Blog Archives

Apa kata customer tentang cetak TShirt kami?

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Rasanya dah lama tak upload cerita dalam blog ni. Last hari tu awal bulan 9 rasanya.

Maaflah pada korang yang menunggu2 cerita kami di www.mohcetakbaju.com ni.

Kebelakangan ni order naik mendadak & tak cukup tangan nak siapkan baju tu.

Sekarang ni lega sikit sebab banyak yang dah diselesaikan. So..dapat le luangkan masa untuk share tips & cerita pasal bisnes kami ni kat korang.

Hari ni saya tak nak cerita panjang lebar pasal TShirt tapi nak kongsi ngan korang tentang apa kata customer sendiri tentang kami.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Demi Allah……ni antara bukti2 sebenar conversation kami ngan customer yang baru dapat baju & Alhadulillah puas hati dengan servis kami.

Ini hanya sebahagian je..kalau nak upload semua nanti penuh lak blog ni nanti.

 

 

Ni antara mesej2 Whatsapp yang dapat saya kongsikan dengan korang supaya korang lebih konfiden lagi nak order dengan kitaorang.

Ada jugak gambar2 baju customer sendiri yang share kat kitaorang. Gambar pakai baju tu ramai2. Macam bawah ni.

Kalau korang nak tengok banyak lagi gambar2 customer atau TESTIMONI kami, klik button bawah ni & lihat bagaimana gembiranya diaorang dapat baju yang kitaorang cetak tu ye…

 

 

 

Bawah ni design TShirt REWANG!

 

 


OKLAH
….macam hari2 biasa. Kalau tak share deisgn baju yang customer tempah, memang tak sah.

So…apa cerita cetak baju kami hari ni….

Ni antara tshirt yang kitaorang siapkan baru2 ni. 2 kaler print je. Hitam & pink. Yang putih tu guna background baju.

Memang sempoi sebab guna teknik halftone. Kalau korang nak letak gambar group sendiri pun boleh…

Ni baju kelas bakal2 engineer ni. Baru form 5 tapi dah ada baju camni. Mudah2an makbul doa.

Design nak print tu pun kena edit balik supaya senang tembus kat kain silkscreen tu. Kalau tak edit semula, konfem design dia blur je & tak cantik masa print nanti. So..kena caj upah design semula sikit nanti.

Yang ni design doodle. Budak2 suka sangat baju camni. Korang tak payah susah2 cari design tu sebab kitaorang pun ada supply semua design tu.

Klik kat gambar bawah ni untuk lihat contoh design doodle kami yang ada ye!

 

Yang ni sempoi je sebab buat design teknik halftone. Maknanya print 1 kaler tapi macam design asal.

Korang yang nak buat untuk group korang, family atau apa sahaja aktiviti korang pun boleh. Memang cantik.

 

Yang ni bahagian depan guna stiker tapi bukan sebarang stiker. Ini stiker high quality.

Baju anak ada selai print guna stiker ni. Alhamdulillah dah banyak kali basuh pun masih maintain lagi. Tak tanggal.

Tak macam sesetengah stiker yang tak tahan lama. In Sha Allah..memang puas hati.

Yang ni baju family day…print 2 kaler depan & 2 kaler belakang.

Design ni customer yang bagi & memang menyerlah naik warna dia. Saya suka…saya suka……

Gambar kartun Mickey Mouse camni pun ada orang order. Tak kisah..lelaki ke perempuan. Budak atau dewasa. Semua boleh pakai.

Apa yang penting…..”KERJAAASAMAAA…..” kata Wonder Pet.

So…setakat ni lah dulu.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ingat ye…kami bukan je boleh print ikut design korang, kami jugak ada sediakan macam2 jenis baju readymade untuk korang pilih.

Klik je kat katalog2 baju kat atas nun (kalau guna hp klik kat bahagian MENU) untuk lihat macam2 stail & brand baju yang kami ada ye.

So..sampai jumpa lagi…

Baaaaiiiiiii…..

Ikhlas Berkongsi,

Abg Nik & Kak Salina
0192254028 / 0193643692

Cetak TShirt sekarang vs cetak TShirt dulu2………

Hai korang,

Jumpa lagi kita dalam blog yang sentiasa menceritakan tentang cetak TShirt untuk apa sahaja aktiviti anda dimana sahaja anda berada.

Tadi masa saya duk tengok album2 lama, tiba2 teringat balik macamana kitaorang start buat bisnes TShirt ni 7 tahun lepas.

Time tu bukan macam sekarang ni sebab sekarang dah ada meja printing KHAS. Ok sikit.

Dulu..masa mula2 buat bisnes cetak TShirt ni, ada jugak print baju atas lantai. Tak sempat nak ambik gambar time tu. Tertonggeng2 nak print selai baju. Pastu malam kena urut sebab sakit pinggang.

Hari ni saya nak kongsi sikit ngan korang TShirt2 & bagaimana cara kitaorang cetak TShirt tu walaupun tempat terhad.

Sebelum tu…cuba korang tengok antara TShirt yang bagi saya agak kreatif hasil tangan customer2 kitaorang. Baju2 ni hasil printing kitaorang masa mula2 masuk dalam bisnes cetak baju ni.

 

Ni antara gambar TShirt dulu2 sebelum kitaorang ada meja printing KHAS tu. Masa ni wife yang buat full time tapi saya kerja kerajaan lagi masa ni.

Kira2 sebelum tahun 2015 ni. Tu yang jemur ikut dan je tu.

Kalau korang nak tahu…baaaaanyak betul beza cetak baju dulu2 & sekarang. Nak tahu tak?

 

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Antara beza cetak TShirt dulu2 & sekarang ialah :

Dulu…..jemur baju main ikut dan je mana2 sempat & muat. Ada atas katil, ada kat luar rumah, ada atas meja, atas lantai dll.

  1. Ni jemur atas meja printing. Time ni ruang printing kecik lagi. Sebelah dinding tu belum pecah lagi. Tahun 2013 baru start besarkan kedai tu. 

     

     

Alahai…segan lak nak tunjuk. Time ni keringkan atas katil tidur dalam rumah je. Masa 2011 ni printing atas meja makan lagi. So…sebab desperate sangat tak ada tempat nak jemur, mintak kebenaran mak mertua jemur atas katil time tu.

Mak mertua cakap….no problem menantuku, janji bawak masyuk duit, mak setuju je nak…..hehehe. Sib baik mak mertua tak baca blog ni….hehehe.

Ni jemur atas meja makan. Masa printing tu memang cari masa bukan tengah makan.

Kalau nak makan kitaorang printing jugak, mau kena halau dari rumah. Jadi si tanggang nanti…hehehe. Tak pasal2 kami jadi batu atau peti ais nanti…

Free2 je dapat jadi anak derhaka…..tak ke haru biru tu.

Tshirt Kartun

Yang ni satu lagi baju yang kitaorang terpaksa jemur atas katil. Kalau jemur kat luar, takut kena curi nanti. Baik tumpang katil mak je…nasib baik mak sporting. Tq bonda.

 

Dulu printing guna papan yang dimasukkan dalam baju sehelai2.

Bila dah masuk papan, baru saya letak atas meja untuk dicetak.

Cam gambar bawah ni….

Tshirt Kartun

Cuba tengok dalam baju tu ada papan kan?

Camtu lah kami belajar printing dulu. Masukkan satu2 papan dalam baju, pastu letak atas meja untuk printing.

Bila dah masukkan papan, pastu kami start print macam atas ni.

Masa ni tempahan tak sebanyak sekarang. So..setakat 2 lai sekali cetak masih mampu buat lagi.

Tapi sekarang kalau order 2 ke 3 ribu lai sebulan, kalau masih guna cara camni, mau tak sempat nak gi kencing kot.

Mak mertua pun makan atas lantai je sebab meja makan dah jadi meja printing utama…..hehehe.

Time ni kalau guna jugak meja makan, baru le jadi Si Tanggang nanti….hehehe.

Last2 kena buat gak kedai tepi rumah.

Apa yang termenung tu dik? Macam pandai sangat duk depan komputer. Main game le tu.

Orang sibuk printing dia main game. Tengok tempat kami printing dulu, dah macam dilanggar todak je…. 🙂

Ni lah rupanya kedai yang kitaorang bina pada 2013 sebab dah tak tahan banyak sangat order masuk, sampai dah tak cukup tempat nak print.

Alhamdulillah….akhirnya siap le cam gambar bawah ni..

Opppsss….sori…silap gambar.

Cam bawah ni ye….

So…bila dah ada meja camni & ruang lebih besar, senang le kitaorang nak siapkan order dengan kuantiti yang lebih besar.

Kalau tak…jenuh le menunggu, bila nak siap baju. Time tidur pun kena printing jugak kot sebab dah terdesak sangat tak ada tempat nak print kan…

Alhamdulillah…memang melimpah ruah rezeki kami dengan sokongan korang semua.

Apa yang saya nak kongsikan ni, bagaimana saya bermula dari bawah & dari susah.

Apa sahaja yang kita buat, kalau kita start dari susah…In Sha Allah bila kita dah senang & kita susah balik. Mudah untuk kita naik balik nanti.

So..pada korang yang tak sabar2 nak dapatkan TShirt grup korang cam yang kami pernah buat sebelum ni, follow je step bawah ni….

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ok..nanti saya cerita lak camane kitaorang besarkan lagi bisnes kitaorang dari satu bengkel ke 2 bengkel sebab dah tak cukup ruang nak print.

Pastu, bagaimana kitaorang beli mesin sulam & mesin printing untuk mudahkan lagi cara printing kitaorang.

Tunggu ye……..

Selain daripada boleh buat design tu sendiri, kitaorang ada jugak sediakan design yang dah siap nak print.

Tunggu korang pilih je. Terus boleh print.

KLIK BAWAH NI UNTUK CONTOH DESIGN TSHIRT HARI KELUARGA


 

KLIK BAWAH NI UNTUK CONTOH DESIGN TSHIRT KELAS

 

 

KLIK BAWAH NI UNTUK CONTOH DESIGN TSHIRT REWANG/BEKWOH/KAHWIN

 

Ok…sampai jumpa lagi dilain masa… nak order TShirt bagitahu kami ye…

Baiiiii…..

Yang Ikhlas,

Abg Nik & Kak Salina

Kenapa anda perlu ORDER Cetak TSHIRT dengan kami di www.mohcetakbaju.com…..?

 

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Apa khabar semua!

Pada yang sedang mencari TShirt untuk apa sahaja aktiviti anda….inilah masa & tempatnya kerana anda sedang melihat kepada website yang telah menyediakan TShirt untuk beribu2 orang pelanggan sejak 2010 lagi.

Bagi yang baru melawat blog kami atau dah lama lawat, disini saya bagi beberapa sebab SERIUS kenapa anda PERLU pilih kami berbanding SUPPLIER yang lain :

  1. Dalam blog ni kami ada sediakan macam2 jenis TShirt SIAP (Readymade) daripada brand Oren Sport, Enzo, 4Square, Empiric, Gildan dan Arorasport.Anda KLIK je mana2 katalog baju kat atas nun ikut selera & citarasa anda.

  2. Kami juga ada sediakan contoh2 design TShirt untuk anda pilih seperti TSHIRT KELAS, TSHIRT REWANG/KAHWIN & TSHIRT FAMILY DAY.

  3. Kami juga ada sediakan <<TEMPAT>> nak design baju tu kalau anda sendiri tak ada lagi idea nak print.

  4. Kami ada beberapa jenis cetakan….antaranya Silkscreen printing, flocking(baldu), sulaman, heat press & emboss (timbul)

  5. Kami start bisnes ni secara online sejak 2010 lagi (7 tahun) dengan tempahan melebihi 100,000 helai sehingga kini. Alhamdulillah…kami agak berpengalaman.

  6. Kami juga ada buka peluang kepada sesape sahaja diluar sana untuk jadi ejen kami – boleh buat duit dengan bisnes TShirt & BUKAN sekadar order TShirt je.

  7. Bisnes kami sangat AKTIF & In Sha Allah setiap soalan akan dijawab segera sebab ini memang periuk nasi UTAMA kami.

  8. Kami juga sediakan macam2 jenis TShirt….ada cotton, lacoste, microfiber, dry fit, cotton interlock, honeycomb, polyester, baju korporat F1 dll.

  9. Kos pos kami FREE Semenanjung Malaysia & kami tanggung separuh ke Sabah Sarawak.

  10. Kami dah pos ke seluruh dunia sehingga ke Korea Selatan, UK, Singapore, Jordan, Brunei & Poland.

  11. Kalau dalam Malaysia ni…kami dah pos hingga ke ceruk kampung seluruh Sabah Sarawak & Semenanjung. Hingga ke tempat yang tak ada kedai TShirt pun kami dah sampai.

  12. Kami TAK PUTUS2 memberikan TIPS2 untuk anda berjaya dengan bisnes TShirt masing2 melalui emel2 TAK KISAH anda order atau tak dengan kami.

  13. Kami bukan je terima baju readymade tapi custom made pun kami terima (dengan syarat2 tertentu)

  14. Kami akan siapkan design untuk customer jika customer tak reti nak designkan design mereka (dengan syarat2 tertentu)

  15. Kami pernah pulangkan duit semula & ganti TShirt yang rosak jika perlu. Kami berniaga kerana Allah…In Sha Allah.

  16. Kami sentiasa bantu betul2 sape2 saje diluar sana untuk yang nak join buat duit dengan kami sebab kami tahu jika kami bantu orang lain buat duit, In Sha Allah…Allah juga akan bantu kami.

  17. Kami menerima macam2 jenis TShirt untuk macam2 aktiviti anda selagi tak salah disisi undang2 & tak langgar prinsip kami.

     

 

Apa yang saya senaraikan diatas ni, bukan untuk menunjuk2 atau berbangga diri tapi memberitahu perkara sebenar.

Kalau tak bagitahu, anda tak kan tahu kan?

So…dengan sebab2 atas ni, anda akan lebih YAKIN untuk order TShirt design sendiri dengan kami nanti….betul tak?

Tapi akhirnya terpulang kepada anda sendiri sebab anda yang akan buat keputusan BIJAK anda sendiri.

Kalau anda tergerak hati nak order TShirt tu dengan kami, ikuti langkah2 dibawah ni ye.

 

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

TIPS BISNES TSHIRT HARI INI :

Jangan sekali2 kita memburuk-burukkan pesaing kita.

Peniaga yang HEBAT akan jadikan pesaing mereka sebagai

rakan yang membantu mereka sama2 berjaya dalam

bidang mereka!

 

Hari ni saya nak kongsikan dengan anda antara TShirt2 yang saya tak sempat upload sebelum ni, saya upload kat sini untuk anda boleh refer camane nak buat design TShirt anda tu nanti ye. Termasuk TShirt2 lai sebelum ni…..untuk tatapan anda.

 

Harap2 anda enjoy dengan macam2 TShirt yang kami dah siapkan sebelum ni untuk tatapan anda ye…

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 


Ok…sampai jumpa lagi & nantikan kemunculan TSHIRT BARU & KATALOG BARU GILDAN, ENZO , OREN SPORT & ARORASPORT dalam artikel akan datang ni ye.

Macam2 stail TShirt BARU yang ada. Tunggguuuuuuu!!!!!!

Yang sangat2 benar,

Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

Mau mengalir air mata bila teringat time pakai TShirt BATCH kitaorang…..

 

Hai & Salam Cetakbaju semua,

Berjumpa lagi kita dalam blog http://www.mohcetakbaju.com…Stesen Cetak TShirt Online Anda!

Jika anda dah penat berpusing2 cari tempat buat TShirt untuk apa sahaja aktiviti anda, apa kata cuba anda singgah jap kat sini.

Kami ada macam2 jenis TShirt untuk anda pilih.

Senang je. Anda pikirkan camane nak buat design tu & kami pindahkan ke TShirt untuk aktiviti anda tu.

 

Antara TShirt yang paling banyak dapat sambutan di blog kami ialah TSHIRT BATCH.

Apa tu TSHIRT BATCH?

TSHIRT BATCH ni customer order untuk aktiviti reunion atau group diaorang yang lahir tahun yang sama, masuk sekolah sama2, masuk kolej atau U sama2, masuk kerja sama2 dan macam2 lagi aktiviti yang libatkan anda buat sama2.

Contohnya ; macam TShirt bawah ni….

Macam TShirt ni…customer ni buat untuk batch diaorang yang lahir Tahun 1967. So, bila buat reunion bila ramai2 pakai baju tu, nampak cantik & sedondon je.

Yang ni memang terang2 customer tulis BATCH 03. So..memang dah tahu geng ni memang grup yang lahir 2003 atau masuk sekolah tahun 2003. Bila pakai2 ramai….bangga je sebab ada baju sedondon.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Jika anda inginkan satu kenangan yang tak boleh dilupakan dengan group anda, baju batch boleh jadi satu kenangan untuk anda.

Bayangkan bila grup yang dah lama tak jumpa, pastu buat reunion & TShirt sama lak tu.

Pastu update dalam FB atau Instagram, konfem jadi kenangan yang terindah untuk anda.

Pastu grup lain lak tengok…mesti jelllllesss punya.

Macam gambar atas ni. Masa ni mungkin tengah sekolah menengah. Tunggu time dah kerja atau dah kawin nanti. Masa tu dah bawak haluan masing2.

Masing2 dah ada kerja sendiri & ada family sendiri.

Pastu buat reunion & imbau kembali gambar ni. Kemudian cerita lak kat pasangan & anak2.

Mau mengalir air mata bila ingat balik cerita time ni.

Hanya dengan satu gambar je….boleh ceritakan macam2 cerita.

So…pada yang terniat di hati nak buat TShirt BATCH untuk grup anda, inilah masanya.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Terpulang pada anda. Nak buat apa sahaja TShirt untuk aktiviti anda. Bagitau je kami cepat ye….

Ok…hari ni saya nak kongsi ngan anda, antara contoh2 design baju batch yang kami pernah buat sebelum ni ye…

 

Biasanya baju batch ni ada tahun atau nombor yang sama je setiap tahun. Tahun atau nombor ni melambangkan tahun lahir, tahun masuk kelas sama2 atau tahun baju tu dibuat untuk group tu.

So, bagi anda yang ada planning nak buat baju batch anda, apa tunggu lagi….boleh order terus dengan kami.

Kalau lambat2 nanti melepas atau dah masing2 bawak haluan masing2 nanti. Tak sempat nak pakai sedondon nanti. Rugi lah nanti.

 

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Ok…sampai jumpa lagi di artikel akan datang. Baaaiiiii….

Yang benar2 benar,

Abg Nik & Kak Salina
www.mohcetakbaju.com
www.mohcetakbajuiam.com
www.ainixtshirt.myshopify.com
www.cetaktee.com

Jom buat TShirt untuk grup anda di Tahun 2017 ni sambil buat duit sampingan. Nak ke nak?

banner-facebook-mohcetakbaju

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Alhamdulillah & Syukur…..dah nak sampai penghujung 2016 & dah nak masuk ke Tahun 2017 dah.

Nak tanya korang ni? Jawab dalam hati pun tak apa……korang dah ada TShirt grup, kelas atau apa sahaja aktiviti korang di Tahun 2016 sebelum ni ke?

Kalau tak ada…memang sayang betul sebab korang tak ada salah satu daripada kenangan terindah yang ada untu grup korang.

Dengan pakai TShirt sedondon untuk grup anda, ia dapat buatkan anda teringat2 zaman anda sekarang.

Contohnya ; TShirt Grup kitaorang masa kat U dulu. Bila belek2 balik baju & gambar yang kitaorang ambil masa time pakai baju tu dulu, kenangan pun kembali berulang.

Teringat masa konvoi motor ramai2 pegi berkelah masa pakai baju tu. Sekarang ni kami dah ada 3 orang anak & kenangan tu masa duduk U dalam 20 tahun lepas.

Memang sedih & sayu bila teringat zaman tu. Seronooookkkk ooooo…..

So..rasa macam sentap tak?

 

Apa ditunggu lagi. Korang dah boleh start plan untuk TShirt grup untuk Tahun 2017 dah ni.

Banner TShirt

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Bagi yang pening camane nak buat design2 TShirt tu, korang boleh klik banner kat bawah ni & korang boleh buat design tu sendiri. Mudah je.

Iklan Design TShirt

Pastu bagi yang nak tahu camane nak buat duit dengan bisnes TShirt tanpa perlu fikir camane nak cetak baju tu, saya ada sediakan ebook bagaimana cara mudah untuk anda start buat duit dengan bisnes TShirt anda…

Iklan Ebook 5 Cara Mudah 2

Macam2 yang saya boleh bantu korang untuk sama2 buat bisnes dengan bisnes TShirt ni & sediakan tempat untuk korang tempah TShirt dengan kitaorang.

Kalau korang baca artikel2 yang ada dalam blog ni, kitaorang sediakan macam2 tips bisnes TShirt ni start dari Tahun 2011 lagi.

Tak caye, cuba skrol ke bawah2 untuk baca artikel2 tu ye.

KAMI ADA 10 SEBAB bagi menguatkan lagi sebab kenapa korang perlu join kitaorang untuk sama2 buat duit atau buat TShirt ngan kitaorang :

  1.  Kami dah established secara online & offline sejak 2010 lagi. Tahun ni adalah tahun ke 7 kami.

  2. Kami maintain supply TShirt sebanyak 20,000++ helai setiap tahun.

  3. Kami dah pos ke seluruh ceruk Malaysia & Sabah Sarawak. Termasuk beberapa negara luar seperti Korea, UK, Singapore & Brunei.

  4. Kami telah membantu beratus orang untuk sama2 buat duit dengan kitaorang.<<JOIN KAMI UNTUK JADI EJEN>>

  5. Kos pos kami FREE Semenanjung & kami tanggung separuh ke Sabah Sarawak.

  6. Kami ada ramai contoh testimonial yang puashati dengan servis & produk kami. <<KLIK SINI KALAU NAK TENGOK!!>>

  7. Kami sediakan macam2 brand TShirt Readymade yang korang boleh pilih terus dari katalog. Antaranya :

    1. Katalog Oren Sport
    2. Katalog Enzo
    3. Katalog Gildan
    4. Katalog 4square
    5. Katalog Arorasport
    6. Katalog Matahari/Empiric
  8. Kami sediakan tempat nak buat design sendiri kalau korang tak ada idea nak buat design. <<KLIK SINI UNTUK BUAT DESIGN SENDIRI>>

     

  9. Kami sediakan pilihan design TShirt untuk baju rewang, baju kelas & baju I AM.

    1. Baju Rewang / Kahwin / Bekwoh – Layari www.ainixtshirt.myshopify.com
    2. Baju Kelas – Layari www.cetaktee.com
    3. Baju I AM – Layari www.mohcetakbajuIAM.com
  10. Kami telah melabur hampir RM20,000++ bagi menyediakan sebuah website sendiri bagi memudahkan pelanggan untuk membuat design sendiri dengan imej & gambar lebih ke “Malaysia”an & lebih bercirikan tempatan.Website tersebut dalam pembikinan & dijangka siap awal Tahun 2017 ini.Website ni boleh di akses seluruh dunia & dibuat dalam bahasa Inggeris. In Sha Allah akan menuju world wide nanti.

Kami mempunyai semangat, komitmen & kesungguhan yang tinggi untuk capai cita2 kami. Tahun 2017 sasaran kami ialah untuk mempunyai sekurang2nya sebuah kilang bersaiz sederhana dengan 10 orang pekerja bagi menyiapkan tempahan TShirt readymade & custom made dari seluruh dunia.

Jom join untuk jadi sebahagian daripada keluarga Ainix Resources & jom sama2 untuk kita betul2 buat duit dengan bisnes TShirt ni.

Sape yang tertinggal memang rugi sangat2.

Jarang ada bisnes cetak TShirt yang sanggup bantu orang ramai untuk sama2 buat duit dengan mereka. So…fikirkanlah!!!

Mari lihat apa kata pelanggan kami tentang www.mohcetakbaju.com ni ye….

Pelanggan 1

Nama: Hevenly Palmin

Alamat Emel:hevence1@gmail.com

Komen/Teguran/Pesanan Untuk Kami: Saya tak sangka saya akan terjumpa blog sebegini.Walaupun tidak kesemua jenis pakaian yang boleh diprint sini seperti jaket,saya tetap berpuas hati atas kelinciran proses memprint ini.


Pelanggan 2

Nama: Syahirah Azhar

Alamat Emel:syirah40@gmail.com

Komen/Teguran/Pesanan Untuk Kami: First time buat tempahan kat Mohcetak. Design baju dah la cantik, murah. Kami dah cari kat kedai lain tapi smua mahal tapi design yang sama. Thanks Mohcetak.com and layan sya dengan baik .. ☺😊

Pelanggan 3

Nama: Amirul fikri
Alamat Emel: amirulfikri456@gmail.com

Komen/Teguran/Pesanan Untuk Kami: pertama kali order memang rasa risau, sebab dealer jauh dari tempat kami. tetapi bila dh siap, semua pelajar bagi respon yang baik utk baju ni, and servis dari mohcetakbaju ni memang cepat, tiada kecacatan atau kekurangan. we proud of you.

Pelanggan 4

Nama: Nadira idari bt Sufaat
Alamat Emel: nadiraidari@gmail.com
Komen/Teguran/Pesanan Untuk Kami: Dah 3 tahun berturut2 buat T-shirt dengan en Nik. Saya guru kelas sekolah rendah darjah 6. Puas cari kedai printing T-shirt tapi tak puas hati sebab mahal dan kurang berkualiti. Saya pun cari website saja2 je dan terjumpa web ni. saya suka sebab boleh design sendiri dan duduk rumah goyang kaki je tunggu T-shirt siap hehe. saya gembira bila anak2 murid saya gembira dan ini lah kenangan kami bersama. Saya akan terus order dan promosi pada kawan2 guru lain.

Pelanggan 5

Nama: Asmaq
Alamat Emel: noorassz@yahoo.com
Komen/Teguran/Pesanan Untuk Kami: Servis mmg super duper cepat, harga sangat berpatutan, layanan memang bagus.. saya sgt berpuas hati.. akan direkemenkan buat saudara mara & kawan2.. semoga perniagaan en nik & puan salina bertambah maju & sentiasa diberkati oleh Allah…

Apa cerita pasal baju tempahan kitaorang sebelum ni?

cetak baju

cetak tshirt

3 kaler print besar A3. Print atas baju cotton microfiber brand Oren Sport. Simple je. Saiz design paling besar kami boleh buat A3. Kalau nak besar lagi, kena bagitau nanti.

tshirt kelas

Ni baju reunion. Design customer yang bagi. So, agak mudah bila print. Tak payah touch up balik.

tshirt kelas

tshirt reunion kelas

Print design doodle pun ada. Depan belakang doodle. Nak ke? Emelkan kat emel adminkomisen@gmail.com untuk detail ye!

tshirt kelas

tshirt kelas

Kebanyakan customer print 1 kaler je sebab bajet murah. Kalau banyak warna nanti, harga mahal lak. Tapi terpulang pada customer jugak.

tshirt reunion

Yang ni…customer lukis tangan je & kitaorang lukis balik ikut imaginasi kitaorang.

Sempoi jugak. 1 kaler print je.

tshirt kelas

tshirt kelas

tshirt kelas

Design ni ada 3 kaler print. So, ambik masa sikit untuk print 3 warna tu tapi masih lagi mudah & sempoi. 1 hari je siap. Janji customer siapkan design & font untuk mudahkan kitaorang edit balik design tu.

tshirt memancing

Tshirt memancing – 3 kaler print. Guna baju Enzo Raglan lengan panjang. Memang cantik. Naik kaler dia.

tshirt bowling

Tshirt Bowling – lupa nak upload belakang. 2 kaler print jugak ni. Putih hitam & nama kat lengan.

Ada menimbun lagi gambar yang belum diupload. Nanti kitaorang upload kemudian ye!

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

banner-order-guna-whatsapp

10 TIPS SEMPOI MENCARI SUPPLIER TSHIRT YANG BETUL SECARA ONLINE!
Oleh : Abg Nik – www.mohcetakbaju.com (Established from 2010)

Hai semua,

Jika anda sedang mencari TShirt dengan cetakan sendiri untuk apa sahaja aktiviti anda, anda perlu survey dahulu betul-betul & jangan terus tempah tanpa ambilkira 10 tips dibawah ni.

Bukan apa, saya takut anda akan rasa tertipu atau rasa stress sebab akan mendapat TShirt yang indah khabar dari rupa.

Mungkin anda dapat TShirt yang giler betul murahnya tapi kualiti OUT. Boleh pakai 1 hari time event je…

Ok…apa dia 10 TIPS tersebut?

1. Kalau nak confident, deal dulu secara Whatsapp, emel atau terus call untuk dengar suara penjual tu.
Kalau penjual tu jenis acuh tak acuh atau malas nak layan, terus cari supplier lain sebab kalau masa nak tempah pun dah tak layan, camane dengan baju tu nanti.

Silap2 langsung tak dapat nanti.

2. Kalau dah tempah, cuba follow up. Kalau supplier yang jujur, dia akan Reply segera maklumkan tentang progress baju anda tu.
Kalau jenis hari ni follow up, 3 hari baru jawab…itu maknanya something wrong somewhere dengan supplier tu.

3. Supplier yang offer harga terlalu rendah giller berbanding supplier lain.

Yang ni ada 2 posibility – samada dia memang dapat baju tu murah (pemborong) atau ada benda yang dia cut cost seperti kualiti print out atau kualiti TShirt out.

4. Supplier yang jenis semua jenis design baju dia boleh buat tanpa fikir panjang.
Dalam bidang printing TShirt ni, bukan semua jenis TShirt boleh cetak sebab ada yang jenis full kaler tu, bukan semua peniaga kecil-kecilan boleh buat.

Supplier yang jujur, dia akan beritahu perkara sebenar & bukan main sanggup jer…

5. Cuba kalau korang dah tempah & dah dapat TShirt. pastu TShirt tu koyak atau rosak. Cuba mintak diskaun atau tukar balik. Supplier tu sanggup tukar atau bagi diskaun tak.
Kalau tak…maknanya lepas ni anda kena tukar ke supplier lain yang lebih bertanggungjawab.

6. Ada tak supplier atau peniaga TShirt tu layan anda yang nak order TShirt tu macam layan kawan2?
Bukan apa….untuk dapatkan harga sehelai TShirt siap cetak bukan mudah sebab peniaga kena dapatkan dulu design nak print, kuantiti tempahan & jenis baju dulu.

Baru boleh bagi harga.

7. Cuba tengok website, FB page atau blog supplier tu. Up-to-date tak?
Kalau jenis yang macam 3 tahun lepas isi website tu sama je, kita pun tak pasti owner dia masih hidup atau tak.

8. Bagi anda yang nak tahu website supplier tu up-to-date atau tak…taip apa sahaja yang anda nak kat Google Search, contohnya “Cetak TShirt” & kalau website dia duduk kat first page Google Search, itu maknanya website dia memang up-to-date.

9. Supplier yang baik akan sentiasa keep in touch dengan customer selepas customer buat tempahan.
Dia akan sentiasa jaga customer dia supaya sentiasa order dengan dia sebab nak maintain customer sedia ada lebih mudah dari nak dapat customer baru.

10. Supplier yang bagus akan sentiasa bagi servis & kualiti 200% dari kualiti asal walau berapa juta kali pun customer yang order.

Supplier camnilah yang anda kena cari sebab mereka bukan jenis nak untung semata2 tapi mereka jenis yang betul2 nak bantu customer mendapatkan TShirt untuk apa sahaja aktiviti mereka.

So…10 tips ni patut di pegang oleh anda kalau nak start order TShirt untuk apa sahaja aktiviti anda kerana dalam online ni ada beribu2 website, blog & FB page yang supply TShirt tapi jenis yang mana kita nak pilih.

Bila ada 10 tips, sikit sebanyak akan bantu anda kurangkan risiko untuk stress atau tak puas hati bila nak order TShirt nanti ye.

Jumpa lagi di tips2 berguna lagi akan datang!

Oklah ye….setakat ni jelah dulu.

Sampai jumpa lagi tahun depan ye! Kami menunggu jawapan & panggilan dari anda. Anda bertindak…anda yang untung nanti.

Jumpa lagi…baaaaiiiiii….

Ikhlas Membantu :

Abg Nik & Kak Salina

Kami jual TShirt Gildan, Oren Sport, Enzo, Empiric & 4Square untuk macam2 aktiviti anda!

Banner TShirt

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Apa khabar korang semua? Hari ni dah masuk bulan Disember 2016 dah…rasa sekejap je masa berjalan.

Rasa macam baru lagi masuk Tahun 2016. Tup tup….dah nak masuk Tahun 2017 dah.

Kami start bisnes ni pun dah nak masuk 7 tahun dah mulai 2010. Pun rasa sekejap je.

Tapi Alhamdulillah….baru2 ni saya dengan bangganya berjaya memecat bos saya (sebelum ni kerja makan gaji) & tahun depan 2017, saya akan bergelar peniaga cetak TShirt sepenuh masa…..syukuuuuuuurrrr sangat!

So..dah bergelar peniaga cetak TShirt sepenuh masa ni, macam2 perancangan yang akan saya aturkan untuk 5 tahun akan datang.

Impian saya untuk mempunyai kilang cetak TShirt sendiri & mampu pos ke seluruh dunia, In Sha Allah.

Doa2kan kami ye……

banner-facebook-mohcetakbaju

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

banner-order-guna-whatsapp

 

Hari ni sebelum tahun 2016 tamat….sekali lagi saya nak bagitahu tentang TShirt2 yang kami ada jual untuk anda & anda tak payah dah pening2 nak cari Tshirt untuk aktiviti anda tu…

Logo 4Square 4SQUARE

Sesuai sangat untuk korang yang nakkan TShirt dengan harga murah tapi ada sedikit kualiti. Walaupun murah sikit dari TShirt brand lain tapi bagi kitaorang, kualiti ,masih lagi ok. Memang sesuai untuk korang yang nak buat TShirt kelas, rewang, reunion, hari keluarga & macam2 lagi lah.

Baju roundneck 4square 2015 175gsm

Baju lengan panjang 4square RM17

Baju budak 4square RM11

Ada 3 jenis TShirt. Roundneck Dewasa & budak. Pastu lengan panjang dewasa.

Harga TShirt kosong macam yang tertera kat gambar2 atas ni ye.

Nak tengok detail lagi, KLIK button bawah ni ye.

KLIK SINI SEKARANG

Logo ENZO
ENZO

Enzo ni pun antara brand TShirt yang paling banyak customer kitaorang order sejak 2010 lagi.

Kalau ikut pada total RM sejak dari 2010, kami dah order hampir beratus ribu RM dah.

Brand ni antara brand yang paling kami percaya & antara TShirt yang mempunyai kualiti material & jahitan yang tinggi.

Berikut antara TShirt2 menarik dibawah brand Enzo yang dapat kitaorang kongsikan ye…

2678 Enzo

Tshirt muslimah microfiber enzo

Raglan Enzo 1 copy

Klik button dibawah ni untuk lihat bermacam2 lagi TShirt brand ENZO untuk pilihan anda!

KLIK SINI SEKARANG

oren sport
OREN SPORT

Ini juga brand yang menjadi pilihan customer kami sejak dulu lagi.

Brand ni memang dah establish lama & memang banyak pilihan untuk korang pilih.

Korang hanya tentukan kod baju yang mana yang korang berkenan & bagitau kami beserta design nak print. Nanti kitaorang bagi harga nanti.

Honeycomb HC16 oren sport

CT 56XX RAGLAN 3 SUKU oren sport

QD44XX oren sport

Muslimah SK02 oren sport

Klik link dibawah & lihat macam2 lagi design TShirt brand Oren Sport yang korang boleh tempah. Memang sangat puashati!

KLIK SINI SEKARANG

Logo Gildan 2016 2017

GILDAN

Gildan merupakan brand US & juga selalu dapat sambutan hangat dari pelanggan.

Bagi customer yang nak cari TShirt yang agak branded, Gildan boleh jadi pilihan anda.

long-sleeve-jersi-gildan-2

SMW1200 muslimah gildan 88600 gildan hoodie

Gildan ni banyak pilihan sikit sebab ada baju hoodie & sweatshirt. Selain tu ada jugak baju korporat, TShirt kolar & roundneck.

Klik je link bawah ni & pilih TShirt mana yang korang berkenan tu ye.

KLIK SINI SEKARANG

MATAHARI / EMPIRIC

Kalau korang nak TShirt Raglan, korang boleh pilih TShirt ni. Memang banyak pilihan.

Ada jugak pilihan TShirt2 lain. Korang pilih je ikut suka korang.

Baju Raglan matahari

Hoodie Raglan Matahari copy

Cotton long sleeve kids Matahari copy

Cotton vneck Matahari copy

Jika korang nak kelainan dalam TShirt anda, matahari atau Empiric ni banyak jugak pilihan. Klik je link bawah ni & pilih le ikut suka korang untuk apa sahaja aktiviti korang!

Klik sini

Banner Arorasport 2

ARORASPORT

Bagi yang sedang mencari TShirt roundneck lengan panjang untuk muslimah atau lelaki, Arorasport banyak pilihan.

baju netball arorasport

baju jersi lengan panjang arorasport

Just klik je link bawah ni & korang pilih je design mana yang korang nak. pastu bagitau kitaorang beserta detail order untuk kitaorang bagi harga ye.

KLIK SINI SEKARANG

TSHIRT RAGLAN

Iklan TShirt Raglan

Ok…itu antara TShirt yang kitaorang boleh pilih & cetak ngan kitaorang.

Ada beratus2 pilihan & memang dah ditempah oleh beribu2 customer semenjak 2010. Semuanya memuji kualiti TShirt kami & korang pun patut rasakannya jugak….

Kalau nak order baju korang, bagi je design nak print, kuantiti tempahan & jenis baju. Pastu ikut langkah2 ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Dibawah ni saya sertakan gambar2 tempahan baru2 ni untuk tatapan korang…

cetak tshirt kelas

baju hari keluarga

tshirt family day

cetak baju

cetak tshirt

dscn0206

dscn0204

cetak tshirt kelas

tshirt hari keluarga

baju family day

Ada menimbun lagi gambar yang belum di upload. nanti akan datang kitaorang tunjuk lagi ye.

Oklah….setakat ni je dulu ye. Sampai jumpa lagi dilain masa.

Kami sentiasa menunggu tempahan dari korang ye!

Ikhlas Dari kami :

Abg Nik & Kak Salina
0192254028 / 0193643692
www.cetaktee.com (Website TShirt Kelas)
www.ainixtshirt.myshopify.com (Website TShirt Rewang / Kahwin)
www.mohcetakbajuiam.com (Website TShirt I AM)

Jualan “Harga Istimewa Cetak TShirt Tak Pernah Dibuat” Sempena Cuti Sekolah Akhir Tahun 2016……beb!

Baju Ainix Resources

Hai & Salam Cetak Baju Semua,

Alhamdulillah…..syukur sebab kita masih hidup sehingga kini & mampu lagi baca blog kitaorang ni.

Nampaknya Tahun 2016 dah nak sampai penghujung. Alhamdulillah jugak, order masih tak putus2 masuk & semakin hari, semakin minggu & semakin bulan, tempahan makin meningkat.

Terima kasih kami ucapkan pada korang terutamanya pelanggan setia kami yang tak pernah miss order dengan kami setiap tahun.

Korang memang AWESOME le!

Hujung2 tahun camni, kebiasaannya pelanggan2 berikut yang banyak order dengan kitaorang. Antaranya :

  1.  TShirt Rewang / Kahwin / Bekwoh – ramai betul orang nak tamat zaman bujang time ni le sebab nanti ramai datang masa kenduri nanti. Diaorang biasanya order TShirt2 untuk petugas & saudara mara. Masa ni le pengantin atau keluarga pengantin nak sponsor pun. TShirt tu pasti jadi kenangan seumur hidup nanti. Syok ooooo…..
  2. TShirt Reunion – Tshirt jenis ni pun memang ramai yang order time2 cuti camni sebab biasanya anak cuti sekolah, so boleh le mak ayah atau geng2 ni boleh kumpul ramai2. Ada jugak yang boleh habiskan cuti tahunan kalau masih kerja. TShirt camni pun konfem boleh jadi kenangan seumur hidup.
  3. TShirt Hari Keluarga – Sama jugak cam TShirt Reunion. Kalau reunion kumpul kawan2 ramai2 tapi TShirt Keluarga ni, keluarga yang berkumpul. Time2 camni memang selalu dapat order TShirt Hari Keluarga ni. Sayang kalau tak pakai TShirt sedonodon. Tak ada kenangan nak kenang nanti. Syedihhnyaaa……
  4. TShirt Konvoi – Biasanya konvoi motor atau kereta. Tshirt camni pun banyak jugak dapat tempahan. Masa naik motor atau kereta pakai baju sama je semua, pastu singgah makan ke atau berenti kat stesen minyak. Nampak sama je semua. Bangga oooo…..
  5. TShirt Kelas – Walaupun cuti sekolah, ada jugak student order TShirt untuk group diaorang tahun ni. Mana yang duduk dekat2 tu, boleh le buat ramai2 tapi kalau duduk asrama macam susah sikit sebab nanti nak kena pos sorang2 lagi. Tak pun ada jugak yang order untuk tahun depan.Tak kisahlah…janji dapat order & dapat pakai TShirt tu ramai2. Satu kenangan terindah yang tak dapat dilupakan.
    Banner TShirt

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Bagi yang susah hati & pening nak cari TShirt kosong, korang jangan risau sebab semuanya kami ada sediakan.

Dari yang bajet hinggalah yang sedikit mahal ikut kemampuan, korang boleh pilih mana yang berkenan.

Brand TShirt yang kami ada :

1.  TSHIRT BRAND ENZO <<KLIK SINI>>

2.  TSHIRT BRAND OREN SPORT <<KLIK SINI>>

3.  TSHIRT BRAND 4SQUARE <<KLIK SINI>>

4.  TSHIRT GILDAN <<KLIK SINI>>

5.  TSHIRT ARORASPORT <<KLIK SINI>>

6.  TSHIRT  MATAHARI <<KLIK SINI>>
Kalau nak tengok TShirt ikut jenis baju, kami juga ada :

  1.  TSHIRT RAGLAN (BODY KALER LAIN, LENGAN KALER LAIN)  <<KLIK SINI>>
  2. TSHIRT MUSLIMAH  <<KLIK SINI>>
  3. TSHIRT I AM <<KLIK SINI>>

Ada macam2 pilihan TShirt yang kami ada. Korang jangan risau.

Ada baju Gildan baru untuk korang!

3-suku-tri-blend-raglan-gildan-a

Kalau nak tengok baju Raglan lain, KLIK SINI ye.


Jualan “Harga Istimewa Cetak TShirt Tak Pernah Dibuat” Sempena Cuti Sekolah Akhir Tahun 2016

Sebagai tanda penghargaan & ucapan terima kasih pada semua yang bagi sokongan & order TShirt kami, kami nak bagi “Harga Istimewa” kepada korang yang order TShirt kami sehingga hujung tahun ni.

Harga ISTIMEWA ini hanya terhad untuk tempahan 30 HELAI KE ATAS SAHAJA!

# TIADA CAJ EDIT ATAU UPAH DESIGN DIKENAKAN
(Biasanya caj atau upah design dalam lingkungan RM40 ke RM60 bagi setiap design).

# PERCUMA BEG KAIN  SETIAP TEMPAHAN (MAKNANYA KALAU 30 HELAI = 30 BEG)


Oklah…pada semua yang nak buat duit dengan bisnes TShirt ni pun, boleh join kitaorang ye.

Tahun 2017 adalah tahun kitaorang all out untuk memang buat duit sebanyak mungkin. So, jom join kitaorang sekarang & dapatkan macam2 tips & bantuan untuk korang juga berjaya macam kami!

Iklan Ejen TShirt

Cam biasa….apa cerita pasal tempahan cetak TShirt kitaorang sebelum ni ye?

tshirt kelas

tshirt kelas

tshirt kelas

tshirt kelas

Ni tshirt kelas anak ni. Kitaorang bagi sponsor hari tu sebab anak tahun ni last sekolah tu. Darjah 6. Baru lepas UPSR.

Cer tengok gambar bawah ni diaorang ambik gambar ramai2 sambil pakai tshirt tu…..

baju-kelas-syawal

 

Selain tu……..

tshirt gym

tshirt gym

Ni baju untuk geng2 sado ni. Abang2 sado memang sesuai pakai baju camni. Just 2 kaler print je. Merah & biru. Masa print terasa macam sasa je body teman…..hehehe.

tshirt family day

Ni Tshirt geng hari keluarga nak bercuti di Bali ni. Simple & sempoi je. Print 2 kaler. Hijau & putih. Asyik print baju orang je. Bila lak kitaorang nak pegi ni ye….hhhmmmmmmm….

tshirt cetak

cetak baju

Tshirt ni 2 kaler depan & 3 kaler belakang. Design diaorang buat dalam page Buat Design Sendiri kat bahagian atas blog ni. Senang & mudah je.

Tapi sedih sikit sebab tuan punya baju ni eksiden lepas order ngan kitaorang. Naik motor, patah peha katanya. Kesian betul.

Saya doakan awak Farid Imadi cepat sembuh le ye. In Sha Allah.

tshirt doodle

Yang ni TShirt kelas cetak kartun doodle. Memang sempoi. Guna kartun doodle yang ada dalam blog kitaorang je. KLIK SINI kalau nak tengok contoh kartun doodle yang kami ada.

tshirt doodle

tshirt kartun doodle

tshirt cetak kartun doodle

Ni antara contoh design kartun doodle yang kami ada & boleh standby untuk TShirt kelas korang tahun depan ni.

Banner Doodle

tshirt rewang

tshirt kahwin

Contoh TShirt Rewang yang kitaorang siapkan baru2 ni. Macam2 lagi stail & contoh design TShirt rewang kalau anda nak order.

Klik sini<<www.ainixtshirt.myshopify.com>> & lihat apa yang kami sediakan untuk anda.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Ok….setakat ni sajelah dulu. Ingat….ambik peluang untuk dapatkan harga istimewa kami sempena Cuti sekolah tahun 2016 sehingga akhit tahun ini.

TIPS BISNES TSHIRT HARI INI :

Kalau nak berjaya dengan apa sahaja bisnest termasuk
bisnes TShirt, pastikan
orang ramai tahu apa yang anda jual.

MARKETING IS KING!

Kalau orang tak tahu anda jual barang, camane
barang anda nak laku kan?!

Jika anda ejen kami, bersedialah untuk mula menjana duit dengan bisnes TShirt anda kerana bisnes TShirt tak akan padam sampai bila2 selagi manusia memakai baju.

So…kami tunggu tempahan anda.

Sampai jumpa lagi…bai bai baiiiiiiiiii…

Yang Sentiasa Ikhlas Membantu,

Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com
0192254028 / 0193643692
www.cetaktee.com
www.mohcetakbajuiam.com

Tengok sendiri betapa seronoknya pelanggan kami dapat TShirt diaorang………!

long-sleeve-jersi-gildan-2

TSHIRT BARU DI http://www.mohcetakbaju.com

Hai & Salam Cetak Baju kepada semua,

Hari ni dah 11 bulan dalam Tahun 2016. Ini bermakna tinggal 1 bulan saje lagi Tahun 2016 melabuhkan tirainya.

Saya nak tanya korang…..dah ada ke TShirt untuk aktiviti yang menjadi kenangan korang untuk tahun ni?

Kalau belum….memang sayanglah sebab antara kenangan paling indah dalam hidup seseorang ialah bila dapat buat aktiviti beramai2. Pastu pulak, pakai TShirt sedondon. Tak ke seronok tu?

Jap lagi saya tunjuk kat korang antara pelanggan-pelanggan kitaorang yang seronok dapat TShirt diaorang.

Bukan susah pun nak order….korang bincang je apa tema baju nak pakai, buat design, cari jenis baju(kat blog ni belambak kitaorang sediakan TShirt) & berapa helai nak order.

Pastu terus tanya harga kat kitaorang. Semudah itu, guys!

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Banner TShirt

Cer tengok gambar pelanggan-pelanggan kitaorang kat bawah ni.

Korang tengok start daripada diaorang order & terus pakai baju tu…

Pelanggan 1

gambar-roselyza

Ni design asal yang dia bagi. Tapi dia suruh tambah tulisan “Sayangi Keluarga” & ” Bahagian Pentadbiran Jabatan Pengarang” kat bahagian bawah.

Lepas edit balik, ni hasilnya.

design-baju-roselyza-roslan-2

Kemudian saya tunjuk design tu atas baju. Lebih kurang camni le.

design-baju-roselyza-roslan-3

Pastu lepas dia dah setuju dengan design tu, saya terus start print & bawah ni hasilnya.

baju family day tshirt hari keluarga

Akhirnya..bila dah pakai ramai2, tengoklah pulak camane rupanya….

testimoni-4

Inilah hasilnya. Seronok oooo…bila dapat pakai TShirt sedondon ramai2 camni. Ni nanti lain kali bila berkumpul lagi, pasti diaorang akan terkenang2 gambar ni nanti.

TShirt tu bukan just sehari dua je boleh pakai. Pakai le korang sampai lusuh nanti. Memang tak rugi buat TShirt camni.

 

Pelanggan 2

testimoni-nornabila-affendi-3

 

Ini pelanggan saya yang dah order sebelum ni tapi dia order lagi sebab puashati dengan kualiti baju & printing kitaorang.

Ni design asal masa dia mintak quote harga sebelum ni. Sebab dia selalu order dengan saya, so saya bagi special price kat dia.

Pastu bila dia dah setuju dengan harga yang saya bagi, terus saya proceed order dia. Hasilnya cam bawah ni…

cetak baju gunung

cetak tshirt daki gunung

Yang ni hasilnya lepas di transfer ke TShirt. Design belakang lupa nak upload…sori.

Dah bila dapat kat diaorang, tengok le betapa happy nya masing2 dapat pakai baju tu sedondon.

testimoni-3

testimoni-2

testimoni-1

Cer tengok apa dia kata pasal baju tu….

testimoni-nornabila-affendi

Cittt…bucuk punya orang. Tara mandi kaaa…..hehehehe.

Seronok kitaorang bila tengok customer seronok camni. Tahu tak baju tu brand apa. Itu brand Gildan jersi kod CRR3600 tu. Memang cepat kering kalau basah.

Yang penting, diaorang happy bila dapat pakai TShirt untuk jadi kenangan diaorang. Ni mau diaorang order lagi untuk next program kot…betul tak, Nabila?

Ada beberapa gambar lain lagi yang saya nak kongsi ngan korang. Saje je…nak bagi korang panassss sikit. Biar terbakor sikit tengok orang lain seronok pakai TShirt diaorang…hehehehe.

 

Pelanggan 3

gambar-memancing gambar-memancing-2

Perghhhh…mantap bro. Besar ikan tu. Mungkin ikan tu excited tengok TShirt yang bro tu pakai kot……hehehe.

DSCN3420

DSCN3419

tshirt memancing

Ni design asal yang kitaorang cetak. Pegi mancing pun kena ada komplot ke……baju ni sesuai jugak buat mancing ni sebab kalau lengan panjang, boleh cover lengan takut hitam.

So, camane? Rasa terbakar tak nak order jugak baju tu.

Apa tunggu lagi….

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Kalau nak guna Whatsapp sahaja, boleh jugak guna nombor dibawah :

banner-order-guna-whatsapp

TIPS BISNES TSHIRT HARI INI :

Kalau anda buat bisnes TShirt Online, pastikan
orang boleh percaya dengan bisnes anda dulu
sebelum anda boleh menjual.

Jujurlah dengan pelanggan anda supaya
bisnes anda boleh maintain sampai bila2!

Oklah…setakat ni saje dulu ye. Kalau nak order, bagitahu segera supaya tak menyesal kalau order lambat ye!

Anda boleh pilih macam2 jenis baju di bahagian katalog2 baju di bahagian atas blog ini.

Sampai jumpa lagi….baaaaiiiii….

Ikhlas Membantu :
Abg Nik & Kak Salina
0192254028 / 0193643692

Tak tahu & tak ada idea nak buat design TShirt group anda? Kami ada caranya…….

Iklan TShirt Raglan

Hai & Salam Cetak Baju kepada semua,

Semoga anda diluar sana sentiasa sihat & sentiasa ceria sokmo.

Pada anda yang dah jadi ejen kami, dah dapat nombor ejen & dah start buat duit, tahniah kami ucapkan. Kalau anda sendiri yang usaha, siapa lagi kan……

Pada yang masih mencari2 tempat nak buat design TShirt anda, cuba singgah sini kejap.

Anda bukan je boleh order TShirt bercetak anda sendiri tapi anda boleh buat design anda sendiri. Lagi puashati & sangat mudah. Godek 2,3 kali…terus jadi.

Tak percaya….cuba klik button bawah ni & cuba buat sendiri design anda tu.

Logo Customink

KLIK SINI SEKARANG

Sepanjang 6 tahun kitaorang buat bisnes ni, mulai dari 2010 hingga kini….kebanyakan besar customer sendiri yang buat design tu.

Mana yang kreatif, diaorang akan guna software di Photoshop atau Illustrator.

Ada juga yang lukis tangan & kitaorang akan lukis balik ikut design yang diaorang bagi tu tapi akan ada sedikit tambahan caj edit design nanti. Kos tak banyak tapi akan diserap dalam harga baju nanti.

Ok….kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ok…contohnya camni…..

Customer bagi design macam kat bawah ni secara lukis tangan…

design-baju-akmal

Kemudian saya akan edit menjadi seperti bawah ni…

design-baju-akmal-5

Hasil kat baju akan jadi cam bawah ni…cantik kan? Anda pun boleh buat jugak kalau nak….

gambar-baju-cetak-4

gambar-baju-cetak-5

Sama jugak dengan customer yang guna Customink.com tu…diaorang buat design sendiri dalam web tu & emelkan kepada saya selepas design dah siap. Pastu diaorang bagi detail nak order termasuk jenis baju & berapa lai nak order, pastu saya terus bagi harga.

Contohnya….

Customer bagi design bawah ni…

cetak baju syazwani

cetak baju kelas

cetak tshirt kelas

Customer ni mungkin tak ada idea nak buat design & tak tahu camane nak buat design. Nasib baik ada page BUAT DESIGN SENDIRI kat blog saya tu untuk buat design tu sendiri. Senang & memang puashati.

KLIK SINI kalau nak test buat design tu sendiri ye.

 

TIPS BISNES TSHIRT HARI INI :

Tutup telinga anda kalau ada yang cakap negatif pasal bisnes anda
sebab bukan dia yang tanggung anda makan.

Buatlah ikut naluri anda & jangan stop untuk berjaya
hanya kerana ada orang cakap benda tak elok pasal
anda!

Ingat tu….orang yang hebat datang dari diri sendiri
yang HEBAT!

 

 

tshirt merdeka

tshirt merdeka

Ni baju sempena merdeka & Hari Malaysia baru2 ni. Sempat jugak diaorang order. Agak simple sebab 3 kaler print je.

cetak baju

cetak tshirt

Yang ni agak banyak kerja jugak tapi mudah nak print. 4 kaler print. Mula2 buat semua putih sebagai base. 2 layer jugak supaya design yang nak tindih tu naik. Yang lain, sekali jalan je.

design baju doodle

design doodle kelas

design doodle

Ramai betul suka design doodle camni. Memang ramai yang order design ni. Korang nak jugak, boleh order untuk buat baju kelas. Klik link bawah ni.

Banner Doodle

Yang ni pasal cerita tshirt mendaki lak. Memang seronok betul diaorang dapat baju tu….hehehhehe…tengok le bawah ni.

tshirt cetak group

cetak baju mendaki

fatin-nabila

nabila-afendi

Baca apa dia kata pasal baju tu…..

nabila-afendi-2

Ni antara tempahan yang kami siapkan sebelum 2 ni.

Memang agak bertalu2 datang order sekarang ni…..Alhamdulillah.

Pada korang yang nak order jugak…apa tunggu lagi.

Ok….kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Oklah…kalau ada lagi cerita lain, kitaorang kongsi lagi ye!

TIPS CETAK TSHIRT HARI INI :

Jika anda cetak atas TShirt terutamnya jenis Microfiber,
pastikan gam di papan meja tu terlekat kuat sebab kalau
tak kuat, takut baju terangkat sekali masa cetak nanti.

Jagalah kualiti cetakan anda supaya customer
akan ulang cetak dengan anda nanti!

Sampai jumpa lagi…..baaaaaiiiii….

Nak order bagitau ye!

Yang Sentiasa membantu,

Abg Nik (0192254028) / Kak Salina (193643692)

TShirt Raglan….TShirt lain dari yang lain untuk kelas, group & apa sahaja aktiviti anda!

Hai, Salam Cetak Baju & Salam Bulan Merdeka pada semua,

Apa khabar korang semua? Nampaknya bulan ni dah 8 bulan saya bercuti tanpa gaji daripada kerja full time saya mulai Januari 2016 hingga Disember 2016.

Alhamdulillah…..dalam 8 bulan ni kami sekeluarga mampu survive dengan pendapatan yang agak lumayan dengan bisnes cetak baju ni.

Saya rasa…kemungkinan besar saya akan bersara awal dari pekerjaan saya sebelum ni untuk beri tumpuan 200% pada bisnes kitaorang ni.

Saya mohon doa anda semua supaya semuanya berjalan lancar, dipermudahkan & diberi rezeki yang melimpah ruah lagi dengan bisnes ni & dapatlah kitaorang beri servis yang lebih baik lagi, In Sha Allah.

Oklah….hari ni saya nak promote sikit pasal TShirt Raglan. Tahun lepas dah promote dah tapi tahun ni lagi banyak pilihan yang ada.

Supplier kitaorang tambah lagi design TShirt Raglan ni sebab memang gila2 sambutan untuk baju jenis camni.

Bagi yang belum tahu camane rupa TShirt Raglan tu…ni nak explain sikit.

TShirt Raglan ni, body kaler lain & lengan kaler lain.

Kalau nak lagi paham, tengok antara gambar2 contoh baju Raglan tu untuk tatapan anda.

1028 Heather Red Enzo Raglan

Ada brand Enzo, Gildan & Oren Sport. Ni antara contoh2 TShirt Raglan yang anda boleh pilih ye.

SK 04XX MUSLIMAH RAGLAN oren sport

CT 56XX RAGLAN 3 SUKU oren sport

CT 55XX RAGLAN oren sport

Atas ni brand Oren Sport.

Raglan Enzo 2 copy

Raglan Enzo 1 copy

Raglan Kod 1028 Charcoal Copy

Ni brand Enzo

Hoodie Raglan Matahari copy

Baju Raglan matahari

Ni brand Matahari

KLIK BUTTON DIBAWAH NI UNTUK LIHAT SEMUA CONTOH TSHIRT RAGLAN YANG ADA YE!!!!

KLIK SINI SEKARANG

Ok….kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Bawah ni antara baju2 yang kitaorang pernah print sebelum ni untuk TShirt Raglan ni ye.

Baju Raglan senior

Baju Raglan senior 3

Baju Raglan 4

Baju Raglan 1

tshirt raglan cetak

tshirt I AM Raglan

baju rewang

baju rewang

tshirt cetak doodle

cetak baju

TShirt kelas 6

TShirt kelas 8

Cetak baju Raglan hoodie

Cetak baju Raglan hoodie 2

Ni antara contoh2 TShirt Raglan yang sempat saya upload hari ni. Kalau ikutkan banyak lagi yang ada dalam simpanan ni tapi takut penuh lak blog ni kang…… :).

Ok….kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Selain daripada tu…banyak juga design DOODLE kalau anda nak order. Design cam bawah ni….

Group Doodle NOMBOR

Group Doodle 3

Group Doodle 2

Group Doodle 1

Korang boleh survey macam2 ada dalam blog ni. Klik kat HOME PAGE, pastu skrol ke bawah2 untuk lihat semua artikel pasal TShirt ni mulai 2010 lagi ye.

Oklah….setakat ni saje dulu buat kali ni. Sampai jumpa lagi….

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Jumpa lagiiii…..baaaaiii…baaaiiii….

Yang Sentiasa Membantu Anda,

Abg Nik & Kak Salina
0192254028 / 0193643692
adminkomisen@gmail.com

 

%d bloggers like this: