Blog Archives

COVID19 & masalah negara kita..Cetak TShirt berjalan seperti biasa guys….

Salam cetak baju semua,

Apa khabar semua? Harap2 semua dalam keadaan sihat selalu hendaknya…

Kebelakangan ni ada macam2 cerita pasal Dunia & negara kita…Malaysia.

Dunia dengan masalah virus Coronavirus atau COVID19 yang terjadi di negara China.

Bayangkanlah…negara China punyalah sibuk dengan kereta & kenderaan orang pegi kerja….sekarang lengang selengang-lengangnya.

Tapi Alhamdulillah….tak ada efek yang besar kat negara kita. Cuma mungkin saham efek sikit sebab banyak jugak pelaburan kita dengan negara China yang sangkut.

Bila saya tengok cerita pasal virus tu kat negara China….majoriti rakyat mereka dah tak ada aktiviti luar rumah.

Jalan2, kilang, pasaraya, gedung beli belah, pasar dll semuanya kosong.

Semua pakat duduk kat rumah & takut nak keluar sebab takut berjangkit dengan virus tu.

Kalau dah jadi camni….nak tempah TShirt untuk buat aktiviti pun tak boleh dah.

Ekonomi China hampir lumpuh. Bisnes TShirt lagilah teruk disana.

Rakyat negara China tak fikir dah pasal TShirt ni…apa yang mereka pikirkan..adakah mereka akan hidup lama atau tak disebabkan virus tu.

So…kita rakyat Malaysia & negara2 yang tak terlalu terkesan dengan virus ni patut rasa syukur sangat2 sebab kita masih lagi boleh tempah TShirt untuk apa sahaja aktiviti korang.

Kita juga digemparkan dengan masalah perlantikan Perdana Menteri ke 8 yang baru.

Pening jugak rakyat sebenarnya akibat peristiwa ni.

Rasanya budak2 sekolah akan datang mesti pening nak dapat A dalam subjek Sejarah sebab pening dengan cara perlantikan Perdana Menteri ke 8 ni….hehehe.

Tapi Alhamdulillah jugak….walaupun ada sedikit kekecohan pasal peristiwa ni tapi customer tak putus2 tempah TShirt dengan kitaorang.

Ini disebabkan rakyat Malaysia dah matang & bijak buat pertimbangan.

Kalau lah kekecohan ni efek periuk nasi mereka…saya rasa, rakyat pasti bangkit buat sesuatu.

Tapi sebab rakyat masih boleh hidup cam biasa & still boleh order cetak TShirt untuk aktiviti diaorang, so rakyat just tunggu & lihat je sekarang ni….. ūüôā

So…walau macam2 peristiwa diawal Tahun 2020 ni, kitaorang disini tetap dapat tempahan TShirt macam biasa.

 

Macam biasa…jom saya kongsi ngan korang, apa cerita cetak baju kami hari ni ye….

Sebelum tu nak kongsi ngan korang pasal cetakan warna gold yang kitaorang buat.

Kitaorang ada 2 pilihan…samada gold shining atau gold biasa.

Gold shining guna vynil..harga mahal sikit.

Tapi gold biasa guna rubber dye & silkscreen printing.

Alhamdulillah…kebetulan staf saya ada degree seni halus..so, dia yang bancuh2 warna tu jadi gold macam bawah ni.

Hasilnya camni…

Dan hasil atas baju pulak…macam ni…sebijik macam gold betul.

Cantik kan?

Kalau rasa nak tempah design kaler gold camni…jomlah order sekarang..

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2. ¬†Klik kat page ‚ÄúNak Tahu Harga Tak?‚ÄĚ kat bahagian atas nun atau¬†KLIK SINI¬†;

3. ¬†SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang‚Ķ.Abang Nik ‚Äď 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina ‚Äď 0193643692¬†atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Selain daripada tu..ada jugak tempahan lain yang kitaorang sempat siapkan baru2 ni…

Design yang ni antara yang paling suka sebab customernya dari Limbang tapi buat untuk aktiviti negara Brunei & design dia colourful & memang puashati bila dah siap print.

Cetak atas baju jenis microfiber ni.

Macam yang saya bagitahu sebelum ni…staf saya ada degree seni halus & dia pandai mix kan warna tu..so, warna dia sebijik macam asal.

 

Yang ni print biasa je.

Cuma nak kongsi ngan korang..kalau baju putih & design nak cetak ada warna putih..nak jimat, tak perlu print putih, Just ambik warna baju je…cam gambar atas ni.

2 warna print je walaupun ada warna putih.

So. jimat sikit kos printing nanti.

Kalau cetak putih atas baju gelap….wajib cetak 2 layer supaya nanti tak nampak warna kain.

Saya tengok printer2 kat luar, ramai yang nak jimat…diaorang print 1 layer je.

Pastu nampak kain dia. Kesian customer.

Bagi saya…biar rugi sikit..janji customer puashati & order lagi lepas ni.

Betul tak?

Nak bagitahu korang jugak..sesetengah logo atau lencana sekolah, kitaorang guna stiker heatpress yang high quality.

Tapi ada jugak yang tak banyak warna…kitaorang print guna silkscreen printing macam atas ni.

Dua2 ok sebenarnya & dua2 tahan lama. Pilih je nak yang mana.

Ok..rasanya setakat ni dulu untuk hari ni.

Sebelum tamat..cer dengar apakata customer kitaorang pasal servis & produk kitaorang ye!

Syukur Alhamdulillah….ramai yang puashati. Itu yang penting sebenarnya.

Bagi yang rasa nak jadi ejen kitaorang, jom daftar di link bawah ni.

Sampai jumpa lagi guys…baaaiiii…

Abg Nik & Kak Salina

Cetak TShirt Raglan & Sublimation readymade untuk apa sahaja aktiviti anda atas muka bumi ni….

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Pekabo semua? Kami doakan semua sihat selalu hendaknya.

Jumpa lagi kita dalam blog mohcetakbaju.com yang menceritakan macam2 cerita pasal cetak TShirt online anda.

Hari ni saya nak kongsi ngan korang pasal jenis2 TShirt yang korang boleh pilih untuk buat TShirt design sendiri anda walau dimana sahaja anda berada atas muka bumi ni.

 

Biasanya customer pilih baju plain biasa je.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2. ¬†Klik kat page ‚ÄúNak Tahu Harga Tak?‚ÄĚ kat bahagian atas nun atau¬†KLIK SINI¬†;

3. ¬†SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang‚Ķ.Abang Nik ‚Äď 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina ‚Äď 0193643692¬†atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Apakata kalau korang pilih baju jenis Raglan atau sublimation pulak untuk TShirt korang tahun ni.

Baju sublimation ni bukan yang custom made tapi yang jenis readymade punya.

TShirt sublimation readymade ni murah sikit dari sublimation custom made & cepat siap sebab baju dah siap jahit.

Cumanya…saya risau stok je. Mungkin ada yang tak cukup stok.

Ni antara TShirt2 Raglan yang kami ada & korang boleh pilih.

 

Ni namanya TShirt Raglan….body kaler lain & lengan kaler lain.

Kalau nak tengok lagi TShirt lain, klik kat button bawah ni ye.

 

Bawah ni antara contoh2 TShirt Raglan yang kitaorang pernah print sebelum ni.

Memang sesuai sangat untuk korang yang cari baju yang sedikit berkualiti & lain dari yang lain.

 

 

 

 

 

 

TShirt raglan ni ada 2 jenis….cotton & microfiber.

Pilih je mana satu yang korang nak.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2. ¬†Klik kat page ‚ÄúNak Tahu Harga Tak?‚ÄĚ kat bahagian atas nun atau¬†KLIK SINI¬†;

3. ¬†SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang‚Ķ.Abang Nik ‚Äď 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina ‚Äď 0193643692¬†atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Selain daripada TShirt jenis Raglan…kitaorang juga ada sediakan TShirt sublimation readymade yang korang boleh pilih.

Ni antara TShirt sublimation yang kitaorang ada.

 

Ni namanya TShirt sublimation.

Dah ada corak siap & pilih je mana yang berkenan.

Klik link bawah ni untuk pilih TShirt Sublimation yang kami ada.

 

Ni antara contoh2 baju sublimation yang saya pernah buat sebelum ni.

 

 

Ni antara TShirt2 raglan & sublimation yang saya boleh rekemen kat korang untuk buat apa sahaja aktiviti atas muka bumi ni.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2. ¬†Klik kat page ‚ÄúNak Tahu Harga Tak?‚ÄĚ kat bahagian atas nun atau¬†KLIK SINI¬†;

3. ¬†SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang‚Ķ.Abang Nik ‚Äď 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina ‚Äď 0193643692¬†atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ada apa2 nak tanya..wasap je ikut nombor kat atas ni ye.

Sampai jumpa lagi…

Abg Nik & Kak Salina

Jom start Tahun 2020 ni dengan Cetak TShirt Kelas & TShirt Batch anda!

 

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Selamat menyambut Tahun 2020 dari kami di http://www.mohcetakbaju.com.

Alhamdulillah…Tahun 2020 merupakan Tahun ke 10 kami menyediakan TShirt untuk apa sahaja aktiviti customer kami sejak Tahun 2010.

Syukur sangat2 kepada Allah kerana dengan izin-Nya kami dapat bertahan sehingga kini.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2. ¬†Klik kat page ‚ÄúNak Tahu Harga Tak?‚ÄĚ kat bahagian atas nun atau¬†KLIK SINI¬†;

3. ¬†SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang‚Ķ.Abang Nik ‚Äď 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina ‚Äď 0193643692¬†atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Ok…hari ni saya nak kongsi dengan semua antara TShirt2 yang biasa customer tempah di awal2 tahun ni.

Antaranya design TShirt kelas, TShirt batch, TShirt sukan sekolah dll.

Design2 TShirt ni memang biasa customer order di awal Januari setiap tahun sebab nanti boleh pakai lama sikit sampai hujung tahun.

Kalau tak percaya….cuba tengok gambar2 diaorang yang seronok pakai TShirt kelas ni sebelum2 ni….

Ni antara gambar2 customer yang seronok posing dengan design TShirt kelas sendiri.

Kalau nak dikumpulkan design TShirt kelas dari awal dulu (2010) hingga sekarang…ada macam2 stail design baju yang customer kitaorang buat.

 

Start dari print atas meja makan hinggalah meja printing biasa.

 

Ni antara design2 tshirt kelas dulu2 masa start buat bisnes dulu.

Cer tengok meja printing & cara nak keringkan design tu…kena tegakkan papan baju macam tu, baru boleh cepat kering.

Ni antara sebahagian daripada beberapa ratus ribu helai baju yang kami dah siapkan sebelum ni.

Pastu…Alhamdulillah..start 2014, papan meja dah lebih tersusun & cepat sikit nak print.

Kedai pun kami besarkan lagi supaya dapat siapkan banyak order sekali print macam bawah ni….

 

Ni juga antara sebahagian gambar TShirt kelas yang kami pernah buat sebelum ni dengan gunakan meja printing baru yang lebih tersusun.

Bagi yang rasa macam pening nak buat design TShirt Kelas ni….kami ada sediakan 2 pilihan untuk anda.

Design Readymade yang kami sendiri sediakan dan kami boleh terus print atas baju.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2. ¬†Klik kat page ‚ÄúNak Tahu Harga Tak?‚ÄĚ kat bahagian atas nun atau¬†KLIK SINI¬†;

3. ¬†SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang‚Ķ.Abang Nik ‚Äď 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina ‚Äď 0193643692¬†atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Anda juga boleh buat design sendiri ikut selera masing2.

  1.  KLIK SINI untuk pilih design TShirt Kelas yang kami sediakan atau klik gambar dibawah.

 

 

 

2.¬† KLIK SINI untuk buat design TShirt Kelas anda sendiri ikut citarasa anda sendiri…

 

Anda ada 2 pilihan iaitu pilih design TShirt kami atau buat design sendiri.

Bagitahu kami jika anda bersedia nak tempah TShirt dengan kami ye…

 

 


 

TSHIRT BARU BRAND ENZO

Tahun 2020 ni ada beberapa company supplier baju perkenalkan TShirt baru mereka.

Salah satunya brand Enzo.

Berikut adalah antara baju2 baru yang anda boleh tempah dengan kami….

Anda boleh pilih disini atau KLIK SINI untuk lihat banyak lagi TShirt brand Enzo yang ada.

Selain daripada baju Enzo, kami jugak ada brand2 lain yang anda boleh pilih….

oren sport

KATALOG OREN SPORT

 

KATALOG GILDAN

 

KATALOG ARORASPORT

 

KATALOG 4SQUARE

 

Ni antara katalog2 baju yang kami ada. Pilih je mana yang anda nak untuk pilihan TShirt Kelas & batch anda ye.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2. ¬†Klik kat page ‚ÄúNak Tahu Harga Tak?‚ÄĚ kat bahagian atas nun atau¬†KLIK SINI¬†;

3. ¬†SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang‚Ķ.Abang Nik ‚Äď 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina ‚Äď 0193643692¬†atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

 

Seronok betul kalau dapat pakai TShirt cetak sedondon….

Hai & Salam Cetak Baju pada semua,

Nampaknya hari ni dah masuk hujung bulan 12/2019 dah…

Sekejap je masa berlalu..

Rasanya macam baru lagi hantar surat berhenti kerja 2 tahun lepas.

Tahun 2020 masuklah tahun ke 3 saya letak jawatan sebagai pegawai audit di salah sebuah ageni kerajaan & tunpukan 1000% perhatian kepada bisnes cetak TShirt kami.

Tahun 2020 jugalah…masuk tahun ke 10 kami di http://www.mohcetakbaju.com buat bisnes TShirt secara offline & online.

Daripada cetak atas lantai, ke meja makan, ke meja buffet & hinggalah sekarang ni dah buat ofis baru depan rumah guna kabin atau kontena.

Daripada 200 ke 300 helai sebulan..kini 1 ke 2 ribu helai sebulan.

Daripada kerja berdua dengan orang rumah hinggalah ada 2 orang pembantu.

Dan jugak pembantu kecik sorang….hehehe.

Ni lah pembantu kecik kami yang bantu masukkan baju dalam plastik…kalau kitaorang salah masukkan, mesti kena marah…. :).

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2. ¬†Klik kat page ‚ÄúNak Tahu Harga Tak?‚ÄĚ kat bahagian atas nun atau¬†KLIK SINI¬†;

3. ¬†SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang‚Ķ.Abang Nik ‚Äď 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina ‚Äď 0193643692¬†atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Korang nak tahu tak…..antara keseronokan bila kita dapat berkumpul beramai2 bersama keluarga, saudara mara atau kawan2 ialah bila kita dapat kenal lebih dekat dengan semua orang.

Kita jugak boleh sambung silaturrahim antara keluarga jauh dan dekat.

Tapi boleh ke kita kenal semua orang yang kita jumpa masa perjumpaan tu?

Kita boleh kenal ke nama dia & nak panggil apa nanti.

Salah panggil malu kita nanti.

So…salah satu cara untuk kita lebih kenal dengan mereka ialah dengan menggunakan TShirt.

Ya…dengan memakai TShirt yang ada pengenalan masing2…In Sha Allah..korang akan lebih kenal lagi nanti.

Saya bagi contoh seperti baju dibawah ni…

Macam contoh baju ni….kat depan ada nama initial sorang2 & belakang ada nama ahli keluarga mana.

So..nanti tahulah kita nanti….orang yang pakai baju ni dari keluarga yang mana.

So..hasilnya macam bawah ni….

 

So..jadilah camni.

Kalau tak buat nama tapi cetak biasa2 je pun ok.

Sekurang2nya boleh le seronok sikit sebab boleh pakai baju sedondon tu.

Macam customer kat bawah ni….

Cetak TShirt untuk dipakai masa hari Keluarga, Rewang, time konvoi dll hanya boleh dilihat beberapa tahun kebelakangan ni je.

Sebelum2 ni masa tak ada internet, susah jugak nak pakai TShirt ramai2 camtu sebab bukan semua tempat yang boleh cetak baju camtu.

Kebiasaanya kilang2 besar yang hanya terima 100 helai ke atas je camtu.

Bila dah start pencetak TShirt sederhana & kecil2an macam kami ni, barulah lebih ramai manusia yang boleh pakai TShirt sedondon tu.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2. ¬†Klik kat page ‚ÄúNak Tahu Harga Tak?‚ÄĚ kat bahagian atas nun atau¬†KLIK SINI¬†;

3. ¬†SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang‚Ķ.Abang Nik ‚Äď 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina ‚Äď 0193643692¬†atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ok..cam biasa..apa cerita cetak baju kita bulan ni?

Ni jauh customer ni order ni..dari Singapore tapi kebetulan dia ada kat Malaysia..so, kami pos kat Malaysia je.

Pastu dia buat balik Singapore.

Baju ni baru semalam siap & pos (26/12/2019). Saya tak pasti dia dah dapat belum baju ni.

Harap2 semuanya ok. Saya pun suka tengok baju ni….baju kain jersi hitam & cetak gold biasa (bukan shining).

Ni baju geng indon yang duduk kat Sabah ni.

Cetak campur2….guna heatpress & print silkscreen.. 4 helai guna TShirt & sehelai guna hoodie.

 

Yang ni just print 1 warna atas baju kain jersi atau microfiber brabd Enzo.

Simple je & cepat sebab customer dah sediakan semua design tu.

Kami just cetak je.

Ni antara contoh2 baju hari keluarga yang kami siapkan sebelum ni.

Dua2 design customer bagi & kami edit balik supaya sama macam yang customer nak.

Alhamdulillah….customer puashati. Itu yang penting sebenarnya.

Yang ni guna baju kain jersi brand Arorasport.

Cer tengok gambar yang ketiga tu….sambil2 print boleh gantung baju yang dah siap untuk dikeringkan.

Last sekali nak tunjuk contoh baju yang gunakan heatpress atau stiker high quality & print silkscreen.

Memang cantik…..

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2. ¬†Klik kat page ‚ÄúNak Tahu Harga Tak?‚ÄĚ kat bahagian atas nun atau¬†KLIK SINI¬†;

3. ¬†SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang‚Ķ.Abang Nik ‚Äď 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina ‚Äď 0193643692¬†atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Oklah…sampai setakat ni dulu ye.

Kalau sape2 nak jadi ejen kitaorang pun boleh….

 

Baiiii…jumpa lagi…

Abg Nik & Kak Salina

Jenama Gildan…antara jenama TShirt yang menjadi pilihan customer kami untuk cetak baju!

Assalam semua pelawat mohcetakbaju semua,

Saya doakan korang semua sentiasa sihat walafiat bersama keluarga tercinta masing2.

Korang masih lagi mencari TShirt2 untuk aktiviti grup korang ke?

Ada 1 bulan setengah lagi mulai hari ini, Tahun 2019 akan berlabuh.

Tahun 2020 pula akan muncul.

Sementara Tahun 2019 ni masih ada….apakata korang start pikir2kan untuk buat TShirt untuk dipakai dengan grup korang sebagai kenangan korang pada tahun ini.

Ok…hari ni saya nak kongsikan dengan korang tentang TShirt brand Gildan yang dah release katalog baru iaitu Katalog 2019/2020 <<Megah Buyer’s Guide 19-20.>>

Korang yang nak tengok contoh2 baju tu pun boleh KLIK KAT SINI.

Bila supplier TShirt release Katalog baru, kebiasaannya diaorang juga akan perkenalkan TShirt baru.

Samada diaorang tambah warna baju atau tambah design baju baru.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2. ¬†Klik kat page ‚ÄúNak Tahu Harga Tak?‚ÄĚ kat bahagian atas nun atau¬†KLIK SINI¬†;

3. ¬†SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang‚Ķ.Abang Nik ‚Äď 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina ‚Äď 0193643692¬†atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

KATALOG GILDAN VERSI 2019/2020

Contohnya macam bawah ni….

Ni antara baju2 baru yang Gildan perkenalkan dalam Katalog baru diaorang.

Gildan ni antara brand TShirt yang kitaorang deal dah lama dah.

Rasanya sebelum 2016 lagi kitaorang dah deal sebab ada 1 artikel yang ditulis oleh bos Gildan sendiri iaitu Justin dalam FB beliau sendiri masa dia datang melawat kedai kitaorang masa tu.

Ni antara cerita yang dia tulis dalam FB tu….

 

Ni antara apa yang diaorang kongsikan tentang kitaorang sebelum ni.

 

Ni masa ada exhibition TShirt2 kat KLCC baru2 ni…dari kiri Abg Nik, Kak Salina & Sharifah (Staf Gildan).

 

TShirt Gildan ni walaupun ada TShirt baru yang diperkenalkan tapi ada juga design baju yang sama dari dulu tapi ditambah warna je. Macam bawah ni….

Macam kod 76000 atas ni..kalau dulu, pilihan warna dia tak sebanyak ini tapi sekarang dah ada 36 pilihan warna.

Bayangkanlah berapa banyaknya stok yang diaorang ada dalam gudang diaorang tu.

Ni baru 1 kod.

Kalau nak yang murah sikit ada yang kod 63000 ni tapi still banyak juga pilihan. Ini pun ada 21 pilihan warna.

Banyak kan?

Ni antara TShirt Muslimah baru yang diperkenalkan.

TShirt Muslimah plain & guna kain jersi atau microfiber.

Selain dari TShirt biasa….Gildan juga terkenal dengan TShirt Hoodie atau sweatshirt.

Hoodie Gildan ni antara hoodie yang berkualiti tinggi.

Tu yang harga dia mahal sikit tu.

KLIK SINI kalau nak tengok pelbagai pilihan hoodie lain yang ada.

 

Bagi korang yang nak order TShirt beserta cetakan sekali…..

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2. ¬†Klik kat page ‚ÄúNak Tahu Harga Tak?‚ÄĚ kat bahagian atas nun atau¬†KLIK SINI¬†;

3. ¬†SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang‚Ķ.Abang Nik ‚Äď 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina ‚Äď 0193643692¬†atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ok….macam biasa. Apa cerita cetak baju kami minggu ni?

 

Ni antara gambar2 baju yang saya sempat siapkan sebelum ni.

Cam biasa…..

 

Kalau nak order TShirt dengan kitaorang…..

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2. ¬†Klik kat page ‚ÄúNak Tahu Harga Tak?‚ÄĚ kat bahagian atas nun atau¬†KLIK SINI¬†;

3. ¬†SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang‚Ķ.Abang Nik ‚Äď 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina ‚Äď 0193643692¬†atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Sampai jumpa lagi….baaaiiiii….

Abg Nik & Kak Salina

Syukur & seronok betul bila customer gembira dengan cetak TShirt masing2….

 

Assalam & Salam Cetak Baju kepada semua,

Apa khabar you all diluar sana?

Terima kasih banyak2 le sebab sudi jenguk blog kami di http://www.mohcetakbaju.com ni ye.

Sebelum saya bercerita tentang kisah hari ni, saya nak maklumkan lagi sekali ni….

Cuti sekolah & hujung Tahun 2019 dah hampir sangat dah.

Ada kurang lebih 2 bulan je lagi…

So…pada korang yang sedang mencari2 TShirt untuk program korang, janganlah lengah & tunggu lagi sebab masa tak akan menunggu kita.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2. ¬†Klik kat page ‚ÄúNak Tahu Harga Tak?‚ÄĚ kat bahagian atas nun atau¬†KLIK SINI¬†;

3. ¬†SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang‚Ķ.Abang Nik ‚Äď 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina ‚Äď 0193643692¬†atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Kalau korang ada niat nak buat kenangan dengan TShirt…time ni lah yang paling elok sebenarnya sebab tahun depan mungkin kawan2 dah ramai berpecah.

Mungkin ada yang sambung belajar nnti & susah dah nak jumpa.

Mungkin ada yang berpindah…dah jarang2 boleh jumpa.

Mungkin ada yang nak kawin tahun depan…tak ada geng dah nak membawang atau membujang.

Tak macam2 lagi.

So…masa tengah bersama ramai2 camni le korang boleh buat kenangan dengan grup korang.

 

Kami ada sediakan macam2 jenis TShirt untuk korang tempah & korang sediakan je design nak print nanti.

Kalau korang tengok camane seronoknya customer2 kitaorang sebelum ni…camtu lah seronoknya kitaorang buat TShirt tu nanti.

Ada macam2 feedback yang kami terima & Alhamdulillah semuanya positif.

Bagi kitaorang…komen customer sangatlah penting sebab komen customer tu lah yang boleh jejaskan bisnes kitaorang & boleh bagi bad record kepada kitaorang.

Bila customer komen positif…kitaorang rasa seronok sangat sebab berjaya puaskan hati diaorang.

Tapi bila ada masalah timbul & customer bagi komen negatif….kitaorang dah start susah hati dah.

Sebab benda ni boleh jadi buah mulut dari sorang ke sorang.

Bila kitaorang buat TShirt & customer tak puas hati, nanti diaorang akan sebarkan kepada orang lain & ia akan jejaskan periuk nasi kitaorang nanti.

Tapi Alhamdulillah….setakat ini ( mulai 2010 lagi) hanya segelintir sahaja (dalam 2% dari 120K helai TShirt kitaorang siapkan) yang tak puashati dengan servis & produk kitaorang.

Dan yang tak puashati ni pulak…biasa kitaorang akan bagi sedikit diskaun atau apa2 offer yang boleh bagi lebih adil kepada diaorang.

Tak pernah sekali pun kitaorang abaikan yang komen negatif atau yang tak puashati tu.

Janji customer rasa terbela atau puashati & kitaorang expect diaorang akan order lagi selepas ni.

Itulah antara prinsip bisnes yang kitaorang pegang sejak dulu lagi.

Alhamdulillah….sehingga kini ramai yang ulang order dengan kitaorang walaupun dah bertahun2 berurusan.

Ada yang terus masukkan duit dalam akaun kitaorang tanpa beritahu.

Tahu2 dia nak order TShirt.

Ada satu kali tu, student dari Labuan, Sabah…bank in RM17,000 ke dalam akaun saya tanpa beritahu nak bank in (walaupun harga dah deal sebelum tu).

Kalau dapat kat penipu…habislah duit diaorang ni.

Selain daripada tu, kitaorang juga ada kongsikan pasal beberapa teknik cetakan seperti cetakan gold & halftone dalam artikel kitaorang pada hari ini.

Cuba baca apa customer ni kata….

Yang lawaknya….abang kakak yang kuat komplen pun suka baju yang diaorang pakai tu.

Alhamdulillah….kami yang tukang cetak baju ni pun tumpang seronok mendengarnya.

 

Yang ni tShirt untuk grup geng takut bini…hehehe.

Memang lawak betullah diaorang ni…..TShirt takut bini pun ada jugak.

Saya just print je. Tapi yang customer ni seronok sangat sebab ni kali ke 2 order dengan kitaorang.

Nak dijadikan cerita……mula2 tu macam tak sempat pos ke Penang (tempat dia) sebab hari tu nak pegi majlis kahwin kawan dia kat Batu Caves.

Last2 saya suggest tukar tempat pos ke Batu Caves….Alhamdulillah sempat pakai masa majlis kawin tu.

Seronok bukan main customer tu….saya pun tumpang seronok jugak.

Ada macam2 lagi style customer kitaorang seronok bila dapat baju tu tapi tak ingat dah kat nombor telefon mana.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2. ¬†Klik kat page ‚ÄúNak Tahu Harga Tak?‚ÄĚ kat bahagian atas nun atau¬†KLIK SINI¬†;

3. ¬†SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang‚Ķ.Abang Nik ‚Äď 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina ‚Äď 0193643692¬†atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Cam biasa…..apa cerita hari ni ye?

Ni hoodie brand Gildan ni. Mula2 tu customer bgtau ada kedai tak boleh print macam bahagian depan tu tapi saya kata ok je.

Dah lepas deal beberapa kali & setelah saya konfidenkan diaorang banyak kali, akhirnya diaorang setuju jugak nak order.

Memang puashati betul diaorang bila dapat baju tu.

Ni cetak warna gold bahagian depan & kat lengan.

Tapi ni bukan gold shining tp gold yang kami bancuhkan warna…last2 jadi warna seakan2 gold camtu.

Tapi warna dia still cantik & hampir macam gold.

Yang ni cetak tulisan jawi. Design asal customer yang bagi & diaorang scan guna komputer.

Lepas dah scan, diaorang emelkan ke emel kitaorang & last sekali ni lah hasilnya.

Depan letak logo stiker yang jenis high quality. Memang sempoi….

 

Yang ni satu lagi contoh TShirt cetak Gold yang kitaorang bancuh & bukan gold yang shining.

Actually…gold shining lagi mahal dari gold yang bancuh ni sebab gold bancuh ni guna dye biasa je.

Kalau gold yang shining tu kena guna serbuk khas untuk nampak shining…tu yang mahal sikit tu.

Macam baju atas ni…walaupun gold bancuh tapi kaler gold dia still menyerlah..habaq hang..

Yang ni pulak customer mintak print camni. Warna bendera Perancis…depan gambar eiffel tower.

Tak tahu lak kenapa print bendera Perancis ni…diaorang ada rombongan sekolah ke Perancis kot…

Fuhhh…hebat betul sekolah diaorang ni…

Satu lagi contoh TShirt cetak gold bancuh….belakang gold & depan putih.

Design asal ni customer dah bagi siap2 dalam Ai…senang sebab terus boleh print.

Tak payah nak mengada2 gi lukis balik pulak…jimat sikit masa.

 

Hahh….yang ni special sikit sebab cetka yang ni kitaorang guna teknik halftone.

Apa tu halftone? Halftone tu ialah teknik cetakan guna design asal & design dia kena tukar ke dot dot dot supaya kekal sebijik macam gambar asal.

Macam gambar atas ni….background kena buat putih..pastu gambar tengah tu gambar blok printing untuk cetak yang warna hitam teknik halftone tu.

Memang akan dapat sebijik macam design asal guna teknik ni.

Yang ni kitaorang bukan cetak atas baju ye…yang ni cetak atas beg galas.

Tulisan asal tu customer tulis atas kertas, diaorang scan pastu emelkan kat kitaorang.

Beg ni yang ada tali tu.

Cuma time nak print tu kena masukkan dalam papan jugak supaya design masa print tu naik & lebih cantik.

 

Oklah korang…setakat ni dulu lah cerita kami buat masa ni.

Bagi korang yang beria2 nak order TShirt dengan kitaorang…hasrat korang tu sangat2 lah dialu2kan…

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2. ¬†Klik kat page ‚ÄúNak Tahu Harga Tak?‚ÄĚ kat bahagian atas nun atau¬†KLIK SINI¬†;

3. ¬†SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang‚Ķ.Abang Nik ‚Äď 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina ‚Äď 0193643692¬†atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

# UNTUK PERHATIAN KORANG :

KAMI ADA SEDIAKAN MACAM2 SERVIS CETAK BAJU LAIN SEPERTI :

  1. CETAK SILKSCREEN PRINTING
  2. CETAK HEATPRESS (STICKER HIGH QUALITY)
  3. SULAMAN LOGO, NAMA & WORDING

KAMI JUGA SEDIAKAN PELBAGAI JENIS TSHIRT READYMADE UNTUK KORANG :

  1. BRAND ENZO
  2. BRAND GILDAN
  3. BRAND OREN SPORT
  4. BRAND 4SQUARE
  5. BRAND ARORASPORT
  6. BRAND RIGHTWAY

KAMI JUGA SEDIAKAN DESIGN2 TSHIRT YANG SIAP SEDIA UNTUK KORANG PILIH IAITU :

  1. DESIGN TSHIRT HARI KELUARGA
  2. DESIGN TSHIRT KELAS
  3. DESIGN TSHIRT REWANG/KAHWIN/BEKWOH

SEMUANYA READY & SEDIA UNTUK KORANG ORDER…

So…jumpa lagi dilain siaran…baaaiiiii…

Abg Nik & Kak Salina

3 CARA nak buat design cetak TShirt……tak perlu pening kepala dah!

 

Assalam semua,

Berjumpa lagi kita dalam artikel2 di www.mohcetakbaju.com yang sentiasa memberikan info2 berguna tentang cetak TShirt semenjak 2010 lagi.

Alhamdulillah…..kami di www.mohcetakbaju.com sentiasa bersedia membantu untuk memudahkan korang mendapatkan TShirt grup korang walau dengan apa cara sekali pun.

Tahukah korang…..antara yang memeningkan kepala customer kitaorang ialah bagaimana nak buat design atas baju tu…

Dalam hati tu..nak tempah TShirt tapi tak tahu camane nak buat design atas baju tu.

Bagi kitaorang, tak payah pening2 kepala sebab kitaorang akan sediakan 3 CARA SIMPLE bagaimana nak buat design korang tu sendiri.

Sebelum tu saya nak bagitahu jugak….semenjak saya berbisnes online ni sejak 2010 lagi, kebanyakan besar customer lebih suka buat design sendiri berbanding pilih design yang kitaorang ada.

Tapi yang pilih design TShirt kitaorang pun ramai sebenarnya.

So…disini saya nak kongsikan 3 CARA MUDAH untuk korang nak letak design korang sendiri atas TShirt tu.

 

    1. BUAT DESIGN KORANG SENDIRI DI WEBSITE “BUAT TSHIRT” 

      Ada banyak website yang sediakan kemudahan untuk Designkan TShirt Sendiri tu.Kalau korang cari kat Google…..”TShirt Creator” atau “TShirt Maker”….ada macam2 website yang keluar.Semuanya mudahkan korang untuk buat design sendiri atas TShirt tu.

      Tapi semenjak 2011 lagi, saya hanya guna 1 website je iaitu www.customink.com

      Klik gambar bawah ni untuk start buat sendiri design tu ye.Mudah sangat2….just drag je design2 yang korang nak.

      Tapi JUST nak bagitahu…..website ni omputih punya. Bukan saya punya.

      So..jangan le pegi order kat situ lak ye.

      Apa yang korang perlu buat ialah buat design korang sendiri kat situ, pastu snap gambar design tu kat saya & boleh hantar kat Wasap kalau nak.

      Cam ni….

       

      Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

      1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

      2. ¬†Klik kat page ‚ÄúNak Tahu Harga Tak?‚ÄĚ kat bahagian atas nun atau¬†KLIK SINI¬†;

      3. ¬†SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang‚Ķ.Abang Nik ‚Äď 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina ‚Äď 0193643692¬†atau

      4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

  • PILIH DESIGN YANG KAMI SEDIAKAN 

    Dalam blog kami ni, saya ada sediakan jugak design2 yang korang boleh terus pilih & letak atas baju terus.Antara design2 yang saya sediakan untuk korang pilih tu ialah…..a.¬† DESIGN TSHIRT KELAS

    Design TShirt kelas ni adalah antara design yang dapat banyak sambutan dari pelanggan.Mungkin student sibuk & tak sempat nak buat design tu, so diaorang pilih je design kitaorang yang dah sedia ada.

    Ni antara contoh2 design TShirt kelas yang kitaorang ada tu….


    Ni pulak contoh sebenar design TShirt kelas yang guna design kitaorang ni.

    Kalau rasa nak tengok lagi design2 lain yang ada, klik je gambar di bawah ni ye.

    B.  DESIGN TSHIRT HARI KELUARGA

    Design TShirt Hari Keluarga jugak ada banyak sambutan dari customer.

    Kebanyakan customer yang tempah TShirt Hari Keluarga ni, diaorang sibuk bekerja.

    Jadi, tak sempat nak reka design sendiri.

    Last2 pilih je design sedia ada. Lebih mudah, cepat & tak pening kepala.

    Just tukar wording atas design tu je nanti.

    Ni antara contoh design TShirt Hari Keluarga tu…

    KLIK GAMBAR BAWAH ni untuk lihat macam2 lagi design TShirt Hari Keluarga tu…


    3.  DESIGN TSHIRT REWANG/KAHWIN/BEKWOH

    Selain daripada TShirt Kelas & Hari Keluarga….ramai jugak yang pilih design TShirt Rewang yang kitaorang sediakan.

    Ni antara contoh design TShirt Rewang yang kitaorang ada.


    KLIK GAMBAR bawah ni untuk lihat macam2 lagi design TShirt Rewang yang kitaorang ada.

     

    4.  TSHIRT KARTUN DOODLE

    Selain daripada 3 design diatas, customer kitaorang jugak suka sangat cetak design kartun doodle.

    Selain daripada kartun doodle sendiri, diaorang jugak ada yang pilih kartun doodle yang kitaorang sediakan.

    Memang sempoi gila kartun dia.

    Ni antara contoh doodle yang kitaorang ada.

    Di pulak contoh kartun doodle atas baju kalau korang nak tengok…


    Cantik kan? Korang pun boleh pilih kat gambar bawah ni kalau nak atau berikan design doodle korang sendiri kalau nak lebih puas hati ye.

    Ni antara contoh2 design yang kitaorang sediakan untuk anda.

    Tak perlu susah payah nak pening kepala nak buat design tu sendiri.

    Just pilih je mana yang berkenan & biar kami print kan untuk korang nanti.

     

    3.  BUAT DESIGN KORANG SENDIRI ATAU CARI KAT GOOGLE IMAGE UNTUK DESIGN SENDIRI

    Kebanyakan customer sediakan sendiri design diaorang.

    Mungkin lebih puashati kot.

    Ada macam2 cara customer sediakan design & saya terima apa sahaja cara design tu asalkan tak susah untuk print atas baju tu.

    Antara cara customer sediakan design diaorang ialah :

    a.)  LUKIS TANGAN

    Yang jenis lukis tangan ni, samada dia tak pandai guna komputer, susah nak dapat komputer time tu atau nak cepat.

    Cuma lukis tangan ni, saya akan caj lebih sikit sebab saya akan caj upah design sikit untuk jadikan design tu mudah untuk dicetak atas baju.

    Contohnya camni…

    baju kelas


    3 gambar atas ni….bukti jelas yang design lukis tangan pun kitaorang terima selagi tak susah nak lukis balik.

    Customer akan bagi gambar lukis tangan, lepas tu saya akan upah designer saya untuk lukis design tu semula dalam komputer.

    So…memang akan jadi lebih kurang dengan yang asal & mudah kitaorang nak print nanti.

    b.)  LUKIS DALAM KOMPUTER

    Lukis dalam komputer ni biasanya lebih sharp design dia.

    Customer yang expert akan guna Adobe Ilustrator atau Photoshop untuk design di tu.

    So…biasanya kalau customer bagi design dalam software ni siap2, tak payah edit dah….biasanya saya tak akan caj apa2 atas design tu.

    Sebab dia dah mudahkan saya untuk cetak baju tu.

    Ni antara design yang customer buat dalam komputer siap…


    Design ni….customer dah siap buat dalam Ai.

    Saya just print atas kertas & terus buat blok printing. So…sangat mudah & cepat.


    c.) CUSTOMER BAGI JE DESIGN YANG ADA DALAM GOOGLE

    Ada sesetengah customer tu, dia pilih je design yang ada dalam google & terus tanya kitaorang harga.

    Kalau design tu simple, ok je kalau saya nak buat tapi kalau design tu komplikated, bukan semua saya boleh buat.

    Kalau boleh buat pun, saya akan caj sedikit kos upah design tu semula sebab kebanyakan design yang customer bagi tu dalam format jpeg, png atau pdf.

    Contoh lah kan…macam design bawah ni….

    Contohnya macam design atas ni.

    Ini kita panggil TShirt Sublimation. Bukan semua TShirt yang saya boleh buat.

    Kalau camni, kitaorang terima 60 helai ke atas je setiap design sebab dia kena jahit lain nanti.

    Tapi apa2 pun, korang kontek dulu kitraorang kalau nak tahu harga nanti.

    Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

    1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

    2. ¬†Klik kat page ‚ÄúNak Tahu Harga Tak?‚ÄĚ kat bahagian atas nun atau¬†KLIK SINI¬†;

    3. ¬†SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang‚Ķ.Abang Nik ‚Äď 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina ‚Äď 0193643692¬†atau

    4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

So..inilah antara 3 CARA MUDAH untuk korang buat design atas baju tu sebenarnya.

Tak perlu pening kepala dah sebab semuanya boleh korang pilih.

 

PILIH TSHIRT READYMADE YANG KAMI SEDIAKAN!

 

Lepas dah buat design atas baju, sekarang pilih baju yang kitaorang sediakan pulak.

Dalam blog http://www.mohcetakbaju.com ni ada macam2 TShirt Readymade yang korang boleh pilih.

Dari TShirt roundneck hinggalah TShirt Muslimah.

Dari TShirt Raglan hinggalah ke Baju Korporat.

Semua kitaorang sediakan.

Sebagai short cut…saya listkan brand TShirt yang kitaorang ada & korang boleh pilih kat situ nanti ye…

  1.  BRAND OREN SPORT <<<KLIK SINI>>>
  2. BRAND ENZO <<<KLIK SINI>>>
  3. BRAND GILDAN <<<KLIK SINI>>>
  4. BRAND 4SQUARE <<<KLIK SINI>>>
  5. BRAND ARORASPORT <<<KLIK SINI>>>
  6. BRAND RIGHTWAY <<<KLIK SINI>>>

 

GAYA CUSTOMER HAPPY DAPAT BAJU!

Oklah…setakat ni jelah dulu.

Sampai jumpa lagi guys!
Baiiii….

Abg Nik & Kak Salina

Masih mencari tempat nak cetak baju anda….cer singgah sini jap!

Assalam & Salam Cetak Baju guys,

Pekabo kawan2 diluar sana?

Cuaca sekarang agak tak menentu jugak kan. So..jagalah kesihatan korang masing2.

Saya nak tanya ni…..ramai dah yang bertanya kat kami selepas raya ni.

Ada yang setuju terus buat & ada jugak yang masih menunggu2 belum buat keputusan.

Yang dah tanya & terus setuju nak tempah TShirt korang…tahniah diucapkan sebab korang dapat membuat TShirt yang menjadi salah satu kenangan terindah dalam hidup korang.

Bagi yang masih belum buat keputusan nak buat TShirt tu…..bagi saya jangan terlalu lama nak buat keputusan sebab masa tetap berjalan.

Tahu2 dah hujung tahun dah tapi masih belum ada TShirt grup yang korang boleh pakai sedondon tahun ni.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2. ¬†Klik kat page ‚ÄúNak Tahu Harga Tak?‚ÄĚ kat bahagian atas nun atau¬†KLIK SINI¬†;

3. ¬†SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang‚Ķ.Abang Nik ‚Äď 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina ‚Äď 0193643692¬†atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Yang saya tahu customer tu tengah menangguh tempahan TShirt diaorang tu sebab saya tanya balik customer2 yang pernah tanya harga kat saya sebelum ni.

Mana yang dah tempah kat lain tu…tak apalah..saya anggap bukan rezeki saya tapi yang saya tanya beberapa kali tapi masih belum buat keputusan lagi nak tempah.

Saya rasa ada beberapa sebab kenapa diaorang masih belum dapat buat keputusan tu….

Antaranya…

 

1. Sibuk dengan kerja harian…yang ni alasan yang selalu customer bagi.

Memang tak dinafikan…hati memang nak buat cetak TShirt tapi sibuk manjang.

CARA NAK SELESAIKAN…….Bagi orang lain yang kurang sibuk handle pasal baju tu.

Contohnya nak buat TShirt Hari Keluarga. Kalau abang sibuk..adik kan ada.

Kalau suami sibuk, isteri kan ada.

Cari orang yang tak sibuk untuk uruskan pasal baju tu. So…tak ada lah rugi masa nanti.

Dah dekat2 nak event, baru nak order…pastu tengok2 tak sempat siap. Kan dah melopong menyesal tu.

 

 

2. Kawan2 belum bagi keputusan sebab masing2 sibuk.

CARA NAK SELESAIKAN…….Sape kepala dalam group tu buat keputusan tegas.

Kalau rasa nak puashati jugak….bagi satu dateline supaya ahli grup dapat bagi keputusan.

Taklah nanti terkedu sebab tak sempat buat baju grup korang tu.

 

 

3.  Boss belum bagi keputusan sebab boss pun sibuk atau tak tahu nak buat keputusan.

CARA NAK SELESAIKAN……..Pujuk bos supaya buat keputusan segera sebab masa terus berjalan.

Bagitahu boss…mungkin ada staf yang pindah, tak sempat nak pakai baju tu.

Bagitahu boss jugak……mungkin bajet nak buat TShirt tu dah terguna ke……hilang harapan nak buat TShirt ofis.

 

 

4.  Tempoh masa nak guna lambat lagi.

CARA NAK SELESAIKAN……..mestilah dah dekat2 nak event baru order kan.

Tapi kalau order awal pun tak salah kan…sebab takut dah suntuk sangat, nanti tak ada yang sanggup nak terima tempahan tu.

Kalau makin ditangguh2…..masa terus berjalan & tak tunggu kita.

Tengah mencari2 tempat yang lebih murah…..tu yang tertangguh2 tu.

TShirt harga murah tak semestinya kualiti bagus.

Ada sesetengah customer…..nak murah tapi nak cetak penuh baju & warna warni lagi tapi tempah sikit je.

Ada sesetengah pencetak TShirt yang terima tempahan camtu tapi kualiti tak tahu lagi sebab nak jimat kos.

 

 

5.  Ada yang nak harga rendah gila & sampai tak mampu nak tunaikan.

CARA NAK SELESAIKAN……kalau tahu bajet rendah je, kurangkan design nak print & tempah banyak2.

Ataupun..bincang dengan pencetak baju, camane nak kurangkan harga ikut bajet dia.

Kalau saya sendiri….saya akan tanya customer balik, berapa bajet sehelai.

Kalau bajet dia saya boleh cover lagi untung saya…In Sha Allah, saya tunaikan.

Kalau tak dapat…saya terus terang je tak dapat.

So..kalau dia nak jugak murah….saya tak dapat buat apa & tertangguh lagilah order diaorang tu.

 

6.  Tangguh sebab tak tahu nak buat macamana (hati nak order TShirt & buat duit dengan TShirt)

CARA NAK SELESAIKAN…….kalau buntu nak buat macamana, saya ada sediakan ebook FREE 5 LANGKAH MUDAH nak jual paling minima 5 helai Cetak TShirt dengan¬†CEPAT!

Dalam ebook ni ada 5 langkah yang korang boleh follow bagaimana nak start jual TShirt paling minima pun 5 helai.

Tapi kalau 5 langkah ni pun korang tak boleh buat…saya pun tak tahu dah camane nak bantu.

Saya jamin….korang cuba dulu & korang akan start order dengan kami nanti tanpa tertangguh2 lagi nanti. In Sha Allah.

So….Ni antara sebab kenapa ramai lagi masih bertangguh nak tempah cetak TShirt tu.

Makin lama ditangguh….makin lama masa berjalan.

Makin lama ditangguh……umur makin meningkat.

Makin lama ditangguh………satu sen pun tak guna.

P.Ramlee kata…masuk angin keluar asappp…….

So…jom tempah segera sebelum terlambat ye.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2. ¬†Klik kat page ‚ÄúNak Tahu Harga Tak?‚ÄĚ kat bahagian atas nun atau¬†KLIK SINI¬†;

3. ¬†SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang‚Ķ.Abang Nik ‚Äď 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina ‚Äď 0193643692¬†atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ok….tak nak cakap banyak dah.

Apa cerita cetak baju kitaorang kali ni?

 

Ni tshirt Family day atau hari keluarga. Geng ni nak gi trip ke krabi satu family kot.

Ti yang diaorang buat TShirt tu.

Antara cetakan yang agak mencabar ialah bila kami kena cetak beberapa warna kat bahagian lengan.

Kalau setakat 2 warna ok lagi tapi kalau dah masuk 3 warna ke atas tu…agak mencabar jugak.

Macam baju atas ni saya kena cetak 2 warna print. Nasib baik staf saya expert dah…so, Alhamdulillah tak jadi masalah.

 

Yang ni order jauh dari Terengganu ni. Memandangkan diaorang nak segera…so, logo tu saya guna heatpress & tulisan guna silkscreen printing.

Jimat harga & jimat masa. Kalau semua print guna silkscreen printing…mau terkejar2 jugak tu.

Yelah…200 helai nak dalam masa seminggu…berpeluh ketiak jugak nak siapkan tu.

 

Yang ni baju untuk staf hospital ni. Agak simple sebab depan 3 kaler print & belakang 1 kaler print.

Baju microfiber brand oren sport. Memang sesuai untuk aktiviti indoor & ourdoor.

 

Yang ni 1 kaler print atas baju microfiber hitam. Baju brand oren sport.

Kalau cetak camni…kitaorang cetak 2 layer ni. Wajib 2 layer.

Kalau 1 layer…nanti nampak kain hitam tu.

Konfem lepas ni customer tak order dah sebab nampak macam baju tak ada kualiti.

Bagi saya….kualiti mesti cantik & puashati.

Barulah customer nak order berulang2 kali….

Oklah…setakat ni dululah buat kali ni.

Jumpa lagi kita dilain artikel ye.

Ingat….KALAU TERUS MENANGGUH2 NAK ORDER TSHIRT, TAKUT MELEPAS NAK ADA KENANGAN INDAH DALAM HIDUP ANDA tu ye!

Sampai jumpa lagi…baaaiiiiii….

Abg Nik & Kak Salina

BUKTI NYATA….kami dah pos cetak baju kami ke serata pelusuk Malaysia, Sabah, Sarawak & Dunia!

Salam cetak baju semua,

Sebelum terlambat…..kami di www.mohcetakbaju.com¬†ingin mengucapkan selamat hari raya Aidilfitri kepada semua umat islam di seluruh Malaysia.

Maaf zahir dan batin.

Pada kebiasaannya….selepas raya ni,¬† permintaan untuk cetak tshirt kembali bertambah.

Pada sesiapa sahaja yg rasa nak tempah Tshirt untuk apa sahaja aktiviti korang…inilah masanya.

Sebab kalau ikut kiraan..ada kurang lebih 6 bulan lagi untuk sampai ke hujung tahun 2019.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2. ¬†Klik kat page ‚ÄúNak Tahu Harga Tak?‚ÄĚ kat bahagian atas nun atau¬†KLIK SINI¬†;

3. ¬†SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang‚Ķ.Abang Nik ‚Äď 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina ‚Äď 0193643692¬†atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

So.. Bagi yg belum ada Tshirt utk grup korang,  memang rugi sangat2 sbb tak ada salah satu kenangan penting dalam hidup korang.

Bagi yg rasa duduk jauh di pedalaman/ceruk kg & langsung tak ada peluang nak buat tshirt utk grup korang.. Korang silap sbb customer kami datang dr segenap ceruk tempat sebelum ni.

Hingga ke tempat yang tak disangka2 boleh sampai baju kami tu.

Zaman sekarang dah berubah.

Org courier atau pos sekarang ni dah boleh masuk ke tempat yang tak tercapai di akal satu ketika dulu.

Disini saya bagi contoh beberapa tempat tshirt kami di www.mohcetakbaju.com dah sampai & sy pun tak sangka baju tu boleh sampai sejauh itu.

1. Korea Selatan

Student Malaysia ni belajar di korea & diaorang cari bju Muslimah.

Last2 jumpa kat blog kitaorang.

Ni bukti alamat diaorang yg kita pos tu.

2. Singapura

Brader ni beberapa kali order cetak tshirt dengan kami.

Tapi pos ke Singapura ni kos dia tak lah mahal sangat walaupun luar negara.

Kira boleh consider kalau nak order. Masih berpatutan.

Ni bukti alamat customer tu.

3. Jordan

Yg ni sy tak pos ke Jordan tapi saya pos ke Malaysia je.

Cuma nak bagitau..customer ni deal asalnya dari Jordan.

Jauh tu tapi dia still dapat baju tu walaupun duduk sejauh tu.

4. Sabah Sarawak

Pos ke Sabah Sarawak ni kami start dari 2011 lagi sbb time tu lah sy start promote tshirt ni guna website

Mula2 tu ingat customer area semenanjung je yg order tp tak sangka customer sabah Sarawak pun banyak yg order.

Tak percaya… Baca ni..

6. Ceruk kampung seluruh Malaysia

Salah satu halangan customer yg duduk kat kampung2 ialah nak buat cetak tshirt utk grup diaorg.

Bukan semua tempat ada kedai jual cetak tshirt sendiri ni.

Kedai jual tshirt yg dah sedia cetak memang banyak.

Tapi kedai tshirt jual tshirt cetak sendiri……Jarang2 ada kat area kampung.

So.. Zaman canggih skrg dah tak mustahil dah untuk org kampung buat cetak tshirt sendiri sebab kalau tempat diaorg boleh dapat line Internet… Konfem diaorang boleh order tshirt diaorg secara online.

Kalau korang rasa macam tak percaya je kami boleh pos baju tu sampai ke ceruk kg….. Jap sy tunjuk bukti.

Yang ni dari Triang, Pahang.
Dan yang bawah ni dari Perlis.

 

# MAAF…NAMA & NO.TELEFON TERPAKSA DIPADAM ATAS PERMINTAAN CUSTOMER.

 

 

Ini adalah antara bukti2 nyata  yg cetak bju kami dah sampai ke seluruh pelusuk kg & tempat seluruh Malaysia & dunia sejak 9 tahun yg lalu.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2. ¬†Klik kat page ‚ÄúNak Tahu Harga Tak?‚ÄĚ kat bahagian atas nun atau¬†KLIK SINI¬†;

3. ¬†SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang‚Ķ.Abang Nik ‚Äď 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina ‚Äď 0193643692¬†atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Korang jangan lah risau takut tak dapat baju tu sebab duduk jauh dari kami sebab semua bukti ni tunjukkan yang walau dimana saja korang berada.. Korang pasti dpt buat tshirt korang tu….In Sha Allah.

Biasanya utk bandar2 besar seluruh Malaysia.. Penghantaran barang ni ambik masa sehari je (hari bekerja).

Hari ni pos..esok dah dpt dah.

Tempat2 lain pun kadang2 boleh jugak sampai sehari je tapi biasanya kami buat top urgent.

Yang ni kalau customer nak guna baju tu betul2 urgent.

So..janganlah risau & jangan lah runsing kalau tempat korang tak ada tempat buat TShirt tu sebab kami ada & boleh bantu korang.

Ok…hari ni saya nak kongsi ngan korang antara TShirt2 yang kitaorang dah siapkan dalam bulan Ramadhan baru2 ni…

Yang ni customer walk in je. 2 kaler print…merah & putih. Simple & cepat siap.

Yang ni TShirt untuk pertandingan menyanyi grup Chinese kat tempat kitaorang. Design semua diaorang dah sediakan. Tinggal nak print je macam kat atas ni.

Yang ni TShirt untuk staf Perodua. Sempat lagi buat baju walaupun dalam bulan puasa ni.

Yang ni baju untuk grup memancing. Depan belakang cetak silkscreen printing.

Belakang nama sorang2. Baju jenis jersi & sesuai sangat untuk buat mancing.

Yang ni TShirt rewang. Standby untuk majlis kahwin lepas raya nanti. Baju guna jenis jersi…jarang customer buat baju rewang guna kain jersi ni tapi customer ni sanggup bayar lebih sikit…..hehehe.

Yang ni baju untuk geng2 pelantar minyak Exxon Mobil. Order time Ramadhan…ada aktiviti nak buat kot.

Yang ni cetak guna silkscreen printing ni. 3 warna print depan belakang. Baju brand enzo jenis jersi.

Memang sempoi.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2. ¬†Klik kat page ‚ÄúNak Tahu Harga Tak?‚ÄĚ kat bahagian atas nun atau¬†KLIK SINI¬†;

3. ¬†SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang‚Ķ.Abang Nik ‚Äď 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina ‚Äď 0193643692¬†atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Tapi Alhamdulillah…ada jugak tempahan masuk time bulan puasa ni.

Biasanya bulan puasa setiap tahun order slow sikit.

Oklah…saya rasa setakat ni je lah dulu ye…

Bagi korang yang nak baca ebook PERCUMA tentang…….

DOWNLOAD EBOOK FREE 5 LANGKAH MUDAH nak jual paling minima 5 helai Cetak TShirt dengan CEPAT!

Bagi yang nak jadi ejen…korang jugak boleh klik GAMBAR bawah ni untuk join buat duit dengan bisnes TShirt korang dengan kami ye…

Sampai jumpa lagi,,,baiii….

Abg Nik & Kak Salina

DOWNLOAD EBOOK FREE 5 LANGKAH MUDAH nak jual paling minima 5 helai Cetak TShirt dengan CEPAT!

Salam Cetak Baju buat semua,

Apa khabar semua pelanggan, bakal pelanggan, ex-pelanggan & ejen TShirt kami.

Salam Ramadhan buat semua yang beragama Islam.

Saya doakan semua tak kira Muslim atau Non Muslim supaya korang sentiasa positif & berjaya dalam apa bidang yang korang ceburi.

Hari ini saya nak bagi hadiah sedikit kepada korang.

Hadiah ni dah lama nak bagi sebenarnya tapi sekarang baru sempat nak bagi.

Sebagai salah satu usaha & cara saya nak bersedekah ilmu dalam bulan Ramadan ni, disini saya hadiahkan korang semua satu ebook SPECIAL yang boleh bantu korang membuat duit sambil tempah baju dengan kami.

Jom DOWNLOAD EBOOK FREE 5 LANGKAH MUDAH nak jual paling minima 5 helai TShirt dengan CEPAT SEKARANG!

Tahu tak kenapa saya bersungguh2 sangat nak kongsi dengan korang Ebook FREE ni (satu sen pun tak payah bayar).

Tujuan saya berikan EBOOK PERCUMA ini adalah kerana beberapa sebab :

  1. Salah satu CARA ubtuk saya bersedekah ilmu kepada korang.

  2. Bagi beri panduan yang SIMPLE kepada sesiapa je yang nak buat bisnes TShirt sebagai income Part Time & Full Time.

  3. Bagi bantu ejen2 TShirt kami yang tak ada IDEA bagaimana nak buat jualan dengan bisnes TShirt ni (Bukan semua ejen yang pandai nak buat bisnes & cari customer ni)

  4. Sebagai salah satu cara nak ajak sesiapa sahaja kat luar sana untuk buat DUIT dengan bisnes TShirt ini sebab kalau anda boleh buat dengan bisnes TShirt……saya pun buat duit jugak.

  5. Orang kata kalau kita mudahkan orang, orang lain atau Allah akan bantu mudahkan kita jugak.So…saya mudahkan korang buat duit…mana tahu lepas ni saya pun mudah buat duit.

  6. Supaya ejen2 TShirt rasa berbaloi menjadi ejen TShirt kitaorang.Sekurang2nya ejen2 TShirt kitaorang dapat IDEA camane nak betul2 buat duit ni  & bukan terkelip2 tak tahu camane nak buat bisnes TShirt ni sebenarnya

Tapi apa2 pun….semuanya terpulang kepada korang sendiri sebenarnya.

Kalau korang download & baca je tanpa ambik action…..kalau camtu saya tak dapat tolong.

Tapi kalau download, baca & terus ambik action….yang camni kalau ada masalah, In Sha Allah saya akan tolong.

So…apa tunggu lagi. Jom download sekarang sebelum kami tarik balik Ebook FREE tu kat sini.

Hari ni saya tak ada apa2 nak kongsi ngan korang.

Cukup sekadar korang download & baca ebook tu je…dah macam2 ilmu korang dapat.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2. ¬†Klik kat page ‚ÄúNak Tahu Harga Tak?‚ÄĚ kat bahagian atas nun atau¬†KLIK SINI¬†;

3. ¬†SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang‚Ķ.Abang Nik ‚Äď 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina ‚Äď 0193643692¬†atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Saya ringkaskan sikit apa yang ada dalam ebook ni ye.
1.  Ada 5 Langkah yang korang boleh ambik satu persatu untuk start dapatkan order korang.
2.  Ada beberapa jenis aktiviti yang pelanggan biasa order & aktiviti2 ni bukannya boleh order sehelai dua tapi mesti 5 helai ke atas.
3.¬† Bila dah target aktiviti apa nak tumpu….korang boleh target pulak customer yang macamana korang nak cari.
Customer2 ni mesti ikut aktiviti tu sebab customer2 ni lah yang selalu order TShirt dengan kami sejak dulu lagi.
4.¬† Bila dah tentukan customer camane korang nak target……tentukan pulak cara bagaimana nak promote TShirt yang korang ada tu kat customer2 tu.
5.  Bila nak promote, mesti kena guna ayat2 yang power supaya customer tertarik nak order dengan korang.
6.¬† Pastu bila customer dah start tanya…..kitaorang akan bagitahu bagaimana cara nak tetapkan harga & terus close deal untuk dapatkan jualan 5 helai ke atas yang pertama korang (kalau masih belum jual…kitaorang juga bagi IDEA camane nak follow up)
Ini antara isi kandungan ebook tu.
Bagi saya rugi kalau korang tak download EBOOK ni sementara ianya PERCUMA.
Plan saya akan datang, ebook ni akan saya jual pada satu harga kelak bersama dengan ebook2 yang lain nanti tapi tak tahu lagi bila,

Mungkin ada sesetengah korang rasa macam susah je nak buat duit dengan bisnes TShirt ni.

Meh saya tunjuk bukti2 testimoni & gambar2 yang menunjukkan betapa ramainya customer kami yang order sebelum2 ini & ianya memang betul2 boleh buat duit…SAYA JAMIN 1000%.
Ini antaranya :
Ni antara bukti2 gambar & perbualan Wasap yang menunjukkan bagaimana sambutan TShirt ni dari seluruh Malaysia sampai Sabah Sarawak sebenarnya.
Jika saya mampu buat duit dengan bisnes TShirt ni dengan purata RM20K ke RM50K sebulan, korang boleh dapat tempias tu nanti kalau betul caranya.
So…apa tunggu lagi.
Jom DOWNLOAD ebook tersebut segera & start buat duit untuk diri korang sendiri segera.
Kami tunggu tempahan anda ye.
Jumpa lagi,
Abg Nik & Kak Salina
Established Since 2010 ~ Stesen Cetak TShirt Online Anda!
%d bloggers like this: