Blog Archives

Print EMBOSS(TIMBUL) untuk baju kelas korang. Lain dari yang lain. Order cepat…..

Hai & Salam Cetak baju semua,

Apa khabar semua? Masih tengah mengumpul order untuk baju kelas ke?

Okay…..kalau boleh kumpul segera ye. Bukan apa. Nanti bila dah cuti baru nak order, memang dah kurang bermakna dah sebab baju kelas biasanya pakai time sekolah atau belajar ramai2. Kalau dah cuti baru nak order, memang tak seronok le nanti.

Haaaa…cepat cepat cepat cepat!!!! Kalau lambat jangan menyesal ye. Hehehehe….

Ok..hari ni, saya nak kongsi ngan korang satu cara stail printing yang dah lama kitaorang buat, tapi ramai student yang tak buat.

Printing emboss atau timbul. Nak tak? Tambahan RM3 ke RM5 selai je dari harga printing biasa.

Korang boleh jugak combine, emboss & biasa. memang cantik. Lain dari yang lain.

KLIK LINK BAWAH NI UNTUK TENGOK VIDEO CAMANE RUPA EMBOSS TU…….

KLIK SINI SEKARANG

Memang cantik kalau buat emboss ni. Cuma nak bagitau, harganya akan lebih dari printing biasa ye tapi cantik.

Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Cuma ada kelemahan sikit untuk emboss ni sebab biasanya emboss boleh buat atas baju cotton je. Microfiber atau jersi tak boleh buat. Nanti cabut sebab material dia lain sikit.

Baju cotton, kitaorang ada macam2 jenis. Dari yang paling murah brand 4square hingga Gildan, Enzo & Oren Sport.

Nak yang lain sikit, baju Raglan. Yang ni pun banyak orang order jugak ni.

Baju Gildan Raglan Lengan 3 Suku Baju Raglan matahari Kod 1028 Raglan Enzo

So, terpulang pada korang & poket korang. Rasa nak biasa2 je atau yang grand. Bagitau je nanti ye.

Banner TShirt

So, oklah….apa cerita kita hari ni. Cam biasa…bertalu2 order masuk sekarang ni. Saya dah pesan awal2 ye. Jangan menyesal lak nanti kalau order lambat. Nanti jenuh nak tunggu baju siap nanti kang.

Cer tengok tempahan ni….

tshirt runningman baju running man

Tshirt simple je. Tshirt Running man. Belakang kosong. Memang sempoi. Mula2 print bulat penuh biru, pastu tindih kuning. Kejap je siap.

baju cetak tshirt group

Ini biasa je sebab 1 kaler print tapi yang ambik masanya masa nak buat design2 tu. Yang tu ambik masa lama sikit. Dah siap design memang cepat je print sebenarnya.

tshirt kelas baju kelas

Ni tshirt kelas untuk budak MRSM. Jugak sempoi & simple je. Cuma masa nak print lencana tu ambik masa sikit tapi Alhamdulillah dah biasa print, so tak ada masalah.

tshirt kelas tshirt kelas

Yang ni customer buat design dalam Customink.com. Ini pun cikgu diaorang yang buatkan. Memang sporting tul cikgu ni. Tiap2 tahun buat baju kelas dia dengan kitaorang. Alhamdulillah…terima kasih Cikgu.

baju kelas baju kelas baju kelas baju kelas

Yang ni untuk baju kelas jugak. Ada 4 kelas yang buat design lebih kurang sama tapi baju lain2 kaler. Mesti seronok diaorang dapat baju tu nanti.

Oklah…setakat ni dululah ye.

Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Sampai jumpa lagi…baaaaiiiiii….

Ikhlas dari:

Abg Nik & Kak Salina

 

Tahun 2015 ada beberapa bulan lagi. Bila nak start order tshirt untuk group korang?

Hai & Salam Cetak baju pada semua,

Hari ni dah masuk bulan Ogos 2015 dah. Maknanya kita ada kurang lebih 5 bulan lagi nak sampai akhir Tahun 2015.

Kalau diikutkan pengalaman lepas2, beberapa bulan akhir ni tempahan naik mendadak sebab ramai sangat yang nak buat tshirt kenangan untuk group diaorang.

Yelah….ada yang ambik UPSR tahun ni, PT 3, SPM, STPM, kolej, institut, degree, diploma, phd dll. So, bila lagi nak buat kenang-kenangan ngan group kelas korang kan. Time ni le.

Cuma saya nak pesan kat korang, kalau boleh jangan le order last minit. Macam tahun lepas, ada beberapa minggu lagi nak cuti sekolah panjang bulan 12. Time tu le baru nak order. Alamat kelam kelibut le jadinya. Ye lah…kitaorang pun menimbun juga nak siapkan order, pastu ada lak yang nak mintak siapkan segera sebab nanti bila dah bercuti, masing2 dah balik kampung & tak jumpa lagi.

So….mintak tolong ye. Kalau nak order, tolong order cepat. Kalau boleh hari ni korang dah kumpulkan order tu & start tempah dah.

Mana tahu…lepas ni sibuk nak study le, pastu ada tiusyen le, tak pun cikgu suruh siapkan assignment ke. Kitaorang dah pernah masuk sekolah & masuk universiti. So, tahu le camane hidup sebagai student tu.

Ingat ye…kalau boleh jangan le order last minit. Takut tak sempat siap nanti. Kalau korang sanggup poskan satu2 ke alamat customer atau kawan korang, itu tak jadi masalah. Buat lewat skit pun tak apa tapi tak syok le dapat baju bila dah berpisah nanti.

Kurang2 mesti nak pakai ramai2 masa jamuan ke atau masa sebelum kelas last tu. Tak pun boleh pakai awal sikit. Bangga gillleer ooo…kembang je hidung rasa bila pakai baju kelas tu ramai2.

Cam gambar customer kitaorang bawah ni. Awal lagi dah dapat baju…seronok betul diaorang.

Gambar Baju Ikram 2

baju cetak

 

Banner TShirt

 

So, terpulang pada korang. Saya hanya nak nasihatkan je sebab dah 6 tahun kitaorang dalam bisnes TShirt ni. Kitaorang dah boleh baca dah camane tempahan untuk akhir tahun ni.

Ada yang kitaorang terpaksa tolak sebab last minit nak. Nak cuti 5 hari lagi, baru nak order. Maaf banyak2. Kalau order kitaorang satu dua je tak apa tapi kadang sampai ribu lai. Tu yang tak sanggup siapkan tergesa2 tu. Lagipun kerja tergesa2 ni bahaya jugak. Ada yang silap print le, salah saiz le, courier problem le & macam2 lagi masalah luar kawalan kitaorang.

So….apalagi ditunggu. Moh order baju group korang segera.

Nak bgtau korang jugak ni, kitaorang setakat ni kitaorang sediakan 6 jenis brand baju. Paling murah 4square. Pastu ada jenis Change, Arorasport, Oren Sport, Gildan & Enzo.

Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

 

Klik je kat katalog2 kat atas nun untuk lihat macam2 jenis design baju yang kitaorang offer. baju Raglan pun banyak cam bawah ni.

Baju Raglan matahari

Selain daripada tu, nak bagitau jugak ni. Oren Sport ada baju baru. Antaranya cam baju bawah ni.

QD40 Q41 Honeycomb HC16

Nak tengok apalagi baju baru yang ada, klik kat Katalog2 baju kat bahagian atas nun ye.

Oklah…..cam biasa. kalau tak kongsi cerita ngan korang memang tak sah. Apa citer hari ni?

tshirt persatuan

tshirt persatuan

Sori..gambar blur sikit. Cameraman tak pro. Lagipun cahaya terang sikit. Ambik gambar petang. Tak jelas sangat tapi nampak le kan.

Simple je ni. Baju persatuan. Semua design dibuat dalam page Buat Design Sendiri kat bahagian atas nun. Senang je. Korang pun boleh buat jugak.

Selain tu….

tshirt kelas

baju kelas

Yang ni untuk baju kelas kejuruteraan. Baju hitam print gold. Memang cantik & menyerlah. Tapi gold ni mahal sikit dari print biasa sebab gold kitaorang guna powder.

baju cetak group

tshirt cetak group

Yang ni pun sempoi jugak tapi susah time nak edit gambar sebelum nak print tu. Terutamanya bahagian depan. Tapi memang cantik bila dah print. Kaler putih tu 2 layer supaya kaler dia menyerlah. Kalau 1 layer je, nanti nampak kaler baju. Tak cantik. Nampak tak berkualiti.

tshirt cetak kelas

baju kelas

Design asal baju ni customer lukis tangan je. Cuma dia akan bagitahu apa nama font untuk design2 ni. Kalau tak bagitau, susah skit kitaoran. Takut tak puashati nanti. Baik bagi terus nama font. Kerja kitaorang pun senang nanti. Belakang pun cantik sebab logo atas tu 2 kaler print. Memang puashati betul.

baju kelas

Yang ni saya nak tunjuk belakang je sebab depan lupa nak ambik gambar. Design nama2 dalam Tahun ni memang banyak kitaorang buat & memang glamer. Design camni le antara design yang mudah korang ingat sebab dah tahu dah mesti baju untuk batch yang lahir tahun 1998 ni. Design asal memang customer yang buatkan. Kitaorang just print je.

baju cetak kelas

Yang ini pun customer lukis tangan je. Kitaorang lukis balik dalam komputer & ini le hasilnya. 1 kaler print. So, simple je.

So, setakat ni dulu buat kali ni. Ada menimbun lagi order kitaorang tengah siapkan ni. So, kalau sape2 nak order tshirt, tolong tempah segera ye. Jangan le order last2 minit. Dah nak ada majlis baru nak order. Bukan apa…nanti letih kitaorang. Samada kitaorang tolak atau kitaorang caj mahal sikit nanti sebab kena bayar OT pekerja nanti.

Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Oklah..sampai jumpa lagi ye korang. Korang kontek je kitaorang. In Sha Allah, kitaorang akan layan sebaik mungkin ye.

Baibai..tata…titi…tutu…..

Ikhlas dari kami :

Abg Nik & Kak Salina
www.mohcetakbaju.com
www.cetaktee.com
www.mohcetakbajuiam.com

Kami kembali semula setelah beraya sakan…..!!!!

Baju Raglan matahari

 

Dapatkan baju Raglan pelbagai jenis kaler sekarang sebelum kehabisan stok!!!

Hai & Salam Cetak Baju pada semua,

Alhamdulillah…syukur. Dah sebulan puasa, pastu kita sambut raya lak. Syukur…Allah masih bagi beri peluang untuk kita beraya sakan tahun ni bersama mak ayah & adik beradik semua. Harap2 tahun depan Allah panjangkan lagi umur untuk kita sambut lagi puasa & raya.

Walaupun kitaorang dah bagitau yang bisnes kitaorang ni ditutup seminggu tapi masih lagi ada yang excited tanya pasal nak order tshirt. Raya pertama pun dah ada mesej masuk tanya pasal tshirt tu. Maaf sangat2 sebab kitaorang tak dapat balas sebab raya tu je lah peluang kitaorang nak rehat skit daripada menjawab soalan pelanggan.

Sekarang kami dah bukak balik kedai. So, pada sape2 yang dah tak sabar2 nak order tshirt tu, korang boleh lah start order ye.

Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Hari ni saya tak nak cakap panjang, cuma nak kongsi ngan korang tempahan2 yang kitaorang terima baru2 ni. Just untuk tatapan & bukti pada korang yang memang kitaorang memang asli punya.

Apa cerita2 tu……

tshirt cetak rokok

tshirt cetak rokok

Ni print 3 kaler ni.Hijau tua, hijau muda & hitam. Design customer dah siap bagi. So, mudah je sebab kitaorang guna locking.

Baju turquoise brand Enzo. Ini kitaorang regular customer ni. Memang selalu order ngan kitaorang.

Cerita apa lagi……

baju family day

tshirt hari keluarga

baju family day

Design baju family day ni customer sendiri yang lukis dalam customink.com. Memang kebanyakan customer buntu time nak buat design tu.

Alhamdulillah, website customink.com banyak membantu. Actually, website tu bukan saya punya. Orang luar punya tapi saya standby tempat untuk customer kitaorang buat design sendiri tanpa perlu pening2 diaorang cari kat mana nak buat design tu.

So, pada korang yang memang dah excited nak order baju ngan kitaorang tapi tak ada idea camane nak buat design tu, cer klik link bawah ni & cuba godek2 kat situ. Senang je.

KLIK SINI>>http://mohcetakbaju.com/buat-design-sendiri/

Ok, apalagi…..

baju cetak

tshirt cetak

Yang ini simple jer sebab 1 kaler je depan belakang. Cuma design depan tu saya kena buat balik sebab design yang dia bagi pecah bila saya besarkan.

So, mudah je. Saya just mintak dia punya jenis font atau nama font & saya edit balik bagi design tu nampak sharp sikit.

baju cetak kelas

baju cetak kelas

Yang ini special skit. Design ni libatkan 3 kaler iaitu putih, hitam & gold.

Kartun Doodle tu Gold, tulisan hitam & background putih. Kartun ni kalau korang nak kitaorang buatkan pun boleh. Yang ni customer sendiri yang sediakan. Satu lagi nak bagitau…..kalau print gold harga mahal skit dari print biasa tapi memang cantik.

So, kalau korang ada bajet tinggi sikit, korang boleh order gold kalau nak.

baju hoodie

tshirt hoodie

Macam baju hoodie ni. Customer nak kaler gold. So, mahal skit le harga dia tapi berbaloi le sebab memang cantik kalau print.

tshirt kelas

baju kelas

Ini tempahan sebelum raya hari tu. Just simple design. Diaorang lukis atas kertas je macam lukisan bawah ni. Pastu kitaorang lukis balik sebijik cam diaorang nak.

Design Baju Afiqrulain

Kalau design simple je, kitaorang boleh lukis balik tanpa caj tapi kalau agak susah nak print balik, biasanya kitaorang akan caj sikit sebab designer saya yang akan lukis balik design tu. So, harap faham le ye. Takkan semua nak free kan. Sekarang ni dengan GST lagi. Susah skit nak bagi harga yang murah2 cam dulu.

baju kelas

Baju camni memang antara yang jadi favorite pelanggan2 kitaorang. Design nama2 atas tahun kelahiran atau tahun batch kelas memang banyak kitaorang terima. Korang pun boleh kalau nak.

Ok last sekali untuk hari ni…..

tshirt group

tshirt group

Ini tshirt untuk group ni. Baju jenis microfiber Gildan kaler maroon. Print 2 kaler depan & 2 kaler belakang. Memang agak sempoi jugak time nak buat hari tu.

So..rasanya setakat ni dululah ye.

Esok start le kitaorang pulun balik tempahan yang masuk sebelum raya hari tu. Ini pun ada beratus lai menunggu lagi ni, Alhamdulillah.

Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Macam2 jenis tshirt korang boleh pilih kat katalog2 baju kat atas nun ye. Apa2 hal, kontek je kitaorang nanti ye.

Ok…jumpa lagi korang. Baaaaiiiiii….

Yang sentiasa membantu,

Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

Syukur…….bulan puasa pun rezeki cetak baju tak putus2….

Baju Raglan matahari

Muka depan Gildan 2015#GILDAN ADA BAJU BARU. KLIK SINI UNTUK TEMPAHAN ANDA SEKARANG…..

Hai & Salam cetak baju semua,

Pertamanya kami di http://www.mohcetakbaju.com nak ucapkan Salam Ramadhan 1436H/2015M kepada semua bekas pelanggan, bakal pelanggan & korang yang sedang melawat blog kitaorang ni.

Dikesempatan ni, kami nak mohon berjuta2 ampun & maaf atas apa sahaja salah silap disepanjang kitaorang berurusan semenjak dari 2010 lagi.

Kitaorang tahu mungkin ada yang kurang puashati tapi ramai jugak yang memuji. Maaf diucapkan kepada yang rasa tak puashati & terima kasih kepada yang memuji servis kitaorang. Kitaorang hanyalah manusia biasa yang ada hidung, mata, telinga, kaki dll sama macam korang yang tak lari dari buat silap tapi kitaorang bersungguh2 memastikan kesilapan tu dalam tahap minima supaya rasa puashati tu lebih dari yang tak puashati.

Mungkin kerana pendekatan kitaorang lain dari tukang cetak baju online yang lain, tu lah sebabnya rezeki kami tak putus2 walaupun dalam bulan puasa ni.

Alhamdulillah…sehingga nak raya ni ada lebih seribu lai tempahan yang kitaorang kena siapkan. Maknanya…kitaorang kena pulun habis2 an sehingga selesai semua.

Tapi kan…nak kongsi skit le pasal camane nak bagi rezeki tu bercambah2 macam kucing beranak sepuluh sekali beranak. Apa yang kitaorang buat ni dah beberapa kali terbukti. Bukan nak riak atau sombong tapi nak menunjukkan apa yang ustaz2 kata sebelum ni memang betul. Tapi cara ni bukan untuk orang islam je. Orang bukan islam pun terbukti berkesan.

Apa yang kitaorang buat tu sebenarnya?

Baca ni…jangan tak baca. Baca sampai habis. Korang pun patut buat kalau nak keputusan macam kitaorang.

Gini ceritanya…tahun lepas, saya tolong mak saya bayar deposit kereta untuk kegunaan mak. Saya bayar separuh deposit & kakak saya bayar deposit lagi separuh. Just untuk kegunaan bonda sehari2. Alhamdulillah…lepas beberapa hari, tanpa disangka2, order masuk tak menang tangan. Sehingga hampir 2 bulan kena stop order sebab tak boleh nak siapkan dalam tempoh yang ditetapkan.

Kitaorang ni jenis yang nak bagi customer betul2 puashati. Tu terpaksa tolak order yang datang tak berenti-renti tu. Kalau ikutkan nafsu tamak kitaorang, ambik je lah. Apa ada ada hal. Tapi kalau kitaorang ambik gak order tu, konfem kena marah berbakul2 dengan customer sebab order tak siap on time.

Tapi lepas tu kitaorang dah belajar dah. Mana yang saya tak dapat buat tu, saya akan sub kat kawan2 yang buat bisnes cetak jugak tapi akan ambik untung seminimum mungkin supaya harga tu tak terlalu mahal. Dapat le sikit untung atas angin daripada tak dapat langsung.

Pastu, baru2 ni….minggu lepas. Saya ada jugak belikan mak TV sebijik. Untuk mak tengok cerita melayu ke atau Tanyalah Ustaz ke dll. Sekali lagi lepas beberapa hari, tak disangka2 order dalam lebih seribu lai dari pelbagai customer masuk mencurah2. Kalau ikutkan, pengalaman 6 tahun dalam bisnes ni, time bulan puasa je mesti tak banyak order masuk.

So…ini antara 2 contoh sedekah yang saya rasa korang patut praktikkan setiap masa terutamanya kat mak bapak korang.

Actually, banyak lagi perkara sama yang kitaorang dapat hasil dari sedekah2 lain. Walaupun banyak kita bagi, lagi banyak kita dapat. PERCAYALAH!!!

Ada masa kita dapat balik dalam bentuk duit tapi ada masa kita dapat dalam bentuk kesihatan yang baik, anak semua menjadi, tak nakal, hati tenang, kereta tak rosak, kawan2 semua baik dan macam2 lagi hasil yang berbentuk duit & bukan duit.

Korang cubalah ye. Jangan takut. Kita mesti konfiden. Bulan puasa ni lagi le melimpah ruah rezeki kalau kita banyak sedekah. Konfiden je. Yang lain serah pada Allah. Yang bukan Islam pun sama jugak. Contohnya, Bill Gate….penderma terbesar dunia. Derma banyak tapi kekayaan dia non stop. Pikir2kanlah ye….

Oklah…panjang lebar sangat kan, boring lak nak baca, betul tak.

Pada yang nak pilih baju untuk apa sahaja aktiviti korang, klik kat katalog2 baju kat atas nun ye!!!!Pointing Finger

 

 

Hari ni cam biasa, nak kongsi ngan korang antara baju2 yang kitaorang pernah print sebelum ni…

tshirt cetak cina

tshirt cetak cina

Kat tempat kitaorang, customer cina pun banyak order. Macam yang atas ni, ni memang dah regular customer saya dari beberapa tahun lepas lagi. Dia ni memang banyak kali dah order ngan kitaorang. Tapi sebelum diaorang order tu, terutamanya bahasa cina, kitaorang tanya dulu makna tu. Sebab kalau ada bahasa yang tak sesuai dengan prinsip kitaorang, saya reject jugak. Bukan nak fikir untung je tapi pegangan kita kena jaga jugak. Barulah rezeki tu berkat. Betul tak…….

Kemudian, ada jugak tempahan camni….

tshirt kelas

cetak baju kelas

baju cetak kelas

Yang ni baju kelas biasa. Diaorang buat kat page “Buat Design Sendiri” kat atas nun. Mudah je. Gambar sebijik macam yang diaorang nak.

baju hoodie

 

Ini guna hoodie ni. Ramai jugak student U yang nak hoodie camni. Sesuai dipakai kalau ada kelas malam atau kelas aircond kuat sangat. Boleh le berbungkus dengan hoodie ni.

tshirt family day

Ni TShirt family gathering. 2 kaler je. Kuning & putih. Mudah je kartun dia. Just lukis balik ikut kartun asal. Pastu print guna 2 blok printing. So, simple.

tshirt persatuan

Ini TShirt persatuan fotografi sekolah ni. Gambar semua, diaorang yang sediakan.Tulisan biasanya kitaorang kena download dari internet atau guna font sedia ada sebab kalau guna font yang diaorang bagi dalam format jpeg, konfem pecah punya.

tshirt memancing

tshirt memancing

Yang ni TShirt memancing biasa. Semua design dibuat kat page “Buat Design Sendiri” kat atas nun. Tak yah pening2 nak cari design. Boleh buat design sendiri. Mudah je & lagi puashati.

Oklah ye…sampai disini dulu. Ambik lah pengajaran dari cerita saya kat atas nun ye sebab memang dah terbukti dah. Rugi kalau tak amalkan.

Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Ok..jumpa lagi korang lepas raya lak ye.

Baaaiiiiii…….

Salam Ramadhan dari kami,

Abang Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

Apa yang specialnya www.mohcetakbaju.com ni ye…….

 

Design Baju Raglan 2015

Hai & Salam Cetak Baju buat semua pelanggan & bakal pelanggan,

Lama tak bersua dalam blog kitaorang ni. Alhamdulillah…..tempahan kitaorang terima masih tak putus2. So, agak sibuk  sikit untuk update cerita dalam blog ni.

Saya tahu…ramai juga yang menunggu2 cerita & tips dari kitaorang terutamanya regular customer kitaorang.

Sebelum saya bercerita lanjut tentang specialnya blog kitaorang ni berbanding blog atau website lain, kat sini nak kongsi sikit pasal GST yang kitaorang tanggung.

Untuk pengetahuan korang, kebanyakan besar pelanggan kitaorang ialah student. Student tak ramai yang ada bajet yang besar. So, nak tak nak saya terpaksa beri harga berpatutan tanpa jejaskan kualiti baju tu. So, setakat ini kitaorang masih lagi sanggup serap amaun GST dari supplier & kos pos semenanjung. Kalau tak serap, takut2 student tak mampu nak bayar nanti.

Tapi apa2 pun kena tengok pada design nak print jugak. Kalau dah kaler nak print sampai dah macam kaler pelangi…susah le nak bagi harga murah. Saya nak kena cover kos2 yang saya tanggung jugak. So, harap2 faham le ye. Orang bisnes ni kalau boleh tak nak rugi. Nak untung & nak jimat…

So, hari ni saya nak kongsi ngan korang tentang kelebihan atau specialnya blog kitaorang ni berbanding blog atau website lain. Nak kongsi jugak pasal kelebihan servis yang kitaorang ada.

Tujuan saya kongsikan tentang ini adalah untuk bagi korang pilihan terutamanya yang baru lawat blog ni. Mungkin dalam online ada macam2 jenis website cetak baju tapi ada tak servis yang kitaorang bagi yang diaorang tak bagi.

Tapi apa2 pun…itu terpulang pada kebijaksanaan korang juga.

Apa antara kelebihan atau specialnya blog kitaorang ni ye……..saya bagi 11 perkara :

1.  Kitaorang terima 5 helai ke atas untuk satu2 design. Kebanyakan cetak baju di luar sana terima dalam kuantiti besar sebab kuantiti sikit ni tak banyak untung. Lagipun kuantiti sikit ni agak remeh kerjanya. Kalau banyak, berbaloi sikit kerjanya. So, kitaorang terima 5 lai ke atas untuk sape2 yang nak kuantiti sikit.

2.   Kitaorang sediakan tempat untuk buat design sendiri. Klik link DISINI untuk tengok camane korang boleh buat design tu tanpa bantuan designer profesional. Boleh buat sendiri je. Lebih puashati. Kebanyakan cetak baju diluar tak sediakan servis ni. So, pelanggan susah nak buat design kalau tak ada idea.

3.  Blog kitaorang telah dilawati oleh 1.6 juta pelawat semenjak Jun, 2011 & setiap hari meningkat. So, ini menunjukkan begitu ramai pelawat yang seronok melayari blog kitaorang. Anda salah seorang yang masuk dalam statistik tu. Maknanya…….blog kitaorang menjadi pilihan ramai semenjak dulu lagi.

4.  Blog kitaorang telah mendapat LIKE dalam Facebook sebanyak 17,600 sehingga kini & semakin meningkat setiap hari. Ini menunjukkan begitu ramai yang sukakan servis kitaorang, In Sha Allah.

5.  Kitaorang bukan saje sediakan tempat nak buat design sendiri tapi kitaorang juga sediakan pelbagai jenis pilihan baju kosong pelbagai brand. Mudah untuk korang buat TShirt nanti. Kitaorang ada Oren Sport, Gildan, Enzo, Change, 4Square & Arorasport.

6.  Blog kitaorang juga ada sediakan maklumat tentang bisnes cetak baju, ebook & pelbagai maklumat tentang cetak baju ni. Bukan senang nak kongsi maklumat camtu kecuali yang dah ada pengalaman luas dalam bisnes cetak baju ni.

7.  Kitaorang juga ada sediakan servis cetak baju dari jenis Rubber Dye, Plastisol, Daislue dll. Kitaorang ada sediakan print jenis EMBOSS/TIMBUL. Heat press & sulaman. Macam2 jenis printing ikut pilihan pelanggan.

8.  Tahun lepas, kitaorang dah siapkan 20,000++ helai baju pelanggan kitaorang & tahun ini semakin meningkat. So, korang boleh jadi salah seorang daripada statistik tu.

9.  Sehari kitaorang terima hampir 100 emel, mesej, SMS, Whatsapp & Call & hampir 98% kami dah bagi jawapan. Yang tak jawab tu, mungkin tak sempat nak jawab, kalau emel..mungkin dah klik tapi lupa nak jawab atau memang tak dapat nak jawab sebab banyak sebab.

10.  Bagi followers blog kami, FB atau mereka yang dapatkan ebook kitaorang, mereka akan dapat macam2 tips tentang bisnes cetak baju ni. Kitaorang kongsi macam2 benda tentang camane korang juga boleh buat duit dengan bisnes TShirt ni. Saya rasa tak ada satu pun website diluar sana yang sediakan servis camni….

11.  Kos pos untuk Semenanjung kitaorang masih lagi tanggung selepas hampir 6 tahun buat bisnes. Kos  pos ke Sabah Sarawak kitaorang tanggung separuh. Sebulan hampir RM2,000 kitaorang tanggung untuk kos pos ni. Nampak macam besar tapi kitaorang puashati sebab dapat bantu korang & ini adalah antara yang membuatkan bisnes kitaorang lain dari yang lain.

 

So, saya harap 11 perkara atas ni bagi jawapan tentang apa kelebihan blog atau servis kami ni berbanding website cetak baju diluar sana ye.

Apa2 pun…korang lah yang boleh buat keputusan. Saya tak paksa. Saya tahu rezeki tu Tuhanlah yang akan kurniakan. Kalau tak ada rezeki saya, nak buat camane. Redha je lah…..

Baju Raglan matahari

 

Ok, hari ni cam biasa, nak kongsi pasal tempahan cetak baju yang kitaorang terima sebelum ni ye.

Cerita 1 :

baju custom made

baju custom made

Ni baju custom made ni. Kena jahit lain kalau nak camni tapi saya terima 50 lai ke atas je.

Baju readymade saya tak ada baju camni. Yang ni customer kitaorang order 60 lai ni. Siap ada label company kitaorang lagi tu.

Cerita 2 :

tshirt kelas

baju kelas

Yang ini, customer lukis atas kertas dulu & kitaorang edit balik untuk jadi sebijik camni.

Yang ni 1 kaler print & 2 layer supaya kaler dia naik cantik.

Cerita 3 :

baju Family Day

Tshirt hari keluarga

Yang ni untuk TShirt Hari Keluarga. Agak mahal sikit sebab depan 2 kaler & belakang 3 kaler tapi harga masih lagi berpatutan.

Depan belakang tu diaorang buat sendiri kat page “Buat Design Sendir” tu. Tak yah pening2 nak buat design tu sendiri.

 

Cerita 4:

tshirt group

baju kumpulan

Yang ni pun diaorang buat kat page “Buat Design Sendir” atas nun. Cantik apa…belakang 2 kaler & depan 2 kaler. Memang naik kaler dia.
Cerita 5 :

Tshirt kelas

baju kelas

Yang ni sempoi je. Satu kaler depan belakang. Tapi yang belakang tu rumit sikit sebab nak kena edit jadi huruf AA camtu.

Ni group Aaron Aziz ni. Tu yang belakang tu print AA tu.

Cerita 6 :

baju jawi

tshirt tulis jawi

Tulisan jawi ni customer yang bagi sendiri. So, mudah sikit saya nak print. Tak payah edit apa2 dah. Terus je print.
Oklah…rasanya setakat ni je dulu. Ada baaaaaanyak lagi gambar TShirt yang dah siap dalam kamera kitaorang tapi tak sempat nak upload kat sini.

Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Baju Raglan matahari

Sampai jumpa lagi korang…..jangan segan2 kontek kitaorang ye….baaaiiiiii…..

Yang Sentiasa Ikhlas Membantu,

Abang Nik & Kak Salina
www.mohcetakbajuiam.com
www.cetaktee.com

Korang tengah cari baju jersi lengan panjang ke? Cer tengok ni…..

Hai & Salam Cetak baju pada korang semua,

Apa khabar? Aku tanya apa kabaaaarrr….semuaaaa…?

Kitaorang doakan korang sentiasa sihat sokmo. Kita doakan orang, In Sha Allah, berbalik kat kita balik nanti.

Hari ni straight to the point lah….sebelum ni, ramai betul customer terutamanya customer perempuan cari baju kain jersi lengan panjang. Alhamdulillah…kesedaran nak menutup aurat tu ada.

So, setelah berpusing2 cari baju lengan panjang tu, saya jumpa satu company ni iaitu arorasport.

Tapi saya hanya promote baju2 tertentu je sebab sebelum ni pernah promote tapi masalah stok pulak. Nanti kesian kat customer.

Yang ini pun saya cuba dulu. Kalau ada masalah stok jugak, maknanya saya terpaksa berhenti jugak promote nanti.

Cuma nak bagitau….baju jersi lengan panjang ni, untuk permulaan, saya terima 10 lai ke atas dulu. Kalau sambutan menggalakkan, saya akan turunkan kepada 5 lai ke atas nanti.

Bukan sekadar lengan panjang biasa tapi ada juga baju muslimah kain cotton yang saya nak promote ni.

So, sape2 yang berminat nak order, cam biasa lah ye…

Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Ini design baju yang saya katakan tu ye….

baju lengan panjang jersi perempuan arorasport baju netball arorasport muslimah arorasport Muslimah arorasport muslimah arorasport baju microfober arorasport baju jersi arorasport baju jersi lengan panjang arorasport baju jersi lengan panjang

Ok…kalau nak order bagitau ye…

Selain daripada baju diatas, saya juga ada jual baju Raglan lengan 3 suku, body putih lengan hitam & body grey lengan hitam.

Bawah ni antara baju2 yang saya dah print sebelum ni untuk tatapan korang….

Baju Raglan senior

Baju Raglan senior 2

 

Baju Raglan senior 1

Baju Raglan senior 3

 

Ni baju Raglan print Senior kat depan. Banyak yang order camni terutamanya senior2 yang dah tahun akhir kat sekolah, kolej, U dll.

Belakang 2 kaler print & depan 1 kaler. Simple je tapi penuh makna & kenangan.

Selain daripada tu….

Baju Raglan 4

Yang ni print 3 kaler. Putih, hitam & merah. Sori…gambar blur skit sebab ambik gambar guna handphone. Yang ni print guna locking. So, sharp sikit dia punya design.

Baju Raglan 1

Baju Raglan 3

Baju Raglan 2

Yang ni pun sempoi je. Semua design customer bagi. Memang cantik betul. 2 kaler depan & 2 kaler belakang. Memang masuk kaler dia.

Selain daripada tshirt Raglan lengan 3 suku, kitaorang ada jugak jual baju Raglan lengan pendek cam bawah ni.

Kod 1028 Raglan Enzo

Baju Raglan Baseball Tee GILDAN

Ni antara baju yang kitaorang print untuk baju Raglan tu…

Baju Raglan enzo 2

Baju Raglan enzo

Ni just 1 kaler print je. Cuma nak tunjukkan gambar baju tu je.

Maknanya….macam2 pilihan baju yang ada dalam blog kitaorang ni.

Cumanya..kalau memang nak design baju sendiri & jahit lain, saya hanya terima 50 helai ke atas je sebab kos buat baju ni bukan murah sebenarnya. Nanti nak cover GST lagi. Kos pos lagi. Tu yang ambik banyak2 sekali tu.

Oklah…setakat ni dulu buat kali ni. Bagi sesiapa yang nak order TShirt jersi lengan panjang, korang bolehlah mula buat tempahan sekarang. Takut stok habis kang.

Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Jumpa lagi korang….baaaiiiii.

Yang Ikhlas Membantu,

Abang Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com
www.cetaktee.com
www.mohcetakbajuIAM.com

Kami sediakan macam2 jenis TShirt & printing untuk korang…..

Design Baju Raglan 2015

Hai & Salam Cetak Baju pada semua,

Apa khabar? Lama dah rasanya tak bersua dalam blog ni. Memang tak pernah bersua pun….rupa pun tak pernah nampak…hihihihi.

Harap2 korang sihat sokmo & sentiasa bahagia le hendaknya. Kitaorang pun…Alhamdulillah. Makin hari makin melimpah rezeki tuhan bagi. Syukur sangat2…

Untuk pengetahuan korang, Alhamdulillah kitaorang dah ambik staf sorang untuk bantu kerja2 printing & prepare blok printing. Nak harap pada kitaorang je, memang tak cukup tangan, kaki, mulut dll.

Memang staf sorang ni banyak membantu. So, mana2 order yang tersangkut tu dapat le cepat sikit.

Pada saya sendiri…terus terang saya bagitahu yang saya dah buat bisnes ni 6 tahun dah tapi masih lagi secara part time. Wife yang buat full time. Tapi walaupun camtu, syukur…rezeki tu kalah orang yang buat full time.

So….target saya dalam 5 tahun lagi, saya akan buat bisnes ni full time. Target saya jugak mempunyai kilang yang boleh menampung permintaan tinggi dari customer nanti. So, pada korang yang dari dulu sampai sekarang follow blog kitaorang, terima kasih banyak2 diucapkan & folllowlah sampai bila2. Mana tahu korang akan dapat banyak manfaat dari kitaorang nanti terutamanya bila saya dah start berhenti kerja & buat full time nanti ye.

Ok….bagi korang yang tengah mencari tempat nak printing baju korang, cuba stop sejenak kat sini & cuba survey apa yang kitaorang boleh offer kat korang.

Apa yang korang dapat kat blog ni?

1. Macam2 jenis brand & katalog baju yang berkualiti.

2. Harga yang berpatutan. Student paling ramai order ngan kitaorang.

3. Website untuk buat sendiri design nak print. Susah nak cari dalam Malaysia ni…

4. Artikel2 yang ada macam2 maklumat pasal printing & bisnes baju.

5. Kos pos tak payah pikir sebab kitaorang bagi kos pos FREE untuk Semenanjung & separuh harga untuk Sabah Sarawak.

6. Layanan yang memuaskan(In Sha Allah, persoalan akan dijawab segera)

7. Tips2 bagi bantu korang untuk start & kembangkan bisnes TShirt korang.

8. Ebook untuk bantu start bisnes TShirt

9. Macam2 jenis printing – silkscreen printing, sulam & heat press.

dan macam2 lagi. Korang2 godek le sendiri dalam blog ni kalau nak tahu apa yang kitaorang boleh offer kat korang.

So…buatlah keputusan bijak korang sendiri. Kalau korang tak order tshirt sekarang..bila lagi kan.

Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Ok…hari ni saya nak kongsi jugak ngan korang yang saya sekarang ni buat nombor2 belakang guna stiker. Dah tak guna printing biasa sbb print biasa agak remeh & banyak kerja.

Cuma stiker ni saya guna yng berkualiti sikit. Kita panggil Plastisol Pre Cut Stiker. Ramai dah guna nombor camni. Korang boleh pilih samada nak nombor yang ada logo EPL ataupun tak ada.

Contoh macam bawah ni…

DSCN2094 nombor stiker baju

Cantik tak? Nama tu guna printing. Nombor tu je guna stiker. Kalau tengok macam bukan stiker. Memang cantik.

Ada beberapa jenis nombor yang saya offer. Antaranya…

Nombor Nicky Hitam

 

Jenis NICKY kaler hitam

Nombor Nicky Putih

 

Jenis NICKY kaler putih

Nombor Aden Hitam

Jenis ADEN Kaler hitam

Nombor Aden Putih

Jenis ADEN kaler putih

Nombor Adi Putih

Jenis ADI kaler putih

Nombor EPL Putih

Jenis EPL kaler putih

HARGA : 1 NOMBOR ~ RM5.00

So, pada korang yang excited nak order baju beserta nombor ni, boleh order ngan kitaorang nanti ye.

Ok…seperti biasa, kalau tak berkongsi cerita memang tak sah.

Ini ada beberapa cerita tentang tempahan yang kitaorang terima sebelum ni ye. Ni hanyalah sebahagian. Banyak lagi tak masukkan sebab nanti penuh lak blog ni nanti.

Cerita 1

tshirt bola jersi

nombor stiker baju

Yang ni tempahan nombor seperti sebelum ni.

Depan logo 3 kaler & depan 2 kaler. Agak mencabar jugak nak print ni sebab saya print sekali dengan logo sekali tapi Alhamdulillah…dipermudahkan.

Belakang nama print & nombor stiker seperti diatas.

Cerita 2

tshirt surau cetak

cetak tshirt surauYang ni untuk surau & printing special skit. Gold ngan hijau.

Design memang datang terus dari customer. Tinggal nak print je.

Print Gold mahal skit dari print biasa sebab guna serbuk Gold. Cara printing sama jugak tapi mesti kena guna kain silkscreen yang lubang besar supaya dye dia mudah keluar sebab dia guna powder bancuh ngan paste.

Cerita 3

cetak baju

cetak tshirt

Kalau nak jimat & nak murah sikit, buat semua nombor untuk semua baju. Kalau nombor jersi lain2 setiap baju, 1 nombor dah RM5 & 2 nombor RM10. Tak termasuk harga baju & printing lain lagi tu. So, ini cadangan saya kalau nak jimat sikit. Terpulang pada korang jugaklah ye.

Tapi nombor jersi, memang jadi pilihan ramai….

Cerita 4

beg kain

beg kain

Selain daripada TShirt, kitaorang ada jugak print beg kain. Beg kain ni biasanya sesuai untuk orang yang ada seminar, mesyuarat, kursus dll.

Cerita 5

baju jersi

Yang ni contoh baju jersi tapi ada logo EPL kat nombor tu. Terpulang pada masing2. Kalau tak nak ada logo tu, pilih je nombor yang tak ada logo tu.

Tengok….sampai Sandakan dah baju teman…hihihhi.

Cerita 6

cetak tshirt mrsm

cetak baju mrsm

Student MRSM pun ramai yang order ngan kitaorang. Design semua diaorang buat sendiri dalam customink.com je. Tak yah pening2 nak cari design. Semua ada kat situ. Macam yang ni depan lencana guna stiker & yang lain print.

Belakang ada lagi tapi tak sempat nak upload.

Oklah…rasanya setakat ni dululah ye. Banyak lagi kerja nak buat ni.

So….cam biasa…

Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Sampai jumpa lagi, korang….baaaiiii….

Yang selalu disini,

Abang Nik & Kak Salina
www.cetaktee.com
www.mohcetakbajuiam.com

Order segera sebelum kami adjust harga…..(kesan dari GST)

Iklan Tempahan Baju

Hai & Salam Cetak baju semua,

Fuuuhh!!! kebelakangan ni agak penat sedikit sebab terpaksa siapkan order yang bertalu2 masuk. Alhamdulillah, syukur pada Allah yang sentiasa memberikan rezeki yang tidak putus2 sekarang ini.

Ada hari2nya rasa stress & agak tension sebab terpaksa siapkan baju & design sampai larut malam. Esoknya nak kerja lagi tapi bila order siap dengan cantik & customer pun puashati….rasa stress & tension tu hilang. Bila buat kerja yang kita minat ni, Alhamdulilllah…apa2 rintangan & halangan pun dapat ditempuh dengan jayanya. hehehe…dah macam karangan budak sekolah lak.

Cuma nak bagitau yang beberapa supplier & courier dah start naikkan beberapa item barang sebelum GST ni & saya jugak agak risau. Takut2 kenaikan harga tu akan efek bisnes kitaorang jugak.

So, pada korang yang tengah berfikir panjang nak order tshirt dengan kitaorang, buatlah keputusan segera. Takut2 kami pun terpaksa adjust harga jugak.

Maknanya, lepas ni kalau korang rasa harga saya mahal, saya mintak maaf banyak2. Harga yang saya bagi tu biasanya nak cover kos2 yang memang kitaorang tengah tanggung. Kalau saya boleh kurangkan lagi harga, saya cuba sedaya upaya tapi kalau korang memang nak lagi murah, mintak maaf banyak2. Cuba le survey kat lain lak ye.

Cuma…kalau korang dapat kat tempat lain murah, kemungkinan memang diaorang tak tanggung kos yang besar ataupun diaorang kurangkan kualiti untuk dapatkan harga murah tu.

Bagi saya sendiri, saya tak akan guna baju kualiti rendah. Saya cuba promote baju yang berkualiti tapi masih mampu dibeli oleh semua orang, In Sha Allah.

Design Baju Raglan 2015

Ok…nak bagitau jugak ni, pada sape2 yang nak buat baju custom made (maknanya nak jahit lain & tak ada dalam katalog baju kitaorang), saya hanya terima 50 lai ke atas bagi setiap design & setiap baju tu akan guna label baju saya sendiri seperti dibawah ni…

TShirt ainix mohcetakbaju

 

Alhamdulillah, selepas 6 tahun dalam bisnes cetak baju ni, ini pertama kali kitaorang mempunyai label sendiri.

Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Ok….apa cerita hari ni. Hari ni nak kongsi ngan korang tshirt2 family day yang kitaorang buat sebelum ni & bukti baju yang dipakai oleh group family day tu ye.

tshirt hari keluarga

baju family day

Buktinya….

tshirt family day

Seronok betul diaorang ni dapat baju family day. Kembang hidung rasanya dapat customer yang puashati camni.

Ada lagi…..

tshirt family day

baju hari keluarga

baju family day

Tu diaaa…….happy sakan diaorang tu. Tapi nak cerita sikit le disebalik baju ni. Actually, saya tersalah print nama kat atas baju yang asal.

Customer dengan lemah lembutnya komplen kat saya pasal kesilapan tu. Saya ni, kalau orang komplen dengan lemah lembut, secara automatiknya rasa nak membantu & rasa bersalah.

So, saya mintak dia poskan balik baju tu kat saya untuk saya betulkan balik. Tu yang kat gambar diaorang pakai tu, part nama2 tu dah ditindih putih. Free of charge je sebab memang tahu silap saya. Risiko silap camni memang ada dalam bisnes printing tapi jarang2 berlaku sebab kitaorang memang pentingkan kualiti.

Satu lagi nak bagitahu..setiap printer mesti ada sifat membantu & bertanggungjawab dengan kerja diaorang. Bila kita dah buat silap, mengaku segera & betulkan kesilapan tu supaya customer lebih berpuashati. Katakan kalau saya buat derkkk je dengan kesilapan tu. mesti customer bengkerk & dia akan bgtau semua orang supaya jangan order dengan saya. Tak ke dah buruk nama tu.

In Sha Allah, kalau kita bertolak ansur & niat membantu, akan ada bantuan Allah & bantuan dari manusia. Memang dah selalu jadi dah.

So, nasihat saya pada printer2 & bisnesman cetak baju…jangan sombong dengan customer. Tanpa mereka, siapalah kita.

Ok..apalagi cerita nak kongsi ngan korang ye…

cetak baju

cetak tshirt

cetak baju

Ini printing biasa menggunakan 3 kaler printing belakang & 1 kaler printing depan. Agak simple. Cuma ambik masa skit masa nak designkan balik dalam komputer je. Yang lain…bisa diatur…

tshirt gildan

tshirt cetak gildan

Baju ni guna jenis Gildan Ultra Cotton kaler heather. Cantik jugak kaler dia. Nasib baik senang je print. 2 kaler depan belakang.

tshirt cetak

Bukan setakat tshirt kelas, yang body builder pun ada yang order ngan kitaorang. 2 kaler printing. Base putih & tindih merah. Semuanya diaorang buat dalam customink.com. Tak yah pening2 nak buat design tu.

cetak baju

Yang ni print atas baju kaler kelabu brand 4square. 3 kaler print. Sama jugak…agak mudah nak print, cuma ambik masa skit nak edit balik dalam blok printing.

tshirt cetak

Yang ni nak kata komplikated, tak jugak cuma masa nak pecahkan kaler tu, ambik masa skit. Design tu saya just buat dalam Ai je. 2 blok printing saiz A3. So, agak mudah jugak & memang cantik bila dah print.

baju rewang

baju kahwin

Yang ini standard baju rewang biasa. 1 kaler print depan belakang. Design customer yang sediakan.

Ok..setakat ni dululah ye.

Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Sampai jumpa lagi…bai…

Daripada :

Abg Nik & Kak Salina
www.mohcetakbajuIam.com
www.cetaktee.com

Alhamdulillah…bertalu2 tempahan tshirt kelas masuk sekarang ni…..

Design Baju Raglan 2015

DAPATKAN SEKARANG BAJU RAGLAN LENGAN 3 SUKU SEBELUM KEHABISAN STOK!

Hai, hai & salam cetakbaju semua,

Alhamdulillah…syukur pada Allah. Sekarang ni tak henti2 tempahan TShirt kelas masuk. Macam yang saya bagitau sebelum ni…start je bukak sekolah, student2 akan mula tempah tshirt untuk kelas diaorang. Kebanyakan yang order, student yang tahun akhir kat sekolah tu atau tahun yang ada periksa macam PMR, SPM atau STPM. Ada jugak tshirt2 untuk group2 diaorang sendiri kat sekolah.

So, pada korang yang nak order tshirt kelas, sangat dialu2kan sekarang.

Mungkin korang ada masalah nak buat design tshirt korang kan…jangan risau, dalam blog ni semua masalah korang akan diselesaikan.

1.  Kalau korang tak ada design nak buat atau tak idea nak buat design atau tak reti nak buat design, mudah je…klik kat link bawah ni & korang godek2 sendiri design korang sendiri, lepas dah siap, emelkan ke emel saya di adminkomisen@gmail.com.

Pastu, bagitau sekali jenis baju & berapa lai korang nak order. Penting ni…sebab benda2 ni yang akan tentukan harga baju korang nanti.

<<KLIK SINI SEKARANG UNTUK BUAT DESIGN KORANG TU SENDIRI>>

2. Kalau bajet korang rendah, saya cadangkan korang pilih je tshirt murah brand 4square atau agent tee. Banyak pilihan kaler kat situ. Kualiti pun cantik & saya suka print atas baju ni sebab kain dia lembut & licin time nak print.

<<KLIK SINI……TSHIRT 4SQUARE>>

<<KLIK SINI…..TSHIRT AGENT TEE>>

3. Kalau rasa ada bajet lebih sikit & nak baju yang lain sikit, klik kat page Katalog2 kat bahagian atas nun & cari Katalog Enzo, Change, Oren Sport & Gildan. Macam2 jenis baju ada. So, bukan sahaja tshirt biasa tapi tshirt lain pun banyak kitaorang jual.

Baju muslimah ada, baju korporat ada, jaket ada dll.

4. Apa yang kami offer lagi…..kos pos untuk semenanjung FREE & ke Sabah Sarawak saya tanggung separuh.

5.  Lagi satu, kitaorang sediakan servis printing jenis silkscreen printing, heatpress & sulaman.
So, pada student2 yang tengah cari tshirt kenang-kenangan untuk kelas korang, inilah tempat yang sesuai untuk korang.

Semenjak 5 tahun lepas, anggaran dalam 50K ke 70K helai dah kami siapkan. Ianya bukan satu amaun yang kecik berbanding dengan saiz kedai kami tapi Alhamdulillah, semuanya dapat disiapkan dengan jayanya.

Untuk korang lagi bersemangat nak buat tshirt kelas tu, kat sini saya tunjukkan macam2 jenis TShirt kelas yang kitaorang dah siapkan baru2 ni….

tshirt Raglan

tshirt raglan cetak

tshirt raglan cetak baju

Yang ni guna tshirt Raglan ni. Memang ramai yang order baju camni. Memang cantik sebab biasa baju plain je. Print simple 1 kaler je. Walaupun 1 kaler, still boleh jadi kenangan untuk diaorang.

tshirt kelas

tshirt kelas

Ini tshirt orang malaysia tapi group Jepun. Masa print baju ni rasa macam print baju geng Ultraman pulak sebab semua nama2 jepun. Kelas jepun kot ni. Design diaorang bagi siap. Kitaorang print je.

Design besar camni kena buat 2 lapis supaya naik kaler dia. Mula2 buat 1 layer sebagai base & second layer sebagai penaik kaler dia.

 

DSCN0494Ini Tshirt kelas biasa ni. Lencana print kat dada & tulisan kat bawah. Guna baju brand Enzo. Yang ambik masa bila nak print lencana tu sebab ada 3 kaler tapi Alhamdulillah dengan teknik yang betul, kerja jadi mudah.

tshirt kelastshirt kelas

Yang ini pun guna baju Raglan. Memang sedikit mencabar print baju ni sebab design besar & perlu 5 blok printing ni. Tapi Alhamdulillah jugak…..kami mampu siapkan dengan jayanya. Nak print baju ni pun kena ada teknik yang betul. Kena tentukan kaler apa yang dulu nak print sebab takut kaler kemudian tertindih kaler dibawah. Konfem jadi pelik kalau jadi camtu.

Peringkat nak pecahkan kaler tu dibuat masa buat design dalam komputer lagi. Tak boleh main hentam je. Kena study jugak supaya kaler dia ngam2 dengan design asal.

 

Ok…selain TShirt kelas, ada ramai jugak customer order untuk group atau untuk dijual semula. Cer tengok contoh2 baju yang baru2 ni diaorang order….

DSCN0497

Ini printing biasa. 1 kaler printing. Customer perlu bagi jenis font & In Sha Allah, mudah untuk saya buat balik design tu.

TIPS CETAK BAJU HARI NI :

Customer perlu bagi jenis font yang akan didownload dari internet supaya masa nak print nanti deisgn font tu lebih sharp.

Kalau bagi dalam format jpeq atau lain2, dikhuatiri design tu pecah & tak cantik masa print. Tapi kalau tak ada jugak, boleh bagi

dalam pixel atau resolution yang besar supaya cantik masa nak print nanti.

 

 

Ok…ni antara gambar TShirt yang kami siapkan sebelum ni untuk contoh bagi korang….

tshirt sukan

tshirt sukan bola

Yang ini….saya kena guna stiker kat bahagian dada sebab customer nak cepat & akan ambik masa kalau nak print. Tapi customer ni pun prefer stiker daripada print. So, lagi mudah. Kalau stiker, dalam sejam dah boleh siap.

Selain dari tu….

tshirt harimau

tshirt bola

tshirt kelas

tshirt sukan

Ni group ni. Design semua diaorang ambik dari customink.com je. Tak payah nak pening2 memikirkan camane nak buat design tu. Font & design semua dah ada siap kat situ. Print pun puashati sebab memang mudah nak print.

tshirt memancing tshirt memancing

Ada jugak yang order baju memancing. Yang ini customer sendiri lukis & kitaorang transfer balik dalam komputer. Cuma saya mintak jenis font je dari customer sebab font yang dia bagi dalam lukisan tu tak jelas. So, ni le hasilnya……..

Ok…ni antara design2 lain yang saya nak kongsikan ngan korang ye…

tshirt hari keluarga

tshirt memancing

tshirt kelas

tshirt group

Ni antara gambar2 baju yang saya sempat upload hari ni. Kalau banyak, takut nanti penuh lak blog ni & boring lak korang nanti.

Cam biasa……

Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

So, kalau tak order tshirt kelas sekarang, bila lagi. Nanti dah naik kelas, menyesal lak nanti kang.

Sampai jumpa lagi…..baaiiiiiii…..

Yang sentiasa membantu,

Abang Nik & Kak Salina
www.mohcetakbajuiam.com
www.cetaktee.com

P.S : Jika anda sedang mencari TShirt yang print I AM, korang boleh layari www.mohcetakbajuiam.com & kalau nak tengok design baju kelas kat www.cetaktee.com.

MAKLUMAN PENTING : Perubahan harga mulai Mac, 2015!

Hai & Salam mohcetakbaju semua,

Ni nak bagitahu ni…..kami akan buat beberapa perubahan harga terutamanya yang berkaitan dengan kuantiti yang sedikit.

Actually, baru2 ni, saya masuk ke kelas otai printing & dia bagitau pasal kos untuk bisnes TShirt ni. Sejak dari 2010 lagi, saya guna harga yang saya belajar dari tok guru lama & inilah pertama kali saya akan buat perubahan harga. Hanya perubahan yang kecik je & tak efek untuk kuantiti yang banyak.

Dari 2010 hingga ke saat ini jugak, kitaorang maintain bagi kos pos FREE kepada semua pelanggan. Kos yang saya tanggung untuk kos pos ni anggaran sebulan ialah RM1,500.00 ke RM2,000.00. Maknanya, saya dah rugi sebanyak ni sebab bagi kos pos FREE tu. Tapi saya tak kisah sebab sekurang2nya saya punya servis ada kelainan daripada website lain & sebab saya bagi kos pos FREE nilah, saya punya bisnes mencanak2 naik semenjak 2010 lagi…Alhamdulillah.

So, bagi korang yang nak merebut peluang sebelum kenaikan harga tu, boleh start order dengan kitaorang sebab bila masuk je Mac, 2015, saya akan naikkan harga tu.

Selain daripada tu, kami akan buat beberapa perubahan dengan blog kitaorang & kami start jual produk2 lain termasuk design yang guna printing plastisol, cenderamata, dll. So, kalau sape2 nak tahu apa perubahan2 yang akan kitaorang buat dalam blog ni, follow sokmo blog ni ye.

Ada lagi satu nak bagitahu ni…..In Sha Allah, kami dalam proses nak buka cawangan di Bangi. So, itu pun saya maklumkan kemudian.

In Sha Allah, saya akan mula menjual baju2 cam bawah ni…

Design 1 Design 2 Design 3 Design 4 Design 5 Design 6

 

TAPI SAYA TERIMA DESIGN CAMNI UNTUK 30 HELAI KE ATAS SAHAJA…….PRINTING PLASTISOL ATAU CMYK
(INI BUKAN PRINT GUNA STIKER ATAU HEATPRESS)

Ok….REBUTLAH PELUANG SEBELUM SAYA BUAT PERUBAHAN LAGI KELAK…

So, cam biasa…..apa cerita cetak baju yang kitaorang dah siapkan sebelum ni.

cetak tshirt

cetak baju

Design camni tak susah nak print sebab base dia paling besar putih. So, kalau nak print kaler lain, senang sikit nak buat marking sebab kitaorang guna kaler putih sebagai marking.

Tulisan tu kena guna font yang di download dari internet. Kalau bagi tulisan dalam format jpeg, takut design dia pecah. Biasanya saya akan download dari internet untuk dapatkan font sebenar sebab kalau print guna font sebenar, design dia lebih sharp bila kita print.

Cerita 2

cetak baju

cetak tshirt

Yang ni agak komplikated sikit sebab yang logo tu ada 4 kaler kena print. Design asal tu saya kena upah designer saya untuk pecahkan ikut kaler asal. Pecah kaler ni bukan semua orang tahu buat. Yang biasa dengan printing baju, diaorang akan mahir dengan pecahkan kaler ni.

Saya terpaksa upah designer luar sebab saya memang tak sempat nak buat sendiri. Lagipun, nak bantu jugak designer2 kat luar nun buat duit. Tak le rugi bakat diaorang nanti.

Belakang simple je. 1 kaler print je. Yang ni biasa je.

baju muslimah cetak

Yang ni baju muslimah. Saiz printing sama dengan baju TShirt biasa. Alhamdulillah…walaupun ada locking, tak guna pun tapi tok guru marah saya sebab kalau tak guna locking, kerja lambat sikit. Betul cakap dia. In Sha Allah, saya akan start guna locking dah. Tak ada le penat sangat nak print nanti.

Cerita 3

cetak baju

Yang ni biasa je. 1 kaler printing. Ada sorang chinese tu mintak buat baju untuk family day dia.

Cantik betul kalau print kuning atas baju merah. Memang menyerlah betul.

Ok…setakat ni je dulu untuk kali ni.

Peringatan Penting Sekali lagi…..

Kami akan buat perubahan harga mulai Mac, 2015 ini.

Oleh itu, sesiapa yang nak rebut harga sebelum dinaikkan, sila berbuat demikian sebelum 1 Mac 2015.

Design Baju Raglan 2015

So, cam biasa…..pada korang yang berkenan nak buat TShirt untuk apa sahaja aktiviti korang & menggunakan TShirt Raglan kitaorang atau apa sahaja jenis TShirt kat katalog atas nun, korang boleh order terus samada melalui :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Selamat Berjumpa kembali….baaiiiii….

Yang Ikhlas Membantu,

Abang Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

www.mohcetakbajuiam.com
www.cetaktee.com

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 839 other followers

%d bloggers like this: