Blog Archives

Nak buat design Cetak Baju sendiri atau nak design sedia ada?

 

Hai & Salam mohcetakbaju semua,

Apa habaq orang2 kampung & orang2 bandar semua.

Selamat datang ke www.mohcetakbaju.com…..satu2nya blog cetak baju yang aktif berkongsi tips & macam2 petua pasal bisnes cetak baju. Tak kisah…nak order sendiri atau nak buat duit dengan bisnes TShirt.

Hari ni nak kongsi ngan korang pasal camane nak cari IDEA untuk buat design korang sendiri atau nak guna design2 yang kitaorang sediakan.

Korang tahu tak….antara MASALAH paling KRITIKAL pelanggan2 kitaorang ialah camane nak cari design untuk baju diaorang.

Selalu je saya dapat soalan dari customer….boleh tolong buatkan design untuk diaorang tak?

Actually bkan tak nak tolong buatkan tapi dulu2 pernah tolong buatkan TAPI banyak kali duk ulang2 buat sebab tak puas hati…last2 sekali diaorang tak jadi nak buat.

Buat rugi masa & sakit hati je.

So…last2 saya mintak customer je buatkan sendiri.

Kadang2 kesian jugak sebab tak dapat nak tolong.

TAPI sebenarnya…buat design sendiri lebih puas hati sebenarnya sebab sendiri buat….sendiri yang tahu ok ke tak…

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Tahu tak korang….zaman sekarang ni ada bermacam2 website yang sediakan tempat untuk buat design korang sendiri.

Kat sini saya senaraikan 5 website yang korang boleh guna untuk CIPTA atau REKA design korang sendiri. Mudah je….budak2 sekolah rendah pun boleh buatkan :

  1. http://www.customink.com <<KLIK SINI>>

     

  2. http://www.shirtinator.eu <<KLIK SINI>>

     

  3. http://www.spreadshirt.com <<KLIK SINI>>

     

  4. http://www.uberprints.com <<KLIK SINI>>

     

  5. http://www.teespring.com <<KLIK SINI>>

 

Ni antara website2 yang korang boleh guna untuk buat design korang tapi jangan lak order kat situ sebab mahal nanti.

Tu semua website oversea tu.

Apa yang korang boleh buat ialah :

  1. Reka design korang sendiri kat web2 kat atas ni (TERUTAMANYA KAT www.customink.com)
  2. Sediakan berapa lai nak order
  3. Sediakan jugak material apa nak order

PASTU…..Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Kat web2 atas ni….korang boleh guna apa sahaja design yang ada dalam web tu atau upload gambar korang nak kat atas baju tu.

Kalau dulu, susah betul nak reka design untuk cetak atas baju.

Kebiasaannya guna lukisan tangan je. Tu pun pening jugak printer2 nak edit balik & buat lebih cantik untuk dicetak atas baju.

Tapi sekarang ni…dengan adanya tempat untuk buat design sendiri ni, korang tak payah2 pening dah nak cari IDEA untuk TShirt korang.

Ok..kalau korang tak percaya, meh saya tunjuk contoh2 TShirt yang kitaorang cetak guna software diatas ni.

Mostly, customer guna www.customink.com….

Ni contoh2 design baju ikut KATEGORI BAJU :

  1. TSHIRT KELAS

 

Ni antara gambar TShirt kelas yang gunakan www.customink.com.

Memang mudah sangat. Bagi mereka yang nak buat duit dengan bisnes TShirt, korang boleh dapat macam2 IDEA untuk korang jualkan kat customer korang.

Kalau nak contoh design yang kitaorang sediakan, KLIK je GAMBAR BAWAH ni :

 

2.  TSHIRT HARI KELUARGA /FAMILY DAY

 

Design atas ni semua customer reka sendiri dalam website tu.

Ada jugak yang customer upload design luar ke dalam web tu.

So, terpulang pada korang masing2. Tapi memang mudah guna software tu.

Kalau rasa memang buntu & tak tahu jugak nak buat design yang macamana…KLIK GAMBAR BAWAH ni untuk pilih design2 yang kitaorang sediakan ye…

 

3.  BAJU REWANG / KAHWIN

 

Kalau ikut banyak jugak design2 yang diaorang buat dalam website tu tapi dah lupa dah yang mana….

Kami jugak ada design sendiri yang korang boleh pilih..KLIK je BUTTON BAWAH ni ye…

 

4.  LAIN2 TSHIRT

 

Ni antara design2 baju yang gunakan software www.customink.com tu.

Kalau nak masukkan semua design baju dalam ni takut penuh lak nanti.

So..bagi korang yang rasa pening kepala nak buat design TShirt korang atau design customer korang, boleh cuba website2 yang saya bagitau sebelum ni ye.

MUDAH SANGAT2!

Apa yang korang boleh buat ialah :

  1. Reka design korang sendiri kat web2 kat atas ni (TERUTAMANYA KAT www.customink.com)
  2. Sediakan berapa lai nak order
  3. Sediakan jugak material apa nak order

PASTU…..Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

KALAU KORANG RASA NAK MERASA BUAT DUIT DENGAN  BISNES TSHIRT?

JOM JADI EJEN KITAORANG…

Terima kasih semua. Sampai jumpa lagi….

Ikhlas : Abg Nik & Kak Salina

Nak tahu harga TShirt siap cetak tak?

Hai,

Jumpa lagi kita dalam www.mohcetakbaju.com.

Kejap je masa berlalu…tup tup dah masuk bulan 2 dah.

Tapi Alhamdulillah……..setakat ni Allah masih memberi rezeki yang tak putus2 kepada kami.

Terima kasih Allah & semua yang menyokong kami ye.

Kebelakangan ni bertalu2 kitaorg dpt soalan & pertanyaan dr customer utk dapatkan harga baju siap cetak.

Antara soalan2 biasa yg diaorang tanya…

1.  Brp harga selai baju?

2.  Pm harga ye

3.  Boleh tahu harga baju tak?

4.  kalau design camni berapa RM ye?

Dan mcm2 lagi pertanyaan yg kitaorang tak leh jawab direct sebab maklumat tak cukup.

Nak bagi harga utk baju siap cetak ni bukan mudah macam bagi harga untuk barang dah siap.

Kalau barang dah siap, kita boleh terus letak harga & customer boleh beli terus.

Lain dengan harga bju siap cetak design sendiri ni.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ada beberapa perkara yang akan efek harga bju tu yang korang wajib tahu & perlu tahu.

So..tak perlu lah saya explain lagi time korang tanya nanti ye.

 

Ni antara perkara yg Wajib korang kena ambil tahu & korang kena sediakan sblm tanya harga kat kitaorang ye..

1.  Design nak print

Dah nak print atas baju, nak jugak tahu design apa yg nak diprint tu.

Bukan semua design saya boleh print.

Kalau design tu bkaitan agama lain, yang tak senonoh, yang jolok mata, ganas dan design2 yang tak patut cetak atas baju..saya rejek awal2.

Pastu lagi…design tu banyak warna ke, ada tone kaler ke, abstrak ke, 1 warna ke…semua tu akan efek harga jugak.

Kalau terlampau banyak warna, kadang2 sy suggest guna stiker je atau kurangkan kaler nak print.

So stiker akan efek harga lagi.

Saiz design pun efek harga jugak.

Design kecik murah lagi dari design besar.

Ada yang nak penuh satu bju.

So..ada yg boleh buat & ada yang saya tak sanggup buat.

Pastu kedudukan design pun efek harga jugak.

Ada yang nak kat tepi bju. Betul2 tepi bju.

Kalau baju custom made mungkin boleh buat tapi kalau atas baju readymade..mungkin susah sikit nak buat.

Ada jugak nak print keliling leher atau keliling lengan…yang ni pun susah nak print kalau baju dah siap jahit.

Apa2 pun kena tunjuk dulu kat kitaorg…baru bgtau boleh buat ke tak.

Kalau tak ada idea nak buat design baju tu…..klik je banner bawah ni ye. Boleh buat sendiri. Mudah je.

 

KLIK GAMBAR UNTUK LIHAT CONTOH DESIGN TSHIRT KELAS!

 

KLIK GAMBAR UNTUK LIHAT CONTOH DESIGN TSHIRT HARI KELUARGA!

 

KLIK GAMBAR UNTUK LIHAT CONTOH DESIGN TSHIRT REWANG!

 

2. Kuantiti tempahan 

Kami terima 5 helai ke atas utk baju bercetak & 10 helai ke atas untuk baju kosong.

So..kuantiti selain tu memang kami tak terima.

Kuantiti tempahan ni pun efek harga jugak.

Kalau order sikit mahal & kalau banyak murah.

Biasanya harga atas pertimbangan akan diberi utk kuantiti ratus2 lai.

Maknanya..harga tu tak ikut harga biasa tapi harga ikut budibicara kami sendiri nanti.

Semestinya akan lagi murah dari kuantiti sikit.

So..nak tahu harga..mesti prepare kuantiti tempahan jugak nanti.

3.  Jenis baju / Brand baju / Material Baju

Yang ni pun salah satu benda yang akan efek harga selai siap print.

Ramai yg duk wasap atau tanya saya, harga baju kat katalog tu harga baju siap print ke?

Kalau ikut lojik…design customer kan lain2..so mestilah harga baju situ utk harga bju kosong.

Kalau nak tahu harga bju kosong tu, korang boleh klik kat page katalog2 baju kat blog sy di www.mohcetakbaju.com ye.

Ada macam2 jenis baju kat situ siap dgn harga bju kosong lagi.

 

So…ni lah 3 PERKARA PENTING yg korang kena sediakan sblm tanya harga kat kitaorang ye.

Kalau tak ada tiga2 ni…memang saya tak dapat bagi harga siap print nanti.

Dah dapat detail2 tu semua…cepat je saya bagi harga nnti.

Lagi cantik kalau buat design atas baju terus. Lagi mudah untuk saya bagi harga nanti sebab saya anggap design camtulah customer nak order nanti.

Kalau tak ada idea atau rasa nak letak design tu atas baju, korang boleh klik kat page BUAT DESIGN SENDIRI kat bahagian atas nun (kat bahagian menu kalau guna hp) atau KLIK SINI je untuk buat design tu sendiri.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni & prepare maklumat2 diatas ye :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

LIHAT…BETAPA SERONOKNYA DIAORANG DAPAT BAJU TU!!!


KLIK SINI UNTUK LIHAT RAMAI LAGI CUSTOMER YANG SERONOK & GEMBIRA DENGAN TSHIRT DIAORANG YE!

 

 

Ok…apa cerita cetak TShirt kitaorang hari ni?

 

Baju ni memang sempoi. 3 kaler print depan & 2 kaler belakang. Bendera guna stiker. Bukan stiker biasa2 tapi stiker high quality punya.

Masa saya tulis artikel ni, rasanya brader ni dah gerak pergi Hatyai ni.

Dia punya kombinasi warna pun cantik. Memang naik dengan baju tu. Baju dia guna brand Gildan sebab dia suka kain Gildan. Dia kata lembut je. Tak lah panas sangat time konvoi nanti.

Yang ni pun grup konvoi gak ni. Design asal semua dia bagi. Pastu saya kena edit sikit kasi cantik & mudah nak cetak guna silkscreen printing.

Warna putih & merah memang naik kalau print atas baju hitam. Sesuai sangat kalau buat konvoi ni. Geng2 rider suka sangat baju hitam camni.

Depan merah kuning. Kalau dari jauh memang menyerlah.

Yang ni baju sulam logo depan & belakang print. Jauh baju ni terbang ni…sampai ke Sandakan, Sabah ni.

Kitaorang memang ada mesin sulam satu & kalau korang rasa nak buat logo sulam, memang dialu2kan.

Tapi logo sulam ni, harga mahal sikit sebab biasanya ikut bilangan stitches jugak.

Kalau logo tak banyak stitches, murah sikit. Apa2 pun..korang bagi je detail kat kitaorang dulu sebelum kitaorang boleh bagi harga tu ye.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Yang ni TShirt sukan. Rasanya untuk team futsal ni kot. Design depan tu customer ikut hampir sebijik dengan contoh design dalam katalog kitaorang.

Saya just edit balik je supaya sesuai dengan kehendak dia.

Belakang nama ramai2…so, boleh jadi kenangan seumur hidup baju ni nanti.

Lain kali bila dah berumur & dah ada keluarga masing2 pastu buat reunion lak, pakai lak baju ni (mana yang muat lagi)…konfem kenangan time main bola datang semula nanti…dok gitu?

 

Yang ni cetak kepala stormtroopers dari filem Star Wars. Yang ni kitaorang print 2 kaler ni.

Mula2 cetak putih 2 layer, pastu tindih merah untuk efek darah tu.

Memang sempoi.

Yang ni biasa je sebab 1 kaler print je. Pastu ada print kat lengan lagi. So..agak simple & kalau camni memang cepat jugak kami print. Tak sampai sejam jugak ni dari masukkan baju dalam papan meja sampai le siap sepenuhnya.

Cetak ni wife yang buat. Dia dah berpengalaman selama 8 tahun dah dengan printing ni. So..kalau camni memang agak mudah bagi dia.

Ada banyak lagi gambar sebenarnya…tak apa saya kongsi dalam next artikel ye.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ok…rasanya setakat ni dulu.

Kalau korang nak order TShirt korang, ikut je step diatas & pastikan sediakan detail untuk saya bagi harga tu ye.

Katalog2 baju pun banyak kitaorang sediakan untuk korang. So…pilih je ikut suka korang.

Sampai jumpa lagi ye….baiiiiii…..

PROJEK(buat duit) CETAK TSHIRT SELURUH MALAYSIA TERMASUK SABAH SARAWAK 2018

 

Hai,

Salam Cetak Baju semua.

Selamat Tahun Baru 2018.

Bagi korang yang dah jadi ejen kami & belum jadi ejen lagi…inilah masanya untuk korang plan betul2 untuk buat duit dengan bisnes TShirt korang.

Kalau pada Tahun 2017 sebelum ni, ada beberapa orang ejen saya yang memang betul2 buat duit dengan menjual TShirt hasil design diaorang untuk sekolah, universiti & lain2  ke seluruh Malaysia. DIULANGI…..KE SELURUH MALAYSIA (Bukan sekitar tempat diaorang je)

Diaorang designkan, promote kat seluruh Malaysia & kitaorang tolong print & pos.

Dia ambik untung atas angin je.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Saya recap balik ejen2 yang telah buat beribu2 RM dengan tempahan diaorang tu  sebelum ni ye.

  1. Sorang student ni..baru je FORM 4 tapi mampu tempah sebanyak 3,500++ helai TShirt untuk sekolah seluruh Malaysia.

Bayangkan lah kalau dia ambik untuk RM5 sehelai sahaja pun, dia mampu buat duit atas angin dalam RM17,500 buta2 je (RM54,000.00 secara kasar)

Tak payah print & tak payah pikir nak pos.

Kerja dia promote & cari order je.

Kalau nak detail, KLIK SINI untuk lihat artikel penuh pasal kejayaan budak ni. Pasti korang rasa terbakar bila baca kisah dia.

Siap dengan bukti lagi.

 

2.  Ada sorang lagi budak…time tu lepas SPM, dia ambik order untuk sekolah seluruh Malaysia termasuk Sabah Sarawak.

Yang ni dia tempah dalam 700 helai camtu tapi still dapat untung besar jugak.

Maknanya kalau dia ambik untung RM5 selai…so, dia dapat untung atas angin dalam RM3,500 camtu.

Boleh beli Iphone baru tu. Sape nak bagi kan…

Yang ni pun kalau korang nak baca cerita dia, KLIK SINI & tengok bukti sebenar tempahan dia kat situ.

 

3.  Yang baru2 ni….budak Politeknik. Yang ni saya terus terang jelah ye.

Yang ni pun dia ambik order Politeknik seluruh Malaysia jugak.

Ada 20 Politeknik yang dia ambik order dengan tempahan dalam 455 helai.

So..kalau dia ambik untung RM5 sehelai, dia dapat untung atas angin dalam RM2,275 camtu. Tapi tu kalau ambik untung RM5 selai. Saya rasa mungkin dia ambik lebih lagi kot.

Cer lihat bukti tempahan bro ni untuk korang lihat sendiri jumlah tempahan dia sebelum ni.

 

4.  Ada jugak regular customer saya yang dah sampai tahap SPECIAL AGENT dari Sabah.

Dia ambik order untuk seluruh PRASEKOLAH kat daerah dia duduk.

Sekarang ni pun tengah siapkan order dia ni dalam beberapa ratus helai.

Itu dia just tumpu daerah dia je..kalau satu Malaysia tak ke beribu2 untung dia dapat.

Lihat beberapa invois yang saya sediakan untuk dia sebelum ni supaya korang rasa excited untuk buat projek TShirt seluruh Malaysia tahun depan nanti bersama2 kitaorang.

Ni antara invois2 SPECIAL AGENT saya tu yang saya sempat upload dalam ni.

Sampai sekarang dia masih lagi order tak henti2 dengan kami.

Pastu ejen2 lain ada jugak tengah buat duit tapi hanya dalam kuantiti yang biasa2 je.

So…kalau budak2 ni atau ejen2 ni boleh buat. Korang apa lagi. Kita semua manusia biasa je.

Jom ikut kitaorang plan betul2 buat duit untuk tempahan seluruh Malaysia dalam Tahun 2018 ni ye.

Kalau rasa macam tak reti nak buat untuk seluruh Malaysia, korang start dulu dengan tempahan kecil2an kat tempat korang.

Pastu besarkan sikit ke tempat tinggal korang, naik ke daerah, negeri, negara & pastu mana tahu sampai ke oversea.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ada beberapa cadangan kalau korang rasa nak buat TShirt untuk tempahan seluruh Malaysia ni..

  1.  TShirt BATCH – maknanya korang just ambik batch tahun tertentu atau course tertentu yang ada kat tempat korang belajar & seluruh cawangan seluruh Malaysia.

  2. TShirt COURSE – print TShirt untuk course atau kursus korang je tapi ambik dari cawangan seluruh Malaysia

  3. TShirt TEMPAT KORANG BELAJAR – Contohnya, TShirt UPM seluruh Malaysia, TShirt Sekolah Berasrama Penuh seluruh Malaysia, MRSM seluruh Malaysia, Politeknik seluruh Malaysia dll.Print camni lebih besar dia punya untung sebab libatkan semua orang kat tempat belajar tu.

  4. TShirt KILANG atau TEMPAT KORANG KERJA – Start ngan tempat korang kerja dulu. Pastu luaskan ke cawangan2 seluruh Malaysia.

  5.  TShirt IKUT NEGARA – Mungkin ada pekerja luar negara seperti INDON, BANGLA, NEPAL, MYANMAR dll kat tempat korang. Boleh start kat tempat korang dulu.Pastu upah sorang kepala untuk ambik order seluruh Malaysia. Bagi dia komisyen atau suruh dia mark up harga sendiri.

    Konfem laku gila.

  6.  TShirt PEJABAT KERAJAAN – Start dengan tempat korang dulu. Pastu kembangkan ke cawangan seluruh Malaysia.

 

Itu antara contoh2 tempat atau TShirt seluruh Malaysia yang korang boleh buat.

So….tolong jangan bagi alasan demi alasan tak boleh buat ye.

Belum start lagi dah cakap tak boleh buat. Sedangkan dah ada bukti…budak Form 4 pun boleh buat duit untuk tempahan seluruh Malaysia.

TAPI terpulang pada korang….kalau nak order untuk diri sendiri & grup korang je pun boleh jugak sebab kami ada macam2 jenis TShirt yang korang boleh order ye….

 

So….dihujung Tahun 2017 ni, marilah sama2 kita lihat macam2 jenis TShirt yang kami telah siapkan dari mula kami bisnes iaitu sejak Tahun 2010 himggalah sekarang…..

Inilah bukti perniagaan kami & korang jangan risau sebab apa yang ditunjukkan ni adalah bukti sebenar tempahan baju yang tak putus2 kitaorang terima sejak dulu lagi…

cetak baju kelas t shirt kelas

tshirt kelas

t shirt kelas baju t shirt kelas t shirt kelas cetak baju kelas baju kelas cetak baju kelas baju kelas cetak baju cetak baju kelas baju kelas tshirt kelas

Nilah antara beribu2 gambar yang mampu saya upload dalam blog saya hari ni.

Korang boleh je skrol ke bawah2 lagi untuk lihat macam2 cerita & macam2 gambar baju yang kitaorang pernah buat sebelum ni.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

So…tunggu apa lagi. Tahun 2018 adalah tahun paling sesuai untuk korang bergaya dengan TShirt grup korang & tahun yang hebat untuk korang start buat duit dengan bisnes TShirt korang…

Selamat Berjaya kepada semua…..baaaaiiiiii….

Ikhlas Membantu :

Abg Nik & Kak Salina

Cetak Baju dengan hati yang ikhlas akan lebih puas hati & lebih berkat…..

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Untuk makluman korang, semasa artikel ni keluar…saya sedang berada di tanah suci Mekah & Madinah bagi menunaikan umrah.

Hanya saya seorang je (Abg Nik) yang pegi bersama bonda & adik beradik. Wife(Kak Salina) & anak2 tak pergi.

Tapi ini tak bermakna tempahan TShirt kami pun stop.

Tempahan still berjalan cam biasa tapi di uruskan oleh wife je.


” SO, DIKESEMPATAN NI SAYA NAK MINTAK AMPUN & MAAF KEPADA SEMUA PELANGGAN, EX-PELANGGAN & SESIAPA SAHAJA YANG PERNAH BERURUSAN DENGAN SAYA SEJAK 2010 LAGI.

DOAKAN SAYA & KELUARGA SIHAT & LANCAR MENJALANI IBADAH UMRAH YE.

DOAKAN JUGA KAMI SELAMAT PERGI & KEMBALI KE MALAYSIA”

So…bagi yang nak tempah TShirt korang, korang boleh kontek wife saya seperti berikut :

CALL / WHATSAPP / SMS DI NO TEL….0193643692 atau 0196654028.

Emel pun boleh tapi mungkin lambat sikit kami jawab nanti ye.

 

Tapi kalau korang rasa baju korang tu tak ada DUE DATE..tak kisah bila siap…

Korang boleh jugak order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ok…artikel hari ni nak berkongsi dengan korang bagaimana buat sesuatu tu kalau dengan hati yang ikhlas…In Sha Allah hasilnya sangat puashati.

Saya bagi contoh….kalau tengok orang berlakon. Kalau dia berlakon dengan sepenuh hati & bersungguh2, pasti akan terkesan kat hati kita.

Kalau orang menyanyi (contoh lagu sedih)…dengan sepenuh hati, pasti juga akan sampai ke hati pendengar.

Kalau buat kerja ikhlas & sepenuh hati….kerja tu akan lancar je. Tak ada masalah.

Macam kitaorang sendiri…..dah hampir 8 tahun pengalaman dalam bidang cetak baju ni selalu berdepan dengan macam2 kerenah pelanggan.

Bila berdepan dengan pelanggan yang banyak songeh, kadang2 hati rasa tak ikhlas atau tak seronok nak print baju dia.

Bila hati tak ikhlas camtu…selalunya ada je masalah kat baju tu nanti. Banyak kali dah jadi.

Kitaorang ni manusia biasa…mesti ada kelemahan jugak.

Tapi bila kitaorang cetak TShirt tu dengan sepenuh hati & rasa nak tolong je pelanggan ni….In Sha Allah…lancar je perjalanan cetak baju tu.

Seperti manusia biasa….bila berdepan dengan pelanggan yang baik hati & cakap pun baik2, hati ni rasa nak bantu je.

Memang betullah orang kata……jika kita buat dengan HATI, pasti akan turun ke HATI.

So…kesimpulannya, bila korang buat apa sahaja perkara…kalau nak LEBIH PUASHATI, buatlah dengan hati yang ikhlas & jujur. Pasti ada something yang kita tak nampak akan melancarkan lagi kerja kita tu.

Ok…cam biasa…apa cerita yang kitaorang nak kongsi hari ni ye..

Yang ni guna baju lengan panjang jersi brand Arorasport. Print nama sekolah dalam jawi & nama sorang2.

Yang part jawi tu saya tulis balik guna arabic keyboard dalam internet. Pastu transfer ke Ai. Trace….pastu dapatlah hasilnya macam dalam gambar tu.

Kalau khat yang bunga2 tu saya belum boleh buat lagi kecuali customer prepare semua design tu awal2.

Kalau camtu, In Sha Allah boleh buat.

Baju family day ni guna 4 kaler belakang & 2 kaler depan. Yang ni wife yang print. Tak guna locking pun.

Main guna ketepatan mata je. Alhamdulillah…sebab dah hampir 8 tahun dah buat bisnes ni, bagi dia ok je.

Tapi kalau dia banyak kerja….saya akan buatkan tapi terpaksa guna lock sebab takut tak sharp nanti…..hehehe. (Tak expert lagi)

Cantik jugak print camni kan….

Design family day ni customer ambik yang sedia ada kat dalam blog saya je.

KLIK SINI untuk tengok contoh2 design family day sedia ada…kalau rasa2 tak ada idea atau pening nak cari design nak print tu ye.

 

Macam2 idea TShirt kelas customer kitaorang buatkan. Macam yang atas ni. Ada jugak gambar tulang belakang tersembul kat belakang…..hehehehe.

Tak tahu apa fungsinya tapi kreatif jugak diaorang ni….

Kalau korang nak tengok contoh design TShirt Kelas untuk tahun depan…KLIK SINI & pilih ikut citarasa korang kalau nak….

 

Yang ni contoh design guna stiker atau heatpress. Kalau printing macam ni, saya memang tak sanggup buat sebab 1 baju 1 huruf.

Kalau camni…biasa saya suggest guna stiker je. Senang sikit kerja.

Macam gambar atas ni…customer buat SISTERHOOD…so, sorang satu huruf. Nanti bila berkumpul ramai2…akan jadi kombinasi perkataan SISTERHOOD nanti. Ngam2 untuk adik beradik pakai.

Yang ni guna printing jenis FLOCK atau BALDU. Kalau korang tengok gambar baju tu, macam timbul design dia.

Kalau rasa dengan tangan…rasa keBALDUANnya.

Sesuai kat korang yang rasa nak cetak baju grup korang lain dari yang lain.

Cuma harga sedikit mahal…tu je. Tapi berbaloi kalau nak design yang jarang2 orang pakai ni.

Ok…setakat ni lah dulu ya.

 

CALL / WHATSAPP / SMS DI NO TEL….0193643692 atau 0196654028.

Emel pun boleh tapi mungkin lambat sikit kami jawab nanti ye.

 

Tapi kalau korang rasa baju korang tu tak ada DUE DATE..tak kisah bila siap…

Korang boleh jugak order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Sampai jumpa lagi…baaaaiiiiii….

Abg Nik & Kak Salina

JOM Pilih & Sesuaikan TShirt ikut aktiviti korang di mohcetakbaju.com!

Hai & Salam Cetak Baju pada semua pelawat blog kami,

Apa khabar korang semua?

Alhamdulillah…..kitaorang masih lagi dikurniakan rezeki yang melimpah ruah & tak berenti2 dari Allah.

Kebelakangan ni order non stop masuk & agak tak menang tangan nak siapkan order2 tu.

Tu yang lama dah tak update blog ni.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Hari ni saya nak kongsi ngan korang semua pasal camane nak pilih TShirt ikut aktiviti korang.

Banyak jugak kitaorang dapat mesej atau pertanyaan dari customer pasal camane nak cari baju yang sesuai untuk diaorang.

So…mari saya bagi idea sikit camane nak sesuaikan jenis & material baju tu dengan aktiviti korang ye….

 

  1. TSHIRT HARI KELUARGA

 

Ni antara contoh2 design Tshirt Keluarga yang kitaorang pernah buat sebelum ni.

Biasanya customer Hari Keluarga nak baju yang tak panas & sedondon sebab biasanya diaorang buat banyak buat aktiviti outdoor.

Tapi bergantung pada bajet masing2 jugak.

Kalau yang bajet rendah, biasanya saya suggest guna baju roundneck biasa dengan design 1 kaler print je.

Biasanya yang bajet rendah, saya suggest TShirt brand 4SQUARE je.

Pastu, print je guna design Family Day sedia ada yang boleh korang pilih & terus boleh print.

Tapi kebiasaannya…kalau nak murah, kuantiti mesti banyak & design simple.

Tengok je contoh baju atas tadi. Semua customer sendiri yang pilih.

KLIK SINI ATAU PADA BUTTON DIBAWAH UNTUK LIHAT CONTOH DESIGN YANG SIAP SEDIA UNTUK DICETAK!

 

 

2.  TSHIRT REWANG/BEKWOH/KAHWIN

Atas ni antara gambar2 design baju rewang yang kitaorang pernah buat sebelum ni.

Yang ni pun bergantung pada bajet customer jugak.

Kebiasaannya TShirt bekwoh ni tak perlu yang mahal2 sebab baju tu pakai kat majlis kahwin je.

Tapi itu bergantung pada citarasa masing2.

Ada yang agak cerewet walaupun hanya baju rewang & ada yang tak berapa kisah pun. Asal ada je dia kata.

So..kalau camtu, bergantung pada citarasa & bajet masing2.

Klik button dibawah untuk lihat contoh2 design baju rewang, bekwoh atau kawin yang sedia untuk dicetak.

Just tukar wording je.

 

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

3.  TSHIRT KELAS

Ni antara contoh2 design tshirt kelas sejak 2010 lagi untuk tatapan korang.

Yang ni ada macam2 stail & jenis baju yang korang boleh pilih.

Yang ni pun sama jugak…bergantung pada bajet masing2.

Ada yang bajet murah sikit, guna TShirt cotton plain biasa je.

Pastu just 1 kaler print je. Dapat le murah sikit.

Kalau yang rasa boleh bayar mahal sikit, boleh guna TShirt mahal sikit & design yang fancy sikit.

Pada yang rasa masih pening nak cari design TShirt kelas tu, korang boleh pilih design2 yang kitaorang ada kat link atau button bawah ni ye…

4. TSHIRT BATCH

Ni antara contoh2 TShirt batch yang kitaorang dah siapkan sebelum ni.

Kalau korang tak nak buat TShirt kelas tapi nak buat TShirt untuk satu batch sekali pun boleh.

TShirt batch ni biasanya untuk sape2 yang lahir tahun sama, kursus yang sama, masuk sekolah sama atau apa sahaja yang sama. Maknanya satu batch dapat pakai baju tu.

Jenis baju pun bergantung pada korang sendiri.

Kalau rasa korang mampu bayar mahal, pilih je TShirt berkolar. Nampak elegan sikit.

Ni antara TShirt2 yang dapat sambuta hangat terutamanya nak hujung2 tahun ni.

Ada macam2 lagi aktiviti lain macam memancing, konvoi, trekking dll.

Korang boleh pilih je apa jenis TShirt yang korang nak.

Kalau rasa tak reti nak lukis atau tak ada idea, kitaorang sediakan page untuk Buat Design Sendiri macam bawah ni…

 

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Bagi sape2 yang rasa2 nak buat duit dengan bisnes TShirt, korang boleh join kitaorang dengan menjadi ejen TShirt & korang akan dapat macam2 tips & benefit yang orang lain tak dapat…In Sha Allah!

Kalau yang nak cari TShirt lak…klik je kat katalog2 dibawah ni & korang boleh pilih apa sahaja TShirt ikut bajet korang ye…

oren sport

KLIK SINI>>KATALOG OREN SPORT

 

KLIK SINI>>KATALOG GILDAN

 

KLIK SINI>>KATALOG ENZO

 

KLIK SINI>>KATALOG 4SQUARE

 

KLIK SINI>>KATALOG ARORASPORT

 

MACAM2 ADA……..

Apa yang korang perlu buat ialah pilih je mana2 baju yang berkenan, pastu prepare design nak print & kuantiti tempahan. Pastu hantar kat bawah ni….

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Oklah…jumpa lagi korang ye…baiii bai……

Yang Disini untuk disana,

Abg Nik & Kak Salina

Apa kata customer tentang cetak TShirt kami?

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Rasanya dah lama tak upload cerita dalam blog ni. Last hari tu awal bulan 9 rasanya.

Maaflah pada korang yang menunggu2 cerita kami di www.mohcetakbaju.com ni.

Kebelakangan ni order naik mendadak & tak cukup tangan nak siapkan baju tu.

Sekarang ni lega sikit sebab banyak yang dah diselesaikan. So..dapat le luangkan masa untuk share tips & cerita pasal bisnes kami ni kat korang.

Hari ni saya tak nak cerita panjang lebar pasal TShirt tapi nak kongsi ngan korang tentang apa kata customer sendiri tentang kami.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Demi Allah……ni antara bukti2 sebenar conversation kami ngan customer yang baru dapat baju & Alhadulillah puas hati dengan servis kami.

Ini hanya sebahagian je..kalau nak upload semua nanti penuh lak blog ni nanti.

 

 

Ni antara mesej2 Whatsapp yang dapat saya kongsikan dengan korang supaya korang lebih konfiden lagi nak order dengan kitaorang.

Ada jugak gambar2 baju customer sendiri yang share kat kitaorang. Gambar pakai baju tu ramai2. Macam bawah ni.

Kalau korang nak tengok banyak lagi gambar2 customer atau TESTIMONI kami, klik button bawah ni & lihat bagaimana gembiranya diaorang dapat baju yang kitaorang cetak tu ye…

 

 

 

Bawah ni design TShirt REWANG!

 

 


OKLAH
….macam hari2 biasa. Kalau tak share deisgn baju yang customer tempah, memang tak sah.

So…apa cerita cetak baju kami hari ni….

Ni antara tshirt yang kitaorang siapkan baru2 ni. 2 kaler print je. Hitam & pink. Yang putih tu guna background baju.

Memang sempoi sebab guna teknik halftone. Kalau korang nak letak gambar group sendiri pun boleh…

Ni baju kelas bakal2 engineer ni. Baru form 5 tapi dah ada baju camni. Mudah2an makbul doa.

Design nak print tu pun kena edit balik supaya senang tembus kat kain silkscreen tu. Kalau tak edit semula, konfem design dia blur je & tak cantik masa print nanti. So..kena caj upah design semula sikit nanti.

Yang ni design doodle. Budak2 suka sangat baju camni. Korang tak payah susah2 cari design tu sebab kitaorang pun ada supply semua design tu.

Klik kat gambar bawah ni untuk lihat contoh design doodle kami yang ada ye!

 

Yang ni sempoi je sebab buat design teknik halftone. Maknanya print 1 kaler tapi macam design asal.

Korang yang nak buat untuk group korang, family atau apa sahaja aktiviti korang pun boleh. Memang cantik.

 

Yang ni bahagian depan guna stiker tapi bukan sebarang stiker. Ini stiker high quality.

Baju anak ada selai print guna stiker ni. Alhamdulillah dah banyak kali basuh pun masih maintain lagi. Tak tanggal.

Tak macam sesetengah stiker yang tak tahan lama. In Sha Allah..memang puas hati.

Yang ni baju family day…print 2 kaler depan & 2 kaler belakang.

Design ni customer yang bagi & memang menyerlah naik warna dia. Saya suka…saya suka……

Gambar kartun Mickey Mouse camni pun ada orang order. Tak kisah..lelaki ke perempuan. Budak atau dewasa. Semua boleh pakai.

Apa yang penting…..”KERJAAASAMAAA…..” kata Wonder Pet.

So…setakat ni lah dulu.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ingat ye…kami bukan je boleh print ikut design korang, kami jugak ada sediakan macam2 jenis baju readymade untuk korang pilih.

Klik je kat katalog2 baju kat atas nun (kalau guna hp klik kat bahagian MENU) untuk lihat macam2 stail & brand baju yang kami ada ye.

So..sampai jumpa lagi…

Baaaaiiiiiii…..

Ikhlas Berkongsi,

Abg Nik & Kak Salina
0192254028 / 0193643692

Cetak TShirt sekarang vs cetak TShirt dulu2………

Hai korang,

Jumpa lagi kita dalam blog yang sentiasa menceritakan tentang cetak TShirt untuk apa sahaja aktiviti anda dimana sahaja anda berada.

Tadi masa saya duk tengok album2 lama, tiba2 teringat balik macamana kitaorang start buat bisnes TShirt ni 7 tahun lepas.

Time tu bukan macam sekarang ni sebab sekarang dah ada meja printing KHAS. Ok sikit.

Dulu..masa mula2 buat bisnes cetak TShirt ni, ada jugak print baju atas lantai. Tak sempat nak ambik gambar time tu. Tertonggeng2 nak print selai baju. Pastu malam kena urut sebab sakit pinggang.

Hari ni saya nak kongsi sikit ngan korang TShirt2 & bagaimana cara kitaorang cetak TShirt tu walaupun tempat terhad.

Sebelum tu…cuba korang tengok antara TShirt yang bagi saya agak kreatif hasil tangan customer2 kitaorang. Baju2 ni hasil printing kitaorang masa mula2 masuk dalam bisnes cetak baju ni.

 

Ni antara gambar TShirt dulu2 sebelum kitaorang ada meja printing KHAS tu. Masa ni wife yang buat full time tapi saya kerja kerajaan lagi masa ni.

Kira2 sebelum tahun 2015 ni. Tu yang jemur ikut dan je tu.

Kalau korang nak tahu…baaaaanyak betul beza cetak baju dulu2 & sekarang. Nak tahu tak?

 

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Antara beza cetak TShirt dulu2 & sekarang ialah :

Dulu…..jemur baju main ikut dan je mana2 sempat & muat. Ada atas katil, ada kat luar rumah, ada atas meja, atas lantai dll.

  1. Ni jemur atas meja printing. Time ni ruang printing kecik lagi. Sebelah dinding tu belum pecah lagi. Tahun 2013 baru start besarkan kedai tu. 

     

     

Alahai…segan lak nak tunjuk. Time ni keringkan atas katil tidur dalam rumah je. Masa 2011 ni printing atas meja makan lagi. So…sebab desperate sangat tak ada tempat nak jemur, mintak kebenaran mak mertua jemur atas katil time tu.

Mak mertua cakap….no problem menantuku, janji bawak masyuk duit, mak setuju je nak…..hehehe. Sib baik mak mertua tak baca blog ni….hehehe.

Ni jemur atas meja makan. Masa printing tu memang cari masa bukan tengah makan.

Kalau nak makan kitaorang printing jugak, mau kena halau dari rumah. Jadi si tanggang nanti…hehehe. Tak pasal2 kami jadi batu atau peti ais nanti…

Free2 je dapat jadi anak derhaka…..tak ke haru biru tu.

Tshirt Kartun

Yang ni satu lagi baju yang kitaorang terpaksa jemur atas katil. Kalau jemur kat luar, takut kena curi nanti. Baik tumpang katil mak je…nasib baik mak sporting. Tq bonda.

 

Dulu printing guna papan yang dimasukkan dalam baju sehelai2.

Bila dah masuk papan, baru saya letak atas meja untuk dicetak.

Cam gambar bawah ni….

Tshirt Kartun

Cuba tengok dalam baju tu ada papan kan?

Camtu lah kami belajar printing dulu. Masukkan satu2 papan dalam baju, pastu letak atas meja untuk printing.

Bila dah masukkan papan, pastu kami start print macam atas ni.

Masa ni tempahan tak sebanyak sekarang. So..setakat 2 lai sekali cetak masih mampu buat lagi.

Tapi sekarang kalau order 2 ke 3 ribu lai sebulan, kalau masih guna cara camni, mau tak sempat nak gi kencing kot.

Mak mertua pun makan atas lantai je sebab meja makan dah jadi meja printing utama…..hehehe.

Time ni kalau guna jugak meja makan, baru le jadi Si Tanggang nanti….hehehe.

Last2 kena buat gak kedai tepi rumah.

Apa yang termenung tu dik? Macam pandai sangat duk depan komputer. Main game le tu.

Orang sibuk printing dia main game. Tengok tempat kami printing dulu, dah macam dilanggar todak je…. 🙂

Ni lah rupanya kedai yang kitaorang bina pada 2013 sebab dah tak tahan banyak sangat order masuk, sampai dah tak cukup tempat nak print.

Alhamdulillah….akhirnya siap le cam gambar bawah ni..

Opppsss….sori…silap gambar.

Cam bawah ni ye….

So…bila dah ada meja camni & ruang lebih besar, senang le kitaorang nak siapkan order dengan kuantiti yang lebih besar.

Kalau tak…jenuh le menunggu, bila nak siap baju. Time tidur pun kena printing jugak kot sebab dah terdesak sangat tak ada tempat nak print kan…

Alhamdulillah…memang melimpah ruah rezeki kami dengan sokongan korang semua.

Apa yang saya nak kongsikan ni, bagaimana saya bermula dari bawah & dari susah.

Apa sahaja yang kita buat, kalau kita start dari susah…In Sha Allah bila kita dah senang & kita susah balik. Mudah untuk kita naik balik nanti.

So..pada korang yang tak sabar2 nak dapatkan TShirt grup korang cam yang kami pernah buat sebelum ni, follow je step bawah ni….

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ok..nanti saya cerita lak camane kitaorang besarkan lagi bisnes kitaorang dari satu bengkel ke 2 bengkel sebab dah tak cukup ruang nak print.

Pastu, bagaimana kitaorang beli mesin sulam & mesin printing untuk mudahkan lagi cara printing kitaorang.

Tunggu ye……..

Selain daripada boleh buat design tu sendiri, kitaorang ada jugak sediakan design yang dah siap nak print.

Tunggu korang pilih je. Terus boleh print.

KLIK BAWAH NI UNTUK CONTOH DESIGN TSHIRT HARI KELUARGA


 

KLIK BAWAH NI UNTUK CONTOH DESIGN TSHIRT KELAS

 

 

KLIK BAWAH NI UNTUK CONTOH DESIGN TSHIRT REWANG/BEKWOH/KAHWIN

 

Ok…sampai jumpa lagi dilain masa… nak order TShirt bagitahu kami ye…

Baiiiii…..

Yang Ikhlas,

Abg Nik & Kak Salina

Kenapa anda perlu ORDER Cetak TSHIRT dengan kami di www.mohcetakbaju.com…..?

 

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Apa khabar semua!

Pada yang sedang mencari TShirt untuk apa sahaja aktiviti anda….inilah masa & tempatnya kerana anda sedang melihat kepada website yang telah menyediakan TShirt untuk beribu2 orang pelanggan sejak 2010 lagi.

Bagi yang baru melawat blog kami atau dah lama lawat, disini saya bagi beberapa sebab SERIUS kenapa anda PERLU pilih kami berbanding SUPPLIER yang lain :

  1. Dalam blog ni kami ada sediakan macam2 jenis TShirt SIAP (Readymade) daripada brand Oren Sport, Enzo, 4Square, Empiric, Gildan dan Arorasport.Anda KLIK je mana2 katalog baju kat atas nun ikut selera & citarasa anda.

  2. Kami juga ada sediakan contoh2 design TShirt untuk anda pilih seperti TSHIRT KELAS, TSHIRT REWANG/KAHWIN & TSHIRT FAMILY DAY.

  3. Kami juga ada sediakan <<TEMPAT>> nak design baju tu kalau anda sendiri tak ada lagi idea nak print.

  4. Kami ada beberapa jenis cetakan….antaranya Silkscreen printing, flocking(baldu), sulaman, heat press & emboss (timbul)

  5. Kami start bisnes ni secara online sejak 2010 lagi (7 tahun) dengan tempahan melebihi 100,000 helai sehingga kini. Alhamdulillah…kami agak berpengalaman.

  6. Kami juga ada buka peluang kepada sesape sahaja diluar sana untuk jadi ejen kami – boleh buat duit dengan bisnes TShirt & BUKAN sekadar order TShirt je.

  7. Bisnes kami sangat AKTIF & In Sha Allah setiap soalan akan dijawab segera sebab ini memang periuk nasi UTAMA kami.

  8. Kami juga sediakan macam2 jenis TShirt….ada cotton, lacoste, microfiber, dry fit, cotton interlock, honeycomb, polyester, baju korporat F1 dll.

  9. Kos pos kami FREE Semenanjung Malaysia & kami tanggung separuh ke Sabah Sarawak.

  10. Kami dah pos ke seluruh dunia sehingga ke Korea Selatan, UK, Singapore, Jordan, Brunei & Poland.

  11. Kalau dalam Malaysia ni…kami dah pos hingga ke ceruk kampung seluruh Sabah Sarawak & Semenanjung. Hingga ke tempat yang tak ada kedai TShirt pun kami dah sampai.

  12. Kami TAK PUTUS2 memberikan TIPS2 untuk anda berjaya dengan bisnes TShirt masing2 melalui emel2 TAK KISAH anda order atau tak dengan kami.

  13. Kami bukan je terima baju readymade tapi custom made pun kami terima (dengan syarat2 tertentu)

  14. Kami akan siapkan design untuk customer jika customer tak reti nak designkan design mereka (dengan syarat2 tertentu)

  15. Kami pernah pulangkan duit semula & ganti TShirt yang rosak jika perlu. Kami berniaga kerana Allah…In Sha Allah.

  16. Kami sentiasa bantu betul2 sape2 saje diluar sana untuk yang nak join buat duit dengan kami sebab kami tahu jika kami bantu orang lain buat duit, In Sha Allah…Allah juga akan bantu kami.

  17. Kami menerima macam2 jenis TShirt untuk macam2 aktiviti anda selagi tak salah disisi undang2 & tak langgar prinsip kami.

     

 

Apa yang saya senaraikan diatas ni, bukan untuk menunjuk2 atau berbangga diri tapi memberitahu perkara sebenar.

Kalau tak bagitahu, anda tak kan tahu kan?

So…dengan sebab2 atas ni, anda akan lebih YAKIN untuk order TShirt design sendiri dengan kami nanti….betul tak?

Tapi akhirnya terpulang kepada anda sendiri sebab anda yang akan buat keputusan BIJAK anda sendiri.

Kalau anda tergerak hati nak order TShirt tu dengan kami, ikuti langkah2 dibawah ni ye.

 

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

TIPS BISNES TSHIRT HARI INI :

Jangan sekali2 kita memburuk-burukkan pesaing kita.

Peniaga yang HEBAT akan jadikan pesaing mereka sebagai

rakan yang membantu mereka sama2 berjaya dalam

bidang mereka!

 

Hari ni saya nak kongsikan dengan anda antara TShirt2 yang saya tak sempat upload sebelum ni, saya upload kat sini untuk anda boleh refer camane nak buat design TShirt anda tu nanti ye. Termasuk TShirt2 lai sebelum ni…..untuk tatapan anda.

 

Harap2 anda enjoy dengan macam2 TShirt yang kami dah siapkan sebelum ni untuk tatapan anda ye…

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 


Ok…sampai jumpa lagi & nantikan kemunculan TSHIRT BARU & KATALOG BARU GILDAN, ENZO , OREN SPORT & ARORASPORT dalam artikel akan datang ni ye.

Macam2 stail TShirt BARU yang ada. Tunggguuuuuuu!!!!!!

Yang sangat2 benar,

Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

Jom buat TShirt untuk grup anda di Tahun 2017 ni sambil buat duit sampingan. Nak ke nak?

banner-facebook-mohcetakbaju

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Alhamdulillah & Syukur…..dah nak sampai penghujung 2016 & dah nak masuk ke Tahun 2017 dah.

Nak tanya korang ni? Jawab dalam hati pun tak apa……korang dah ada TShirt grup, kelas atau apa sahaja aktiviti korang di Tahun 2016 sebelum ni ke?

Kalau tak ada…memang sayang betul sebab korang tak ada salah satu daripada kenangan terindah yang ada untu grup korang.

Dengan pakai TShirt sedondon untuk grup anda, ia dapat buatkan anda teringat2 zaman anda sekarang.

Contohnya ; TShirt Grup kitaorang masa kat U dulu. Bila belek2 balik baju & gambar yang kitaorang ambil masa time pakai baju tu dulu, kenangan pun kembali berulang.

Teringat masa konvoi motor ramai2 pegi berkelah masa pakai baju tu. Sekarang ni kami dah ada 3 orang anak & kenangan tu masa duduk U dalam 20 tahun lepas.

Memang sedih & sayu bila teringat zaman tu. Seronooookkkk ooooo…..

So..rasa macam sentap tak?

 

Apa ditunggu lagi. Korang dah boleh start plan untuk TShirt grup untuk Tahun 2017 dah ni.

Banner TShirt

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Bagi yang pening camane nak buat design2 TShirt tu, korang boleh klik banner kat bawah ni & korang boleh buat design tu sendiri. Mudah je.

Iklan Design TShirt

Pastu bagi yang nak tahu camane nak buat duit dengan bisnes TShirt tanpa perlu fikir camane nak cetak baju tu, saya ada sediakan ebook bagaimana cara mudah untuk anda start buat duit dengan bisnes TShirt anda…

Iklan Ebook 5 Cara Mudah 2

Macam2 yang saya boleh bantu korang untuk sama2 buat bisnes dengan bisnes TShirt ni & sediakan tempat untuk korang tempah TShirt dengan kitaorang.

Kalau korang baca artikel2 yang ada dalam blog ni, kitaorang sediakan macam2 tips bisnes TShirt ni start dari Tahun 2011 lagi.

Tak caye, cuba skrol ke bawah2 untuk baca artikel2 tu ye.

KAMI ADA 10 SEBAB bagi menguatkan lagi sebab kenapa korang perlu join kitaorang untuk sama2 buat duit atau buat TShirt ngan kitaorang :

  1.  Kami dah established secara online & offline sejak 2010 lagi. Tahun ni adalah tahun ke 7 kami.

  2. Kami maintain supply TShirt sebanyak 20,000++ helai setiap tahun.

  3. Kami dah pos ke seluruh ceruk Malaysia & Sabah Sarawak. Termasuk beberapa negara luar seperti Korea, UK, Singapore & Brunei.

  4. Kami telah membantu beratus orang untuk sama2 buat duit dengan kitaorang.<<JOIN KAMI UNTUK JADI EJEN>>

  5. Kos pos kami FREE Semenanjung & kami tanggung separuh ke Sabah Sarawak.

  6. Kami ada ramai contoh testimonial yang puashati dengan servis & produk kami. <<KLIK SINI KALAU NAK TENGOK!!>>

  7. Kami sediakan macam2 brand TShirt Readymade yang korang boleh pilih terus dari katalog. Antaranya :

    1. Katalog Oren Sport
    2. Katalog Enzo
    3. Katalog Gildan
    4. Katalog 4square
    5. Katalog Arorasport
    6. Katalog Matahari/Empiric
  8. Kami sediakan tempat nak buat design sendiri kalau korang tak ada idea nak buat design. <<KLIK SINI UNTUK BUAT DESIGN SENDIRI>>

     

  9. Kami sediakan pilihan design TShirt untuk baju rewang, baju kelas & baju I AM.

    1. Baju Rewang / Kahwin / Bekwoh – Layari www.ainixtshirt.myshopify.com
    2. Baju Kelas – Layari www.cetaktee.com
    3. Baju I AM – Layari www.mohcetakbajuIAM.com
  10. Kami telah melabur hampir RM20,000++ bagi menyediakan sebuah website sendiri bagi memudahkan pelanggan untuk membuat design sendiri dengan imej & gambar lebih ke “Malaysia”an & lebih bercirikan tempatan.Website tersebut dalam pembikinan & dijangka siap awal Tahun 2017 ini.Website ni boleh di akses seluruh dunia & dibuat dalam bahasa Inggeris. In Sha Allah akan menuju world wide nanti.

Kami mempunyai semangat, komitmen & kesungguhan yang tinggi untuk capai cita2 kami. Tahun 2017 sasaran kami ialah untuk mempunyai sekurang2nya sebuah kilang bersaiz sederhana dengan 10 orang pekerja bagi menyiapkan tempahan TShirt readymade & custom made dari seluruh dunia.

Jom join untuk jadi sebahagian daripada keluarga Ainix Resources & jom sama2 untuk kita betul2 buat duit dengan bisnes TShirt ni.

Sape yang tertinggal memang rugi sangat2.

Jarang ada bisnes cetak TShirt yang sanggup bantu orang ramai untuk sama2 buat duit dengan mereka. So…fikirkanlah!!!

Mari lihat apa kata pelanggan kami tentang www.mohcetakbaju.com ni ye….

Pelanggan 1

Nama: Hevenly Palmin

Alamat Emel:hevence1@gmail.com

Komen/Teguran/Pesanan Untuk Kami: Saya tak sangka saya akan terjumpa blog sebegini.Walaupun tidak kesemua jenis pakaian yang boleh diprint sini seperti jaket,saya tetap berpuas hati atas kelinciran proses memprint ini.


Pelanggan 2

Nama: Syahirah Azhar

Alamat Emel:syirah40@gmail.com

Komen/Teguran/Pesanan Untuk Kami: First time buat tempahan kat Mohcetak. Design baju dah la cantik, murah. Kami dah cari kat kedai lain tapi smua mahal tapi design yang sama. Thanks Mohcetak.com and layan sya dengan baik .. ☺😊

Pelanggan 3

Nama: Amirul fikri
Alamat Emel: amirulfikri456@gmail.com

Komen/Teguran/Pesanan Untuk Kami: pertama kali order memang rasa risau, sebab dealer jauh dari tempat kami. tetapi bila dh siap, semua pelajar bagi respon yang baik utk baju ni, and servis dari mohcetakbaju ni memang cepat, tiada kecacatan atau kekurangan. we proud of you.

Pelanggan 4

Nama: Nadira idari bt Sufaat
Alamat Emel: nadiraidari@gmail.com
Komen/Teguran/Pesanan Untuk Kami: Dah 3 tahun berturut2 buat T-shirt dengan en Nik. Saya guru kelas sekolah rendah darjah 6. Puas cari kedai printing T-shirt tapi tak puas hati sebab mahal dan kurang berkualiti. Saya pun cari website saja2 je dan terjumpa web ni. saya suka sebab boleh design sendiri dan duduk rumah goyang kaki je tunggu T-shirt siap hehe. saya gembira bila anak2 murid saya gembira dan ini lah kenangan kami bersama. Saya akan terus order dan promosi pada kawan2 guru lain.

Pelanggan 5

Nama: Asmaq
Alamat Emel: noorassz@yahoo.com
Komen/Teguran/Pesanan Untuk Kami: Servis mmg super duper cepat, harga sangat berpatutan, layanan memang bagus.. saya sgt berpuas hati.. akan direkemenkan buat saudara mara & kawan2.. semoga perniagaan en nik & puan salina bertambah maju & sentiasa diberkati oleh Allah…

Apa cerita pasal baju tempahan kitaorang sebelum ni?

cetak baju

cetak tshirt

3 kaler print besar A3. Print atas baju cotton microfiber brand Oren Sport. Simple je. Saiz design paling besar kami boleh buat A3. Kalau nak besar lagi, kena bagitau nanti.

tshirt kelas

Ni baju reunion. Design customer yang bagi. So, agak mudah bila print. Tak payah touch up balik.

tshirt kelas

tshirt reunion kelas

Print design doodle pun ada. Depan belakang doodle. Nak ke? Emelkan kat emel adminkomisen@gmail.com untuk detail ye!

tshirt kelas

tshirt kelas

Kebanyakan customer print 1 kaler je sebab bajet murah. Kalau banyak warna nanti, harga mahal lak. Tapi terpulang pada customer jugak.

tshirt reunion

Yang ni…customer lukis tangan je & kitaorang lukis balik ikut imaginasi kitaorang.

Sempoi jugak. 1 kaler print je.

tshirt kelas

tshirt kelas

tshirt kelas

Design ni ada 3 kaler print. So, ambik masa sikit untuk print 3 warna tu tapi masih lagi mudah & sempoi. 1 hari je siap. Janji customer siapkan design & font untuk mudahkan kitaorang edit balik design tu.

tshirt memancing

Tshirt memancing – 3 kaler print. Guna baju Enzo Raglan lengan panjang. Memang cantik. Naik kaler dia.

tshirt bowling

Tshirt Bowling – lupa nak upload belakang. 2 kaler print jugak ni. Putih hitam & nama kat lengan.

Ada menimbun lagi gambar yang belum diupload. Nanti kitaorang upload kemudian ye!

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

banner-order-guna-whatsapp

10 TIPS SEMPOI MENCARI SUPPLIER TSHIRT YANG BETUL SECARA ONLINE!
Oleh : Abg Nik – www.mohcetakbaju.com (Established from 2010)

Hai semua,

Jika anda sedang mencari TShirt dengan cetakan sendiri untuk apa sahaja aktiviti anda, anda perlu survey dahulu betul-betul & jangan terus tempah tanpa ambilkira 10 tips dibawah ni.

Bukan apa, saya takut anda akan rasa tertipu atau rasa stress sebab akan mendapat TShirt yang indah khabar dari rupa.

Mungkin anda dapat TShirt yang giler betul murahnya tapi kualiti OUT. Boleh pakai 1 hari time event je…

Ok…apa dia 10 TIPS tersebut?

1. Kalau nak confident, deal dulu secara Whatsapp, emel atau terus call untuk dengar suara penjual tu.
Kalau penjual tu jenis acuh tak acuh atau malas nak layan, terus cari supplier lain sebab kalau masa nak tempah pun dah tak layan, camane dengan baju tu nanti.

Silap2 langsung tak dapat nanti.

2. Kalau dah tempah, cuba follow up. Kalau supplier yang jujur, dia akan Reply segera maklumkan tentang progress baju anda tu.
Kalau jenis hari ni follow up, 3 hari baru jawab…itu maknanya something wrong somewhere dengan supplier tu.

3. Supplier yang offer harga terlalu rendah giller berbanding supplier lain.

Yang ni ada 2 posibility – samada dia memang dapat baju tu murah (pemborong) atau ada benda yang dia cut cost seperti kualiti print out atau kualiti TShirt out.

4. Supplier yang jenis semua jenis design baju dia boleh buat tanpa fikir panjang.
Dalam bidang printing TShirt ni, bukan semua jenis TShirt boleh cetak sebab ada yang jenis full kaler tu, bukan semua peniaga kecil-kecilan boleh buat.

Supplier yang jujur, dia akan beritahu perkara sebenar & bukan main sanggup jer…

5. Cuba kalau korang dah tempah & dah dapat TShirt. pastu TShirt tu koyak atau rosak. Cuba mintak diskaun atau tukar balik. Supplier tu sanggup tukar atau bagi diskaun tak.
Kalau tak…maknanya lepas ni anda kena tukar ke supplier lain yang lebih bertanggungjawab.

6. Ada tak supplier atau peniaga TShirt tu layan anda yang nak order TShirt tu macam layan kawan2?
Bukan apa….untuk dapatkan harga sehelai TShirt siap cetak bukan mudah sebab peniaga kena dapatkan dulu design nak print, kuantiti tempahan & jenis baju dulu.

Baru boleh bagi harga.

7. Cuba tengok website, FB page atau blog supplier tu. Up-to-date tak?
Kalau jenis yang macam 3 tahun lepas isi website tu sama je, kita pun tak pasti owner dia masih hidup atau tak.

8. Bagi anda yang nak tahu website supplier tu up-to-date atau tak…taip apa sahaja yang anda nak kat Google Search, contohnya “Cetak TShirt” & kalau website dia duduk kat first page Google Search, itu maknanya website dia memang up-to-date.

9. Supplier yang baik akan sentiasa keep in touch dengan customer selepas customer buat tempahan.
Dia akan sentiasa jaga customer dia supaya sentiasa order dengan dia sebab nak maintain customer sedia ada lebih mudah dari nak dapat customer baru.

10. Supplier yang bagus akan sentiasa bagi servis & kualiti 200% dari kualiti asal walau berapa juta kali pun customer yang order.

Supplier camnilah yang anda kena cari sebab mereka bukan jenis nak untung semata2 tapi mereka jenis yang betul2 nak bantu customer mendapatkan TShirt untuk apa sahaja aktiviti mereka.

So…10 tips ni patut di pegang oleh anda kalau nak start order TShirt untuk apa sahaja aktiviti anda kerana dalam online ni ada beribu2 website, blog & FB page yang supply TShirt tapi jenis yang mana kita nak pilih.

Bila ada 10 tips, sikit sebanyak akan bantu anda kurangkan risiko untuk stress atau tak puas hati bila nak order TShirt nanti ye.

Jumpa lagi di tips2 berguna lagi akan datang!

Oklah ye….setakat ni jelah dulu.

Sampai jumpa lagi tahun depan ye! Kami menunggu jawapan & panggilan dari anda. Anda bertindak…anda yang untung nanti.

Jumpa lagi…baaaaiiiiii….

Ikhlas Membantu :

Abg Nik & Kak Salina

Kami jual TShirt Gildan, Oren Sport, Enzo, Empiric & 4Square untuk macam2 aktiviti anda!

Banner TShirt

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Apa khabar korang semua? Hari ni dah masuk bulan Disember 2016 dah…rasa sekejap je masa berjalan.

Rasa macam baru lagi masuk Tahun 2016. Tup tup….dah nak masuk Tahun 2017 dah.

Kami start bisnes ni pun dah nak masuk 7 tahun dah mulai 2010. Pun rasa sekejap je.

Tapi Alhamdulillah….baru2 ni saya dengan bangganya berjaya memecat bos saya (sebelum ni kerja makan gaji) & tahun depan 2017, saya akan bergelar peniaga cetak TShirt sepenuh masa…..syukuuuuuuurrrr sangat!

So..dah bergelar peniaga cetak TShirt sepenuh masa ni, macam2 perancangan yang akan saya aturkan untuk 5 tahun akan datang.

Impian saya untuk mempunyai kilang cetak TShirt sendiri & mampu pos ke seluruh dunia, In Sha Allah.

Doa2kan kami ye……

banner-facebook-mohcetakbaju

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

banner-order-guna-whatsapp

 

Hari ni sebelum tahun 2016 tamat….sekali lagi saya nak bagitahu tentang TShirt2 yang kami ada jual untuk anda & anda tak payah dah pening2 nak cari Tshirt untuk aktiviti anda tu…

Logo 4Square 4SQUARE

Sesuai sangat untuk korang yang nakkan TShirt dengan harga murah tapi ada sedikit kualiti. Walaupun murah sikit dari TShirt brand lain tapi bagi kitaorang, kualiti ,masih lagi ok. Memang sesuai untuk korang yang nak buat TShirt kelas, rewang, reunion, hari keluarga & macam2 lagi lah.

Baju roundneck 4square 2015 175gsm

Baju lengan panjang 4square RM17

Baju budak 4square RM11

Ada 3 jenis TShirt. Roundneck Dewasa & budak. Pastu lengan panjang dewasa.

Harga TShirt kosong macam yang tertera kat gambar2 atas ni ye.

Nak tengok detail lagi, KLIK button bawah ni ye.

KLIK SINI SEKARANG

Logo ENZO
ENZO

Enzo ni pun antara brand TShirt yang paling banyak customer kitaorang order sejak 2010 lagi.

Kalau ikut pada total RM sejak dari 2010, kami dah order hampir beratus ribu RM dah.

Brand ni antara brand yang paling kami percaya & antara TShirt yang mempunyai kualiti material & jahitan yang tinggi.

Berikut antara TShirt2 menarik dibawah brand Enzo yang dapat kitaorang kongsikan ye…

2678 Enzo

Tshirt muslimah microfiber enzo

Raglan Enzo 1 copy

Klik button dibawah ni untuk lihat bermacam2 lagi TShirt brand ENZO untuk pilihan anda!

KLIK SINI SEKARANG

oren sport
OREN SPORT

Ini juga brand yang menjadi pilihan customer kami sejak dulu lagi.

Brand ni memang dah establish lama & memang banyak pilihan untuk korang pilih.

Korang hanya tentukan kod baju yang mana yang korang berkenan & bagitau kami beserta design nak print. Nanti kitaorang bagi harga nanti.

Honeycomb HC16 oren sport

CT 56XX RAGLAN 3 SUKU oren sport

QD44XX oren sport

Muslimah SK02 oren sport

Klik link dibawah & lihat macam2 lagi design TShirt brand Oren Sport yang korang boleh tempah. Memang sangat puashati!

KLIK SINI SEKARANG

Logo Gildan 2016 2017

GILDAN

Gildan merupakan brand US & juga selalu dapat sambutan hangat dari pelanggan.

Bagi customer yang nak cari TShirt yang agak branded, Gildan boleh jadi pilihan anda.

long-sleeve-jersi-gildan-2

SMW1200 muslimah gildan 88600 gildan hoodie

Gildan ni banyak pilihan sikit sebab ada baju hoodie & sweatshirt. Selain tu ada jugak baju korporat, TShirt kolar & roundneck.

Klik je link bawah ni & pilih TShirt mana yang korang berkenan tu ye.

KLIK SINI SEKARANG

MATAHARI / EMPIRIC

Kalau korang nak TShirt Raglan, korang boleh pilih TShirt ni. Memang banyak pilihan.

Ada jugak pilihan TShirt2 lain. Korang pilih je ikut suka korang.

Baju Raglan matahari

Hoodie Raglan Matahari copy

Cotton long sleeve kids Matahari copy

Cotton vneck Matahari copy

Jika korang nak kelainan dalam TShirt anda, matahari atau Empiric ni banyak jugak pilihan. Klik je link bawah ni & pilih le ikut suka korang untuk apa sahaja aktiviti korang!

Klik sini

Banner Arorasport 2

ARORASPORT

Bagi yang sedang mencari TShirt roundneck lengan panjang untuk muslimah atau lelaki, Arorasport banyak pilihan.

baju netball arorasport

baju jersi lengan panjang arorasport

Just klik je link bawah ni & korang pilih je design mana yang korang nak. pastu bagitau kitaorang beserta detail order untuk kitaorang bagi harga ye.

KLIK SINI SEKARANG

TSHIRT RAGLAN

Iklan TShirt Raglan

Ok…itu antara TShirt yang kitaorang boleh pilih & cetak ngan kitaorang.

Ada beratus2 pilihan & memang dah ditempah oleh beribu2 customer semenjak 2010. Semuanya memuji kualiti TShirt kami & korang pun patut rasakannya jugak….

Kalau nak order baju korang, bagi je design nak print, kuantiti tempahan & jenis baju. Pastu ikut langkah2 ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Dibawah ni saya sertakan gambar2 tempahan baru2 ni untuk tatapan korang…

cetak tshirt kelas

baju hari keluarga

tshirt family day

cetak baju

cetak tshirt

dscn0206

dscn0204

cetak tshirt kelas

tshirt hari keluarga

baju family day

Ada menimbun lagi gambar yang belum di upload. nanti akan datang kitaorang tunjuk lagi ye.

Oklah….setakat ni je dulu ye. Sampai jumpa lagi dilain masa.

Kami sentiasa menunggu tempahan dari korang ye!

Ikhlas Dari kami :

Abg Nik & Kak Salina
0192254028 / 0193643692
www.cetaktee.com (Website TShirt Kelas)
www.ainixtshirt.myshopify.com (Website TShirt Rewang / Kahwin)
www.mohcetakbajuiam.com (Website TShirt I AM)