Category Archives: Baju Kelas

Macam2 stail baju kelas.

Tshirt2 BARU di www.mohcetakbaju.com….

Hai & salam Cetak Baju,

Bertemu lagi kita kepada semua pelawat, pelanggan & ex-pelanggan kami.

Mungkin ramai yang menunggu2 TShirt2 BARU di www.mohcetakbaju.com kan?

Untuk pengetahuan semua, biasanya company2 TShirt atau supplier TShirt akan perkenalkan TShirt baru setiap kali masuk Tahun baru.

TShirt2 baru ni diaorang akan masukkan dalam Katalog versi baru mereka untuk tahun tu.

Contohnya Katalog Oren Sport Volume 17 Tahun 2018.

KLIK SINI UNTUK DOWNLOAD KATALOG OREN SPORT VOL.17 TAHUN 2018

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Selain daripada diaorang maintain TShirt2 yang biasa customer order, diaorang ada jugak perkenalkan TShirt2 baru untuk tarik minat customer & kekalkan customer sedia ada.

Mana2 TShirt yang diaorang rasa macam tak ada sambutan, diaorang stopkan production & ganti dengan yang baru.

Kalau diaorang tak buat camtu, nanti customer akan lari sebab bosan dengan design baju yang sama je.

Selain TShirt baru, ada jugak yang supplier tambahkan lagi warna baju sedia ada atau tambah saiz tertentu.

Biasanya kalau sebelum2 ni ada permintaan tinggi dari customer untuk certain2 baju, diaorang akan maintain je baju tu tapi bagi tambahan warna atau saiz supaya lebih banyak pilihan boleh dibuat.

Ni antara design2 baju baru dalam Katalog Oren Sport Vol.17 ni….

Kalau sebelum ni, baju jenis SJ ni diaorang jual baju berkolar je…tapi kali ni ada baju roundneck yang diaorang perkenalkan.

Baju MICROFIBER ROUNDNECK,  diaorang tambahkan lagi warna & saiz baju.

Paling kecik saiz 4XS…saiz biasa untuk budak umur 5/6 tahun camtu. Paling besar saiz 5XL.

Untuk makluman juga, semua baju saiz 3XL semua tambah RM1 dari normal saiz.

Selain tu, baju berkolar jenis lacoste juga ada tambahan warna & saiz.

Ada juga baju2 baru yang baru masuk dalam katalog baru ni. Macam baju bawah ni…

Ada macam2 jenis baju BARU yang Oren Sport sediakan.

Korang KLIK JE SINI untuk lihat baju2 baru tu atau download terus Katalog BARU Oren Sport Vol. 17 tu DISINI.

So…terpulang pada korang nak baju yang macamana ye….

Ada macam2 BRAND yang kitaorang offer dalam blog ni.

Kalau korang guna handphone, klik kat bahagian MENU kat atas bawah header tu & skrol ke bawah2 untuk tengok katalog yang ada.

kalau guna komputer, klik kat page2 atas nun untuk tengok Katalog2 yang ada ye.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

OKlah…..macam biasa, kalau tak kongsi cerita memang tak sah.

Apa cerita cetak baju kitaorang hari ni?

Jap ye…cer dengar apa kata pelanggan kami dulu…

Alhamdulillah….ada banyak lagi bukti komen dari pelanggan tapi yang ni je saya mampu upload hari ni.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Kalau tengok kat Pasar Malam, banyak betul orang jualn TShirt Supreme ni.

Pada korang yang nak order baju ni, bagitau je kitaorang ye.

Ni just nak tunjuk preparation untuk start memerint.

Time nak sediakan blok & nak setting kedudukan blok tu yang ambik masa. Tapi bila dah siap, sekejap je baju tu kitaorang print.

Kedudukan setiap blok printing mesti sharp. Kalau tak hasil dia senget benget nanti.

Last2 kalau tak jadi, samada baju tu kena rejek atau tuan kedai sendiri pakai baju tu nanti. Buat tido…..hehehehe.

Ni bukan print ni. Customer ni nak sulam. Logo sebijik cam gambar atas ni.

Korang kalau nak sulam pun, bagitau ye.

Yang ni contoh penggunaan stiker atau heatpress.

Kitaorang guna stiker yang high quality & bukan sebarang stiker.

Kalau guna yang cikai punya, 2,3 kali basuh dah tanggal dah.

Yang nama nombor belakang tu terpulang pada customer nak corak yang macamana. It’s up to you….up2 and the wayyyyy!

Yang ni simple je. Print depan belakang. Geng2 kawan anak sekolah ni. Nak jugak buat untuk grup diaorang.

Design camni banyak betul saya dapat kebelakangan ni.

Sesuai untuk jadi kenangan seumur hidup sebab ada nama sorang2 dalam nombor belakang tu.

Diaorang just lukis tangan je mula2 tu..pastu kitaorang transfer ke komputer. So..ni lah hasilnya.

Seronok betul budak ni dapat baju dia. Semua 1 family pakai baju sedondon gi trip ke bandung.

Senang sikit nak cari kalau salah sorang sesat.

Baju pun boleh jadi penanda.

Last sekali baju korban yang bakal menjadi korban tak lama lagi.

Sekarang ni pun ada banyak TShirt Korban yang kitaorang tengah siapkan.

Bolehlah pakai baju sama semua sambil membawang nanti….hehehehe.

Oklah…setakat ni sajelah dulu ye.

Lain kali kita jumpa lagi ye.

Sape2 yang rasa nak buat duit sampingan, jom join kami jadi ejen TShirt.

Jumpa lagiiii…baaaiiii….

Dari Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

Bosan dengan design cetak TShirt sama je…..tukar lain lah pulak!

Hai & Salam mohcetakbaju semua,

Hari ni dah lepas bulan Syawal dah. Rasa macam sekejap je raya berlalu.

Pejam celik pejam celik….dah setengah tahun lebih dah.

Ini lah akhir zaman. Masa berlalu begitu cepat. Tup tup dah akhir Tahun 2018 dah.

Tapi masa berlalu cepat pun, korang dah ada TShirt grup korang sendiri dah ke?

Usia makin tua & kita makin berumur. Kalau korang tak start buat TShirt untuk grup korang atau aktiviti korang sendiri, bila lagi nak buat.

Ada beberapa situasi yang buatkan korang menyesal seumur hidup kalau tak buat sesuatu yang meninggalkan kenangan seumur hidup korang. Antaranya :

  1. TAK BUAT TSHIRT KELAS ~TShirt kelas ni kalau korang baru masuk sekolah tu, bolehlah dimaafkan lagi tapi kalau dah nak tamat sekolah macam UPSR atau SPM tapi masih belum buat TShirt kelas atau grup korang, memang menyesal le seumur hidup.Ada ke orang duduk kat Tingkatan 5 sampai 2,3 kali. Mana ada kan? So…antara perkara yang korang PASTI akan menyesal seumur hidup ialah bila korang tak buat TShirt kelas yang boleh jadi kenangan korang sampai bila2.Mungkin ada antara korang yang bercinta monyet dengan si Dia di satu kelas.Pastu korang buat lak nama ramai2 kat TShirt tu.Nanti time buat reunion balik mesti korang teringat2 balik time bercinta tu.Atau ; mungkin letak gambar cikgu kat baju tu. Bila tengok balik, teringat semula kat cikgu tu.Atau ; korang memang happening masa kat sekolah tu dulu…sampai cikgu2 pun pening. Pastu bila tengok balik baju tu, teringat balik time nakal tu. Almaklumlah…bila dah besar dah insaf dah.

    So…ni antara situasi2 yang bakal berlaku kalau korang buat TShirt Kelas korang sekarang ni.

  2. TAK BUAT TSHIRT REWANG ~Kebiasaannya orang yang kawin pertama kali mesti excited nak jadikan perkahwinan diaorang sebagai kenangan paling indah seumur hidup.Apa yang buatkan korang sedikit menyesal nanti ialah bila tak buat TShirt Rewang atau Tshirt kahwin.TShirt Rewang pasti akan jadi salah satu perkara unik yang korang boleh kenang sampai bila2.Mana tahu…bila dah anak 10 orang…pastu ada lak orang yang pakai lagi baju tu & lalu depan keluarga korang.In Sha Allah…kenangan time kawin sebelum ni pasti akan datang balik & korang pasti tak menyesal sebab sempat order TShirt Rewang tu sebelum ni.Kalau time2 gaduh korang laki bini pun, boleh gunakan TShirt tu sebagai pendamai.Bila tengok balik baju tu, mesti sekurang2nya hati akan menjadi lembut semula sebab teringat balik time kahwin sebelum ni.
  3. TAK BUAT TSHIRT HARI KELUARGA / FAMILY DAY ~Buat Hari Keluarga dah hampir setiap tahun tapi satu TShirt pun korang tak buat untuk dijadikan kenangan bagi setiap hari keluarga tu.Contohnya macam saya sendiri.Dah banyak kali dah buat program Hari Keluarga tapi satu pun tak buat TShirt untuk kenangan.Tup Tup pada Tahun 2015, kitaorang plan buat Hari Keluarga di Janda Baik, Pahang & semua pakat nak TShirt.TShirt tu ada gambar mak & ayah kitaorang. So..seronok le dapat baju tu.Di pendekkan cerita, hujung tahun 2015, ayah saya meninggal.So….bila tengok balik gambar baju tu, pasti kenangan bersama ayahanda datang semula.Rasa sangat menyentuh kalbu bila teringat rupa ayah & gelagat ayah time tu.Alhamdulillah….nasib baik sempat jugak buat TShirt tu.
  4. TAK BUAT TSHIRT BATCH ~Salah satu kenangan yang indah yang tak dapat lupakan ialah bila dapat pakai TShirt sedondon satu grup atau satu batch.Kebanyakan orang….peluang belajar kat kolej, universiti, sekolah & tempat pendidikan lain hanya sekali seumur hidup.So….kalau tak ada TShirt yang gambarkan korang belajar kat situ sebelum ni, macam tak ada makna je.Dah lah susah payah kita masuk tempat belajar tu tapi bila keluar tak ada pun kenangan fizikal yang korang bawak.Kan ke boring tu……Nanti bila orang tanya, grad U mana? Tak payah susah2 nak explain…tunjuk je baju yang korang pakai tu.

Ni lah antara beberapa situasi yang saya boleh katakan yang korang pasti menyesal seumur hidup sebab tak ada kenangan mempunyai TShirt dengan grup korang tu.

APA KATA PELANGGAN KAMI?

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Seperti yang saya bagitahu dalam tajuk kat atas sebelum ni, korang pasti rasa nak pakai TShirt design lain dari yang lain kan.

Cer tengok contoh2 design baju kat bawah ni.

Adididihhh………gergasi mana pulak cekak pinggang aku ni……maaaaakkkk!!!

Kalau tak silap, design baju ni saya buat dalam Tahun 2015 ni.

Design ni sebenarnya boleh dapat dalam Google Image tapi customer ni nak baju sebijik camtu.

Alhamdulillah….ni lah hasilnya & memang special & lain dari yang lain.

 

 

Kalau tengok dari jauh, macam ada gergasi je cekak badan kita dari belakang.

Pastu kalau korang nak tambah apa2 kat atas gambar tu pun boleh jugak.

Memang lain dari yang lain.

Selain daripada tu, ada jugak design kartun muslimah cam atas ni.

Kalau yang biasa customer order, ada wording nama kelas atau nama sendiri je.

Jarang letak kartun camni.

Korang pun boleh buat kalau nak.

Yang ni pulak design kartun Doodle. Memang budak2 minat design ni.

Kitaorang ada standby design doodle ni kalau korang nak tengok ye.

KLIK SINI & lihat design Doodle yang sesuai untuk korang pilih ye.

 

Design ni pun sempoi jugak. Lain dari yang lain sebab cantik & menarik design dia.

Bukan design biasa & pasti kelas lain pun jeles bila tengok design TShirt kelas korang nanti.

Selain daripada design lukis guna komputer, ada banyak jugak design kartun yang guna lukisan tangan.

Macam design katak atas ni. tapi tak tahu lak….apa fungsi katak tu dengan kelas diaorang…hehehe.

Tapi memang agak pelik & lain dari yang lain.

baju kelas

Yang ni satu lagi contoh design guna lukis tangan. Yang ni antara tempahan masa awal2 saya berkecimpung dalam bisnes cetak tshirt ni.

Wording tulisan bawah kartun tu guna komputer. Kartun je lukis tangan.

Memang agak berbeza dengan TShirt kelas yang lain.

 

cetak tshirt kelas

Yang ni satu lagi contoh design TShirt kelas yang lain dari yang lain.

Yang ni pun antara TShirt awal yang kitaorang buat masa mula2 bisnes dulu. Cer tengok tarikh kat gambar tu…dalam  7 tahun lepas tu….tapi masih maintain sampai sekarang.

tshirt kelas

Antara design yang glamour masa mula2 buat bisnes ni dulu……ini le design nya.

Mula2 kitaorang buat 1 design je….pastu ramai lak yang minat. So, terus dapat sambutan time tu.

cetak baju

Salah satu design TShirt kelas atau batch yang customer suka ialah design yang ada nama2 dalam nombor atau huruf macam atas ni.

TShirt camnilah antara yang banyak bagi kenangan kat korang sebab ada nama sorang2 dalam design tu.

Maknanya bila tengok balik baju tu akan datang…mesti teringat balik suka duka korang bersama2 time tu.

Memang syahdu kalau teringat balik waktu2 tu….haawwww…..

So….nilah antara gambar design baju yang lain dari yang lain yang korang boleh buat sendiri.

Bukan buat design yang biasa2 je.

Kitaorang pun ada standby design kitaorang sendiri kalau nak.

KLIK SINI ~ KATALOG DESIGN TSHIRT KELAS

 

KLIK SINI ~ KATALOG DESIGN HARI KELUARGA

Ini antara design TShirt readymade yang kitaorang ada untuk korang pilih.

Tapi kalau tak ada yang berkenan……

Design TShirt ni kalau buat sendiri pun puashati sebenarnya.

Sebab idea tu datang sendiri…so, design tu pasti akan lain dari yang lain. Tak sama dengan design orang lain.

Klik gambar bawah ni kalau nak cuba buat design tu sendiri. Mudah sangat2. Cuba le….

Setakat wording biasa & lencana sekolah je. Baik tak yah buat TShirt kelas cam tu…..

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Bawah ni antara gambar2 customer yang seronok sebab dapat baju diaorang. Tengok le sendiri & nilailah sendiri ye….

Bagi sape2 yang nak buat duit dengan bisnes TShirt, jom join jadi ejen kitaorang.

KLIK je gambar bawah ni & start buat duit dengan kitaorang…..

 

Ok…jumpa lagi ye…baaaiiiii….

Dari Abg Nik & Kak Salina

Standby…..tempah TShirt lepas raya ni…

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Sebelum saya bercerita lanjut pasal cetak2 baju kami, disini saya nak ucap Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin kepada semua umat Islam diseluruh Dunia.

Mohon ampun & maaf……disepanjang kami berurusan dengan anda semua semenjak 2010 lagi ye.

Terutamanya kepada semua pelawat, bakal pelanggan, bekas pelanggan & ejen2 TShirt kami.

Semoga Raya tahun ni berikan korang seribu keindahan & kenangan.

Ok….lepas raya ni, korang patut standby dah untuk tempah TShirt untuk grup korang atau untuk korang buat duit ye.

Lepas raya ni…saya jangka permintaan untuk TShirt naik semula & sekali lagi, In Sha Allah…..kitaorang tak menang tangan nak siapkan order korang nanti.

So…jom join kitaorang untuk sama2 untuk BETUL2 buat duit dengan bisnes TShirt korang.

Sebagai permulaan untuk lepas raya ni, saya nak promote TShirt dengan design FLORAL, GOLD & SILVER yang menggunakan stiker & Vynil.

Stiker yang kami guna bukannya stiker yang cikai tapi yang high quality punya.

Korang boleh pilih apa sahaja JENIS FONT yang korang nak & apa sahaja jenis bunga yang korang nak….TERPULANG!

Dibawah ni saya tunjukkan harga promosi yang bakal ditarik semula selepas tiba satu waktu nanti.

So..apa lagi…..

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Harga ada tercatat pada gambar diatas nun.

BERIKUT ADALAH HARGA YANG KAMI TAWARKAN (TAK TERMASUK BAJU) :

  1.  DESIGN SAIZ A4 – FLORAL (RM15) / GOLD & SILVER (RM10)
  2.  DESIGN SAIZ A3 – FLORAL (RM20) / GOLD & SILVER (RM15)

# KORANG BOLEH PILIH APA SAHAJA JENIS FONT & FLORAL.

 

Design jenis Floral, Gold & Silver ni selalu dapat permintaan yang tinggi tapi akibat harga yang agak tinggi, customer akan tukar ke warna lain.

Tapi untuk promosi ni…saya turunkan sikit harga supaya korang dapat jugak merasa untuk pakai TShirt design yang korang nak selama ni.

 

Jika korang TAK NAK jenis FLORAL, GOLD atau SILVER ni, korang boleh cetak apa sahaja yang korang nak (tanya dulu saya) seperti gambar2 dibawah ni.

Yang ni print warna biru biasa. 1 kaler print tapi 2 layer supaya desgn lebih naik & menyerlah.

Tengok gambar pun tahu yang diaorang seronok dapat pakai baju tu….tersengih2 je masing2….hehehe.

 

Yang ni untuk baju kahwin pelanggan kitaorang ni tapi non-muslim.

Design asal sebelum ni diaorang tunjuk design atas baju lain & saya edit balik, jadi camni.

Bila diaorang dah setuju…terus saya proceed untuk print.

Diaorang pun sangat puashati bila dapat baju tu….

Yang ni ada 2 jenis printing. Satu jenis 1 kaler print & satu jenis lagi 2 kaler print.

Cetak atas baju jenis jersi. Papan tu kena letak gam lebih sikit supaya baju lekat elok time printing.

Kalau cotton tak ada masalah sangat.

 

Yang ni cetak 3 warna atas baju jersi brand Oren Sport.

Customer dah bagi design siap vektor. So..senang sangat. Cuma time nak print tu kena standby 3 blok printing berasingan.

Order time puasa ni & mungkin aktiviti lepas raya kot. Kalau hiking time puasa…mau hancusss puasa diaorang ni….hehehe.

Yang totally guna stiker untuk kedua2 logo tu.

Stiker pun bukan stiker yang biasa2 tapi stiker yang high quality.

Memang cantik kalau print atas baju tu.

Semenjak 2,3 menjak ni banyak pulak customer order design abju yang ada nama nombor kat bahagian belakang baju.

Macam baju bola tu. Macam baju yang ni. Cetak guna silkscreen printing ni.

Alhamdulillah…time puasa ni ada jugak customer order TShirt untuk aktiviti amal kebajikan diaorang.

Actually ada design depan belakang tapi ntah camane…ada design depan je.

Cetak 2 kaler…hitam & putih.

 

Macam saya cakap tadi…ni satu lagi contoh baju untuk yang ada nama nombor kat belakang baju.

Korang pun kalau nak pun boleh jugak.

Nama & nombor tu boleh pilih font sendiri kalau rasa tak berkenan dengan font yang kitaorang offer.

Tapi janji font tu bukan berbayar sebab banyak jugak font yang kena bayar dalam internet tu.

Nak selamat cari yang FREE FONT je.

Apa2 pun bagitahu kitaorang dulu sebelum kitaorang boleh bagi harga nanti.

Tempahan ni customer nak urgent. Alhamdulillah…kurang seminggu siap sebab baju hitam roundneck cotton memang kitaorang ada simpan stok.

Baju lain kitaorang tak simpan stok sebab takut masalah nak simpan stok nanti.

Tapi nasib baik design dia simple je. So..tu yang jadi dapat cepat jugak tu…

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

BAGI KORANG YANG BERCADANG NAK BUAT DUIT LEPAS RAYA NI, JOM JOIN KAMI DENGAN MENJADI EJEN KAMI!

 

Korang tak perlu pening kepala bagaimana nak CETAK BAJU tu sendiri.

Serahkan pada yang PAKAR untuk cetak baju korang tu.

Korang hanya perlu dapatkan sales & start jana duit dengan bisnes TShirt korang tersebut!

SEKALI LAGI…SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN SEMUA!

Ikhlas Dari :

Abg Nik & Kak Salina

Nak buat design Cetak Baju sendiri atau nak design sedia ada?

 

Hai & Salam mohcetakbaju semua,

Apa habaq orang2 kampung & orang2 bandar semua.

Selamat datang ke www.mohcetakbaju.com…..satu2nya blog cetak baju yang aktif berkongsi tips & macam2 petua pasal bisnes cetak baju. Tak kisah…nak order sendiri atau nak buat duit dengan bisnes TShirt.

Hari ni nak kongsi ngan korang pasal camane nak cari IDEA untuk buat design korang sendiri atau nak guna design2 yang kitaorang sediakan.

Korang tahu tak….antara MASALAH paling KRITIKAL pelanggan2 kitaorang ialah camane nak cari design untuk baju diaorang.

Selalu je saya dapat soalan dari customer….boleh tolong buatkan design untuk diaorang tak?

Actually bkan tak nak tolong buatkan tapi dulu2 pernah tolong buatkan TAPI banyak kali duk ulang2 buat sebab tak puas hati…last2 sekali diaorang tak jadi nak buat.

Buat rugi masa & sakit hati je.

So…last2 saya mintak customer je buatkan sendiri.

Kadang2 kesian jugak sebab tak dapat nak tolong.

TAPI sebenarnya…buat design sendiri lebih puas hati sebenarnya sebab sendiri buat….sendiri yang tahu ok ke tak…

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Tahu tak korang….zaman sekarang ni ada bermacam2 website yang sediakan tempat untuk buat design korang sendiri.

Kat sini saya senaraikan 5 website yang korang boleh guna untuk CIPTA atau REKA design korang sendiri. Mudah je….budak2 sekolah rendah pun boleh buatkan :

  1. http://www.customink.com <<KLIK SINI>>

     

  2. http://www.shirtinator.eu <<KLIK SINI>>

     

  3. http://www.spreadshirt.com <<KLIK SINI>>

     

  4. http://www.uberprints.com <<KLIK SINI>>

     

  5. http://www.teespring.com <<KLIK SINI>>

 

Ni antara website2 yang korang boleh guna untuk buat design korang tapi jangan lak order kat situ sebab mahal nanti.

Tu semua website oversea tu.

Apa yang korang boleh buat ialah :

  1. Reka design korang sendiri kat web2 kat atas ni (TERUTAMANYA KAT www.customink.com)
  2. Sediakan berapa lai nak order
  3. Sediakan jugak material apa nak order

PASTU…..Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Kat web2 atas ni….korang boleh guna apa sahaja design yang ada dalam web tu atau upload gambar korang nak kat atas baju tu.

Kalau dulu, susah betul nak reka design untuk cetak atas baju.

Kebiasaannya guna lukisan tangan je. Tu pun pening jugak printer2 nak edit balik & buat lebih cantik untuk dicetak atas baju.

Tapi sekarang ni…dengan adanya tempat untuk buat design sendiri ni, korang tak payah2 pening dah nak cari IDEA untuk TShirt korang.

Ok..kalau korang tak percaya, meh saya tunjuk contoh2 TShirt yang kitaorang cetak guna software diatas ni.

Mostly, customer guna www.customink.com….

Ni contoh2 design baju ikut KATEGORI BAJU :

  1. TSHIRT KELAS

 

Ni antara gambar TShirt kelas yang gunakan www.customink.com.

Memang mudah sangat. Bagi mereka yang nak buat duit dengan bisnes TShirt, korang boleh dapat macam2 IDEA untuk korang jualkan kat customer korang.

Kalau nak contoh design yang kitaorang sediakan, KLIK je GAMBAR BAWAH ni :

 

2.  TSHIRT HARI KELUARGA /FAMILY DAY

 

Design atas ni semua customer reka sendiri dalam website tu.

Ada jugak yang customer upload design luar ke dalam web tu.

So, terpulang pada korang masing2. Tapi memang mudah guna software tu.

Kalau rasa memang buntu & tak tahu jugak nak buat design yang macamana…KLIK GAMBAR BAWAH ni untuk pilih design2 yang kitaorang sediakan ye…

 

3.  BAJU REWANG / KAHWIN

 

Kalau ikut banyak jugak design2 yang diaorang buat dalam website tu tapi dah lupa dah yang mana….

Kami jugak ada design sendiri yang korang boleh pilih..KLIK je BUTTON BAWAH ni ye…

 

4.  LAIN2 TSHIRT

 

Ni antara design2 baju yang gunakan software www.customink.com tu.

Kalau nak masukkan semua design baju dalam ni takut penuh lak nanti.

So..bagi korang yang rasa pening kepala nak buat design TShirt korang atau design customer korang, boleh cuba website2 yang saya bagitau sebelum ni ye.

MUDAH SANGAT2!

Apa yang korang boleh buat ialah :

  1. Reka design korang sendiri kat web2 kat atas ni (TERUTAMANYA KAT www.customink.com)
  2. Sediakan berapa lai nak order
  3. Sediakan jugak material apa nak order

PASTU…..Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

KALAU KORANG RASA NAK MERASA BUAT DUIT DENGAN  BISNES TSHIRT?

JOM JADI EJEN KITAORANG…

Terima kasih semua. Sampai jumpa lagi….

Ikhlas : Abg Nik & Kak Salina

Soalan yang biasa dapat……ABANG CETAK BAJU MEMANG TAK TIPU KAN?

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Saya doakan semoga korang semua sihat selalu hendaknya bersama orang tercinta.

Kepada ejen2 atau peniaga2 online kat luar sana….biasa tak customer tanya soalan perangkap macam tajuk atas ni?

Actually…penipu2 sebenar kat luar sana le yang jadikan customer2 ni ragu2 untuk order apa sahaja secara online dengan peniaga2 jujur yang sebenar.

Kami selalu jugak dapat pertanyaan camni…contoh macam contoh wasap bawah ni.

Akak ni sampai nak mintak bukti IC depan belakang lagi sebab takut kena tipu lagi macam sebelum ni.

Tapi saya pun tak boleh le buta2 nak percaya kalau orang nak IC ni sebab saya pun takut dia penipu jugak.

Nanti ntah ke mana IC saya dibawaknya..pegi buat loan haram ke…sape tahu kan?

Cer tengok perbualan wasap kitaorang kat bawah ni (Gambar profile & nombor telefon dirahsiakan supaya tidak menyakiti hati customer ni)

Banyak kali jugak saya dapat mesej camni.

Tapi bagi saya mudah je. Kalau ada orang tanya kat saya yang saya ni tipu ke tak….biasanya ini jawapan saya & korang yang tak pernah order pun boleh fikirkan sendiri samada kami ni buat bisnes tipu atau tak?

  1.  Saya berniaga kerana Allah. Saya nak rezeki yang berkat sebab nak bagi anak bini makan dari rezeki yang halal.

  2. Kalau saya tipu, dah lama bisnes saya lingkup atau bankrap tapi semenjak tahun 2010 lagi (boleh baca artikel2 dalam ni untuk bukti) Alhamdulillah bisnes kami semakin berkembang.

  3. Kalau saya tipu, dah lama customer2 saya VIRALKAN tentang bisnes kami. Zaman sekarang kalau buat jahat, kejap je kena VIRAL.

  4. Kalau masih ragu2 jugak…cuba korang baca artikel2 dalam blog http://www.mohcetakbaju.com ni…pastu buatlah keputusan bijak korang sendiri.

  5. Kalau korang rasa bisnes online ni tak boleh percaya sebab tak dapat tengok actual produk, korang boleh datang terus ke alamat kami atau korang beli je secara offline kat area korang.

  6. Kalau nak rasa lebih konfiden, baca APA KATA PELANGGAN2 KAMI? kat page TESTIMONI atau KLIK SINI & bacalah komen2 pelanggan tu sendiri. Itu adalah komen sebenar pelanggan. Saya tak ada masa & tak ada kemahiran nak edit komen2 tu semua. Semua datang dari customer sebenar.

  7. Kalau rasa tak konfiden guna wasap, korang telefon terus kami untuk dengar sendiri suara kami. So, lebih konfiden.

  8. Tak pun kat header blog saya di http://www.mohcetakbaju.com ada nombor SSM. Kalau rasa kena tipu, korang boleh buat laporan polis atau laporan kat SSM.

Ini antara jawapan saya kalau orang tanya saya…korang ni betul ke tak atau tipu ke tak?

TAPI kan….kalau korang nak tahu camane nak pastikan seseorang tu menipu atau tak, cer korang pastikan beberapa perkara ni ye :

  1.  Orang menipu takkan mengaku dia menipu. Mati2 dia akan bagitau yang dia tak tipu. Susah sikit nak detect kalau camni.

  2. Kalau dah bayar deposit, cer korang follow up selalu dengan dia. Kalau dia diam je…sah memang dia menipu & dah makan duit korang.Maksudnya diam yang agak lama setelah bertalu2 mesej korang bagi.Kalau baru je tak jawab, itu bukan menunjukkan dia menipu. Mungkin dia tengah sibuk.

  3. Cer telefon dia terus & dengar gaya percakapan dia. Kalau macam yakin tak yakin je…jangan teruskan.

  4.  Dia acuh tak acuh je jawab soalan korang. Tak bersungguh. Ada potensi jugak tu.

  5. Dia paksa suruh order dengan dia jugak & bersungguh2 suruh bayar deposit segera. Pastu senyap tak ada khabar berita.

  6. Satu lagi….bila kita dah bayar deposit, dia terus block call kita. Terus tak dapat nak kontek.

Ni antara contoh2 yang kita boleh tahu yang diaorang ni menipu sebenarnya. So…berjaga2lah.

Gunalah korang punya naluri & instinct sendiri.

Saya nak mintak sape2 yang baca artikel ni termasuk ejen2 saya….cubalah korang menipu sekali & bila dah seronok..masa tu lah mulanya bisnes korang akan melingkup. PERCAYALAH!

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

So…untuk bagi korang lebih konfiden dengan bisnes kami walaupun dah lebih 100,000 helai saya siapkan untuk pelanggan saya semenjak 2010 lagi, disini saya tunjukkan semula bukti2 pelanggan yang puas hati dengan kami tu ye.

 

 

Ada banyak lagi bukti testimoni dari pelanggan2 tapi cukup le banyak ni je. Banyak2 sangat boring lak korang baca nanti.

So…bagi korang yang dah rasa konfiden tu, korang boleh start order TShirt untuk apa sahaja aktiviti korang dengan kami ye.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Oklah…apa cerita baju kitaorang hari ni?

Ni baju family day ni. 3 kaler print tapi atas ni baru start print 2 warna ni.

Yang ni baru complete 3 kaler print. Biasa kitaorang buat base putih dulu tapi yang ni sebab pakai locking…so, start ngan biru & merah dulu. Bagi saya ok je..mana2 pun boleh…

Warna dia pun menyerlah naik sebab kombinasi warna tu memang cantik.

Ni baju geng cikgu PASTI nak buat sukan sekolah diaorang. Jauh order ni. Dari Beluran, Sabah.

Ini menunjukkan kami sedia terima tempahan walau dimana saje korang berada.

Kami boleh pos sampaike ceruk kampung mana sekalipun.

So…banyaklah peluang korang yang kat kampung2 nak order TShirt ikut design korang sendiri kan.

 

Yang ni satu lagi…jauh jugak order ni. Dari SMK Pujut, Miri, Sarawak.

TShirt kelas Matematik hasil design cikgu sendiri.

Mana2 cikgu yang rasa nak bantu student dapatkan TShirt kelas diaorang…boleh je order dengan kitaorang.

In Sha Allah…student pasti excited nanti.

Yang ni TShirt sukan pelanggan kitaorang.

Nombor2 belakang tu terpulang pada korang nak font apa pun…kitaorang boleh buatkan.

Kalau rasa nak lain dari yang lain….kitaorang buatkan nanti.

Cetak pun mudah je. Cuma logo depan tu kitaorang guna stiker.

Oklah…setakat ni saje dulu untuk hari ni.

Bagi yang nak buat TShirt Kelas tapi tak ada idea & buntu nak buat design TShirt kelas tu…klik je button diatas untuk lihat contoh2 design yang kitaorang ada ye.

Sampai jumpa lagi…..baiiii…..

Dari Abg Nik & Kak Salina

Lihat betapa banyaknya pilihan TShirt untuk korang pilih kat sini!

 

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Apa khabar semua?

Harap2 semua berada dalam keadaan sihat walafiat sentiasa ye.

Jika korang masih mencari TShirt untuk aktiviti korang, cuba consider untuk pilihnya disini sebab kalau korang nak tahu, kami bukan je sediakan baju untuk dicetak tapi ada banyak pilihan warna untuk korang pilih.

BRAND GILDAN

Sebagai contohnya…baju brand Gildan. Ada 34 pilihan warna untuk korang pilih.

Bayangkanlah korang buat aktiviti korang dengan gunakan warna baju yang lain dari yang lain.

Ada 34 jenis warna yang korang boleh pilih & jadikan TShirt kenangan korang sepanjang hidup.

Ni baru Gildan. Belum brand lain lagi.

Kalau korang nak tengok warna baju tu dengan lebih dekat…KLIK SINI sekarang!

Korang boleh tengok warna2 baju yang ada dengan lebih dekat.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Jika korang nak tahu lebih detail tentang kod baju 76000 brand Gildan ni, sini saya tunjuk spesifikasi dia.

Baju cotton Gildan ni tebal sikit dalam 180gsm.

Banyak jugak menjadi pilihan ramai sebab pilihan warna yang banyak & kualiti kain yang agak selesa dipakai untuk apa sahaja aktiviti korang.

Tapi kalau tak faham, boleh tanya saya terus ye.

Nak tengok pilihan baju GILDAN lain lagi…KLIK BUTTON bawah ni SEKARANG!

 

 

 

BRAND 4SQUARE

Tapi kalau korang nak yang jugak banyak pilihan warna tapi nak agak murah sikit, saya suggest baju brand 4square.

Yang ni pilihan baju brand 4square.

Ada 29 pilihan warna tapi apa2 pun korang kena tanya saya dulu ye sebab takut ada warna yang tak ada stok.

Tshirt 4square ni juga 100% cotton macam baju Gildan tapi berat lebih ringan sebab dia 160gsm.

Sesuai sangat untuk korang yang nak buat aktiviti tapi nak bajet lebih murah.

Kain dia pun ok jugak…tak nipis & tak tebal. Ngam2 je..

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Baju 4square ni pun ada baju budak & baju lengan panjang. Sesuai kalau buat baju grup untuk semua orang dalam grup korang.

Klik BUTTON BAWAH ni untuk lihat contoh baju 4square lain yang ada…

 

BRAND OREN SPORT

Brand Oren Sport ada banyak pilihan warna untuk baju roundneck.

Untuk baju biasa 160gsm ada 14 pilihan warna & yang tebal sikit 200gsm ada 12 pilihan warna.

Tak ke rambang mata nak pilih tu.

Ada macam2 warna korang boleh pilih.

Mungkin korang boleh pilih tema lain sikit untuk hari keluarga tahun ni ke atau TShirt rewang tahun ni ke….

Asyik2 hitam, merah, hijau…tak bosan ke?

Sesekali cuba lak warna yang lain dari yang lain. Tak lah sama dengan orang lain nanti.

Sure jadi kenangan seumur hidup nanti.

Kalau rasa nak tengok baju jenis lain kat katalog Oren Sport ni…klik je BUTTON bawah ni ye.

 

BRAND ENZO

Last sekali cer tengok TShirt cotton roundneck brand Enzo lak.

Ada 12 pilihan warna untuk TShirt biasa kod 3000 & ada 6 pilihan warna untuk yang tebal sikit kod 1000.

Apa yang membezakan kedua2 baju ni ialah ketebalan kain dia.

Kod 1000 tebal lagi dari kod 3000.

Ada macam2 pilihan warna untuk korang pilih sebenarnya.

So..jangan kata abang tak payung…abang dah payung ni.

Ada macam2 pilihan warna yang korang boleh pilih & semuanya readystock. Standby je untuk di order.

Kalau rasa nak pilih TShirt Enzo lain, klik je BUTTON bawah ni untuk lihat macam2 lagi stail baju yang ada.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Oklah…..hari ni cam biasa, apa cerita cetak baju kitaorang ye?

Ini antara customer2 yang dah order dengan saya baru ni & diaorang sangat puashati dengan servis kami…Alhamdulillah.

Apa yang saya tunjuk ni nak bagi korang lebih konfiden dengan kami sebab bukan semua peniaga kat luar nun memang betul2 jujur nak buat bisnes.

So..adanya bukti macam atas ni, sekurang2nya korang akan lebih konfiden dengan kami nanti..In Sha Allah.

 

Ni antara TShirt2 yang saya siapkan baru2 ni. Gambar Bob Marley guna teknik halftone.

Kalau tengok gambar tu memang sebijik macam asal. Tapi kalau dekat2 macam ada dot dot dot..yang tu yang buat gambar tu sebijik macam asal.

Memang sempoi. Guna baju putih print hitam. Kalau baju hitam, mesti kena buat base putih dulu, baru cantik.

Yang ni baju hitam print GOLD. Gold ni mahal sikit dari print biasa sebab kena guna special dye.

Tapi ok je kalau korang nak buat pun.

Yang ni baju Family Day. Customer reka sendiri design tu. Simple je sebab 2 kaler print je.

Yang ni pun customer sendiri reka design tu & saya just print je. Kebelakangan ni memang banyak baju family day yang kitaorang print.

Yang ni baju family day jugak. 2 kaler print atas baju warna turquoise.

Print warna biru & oren.

Hasilnya jadi macam atas ni. Cantik jugak kombinasi warna ni atas baju turquoise tu.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Ok..setakat ni jelah dulu ye.

Lain kali kita jumpa lagi ye….baaiiii….baaiiii….

Abg Nik & Kak Salina

Nak tahu harga TShirt siap cetak tak?

Hai,

Jumpa lagi kita dalam www.mohcetakbaju.com.

Kejap je masa berlalu…tup tup dah masuk bulan 2 dah.

Tapi Alhamdulillah……..setakat ni Allah masih memberi rezeki yang tak putus2 kepada kami.

Terima kasih Allah & semua yang menyokong kami ye.

Kebelakangan ni bertalu2 kitaorg dpt soalan & pertanyaan dr customer utk dapatkan harga baju siap cetak.

Antara soalan2 biasa yg diaorang tanya…

1.  Brp harga selai baju?

2.  Pm harga ye

3.  Boleh tahu harga baju tak?

4.  kalau design camni berapa RM ye?

Dan mcm2 lagi pertanyaan yg kitaorang tak leh jawab direct sebab maklumat tak cukup.

Nak bagi harga utk baju siap cetak ni bukan mudah macam bagi harga untuk barang dah siap.

Kalau barang dah siap, kita boleh terus letak harga & customer boleh beli terus.

Lain dengan harga bju siap cetak design sendiri ni.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ada beberapa perkara yang akan efek harga bju tu yang korang wajib tahu & perlu tahu.

So..tak perlu lah saya explain lagi time korang tanya nanti ye.

 

Ni antara perkara yg Wajib korang kena ambil tahu & korang kena sediakan sblm tanya harga kat kitaorang ye..

1.  Design nak print

Dah nak print atas baju, nak jugak tahu design apa yg nak diprint tu.

Bukan semua design saya boleh print.

Kalau design tu bkaitan agama lain, yang tak senonoh, yang jolok mata, ganas dan design2 yang tak patut cetak atas baju..saya rejek awal2.

Pastu lagi…design tu banyak warna ke, ada tone kaler ke, abstrak ke, 1 warna ke…semua tu akan efek harga jugak.

Kalau terlampau banyak warna, kadang2 sy suggest guna stiker je atau kurangkan kaler nak print.

So stiker akan efek harga lagi.

Saiz design pun efek harga jugak.

Design kecik murah lagi dari design besar.

Ada yang nak penuh satu bju.

So..ada yg boleh buat & ada yang saya tak sanggup buat.

Pastu kedudukan design pun efek harga jugak.

Ada yang nak kat tepi bju. Betul2 tepi bju.

Kalau baju custom made mungkin boleh buat tapi kalau atas baju readymade..mungkin susah sikit nak buat.

Ada jugak nak print keliling leher atau keliling lengan…yang ni pun susah nak print kalau baju dah siap jahit.

Apa2 pun kena tunjuk dulu kat kitaorg…baru bgtau boleh buat ke tak.

Kalau tak ada idea nak buat design baju tu…..klik je banner bawah ni ye. Boleh buat sendiri. Mudah je.

 

KLIK GAMBAR UNTUK LIHAT CONTOH DESIGN TSHIRT KELAS!

 

KLIK GAMBAR UNTUK LIHAT CONTOH DESIGN TSHIRT HARI KELUARGA!

 

KLIK GAMBAR UNTUK LIHAT CONTOH DESIGN TSHIRT REWANG!

 

2. Kuantiti tempahan 

Kami terima 5 helai ke atas utk baju bercetak & 10 helai ke atas untuk baju kosong.

So..kuantiti selain tu memang kami tak terima.

Kuantiti tempahan ni pun efek harga jugak.

Kalau order sikit mahal & kalau banyak murah.

Biasanya harga atas pertimbangan akan diberi utk kuantiti ratus2 lai.

Maknanya..harga tu tak ikut harga biasa tapi harga ikut budibicara kami sendiri nanti.

Semestinya akan lagi murah dari kuantiti sikit.

So..nak tahu harga..mesti prepare kuantiti tempahan jugak nanti.

3.  Jenis baju / Brand baju / Material Baju

Yang ni pun salah satu benda yang akan efek harga selai siap print.

Ramai yg duk wasap atau tanya saya, harga baju kat katalog tu harga baju siap print ke?

Kalau ikut lojik…design customer kan lain2..so mestilah harga baju situ utk harga bju kosong.

Kalau nak tahu harga bju kosong tu, korang boleh klik kat page katalog2 baju kat blog sy di www.mohcetakbaju.com ye.

Ada macam2 jenis baju kat situ siap dgn harga bju kosong lagi.

 

So…ni lah 3 PERKARA PENTING yg korang kena sediakan sblm tanya harga kat kitaorang ye.

Kalau tak ada tiga2 ni…memang saya tak dapat bagi harga siap print nanti.

Dah dapat detail2 tu semua…cepat je saya bagi harga nnti.

Lagi cantik kalau buat design atas baju terus. Lagi mudah untuk saya bagi harga nanti sebab saya anggap design camtulah customer nak order nanti.

Kalau tak ada idea atau rasa nak letak design tu atas baju, korang boleh klik kat page BUAT DESIGN SENDIRI kat bahagian atas nun (kat bahagian menu kalau guna hp) atau KLIK SINI je untuk buat design tu sendiri.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni & prepare maklumat2 diatas ye :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

LIHAT…BETAPA SERONOKNYA DIAORANG DAPAT BAJU TU!!!


KLIK SINI UNTUK LIHAT RAMAI LAGI CUSTOMER YANG SERONOK & GEMBIRA DENGAN TSHIRT DIAORANG YE!

 

 

Ok…apa cerita cetak TShirt kitaorang hari ni?

 

Baju ni memang sempoi. 3 kaler print depan & 2 kaler belakang. Bendera guna stiker. Bukan stiker biasa2 tapi stiker high quality punya.

Masa saya tulis artikel ni, rasanya brader ni dah gerak pergi Hatyai ni.

Dia punya kombinasi warna pun cantik. Memang naik dengan baju tu. Baju dia guna brand Gildan sebab dia suka kain Gildan. Dia kata lembut je. Tak lah panas sangat time konvoi nanti.

Yang ni pun grup konvoi gak ni. Design asal semua dia bagi. Pastu saya kena edit sikit kasi cantik & mudah nak cetak guna silkscreen printing.

Warna putih & merah memang naik kalau print atas baju hitam. Sesuai sangat kalau buat konvoi ni. Geng2 rider suka sangat baju hitam camni.

Depan merah kuning. Kalau dari jauh memang menyerlah.

Yang ni baju sulam logo depan & belakang print. Jauh baju ni terbang ni…sampai ke Sandakan, Sabah ni.

Kitaorang memang ada mesin sulam satu & kalau korang rasa nak buat logo sulam, memang dialu2kan.

Tapi logo sulam ni, harga mahal sikit sebab biasanya ikut bilangan stitches jugak.

Kalau logo tak banyak stitches, murah sikit. Apa2 pun..korang bagi je detail kat kitaorang dulu sebelum kitaorang boleh bagi harga tu ye.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Yang ni TShirt sukan. Rasanya untuk team futsal ni kot. Design depan tu customer ikut hampir sebijik dengan contoh design dalam katalog kitaorang.

Saya just edit balik je supaya sesuai dengan kehendak dia.

Belakang nama ramai2…so, boleh jadi kenangan seumur hidup baju ni nanti.

Lain kali bila dah berumur & dah ada keluarga masing2 pastu buat reunion lak, pakai lak baju ni (mana yang muat lagi)…konfem kenangan time main bola datang semula nanti…dok gitu?

 

Yang ni cetak kepala stormtroopers dari filem Star Wars. Yang ni kitaorang print 2 kaler ni.

Mula2 cetak putih 2 layer, pastu tindih merah untuk efek darah tu.

Memang sempoi.

Yang ni biasa je sebab 1 kaler print je. Pastu ada print kat lengan lagi. So..agak simple & kalau camni memang cepat jugak kami print. Tak sampai sejam jugak ni dari masukkan baju dalam papan meja sampai le siap sepenuhnya.

Cetak ni wife yang buat. Dia dah berpengalaman selama 8 tahun dah dengan printing ni. So..kalau camni memang agak mudah bagi dia.

Ada banyak lagi gambar sebenarnya…tak apa saya kongsi dalam next artikel ye.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ok…rasanya setakat ni dulu.

Kalau korang nak order TShirt korang, ikut je step diatas & pastikan sediakan detail untuk saya bagi harga tu ye.

Katalog2 baju pun banyak kitaorang sediakan untuk korang. So…pilih je ikut suka korang.

Sampai jumpa lagi ye….baiiiiii…..

Material tshirt camane yg korang cari utk grup tshirt korang?


Hai & Salam Cetak Baju semua,

Apa khabar semua? Kami doakan korang semua berjaya dalam bidang masing2……In Sha Allah.

Ni nak bantu sikit korang camane nak order TShirt ikut selera korang ni…

Sebelum tu nak bagitahu ni…setakat ni dari Tahun 2010, kitaorang dah siapkan lebih daripada 100,000++ helai TShirt untuk pelanggan2 kami & In Sha Allah angka ni akan sentiasa meningkat…Alhamdulillah.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

So….bagi korang yg dah berkira2 nak order tshirt utk aktiviti korang, disini saya nak kongsi sikit pasal material bju yang korang boleh pilih.

Material bju ni penting utk aktiviti korang sebab kalau salah pilih, takut tak selesa dengan event korang.

Mungkin korang silap pilih cotton tebal tapi nak guna untuk aktiviti outdoor.
Tak ke berpeluh2 ketiak akibat salah pilih tshirt tu.

Tak pun pilih tshirt nipis tp aktiviti dlm aircond. Maka berdirilah segala bulu yang ada sebab tak tahan sejuk.

So..material baju ni antara yang penting untuk korang consider sebelum order bju ngan kitaorang.

Tapi kebanyakan tshirt kami..sesuai utk semua aktiviti sebenarnya.

Cuma kalau tahu jenis material tu, mungkin agak selesa sikit time pakai nanti.

Tapi last2..bergantung jugak pada bajet korang sebenarnya.

Kalau bajet ciput…kenalah cari material yang biasa2 je.

Kalau bajet besar sikit…mungkin boleh pilih macam2 material yang korang nak.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Ok…bagi membantu korang memilih material baju yang sesuai, disini saya senaraikan beberapa brand baju yang kitaorang supply sejak dulu lagi.

Saya akan kongsikan brand baju & material sekali supaya korang boleh buat keputusan baju camane korang nak ye….


Tshirt brand 4QUARE

Kebanyakan customer yang order TShirt 4Square ialah customer yang nak baju bajet rendah.

Biasanya baju 4square lebih terkenal dengan baju 100% cotton.Sesuai untuk digunakan untuk apa sahaja aktiviti sebab 100% cotton ni lebih sejuk & selesa kalau nak buat aktiviti lasak & biasa2 je.

Untuk pengetahuan korang, kebanyakan TShirt yang bajet rendah ni dibuat di Bangladesh sebab kos material & buruh lebih murah berbanding jika dibuat kat negara lain.

Walaupun di buat di Bangladesh tapi kualiti still superb.

Harga mungkin rendah tapi saya suka guna baju ni sebab ianya tak terlalu nipis & tak terlalu tebal.

Nak print guna silkscreen printing pun mudah sebab kain dia licin & tak berbulu.

TShirt cotton 4square ni berat dia standard 160gsm. Dulu ada yang 190gsm atau 175gsm tapi sekarang semua 160gsm. Tak tahu kenapa. Kena tanya supplier lah pulak nanti.

Ni contoh baju 4square cotton yang saya katakan tu. Memang sesuai untuk korang yang nak baju yang agak kualiti tapi bajet rendah.


Macam2 kaler ada untuk korang pilih.

Biasa customer yang pilih baju 4square ni, diaorang akan pilih pakej sekali dengan baju lengan pendek, lengan panjang & baju budak sekali.

Satu lagi….baju 4square ni pun kitaorang ada sediakan baju saiz besar jugak.

Saiz dari 4XL ke 8XL tapi harga mahal dari saiz normal. OKlah kan…sekurang2nya ada jugak pilihan untuk korang buat TShirt untuk sape2 je dalam grup korang kan.

Tak kira yang keciiiiikkkk sekali atau yang besaaaaaarrrr sekali….kan….kan…..

Selain daripada TShirt cotton, kitaorang ada jugak TShirt2 material lain seperti kain jersi atau microfiber dalam grup 4square ni.

Material jersi atau microfiber ni sesuai untuk korang yang nak buat aktiviti luar & lasak sikit.

Ada jugak baju budak untuk pilihan korang.

Baju roundneck cotton, jersi & polo.

Baju Polo budak antara yang customer cari sebab susah nak cari baju Polo budak camtu.

Pendekata, brand 4square bukan je ada baju cotton tapi kami sediakan macam2 jenis baju harga bajet yang korang boleh pilih.

Susah sangat….korang klik je button bawah ni untuk lihat apa lagi jenis baju bawah grup 4square ni untuk pilihan korang ye.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

————————————————————————————————————————

  TShirt BRAND ENZO

Baju brand ni antara yang paling TOP & paling laris dalam bisnes cetak baju kitaorang sejak 2010 lagi.

Yang SPECIALNYA TSHIRT ENZO ni ialah diaorang guna material lain untuk baju cotton.

Diaorang guna baju TETRA COTTON. Maknanya bukan 100% cotton.

Tetra Cotton ni anti-shrink atau anti kecut (tak kecut & tak kembang lepas basuh)

TShirt brand Enzo ni biasanya saya rekemen kat customer yang pentingkan kualiti dengan harga yang tak berapa mahal.

Sesuai dengan bajet kebanyakan customer kitaorang.

Lagipun….TShirt brand Enzo sediakan baaaaanyaaaakkkk pilihan TShirt untuk apa sahaja aktiviti korang.

Antara yang paling laris ialah TShirt Muslimah diaorang.


Ni antara contoh yang TSHIRT Muslimah Enzo ada. Banyak lagi kat katalog kitaorang kalau korang nak tengok. KLIK JE SINI!!!

Brand ENZO ni juga ada sediakan 3 jenis TShirt :

1.  Cotton Tetra

2.  Lacoste / Polo

3.  Microfiber atau Jersi

Tetra Cotton ni saya dah bagitau tadi. Ni contohnya….

Baju lacoste biasanya baju berkolar. Nama lain dia baju Polo atau Honeycomb.

Microfiber brand Enzo pun ok jugak. Macam2 pilihan yang korang boleh pilih.

Baju korporat atau F1….ada lengan panjang & pendek.

Sesuai untuk mereka yang nak baju F1 yang menutup aurat & kain yang kualiti tinggi.

Ni antara contoh2 baju Enzo yang dapat saya tunjuk kat sini.

Kalau nak tengok banyak2 lagi…klik je button bawah ni & pilih je mana yang korang berkenan ye.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

—————————————————————————————————————————

 TShirt Brand OREN SPORT

Selain Enzo, Oren Sport jugak antara TShirt yang banyak dapat sambutan dari customer.Macam Enzo jugak….Oren Sport sediakan 3 jenis material TShirt macam Enzo termasuk TShirt korporat & jaket.

Walaupun bagi saya Oren Sport agak mahal sikit tapi kualiti tetap kelas A punya.

Diaorang sediakan macam2 pilihan TShirt yang sesuai dengan aktiviti korang.

Ni antara contoh TShirt yang korang boleh pilih dengan Oren Sport ni…




TShirt Oren Sport ni dah establish dah agak lama dah. Antara company TShirt yang TOP kat Malaysia ni.

Biasanya peniaga cetak TShirt seluruh Malaysia akan tempah TShirt Oren Sport untuk bisnes diaorang sebab brand ni readystock dia memang tak putus2.

Rasanya berjuta2 stok diaorang supply kot sebab tak pernah lagi bila kitaorang order, TShirt tu tak ada stok.

Maknanya kalau order hari ni, esok In Sha Allah sampai.

Sama macam Enzo. Memang readystock diaorang memang tinggi.

Kalau korang rasa nak tengok macam2 lagi baju brand Oren Sport ni, klik je link bawah ni ye.

oren sport

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 


TShirt BRAND GILDAN

Gildan ni asal brand US ni tapi kalau korang nak tahu, TShirt ni dibuat di Bangladesh.Sama macam 4Square. Mungkin diaorang nak kontrol harga kot supaya tak mahal sangat.

Gildan ni sesuai jugak untuk korang yang pentingkan kualiti.

Ni antara TShirt2 yang Gildan ada…


Gildan ada sediakan TShirt sama macam Enzo & Oren Sport.

Cuma cotton dia adalah 100% cotton. Lebih kurang cam 4Square. Cuma ada certain kod baju, kain dia tebal lagi dari 4square.

Kain jersi atau microfiber diaorang pun lain dari Oren Sport & Enzo.

Kalau jersi Gildan dia panggil 100% Performance Dry Pique. Dia bukan macam kain jersi biasa.

Grup hiking suka sangat pakai baju ni sebab diaorang kata cepat kering & tak berbau kalau berpeluh.

Bukan saya kata…tapi GRUP HIKING ni sendiri bagitau kitaorang. Kitaorang tak pegi hiking…tak tahu….hehehe.

Selain daripada tu, diaorang ada jugak ada sediakan sweatshirt & hoodie.

Mungkin harganya nampak cam mahal tapi kualitinya memang ohsem.

Dah ramai yang beli & puji kualiti baju2 ni.

Baju berkolar pun banyak pilihan. Kalau korang rasa nak lain dari yang lain & selesa dipakai, Gildan adalah brand yang korang boleh cuba.

Kalau rasa tak puas tengok gambar diatas & nak pilih macam2 lagi baju Gildan lain, klik je link bawah ni ye.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

—————————————————————————————————————————–

TShirt BRAND ARORASPORT

Ini adalah brand sukan yang paling saya rekemen sebab katalog Arorasport sediakan lebih banyak TShirt untuk bersukan lebih dari brand lain.Brand ni ada sediakan baju jenis SUBLIMATION.

Apa tu SUBLIMATION?

SUBLIMATION ni TShirt kaler warna warni atau fancy yang dilukis terus atas TShirt kain jersi.

Ni namanya TShirt SUBLIMATION.

Kalau korang rasa tahun ni nak pakai TShirt yang colourful camni….korang boleh pilih kat TShirt Arorasport ye.

Tapi bukan je TShirt kain jersi……cotton & lacoste pun diaorang ada.

Muslimah & baju korporat pun ada.

So…tak payah pening2 nak cari TShirt korang tu.

Ada macam2 jenis TShirt korang boleh pilih. Sediakan duit je…..hehehe.

Pada cikgu cikgi yang incharge sukan sekolah tahun ni atau cikgu koperasi, cikgu2 boleh pilih TShirt brand Arorasport ni untuk TShirt sukan sekolah cikgu tahun ni sebab diaorang ada sediakan macam2 stail baju untuk cikgu pilih.

Mungkin cikgu nak yang lain dari yang lain sikit sebab asyik sama je macam tahun2 lepas kan.

So…cikgu boleh pilih macam2 jenis baju yang kat button bawah ni . Bagitau je kitaorang nanti kalau rasa2 berkenan dengan TShirt2 tu nanti.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

—————————————————————————————————————————-

TShirt brand MATAHARI / EMPIRIC

Bagi korang yang mencari TShirt2 selain dari TShirt diatas, satu lagi brand yang saya suggest ialah brand EMPIRIC atau MATAHARI.

Mostly diaorang guna brand Empiric sebenarnya.

Baju ni tak banyak sangat choice tapi kalau rasa nak baju Raglan lengan 3 suku yang kaler lain dari lain sikit…boleh test baju Empiric ni ye.


Ni antara contoh baju yang brand ni sediakan,

Baju ni semua jenis cotton 100% & juga dibuat di Bangladesh.

Kain lebih kurang macam kain 4Square & sesuai untuk apa sahaja aktiviti korang ye…

Kalau rasa nak cuba2 tengok baju2 lain yang brand ni sediakan…klik je button bawah ni.


——————————————————————————————————-

Ini antara TShirt2 yang kami sediakan KHAS untuk anda.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

TSHIRT RAGLAN – COTTON / JERSI

Selain daripada TShirt2 biasa yang korang dah biasa pakai, kitaorang pun ada sediakan TShirt jenis Raglan ataupun TShirt Lengan Kaler lain & body kaler lain.

TShirt jenis ni ada macam2 brand & saya satukan dalam satu page. Senang sikit nak pilih nanti.

Klik je gambar bawah ni & korang dibawak ke page TShirt Raglan kami nanti ye….

TSHIRT MUSLIMAH

TShirt Muslimah ni antara TShirt yang paling popular kat www.mohcetakbaju.com ni.

Memandangkan kesedaran menutup aurat zaman ini dah tinggi…so, kebanyakan muslimat mesti nak order TShirt yang menutup aurat untuk aktiviti diaorang kan.

So..kitaorang sediakan macam2 stail TShirt Muslimah untuk korang pilih.

Klik je link bawah ni & pasti korang berkenan punya….

Ada macam2 lagi kemudahan untuk korang dalam www.mohcetakbaju.com sediakan sebenarnya…

Saya cuba ringkaskan ye….

1.  Kalau rasa tak tahu nak buat design, kitaorang sediakan tempat nak buat design.

2.  Kalau rasa tak ada design TShirt kelas, kami juga ada sediakan TShirt Kelas untuk korang pilih.

3. Kalau rasa tak ada idea nak buat design FAMILY DAY, kami pun ada sediakan jugak.

4.  Kalau rasa TAK ADA IDEA JUGAK…nak buat DESIGN TSHIRT KAHWIN, REWANG atau BEKWOH. Jangan risau, kami juga ada sediakan….


5.  Kalau rasa2 nak buat design DOODLE…kami pun ada sediakan jugak.

Tshirt Doodle

6.  Pastu kalau rasa2 berminat nak jadi ejen, korang boleh jugak jadi ejen kitaorang.


Pendek kata & panjang kata…..macam2 kemudahan yang kitaorang sediakan KHAS untuk anda buat baju bercetak dengan kami.

So…kalau nak cetak baju, seelok2nya diawal tahun camni lah korang kena order TShirt sebab boleh pakai dengan grup korang sampai hujung tahun.

Kalau dah hujung2 tahun baru nak order, rugilah sikit sebab sekejap je boleh pakai sedondon ramai2.

 

So…apalagi…

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Kitaorang sentiasa membantu & melayan anda walau dengan apa cara sekalipun.

Sampai jumpa lagi…tata…titi…tutu…….

Dari teratak kecil kami,

Abg Nik & Kak Salina

PROJEK(buat duit) CETAK TSHIRT SELURUH MALAYSIA TERMASUK SABAH SARAWAK 2018

 

Hai,

Salam Cetak Baju semua.

Selamat Tahun Baru 2018.

Bagi korang yang dah jadi ejen kami & belum jadi ejen lagi…inilah masanya untuk korang plan betul2 untuk buat duit dengan bisnes TShirt korang.

Kalau pada Tahun 2017 sebelum ni, ada beberapa orang ejen saya yang memang betul2 buat duit dengan menjual TShirt hasil design diaorang untuk sekolah, universiti & lain2  ke seluruh Malaysia. DIULANGI…..KE SELURUH MALAYSIA (Bukan sekitar tempat diaorang je)

Diaorang designkan, promote kat seluruh Malaysia & kitaorang tolong print & pos.

Dia ambik untung atas angin je.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Saya recap balik ejen2 yang telah buat beribu2 RM dengan tempahan diaorang tu  sebelum ni ye.

  1. Sorang student ni..baru je FORM 4 tapi mampu tempah sebanyak 3,500++ helai TShirt untuk sekolah seluruh Malaysia.

Bayangkan lah kalau dia ambik untuk RM5 sehelai sahaja pun, dia mampu buat duit atas angin dalam RM17,500 buta2 je (RM54,000.00 secara kasar)

Tak payah print & tak payah pikir nak pos.

Kerja dia promote & cari order je.

Kalau nak detail, KLIK SINI untuk lihat artikel penuh pasal kejayaan budak ni. Pasti korang rasa terbakar bila baca kisah dia.

Siap dengan bukti lagi.

 

2.  Ada sorang lagi budak…time tu lepas SPM, dia ambik order untuk sekolah seluruh Malaysia termasuk Sabah Sarawak.

Yang ni dia tempah dalam 700 helai camtu tapi still dapat untung besar jugak.

Maknanya kalau dia ambik untung RM5 selai…so, dia dapat untung atas angin dalam RM3,500 camtu.

Boleh beli Iphone baru tu. Sape nak bagi kan…

Yang ni pun kalau korang nak baca cerita dia, KLIK SINI & tengok bukti sebenar tempahan dia kat situ.

 

3.  Yang baru2 ni….budak Politeknik. Yang ni saya terus terang jelah ye.

Yang ni pun dia ambik order Politeknik seluruh Malaysia jugak.

Ada 20 Politeknik yang dia ambik order dengan tempahan dalam 455 helai.

So..kalau dia ambik untung RM5 sehelai, dia dapat untung atas angin dalam RM2,275 camtu. Tapi tu kalau ambik untung RM5 selai. Saya rasa mungkin dia ambik lebih lagi kot.

Cer lihat bukti tempahan bro ni untuk korang lihat sendiri jumlah tempahan dia sebelum ni.

 

4.  Ada jugak regular customer saya yang dah sampai tahap SPECIAL AGENT dari Sabah.

Dia ambik order untuk seluruh PRASEKOLAH kat daerah dia duduk.

Sekarang ni pun tengah siapkan order dia ni dalam beberapa ratus helai.

Itu dia just tumpu daerah dia je..kalau satu Malaysia tak ke beribu2 untung dia dapat.

Lihat beberapa invois yang saya sediakan untuk dia sebelum ni supaya korang rasa excited untuk buat projek TShirt seluruh Malaysia tahun depan nanti bersama2 kitaorang.

Ni antara invois2 SPECIAL AGENT saya tu yang saya sempat upload dalam ni.

Sampai sekarang dia masih lagi order tak henti2 dengan kami.

Pastu ejen2 lain ada jugak tengah buat duit tapi hanya dalam kuantiti yang biasa2 je.

So…kalau budak2 ni atau ejen2 ni boleh buat. Korang apa lagi. Kita semua manusia biasa je.

Jom ikut kitaorang plan betul2 buat duit untuk tempahan seluruh Malaysia dalam Tahun 2018 ni ye.

Kalau rasa macam tak reti nak buat untuk seluruh Malaysia, korang start dulu dengan tempahan kecil2an kat tempat korang.

Pastu besarkan sikit ke tempat tinggal korang, naik ke daerah, negeri, negara & pastu mana tahu sampai ke oversea.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ada beberapa cadangan kalau korang rasa nak buat TShirt untuk tempahan seluruh Malaysia ni..

  1.  TShirt BATCH – maknanya korang just ambik batch tahun tertentu atau course tertentu yang ada kat tempat korang belajar & seluruh cawangan seluruh Malaysia.

  2. TShirt COURSE – print TShirt untuk course atau kursus korang je tapi ambik dari cawangan seluruh Malaysia

  3. TShirt TEMPAT KORANG BELAJAR – Contohnya, TShirt UPM seluruh Malaysia, TShirt Sekolah Berasrama Penuh seluruh Malaysia, MRSM seluruh Malaysia, Politeknik seluruh Malaysia dll.Print camni lebih besar dia punya untung sebab libatkan semua orang kat tempat belajar tu.

  4. TShirt KILANG atau TEMPAT KORANG KERJA – Start ngan tempat korang kerja dulu. Pastu luaskan ke cawangan2 seluruh Malaysia.

  5.  TShirt IKUT NEGARA – Mungkin ada pekerja luar negara seperti INDON, BANGLA, NEPAL, MYANMAR dll kat tempat korang. Boleh start kat tempat korang dulu.Pastu upah sorang kepala untuk ambik order seluruh Malaysia. Bagi dia komisyen atau suruh dia mark up harga sendiri.

    Konfem laku gila.

  6.  TShirt PEJABAT KERAJAAN – Start dengan tempat korang dulu. Pastu kembangkan ke cawangan seluruh Malaysia.

 

Itu antara contoh2 tempat atau TShirt seluruh Malaysia yang korang boleh buat.

So….tolong jangan bagi alasan demi alasan tak boleh buat ye.

Belum start lagi dah cakap tak boleh buat. Sedangkan dah ada bukti…budak Form 4 pun boleh buat duit untuk tempahan seluruh Malaysia.

TAPI terpulang pada korang….kalau nak order untuk diri sendiri & grup korang je pun boleh jugak sebab kami ada macam2 jenis TShirt yang korang boleh order ye….

 

So….dihujung Tahun 2017 ni, marilah sama2 kita lihat macam2 jenis TShirt yang kami telah siapkan dari mula kami bisnes iaitu sejak Tahun 2010 himggalah sekarang…..

Inilah bukti perniagaan kami & korang jangan risau sebab apa yang ditunjukkan ni adalah bukti sebenar tempahan baju yang tak putus2 kitaorang terima sejak dulu lagi…

cetak baju kelas t shirt kelas

tshirt kelas

t shirt kelas baju t shirt kelas t shirt kelas cetak baju kelas baju kelas cetak baju kelas baju kelas cetak baju cetak baju kelas baju kelas tshirt kelas

Nilah antara beribu2 gambar yang mampu saya upload dalam blog saya hari ni.

Korang boleh je skrol ke bawah2 lagi untuk lihat macam2 cerita & macam2 gambar baju yang kitaorang pernah buat sebelum ni.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

So…tunggu apa lagi. Tahun 2018 adalah tahun paling sesuai untuk korang bergaya dengan TShirt grup korang & tahun yang hebat untuk korang start buat duit dengan bisnes TShirt korang…

Selamat Berjaya kepada semua…..baaaaiiiiii….

Ikhlas Membantu :

Abg Nik & Kak Salina

Apa kata customer tentang cetak TShirt kami?

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Rasanya dah lama tak upload cerita dalam blog ni. Last hari tu awal bulan 9 rasanya.

Maaflah pada korang yang menunggu2 cerita kami di www.mohcetakbaju.com ni.

Kebelakangan ni order naik mendadak & tak cukup tangan nak siapkan baju tu.

Sekarang ni lega sikit sebab banyak yang dah diselesaikan. So..dapat le luangkan masa untuk share tips & cerita pasal bisnes kami ni kat korang.

Hari ni saya tak nak cerita panjang lebar pasal TShirt tapi nak kongsi ngan korang tentang apa kata customer sendiri tentang kami.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Demi Allah……ni antara bukti2 sebenar conversation kami ngan customer yang baru dapat baju & Alhadulillah puas hati dengan servis kami.

Ini hanya sebahagian je..kalau nak upload semua nanti penuh lak blog ni nanti.

 

 

Ni antara mesej2 Whatsapp yang dapat saya kongsikan dengan korang supaya korang lebih konfiden lagi nak order dengan kitaorang.

Ada jugak gambar2 baju customer sendiri yang share kat kitaorang. Gambar pakai baju tu ramai2. Macam bawah ni.

Kalau korang nak tengok banyak lagi gambar2 customer atau TESTIMONI kami, klik button bawah ni & lihat bagaimana gembiranya diaorang dapat baju yang kitaorang cetak tu ye…

 

 

 

Bawah ni design TShirt REWANG!

 

 


OKLAH
….macam hari2 biasa. Kalau tak share deisgn baju yang customer tempah, memang tak sah.

So…apa cerita cetak baju kami hari ni….

Ni antara tshirt yang kitaorang siapkan baru2 ni. 2 kaler print je. Hitam & pink. Yang putih tu guna background baju.

Memang sempoi sebab guna teknik halftone. Kalau korang nak letak gambar group sendiri pun boleh…

Ni baju kelas bakal2 engineer ni. Baru form 5 tapi dah ada baju camni. Mudah2an makbul doa.

Design nak print tu pun kena edit balik supaya senang tembus kat kain silkscreen tu. Kalau tak edit semula, konfem design dia blur je & tak cantik masa print nanti. So..kena caj upah design semula sikit nanti.

Yang ni design doodle. Budak2 suka sangat baju camni. Korang tak payah susah2 cari design tu sebab kitaorang pun ada supply semua design tu.

Klik kat gambar bawah ni untuk lihat contoh design doodle kami yang ada ye!

 

Yang ni sempoi je sebab buat design teknik halftone. Maknanya print 1 kaler tapi macam design asal.

Korang yang nak buat untuk group korang, family atau apa sahaja aktiviti korang pun boleh. Memang cantik.

 

Yang ni bahagian depan guna stiker tapi bukan sebarang stiker. Ini stiker high quality.

Baju anak ada selai print guna stiker ni. Alhamdulillah dah banyak kali basuh pun masih maintain lagi. Tak tanggal.

Tak macam sesetengah stiker yang tak tahan lama. In Sha Allah..memang puas hati.

Yang ni baju family day…print 2 kaler depan & 2 kaler belakang.

Design ni customer yang bagi & memang menyerlah naik warna dia. Saya suka…saya suka……

Gambar kartun Mickey Mouse camni pun ada orang order. Tak kisah..lelaki ke perempuan. Budak atau dewasa. Semua boleh pakai.

Apa yang penting…..”KERJAAASAMAAA…..” kata Wonder Pet.

So…setakat ni lah dulu.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ingat ye…kami bukan je boleh print ikut design korang, kami jugak ada sediakan macam2 jenis baju readymade untuk korang pilih.

Klik je kat katalog2 baju kat atas nun (kalau guna hp klik kat bahagian MENU) untuk lihat macam2 stail & brand baju yang kami ada ye.

So..sampai jumpa lagi…

Baaaaiiiiiii…..

Ikhlas Berkongsi,

Abg Nik & Kak Salina
0192254028 / 0193643692

%d bloggers like this: