Blog Archives

Camane nak tempah Cetak TShirt & nak BUAT DUIT dengan bisnes TShirt kami?

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Apa khabar semua?

Tahu tak korang yang bisnes TShirt kami di http://www.mohcetakbaju.com dah nak masuk ke Tahun ke 9 tahun depan.

Ini bermakna…kami dah survive dalam bisnes cetak TShirt secara online & off line semenjak Tahun 2010 lagi.

Untuk makluman korang, saya merupakan bekas pegawai kerajaan bermula dari Tahun 2002.

Pada tahun 2017, saya dengan nekad hantar surat berhenti kerja & Alhamdulillah….start 2018, saya berjaya menjadi seorang peniaga cetak baju secara full time.

Ini bermakna juga….sejak 2010 hingga 2017, saya terpaksa struggle atau berhempas pulas untuk maintain bisnes saya walaupun tengah sibuk kerja kerajaan.

Apa PENYEBAB UTAMA yang jadikan saya dapat maintain bisnes tu sampai sekarang?

Antaranya……

  1. Ini periuk nasi UTAMA saya. Maknanya kalau saya tak buat bisnes ni…macamana saya nak bagi anak isteri saya & saya sendiri makan. Nak tak nak….kena maintain jugak bisnes ni.

  2. Saya memang MINAT atau PASSION dengan seni. Design2 printing buatkan saya rasa betul2 seronok.

  3. Bulan2 saya kena bayar hutang jugak…so, sama jugak. Nak tak nak…mesti kena maintain bisnes tu.

  4. Regular customer banyak bantu saya maintain bisnes saya tu. Ramai regular customer yang banyak kali ulang order dengan saya sejak beberapa tahun lepas. Tq guys!

  5. Sentiasa ada pelanggan baru yang order dengan kami & Whatsapp kami tak putus2 sepanjang masa.

  6. Marketing kami yang non stop juga banyak membantu kami maintain bisnes tu sampai sekarang.

  7. Layanan kami terhadap customer yang tak pernah jemu & tak pernah tak berjawab juga jadi penyebab bisnes kami maintain hingga sekarang.

  8. Feedback yang baik dari semua bekas pelanggan kami juga banyak membantu untuk maintain bisnes hingga ke hari ni. 98% customer puashati dengan servis kami….Alhamdulillah.

  9. Blog kami ni jugak ada sediakan macam2 jenis TShirt readymade yang sesuai dengan jiwa pelanggan & harga yang berpatutan.

    Ada jenama Oren Sport, Enzo, Gildan, 4Square, Rightway , Arorasport & Empiric.

    Kalau rasa nak buat CUSTOM MADE & SUBLIMATION pun boleh….saya terima 60 helai ke atas je.

  10. Kami juga ada sediakan tempat untuk DESIGN SENDIRI kalau korang tak ada IDEA nak cetak baju tu.

    Pengalaman saya sejak dulu….customer2 memang tak ada IDEA nak buat design tapi antara sebab kami dapat maintain bisnes ni ialah sebab kami sediakan penyelesaian untuk customer buat design supaya tak lah pening nak buat design tu.

 

So..kalau korang nak pilih company untuk buat cetak TShirt korang, korang patut pilih company yang dah ada GOOD RECORD macam kami.

Sama jugak…kalau korang nak join BUAT DUIT dengan kami pun boleh sebab dah banyak yang berjaya jana duit dengan bisnes TShirt diaorang.

Maknanya..kalau kami boleh buat duit…korang pun boleh jugak.

Dah rasa betul2 nak order, just bagitau je kitaorang.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Hari ni saya tak nak explain satu2 tempahan baju yang saya buat sebelum ni tapi nak tunjuk gambar je baju2 yang kitaorang siapkan sebelum ni.

Semuanya guna teknik yang sama tapi guna baju & design yang lain2.

Ni je design yang sempat saya upload kat sini hari ni.

Kalau ikutkan ada banyak lagi tempahan yang ada tapi tak sempat nak ambik semua gambar tu.

 

Dah rasa betul2 nak order, just bagitau je kitaorang.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Sape2 yang rasa nak join kami buat duit dengan bisnes TShirt korang, boleh isi form diatas & start untuk agresif supaya korang2 betul2 buat duit terutamanya di Tahun 2019 ni ye.

Dah rasa betul2 nak order, just bagitau je kitaorang.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Abg Nik & Kak Salina
Established Since 2010

Cetak Baju yang biasa customer tempah hujung2 tahun ni….antaranya…..

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Dah hampir sebulan lebih saya tak update blog ni.

Maaf…kebelakangan ni agak sibuk dengan tempahan TShirt yang masuk & rutin baru yang saya sedang lakukan.

Apa rutin baru tu….BIARLAH RAHSIA…hehehe.

Oklah korang….kalau ikutkan pengiraan…dalam 2 bulan lebih lagi kita akan tamatkan Tahun 2018 ni.

Pada yang sedang mencari2 TShirt untuk aktiviti korang dalam Tahun 2018 ni, baik korang buat keputusan segera sebab kalau dah melompat ke Tahun 2019….dah banyak yang terlepas.

Sape antara mereka yang RUGI kalau terlepas nak buat TShirt tahun ni ?

Kalau budak UPSR…tahun depan dah Tingkatan 1.

Kalau budak PT3…..tahun depan dah Form 4.

Kalau budak SPM….tahun depan dah tak sekolah dah kecuali yang ambik Form 6.

Yang tahun ni final year…tahun depan tak jumpa dah geng2 lama.

Kahwin tahun ni tak buat TShirt Rewang sebab takkan tiap2 tahun nak kahwin kan?

Buat Hari Keluarga tahun ni tapi TShirt Hari Keluarga Tahun 2018 tak buat…..rugi oooo…

Duduk kat Pusat Pengajian Tinggi tapi tahun ni tak ada pun TShirt untuk grup atau batch korang.

Buat grup konvoi ke tempat2 yang jadi kenangan tapi tak ada pun kenangan TShirt kat tempat tu tahun ni.

Duduk kat kelas sama dah berapa tahun dah tapi sekali pun gtak buat TShirt kelas….TShirt Kelas tahun 2018 pun tak ada.

Ada grup mancing….tiap2 tahun gi mancing tempat yang best2 tapi sekali pun tak ada buat TShirt geng memancing. Apa salahnya Tahun 2018 ada kenangan TShirt mancing selai sorang.

Macam2 aktiviti yang korang boleh buat aktiviti tapi tak ada pun kenangan yang korang boleh ingat dengan aktiviti tu. Paling mudah dengan TShirt boleh bagi kenangan terindah kat korang sampai bila…..kan….

 

 

Dah rasa betul2 nak order, just bagitau je kitaorang.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Jika korang rasa nak tempah TShirt untuk aktiviti korang tapi BUNTU camane nak buat design tu…..

jangan risau & jangan segan, kitaorang ada sediakan design readymade kalau korang nak.

Ada beberapa design readymade yang korang boleh pilih kat blog kitaorang ni…..

  1. DESIGN TSHIRT KELAS
  2.  DESIGN TSHIRT HARI KELUARGA

 

3.  DESIGN TSHIRT REWANG / KAHWIN / BEKWOH

Ni antara 3 contoh aktiviti yang kami ada design readymade tu….

Tapi kalau TETAP jugak tak berkenan dengan design2 tu, korang boleh buat design tu sendiri kat link bawah ni….

Tapi kalau still tak nak jugak buat design kat situ, korang boleh bagi design korang sendiri kalau nak.

Terpulang…..guna komputer atau lukis tangan sekali pun.

Dah rasa betul2 nak order, just bagitau je kitaorang.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Korang dah tak perlu pening2 cari design & baju nak cetak tu sebab kat http://www.mohcetakbaju.com ni….semuanya tersedia untuk korang tauuu…….

Pilih je mana yang korang minat & tanyakan kat kami kalau ada masalah ye.

 

Oklah…..meh saya kongsi ngan korang pasal tempahan baju kitaorang baru2 ni ye….

Ni antara yang saya siapkan baru2 ni. Baju raglan hitam putih….cetak 1 warna depan belakang.

Asalnya macam gambar atas sekali. Hasilnya…..jadilah macam gambar bawah tu.

 

Yang ni design baju doodle. 2 kaler depan & 1 kaler belakang.

Design doodle tu boleh pilih kat blog saya jugak.

KLIK SINI kalau nak tengok contoh2 doodle yang saya ada tu ye.

Yang ni design dari customink.com ni. Customer buat kat situ jer.

Dah siap buat send kat emel saya untuk saya bagi harga. Memang sempoi.

 

Yang ni jauh datang ni….dari Sabah bah.

Bahagian depan saya guna stiker & belakang print biasa. Guna baju arorasport.

Yang ni simple je. 1 kaler depan belakang.

Customer ni bagi design dalam word je. Pastu, saya edit balik supaya jadi lebih cantik.

Nasib baik customer puashati.

 

Oklah….rasanya setakat ni lah dulu ye. Sampai jumpa lagi ye.

Ikhlas Dari :

Abg Nik & Kak Salina

 

Dah rasa betul2 nak order, just bagitau je kitaorang.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Bosan dengan design cetak TShirt sama je…..tukar lain lah pulak!

Hai & Salam mohcetakbaju semua,

Hari ni dah lepas bulan Syawal dah. Rasa macam sekejap je raya berlalu.

Pejam celik pejam celik….dah setengah tahun lebih dah.

Ini lah akhir zaman. Masa berlalu begitu cepat. Tup tup dah akhir Tahun 2018 dah.

Tapi masa berlalu cepat pun, korang dah ada TShirt grup korang sendiri dah ke?

Usia makin tua & kita makin berumur. Kalau korang tak start buat TShirt untuk grup korang atau aktiviti korang sendiri, bila lagi nak buat.

Ada beberapa situasi yang buatkan korang menyesal seumur hidup kalau tak buat sesuatu yang meninggalkan kenangan seumur hidup korang. Antaranya :

  1. TAK BUAT TSHIRT KELAS ~TShirt kelas ni kalau korang baru masuk sekolah tu, bolehlah dimaafkan lagi tapi kalau dah nak tamat sekolah macam UPSR atau SPM tapi masih belum buat TShirt kelas atau grup korang, memang menyesal le seumur hidup.Ada ke orang duduk kat Tingkatan 5 sampai 2,3 kali. Mana ada kan? So…antara perkara yang korang PASTI akan menyesal seumur hidup ialah bila korang tak buat TShirt kelas yang boleh jadi kenangan korang sampai bila2.Mungkin ada antara korang yang bercinta monyet dengan si Dia di satu kelas.Pastu korang buat lak nama ramai2 kat TShirt tu.Nanti time buat reunion balik mesti korang teringat2 balik time bercinta tu.Atau ; mungkin letak gambar cikgu kat baju tu. Bila tengok balik, teringat semula kat cikgu tu.Atau ; korang memang happening masa kat sekolah tu dulu…sampai cikgu2 pun pening. Pastu bila tengok balik baju tu, teringat balik time nakal tu. Almaklumlah…bila dah besar dah insaf dah.

    So…ni antara situasi2 yang bakal berlaku kalau korang buat TShirt Kelas korang sekarang ni.

  2. TAK BUAT TSHIRT REWANG ~Kebiasaannya orang yang kawin pertama kali mesti excited nak jadikan perkahwinan diaorang sebagai kenangan paling indah seumur hidup.Apa yang buatkan korang sedikit menyesal nanti ialah bila tak buat TShirt Rewang atau Tshirt kahwin.TShirt Rewang pasti akan jadi salah satu perkara unik yang korang boleh kenang sampai bila2.Mana tahu…bila dah anak 10 orang…pastu ada lak orang yang pakai lagi baju tu & lalu depan keluarga korang.In Sha Allah…kenangan time kawin sebelum ni pasti akan datang balik & korang pasti tak menyesal sebab sempat order TShirt Rewang tu sebelum ni.Kalau time2 gaduh korang laki bini pun, boleh gunakan TShirt tu sebagai pendamai.Bila tengok balik baju tu, mesti sekurang2nya hati akan menjadi lembut semula sebab teringat balik time kahwin sebelum ni.
  3. TAK BUAT TSHIRT HARI KELUARGA / FAMILY DAY ~Buat Hari Keluarga dah hampir setiap tahun tapi satu TShirt pun korang tak buat untuk dijadikan kenangan bagi setiap hari keluarga tu.Contohnya macam saya sendiri.Dah banyak kali dah buat program Hari Keluarga tapi satu pun tak buat TShirt untuk kenangan.Tup Tup pada Tahun 2015, kitaorang plan buat Hari Keluarga di Janda Baik, Pahang & semua pakat nak TShirt.TShirt tu ada gambar mak & ayah kitaorang. So..seronok le dapat baju tu.Di pendekkan cerita, hujung tahun 2015, ayah saya meninggal.So….bila tengok balik gambar baju tu, pasti kenangan bersama ayahanda datang semula.Rasa sangat menyentuh kalbu bila teringat rupa ayah & gelagat ayah time tu.Alhamdulillah….nasib baik sempat jugak buat TShirt tu.
  4. TAK BUAT TSHIRT BATCH ~Salah satu kenangan yang indah yang tak dapat lupakan ialah bila dapat pakai TShirt sedondon satu grup atau satu batch.Kebanyakan orang….peluang belajar kat kolej, universiti, sekolah & tempat pendidikan lain hanya sekali seumur hidup.So….kalau tak ada TShirt yang gambarkan korang belajar kat situ sebelum ni, macam tak ada makna je.Dah lah susah payah kita masuk tempat belajar tu tapi bila keluar tak ada pun kenangan fizikal yang korang bawak.Kan ke boring tu……Nanti bila orang tanya, grad U mana? Tak payah susah2 nak explain…tunjuk je baju yang korang pakai tu.

Ni lah antara beberapa situasi yang saya boleh katakan yang korang pasti menyesal seumur hidup sebab tak ada kenangan mempunyai TShirt dengan grup korang tu.

APA KATA PELANGGAN KAMI?

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Seperti yang saya bagitahu dalam tajuk kat atas sebelum ni, korang pasti rasa nak pakai TShirt design lain dari yang lain kan.

Cer tengok contoh2 design baju kat bawah ni.

Adididihhh………gergasi mana pulak cekak pinggang aku ni……maaaaakkkk!!!

Kalau tak silap, design baju ni saya buat dalam Tahun 2015 ni.

Design ni sebenarnya boleh dapat dalam Google Image tapi customer ni nak baju sebijik camtu.

Alhamdulillah….ni lah hasilnya & memang special & lain dari yang lain.

 

 

Kalau tengok dari jauh, macam ada gergasi je cekak badan kita dari belakang.

Pastu kalau korang nak tambah apa2 kat atas gambar tu pun boleh jugak.

Memang lain dari yang lain.

Selain daripada tu, ada jugak design kartun muslimah cam atas ni.

Kalau yang biasa customer order, ada wording nama kelas atau nama sendiri je.

Jarang letak kartun camni.

Korang pun boleh buat kalau nak.

Yang ni pulak design kartun Doodle. Memang budak2 minat design ni.

Kitaorang ada standby design doodle ni kalau korang nak tengok ye.

KLIK SINI & lihat design Doodle yang sesuai untuk korang pilih ye.

 

Design ni pun sempoi jugak. Lain dari yang lain sebab cantik & menarik design dia.

Bukan design biasa & pasti kelas lain pun jeles bila tengok design TShirt kelas korang nanti.

Selain daripada design lukis guna komputer, ada banyak jugak design kartun yang guna lukisan tangan.

Macam design katak atas ni. tapi tak tahu lak….apa fungsi katak tu dengan kelas diaorang…hehehe.

Tapi memang agak pelik & lain dari yang lain.

baju kelas

Yang ni satu lagi contoh design guna lukis tangan. Yang ni antara tempahan masa awal2 saya berkecimpung dalam bisnes cetak tshirt ni.

Wording tulisan bawah kartun tu guna komputer. Kartun je lukis tangan.

Memang agak berbeza dengan TShirt kelas yang lain.

 

cetak tshirt kelas

Yang ni satu lagi contoh design TShirt kelas yang lain dari yang lain.

Yang ni pun antara TShirt awal yang kitaorang buat masa mula2 bisnes dulu. Cer tengok tarikh kat gambar tu…dalam  7 tahun lepas tu….tapi masih maintain sampai sekarang.

tshirt kelas

Antara design yang glamour masa mula2 buat bisnes ni dulu……ini le design nya.

Mula2 kitaorang buat 1 design je….pastu ramai lak yang minat. So, terus dapat sambutan time tu.

cetak baju

Salah satu design TShirt kelas atau batch yang customer suka ialah design yang ada nama2 dalam nombor atau huruf macam atas ni.

TShirt camnilah antara yang banyak bagi kenangan kat korang sebab ada nama sorang2 dalam design tu.

Maknanya bila tengok balik baju tu akan datang…mesti teringat balik suka duka korang bersama2 time tu.

Memang syahdu kalau teringat balik waktu2 tu….haawwww…..

So….nilah antara gambar design baju yang lain dari yang lain yang korang boleh buat sendiri.

Bukan buat design yang biasa2 je.

Kitaorang pun ada standby design kitaorang sendiri kalau nak.

KLIK SINI ~ KATALOG DESIGN TSHIRT KELAS

 

KLIK SINI ~ KATALOG DESIGN HARI KELUARGA

Ini antara design TShirt readymade yang kitaorang ada untuk korang pilih.

Tapi kalau tak ada yang berkenan……

Design TShirt ni kalau buat sendiri pun puashati sebenarnya.

Sebab idea tu datang sendiri…so, design tu pasti akan lain dari yang lain. Tak sama dengan design orang lain.

Klik gambar bawah ni kalau nak cuba buat design tu sendiri. Mudah sangat2. Cuba le….

Setakat wording biasa & lencana sekolah je. Baik tak yah buat TShirt kelas cam tu…..

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Bawah ni antara gambar2 customer yang seronok sebab dapat baju diaorang. Tengok le sendiri & nilailah sendiri ye….

Bagi sape2 yang nak buat duit dengan bisnes TShirt, jom join jadi ejen kitaorang.

KLIK je gambar bawah ni & start buat duit dengan kitaorang…..

 

Ok…jumpa lagi ye…baaaiiiii….

Dari Abg Nik & Kak Salina

Nak buat design Cetak Baju sendiri atau nak design sedia ada?

 

Hai & Salam mohcetakbaju semua,

Apa habaq orang2 kampung & orang2 bandar semua.

Selamat datang ke www.mohcetakbaju.com…..satu2nya blog cetak baju yang aktif berkongsi tips & macam2 petua pasal bisnes cetak baju. Tak kisah…nak order sendiri atau nak buat duit dengan bisnes TShirt.

Hari ni nak kongsi ngan korang pasal camane nak cari IDEA untuk buat design korang sendiri atau nak guna design2 yang kitaorang sediakan.

Korang tahu tak….antara MASALAH paling KRITIKAL pelanggan2 kitaorang ialah camane nak cari design untuk baju diaorang.

Selalu je saya dapat soalan dari customer….boleh tolong buatkan design untuk diaorang tak?

Actually bkan tak nak tolong buatkan tapi dulu2 pernah tolong buatkan TAPI banyak kali duk ulang2 buat sebab tak puas hati…last2 sekali diaorang tak jadi nak buat.

Buat rugi masa & sakit hati je.

So…last2 saya mintak customer je buatkan sendiri.

Kadang2 kesian jugak sebab tak dapat nak tolong.

TAPI sebenarnya…buat design sendiri lebih puas hati sebenarnya sebab sendiri buat….sendiri yang tahu ok ke tak…

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Tahu tak korang….zaman sekarang ni ada bermacam2 website yang sediakan tempat untuk buat design korang sendiri.

Kat sini saya senaraikan 5 website yang korang boleh guna untuk CIPTA atau REKA design korang sendiri. Mudah je….budak2 sekolah rendah pun boleh buatkan :

  1. http://www.customink.com <<KLIK SINI>>

     

  2. http://www.shirtinator.eu <<KLIK SINI>>

     

  3. http://www.spreadshirt.com <<KLIK SINI>>

     

  4. http://www.uberprints.com <<KLIK SINI>>

     

  5. http://www.teespring.com <<KLIK SINI>>

 

Ni antara website2 yang korang boleh guna untuk buat design korang tapi jangan lak order kat situ sebab mahal nanti.

Tu semua website oversea tu.

Apa yang korang boleh buat ialah :

  1. Reka design korang sendiri kat web2 kat atas ni (TERUTAMANYA KAT www.customink.com)
  2. Sediakan berapa lai nak order
  3. Sediakan jugak material apa nak order

PASTU…..Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Kat web2 atas ni….korang boleh guna apa sahaja design yang ada dalam web tu atau upload gambar korang nak kat atas baju tu.

Kalau dulu, susah betul nak reka design untuk cetak atas baju.

Kebiasaannya guna lukisan tangan je. Tu pun pening jugak printer2 nak edit balik & buat lebih cantik untuk dicetak atas baju.

Tapi sekarang ni…dengan adanya tempat untuk buat design sendiri ni, korang tak payah2 pening dah nak cari IDEA untuk TShirt korang.

Ok..kalau korang tak percaya, meh saya tunjuk contoh2 TShirt yang kitaorang cetak guna software diatas ni.

Mostly, customer guna www.customink.com….

Ni contoh2 design baju ikut KATEGORI BAJU :

  1. TSHIRT KELAS

 

Ni antara gambar TShirt kelas yang gunakan www.customink.com.

Memang mudah sangat. Bagi mereka yang nak buat duit dengan bisnes TShirt, korang boleh dapat macam2 IDEA untuk korang jualkan kat customer korang.

Kalau nak contoh design yang kitaorang sediakan, KLIK je GAMBAR BAWAH ni :

 

2.  TSHIRT HARI KELUARGA /FAMILY DAY

 

Design atas ni semua customer reka sendiri dalam website tu.

Ada jugak yang customer upload design luar ke dalam web tu.

So, terpulang pada korang masing2. Tapi memang mudah guna software tu.

Kalau rasa memang buntu & tak tahu jugak nak buat design yang macamana…KLIK GAMBAR BAWAH ni untuk pilih design2 yang kitaorang sediakan ye…

 

3.  BAJU REWANG / KAHWIN

 

Kalau ikut banyak jugak design2 yang diaorang buat dalam website tu tapi dah lupa dah yang mana….

Kami jugak ada design sendiri yang korang boleh pilih..KLIK je BUTTON BAWAH ni ye…

 

4.  LAIN2 TSHIRT

 

Ni antara design2 baju yang gunakan software www.customink.com tu.

Kalau nak masukkan semua design baju dalam ni takut penuh lak nanti.

So..bagi korang yang rasa pening kepala nak buat design TShirt korang atau design customer korang, boleh cuba website2 yang saya bagitau sebelum ni ye.

MUDAH SANGAT2!

Apa yang korang boleh buat ialah :

  1. Reka design korang sendiri kat web2 kat atas ni (TERUTAMANYA KAT www.customink.com)
  2. Sediakan berapa lai nak order
  3. Sediakan jugak material apa nak order

PASTU…..Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

KALAU KORANG RASA NAK MERASA BUAT DUIT DENGAN  BISNES TSHIRT?

JOM JADI EJEN KITAORANG…

Terima kasih semua. Sampai jumpa lagi….

Ikhlas : Abg Nik & Kak Salina

Lihat betapa banyaknya pilihan TShirt untuk korang pilih kat sini!

 

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Apa khabar semua?

Harap2 semua berada dalam keadaan sihat walafiat sentiasa ye.

Jika korang masih mencari TShirt untuk aktiviti korang, cuba consider untuk pilihnya disini sebab kalau korang nak tahu, kami bukan je sediakan baju untuk dicetak tapi ada banyak pilihan warna untuk korang pilih.

BRAND GILDAN

Sebagai contohnya…baju brand Gildan. Ada 34 pilihan warna untuk korang pilih.

Bayangkanlah korang buat aktiviti korang dengan gunakan warna baju yang lain dari yang lain.

Ada 34 jenis warna yang korang boleh pilih & jadikan TShirt kenangan korang sepanjang hidup.

Ni baru Gildan. Belum brand lain lagi.

Kalau korang nak tengok warna baju tu dengan lebih dekat…KLIK SINI sekarang!

Korang boleh tengok warna2 baju yang ada dengan lebih dekat.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Jika korang nak tahu lebih detail tentang kod baju 76000 brand Gildan ni, sini saya tunjuk spesifikasi dia.

Baju cotton Gildan ni tebal sikit dalam 180gsm.

Banyak jugak menjadi pilihan ramai sebab pilihan warna yang banyak & kualiti kain yang agak selesa dipakai untuk apa sahaja aktiviti korang.

Tapi kalau tak faham, boleh tanya saya terus ye.

Nak tengok pilihan baju GILDAN lain lagi…KLIK BUTTON bawah ni SEKARANG!

 

 

 

BRAND 4SQUARE

Tapi kalau korang nak yang jugak banyak pilihan warna tapi nak agak murah sikit, saya suggest baju brand 4square.

Yang ni pilihan baju brand 4square.

Ada 29 pilihan warna tapi apa2 pun korang kena tanya saya dulu ye sebab takut ada warna yang tak ada stok.

Tshirt 4square ni juga 100% cotton macam baju Gildan tapi berat lebih ringan sebab dia 160gsm.

Sesuai sangat untuk korang yang nak buat aktiviti tapi nak bajet lebih murah.

Kain dia pun ok jugak…tak nipis & tak tebal. Ngam2 je..

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Baju 4square ni pun ada baju budak & baju lengan panjang. Sesuai kalau buat baju grup untuk semua orang dalam grup korang.

Klik BUTTON BAWAH ni untuk lihat contoh baju 4square lain yang ada…

 

BRAND OREN SPORT

Brand Oren Sport ada banyak pilihan warna untuk baju roundneck.

Untuk baju biasa 160gsm ada 14 pilihan warna & yang tebal sikit 200gsm ada 12 pilihan warna.

Tak ke rambang mata nak pilih tu.

Ada macam2 warna korang boleh pilih.

Mungkin korang boleh pilih tema lain sikit untuk hari keluarga tahun ni ke atau TShirt rewang tahun ni ke….

Asyik2 hitam, merah, hijau…tak bosan ke?

Sesekali cuba lak warna yang lain dari yang lain. Tak lah sama dengan orang lain nanti.

Sure jadi kenangan seumur hidup nanti.

Kalau rasa nak tengok baju jenis lain kat katalog Oren Sport ni…klik je BUTTON bawah ni ye.

 

BRAND ENZO

Last sekali cer tengok TShirt cotton roundneck brand Enzo lak.

Ada 12 pilihan warna untuk TShirt biasa kod 3000 & ada 6 pilihan warna untuk yang tebal sikit kod 1000.

Apa yang membezakan kedua2 baju ni ialah ketebalan kain dia.

Kod 1000 tebal lagi dari kod 3000.

Ada macam2 pilihan warna untuk korang pilih sebenarnya.

So..jangan kata abang tak payung…abang dah payung ni.

Ada macam2 pilihan warna yang korang boleh pilih & semuanya readystock. Standby je untuk di order.

Kalau rasa nak pilih TShirt Enzo lain, klik je BUTTON bawah ni untuk lihat macam2 lagi stail baju yang ada.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Oklah…..hari ni cam biasa, apa cerita cetak baju kitaorang ye?

Ini antara customer2 yang dah order dengan saya baru ni & diaorang sangat puashati dengan servis kami…Alhamdulillah.

Apa yang saya tunjuk ni nak bagi korang lebih konfiden dengan kami sebab bukan semua peniaga kat luar nun memang betul2 jujur nak buat bisnes.

So..adanya bukti macam atas ni, sekurang2nya korang akan lebih konfiden dengan kami nanti..In Sha Allah.

 

Ni antara TShirt2 yang saya siapkan baru2 ni. Gambar Bob Marley guna teknik halftone.

Kalau tengok gambar tu memang sebijik macam asal. Tapi kalau dekat2 macam ada dot dot dot..yang tu yang buat gambar tu sebijik macam asal.

Memang sempoi. Guna baju putih print hitam. Kalau baju hitam, mesti kena buat base putih dulu, baru cantik.

Yang ni baju hitam print GOLD. Gold ni mahal sikit dari print biasa sebab kena guna special dye.

Tapi ok je kalau korang nak buat pun.

Yang ni baju Family Day. Customer reka sendiri design tu. Simple je sebab 2 kaler print je.

Yang ni pun customer sendiri reka design tu & saya just print je. Kebelakangan ni memang banyak baju family day yang kitaorang print.

Yang ni baju family day jugak. 2 kaler print atas baju warna turquoise.

Print warna biru & oren.

Hasilnya jadi macam atas ni. Cantik jugak kombinasi warna ni atas baju turquoise tu.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Ok..setakat ni jelah dulu ye.

Lain kali kita jumpa lagi ye….baaiiii….baaiiii….

Abg Nik & Kak Salina

Material tshirt camane yg korang cari utk grup tshirt korang?


Hai & Salam Cetak Baju semua,

Apa khabar semua? Kami doakan korang semua berjaya dalam bidang masing2……In Sha Allah.

Ni nak bantu sikit korang camane nak order TShirt ikut selera korang ni…

Sebelum tu nak bagitahu ni…setakat ni dari Tahun 2010, kitaorang dah siapkan lebih daripada 100,000++ helai TShirt untuk pelanggan2 kami & In Sha Allah angka ni akan sentiasa meningkat…Alhamdulillah.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

So….bagi korang yg dah berkira2 nak order tshirt utk aktiviti korang, disini saya nak kongsi sikit pasal material bju yang korang boleh pilih.

Material bju ni penting utk aktiviti korang sebab kalau salah pilih, takut tak selesa dengan event korang.

Mungkin korang silap pilih cotton tebal tapi nak guna untuk aktiviti outdoor.
Tak ke berpeluh2 ketiak akibat salah pilih tshirt tu.

Tak pun pilih tshirt nipis tp aktiviti dlm aircond. Maka berdirilah segala bulu yang ada sebab tak tahan sejuk.

So..material baju ni antara yang penting untuk korang consider sebelum order bju ngan kitaorang.

Tapi kebanyakan tshirt kami..sesuai utk semua aktiviti sebenarnya.

Cuma kalau tahu jenis material tu, mungkin agak selesa sikit time pakai nanti.

Tapi last2..bergantung jugak pada bajet korang sebenarnya.

Kalau bajet ciput…kenalah cari material yang biasa2 je.

Kalau bajet besar sikit…mungkin boleh pilih macam2 material yang korang nak.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Ok…bagi membantu korang memilih material baju yang sesuai, disini saya senaraikan beberapa brand baju yang kitaorang supply sejak dulu lagi.

Saya akan kongsikan brand baju & material sekali supaya korang boleh buat keputusan baju camane korang nak ye….


Tshirt brand 4QUARE

Kebanyakan customer yang order TShirt 4Square ialah customer yang nak baju bajet rendah.

Biasanya baju 4square lebih terkenal dengan baju 100% cotton.Sesuai untuk digunakan untuk apa sahaja aktiviti sebab 100% cotton ni lebih sejuk & selesa kalau nak buat aktiviti lasak & biasa2 je.

Untuk pengetahuan korang, kebanyakan TShirt yang bajet rendah ni dibuat di Bangladesh sebab kos material & buruh lebih murah berbanding jika dibuat kat negara lain.

Walaupun di buat di Bangladesh tapi kualiti still superb.

Harga mungkin rendah tapi saya suka guna baju ni sebab ianya tak terlalu nipis & tak terlalu tebal.

Nak print guna silkscreen printing pun mudah sebab kain dia licin & tak berbulu.

TShirt cotton 4square ni berat dia standard 160gsm. Dulu ada yang 190gsm atau 175gsm tapi sekarang semua 160gsm. Tak tahu kenapa. Kena tanya supplier lah pulak nanti.

Ni contoh baju 4square cotton yang saya katakan tu. Memang sesuai untuk korang yang nak baju yang agak kualiti tapi bajet rendah.


Macam2 kaler ada untuk korang pilih.

Biasa customer yang pilih baju 4square ni, diaorang akan pilih pakej sekali dengan baju lengan pendek, lengan panjang & baju budak sekali.

Satu lagi….baju 4square ni pun kitaorang ada sediakan baju saiz besar jugak.

Saiz dari 4XL ke 8XL tapi harga mahal dari saiz normal. OKlah kan…sekurang2nya ada jugak pilihan untuk korang buat TShirt untuk sape2 je dalam grup korang kan.

Tak kira yang keciiiiikkkk sekali atau yang besaaaaaarrrr sekali….kan….kan…..

Selain daripada TShirt cotton, kitaorang ada jugak TShirt2 material lain seperti kain jersi atau microfiber dalam grup 4square ni.

Material jersi atau microfiber ni sesuai untuk korang yang nak buat aktiviti luar & lasak sikit.

Ada jugak baju budak untuk pilihan korang.

Baju roundneck cotton, jersi & polo.

Baju Polo budak antara yang customer cari sebab susah nak cari baju Polo budak camtu.

Pendekata, brand 4square bukan je ada baju cotton tapi kami sediakan macam2 jenis baju harga bajet yang korang boleh pilih.

Susah sangat….korang klik je button bawah ni untuk lihat apa lagi jenis baju bawah grup 4square ni untuk pilihan korang ye.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

————————————————————————————————————————

  TShirt BRAND ENZO

Baju brand ni antara yang paling TOP & paling laris dalam bisnes cetak baju kitaorang sejak 2010 lagi.

Yang SPECIALNYA TSHIRT ENZO ni ialah diaorang guna material lain untuk baju cotton.

Diaorang guna baju TETRA COTTON. Maknanya bukan 100% cotton.

Tetra Cotton ni anti-shrink atau anti kecut (tak kecut & tak kembang lepas basuh)

TShirt brand Enzo ni biasanya saya rekemen kat customer yang pentingkan kualiti dengan harga yang tak berapa mahal.

Sesuai dengan bajet kebanyakan customer kitaorang.

Lagipun….TShirt brand Enzo sediakan baaaaanyaaaakkkk pilihan TShirt untuk apa sahaja aktiviti korang.

Antara yang paling laris ialah TShirt Muslimah diaorang.


Ni antara contoh yang TSHIRT Muslimah Enzo ada. Banyak lagi kat katalog kitaorang kalau korang nak tengok. KLIK JE SINI!!!

Brand ENZO ni juga ada sediakan 3 jenis TShirt :

1.  Cotton Tetra

2.  Lacoste / Polo

3.  Microfiber atau Jersi

Tetra Cotton ni saya dah bagitau tadi. Ni contohnya….

Baju lacoste biasanya baju berkolar. Nama lain dia baju Polo atau Honeycomb.

Microfiber brand Enzo pun ok jugak. Macam2 pilihan yang korang boleh pilih.

Baju korporat atau F1….ada lengan panjang & pendek.

Sesuai untuk mereka yang nak baju F1 yang menutup aurat & kain yang kualiti tinggi.

Ni antara contoh2 baju Enzo yang dapat saya tunjuk kat sini.

Kalau nak tengok banyak2 lagi…klik je button bawah ni & pilih je mana yang korang berkenan ye.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

—————————————————————————————————————————

 TShirt Brand OREN SPORT

Selain Enzo, Oren Sport jugak antara TShirt yang banyak dapat sambutan dari customer.Macam Enzo jugak….Oren Sport sediakan 3 jenis material TShirt macam Enzo termasuk TShirt korporat & jaket.

Walaupun bagi saya Oren Sport agak mahal sikit tapi kualiti tetap kelas A punya.

Diaorang sediakan macam2 pilihan TShirt yang sesuai dengan aktiviti korang.

Ni antara contoh TShirt yang korang boleh pilih dengan Oren Sport ni…




TShirt Oren Sport ni dah establish dah agak lama dah. Antara company TShirt yang TOP kat Malaysia ni.

Biasanya peniaga cetak TShirt seluruh Malaysia akan tempah TShirt Oren Sport untuk bisnes diaorang sebab brand ni readystock dia memang tak putus2.

Rasanya berjuta2 stok diaorang supply kot sebab tak pernah lagi bila kitaorang order, TShirt tu tak ada stok.

Maknanya kalau order hari ni, esok In Sha Allah sampai.

Sama macam Enzo. Memang readystock diaorang memang tinggi.

Kalau korang rasa nak tengok macam2 lagi baju brand Oren Sport ni, klik je link bawah ni ye.

oren sport

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 


TShirt BRAND GILDAN

Gildan ni asal brand US ni tapi kalau korang nak tahu, TShirt ni dibuat di Bangladesh.Sama macam 4Square. Mungkin diaorang nak kontrol harga kot supaya tak mahal sangat.

Gildan ni sesuai jugak untuk korang yang pentingkan kualiti.

Ni antara TShirt2 yang Gildan ada…


Gildan ada sediakan TShirt sama macam Enzo & Oren Sport.

Cuma cotton dia adalah 100% cotton. Lebih kurang cam 4Square. Cuma ada certain kod baju, kain dia tebal lagi dari 4square.

Kain jersi atau microfiber diaorang pun lain dari Oren Sport & Enzo.

Kalau jersi Gildan dia panggil 100% Performance Dry Pique. Dia bukan macam kain jersi biasa.

Grup hiking suka sangat pakai baju ni sebab diaorang kata cepat kering & tak berbau kalau berpeluh.

Bukan saya kata…tapi GRUP HIKING ni sendiri bagitau kitaorang. Kitaorang tak pegi hiking…tak tahu….hehehe.

Selain daripada tu, diaorang ada jugak ada sediakan sweatshirt & hoodie.

Mungkin harganya nampak cam mahal tapi kualitinya memang ohsem.

Dah ramai yang beli & puji kualiti baju2 ni.

Baju berkolar pun banyak pilihan. Kalau korang rasa nak lain dari yang lain & selesa dipakai, Gildan adalah brand yang korang boleh cuba.

Kalau rasa tak puas tengok gambar diatas & nak pilih macam2 lagi baju Gildan lain, klik je link bawah ni ye.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

—————————————————————————————————————————–

TShirt BRAND ARORASPORT

Ini adalah brand sukan yang paling saya rekemen sebab katalog Arorasport sediakan lebih banyak TShirt untuk bersukan lebih dari brand lain.Brand ni ada sediakan baju jenis SUBLIMATION.

Apa tu SUBLIMATION?

SUBLIMATION ni TShirt kaler warna warni atau fancy yang dilukis terus atas TShirt kain jersi.

Ni namanya TShirt SUBLIMATION.

Kalau korang rasa tahun ni nak pakai TShirt yang colourful camni….korang boleh pilih kat TShirt Arorasport ye.

Tapi bukan je TShirt kain jersi……cotton & lacoste pun diaorang ada.

Muslimah & baju korporat pun ada.

So…tak payah pening2 nak cari TShirt korang tu.

Ada macam2 jenis TShirt korang boleh pilih. Sediakan duit je…..hehehe.

Pada cikgu cikgi yang incharge sukan sekolah tahun ni atau cikgu koperasi, cikgu2 boleh pilih TShirt brand Arorasport ni untuk TShirt sukan sekolah cikgu tahun ni sebab diaorang ada sediakan macam2 stail baju untuk cikgu pilih.

Mungkin cikgu nak yang lain dari yang lain sikit sebab asyik sama je macam tahun2 lepas kan.

So…cikgu boleh pilih macam2 jenis baju yang kat button bawah ni . Bagitau je kitaorang nanti kalau rasa2 berkenan dengan TShirt2 tu nanti.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

—————————————————————————————————————————-

TShirt brand MATAHARI / EMPIRIC

Bagi korang yang mencari TShirt2 selain dari TShirt diatas, satu lagi brand yang saya suggest ialah brand EMPIRIC atau MATAHARI.

Mostly diaorang guna brand Empiric sebenarnya.

Baju ni tak banyak sangat choice tapi kalau rasa nak baju Raglan lengan 3 suku yang kaler lain dari lain sikit…boleh test baju Empiric ni ye.


Ni antara contoh baju yang brand ni sediakan,

Baju ni semua jenis cotton 100% & juga dibuat di Bangladesh.

Kain lebih kurang macam kain 4Square & sesuai untuk apa sahaja aktiviti korang ye…

Kalau rasa nak cuba2 tengok baju2 lain yang brand ni sediakan…klik je button bawah ni.


——————————————————————————————————-

Ini antara TShirt2 yang kami sediakan KHAS untuk anda.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

TSHIRT RAGLAN – COTTON / JERSI

Selain daripada TShirt2 biasa yang korang dah biasa pakai, kitaorang pun ada sediakan TShirt jenis Raglan ataupun TShirt Lengan Kaler lain & body kaler lain.

TShirt jenis ni ada macam2 brand & saya satukan dalam satu page. Senang sikit nak pilih nanti.

Klik je gambar bawah ni & korang dibawak ke page TShirt Raglan kami nanti ye….

TSHIRT MUSLIMAH

TShirt Muslimah ni antara TShirt yang paling popular kat www.mohcetakbaju.com ni.

Memandangkan kesedaran menutup aurat zaman ini dah tinggi…so, kebanyakan muslimat mesti nak order TShirt yang menutup aurat untuk aktiviti diaorang kan.

So..kitaorang sediakan macam2 stail TShirt Muslimah untuk korang pilih.

Klik je link bawah ni & pasti korang berkenan punya….

Ada macam2 lagi kemudahan untuk korang dalam www.mohcetakbaju.com sediakan sebenarnya…

Saya cuba ringkaskan ye….

1.  Kalau rasa tak tahu nak buat design, kitaorang sediakan tempat nak buat design.

2.  Kalau rasa tak ada design TShirt kelas, kami juga ada sediakan TShirt Kelas untuk korang pilih.

3. Kalau rasa tak ada idea nak buat design FAMILY DAY, kami pun ada sediakan jugak.

4.  Kalau rasa TAK ADA IDEA JUGAK…nak buat DESIGN TSHIRT KAHWIN, REWANG atau BEKWOH. Jangan risau, kami juga ada sediakan….


5.  Kalau rasa2 nak buat design DOODLE…kami pun ada sediakan jugak.

Tshirt Doodle

6.  Pastu kalau rasa2 berminat nak jadi ejen, korang boleh jugak jadi ejen kitaorang.


Pendek kata & panjang kata…..macam2 kemudahan yang kitaorang sediakan KHAS untuk anda buat baju bercetak dengan kami.

So…kalau nak cetak baju, seelok2nya diawal tahun camni lah korang kena order TShirt sebab boleh pakai dengan grup korang sampai hujung tahun.

Kalau dah hujung2 tahun baru nak order, rugilah sikit sebab sekejap je boleh pakai sedondon ramai2.

 

So…apalagi…

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Kitaorang sentiasa membantu & melayan anda walau dengan apa cara sekalipun.

Sampai jumpa lagi…tata…titi…tutu…….

Dari teratak kecil kami,

Abg Nik & Kak Salina

Cetak Baju dengan hati yang ikhlas akan lebih puas hati & lebih berkat…..

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Untuk makluman korang, semasa artikel ni keluar…saya sedang berada di tanah suci Mekah & Madinah bagi menunaikan umrah.

Hanya saya seorang je (Abg Nik) yang pegi bersama bonda & adik beradik. Wife(Kak Salina) & anak2 tak pergi.

Tapi ini tak bermakna tempahan TShirt kami pun stop.

Tempahan still berjalan cam biasa tapi di uruskan oleh wife je.


” SO, DIKESEMPATAN NI SAYA NAK MINTAK AMPUN & MAAF KEPADA SEMUA PELANGGAN, EX-PELANGGAN & SESIAPA SAHAJA YANG PERNAH BERURUSAN DENGAN SAYA SEJAK 2010 LAGI.

DOAKAN SAYA & KELUARGA SIHAT & LANCAR MENJALANI IBADAH UMRAH YE.

DOAKAN JUGA KAMI SELAMAT PERGI & KEMBALI KE MALAYSIA”

So…bagi yang nak tempah TShirt korang, korang boleh kontek wife saya seperti berikut :

CALL / WHATSAPP / SMS DI NO TEL….0193643692 atau 0196654028.

Emel pun boleh tapi mungkin lambat sikit kami jawab nanti ye.

 

Tapi kalau korang rasa baju korang tu tak ada DUE DATE..tak kisah bila siap…

Korang boleh jugak order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ok…artikel hari ni nak berkongsi dengan korang bagaimana buat sesuatu tu kalau dengan hati yang ikhlas…In Sha Allah hasilnya sangat puashati.

Saya bagi contoh….kalau tengok orang berlakon. Kalau dia berlakon dengan sepenuh hati & bersungguh2, pasti akan terkesan kat hati kita.

Kalau orang menyanyi (contoh lagu sedih)…dengan sepenuh hati, pasti juga akan sampai ke hati pendengar.

Kalau buat kerja ikhlas & sepenuh hati….kerja tu akan lancar je. Tak ada masalah.

Macam kitaorang sendiri…..dah hampir 8 tahun pengalaman dalam bidang cetak baju ni selalu berdepan dengan macam2 kerenah pelanggan.

Bila berdepan dengan pelanggan yang banyak songeh, kadang2 hati rasa tak ikhlas atau tak seronok nak print baju dia.

Bila hati tak ikhlas camtu…selalunya ada je masalah kat baju tu nanti. Banyak kali dah jadi.

Kitaorang ni manusia biasa…mesti ada kelemahan jugak.

Tapi bila kitaorang cetak TShirt tu dengan sepenuh hati & rasa nak tolong je pelanggan ni….In Sha Allah…lancar je perjalanan cetak baju tu.

Seperti manusia biasa….bila berdepan dengan pelanggan yang baik hati & cakap pun baik2, hati ni rasa nak bantu je.

Memang betullah orang kata……jika kita buat dengan HATI, pasti akan turun ke HATI.

So…kesimpulannya, bila korang buat apa sahaja perkara…kalau nak LEBIH PUASHATI, buatlah dengan hati yang ikhlas & jujur. Pasti ada something yang kita tak nampak akan melancarkan lagi kerja kita tu.

Ok…cam biasa…apa cerita yang kitaorang nak kongsi hari ni ye..

Yang ni guna baju lengan panjang jersi brand Arorasport. Print nama sekolah dalam jawi & nama sorang2.

Yang part jawi tu saya tulis balik guna arabic keyboard dalam internet. Pastu transfer ke Ai. Trace….pastu dapatlah hasilnya macam dalam gambar tu.

Kalau khat yang bunga2 tu saya belum boleh buat lagi kecuali customer prepare semua design tu awal2.

Kalau camtu, In Sha Allah boleh buat.

Baju family day ni guna 4 kaler belakang & 2 kaler depan. Yang ni wife yang print. Tak guna locking pun.

Main guna ketepatan mata je. Alhamdulillah…sebab dah hampir 8 tahun dah buat bisnes ni, bagi dia ok je.

Tapi kalau dia banyak kerja….saya akan buatkan tapi terpaksa guna lock sebab takut tak sharp nanti…..hehehe. (Tak expert lagi)

Cantik jugak print camni kan….

Design family day ni customer ambik yang sedia ada kat dalam blog saya je.

KLIK SINI untuk tengok contoh2 design family day sedia ada…kalau rasa2 tak ada idea atau pening nak cari design nak print tu ye.

 

Macam2 idea TShirt kelas customer kitaorang buatkan. Macam yang atas ni. Ada jugak gambar tulang belakang tersembul kat belakang…..hehehehe.

Tak tahu apa fungsinya tapi kreatif jugak diaorang ni….

Kalau korang nak tengok contoh design TShirt Kelas untuk tahun depan…KLIK SINI & pilih ikut citarasa korang kalau nak….

 

Yang ni contoh design guna stiker atau heatpress. Kalau printing macam ni, saya memang tak sanggup buat sebab 1 baju 1 huruf.

Kalau camni…biasa saya suggest guna stiker je. Senang sikit kerja.

Macam gambar atas ni…customer buat SISTERHOOD…so, sorang satu huruf. Nanti bila berkumpul ramai2…akan jadi kombinasi perkataan SISTERHOOD nanti. Ngam2 untuk adik beradik pakai.

Yang ni guna printing jenis FLOCK atau BALDU. Kalau korang tengok gambar baju tu, macam timbul design dia.

Kalau rasa dengan tangan…rasa keBALDUANnya.

Sesuai kat korang yang rasa nak cetak baju grup korang lain dari yang lain.

Cuma harga sedikit mahal…tu je. Tapi berbaloi kalau nak design yang jarang2 orang pakai ni.

Ok…setakat ni lah dulu ya.

 

CALL / WHATSAPP / SMS DI NO TEL….0193643692 atau 0196654028.

Emel pun boleh tapi mungkin lambat sikit kami jawab nanti ye.

 

Tapi kalau korang rasa baju korang tu tak ada DUE DATE..tak kisah bila siap…

Korang boleh jugak order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Sampai jumpa lagi…baaaaiiiiii….

Abg Nik & Kak Salina

JOM Pilih & Sesuaikan TShirt ikut aktiviti korang di mohcetakbaju.com!

Hai & Salam Cetak Baju pada semua pelawat blog kami,

Apa khabar korang semua?

Alhamdulillah…..kitaorang masih lagi dikurniakan rezeki yang melimpah ruah & tak berenti2 dari Allah.

Kebelakangan ni order non stop masuk & agak tak menang tangan nak siapkan order2 tu.

Tu yang lama dah tak update blog ni.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Hari ni saya nak kongsi ngan korang semua pasal camane nak pilih TShirt ikut aktiviti korang.

Banyak jugak kitaorang dapat mesej atau pertanyaan dari customer pasal camane nak cari baju yang sesuai untuk diaorang.

So…mari saya bagi idea sikit camane nak sesuaikan jenis & material baju tu dengan aktiviti korang ye….

 

  1. TSHIRT HARI KELUARGA

 

Ni antara contoh2 design Tshirt Keluarga yang kitaorang pernah buat sebelum ni.

Biasanya customer Hari Keluarga nak baju yang tak panas & sedondon sebab biasanya diaorang buat banyak buat aktiviti outdoor.

Tapi bergantung pada bajet masing2 jugak.

Kalau yang bajet rendah, biasanya saya suggest guna baju roundneck biasa dengan design 1 kaler print je.

Biasanya yang bajet rendah, saya suggest TShirt brand 4SQUARE je.

Pastu, print je guna design Family Day sedia ada yang boleh korang pilih & terus boleh print.

Tapi kebiasaannya…kalau nak murah, kuantiti mesti banyak & design simple.

Tengok je contoh baju atas tadi. Semua customer sendiri yang pilih.

KLIK SINI ATAU PADA BUTTON DIBAWAH UNTUK LIHAT CONTOH DESIGN YANG SIAP SEDIA UNTUK DICETAK!

 

 

2.  TSHIRT REWANG/BEKWOH/KAHWIN

Atas ni antara gambar2 design baju rewang yang kitaorang pernah buat sebelum ni.

Yang ni pun bergantung pada bajet customer jugak.

Kebiasaannya TShirt bekwoh ni tak perlu yang mahal2 sebab baju tu pakai kat majlis kahwin je.

Tapi itu bergantung pada citarasa masing2.

Ada yang agak cerewet walaupun hanya baju rewang & ada yang tak berapa kisah pun. Asal ada je dia kata.

So..kalau camtu, bergantung pada citarasa & bajet masing2.

Klik button dibawah untuk lihat contoh2 design baju rewang, bekwoh atau kawin yang sedia untuk dicetak.

Just tukar wording je.

 

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

3.  TSHIRT KELAS

Ni antara contoh2 design tshirt kelas sejak 2010 lagi untuk tatapan korang.

Yang ni ada macam2 stail & jenis baju yang korang boleh pilih.

Yang ni pun sama jugak…bergantung pada bajet masing2.

Ada yang bajet murah sikit, guna TShirt cotton plain biasa je.

Pastu just 1 kaler print je. Dapat le murah sikit.

Kalau yang rasa boleh bayar mahal sikit, boleh guna TShirt mahal sikit & design yang fancy sikit.

Pada yang rasa masih pening nak cari design TShirt kelas tu, korang boleh pilih design2 yang kitaorang ada kat link atau button bawah ni ye…

4. TSHIRT BATCH

Ni antara contoh2 TShirt batch yang kitaorang dah siapkan sebelum ni.

Kalau korang tak nak buat TShirt kelas tapi nak buat TShirt untuk satu batch sekali pun boleh.

TShirt batch ni biasanya untuk sape2 yang lahir tahun sama, kursus yang sama, masuk sekolah sama atau apa sahaja yang sama. Maknanya satu batch dapat pakai baju tu.

Jenis baju pun bergantung pada korang sendiri.

Kalau rasa korang mampu bayar mahal, pilih je TShirt berkolar. Nampak elegan sikit.

Ni antara TShirt2 yang dapat sambuta hangat terutamanya nak hujung2 tahun ni.

Ada macam2 lagi aktiviti lain macam memancing, konvoi, trekking dll.

Korang boleh pilih je apa jenis TShirt yang korang nak.

Kalau rasa tak reti nak lukis atau tak ada idea, kitaorang sediakan page untuk Buat Design Sendiri macam bawah ni…

 

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Bagi sape2 yang rasa2 nak buat duit dengan bisnes TShirt, korang boleh join kitaorang dengan menjadi ejen TShirt & korang akan dapat macam2 tips & benefit yang orang lain tak dapat…In Sha Allah!

Kalau yang nak cari TShirt lak…klik je kat katalog2 dibawah ni & korang boleh pilih apa sahaja TShirt ikut bajet korang ye…

oren sport

KLIK SINI>>KATALOG OREN SPORT

 

KLIK SINI>>KATALOG GILDAN

 

KLIK SINI>>KATALOG ENZO

 

KLIK SINI>>KATALOG 4SQUARE

 

KLIK SINI>>KATALOG ARORASPORT

 

MACAM2 ADA……..

Apa yang korang perlu buat ialah pilih je mana2 baju yang berkenan, pastu prepare design nak print & kuantiti tempahan. Pastu hantar kat bawah ni….

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Oklah…jumpa lagi korang ye…baiii bai……

Yang Disini untuk disana,

Abg Nik & Kak Salina

Planning cetak TShirt anda sekarang sebelum terlambat sebab……

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Berjumpa lagi kita dalam blog www.mohcetakbaju.com. Blog untuk korang dapat macam2 maklumat pasal tempahan cetak baju sendiri atau orang lain.

Dan juga blog untuk korang boleh buat duit dengan bisnes TShirt korang sendiri.

Kalau diikutkan seperti tahun2 lepas jugak, bulan Ogos ni banyak jugak kitaorang dapat order sebab dalam bulan ni banyak aktiviti yang gunakan TShirt.

Lagipun…hujung bulan ni cuti sekolah seminggu dari 25 Ogos sehingga 03 September 2017.

Pastu diapit pulak dengan raya haji & Hari Merdeka.

Kalau TShirt Merdeka Indonesia saya tak sanggup ambik dah sebab tengah bulan ni je diaorang punya sambutan. Diaorang sambut 17hb Ogos ni.

Sekarang ni pun tengah pulun satu grup Indon ni buat Tshirt Dirghayu Indonesiaku tapi itu yang last punya tahun ni. Kalau ambik lagi takut tak sempat pos nanti.

Takut terkejar2 nanti.

Kalau TShirt lain…saya sanggup lagi ye. Maaf ye korang.

 

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

So..pada yang nak order TShirt dalam bulan Ogos ni, ni antara TShirt yang korang boleh order ye…

1. TShirt Hari Merdeka – Malaysia

Ni antara contoh TShirt yang kitaorang buat tahun2 lepas.

a. Boleh promote dalam FB, blog atau INSTA masing2 kalau anda ada design TShirt Merdeka.
b. Anda boleh pilih baju2 dalam blog kitaorang untuk contoh baju yang anda nak promote tu.
c. In sha Allah dapat tempahan yang BESAR jika betul caranya terutamanya mereka yang bukak booth atau gerai jual TShirt.

d. Setiap tahun memang ramai yang order TShirt camni. So…rebutlah segera.

2. TShirt Korban (Raya Haji)

cetak tshirt

a. Yang ni pun boleh pakai ramai2 sebab majlis sembelih korban biasa libatkan ramai orang.
b. Sesuai untuk taman2 perumahan, kampung2, pejabat dll yang buat majlis korban.
c. Biasanya cetak simple je & jadi kenangan setiap tahun.
d.  Kalau belum ada design bagitahu kitaorang. Nanti saya boleh tunjuk contoh yang ada ye.

e. Cepat2 sebelum terlambat.

3. TShirt Sukan SEA 2017 
a. Boleh promote kat penyokong2 Malaysia & Negara ASEAN yang join SEA game yang lain kalau nak.

b. In Sha Allah laku sebab tahun ni buat kat Malaysia. Boleh buat satu grup satu baju.

4. TShirt Kelas

a. Time ni memang sesuai promote kat budak kelas sebab diaorang belum start periksa yang besar2 lagi ni.
b. Pastu ada dalam 3 ke 4 bulan lagi tahun 2017 tamat. Patut dah buat tshirt kelas untuk tahun ni sekarang. Kalau lambat, menyesal nanti.
c.  Ada macam2 contoh design TShirt Kelas yang korang boleh pilih kalau rasa pening nak buat design sendiri.
Atau..buat design sendiri kalau bosan dengan design yang ada ni.
5. TShirt Rewang/Kahwin/Bekwoh/Family Day/ Reunion & Konvoi

 

a. Akhir bulan 8 ni cuti sekolah seminggu. So..time ni biasanya ramai yang buat majlis kawin, hari keluarga, reunion & konvoi.
b. Time ni le masa paling sesuai untuk korang promote & dapat duit berganda2 sebab biasanya print tshirt camni diaorang buat by grup ramai2. Konfem dapat banyak untung nanti.
c.  Korang tak ada IDEA nak buat design tu…KLIK LINK bawah ni ntuk lihat contoh design sedia ada yang kitaorang ada ye..
DESIGN TSHIRT KELUARGA>>>KLIK SINI
DESIGN TSHIRT REWANG/KAHWIN>>>KLIK SINI
 So…ini antara event2 penting yang anda kena rebut dalam bulan Ogos ni.
Kebiasaannya…..TShirt yang saya mention kat atas ni, mereka buat dalam grup. So..memang senang2 je dapat duit berganda2 dari TShirt biasa kalau sape2 nak buat duit tu.
So…tunggu apalagi.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Pada yang sedang cari TShirt lain dari yang lain seperti TSHIRT RAGLAN, korang boleh klik button bawah ni. Ada macam2 contoh design baju yang ada.

 

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

TIPS BISNES TSHIRT HARI INI :

Jika anda tak guna teknologi untuk promote
bisnes anda zaman sekarang….kebarangkalian
anda tidak mendapat untung yang BESAR adalah
TINGGI!

So..gunalah gajet anda semaksimum mungkin
supaya bisnes anda lebih dikenali!

 

Ok…sampai jumpa lagi ye…baaaaiiiiii…

Selalulah kontek kami,

Abg Nik & Kak Salina
www.mohcetakbaju.com ~ Blog Stesen Cetak TShirt Anda!

www.mohcetakbajuiam.com ~  Blog Stesen TShirt I AM Anda!

www.ainixtshirt.myshopify.com  ~  Stesen Cetak TShirt REWANG Anda

www.cetaktee.com ~ Stesen Cetak TShirt KELAS ANDA!

Kenapa anda perlu ORDER Cetak TSHIRT dengan kami di www.mohcetakbaju.com…..?

 

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Apa khabar semua!

Pada yang sedang mencari TShirt untuk apa sahaja aktiviti anda….inilah masa & tempatnya kerana anda sedang melihat kepada website yang telah menyediakan TShirt untuk beribu2 orang pelanggan sejak 2010 lagi.

Bagi yang baru melawat blog kami atau dah lama lawat, disini saya bagi beberapa sebab SERIUS kenapa anda PERLU pilih kami berbanding SUPPLIER yang lain :

  1. Dalam blog ni kami ada sediakan macam2 jenis TShirt SIAP (Readymade) daripada brand Oren Sport, Enzo, 4Square, Empiric, Gildan dan Arorasport.Anda KLIK je mana2 katalog baju kat atas nun ikut selera & citarasa anda.

  2. Kami juga ada sediakan contoh2 design TShirt untuk anda pilih seperti TSHIRT KELAS, TSHIRT REWANG/KAHWIN & TSHIRT FAMILY DAY.

  3. Kami juga ada sediakan <<TEMPAT>> nak design baju tu kalau anda sendiri tak ada lagi idea nak print.

  4. Kami ada beberapa jenis cetakan….antaranya Silkscreen printing, flocking(baldu), sulaman, heat press & emboss (timbul)

  5. Kami start bisnes ni secara online sejak 2010 lagi (7 tahun) dengan tempahan melebihi 100,000 helai sehingga kini. Alhamdulillah…kami agak berpengalaman.

  6. Kami juga ada buka peluang kepada sesape sahaja diluar sana untuk jadi ejen kami – boleh buat duit dengan bisnes TShirt & BUKAN sekadar order TShirt je.

  7. Bisnes kami sangat AKTIF & In Sha Allah setiap soalan akan dijawab segera sebab ini memang periuk nasi UTAMA kami.

  8. Kami juga sediakan macam2 jenis TShirt….ada cotton, lacoste, microfiber, dry fit, cotton interlock, honeycomb, polyester, baju korporat F1 dll.

  9. Kos pos kami FREE Semenanjung Malaysia & kami tanggung separuh ke Sabah Sarawak.

  10. Kami dah pos ke seluruh dunia sehingga ke Korea Selatan, UK, Singapore, Jordan, Brunei & Poland.

  11. Kalau dalam Malaysia ni…kami dah pos hingga ke ceruk kampung seluruh Sabah Sarawak & Semenanjung. Hingga ke tempat yang tak ada kedai TShirt pun kami dah sampai.

  12. Kami TAK PUTUS2 memberikan TIPS2 untuk anda berjaya dengan bisnes TShirt masing2 melalui emel2 TAK KISAH anda order atau tak dengan kami.

  13. Kami bukan je terima baju readymade tapi custom made pun kami terima (dengan syarat2 tertentu)

  14. Kami akan siapkan design untuk customer jika customer tak reti nak designkan design mereka (dengan syarat2 tertentu)

  15. Kami pernah pulangkan duit semula & ganti TShirt yang rosak jika perlu. Kami berniaga kerana Allah…In Sha Allah.

  16. Kami sentiasa bantu betul2 sape2 saje diluar sana untuk yang nak join buat duit dengan kami sebab kami tahu jika kami bantu orang lain buat duit, In Sha Allah…Allah juga akan bantu kami.

  17. Kami menerima macam2 jenis TShirt untuk macam2 aktiviti anda selagi tak salah disisi undang2 & tak langgar prinsip kami.

     

 

Apa yang saya senaraikan diatas ni, bukan untuk menunjuk2 atau berbangga diri tapi memberitahu perkara sebenar.

Kalau tak bagitahu, anda tak kan tahu kan?

So…dengan sebab2 atas ni, anda akan lebih YAKIN untuk order TShirt design sendiri dengan kami nanti….betul tak?

Tapi akhirnya terpulang kepada anda sendiri sebab anda yang akan buat keputusan BIJAK anda sendiri.

Kalau anda tergerak hati nak order TShirt tu dengan kami, ikuti langkah2 dibawah ni ye.

 

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

TIPS BISNES TSHIRT HARI INI :

Jangan sekali2 kita memburuk-burukkan pesaing kita.

Peniaga yang HEBAT akan jadikan pesaing mereka sebagai

rakan yang membantu mereka sama2 berjaya dalam

bidang mereka!

 

Hari ni saya nak kongsikan dengan anda antara TShirt2 yang saya tak sempat upload sebelum ni, saya upload kat sini untuk anda boleh refer camane nak buat design TShirt anda tu nanti ye. Termasuk TShirt2 lai sebelum ni…..untuk tatapan anda.

 

Harap2 anda enjoy dengan macam2 TShirt yang kami dah siapkan sebelum ni untuk tatapan anda ye…

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 


Ok…sampai jumpa lagi & nantikan kemunculan TSHIRT BARU & KATALOG BARU GILDAN, ENZO , OREN SPORT & ARORASPORT dalam artikel akan datang ni ye.

Macam2 stail TShirt BARU yang ada. Tunggguuuuuuu!!!!!!

Yang sangat2 benar,

Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com