SOALAN LAZIM

Hai & Salam Cetak Baju pada semua,

Pada semua bakal2 pelanggan mohcetakbaju.com, kat sini saya nak berkongsi ngan korang antara soalan2 faveret ataupun soalan2 yang biasa orang tanya. Kadang2 tu, soalan sama jer pelanggan tanya & kitaorang pun terpaksa le mengulang2 jawapan yang sama untuk soalan tu.

So, supaya senang korang nak tahu apa yang boleh, apa yang tak boleh, apa yang tak paham kat blog saya ni, kat sini saya senaraikan antara soalan2 & jawapan2 tersebut untuk memudahkan lagi urusan korang ye :

Soalan 1 :

Camane nak order baju ngan korang ekk?

Jawapan :

Senang je…..isi jer borang tempahan kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas blog saya tu. Takpun klik jer kat link bawah ni….

<<https://mohcetakbaju.com/nak-tahu-harga-tak/>>

Soalan 2 :

Berapa lai paling minimum kitaorang boleh order?

Jawapan :

Setakat ni, kitaorang boleh terima 5 lai ke atas jer sebab sekarang ni tumpuan banyak ke tempahan berkumpulan. Lagipun, nanti kesian kat customer yang order bawah 5 lai ni. Takut lambat dapat.

Soalan 3 :

Boleh tak kitaorang nak order baju custom made…maknanya nak design baju sendiri macam kolar lain, lengan warna lain…..boleh tak?

Jawapan :

Boleh…tapi dengan syarat 50 lai ke atas jer. Bawah 50 lai kitaorang suggest ready made jer.

Soalan 4 :

Kitaorang dah ada design tapi nak mintak touch up skit kasi cantik sebelum kitaorang start order baju tu, boleh tak?

Jawapan :

Boleh tapi biasanya saya akan mintak deposit dulu sebab kalau tak mintak deposit, nanti katakan kalau saya dah buat design tu tapi tiba2 korang tak jadi nak order, kira rugi skit le masa ngan tenaga saya tu. Tu sebab kena mintak deposit dulu tu.

Soalan 5 :

Kitaorang dah konfem nak order…berapa deposit kena bayar & camane nak bayar?

Jawapan :

Biasanya saya akan mintak 50% deposit sebagai gerenti & untuk order baju. Kalau nak buat payment, klik pada page “Cara Bayaran” kat bahagian atas nun atau klik kat link bawah ni untuk tengok lebih lanjut.

<< https://mohcetakbaju.com/cara-bayaran/>>
So, ini antara soalan2 yang biasa pelanggan tanya. Kalau ada lagi soalan2 lain yang biasa korang tanya, nanti saya akan masukkan kemudian ye.

Soalan 6:

Semua baju ke korang boleh terima? Ada tak jenis baju yang korang tak terima tempahan kitaorang?

Jawapan :

Ada gak yang kitaorang tak boleh terima, contohnya :

1.  Kalau korang nak baju tu cepat sangat. Baru hari ni order, esok lusa nak dah baju tu. Memang saya tak terima sebab tak berbaloi dengan tenaga & masa saya.

2. Nak baju macam2 kaler atau nak design original. Kalau baju jersi warna cerah, saya boleh terima sebab saya boleh guna heat press. Memandangkan saya guna silkscreen, memang akan mengambil masa kalau nak banyak kaler ni.

3. Order 5 lai ke bawah memang saya tak terima sebab kos pos saya free. Lagipun, tumpuan saya sekarang lebih kepada baju kumpulan. Takut yang bawah 5 lai lambat dapat nanti kang.

4. Nak mintak print je. Korang sediakan baju. Kalau macam ni pun saya tak terima jugak sebab kos printing saje pun tak berbaloi dengan tenaga & usaha saya.

5.  Nak baju design sendiri macam custom made tapi nak bawah 50 lai. Camni pun saya tak terima. Kalau nak custom made, 50 lai ke atas je saya terima.

Apa2 pun, korang emel dulu maklumat tempahan baju yang korang nak. Maknanya kalau saya bagitahu tak boleh buat, maknanya memang tak boleh buat le tu. Paham le ye.

Soalan 7:

Apa servis printing yang korang offer dalam blog ni?

Jawapan :

Ada 3 jenis printing yang saya offer kat blog ni :

1.  Silkcscreen atau print dye – jenis ni saya paling suggest sebab guna dye yang masuk terus dalam kain. Biasa dibuat oleh kilang2 baju untuk print tshirt diaorang.

2.  Sulam ataupun embroidery – jenis ni saya suggest kalau nak lencana atau logo yang ada banyak kaler. Jenis sulam ni harga dia sama je walaupun banyak lai nak sulam.

3.  Heat press atau iron on – Servis baru diperkenalkan. Tapi bukan semua jenis baju kitaorang terima untuk heat press ni. Saya boleh terima untuk baju kain jersi warna cerah je. Lain2 jenis kain, saya mintak maaf. Tak leh buat. Macam stiker gak material dia tapi terus masuk ke kain. Sesuai untuk design yang susah nak print.

Ok…Selamat Menempah Cetak Baju pada semua…baiii…..

  1. saya nk bisbes cetakan..tp tkda modal…so kalu saya nk jd ejen nan pihak tuan boleh?sebab sy runner cari custemor..bila jumpa web ni sy tertarik lak..sebab kretif..yg company len penah sy berurusniaga semua mahal pastu kualiti zero..last2 custemor sy dulu semua cabut..plz..nk cr duit n nk belajar selok belok print ni..

    • Farid, sori setakat ni blm sempat lagi nak ajar printing. Padat sgt tempahan. Lagipun sy ngan isteri je yg running bisnes.Klau terbuka hati sy nak ajar nanti, sy bgtau. Follow le blog sy ni kalau nak tahu.

  2. size baju kanak2 pling kecil

  3. saya nak printing tp design saya sdn bole?

  4. harga t shirt ni..termasuk kos printing ke

  5. kalau untuk baju cotton interlock ada tak yang long sleeve?

  6. salam…sy nk tnya klo kita dh order n xmuat baju 2 cm mana leh pulangkan utk tukar saiz..

    • Tukar saiz kalau baju kosong, boleh dipertimbangkan tp kalau ada printing sy x terima. Saiz standard org Malaysia pakai.

  7. kalau saya nak tempah baju kelas jerseyy . kalau 15 ke atas berapa ek ? and then ade tak warna merun putih ?

  8. Assalam/Selamat Sejahtera,

    Saya nak beratanya, mohcetakbaju ni buat dropship tak? boleh tak jika saya nak jadi agen? saya amat tertarik dengan design2 kat sini.. terima kasih.

  9. salam..kalu kite nk tempah baju bawah 5 lai boleh x mcm 3 lai….untuk kwn baek….
    just tanyer…kalu boleh kiter akan decide….then,nk tau kalu leh buad bju 3 lai ni…harga berapa yer??😀

  10. Assalamualaikum.Saya wakil untuk commitee karnival usahawan UniKL.Ad x sediakan pembayaran melalui invoice.Kami akan hantar design dan kami akan minta sebut harga daripada pihak tuan.Kuantiti tempahan kami sebanyak 80 helai baju t-shirt.Harap dapat maklum balas secepat mungkin

  11. sye ade dsign kat u pye customink 2… so sye nk taw harga bpe coz nk oder utk gruop dlam 30 helai

  12. Kalau dah buat kat Customink, boleh tak send kat emel saya untuk saya tengok design yg awak buat tu.

  13. assalamualaikum…klau sye nk tmph bju homeroom lebih krg 14 helai. 5 helai kain jersi half–collar..n 9 helai t-shirt muslimah tp designnye sme …design sye dh ade tp dlm bentuk lakaran sjela..rse2 bole x?n berape harga?

  14. saya cadang nak order 15 helai bju muslimah n 9 helai baju t-shirt biasa dgn design printing yg sama , boleh ke ?

  15. H I Power Resources

    Kalau saya nak tempah baju, tapi baju saya supply sendiri, boleh x? Harga print still sama ker?

  16. saya puashati dengan kualiti dan design daripada
    Sdr Nik…murah dan berkualiti…keep it up!!!

  17. amirah natasha

    biase nye tempoh untuk 20 lebih helai lame atau singkat utk siap kn???

  18. boleh x nak tempah jaket baseball

  19. Salam, saya dari sabah dan baru selangkah nak buat bis cetak baju ni.. Masalah saya susah nak dapat bekalan t’shirt. Boleh tak lau brod nik jadi ejen tempat sya nak tempah tsirt seperti ya terdapat dalam blog nik ni. See pekara lagi nak tanya jenis dye yang bagus. Tq bebanyak.

  20. mashauddin miskam

    tuan nak tanya kebanyakan tshirt maksimum size 3xl , ada tak yang lebih dari itu….

  21. baju jersi muslimah ada tak?

  22. kalu order lebih 500 lai bleh x?

Ada nak cakap apa2 ke?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: