Blog Archives

3 CARA nak buat design cetak TShirt……tak perlu pening kepala dah!

 

Assalam semua,

Berjumpa lagi kita dalam artikel2 di www.mohcetakbaju.com yang sentiasa memberikan info2 berguna tentang cetak TShirt semenjak 2010 lagi.

Alhamdulillah…..kami di www.mohcetakbaju.com sentiasa bersedia membantu untuk memudahkan korang mendapatkan TShirt grup korang walau dengan apa cara sekali pun.

Tahukah korang…..antara yang memeningkan kepala customer kitaorang ialah bagaimana nak buat design atas baju tu…

Dalam hati tu..nak tempah TShirt tapi tak tahu camane nak buat design atas baju tu.

Bagi kitaorang, tak payah pening2 kepala sebab kitaorang akan sediakan 3 CARA SIMPLE bagaimana nak buat design korang tu sendiri.

Sebelum tu saya nak bagitahu jugak….semenjak saya berbisnes online ni sejak 2010 lagi, kebanyakan besar customer lebih suka buat design sendiri berbanding pilih design yang kitaorang ada.

Tapi yang pilih design TShirt kitaorang pun ramai sebenarnya.

So…disini saya nak kongsikan 3 CARA MUDAH untuk korang nak letak design korang sendiri atas TShirt tu.

 

    1. BUAT DESIGN KORANG SENDIRI DI WEBSITE “BUAT TSHIRT” 

      Ada banyak website yang sediakan kemudahan untuk Designkan TShirt Sendiri tu.Kalau korang cari kat Google…..”TShirt Creator” atau “TShirt Maker”….ada macam2 website yang keluar.Semuanya mudahkan korang untuk buat design sendiri atas TShirt tu.

      Tapi semenjak 2011 lagi, saya hanya guna 1 website je iaitu www.customink.com

      Klik gambar bawah ni untuk start buat sendiri design tu ye.Mudah sangat2….just drag je design2 yang korang nak.

      Tapi JUST nak bagitahu…..website ni omputih punya. Bukan saya punya.

      So..jangan le pegi order kat situ lak ye.

      Apa yang korang perlu buat ialah buat design korang sendiri kat situ, pastu snap gambar design tu kat saya & boleh hantar kat Wasap kalau nak.

      Cam ni….

       

      Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

      1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

      2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

      3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

      4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

  • PILIH DESIGN YANG KAMI SEDIAKAN 

    Dalam blog kami ni, saya ada sediakan jugak design2 yang korang boleh terus pilih & letak atas baju terus.Antara design2 yang saya sediakan untuk korang pilih tu ialah…..a.  DESIGN TSHIRT KELAS

    Design TShirt kelas ni adalah antara design yang dapat banyak sambutan dari pelanggan.Mungkin student sibuk & tak sempat nak buat design tu, so diaorang pilih je design kitaorang yang dah sedia ada.

    Ni antara contoh2 design TShirt kelas yang kitaorang ada tu….


    Ni pulak contoh sebenar design TShirt kelas yang guna design kitaorang ni.

    Kalau rasa nak tengok lagi design2 lain yang ada, klik je gambar di bawah ni ye.

    B.  DESIGN TSHIRT HARI KELUARGA

    Design TShirt Hari Keluarga jugak ada banyak sambutan dari customer.

    Kebanyakan customer yang tempah TShirt Hari Keluarga ni, diaorang sibuk bekerja.

    Jadi, tak sempat nak reka design sendiri.

    Last2 pilih je design sedia ada. Lebih mudah, cepat & tak pening kepala.

    Just tukar wording atas design tu je nanti.

    Ni antara contoh design TShirt Hari Keluarga tu…

    KLIK GAMBAR BAWAH ni untuk lihat macam2 lagi design TShirt Hari Keluarga tu…


    3.  DESIGN TSHIRT REWANG/KAHWIN/BEKWOH

    Selain daripada TShirt Kelas & Hari Keluarga….ramai jugak yang pilih design TShirt Rewang yang kitaorang sediakan.

    Ni antara contoh design TShirt Rewang yang kitaorang ada.


    KLIK GAMBAR bawah ni untuk lihat macam2 lagi design TShirt Rewang yang kitaorang ada.

     

    4.  TSHIRT KARTUN DOODLE

    Selain daripada 3 design diatas, customer kitaorang jugak suka sangat cetak design kartun doodle.

    Selain daripada kartun doodle sendiri, diaorang jugak ada yang pilih kartun doodle yang kitaorang sediakan.

    Memang sempoi gila kartun dia.

    Ni antara contoh doodle yang kitaorang ada.

    Di pulak contoh kartun doodle atas baju kalau korang nak tengok…


    Cantik kan? Korang pun boleh pilih kat gambar bawah ni kalau nak atau berikan design doodle korang sendiri kalau nak lebih puas hati ye.

    Ni antara contoh2 design yang kitaorang sediakan untuk anda.

    Tak perlu susah payah nak pening kepala nak buat design tu sendiri.

    Just pilih je mana yang berkenan & biar kami print kan untuk korang nanti.

     

    3.  BUAT DESIGN KORANG SENDIRI ATAU CARI KAT GOOGLE IMAGE UNTUK DESIGN SENDIRI

    Kebanyakan customer sediakan sendiri design diaorang.

    Mungkin lebih puashati kot.

    Ada macam2 cara customer sediakan design & saya terima apa sahaja cara design tu asalkan tak susah untuk print atas baju tu.

    Antara cara customer sediakan design diaorang ialah :

    a.)  LUKIS TANGAN

    Yang jenis lukis tangan ni, samada dia tak pandai guna komputer, susah nak dapat komputer time tu atau nak cepat.

    Cuma lukis tangan ni, saya akan caj lebih sikit sebab saya akan caj upah design sikit untuk jadikan design tu mudah untuk dicetak atas baju.

    Contohnya camni…

    baju kelas


    3 gambar atas ni….bukti jelas yang design lukis tangan pun kitaorang terima selagi tak susah nak lukis balik.

    Customer akan bagi gambar lukis tangan, lepas tu saya akan upah designer saya untuk lukis design tu semula dalam komputer.

    So…memang akan jadi lebih kurang dengan yang asal & mudah kitaorang nak print nanti.

    b.)  LUKIS DALAM KOMPUTER

    Lukis dalam komputer ni biasanya lebih sharp design dia.

    Customer yang expert akan guna Adobe Ilustrator atau Photoshop untuk design di tu.

    So…biasanya kalau customer bagi design dalam software ni siap2, tak payah edit dah….biasanya saya tak akan caj apa2 atas design tu.

    Sebab dia dah mudahkan saya untuk cetak baju tu.

    Ni antara design yang customer buat dalam komputer siap…


    Design ni….customer dah siap buat dalam Ai.

    Saya just print atas kertas & terus buat blok printing. So…sangat mudah & cepat.


    c.) CUSTOMER BAGI JE DESIGN YANG ADA DALAM GOOGLE

    Ada sesetengah customer tu, dia pilih je design yang ada dalam google & terus tanya kitaorang harga.

    Kalau design tu simple, ok je kalau saya nak buat tapi kalau design tu komplikated, bukan semua saya boleh buat.

    Kalau boleh buat pun, saya akan caj sedikit kos upah design tu semula sebab kebanyakan design yang customer bagi tu dalam format jpeg, png atau pdf.

    Contoh lah kan…macam design bawah ni….

    Contohnya macam design atas ni.

    Ini kita panggil TShirt Sublimation. Bukan semua TShirt yang saya boleh buat.

    Kalau camni, kitaorang terima 60 helai ke atas je setiap design sebab dia kena jahit lain nanti.

    Tapi apa2 pun, korang kontek dulu kitraorang kalau nak tahu harga nanti.

    Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

    1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

    2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

    3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

    4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

So..inilah antara 3 CARA MUDAH untuk korang buat design atas baju tu sebenarnya.

Tak perlu pening kepala dah sebab semuanya boleh korang pilih.

 

PILIH TSHIRT READYMADE YANG KAMI SEDIAKAN!

 

Lepas dah buat design atas baju, sekarang pilih baju yang kitaorang sediakan pulak.

Dalam blog http://www.mohcetakbaju.com ni ada macam2 TShirt Readymade yang korang boleh pilih.

Dari TShirt roundneck hinggalah TShirt Muslimah.

Dari TShirt Raglan hinggalah ke Baju Korporat.

Semua kitaorang sediakan.

Sebagai short cut…saya listkan brand TShirt yang kitaorang ada & korang boleh pilih kat situ nanti ye…

  1.  BRAND OREN SPORT <<<KLIK SINI>>>
  2. BRAND ENZO <<<KLIK SINI>>>
  3. BRAND GILDAN <<<KLIK SINI>>>
  4. BRAND 4SQUARE <<<KLIK SINI>>>
  5. BRAND ARORASPORT <<<KLIK SINI>>>
  6. BRAND RIGHTWAY <<<KLIK SINI>>>

 

GAYA CUSTOMER HAPPY DAPAT BAJU!

Oklah…setakat ni jelah dulu.

Sampai jumpa lagi guys!
Baiiii….

Abg Nik & Kak Salina

BUKTI NYATA….kami dah pos cetak baju kami ke serata pelusuk Malaysia, Sabah, Sarawak & Dunia!

Salam cetak baju semua,

Sebelum terlambat…..kami di www.mohcetakbaju.com ingin mengucapkan selamat hari raya Aidilfitri kepada semua umat islam di seluruh Malaysia.

Maaf zahir dan batin.

Pada kebiasaannya….selepas raya ni,  permintaan untuk cetak tshirt kembali bertambah.

Pada sesiapa sahaja yg rasa nak tempah Tshirt untuk apa sahaja aktiviti korang…inilah masanya.

Sebab kalau ikut kiraan..ada kurang lebih 6 bulan lagi untuk sampai ke hujung tahun 2019.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

So.. Bagi yg belum ada Tshirt utk grup korang,  memang rugi sangat2 sbb tak ada salah satu kenangan penting dalam hidup korang.

Bagi yg rasa duduk jauh di pedalaman/ceruk kg & langsung tak ada peluang nak buat tshirt utk grup korang.. Korang silap sbb customer kami datang dr segenap ceruk tempat sebelum ni.

Hingga ke tempat yang tak disangka2 boleh sampai baju kami tu.

Zaman sekarang dah berubah.

Org courier atau pos sekarang ni dah boleh masuk ke tempat yang tak tercapai di akal satu ketika dulu.

Disini saya bagi contoh beberapa tempat tshirt kami di www.mohcetakbaju.com dah sampai & sy pun tak sangka baju tu boleh sampai sejauh itu.

1. Korea Selatan

Student Malaysia ni belajar di korea & diaorang cari bju Muslimah.

Last2 jumpa kat blog kitaorang.

Ni bukti alamat diaorang yg kita pos tu.

2. Singapura

Brader ni beberapa kali order cetak tshirt dengan kami.

Tapi pos ke Singapura ni kos dia tak lah mahal sangat walaupun luar negara.

Kira boleh consider kalau nak order. Masih berpatutan.

Ni bukti alamat customer tu.

3. Jordan

Yg ni sy tak pos ke Jordan tapi saya pos ke Malaysia je.

Cuma nak bagitau..customer ni deal asalnya dari Jordan.

Jauh tu tapi dia still dapat baju tu walaupun duduk sejauh tu.

4. Sabah Sarawak

Pos ke Sabah Sarawak ni kami start dari 2011 lagi sbb time tu lah sy start promote tshirt ni guna website

Mula2 tu ingat customer area semenanjung je yg order tp tak sangka customer sabah Sarawak pun banyak yg order.

Tak percaya… Baca ni..

6. Ceruk kampung seluruh Malaysia

Salah satu halangan customer yg duduk kat kampung2 ialah nak buat cetak tshirt utk grup diaorg.

Bukan semua tempat ada kedai jual cetak tshirt sendiri ni.

Kedai jual tshirt yg dah sedia cetak memang banyak.

Tapi kedai tshirt jual tshirt cetak sendiri……Jarang2 ada kat area kampung.

So.. Zaman canggih skrg dah tak mustahil dah untuk org kampung buat cetak tshirt sendiri sebab kalau tempat diaorg boleh dapat line Internet… Konfem diaorang boleh order tshirt diaorg secara online.

Kalau korang rasa macam tak percaya je kami boleh pos baju tu sampai ke ceruk kg….. Jap sy tunjuk bukti.

Yang ni dari Triang, Pahang.
Dan yang bawah ni dari Perlis.

 

# MAAF…NAMA & NO.TELEFON TERPAKSA DIPADAM ATAS PERMINTAAN CUSTOMER.

 

 

Ini adalah antara bukti2 nyata  yg cetak bju kami dah sampai ke seluruh pelusuk kg & tempat seluruh Malaysia & dunia sejak 9 tahun yg lalu.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Korang jangan lah risau takut tak dapat baju tu sebab duduk jauh dari kami sebab semua bukti ni tunjukkan yang walau dimana saja korang berada.. Korang pasti dpt buat tshirt korang tu….In Sha Allah.

Biasanya utk bandar2 besar seluruh Malaysia.. Penghantaran barang ni ambik masa sehari je (hari bekerja).

Hari ni pos..esok dah dpt dah.

Tempat2 lain pun kadang2 boleh jugak sampai sehari je tapi biasanya kami buat top urgent.

Yang ni kalau customer nak guna baju tu betul2 urgent.

So..janganlah risau & jangan lah runsing kalau tempat korang tak ada tempat buat TShirt tu sebab kami ada & boleh bantu korang.

Ok…hari ni saya nak kongsi ngan korang antara TShirt2 yang kitaorang dah siapkan dalam bulan Ramadhan baru2 ni…

Yang ni customer walk in je. 2 kaler print…merah & putih. Simple & cepat siap.

Yang ni TShirt untuk pertandingan menyanyi grup Chinese kat tempat kitaorang. Design semua diaorang dah sediakan. Tinggal nak print je macam kat atas ni.

Yang ni TShirt untuk staf Perodua. Sempat lagi buat baju walaupun dalam bulan puasa ni.

Yang ni baju untuk grup memancing. Depan belakang cetak silkscreen printing.

Belakang nama sorang2. Baju jenis jersi & sesuai sangat untuk buat mancing.

Yang ni TShirt rewang. Standby untuk majlis kahwin lepas raya nanti. Baju guna jenis jersi…jarang customer buat baju rewang guna kain jersi ni tapi customer ni sanggup bayar lebih sikit…..hehehe.

Yang ni baju untuk geng2 pelantar minyak Exxon Mobil. Order time Ramadhan…ada aktiviti nak buat kot.

Yang ni cetak guna silkscreen printing ni. 3 warna print depan belakang. Baju brand enzo jenis jersi.

Memang sempoi.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Tapi Alhamdulillah…ada jugak tempahan masuk time bulan puasa ni.

Biasanya bulan puasa setiap tahun order slow sikit.

Oklah…saya rasa setakat ni je lah dulu ye…

Bagi korang yang nak baca ebook PERCUMA tentang…….

DOWNLOAD EBOOK FREE 5 LANGKAH MUDAH nak jual paling minima 5 helai Cetak TShirt dengan CEPAT!

Bagi yang nak jadi ejen…korang jugak boleh klik GAMBAR bawah ni untuk join buat duit dengan bisnes TShirt korang dengan kami ye…

Sampai jumpa lagi,,,baiii….

Abg Nik & Kak Salina

DOWNLOAD EBOOK FREE 5 LANGKAH MUDAH nak jual paling minima 5 helai Cetak TShirt dengan CEPAT!

Salam Cetak Baju buat semua,

Apa khabar semua pelanggan, bakal pelanggan, ex-pelanggan & ejen TShirt kami.

Salam Ramadhan buat semua yang beragama Islam.

Saya doakan semua tak kira Muslim atau Non Muslim supaya korang sentiasa positif & berjaya dalam apa bidang yang korang ceburi.

Hari ini saya nak bagi hadiah sedikit kepada korang.

Hadiah ni dah lama nak bagi sebenarnya tapi sekarang baru sempat nak bagi.

Sebagai salah satu usaha & cara saya nak bersedekah ilmu dalam bulan Ramadan ni, disini saya hadiahkan korang semua satu ebook SPECIAL yang boleh bantu korang membuat duit sambil tempah baju dengan kami.

Jom DOWNLOAD EBOOK FREE 5 LANGKAH MUDAH nak jual paling minima 5 helai TShirt dengan CEPAT SEKARANG!

Tahu tak kenapa saya bersungguh2 sangat nak kongsi dengan korang Ebook FREE ni (satu sen pun tak payah bayar).

Tujuan saya berikan EBOOK PERCUMA ini adalah kerana beberapa sebab :

  1. Salah satu CARA ubtuk saya bersedekah ilmu kepada korang.

  2. Bagi beri panduan yang SIMPLE kepada sesiapa je yang nak buat bisnes TShirt sebagai income Part Time & Full Time.

  3. Bagi bantu ejen2 TShirt kami yang tak ada IDEA bagaimana nak buat jualan dengan bisnes TShirt ni (Bukan semua ejen yang pandai nak buat bisnes & cari customer ni)

  4. Sebagai salah satu cara nak ajak sesiapa sahaja kat luar sana untuk buat DUIT dengan bisnes TShirt ini sebab kalau anda boleh buat dengan bisnes TShirt……saya pun buat duit jugak.

  5. Orang kata kalau kita mudahkan orang, orang lain atau Allah akan bantu mudahkan kita jugak.So…saya mudahkan korang buat duit…mana tahu lepas ni saya pun mudah buat duit.

  6. Supaya ejen2 TShirt rasa berbaloi menjadi ejen TShirt kitaorang.Sekurang2nya ejen2 TShirt kitaorang dapat IDEA camane nak betul2 buat duit ni  & bukan terkelip2 tak tahu camane nak buat bisnes TShirt ni sebenarnya

Tapi apa2 pun….semuanya terpulang kepada korang sendiri sebenarnya.

Kalau korang download & baca je tanpa ambik action…..kalau camtu saya tak dapat tolong.

Tapi kalau download, baca & terus ambik action….yang camni kalau ada masalah, In Sha Allah saya akan tolong.

So…apa tunggu lagi. Jom download sekarang sebelum kami tarik balik Ebook FREE tu kat sini.

Hari ni saya tak ada apa2 nak kongsi ngan korang.

Cukup sekadar korang download & baca ebook tu je…dah macam2 ilmu korang dapat.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Saya ringkaskan sikit apa yang ada dalam ebook ni ye.
1.  Ada 5 Langkah yang korang boleh ambik satu persatu untuk start dapatkan order korang.
2.  Ada beberapa jenis aktiviti yang pelanggan biasa order & aktiviti2 ni bukannya boleh order sehelai dua tapi mesti 5 helai ke atas.
3.  Bila dah target aktiviti apa nak tumpu….korang boleh target pulak customer yang macamana korang nak cari.
Customer2 ni mesti ikut aktiviti tu sebab customer2 ni lah yang selalu order TShirt dengan kami sejak dulu lagi.
4.  Bila dah tentukan customer camane korang nak target……tentukan pulak cara bagaimana nak promote TShirt yang korang ada tu kat customer2 tu.
5.  Bila nak promote, mesti kena guna ayat2 yang power supaya customer tertarik nak order dengan korang.
6.  Pastu bila customer dah start tanya…..kitaorang akan bagitahu bagaimana cara nak tetapkan harga & terus close deal untuk dapatkan jualan 5 helai ke atas yang pertama korang (kalau masih belum jual…kitaorang juga bagi IDEA camane nak follow up)
Ini antara isi kandungan ebook tu.
Bagi saya rugi kalau korang tak download EBOOK ni sementara ianya PERCUMA.
Plan saya akan datang, ebook ni akan saya jual pada satu harga kelak bersama dengan ebook2 yang lain nanti tapi tak tahu lagi bila,

Mungkin ada sesetengah korang rasa macam susah je nak buat duit dengan bisnes TShirt ni.

Meh saya tunjuk bukti2 testimoni & gambar2 yang menunjukkan betapa ramainya customer kami yang order sebelum2 ini & ianya memang betul2 boleh buat duit…SAYA JAMIN 1000%.
Ini antaranya :
Ni antara bukti2 gambar & perbualan Wasap yang menunjukkan bagaimana sambutan TShirt ni dari seluruh Malaysia sampai Sabah Sarawak sebenarnya.
Jika saya mampu buat duit dengan bisnes TShirt ni dengan purata RM20K ke RM50K sebulan, korang boleh dapat tempias tu nanti kalau betul caranya.
So…apa tunggu lagi.
Jom DOWNLOAD ebook tersebut segera & start buat duit untuk diri korang sendiri segera.
Kami tunggu tempahan anda ye.
Jumpa lagi,
Abg Nik & Kak Salina
Established Since 2010 ~ Stesen Cetak TShirt Online Anda!

Kami ada macam2 jenis baju microfiber & jersi untuk dipilih……

Assalam semua & Salam cetak baju guys,

Alhamdulillah….berjumpa lagi kita dalam artikel http://www.mohcetakbaju.com.

Blog berjual beli TShirt sambil mendapat ilmu.

Hari ni saya nak kongsi ngan korang salah satu jenis TShirt yang sangat mendapat sambutan dari pelanggan2 kitaorang.

Selain daripada cotton, customer kitaorang suka sangat order jenis MICROFIBER atau jenis jersi.

Kebelakangan ni…hampir setiap hari customer saya bertanyakan pasal baju jenis Microfiber ni sebab kebanyakan mereka guna baju ni untuk aktiviti outdoor.

Kenapa ramai yang suka pilih baju Microfiber daripada baju cotton biasa?

  1. Senang serap peluh untuk aktiviti outdoor.

  2. Lebih ringan kalau masuk dalam air. Kalau cotton kena air, berat sikit kalau nak bergerak sebab cotton lebih serap air berbanding microfiber.

  3. Cepat kering kalau basah & kena air.

  4. Ada sesetengan brand, baju microfiber ni diaorang ada anti odor atau anti peluh. So, tak berbau kalau berpeluh.

  5. Ada jugak yang antikuman atau anti bakteria sebab ada teknologi yang diaorang pakai boleh elak dari diselaputi kuman.

  6. Lebih elastik & boleh menegang kalau berat badan sedikit naik.

  7. Pergerakan lebih ringan.

  8. Kalau order 60 helai ke atas, boleh buat sublimation atau design yang pelik2 yang print biasa tak boleh buat.

Ni antara sebab kenapa ramai yang pilih baju microfiber berbanding baju cotton biasa.

Untuk pengetahuan korang….ada beberapa brand baju yang kitaorang sediakan yang ada jenis microfiber ni.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

 

Cuma masalahnya samada stok untuk setiap saiz baju tu cukup atau tak sebab baju2 ni memang dapat sambutan hangat dari customer.

Berikut adalah senarai BRAND baju yang ada jual baju Microfiber :

 

 BRAND ARORASPORT

Ni antara contoh2 baju brand Arorasport yang ada.

 

Ni antara sebahagian je ni dari katalog Arorasport tu. Kalau nak tengok banyak lagi…KLIK BUTTON bawah ni & korang boleh pilih macam2 jenis baju kat situ.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Baju BRAND GILDAN

Baju brand Gildan pun ada banyak pilihan baju jenis Microfiber ni.

Macam2 stail ada & harga ikut je bajet korang nanti.

Ni antara contoh2 deisgn baju yang ada tu.

 

Ini pun sebahagian je ni…jom KLIK kat BUTTON bawah ni untuk lihat macam2 lagi jenis baju Gildan yang ada ye…

 

Baju BRAND RIGHTWAY

Baju brand ni pun ada banyak baju jenis MICROFIBER & SUBLIMATION.

Boleh jugak pilih kat sini….

 

Ni antara TShirt Microfiber brand Rightway yang kami ada. Banyak pilihan baju sublimation kalau nak.

Klik BUTTON bawah ni untuk lihat macam2 lagi contoh baju RIGHTWAY yang kami ada ye…

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Baju BRAND ENZO

Baju brand ni pun antara baju yang dapat sambutan panas dari customer sejak 2011 lagi.

Harga pun agak berpatutan.

Ni antara contoh baju microfiber brand Enzo yang kami ada.

Klik kat BUTTON bawah ni kalau nak tengok macam2 lagi jenis baju brand Enzo yang ada….

 

 

Baju BRAND OREN SPORT

Selain Enzo, Oren Sport juga antara baju yang kitaorang banyak dapat order dari customer sejak 2010 lagi.

Diaorang pun ada banyak sediakan baju jenis jersi atau microfiber.

Cam bawah ni….

 

Klik BUTTON bawah ni untuk lihat contoh baju2yang lain yang ada ye…..

 

Ni lah antara jenis BAJU MICROFIBER & JERSI yang kami ada.

Pilih je mana2 baju yang korang nak & prepare nak print apa atas baju tu.

Nanti saya bagi harga sehelai siap print tu nanti.

 

Kalau nak yang custom made, saya terima 60 helai ke atas je & akan ambik masa sikit untuk siapkan baju tu.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Kami bukan je sediakan baju2 readymade untuk korang tapi kami ada jugak sediakan design2 yang korang boleh pilih untuk dicetak atas baju tu nanti….

KLIK KAT GAMBAR

 

KLIK KAT GAMBAR

 

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Apa cerita cetak baju hari ni?

Ni antara cerita cetak baju kami untuk dikongsi….

 

Ni sebahagian baju yang sempat saya upload dalam blog ni hari ni…ada macam2 jenis baju jenis microfiber yang saya print baru2 ni.

Ok..selamat menempah dengan kami ye..

Jumpa lagi. Baaaaiiiii….

Abg Nik & Kak Salina

Stail cetak Tshirt camane yg korang nak sebenarnya ye?

Salam Cetak Baju semua…

Hai…cak.

Tgh buat apa tuuu…

Tgh duk godek2 internet cari tempat nak order TShirt ke?

Pastu pening lak nak buat design nak cetak atas bju ke?

Sebelum korang terus membaca artikel ni…apakata korang tetapkan dulu stail design camane korang nak buat sbnrnya…

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ada beberapa idea yg korang boleh follow utk buat design cetak tshirt ikut aktiviti korang….antaranya :

1. Tshirt Kelas

 

TShirt Kelas adalah antara tempahan TShirt yang sangat mendapat sambutan sebab customer boleh pilih untuk cetak design ikut citarasa sendiri.

Biasanya tshirt kelas ni customer akan tulis

A. Nama kelas
B. Nama sorang2
C. Nama ramai2 kat blkg bju

Design tshirt kelas mcm dah wajib kena ada tiga2 benda ni sbb tiga2 benda ni lah yg boleh jadi kenangan sampai bila2.

Bila dah lepas sekolah…korang boleh ingat balik nama kawan2 kelas just dgn tgk balik baju tu nanti.

Cetakan biasanya tak terlalu banyak warna sebab biasanya diaorg nak TShirt yg agak bajet.

Stail ni agak common atau biasa.

Design Tshirt kelas ni boleh buat ikut design yg kitaorang ada atau boleh buat sendiri.

Baju lak…biasanya bju cotton roundneck biasa.

Lelaki lgn pendek & perempuan lengan panjang.

Yang islamik sikit boleh order baju muslimah.

Tp last2 sekali terpulang pd bajet masing2 jugak.

Ni antara contoh2 design TShirt kelas yang customer pernah order sebelum ni.

2. TShirt Hari Keluarga

Biasanya Tshirt Hari Keluarga ni customer mesti nak tulis :

A. Tempat lokasi hari keluarga
B. Tarikh Hari Keluarga
C. Nama Keluarga
D. Nama sorang2

Detail ni pun macam wajib ada bagi setiap tshirt Hari Keluarga.

Kalau setiap tahun buat hari keluarga, diaorg boleh ingat balik hari keluarga tu sebab ada detail2 ni.

Nama sorang2 tu penting sbb senang nak kenal nnti.

Kalau keluarga besar…nama2 ni penting supaya dapat kenal lebih rapat & tak lah terkial2 nak panggil nama nanti.

Masa ni lah jugak tahu pangkat dlm keluarga masing2.

Mana satu Pak Ngah, mana satu Pak Long…atau Mak Usu.

Takut nanti masa kat luar jumpa, tersalah ngorat pulak.

Rupa2nya mak sedare atau sepupu sepapat sendiri. Tak ke malu nanti…huhuhu.

Lagi satu….biasanya tshirt hari keluarga ni pun bergantung pd bajet masing2 jugak.

Bg sy zaman sekarang ni kalau tak ada tshirt hari keluarga macam pelik sikit sbb dah banyak kemudahan dah utk dapatkan tshirt camtu sekarang.

Korang jugak boleh pilih design kami atau buat design sendiri.

Its up to you..guys.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ni antara contoh2 design TShirt Hari Keluarga untuk korang rujuk…

3. TShirt Batch

Tshirt Batch ni ada byk jenis.

A. Batch ikut tahun
B. Batch ikut kursus
C. Batch ikut sekolah / Kolej / U
D. Batch ikut kelas

Dll

Biasanya dlm Tshirt Batch, customer akan cetak…

A. Tahun batch diaorg
B. Nama kursus diaorang
C. Nama sekolah/U diaorg

Dan apa sahaja design yg menujukkan diaorg dr 1 batch.

Meh saya bagi contoh TShirt Batch…

Ni baju batch ikut Tahun lahir. Korang tengok baju ni, mesti korang dah tahu orang yang pakai ni mesti lahir tahun 1976 kan.

Yang ni…kalau tak Batch lahir Tahun 2003 ataupun masuk tempat belajar sama2 Tahun 2003. Salah satu…tapi yang pasti semua batch 03 akan rasa bangga sebab ada baju sama sedondon macam ni.

Yang ni pun sama. Baju ni menunjukkan grup ni masuk UMK sama2 pada Tahun 2015. So…diaorang semua dari Batch 2015.

Grup ni lagi lama. Batch Tahun 1984 hingga 1994. Diaorang kumpul batch untuk 10 tahun punya.

Seronok ooo boleh kumpul ramai2 camtu.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

4. TShirt Rewang/kahwin/bekwoh

tshirt cetak kawin

Biasanya tshirt rewang customer akan cetak…

A. Tarikh kahwin
B. Nama Pengantin

Biasanya 2 ni je lah yg customer cetak atas baju rewang.

Terpulang pd korang nak buat design sendiri atau pilih design yg kitaorang ada.

Yg ni pun bergantung pd bajet masing2.

Nasihat sy janganlah ambik yg murah sgt.

Takut dpt bju yg cikai nnti.

Ni antara gambar baju yang kami pernah buat sebelum ni.

5.  Tshirt konvoi

Tshirt konvoi ni pun biasanya customer akan cetak…

A. Tarikh konvoi
B. Lokasi berkonvoi
C. Nama grup konvoi

Baju cetak design sendiri mmg dicipta utk cetak maklumat2 mcm ni.

Lain kalau kita beli baju kat luar.

Design yg general je.

Tp bju cetak sendiri mcm bju konvoi ni…detail mcm ni mmg biasa customer letak sbb nak bg senang ingat tarikh2 konvoi diaorg.

6.  TShirt Memancing

Bagi customer yang order TShirt memancing, biasanya diaorang akan letak :

A. Gambar Ikan
B. Gambar Orang Memancing
C. Tarikh Gi Memancing
D. Lokasi Tempat Memancing

Maklumat ni memang biasa customer cetak atas baju untuk bagi ingat lain kali.

Nak lagi seronok…satu baju untuk satu aktiviti.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ni antara contoh baju2 memancing yang saya pernah print sebelum ni.

7. TShirt Sukan atau Grup

Kebiasaannya customer TShirt sukan paling suka letak :

A. Nama sorang2
B. Nombor lain2 setiap baju (Depan Belakang)
C. Logo
D. Tulisan Penaja
E. Nama Team

Benda ni memang biasa diprint atas baju diaorang.

Kalau sebut je design baju sukan….maklumat2 ni lah yang pasti ada atas baju tu.

Korang yang buntu nak print apa atas baju sukan tu, bolehlah nak tiru stail camni.

Cer tengok design2 baju sukan yang saya pernah print sebelum ni.

 

Ok…ni antara stail2 baju yang korang boleh tiru kalau korang rasa nak order nanti.

Kalau korang pening nak buat design, saya boleh bagi 2 choice untuk korang.

KLIK SINI UNTUK LIHAT CONTOH DESIGN TSHIRT KELAS.

KLIK SINI UNTUK LIHAT CONTOH DESIGN TSHIRT REWANG/KAHWIN/BEKWOH.

KLIK SINI UNTUK LIHAT CONTOH DESIGN TSHIRT HARI KELUARGA.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ok..kami tunggu tempahan korang ye!

Jumpa lagi…baaaiiii….

Yang benar,

Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

Tahun 2019….join kami buat bisnes TShirt atau tempah cetak TShirt dengan kami?

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Alhamdulillah……kita dah pun masuk ke Tahun 2019.

Ini bermakna bisnes kami telah masuk tahun yang ke 9 dalam online & offline.

Kami bermula secara offline dalam Tahun 2010 & secara online Tahun 2011.

Tak caya ke?

Meh saya kongsi beberapa gambar bukti yang tunjukkan perkembangan bisnes cetak TShirt kami dari dulu hingga sekarang.

DULU2

 

Ni antara gambar2 awal masa mula2 kami join bisnes cetak baju ni. Model kitaorang pun kecik lagi time tu.

Sekarang dah Tahun 5 dah…..hehehe.

Dulu cetak atas meja makan & meja buffet je.

Tempahan pun terhad. Dalam tak sampai 1,000 helai sebulan.

Jemur baju pun atas katil dalam rumah. Nak jemur kat luar rumah takut kena curi.

Pastu dulu….mana ada lock macam sekarang.

Dulu print guna mata je kalau cetak banyak2 warna.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Tapi SEKARANG…..

 

Yang ni gambar sekitar Tahun 2013 & 2014 lagi.

Atas sekali tu bengkel tepi rumah mak baru nak buat & bawah sekali bengkel tepi rumah sendiri dah disiapkan jugak.

So..sejak 2010, kami ada 2 bengkel cetak baju yang telah dibesarkan.

Kat rumah mak…boleh print dalam 50 helai & kat tepi rumah sendiri boleh print 30 helai sekali jalan.

Tahun 2019, kami dalam proses mencari staf baru & pejabat baru.

Ada jugak satu gambar tu…student Malaysia kat Korea yang pernah order dengan kitaorang sebelum ni.

Alhamdulillah…semuanya berkat dari bantuan Allah & juga sokongan daripada semua termasuk regular customer kami yang tak putus2 order baju dengan kami sejak 2010 lagi.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

So..pada sape2 yang masih ragu2 dengan kami, harap semua gambar ni boleh bagi korang lebih konfiden untuk tempah TShirt dengan kitaorang ye.

 

Bagi yang nak jugak tahu apa kata pelanggan tentang kami, kat sini saya kongsikan beberapa bukti tentang customer kami yang sentiasa puashati dengan servis yang kami berikan.

Kalau rasa nak tengok banyak lagi komen2 pelanggan, korang klik jekat SINI di page TESTIMONI.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Apa cerita cetak baju kami baru2 ni?

Ni design asal dalam internet. Pastu bawah ni kami yang cetak kan.

Ni namanya teknik halftone. Boleh buat design sebijik macam asal tapi guna 1 warna je.

Korang nak buat pun boleh…bagitahu je kitaorang.

Ini satu lagi teknik halftone atas baju gelap. Cumanya kitaorang kena print background putih…pastu baru print biru atas dia.

Yang ni kami guna teknik sulaman. Bagi je design apa nak sulam…In Sha Allah kami boleh buat nanti.

Yang ni guna baju jenis microfiber atau baju jersi.

Blkg 4 warna print & depan 4 warna print jugak.

Customer tak bagi softcopy pun. Dia bagi gambar tu atas baju dia sebelum ni.

So…sy just edit semula untuk mudah print. Inilah hasilnya…..

Yang ni nampak je macam simple tapi kena guna 5 blok jugak ni sebab design dia ada 5 warna.

Customer bagi design asal & nama font…saya edit balik & pecahkan design kepada 5 warna.

Font saya taip balik. Pastu tunjuk kat customer….dia kata ok, saya terus proceed.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

So…inilah saje dulu buat hari ni ye.

Nak order bagitahu segera ye.

Kalau rasa2 nak join buat duit dengan kitaorang, jom jadi ejen kitaorang & klik gambar bawah ni.

Sampai jumpa lagi ye….baaaaiiiiii…

Ikhlas Dari :

Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

Tempah cetak TShirt korang guna Whatsapp je…..walau dihujung dunia mana pun anda berada!

Hai & Salam Cetak Baju,

 

Ada lebih kurang 4 bulan lagi tahun 2018 nak tamat.

Ini bermakna ada lebih kurang 4 bulan lagi korang nak ada baju sedondon ikut aktiviti korang.

Kalau tak buat sekarang…..bila lagi kan?

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

So…hari ni saya nak kongsi ngan korang pasal cara mudah nak tempah TShirt korang sesegera mungkin walau dimana saje korang berada.

Sebelum tu, nak cerita sikit pasal cara order dulu2 sebelum ada internet dengan zaman sekarang bila dah ada internet ni.

Tapi memang tak boleh cakap apa lah….zaman sekarang ni lagi berganda2 lagi mudah nak order barang secara online yang kita tak pernah terfikir sebelum2 ni.

Bayangkanlah….dulu nak order TShirt sedondon satu grup, mesti kena cari kilang yang buat.

Pastu kilang lak mana nak buat order sikit2…paling kurang pun mau 100 lai ke atas.

Mana yang duduk kat pedalaman atau kampung2, memang tak akan merasa nak buat TShirt sama setiap orang.

Buat Hari Keluarga pun pakai baju masing2 je. Tak ada kenangan apa2 pun kecuali gambar guna kodak je.

Lagi satu, kalau design dulu2 biasanya skema je. Ada tulisan & gambar sikit.

Tulisan biasanya tulisan standard & tak boleh nak reka sendiri design tu.

Ni antara beza yang agak ketara yang saya boleh kongsi ngan korang cara tempah dulu & sekarang…banyak beza oooo :

  1. DULU2 – Kuantiti tempahan mesti 100 lai ke atas
    SEKARANG – Ada tempat boleh terima 1 lai sekali order tapi kami terima serendah 5 helai & ke atas.

  2. DULU2 – Design2 skema & simple je. Tak boleh reka design sendiri
    SEKARANG – Macam2 design sendiri korang boleh buat sendiri & siap ada website yang boleh reka sendiri design tu kalau nak.

  3. DULU2 – Hanya korang yang duduk kat pekan2 besar & ada kilang TShirt je yang boleh buat.
    SEKARANG – Sape2 pun boleh order dengan guna Internet walau ceruk mana pun korang duduk. Selagi ada line internet.

  4. DULU2 – TShirt kena jahit lain & ambik masa berminggu2 nak siap sebab kilang pun banyak order lain kena siapkan.
    SEKARANG – Kadang2 ada yang dapat siapkan tak sampai sejam sebab ada TShirt Readymade yang tunggu nak print je.

  5. DULU2 – Nak kena ambik sendiri kat kilang atau kedai sebab tak ada lagi banyak servis pos atau courier.
    SEKARANG – Korang order hari ni kat Perak, In Sha Allah esok dah sampai kat Johor sebab ada macam2 courier servis yang mampu pos seluruh dunia sekarang ni.

  6. DULU2 – Nak pilih baju yang sesuai ngan korang agak terhad sebab baju kena jahit lain. Nak murah biasanya buat baju biasa je.
    SEKARANG – Korang boleh pilih macam2 jenis baju kat katalog yang disediakan di website masing2.

  7. DULU2 – Nak bayar mesti kena sediakan duit cash sebab tak banyak lagi servis ATM atau online banking time tu.
    SEKARANG – Pergi je mana2 bank & masukkan je duit situ. Tak pun transfer je secara online. Bukti bayaran just upload dalam handphone atau emel.

  8. DULU2 – Kalau nak tanya harga, kena pergi kilang atau kedai terus sebab kena bincang face to face. Baru boleh dapat harga.
    SEKARANG – Dengan guna Whatsapp je, korang kat Sandakan, Sabah boleh tanya harga kat saya di Semenanjung Malaysia. Muka tak nampak pun dari start tanya harga sampai le dapat baju.

  9. DULU2 – Kalau nak repeat order biasanya kena kuantiti banyak sebab nanti rugi sikit kalau kilang buat order sikit2 ni.
    SEKARANG – Kalau saya sendiri, nak repeat order mesti 5 helai ke atas tapi still consider berbanding dulu2.

  10. DULU2 – Kalau order baju mungkin hanya design2 tertentu je macam baju sukan atau aktiviti formal yang lain.
    SEKARANG – Nak order TShirt macam2 jenis yang korang nak…….TShirt rewang, TShirt Kelas, TShirt Hari Keluarga, TShirt Konvoi, TShirt Batch, TShirt Grup, TShirt Sukan sekolah dan macam2 lagi yang boleh buat dalam kuantiti yang sikit.

 

So..ni antara beza cara tempah TShirt dulu2 dengan sekarang.

Maknanya……korang zaman sekarang ni lebih bertuah sebab lebih banyak peluang order TShirt korang berbanding orang dulu2.

Dulu memang susah betul nak cari grup2 yang buat TShirt sedondon tapi sekarang dah bersepah2 dah.

So…bagi yang korang ada rasa nak order cetak Tshirt & nak tahu harga berapa sehelai TShirt korang tu, ikut je cara ni…

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Salah satu cara cepat untuk tanya harga & tempah TShirt zaman sekarang ni ialah dengan menggunakan Whatsapp.

Walau dimana sahaja korang berada, selagi ada line internet…just guna Whatsapp je, korang dah boleh tahu harga sehelai baju yang korang nak.

Bayangkanlah…beberapa customer saya dari oversea, tanya harga guna Whatsapp je.

Baru2 ni student Malaysia kat Russia tanya harga tapi dia tanyakan bagi pihak kawan dia.

Yang saya dah pos ialah baju Muslimah student Malaysia kat Korea. Cer lihat gambar bawah ni kalau tak percaya.

Alhamdulillah….dengan Whatsapp juga saya dah pos ke beberapa negara seperti Brunei, Singapore, UK, Jordan & Poland.

Semuanya student Malaysia yang belajar kat negara2 ni.

Mana saya pernah jumpa diaorang. Muka pun tak pernah nampak..just guna Whatsapp je.

So..kalau korang rasa susah nak order TShirt korang tu, buang jauh2 perasaan tu sebab mudah sangat2 dah sekarang ni.

Jadi tunggu apa lagi…..ambik handphone korang sekarang & start order untuk grup korang pakai baju sedondon di tahun 2018 ni ye.

Oklah tu……bagi bagi korang lebih konfiden, meh tengok TShirt apa yang customer kitaorang order baru2 ni….

 

Ni antara gambar2 baju yang kitaorang siapkan sebelum ni.

Bawah ni lak antara tempahan TShirt yang saya siapkan baru2 ni ye…..

Ni gambar baju family day grup Johor pegi Kelantan. 3 kaler print. Bahagian tengah hitam tu saya buat tone kaler.

Alhamdulillah….customer puji baju ni cantik.

Syukur…yang penting customer puashati & rasa nak order lagi.

So…itu lah kepuasan kami sebenarnya.

Ini baju Hari Keluarga sebelum Raya Haji ni. Simple je…cetak putih depan belakang.

Alhamdulillah….sempat jugak pulun sebelum raya ni.

Baju jenis jersi brand Gildan. Sedap dipakai sebab tak panas sangat kalau pakai.

 

Yang ni pun sama….guna baju jersi brand Gildan untuk aktiviti senaman & work out.

Memang sempoi. 2 kaler depan belakang. Mula2 cetak putih 2 layer pastu tindih hitam.

Baju ada nama nombor belakang camni popular betul sekarang.

Baju design camni memang banyak dapat sambutan.

Nak lagi syok…..nama nombor bahagian belakang baju tu boleh pilih nak font jenis apa pun.

Terpulang pada customer. Nak pilih font stail macamana. Janji bukan font yang berbayar.

Guna yang FREE pun dah melambak dalam internet. Tunggu nak pilih je.

Baju ni ada kisah disebaliknya ni. Baju ni cikgu sekolah kat Bentong yang order.

Kebetulan cikgu tu nak guna baju tu hari Sabtu. Saya dah pos awal tapi malangnya….lori courier breakdown.

So..sepatutnya Jumaat cikgu tu dah dapat baju tu tapi Jumaat, baju tu masih lagi kat courier kat KL.

Last2 cikgu tu terpaksa ambik sendiri kat KL sebab dia on the way nak pergi ke Melaka time tu.

Alhamdulillah dapat tapi cikgu tu memang baik…nasib baik tak kena marah.

Masalah courier ni kadang2 unexpected. Luar jangkaan kita.

Tapi masalah camni…1 dalam 100,000. So…jarang2 berlaku ni sebenarnya.

Ni lak antara contoh2 baju Korban yang sempat saya tunjukkkan kat sini.

Memandangkan cetak 1 warna je…x sampai 1 hari dah siap dah.

Hari Raya Korban ni memang banyak betul dapat tempahan TShirt camni.

Nasib baik sempat siap….

Yang ini kalau korang nak tahu…baju custom made & guna teknik sublimation.

Maknanya….nama & logo kat dada tu guna teknik sublimation.

Sublimation tu maknanya…..design print atas baju kain warna putih.

Pastu, nanti kain tu dipotong ikut stail baju & kemudian dijahit jadi sehelai baju.

Korang pun boleh jugak nak order tapi kuantiti mesti 50 helai ke atas je ye.

 

So….rasanya setakat ni je lah dulu ye.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Bagi korang yang nak buat design TShirt tapi tak ada IDEA, jom pilih design2 kami sedia ada seperti dibawah :

 

 

 

JIKA KORANG TAK JUMPA JUGAK DESIGN YANG KORANG NAK, BOLEH BUAT SENDIRI.

KLIK JE LINK BAWAH NI…..

Selamat Berjumpa kembali….baaaiiiiii….

Ikhlas Dari :

Abg Nik & Kak Salina

Buat Duit Sampingan sambil Tempah Cetak TShirt Anda!

 

Hai & Salam Cetak Baju,

Apa khabar semua selepas raya ni?

Kepada yang menjadi ejen cetak TShirt kami, saya harap selepas raya ni, korang akan lebih agresif & pulun untuk betul2 menjana duit dengan bisnes cetak TShirt korang sebelum tamat akhir Tahun 2018 ni.

Kepada yang ada niat nak order TShirt dengan kami, apakata sambil2 tempah tu korang buatlah duit sekali.

Rugilah sikit kalau dah dapat peluang order dengan kitaorang tapi tak buat duit sampingan tu.

Tapi kalau korang berniat nak bantu kawan2, anak murid atau sape saje kat luar sana untuk dapatkan TShirt diaorang & korang tak nak caj apa2 pun atas baju tu….itu terpulang pada korang & mungkin itu yang terbaik buat korang.

Bagi korang yang rasa2 nak tempah TShirt dengan kitaorang & dalam masa sama nak buat duit sampingan jugak, ada beberapa perkara yang korang kena tahu & kena buat.

Selagi korang tak buat benda ni, rasa macam tak complete je niat korang nak buat duit sambil tempah TShirt tu.

 

Ikuti Langkah2 ni?

Apakata korang daftar dulu jadi ejen TShirt kitaorang kat button bawah ni & dapatkan benefit2 yang orang biasa tak

dapat.Dapatkan FREE Ebook “5 LANGKAH MUDAH & SEGERA MENJADI EJEN TSHIRT DI www,mohcetakbaju.com”

selepas daftar & FREE Ebook “APA YANG ANDA PERLU TAHU TENTANG CETAK TSHIRT?” jika anda mengisi borang untuk

dapatkan nombor ejen nanti.

  1.  Bila dah daftar ejen, korang start dulu promote kat kawan2 rapat atau kawan2 kelas korang.Cari beberapa kawan ( lebih 5 orang) pastu pakat2 buat TShirt untuk grup korang tu.

 

2.  Pastu….buat design TShirt yang grup korang nak tu dulu.Bincang elok2…jangan gaduh2 lak….Ni ada sampai bermasam2 muka. Tak naklah camtu kan.Kalau boleh design nak cetak tu buat dalam komputer sebab mudah sikit saya nak faham untuk bagi harga nanti.Kalau rasa macam tak ada IDEA camane nak designkan TShirt tu, korang KLIK pada gambar bawah ni & cuba create design korang sendiri kat situ. Senang je!

3.   Dah tahu design nak print & kuantiti tempahan, pilih lak TShirt mana yang korang nak.Ada 6 brand baju yang korang boleh pilih….Klik je link bawah ni & pilih je baju ikut bajet korang.

1.  KATALOG 4SQUARE <<KLIK SINI>>

2.  KATALOG ENZO <<KLIK SINI>>

3.  KATALOG GILDAN <<KLIK SINI>>

4.  KATALOG OREN SPORT <<KLIK SINI>>

5.  KATALOG ARORASPORT <<KLIK SINI>>

6.  KATALOG MATAHARI/EMPIRIC <<KLIK SINI>>

7.  KATALOG RIGHTWAY<<KLIK SINI>>

Ada macam2 jenis TShirt yang korang boleh pilih ikut kemampuan korang.

Kalau rasa macam tak tahu nak pilih baju mana, bagitau kitaorang untuk kitaorang bagi cadangan ye.

Bila dah ada 3 PERKARA ni, terus ambik langkah seterusnya :

A.  DESIGN NAK PRINT

B.  KUANTITI TEMPAHAN

C.  JENIS BAJU ATAU KOD BAJU

Dah ada tiga2 perkara ni, ambik langkah ni…..

1  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3   SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4  Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

6.  Ok..bila dah dapat harga dari kami, pandai2 lah korang mark up harga yang saya bagi tu nanti.

Kebiasaannya…..harga yang saya bagi bergantung pada ketiga2 perkara diatas iaitu design, kuantiti & jenis baju.

Kalau sikit mahal & banyak murah.

Kalau design simple & tak banyak warna, murah dari warna sikit.

Baju murah akan murah dari baju mahal.

Pastu…bila dah dapat harga tu, untuk permulaan ni…korang boleh ambik untuk dalam RM2 ke RM5.

Jangan tamak2 sangat mula2 ni.

Just untuk tengok sambutan customer & belajar cara nak berniaga dulu.

Nanti bila dah banyak2 kali nanti, terpulang nak ambik untung berapa ringgit.

Tapi biasanya kalau sikit ambik untung banyak & kalau banyak ambik untung sikit.

Contohnya…kalau 5 helai, boleh ambik untung RM5 sehelai = RM25 untuk 5 helai untung korang dapat.

Kalau 100 helai, ambik untung RM2 sehelai pun dapat RM200 untung buta2 je.

Tak perlu pening2 fikir kos2 lain macam cetak baju, pos dll.

Faham tak camane caranya tu?

Kalau tak faham, bagitau saya ye. Nanti saya explain detail.

Ada customer saya ni tahun lepas…baru Form 4 time tu tapi dah buat Sales RM50,000 lebih dengan 3,000++ helai tempahan.

Bayangkanlah….berapa RM dia dapat untung. Baru Form 4.

Tak caye…cer KLIK SINI!

Ok….ini antara langkah2 basic yang korang boleh guna untuk tempah TShirt korang sambil buat duit sekali.

 

Ada beberapa TIPS yang korang boleh buat untuk mudahkan korang dapat order & senang nak uruskan order tu nanti :

1   Pakat dengan 1 ke 2 orang lagi kawan rapat korang (yang boleh dipercayai) untuk sama2 uruskan order tu nanti.Untung tu nanti bahagi sama rata ikut kehendak korang.Buat sorang2 ni bukan apa…..nanti mudah give up bila ada masalah.Kalau ada kawan yang agresif sikit…nanti diaorang boleh bantu atau tegur kalau ada masalah nanti.

2   Tetapkan satu TEMA TShirt yang korang rasa boleh buat duit.Jangan tumpu semua jenis baju. Nanti fight dengan orang lain nanti.Contohnya…korang fokus pada TShirt MUslimah je atau TShirt warna hitam je dll.Buat design yang lain dari yang lain & korang rasa orang akan berebut2 beli baju tu nanti.Kalau korang rasa nak IDEA yang lebih banyak tentang design apa yang korang boleh buat duit, dapatkan Ebook kami “101 IDEA BISNES TSHIRT” yang korang boleh apply dalam bisnes TShirt korang.KLIK LINK bawah ni untuk dapatkan ebook tersebut.

3    Lantik wakil kat sekolah, universiti, kolej, pejabat, cawangan atau dimana sahaja tempat yang korang promote.Bila lantik wakil ni, bagi komisyen sikit supaya berbaloi dengan tugas diaorang.Cara camni boleh jana lagi banyak duit daripada buat sorang

4    Siapkan terus contoh2 design untuk customer korang pilih.Contohnya design TShirt Kelas….korang lukis siap2 beberapa contoh, pastu tunjukkan kat customer korang.Tak kisah secara berdepan atau melalui handphone korang.Janji diaorang tahu yang korang jual TShirt tu.

5   Jangan malu atau segan nak promote kat customer korang.Kalau malu jugak tapi still nak berniaga….jual secara online.Muka pun tak nampak. Kadang2 suara pun tak dengar.Guna jari je….terus dapat order.Biasakan guna Whatsapp atau IG untuk promosi korang.

 

Oklah…harap2 artikel kali ni membantu korang untuk betul2 buat duit dengan bisnes TShirt korang.

Kami memang ikhlas nak membantu korang diluar sana sebab kami tahu…kalau kami buat duit, korang pun sama2 boleh buat duit.

So..sama2 buat duit nanti ye.

Mari kita lihat…tempahan yang kitaorang dah siapkan sebelum ni ye.

Hari ni nak kongsi sikit pasal baju yang kami dah siapkan bulan puasa baru ni.

Yang ni cetak jenis emboss atau cetakan timbul.

Kalau tengok dekat2 macam gambar 2 & 3 tu, nampak design tu timbul.

Kalau kita raba dengan tangan pun kita akan rasa ke”timbul” annya tu. So..pada sape2 yang nak order design camni, bagitau je kitaorang ye.

Yang ni lak print kaler GOLD guna Vynil atau stiker.

Vynil ni bukan sebarang stiker tapi stiker yang tahan lama. Maaf…gambar selipar pun ada masuk sekali. Tak perasan…hehehe.

Yang ni print atas baju jersi brand Gildan ni.

Memang naik kaler dia.

Yang ni memang sempoi. Ada nama tulis jawi & nombor sorang2.

Tak pernah buat lagi camni. Biasa tulisan rumi.

Ni print atas baju muslimah brand Enzo ni.

Yang ni print biasa je. Baju hitam print putih.

Tapi nak bagitahu…….kalau cetak cerah atas baju gelap biasa saya caj lebih RM1 dari cetak atas baju cerah sebab design putih kena cetak 2 layer.

Kalau baju cerah, print gelap…1 layer pun dah ok dah.

Oklah…ni antara TShirt yang kitaorang dah siapkan bulan puasa baru ni. Alhamdulillah.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Nak lebih mudah…guna Whatsapp je…macam bawah ni…..

Bagi yang nak cetak GOLD, SILVER & FLORAL. Kami tengah ada Promosi ni….

So…JANGAN TUNGGU LAGI SEBAB TAHUN 2018 ADA 6 BULAN LAGI. BILA LAGI KORANG NAK PAKAI TSHIRT SEDONDON DENGAN GRUP KORANG!

Sampai jumpa lagi……baaaiiiiii……

Ikhlas :

Abg Nik & Kak Salina

Standby…..tempah TShirt lepas raya ni…

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Sebelum saya bercerita lanjut pasal cetak2 baju kami, disini saya nak ucap Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin kepada semua umat Islam diseluruh Dunia.

Mohon ampun & maaf……disepanjang kami berurusan dengan anda semua semenjak 2010 lagi ye.

Terutamanya kepada semua pelawat, bakal pelanggan, bekas pelanggan & ejen2 TShirt kami.

Semoga Raya tahun ni berikan korang seribu keindahan & kenangan.

Ok….lepas raya ni, korang patut standby dah untuk tempah TShirt untuk grup korang atau untuk korang buat duit ye.

Lepas raya ni…saya jangka permintaan untuk TShirt naik semula & sekali lagi, In Sha Allah…..kitaorang tak menang tangan nak siapkan order korang nanti.

So…jom join kitaorang untuk sama2 untuk BETUL2 buat duit dengan bisnes TShirt korang.

Sebagai permulaan untuk lepas raya ni, saya nak promote TShirt dengan design FLORAL, GOLD & SILVER yang menggunakan stiker & Vynil.

Stiker yang kami guna bukannya stiker yang cikai tapi yang high quality punya.

Korang boleh pilih apa sahaja JENIS FONT yang korang nak & apa sahaja jenis bunga yang korang nak….TERPULANG!

Dibawah ni saya tunjukkan harga promosi yang bakal ditarik semula selepas tiba satu waktu nanti.

So..apa lagi…..

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Harga ada tercatat pada gambar diatas nun.

BERIKUT ADALAH HARGA YANG KAMI TAWARKAN (TAK TERMASUK BAJU) :

  1.  DESIGN SAIZ A4 – FLORAL (RM15) / GOLD & SILVER (RM10)
  2.  DESIGN SAIZ A3 – FLORAL (RM20) / GOLD & SILVER (RM15)

# KORANG BOLEH PILIH APA SAHAJA JENIS FONT & FLORAL.

 

Design jenis Floral, Gold & Silver ni selalu dapat permintaan yang tinggi tapi akibat harga yang agak tinggi, customer akan tukar ke warna lain.

Tapi untuk promosi ni…saya turunkan sikit harga supaya korang dapat jugak merasa untuk pakai TShirt design yang korang nak selama ni.

 

Jika korang TAK NAK jenis FLORAL, GOLD atau SILVER ni, korang boleh cetak apa sahaja yang korang nak (tanya dulu saya) seperti gambar2 dibawah ni.

Yang ni print warna biru biasa. 1 kaler print tapi 2 layer supaya desgn lebih naik & menyerlah.

Tengok gambar pun tahu yang diaorang seronok dapat pakai baju tu….tersengih2 je masing2….hehehe.

 

Yang ni untuk baju kahwin pelanggan kitaorang ni tapi non-muslim.

Design asal sebelum ni diaorang tunjuk design atas baju lain & saya edit balik, jadi camni.

Bila diaorang dah setuju…terus saya proceed untuk print.

Diaorang pun sangat puashati bila dapat baju tu….

Yang ni ada 2 jenis printing. Satu jenis 1 kaler print & satu jenis lagi 2 kaler print.

Cetak atas baju jenis jersi. Papan tu kena letak gam lebih sikit supaya baju lekat elok time printing.

Kalau cotton tak ada masalah sangat.

 

Yang ni cetak 3 warna atas baju jersi brand Oren Sport.

Customer dah bagi design siap vektor. So..senang sangat. Cuma time nak print tu kena standby 3 blok printing berasingan.

Order time puasa ni & mungkin aktiviti lepas raya kot. Kalau hiking time puasa…mau hancusss puasa diaorang ni….hehehe.

Yang totally guna stiker untuk kedua2 logo tu.

Stiker pun bukan stiker yang biasa2 tapi stiker yang high quality.

Memang cantik kalau print atas baju tu.

Semenjak 2,3 menjak ni banyak pulak customer order design abju yang ada nama nombor kat bahagian belakang baju.

Macam baju bola tu. Macam baju yang ni. Cetak guna silkscreen printing ni.

Alhamdulillah…time puasa ni ada jugak customer order TShirt untuk aktiviti amal kebajikan diaorang.

Actually ada design depan belakang tapi ntah camane…ada design depan je.

Cetak 2 kaler…hitam & putih.

 

Macam saya cakap tadi…ni satu lagi contoh baju untuk yang ada nama nombor kat belakang baju.

Korang pun kalau nak pun boleh jugak.

Nama & nombor tu boleh pilih font sendiri kalau rasa tak berkenan dengan font yang kitaorang offer.

Tapi janji font tu bukan berbayar sebab banyak jugak font yang kena bayar dalam internet tu.

Nak selamat cari yang FREE FONT je.

Apa2 pun bagitahu kitaorang dulu sebelum kitaorang boleh bagi harga nanti.

Tempahan ni customer nak urgent. Alhamdulillah…kurang seminggu siap sebab baju hitam roundneck cotton memang kitaorang ada simpan stok.

Baju lain kitaorang tak simpan stok sebab takut masalah nak simpan stok nanti.

Tapi nasib baik design dia simple je. So..tu yang jadi dapat cepat jugak tu…

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

BAGI KORANG YANG BERCADANG NAK BUAT DUIT LEPAS RAYA NI, JOM JOIN KAMI DENGAN MENJADI EJEN KAMI!

 

Korang tak perlu pening kepala bagaimana nak CETAK BAJU tu sendiri.

Serahkan pada yang PAKAR untuk cetak baju korang tu.

Korang hanya perlu dapatkan sales & start jana duit dengan bisnes TShirt korang tersebut!

SEKALI LAGI…SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN SEMUA!

Ikhlas Dari :

Abg Nik & Kak Salina

Nak buat design Cetak Baju sendiri atau nak design sedia ada?

 

Hai & Salam mohcetakbaju semua,

Apa habaq orang2 kampung & orang2 bandar semua.

Selamat datang ke www.mohcetakbaju.com…..satu2nya blog cetak baju yang aktif berkongsi tips & macam2 petua pasal bisnes cetak baju. Tak kisah…nak order sendiri atau nak buat duit dengan bisnes TShirt.

Hari ni nak kongsi ngan korang pasal camane nak cari IDEA untuk buat design korang sendiri atau nak guna design2 yang kitaorang sediakan.

Korang tahu tak….antara MASALAH paling KRITIKAL pelanggan2 kitaorang ialah camane nak cari design untuk baju diaorang.

Selalu je saya dapat soalan dari customer….boleh tolong buatkan design untuk diaorang tak?

Actually bkan tak nak tolong buatkan tapi dulu2 pernah tolong buatkan TAPI banyak kali duk ulang2 buat sebab tak puas hati…last2 sekali diaorang tak jadi nak buat.

Buat rugi masa & sakit hati je.

So…last2 saya mintak customer je buatkan sendiri.

Kadang2 kesian jugak sebab tak dapat nak tolong.

TAPI sebenarnya…buat design sendiri lebih puas hati sebenarnya sebab sendiri buat….sendiri yang tahu ok ke tak…

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Tahu tak korang….zaman sekarang ni ada bermacam2 website yang sediakan tempat untuk buat design korang sendiri.

Kat sini saya senaraikan 5 website yang korang boleh guna untuk CIPTA atau REKA design korang sendiri. Mudah je….budak2 sekolah rendah pun boleh buatkan :

  1. http://www.customink.com <<KLIK SINI>>

     

  2. http://www.shirtinator.eu <<KLIK SINI>>

     

  3. http://www.spreadshirt.com <<KLIK SINI>>

     

  4. http://www.uberprints.com <<KLIK SINI>>

     

  5. http://www.teespring.com <<KLIK SINI>>

 

Ni antara website2 yang korang boleh guna untuk buat design korang tapi jangan lak order kat situ sebab mahal nanti.

Tu semua website oversea tu.

Apa yang korang boleh buat ialah :

  1. Reka design korang sendiri kat web2 kat atas ni (TERUTAMANYA KAT www.customink.com)
  2. Sediakan berapa lai nak order
  3. Sediakan jugak material apa nak order

PASTU…..Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Kat web2 atas ni….korang boleh guna apa sahaja design yang ada dalam web tu atau upload gambar korang nak kat atas baju tu.

Kalau dulu, susah betul nak reka design untuk cetak atas baju.

Kebiasaannya guna lukisan tangan je. Tu pun pening jugak printer2 nak edit balik & buat lebih cantik untuk dicetak atas baju.

Tapi sekarang ni…dengan adanya tempat untuk buat design sendiri ni, korang tak payah2 pening dah nak cari IDEA untuk TShirt korang.

Ok..kalau korang tak percaya, meh saya tunjuk contoh2 TShirt yang kitaorang cetak guna software diatas ni.

Mostly, customer guna www.customink.com….

Ni contoh2 design baju ikut KATEGORI BAJU :

  1. TSHIRT KELAS

 

Ni antara gambar TShirt kelas yang gunakan www.customink.com.

Memang mudah sangat. Bagi mereka yang nak buat duit dengan bisnes TShirt, korang boleh dapat macam2 IDEA untuk korang jualkan kat customer korang.

Kalau nak contoh design yang kitaorang sediakan, KLIK je GAMBAR BAWAH ni :

 

2.  TSHIRT HARI KELUARGA /FAMILY DAY

 

Design atas ni semua customer reka sendiri dalam website tu.

Ada jugak yang customer upload design luar ke dalam web tu.

So, terpulang pada korang masing2. Tapi memang mudah guna software tu.

Kalau rasa memang buntu & tak tahu jugak nak buat design yang macamana…KLIK GAMBAR BAWAH ni untuk pilih design2 yang kitaorang sediakan ye…

 

3.  BAJU REWANG / KAHWIN

 

Kalau ikut banyak jugak design2 yang diaorang buat dalam website tu tapi dah lupa dah yang mana….

Kami jugak ada design sendiri yang korang boleh pilih..KLIK je BUTTON BAWAH ni ye…

 

4.  LAIN2 TSHIRT

 

Ni antara design2 baju yang gunakan software www.customink.com tu.

Kalau nak masukkan semua design baju dalam ni takut penuh lak nanti.

So..bagi korang yang rasa pening kepala nak buat design TShirt korang atau design customer korang, boleh cuba website2 yang saya bagitau sebelum ni ye.

MUDAH SANGAT2!

Apa yang korang boleh buat ialah :

  1. Reka design korang sendiri kat web2 kat atas ni (TERUTAMANYA KAT www.customink.com)
  2. Sediakan berapa lai nak order
  3. Sediakan jugak material apa nak order

PASTU…..Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

KALAU KORANG RASA NAK MERASA BUAT DUIT DENGAN  BISNES TSHIRT?

JOM JADI EJEN KITAORANG…

Terima kasih semua. Sampai jumpa lagi….

Ikhlas : Abg Nik & Kak Salina