Blog Archives

Planning cetak TShirt anda sekarang sebelum terlambat sebab……

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Berjumpa lagi kita dalam blog www.mohcetakbaju.com. Blog untuk korang dapat macam2 maklumat pasal tempahan cetak baju sendiri atau orang lain.

Dan juga blog untuk korang boleh buat duit dengan bisnes TShirt korang sendiri.

Kalau diikutkan seperti tahun2 lepas jugak, bulan Ogos ni banyak jugak kitaorang dapat order sebab dalam bulan ni banyak aktiviti yang gunakan TShirt.

Lagipun…hujung bulan ni cuti sekolah seminggu dari 25 Ogos sehingga 03 September 2017.

Pastu diapit pulak dengan raya haji & Hari Merdeka.

Kalau TShirt Merdeka Indonesia saya tak sanggup ambik dah sebab tengah bulan ni je diaorang punya sambutan. Diaorang sambut 17hb Ogos ni.

Sekarang ni pun tengah pulun satu grup Indon ni buat Tshirt Dirghayu Indonesiaku tapi itu yang last punya tahun ni. Kalau ambik lagi takut tak sempat pos nanti.

Takut terkejar2 nanti.

Kalau TShirt lain…saya sanggup lagi ye. Maaf ye korang.

 

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

So..pada yang nak order TShirt dalam bulan Ogos ni, ni antara TShirt yang korang boleh order ye…

1. TShirt Hari Merdeka – Malaysia

Ni antara contoh TShirt yang kitaorang buat tahun2 lepas.

a. Boleh promote dalam FB, blog atau INSTA masing2 kalau anda ada design TShirt Merdeka.
b. Anda boleh pilih baju2 dalam blog kitaorang untuk contoh baju yang anda nak promote tu.
c. In sha Allah dapat tempahan yang BESAR jika betul caranya terutamanya mereka yang bukak booth atau gerai jual TShirt.

d. Setiap tahun memang ramai yang order TShirt camni. So…rebutlah segera.

2. TShirt Korban (Raya Haji)

cetak tshirt

a. Yang ni pun boleh pakai ramai2 sebab majlis sembelih korban biasa libatkan ramai orang.
b. Sesuai untuk taman2 perumahan, kampung2, pejabat dll yang buat majlis korban.
c. Biasanya cetak simple je & jadi kenangan setiap tahun.
d.  Kalau belum ada design bagitahu kitaorang. Nanti saya boleh tunjuk contoh yang ada ye.

e. Cepat2 sebelum terlambat.

3. TShirt Sukan SEA 2017 
a. Boleh promote kat penyokong2 Malaysia & Negara ASEAN yang join SEA game yang lain kalau nak.

b. In Sha Allah laku sebab tahun ni buat kat Malaysia. Boleh buat satu grup satu baju.

4. TShirt Kelas

a. Time ni memang sesuai promote kat budak kelas sebab diaorang belum start periksa yang besar2 lagi ni.
b. Pastu ada dalam 3 ke 4 bulan lagi tahun 2017 tamat. Patut dah buat tshirt kelas untuk tahun ni sekarang. Kalau lambat, menyesal nanti.
c.  Ada macam2 contoh design TShirt Kelas yang korang boleh pilih kalau rasa pening nak buat design sendiri.
Atau..buat design sendiri kalau bosan dengan design yang ada ni.
5. TShirt Rewang/Kahwin/Bekwoh/Family Day/ Reunion & Konvoi

 

a. Akhir bulan 8 ni cuti sekolah seminggu. So..time ni biasanya ramai yang buat majlis kawin, hari keluarga, reunion & konvoi.
b. Time ni le masa paling sesuai untuk korang promote & dapat duit berganda2 sebab biasanya print tshirt camni diaorang buat by grup ramai2. Konfem dapat banyak untung nanti.
c.  Korang tak ada IDEA nak buat design tu…KLIK LINK bawah ni ntuk lihat contoh design sedia ada yang kitaorang ada ye..
DESIGN TSHIRT KELUARGA>>>KLIK SINI
DESIGN TSHIRT REWANG/KAHWIN>>>KLIK SINI
 So…ini antara event2 penting yang anda kena rebut dalam bulan Ogos ni.
Kebiasaannya…..TShirt yang saya mention kat atas ni, mereka buat dalam grup. So..memang senang2 je dapat duit berganda2 dari TShirt biasa kalau sape2 nak buat duit tu.
So…tunggu apalagi.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Pada yang sedang cari TShirt lain dari yang lain seperti TSHIRT RAGLAN, korang boleh klik button bawah ni. Ada macam2 contoh design baju yang ada.

 

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

TIPS BISNES TSHIRT HARI INI :

Jika anda tak guna teknologi untuk promote
bisnes anda zaman sekarang….kebarangkalian
anda tidak mendapat untung yang BESAR adalah
TINGGI!

So..gunalah gajet anda semaksimum mungkin
supaya bisnes anda lebih dikenali!

 

Ok…sampai jumpa lagi ye…baaaaiiiiii…

Selalulah kontek kami,

Abg Nik & Kak Salina
www.mohcetakbaju.com ~ Blog Stesen Cetak TShirt Anda!

www.mohcetakbajuiam.com ~  Blog Stesen TShirt I AM Anda!

www.ainixtshirt.myshopify.com  ~  Stesen Cetak TShirt REWANG Anda

www.cetaktee.com ~ Stesen Cetak TShirt KELAS ANDA!

Kenapa anda perlu ORDER Cetak TSHIRT dengan kami di www.mohcetakbaju.com…..?

 

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Apa khabar semua!

Pada yang sedang mencari TShirt untuk apa sahaja aktiviti anda….inilah masa & tempatnya kerana anda sedang melihat kepada website yang telah menyediakan TShirt untuk beribu2 orang pelanggan sejak 2010 lagi.

Bagi yang baru melawat blog kami atau dah lama lawat, disini saya bagi beberapa sebab SERIUS kenapa anda PERLU pilih kami berbanding SUPPLIER yang lain :

  1. Dalam blog ni kami ada sediakan macam2 jenis TShirt SIAP (Readymade) daripada brand Oren Sport, Enzo, 4Square, Empiric, Gildan dan Arorasport.Anda KLIK je mana2 katalog baju kat atas nun ikut selera & citarasa anda.

  2. Kami juga ada sediakan contoh2 design TShirt untuk anda pilih seperti TSHIRT KELAS, TSHIRT REWANG/KAHWIN & TSHIRT FAMILY DAY.

  3. Kami juga ada sediakan <<TEMPAT>> nak design baju tu kalau anda sendiri tak ada lagi idea nak print.

  4. Kami ada beberapa jenis cetakan….antaranya Silkscreen printing, flocking(baldu), sulaman, heat press & emboss (timbul)

  5. Kami start bisnes ni secara online sejak 2010 lagi (7 tahun) dengan tempahan melebihi 100,000 helai sehingga kini. Alhamdulillah…kami agak berpengalaman.

  6. Kami juga ada buka peluang kepada sesape sahaja diluar sana untuk jadi ejen kami – boleh buat duit dengan bisnes TShirt & BUKAN sekadar order TShirt je.

  7. Bisnes kami sangat AKTIF & In Sha Allah setiap soalan akan dijawab segera sebab ini memang periuk nasi UTAMA kami.

  8. Kami juga sediakan macam2 jenis TShirt….ada cotton, lacoste, microfiber, dry fit, cotton interlock, honeycomb, polyester, baju korporat F1 dll.

  9. Kos pos kami FREE Semenanjung Malaysia & kami tanggung separuh ke Sabah Sarawak.

  10. Kami dah pos ke seluruh dunia sehingga ke Korea Selatan, UK, Singapore, Jordan, Brunei & Poland.

  11. Kalau dalam Malaysia ni…kami dah pos hingga ke ceruk kampung seluruh Sabah Sarawak & Semenanjung. Hingga ke tempat yang tak ada kedai TShirt pun kami dah sampai.

  12. Kami TAK PUTUS2 memberikan TIPS2 untuk anda berjaya dengan bisnes TShirt masing2 melalui emel2 TAK KISAH anda order atau tak dengan kami.

  13. Kami bukan je terima baju readymade tapi custom made pun kami terima (dengan syarat2 tertentu)

  14. Kami akan siapkan design untuk customer jika customer tak reti nak designkan design mereka (dengan syarat2 tertentu)

  15. Kami pernah pulangkan duit semula & ganti TShirt yang rosak jika perlu. Kami berniaga kerana Allah…In Sha Allah.

  16. Kami sentiasa bantu betul2 sape2 saje diluar sana untuk yang nak join buat duit dengan kami sebab kami tahu jika kami bantu orang lain buat duit, In Sha Allah…Allah juga akan bantu kami.

  17. Kami menerima macam2 jenis TShirt untuk macam2 aktiviti anda selagi tak salah disisi undang2 & tak langgar prinsip kami.

     

 

Apa yang saya senaraikan diatas ni, bukan untuk menunjuk2 atau berbangga diri tapi memberitahu perkara sebenar.

Kalau tak bagitahu, anda tak kan tahu kan?

So…dengan sebab2 atas ni, anda akan lebih YAKIN untuk order TShirt design sendiri dengan kami nanti….betul tak?

Tapi akhirnya terpulang kepada anda sendiri sebab anda yang akan buat keputusan BIJAK anda sendiri.

Kalau anda tergerak hati nak order TShirt tu dengan kami, ikuti langkah2 dibawah ni ye.

 

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

TIPS BISNES TSHIRT HARI INI :

Jangan sekali2 kita memburuk-burukkan pesaing kita.

Peniaga yang HEBAT akan jadikan pesaing mereka sebagai

rakan yang membantu mereka sama2 berjaya dalam

bidang mereka!

 

Hari ni saya nak kongsikan dengan anda antara TShirt2 yang saya tak sempat upload sebelum ni, saya upload kat sini untuk anda boleh refer camane nak buat design TShirt anda tu nanti ye. Termasuk TShirt2 lai sebelum ni…..untuk tatapan anda.

 

Harap2 anda enjoy dengan macam2 TShirt yang kami dah siapkan sebelum ni untuk tatapan anda ye…

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 


Ok…sampai jumpa lagi & nantikan kemunculan TSHIRT BARU & KATALOG BARU GILDAN, ENZO , OREN SPORT & ARORASPORT dalam artikel akan datang ni ye.

Macam2 stail TShirt BARU yang ada. Tunggguuuuuuu!!!!!!

Yang sangat2 benar,

Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

Lepas raya….bersedialah untuk tempah & cetak apa sahaja jenis TShirt anda!

Hai & Salam cetak baju semua,

Kami di http://www.mohcetakbaju.com ingin mengucapkan Selamat Hari Raya…Maaf Zahir & Batin kepada semua pelawat blog saya termasuk  ex-customer, regular customer, bakal customer & pelawat yang selalu melawat blog kami.

Saya mohon ampun dari hujung rambut ke hujung kaki jika ada salah silap di sepanjang 7 tahun kami deal dengan korang semenjak 2010 lagi.

Ada yang saya tersilap, terlewat atau tak dapat buat tu..walaupun dalam kuantiti yang kecil tapi saya mintak maaf jugak ye.

Untuk makluman semua, kami di http://www.mohcetakbaju.com akan mula bercuti raya sakan dari 23/06/2017 (Jumaat) sehingga 02/07/2017 (Ahad).

In Sha Allah pada 03/07/2017 hari Isnin kami akan masuk kerja balik.

TAPI PERHATIAN : TEMPAHAN BAJU & PERTANYAAN PASAL ORDER BAJU, KAMI STILL TERIMA DALAM TEMPOH CUTI TU. CUMA KAMI TAK DAPAT SIAPKAN DALAM TEMPOH TU JE…..

 

Bagi anda yang masih mencari2 tempat nak tempah TShirt untuk apa sahaja aktiviti anda, cuba try tengok sini sebab kami boleh prepare macam2 jenis TShirt untuk apa sahaja aktiviti anda.

 

Bagi korang yang dah berkobar2 nak tempah TShirt anda lepas raya ni…bersiap sedialah dengan semua detail yang ada untuk dapatkan harga dari kami nanti.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Untuk tatapan korang yang tengah beraya tu, sini saya ada sediakan beberapa cerita pasal cetak baju yang saya buat sebelum ni ye…

Ni design asal customer bagi. So, dia bagi dalam format pdf, senang sikit nak edit. Tulisan pun dah siap vektor.

So..bila transfer ke baju, camnilah jadinya. Gambar family tu saya kena guna halftone & 1 kaler print je.

Memang sempoi. Ni kalau dalam 2,3 puluh tahun lagi tengok balik baju ni, mau syahdu hati ni sebab mungkin ada yang tersayang dalam gambar tu dah tak ada kot.

 

Yang ni pun sempoi jugak. Buat baju pengawas sekolah siap ada nama & lencana lagi.

Lencana tu guna stiker yang tahan lama & bukan yang jenis cikai punya. Basuh banyak kali pun tak ada tanggal. Sekarang ni teknologi dah advance dah. Bukan stiker murah2 macam dulu2.

Basuh sekali dua masuk dalam mesin basuh dah cabut dah. Yang ni tak..memang tahan lama ni.

Ni baju untuk salah sebuah vokasional di pantai timur. Belakang & lengan ada print lagi tapi lupa nak ambik gambar. Baju microfiber brand Gildan.

Memang cantik oooo….

Yang ni sakan betul….TShirt untuk bride & groom. Seronok betul diaorang dapat bergambar ngan baju sedondon camtu.

Kalau korang nak seronok pakai baju sedonodon camtu pun boleh. Bagi tau je kitaorang nanti.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Jika korang jadi ejen kami, korang ada harapan untuk mendapat harga special dari kami dengan syarat2 tertentu. Anda akan belajar banyak benda tentang bisnes TShirt ini jika anda menjadi ejen kami.

Oklah….saya rasa setakat ni sajelah dulu ye.

Selamat Hari Raya…maaf Zahir Batin sekali lagi…berhati2 dijalan raya!

Dari Kami :

Abg Nik, Kak Salina Sekeluarga

Jualan “Harga Istimewa Cetak TShirt Tak Pernah Dibuat” Sempena Cuti Sekolah Akhir Tahun 2016……beb!

Baju Ainix Resources

Hai & Salam Cetak Baju Semua,

Alhamdulillah…..syukur sebab kita masih hidup sehingga kini & mampu lagi baca blog kitaorang ni.

Nampaknya Tahun 2016 dah nak sampai penghujung. Alhamdulillah jugak, order masih tak putus2 masuk & semakin hari, semakin minggu & semakin bulan, tempahan makin meningkat.

Terima kasih kami ucapkan pada korang terutamanya pelanggan setia kami yang tak pernah miss order dengan kami setiap tahun.

Korang memang AWESOME le!

Hujung2 tahun camni, kebiasaannya pelanggan2 berikut yang banyak order dengan kitaorang. Antaranya :

  1.  TShirt Rewang / Kahwin / Bekwoh – ramai betul orang nak tamat zaman bujang time ni le sebab nanti ramai datang masa kenduri nanti. Diaorang biasanya order TShirt2 untuk petugas & saudara mara. Masa ni le pengantin atau keluarga pengantin nak sponsor pun. TShirt tu pasti jadi kenangan seumur hidup nanti. Syok ooooo…..
  2. TShirt Reunion – Tshirt jenis ni pun memang ramai yang order time2 cuti camni sebab biasanya anak cuti sekolah, so boleh le mak ayah atau geng2 ni boleh kumpul ramai2. Ada jugak yang boleh habiskan cuti tahunan kalau masih kerja. TShirt camni pun konfem boleh jadi kenangan seumur hidup.
  3. TShirt Hari Keluarga – Sama jugak cam TShirt Reunion. Kalau reunion kumpul kawan2 ramai2 tapi TShirt Keluarga ni, keluarga yang berkumpul. Time2 camni memang selalu dapat order TShirt Hari Keluarga ni. Sayang kalau tak pakai TShirt sedonodon. Tak ada kenangan nak kenang nanti. Syedihhnyaaa……
  4. TShirt Konvoi – Biasanya konvoi motor atau kereta. Tshirt camni pun banyak jugak dapat tempahan. Masa naik motor atau kereta pakai baju sama je semua, pastu singgah makan ke atau berenti kat stesen minyak. Nampak sama je semua. Bangga oooo…..
  5. TShirt Kelas – Walaupun cuti sekolah, ada jugak student order TShirt untuk group diaorang tahun ni. Mana yang duduk dekat2 tu, boleh le buat ramai2 tapi kalau duduk asrama macam susah sikit sebab nanti nak kena pos sorang2 lagi. Tak pun ada jugak yang order untuk tahun depan.Tak kisahlah…janji dapat order & dapat pakai TShirt tu ramai2. Satu kenangan terindah yang tak dapat dilupakan.
    Banner TShirt

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Bagi yang susah hati & pening nak cari TShirt kosong, korang jangan risau sebab semuanya kami ada sediakan.

Dari yang bajet hinggalah yang sedikit mahal ikut kemampuan, korang boleh pilih mana yang berkenan.

Brand TShirt yang kami ada :

1.  TSHIRT BRAND ENZO <<KLIK SINI>>

2.  TSHIRT BRAND OREN SPORT <<KLIK SINI>>

3.  TSHIRT BRAND 4SQUARE <<KLIK SINI>>

4.  TSHIRT GILDAN <<KLIK SINI>>

5.  TSHIRT ARORASPORT <<KLIK SINI>>

6.  TSHIRT  MATAHARI <<KLIK SINI>>
Kalau nak tengok TShirt ikut jenis baju, kami juga ada :

  1.  TSHIRT RAGLAN (BODY KALER LAIN, LENGAN KALER LAIN)  <<KLIK SINI>>
  2. TSHIRT MUSLIMAH  <<KLIK SINI>>
  3. TSHIRT I AM <<KLIK SINI>>

Ada macam2 pilihan TShirt yang kami ada. Korang jangan risau.

Ada baju Gildan baru untuk korang!

3-suku-tri-blend-raglan-gildan-a

Kalau nak tengok baju Raglan lain, KLIK SINI ye.


Jualan “Harga Istimewa Cetak TShirt Tak Pernah Dibuat” Sempena Cuti Sekolah Akhir Tahun 2016

Sebagai tanda penghargaan & ucapan terima kasih pada semua yang bagi sokongan & order TShirt kami, kami nak bagi “Harga Istimewa” kepada korang yang order TShirt kami sehingga hujung tahun ni.

Harga ISTIMEWA ini hanya terhad untuk tempahan 30 HELAI KE ATAS SAHAJA!

# TIADA CAJ EDIT ATAU UPAH DESIGN DIKENAKAN
(Biasanya caj atau upah design dalam lingkungan RM40 ke RM60 bagi setiap design).

# PERCUMA BEG KAIN  SETIAP TEMPAHAN (MAKNANYA KALAU 30 HELAI = 30 BEG)


Oklah…pada semua yang nak buat duit dengan bisnes TShirt ni pun, boleh join kitaorang ye.

Tahun 2017 adalah tahun kitaorang all out untuk memang buat duit sebanyak mungkin. So, jom join kitaorang sekarang & dapatkan macam2 tips & bantuan untuk korang juga berjaya macam kami!

Iklan Ejen TShirt

Cam biasa….apa cerita pasal tempahan cetak TShirt kitaorang sebelum ni ye?

tshirt kelas

tshirt kelas

tshirt kelas

tshirt kelas

Ni tshirt kelas anak ni. Kitaorang bagi sponsor hari tu sebab anak tahun ni last sekolah tu. Darjah 6. Baru lepas UPSR.

Cer tengok gambar bawah ni diaorang ambik gambar ramai2 sambil pakai tshirt tu…..

baju-kelas-syawal

 

Selain tu……..

tshirt gym

tshirt gym

Ni baju untuk geng2 sado ni. Abang2 sado memang sesuai pakai baju camni. Just 2 kaler print je. Merah & biru. Masa print terasa macam sasa je body teman…..hehehe.

tshirt family day

Ni Tshirt geng hari keluarga nak bercuti di Bali ni. Simple & sempoi je. Print 2 kaler. Hijau & putih. Asyik print baju orang je. Bila lak kitaorang nak pegi ni ye….hhhmmmmmmm….

tshirt cetak

cetak baju

Tshirt ni 2 kaler depan & 3 kaler belakang. Design diaorang buat dalam page Buat Design Sendiri kat bahagian atas blog ni. Senang & mudah je.

Tapi sedih sikit sebab tuan punya baju ni eksiden lepas order ngan kitaorang. Naik motor, patah peha katanya. Kesian betul.

Saya doakan awak Farid Imadi cepat sembuh le ye. In Sha Allah.

tshirt doodle

Yang ni TShirt kelas cetak kartun doodle. Memang sempoi. Guna kartun doodle yang ada dalam blog kitaorang je. KLIK SINI kalau nak tengok contoh kartun doodle yang kami ada.

tshirt doodle

tshirt kartun doodle

tshirt cetak kartun doodle

Ni antara contoh design kartun doodle yang kami ada & boleh standby untuk TShirt kelas korang tahun depan ni.

Banner Doodle

tshirt rewang

tshirt kahwin

Contoh TShirt Rewang yang kitaorang siapkan baru2 ni. Macam2 lagi stail & contoh design TShirt rewang kalau anda nak order.

Klik sini<<www.ainixtshirt.myshopify.com>> & lihat apa yang kami sediakan untuk anda.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Ok….setakat ni sajelah dulu. Ingat….ambik peluang untuk dapatkan harga istimewa kami sempena Cuti sekolah tahun 2016 sehingga akhit tahun ini.

TIPS BISNES TSHIRT HARI INI :

Kalau nak berjaya dengan apa sahaja bisnest termasuk
bisnes TShirt, pastikan
orang ramai tahu apa yang anda jual.

MARKETING IS KING!

Kalau orang tak tahu anda jual barang, camane
barang anda nak laku kan?!

Jika anda ejen kami, bersedialah untuk mula menjana duit dengan bisnes TShirt anda kerana bisnes TShirt tak akan padam sampai bila2 selagi manusia memakai baju.

So…kami tunggu tempahan anda.

Sampai jumpa lagi…bai bai baiiiiiiiiii…

Yang Sentiasa Ikhlas Membantu,

Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com
0192254028 / 0193643692
www.cetaktee.com
www.mohcetakbajuiam.com

Tahun 2016 ada 4 bulan lagi…..bila korang nak buat TShirt kelas, group & macam2 TShirt lagi tahun ini?

Banner TShirt

Hai & Salam Merdeka & Salam Cetak Baju buat semua,

Apa khabar semua? Kitaorang harap korang sentiasa le sihat hendaknya & sentiasa dimurahkan rezeki.

Kalau diikutkan kiraan bulan, ada lebih kurang 4 bulan lagi (Sept, Oktober, November & Disember) untuk Tahun 2016 labuhkan tirainya.

Pada yang bertalu2 bertanya & dah order TShirt group korang, tahniah diucapkan sebab anda telah sediakan satu kenangan indah untuk group korang tahun ni.

Pada yang masih belum buat keputusan & masih lagi berbincang…kitaorang harap, bincanglah cepat2 sebab kalau korang nak pakai baju group tahun ni pun, cuma beberapa bulan lagi.

Macam kurang best sikit sebab dapat pakai baju sedondon sekejap je tahun ni.

Tu lah…dari awal tahun lagi kitaorang dah pesan…kumpul duit awal2, pastu boleh order cepat. Seronok oooo boleh pakai TShirt ramai2 nanti. Samaaaaa je semua.

So, pada korang yang plan nak buat TShirt Group untuk tahun depan, saya cadangkan, plan awal2 supaya tak order last minit.

Kadang2 tu dah dekat dengan event, baru nak order. Saya bukan apa. Takut tak sempat buat nanti. Menyesal korang nanti.

Bagi korang yang nak TShirt lain dari yang lain, klik link bawah ni untuk dapatkan TShirt jenis Raglan. Lain dari yang lain & memang cantik kalau pakai sedondon.

Iklan TShirt Raglan

Ok….kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ok..bagi anda yang nak tengok bukti sebenar TShirt2 yang kami pernah buat sebelum ni, lihat gambar2 dibawah ni ye.

Tshirt sulam bowling

Gambar Testimoni ARZEAN

Baju ni semua sulam. Geng main bowling. Sulam didada, lengan nama & team bowling. Alhamdulillah…..juara ni. Ada le sikit tempias baju tu……hehehe.

baju korporat sulam

korporat sulam

Sori..gambar blur sikit tapi boleh nampak kan… Baju korporat biasanya kitaorang sulam. Belum pernah print lagi tapi boleh cuba kalau nak.

TIPS BISNES TSHIRT HARI INI :

Saya percaya…kerja keras & tak mudah patah semangat
sangat penting untuk maintain apa sahaja bisnes anda!

Kerja keraslah anda sehingga satu hari nanti ada orang
datang kepada anda & berkata “Ada kerja kosong tak?”

Jika ada yang bertanya begitu, itu tandanya bisnes
anda telah berjaya….

tshirt doodle

tshirt doodle

Design doodle ni customer sendiri yang lukis tangan & saya edit balik supaya senang nak print. Bagi anda yang nak buat design doodle yang kitaorang ada, korang klik button bawah ni & bagitau kitaorang detail untuk dapatkan harga ye.

Banner Doodle

 

cetak baju

cetak tshirt

Yang ni kitaorang panggil halftone sebab design printing tu kitaorang ambik design asal & halftone kan dia. Half tone tu maknanya design tu ada bintik2 kecik. Bila kita tengok dari jauh, seolah2 design asal. Sebelum ni saya pernah buat print halftone ni. Design cam bawah ni.

tshirt cetak halftone

Macam real kan? Customer bagi gambar macam ala2 lukisan je tapi bila guna teknik halftone, camnilah hasilnya.

TIPS CETAK TSHIRT HARI INI :

Sebelum mencetak TShirt, fikirkan anda yang akan memakai
TShirt tersebut. Mesti anda nak cetakan terbaik kan?

Begitu juga pelanggan. So, ikhlaskan hati & buat sehabis baik
untuk pelanggan anda supaya mereka akan datang kembali
kepada anda selepas ini.

baju rewang bekwoh

tshirt rewang

Ini contoh TShirt Rewang atau bekwoh yang kitaorang print baru2 ni. Design ni pun customer sendiri yang bagi.

Tapi kalau korang nak order TShirt Rewang korang, kitaorang pun ada banyak pilihan design. Cer klik link bawah ni.

Banner Baju Rewang 3

Korang pilih je design mana yang korang nak & bagitau kitaorang untuk tempahan segera ye. Nak hujung tahun ni ramai yang nak kawin. So, boleh dah start order atau promote kat pelanggan korang ni ye.

Oklah…rasanya setakat ni dulu buat kali ni.

Ok….kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Nasihat saya untuk korang…..jangan le tunggu last minit baru nak order ye. Kita tak tahu apa akan jadi akan datang.

Seelok2nya baik order awal supaya tak ada masalah. Percayalah…..korang pasti puas hati & lega bila dapat baju tu awal nanti.

Ok…sampai jumpa lagi korang…baaaaiiii….

Yang Sentiasa Sedia Membantu,

Abg Nik (0192254028) / Kak Salina (0193643692)

 

http://www.mohcetakbaju.com – Dikenali dari Tahun 2010 lagi.

Dapatkan baju brand Gildan untuk pilihan anda – BARU & LAMA!

 

Logo Gildan 2016 2017

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Apa khabar semua? Harap sihat2 le selalu hendaknya ye.

Hari ni saya nak promote TShirt Gildan yang saya supply dalam blog saya sebelum ni. TShirt Gildan adalah antara TShirt yang mendapat sambutan agak hangat dari customer kami sebab kualitinya.

Apa TShirt Gildan yang baru yang ada dalam katalog versi 2016 – 2017 kali ni?

Ni antara contohnya…..

88600 gildan hoodie

Hoodie ada tambahan warna dark heather, heliconia & Purple.

76700

76500

939

Yang ni baju askar. Boleh jugak kalau nak buat TShirt kelas korang kalau nak. Cantik jugak baju dia.

NHB2100

SMW1500

SMW1400

NHB2300

Macam2 jenis TShirt ada kat Gildan ni termasuk baju roundneck, berkolar, lacoste, jersi, microfiber, slim fit dll.

Klik SINI untuk lihat macam2 lagi jenis baju yang ada ikut selera korang.

KLIK SINI SEKARANG

Tshirt Gildan ni sangat sesuai untuk korang yang sedang cari baju lain dari yang lain. Pastu kalau korang pentingkan kualiti, baju ni pun ok jugak untuk pilihan korang ye.

Kalau nak DOWNLOAD KATALOG GILDAN VERSI 2016/2017……KLIK SINI SEKARANG>>>Megahtex Buyer’s Guide 2016-2017 (Low Resolution) (2)

Pastu, kalau nak tengok harga, klik je kat Katalog Baju Gildan tadi untuk lihat harga baju kosong yang saya offer kat korang ye.

Korang juga boleh buat design sendiri kalau nak. Mudah je & lagi puashati kalau buat design tu sendiri.

Iklan Design TShirt

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Oklah…..apa cerita cetak baju kami hari ni ye?

cetak baju

cetak baju
cetak baju kelas

Ni baju kelas ni. Print putih depan belakang. Boleh jimat kos sikit. Depan nama sorang2 & belakang nama ramai2. Semua customer yang reka sendiri.

baju cetak

 

cetak bajucetak tshirt group

Yang ini print kelabu depan belakang atas baju warna royal. Depan 2 kaler. Cantik jugak. Sesuai dengan warna baju.

tshirt cetak doodle

cetak baju doodle

Yang ni customer pilih design doodle yang kitaorangs sediakan sebelum ni. Cer tengok antara gambar doodle yang saya sediakan sebelum ni.

Banner Doodle

baju rewang

baju rewang

Ni antara contoh baju rewang yang saya sempat siapkan sebelum raya sebelum ni. Simple & sempoi je.

Oklah….cam biasa,

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Untuk pengetahuan korang, kitaorang bukan ada brand Gildan je tapi macam2 katalog lagi kat atas nuuuuunnnn……

So, jangan segan silu nak kontek kitaorang ye..

Jumpa lagi,

Baaaaiiiiiiii…….

Dari ;

Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

Alhamdulillah….ramai yang puashati dengan servis kami!

TShirt ainix mohcetakbaju

Hai & Salam cetak baju semua,

Apa khabar semua? Korang masih mencari2 tempat nak cetak baju ke?

Apakata korang stop kejap kat blog saya ni & cuba survey kat sini dulu apa yang korang boleh dapat disini.

Sambil2 tu cuba baca testimoni2 pelanggan2 kitaorang sebelum ni. Bukan apa….just nak bagi konfiden sikit yang kitaorang ni memang serius buat bisnes TShirt ni.

Alhamdulillah hampir 99% puashati dengan servis & kualiti baju yang kitaorang ada semenjak Tahun 2010 lagi.

Cer baca ni…..

Arif SMK Mahsuri

Arif SMK Mahsuri 2

Mula2 customer bagi gambar baju camni. Pastu saya adjust2 skit design dia cantik sikit. Baju ni custom made ni. Jahit lain. Saya terima custom made dalam 60 lai ke atas. So, dia order 60 lai…saya terimalah order dia.

Dipendekkan cerita, siaplah baju dia macam bawah ni.

Arif SMK Mahsuri 3

Arif SMK Mahsuri 4

Tengok..baju tu ada brand kitaorang AINIX. Ni bukti lagi yang tunjukkan diaorang tengah sakan pakai baju tu beramai2…

Arif SMK Mahsuri 5

Tahu tak apa kata diaorang? Diaorang kata….

Nama: Amirul fikri
Alamat Emel: amirulfikri456@gmail.com
Komen/Teguran/Pesanan Untuk Kami: pertama kali order memang rasa risau, sebab dealer jauh dari tempat kami. tetapi bila dh siap, semua pelajar bagi respon yang baik utk baju ni, and servis dari mohcetakbaju ni memang cepat, tiada kecacatan atau kekurangan. we proud of you.

  • Ni ayat asal customer tanpa sebarang pindaan.

Ok..kalau nak tengok lagi apa kata pelanggan2 kitaorang, klik button bawah ni & buatlah keputusan bijak korang sendiri ye.

KLIK SINI SEKARANG

Oklah ye….actually ramai lagi yang bagi testimoni tu tapi tak sempat nak masukkan dalam blog ni.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

So, tak apa…kita tinggalkan dulu pasal testimoni tu.

Apa cerita baju2 yang kitaorang print sebelum ni?

tshirt kartun

tshirt kartun

Ni TShirt Avengers yang customer order sebelum ni. Kalau order setakat 2,3 puluh helai je, tak ada masalah copyright. Yang masalahnya kalau beratus ribu lai memang tak bolehlah sebab itu dah jadi bisnes besar-besaran tu.

Yang order design2 macam adidas, puma dll pun ada dengan saya. Kalau order sikit2 ni tak jadi masalah pun. Korang nak order jugak, bagitahu le nanti.

sulam topi

topi sulam

sulam topi

Selain daripada printing silkscreen biasa, kitaorang ada jugak servis sulam baju & topi. Ni antara topi2 yang kitaorang sulam baru2 ni.

Baru2 ni ada banyak jugak kitaorang sulam jaket & baju tshirt. So, kalau korang nak sulam pun boleh tapi nak bagitau…sulam ni harga dia fix skit sebab harga sulaman ikut stitches.

tshirt kelas

tshirt kelas

Yang ni printing biasa je sebab 1 kaler je. Design tu diaorang ambik dari page “Buat Design Sendiri” kat atas nun. So, sape2 pun boleh buat design tu.

tshirt group

tshirt bear

Cantik tak? Yang ni saya suka. Cantik design dia. Sambil2 tu ada jugak selit design ni untuk baju anak saya sekali. Nak buat jugak satu untuk abah dia tapi nampak macam tak cute lak pakai baju bear tu…hehehe.

tshirt jkr

tshirt jkr

Ni baju JKR ni. Design diaorang bagi & kitaorang terus print je. Simple je sebab 2 kaler. So, mudah sikit le.

tshirt family day

tshirt family day

Yang ni baju family day. Design pun ambik dari Customink.com. Simple & sempoi.

tshirt group

tshirt cetak

 

tshirt kelas

Ini 2 customer berlainan. Design pun customer sendiri saya bagi tapi kena edit balik sebab kalau guna design asal, bila dibesarkan dia jadi pecah.

So, nak selamat & cantik, saya kena edit balik supaya tepi design tu sharp & cantik bila print out.

tshirt I AM

tshirt I AM

Selain daripada TShirt biasa, kitaorang banyak juga terima tempahan baju I AM. Bukan setakat baju I AM biasa tapi macam2 jenis baju diaorang order. Tapi harga akan bergantung pada jenis baju yang diaorang pilih jugak. Nak pilih font sendiri pun boleh. Terpulang pada masing2.

tshirt I AM

Yang ini customer order campur2 design tapi setiap design 5 helai ke atas. Memang sempoi betul.

DSCN2940 DSCN2870 DSCN2863 DSCN2810

Ini antara tempahan2 yang sempat saya upload dalam blog hari ni. Ada banyak lagi dalam kamera tapi tak sempat nak tunjuk.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

So…pada sape2 rasa konfius & ragu2 dengan bisnes kitaorang, bacalah apakata pelanggan2 kitaorang sebelum ni.

Itu yang mampu kitaorang konfidenkan kan korang dengan bisnes cetak baju ni. Tapi keputusan bijak terletak pada korang sendiri ye.

So, jumpa lagi lain kali ye….baaiii…baiii…

KATA-KATA HIKMAH :

Jika kita bisnes & berniat hanya untuk dapatkan untung, hanya untung semata2 yang kita dapat.

Jika kita bisnes kerana Allah, ingin membantu & mendapatkan untung, kita bukan saje dapat untung tapi keberkatan berniaga & kepercayaan orang terhadap bisnes kita.

Yang Ikhlas,

Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

www.cetaktee.com
www.mohcetakbajuiam.com
www.ainixtshirt.myshopify.com – BAJU KAHWIN/REWANG

 

2015 dalam kenangan & 2016 cetak lagi,lagi dan lagi……..

Salam cetak baju & Selamat Tahun Baru kepada semua pelawat mohcetakbaju.com,

Kejap je masa berlalu. Semalam 2015, hari ni dah 2016 dah. Dah setahun berlalu camtu je.

Alhamdulillah…perancangan kitaorang dalam bisnes cetak baju ni berjalan lancar. Bagi sape2 nak join kitaorang untuk start buat duit ngan bisnes TShirt ni, jom lah. Bagi saya, bisnes pakaian atau tshirt ni antara bisnes yang sentiasa berkembang maju sebab pada saya setiap manusia akan pakai baju walau dimana saje mereka berada.

Tapi kan…dalam 2015 ni ada macam2 suka duka yang kitaorang lalui. Ada sedih & ada gembira.

So…mari saya kongsikan apa yang suka duka dalam bisnes kitaorang yang mungkin korang perlu tahu & korang nak tahu. Mana tahu korang lak lalui benda tu nanti…sape tahu kan…

Antaranya :

  1.  Tanggal 30/09/2015 – saya berjaya menghantar surat BERCUTI TANPA GAJI selama setahun mulai 01/01/2016 hingga 31/12/2016. Sebelum ni saya bekerja disektor kerajaan & isteri yang buat full time. Dah berapa tahun asyik terbantut je. Alhamdulillah akhirnya berjaya juga.
  2. Tanggal 14/10/2015 – syarikat kitaorang Ainix Resources berjaya membeli sebuah mesin sulam 1 head dengan 6 pilihan warna benang brand SWF berharga RM45K dengan hasil titik peluh kitaorang dalam bisnes cetak baju ni.

mesin sulam mohcetakbaju

3.  Kami juga berjaya mempunyai tag baju dengan nama syarikat sendiri – Ainix Resources.

TShirt ainix mohcetakbaju

4.  Berita sedih dalam 2015 – saya kematian bapa pada 28/12/2015 yang lalu. Saya anggap satu kehilangan besar buat saya sekeluarga sebab beliau bukan saja bapa kepada kami tapi antara punca rezeki kitaorang murah. Kalau balik kampung, memang kitaorang akan dengar dia doa untuk anak2, satu persatu lepas setiap solat dia. Semoga rohnya dicucuri rahmat & ditempatkan ditempat orang beriman.

Itu antara suka duka yang sempat saya masukkan dalam blog kitaorang hari ni.

Selain daripada TShirt, saya juga ada prepare servis untuk buat karikatur atau kartun muka sorang2. Ni antara yang disapkan baru2 ni.

Karikatur Noni

 

 

Tahun 2016 ni, saya akan cuba beri kelainan yang tak ada pada website orang lain, In Sha Allah tapi berikan sedikit masa. Bila dah banyak masa free ni, senang le nak fikir macam2 perancangan untuk bisnes tshirt ni.

So, pada korang yang nak join kitaorang buat duit dengan bisnes tshirt atau nak order tshirt group korang yang lain dari yang lain, follow je blog kitaorang sentiasa ye. In Sha Allah, korang pasti tak menyesal nanti.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Ok…untuk hari ni saya akan kongsikan kepada korang pelbagai jenis baju yang kitaorang pernah print sebelum ni. Ianya sebagai bukti yang kitaorang memang betul2 buat bisnes TShirt ni.

Selamat menonton!

 

Ini antara gambar yang sempat di upload daripada ribuan baju yang telah berjaya disiapkan.

So, kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Ada macam2 jenis baju kosong yang korang boleh pilih. Klik pada page katalog2 diatas sana untuk pilih apa sahaja baju ikut citarasa korang ye.

So….sentiasalah follow kitaorang untuk lihat apa sahaja perkembangan tshirt kitaorang…..tunngggguuuuu!!!!

Yang sentiasa ikhlas membantu,

Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com
www.cetaktee.com
www.mohcetakbajuiam.com
www.ainixtshirt.myshopify.com

Tiba giliran TShirt Reunion, Family Day & TShirt Kawin lak sekarang….!!!

 

Hai & Selamat Bercuti semua,

Apa khabar semua? Seronok korang yang bersekolah ye…tgh bercuti le tu kan.

Musim customer buat baju kelas dah lepas. Memang tertonggeng2 duk siapkan baju kelas sebelum ni. Ye lah..masing2 nak kejar cuti sekolah. Terpaksa le kitaorang siapkan cepat sebab takut tak sempat pos.

Tapi tak habis lagi rileks buat baju kelas, masuk lak musim customer buat family day, reunion & tshirt rewang atau bekwoh lak.

Memang tak menang tangan kitaorang sebenarnya. Tapi Alhamdulillah, kami anggap semuanya rezeki dari Allah. Terima kasih pada semua kerana percaya & sokong bisnes kami selama ni.

Ada beberapa perkara yang korang kena tahu tentang TShirt reunion, family day & tshirt kawin ni sebelum korang order ye :

  1. Cek bajet group korang dulu. Kalau bajet murah terutamanya tshirt kawin/rewang atau bekwoh, korang kena pastikan design nak print tu simple je. Mesti 1 kaler print & buat 1 side je(depan atau belakang). Tapi kalau korang tak ada bajet, boleh je kalau mahal pun, korang boleh buat berapa kaler korang nak tapi banyak kaler, lagi mahal ye.
  2. Kalau korang tak ada design, ada beberapa pilihan korang boleh buat :
    • Buat design korang sendiri di link ni>>>KLIK SINI!
    • Klik kat blog saya ni di www.mohcetakbaju.com & boleh guna design2 yang pernah kitaorang buat sebelum ni.
    • Tak pun, google je design yang korang nak, pastu bagi sekali detail nak order tu kat emel saya di adminkomisen@gmail.com ye.
  3. Pastu, pilih baju2 pilihan korang kat katalog2 baju kat atas nun ye.
  4. Tempoh siap dalam jangkaan 2,3 minggu ke atas lepas dapat deposit. Itu jangkaan selamat bagi saya sebab kalau saya janji awal tapi tak dapat tunaikan, jenuh saya kena marah nanti.
  5. Tapi kalau baju kosong, In Sha Allah dapat cepat nanti.
  6. Dah sedia nak order,ikut arahan bawah ni :Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Banner TShirt

 

Bagi korang yang nak tengok macam2 pilihan baju kawin/rewang/bekwoh, korang boleh klik pada butang bawah ni atau layari www.ainixtshirt.myshopify.com.

Ada macam2 design baju yang kitaorang sediakan & kalau nak tanya apa2, bolehlah

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

KLIK SINI SEKARANG

Oklah…kat sini saya tunjukkan pelbagai baju reunion, kawin & family day yang kitaorang pernah buat sebelum ni ye.

Sebagai bukti yang kitaorang pernah buat macam2 jenis baju camtu sebelum ni.

baju family day baju family day

Ni baju guna customink.com. Mudah je. Korang pun kalau tak ada design nak print, boleh cuba kat page Buat Design Sendiri kat bahagian atas nun.

tshirt family day

Ni lukis tangan je & saya lukis balik guna komputer.

baju Family Day Tshirt hari keluarga

Design family day camni paling ramai order. Design camni memang ramai yang suka & memang sempoi kalau nak print.

tshirt hari keluarga baju family day tshirt family day baju hari keluarga tshirt family day baju family day

Baju ni saya pernah upload dalam blog ni sebelum ni. Ni just nak tunjuk semula design2 yang saya pernah buat sebelum ni je.

Memang seronok diaorang ni dapat baju sama je semua. Boleh jadi kenangan sampai bila2.

tshirt family day tshirt family day tshirt family day

Yang ni customer sendiri bagi design. Lagi senang. Just print je. Tak payah nak edit apa2 lagi.

cetak baju family day

t shirt family day

tshirt family day

baju hari keluarga

cetak baju hari keluarga

Yang ni lak jenis buat gambar asal dalam bentuk bayang2. Yang ni pun cantik jugak untuk nampak lebih ori.

Oklah….rasanya sampai setakat ni dulu ye. Bagi sape2 yang berhajat nak buat tshirt untuk apa sahaja aktiviti korang,

Kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Sehingga berjumpa lagi ye…….baiiiii!!!
Yang sentiasa ikhlas membantu,

Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

P/S : Layari www.ainixtshirt.myshopify.com untuk lihat macam2 jenis baju rewang/kawin atau bekwoh pilihan anda!

Dah boleh start plan untuk buat TShirt kelas atau apa sahaja TShirt dalam Tahun 2015 ni!!

Design Baju Raglan 2015Tshirt I AM 4Square 2014 copy

 

Hai & Salam cetak baju pada semua pelawat mohcetakbaju.com,

Apa khabar semua? Dah masuk sekolah ke? Ada plan nak buat TShirt kelas korang tahun ni ke?

Seperti tahun2 sebelum ni, start je sekolah, start le kitaorang sibuk.

Kalau masa cuti sekolah sebelum agak rileks skit sebab kebanyakan pelanggan kitaorang adalah student.

So, pada korang yang plan nak buat baju kelas kenang-kenangan korang tahun ni…dah boleh dah bincang2 ngan member kelas korang. Korang dah boleh plan nak buat design camane, nak baju jenis camane & berapa bajet korang.

Biasanya bajet ataupun harga le yang jadi masalah kat students sebab ada jenis yang nak baju yang cantik & mahal skit tapi bajet tak ada.

Tahu tak camane korang nak buat……

Cuba pakat2 dengan kawan2 untuk start kumpulkan duit. Katakan bajet korang dalam RM35 selai. So, mungkin korang boleh lantik sorang untuk kumpulkan duit dari korang. RM1 sehari ke, 50 sen sehari ke, RM2 seminggu ke.

Kumpulkan & bila dah cukup, korang boleh terus start ngan kitaorang.

Pastu, susah hati sebab tak ada design nak print ke?

Tak payah pening2. Korang klik je kat page “Buat Design Sendiri” kat atas nun atau klik link DISINI untuk start buat design korang sendiri kat sini.

Lagi puashati sebab korang boleh godek2 sendiri. Nak adjust, boleh adjust sendiri. Ikut suka hati korang.

Bila dah siap, hantar ke emel saya di adminkomisen@gmail.com & emelkan sekali kuantiti tempahan/jenis baju. Nanti saya bagi harga nanti.

Kalau korang rasa memang tak ada idea nak buat tshirt kelas korang, cuba klik kat website kitaorang satu lagi www.cetaktee.com. Kat sini ada macam2 jenis design TShirt kelas yang dah sedia ada untuk korang pilih.

Gambar cetaktee 4

 

 

Korang pilih je mana yang berkenan & kitaorang akan adjust atau print ikut kehendak korang nanti ye.

So……start le merancang TShirt untuk apa sahaja aktiviti korang dalam Tahun 2015 ni. Jangan biarkan Tahun 2015 ni berlalu gitu je tanpa kenangan untuk korang ingat seumur hidup korang.

Jika anda tahun ni ambik UPSR, PT3, SPM, STPM, Pra Universiti, Degree, Master, Phd, sekolah pondok atau apa sahaja…..anda harus fikirkan sesuatu untuk dijadikan kenangan seumur hidup korang. Tak lain & tak bukan…TSHIRT.

Mungkin hanya dengan TShirt, korang dapat jodoh dengan si dia, mungkin dengan TShirt, korang bersemangat nak ambik periksa, mungkin dengan TShirt korang dapat jumpa kawan lama…macam2 boleh jadi. So…apa ditunggu lagi. Mulakanlah dari sekarang…..

Ok…harap2 ada berita baik dari korang semua.

Hari ni saya nak berkongsi banyak sikit tentang TShirt2 yang kitaorang dah siapkan sebelum ni supaya korang lebih bersemangat nak order TShirt tu..

Cerita 1

tshirt JDT

tshirt JDT

baju jdt

Sape peminat JDT? Ni bukan baju saya jual selai2 ni tapi customer kitaorang order sebelum ni. So, kalau ada peminat JDT nak order baju camni jugak, silakan….korang dialu-alukan. Macam2 jenis design korang boleh order kalau nak. Yang ni print atas banyak jenis kaler baju. Memang puashati sebab cantik design dia. 4 kaler printing ni. Agak susah skit nak print sebab tak guna locking tapi hasil pengalaman, inilah hasilnya.

Cerita 2

tshirt group

cetak baju group

Ni untuk satu group team chinese kat Kampar ni. Banyak juga….hampir 100++ lai ni. Design diaorang buat sendiri & kitaorang just print je. Depan print 2 kaler tapi guna 1 blok printing. Mudah skit nak marking nanti.

cetak baju kumpulan

cetak tshirt group

Cerita 3

tshirt sulam logo

Yang ini sulam logo depan & nama print. Sulam saya terima 10 lai ke atas je. Kalau print 5 lai ke atas sebab kalau sulam kena caj blok printing. Banyak order dapat murah nanti.

baju cetak dan sulam

 

cetak tshirt

cetak baju

 

Cerita 4

cetak baju

cetak baju

Maaf…gambar agak kabur tapi nak bagitau yang design ni banyak blok printing kena guna ni terutamanya logo bahagian depan tu. Kalau tak silap 5 blok printing tu sebab ada 5 kaler. Masa nak print tu, ok lagi tapi masa nak pecahkan kaler design tu ambik masa lama sikit. Design ni saya terpaksa upah designer saya untuk pecahkan kaler tu. So, dah pecah kaler ikut blok printing, senang sikit nak print nanti.

cetak baju group

Cerita 5

tshirt family day

cetak baju hari keluarga

Yang ni print atas baju Raglan lengan pendek brand Enzo. 2 kaler depan & 1 kaler belakang. Agak mudah jugak sebab design pun ambik dari internet je.

Cerita 6

cetak baju

cetak baju

Yang ini pun sedikit rumit tapi masih boleh print dengan mudah. Rumit masa nak pecahkan kaler tu terutamanya belakang. Yang ini pun saya terpaksa upah designer saya untuk pecahkan kaler dia dulu. Tapi orang rumah dah berpengalaman lama buat printing ni, so Alhamdulillah…small matter bagi dia…hehehe….

cetak baju

cetak tshirt

Cerita 7

cetak baju rewang

Design asal ni totally customer buat kat customink.com. 2 kaler printing ni…kelabu gelap & kelabu cerah. Tak nampak sangat kan. Tapi itu le warnanya.

cetak baju rewang

Belakang nombor kecik bawah bahu & nama kat lengan.

cetak baju rewang

Ok…setakat ni je lah dulu ye. banyak2 kang, boring lak.

So, cam biasa…..pada korang yang berkenan nak buat TShirt untuk apa sahaja aktiviti korang & menggunakan TShirt Raglan kitaorang atau apa sahaja jenis TShirt kat katalog atas nun, korang boleh order terus samada melalui :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Jangan malu & jangan segan nak order apa sahaja TShirt korang ye. In Sha Allah, kami akan memberikan layanan yang sebaik mungkin kepada korang nanti.

Jumpa lagi…..baaaiiiii,…..

Design Baju Raglan 2015

Design Baju Raglan Nama kelas 2015

Design Baju Raglan Nama 2015

 

Design Baju Raglan I AM 2015Yang Disini,

Abang Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

%d bloggers like this: