Blog Archives

DOWNLOAD EBOOK FREE 5 LANGKAH MUDAH nak jual paling minima 5 helai Cetak TShirt dengan CEPAT!

Salam Cetak Baju buat semua,

Apa khabar semua pelanggan, bakal pelanggan, ex-pelanggan & ejen TShirt kami.

Salam Ramadhan buat semua yang beragama Islam.

Saya doakan semua tak kira Muslim atau Non Muslim supaya korang sentiasa positif & berjaya dalam apa bidang yang korang ceburi.

Hari ini saya nak bagi hadiah sedikit kepada korang.

Hadiah ni dah lama nak bagi sebenarnya tapi sekarang baru sempat nak bagi.

Sebagai salah satu usaha & cara saya nak bersedekah ilmu dalam bulan Ramadan ni, disini saya hadiahkan korang semua satu ebook SPECIAL yang boleh bantu korang membuat duit sambil tempah baju dengan kami.

Jom DOWNLOAD EBOOK FREE 5 LANGKAH MUDAH nak jual paling minima 5 helai TShirt dengan CEPAT SEKARANG!

Tahu tak kenapa saya bersungguh2 sangat nak kongsi dengan korang Ebook FREE ni (satu sen pun tak payah bayar).

Tujuan saya berikan EBOOK PERCUMA ini adalah kerana beberapa sebab :

  1. Salah satu CARA ubtuk saya bersedekah ilmu kepada korang.

  2. Bagi beri panduan yang SIMPLE kepada sesiapa je yang nak buat bisnes TShirt sebagai income Part Time & Full Time.

  3. Bagi bantu ejen2 TShirt kami yang tak ada IDEA bagaimana nak buat jualan dengan bisnes TShirt ni (Bukan semua ejen yang pandai nak buat bisnes & cari customer ni)

  4. Sebagai salah satu cara nak ajak sesiapa sahaja kat luar sana untuk buat DUIT dengan bisnes TShirt ini sebab kalau anda boleh buat dengan bisnes TShirt……saya pun buat duit jugak.

  5. Orang kata kalau kita mudahkan orang, orang lain atau Allah akan bantu mudahkan kita jugak.So…saya mudahkan korang buat duit…mana tahu lepas ni saya pun mudah buat duit.

  6. Supaya ejen2 TShirt rasa berbaloi menjadi ejen TShirt kitaorang.Sekurang2nya ejen2 TShirt kitaorang dapat IDEA camane nak betul2 buat duit ni  & bukan terkelip2 tak tahu camane nak buat bisnes TShirt ni sebenarnya

Tapi apa2 pun….semuanya terpulang kepada korang sendiri sebenarnya.

Kalau korang download & baca je tanpa ambik action…..kalau camtu saya tak dapat tolong.

Tapi kalau download, baca & terus ambik action….yang camni kalau ada masalah, In Sha Allah saya akan tolong.

So…apa tunggu lagi. Jom download sekarang sebelum kami tarik balik Ebook FREE tu kat sini.

Hari ni saya tak ada apa2 nak kongsi ngan korang.

Cukup sekadar korang download & baca ebook tu je…dah macam2 ilmu korang dapat.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Saya ringkaskan sikit apa yang ada dalam ebook ni ye.
1.  Ada 5 Langkah yang korang boleh ambik satu persatu untuk start dapatkan order korang.
2.  Ada beberapa jenis aktiviti yang pelanggan biasa order & aktiviti2 ni bukannya boleh order sehelai dua tapi mesti 5 helai ke atas.
3.  Bila dah target aktiviti apa nak tumpu….korang boleh target pulak customer yang macamana korang nak cari.
Customer2 ni mesti ikut aktiviti tu sebab customer2 ni lah yang selalu order TShirt dengan kami sejak dulu lagi.
4.  Bila dah tentukan customer camane korang nak target……tentukan pulak cara bagaimana nak promote TShirt yang korang ada tu kat customer2 tu.
5.  Bila nak promote, mesti kena guna ayat2 yang power supaya customer tertarik nak order dengan korang.
6.  Pastu bila customer dah start tanya…..kitaorang akan bagitahu bagaimana cara nak tetapkan harga & terus close deal untuk dapatkan jualan 5 helai ke atas yang pertama korang (kalau masih belum jual…kitaorang juga bagi IDEA camane nak follow up)
Ini antara isi kandungan ebook tu.
Bagi saya rugi kalau korang tak download EBOOK ni sementara ianya PERCUMA.
Plan saya akan datang, ebook ni akan saya jual pada satu harga kelak bersama dengan ebook2 yang lain nanti tapi tak tahu lagi bila,

Mungkin ada sesetengah korang rasa macam susah je nak buat duit dengan bisnes TShirt ni.

Meh saya tunjuk bukti2 testimoni & gambar2 yang menunjukkan betapa ramainya customer kami yang order sebelum2 ini & ianya memang betul2 boleh buat duit…SAYA JAMIN 1000%.
Ini antaranya :
Ni antara bukti2 gambar & perbualan Wasap yang menunjukkan bagaimana sambutan TShirt ni dari seluruh Malaysia sampai Sabah Sarawak sebenarnya.
Jika saya mampu buat duit dengan bisnes TShirt ni dengan purata RM20K ke RM50K sebulan, korang boleh dapat tempias tu nanti kalau betul caranya.
So…apa tunggu lagi.
Jom DOWNLOAD ebook tersebut segera & start buat duit untuk diri korang sendiri segera.
Kami tunggu tempahan anda ye.
Jumpa lagi,
Abg Nik & Kak Salina
Established Since 2010 ~ Stesen Cetak TShirt Online Anda!

Cetak TShirt sekarang vs cetak TShirt dulu2………

Hai korang,

Jumpa lagi kita dalam blog yang sentiasa menceritakan tentang cetak TShirt untuk apa sahaja aktiviti anda dimana sahaja anda berada.

Tadi masa saya duk tengok album2 lama, tiba2 teringat balik macamana kitaorang start buat bisnes TShirt ni 7 tahun lepas.

Time tu bukan macam sekarang ni sebab sekarang dah ada meja printing KHAS. Ok sikit.

Dulu..masa mula2 buat bisnes cetak TShirt ni, ada jugak print baju atas lantai. Tak sempat nak ambik gambar time tu. Tertonggeng2 nak print selai baju. Pastu malam kena urut sebab sakit pinggang.

Hari ni saya nak kongsi sikit ngan korang TShirt2 & bagaimana cara kitaorang cetak TShirt tu walaupun tempat terhad.

Sebelum tu…cuba korang tengok antara TShirt yang bagi saya agak kreatif hasil tangan customer2 kitaorang. Baju2 ni hasil printing kitaorang masa mula2 masuk dalam bisnes cetak baju ni.

 

Ni antara gambar TShirt dulu2 sebelum kitaorang ada meja printing KHAS tu. Masa ni wife yang buat full time tapi saya kerja kerajaan lagi masa ni.

Kira2 sebelum tahun 2015 ni. Tu yang jemur ikut dan je tu.

Kalau korang nak tahu…baaaaanyak betul beza cetak baju dulu2 & sekarang. Nak tahu tak?

 

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Antara beza cetak TShirt dulu2 & sekarang ialah :

Dulu…..jemur baju main ikut dan je mana2 sempat & muat. Ada atas katil, ada kat luar rumah, ada atas meja, atas lantai dll.

  1. Ni jemur atas meja printing. Time ni ruang printing kecik lagi. Sebelah dinding tu belum pecah lagi. Tahun 2013 baru start besarkan kedai tu. 

     

     

Alahai…segan lak nak tunjuk. Time ni keringkan atas katil tidur dalam rumah je. Masa 2011 ni printing atas meja makan lagi. So…sebab desperate sangat tak ada tempat nak jemur, mintak kebenaran mak mertua jemur atas katil time tu.

Mak mertua cakap….no problem menantuku, janji bawak masyuk duit, mak setuju je nak…..hehehe. Sib baik mak mertua tak baca blog ni….hehehe.

Ni jemur atas meja makan. Masa printing tu memang cari masa bukan tengah makan.

Kalau nak makan kitaorang printing jugak, mau kena halau dari rumah. Jadi si tanggang nanti…hehehe. Tak pasal2 kami jadi batu atau peti ais nanti…

Free2 je dapat jadi anak derhaka…..tak ke haru biru tu.

Tshirt Kartun

Yang ni satu lagi baju yang kitaorang terpaksa jemur atas katil. Kalau jemur kat luar, takut kena curi nanti. Baik tumpang katil mak je…nasib baik mak sporting. Tq bonda.

 

Dulu printing guna papan yang dimasukkan dalam baju sehelai2.

Bila dah masuk papan, baru saya letak atas meja untuk dicetak.

Cam gambar bawah ni….

Tshirt Kartun

Cuba tengok dalam baju tu ada papan kan?

Camtu lah kami belajar printing dulu. Masukkan satu2 papan dalam baju, pastu letak atas meja untuk printing.

Bila dah masukkan papan, pastu kami start print macam atas ni.

Masa ni tempahan tak sebanyak sekarang. So..setakat 2 lai sekali cetak masih mampu buat lagi.

Tapi sekarang kalau order 2 ke 3 ribu lai sebulan, kalau masih guna cara camni, mau tak sempat nak gi kencing kot.

Mak mertua pun makan atas lantai je sebab meja makan dah jadi meja printing utama…..hehehe.

Time ni kalau guna jugak meja makan, baru le jadi Si Tanggang nanti….hehehe.

Last2 kena buat gak kedai tepi rumah.

Apa yang termenung tu dik? Macam pandai sangat duk depan komputer. Main game le tu.

Orang sibuk printing dia main game. Tengok tempat kami printing dulu, dah macam dilanggar todak je…. 🙂

Ni lah rupanya kedai yang kitaorang bina pada 2013 sebab dah tak tahan banyak sangat order masuk, sampai dah tak cukup tempat nak print.

Alhamdulillah….akhirnya siap le cam gambar bawah ni..

Opppsss….sori…silap gambar.

Cam bawah ni ye….

So…bila dah ada meja camni & ruang lebih besar, senang le kitaorang nak siapkan order dengan kuantiti yang lebih besar.

Kalau tak…jenuh le menunggu, bila nak siap baju. Time tidur pun kena printing jugak kot sebab dah terdesak sangat tak ada tempat nak print kan…

Alhamdulillah…memang melimpah ruah rezeki kami dengan sokongan korang semua.

Apa yang saya nak kongsikan ni, bagaimana saya bermula dari bawah & dari susah.

Apa sahaja yang kita buat, kalau kita start dari susah…In Sha Allah bila kita dah senang & kita susah balik. Mudah untuk kita naik balik nanti.

So..pada korang yang tak sabar2 nak dapatkan TShirt grup korang cam yang kami pernah buat sebelum ni, follow je step bawah ni….

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ok..nanti saya cerita lak camane kitaorang besarkan lagi bisnes kitaorang dari satu bengkel ke 2 bengkel sebab dah tak cukup ruang nak print.

Pastu, bagaimana kitaorang beli mesin sulam & mesin printing untuk mudahkan lagi cara printing kitaorang.

Tunggu ye……..

Selain daripada boleh buat design tu sendiri, kitaorang ada jugak sediakan design yang dah siap nak print.

Tunggu korang pilih je. Terus boleh print.

KLIK BAWAH NI UNTUK CONTOH DESIGN TSHIRT HARI KELUARGA


 

KLIK BAWAH NI UNTUK CONTOH DESIGN TSHIRT KELAS

 

 

KLIK BAWAH NI UNTUK CONTOH DESIGN TSHIRT REWANG/BEKWOH/KAHWIN

 

Ok…sampai jumpa lagi dilain masa… nak order TShirt bagitahu kami ye…

Baiiiii…..

Yang Ikhlas,

Abg Nik & Kak Salina

Kenapa anda perlu ORDER Cetak TSHIRT dengan kami di www.mohcetakbaju.com…..?

 

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Apa khabar semua!

Pada yang sedang mencari TShirt untuk apa sahaja aktiviti anda….inilah masa & tempatnya kerana anda sedang melihat kepada website yang telah menyediakan TShirt untuk beribu2 orang pelanggan sejak 2010 lagi.

Bagi yang baru melawat blog kami atau dah lama lawat, disini saya bagi beberapa sebab SERIUS kenapa anda PERLU pilih kami berbanding SUPPLIER yang lain :

  1. Dalam blog ni kami ada sediakan macam2 jenis TShirt SIAP (Readymade) daripada brand Oren Sport, Enzo, 4Square, Empiric, Gildan dan Arorasport.Anda KLIK je mana2 katalog baju kat atas nun ikut selera & citarasa anda.

  2. Kami juga ada sediakan contoh2 design TShirt untuk anda pilih seperti TSHIRT KELAS, TSHIRT REWANG/KAHWIN & TSHIRT FAMILY DAY.

  3. Kami juga ada sediakan <<TEMPAT>> nak design baju tu kalau anda sendiri tak ada lagi idea nak print.

  4. Kami ada beberapa jenis cetakan….antaranya Silkscreen printing, flocking(baldu), sulaman, heat press & emboss (timbul)

  5. Kami start bisnes ni secara online sejak 2010 lagi (7 tahun) dengan tempahan melebihi 100,000 helai sehingga kini. Alhamdulillah…kami agak berpengalaman.

  6. Kami juga ada buka peluang kepada sesape sahaja diluar sana untuk jadi ejen kami – boleh buat duit dengan bisnes TShirt & BUKAN sekadar order TShirt je.

  7. Bisnes kami sangat AKTIF & In Sha Allah setiap soalan akan dijawab segera sebab ini memang periuk nasi UTAMA kami.

  8. Kami juga sediakan macam2 jenis TShirt….ada cotton, lacoste, microfiber, dry fit, cotton interlock, honeycomb, polyester, baju korporat F1 dll.

  9. Kos pos kami FREE Semenanjung Malaysia & kami tanggung separuh ke Sabah Sarawak.

  10. Kami dah pos ke seluruh dunia sehingga ke Korea Selatan, UK, Singapore, Jordan, Brunei & Poland.

  11. Kalau dalam Malaysia ni…kami dah pos hingga ke ceruk kampung seluruh Sabah Sarawak & Semenanjung. Hingga ke tempat yang tak ada kedai TShirt pun kami dah sampai.

  12. Kami TAK PUTUS2 memberikan TIPS2 untuk anda berjaya dengan bisnes TShirt masing2 melalui emel2 TAK KISAH anda order atau tak dengan kami.

  13. Kami bukan je terima baju readymade tapi custom made pun kami terima (dengan syarat2 tertentu)

  14. Kami akan siapkan design untuk customer jika customer tak reti nak designkan design mereka (dengan syarat2 tertentu)

  15. Kami pernah pulangkan duit semula & ganti TShirt yang rosak jika perlu. Kami berniaga kerana Allah…In Sha Allah.

  16. Kami sentiasa bantu betul2 sape2 saje diluar sana untuk yang nak join buat duit dengan kami sebab kami tahu jika kami bantu orang lain buat duit, In Sha Allah…Allah juga akan bantu kami.

  17. Kami menerima macam2 jenis TShirt untuk macam2 aktiviti anda selagi tak salah disisi undang2 & tak langgar prinsip kami.

     

 

Apa yang saya senaraikan diatas ni, bukan untuk menunjuk2 atau berbangga diri tapi memberitahu perkara sebenar.

Kalau tak bagitahu, anda tak kan tahu kan?

So…dengan sebab2 atas ni, anda akan lebih YAKIN untuk order TShirt design sendiri dengan kami nanti….betul tak?

Tapi akhirnya terpulang kepada anda sendiri sebab anda yang akan buat keputusan BIJAK anda sendiri.

Kalau anda tergerak hati nak order TShirt tu dengan kami, ikuti langkah2 dibawah ni ye.

 

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

TIPS BISNES TSHIRT HARI INI :

Jangan sekali2 kita memburuk-burukkan pesaing kita.

Peniaga yang HEBAT akan jadikan pesaing mereka sebagai

rakan yang membantu mereka sama2 berjaya dalam

bidang mereka!

 

Hari ni saya nak kongsikan dengan anda antara TShirt2 yang saya tak sempat upload sebelum ni, saya upload kat sini untuk anda boleh refer camane nak buat design TShirt anda tu nanti ye. Termasuk TShirt2 lai sebelum ni…..untuk tatapan anda.

 

Harap2 anda enjoy dengan macam2 TShirt yang kami dah siapkan sebelum ni untuk tatapan anda ye…

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 


Ok…sampai jumpa lagi & nantikan kemunculan TSHIRT BARU & KATALOG BARU GILDAN, ENZO , OREN SPORT & ARORASPORT dalam artikel akan datang ni ye.

Macam2 stail TShirt BARU yang ada. Tunggguuuuuuu!!!!!!

Yang sangat2 benar,

Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

Baju ENZO baru di www.mohcetakbaju.com!

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Kalau sebelum ni saya promote baju brand Gildan, hari ni nak offer kat korang TShirt brand ENZO.

Brand ni antara yang paling banyak mendapat sambutan & paling banyak laku kat tempat kitaorang.

Antara TShirt baru yang kami nak offer kat korang ialah TShirt Muslimah kain jersi, baju Raglan kaler heather red & lain2 TShirt yang baru masuk & belum di promote kat sape2 lagi sebelum ni.

Ini antara baju baru tersebut.

8082 Muslimah Enzo

TShirt muslimah kain jersi. Tapi yang available hari ini(21/07/2016) & sehingga diberitahu ialah yellow & royal blue. 2 warna lagi tu kalau dah ada stok, saya inform nanti.

Selain tu…

8083 Muslimah Enzo

Ini pun muslimah baru jugak. Selain dari muslimah2 sedia ada, sape2 yang nak design baru, inilah dia.

Takpun korang klik pada link bawah ni untuk lihat macam2 TShirt Muslimah yang ada.

KLIK SINI>>>>https://mohcetakbaju.com/baju-muslimah/<<<

2678 Enzo

Sebelum ni baju ni lengan pendek je. Sekarang ni dah ada lengan panjang sekali. Cantik jugak. Dah ada yang order dah. Cer tengok contoh bawah ni.

Baju kod 2678

Baju kod 2678 cetak baju

Pastu bawah ni TShirt Raglan baru. Kaler Heather Red/Maroon.

Ni kaler baru jugak ni. Tak pernah jual sebelum ni. Nak tahu harga, klik link bawah ni & boleh tengok kaler2 lain yang ada sekali.

>>>https://mohcetakbaju.com/katalog-baju/baju-cotton-tc/<<<<

 

1028 Heather Red Enzo

Ini antara baju2 baru brand ENZO yang ada & kami tengah promote sekarang ni.

Kalau nak tengok detail & macam2 lagi jenis baju yang ada, klik kat page Katalog ENZO dibahagian atas nun (bawah header) atau klik MENU kalau guna HP. Pilihlah apa sahaja baju yang anda nak & kalau konfem nak order, sediakan design nak print & kuantiti tempahan. Pastu ikut langkah2 bawah ni :

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Ok…ni antara gambar2 baju yang kitaorang buat baru2 ni & ini sebahagian je yang saya sempat upload untuk tatapan anda…

cetak baju mrsm

cetak baju mrsm

cetak baju mrsm

Kami banyak dapat order dari student MRSM untuk buat tshirt homeroom diaorang. Ini antara yang kami buat baru2 ni. Kalau ada lagi yang nak order, bagitahu je kami.

tshirt i am

cetak baju kelas

Ni baju group ni tapi diaorang letak I AM & nama kat bahagian depan. Belakang ada print logo &  satu kaler je. Agak mudah & senang untuk di print.

cetak baju group

cetak baju group

cetak baju group

Yang ni pun sempoi jugak. 1 kaler print tapi depan tu saya buat tone kaler untuk yang glowing tu. Belakang 1 kaler print.

Oklah…cam biasa…

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Oklah…jumpa lagi lain kali ye. Baaaaiiiiii…..

Ikhlas Daripada :

Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

Alhamdulillah….ramai yang puashati dengan servis kami!

TShirt ainix mohcetakbaju

Hai & Salam cetak baju semua,

Apa khabar semua? Korang masih mencari2 tempat nak cetak baju ke?

Apakata korang stop kejap kat blog saya ni & cuba survey kat sini dulu apa yang korang boleh dapat disini.

Sambil2 tu cuba baca testimoni2 pelanggan2 kitaorang sebelum ni. Bukan apa….just nak bagi konfiden sikit yang kitaorang ni memang serius buat bisnes TShirt ni.

Alhamdulillah hampir 99% puashati dengan servis & kualiti baju yang kitaorang ada semenjak Tahun 2010 lagi.

Cer baca ni…..

Arif SMK Mahsuri

Arif SMK Mahsuri 2

Mula2 customer bagi gambar baju camni. Pastu saya adjust2 skit design dia cantik sikit. Baju ni custom made ni. Jahit lain. Saya terima custom made dalam 60 lai ke atas. So, dia order 60 lai…saya terimalah order dia.

Dipendekkan cerita, siaplah baju dia macam bawah ni.

Arif SMK Mahsuri 3

Arif SMK Mahsuri 4

Tengok..baju tu ada brand kitaorang AINIX. Ni bukti lagi yang tunjukkan diaorang tengah sakan pakai baju tu beramai2…

Arif SMK Mahsuri 5

Tahu tak apa kata diaorang? Diaorang kata….

Nama: Amirul fikri
Alamat Emel: amirulfikri456@gmail.com
Komen/Teguran/Pesanan Untuk Kami: pertama kali order memang rasa risau, sebab dealer jauh dari tempat kami. tetapi bila dh siap, semua pelajar bagi respon yang baik utk baju ni, and servis dari mohcetakbaju ni memang cepat, tiada kecacatan atau kekurangan. we proud of you.

  • Ni ayat asal customer tanpa sebarang pindaan.

Ok..kalau nak tengok lagi apa kata pelanggan2 kitaorang, klik button bawah ni & buatlah keputusan bijak korang sendiri ye.

KLIK SINI SEKARANG

Oklah ye….actually ramai lagi yang bagi testimoni tu tapi tak sempat nak masukkan dalam blog ni.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

So, tak apa…kita tinggalkan dulu pasal testimoni tu.

Apa cerita baju2 yang kitaorang print sebelum ni?

tshirt kartun

tshirt kartun

Ni TShirt Avengers yang customer order sebelum ni. Kalau order setakat 2,3 puluh helai je, tak ada masalah copyright. Yang masalahnya kalau beratus ribu lai memang tak bolehlah sebab itu dah jadi bisnes besar-besaran tu.

Yang order design2 macam adidas, puma dll pun ada dengan saya. Kalau order sikit2 ni tak jadi masalah pun. Korang nak order jugak, bagitahu le nanti.

sulam topi

topi sulam

sulam topi

Selain daripada printing silkscreen biasa, kitaorang ada jugak servis sulam baju & topi. Ni antara topi2 yang kitaorang sulam baru2 ni.

Baru2 ni ada banyak jugak kitaorang sulam jaket & baju tshirt. So, kalau korang nak sulam pun boleh tapi nak bagitau…sulam ni harga dia fix skit sebab harga sulaman ikut stitches.

tshirt kelas

tshirt kelas

Yang ni printing biasa je sebab 1 kaler je. Design tu diaorang ambik dari page “Buat Design Sendiri” kat atas nun. So, sape2 pun boleh buat design tu.

tshirt group

tshirt bear

Cantik tak? Yang ni saya suka. Cantik design dia. Sambil2 tu ada jugak selit design ni untuk baju anak saya sekali. Nak buat jugak satu untuk abah dia tapi nampak macam tak cute lak pakai baju bear tu…hehehe.

tshirt jkr

tshirt jkr

Ni baju JKR ni. Design diaorang bagi & kitaorang terus print je. Simple je sebab 2 kaler. So, mudah sikit le.

tshirt family day

tshirt family day

Yang ni baju family day. Design pun ambik dari Customink.com. Simple & sempoi.

tshirt group

tshirt cetak

 

tshirt kelas

Ini 2 customer berlainan. Design pun customer sendiri saya bagi tapi kena edit balik sebab kalau guna design asal, bila dibesarkan dia jadi pecah.

So, nak selamat & cantik, saya kena edit balik supaya tepi design tu sharp & cantik bila print out.

tshirt I AM

tshirt I AM

Selain daripada TShirt biasa, kitaorang banyak juga terima tempahan baju I AM. Bukan setakat baju I AM biasa tapi macam2 jenis baju diaorang order. Tapi harga akan bergantung pada jenis baju yang diaorang pilih jugak. Nak pilih font sendiri pun boleh. Terpulang pada masing2.

tshirt I AM

Yang ini customer order campur2 design tapi setiap design 5 helai ke atas. Memang sempoi betul.

DSCN2940 DSCN2870 DSCN2863 DSCN2810

Ini antara tempahan2 yang sempat saya upload dalam blog hari ni. Ada banyak lagi dalam kamera tapi tak sempat nak tunjuk.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

So…pada sape2 rasa konfius & ragu2 dengan bisnes kitaorang, bacalah apakata pelanggan2 kitaorang sebelum ni.

Itu yang mampu kitaorang konfidenkan kan korang dengan bisnes cetak baju ni. Tapi keputusan bijak terletak pada korang sendiri ye.

So, jumpa lagi lain kali ye….baaiii…baiii…

KATA-KATA HIKMAH :

Jika kita bisnes & berniat hanya untuk dapatkan untung, hanya untung semata2 yang kita dapat.

Jika kita bisnes kerana Allah, ingin membantu & mendapatkan untung, kita bukan saje dapat untung tapi keberkatan berniaga & kepercayaan orang terhadap bisnes kita.

Yang Ikhlas,

Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

www.cetaktee.com
www.mohcetakbajuiam.com
www.ainixtshirt.myshopify.com – BAJU KAHWIN/REWANG

 

2015 dalam kenangan & 2016 cetak lagi,lagi dan lagi……..

Salam cetak baju & Selamat Tahun Baru kepada semua pelawat mohcetakbaju.com,

Kejap je masa berlalu. Semalam 2015, hari ni dah 2016 dah. Dah setahun berlalu camtu je.

Alhamdulillah…perancangan kitaorang dalam bisnes cetak baju ni berjalan lancar. Bagi sape2 nak join kitaorang untuk start buat duit ngan bisnes TShirt ni, jom lah. Bagi saya, bisnes pakaian atau tshirt ni antara bisnes yang sentiasa berkembang maju sebab pada saya setiap manusia akan pakai baju walau dimana saje mereka berada.

Tapi kan…dalam 2015 ni ada macam2 suka duka yang kitaorang lalui. Ada sedih & ada gembira.

So…mari saya kongsikan apa yang suka duka dalam bisnes kitaorang yang mungkin korang perlu tahu & korang nak tahu. Mana tahu korang lak lalui benda tu nanti…sape tahu kan…

Antaranya :

  1.  Tanggal 30/09/2015 – saya berjaya menghantar surat BERCUTI TANPA GAJI selama setahun mulai 01/01/2016 hingga 31/12/2016. Sebelum ni saya bekerja disektor kerajaan & isteri yang buat full time. Dah berapa tahun asyik terbantut je. Alhamdulillah akhirnya berjaya juga.
  2. Tanggal 14/10/2015 – syarikat kitaorang Ainix Resources berjaya membeli sebuah mesin sulam 1 head dengan 6 pilihan warna benang brand SWF berharga RM45K dengan hasil titik peluh kitaorang dalam bisnes cetak baju ni.

mesin sulam mohcetakbaju

3.  Kami juga berjaya mempunyai tag baju dengan nama syarikat sendiri – Ainix Resources.

TShirt ainix mohcetakbaju

4.  Berita sedih dalam 2015 – saya kematian bapa pada 28/12/2015 yang lalu. Saya anggap satu kehilangan besar buat saya sekeluarga sebab beliau bukan saja bapa kepada kami tapi antara punca rezeki kitaorang murah. Kalau balik kampung, memang kitaorang akan dengar dia doa untuk anak2, satu persatu lepas setiap solat dia. Semoga rohnya dicucuri rahmat & ditempatkan ditempat orang beriman.

Itu antara suka duka yang sempat saya masukkan dalam blog kitaorang hari ni.

Selain daripada TShirt, saya juga ada prepare servis untuk buat karikatur atau kartun muka sorang2. Ni antara yang disapkan baru2 ni.

Karikatur Noni

 

 

Tahun 2016 ni, saya akan cuba beri kelainan yang tak ada pada website orang lain, In Sha Allah tapi berikan sedikit masa. Bila dah banyak masa free ni, senang le nak fikir macam2 perancangan untuk bisnes tshirt ni.

So, pada korang yang nak join kitaorang buat duit dengan bisnes tshirt atau nak order tshirt group korang yang lain dari yang lain, follow je blog kitaorang sentiasa ye. In Sha Allah, korang pasti tak menyesal nanti.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Ok…untuk hari ni saya akan kongsikan kepada korang pelbagai jenis baju yang kitaorang pernah print sebelum ni. Ianya sebagai bukti yang kitaorang memang betul2 buat bisnes TShirt ni.

Selamat menonton!

 

Ini antara gambar yang sempat di upload daripada ribuan baju yang telah berjaya disiapkan.

So, kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Ada macam2 jenis baju kosong yang korang boleh pilih. Klik pada page katalog2 diatas sana untuk pilih apa sahaja baju ikut citarasa korang ye.

So….sentiasalah follow kitaorang untuk lihat apa sahaja perkembangan tshirt kitaorang…..tunngggguuuuu!!!!

Yang sentiasa ikhlas membantu,

Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com
www.cetaktee.com
www.mohcetakbajuiam.com
www.ainixtshirt.myshopify.com

Bisnes kitaorang makin berkembang, Alhamdulillah (Catatan buat sape2 yang tak percaya dengan bisnes kami!)

Hai & Salam mohcetakbaju kepada semua pelawat baru & pelawat setia mohcetakbaju,

Pertama2nya, saya nak mintak maaf banyak2 kepada semua bakal pelanggan & pelanggan sedia ada saya sebab terus terang saya nak bagitau yang setakat hari ini…..diulangi…setakat hari ini, saya hanya mampu menyiapkan tempahan korang 3 minggu ke atas selepas dapat deposit sahaja….diulangi! 3 minggu ke atas lepas dapat deposit.

Masalahnya bukan kami lembab atau slow tapi permintaan tempahan melebihi kemampuan kami.

Korang ingat tak sebelum ni dimana 2 kali saya terpaksa stopkan order selama sebulan kerana terpaksa menyiapkan order didalam tangan terlebih dahulu. Kitaorang tak nak tamak sebab yang penting kepuasan pengguna tu. Kalau dengan order yang menimbun2, pastu kami tetap terima jugak order korang…kitaorang takut customer kitaorang lari nanti sebab baju tak siap2 lagi.

Kitaorang juga terpaksa siapkan order tu sampai malam, hampir setiap hari sekarang ni. Untuk pengetahuan korang printing tshirt memerlukan tempat yang tidak panas & agak sejuk. So, kitaorang tak dapat nak print waktu tengahari sebab blok printing cepat kering & tersumbat.

Pastu, korang tahu tak……meja printing kami pada masa sekarang hanya dapat memuatkan 50 baju sahaja bagi satu2 masa. Tempahan sekarang mencecah beratus2 helai. Kemudian, tshirt tersebut bukan boleh diprint sekali sahaja tapi terpaksa ditindih 2 kali bagi mendapatkan kualiti printing yang lebih baik.

SEJARAH BISNES KITAORANG…..

Korang tahu tak…bisnes kami start dengan meja makan je sebagai meja printing kami. Hanya boleh muat 2 helai pada satu2 masa. Pastu, korang tahu tak, kat mana kitaorang jemur baju2 tu…cer tengok gambar kat bawah lak…

cetak baju

cetak tshirt

Tengok le. Bersepah2. Ni masa 2011 ni. Masa ni tempahan kami tak le sebanyak hari ni. Tu yang mampu lagi buat atas meja makan tu.

Pastu kan….disebabkan permintaan semakin meningkat, pada akhir 2011…saya terpaksa beli meja makan atau buffet 2 buah untuk tampung permintaan yang bertambah tu. Sekali printing 9 lai je.

cetak baju

Yang kanan tu 2 buah meja buffet tu & tengok…kat mana saya jemur baju. Kat tepi tu je. Kedai kecik ni terpaksa dibuat untuk tampung permintaan yang semakin bertambah tu.

Masa ni tak pakai lagi meja printing yang betul2. Cuma guna papan biasa je & masukkan dalam baju tu untuk diprint.

So, disebabkan permintaan lagi bertambah & tak sempat nak buat atas 2 buah meja ni….kitaorang pecahkan lagi kedai & buatkan lagi meja printing baru untuk 50 lai pada satu2 masa pulak.

Ini keadaan kitaorang sekarang….

 

 

cetak baju

 

Ini le rupanya kedai kitaorang sekarang yang dapat menampung 50 lai tshirt pada satu2 masa.

Tapi nampaknya….sekarang ni tempahan makin meningkat lagi sekali ganda & kawasan kami agak terhad.

So, tahun ni saya buat lagi satu kedai atau stesen cetak baju kat tepi rumah saya sendiri. Cer tengok ni….hari ni 22/10/2014(Sabtu)…kedai ni belum siap lagi. Dijangka hujung minggu ni siap sepenuhnya. Belah kanan tu gambar rumah saya. Hujung tu kedai baru kitaorang.

DSCN0188

DSCN0187 DSCN0184 DSCN0182

 

Disini saya tak guna meja printing sangat, tapi saya akan mula guna mesin printing atau lebih dikenali sebagai mesin spider. Mesin tu saya import dari US. Dah sampai dah. Ada kat parking kereta saya tapi belum boleh guna lagi. Dah siap kedai baru ni, In Sha Allah, boleh masukkan nnti.

Camane rupa mesin spider tu. Cer tengok contoh bawah ni…..

Mesin spider

 

Ini le namanya mesin spider. Boleh print maksimum 6 kaler pada satu2 masa.

Walaupun namanya mesin spider tapi teknik printing still manual lagi. Ianya agak canggih sikit sebab kitaorang bukannya boleh print design yang solid je tapi design original, macam muka orang, gambar pemandangan dll. So, canggih sikit le.

Tapi walaupun macam tu….saya tak jamin juga boleh menampung permintaan yang semakin meningkat ni. So, saya punya impian akan datang iaah untuk mempunyai kilang sendiri yang mempunyai pekerja sendiri nanti. Pastu, dapat menampung permintaan sehingga 10,000 ke 20,000 helai sebulan (Setakat ni hanya 1,000 ke 2,000 helai je sebulan).

Doa-doakanlah kejayaan kami ye…….AMIN!

Ok…setakat tu dulu cerita berkenaan bisnes kami yang semakin berkembang ni, Alhamdulillah. Maaf…bukan nak riak atau sombong atau menunjuk2 tapi nak bagi konfiden kepada korang yang belum pernah order baju dengan saya. Ramai yang tak percaya dengan bisnes kitaorang. So, nak bagi lebih percaya…saya ceritakanlah sejarah bisnes saya ni untuk sekurang2nya konfiden sikit dengan kitaorang ye.

Oklah..apa cerita hari ni….

tshirt raglan I AM

PRINT TSHIRT I AM ATAS BAJU RAGLAN ENZO

Biasanya customer pilih baju murah biasa je untuk buat tshirt I AM ni. Ada jugak customer yang pilih baju Raglan jenis Enzo untuk buat design I AM tu. Cantik jugak baju ni. Tapi terpulang pada korang.

tshirt I AM Raglan

tshirt I AM Raglan

Ada macam2 kaler. Korang nak order baju I AM ni ke? Kalau nak…klik link link ni untuk tengok senarai harga baju I AM tu…<<KLIK SINI>>

Untuk pengetahuan korang jugak, print jenis Glow In The Dark saya dah stopkan dulu sebab susah nak print sebab dia kena guna powder. Selalu sumbat kat blok printing. So, saya tukarkan dengan emboss untuk baju I AM & apa saje tshirt korang. Tahu tak camane emboss tu….

tshirt I AM emboss

tshirt I AM emboss

Ni le rupanya. Design dia timbul bila kita raba atas design tu. So, kalau emboss, tambah lagi RM3 selai dari harga ikut senarai asal. So, sape2 nak order baju I AM, boleh klik gambar bawah ni ye.

Iklan TShirt I AM 4

Selain daripada tu, banyak gak tshirt kelas yang kitaorang terima. Contohnya seperti bawah ni….

baju kelas

tshirt kelas

Print 1 kaler depan belakang. Agak mudah tapi ambik masa skit nak design balik design belakang tu sebab kena susun balik nama2 dalam nombor tu. Tapi ok je. Alhamdulillah….

tshirt gold

Yang ni lak…print kaler Gold. Kalau Gold ni, harga mahal sikit sebab guna special dye. Biasanya tambah RM3 selai dari harga print biasa. So, kalau nak order, bgtau jugak ye.

Oklah…setakat tu dulu.

So…cam biasa, kalau sape2 nak order baju untuk apa sahaja aktiviti korang :

1.  Emelkan detail nak order & design nak print kat emel saya di adminkomisen@gmail.com.

atau ;

2.  Call/Whatsapp/SMS ke 0193643692 (Salina) atau 0192254028 (Nik)…..tapi PERINGATAN!!TOLONG JANGAN CALL WAKTU MALAM. KAMI PUN NAK BEREHAT JUGAK!!!

Ok…bai…jumpa lagi!!!!

Yang ikhlas & merendah diri,

Abang Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

P/S : Kepada bakal pelanggan yang tak konfiden dengan bisnes kitaorang, saya harap korang bacalah artikel2 dalam blog saya ni & korang buatlah keputusan bijak korang sendiri.

Kalau tak konfiden jugak, nasihat saya…jangan berurusan langsung secara online. Korang cari le offline yang korang lebih konfiden & boleh tengok dengan mata korang sendiri. Terpulang.

The decision is yours.

Tempahan TShirt I AM & apa sahaja cetakan baju anda dah dibuka semula…..yahooo!!!

Hai, hai & Salam Cetak Baju Semua,

IKLAN TSHIRT I AM

Selamat berjumpa kembali kepada semua pelanggan2 setia & kepada semua pelawat2 mohcetakbaju.com yang budiman.

Dah hampir sebulan saya terpaksa tutup order disebabkan tempahan yang masuk diluar dugaan saya terutamanya selepas saya iklankan baju I AM.

Korang bayangkan, kebiasaannya order yang masuk dalam 1,000 lai sebulan semenjak 4 tahun lepas tapi 2 bulan lepas, tempahan menjadi sekali ganda iaitu dalam 2,000 helai ++. Macamana saya nak terima order lagi sedangkan yang menunggu menimbun2.

Bisnes printing baju ni lain dengan bisnes produk siap yang lain sebab printing baju ni base on tempahan yang masuk. Kalau kita dapat siapkan cepat, orang akan sukahati tapi kalau tempahan lambat siap, konfem nanti kena marah dengan customer.

Itulah yang terjadi pada kami. Memandangkan order yang nak disiapkan menimbun, so ada tempahan yang dapat lambat. So, mulalah customer merungut sebab lambat dapat.

Last2, bila dah berbincang dengan wife, saya ambik jalan selamat. Saya stopkan je order dulu walaupun yang menunggu nak order ada beberapa ratus lai lagi. Bagi saya, baik saya tolak dengan baik daripada sakit hati kena marah dengan customer.

Bagi saya, kualiti & hubungan dengan customer lebih penting sebab saya nak bisnes lama.

Ada ramai gak customer diluar sana yang mengadu kena tipu dengan orang lain. Ada yang dah ambik duit, pastu senyap je lepas tu.

Ada tu yang dah order & dah siap tempahan dah tapi bila baju ada silap, tak nak ganti. Buat derkkk je. Macam2 jenis manusia.

Macam saya lak, saya dah kira jujur dah berniaga tu tapi kena dengan customer lak….saya dah bersungguh2 siapkan tempahan customer sampai ke malam tapi ada yang tak bayar2 baki sampai hari ni.

Macam2 jenis. Tapi saya saaaaaaangat bersyukur kepada Allah kerana kerana Dialah saya mendapat rezeki yang melimpah ruah ni.

So…..happy sangat bila dah selesaikan banyak tempahan tshirt tanpa sakit hati kena marah.

Saya juga dalam proses membeli alat printing yang lebih canggih bagi menampung permintaan yang semakin meningkat. Saya import barang tu dari US & dijangka sampai kat saya selepas raya nanti. Nanti bila dah sampai & saya dah mula guna alat tu, nanti saya ceritakan ye. Setakat ni…tunggguuuuuuu………

Ok, hari ni saya nak kongsi dengan korang tentang tshirt2 baru dalam blog saya. Banyak supplier perkenalkan TShirt2 baru & antaranya Oren Sport, Enzo & Gildan.

Macam2 baju baru ada seperti :

Baju Raglan

Baju Raglan Baseball Tee GILDAN

Kod 1028 Raglan enzo

Atas ni baju Raglan Enzo.

Baju Muslimah pun ada design baru dah. Contohnya :

Kod 8022 Muslimah enzo

Kod 8012 & 8021 Muslimah enzo

 

Ada baju microfiber baru jugak…..

Quickdry Gildan 36000 GILDAN

Kod 2830 enzo

Pastu, Gildan ada gak jual baju sweatshirt….

Gildan Sweatshirt GILDAN

 

So, yang paling glamernya ialah baju I AM…..

IKLAN TSHIRT I AM

 

CUMA NAK BAGITAHU JE……..PERINGATAN!

TShirt lengan panjang HITAM brand 4Square tak ada stok, so sy akan guna baju Enzo tapi itupun kalau ada stok. Kalau tak ada stok, saya tak boleh buat apa jugak sebenarnya. Yang paling kritikal sekarang ni, baju lengan panjang hitam.

Tapi…..apa2 hal pun saya akan bagitau nanti ye.

NAK BAGITAU LAGI….PERINGATAN KEDUA!!!

Memandangkan ramai jugak customer yang dah dapat baju tapi agak liat nak bayar baki bayaran, saya terpaksa mengetatkan syarat bayaran. Sebelum ni saya berani pos dulu tapi mintak baki lepas dah pos barang. So, kali ni, bila barang tu dah siap, saya akan upload ke dalam emel & mintak korang bayar baki dulu. Selagi tak bayar baki, saya tak akan pos baju tu. Boleh ye. Just untuk elakkan customer2 yang agak liat nak buat bayaran ye.

So, seperti biasa, bagi customer yang dah excited balik nak order baju2 tu, korang boleh kontek kitaorang samada :

1.  Guna page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun & isi form kat situ lepas tu.

2.  Emelkan pertanyaan korang pasal baju tu ke adminkomisen@gmail.com.

3.  Call kitaorang terus di 019-2254028 (Nik) atau 019-3643692 (Salina).

4.  Whatsapp atau SMS

So, kitaorang menunggu tempahan korang ye…..

Baiiiii…..

Dari teratak kami,

Nik & Salina
adminkomisen@gmail.com 

%d bloggers like this: