saya nak print out & pecahkan kaler dia tapi dia kata orang yang buat design tu dah pindah. So, ini je le yang ada.

Maknanya kalau ada customer bagi design cam atas ni, saya akan caj skit untuk saya touch up balik design kat atas ni.

Untuk pengetahuan you all, saya kena pecahkan kaler ikut warna yang ada sebab saya guna silkscreen. 1 blok silkscreen, 1 kaler. Design atas ni besar A3 ni. So, saya kena pecahkan kaler2 tu sebesar A3 semuanya.

Dipendekkan cerita, design yang dia nak print tu, saya berjaya buat atas baju…Cuba tengok gambar kat bawah ni…

cetak baju kelas

Ini le hasilnya…memang puashati sebab design tu boleh dikatakan komplikated jugak tu sebenarnya. Bawah ni ada lagi gambar baju tu…

cetak baju kelas

baju kelas

baju kelas

Ini le gambar2 baju kelas 3B dari Sarawak yang saya sempat ambik. Memang puas hati.

Ini lak cerita kedua baju kelas untuk tatapan korang…

cetak baju kelas

Ini satu lagi cerita pasal baju kelas. Kalau design camni memang banyak kena guna dye. Harga pun mahal skit. Untuk yang design kotak hijau tu, biasanya kitaorang buat base putih dulu sebab baju gelap. Pastu tindih lak kaler hijau tua, hijau muda & last sekali hitam untuk nama.

baju kelas

Yang ini design bahagian depan ni…atas tadi design belakang. Ini pun 2 kali tindih gak sebab nak bagi hijau dia shining skit. Kalau tak tindih putih, takut hijau tu tenggelam dalam kain. Tak cantik nanti.

Cer tengok gambar dia lagi…..

baju kelas

Ni baju Enzo ni….kolar warna hijau, lengan panjang…sekerat hitam  & sekerat ijau. Cantik gak kalau buat cam ni.

contoh design baju kelas

tshirt kelas

baju kelas

Ini pun tempahan dari Sarawak ni. Memang boleh tahan jugak order dari Sabah Sarawak ni. Mungkin harga dia berbaloi kot. Ntah le..hanya orang Sabah & Sarawak sendiri yang tahu menilainya.

Kalau diikutkan banyak lagi tempahan baju kelas yang kitaorang terima tapi yang ini jer yang sempat kitaorang cerita hari ni…

So…setakat ni dulu. Macam yang saya pesan dalam artikel2 sebelum2 ni..kalau sape2 nak order, saya mintak sangat2 utk korang isi maklumat kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ataupun korang boleh pilih untuk nak emel ke adminkomisen@gmail.com, sms atau call kitaorang.

Pada sesiapa yang rasa macam tak konfiden jer, betul ke mamat ni jual baju printing ni, saya bagi beberapa pilihan :

1.  Boleh call saya terus untuk dengar suara saya atau isteri. Mungkin boleh rasa konfiden skit.

2.  Cuba emel atau isi page “Nak Tahu Harga Tak?”…biasanya saya akan jawab semua emel dalam 24 jam lepas dapat emel dari korang. Pastu, Insya Allah akan cuba berbalas2 emel jika ingin maklumat lanjut.

3.  Klik kat sini http://mohcetakbaju.com/testimoni/ untuk lihat apa kata testimoni2 yang dah deal ngan kitaorang. Page testimoni tu baru letak 2,3 hari lepas tu…itu yang tak banyak testimoni yang dapat dimasukkan tu.

Tapi kalau tak konfiden jugak, saya tak boleh buat apa…terpulang pada korang sendiri. Allah dah tetapkan rezeki saya diatas sana, so maknanya kalau ada rezeki saya, Alhamdulillah le jawabnya. Kalau tak ada, saya redha dengan ketentuanNya.

So, jumpa lagi….bai….

Bulan puasa pun tempahan cetak baju masih penuh jugak…alhamdulillah!!!

Hai & Salam Ramadhan buat semua terutamanya yang beragama Islam,

Korang pose tak hari ni? Jangan ponteng tau…nanti dosa. Macam bgi nasihat kat anak2 jer.

Tapi nak bagitahu le, memang rezeki Allah kat kitaorang setakat ni Alhamdulillah…masih tak putus2 jugak.

So, dalam bulan Ramadhan yang mulia ni saya nak kongsi le ngan korang serba sedikit apa yang kitaorang amalkan nak bagi rezeki tu tak putus datang kat kita. Sebelum tu, korang kena faham, rezeki tu bukan maknanya duit aje tapi termasuk kesihatan, hidup bahagia, tak ada gaduh2, tak ada bala datang, tak hidup susah dll pun rezeki jugak sebenarnya.

Kalau duit banyak hati tak tenang, hidup tak bahagia…tak jadi jugak. Lebih baik lagi kalau walaupun duit tak banyak tapi sihat tubuh badan, hati tenang, bahagia hidup.

Korang pasti setuju ngan kitaorang. Sebelum ni saya ada baca buku bertajuk “Mudahnya Menjemput Rezeki”. So, isi kandungan dalam buku tu ada le kena mengena skit dengan apa yang kitaorang amalkan sekarang & Insya Allah, semoga rezeki yang kami dapat ni akan kekal begitu dimasa2 akan datang.

Antara amalan yang biasa kitaorang buat ialah sembahyang Dhuha. Senang je. 2 rakaat je dalam pukul 8.30 pagi sebelum start kerja. Pastu, doa mintak murah rezeki.

Kemudian, kitaorang amalkan bersedekah. Mula2 dulu macam risau je takut duit kurang sebab bagi duit kat orang lain tapi bila diamalkan memang betul menjadi le. Allah dah janji kalau kita bagi 1, nanti 10 yang digantikan. Memang jadi betul. Cuba korang buat tapi dengan syarat ikhlas le. Jangan duk mengungkit lak. Bila dah bagi pastu duk tunggu, bila le Allah nak ganti ni. Bila tak dapat, salahkan Allah pulak. Ada le rancangan Allah tu.

So, rasanya 2 amalan ni memang korang boleh praktikkan le. Bukannya susah pun…cuma nak dijadikan amalan hari2. Itu je.

Dah rasa macam Tanyalah Ustaz le pulak….bukan apa. Nabi kata, sampaikanlah walaupun 1 ayat. Ni bulan Ramadhan le pulak. Nak le tambah pahala jugak. Korang baca, korang amalkan, saya dapat le sipi2 skit….hehehehe.

Ok…cam biasa. Hari ni nak kongsi ngan korang tempahan baju yang kitaorang dah siapkan sebelum ni…Cer tengok gambar bawah ni..

baju kelas

 

Ini baju yang kitaorang siapkan bulan lepas ni tapi tak masuk dalam blog ni lagi. Baju terkini dah ambik gambar tapi tak sempat nak upload dalam laptop saya.

Ni baju kelas ni. Baju cotton warna putih. Agak mudah nak print sebab tak perlu tindih banyak kali.

Cer tengok kat bawah ni lak…

tshirt kelas

 

Kat bawah baju tu, diaorang nak nama masing2. So, terpulang tapi kena konfemkan dulu nak font apa. Macam design atas ni memang diaorang dah bagitahu nak font apa. So, senang skit. Kalau yang tak bagitahu tu susah skit kitaorang nak kena buat sendiri balik design dia….

tshirt kelas

 

baju kelas

 

 

Ok…selain daripada servis printing biasa, kitaorang ada gak terima tempahan untuk sulam logo & nama. Cuma nak bagitau yang sulam nama ngan logo ni kitaorang cuma terima 10 lai ke atas je.

Cuba tengok contoh baju sulam logo kat bawah ni….

 

tshirt sulam

 

tshirt sulam

 

Bahagian lengan lak letak nama masing2…ini print biasa je ni.Terpulang. Kitaorang ikut je. Jangan komplikated sangat, udoh le.

cetak tshirt

tshirt sulam

Ada jugak yang suruh print kat bahagian bawah baju. Biasanya saiz print kat lengan kecik skit daripada print bawah baju.

Cuma nak bagitahu jugak, biasanya logo kitaorang suggest buat sulam je sebab kalau nak print, kos dia lagi mahal. Nak print logo kalau banyak kaler memang kena guna banyak blok. Bukan saje susah nak print tapi kerjanya agak remeh. So, last2 skali saya cadangkan sulam je, lagi senang.

So, setakat ni le dulu cerita kitaorang. Kalau nak dimasukkan banyak2 cerita kat sini, takut boring lak nanti. Tapi, tak apa…kalau korang nak konfiden lagi, cuba tengok cerita2 yang saya dah masukkan sebelum ni. Korang mesti seronok membacanya nanti.

Kalau sape nak order baju…saya mintak tolong sangat, jangan guna ruang Komen dibawah tapi isi jer form kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat atas nun, ataupun emel, sms atau call je. Insya Allah, kami akan layan dengan sebaik2nya.

Selamat berpuasa kepada semua & jumpa lagi….baiiiiii……

Cetak baju kami bukan hanya sekadar bisnes…..

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Nampaknya tak sampai 3 minggu lagi kita nak berpuasa. Dah nak puasa ni pun, rezeki masih tak putus2 jugak. Alhamdulillah.

Macam tahun lepas, masa bulan puasa pun masih ada lagi yang order baju. Tapi tak serancak bulan2 biasa. So, maknanya bulan puasa tahun ni dah masuk tahun kedua kitaorang berpuasa dengan cetak baju ni.

Cuma kitaorang nak bgtahu le…bukan nak menunjuk2 tapi nak berkongsi pengalaman ngan korang.

Saya ada gak baca buku pasal budaya bisnes orang cina. Memang saya suspek betul kat orang cina yang jadikan bisnes diaorang sebagai periuk nasi. Diaorang boleh maintain bisnes tu bukan saje untuk diri sendiri tapi bersambung2 ke anak cucu diaorang.

Saya ada gak tanya beberapa bisnesman orang cina, macamana diaorang boleh maintain bisnes diaorang. Diaorang kata simple je…jadikan bisnes macam hidup diaorang. Jangan terlalu pikir pada untung, untung, untung tapi pikirkan nak bantu orang dengan bisnes tu. Camane kita nak orang buat baik ngan kita, camtu le kita patut buat baik ngan orang. Sama gak macam bisnes ni. Bagi diaorang untung kena pikir jugak tapi jangan jadikan ia sebagai tujuan utama sampai tak pikir pasal kebajikan orang lain.

Satu lagi, orang cina ni sanggup rugi untuk maintain customer diaorang. Hari tu ada sorang tokey baju tu, kebetulan saya ada order baju ngan dia. Tapi kebetulan baju saya tu tak berapa laku sebab design dia kurang cantik. Saya ngadu ngan dia pasal tak laku tu…dia kata tak apa. Dia beli balik baju tu ngan saya. Nasib baik.

Satu lagi insiden, saya ada order terus baju ngan satu kilang ni. Tokey dia cina gak. Dia silap print. Saya komplen jugak. Dia kata tak apa, dia ambil balik & buat balik. Memang suspek betul le. Memang patut le bisnes diaorang maju.

So…bisnes cetak baju saya ni pun saya dah praktikkan benda yang sama. Hari tu ada customer tu saya terlupa print bahagian belakang baju. So, tak apalah. Saya mintak dia pulang balik & saya tanggung semua kos pos diaorang.

Alhamdulillah…bila niat kita nak bantu orang ni, tak sangka2 Allah pun bantu kita jugak. Memang itu janji Allah.

Mungkin sebab niat saya nak berniaga sambil bantu orang…tu yang Allah bagi rezeki tak putus2 tu kot. Ada member cakap, kebanyakan pakar motivasi pun cakap cam tu. Kalau kita buat bisnes jujur, ikhlas, tak menipu, niat nak tolong orang…insya Allah!bisnes kita akan maju. Hidup pun berkat. Cuba kalau duk menipu orang jer…tak ke hidup tak tentu hala…betul tak?

Oklah….apa yang saya citer kat atas ni adalah sebahagian daripada pengalaman saya sendiri. Mana yang baik tu, korang ikut le ye. Sape2 pun boleh maju sebenarnya…

So…cam biasa. Hari ni saya nak kongsi ngan korang 2 cerita pasal tempahan baju yang kitaorang terima baru2 ni…

Cer tengok ni…

design baju sukan

Customer hari tu bagi design kat atas ni, suruh kitaorang buat. Baju kain jersi plain Oren Sport. Kaler design biru ngan putih. Belakang saiz A4 tegak.

So, hasilnya kat bawah ni…

baju sukan

tshirt sukan

Depan saiz A4 biasa. Design ni 3 kali tindih ni. Mula2 buat putih, pastu biru..last sekali secalit warna hitam. Walaupun baju kain jersi tapi kalau kaler dia senang masuk, kejap je boleh siap.

Kat bawah ni lagi paparan baju2 yang dah siap tu…

tshirt sukan

baju sukan

Siap ada jari tangan lagi….jari sape le gamaknya tu. Almaklum le buat keje kat rumah. Main aci dan je ambik gambar baju. Orang tengah tido sebelah pun tak perasan…heheheh.

Ok…kita tinggalkan dulu design baju kat atas ni. Kat bawah ni, nak citer pasal baju kelas yang kitaorang terima baru2 ni jugak. Design dia simple jer. Diaorang cedok dari design dalam blog saya sendiri yang dah buat sebelum ni. Cer tengok…

contoh design tshirt

Ini gambar asal yang diaorang emel. Tapi saya suggest suruh buat semua satu kaler untuk save bajet. Baju warna hijau. So, dia setuju. Jadi le cam kat bawah ni…

baju kelas

baju kelas

So, apa yang saya buat…saya akan mintak jenis font untuk design asal tu. Lepas dia emel, saya akan buat semula ikut sebijik yang dia nak. Memandangkan 1 kaler je depan belakang, so kalau tak silap, 1 hari je siap ni rasanya dalam 20 lai.

Kat bawah ni ada lagi contoh baju2 tu…

baju kelas

baju kelas

tshirt kelas

baju kelas

So…korang yang berminat nak order baju kelas, jangan segan & jangan malu. Kontek je kitaorang. Insya Allah, kitaorang boleh buat tapi kena betul le bajetnya. Kalau nak banyak kaler tapi nak bajet rendah, saya mintak maaf awal2 le. Memang tak dapat sebab saya guna dye & bukannya stiker.

Apa2pun, korang isi je dulu maklumat kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun, atau call/sms/emel…semua boleh. Nanti saya bagi jawapan. Tapi pastikan design nak print tu di emel sekali sebab selagi saya tak dapat design nak buat print tu, selagi tu saya tak dapat bagi harga tepat.

Ok…jumpa lagi ye korang. Lupa nak bagitau. Mungkin saya akan jual baju heat press akan datang. So, tunggu artikel akan datang ye…baiiiii…

 

Cetak baju Running Man kat tempat baru….

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Hari ni saya nak buat perisytiharan skit. Tempat baru untuk printing dah siap. Kalau dulu2 tempat lama boleh printing maksimum 3 lai, pastu seblum ni 9 lai, so sekarang ni kat tempat baru dah boleh print 30 lai sekali jalan.

Alhamdulillah…kalau sape2 yang follow blog saya, saya ada bagitau pasal tempat baru ni. Maknanya kalau print 30 lai sekali jalan, tak yah le nak angkat2 baju tu ke tepi macam sebelum ni.

Yang merasmikan tempat baru ni ialah 100 lai baju design Running Man. Mula2 tu saya tak tahu jugak, sape Running Man ni. Saya tanya kat customer tu..dia kata, Running Man ni comedian dari Korea. Oooo..ye ke? Tak tahu le pulak.

So, kat bawah ni korang boleh tengok step by step baju tu kitaorang print dari awal. Memang senang sangat le ada tempat luas ni. Maknanya, dalam 4 round printing, siap le 100 lai tu.

Cer tengok gambar asal yang diaorang bagi nak print tu kat bawah ni….

contoh design baju

Ini gambar asal yang customer bagi. Diaorang nak order 100 lai camni, baju roundneck navy + black.

So, bila dah berbalas2 emel beberapa kali, dia pun setuju dengan harga yang saya bagi. Oleh sebab, dia nak buat jual baju ni, so dia mintak harga yang berpatutan le dengan saya. So, saya bagi harga saya & dia setuju.

Pastu, bila dah konfem dapat deposit dari dia, saya terus order baju & buat blok.

Kat bawah ni gambar step by step yang saya sempat ambik untuk paparan korang.

print baju

Ni baju tengah standby nak kena dera ngan kitaorang. Cer tengok tempat baru kitaorang berbanding dengan tempat sebelum ni. Alhamdulillah, dapat le ruang skit untuk print banyak2.

Pastu pulak….

cetak baju

cetak baju

Atas nun buat base putih dulu. Kalau tak buat base putih, nanti warna kuning tenggelam masuk dalam kain. Nanti jadi tak naik warna dia. Maknanya saya kena print putih 2 kali & kuning sekali. Baru menyerlah skit warna dia.

Pastu lagi….

cetak baju

baju cetak

cetak tshirt

Ini bahagian belakang lak. Yang gambar atas sekali tu, buat base putih dulu sebelum tindih ngan kuning. Sama jugak macam design depan. Buat putih dulu, baru tindih kuning.

Yang gambar atas nun, nampak tak dapur rumah saya. Kat bawah tu baju tengah berjemur tu. Ruang kat situ tak muat, terpaksa le curi ruang dapur skit. Nasib baik isteri sporting. Kalau tak abis buat lap pinggan.

Lepas tu….

cetak tshirt

cetak t shirt

Naahhh…bersepah2. Ini le yang dikatakan kerja dari rumah. Dah macam tongkang pecah je. 100 lai, mula2 tu ingat nak jemur kat luar je. Kang tak pasal2 kena curi kang. Pencuri sekarang macam2 jenis. Spender pun boleh curi, ini kan pulak baju banyak2 camni. Ada yang buat jual nanti kang.

So, nampaknya ini je cerita yang saya boleh kongsi ngan korang. Ada lagi nak masukkan dalam blog ni tapi masa tak mengizinkan. Padat dengan tempahan lain.  Ini je yang sempat setakat ni.

Kalau ada sape2 berminat nak beli baju Running Man ni bagitau saya. Nanti saya bagi kontek number brader yang jual baju ni nanti.

Cam biasa…kalau sape2 nak order baju…korang bolehlah isi maklumat kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun, call boleh, sms boleh…emel pun boleh. Tapi kan…kalau waktu pejabat, boleh tak call isteri saya di 0193643692 sebab saya tengah kerja lain tu. Dia yang buat full time.

Ok…jumpa lagi..daaaaaa……

 

 

Bukan senang nak cetak baju ni sebenarnya……

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Seperti biasa, saya nak kongsi le ngan korang kan apa2 yang saya tahu pasal bisnes cetak baju ni. Mungkin ada sesetengah korang rasa senang je printing baju ni tapi hakikatnya agak susah jugak le terutamanya kalau jenis yang tak minat printing ni.

Saya bukannya apa…kadang2 ada customer mintak harga yang melampau sangat rendahnya, sedangkan bila nak buat printing baju tu…hanya Tuhan je yang tahu. Biasanya kalau ada customer mintak bajet yang terlampau rendah, saya akan tolak secara diplomasi & akan bagi reason sebab apa tak leh buat dengan harga tu.

Seperti artikel saya sebelum ni, saya ada cakap, biasanya yang harga murah ni kilang je boleh buat tapi kalau betul nak murah, kena order ribu2 lai le. Kalau cam baju kelas nak 20 ke 30 lai, camane saya nak bagi murah.

Ok…saya bagi cara camane saya kira kos sehelai baju tu ye :

1.  Design nak print – kalau komplikated atau design dah ada tapi saya kena buat balik supaya senang untuk buat blok, biasanya saya akan caj skit dalam RM30. Kalau design simple je..biasanya saya bagi free. RM30 tu untuk 1 design. Makna kata, kalau order 30 lai, jatuh RM1 selai le sorang.

2.  Berapa kaler nak print….kalau design besar A4, 3 kaler…maknanya saya kena buat 3 blok. 1 blok saya caj RM30 kalau kuantiti banyak. Kalau 10 lai ke bawah, saya guna blok murah RM15 satu blok.

Katakan order 30 lai, 3 blok, RM30 satu blok. So, dah jadi, RM90.

RM90 bahagi 30 lai….dah jadi RM3 sehelai.

3.  Upah print….biasanya kalau baju cerah, saya ambik RM2 sehelai & baju gelap RM4 sehelai.

4.  Harga baju lagi. Harga baju kosong tanpa print boleh download dalam katalog baju kat atas.

So, faham tak? Memang banyak benda saya kena kira sebelum boleh bagi harga. Bukan tak nak bagitau tapi takut korang pening lak. Kadang2 tu, customer bagi 2 ke 3 warna tapi warna yang nak print tu kecik2 je. So, biasanya saya le yang akan bagi harga. Nanti kalau sendiri kira, pening lak nanti.

Saya ada jugak masukkan kos printing untuk rujukan korang kat page atas nun. So, kalau kalau rasa malas nak faham, tak apa. Isi je borang kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ataupun kontek jer kitaorang untuk tanya harga nanti.

So…cam biasa jugak. Hari ni nak kongsi ngan korang baju2 yang kitaorang dah print sebelum ni. Actually, memang bertimbun2 order datang tapi tak sempat nak upload ke komputer lagi gambar2 tu. Ini le antara baju2 tu untuk tatapan korang…

Gambar asal yang dia emel camni…

baju cetak

tshirt cetak

Ini baju geng kelab fotografi ni. 2 kaler kena buat. Mula2 buat putih, pastu tindih hitam lak. Design simple jer. Semua diaorang buatkan. Saya cuma touch up balik jer.

Kat bawah ni ada lagi design baju tu…

cetak baju

cetak baju

Baju ni diaorang order tak banyak….kalau tak silap dalam bawah 30 lai ke bawah jer. Yang baju putih, saya tak tindih putih, just buat outline hitam je. Senang je.

Gambar ni belum letak nama lagi tu..tu, yang tak cetak lagi tu.

Yang cam bawah ni pun ada…

cetak baju

cetak baju

cetak t shirt

baju cetak

Yang ini lak, customer nak guna tulisan cam The Avengers. Godek punya godek dalam Google, jumpa font dia. So, jadi le camni. Kalau print depan belakang 1 kaler je hitam, memang cepat. 2 ke 3 hari dah siap tapi kalau buat berkaler2 itu yang ambik masa sampai 2 ke 3 minggu tu. Bukan apa,kadang2 proses nak pecahkan warna untuk jadikan blok ikut warna tu yang ambik masa tu. Kadang2, susah sangat saya upah designer profesional jer.

Selain daripada baju diatas, ada ramai jugak yang nak order baju jersi siap nama ngan nombor belakang. Saya rasa design camni memang antara yang hot jugak kat blog saya ni. Cam kat bawah ni….

cetak jersi baju

cetak baju

baju jersi

Blok untuk nombor biasanya saya dah ada siap. Cuma yang part nama tu, saya ikut pilihan customer. Terpulang pada dia nak stail camane. Lengan pun ada.

Ok…sekali lagi saya paparkan gambar2 yang saya cerita kat atas ni untuk tatapan & rujukan korang. Mana tahu mungkin ada idea nak buat ikut stail cam atas ni..ye tak?

Fuh….kadang2 penat jugak cetak baju ni tapi bercampur2 ngan seronok sebab memang kita minat betul printing baju ni.

So..cam biasa2 jugak. Kalau nak order baju, korang klik pada page “Nak Tahu Harga Tak?” seperti kat atas nun untuk tahu harga selai berapa ikut bajet korang. Takpun korang boleh, emel ke, sms ke, call ke…terpulang. Mana yang selesa.

Ok…jumpa lagi…assalamualaikum & Salam Cetak Baju semua…baiiiii…

Tempahan baju terpaksa dinaikkan ke minimum 5 lai order….sori ye…

Hai…hai….hai,

Salam cetakbaju semua. Tak kira kepada yang biasa follow blog kitaorang ataupun yang pertama kali jejakkan mata ke blog saya. Selamat datang semua.

Untuk pengetahuan semua, bulan Jun 2012 ni genap le setahun blog saya berada dalam line internet & bersama2 memeriahkan bisnes online di Malaysia.

Dan genap setahun ni jugak macam2 cerita & pengalaman yang saya dapat…semua ada. Yang syok ada..yang tak syok pun banyak.

So…walaupun camtu, saya suspek gak kat diri sendiri sebab walaupun dah setahun buat bisnes online ni, kami masih lagi mampu offer kos pos free kat u all semua. Bukan senang nak maintain camtu. Silap2 boleh bankrap kami. Tapi setakat ni, bisnes masih maintain lagi…alhamdulillah.

Cuma satu je kitaorang nak buat makluman kat sini…minimum order, kami terpaksa hadkan kepada 5 lai ke atas sahaja. Ini bermakna, tempahan t shirt couple terpaksa kami hentikan buat sementara waktu.

Untuk pengetahuan korang, disepanjang saya buat bisnes ni, saya dapati banyak masa saya berada didepan komputer untuk menyiapkan design korang. Kalau yang simple tak apa…tapi kalau yang jenis pelik2 tu, masa saya banyak digunakan. Oleh itu, saya terpaksa hadkan tempahan saya kepada 5 ke atas sahaja untuk bagi berbaloi dengan masa & tenaga yang saya gunakan masa buat design tu. Sori yek!!

Tapi mungkin saya akan terima jugak tempahan bawah 5 lai tapi sebagai sampel je dulu. Harga dia pun agak mahal skit. Maknanya mungkin ada antara korang yang plan nak buat baju banyak2 tapi nak tengok sampel dulu. So, mungkin saya akan buat baju2 camtu dengan syarat, korang mesti order ngan kitaorang nanti.

Apa2 hal, korang follow jer blog saya ni untuk dapatkan update terkini nanti. Mana tahu lepas ni, kitaorang bagi diskaun gila2 ke, bagi free gift ke, bagi baju free ke…so, kalau korang nak benda2 cenggitu, korang klik je pada button follow kat bawah nun untuk follow citer kitaorang nanti…okay!

Ok…cam biasa2 jugak..apalagi kalau bukan cerita pasal tempahan yang saya terima sebelum ni. Baju kawin banyak gak saya terima. Cam kat bawah ni….

baju rewang

tshirt cetak kawin

cetak baju kawin

Design baju ni semua customer yang designkan. Saya just print je. Sonang yo…Kalau sape2 nak kawin & nak baju camni, korang adalah dialu2kan…..

Yang bawah ni baju kelas le pulak. Yang baju hitam tu baju kelas, yang baju putih tu standby nak buat baju jersi. Nombor belakang tak buat lagi. Tempat agak sempit, tapi Alhamdulillah masih mampu menerima pelbagai jenis order. Ni baru sikit ni. Biasanya sampai ke ruang tamu baju kena jemur.

tshirt kelas

Yang baju kelas tu, customer mintak designkan nama student dalam bentuk nama kelas. So, jadi le nama budak2 kelas tu dalam bentuk 5Z. Kalau dari jauh nampak le kelas 5Z tu. Kreatif gak diaorang ni ye. Bawah ni ada lagi baju2 yang sedang dijemur tu…

design baju kelas

baju kelas

Fuh…sampai ke Sabah diaorang ni order. Mungkin rakan kita kat sana susah cari baju printing camni kot. So, no problem. Kat mana saje korang duduk dalam Malaysia ni, Insya Allah, saya akan hantarkan. Jangan risau. Order je ngan kitaorang nanti.

Hmmm…apalagi nak citer ye. Banyak sangat baju orang tempah, so nak kena cari yang cantik2 skit nak kongsi ngan korang ni. Kalau tak boring nanti. Ok..ada satu customer ni, tempahan dia simple je, depan & belakang. Banyak kaler tapi design biasa jer.

Cuba tengok….

cetak shirt

t shirt cetak

cetak baju

Macam2 jenis diaorang ni order tapi Alhamdulillah, setakat ni masih mampu buat lagi. So, korang yang berminat…apalagi, boleh le order ngan kitaorang.

Senang jer….isi je maklumat tempahan korang kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat atas nun. Takpun emel, sms atau call jer kitaorang. Insya Allah, soalan korang pasti dilayan. Cuma nak bagitahu benda penting ni..pastikan emel korang valid sebab ada sesetengah customer yang bagi emel tak valid, bila saya jawab, server tak leh reply. So, problem le kalau camtu.

Ok…rasanya takat ni dulu. Dah lewat ni. Apa2hal nanti saya citer lagi ekk…bai!!! jumpa lagi…….

Macam2 geng tempah T Shirt kitaorang…….

Hai & Assalamualaikum,

Tarik nafas jap…..hnsffff!!! hnsf!!!!! kembang hidung…..lepaaaaas. Fuh! baru le boleh bernafas skit. Sebelum ni rasa cam charlie chaplin buat kerja sebab nak siapkan order orang tempah ni. Bukan apa…kami bukan mengeluh tapi nak bagitahu, Alhamdulillah..order yang kitaorang dapat memang tak menang tangan. Kalau tak caya cuba tengok kat sebelah saya ni, berguni2 lagi baju baru sampai….nampak tak…heheheh. Tapi memang betul pun. Tadi baru sampai satu guni besar baju dari supplier tapi tak sempat lagi nak ambik gambar kasi tunjuk bukti.

Ramai jugak rakan2 kita dari Sabah Sarawak yang order baju ngan kitaorang. Mungkin diaorang rasa murah berbanding harga sana kot. Kebanyakan yang kitaorang terima dari student sekolah & IPT. Diaorang suka betul kalau buat tshirt kelas ni.

Ada gak cikgu cikgi yang order baju custom made untuk sukan sekolah diaorang. Hari tu baru je pos baju ke Lawas, Sarawak dalam 300++ lai. Terima kasih Cikgu Mokhtar (mana tahu, dia tengah tengok blog ni ke….heheeh). Yang jenis2 lain pun banyak gak, macam ada satu geng ni yang dinamakan BRIMER’S. Malas le nak cakap apakebenda BRIMER’S tu sebab diaorang tak kasi bagitau. So, korang tengok jelah baju2 yang diaorang order hari tu kat bawah ni. Design mula2 diaorang bagi camni…

Pastu diaorang suruh transfer ke baju hitam cam kat bawah ni….

cetak baju

Yang cantiknya kat sini, baju ni ada tone warna. Belakang base putih & depan 3 kaler berlainan. Cantik gak le. Lepas ni saya nak try buat baju camni le. Sape nak baju camni, angkat tangan……heheh. Kat bawah ni, lagi paparan gambar baju yang dalam proses & dah siap tu.

baju cetakcetak tshirt

cetak baju kelas

cetak baju

Ok…ini antara gambar baju budak2 ni yang sempat saya ambik. Diaorang order tak banyak…takat 60 lai je. Isteri dah expert bab2 print ni, so cepat le skit.

Hokey…kat bawah ni lak cerita pasal baju satu Pusat…. kat Batu Gajah. Diaorang order tak silap hari tu dalam 130 lai kot. Design simple je. Belakang jer. Cer tengok…cer tengok…..

cetak baju

Cer tengok….berwarna warni. Meriah betul diaorang ni. Ni buat untuk karnival sukan ni. Tu yang macam2 kaler ada tu. Baju yang jenis murah punya, so ada le untung skit walaupun masa tolak hari tu pun agak rendah. Kat bawah ni ada lagi gambar baju tu…

cetak bajucetak baju sukan

cetak bajucetak baju sukan

Bergelimpangan baju tengah berjemur. Kalau korang yang dah biasa follow blog saya, mesti perasan tempat jemur baju ni. Dah dekat 2 tahun saya buat bisnes ni, tempat jemur baju masih lagi ditempat sama. Kesian katil tu jadi mangsa. Apa boleh buat…inilah yang dikatakan kerja dari rumah ye tak.

So..kalau korang berminat nak order baju cam ni, jangan malu & jangan segan. Kontek je kitaorang samada melalui sms, call ataupun emel. Insya Allah pertanyaan korang akan kami jawab sebaik mungkin. Tak pun korang boleh jugak isi maklumat kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun. Lagi senang.

Hari ni sampai takat ni dulu….kalau korang nak tahu, lepas saya balik kerja petang tadi pukul 6 petang & sekarang ni dah pukul 12.09 minit tengahmalam, saya belum rehat lagi…..huaaaaa!!!dah ngantukkk. Inilah dugaan yang saya tempuhi setakat ini. Memang betul2 letih tapi bagi saya walaupun letih, kalau dah minat, seronok jugak sebenarnya.

Ok…jumpa lagi u all…bai….

 

Lagi cerita pasal cetak baju……

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Selamat Hari Pekerja pada yang bekerja…korang yang student pun, Selamat jugak sebab tak yah pegi kelas hari ni sebab cikgu pun pekerja gak…heheheh. Selamat le korang.

Hari ni saya cuti (saya kerja full time) & orang rumah yang buat full time. Saya bantu dia dari segi buat design & blok. Printing dia yang buat. Itu le. Saya yang pegi kursus, dia yang terer. Kalau ikutkan dia ada degree Ekonomi kat UKM tapi rezeki untuk bekerja tak ada, alih2 Tuhan bagi rezeki ke sini rupanya.

Alhamdulillah le sebab kalau bisnes dari rumah ni, banyak kelebihannya. Boleh jaga anak, boleh tengok anak membesar, boleh rehat bila2 masa nak rehat, boleh tengok citer Korea ke, Indon ke, Mexico ke sambil buat printing & macam2 lagi le. Tapi kalau nak bersosial tu, susah skit le sbb kalau kerja pejabat ada kawan2. Kat rumah ni berkawan ngan anak, suami, mak ayah & jiran2 je lah. Tapi bagi saya, kerja kat rumah ni memang best.

Ok..rasanya baru lagi citer pasal baju, so hari ni nak tambah lagi cerita pasal baju2 tu sebab dah banyak tempahan yang kitaorang dapat. Takut tak sempat nak masuk dalam blog ni.

Kali ni nak citer pasal beberapa design baju yang agak sempoi yang kitaorang dah buat sebelum ni. Salah satunya, design baju kat bawah ni. Ramai jugak yang suka tempah baju I Love…ni.

cetak t shirt

cetak baju

Sebelum ni pun dah banyak yang customer dah order. Untuk design I Love(bentuk love) tu memang saya dah ada blok dia. Cuma tambah tulisan atau gambar je lepas I love tu. Korang yang berminat, boleh le nak order kalau nak.

Ada satu lagi design yang agak cantik untuk dikongsikan. Design gambar orang betul tapi 1 kaler jer cam kat bawah ni.

cetak baju

Design baju camni senang je. Customer bagi gambar original kat saya pastu saya tukar ke design kat atas ni guna Photoshop. Sonang je. Tapi kalau nak print gambar original, saya surrender awal2 sebab saya print guna Silkscreen, bukannya Heat Press. Kalau Heat Press memang boleh kalau nak buat design original. Cuma saya tak buat heat press ni. Printer rosak.

Kat bawah ni ada lagi baju2 tu untuk tatapan korang….

print baju keluarga

t shirt kartun

Sempoi kan. Kalau sape berminat nak buat camni, korang isi je maklumat kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat atas nun & emel sekali gambar korang yang nak diprint tu. Peringatan…harga baju base on kuantiti. Kalau order sikit, mahal le skit harga dia. Saya harap korang paham le ye.

Yang gambar kat bawah ni lak, customer bagi dah complete camtu…lagi senang saya nak print. Yang ini saya buat saiz A3. Kalau besar nampak cantik skit.

cetak baju

cetak t shirt

Gambar yang ini lak, jauh tempahannya. Dari Sabah bah…geng2 Forensik hospital kat Sabah.

Yang ini pun, design diaorang bagi. Oleh sebab, design dia agak complicated, saya kena upah designer profesional untuk touch up balik untuk sesuai dibuat silkscreen. Mana tak susahnya…cer tengok gambar kedua tu. Tak ke pening kalau nak print tu.

cetak tshirt group

cetak baju group

Nak buat design ni sebenanya bukan mudah….saya hanya boleh touch up design basic jer. Kat universiti dulu belajar akaun, tak belajar grafik pun. So, terpaksalah saya upah designer luar untuk buat balik design tu.

Itu le…kalau customer bagi design yang pelik2 tu, saya pening gak. Kalau yang betul2 susah nak buat, saya akan bagitau terus saya tak leh buat sebab kalau saya kata boleh buat, nanti pelanggan tu mengharap.Mana yang boleh buat, saya akan cuba usahakan sebaik mungkin untuk buat.

Ok..kat bawah ni saya masukkan semua gambar yang sempat saya ambik sebelum ni. Ada jugak baju yang saya tak cerita kata atas ni. So, korang tengok le ye…mana yang berkenan boleh tiru…ye tak?

So…sempena Hari Pekerja 1 Mei hari ni, ini jelah dulu yang boleh saya kongsi ngan korang.

Cam biasa, kalau sape2 nak order baju untuk apa sahaja aktiviti korang, jangan malu & jangan segan, kontek je kitaorang samada dengan isi form kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun, sms/call atau emel je ke adminkomisen@gmail.com.

Kalau nak tahu harga baju & nak tengok baju, klik jer kat bahagian katalog kat atas nun….ok!!

So, see you soon….baiiiii….

Tempahan cetak baju semakin laris…macam cokodok panas!

Hai & Assalamualaikum semua,

Apa kabor semuanya? Harap2 sihat selalu le hendaknya. Saya setakat ni alhamdullah, masih sihat dan Allah masih bagi kekuatan lagi kat saya untuk siapkan order cetak baju yang semakin meningkat sekarang ni.

Untuk makluman korang, apa yang saya nak cakap ni bukannya untuk bermegah2 ataupun saya nak menunjuk2 tapi cuma nak bagitahu yang setakat ni, alhamdulillah semua tempahan dibuat…on time. Biasanya samada 1 ke 2 hari siap sebelum due date ataupun seminggu siap bagi design yang simple.

Kalau nak diikutkan memang tak menang tangan nak siapkan order tu tapi Allah bagi lancar jer proses printing & pos kitaorang.

So..korang janganlah risau. Insya Allah! order korang pasti akan dapat on time. Tapi kalau katakan order printing banyak warna ataupun order custom made tapi nak dalam minggu depan, saya surrender awal2 sebab memang saya tak sanggup buat. Kalau saya terima order camtu pun, kalau tak boleh siap on time..lagi haru. Lagi le orang menyampah ataupun sakit hati sebab tak siap ikut masa yang diaorang nak. Baik saya mengaku awal2 daripada reputasi bisnes saya jatuh…betul dok?

Ok….dah lama tak bercerita pasal baju ni. So hari ni saya ada 3 cerita nak kongsi ngan korang pasal tempahan yang kitaorang terima sebelum ni. Yang sebenarnya ada banyak lagi tak masuk dalam blog ni tapi biasanya saya pilih tempahan yang nampak cam spesel skit, lain dari yang lain untuk kongsi ngan korang.

Cer tengok gambar baju kat bawah ni…

tshirt rewang

tshirt rewang

Customer ni order awal hari tu walaupun diaorang kawin bulan Mei. Design kartun semua tu, customer yang bagi. Cuma saya touch up skit bagi kasi cantik. Tulisan Crew Kawin kat belakang tu saya yang buat. Depan pun saya touch skit kasi cantik. Dia bagitau je nak camane2 design tu.

Kat bawah ni ada lagi design baju tu….

cetak tshirt kahwincetak t shirt

t shirt kartun kahwincetak baju kahwin

Ni semua baju sedang berjemur sebelum dilipat utk dipos ke pelanggan. Biasanya pelanggan yang order baju kawin, diaorang tak ada banyak kaler sebab nak save bajet. Biasanya lagi banyak order, lagi murah dapat. Biasanya jugak, customer tak kisah baju kualiti camane sebab diaorang nak minimumkan bajet baju diaorang. Korang kalau nak order jugak, kontek je kitaorang.

Selain daripada baju kawin, baju kelas antara yang banyak saya dapat permintaan. Kebanyakan design baju kelas, customer sendiri yang designkan. Lagi senang camtu sebab hasil tangan diaorang sendiri, lagi puas hati.

Cam design baju kat bawah ni….

cetak baju kelas

cetak  baju kelas

t shirt kelas

Design awal diaorang bagi hari tu tapi agak komplikated, so saya mintak diaorang buat balik bagi nampak jelas skit. Last2 sekali diaorang lukis tangan je. Ini le hasilnya. Cam biasa, ada je model cilik yang menyelit. Tak perasan lak time ambik gambar baju tu, ada lak budak kecik menyelit kat situ. Ratu baju ni…heheheeh.

Cerita ketiga ni agak seronok skit nak bercerita sebab design printing tu agak berkaler skit. So, puashatilah jugak atas usaha kitaorang tu.

Ni hah gambarnya….

cetak baju group

t shirt kedai

Blur skit gambar yang bawah tu. Itu tak guna flash tu, kalau guna flash nanti silau lak gambar dia.

Kalau baju hitam, printing rumit skit sebab kena tindih dulu warna putih. Biasanya saya tindih 2 kali warna putih nak bagi naik warna dia & 1 kali warna lain. So, biasanya kalau saya letak harga, baju gelap mahal skit sebab banyak tenaga & dye yang kena guna.

Ini lagi baju yang dah print ni…

t shirt syarikatcetak bajut shirt cetakbaju cetak

Ni le antara baju2 yang dah disiapkan. Kalau diikutkan hati, rasanya nak masukkan semua cerita pasal baju yang dah siap print tu tapi kalau masuk semua, boring lak kang. Nanti minggu depan saya masukkan lagi citer2 sensasi pasal baju ni ye.

So, sebelum saya berhenti menulis ni, kat sini saya nak bagitahu…sape2 yang nak tahu harga semua baju tu, nanti saya akan masukkan dalam page katalog2 kat atas nun nanti termasuk harga printing sekali supaya korang senang buat bajet korang sendiri.

Cek je kat page katalog tu nanti.

Ok…..cam biasa, kalau korang berminat nak order baju ngan kitaorang, jangan malu & jangan segan. Sila le isi form kat page “Nak Tahu Harga Tak?” ataupun emel ke adminkomisen@gmail.com ataupun sms/call ditalian seperti kat atas nun.

Pertanyaan korang, Insya Allah kitaorang akan jawab sebaik mungkin.

Kalau boleh jangan tanya melalui komen2 kat bawah sebab kat situ nak bagi komen je. Susah skit saya nak jawab kat situ.

Setakat ini dulu le ye….jumpa lagi…baiiiiiiiii!!!!!

Terma2 dalam bisnes cetak baju….

Hai…hai…hai & assalamualaikum semua.

Pekabo? Saya sihat2 ajer. Cam biasa jugak…setakat ni agak sibuk dengan tempahan yang keluar masuk setakat ni. Alhamdulillah..syukur pada Allah yang bagi rezeki tak putus2 tu kat saya. Dengan sokongan korang, Insya Allah bisnes saya akan bertambah maju lagi hendaknya…amiiin.

Sebelum saya berkongsi cerita pasal printing baju, hari ni saya nak berkongsi dulu ngan korang beberapa terma atau orang putih kata terms yang biasa digunakan dalam bisnes printing baju ni.

Mungkin ada sesetengah daripada korang masih baru lagi dengan tempahan baju ni & mungkin ada perkataan2 yang saya guna, korang tak paham.So, ari ni saya akan explain skit beberapa terma yang biasa kitaorang guna dalam bisnes printing ni.

Antaranya :

1.  Blok    –  Untuk buat printing dengan guna dye, kami guna blok kayu. Cer tengok gambar blok kayu kat bawah ni. Blok ni le yang kami guna masa buat printing tu. Untuk print design tu, saya guna kain sutera (kita panggil silkscreen) ataupun jaring sutera.

# Kalau nak tahu detail pasal blok ni, korang boleh search dalam Youtube. Cari “Silkscreen Printing”.

2.  Silkscreen (jaring sutera)  –  saya dah explain kat atas nun tadi.

3.  Baju ready made    –    Baju dah siap jahit. Pilih kat katalog je. Baju jenis ni tak ada pilihan lain. Semua yang ada dalam katalog jer.

4.  Baju custom made  –   Baju kena jahit dulu. Biasanya baju jenis camni bergantung pada tempahan customer. Mungkin dia nak leher jenis lain, kolar lain, badan lain….so, custom made ni maknanya sendiri punya citarasa lah.

5.  Heat press    –   Design jenis stiker. Alah..kalau masa kecik2 dulu ada stiker yang kita kena iron atas baju tu. Kalau saya, saya tak syorkan sangat design jenis camni sebab lama2 takut cepat koyak. Saya ada 1 mesin heat press ni tapi tak guna dah. Nak jual balik. Ada yang nak ke? heheheh…angkat tangan. Saya jual murah jer.

6.  Microfiber   –   Nama lain bagi kain jersi.

7.  Polo    –   Polo ni maknanya baju berkolar.

8.  Design   –   Design ni biasanya saya rujuk kepada design yang nak print atas baju & bukannya design baju tu sendiri.

9.  Emboss   –  Printing jenis timbul. Yang ni pun saya buat jugak tapi harga kena tambah skit sebab kena guna special dye & iron nak bagi naik printing tu.

10.  Dye   –   Cat fabrik yang digunakan untuk print atas baju tu. Biasanya kami guna rubber dye ataupun TC dye. Rubber dye ni tahan lama sebab cat dia masuk terus dalam benang.

Ok…itu antara terma2 yang saya biasa guna dalam blog saya. Mungkin ada antara korang masih baru dengan tempahan tshirt, so nak kasi faham skit….ok. Tapi kalau ada lagi terma yang korang tak faham, emel le kat saya. Nanti saya kongsikan lagi dalam blog ni nanti.

So…cam biasa, hari ni ada 2, 3 cerita nak kongsi ngan korang pasal tempahan yang kami terima baru2 ni. Mana yang sempat masuk blog saya masukkan…kalau tak, saya akan masukkan di lain masa nanti.

Cerita pertama berkenaan tempahan yang saya terima dari Tawau, Sabah bah. Baju ni untuk pelancong kalau tak silap. Diaorang nak printing emboss…so, saya ikut jer. Cantik gak sebenarnya. Cer tengok gambar bawah ni…

baju cetak

Kalau gambr camni tak nampak sangat design tu timbul tapi memang design ni timbul. Boleh rasa dengan tangan tulisan tu dalam bentuk 3D. Customer ni order dalam 60 lai tapi sayangnya, saya punya cameraman (saya punya bini) ambik 2 keping gambar jer. So….ini le saje gambar yang saya sempat kongsi ngan korang. Tapi design dia memang cantik bila timbul camtu.

cetak tshirt

Kalau diikutkan ada 3 kaler berlainan yang customer order hari tu, putih, hijau & navy. Tapi sori..ini jer gambar yang ada. Kitaorang harap ok le ye…heheheh.

Ok…kita beralih ke cerita kedua lak…

Yang ini macam biasa, baju ala2 jersi gitu. Baju jenis cotton tapi diaorang nak ada nombor kat belakang. Rasanya baju penyokong ni. Penyokong team handball. Design semua diaorang bagi…saya cuma print jer. Cepat skit siap.

baju sukan

cetak tshirt jersi

tshirt sukan

baju jersi

cetak jersi bola

Ini antara baju2 yang tengah dijemur. Biasanya printing warna hitam cepat kering berbanding putih. Kalau hari panas, kejap jer jemur. Pastu dah boleh lipat dah. Kalau korang nak order baju cotton & print hitam 1 kaler jer, memang cepat. Kalau warna lain ambik masa skit.

Ok….yang ini lak saya ada ambik tempahan safety vest lak. Baju ni khas untuk geng2 konvoi motor. Siap print untuk Marshal, Media & Medic sekali. Cer tengok ni…cetak vest

vest cetak

cetak safety vest

Silau mata tak? Saya guna flash tu…tu yang kuat memantul cahaya tu. Ini le dinamakan safety vest. Polis banyak pakai menda ni masa buat operasi.

So….rasanya itu sahaja cerita yang dapat saya kongsi hari ni.

Macam selalu & macam biasa….sape2 yang berminat nak order baju dengan teman untuk apa sahaja aktiviti korang, boleh isi borang kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun, ataupun emel ataupun sms aaaaaataupun call. Tapi kalau call, tolong le jangan call tengah malam sangat. Teman dah masuk tidoor tu…

Ok…jumpa lagi guys…bai…..

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 752 other followers

%d bloggers like this: