Blog Archives

Planning cetak TShirt anda sekarang sebelum terlambat sebab……

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Berjumpa lagi kita dalam blog www.mohcetakbaju.com. Blog untuk korang dapat macam2 maklumat pasal tempahan cetak baju sendiri atau orang lain.

Dan juga blog untuk korang boleh buat duit dengan bisnes TShirt korang sendiri.

Kalau diikutkan seperti tahun2 lepas jugak, bulan Ogos ni banyak jugak kitaorang dapat order sebab dalam bulan ni banyak aktiviti yang gunakan TShirt.

Lagipun…hujung bulan ni cuti sekolah seminggu dari 25 Ogos sehingga 03 September 2017.

Pastu diapit pulak dengan raya haji & Hari Merdeka.

Kalau TShirt Merdeka Indonesia saya tak sanggup ambik dah sebab tengah bulan ni je diaorang punya sambutan. Diaorang sambut 17hb Ogos ni.

Sekarang ni pun tengah pulun satu grup Indon ni buat Tshirt Dirghayu Indonesiaku tapi itu yang last punya tahun ni. Kalau ambik lagi takut tak sempat pos nanti.

Takut terkejar2 nanti.

Kalau TShirt lain…saya sanggup lagi ye. Maaf ye korang.

 

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

So..pada yang nak order TShirt dalam bulan Ogos ni, ni antara TShirt yang korang boleh order ye…

1. TShirt Hari Merdeka – Malaysia

Ni antara contoh TShirt yang kitaorang buat tahun2 lepas.

a. Boleh promote dalam FB, blog atau INSTA masing2 kalau anda ada design TShirt Merdeka.
b. Anda boleh pilih baju2 dalam blog kitaorang untuk contoh baju yang anda nak promote tu.
c. In sha Allah dapat tempahan yang BESAR jika betul caranya terutamanya mereka yang bukak booth atau gerai jual TShirt.

d. Setiap tahun memang ramai yang order TShirt camni. So…rebutlah segera.

2. TShirt Korban (Raya Haji)

cetak tshirt

a. Yang ni pun boleh pakai ramai2 sebab majlis sembelih korban biasa libatkan ramai orang.
b. Sesuai untuk taman2 perumahan, kampung2, pejabat dll yang buat majlis korban.
c. Biasanya cetak simple je & jadi kenangan setiap tahun.
d.  Kalau belum ada design bagitahu kitaorang. Nanti saya boleh tunjuk contoh yang ada ye.

e. Cepat2 sebelum terlambat.

3. TShirt Sukan SEA 2017 
a. Boleh promote kat penyokong2 Malaysia & Negara ASEAN yang join SEA game yang lain kalau nak.

b. In Sha Allah laku sebab tahun ni buat kat Malaysia. Boleh buat satu grup satu baju.

4. TShirt Kelas

a. Time ni memang sesuai promote kat budak kelas sebab diaorang belum start periksa yang besar2 lagi ni.
b. Pastu ada dalam 3 ke 4 bulan lagi tahun 2017 tamat. Patut dah buat tshirt kelas untuk tahun ni sekarang. Kalau lambat, menyesal nanti.
c.  Ada macam2 contoh design TShirt Kelas yang korang boleh pilih kalau rasa pening nak buat design sendiri.
Atau..buat design sendiri kalau bosan dengan design yang ada ni.
5. TShirt Rewang/Kahwin/Bekwoh/Family Day/ Reunion & Konvoi

 

a. Akhir bulan 8 ni cuti sekolah seminggu. So..time ni biasanya ramai yang buat majlis kawin, hari keluarga, reunion & konvoi.
b. Time ni le masa paling sesuai untuk korang promote & dapat duit berganda2 sebab biasanya print tshirt camni diaorang buat by grup ramai2. Konfem dapat banyak untung nanti.
c.  Korang tak ada IDEA nak buat design tu…KLIK LINK bawah ni ntuk lihat contoh design sedia ada yang kitaorang ada ye..
DESIGN TSHIRT KELUARGA>>>KLIK SINI
DESIGN TSHIRT REWANG/KAHWIN>>>KLIK SINI
 So…ini antara event2 penting yang anda kena rebut dalam bulan Ogos ni.
Kebiasaannya…..TShirt yang saya mention kat atas ni, mereka buat dalam grup. So..memang senang2 je dapat duit berganda2 dari TShirt biasa kalau sape2 nak buat duit tu.
So…tunggu apalagi.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Pada yang sedang cari TShirt lain dari yang lain seperti TSHIRT RAGLAN, korang boleh klik button bawah ni. Ada macam2 contoh design baju yang ada.

 

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

TIPS BISNES TSHIRT HARI INI :

Jika anda tak guna teknologi untuk promote
bisnes anda zaman sekarang….kebarangkalian
anda tidak mendapat untung yang BESAR adalah
TINGGI!

So..gunalah gajet anda semaksimum mungkin
supaya bisnes anda lebih dikenali!

 

Ok…sampai jumpa lagi ye…baaaaiiiiii…

Selalulah kontek kami,

Abg Nik & Kak Salina
www.mohcetakbaju.com ~ Blog Stesen Cetak TShirt Anda!

www.mohcetakbajuiam.com ~  Blog Stesen TShirt I AM Anda!

www.ainixtshirt.myshopify.com  ~  Stesen Cetak TShirt REWANG Anda

www.cetaktee.com ~ Stesen Cetak TShirt KELAS ANDA!

Cetak TShirt sekarang vs cetak TShirt dulu2………

Hai korang,

Jumpa lagi kita dalam blog yang sentiasa menceritakan tentang cetak TShirt untuk apa sahaja aktiviti anda dimana sahaja anda berada.

Tadi masa saya duk tengok album2 lama, tiba2 teringat balik macamana kitaorang start buat bisnes TShirt ni 7 tahun lepas.

Time tu bukan macam sekarang ni sebab sekarang dah ada meja printing KHAS. Ok sikit.

Dulu..masa mula2 buat bisnes cetak TShirt ni, ada jugak print baju atas lantai. Tak sempat nak ambik gambar time tu. Tertonggeng2 nak print selai baju. Pastu malam kena urut sebab sakit pinggang.

Hari ni saya nak kongsi sikit ngan korang TShirt2 & bagaimana cara kitaorang cetak TShirt tu walaupun tempat terhad.

Sebelum tu…cuba korang tengok antara TShirt yang bagi saya agak kreatif hasil tangan customer2 kitaorang. Baju2 ni hasil printing kitaorang masa mula2 masuk dalam bisnes cetak baju ni.

 

Ni antara gambar TShirt dulu2 sebelum kitaorang ada meja printing KHAS tu. Masa ni wife yang buat full time tapi saya kerja kerajaan lagi masa ni.

Kira2 sebelum tahun 2015 ni. Tu yang jemur ikut dan je tu.

Kalau korang nak tahu…baaaaanyak betul beza cetak baju dulu2 & sekarang. Nak tahu tak?

 

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Antara beza cetak TShirt dulu2 & sekarang ialah :

Dulu…..jemur baju main ikut dan je mana2 sempat & muat. Ada atas katil, ada kat luar rumah, ada atas meja, atas lantai dll.

  1. Ni jemur atas meja printing. Time ni ruang printing kecik lagi. Sebelah dinding tu belum pecah lagi. Tahun 2013 baru start besarkan kedai tu. 

     

     

Alahai…segan lak nak tunjuk. Time ni keringkan atas katil tidur dalam rumah je. Masa 2011 ni printing atas meja makan lagi. So…sebab desperate sangat tak ada tempat nak jemur, mintak kebenaran mak mertua jemur atas katil time tu.

Mak mertua cakap….no problem menantuku, janji bawak masyuk duit, mak setuju je nak…..hehehe. Sib baik mak mertua tak baca blog ni….hehehe.

Ni jemur atas meja makan. Masa printing tu memang cari masa bukan tengah makan.

Kalau nak makan kitaorang printing jugak, mau kena halau dari rumah. Jadi si tanggang nanti…hehehe. Tak pasal2 kami jadi batu atau peti ais nanti…

Free2 je dapat jadi anak derhaka…..tak ke haru biru tu.

Tshirt Kartun

Yang ni satu lagi baju yang kitaorang terpaksa jemur atas katil. Kalau jemur kat luar, takut kena curi nanti. Baik tumpang katil mak je…nasib baik mak sporting. Tq bonda.

 

Dulu printing guna papan yang dimasukkan dalam baju sehelai2.

Bila dah masuk papan, baru saya letak atas meja untuk dicetak.

Cam gambar bawah ni….

Tshirt Kartun

Cuba tengok dalam baju tu ada papan kan?

Camtu lah kami belajar printing dulu. Masukkan satu2 papan dalam baju, pastu letak atas meja untuk printing.

Bila dah masukkan papan, pastu kami start print macam atas ni.

Masa ni tempahan tak sebanyak sekarang. So..setakat 2 lai sekali cetak masih mampu buat lagi.

Tapi sekarang kalau order 2 ke 3 ribu lai sebulan, kalau masih guna cara camni, mau tak sempat nak gi kencing kot.

Mak mertua pun makan atas lantai je sebab meja makan dah jadi meja printing utama…..hehehe.

Time ni kalau guna jugak meja makan, baru le jadi Si Tanggang nanti….hehehe.

Last2 kena buat gak kedai tepi rumah.

Apa yang termenung tu dik? Macam pandai sangat duk depan komputer. Main game le tu.

Orang sibuk printing dia main game. Tengok tempat kami printing dulu, dah macam dilanggar todak je…. 🙂

Ni lah rupanya kedai yang kitaorang bina pada 2013 sebab dah tak tahan banyak sangat order masuk, sampai dah tak cukup tempat nak print.

Alhamdulillah….akhirnya siap le cam gambar bawah ni..

Opppsss….sori…silap gambar.

Cam bawah ni ye….

So…bila dah ada meja camni & ruang lebih besar, senang le kitaorang nak siapkan order dengan kuantiti yang lebih besar.

Kalau tak…jenuh le menunggu, bila nak siap baju. Time tidur pun kena printing jugak kot sebab dah terdesak sangat tak ada tempat nak print kan…

Alhamdulillah…memang melimpah ruah rezeki kami dengan sokongan korang semua.

Apa yang saya nak kongsikan ni, bagaimana saya bermula dari bawah & dari susah.

Apa sahaja yang kita buat, kalau kita start dari susah…In Sha Allah bila kita dah senang & kita susah balik. Mudah untuk kita naik balik nanti.

So..pada korang yang tak sabar2 nak dapatkan TShirt grup korang cam yang kami pernah buat sebelum ni, follow je step bawah ni….

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ok..nanti saya cerita lak camane kitaorang besarkan lagi bisnes kitaorang dari satu bengkel ke 2 bengkel sebab dah tak cukup ruang nak print.

Pastu, bagaimana kitaorang beli mesin sulam & mesin printing untuk mudahkan lagi cara printing kitaorang.

Tunggu ye……..

Selain daripada boleh buat design tu sendiri, kitaorang ada jugak sediakan design yang dah siap nak print.

Tunggu korang pilih je. Terus boleh print.

KLIK BAWAH NI UNTUK CONTOH DESIGN TSHIRT HARI KELUARGA


 

KLIK BAWAH NI UNTUK CONTOH DESIGN TSHIRT KELAS

 

 

KLIK BAWAH NI UNTUK CONTOH DESIGN TSHIRT REWANG/BEKWOH/KAHWIN

 

Ok…sampai jumpa lagi dilain masa… nak order TShirt bagitahu kami ye…

Baiiiii…..

Yang Ikhlas,

Abg Nik & Kak Salina

Download katalog BARU dari Gildan, Enzo & Oren Sport DISINI & start buat TShirt Kelas atau apa sahaja aktiviti anda!!!

Hai & Salam Cetak Baju kepada semua,

Apa khabar semua? Semoga korang sihat2 le selalu hendaknya.

Masa artikel ni ditaip, ada lagi beberapa hari lagi Syawal nak habis. Korang dah puas beraya sakan ke?

Ok…pada yang dah start nak cari TShirt untuk aktiviti korang, kat sini saya nak promote kat korang antara TShirt BARU keluar dari brand ENZO, GILDAN & OREN SPORT.

Korang boleh cetak apa sahaja yang korang nak sesuai dengan bajet korang sendiri.

 

Setiap tahun, semua company TShirt akan update Katalog mereka supaya Tshirt yang mereka jual tak out of date.

Kalau dia jual TShirt sama je setiap tahun, nanti customer cepat jemu & lari ke lain nanti.
So..baru2 ni, supplier UTAMA kami iaitu GILDAN, OREN SPORT & ENZO dah keluarkan katalog baru.
Klik LINK bawah ni untuk DOWNLOAD KATALOG2 BAJU TERSEBUT & START ORDER BAJU untuk apa sahaja aktiviti anda!

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

ENZO
KLIK LINK BAWAH NI UNTUK DOWNLOAD KATALOG ENZO!
KLIK LINK BAWAH NI UNTUK DOWNLOAD KATALOG OREN SPORT!
KLIK LINK BAWAH NI UNTUK DOWNLOAD KATALOG GILDAN!
Bagi anda yang dah daftar jadi ejen, anda akan dapat senarai harga dalam bentuk Excel untuk mudah bagi anda refer kelak.
TAPI nak ingatkan…untuk dapatkan harga ejen, ada syarat2nya & bukan dah jadi ejen terus dapat harga ejen.
Bagi yang belum daftar ejen, anda boleh daftar seperti dibawah ye. Dapat FREE Ebook lagi.
Antara baju2 baru yang ada dalam Katalog2 BARU tu ialah seperti dibawah ni…
Kalau nak detail, klik SINI atau KLIK kat Katalog Enzo kat atas nun untuk lihat baju2 BARU yang ada.
Oren Sport pun banyak baju BARU juga…
Dan macam2 lagi. Semuanya korang boleh tengok sendiri di atas sana atau KLIK SINI.
Ada macam2 lagi jenis baju sebenarnya yang korang boleh pilih sesuai dengan bajet korang.
Kami ada TShirt 4SQUARE (Cotton & Microfiber), Arorasport dan Matahari (Empiric).
 Semuanya bergantung pada citarasa anda sendiri.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Sebagaimana biasa…mari saya kongsikan dengan korang baju2 yang saya sempat upload sebelum ni ye..

Yang ni guna teknik halftone. Halftone ni ialah teknik dot dot dot yang saya pernak cerita sebelum ni. Sesuai untuk design real tapi 1 kaler print je.

Contoh cam bawah ni…nampak macam real jue.

So..nampak macam real je kan. Korang pun boleh jugak nak buat kalau nak. Semua kitaorang yang tukarkan ke halftone nanti.

Yang ni grup nak gi bercuti ni. 2 kaler print. Biasanya grup hiking atau yang aktif bersukan ni, kitaorang suggest guna baju microfiber brand Gildan sebab baju tu sejuk & cepat serap peluh.

Korang tengok je kat katalog Gildan & cari baju jenis microfiber. Macam2 jenis ada.

Yang camni pun ramai yang order. Ada nama & nombor kat belakang. Sesuai buat bersukan.

Yang ni baju family day. Print pink atas baju biru. Actually nampak je atas baju tu tapi guna kamera yang cikai sikit…..hehehe. Tu macam blur sikit tu. Siap nama sorang2 lagi.

So..apalagi..jom le order sekarang….

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Ok…sampai jumpa lagi & kami sentiasa melayan setiap pertanyaan anda…In Sha Allah.

Yang Sentiasa Membantu,

Abg Nik & Kak Salina

Baju Rewang ~ www.ainixtshirt.myshopify.com

Baju I Am ~ www.mohcetakbajuiam.com

Baju Kelas ~ www.cetaktee.com

Kenapa anda perlu ORDER Cetak TSHIRT dengan kami di www.mohcetakbaju.com…..?

 

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Apa khabar semua!

Pada yang sedang mencari TShirt untuk apa sahaja aktiviti anda….inilah masa & tempatnya kerana anda sedang melihat kepada website yang telah menyediakan TShirt untuk beribu2 orang pelanggan sejak 2010 lagi.

Bagi yang baru melawat blog kami atau dah lama lawat, disini saya bagi beberapa sebab SERIUS kenapa anda PERLU pilih kami berbanding SUPPLIER yang lain :

  1. Dalam blog ni kami ada sediakan macam2 jenis TShirt SIAP (Readymade) daripada brand Oren Sport, Enzo, 4Square, Empiric, Gildan dan Arorasport.Anda KLIK je mana2 katalog baju kat atas nun ikut selera & citarasa anda.

  2. Kami juga ada sediakan contoh2 design TShirt untuk anda pilih seperti TSHIRT KELAS, TSHIRT REWANG/KAHWIN & TSHIRT FAMILY DAY.

  3. Kami juga ada sediakan <<TEMPAT>> nak design baju tu kalau anda sendiri tak ada lagi idea nak print.

  4. Kami ada beberapa jenis cetakan….antaranya Silkscreen printing, flocking(baldu), sulaman, heat press & emboss (timbul)

  5. Kami start bisnes ni secara online sejak 2010 lagi (7 tahun) dengan tempahan melebihi 100,000 helai sehingga kini. Alhamdulillah…kami agak berpengalaman.

  6. Kami juga ada buka peluang kepada sesape sahaja diluar sana untuk jadi ejen kami – boleh buat duit dengan bisnes TShirt & BUKAN sekadar order TShirt je.

  7. Bisnes kami sangat AKTIF & In Sha Allah setiap soalan akan dijawab segera sebab ini memang periuk nasi UTAMA kami.

  8. Kami juga sediakan macam2 jenis TShirt….ada cotton, lacoste, microfiber, dry fit, cotton interlock, honeycomb, polyester, baju korporat F1 dll.

  9. Kos pos kami FREE Semenanjung Malaysia & kami tanggung separuh ke Sabah Sarawak.

  10. Kami dah pos ke seluruh dunia sehingga ke Korea Selatan, UK, Singapore, Jordan, Brunei & Poland.

  11. Kalau dalam Malaysia ni…kami dah pos hingga ke ceruk kampung seluruh Sabah Sarawak & Semenanjung. Hingga ke tempat yang tak ada kedai TShirt pun kami dah sampai.

  12. Kami TAK PUTUS2 memberikan TIPS2 untuk anda berjaya dengan bisnes TShirt masing2 melalui emel2 TAK KISAH anda order atau tak dengan kami.

  13. Kami bukan je terima baju readymade tapi custom made pun kami terima (dengan syarat2 tertentu)

  14. Kami akan siapkan design untuk customer jika customer tak reti nak designkan design mereka (dengan syarat2 tertentu)

  15. Kami pernah pulangkan duit semula & ganti TShirt yang rosak jika perlu. Kami berniaga kerana Allah…In Sha Allah.

  16. Kami sentiasa bantu betul2 sape2 saje diluar sana untuk yang nak join buat duit dengan kami sebab kami tahu jika kami bantu orang lain buat duit, In Sha Allah…Allah juga akan bantu kami.

  17. Kami menerima macam2 jenis TShirt untuk macam2 aktiviti anda selagi tak salah disisi undang2 & tak langgar prinsip kami.

     

 

Apa yang saya senaraikan diatas ni, bukan untuk menunjuk2 atau berbangga diri tapi memberitahu perkara sebenar.

Kalau tak bagitahu, anda tak kan tahu kan?

So…dengan sebab2 atas ni, anda akan lebih YAKIN untuk order TShirt design sendiri dengan kami nanti….betul tak?

Tapi akhirnya terpulang kepada anda sendiri sebab anda yang akan buat keputusan BIJAK anda sendiri.

Kalau anda tergerak hati nak order TShirt tu dengan kami, ikuti langkah2 dibawah ni ye.

 

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

TIPS BISNES TSHIRT HARI INI :

Jangan sekali2 kita memburuk-burukkan pesaing kita.

Peniaga yang HEBAT akan jadikan pesaing mereka sebagai

rakan yang membantu mereka sama2 berjaya dalam

bidang mereka!

 

Hari ni saya nak kongsikan dengan anda antara TShirt2 yang saya tak sempat upload sebelum ni, saya upload kat sini untuk anda boleh refer camane nak buat design TShirt anda tu nanti ye. Termasuk TShirt2 lai sebelum ni…..untuk tatapan anda.

 

Harap2 anda enjoy dengan macam2 TShirt yang kami dah siapkan sebelum ni untuk tatapan anda ye…

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 


Ok…sampai jumpa lagi & nantikan kemunculan TSHIRT BARU & KATALOG BARU GILDAN, ENZO , OREN SPORT & ARORASPORT dalam artikel akan datang ni ye.

Macam2 stail TShirt BARU yang ada. Tunggguuuuuuu!!!!!!

Yang sangat2 benar,

Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

Tshirt BARU & Design TShirt Kelas untuk pilihan anda…..

Flocking atau Baldu….kami juga boleh supply untuk anda!

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Selamat berjumpa kembali setelah seminggu beraya sakan bersama keluarga tercinta.

Sekarang ni kitaorang dah start balik dah kerja kitaorang & pada sape2 yang dah plan nak tempah baju tu, boleh order sekarang sebelum kitaorang sibuk balik.

Pada kebiasaannya…lepas raya ni, ramai customer kitaorang yang start order TShirt kelas diaorang.

So….kepada korang yang nak order TShirt kelas atau apa sahaja TShirt korang, inilah masa yang sesuai sebab masih ada masa lagi boleh pakai TShirt tu sama2 nanti.

Kalau order dah hujung2 tahun…tak syok sangat sebab nanti sorang2 je pakai TShirt tu nanti.

Pada korang yang selalu follow blog kitaorang ni….nak bagitahu ni. Oren Sport ada TShirt baru.

Bawah ni antara TShirt2 BARU Oren Sport yang baru keluar melalui katalog baru diaorang…

 

 

 

Ada hoodie, F1 lengan panjang untuk muslimah, ada Raglan microfiber & beberapa lagi baju baru di katalog Oren Sport.

Cantikkan…

Kalau nak tengok design baju2 lain, korang KLIK kat katalog Oren Sport diatas nun untuk lihat macam2 lagi brand baju yang ada.

Kalau korang guna HP, klik kat bahagian menu kat bawah header blog atas nun & skrol ke bawah2 untuk pilih katalog baju yang ada ye.

Selain daripada tu, kitaorang ada jugak Contoh Design Baju Kelas & Contoh Baju Rewang untuk pilihan korang.

Design2 ni semua mudahkan korang untuk buat TShirt korang tanpa pening2 nak pilih design yang macamana yang nak diprint…

Bagi ejen2 TShirt kitaorang yang dah ada nombor ejen, kitaorang akan emelkan ke emel masing2 selepas kitaorang bagi emel ye.

So…cam biasa….

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Bagi yang mencari design Tshirt kelas, kami juga ada sediakan pelbagai jenis contoh design yang korang boleh pilih kalau korang tak ada idea nak print ye.

Tapi semuanya terpulang pada korang samada nak pilih design kitaorang atau korang boleh buat sendiri.

Ni antara contoh design yang kitaorang offer kat korang….

Apa yang korang boleh buat ialah…..pilih kod mana yang korang nak, tentukan kuantiti tempahan & jenis baju.

Pastu bagi detail tu kat bawah ni…

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

In Sha Allah kitaorang akan bagi harga segera nanti ye….

TShirt boleh pilih kat bahagian atas nun bawah header blog kitaorang tu ye…

TAPI..kalau ada design atas ni yang korang tak berkenan & rasa nak buat sendiri lagi puashati, korang klik button bawah ni untuk buat design tu sendiri. Mudah je…

So…semuanya terpulang pada korang camane nak order TShirt tu ye. Lukis tangan pun boleh…janji ada design yang korang boleh tunjukkan.

So…apa tunggu lagi. Hanya tinggal beberapa bulan je lagi sebelum tahun 2017 ni tamat. Kalau dah habis Tahun 2017 ni, takut korang menyesal nanti sebab tak sempat pakai sama2 nanti.

Oklah…cam biasa…apa cerita cetak TShirt kitaorang sebelum ni ye…

Design yang ni memang sempoi sebab buat 2 kaler atas baju jenis microfiber. Kombinasi warna pun cantik. Memang saya puashati sangat2 dengan design yang ni.

Yang ni design biasa untuk kaki panjat gunung ni. Customer yang suka hiking ramai jugak order dengan kitaorang. Diaorang guna baju microfiber brand Gildan sebab baju tu cepat kering & tak berbau kalau berpeluh.

Yang ni cetak atas baju muslimah brand Oren Sport. Design asal tu kitaorang edit balik ikut yang diaorang ni…so, inilah hasilnya.

Jauh customer ni…dari Sarawak kalau tak silap. Cuba tengok kat baju tu macam ada ternaik sikit kan? Yang itu kitaorang letak papan supaya masa print tu, butang baju tak ganggu blok printing.

Kalau tak letak papan, nanti design masa print tak sharp. So..kena letak lapik papan supaya kualiti printing lebih cantik.

Yang ni sama seperti diatas tapi yang roundneck tak perlu letak lapik papan sebab butang tak ada. So…masa print, smooth je.

Cetakan atas sejadah. Saya pernah upload design ni kat INSTA & FB sebelum ni tapi kat sini belum lagi.

Sejadah bahagian belakang pun kitaorang pernah print. Printing guna material sama macam print TShirt. Still guna silkscree printing jugak.

So…itu je yang saya sempat upload dalam blog hari ni.

Kalau ada nak order TShirt, bagitau segera ye.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Sampai jumpa lagi…baaaaiiiiii….

Yang Sentiasa Membantu,

Abg Nik & Kak Salina

Sape nak TShirt FREE sambil buat duit raya di www.mohcetakbaju.com?

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Salam Ramadhan buat semua umat islam di seluruh dunia (blog ni sampai luar negara boleh tengok) & salam cetak baju pada non-muslim.

Sape nak TShirt FREE sambil2 buat duit raya…..angkat tangan cepaattttt!!!!

Sempena Ramadhan 2017 ni, kami di http://www.mohcetakbaju.com nak buat amal jariah sambil bersedekah sikit terutamanya pada pelanggan2 kami.

Cer tengok gambar kat atas ni & korang berpeluang dapat TShirt FREE ikut kuantiti tempahan yang korang order.

Peluang ni sape2 je boleh dapat…tak kira untuk dijual balik atau nak guna sendiri.

Tapi peluang KHAS ni hanya terhad dalam Ramadhan ni je, dari 26/05/2017 hingga 24/06/2017 sahaja iaitu hingga sehari sebelum raya jer…lepas tu dah tak ada dah promosi ni.

Kalau tak faham…meh saya explain balik :

  1.  Kalau korang tempah TShirt BERCETAK dalam 20 ke 39 lai, korang dapat TShirt FREE sehelai jenis roundneck cotton brand 4square siap cetak biasa 1 warna – ikut korang nak cetak apa pun atas baju tu.
  2. Kalau korang tempah TShirt BERCETAK dalam 40 ke 69 lai, korang dapat TShirt FREE sehelai jenis roundneck cotton siap cetak special 1 warna(flocking atau emboss) – ikut korang nak cetak apa pun atas baju tu.
  3. Kalau korang tempah TShirt BERCETAK dalam 70 ke 99 lai, korang dapat TShirt FREE sehelai jenis BERKOLAR siap cetak APA SAHAJA JENIS CETAK – ikut korang nak cetak apa pun atas baju tu.
  4. Kalau korang tempah TShirt BERCETAK dalam 100 lai ke atas, korang dapat TShirt FREE sehelai ikut suka nak TShirt APA PUN siap cetak APA SAHAJA JENIS CETAK – ikut korang nak cetak apa pun atas baju tu.

Korang dah faham tak? Sekarang ni..kalau korang order siap cetak, TShirt FREE tu pun siap cetak TAPI kalau korang order TShirt kosong, so, TShirt FREE tu pun TShirt Kosong ye….

So…bukan je korang dapat buat DUIT RAYA dengan menjual TShirt TAPI korang dapat lagi TShirt FREE yang korang tak akan dapat dibulan2 biasa.

Pada korang yang nak buat TShirt grup macam TShirt kelas, keluarga, reunion, konvoi, kahwin dll memang sesuai sangat kalau nak order untuk kuantiti yang saya sebutkan tu.

Tawaran ni bukan selalu kami buat sebab kos nak cover TShirt FREE siap cetak tu bukan sikit sebenarnya tapi sebab niat nak buat amal jariah disamping nak bantu korang buat duit untuk raya ni sekali.

So….korang tunggu apa lagi.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Tapi kalau sape2 daftar jadi ejen, korang ada peluang untuk dapat SPECIAL PRICE untuk next order (jika cukup syarat).

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Jom order sekarang….kalau korang nak guna lepas raya pun tak ada masalah, janji DEPOSIT mesti dibuat dalam tempoh tawaran tu dari 26/05 hingga 24/06/2017 untuk dapatkan TShirt FREE tu ye.

 


CETAK TSHIRT GUNA FLOCKING ATAU BALDU….korang nak tak?

Korang pernah tengok tak cetakan jenis BALDU macam atas ni?

Ada rasa nak buat tak?

Cetakan jenis camni kita panggil FLOCKING.

Biasanya cetakan camni 1 warna je tapi design dia timbul & rasa macam baldu.

Memang cantik kalau buat atas TShirt & jarang2 orang buat.

Cumanya kos dia agak mahal sebab sehelai kertas FLOCK tu pun mahal jugak. Tapi tak le mahal gilleer..korang masih mampu sebenarnya.

Kalau nak murah sikit, buat kecik macam saiz lencana sekolah camtu.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Tapi kalau korang nak FREE TShirt FLOCK ni…senang je.

Korang order apa sahaja TShirt 40 lai ke atas dari kitaorang & korang dapat FREE sehelai TShirt siap cetak termasuk Flocking ni.

TAPI tawaran ni terhad sehingga 24/06/2017 ni je ye.

So..kalau korang nak order TShirt siap FLOCK ni bagitahu segera ye sebab warna dia TERHAD & takut cepat habis stok nanti.

Ni antara kaler yang ada & cepat order, cepat dapat nanti ye.

Oklah….selain dari 2 cerita diatas, saya nak kongsi jugak cerita cetak TShirt yang kami siapkan sebelum ni ye..

Ni cetak bahagian dada 2 warna. Kalau tengok kat gambar atas nun, saya terpaksa letakkan papan kecik dalam baju supaya senang nak print.

Kalau tak…takut nanti masa print blok printing tersangkut kat butang baju atau sambungan kain kat bahagian tepi baju tu.

So..kalau letak papan kecik, baju tu akan ternaik sikit & bila print, tak ada dye yang tak sharp nanti.

Kualiti kena jaga walau beribu order sekalipun. Kalau tak..takut customer serik nak order lagi nanti.

Tapi kan….kalau tahu teknik nak print atas baju berkolar, tak yah letak papan pun boleh.

Macam gambar atas ni. Tekniknya mudah je…bila buat design atas blok, letak kat bahagian tepi betul supaya blok tak sangkut kat butang nanti.

Yang ni simple je…2 kaler print.

Nasib baik customer bagi design dalam Ai, so senang nak pecahkan kaler.

Saya print je terus dari design asal. Tak payah banyak kerja.

Caj edit design pun saya tak caj ni sebab mudah nak print.

Tshirt kitaorang ni selalu dapat order dari Sabah & Sarawak jugak.

Macam TShirt atas ni…geng2 hiking yang nak naik Gunung Kinabalu.

Kalau korang nak tahu, orang Sabah & Sarawak pun bertalu2 customer order.

Mungkin diaorang rasa harga kitaorang reasonable kot berbanding order disana.

Lagipun…sape2 yang duduk ceruk Sabah Sarawak pun dapat merasa TShirt dengan design sendiri ni sebab courier dah boleh masuk ke mana saje sekarang ni.

Yang cetak kaler gold atas TShirt cotton. Cumanya print Gold ni mahal sikit dari print biasa.

So..pelanggan yang ada bajet mahal sikit, diaorang sanggup bayar walaupun agak mahal.

Oklah…setakat ni sajelah dulu ye.

INGAT…tawaran ni akan berjalan sehingga 24/06/2017.

So…apa tunggu lagi.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Kami tunggu tempahan anda ye!

Baaaiiiiiii…..tatatata…tititi…tutututu..

Selamat Berpuasa semua!

Ikhlas Dari :

Abg Nik & Kak Salina
www.mohcetakbaju.com

Ada student mampu buat duit sebanyak RM53,925 untuk 1 tempahan dengan kami… apa kata anda?

 

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Apa pendapat korang dengan tajuk diatas?

Korang yang baca cerita ni pasti rasa TERBAKAR & RENTUNG bila saya sharekan pasal budak ni yang boleh jana RM53,925 hanya dengan 1 tempahan dengan jumlah tempahan 3,232 helai keseluruhan.

DEMI ALLAH….budak ni memang betul2 order dengan kami & sekarang ni pun saya tengah siapkan order dia ni. Masih tinggal beberapa group lagi yang belum saya siapkan. Hampir 80% dah siap.

Tapi bagi menjaga periuk nasi student ni, saya terpaksa rahsiakan tempahan dia ni. Takut ada yang jeles atau tak jadi order dengan dia nanti.

Baca cerita bawah ni sampai habis untuk korang tahu RAHSIA budak ni dapat jana sebanyak RM53K tu ye…

Sebelum tu saya cerita sikit pasal budak ni secara ringkas.

Dia baru berumur 16 tahun. Tingkatan 4 di sebuah sekolah diSemenanjung.

Mula2 tu dia tunjukkan design2 yang dia nak jual kat student2 sekolah seluruh Malaysia kat saya.

Bila dah berbalas2 mesej, emel & Whatsapp, baru lah saya bagi final price.

Target asal 1,000 helai. So…saya bagi harga semurah mungkin yang saya masih dapat untung untuk kuantiti 1,000 helai tu.

So….bila dah dapat harga untuk beberapa design ikut warna baju, dia pun start promote melalui FB Group dia.

Apa yang dia cakap & apa ayat yang dia buat bagi orang CEPAT terpengaruh & tertarik dengan promosi dia tu?

Nak tahu ke????

TUNGGGGGGUUUUUUU…SELEPAS IKLAN INI….

KINI KAMI SEDIAKAN TSHIRT COTTON & MICROFIBER UNTUK ORANG BERSAIZ BESAR, DARI 4XL KE 8XL.

DAPATKAN SEGERA DARIPADA KAMI…..KLIK SINI UNTUK TENGOK BAJU SAIZ BESAR SECARA DETAIL.

 

OK…kita sambung balik cerita kita sebelum ni.

Camane budak ni dengan mudah dapat mempengaruhi student2 seluruh Malaysia untuk order TShirt dengan dia.

Salah satunya….dia guna alasan yang biasa orang TERDESAK nak duit buat iaitu sape nak buat duit sampingan.

Pastu dia offer satu sekolah seorang wakil je untuk jadi ejen dia. Maknanya wakil ni akan dapat komisyen atau untung sendiri atas baju yang dia jual kat sekolah tu.

Siapa cepat, dia dapat. Alhamdulillah….ada 39 wakil dari 39 sekolah yang setuju jadi ejen dia & ejen2 ni jugak dapat buat duit sama macam dia.

Ok…saya bagi contoh sikit ye…

Ada satu sekolah tu order paling banyak 243 helai. So…katakan dia ambik untung just RM3 je sehelai. So, dia akan dapat untung RM243 X RM3 = RM729.00 untuk 1 sekolah ni.

Kalau total 3,232 helai dia order seluruh Malaysia & just ambik untung RM3 je sehelai…so, RM3 X 3,232 helai = RM9,696.00 jumlah untung semua sekali.

Saya tak tahu dia ambik untung berapa RM. Itu just agakan saya je.

So..kalau dia ambik untung RM3 je sehelai pun, buta2 dia dapat RM9,696.00 atau kat RM10,000.00. Amaun yang sangat besar bagi student berumur 16 tahun macam dia….wowwww!!!

So….ada yang rasa fed up atau stress sebab tak dapat buat duit dengan bisnes TShirt ke?

Kalau budak umur 16 tahun boleh jana duit sebanyak ini, apa lagi korang yang lain?

Bawah ni bukti senarai tempahan yang dia buat tu. So…ada beberapa sekolah lagi yang belum siap & belum bayar. Bila dah settle semua nanti, saya akan bagi hadiah sikit kat dia nanti. SPECIAL GIFT yang ejen lain tak pernah dapat.

 

Selain daripada budak ni, ada sorang lagi yang juga ambik order seluruh Malaysia. Budak sekolah jugak tapi dia baru lepas SPM.

Masa dia order hari tu, result SPM belum keluar & sekarang dah masuk U pun.

Budak ni order dalam 670 helai dengan jumlah RM14,073.50. Jumlah yang agak besar bagi seorang student.

Yang ni pun kitaorang tengah siapkan & kami cuba pulun habis2an untuk siapkan segera.

So..bayangkanlah..kalau dia ambik untung RM5 sehelai X 670 helai = RM3,350.00. Dapat juga dia duit atas angin untuk belanja dia kat U.

Tapi tu kalau dia ambik untung RM5. Kalau lebih lagi, mungkin lagi banyak untung dia dapat.

Ini adalah 2 contoh student yang dapat buat duit hanya dengan jadi orang tengah untuk bisnes TShirt ni.

Ramai lagi yang macam ni tapi dalam kuantiti yang kurang daripada ni.

Tapi ada jugak yang order bertalu2 & non stop tapi kuantiti tak tentu. Orang macam ni pun boleh dapat untung setiap kali dia order baju tu.

Kalau korang rasa bisnes TShirt ni tak mampu bagi duit tambahan pada korang, korang memang silap besar.

Selagi manusia atas dunia ni semakin membesar & sentiasa pakai baju, bisnes ni In Sha Allah akan kekal sampai hari kiamat.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Oklah…..kitaorang tunggu tempahan korang ye.

 



ANDA CARI TSHIRT HARI KELUARGA UNTUK LEPAS RAYA NI KE(untuk anda sendiri atau pelanggan anda)?

Jika anda sekarang mencari2 TShirt untuk Hari Keluarga anda atau pelanggan anda, kami ada sediakan.


Ni antara contoh2 Koleksi design TShirt Family Day yang sempat kitaorang sediakan untuk korang.

Ada 36 jenis design KHAS untuk korang yang pening & tak tahu nak buat design TShirt Hari Keluarga korang.

Kalau nak tengok banyak lagi, KLIK BUTTON dibawah ni & korang pilih je design mana yang korang berkenan.

Lepas tu…..

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

KLIK BUTTON DIATAS UNTUK LIHAT MACAM2 CONTOH DESIGN TSHIRT HARI KELUARGA!


TSHIRT BARU BRAND 4SQUARE DI http://www.mohcetakbaju.com!

Dapatkan pelbagai jenis TShirt BARU brand 4square HARI INI di http://www.mohcetakbaju.com!

Jika anda bersaiz besar & nak guna baju dari saiz 4XL ke 8XL. Kitaorang ada TShirtnya……

Jika anda nak baju berkolar untuk budak, kami juga ada sediakan….

Nak detail KLIK BUTTON bawah ni untuk lihat macam2 jenis baju yang kami ada ATAU letak mouse kat page 4square diatas untuk lihat macam2 lagi design baju yang ada ye….

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Oklah…apa cerita cetak baju kitaorang baru2 ni ye?

Yang ni rasa pernah upload sebelum ni tapi gambar yang ni nampak lebih jelas sikit.

Ni tshirt kelas hasil kreativiti customer sendiri. Cuma design depan tu je yang edit dari design sblm2 ni. Tukar tahun je.

Logo burung helang tu print guna silkscreen printing. Bukan stiker tu. Memang cantik & nampak naik bila print atas baju kelabu tu. Belakang nama & nombor cam biasa.

Ni antara contoh design doodle yang saya pernah print sebelum ni. Kalau korang nak order TShirt design doodle ni, KLIK SINI & skrol ke bawah2 untuk lihat macam2 stail design doodle kitaorang ada.

Ni TShirt kelas yang saya sempat upload. Kalau ikutkan ada macam2 tshirt kelas yang kitaorang nak tunjuk tapi takut boring lak nanti.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Jom order TShirt dengan kami untuk apa sahaja aktiviti korang.

Korang mesti syok punya & mesti puashati punya.

So…jumpa lagi dilain siaran. Baaaaaiaiiiiiii…..

Ikhlas Tapi Dekat,

Abg Nik & Kak Salina

Mau mengalir air mata bila teringat time pakai TShirt BATCH kitaorang…..

 

Hai & Salam Cetakbaju semua,

Berjumpa lagi kita dalam blog http://www.mohcetakbaju.com…Stesen Cetak TShirt Online Anda!

Jika anda dah penat berpusing2 cari tempat buat TShirt untuk apa sahaja aktiviti anda, apa kata cuba anda singgah jap kat sini.

Kami ada macam2 jenis TShirt untuk anda pilih.

Senang je. Anda pikirkan camane nak buat design tu & kami pindahkan ke TShirt untuk aktiviti anda tu.

 

Antara TShirt yang paling banyak dapat sambutan di blog kami ialah TSHIRT BATCH.

Apa tu TSHIRT BATCH?

TSHIRT BATCH ni customer order untuk aktiviti reunion atau group diaorang yang lahir tahun yang sama, masuk sekolah sama2, masuk kolej atau U sama2, masuk kerja sama2 dan macam2 lagi aktiviti yang libatkan anda buat sama2.

Contohnya ; macam TShirt bawah ni….

Macam TShirt ni…customer ni buat untuk batch diaorang yang lahir Tahun 1967. So, bila buat reunion bila ramai2 pakai baju tu, nampak cantik & sedondon je.

Yang ni memang terang2 customer tulis BATCH 03. So..memang dah tahu geng ni memang grup yang lahir 2003 atau masuk sekolah tahun 2003. Bila pakai2 ramai….bangga je sebab ada baju sedondon.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Jika anda inginkan satu kenangan yang tak boleh dilupakan dengan group anda, baju batch boleh jadi satu kenangan untuk anda.

Bayangkan bila grup yang dah lama tak jumpa, pastu buat reunion & TShirt sama lak tu.

Pastu update dalam FB atau Instagram, konfem jadi kenangan yang terindah untuk anda.

Pastu grup lain lak tengok…mesti jelllllesss punya.

Macam gambar atas ni. Masa ni mungkin tengah sekolah menengah. Tunggu time dah kerja atau dah kawin nanti. Masa tu dah bawak haluan masing2.

Masing2 dah ada kerja sendiri & ada family sendiri.

Pastu buat reunion & imbau kembali gambar ni. Kemudian cerita lak kat pasangan & anak2.

Mau mengalir air mata bila ingat balik cerita time ni.

Hanya dengan satu gambar je….boleh ceritakan macam2 cerita.

So…pada yang terniat di hati nak buat TShirt BATCH untuk grup anda, inilah masanya.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Terpulang pada anda. Nak buat apa sahaja TShirt untuk aktiviti anda. Bagitau je kami cepat ye….

Ok…hari ni saya nak kongsi ngan anda, antara contoh2 design baju batch yang kami pernah buat sebelum ni ye…

 

Biasanya baju batch ni ada tahun atau nombor yang sama je setiap tahun. Tahun atau nombor ni melambangkan tahun lahir, tahun masuk kelas sama2 atau tahun baju tu dibuat untuk group tu.

So, bagi anda yang ada planning nak buat baju batch anda, apa tunggu lagi….boleh order terus dengan kami.

Kalau lambat2 nanti melepas atau dah masing2 bawak haluan masing2 nanti. Tak sempat nak pakai sedondon nanti. Rugi lah nanti.

 

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Ok…sampai jumpa lagi di artikel akan datang. Baaaiiiii….

Yang benar2 benar,

Abg Nik & Kak Salina
www.mohcetakbaju.com
www.mohcetakbajuiam.com
www.ainixtshirt.myshopify.com
www.cetaktee.com

Bisnes TShirt boleh dapat income lumayan kalau betul cara…….

Hai & Salam Cetak Baju kepada semua,

Bertemu lagi kita dalam blog mohcetakbaju.com yang sentiasa bantu sape2 je kat luar sana untuk sama2 buat duit dengan kami…online atau offline.

Pada korang yang baru lawat blog kami ni, selamat datang diucapkan & cer survey kat blog kitaorang ni apa yang korang boleh dapat.

Kalau korang nak tahu, ada beberapa jenis pelawat yang masuk blog kitaorang ni.

  1.  Pelawat yang cari TShirt cetak sendiri untuk aktiviti diaorang sendiri.
  2. Pelawat yang tolong orang untuk buat design baju sendiri tapi tak ambik untung. Just tolong je.
  3. Pelawat yang BUAT DUIT dengan promote design diaorang sendiri & mintak kami buatkan.
  4. Pelawat yang BUAT DUIT dengan cari pelanggan untuk buat apa sahaja jenis TShirt untuk aktiviti diaorang.

Hari ni saya nak kongsi ngan korang pelawat no.3 & 4 sebab ramai jugak yang dah daftar ngan kitaorang untuk jadi ejen TShirt kitaorang.

Cuma nak bagitau je…jadi ejen kitaorang ni bukan macam ejen bisnes yang lain.

Kalau bisnes lain, nak jadi ejen senang je. Promote, ada orang order & terus dapat komisyen.

Kami bukan camtu.

Kami ajar korang buat bisnes TShirt dengan cara sebenar. Korang dapat harga ngan kitaorang & pandai2 le korang mark up sendiri nanti.

Camtu le kami belajar buat bisnes TShirt dulu2. Tak pernah pun saya mintak komisyen dengan supplier tapi saya sendiri struggle untuk ambik untung dari bisnes tu.

Saya nak bagi contoh beberapa orang pelanggan saya yang sekarang ni tengah order beberapa ribu lai dengan saya & mereka tak cetak baju tu sendiri. Just ambik untung atas angin je.

  1. AGENT 1 – Beliau mula deal dengan saya dari tahun lepas lagi & sentiasa order sehingga sekarang.Dia ambik order dari sekolah sekitar Sandakan, Sabah & setakat ni hampir 2,000 helai kot dah order dengan saya. Sekarang pun ada lagi order dia saya tengah siapkan. Dia guna semua tips yang saya berikan dalam emel selepas dia join menjadi ejen saya.
  2. AGENT 2 – Dia ni budak lagi. Baru form 4. Sekarang ni tengah siapkan order dia jugak hampir 2,000 helai.Dia ambik order dari semua sekolah seluruh Malaysia dengan 1 design tapi banyak kaler baju. Saya tak dapat tunjuk kat sini sebab nanti customer dia tahu dia buat dengan saya nanti.
  3. AGENT 3 – Dia ni lepasan sekolah. Baru lepas SPM. Tempahan dia dalam 1,000 helai jugak. Sama macam tadi…dia ambik order budak sekolah seluruh Malaysia.Yang ni baru lagi & belum start lagi print baju dia sebab ada baju custom made kena buat.
  4. Agent2 lain – Yang lain jugak ada yang order tenggelam timbul. Ada banyak & ada sikit tapi itu bukan masalah. Janji ada je tempahan masuk.

Saya sendiri pun, Alhamdulillah…..kebelakangan ni order sekali ganda masuk berbanding tahun lepas.

Tu yang sekarang ni sebulan sekali baru update blog ni. Tak menang tangan nak layan customer yang berderu2 masuk sekarang ni.

Alhamdulillah…rasanya sebab kitaorang buat sistem ejen ni kot yang bertambah lagi order ni kot.

Ada je orang order nak buat TShirt diaorang. Syukur sangat2.

So…ini menunjukkan bisnes TShirt ni memang boleh buat duit & sangat lumayan kalau kena caranya.

Korang bayangkan jelah…..setiap hari manusia semakin membesar & diaorang ada macam2 aktiviti yang diaorang join.

So….orang pakai TShirt ni tak pernah habis. Ada je sepanjang masa.

Tu saya just promote kat Malaysia. Belum masuk oversea lagi tu. Kalau masuk oversea, lagi tak menang tangan kitaorang nak siapkan baju tu.

Sape2 yang nak join jadi ejen kitaorang, klik je link dibawah & masukkan detail korang.

Pastu tunggu emel2 yang masuk ke inbox korang untuk tips & bagaimana caranya nak buat duit dengan bisnes TShirt ni.

 

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Pada yang sedang mencari macam2 jenis TShirt readymade, saya ada sediakan macam2 jenis TShirt untuk pilihan korang.

Cer klik link2 bawah ni untuk pilih apa sahaja TShirt yang korang nak :

 

oren sport

 

 

 

 

So..ada 6 katalog baju readymade utk pilihan korang. Klik je mana2 yang korang suka & bagitau kitaorang nanti kod baju mana yang korang berkenan tu ye.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Ada lagi 2 pilihan baju…Raglan & Muslimah. Cer klik bawah ni….

 

Semua ada & semua bergantung pada korang sendiri. Tak tahu…tolong tanya ye.

Ok…apa cerita cetak baju kitaorang hari ni?

Yang ni special sikit sebab printing baju atas baju. Actually ruang nak print dah tak muat, pastu terpaksa le print baju kuning tu atas baju hitam.

Kebetulan lak, baju hitam tu cat dia belum kering. So, terpaksa le letak baju atas tu.

Alhamdulillah….dapat jugak jimat ruang.

Yang baju group paintball. Depan 2 kaler & belakang nama nombor. Semua buat dalam Customink.com untuk buat design tu sendiri. Baju guna lengan panjang microfiber brand Gildan. Memang sesuai untuk aktiviti2 lasak.

Yang ni gambar orang guna stiker & yang tulisan tu printing biasa guna silkscreen printing.

Kalau gambar ori camni, saya suggest guna stiker je. Lagipun kuantiti sikit. Nak print biasa tak berbaloi.

Yang ni khas untuk geng memancing. Semua design nak print tu customer sendiri yang bagi. So..base on design tu, kitaorang transfer ke atas baju. Inilah hasilnya.

Ok…setakat ni jelah dulu ye…

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Actually bertimbun lagi gambar yang kitaorang belum sempat upload. In Sha Allah…saya akan masukkan macam2 lagi untuk artikel akan datang.

So, jumpa lagi ye….baaaaaiiiiiii….

Dari :

Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

Bila pembekal & penjual TShirt kena tipu dengan pelanggan……pernah dengar tak?

iklan-peraduan-sentap-copy

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Apa khabar semua pelanggan, ex-pelanggan & bakal pelanggan kami?

Harap2 anda sentiasa sihat sentiasa untuk menghadapi hari2 anda.

Korang pernah dengar tak cerita penjual TShirt ditipu pelanggan?

Biasa yang kita dengar, pelanggan nak order TShirt tapi kena tipu dengan penjual TShirt kan. Yang ni terbalik pulak…

Ni nak kongsi ngan korang ni. Baca sampai habis tauuu….

Sebelum ni, kitaorang banyak kali jugak percaya buta2 kat pelanggan. Sebelum pelanggan bayar baki, saya  dah pos baju tu sebab kita fikir, semua orang sama macam kita.

Kita ingat dalam dunia ni, semua orang jujur. Bila dapat barang, boleh lah bayar baki tu tapi apa yang jadi, diaorang terus diam & terus tutup telefon bila kita mintak bayaran.

So..dengan sebab itulah, kitaorang akan mintak bayaran baki dulu sebelum dapat pos barang tu. Biasanya kitaorang akan snap gambar baju supaya pelanggan yakin & percaya baju memang betul2 dah siap.

Setakat 7 tahun dalam bidang bisnes cetak TShirt online ni, sebesar kuman pun tak terlintas dalam hati kami nak menipu pelanggan sebab kami tahu, kalau sekali je kami start tipu & pelanggan tahu, sampai situ je lah rezeki kami.

Lagipun, menipu ni bukan boleh hidup senang. Kalau senang pun sekejap, lepas tu satu persatu tuhan tarik nikmat hidup kita.

So..Alhamdulillah, setakat ini bisnes kami masih maintain & dari hari ke hari makin berkembang.

Ada beberapa cerita pasal pelanggan yang menipu ni nak saya kongsi dengan anda.

  1. Beberapa tahun lepas, saya ada tersilap pos baju kat salah seorang customer ni. Baju tu bukan baju dia tapi baju orang lain.Saya cuba kontek dia balik untuk pulangkan balik baju tu tapi hampehh…..tak berjawab langsung. Senyap sampai hari ni.

  2. Ada sorang customer buat baju XOX di Sabah kalau tak silap. Mula2 elok bayar deposit. Pastu, dia mintak buat segera. Saya pun terus pos baju tu lepas siap, baki satu sen pun tak bayar.Saya jadi macam pemintak sedekah lak mintak duit baki. Whatsapp tak berjawab langsung. Terus senyap sampai sekarang. Satu hari nanti saya akan paparkan jugak detail mamat hampeh ni.

  3. Ada juga customer yang kami agak terlambat siapkan bajunya. Pastu, dia terpaksa hantarkan sendiri baju tu kat customer dia. Saya cakap….tolaklah duit pos & baki bayar kat saya. Hampehhh jugak…..terus senyap sampai sekarang.

  4. Yang sakit hatinya ada customer yang saya dah pos tapi duduk salahkan kawan2 dia yang tak bayar baki. Sedangkan saya deal dengan dia. Sampai sekarang terus senyap.

  5. Ada jugak sekarang ni 2 bungkusan yang saya masih belum pos. Deal dari tahun lepas lagi, sampai sekarang tak bayar2 lagi baki. Ikutkan hati nak dedahkan je nama diaorang kat sini biar diaorang tahu sikit.

  6.  Yang paling sakit hati, baru beberapa hari lepas….ada seseorang menyamar jadi customer saya nak bagi peruntukan mesin & duit dari kerajaan. Tak tahu le kenapa bodoh sangat kami percaya. Kami pun transfer duit….ribu jugak ke akaun dia. Last2 menipu. Yang ni kami terpaksa buat repot polis & tunggulah akibatnya nanti.

Ni antara cerita2 sakit hati yang nak kami kongsikan dengan anda.

Mungkin anda rasa macam tak percaya. Tapi inilah yang terjadi.

Tapi selama 7 tahun bisnes ni, kes2 ni hanya secara kecil sahaja. Majoriti pelanggan kami baik & jujur sebenarnya.

Tapi yang buat onar yang sikit nilah, yang sebabkan bisnes kami agak terkesan sikit sebab ribu2 jugak kami rugi tu.

Last2 sekali apa yang kami buat…REDHA je lah dengan ketentuan-Nya. Mungkin rezeki kami takat tu je untuk hari tu.

So…kepada anda yang baru nak join bisnes TShirt ni, berjaga2lah…bukan semua manusia hatinya baik tapi ada segelintir yang rupanya manusia tapi hatinya lebih terus dari SYAITAN NIRRAJIM.

banner-order-guna-whatsapp

Oklah…setakat ni dulu.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Iklan TShirt Raglan

Apa yang saya nak kongsikan dengan anda hari ni….

baju konvoi

tshirt konvoi

tshirt konvoi

Tshirt konvoi ke Penang. Guna baju Enzo microfiber kod 1084 lengan panjang.

Sesuai untuk rider yang berjalan jauh. Design nak print customer sendiri yang buat. Kami just pecahkan kaler untuk mudah nak print.

tshirt hiking

tshirt hiking

Selain geng2 konvoi, kami jugak banyak terima TShirt untuk geng2 hikers macam kat atas ni. Ni geng hardcore hikers ni. Seronok ooo boleh pakai TShirt sama je time mendaki gunung nanti.

tshirt kelas

Tshirt kelas tulisan kufi yang saya buat sendiri. Mungkin boleh upgrade lagi skill supaya nampak lebih cantik. Janji customer puashati.

tshirt kelas

tshirt kelas

Ni bahagian belakang. Yang ni tiru design kami sebelum2 ni. Tak susah nak buat pun. Template dah ada…ikut je.

tshirt singapore

Yang ni 5 warna print. Biasanya saya buat base putih dulu, pastu senang sikit nak print kaler2 lain nanti. Jauh customer ni. dari Singapore ni.

Kos pos pun tak lah mahal sangat. Masih ok berbanding dolar Singapore. Orang Singapore yang nak order TShirt design sendiri…jom le buat TShirt dengan kami.

tshirt group

tshirt group

Yang ni bhgn belakang mencabar sikit sbb kena print banyak kaler tapi Alhamdulillah…dapat di print dengan jayanya…

tshirt kelas

tshirt kelas

tshirt kelas

TShirt kelas….depan 3 warna & belakang 3 warna. Meriah sungguh…janji puas hati…hehehe.

So…pada anda yang sedang mencari tempat nak buat TShirt cetak sendiri untuk apa sahaja aktiviti anda, sini lah tempatnya.

Banner TShirt

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

In Sha Allah…kami bantu semampu mungkin.

TIPS BISNES TSHIRT HARI INI :

Jika anda buat bisnes dengan niat untuk menganiaya orang

atau menipu orang,

Ingatlah…..hidup anda tak akan senang & bahagia walau berjuta duit

anda yang anda ada!

 

Ok…saampai jumpa lagi…baaaiiii!!!

Yang Sentiasa Cuba Membantu,

Abg Nik & Kak Salina

%d bloggers like this: