Blog Archives

Apa kata customer tentang cetak TShirt kami?

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Rasanya dah lama tak upload cerita dalam blog ni. Last hari tu awal bulan 9 rasanya.

Maaflah pada korang yang menunggu2 cerita kami di www.mohcetakbaju.com ni.

Kebelakangan ni order naik mendadak & tak cukup tangan nak siapkan baju tu.

Sekarang ni lega sikit sebab banyak yang dah diselesaikan. So..dapat le luangkan masa untuk share tips & cerita pasal bisnes kami ni kat korang.

Hari ni saya tak nak cerita panjang lebar pasal TShirt tapi nak kongsi ngan korang tentang apa kata customer sendiri tentang kami.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Demi Allah……ni antara bukti2 sebenar conversation kami ngan customer yang baru dapat baju & Alhadulillah puas hati dengan servis kami.

Ini hanya sebahagian je..kalau nak upload semua nanti penuh lak blog ni nanti.

 

 

Ni antara mesej2 Whatsapp yang dapat saya kongsikan dengan korang supaya korang lebih konfiden lagi nak order dengan kitaorang.

Ada jugak gambar2 baju customer sendiri yang share kat kitaorang. Gambar pakai baju tu ramai2. Macam bawah ni.

Kalau korang nak tengok banyak lagi gambar2 customer atau TESTIMONI kami, klik button bawah ni & lihat bagaimana gembiranya diaorang dapat baju yang kitaorang cetak tu ye…

 

 

 

Bawah ni design TShirt REWANG!

 

 


OKLAH
….macam hari2 biasa. Kalau tak share deisgn baju yang customer tempah, memang tak sah.

So…apa cerita cetak baju kami hari ni….

Ni antara tshirt yang kitaorang siapkan baru2 ni. 2 kaler print je. Hitam & pink. Yang putih tu guna background baju.

Memang sempoi sebab guna teknik halftone. Kalau korang nak letak gambar group sendiri pun boleh…

Ni baju kelas bakal2 engineer ni. Baru form 5 tapi dah ada baju camni. Mudah2an makbul doa.

Design nak print tu pun kena edit balik supaya senang tembus kat kain silkscreen tu. Kalau tak edit semula, konfem design dia blur je & tak cantik masa print nanti. So..kena caj upah design semula sikit nanti.

Yang ni design doodle. Budak2 suka sangat baju camni. Korang tak payah susah2 cari design tu sebab kitaorang pun ada supply semua design tu.

Klik kat gambar bawah ni untuk lihat contoh design doodle kami yang ada ye!

 

Yang ni sempoi je sebab buat design teknik halftone. Maknanya print 1 kaler tapi macam design asal.

Korang yang nak buat untuk group korang, family atau apa sahaja aktiviti korang pun boleh. Memang cantik.

 

Yang ni bahagian depan guna stiker tapi bukan sebarang stiker. Ini stiker high quality.

Baju anak ada selai print guna stiker ni. Alhamdulillah dah banyak kali basuh pun masih maintain lagi. Tak tanggal.

Tak macam sesetengah stiker yang tak tahan lama. In Sha Allah..memang puas hati.

Yang ni baju family day…print 2 kaler depan & 2 kaler belakang.

Design ni customer yang bagi & memang menyerlah naik warna dia. Saya suka…saya suka……

Gambar kartun Mickey Mouse camni pun ada orang order. Tak kisah..lelaki ke perempuan. Budak atau dewasa. Semua boleh pakai.

Apa yang penting…..”KERJAAASAMAAA…..” kata Wonder Pet.

So…setakat ni lah dulu.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ingat ye…kami bukan je boleh print ikut design korang, kami jugak ada sediakan macam2 jenis baju readymade untuk korang pilih.

Klik je kat katalog2 baju kat atas nun (kalau guna hp klik kat bahagian MENU) untuk lihat macam2 stail & brand baju yang kami ada ye.

So..sampai jumpa lagi…

Baaaaiiiiiii…..

Ikhlas Berkongsi,

Abg Nik & Kak Salina
0192254028 / 0193643692

Boring dengan design Tshirt Kelas yang biasa2 je….nak rasa design lain dari lain lak….

Hai,

Salam cetak baju & salam merdeka semua.

Sy doakan semua sihat & berjaya dgn hidup masing2.

Sekarang ni dah masuk bulan 9. Maknanya ada 3 bulan lagi tahun 2017 nak tamat.

Kalau cuti sekolah..ada 2 bulan lagi.

Nak tanya ni…korang dah ada ke tshirt kenangan korang utk 2017 ni ke?

Pada yang nak buat tshirt kelas…ni lah masa yg sesuai utk korang sebab nanti bila dah masuk tahun baru, mungkin korang dah tak sekolah tu dah.

Pastu mungkin korang ada ambik periksa besar thn ni mcm SPM, PT3, UPSR, exam kat kolej, u, pondok atau apa sahaja tempat pengajian.

Time ni le korang buat tshirt yg boleh jd kenangan korang tu.

Nak ke design korang tu lain dari yang lain?

Malas dah tengok design yang FORMAL & SKEMA je dari dulu.

Rasa nak jugak design yang pelik2 sikit samada design yang kitaorang sediakan atau buat design sendiri ikut citarasa sendiri.

Ni antara contoh2 design yang kami ada untuk korang pilih. Apa yang korang boleh buat ialah pilih je mana design yang korang berkenan & bagitau je kami…

Ini antara contoh2 design TShirt Kelas yang kami ada.

Tapi kalau korang minat kartun Doodle, cer klik button bawah ni untuk lihat antara contoh kartun doodle yang kitaorang ada.

 

Tapi last sekali kalau memang dah tak ada yang berkenan jugak….korang boleh buat design korang sendiri.

Lagi senang….

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Pada yang nak tengok baju2 baru, kitaorang ada sediakan TShirt Arorasport di katalog2 diatas (kalau guna hp, cek kat bahagian menu kat atas nun ye…)

Ni antara TShirt Arorasport yang ada ye…

Dan macam2 lagi TShirt sukan SUBLIMATION yang kami ada….

 

Ok…cam biasa2….

Cer tengok apa cerita yang kitaorang nak kongsi hari ni…..

Yang ni cetak 3 warna atas baju putih. Kitaorang pakai lock masa print supaya sharp sikit masa nak print selai2 tu. Memang sempoi.

Yang ni namanya print cara “FLOCK” atau “BALDU”.

Lengan silkscreen printing tapi kat dada flock. Kalau korang nak cetakan yang lain dari yang lain camni pun boleh tapi mahal sikit dari print biasa sebab printing ni macam guna stiker atau heatpress.

Tapi memang beza dari silkscreen printing biasa.

Yang ni print Gold & Pink.

Tapi tak nampak sangat gold kat gambar tu sebab kamera hp kot. Rasa macam dah canggih dah hp tu tapi tak nampak jugak actual design tu.

Siap cetak nama sorang2 kat lengan lagi. Cetakan yang biasa kitaorang buat.

 

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

TIPS BISNES TSHIRT HARI INI :

Jika anda seorang yang serius untuk buat bisnes,

anda akan sanggup susah & bekerja keras sehingga

satu hari nanti…bukan anda mencari customer

TAPI  customer tak putus2 mencari anda nanti!

 

 

 

Ok…sampai jumpa lagi…

Abg Nik & Kak Salina

Planning cetak TShirt anda sekarang sebelum terlambat sebab……

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Berjumpa lagi kita dalam blog www.mohcetakbaju.com. Blog untuk korang dapat macam2 maklumat pasal tempahan cetak baju sendiri atau orang lain.

Dan juga blog untuk korang boleh buat duit dengan bisnes TShirt korang sendiri.

Kalau diikutkan seperti tahun2 lepas jugak, bulan Ogos ni banyak jugak kitaorang dapat order sebab dalam bulan ni banyak aktiviti yang gunakan TShirt.

Lagipun…hujung bulan ni cuti sekolah seminggu dari 25 Ogos sehingga 03 September 2017.

Pastu diapit pulak dengan raya haji & Hari Merdeka.

Kalau TShirt Merdeka Indonesia saya tak sanggup ambik dah sebab tengah bulan ni je diaorang punya sambutan. Diaorang sambut 17hb Ogos ni.

Sekarang ni pun tengah pulun satu grup Indon ni buat Tshirt Dirghayu Indonesiaku tapi itu yang last punya tahun ni. Kalau ambik lagi takut tak sempat pos nanti.

Takut terkejar2 nanti.

Kalau TShirt lain…saya sanggup lagi ye. Maaf ye korang.

 

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

So..pada yang nak order TShirt dalam bulan Ogos ni, ni antara TShirt yang korang boleh order ye…

1. TShirt Hari Merdeka – Malaysia

Ni antara contoh TShirt yang kitaorang buat tahun2 lepas.

a. Boleh promote dalam FB, blog atau INSTA masing2 kalau anda ada design TShirt Merdeka.
b. Anda boleh pilih baju2 dalam blog kitaorang untuk contoh baju yang anda nak promote tu.
c. In sha Allah dapat tempahan yang BESAR jika betul caranya terutamanya mereka yang bukak booth atau gerai jual TShirt.

d. Setiap tahun memang ramai yang order TShirt camni. So…rebutlah segera.

2. TShirt Korban (Raya Haji)

cetak tshirt

a. Yang ni pun boleh pakai ramai2 sebab majlis sembelih korban biasa libatkan ramai orang.
b. Sesuai untuk taman2 perumahan, kampung2, pejabat dll yang buat majlis korban.
c. Biasanya cetak simple je & jadi kenangan setiap tahun.
d.  Kalau belum ada design bagitahu kitaorang. Nanti saya boleh tunjuk contoh yang ada ye.

e. Cepat2 sebelum terlambat.

3. TShirt Sukan SEA 2017 
a. Boleh promote kat penyokong2 Malaysia & Negara ASEAN yang join SEA game yang lain kalau nak.

b. In Sha Allah laku sebab tahun ni buat kat Malaysia. Boleh buat satu grup satu baju.

4. TShirt Kelas

a. Time ni memang sesuai promote kat budak kelas sebab diaorang belum start periksa yang besar2 lagi ni.
b. Pastu ada dalam 3 ke 4 bulan lagi tahun 2017 tamat. Patut dah buat tshirt kelas untuk tahun ni sekarang. Kalau lambat, menyesal nanti.
c.  Ada macam2 contoh design TShirt Kelas yang korang boleh pilih kalau rasa pening nak buat design sendiri.
Atau..buat design sendiri kalau bosan dengan design yang ada ni.
5. TShirt Rewang/Kahwin/Bekwoh/Family Day/ Reunion & Konvoi

 

a. Akhir bulan 8 ni cuti sekolah seminggu. So..time ni biasanya ramai yang buat majlis kawin, hari keluarga, reunion & konvoi.
b. Time ni le masa paling sesuai untuk korang promote & dapat duit berganda2 sebab biasanya print tshirt camni diaorang buat by grup ramai2. Konfem dapat banyak untung nanti.
c.  Korang tak ada IDEA nak buat design tu…KLIK LINK bawah ni ntuk lihat contoh design sedia ada yang kitaorang ada ye..
DESIGN TSHIRT KELUARGA>>>KLIK SINI
DESIGN TSHIRT REWANG/KAHWIN>>>KLIK SINI
 So…ini antara event2 penting yang anda kena rebut dalam bulan Ogos ni.
Kebiasaannya…..TShirt yang saya mention kat atas ni, mereka buat dalam grup. So..memang senang2 je dapat duit berganda2 dari TShirt biasa kalau sape2 nak buat duit tu.
So…tunggu apalagi.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Pada yang sedang cari TShirt lain dari yang lain seperti TSHIRT RAGLAN, korang boleh klik button bawah ni. Ada macam2 contoh design baju yang ada.

 

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

TIPS BISNES TSHIRT HARI INI :

Jika anda tak guna teknologi untuk promote
bisnes anda zaman sekarang….kebarangkalian
anda tidak mendapat untung yang BESAR adalah
TINGGI!

So..gunalah gajet anda semaksimum mungkin
supaya bisnes anda lebih dikenali!

 

Ok…sampai jumpa lagi ye…baaaaiiiiii…

Selalulah kontek kami,

Abg Nik & Kak Salina
www.mohcetakbaju.com ~ Blog Stesen Cetak TShirt Anda!

www.mohcetakbajuiam.com ~  Blog Stesen TShirt I AM Anda!

www.ainixtshirt.myshopify.com  ~  Stesen Cetak TShirt REWANG Anda

www.cetaktee.com ~ Stesen Cetak TShirt KELAS ANDA!

Download katalog BARU dari Gildan, Enzo & Oren Sport DISINI & start buat TShirt Kelas atau apa sahaja aktiviti anda!!!

Hai & Salam Cetak Baju kepada semua,

Apa khabar semua? Semoga korang sihat2 le selalu hendaknya.

Masa artikel ni ditaip, ada lagi beberapa hari lagi Syawal nak habis. Korang dah puas beraya sakan ke?

Ok…pada yang dah start nak cari TShirt untuk aktiviti korang, kat sini saya nak promote kat korang antara TShirt BARU keluar dari brand ENZO, GILDAN & OREN SPORT.

Korang boleh cetak apa sahaja yang korang nak sesuai dengan bajet korang sendiri.

 

Setiap tahun, semua company TShirt akan update Katalog mereka supaya Tshirt yang mereka jual tak out of date.

Kalau dia jual TShirt sama je setiap tahun, nanti customer cepat jemu & lari ke lain nanti.
So..baru2 ni, supplier UTAMA kami iaitu GILDAN, OREN SPORT & ENZO dah keluarkan katalog baru.
Klik LINK bawah ni untuk DOWNLOAD KATALOG2 BAJU TERSEBUT & START ORDER BAJU untuk apa sahaja aktiviti anda!

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

ENZO
KLIK LINK BAWAH NI UNTUK DOWNLOAD KATALOG ENZO!
KLIK LINK BAWAH NI UNTUK DOWNLOAD KATALOG OREN SPORT!
KLIK LINK BAWAH NI UNTUK DOWNLOAD KATALOG GILDAN!
Bagi anda yang dah daftar jadi ejen, anda akan dapat senarai harga dalam bentuk Excel untuk mudah bagi anda refer kelak.
TAPI nak ingatkan…untuk dapatkan harga ejen, ada syarat2nya & bukan dah jadi ejen terus dapat harga ejen.
Bagi yang belum daftar ejen, anda boleh daftar seperti dibawah ye. Dapat FREE Ebook lagi.
Antara baju2 baru yang ada dalam Katalog2 BARU tu ialah seperti dibawah ni…
Kalau nak detail, klik SINI atau KLIK kat Katalog Enzo kat atas nun untuk lihat baju2 BARU yang ada.
Oren Sport pun banyak baju BARU juga…
Dan macam2 lagi. Semuanya korang boleh tengok sendiri di atas sana atau KLIK SINI.
Ada macam2 lagi jenis baju sebenarnya yang korang boleh pilih sesuai dengan bajet korang.
Kami ada TShirt 4SQUARE (Cotton & Microfiber), Arorasport dan Matahari (Empiric).
 Semuanya bergantung pada citarasa anda sendiri.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Sebagaimana biasa…mari saya kongsikan dengan korang baju2 yang saya sempat upload sebelum ni ye..

Yang ni guna teknik halftone. Halftone ni ialah teknik dot dot dot yang saya pernak cerita sebelum ni. Sesuai untuk design real tapi 1 kaler print je.

Contoh cam bawah ni…nampak macam real jue.

So..nampak macam real je kan. Korang pun boleh jugak nak buat kalau nak. Semua kitaorang yang tukarkan ke halftone nanti.

Yang ni grup nak gi bercuti ni. 2 kaler print. Biasanya grup hiking atau yang aktif bersukan ni, kitaorang suggest guna baju microfiber brand Gildan sebab baju tu sejuk & cepat serap peluh.

Korang tengok je kat katalog Gildan & cari baju jenis microfiber. Macam2 jenis ada.

Yang camni pun ramai yang order. Ada nama & nombor kat belakang. Sesuai buat bersukan.

Yang ni baju family day. Print pink atas baju biru. Actually nampak je atas baju tu tapi guna kamera yang cikai sikit…..hehehe. Tu macam blur sikit tu. Siap nama sorang2 lagi.

So..apalagi..jom le order sekarang….

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Ok…sampai jumpa lagi & kami sentiasa melayan setiap pertanyaan anda…In Sha Allah.

Yang Sentiasa Membantu,

Abg Nik & Kak Salina

Baju Rewang ~ www.ainixtshirt.myshopify.com

Baju I Am ~ www.mohcetakbajuiam.com

Baju Kelas ~ www.cetaktee.com

Kenapa anda perlu ORDER Cetak TSHIRT dengan kami di www.mohcetakbaju.com…..?

 

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Apa khabar semua!

Pada yang sedang mencari TShirt untuk apa sahaja aktiviti anda….inilah masa & tempatnya kerana anda sedang melihat kepada website yang telah menyediakan TShirt untuk beribu2 orang pelanggan sejak 2010 lagi.

Bagi yang baru melawat blog kami atau dah lama lawat, disini saya bagi beberapa sebab SERIUS kenapa anda PERLU pilih kami berbanding SUPPLIER yang lain :

  1. Dalam blog ni kami ada sediakan macam2 jenis TShirt SIAP (Readymade) daripada brand Oren Sport, Enzo, 4Square, Empiric, Gildan dan Arorasport.Anda KLIK je mana2 katalog baju kat atas nun ikut selera & citarasa anda.

  2. Kami juga ada sediakan contoh2 design TShirt untuk anda pilih seperti TSHIRT KELAS, TSHIRT REWANG/KAHWIN & TSHIRT FAMILY DAY.

  3. Kami juga ada sediakan <<TEMPAT>> nak design baju tu kalau anda sendiri tak ada lagi idea nak print.

  4. Kami ada beberapa jenis cetakan….antaranya Silkscreen printing, flocking(baldu), sulaman, heat press & emboss (timbul)

  5. Kami start bisnes ni secara online sejak 2010 lagi (7 tahun) dengan tempahan melebihi 100,000 helai sehingga kini. Alhamdulillah…kami agak berpengalaman.

  6. Kami juga ada buka peluang kepada sesape sahaja diluar sana untuk jadi ejen kami – boleh buat duit dengan bisnes TShirt & BUKAN sekadar order TShirt je.

  7. Bisnes kami sangat AKTIF & In Sha Allah setiap soalan akan dijawab segera sebab ini memang periuk nasi UTAMA kami.

  8. Kami juga sediakan macam2 jenis TShirt….ada cotton, lacoste, microfiber, dry fit, cotton interlock, honeycomb, polyester, baju korporat F1 dll.

  9. Kos pos kami FREE Semenanjung Malaysia & kami tanggung separuh ke Sabah Sarawak.

  10. Kami dah pos ke seluruh dunia sehingga ke Korea Selatan, UK, Singapore, Jordan, Brunei & Poland.

  11. Kalau dalam Malaysia ni…kami dah pos hingga ke ceruk kampung seluruh Sabah Sarawak & Semenanjung. Hingga ke tempat yang tak ada kedai TShirt pun kami dah sampai.

  12. Kami TAK PUTUS2 memberikan TIPS2 untuk anda berjaya dengan bisnes TShirt masing2 melalui emel2 TAK KISAH anda order atau tak dengan kami.

  13. Kami bukan je terima baju readymade tapi custom made pun kami terima (dengan syarat2 tertentu)

  14. Kami akan siapkan design untuk customer jika customer tak reti nak designkan design mereka (dengan syarat2 tertentu)

  15. Kami pernah pulangkan duit semula & ganti TShirt yang rosak jika perlu. Kami berniaga kerana Allah…In Sha Allah.

  16. Kami sentiasa bantu betul2 sape2 saje diluar sana untuk yang nak join buat duit dengan kami sebab kami tahu jika kami bantu orang lain buat duit, In Sha Allah…Allah juga akan bantu kami.

  17. Kami menerima macam2 jenis TShirt untuk macam2 aktiviti anda selagi tak salah disisi undang2 & tak langgar prinsip kami.

     

 

Apa yang saya senaraikan diatas ni, bukan untuk menunjuk2 atau berbangga diri tapi memberitahu perkara sebenar.

Kalau tak bagitahu, anda tak kan tahu kan?

So…dengan sebab2 atas ni, anda akan lebih YAKIN untuk order TShirt design sendiri dengan kami nanti….betul tak?

Tapi akhirnya terpulang kepada anda sendiri sebab anda yang akan buat keputusan BIJAK anda sendiri.

Kalau anda tergerak hati nak order TShirt tu dengan kami, ikuti langkah2 dibawah ni ye.

 

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

TIPS BISNES TSHIRT HARI INI :

Jangan sekali2 kita memburuk-burukkan pesaing kita.

Peniaga yang HEBAT akan jadikan pesaing mereka sebagai

rakan yang membantu mereka sama2 berjaya dalam

bidang mereka!

 

Hari ni saya nak kongsikan dengan anda antara TShirt2 yang saya tak sempat upload sebelum ni, saya upload kat sini untuk anda boleh refer camane nak buat design TShirt anda tu nanti ye. Termasuk TShirt2 lai sebelum ni…..untuk tatapan anda.

 

Harap2 anda enjoy dengan macam2 TShirt yang kami dah siapkan sebelum ni untuk tatapan anda ye…

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 


Ok…sampai jumpa lagi & nantikan kemunculan TSHIRT BARU & KATALOG BARU GILDAN, ENZO , OREN SPORT & ARORASPORT dalam artikel akan datang ni ye.

Macam2 stail TShirt BARU yang ada. Tunggguuuuuuu!!!!!!

Yang sangat2 benar,

Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

Tshirt BARU & Design TShirt Kelas untuk pilihan anda…..

Flocking atau Baldu….kami juga boleh supply untuk anda!

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Selamat berjumpa kembali setelah seminggu beraya sakan bersama keluarga tercinta.

Sekarang ni kitaorang dah start balik dah kerja kitaorang & pada sape2 yang dah plan nak tempah baju tu, boleh order sekarang sebelum kitaorang sibuk balik.

Pada kebiasaannya…lepas raya ni, ramai customer kitaorang yang start order TShirt kelas diaorang.

So….kepada korang yang nak order TShirt kelas atau apa sahaja TShirt korang, inilah masa yang sesuai sebab masih ada masa lagi boleh pakai TShirt tu sama2 nanti.

Kalau order dah hujung2 tahun…tak syok sangat sebab nanti sorang2 je pakai TShirt tu nanti.

Pada korang yang selalu follow blog kitaorang ni….nak bagitahu ni. Oren Sport ada TShirt baru.

Bawah ni antara TShirt2 BARU Oren Sport yang baru keluar melalui katalog baru diaorang…

 

 

 

Ada hoodie, F1 lengan panjang untuk muslimah, ada Raglan microfiber & beberapa lagi baju baru di katalog Oren Sport.

Cantikkan…

Kalau nak tengok design baju2 lain, korang KLIK kat katalog Oren Sport diatas nun untuk lihat macam2 lagi brand baju yang ada.

Kalau korang guna HP, klik kat bahagian menu kat bawah header blog atas nun & skrol ke bawah2 untuk pilih katalog baju yang ada ye.

Selain daripada tu, kitaorang ada jugak Contoh Design Baju Kelas & Contoh Baju Rewang untuk pilihan korang.

Design2 ni semua mudahkan korang untuk buat TShirt korang tanpa pening2 nak pilih design yang macamana yang nak diprint…

Bagi ejen2 TShirt kitaorang yang dah ada nombor ejen, kitaorang akan emelkan ke emel masing2 selepas kitaorang bagi emel ye.

So…cam biasa….

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Bagi yang mencari design Tshirt kelas, kami juga ada sediakan pelbagai jenis contoh design yang korang boleh pilih kalau korang tak ada idea nak print ye.

Tapi semuanya terpulang pada korang samada nak pilih design kitaorang atau korang boleh buat sendiri.

Ni antara contoh design yang kitaorang offer kat korang….

Apa yang korang boleh buat ialah…..pilih kod mana yang korang nak, tentukan kuantiti tempahan & jenis baju.

Pastu bagi detail tu kat bawah ni…

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

In Sha Allah kitaorang akan bagi harga segera nanti ye….

TShirt boleh pilih kat bahagian atas nun bawah header blog kitaorang tu ye…

TAPI..kalau ada design atas ni yang korang tak berkenan & rasa nak buat sendiri lagi puashati, korang klik button bawah ni untuk buat design tu sendiri. Mudah je…

So…semuanya terpulang pada korang camane nak order TShirt tu ye. Lukis tangan pun boleh…janji ada design yang korang boleh tunjukkan.

So…apa tunggu lagi. Hanya tinggal beberapa bulan je lagi sebelum tahun 2017 ni tamat. Kalau dah habis Tahun 2017 ni, takut korang menyesal nanti sebab tak sempat pakai sama2 nanti.

Oklah…cam biasa…apa cerita cetak TShirt kitaorang sebelum ni ye…

Design yang ni memang sempoi sebab buat 2 kaler atas baju jenis microfiber. Kombinasi warna pun cantik. Memang saya puashati sangat2 dengan design yang ni.

Yang ni design biasa untuk kaki panjat gunung ni. Customer yang suka hiking ramai jugak order dengan kitaorang. Diaorang guna baju microfiber brand Gildan sebab baju tu cepat kering & tak berbau kalau berpeluh.

Yang ni cetak atas baju muslimah brand Oren Sport. Design asal tu kitaorang edit balik ikut yang diaorang ni…so, inilah hasilnya.

Jauh customer ni…dari Sarawak kalau tak silap. Cuba tengok kat baju tu macam ada ternaik sikit kan? Yang itu kitaorang letak papan supaya masa print tu, butang baju tak ganggu blok printing.

Kalau tak letak papan, nanti design masa print tak sharp. So..kena letak lapik papan supaya kualiti printing lebih cantik.

Yang ni sama seperti diatas tapi yang roundneck tak perlu letak lapik papan sebab butang tak ada. So…masa print, smooth je.

Cetakan atas sejadah. Saya pernah upload design ni kat INSTA & FB sebelum ni tapi kat sini belum lagi.

Sejadah bahagian belakang pun kitaorang pernah print. Printing guna material sama macam print TShirt. Still guna silkscree printing jugak.

So…itu je yang saya sempat upload dalam blog hari ni.

Kalau ada nak order TShirt, bagitau segera ye.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Sampai jumpa lagi…baaaaiiiiii….

Yang Sentiasa Membantu,

Abg Nik & Kak Salina

Lepas raya….bersedialah untuk tempah & cetak apa sahaja jenis TShirt anda!

Hai & Salam cetak baju semua,

Kami di http://www.mohcetakbaju.com ingin mengucapkan Selamat Hari Raya…Maaf Zahir & Batin kepada semua pelawat blog saya termasuk  ex-customer, regular customer, bakal customer & pelawat yang selalu melawat blog kami.

Saya mohon ampun dari hujung rambut ke hujung kaki jika ada salah silap di sepanjang 7 tahun kami deal dengan korang semenjak 2010 lagi.

Ada yang saya tersilap, terlewat atau tak dapat buat tu..walaupun dalam kuantiti yang kecil tapi saya mintak maaf jugak ye.

Untuk makluman semua, kami di http://www.mohcetakbaju.com akan mula bercuti raya sakan dari 23/06/2017 (Jumaat) sehingga 02/07/2017 (Ahad).

In Sha Allah pada 03/07/2017 hari Isnin kami akan masuk kerja balik.

TAPI PERHATIAN : TEMPAHAN BAJU & PERTANYAAN PASAL ORDER BAJU, KAMI STILL TERIMA DALAM TEMPOH CUTI TU. CUMA KAMI TAK DAPAT SIAPKAN DALAM TEMPOH TU JE…..

 

Bagi anda yang masih mencari2 tempat nak tempah TShirt untuk apa sahaja aktiviti anda, cuba try tengok sini sebab kami boleh prepare macam2 jenis TShirt untuk apa sahaja aktiviti anda.

 

Bagi korang yang dah berkobar2 nak tempah TShirt anda lepas raya ni…bersiap sedialah dengan semua detail yang ada untuk dapatkan harga dari kami nanti.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Untuk tatapan korang yang tengah beraya tu, sini saya ada sediakan beberapa cerita pasal cetak baju yang saya buat sebelum ni ye…

Ni design asal customer bagi. So, dia bagi dalam format pdf, senang sikit nak edit. Tulisan pun dah siap vektor.

So..bila transfer ke baju, camnilah jadinya. Gambar family tu saya kena guna halftone & 1 kaler print je.

Memang sempoi. Ni kalau dalam 2,3 puluh tahun lagi tengok balik baju ni, mau syahdu hati ni sebab mungkin ada yang tersayang dalam gambar tu dah tak ada kot.

 

Yang ni pun sempoi jugak. Buat baju pengawas sekolah siap ada nama & lencana lagi.

Lencana tu guna stiker yang tahan lama & bukan yang jenis cikai punya. Basuh banyak kali pun tak ada tanggal. Sekarang ni teknologi dah advance dah. Bukan stiker murah2 macam dulu2.

Basuh sekali dua masuk dalam mesin basuh dah cabut dah. Yang ni tak..memang tahan lama ni.

Ni baju untuk salah sebuah vokasional di pantai timur. Belakang & lengan ada print lagi tapi lupa nak ambik gambar. Baju microfiber brand Gildan.

Memang cantik oooo….

Yang ni sakan betul….TShirt untuk bride & groom. Seronok betul diaorang dapat bergambar ngan baju sedondon camtu.

Kalau korang nak seronok pakai baju sedonodon camtu pun boleh. Bagi tau je kitaorang nanti.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Jika korang jadi ejen kami, korang ada harapan untuk mendapat harga special dari kami dengan syarat2 tertentu. Anda akan belajar banyak benda tentang bisnes TShirt ini jika anda menjadi ejen kami.

Oklah….saya rasa setakat ni sajelah dulu ye.

Selamat Hari Raya…maaf Zahir Batin sekali lagi…berhati2 dijalan raya!

Dari Kami :

Abg Nik, Kak Salina Sekeluarga

Sape nak TShirt FREE sambil buat duit raya di www.mohcetakbaju.com?

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Salam Ramadhan buat semua umat islam di seluruh dunia (blog ni sampai luar negara boleh tengok) & salam cetak baju pada non-muslim.

Sape nak TShirt FREE sambil2 buat duit raya…..angkat tangan cepaattttt!!!!

Sempena Ramadhan 2017 ni, kami di http://www.mohcetakbaju.com nak buat amal jariah sambil bersedekah sikit terutamanya pada pelanggan2 kami.

Cer tengok gambar kat atas ni & korang berpeluang dapat TShirt FREE ikut kuantiti tempahan yang korang order.

Peluang ni sape2 je boleh dapat…tak kira untuk dijual balik atau nak guna sendiri.

Tapi peluang KHAS ni hanya terhad dalam Ramadhan ni je, dari 26/05/2017 hingga 24/06/2017 sahaja iaitu hingga sehari sebelum raya jer…lepas tu dah tak ada dah promosi ni.

Kalau tak faham…meh saya explain balik :

  1.  Kalau korang tempah TShirt BERCETAK dalam 20 ke 39 lai, korang dapat TShirt FREE sehelai jenis roundneck cotton brand 4square siap cetak biasa 1 warna – ikut korang nak cetak apa pun atas baju tu.
  2. Kalau korang tempah TShirt BERCETAK dalam 40 ke 69 lai, korang dapat TShirt FREE sehelai jenis roundneck cotton siap cetak special 1 warna(flocking atau emboss) – ikut korang nak cetak apa pun atas baju tu.
  3. Kalau korang tempah TShirt BERCETAK dalam 70 ke 99 lai, korang dapat TShirt FREE sehelai jenis BERKOLAR siap cetak APA SAHAJA JENIS CETAK – ikut korang nak cetak apa pun atas baju tu.
  4. Kalau korang tempah TShirt BERCETAK dalam 100 lai ke atas, korang dapat TShirt FREE sehelai ikut suka nak TShirt APA PUN siap cetak APA SAHAJA JENIS CETAK – ikut korang nak cetak apa pun atas baju tu.

Korang dah faham tak? Sekarang ni..kalau korang order siap cetak, TShirt FREE tu pun siap cetak TAPI kalau korang order TShirt kosong, so, TShirt FREE tu pun TShirt Kosong ye….

So…bukan je korang dapat buat DUIT RAYA dengan menjual TShirt TAPI korang dapat lagi TShirt FREE yang korang tak akan dapat dibulan2 biasa.

Pada korang yang nak buat TShirt grup macam TShirt kelas, keluarga, reunion, konvoi, kahwin dll memang sesuai sangat kalau nak order untuk kuantiti yang saya sebutkan tu.

Tawaran ni bukan selalu kami buat sebab kos nak cover TShirt FREE siap cetak tu bukan sikit sebenarnya tapi sebab niat nak buat amal jariah disamping nak bantu korang buat duit untuk raya ni sekali.

So….korang tunggu apa lagi.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Tapi kalau sape2 daftar jadi ejen, korang ada peluang untuk dapat SPECIAL PRICE untuk next order (jika cukup syarat).

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Jom order sekarang….kalau korang nak guna lepas raya pun tak ada masalah, janji DEPOSIT mesti dibuat dalam tempoh tawaran tu dari 26/05 hingga 24/06/2017 untuk dapatkan TShirt FREE tu ye.

 


CETAK TSHIRT GUNA FLOCKING ATAU BALDU….korang nak tak?

Korang pernah tengok tak cetakan jenis BALDU macam atas ni?

Ada rasa nak buat tak?

Cetakan jenis camni kita panggil FLOCKING.

Biasanya cetakan camni 1 warna je tapi design dia timbul & rasa macam baldu.

Memang cantik kalau buat atas TShirt & jarang2 orang buat.

Cumanya kos dia agak mahal sebab sehelai kertas FLOCK tu pun mahal jugak. Tapi tak le mahal gilleer..korang masih mampu sebenarnya.

Kalau nak murah sikit, buat kecik macam saiz lencana sekolah camtu.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Tapi kalau korang nak FREE TShirt FLOCK ni…senang je.

Korang order apa sahaja TShirt 40 lai ke atas dari kitaorang & korang dapat FREE sehelai TShirt siap cetak termasuk Flocking ni.

TAPI tawaran ni terhad sehingga 24/06/2017 ni je ye.

So..kalau korang nak order TShirt siap FLOCK ni bagitahu segera ye sebab warna dia TERHAD & takut cepat habis stok nanti.

Ni antara kaler yang ada & cepat order, cepat dapat nanti ye.

Oklah….selain dari 2 cerita diatas, saya nak kongsi jugak cerita cetak TShirt yang kami siapkan sebelum ni ye..

Ni cetak bahagian dada 2 warna. Kalau tengok kat gambar atas nun, saya terpaksa letakkan papan kecik dalam baju supaya senang nak print.

Kalau tak…takut nanti masa print blok printing tersangkut kat butang baju atau sambungan kain kat bahagian tepi baju tu.

So..kalau letak papan kecik, baju tu akan ternaik sikit & bila print, tak ada dye yang tak sharp nanti.

Kualiti kena jaga walau beribu order sekalipun. Kalau tak..takut customer serik nak order lagi nanti.

Tapi kan….kalau tahu teknik nak print atas baju berkolar, tak yah letak papan pun boleh.

Macam gambar atas ni. Tekniknya mudah je…bila buat design atas blok, letak kat bahagian tepi betul supaya blok tak sangkut kat butang nanti.

Yang ni simple je…2 kaler print.

Nasib baik customer bagi design dalam Ai, so senang nak pecahkan kaler.

Saya print je terus dari design asal. Tak payah banyak kerja.

Caj edit design pun saya tak caj ni sebab mudah nak print.

Tshirt kitaorang ni selalu dapat order dari Sabah & Sarawak jugak.

Macam TShirt atas ni…geng2 hiking yang nak naik Gunung Kinabalu.

Kalau korang nak tahu, orang Sabah & Sarawak pun bertalu2 customer order.

Mungkin diaorang rasa harga kitaorang reasonable kot berbanding order disana.

Lagipun…sape2 yang duduk ceruk Sabah Sarawak pun dapat merasa TShirt dengan design sendiri ni sebab courier dah boleh masuk ke mana saje sekarang ni.

Yang cetak kaler gold atas TShirt cotton. Cumanya print Gold ni mahal sikit dari print biasa.

So..pelanggan yang ada bajet mahal sikit, diaorang sanggup bayar walaupun agak mahal.

Oklah…setakat ni sajelah dulu ye.

INGAT…tawaran ni akan berjalan sehingga 24/06/2017.

So…apa tunggu lagi.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Kami tunggu tempahan anda ye!

Baaaiiiiiii…..tatatata…tititi…tutututu..

Selamat Berpuasa semua!

Ikhlas Dari :

Abg Nik & Kak Salina
www.mohcetakbaju.com

Ada student mampu buat duit sebanyak RM53,925 untuk 1 tempahan dengan kami… apa kata anda?

 

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Apa pendapat korang dengan tajuk diatas?

Korang yang baca cerita ni pasti rasa TERBAKAR & RENTUNG bila saya sharekan pasal budak ni yang boleh jana RM53,925 hanya dengan 1 tempahan dengan jumlah tempahan 3,232 helai keseluruhan.

DEMI ALLAH….budak ni memang betul2 order dengan kami & sekarang ni pun saya tengah siapkan order dia ni. Masih tinggal beberapa group lagi yang belum saya siapkan. Hampir 80% dah siap.

Tapi bagi menjaga periuk nasi student ni, saya terpaksa rahsiakan tempahan dia ni. Takut ada yang jeles atau tak jadi order dengan dia nanti.

Baca cerita bawah ni sampai habis untuk korang tahu RAHSIA budak ni dapat jana sebanyak RM53K tu ye…

Sebelum tu saya cerita sikit pasal budak ni secara ringkas.

Dia baru berumur 16 tahun. Tingkatan 4 di sebuah sekolah diSemenanjung.

Mula2 tu dia tunjukkan design2 yang dia nak jual kat student2 sekolah seluruh Malaysia kat saya.

Bila dah berbalas2 mesej, emel & Whatsapp, baru lah saya bagi final price.

Target asal 1,000 helai. So…saya bagi harga semurah mungkin yang saya masih dapat untung untuk kuantiti 1,000 helai tu.

So….bila dah dapat harga untuk beberapa design ikut warna baju, dia pun start promote melalui FB Group dia.

Apa yang dia cakap & apa ayat yang dia buat bagi orang CEPAT terpengaruh & tertarik dengan promosi dia tu?

Nak tahu ke????

TUNGGGGGGUUUUUUU…SELEPAS IKLAN INI….

KINI KAMI SEDIAKAN TSHIRT COTTON & MICROFIBER UNTUK ORANG BERSAIZ BESAR, DARI 4XL KE 8XL.

DAPATKAN SEGERA DARIPADA KAMI…..KLIK SINI UNTUK TENGOK BAJU SAIZ BESAR SECARA DETAIL.

 

OK…kita sambung balik cerita kita sebelum ni.

Camane budak ni dengan mudah dapat mempengaruhi student2 seluruh Malaysia untuk order TShirt dengan dia.

Salah satunya….dia guna alasan yang biasa orang TERDESAK nak duit buat iaitu sape nak buat duit sampingan.

Pastu dia offer satu sekolah seorang wakil je untuk jadi ejen dia. Maknanya wakil ni akan dapat komisyen atau untung sendiri atas baju yang dia jual kat sekolah tu.

Siapa cepat, dia dapat. Alhamdulillah….ada 39 wakil dari 39 sekolah yang setuju jadi ejen dia & ejen2 ni jugak dapat buat duit sama macam dia.

Ok…saya bagi contoh sikit ye…

Ada satu sekolah tu order paling banyak 243 helai. So…katakan dia ambik untung just RM3 je sehelai. So, dia akan dapat untung RM243 X RM3 = RM729.00 untuk 1 sekolah ni.

Kalau total 3,232 helai dia order seluruh Malaysia & just ambik untung RM3 je sehelai…so, RM3 X 3,232 helai = RM9,696.00 jumlah untung semua sekali.

Saya tak tahu dia ambik untung berapa RM. Itu just agakan saya je.

So..kalau dia ambik untung RM3 je sehelai pun, buta2 dia dapat RM9,696.00 atau kat RM10,000.00. Amaun yang sangat besar bagi student berumur 16 tahun macam dia….wowwww!!!

So….ada yang rasa fed up atau stress sebab tak dapat buat duit dengan bisnes TShirt ke?

Kalau budak umur 16 tahun boleh jana duit sebanyak ini, apa lagi korang yang lain?

Bawah ni bukti senarai tempahan yang dia buat tu. So…ada beberapa sekolah lagi yang belum siap & belum bayar. Bila dah settle semua nanti, saya akan bagi hadiah sikit kat dia nanti. SPECIAL GIFT yang ejen lain tak pernah dapat.

 

Selain daripada budak ni, ada sorang lagi yang juga ambik order seluruh Malaysia. Budak sekolah jugak tapi dia baru lepas SPM.

Masa dia order hari tu, result SPM belum keluar & sekarang dah masuk U pun.

Budak ni order dalam 670 helai dengan jumlah RM14,073.50. Jumlah yang agak besar bagi seorang student.

Yang ni pun kitaorang tengah siapkan & kami cuba pulun habis2an untuk siapkan segera.

So..bayangkanlah..kalau dia ambik untung RM5 sehelai X 670 helai = RM3,350.00. Dapat juga dia duit atas angin untuk belanja dia kat U.

Tapi tu kalau dia ambik untung RM5. Kalau lebih lagi, mungkin lagi banyak untung dia dapat.

Ini adalah 2 contoh student yang dapat buat duit hanya dengan jadi orang tengah untuk bisnes TShirt ni.

Ramai lagi yang macam ni tapi dalam kuantiti yang kurang daripada ni.

Tapi ada jugak yang order bertalu2 & non stop tapi kuantiti tak tentu. Orang macam ni pun boleh dapat untung setiap kali dia order baju tu.

Kalau korang rasa bisnes TShirt ni tak mampu bagi duit tambahan pada korang, korang memang silap besar.

Selagi manusia atas dunia ni semakin membesar & sentiasa pakai baju, bisnes ni In Sha Allah akan kekal sampai hari kiamat.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Oklah…..kitaorang tunggu tempahan korang ye.

 



ANDA CARI TSHIRT HARI KELUARGA UNTUK LEPAS RAYA NI KE(untuk anda sendiri atau pelanggan anda)?

Jika anda sekarang mencari2 TShirt untuk Hari Keluarga anda atau pelanggan anda, kami ada sediakan.


Ni antara contoh2 Koleksi design TShirt Family Day yang sempat kitaorang sediakan untuk korang.

Ada 36 jenis design KHAS untuk korang yang pening & tak tahu nak buat design TShirt Hari Keluarga korang.

Kalau nak tengok banyak lagi, KLIK BUTTON dibawah ni & korang pilih je design mana yang korang berkenan.

Lepas tu…..

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

KLIK BUTTON DIATAS UNTUK LIHAT MACAM2 CONTOH DESIGN TSHIRT HARI KELUARGA!


TSHIRT BARU BRAND 4SQUARE DI http://www.mohcetakbaju.com!

Dapatkan pelbagai jenis TShirt BARU brand 4square HARI INI di http://www.mohcetakbaju.com!

Jika anda bersaiz besar & nak guna baju dari saiz 4XL ke 8XL. Kitaorang ada TShirtnya……

Jika anda nak baju berkolar untuk budak, kami juga ada sediakan….

Nak detail KLIK BUTTON bawah ni untuk lihat macam2 jenis baju yang kami ada ATAU letak mouse kat page 4square diatas untuk lihat macam2 lagi design baju yang ada ye….

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Oklah…apa cerita cetak baju kitaorang baru2 ni ye?

Yang ni rasa pernah upload sebelum ni tapi gambar yang ni nampak lebih jelas sikit.

Ni tshirt kelas hasil kreativiti customer sendiri. Cuma design depan tu je yang edit dari design sblm2 ni. Tukar tahun je.

Logo burung helang tu print guna silkscreen printing. Bukan stiker tu. Memang cantik & nampak naik bila print atas baju kelabu tu. Belakang nama & nombor cam biasa.

Ni antara contoh design doodle yang saya pernah print sebelum ni. Kalau korang nak order TShirt design doodle ni, KLIK SINI & skrol ke bawah2 untuk lihat macam2 stail design doodle kitaorang ada.

Ni TShirt kelas yang saya sempat upload. Kalau ikutkan ada macam2 tshirt kelas yang kitaorang nak tunjuk tapi takut boring lak nanti.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Jom order TShirt dengan kami untuk apa sahaja aktiviti korang.

Korang mesti syok punya & mesti puashati punya.

So…jumpa lagi dilain siaran. Baaaaaiaiiiiiii…..

Ikhlas Tapi Dekat,

Abg Nik & Kak Salina

Mau mengalir air mata bila teringat time pakai TShirt BATCH kitaorang…..

 

Hai & Salam Cetakbaju semua,

Berjumpa lagi kita dalam blog http://www.mohcetakbaju.com…Stesen Cetak TShirt Online Anda!

Jika anda dah penat berpusing2 cari tempat buat TShirt untuk apa sahaja aktiviti anda, apa kata cuba anda singgah jap kat sini.

Kami ada macam2 jenis TShirt untuk anda pilih.

Senang je. Anda pikirkan camane nak buat design tu & kami pindahkan ke TShirt untuk aktiviti anda tu.

 

Antara TShirt yang paling banyak dapat sambutan di blog kami ialah TSHIRT BATCH.

Apa tu TSHIRT BATCH?

TSHIRT BATCH ni customer order untuk aktiviti reunion atau group diaorang yang lahir tahun yang sama, masuk sekolah sama2, masuk kolej atau U sama2, masuk kerja sama2 dan macam2 lagi aktiviti yang libatkan anda buat sama2.

Contohnya ; macam TShirt bawah ni….

Macam TShirt ni…customer ni buat untuk batch diaorang yang lahir Tahun 1967. So, bila buat reunion bila ramai2 pakai baju tu, nampak cantik & sedondon je.

Yang ni memang terang2 customer tulis BATCH 03. So..memang dah tahu geng ni memang grup yang lahir 2003 atau masuk sekolah tahun 2003. Bila pakai2 ramai….bangga je sebab ada baju sedondon.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Jika anda inginkan satu kenangan yang tak boleh dilupakan dengan group anda, baju batch boleh jadi satu kenangan untuk anda.

Bayangkan bila grup yang dah lama tak jumpa, pastu buat reunion & TShirt sama lak tu.

Pastu update dalam FB atau Instagram, konfem jadi kenangan yang terindah untuk anda.

Pastu grup lain lak tengok…mesti jelllllesss punya.

Macam gambar atas ni. Masa ni mungkin tengah sekolah menengah. Tunggu time dah kerja atau dah kawin nanti. Masa tu dah bawak haluan masing2.

Masing2 dah ada kerja sendiri & ada family sendiri.

Pastu buat reunion & imbau kembali gambar ni. Kemudian cerita lak kat pasangan & anak2.

Mau mengalir air mata bila ingat balik cerita time ni.

Hanya dengan satu gambar je….boleh ceritakan macam2 cerita.

So…pada yang terniat di hati nak buat TShirt BATCH untuk grup anda, inilah masanya.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Terpulang pada anda. Nak buat apa sahaja TShirt untuk aktiviti anda. Bagitau je kami cepat ye….

Ok…hari ni saya nak kongsi ngan anda, antara contoh2 design baju batch yang kami pernah buat sebelum ni ye…

 

Biasanya baju batch ni ada tahun atau nombor yang sama je setiap tahun. Tahun atau nombor ni melambangkan tahun lahir, tahun masuk kelas sama2 atau tahun baju tu dibuat untuk group tu.

So, bagi anda yang ada planning nak buat baju batch anda, apa tunggu lagi….boleh order terus dengan kami.

Kalau lambat2 nanti melepas atau dah masing2 bawak haluan masing2 nanti. Tak sempat nak pakai sedondon nanti. Rugi lah nanti.

 

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Ok…sampai jumpa lagi di artikel akan datang. Baaaiiiii….

Yang benar2 benar,

Abg Nik & Kak Salina
www.mohcetakbaju.com
www.mohcetakbajuiam.com
www.ainixtshirt.myshopify.com
www.cetaktee.com

%d bloggers like this: