Category Archives: Baju Kelas

Macam2 stail baju kelas.

Material tshirt camane yg korang cari utk grup tshirt korang?


Hai & Salam Cetak Baju semua,

Apa khabar semua? Kami doakan korang semua berjaya dalam bidang masing2……In Sha Allah.

Ni nak bantu sikit korang camane nak order TShirt ikut selera korang ni…

Sebelum tu nak bagitahu ni…setakat ni dari Tahun 2010, kitaorang dah siapkan lebih daripada 100,000++ helai TShirt untuk pelanggan2 kami & In Sha Allah angka ni akan sentiasa meningkat…Alhamdulillah.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

So….bagi korang yg dah berkira2 nak order tshirt utk aktiviti korang, disini saya nak kongsi sikit pasal material bju yang korang boleh pilih.

Material bju ni penting utk aktiviti korang sebab kalau salah pilih, takut tak selesa dengan event korang.

Mungkin korang silap pilih cotton tebal tapi nak guna untuk aktiviti outdoor.
Tak ke berpeluh2 ketiak akibat salah pilih tshirt tu.

Tak pun pilih tshirt nipis tp aktiviti dlm aircond. Maka berdirilah segala bulu yang ada sebab tak tahan sejuk.

So..material baju ni antara yang penting untuk korang consider sebelum order bju ngan kitaorang.

Tapi kebanyakan tshirt kami..sesuai utk semua aktiviti sebenarnya.

Cuma kalau tahu jenis material tu, mungkin agak selesa sikit time pakai nanti.

Tapi last2..bergantung jugak pada bajet korang sebenarnya.

Kalau bajet ciput…kenalah cari material yang biasa2 je.

Kalau bajet besar sikit…mungkin boleh pilih macam2 material yang korang nak.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Ok…bagi membantu korang memilih material baju yang sesuai, disini saya senaraikan beberapa brand baju yang kitaorang supply sejak dulu lagi.

Saya akan kongsikan brand baju & material sekali supaya korang boleh buat keputusan baju camane korang nak ye….


Tshirt brand 4QUARE

Kebanyakan customer yang order TShirt 4Square ialah customer yang nak baju bajet rendah.

Biasanya baju 4square lebih terkenal dengan baju 100% cotton.Sesuai untuk digunakan untuk apa sahaja aktiviti sebab 100% cotton ni lebih sejuk & selesa kalau nak buat aktiviti lasak & biasa2 je.

Untuk pengetahuan korang, kebanyakan TShirt yang bajet rendah ni dibuat di Bangladesh sebab kos material & buruh lebih murah berbanding jika dibuat kat negara lain.

Walaupun di buat di Bangladesh tapi kualiti still superb.

Harga mungkin rendah tapi saya suka guna baju ni sebab ianya tak terlalu nipis & tak terlalu tebal.

Nak print guna silkscreen printing pun mudah sebab kain dia licin & tak berbulu.

TShirt cotton 4square ni berat dia standard 160gsm. Dulu ada yang 190gsm atau 175gsm tapi sekarang semua 160gsm. Tak tahu kenapa. Kena tanya supplier lah pulak nanti.

Ni contoh baju 4square cotton yang saya katakan tu. Memang sesuai untuk korang yang nak baju yang agak kualiti tapi bajet rendah.


Macam2 kaler ada untuk korang pilih.

Biasa customer yang pilih baju 4square ni, diaorang akan pilih pakej sekali dengan baju lengan pendek, lengan panjang & baju budak sekali.

Satu lagi….baju 4square ni pun kitaorang ada sediakan baju saiz besar jugak.

Saiz dari 4XL ke 8XL tapi harga mahal dari saiz normal. OKlah kan…sekurang2nya ada jugak pilihan untuk korang buat TShirt untuk sape2 je dalam grup korang kan.

Tak kira yang keciiiiikkkk sekali atau yang besaaaaaarrrr sekali….kan….kan…..

Selain daripada TShirt cotton, kitaorang ada jugak TShirt2 material lain seperti kain jersi atau microfiber dalam grup 4square ni.

Material jersi atau microfiber ni sesuai untuk korang yang nak buat aktiviti luar & lasak sikit.

Ada jugak baju budak untuk pilihan korang.

Baju roundneck cotton, jersi & polo.

Baju Polo budak antara yang customer cari sebab susah nak cari baju Polo budak camtu.

Pendekata, brand 4square bukan je ada baju cotton tapi kami sediakan macam2 jenis baju harga bajet yang korang boleh pilih.

Susah sangat….korang klik je button bawah ni untuk lihat apa lagi jenis baju bawah grup 4square ni untuk pilihan korang ye.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

————————————————————————————————————————

  TShirt BRAND ENZO

Baju brand ni antara yang paling TOP & paling laris dalam bisnes cetak baju kitaorang sejak 2010 lagi.

Yang SPECIALNYA TSHIRT ENZO ni ialah diaorang guna material lain untuk baju cotton.

Diaorang guna baju TETRA COTTON. Maknanya bukan 100% cotton.

Tetra Cotton ni anti-shrink atau anti kecut (tak kecut & tak kembang lepas basuh)

TShirt brand Enzo ni biasanya saya rekemen kat customer yang pentingkan kualiti dengan harga yang tak berapa mahal.

Sesuai dengan bajet kebanyakan customer kitaorang.

Lagipun….TShirt brand Enzo sediakan baaaaanyaaaakkkk pilihan TShirt untuk apa sahaja aktiviti korang.

Antara yang paling laris ialah TShirt Muslimah diaorang.


Ni antara contoh yang TSHIRT Muslimah Enzo ada. Banyak lagi kat katalog kitaorang kalau korang nak tengok. KLIK JE SINI!!!

Brand ENZO ni juga ada sediakan 3 jenis TShirt :

1.  Cotton Tetra

2.  Lacoste / Polo

3.  Microfiber atau Jersi

Tetra Cotton ni saya dah bagitau tadi. Ni contohnya….

Baju lacoste biasanya baju berkolar. Nama lain dia baju Polo atau Honeycomb.

Microfiber brand Enzo pun ok jugak. Macam2 pilihan yang korang boleh pilih.

Baju korporat atau F1….ada lengan panjang & pendek.

Sesuai untuk mereka yang nak baju F1 yang menutup aurat & kain yang kualiti tinggi.

Ni antara contoh2 baju Enzo yang dapat saya tunjuk kat sini.

Kalau nak tengok banyak2 lagi…klik je button bawah ni & pilih je mana yang korang berkenan ye.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

—————————————————————————————————————————

 TShirt Brand OREN SPORT

Selain Enzo, Oren Sport jugak antara TShirt yang banyak dapat sambutan dari customer.Macam Enzo jugak….Oren Sport sediakan 3 jenis material TShirt macam Enzo termasuk TShirt korporat & jaket.

Walaupun bagi saya Oren Sport agak mahal sikit tapi kualiti tetap kelas A punya.

Diaorang sediakan macam2 pilihan TShirt yang sesuai dengan aktiviti korang.

Ni antara contoh TShirt yang korang boleh pilih dengan Oren Sport ni…




TShirt Oren Sport ni dah establish dah agak lama dah. Antara company TShirt yang TOP kat Malaysia ni.

Biasanya peniaga cetak TShirt seluruh Malaysia akan tempah TShirt Oren Sport untuk bisnes diaorang sebab brand ni readystock dia memang tak putus2.

Rasanya berjuta2 stok diaorang supply kot sebab tak pernah lagi bila kitaorang order, TShirt tu tak ada stok.

Maknanya kalau order hari ni, esok In Sha Allah sampai.

Sama macam Enzo. Memang readystock diaorang memang tinggi.

Kalau korang rasa nak tengok macam2 lagi baju brand Oren Sport ni, klik je link bawah ni ye.

oren sport

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 


TShirt BRAND GILDAN

Gildan ni asal brand US ni tapi kalau korang nak tahu, TShirt ni dibuat di Bangladesh.Sama macam 4Square. Mungkin diaorang nak kontrol harga kot supaya tak mahal sangat.

Gildan ni sesuai jugak untuk korang yang pentingkan kualiti.

Ni antara TShirt2 yang Gildan ada…


Gildan ada sediakan TShirt sama macam Enzo & Oren Sport.

Cuma cotton dia adalah 100% cotton. Lebih kurang cam 4Square. Cuma ada certain kod baju, kain dia tebal lagi dari 4square.

Kain jersi atau microfiber diaorang pun lain dari Oren Sport & Enzo.

Kalau jersi Gildan dia panggil 100% Performance Dry Pique. Dia bukan macam kain jersi biasa.

Grup hiking suka sangat pakai baju ni sebab diaorang kata cepat kering & tak berbau kalau berpeluh.

Bukan saya kata…tapi GRUP HIKING ni sendiri bagitau kitaorang. Kitaorang tak pegi hiking…tak tahu….hehehe.

Selain daripada tu, diaorang ada jugak ada sediakan sweatshirt & hoodie.

Mungkin harganya nampak cam mahal tapi kualitinya memang ohsem.

Dah ramai yang beli & puji kualiti baju2 ni.

Baju berkolar pun banyak pilihan. Kalau korang rasa nak lain dari yang lain & selesa dipakai, Gildan adalah brand yang korang boleh cuba.

Kalau rasa tak puas tengok gambar diatas & nak pilih macam2 lagi baju Gildan lain, klik je link bawah ni ye.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

—————————————————————————————————————————–

TShirt BRAND ARORASPORT

Ini adalah brand sukan yang paling saya rekemen sebab katalog Arorasport sediakan lebih banyak TShirt untuk bersukan lebih dari brand lain.Brand ni ada sediakan baju jenis SUBLIMATION.

Apa tu SUBLIMATION?

SUBLIMATION ni TShirt kaler warna warni atau fancy yang dilukis terus atas TShirt kain jersi.

Ni namanya TShirt SUBLIMATION.

Kalau korang rasa tahun ni nak pakai TShirt yang colourful camni….korang boleh pilih kat TShirt Arorasport ye.

Tapi bukan je TShirt kain jersi……cotton & lacoste pun diaorang ada.

Muslimah & baju korporat pun ada.

So…tak payah pening2 nak cari TShirt korang tu.

Ada macam2 jenis TShirt korang boleh pilih. Sediakan duit je…..hehehe.

Pada cikgu cikgi yang incharge sukan sekolah tahun ni atau cikgu koperasi, cikgu2 boleh pilih TShirt brand Arorasport ni untuk TShirt sukan sekolah cikgu tahun ni sebab diaorang ada sediakan macam2 stail baju untuk cikgu pilih.

Mungkin cikgu nak yang lain dari yang lain sikit sebab asyik sama je macam tahun2 lepas kan.

So…cikgu boleh pilih macam2 jenis baju yang kat button bawah ni . Bagitau je kitaorang nanti kalau rasa2 berkenan dengan TShirt2 tu nanti.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

—————————————————————————————————————————-

TShirt brand MATAHARI / EMPIRIC

Bagi korang yang mencari TShirt2 selain dari TShirt diatas, satu lagi brand yang saya suggest ialah brand EMPIRIC atau MATAHARI.

Mostly diaorang guna brand Empiric sebenarnya.

Baju ni tak banyak sangat choice tapi kalau rasa nak baju Raglan lengan 3 suku yang kaler lain dari lain sikit…boleh test baju Empiric ni ye.


Ni antara contoh baju yang brand ni sediakan,

Baju ni semua jenis cotton 100% & juga dibuat di Bangladesh.

Kain lebih kurang macam kain 4Square & sesuai untuk apa sahaja aktiviti korang ye…

Kalau rasa nak cuba2 tengok baju2 lain yang brand ni sediakan…klik je button bawah ni.


——————————————————————————————————-

Ini antara TShirt2 yang kami sediakan KHAS untuk anda.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

TSHIRT RAGLAN – COTTON / JERSI

Selain daripada TShirt2 biasa yang korang dah biasa pakai, kitaorang pun ada sediakan TShirt jenis Raglan ataupun TShirt Lengan Kaler lain & body kaler lain.

TShirt jenis ni ada macam2 brand & saya satukan dalam satu page. Senang sikit nak pilih nanti.

Klik je gambar bawah ni & korang dibawak ke page TShirt Raglan kami nanti ye….

TSHIRT MUSLIMAH

TShirt Muslimah ni antara TShirt yang paling popular kat www.mohcetakbaju.com ni.

Memandangkan kesedaran menutup aurat zaman ini dah tinggi…so, kebanyakan muslimat mesti nak order TShirt yang menutup aurat untuk aktiviti diaorang kan.

So..kitaorang sediakan macam2 stail TShirt Muslimah untuk korang pilih.

Klik je link bawah ni & pasti korang berkenan punya….

Ada macam2 lagi kemudahan untuk korang dalam www.mohcetakbaju.com sediakan sebenarnya…

Saya cuba ringkaskan ye….

1.  Kalau rasa tak tahu nak buat design, kitaorang sediakan tempat nak buat design.

2.  Kalau rasa tak ada design TShirt kelas, kami juga ada sediakan TShirt Kelas untuk korang pilih.

3. Kalau rasa tak ada idea nak buat design FAMILY DAY, kami pun ada sediakan jugak.

4.  Kalau rasa TAK ADA IDEA JUGAK…nak buat DESIGN TSHIRT KAHWIN, REWANG atau BEKWOH. Jangan risau, kami juga ada sediakan….


5.  Kalau rasa2 nak buat design DOODLE…kami pun ada sediakan jugak.

Tshirt Doodle

6.  Pastu kalau rasa2 berminat nak jadi ejen, korang boleh jugak jadi ejen kitaorang.


Pendek kata & panjang kata…..macam2 kemudahan yang kitaorang sediakan KHAS untuk anda buat baju bercetak dengan kami.

So…kalau nak cetak baju, seelok2nya diawal tahun camni lah korang kena order TShirt sebab boleh pakai dengan grup korang sampai hujung tahun.

Kalau dah hujung2 tahun baru nak order, rugilah sikit sebab sekejap je boleh pakai sedondon ramai2.

 

So…apalagi…

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Kitaorang sentiasa membantu & melayan anda walau dengan apa cara sekalipun.

Sampai jumpa lagi…tata…titi…tutu…….

Dari teratak kecil kami,

Abg Nik & Kak Salina

PROJEK(buat duit) CETAK TSHIRT SELURUH MALAYSIA TERMASUK SABAH SARAWAK 2018

 

Hai,

Salam Cetak Baju semua.

Selamat Tahun Baru 2018.

Bagi korang yang dah jadi ejen kami & belum jadi ejen lagi…inilah masanya untuk korang plan betul2 untuk buat duit dengan bisnes TShirt korang.

Kalau pada Tahun 2017 sebelum ni, ada beberapa orang ejen saya yang memang betul2 buat duit dengan menjual TShirt hasil design diaorang untuk sekolah, universiti & lain2  ke seluruh Malaysia. DIULANGI…..KE SELURUH MALAYSIA (Bukan sekitar tempat diaorang je)

Diaorang designkan, promote kat seluruh Malaysia & kitaorang tolong print & pos.

Dia ambik untung atas angin je.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Saya recap balik ejen2 yang telah buat beribu2 RM dengan tempahan diaorang tu  sebelum ni ye.

  1. Sorang student ni..baru je FORM 4 tapi mampu tempah sebanyak 3,500++ helai TShirt untuk sekolah seluruh Malaysia.

Bayangkan lah kalau dia ambik untuk RM5 sehelai sahaja pun, dia mampu buat duit atas angin dalam RM17,500 buta2 je (RM54,000.00 secara kasar)

Tak payah print & tak payah pikir nak pos.

Kerja dia promote & cari order je.

Kalau nak detail, KLIK SINI untuk lihat artikel penuh pasal kejayaan budak ni. Pasti korang rasa terbakar bila baca kisah dia.

Siap dengan bukti lagi.

 

2.  Ada sorang lagi budak…time tu lepas SPM, dia ambik order untuk sekolah seluruh Malaysia termasuk Sabah Sarawak.

Yang ni dia tempah dalam 700 helai camtu tapi still dapat untung besar jugak.

Maknanya kalau dia ambik untung RM5 selai…so, dia dapat untung atas angin dalam RM3,500 camtu.

Boleh beli Iphone baru tu. Sape nak bagi kan…

Yang ni pun kalau korang nak baca cerita dia, KLIK SINI & tengok bukti sebenar tempahan dia kat situ.

 

3.  Yang baru2 ni….budak Politeknik. Yang ni saya terus terang jelah ye.

Yang ni pun dia ambik order Politeknik seluruh Malaysia jugak.

Ada 20 Politeknik yang dia ambik order dengan tempahan dalam 455 helai.

So..kalau dia ambik untung RM5 sehelai, dia dapat untung atas angin dalam RM2,275 camtu. Tapi tu kalau ambik untung RM5 selai. Saya rasa mungkin dia ambik lebih lagi kot.

Cer lihat bukti tempahan bro ni untuk korang lihat sendiri jumlah tempahan dia sebelum ni.

 

4.  Ada jugak regular customer saya yang dah sampai tahap SPECIAL AGENT dari Sabah.

Dia ambik order untuk seluruh PRASEKOLAH kat daerah dia duduk.

Sekarang ni pun tengah siapkan order dia ni dalam beberapa ratus helai.

Itu dia just tumpu daerah dia je..kalau satu Malaysia tak ke beribu2 untung dia dapat.

Lihat beberapa invois yang saya sediakan untuk dia sebelum ni supaya korang rasa excited untuk buat projek TShirt seluruh Malaysia tahun depan nanti bersama2 kitaorang.

Ni antara invois2 SPECIAL AGENT saya tu yang saya sempat upload dalam ni.

Sampai sekarang dia masih lagi order tak henti2 dengan kami.

Pastu ejen2 lain ada jugak tengah buat duit tapi hanya dalam kuantiti yang biasa2 je.

So…kalau budak2 ni atau ejen2 ni boleh buat. Korang apa lagi. Kita semua manusia biasa je.

Jom ikut kitaorang plan betul2 buat duit untuk tempahan seluruh Malaysia dalam Tahun 2018 ni ye.

Kalau rasa macam tak reti nak buat untuk seluruh Malaysia, korang start dulu dengan tempahan kecil2an kat tempat korang.

Pastu besarkan sikit ke tempat tinggal korang, naik ke daerah, negeri, negara & pastu mana tahu sampai ke oversea.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ada beberapa cadangan kalau korang rasa nak buat TShirt untuk tempahan seluruh Malaysia ni..

  1.  TShirt BATCH – maknanya korang just ambik batch tahun tertentu atau course tertentu yang ada kat tempat korang belajar & seluruh cawangan seluruh Malaysia.

  2. TShirt COURSE – print TShirt untuk course atau kursus korang je tapi ambik dari cawangan seluruh Malaysia

  3. TShirt TEMPAT KORANG BELAJAR – Contohnya, TShirt UPM seluruh Malaysia, TShirt Sekolah Berasrama Penuh seluruh Malaysia, MRSM seluruh Malaysia, Politeknik seluruh Malaysia dll.Print camni lebih besar dia punya untung sebab libatkan semua orang kat tempat belajar tu.

  4. TShirt KILANG atau TEMPAT KORANG KERJA – Start ngan tempat korang kerja dulu. Pastu luaskan ke cawangan2 seluruh Malaysia.

  5.  TShirt IKUT NEGARA – Mungkin ada pekerja luar negara seperti INDON, BANGLA, NEPAL, MYANMAR dll kat tempat korang. Boleh start kat tempat korang dulu.Pastu upah sorang kepala untuk ambik order seluruh Malaysia. Bagi dia komisyen atau suruh dia mark up harga sendiri.

    Konfem laku gila.

  6.  TShirt PEJABAT KERAJAAN – Start dengan tempat korang dulu. Pastu kembangkan ke cawangan seluruh Malaysia.

 

Itu antara contoh2 tempat atau TShirt seluruh Malaysia yang korang boleh buat.

So….tolong jangan bagi alasan demi alasan tak boleh buat ye.

Belum start lagi dah cakap tak boleh buat. Sedangkan dah ada bukti…budak Form 4 pun boleh buat duit untuk tempahan seluruh Malaysia.

TAPI terpulang pada korang….kalau nak order untuk diri sendiri & grup korang je pun boleh jugak sebab kami ada macam2 jenis TShirt yang korang boleh order ye….

 

So….dihujung Tahun 2017 ni, marilah sama2 kita lihat macam2 jenis TShirt yang kami telah siapkan dari mula kami bisnes iaitu sejak Tahun 2010 himggalah sekarang…..

Inilah bukti perniagaan kami & korang jangan risau sebab apa yang ditunjukkan ni adalah bukti sebenar tempahan baju yang tak putus2 kitaorang terima sejak dulu lagi…

cetak baju kelas t shirt kelas

tshirt kelas

t shirt kelas baju t shirt kelas t shirt kelas cetak baju kelas baju kelas cetak baju kelas baju kelas cetak baju cetak baju kelas baju kelas tshirt kelas

Nilah antara beribu2 gambar yang mampu saya upload dalam blog saya hari ni.

Korang boleh je skrol ke bawah2 lagi untuk lihat macam2 cerita & macam2 gambar baju yang kitaorang pernah buat sebelum ni.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

So…tunggu apa lagi. Tahun 2018 adalah tahun paling sesuai untuk korang bergaya dengan TShirt grup korang & tahun yang hebat untuk korang start buat duit dengan bisnes TShirt korang…

Selamat Berjaya kepada semua…..baaaaiiiiii….

Ikhlas Membantu :

Abg Nik & Kak Salina

Apa kata customer tentang cetak TShirt kami?

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Rasanya dah lama tak upload cerita dalam blog ni. Last hari tu awal bulan 9 rasanya.

Maaflah pada korang yang menunggu2 cerita kami di www.mohcetakbaju.com ni.

Kebelakangan ni order naik mendadak & tak cukup tangan nak siapkan baju tu.

Sekarang ni lega sikit sebab banyak yang dah diselesaikan. So..dapat le luangkan masa untuk share tips & cerita pasal bisnes kami ni kat korang.

Hari ni saya tak nak cerita panjang lebar pasal TShirt tapi nak kongsi ngan korang tentang apa kata customer sendiri tentang kami.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Demi Allah……ni antara bukti2 sebenar conversation kami ngan customer yang baru dapat baju & Alhadulillah puas hati dengan servis kami.

Ini hanya sebahagian je..kalau nak upload semua nanti penuh lak blog ni nanti.

 

 

Ni antara mesej2 Whatsapp yang dapat saya kongsikan dengan korang supaya korang lebih konfiden lagi nak order dengan kitaorang.

Ada jugak gambar2 baju customer sendiri yang share kat kitaorang. Gambar pakai baju tu ramai2. Macam bawah ni.

Kalau korang nak tengok banyak lagi gambar2 customer atau TESTIMONI kami, klik button bawah ni & lihat bagaimana gembiranya diaorang dapat baju yang kitaorang cetak tu ye…

 

 

 

Bawah ni design TShirt REWANG!

 

 


OKLAH
….macam hari2 biasa. Kalau tak share deisgn baju yang customer tempah, memang tak sah.

So…apa cerita cetak baju kami hari ni….

Ni antara tshirt yang kitaorang siapkan baru2 ni. 2 kaler print je. Hitam & pink. Yang putih tu guna background baju.

Memang sempoi sebab guna teknik halftone. Kalau korang nak letak gambar group sendiri pun boleh…

Ni baju kelas bakal2 engineer ni. Baru form 5 tapi dah ada baju camni. Mudah2an makbul doa.

Design nak print tu pun kena edit balik supaya senang tembus kat kain silkscreen tu. Kalau tak edit semula, konfem design dia blur je & tak cantik masa print nanti. So..kena caj upah design semula sikit nanti.

Yang ni design doodle. Budak2 suka sangat baju camni. Korang tak payah susah2 cari design tu sebab kitaorang pun ada supply semua design tu.

Klik kat gambar bawah ni untuk lihat contoh design doodle kami yang ada ye!

 

Yang ni sempoi je sebab buat design teknik halftone. Maknanya print 1 kaler tapi macam design asal.

Korang yang nak buat untuk group korang, family atau apa sahaja aktiviti korang pun boleh. Memang cantik.

 

Yang ni bahagian depan guna stiker tapi bukan sebarang stiker. Ini stiker high quality.

Baju anak ada selai print guna stiker ni. Alhamdulillah dah banyak kali basuh pun masih maintain lagi. Tak tanggal.

Tak macam sesetengah stiker yang tak tahan lama. In Sha Allah..memang puas hati.

Yang ni baju family day…print 2 kaler depan & 2 kaler belakang.

Design ni customer yang bagi & memang menyerlah naik warna dia. Saya suka…saya suka……

Gambar kartun Mickey Mouse camni pun ada orang order. Tak kisah..lelaki ke perempuan. Budak atau dewasa. Semua boleh pakai.

Apa yang penting…..”KERJAAASAMAAA…..” kata Wonder Pet.

So…setakat ni lah dulu.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ingat ye…kami bukan je boleh print ikut design korang, kami jugak ada sediakan macam2 jenis baju readymade untuk korang pilih.

Klik je kat katalog2 baju kat atas nun (kalau guna hp klik kat bahagian MENU) untuk lihat macam2 stail & brand baju yang kami ada ye.

So..sampai jumpa lagi…

Baaaaiiiiiii…..

Ikhlas Berkongsi,

Abg Nik & Kak Salina
0192254028 / 0193643692

Boring dengan design Tshirt Kelas yang biasa2 je….nak rasa design lain dari lain lak….

Hai,

Salam cetak baju & salam merdeka semua.

Sy doakan semua sihat & berjaya dgn hidup masing2.

Sekarang ni dah masuk bulan 9. Maknanya ada 3 bulan lagi tahun 2017 nak tamat.

Kalau cuti sekolah..ada 2 bulan lagi.

Nak tanya ni…korang dah ada ke tshirt kenangan korang utk 2017 ni ke?

Pada yang nak buat tshirt kelas…ni lah masa yg sesuai utk korang sebab nanti bila dah masuk tahun baru, mungkin korang dah tak sekolah tu dah.

Pastu mungkin korang ada ambik periksa besar thn ni mcm SPM, PT3, UPSR, exam kat kolej, u, pondok atau apa sahaja tempat pengajian.

Time ni le korang buat tshirt yg boleh jd kenangan korang tu.

Nak ke design korang tu lain dari yang lain?

Malas dah tengok design yang FORMAL & SKEMA je dari dulu.

Rasa nak jugak design yang pelik2 sikit samada design yang kitaorang sediakan atau buat design sendiri ikut citarasa sendiri.

Ni antara contoh2 design yang kami ada untuk korang pilih. Apa yang korang boleh buat ialah pilih je mana design yang korang berkenan & bagitau je kami…

Ini antara contoh2 design TShirt Kelas yang kami ada.

Tapi kalau korang minat kartun Doodle, cer klik button bawah ni untuk lihat antara contoh kartun doodle yang kitaorang ada.

 

Tapi last sekali kalau memang dah tak ada yang berkenan jugak….korang boleh buat design korang sendiri.

Lagi senang….

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Pada yang nak tengok baju2 baru, kitaorang ada sediakan TShirt Arorasport di katalog2 diatas (kalau guna hp, cek kat bahagian menu kat atas nun ye…)

Ni antara TShirt Arorasport yang ada ye…

Dan macam2 lagi TShirt sukan SUBLIMATION yang kami ada….

 

Ok…cam biasa2….

Cer tengok apa cerita yang kitaorang nak kongsi hari ni…..

Yang ni cetak 3 warna atas baju putih. Kitaorang pakai lock masa print supaya sharp sikit masa nak print selai2 tu. Memang sempoi.

Yang ni namanya print cara “FLOCK” atau “BALDU”.

Lengan silkscreen printing tapi kat dada flock. Kalau korang nak cetakan yang lain dari yang lain camni pun boleh tapi mahal sikit dari print biasa sebab printing ni macam guna stiker atau heatpress.

Tapi memang beza dari silkscreen printing biasa.

Yang ni print Gold & Pink.

Tapi tak nampak sangat gold kat gambar tu sebab kamera hp kot. Rasa macam dah canggih dah hp tu tapi tak nampak jugak actual design tu.

Siap cetak nama sorang2 kat lengan lagi. Cetakan yang biasa kitaorang buat.

 

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

TIPS BISNES TSHIRT HARI INI :

Jika anda seorang yang serius untuk buat bisnes,

anda akan sanggup susah & bekerja keras sehingga

satu hari nanti…bukan anda mencari customer

TAPI  customer tak putus2 mencari anda nanti!

 

 

 

Ok…sampai jumpa lagi…

Abg Nik & Kak Salina

Planning cetak TShirt anda sekarang sebelum terlambat sebab……

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Berjumpa lagi kita dalam blog www.mohcetakbaju.com. Blog untuk korang dapat macam2 maklumat pasal tempahan cetak baju sendiri atau orang lain.

Dan juga blog untuk korang boleh buat duit dengan bisnes TShirt korang sendiri.

Kalau diikutkan seperti tahun2 lepas jugak, bulan Ogos ni banyak jugak kitaorang dapat order sebab dalam bulan ni banyak aktiviti yang gunakan TShirt.

Lagipun…hujung bulan ni cuti sekolah seminggu dari 25 Ogos sehingga 03 September 2017.

Pastu diapit pulak dengan raya haji & Hari Merdeka.

Kalau TShirt Merdeka Indonesia saya tak sanggup ambik dah sebab tengah bulan ni je diaorang punya sambutan. Diaorang sambut 17hb Ogos ni.

Sekarang ni pun tengah pulun satu grup Indon ni buat Tshirt Dirghayu Indonesiaku tapi itu yang last punya tahun ni. Kalau ambik lagi takut tak sempat pos nanti.

Takut terkejar2 nanti.

Kalau TShirt lain…saya sanggup lagi ye. Maaf ye korang.

 

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

So..pada yang nak order TShirt dalam bulan Ogos ni, ni antara TShirt yang korang boleh order ye…

1. TShirt Hari Merdeka – Malaysia

Ni antara contoh TShirt yang kitaorang buat tahun2 lepas.

a. Boleh promote dalam FB, blog atau INSTA masing2 kalau anda ada design TShirt Merdeka.
b. Anda boleh pilih baju2 dalam blog kitaorang untuk contoh baju yang anda nak promote tu.
c. In sha Allah dapat tempahan yang BESAR jika betul caranya terutamanya mereka yang bukak booth atau gerai jual TShirt.

d. Setiap tahun memang ramai yang order TShirt camni. So…rebutlah segera.

2. TShirt Korban (Raya Haji)

cetak tshirt

a. Yang ni pun boleh pakai ramai2 sebab majlis sembelih korban biasa libatkan ramai orang.
b. Sesuai untuk taman2 perumahan, kampung2, pejabat dll yang buat majlis korban.
c. Biasanya cetak simple je & jadi kenangan setiap tahun.
d.  Kalau belum ada design bagitahu kitaorang. Nanti saya boleh tunjuk contoh yang ada ye.

e. Cepat2 sebelum terlambat.

3. TShirt Sukan SEA 2017 
a. Boleh promote kat penyokong2 Malaysia & Negara ASEAN yang join SEA game yang lain kalau nak.

b. In Sha Allah laku sebab tahun ni buat kat Malaysia. Boleh buat satu grup satu baju.

4. TShirt Kelas

a. Time ni memang sesuai promote kat budak kelas sebab diaorang belum start periksa yang besar2 lagi ni.
b. Pastu ada dalam 3 ke 4 bulan lagi tahun 2017 tamat. Patut dah buat tshirt kelas untuk tahun ni sekarang. Kalau lambat, menyesal nanti.
c.  Ada macam2 contoh design TShirt Kelas yang korang boleh pilih kalau rasa pening nak buat design sendiri.
Atau..buat design sendiri kalau bosan dengan design yang ada ni.
5. TShirt Rewang/Kahwin/Bekwoh/Family Day/ Reunion & Konvoi

 

a. Akhir bulan 8 ni cuti sekolah seminggu. So..time ni biasanya ramai yang buat majlis kawin, hari keluarga, reunion & konvoi.
b. Time ni le masa paling sesuai untuk korang promote & dapat duit berganda2 sebab biasanya print tshirt camni diaorang buat by grup ramai2. Konfem dapat banyak untung nanti.
c.  Korang tak ada IDEA nak buat design tu…KLIK LINK bawah ni ntuk lihat contoh design sedia ada yang kitaorang ada ye..
DESIGN TSHIRT KELUARGA>>>KLIK SINI
DESIGN TSHIRT REWANG/KAHWIN>>>KLIK SINI
 So…ini antara event2 penting yang anda kena rebut dalam bulan Ogos ni.
Kebiasaannya…..TShirt yang saya mention kat atas ni, mereka buat dalam grup. So..memang senang2 je dapat duit berganda2 dari TShirt biasa kalau sape2 nak buat duit tu.
So…tunggu apalagi.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Pada yang sedang cari TShirt lain dari yang lain seperti TSHIRT RAGLAN, korang boleh klik button bawah ni. Ada macam2 contoh design baju yang ada.

 

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

TIPS BISNES TSHIRT HARI INI :

Jika anda tak guna teknologi untuk promote
bisnes anda zaman sekarang….kebarangkalian
anda tidak mendapat untung yang BESAR adalah
TINGGI!

So..gunalah gajet anda semaksimum mungkin
supaya bisnes anda lebih dikenali!

 

Ok…sampai jumpa lagi ye…baaaaiiiiii…

Selalulah kontek kami,

Abg Nik & Kak Salina
www.mohcetakbaju.com ~ Blog Stesen Cetak TShirt Anda!

www.mohcetakbajuiam.com ~  Blog Stesen TShirt I AM Anda!

www.ainixtshirt.myshopify.com  ~  Stesen Cetak TShirt REWANG Anda

www.cetaktee.com ~ Stesen Cetak TShirt KELAS ANDA!

Cetak TShirt sekarang vs cetak TShirt dulu2………

Hai korang,

Jumpa lagi kita dalam blog yang sentiasa menceritakan tentang cetak TShirt untuk apa sahaja aktiviti anda dimana sahaja anda berada.

Tadi masa saya duk tengok album2 lama, tiba2 teringat balik macamana kitaorang start buat bisnes TShirt ni 7 tahun lepas.

Time tu bukan macam sekarang ni sebab sekarang dah ada meja printing KHAS. Ok sikit.

Dulu..masa mula2 buat bisnes cetak TShirt ni, ada jugak print baju atas lantai. Tak sempat nak ambik gambar time tu. Tertonggeng2 nak print selai baju. Pastu malam kena urut sebab sakit pinggang.

Hari ni saya nak kongsi sikit ngan korang TShirt2 & bagaimana cara kitaorang cetak TShirt tu walaupun tempat terhad.

Sebelum tu…cuba korang tengok antara TShirt yang bagi saya agak kreatif hasil tangan customer2 kitaorang. Baju2 ni hasil printing kitaorang masa mula2 masuk dalam bisnes cetak baju ni.

 

Ni antara gambar TShirt dulu2 sebelum kitaorang ada meja printing KHAS tu. Masa ni wife yang buat full time tapi saya kerja kerajaan lagi masa ni.

Kira2 sebelum tahun 2015 ni. Tu yang jemur ikut dan je tu.

Kalau korang nak tahu…baaaaanyak betul beza cetak baju dulu2 & sekarang. Nak tahu tak?

 

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Antara beza cetak TShirt dulu2 & sekarang ialah :

Dulu…..jemur baju main ikut dan je mana2 sempat & muat. Ada atas katil, ada kat luar rumah, ada atas meja, atas lantai dll.

  1. Ni jemur atas meja printing. Time ni ruang printing kecik lagi. Sebelah dinding tu belum pecah lagi. Tahun 2013 baru start besarkan kedai tu. 

     

     

Alahai…segan lak nak tunjuk. Time ni keringkan atas katil tidur dalam rumah je. Masa 2011 ni printing atas meja makan lagi. So…sebab desperate sangat tak ada tempat nak jemur, mintak kebenaran mak mertua jemur atas katil time tu.

Mak mertua cakap….no problem menantuku, janji bawak masyuk duit, mak setuju je nak…..hehehe. Sib baik mak mertua tak baca blog ni….hehehe.

Ni jemur atas meja makan. Masa printing tu memang cari masa bukan tengah makan.

Kalau nak makan kitaorang printing jugak, mau kena halau dari rumah. Jadi si tanggang nanti…hehehe. Tak pasal2 kami jadi batu atau peti ais nanti…

Free2 je dapat jadi anak derhaka…..tak ke haru biru tu.

Tshirt Kartun

Yang ni satu lagi baju yang kitaorang terpaksa jemur atas katil. Kalau jemur kat luar, takut kena curi nanti. Baik tumpang katil mak je…nasib baik mak sporting. Tq bonda.

 

Dulu printing guna papan yang dimasukkan dalam baju sehelai2.

Bila dah masuk papan, baru saya letak atas meja untuk dicetak.

Cam gambar bawah ni….

Tshirt Kartun

Cuba tengok dalam baju tu ada papan kan?

Camtu lah kami belajar printing dulu. Masukkan satu2 papan dalam baju, pastu letak atas meja untuk printing.

Bila dah masukkan papan, pastu kami start print macam atas ni.

Masa ni tempahan tak sebanyak sekarang. So..setakat 2 lai sekali cetak masih mampu buat lagi.

Tapi sekarang kalau order 2 ke 3 ribu lai sebulan, kalau masih guna cara camni, mau tak sempat nak gi kencing kot.

Mak mertua pun makan atas lantai je sebab meja makan dah jadi meja printing utama…..hehehe.

Time ni kalau guna jugak meja makan, baru le jadi Si Tanggang nanti….hehehe.

Last2 kena buat gak kedai tepi rumah.

Apa yang termenung tu dik? Macam pandai sangat duk depan komputer. Main game le tu.

Orang sibuk printing dia main game. Tengok tempat kami printing dulu, dah macam dilanggar todak je…. 🙂

Ni lah rupanya kedai yang kitaorang bina pada 2013 sebab dah tak tahan banyak sangat order masuk, sampai dah tak cukup tempat nak print.

Alhamdulillah….akhirnya siap le cam gambar bawah ni..

Opppsss….sori…silap gambar.

Cam bawah ni ye….

So…bila dah ada meja camni & ruang lebih besar, senang le kitaorang nak siapkan order dengan kuantiti yang lebih besar.

Kalau tak…jenuh le menunggu, bila nak siap baju. Time tidur pun kena printing jugak kot sebab dah terdesak sangat tak ada tempat nak print kan…

Alhamdulillah…memang melimpah ruah rezeki kami dengan sokongan korang semua.

Apa yang saya nak kongsikan ni, bagaimana saya bermula dari bawah & dari susah.

Apa sahaja yang kita buat, kalau kita start dari susah…In Sha Allah bila kita dah senang & kita susah balik. Mudah untuk kita naik balik nanti.

So..pada korang yang tak sabar2 nak dapatkan TShirt grup korang cam yang kami pernah buat sebelum ni, follow je step bawah ni….

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ok..nanti saya cerita lak camane kitaorang besarkan lagi bisnes kitaorang dari satu bengkel ke 2 bengkel sebab dah tak cukup ruang nak print.

Pastu, bagaimana kitaorang beli mesin sulam & mesin printing untuk mudahkan lagi cara printing kitaorang.

Tunggu ye……..

Selain daripada boleh buat design tu sendiri, kitaorang ada jugak sediakan design yang dah siap nak print.

Tunggu korang pilih je. Terus boleh print.

KLIK BAWAH NI UNTUK CONTOH DESIGN TSHIRT HARI KELUARGA


 

KLIK BAWAH NI UNTUK CONTOH DESIGN TSHIRT KELAS

 

 

KLIK BAWAH NI UNTUK CONTOH DESIGN TSHIRT REWANG/BEKWOH/KAHWIN

 

Ok…sampai jumpa lagi dilain masa… nak order TShirt bagitahu kami ye…

Baiiiii…..

Yang Ikhlas,

Abg Nik & Kak Salina

Download katalog BARU dari Gildan, Enzo & Oren Sport DISINI & start buat TShirt Kelas atau apa sahaja aktiviti anda!!!

Hai & Salam Cetak Baju kepada semua,

Apa khabar semua? Semoga korang sihat2 le selalu hendaknya.

Masa artikel ni ditaip, ada lagi beberapa hari lagi Syawal nak habis. Korang dah puas beraya sakan ke?

Ok…pada yang dah start nak cari TShirt untuk aktiviti korang, kat sini saya nak promote kat korang antara TShirt BARU keluar dari brand ENZO, GILDAN & OREN SPORT.

Korang boleh cetak apa sahaja yang korang nak sesuai dengan bajet korang sendiri.

 

Setiap tahun, semua company TShirt akan update Katalog mereka supaya Tshirt yang mereka jual tak out of date.

Kalau dia jual TShirt sama je setiap tahun, nanti customer cepat jemu & lari ke lain nanti.
So..baru2 ni, supplier UTAMA kami iaitu GILDAN, OREN SPORT & ENZO dah keluarkan katalog baru.
Klik LINK bawah ni untuk DOWNLOAD KATALOG2 BAJU TERSEBUT & START ORDER BAJU untuk apa sahaja aktiviti anda!

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

ENZO
KLIK LINK BAWAH NI UNTUK DOWNLOAD KATALOG ENZO!
KLIK LINK BAWAH NI UNTUK DOWNLOAD KATALOG OREN SPORT!
KLIK LINK BAWAH NI UNTUK DOWNLOAD KATALOG GILDAN!
Bagi anda yang dah daftar jadi ejen, anda akan dapat senarai harga dalam bentuk Excel untuk mudah bagi anda refer kelak.
TAPI nak ingatkan…untuk dapatkan harga ejen, ada syarat2nya & bukan dah jadi ejen terus dapat harga ejen.
Bagi yang belum daftar ejen, anda boleh daftar seperti dibawah ye. Dapat FREE Ebook lagi.
Antara baju2 baru yang ada dalam Katalog2 BARU tu ialah seperti dibawah ni…
Kalau nak detail, klik SINI atau KLIK kat Katalog Enzo kat atas nun untuk lihat baju2 BARU yang ada.
Oren Sport pun banyak baju BARU juga…
Dan macam2 lagi. Semuanya korang boleh tengok sendiri di atas sana atau KLIK SINI.
Ada macam2 lagi jenis baju sebenarnya yang korang boleh pilih sesuai dengan bajet korang.
Kami ada TShirt 4SQUARE (Cotton & Microfiber), Arorasport dan Matahari (Empiric).
 Semuanya bergantung pada citarasa anda sendiri.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Sebagaimana biasa…mari saya kongsikan dengan korang baju2 yang saya sempat upload sebelum ni ye..

Yang ni guna teknik halftone. Halftone ni ialah teknik dot dot dot yang saya pernak cerita sebelum ni. Sesuai untuk design real tapi 1 kaler print je.

Contoh cam bawah ni…nampak macam real jue.

So..nampak macam real je kan. Korang pun boleh jugak nak buat kalau nak. Semua kitaorang yang tukarkan ke halftone nanti.

Yang ni grup nak gi bercuti ni. 2 kaler print. Biasanya grup hiking atau yang aktif bersukan ni, kitaorang suggest guna baju microfiber brand Gildan sebab baju tu sejuk & cepat serap peluh.

Korang tengok je kat katalog Gildan & cari baju jenis microfiber. Macam2 jenis ada.

Yang camni pun ramai yang order. Ada nama & nombor kat belakang. Sesuai buat bersukan.

Yang ni baju family day. Print pink atas baju biru. Actually nampak je atas baju tu tapi guna kamera yang cikai sikit…..hehehe. Tu macam blur sikit tu. Siap nama sorang2 lagi.

So..apalagi..jom le order sekarang….

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Ok…sampai jumpa lagi & kami sentiasa melayan setiap pertanyaan anda…In Sha Allah.

Yang Sentiasa Membantu,

Abg Nik & Kak Salina

Baju Rewang ~ www.ainixtshirt.myshopify.com

Baju I Am ~ www.mohcetakbajuiam.com

Baju Kelas ~ www.cetaktee.com

Kenapa anda perlu ORDER Cetak TSHIRT dengan kami di www.mohcetakbaju.com…..?

 

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Apa khabar semua!

Pada yang sedang mencari TShirt untuk apa sahaja aktiviti anda….inilah masa & tempatnya kerana anda sedang melihat kepada website yang telah menyediakan TShirt untuk beribu2 orang pelanggan sejak 2010 lagi.

Bagi yang baru melawat blog kami atau dah lama lawat, disini saya bagi beberapa sebab SERIUS kenapa anda PERLU pilih kami berbanding SUPPLIER yang lain :

  1. Dalam blog ni kami ada sediakan macam2 jenis TShirt SIAP (Readymade) daripada brand Oren Sport, Enzo, 4Square, Empiric, Gildan dan Arorasport.Anda KLIK je mana2 katalog baju kat atas nun ikut selera & citarasa anda.

  2. Kami juga ada sediakan contoh2 design TShirt untuk anda pilih seperti TSHIRT KELAS, TSHIRT REWANG/KAHWIN & TSHIRT FAMILY DAY.

  3. Kami juga ada sediakan <<TEMPAT>> nak design baju tu kalau anda sendiri tak ada lagi idea nak print.

  4. Kami ada beberapa jenis cetakan….antaranya Silkscreen printing, flocking(baldu), sulaman, heat press & emboss (timbul)

  5. Kami start bisnes ni secara online sejak 2010 lagi (7 tahun) dengan tempahan melebihi 100,000 helai sehingga kini. Alhamdulillah…kami agak berpengalaman.

  6. Kami juga ada buka peluang kepada sesape sahaja diluar sana untuk jadi ejen kami – boleh buat duit dengan bisnes TShirt & BUKAN sekadar order TShirt je.

  7. Bisnes kami sangat AKTIF & In Sha Allah setiap soalan akan dijawab segera sebab ini memang periuk nasi UTAMA kami.

  8. Kami juga sediakan macam2 jenis TShirt….ada cotton, lacoste, microfiber, dry fit, cotton interlock, honeycomb, polyester, baju korporat F1 dll.

  9. Kos pos kami FREE Semenanjung Malaysia & kami tanggung separuh ke Sabah Sarawak.

  10. Kami dah pos ke seluruh dunia sehingga ke Korea Selatan, UK, Singapore, Jordan, Brunei & Poland.

  11. Kalau dalam Malaysia ni…kami dah pos hingga ke ceruk kampung seluruh Sabah Sarawak & Semenanjung. Hingga ke tempat yang tak ada kedai TShirt pun kami dah sampai.

  12. Kami TAK PUTUS2 memberikan TIPS2 untuk anda berjaya dengan bisnes TShirt masing2 melalui emel2 TAK KISAH anda order atau tak dengan kami.

  13. Kami bukan je terima baju readymade tapi custom made pun kami terima (dengan syarat2 tertentu)

  14. Kami akan siapkan design untuk customer jika customer tak reti nak designkan design mereka (dengan syarat2 tertentu)

  15. Kami pernah pulangkan duit semula & ganti TShirt yang rosak jika perlu. Kami berniaga kerana Allah…In Sha Allah.

  16. Kami sentiasa bantu betul2 sape2 saje diluar sana untuk yang nak join buat duit dengan kami sebab kami tahu jika kami bantu orang lain buat duit, In Sha Allah…Allah juga akan bantu kami.

  17. Kami menerima macam2 jenis TShirt untuk macam2 aktiviti anda selagi tak salah disisi undang2 & tak langgar prinsip kami.

     

 

Apa yang saya senaraikan diatas ni, bukan untuk menunjuk2 atau berbangga diri tapi memberitahu perkara sebenar.

Kalau tak bagitahu, anda tak kan tahu kan?

So…dengan sebab2 atas ni, anda akan lebih YAKIN untuk order TShirt design sendiri dengan kami nanti….betul tak?

Tapi akhirnya terpulang kepada anda sendiri sebab anda yang akan buat keputusan BIJAK anda sendiri.

Kalau anda tergerak hati nak order TShirt tu dengan kami, ikuti langkah2 dibawah ni ye.

 

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

TIPS BISNES TSHIRT HARI INI :

Jangan sekali2 kita memburuk-burukkan pesaing kita.

Peniaga yang HEBAT akan jadikan pesaing mereka sebagai

rakan yang membantu mereka sama2 berjaya dalam

bidang mereka!

 

Hari ni saya nak kongsikan dengan anda antara TShirt2 yang saya tak sempat upload sebelum ni, saya upload kat sini untuk anda boleh refer camane nak buat design TShirt anda tu nanti ye. Termasuk TShirt2 lai sebelum ni…..untuk tatapan anda.

 

Harap2 anda enjoy dengan macam2 TShirt yang kami dah siapkan sebelum ni untuk tatapan anda ye…

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 


Ok…sampai jumpa lagi & nantikan kemunculan TSHIRT BARU & KATALOG BARU GILDAN, ENZO , OREN SPORT & ARORASPORT dalam artikel akan datang ni ye.

Macam2 stail TShirt BARU yang ada. Tunggguuuuuuu!!!!!!

Yang sangat2 benar,

Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

Tshirt BARU & Design TShirt Kelas untuk pilihan anda…..

Flocking atau Baldu….kami juga boleh supply untuk anda!

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Selamat berjumpa kembali setelah seminggu beraya sakan bersama keluarga tercinta.

Sekarang ni kitaorang dah start balik dah kerja kitaorang & pada sape2 yang dah plan nak tempah baju tu, boleh order sekarang sebelum kitaorang sibuk balik.

Pada kebiasaannya…lepas raya ni, ramai customer kitaorang yang start order TShirt kelas diaorang.

So….kepada korang yang nak order TShirt kelas atau apa sahaja TShirt korang, inilah masa yang sesuai sebab masih ada masa lagi boleh pakai TShirt tu sama2 nanti.

Kalau order dah hujung2 tahun…tak syok sangat sebab nanti sorang2 je pakai TShirt tu nanti.

Pada korang yang selalu follow blog kitaorang ni….nak bagitahu ni. Oren Sport ada TShirt baru.

Bawah ni antara TShirt2 BARU Oren Sport yang baru keluar melalui katalog baru diaorang…

 

 

 

Ada hoodie, F1 lengan panjang untuk muslimah, ada Raglan microfiber & beberapa lagi baju baru di katalog Oren Sport.

Cantikkan…

Kalau nak tengok design baju2 lain, korang KLIK kat katalog Oren Sport diatas nun untuk lihat macam2 lagi brand baju yang ada.

Kalau korang guna HP, klik kat bahagian menu kat bawah header blog atas nun & skrol ke bawah2 untuk pilih katalog baju yang ada ye.

Selain daripada tu, kitaorang ada jugak Contoh Design Baju Kelas & Contoh Baju Rewang untuk pilihan korang.

Design2 ni semua mudahkan korang untuk buat TShirt korang tanpa pening2 nak pilih design yang macamana yang nak diprint…

Bagi ejen2 TShirt kitaorang yang dah ada nombor ejen, kitaorang akan emelkan ke emel masing2 selepas kitaorang bagi emel ye.

So…cam biasa….

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Bagi yang mencari design Tshirt kelas, kami juga ada sediakan pelbagai jenis contoh design yang korang boleh pilih kalau korang tak ada idea nak print ye.

Tapi semuanya terpulang pada korang samada nak pilih design kitaorang atau korang boleh buat sendiri.

Ni antara contoh design yang kitaorang offer kat korang….

Apa yang korang boleh buat ialah…..pilih kod mana yang korang nak, tentukan kuantiti tempahan & jenis baju.

Pastu bagi detail tu kat bawah ni…

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

In Sha Allah kitaorang akan bagi harga segera nanti ye….

TShirt boleh pilih kat bahagian atas nun bawah header blog kitaorang tu ye…

TAPI..kalau ada design atas ni yang korang tak berkenan & rasa nak buat sendiri lagi puashati, korang klik button bawah ni untuk buat design tu sendiri. Mudah je…

So…semuanya terpulang pada korang camane nak order TShirt tu ye. Lukis tangan pun boleh…janji ada design yang korang boleh tunjukkan.

So…apa tunggu lagi. Hanya tinggal beberapa bulan je lagi sebelum tahun 2017 ni tamat. Kalau dah habis Tahun 2017 ni, takut korang menyesal nanti sebab tak sempat pakai sama2 nanti.

Oklah…cam biasa…apa cerita cetak TShirt kitaorang sebelum ni ye…

Design yang ni memang sempoi sebab buat 2 kaler atas baju jenis microfiber. Kombinasi warna pun cantik. Memang saya puashati sangat2 dengan design yang ni.

Yang ni design biasa untuk kaki panjat gunung ni. Customer yang suka hiking ramai jugak order dengan kitaorang. Diaorang guna baju microfiber brand Gildan sebab baju tu cepat kering & tak berbau kalau berpeluh.

Yang ni cetak atas baju muslimah brand Oren Sport. Design asal tu kitaorang edit balik ikut yang diaorang ni…so, inilah hasilnya.

Jauh customer ni…dari Sarawak kalau tak silap. Cuba tengok kat baju tu macam ada ternaik sikit kan? Yang itu kitaorang letak papan supaya masa print tu, butang baju tak ganggu blok printing.

Kalau tak letak papan, nanti design masa print tak sharp. So..kena letak lapik papan supaya kualiti printing lebih cantik.

Yang ni sama seperti diatas tapi yang roundneck tak perlu letak lapik papan sebab butang tak ada. So…masa print, smooth je.

Cetakan atas sejadah. Saya pernah upload design ni kat INSTA & FB sebelum ni tapi kat sini belum lagi.

Sejadah bahagian belakang pun kitaorang pernah print. Printing guna material sama macam print TShirt. Still guna silkscree printing jugak.

So…itu je yang saya sempat upload dalam blog hari ni.

Kalau ada nak order TShirt, bagitau segera ye.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Sampai jumpa lagi…baaaaiiiiii….

Yang Sentiasa Membantu,

Abg Nik & Kak Salina

Lepas raya….bersedialah untuk tempah & cetak apa sahaja jenis TShirt anda!

Hai & Salam cetak baju semua,

Kami di http://www.mohcetakbaju.com ingin mengucapkan Selamat Hari Raya…Maaf Zahir & Batin kepada semua pelawat blog saya termasuk  ex-customer, regular customer, bakal customer & pelawat yang selalu melawat blog kami.

Saya mohon ampun dari hujung rambut ke hujung kaki jika ada salah silap di sepanjang 7 tahun kami deal dengan korang semenjak 2010 lagi.

Ada yang saya tersilap, terlewat atau tak dapat buat tu..walaupun dalam kuantiti yang kecil tapi saya mintak maaf jugak ye.

Untuk makluman semua, kami di http://www.mohcetakbaju.com akan mula bercuti raya sakan dari 23/06/2017 (Jumaat) sehingga 02/07/2017 (Ahad).

In Sha Allah pada 03/07/2017 hari Isnin kami akan masuk kerja balik.

TAPI PERHATIAN : TEMPAHAN BAJU & PERTANYAAN PASAL ORDER BAJU, KAMI STILL TERIMA DALAM TEMPOH CUTI TU. CUMA KAMI TAK DAPAT SIAPKAN DALAM TEMPOH TU JE…..

 

Bagi anda yang masih mencari2 tempat nak tempah TShirt untuk apa sahaja aktiviti anda, cuba try tengok sini sebab kami boleh prepare macam2 jenis TShirt untuk apa sahaja aktiviti anda.

 

Bagi korang yang dah berkobar2 nak tempah TShirt anda lepas raya ni…bersiap sedialah dengan semua detail yang ada untuk dapatkan harga dari kami nanti.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Untuk tatapan korang yang tengah beraya tu, sini saya ada sediakan beberapa cerita pasal cetak baju yang saya buat sebelum ni ye…

Ni design asal customer bagi. So, dia bagi dalam format pdf, senang sikit nak edit. Tulisan pun dah siap vektor.

So..bila transfer ke baju, camnilah jadinya. Gambar family tu saya kena guna halftone & 1 kaler print je.

Memang sempoi. Ni kalau dalam 2,3 puluh tahun lagi tengok balik baju ni, mau syahdu hati ni sebab mungkin ada yang tersayang dalam gambar tu dah tak ada kot.

 

Yang ni pun sempoi jugak. Buat baju pengawas sekolah siap ada nama & lencana lagi.

Lencana tu guna stiker yang tahan lama & bukan yang jenis cikai punya. Basuh banyak kali pun tak ada tanggal. Sekarang ni teknologi dah advance dah. Bukan stiker murah2 macam dulu2.

Basuh sekali dua masuk dalam mesin basuh dah cabut dah. Yang ni tak..memang tahan lama ni.

Ni baju untuk salah sebuah vokasional di pantai timur. Belakang & lengan ada print lagi tapi lupa nak ambik gambar. Baju microfiber brand Gildan.

Memang cantik oooo….

Yang ni sakan betul….TShirt untuk bride & groom. Seronok betul diaorang dapat bergambar ngan baju sedondon camtu.

Kalau korang nak seronok pakai baju sedonodon camtu pun boleh. Bagi tau je kitaorang nanti.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Jika korang jadi ejen kami, korang ada harapan untuk mendapat harga special dari kami dengan syarat2 tertentu. Anda akan belajar banyak benda tentang bisnes TShirt ini jika anda menjadi ejen kami.

Oklah….saya rasa setakat ni sajelah dulu ye.

Selamat Hari Raya…maaf Zahir Batin sekali lagi…berhati2 dijalan raya!

Dari Kami :

Abg Nik, Kak Salina Sekeluarga

%d bloggers like this: