Blog Archives

Standby…..tempah TShirt lepas raya ni…

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Sebelum saya bercerita lanjut pasal cetak2 baju kami, disini saya nak ucap Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin kepada semua umat Islam diseluruh Dunia.

Mohon ampun & maaf……disepanjang kami berurusan dengan anda semua semenjak 2010 lagi ye.

Terutamanya kepada semua pelawat, bakal pelanggan, bekas pelanggan & ejen2 TShirt kami.

Semoga Raya tahun ni berikan korang seribu keindahan & kenangan.

Ok….lepas raya ni, korang patut standby dah untuk tempah TShirt untuk grup korang atau untuk korang buat duit ye.

Lepas raya ni…saya jangka permintaan untuk TShirt naik semula & sekali lagi, In Sha Allah…..kitaorang tak menang tangan nak siapkan order korang nanti.

So…jom join kitaorang untuk sama2 untuk BETUL2 buat duit dengan bisnes TShirt korang.

Sebagai permulaan untuk lepas raya ni, saya nak promote TShirt dengan design FLORAL, GOLD & SILVER yang menggunakan stiker & Vynil.

Stiker yang kami guna bukannya stiker yang cikai tapi yang high quality punya.

Korang boleh pilih apa sahaja JENIS FONT yang korang nak & apa sahaja jenis bunga yang korang nak….TERPULANG!

Dibawah ni saya tunjukkan harga promosi yang bakal ditarik semula selepas tiba satu waktu nanti.

So..apa lagi…..

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Harga ada tercatat pada gambar diatas nun.

BERIKUT ADALAH HARGA YANG KAMI TAWARKAN (TAK TERMASUK BAJU) :

  1.  DESIGN SAIZ A4 – FLORAL (RM15) / GOLD & SILVER (RM10)
  2.  DESIGN SAIZ A3 – FLORAL (RM20) / GOLD & SILVER (RM15)

# KORANG BOLEH PILIH APA SAHAJA JENIS FONT & FLORAL.

 

Design jenis Floral, Gold & Silver ni selalu dapat permintaan yang tinggi tapi akibat harga yang agak tinggi, customer akan tukar ke warna lain.

Tapi untuk promosi ni…saya turunkan sikit harga supaya korang dapat jugak merasa untuk pakai TShirt design yang korang nak selama ni.

 

Jika korang TAK NAK jenis FLORAL, GOLD atau SILVER ni, korang boleh cetak apa sahaja yang korang nak (tanya dulu saya) seperti gambar2 dibawah ni.

Yang ni print warna biru biasa. 1 kaler print tapi 2 layer supaya desgn lebih naik & menyerlah.

Tengok gambar pun tahu yang diaorang seronok dapat pakai baju tu….tersengih2 je masing2….hehehe.

 

Yang ni untuk baju kahwin pelanggan kitaorang ni tapi non-muslim.

Design asal sebelum ni diaorang tunjuk design atas baju lain & saya edit balik, jadi camni.

Bila diaorang dah setuju…terus saya proceed untuk print.

Diaorang pun sangat puashati bila dapat baju tu….

Yang ni ada 2 jenis printing. Satu jenis 1 kaler print & satu jenis lagi 2 kaler print.

Cetak atas baju jenis jersi. Papan tu kena letak gam lebih sikit supaya baju lekat elok time printing.

Kalau cotton tak ada masalah sangat.

 

Yang ni cetak 3 warna atas baju jersi brand Oren Sport.

Customer dah bagi design siap vektor. So..senang sangat. Cuma time nak print tu kena standby 3 blok printing berasingan.

Order time puasa ni & mungkin aktiviti lepas raya kot. Kalau hiking time puasa…mau hancusss puasa diaorang ni….hehehe.

Yang totally guna stiker untuk kedua2 logo tu.

Stiker pun bukan stiker yang biasa2 tapi stiker yang high quality.

Memang cantik kalau print atas baju tu.

Semenjak 2,3 menjak ni banyak pulak customer order design abju yang ada nama nombor kat bahagian belakang baju.

Macam baju bola tu. Macam baju yang ni. Cetak guna silkscreen printing ni.

Alhamdulillah…time puasa ni ada jugak customer order TShirt untuk aktiviti amal kebajikan diaorang.

Actually ada design depan belakang tapi ntah camane…ada design depan je.

Cetak 2 kaler…hitam & putih.

 

Macam saya cakap tadi…ni satu lagi contoh baju untuk yang ada nama nombor kat belakang baju.

Korang pun kalau nak pun boleh jugak.

Nama & nombor tu boleh pilih font sendiri kalau rasa tak berkenan dengan font yang kitaorang offer.

Tapi janji font tu bukan berbayar sebab banyak jugak font yang kena bayar dalam internet tu.

Nak selamat cari yang FREE FONT je.

Apa2 pun bagitahu kitaorang dulu sebelum kitaorang boleh bagi harga nanti.

Tempahan ni customer nak urgent. Alhamdulillah…kurang seminggu siap sebab baju hitam roundneck cotton memang kitaorang ada simpan stok.

Baju lain kitaorang tak simpan stok sebab takut masalah nak simpan stok nanti.

Tapi nasib baik design dia simple je. So..tu yang jadi dapat cepat jugak tu…

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

BAGI KORANG YANG BERCADANG NAK BUAT DUIT LEPAS RAYA NI, JOM JOIN KAMI DENGAN MENJADI EJEN KAMI!

 

Korang tak perlu pening kepala bagaimana nak CETAK BAJU tu sendiri.

Serahkan pada yang PAKAR untuk cetak baju korang tu.

Korang hanya perlu dapatkan sales & start jana duit dengan bisnes TShirt korang tersebut!

SEKALI LAGI…SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN SEMUA!

Ikhlas Dari :

Abg Nik & Kak Salina

Bagaimana sales cetak baju dalam bulan puasa ni…..

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Alhamdulillah…..dah 2 minggu dah puasa. So, maknanya tinggal setengah bulan lagi nak raya.

Kejap je masa berlalu. Rasa macam baru semalam je buka puasa hari pertama.

Ok…hari ni saya nak kongsi ngan korang pasal Sales dalam bulan puasa ni.

Perkara ni just nak kongsi ngan korang sebab korang boleh dapat ilmu sikit sebanyak tentang bisnes cetak baju ni (bagi sape2 yang nak buat duit dengan bisnes cetak baju)

Untuk makluman korang terutamanya ejen2 mohcetakbaju.com, semenjak saya buat bisnes TShirt dari Tahun 2010, dalam banyak2 bulan setahun….bulan puasa agak slow sikit permintaannya.

Bukan bisnes cetak baju je…tapi banyak juga bisnes lain yang kena efek ni time raya.

Cuma bisnes2 tertentu yang bermusim macam bisnes kuih raya, baju raya & apa sahaja berkaitan raya yang dapat sambutan tinggi.

Tapi bisnes2 yang ni time raya je sales mencanak2 tapi time lain sales biasa je.

Lagilah kalau orang yang buat bisnes time raya je. So..dapat duit pun time raya je. Masa2 lain bisnes pun tak bukak.

Kebiasaannya orang camni buat bisnes part time. Full time mungkin dia makan gaji kat lain.

Tapi bagi yang rasa bisnes dia slow bulan puasa ni….jangan terus rasa give up & putus asa.

Ada hikmahnya sebenarnya bisnes slow time puasa ni.

Kat sini saya bagi 5 hikmah sebab apa ada bisnes yang slow time raya ni & apa korang kena perlu buat :

  1.  Allah nak suruh kita buat ibadat lebih sikit time puasa. Mungkin bulan2 lain sibuk sangat dengan bisnes sampai hubungan dengan Allah pun jarang2 buat.

  2. Mungkin untuk kita muhasabah atau cek balik diri kita apa yang silap kita buat sebelum ni.

  3. Mungkin juga untuk kita cek balik cara2 pemasaran kita atau cara bisnes kita sebelum ni.Mungkin sebelum ni order masuk banyak tapi tak sempat nak study cara marketing yang lebih efisien.

  4. Mungkin nak bagi peluang kita tambahkan pahala dalam bulan puasa ni.

  5. Mungkin Allah nak suruh kita banyakkan sabar….rezeki itu dari Allah. So, sabar le banyak2.

 

Camane nak buat kalau bisnes slow ni :

  1. Bila dah banyak masa FREE, study balik kempen2 marketing yang kita buat sebelum2 ni. Mungkin ada yang dah lama tak adjust macam Google Ads, FB Ads dll.

  2. Banyakkan doa time puasa ni sebab kebanyakan doa saya masa nak berhenti kerja sebelum ni, banyak daripada doa dalam bulan puasa.

  3. Tukar cara marketing supaya lebih agresif berbanding bulan2 biasa.

  4. Bila dah banyak masa FREE ni, selain buat ibadat…..masa ni lah cuba rapatkan hubungan dengan keluarga.Mungkin sebelum ni tak ada masa bersama….time camni lah kena eratkan lagi hubungan dengan keluarga & terus sampai lepas raya & sampai bila2.

  5. Buat plan baru lepas raya ni supaya sales naik balik.

  6. Tolong banyakkan sedekah dalam bulan puasa ni. Cara camni jugak boleh jamin income bulanan korang.Sedekah ni bukan untuk orang islam je…non muslim pun boleh buat jugak.Ingat…..WHAT YOU GIVE, YOU GET BACK! atau ADA, BERI, DAPAT….So, banyakkanlah sedekah. Korang pasti terkejut dengan outcome dia.

 

Ada beberapa orang kawan saya cerita, akibat permintaan slow dalam bulan puasa ni….ada yang tutup terus kedai.

Bagi saya….kalau orang yang betul2 bisnesman, mungkin dia akan cuba bertahan dulu dalam bulan puasa ni.

Lepas raya pulun balik kecuali bisnes dia memang masalah sebelum puasa lagi.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Bagi korang yang jadi ejen saya pun, mungkin korang akan terasa sikit sales kurang dalam bulan puasa ni.

So..jangan cepat give up. Kalau saya give up untuk 1 bulan ni je…saya mungkin tak akan bertahan sampai 8 tahun dalam bisnes ni.

Bila bisnes agak slow, saya buat macam2 untuk naikkan balik sales lepas raya.

Apa yang saya buat? Antaranya ….

  1.  Tukar ayat marketing dalam FB Ads & Google Ads. Bagi ayat yang lebih power dari sebelum tu.

  2.  Baca buku pasal marketing dll.

  3. Study balik pasal nak uruskan bisnes lebih efisien.

  4. Perah idea untuk bagi servis yang lebih menarik..contohnya; standby design ikut aktiviti & buat ebook.

  5. Google pasal printing baju untuk improve kualiti printing.

  6. Study camane nak bantu ejen betul2 buat duit.

 

Ni antara perkara yang saya buat sendiri dalam bulan puasa kalau sales slow.

TAPI Alhamdulillah…..sebab dah lama dalam industri ni, so tahun ni sales maintain macam biasa. Cuma kemasukan agak slow.

Ni lah antara perkara2 yang korang kena ambik tahu kalau sales korang slow bulan puasa ni.

Nasihat ni KHAS untuk ejen2 kitaorang & sape2 yang bakal nak jadi ejen TShirt kitaorang ye.

 

Apa kata customer tentang servis mohcetakbaju.com!

 

Ni antara bukti2 dari pelanggan yang puashati dengan servis cetak baju kami.

Kalau saya sendiri yang cakap, mungkin korang rasa sangsi sikit sebab tuan kedai boleh cakap macam2 pasal bisnes dia.

So..baik saya tunjuk bukti customer sendiri cakap. Ada banyak lagi bukti tu tapi banyak2 kang, penuh lak page ni.

Harap2 boleh bagi korang konfiden sikit nak order dengan kami ye.

 

OK….apa cerita cetak baju hari ni?

Ni design sulam atas baju. Just wording je. So..mudah je. Lagipun saya ada mesin sulam sendiri.

Senang le sikit nak sulam. Bagi korang yang ada niat nak buat sulam baju, meh le order sini.

 

Ni baju doodle kelas yang budak kat atas nun yang kata dah 4 kali order ngan kitaorang.

Design semua diaorang bagi & kitaorang edit balik supaya senang nak print guna silkscreen printing.

Print 2 kaler ni. Mula2 hitam, pastu tindih putih.

Baju raglan brand Enzo.

 

Ni baju budak Persatuan Anak2 Melaka yang belajar kat Jordan. jauh betul diaorang order tapi pos kat Malaysia je.

Tak pasti lak dia tengah cuti atau mak ayah dia yang poskan baju tu kat dia.

Bendera kat lengan tu guna stiker high quality. Logo kelabu putih tu print guna silkscreen printing.

Memang sempoi.

 

Yang ni satu lagi contoh logo guna stiker. Yang lain print cam biasa.

Biasanya kalau print camni, saya buat putih dulu semua. Pastu baru tindih oren supaya naik design dia.

Baju microfiber brand Gildan. Baju brand Gildan ni mudah sikit nak print. 1 layer pun dah naik dah warna dia.

 

 

Yang ni pun agak simple & sempoi sebab design ni saya pernah buat sebelum ni.

Cuma tukar wording dalam tu je.

Ni tshirt untuk budak Kolej Komuniti ni. Logo tu tak guna stiker tapi guna silkscreen printing.

Background kena buat putih supaya logo dia naik. Dalam 4 warna print jugak tu…maknanya 4 blok printing.

Oklah…rasanya setakat ni dululah ye.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Bagi korang yang nak merasa buat duit dengan bisnes cetak Tshirt kami lepas raya ni….klik pada gambar bawah ni untuk daftar sebagai ejen ye.

Pastu DAPATKAN EBOOK FREE….5 CARA MUDAH & SEGERA MENJADI EJEN TSHIRT di http://www.mohcetakbaju.com!

 

Bukan itu je….ada macam2 servis yang kami tawarkan dalam blog keramat ni…

  1. Pelbagai jenama TShirt READYMADE <<KLIK BAHAGIAN ATAS WEB ATAU KLIK MENU UNTUK PENGGUNA HP>>

    # Kami ada…..Oren Sport, Enzo, Gildan, Rightway, 4Square, Arorasport dll.
  2. Pelbagai Contoh design sedia ada sedia untuk di pilih <<KLIK SINI>>

  3. Website untuk BUAT DESIGN SENDIRI <<KLIK SINI>>

  4. Pelbagai artikel untuk korang baca yang boleh bagi korang lebih faham tentang bisnes TShirt ni.
  5. Pelbagai PAKEJ MENARIK bukan sahaja TShirt tapi macam2 lagi produk lain.

Nak tahu lebih lanjut….

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Sampai jumpa lagi…baaaiiii…

Ikhlas Daripada :

Abg Nik & Kak Salina

Pakej Cetak Tshirt di www.mohcetakbaju.com & Diskaun sehingga RAYA!

 

Hai& Salam Cetak Baju semua,

Berjumpa lagi kita dalam blog yang sentiasa berkongsi tentang macam2 perkara tentang cetak tshirt – online & offline.

Jika sebelum ni saya berkongsi dengan korang macam2 perkara tentang bisnes TShirt kitaorang..hari ni nak kongsi lak dengan korang pasal pakej yang korang boleh dapat jika cetak tshirt dengan kitaorang.

Kalau sebelum ni saya promote TShirt semata2, hari ni saya nak jual TShirt secara PAKEJ dengan barang2 lain.

Antaranya TShirt dengan topi, button badge, mug & non woven bag.

Jika korang order sebelum ni secara Ala Carte atau satu2…hari ni saya nak promote kat korang kalau beli secara pakej.

Harga lebih MURAH & boleh pilih nak barang apa selain TShirt.

Kalau korang rasa nak tanya harga sekali dengan pakej tu…ikut langkah dibawah ni ye…

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Apa yang kitaorang tawarkan untuk korang?

  1.  Tshirt design sendiri ikut citarasa sendiri.
  2.  Mug dengan design sendiri..untuk souvenir setiap ahli grup.
  3.  Button Badge dengan design sendiri untuk lebih dikenali & lebih cantik dipakai dengan TShirt.
  4.  Topi atau cap…sesuai untuk aktiviti2 outdoor. Boleh order kosong atau siap sulam dengan design sendiri.
  5.  Non woven bag….boleh cetak dengan design sendiri untuk ahli kumpulan lebih mudah bawa barang2.
  6. Dan lain2…jika korang ada IDEA. Kitaorang boleh sediakan sekali (jika mampu)

 

So..ini antara produk2 TERKINI yang kitaorang sediakan untuk korang (jika berminat).

Boleh dibeli secara PAKEJ atau ALA CARTE (Satu2).

Memandangkan customer nak cetak design masing2 kat atas produk2 tu…so, prepare design nak print & kuantiti nak order tu dan…..

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

SELAIN DARIPADA ITU…KAMI JUGA INGIN MEMBERIKAN DISKAUN UNTUK BEBERAPA PRODUK SEMPENA NAK PUASA & RAYA NI……

Sempena nak PUASA & RAYA ni kami nak bagi DISKAUN untuk beberapa jenis printing & produk seperti dibawah :

  1. Cetakan EMBOSS (Timbul)
  2. Cetakan FLOCK (Baldu)
  3. Cetakan Vynil – Gold & Silver
  4. Cetakan nama & nombor

Jika korang nak tahu harga sebelum & selepas DISKAUN,

Prepare design nak print & kuantiti nak order tu dan…..

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

TIPS NAK BUAT DUIT DENGAN BISNES TSHIRT KORANG SENDIRI (TAK PERLU PENING NAK CETAK SENDIRI) :

 

Jika korang rasa buat bisnes TShirt ni tak boleh buat duit & dapat duit pun just sampingan sikit2 je, korang memang silap.

Buktinya memang dah ada. Apa buktinya?

1.  Saya sendiri dah mengalaminya…takkan saya sanggup berhenti kerja daripada menjadi seorang pegawai dengan gaji yang lebih dari stabil semata2 nak teruskan dengan bisnes TSHIRT ni.

2.  Ada budak Form 4 yang boleh jual TShirt sampai 3,000++ helai dalam satu tempahan. Tak caya..tengok bukti SINI.

3.  Tengok testimoni2 kat SINI yang sentiasa tak putus2 order dengan kitaorang.

4.  Ada lagi customer2 lain yang buat duit bukan setakat kat area diaorang tapi hingga ke seluruh Malaysia. KLIK SINI untuk BUKTI.

5.  Kami ada 800++ ejen seluruh Malaysia & bilangannya makin bertambah setiap hari. Ada yang aktif & ada yang pasif.

 

Bagi yang belum buat duit dengan bisnes TShirt ni atau dah buat tapi baru dapat order sikit2, sini saya ada beberapa TIPS yang korang boleh guna untuk start buat duit walaupun sesikit 5 helai untuk permulaan ni :

  1. Korang cari 5 orang kawan atau lebih & bagitahu nak buat TShirt grup. Pastu dapatkan harga dengan kami, dah dapat harga, korang mark up harga tu untuk kawan2. So..dapatlah korang buat duit untuk permulaan.

  2. Tanya adik beradik atau sedare mare….tanya nak buat TShirt untuk apa sahaja aktiviti diaorang. Sama jugak…mark up harga & start buat duit dah.

  3. Tanya budak2 kelas korang..nak buat TShirt Kelas tak. Kalau dapat buat, banyak dapat tu sebab biasa satu kelas ada 30 orang. Juga boleh start buat TShirt dah.

  4. Tanya budak2 kelas sebelah….nak buat TShirt tak. Sama jugak…boleh jugak dapat untung lebih.

  5. Kalau duduk pejabat…tanya kawan2, nak buat TShirt santai2 tak. Kalau jadi, boleh start buat duit jugak tu.

  6. Kalau duduk pejabat jugak…..tanya kalau2 ada diaorang nak buat baju Hari Keluarga ke.

  7. Kalau korang suri rumah tangga, korang jugak boleh buat duit dengan bisnes TShirt ni.Ada grup Whatsapp tak? Kalau ada lagi mudah nak promote….jual dalam grup sambil2 membawang….hehehe.Tak pun guna FB…daripada post cerita yang tak datangkan hasil, baik post iklan yang boleh dapat duit.

  8. Tanya jiran2…ada tak yang nak buat TShirt. Kalau kita senyap je….susah sikit bisnes nak jalan.

  9. Buat baik dengan cikgu2 sekolah. Samada promote untuk anak2 murid cikgu atau aktiviti lain kat sekolah tu.Lagi syok, buat baik dengan cikgu koperasi sekolah. Kalaus servis OK, mau diaorang order setiap tahun.

  10. Kat area rumah korang ada kilang atau kawasan industri tak? Kalau ada…tu lubuk buat duit dengan bisnes TShirt tu.Keluarkan duit sikit untuk buat banner atau flyers. Kalau modal kecik, start dengan flyers dulu. Dah dapat sambutan, baru buat promosi besar2an.

Ni antara 10 TIPS yang korang boleh cuba untuk start buat duit seminima 5 helai untuk permulaan.

Bila dah biasa orang tempah nanti, korang akan rasa seronok & tak nak berhenti nanti.

So..kalau tak start sekarang…bila lagi kan?

Tentang supply jangan risau. Kami akan supply apa sahaja TShirt untuk korang selagi kami mampu.

Kami juga ada sediakan TShirt & design untuk korang tempah TANPA pening2 kepala nak cetak. Semua kami buatkan untuk korang…

Prepare design nak print & kuantiti nak order tu dan…..

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Ok..setakat ni dulu untuk hari ni. Lain kali saya kongsi dengan korang macam2 lagi cerita pasal peluang cetak TShirt ni ye..

Nak jadi ejen kami & start buat duit hari ni? Klik je button bawah ni….

 

Jumpa lagi…baiiiii…

Dari : Abg Nik & Kak Salina

Pengalaman cetak tshirt pilihanraya umum… 

Assalam,

Apa khabar semua?

Nampaknya pilihanraya umum negara kita datang lagi.

Kebiasaannya… Situasi sama je bila tiba part nak order tshirt pilihanraya ni.

Lagipun kitaorang dah 8 tahun dalam bisnes tshirt online ni.

So.. Kira 2 kali lah kitaorang berpengalaman deal dengan orang nak buat tshirt utk pilihanraya ni.

Apa yang saya cerita ni bukan nak kondem mana2 parti politik tapi just nak share ngan korang situasi yang kitaorang hadapi bila time pilihanraya ni.

Saya tak tahu pengalaman orang lain tapi ini adalah pengalaman kami sendiri.

Lagi satu……untuk korang bersedia kalau ada yang nak order tshirt pilihanraya supaya korang tak terkejut nnti.

Bukan apa….kalau kena cara & gayanya…TShirt Pilihanraya ni boleh jadikan kita kaya raya atau papa kedana.

Kalau jadi kaya raya tak apa..seronoklah jugak tapi kalau papa kedana, tak ke melingkup terus bisnes kita lepas tu.

Nak bayar supplier pun tak mampu & supplier pun tak percaya dah kat kita.

So….ni antara pengalaman2 yg saya tempuh sebelum ni & apa yang saya buat bila jadi perkara tu…

1. Pru 13 dulu.. Ada customer tanya nak order 100, 000 lai tshirt politik tapi bajet rm1 selai.

Sy terus rejek sebab nak cover kos pun tak mampu dengan rm1 selai tu.

2. Ada kawan kepada kawan.. Dia cerita.. Ada parti politik yg order bju beribu2 lai dgn dia tp baki tak bayar2 walaupun dah habis pilihanraya.

Dia terpaksa tutup kedai sebab tak mampu bayar hutang kat supplier.

So.. Kena berjaga2 & berhati2.

Kalau saya sendiri.. Sy akan mintak deposit dalam 70% supaya dapat cover kos & dapat untung sikit kalau customer tak dapat bayar baki nanti.

3. Baru2 ni ada yg tanya nak 5,000 helai tshirt.  Ada 5 tempat nak print & lengan panjang.

Bajet rm3 selai… Saya tolak jugak sebab nak cover kos pun tak lepas.

4. Ada customer yg mark up atas markup atas mark up..banyak layer mark up.. Tu yg bajet ciput je.

Biasanya pihak parti politik tu tak dapat cari kat lain, dia pun war2 kan sape dapat order, boleh ambik untung lagi.

Pastu bila dah banyak layer…tu yang last2 sekali jadi RM1 je selai tu….hehehehe. Jual spender selai pun tak lepas.

5.  Semalam(10/4/2018) ada lagi customer call nak order 50, 000 lai TShirt pilihanraya.

Maaf…saya rejek awal2 sebab dah last minit.

Bulan depan dah nak mengundi…mana ada kakitangan nak siapkan baju tu. Pastu bajet mesti ciput tu.

Jalan selamat…tolak je. Kalau terima..maknanya mencari nahas le…

Tapi kalau kitaorang ni kilang besar & ada pekerja beratus2 orang, mungkin kitaorang terima.

Biasa projek2 camni….kilang2 besar lah yang sapu sebab selain dapat bagi murah, diaorang ada staf yang ramai.

Tak takut kalau nak siap cepat.

So..itulah antara pengalaman kitaorang deal dengan pihak2 parti politik yang nak buat TShirt tu.

Macam yang saya sebut tadi…kalau kena gaya, boleh jadi kaya raya & kalau tak kena gayanya….mau papa kedana.

So..berhati2 lah ye….

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!


CUSTOMER DESIGN….KAMI CETAK!
Selama 8 tahun dalam bisnes cetak Tshirt Online ni….sebahagian besar design yang kami terima adalah design dari customer sendiri.Kitaorang pernah jugak buat design TShirt yang ready tapi last2 sekali design dari customer jugak yang jadi pilihan.

Kalau contoh design kitaorang kebanyakan design Family Day..yang tu banyak customer pilih design kitaorang.
Cer KLIK SINI untuk tengok antara Design TShirt Family Day yang kami ada.

Actually bukan kami tak nak designkan tapi kami pernah buat tapi susah sangat customer nak puas hati.

Asyik edit je. Banyak buang masa kami. So..last2, baik customer je siapkan terus..lagi senang.

Ada jugak customer prepare design secara lukis tangan….yang tu kitaorang boleh terima.

Sebab design dah ada…cuma nak tukar ke dalam komputer je.

Cam design bawah ni….

 

Banyak jugak design lukis tangan yang saya dapat….pastu kitaorang transfer ke design yang lebih cantik guna komputer tapi ada caj sikit le.

So…korang jangan risau kalau tak reti guna komputer…lukis tangan pun boleh.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Bagi korang yang rasa2 nak design yang tak mahal sangat bajetnya…kat sini saya bagi tips sikit camane nak bagi satu2 baju tu murah je harga dia & korang mampu nak beli….

1.  Design yang tak terlalu besar.

Lagi kecik, lagi murah….lagi besar, lagi mahal.

2.  Jangan terlalu banyak warna. Nak jimat boleh try 1 kaler print je.

Yang tu murah berbanding kalau banyak warna nak print.

3.  Design yang simple & tak terlalu komplikated.

Contohnya….design tulisan atau nombor yang sama setiap baju.

Kalau design komplikated, takut kena caj upah design.

4.  Nak murah…design dah siap vektor atau buat outline dalam Adobe Illutrator.

Kalau design dalam format jpeg, png atau psd…kalau pecah saya kena edit balik. So…nanti kena caj edit semula.

5.  Pilih design yang kitaorang sediakan dalam blog..yang tu dapat murah sikit.

Sebab design tu saya dah ada softcopy & just edit wording je….tu yang dapat murah sikit.

DESIGN TSHIRT KELAS>>>KLIK SINI

DESIGN REWANG/KAHWIN>>>KLIK SINI

DESIGN TSHIRT FAMILY DAY>>>KLIK SINI

So…ini antara tips2 yang korang boleh guna kalau nak jadikan harga baju korang murah sikit.

Ok…apa cerita cetak TShirt kita hari ni….
Ini TShirt budak2 kaunseling atau bidang Psikologi. Depan 1 kaler & belakang 2 kaler.

Semua design & font diaorang bagi. So..mudah sikit time nak print tu.

Yang ni lak TShirt grup bowling. Depan logo bowling 3 kaler & belakang 1 kaler. Siap ada nama sorang2 lagi.

Memang sempoi. Tshirt bowling antara TShirt yang banyak jugak kitaorang terima tempahan.

Yang ni print kaler gold guna silkscreen printing.

Print gold ni ada 2 cara…1 cara guna silkscreen printing & satu lagi guna stiker atau vynil.

Tapi print gold ni kos nya agak mahal sikit berbanding print kaler biasa sebab kena guna special dye.

So..sape2 yang ada bajet besar untuk TShirt diaorang….boleh try print gold. Memang berbaloi.

Nak cerita sikit ni……buat Tshirt ni agak mencabar sikit. Bukan mencabar nak print tapi proses nak buat baju ni.

Customer ni nak baju ni agak urgent…kurang dari seminggu tapi memandangkan logo guna stiker, so saya kena order stiker dari luar.

Tiba2 problem time nak pos stiker tu & terpaksa guna bas. Bas sampai kat area kedai dalam kul 1 tengahari & pos 5 petang hari yang sama.

Alhamdulillah…nasib baik customer dapat on time & sempat guna untuk event diaorang.

Kalau tak…masak jugak kitaorang…hehehehe.

Tu le….kadang2 kitaorang risau kalau nak ambik order urgent ni sebab libatkan pos. Kalau tak..jadi le cam cerita ni.

Yang ni TShirt untuk pelancong2 gi Langkawi.

Kombinasi warna yang dipilih memang cantik.

Ada 3 warna….hitam, kuning & pink. Memang naik menyerlah.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Ok…setakat ni lah dulu ye.

Jom join kami untuk buat duit dengan bisnes TShirt korang & jadi ejen TShirt kami…

Ok…samapi jumpa lagi…baaaaiiiiii….

Dari Abg Nik & Kak Salina

Nak buat design Cetak Baju sendiri atau nak design sedia ada?

 

Hai & Salam mohcetakbaju semua,

Apa habaq orang2 kampung & orang2 bandar semua.

Selamat datang ke www.mohcetakbaju.com…..satu2nya blog cetak baju yang aktif berkongsi tips & macam2 petua pasal bisnes cetak baju. Tak kisah…nak order sendiri atau nak buat duit dengan bisnes TShirt.

Hari ni nak kongsi ngan korang pasal camane nak cari IDEA untuk buat design korang sendiri atau nak guna design2 yang kitaorang sediakan.

Korang tahu tak….antara MASALAH paling KRITIKAL pelanggan2 kitaorang ialah camane nak cari design untuk baju diaorang.

Selalu je saya dapat soalan dari customer….boleh tolong buatkan design untuk diaorang tak?

Actually bkan tak nak tolong buatkan tapi dulu2 pernah tolong buatkan TAPI banyak kali duk ulang2 buat sebab tak puas hati…last2 sekali diaorang tak jadi nak buat.

Buat rugi masa & sakit hati je.

So…last2 saya mintak customer je buatkan sendiri.

Kadang2 kesian jugak sebab tak dapat nak tolong.

TAPI sebenarnya…buat design sendiri lebih puas hati sebenarnya sebab sendiri buat….sendiri yang tahu ok ke tak…

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Tahu tak korang….zaman sekarang ni ada bermacam2 website yang sediakan tempat untuk buat design korang sendiri.

Kat sini saya senaraikan 5 website yang korang boleh guna untuk CIPTA atau REKA design korang sendiri. Mudah je….budak2 sekolah rendah pun boleh buatkan :

  1. http://www.customink.com <<KLIK SINI>>

     

  2. http://www.shirtinator.eu <<KLIK SINI>>

     

  3. http://www.spreadshirt.com <<KLIK SINI>>

     

  4. http://www.uberprints.com <<KLIK SINI>>

     

  5. http://www.teespring.com <<KLIK SINI>>

 

Ni antara website2 yang korang boleh guna untuk buat design korang tapi jangan lak order kat situ sebab mahal nanti.

Tu semua website oversea tu.

Apa yang korang boleh buat ialah :

  1. Reka design korang sendiri kat web2 kat atas ni (TERUTAMANYA KAT www.customink.com)
  2. Sediakan berapa lai nak order
  3. Sediakan jugak material apa nak order

PASTU…..Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Kat web2 atas ni….korang boleh guna apa sahaja design yang ada dalam web tu atau upload gambar korang nak kat atas baju tu.

Kalau dulu, susah betul nak reka design untuk cetak atas baju.

Kebiasaannya guna lukisan tangan je. Tu pun pening jugak printer2 nak edit balik & buat lebih cantik untuk dicetak atas baju.

Tapi sekarang ni…dengan adanya tempat untuk buat design sendiri ni, korang tak payah2 pening dah nak cari IDEA untuk TShirt korang.

Ok..kalau korang tak percaya, meh saya tunjuk contoh2 TShirt yang kitaorang cetak guna software diatas ni.

Mostly, customer guna www.customink.com….

Ni contoh2 design baju ikut KATEGORI BAJU :

  1. TSHIRT KELAS

 

Ni antara gambar TShirt kelas yang gunakan www.customink.com.

Memang mudah sangat. Bagi mereka yang nak buat duit dengan bisnes TShirt, korang boleh dapat macam2 IDEA untuk korang jualkan kat customer korang.

Kalau nak contoh design yang kitaorang sediakan, KLIK je GAMBAR BAWAH ni :

 

2.  TSHIRT HARI KELUARGA /FAMILY DAY

 

Design atas ni semua customer reka sendiri dalam website tu.

Ada jugak yang customer upload design luar ke dalam web tu.

So, terpulang pada korang masing2. Tapi memang mudah guna software tu.

Kalau rasa memang buntu & tak tahu jugak nak buat design yang macamana…KLIK GAMBAR BAWAH ni untuk pilih design2 yang kitaorang sediakan ye…

 

3.  BAJU REWANG / KAHWIN

 

Kalau ikut banyak jugak design2 yang diaorang buat dalam website tu tapi dah lupa dah yang mana….

Kami jugak ada design sendiri yang korang boleh pilih..KLIK je BUTTON BAWAH ni ye…

 

4.  LAIN2 TSHIRT

 

Ni antara design2 baju yang gunakan software www.customink.com tu.

Kalau nak masukkan semua design baju dalam ni takut penuh lak nanti.

So..bagi korang yang rasa pening kepala nak buat design TShirt korang atau design customer korang, boleh cuba website2 yang saya bagitau sebelum ni ye.

MUDAH SANGAT2!

Apa yang korang boleh buat ialah :

  1. Reka design korang sendiri kat web2 kat atas ni (TERUTAMANYA KAT www.customink.com)
  2. Sediakan berapa lai nak order
  3. Sediakan jugak material apa nak order

PASTU…..Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

KALAU KORANG RASA NAK MERASA BUAT DUIT DENGAN  BISNES TSHIRT?

JOM JADI EJEN KITAORANG…

Terima kasih semua. Sampai jumpa lagi….

Ikhlas : Abg Nik & Kak Salina

Soalan yang biasa dapat……ABANG CETAK BAJU MEMANG TAK TIPU KAN?

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Saya doakan semoga korang semua sihat selalu hendaknya bersama orang tercinta.

Kepada ejen2 atau peniaga2 online kat luar sana….biasa tak customer tanya soalan perangkap macam tajuk atas ni?

Actually…penipu2 sebenar kat luar sana le yang jadikan customer2 ni ragu2 untuk order apa sahaja secara online dengan peniaga2 jujur yang sebenar.

Kami selalu jugak dapat pertanyaan camni…contoh macam contoh wasap bawah ni.

Akak ni sampai nak mintak bukti IC depan belakang lagi sebab takut kena tipu lagi macam sebelum ni.

Tapi saya pun tak boleh le buta2 nak percaya kalau orang nak IC ni sebab saya pun takut dia penipu jugak.

Nanti ntah ke mana IC saya dibawaknya..pegi buat loan haram ke…sape tahu kan?

Cer tengok perbualan wasap kitaorang kat bawah ni (Gambar profile & nombor telefon dirahsiakan supaya tidak menyakiti hati customer ni)

Banyak kali jugak saya dapat mesej camni.

Tapi bagi saya mudah je. Kalau ada orang tanya kat saya yang saya ni tipu ke tak….biasanya ini jawapan saya & korang yang tak pernah order pun boleh fikirkan sendiri samada kami ni buat bisnes tipu atau tak?

  1.  Saya berniaga kerana Allah. Saya nak rezeki yang berkat sebab nak bagi anak bini makan dari rezeki yang halal.

  2. Kalau saya tipu, dah lama bisnes saya lingkup atau bankrap tapi semenjak tahun 2010 lagi (boleh baca artikel2 dalam ni untuk bukti) Alhamdulillah bisnes kami semakin berkembang.

  3. Kalau saya tipu, dah lama customer2 saya VIRALKAN tentang bisnes kami. Zaman sekarang kalau buat jahat, kejap je kena VIRAL.

  4. Kalau masih ragu2 jugak…cuba korang baca artikel2 dalam blog http://www.mohcetakbaju.com ni…pastu buatlah keputusan bijak korang sendiri.

  5. Kalau korang rasa bisnes online ni tak boleh percaya sebab tak dapat tengok actual produk, korang boleh datang terus ke alamat kami atau korang beli je secara offline kat area korang.

  6. Kalau nak rasa lebih konfiden, baca APA KATA PELANGGAN2 KAMI? kat page TESTIMONI atau KLIK SINI & bacalah komen2 pelanggan tu sendiri. Itu adalah komen sebenar pelanggan. Saya tak ada masa & tak ada kemahiran nak edit komen2 tu semua. Semua datang dari customer sebenar.

  7. Kalau rasa tak konfiden guna wasap, korang telefon terus kami untuk dengar sendiri suara kami. So, lebih konfiden.

  8. Tak pun kat header blog saya di http://www.mohcetakbaju.com ada nombor SSM. Kalau rasa kena tipu, korang boleh buat laporan polis atau laporan kat SSM.

Ini antara jawapan saya kalau orang tanya saya…korang ni betul ke tak atau tipu ke tak?

TAPI kan….kalau korang nak tahu camane nak pastikan seseorang tu menipu atau tak, cer korang pastikan beberapa perkara ni ye :

  1.  Orang menipu takkan mengaku dia menipu. Mati2 dia akan bagitau yang dia tak tipu. Susah sikit nak detect kalau camni.

  2. Kalau dah bayar deposit, cer korang follow up selalu dengan dia. Kalau dia diam je…sah memang dia menipu & dah makan duit korang.Maksudnya diam yang agak lama setelah bertalu2 mesej korang bagi.Kalau baru je tak jawab, itu bukan menunjukkan dia menipu. Mungkin dia tengah sibuk.

  3. Cer telefon dia terus & dengar gaya percakapan dia. Kalau macam yakin tak yakin je…jangan teruskan.

  4.  Dia acuh tak acuh je jawab soalan korang. Tak bersungguh. Ada potensi jugak tu.

  5. Dia paksa suruh order dengan dia jugak & bersungguh2 suruh bayar deposit segera. Pastu senyap tak ada khabar berita.

  6. Satu lagi….bila kita dah bayar deposit, dia terus block call kita. Terus tak dapat nak kontek.

Ni antara contoh2 yang kita boleh tahu yang diaorang ni menipu sebenarnya. So…berjaga2lah.

Gunalah korang punya naluri & instinct sendiri.

Saya nak mintak sape2 yang baca artikel ni termasuk ejen2 saya….cubalah korang menipu sekali & bila dah seronok..masa tu lah mulanya bisnes korang akan melingkup. PERCAYALAH!

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

So…untuk bagi korang lebih konfiden dengan bisnes kami walaupun dah lebih 100,000 helai saya siapkan untuk pelanggan saya semenjak 2010 lagi, disini saya tunjukkan semula bukti2 pelanggan yang puas hati dengan kami tu ye.

 

 

Ada banyak lagi bukti testimoni dari pelanggan2 tapi cukup le banyak ni je. Banyak2 sangat boring lak korang baca nanti.

So…bagi korang yang dah rasa konfiden tu, korang boleh start order TShirt untuk apa sahaja aktiviti korang dengan kami ye.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Oklah…apa cerita baju kitaorang hari ni?

Ni baju family day ni. 3 kaler print tapi atas ni baru start print 2 warna ni.

Yang ni baru complete 3 kaler print. Biasa kitaorang buat base putih dulu tapi yang ni sebab pakai locking…so, start ngan biru & merah dulu. Bagi saya ok je..mana2 pun boleh…

Warna dia pun menyerlah naik sebab kombinasi warna tu memang cantik.

Ni baju geng cikgu PASTI nak buat sukan sekolah diaorang. Jauh order ni. Dari Beluran, Sabah.

Ini menunjukkan kami sedia terima tempahan walau dimana saje korang berada.

Kami boleh pos sampaike ceruk kampung mana sekalipun.

So…banyaklah peluang korang yang kat kampung2 nak order TShirt ikut design korang sendiri kan.

 

Yang ni satu lagi…jauh jugak order ni. Dari SMK Pujut, Miri, Sarawak.

TShirt kelas Matematik hasil design cikgu sendiri.

Mana2 cikgu yang rasa nak bantu student dapatkan TShirt kelas diaorang…boleh je order dengan kitaorang.

In Sha Allah…student pasti excited nanti.

Yang ni TShirt sukan pelanggan kitaorang.

Nombor2 belakang tu terpulang pada korang nak font apa pun…kitaorang boleh buatkan.

Kalau rasa nak lain dari yang lain….kitaorang buatkan nanti.

Cetak pun mudah je. Cuma logo depan tu kitaorang guna stiker.

Oklah…setakat ni saje dulu untuk hari ni.

Bagi yang nak buat TShirt Kelas tapi tak ada idea & buntu nak buat design TShirt kelas tu…klik je button diatas untuk lihat contoh2 design yang kitaorang ada ye.

Sampai jumpa lagi…..baiiii…..

Dari Abg Nik & Kak Salina

Lihat betapa banyaknya pilihan TShirt untuk korang pilih kat sini!

 

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Apa khabar semua?

Harap2 semua berada dalam keadaan sihat walafiat sentiasa ye.

Jika korang masih mencari TShirt untuk aktiviti korang, cuba consider untuk pilihnya disini sebab kalau korang nak tahu, kami bukan je sediakan baju untuk dicetak tapi ada banyak pilihan warna untuk korang pilih.

BRAND GILDAN

Sebagai contohnya…baju brand Gildan. Ada 34 pilihan warna untuk korang pilih.

Bayangkanlah korang buat aktiviti korang dengan gunakan warna baju yang lain dari yang lain.

Ada 34 jenis warna yang korang boleh pilih & jadikan TShirt kenangan korang sepanjang hidup.

Ni baru Gildan. Belum brand lain lagi.

Kalau korang nak tengok warna baju tu dengan lebih dekat…KLIK SINI sekarang!

Korang boleh tengok warna2 baju yang ada dengan lebih dekat.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Jika korang nak tahu lebih detail tentang kod baju 76000 brand Gildan ni, sini saya tunjuk spesifikasi dia.

Baju cotton Gildan ni tebal sikit dalam 180gsm.

Banyak jugak menjadi pilihan ramai sebab pilihan warna yang banyak & kualiti kain yang agak selesa dipakai untuk apa sahaja aktiviti korang.

Tapi kalau tak faham, boleh tanya saya terus ye.

Nak tengok pilihan baju GILDAN lain lagi…KLIK BUTTON bawah ni SEKARANG!

 

 

 

BRAND 4SQUARE

Tapi kalau korang nak yang jugak banyak pilihan warna tapi nak agak murah sikit, saya suggest baju brand 4square.

Yang ni pilihan baju brand 4square.

Ada 29 pilihan warna tapi apa2 pun korang kena tanya saya dulu ye sebab takut ada warna yang tak ada stok.

Tshirt 4square ni juga 100% cotton macam baju Gildan tapi berat lebih ringan sebab dia 160gsm.

Sesuai sangat untuk korang yang nak buat aktiviti tapi nak bajet lebih murah.

Kain dia pun ok jugak…tak nipis & tak tebal. Ngam2 je..

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Baju 4square ni pun ada baju budak & baju lengan panjang. Sesuai kalau buat baju grup untuk semua orang dalam grup korang.

Klik BUTTON BAWAH ni untuk lihat contoh baju 4square lain yang ada…

 

BRAND OREN SPORT

Brand Oren Sport ada banyak pilihan warna untuk baju roundneck.

Untuk baju biasa 160gsm ada 14 pilihan warna & yang tebal sikit 200gsm ada 12 pilihan warna.

Tak ke rambang mata nak pilih tu.

Ada macam2 warna korang boleh pilih.

Mungkin korang boleh pilih tema lain sikit untuk hari keluarga tahun ni ke atau TShirt rewang tahun ni ke….

Asyik2 hitam, merah, hijau…tak bosan ke?

Sesekali cuba lak warna yang lain dari yang lain. Tak lah sama dengan orang lain nanti.

Sure jadi kenangan seumur hidup nanti.

Kalau rasa nak tengok baju jenis lain kat katalog Oren Sport ni…klik je BUTTON bawah ni ye.

 

BRAND ENZO

Last sekali cer tengok TShirt cotton roundneck brand Enzo lak.

Ada 12 pilihan warna untuk TShirt biasa kod 3000 & ada 6 pilihan warna untuk yang tebal sikit kod 1000.

Apa yang membezakan kedua2 baju ni ialah ketebalan kain dia.

Kod 1000 tebal lagi dari kod 3000.

Ada macam2 pilihan warna untuk korang pilih sebenarnya.

So..jangan kata abang tak payung…abang dah payung ni.

Ada macam2 pilihan warna yang korang boleh pilih & semuanya readystock. Standby je untuk di order.

Kalau rasa nak pilih TShirt Enzo lain, klik je BUTTON bawah ni untuk lihat macam2 lagi stail baju yang ada.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Oklah…..hari ni cam biasa, apa cerita cetak baju kitaorang ye?

Ini antara customer2 yang dah order dengan saya baru ni & diaorang sangat puashati dengan servis kami…Alhamdulillah.

Apa yang saya tunjuk ni nak bagi korang lebih konfiden dengan kami sebab bukan semua peniaga kat luar nun memang betul2 jujur nak buat bisnes.

So..adanya bukti macam atas ni, sekurang2nya korang akan lebih konfiden dengan kami nanti..In Sha Allah.

 

Ni antara TShirt2 yang saya siapkan baru2 ni. Gambar Bob Marley guna teknik halftone.

Kalau tengok gambar tu memang sebijik macam asal. Tapi kalau dekat2 macam ada dot dot dot..yang tu yang buat gambar tu sebijik macam asal.

Memang sempoi. Guna baju putih print hitam. Kalau baju hitam, mesti kena buat base putih dulu, baru cantik.

Yang ni baju hitam print GOLD. Gold ni mahal sikit dari print biasa sebab kena guna special dye.

Tapi ok je kalau korang nak buat pun.

Yang ni baju Family Day. Customer reka sendiri design tu. Simple je sebab 2 kaler print je.

Yang ni pun customer sendiri reka design tu & saya just print je. Kebelakangan ni memang banyak baju family day yang kitaorang print.

Yang ni baju family day jugak. 2 kaler print atas baju warna turquoise.

Print warna biru & oren.

Hasilnya jadi macam atas ni. Cantik jugak kombinasi warna ni atas baju turquoise tu.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Ok..setakat ni jelah dulu ye.

Lain kali kita jumpa lagi ye….baaiiii….baaiiii….

Abg Nik & Kak Salina

Nak tahu harga TShirt siap cetak tak?

Hai,

Jumpa lagi kita dalam www.mohcetakbaju.com.

Kejap je masa berlalu…tup tup dah masuk bulan 2 dah.

Tapi Alhamdulillah……..setakat ni Allah masih memberi rezeki yang tak putus2 kepada kami.

Terima kasih Allah & semua yang menyokong kami ye.

Kebelakangan ni bertalu2 kitaorg dpt soalan & pertanyaan dr customer utk dapatkan harga baju siap cetak.

Antara soalan2 biasa yg diaorang tanya…

1.  Brp harga selai baju?

2.  Pm harga ye

3.  Boleh tahu harga baju tak?

4.  kalau design camni berapa RM ye?

Dan mcm2 lagi pertanyaan yg kitaorang tak leh jawab direct sebab maklumat tak cukup.

Nak bagi harga utk baju siap cetak ni bukan mudah macam bagi harga untuk barang dah siap.

Kalau barang dah siap, kita boleh terus letak harga & customer boleh beli terus.

Lain dengan harga bju siap cetak design sendiri ni.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ada beberapa perkara yang akan efek harga bju tu yang korang wajib tahu & perlu tahu.

So..tak perlu lah saya explain lagi time korang tanya nanti ye.

 

Ni antara perkara yg Wajib korang kena ambil tahu & korang kena sediakan sblm tanya harga kat kitaorang ye..

1.  Design nak print

Dah nak print atas baju, nak jugak tahu design apa yg nak diprint tu.

Bukan semua design saya boleh print.

Kalau design tu bkaitan agama lain, yang tak senonoh, yang jolok mata, ganas dan design2 yang tak patut cetak atas baju..saya rejek awal2.

Pastu lagi…design tu banyak warna ke, ada tone kaler ke, abstrak ke, 1 warna ke…semua tu akan efek harga jugak.

Kalau terlampau banyak warna, kadang2 sy suggest guna stiker je atau kurangkan kaler nak print.

So stiker akan efek harga lagi.

Saiz design pun efek harga jugak.

Design kecik murah lagi dari design besar.

Ada yang nak penuh satu bju.

So..ada yg boleh buat & ada yang saya tak sanggup buat.

Pastu kedudukan design pun efek harga jugak.

Ada yang nak kat tepi bju. Betul2 tepi bju.

Kalau baju custom made mungkin boleh buat tapi kalau atas baju readymade..mungkin susah sikit nak buat.

Ada jugak nak print keliling leher atau keliling lengan…yang ni pun susah nak print kalau baju dah siap jahit.

Apa2 pun kena tunjuk dulu kat kitaorg…baru bgtau boleh buat ke tak.

Kalau tak ada idea nak buat design baju tu…..klik je banner bawah ni ye. Boleh buat sendiri. Mudah je.

 

KLIK GAMBAR UNTUK LIHAT CONTOH DESIGN TSHIRT KELAS!

 

KLIK GAMBAR UNTUK LIHAT CONTOH DESIGN TSHIRT HARI KELUARGA!

 

KLIK GAMBAR UNTUK LIHAT CONTOH DESIGN TSHIRT REWANG!

 

2. Kuantiti tempahan 

Kami terima 5 helai ke atas utk baju bercetak & 10 helai ke atas untuk baju kosong.

So..kuantiti selain tu memang kami tak terima.

Kuantiti tempahan ni pun efek harga jugak.

Kalau order sikit mahal & kalau banyak murah.

Biasanya harga atas pertimbangan akan diberi utk kuantiti ratus2 lai.

Maknanya..harga tu tak ikut harga biasa tapi harga ikut budibicara kami sendiri nanti.

Semestinya akan lagi murah dari kuantiti sikit.

So..nak tahu harga..mesti prepare kuantiti tempahan jugak nanti.

3.  Jenis baju / Brand baju / Material Baju

Yang ni pun salah satu benda yang akan efek harga selai siap print.

Ramai yg duk wasap atau tanya saya, harga baju kat katalog tu harga baju siap print ke?

Kalau ikut lojik…design customer kan lain2..so mestilah harga baju situ utk harga bju kosong.

Kalau nak tahu harga bju kosong tu, korang boleh klik kat page katalog2 baju kat blog sy di www.mohcetakbaju.com ye.

Ada macam2 jenis baju kat situ siap dgn harga bju kosong lagi.

 

So…ni lah 3 PERKARA PENTING yg korang kena sediakan sblm tanya harga kat kitaorang ye.

Kalau tak ada tiga2 ni…memang saya tak dapat bagi harga siap print nanti.

Dah dapat detail2 tu semua…cepat je saya bagi harga nnti.

Lagi cantik kalau buat design atas baju terus. Lagi mudah untuk saya bagi harga nanti sebab saya anggap design camtulah customer nak order nanti.

Kalau tak ada idea atau rasa nak letak design tu atas baju, korang boleh klik kat page BUAT DESIGN SENDIRI kat bahagian atas nun (kat bahagian menu kalau guna hp) atau KLIK SINI je untuk buat design tu sendiri.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni & prepare maklumat2 diatas ye :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

LIHAT…BETAPA SERONOKNYA DIAORANG DAPAT BAJU TU!!!


KLIK SINI UNTUK LIHAT RAMAI LAGI CUSTOMER YANG SERONOK & GEMBIRA DENGAN TSHIRT DIAORANG YE!

 

 

Ok…apa cerita cetak TShirt kitaorang hari ni?

 

Baju ni memang sempoi. 3 kaler print depan & 2 kaler belakang. Bendera guna stiker. Bukan stiker biasa2 tapi stiker high quality punya.

Masa saya tulis artikel ni, rasanya brader ni dah gerak pergi Hatyai ni.

Dia punya kombinasi warna pun cantik. Memang naik dengan baju tu. Baju dia guna brand Gildan sebab dia suka kain Gildan. Dia kata lembut je. Tak lah panas sangat time konvoi nanti.

Yang ni pun grup konvoi gak ni. Design asal semua dia bagi. Pastu saya kena edit sikit kasi cantik & mudah nak cetak guna silkscreen printing.

Warna putih & merah memang naik kalau print atas baju hitam. Sesuai sangat kalau buat konvoi ni. Geng2 rider suka sangat baju hitam camni.

Depan merah kuning. Kalau dari jauh memang menyerlah.

Yang ni baju sulam logo depan & belakang print. Jauh baju ni terbang ni…sampai ke Sandakan, Sabah ni.

Kitaorang memang ada mesin sulam satu & kalau korang rasa nak buat logo sulam, memang dialu2kan.

Tapi logo sulam ni, harga mahal sikit sebab biasanya ikut bilangan stitches jugak.

Kalau logo tak banyak stitches, murah sikit. Apa2 pun..korang bagi je detail kat kitaorang dulu sebelum kitaorang boleh bagi harga tu ye.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Yang ni TShirt sukan. Rasanya untuk team futsal ni kot. Design depan tu customer ikut hampir sebijik dengan contoh design dalam katalog kitaorang.

Saya just edit balik je supaya sesuai dengan kehendak dia.

Belakang nama ramai2…so, boleh jadi kenangan seumur hidup baju ni nanti.

Lain kali bila dah berumur & dah ada keluarga masing2 pastu buat reunion lak, pakai lak baju ni (mana yang muat lagi)…konfem kenangan time main bola datang semula nanti…dok gitu?

 

Yang ni cetak kepala stormtroopers dari filem Star Wars. Yang ni kitaorang print 2 kaler ni.

Mula2 cetak putih 2 layer, pastu tindih merah untuk efek darah tu.

Memang sempoi.

Yang ni biasa je sebab 1 kaler print je. Pastu ada print kat lengan lagi. So..agak simple & kalau camni memang cepat jugak kami print. Tak sampai sejam jugak ni dari masukkan baju dalam papan meja sampai le siap sepenuhnya.

Cetak ni wife yang buat. Dia dah berpengalaman selama 8 tahun dah dengan printing ni. So..kalau camni memang agak mudah bagi dia.

Ada banyak lagi gambar sebenarnya…tak apa saya kongsi dalam next artikel ye.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ok…rasanya setakat ni dulu.

Kalau korang nak order TShirt korang, ikut je step diatas & pastikan sediakan detail untuk saya bagi harga tu ye.

Katalog2 baju pun banyak kitaorang sediakan untuk korang. So…pilih je ikut suka korang.

Sampai jumpa lagi ye….baiiiiii…..

PROJEK(buat duit) CETAK TSHIRT SELURUH MALAYSIA TERMASUK SABAH SARAWAK 2018

 

Hai,

Salam Cetak Baju semua.

Selamat Tahun Baru 2018.

Bagi korang yang dah jadi ejen kami & belum jadi ejen lagi…inilah masanya untuk korang plan betul2 untuk buat duit dengan bisnes TShirt korang.

Kalau pada Tahun 2017 sebelum ni, ada beberapa orang ejen saya yang memang betul2 buat duit dengan menjual TShirt hasil design diaorang untuk sekolah, universiti & lain2  ke seluruh Malaysia. DIULANGI…..KE SELURUH MALAYSIA (Bukan sekitar tempat diaorang je)

Diaorang designkan, promote kat seluruh Malaysia & kitaorang tolong print & pos.

Dia ambik untung atas angin je.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Saya recap balik ejen2 yang telah buat beribu2 RM dengan tempahan diaorang tu  sebelum ni ye.

  1. Sorang student ni..baru je FORM 4 tapi mampu tempah sebanyak 3,500++ helai TShirt untuk sekolah seluruh Malaysia.

Bayangkan lah kalau dia ambik untuk RM5 sehelai sahaja pun, dia mampu buat duit atas angin dalam RM17,500 buta2 je (RM54,000.00 secara kasar)

Tak payah print & tak payah pikir nak pos.

Kerja dia promote & cari order je.

Kalau nak detail, KLIK SINI untuk lihat artikel penuh pasal kejayaan budak ni. Pasti korang rasa terbakar bila baca kisah dia.

Siap dengan bukti lagi.

 

2.  Ada sorang lagi budak…time tu lepas SPM, dia ambik order untuk sekolah seluruh Malaysia termasuk Sabah Sarawak.

Yang ni dia tempah dalam 700 helai camtu tapi still dapat untung besar jugak.

Maknanya kalau dia ambik untung RM5 selai…so, dia dapat untung atas angin dalam RM3,500 camtu.

Boleh beli Iphone baru tu. Sape nak bagi kan…

Yang ni pun kalau korang nak baca cerita dia, KLIK SINI & tengok bukti sebenar tempahan dia kat situ.

 

3.  Yang baru2 ni….budak Politeknik. Yang ni saya terus terang jelah ye.

Yang ni pun dia ambik order Politeknik seluruh Malaysia jugak.

Ada 20 Politeknik yang dia ambik order dengan tempahan dalam 455 helai.

So..kalau dia ambik untung RM5 sehelai, dia dapat untung atas angin dalam RM2,275 camtu. Tapi tu kalau ambik untung RM5 selai. Saya rasa mungkin dia ambik lebih lagi kot.

Cer lihat bukti tempahan bro ni untuk korang lihat sendiri jumlah tempahan dia sebelum ni.

 

4.  Ada jugak regular customer saya yang dah sampai tahap SPECIAL AGENT dari Sabah.

Dia ambik order untuk seluruh PRASEKOLAH kat daerah dia duduk.

Sekarang ni pun tengah siapkan order dia ni dalam beberapa ratus helai.

Itu dia just tumpu daerah dia je..kalau satu Malaysia tak ke beribu2 untung dia dapat.

Lihat beberapa invois yang saya sediakan untuk dia sebelum ni supaya korang rasa excited untuk buat projek TShirt seluruh Malaysia tahun depan nanti bersama2 kitaorang.

Ni antara invois2 SPECIAL AGENT saya tu yang saya sempat upload dalam ni.

Sampai sekarang dia masih lagi order tak henti2 dengan kami.

Pastu ejen2 lain ada jugak tengah buat duit tapi hanya dalam kuantiti yang biasa2 je.

So…kalau budak2 ni atau ejen2 ni boleh buat. Korang apa lagi. Kita semua manusia biasa je.

Jom ikut kitaorang plan betul2 buat duit untuk tempahan seluruh Malaysia dalam Tahun 2018 ni ye.

Kalau rasa macam tak reti nak buat untuk seluruh Malaysia, korang start dulu dengan tempahan kecil2an kat tempat korang.

Pastu besarkan sikit ke tempat tinggal korang, naik ke daerah, negeri, negara & pastu mana tahu sampai ke oversea.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ada beberapa cadangan kalau korang rasa nak buat TShirt untuk tempahan seluruh Malaysia ni..

  1.  TShirt BATCH – maknanya korang just ambik batch tahun tertentu atau course tertentu yang ada kat tempat korang belajar & seluruh cawangan seluruh Malaysia.

  2. TShirt COURSE – print TShirt untuk course atau kursus korang je tapi ambik dari cawangan seluruh Malaysia

  3. TShirt TEMPAT KORANG BELAJAR – Contohnya, TShirt UPM seluruh Malaysia, TShirt Sekolah Berasrama Penuh seluruh Malaysia, MRSM seluruh Malaysia, Politeknik seluruh Malaysia dll.Print camni lebih besar dia punya untung sebab libatkan semua orang kat tempat belajar tu.

  4. TShirt KILANG atau TEMPAT KORANG KERJA – Start ngan tempat korang kerja dulu. Pastu luaskan ke cawangan2 seluruh Malaysia.

  5.  TShirt IKUT NEGARA – Mungkin ada pekerja luar negara seperti INDON, BANGLA, NEPAL, MYANMAR dll kat tempat korang. Boleh start kat tempat korang dulu.Pastu upah sorang kepala untuk ambik order seluruh Malaysia. Bagi dia komisyen atau suruh dia mark up harga sendiri.

    Konfem laku gila.

  6.  TShirt PEJABAT KERAJAAN – Start dengan tempat korang dulu. Pastu kembangkan ke cawangan seluruh Malaysia.

 

Itu antara contoh2 tempat atau TShirt seluruh Malaysia yang korang boleh buat.

So….tolong jangan bagi alasan demi alasan tak boleh buat ye.

Belum start lagi dah cakap tak boleh buat. Sedangkan dah ada bukti…budak Form 4 pun boleh buat duit untuk tempahan seluruh Malaysia.

TAPI terpulang pada korang….kalau nak order untuk diri sendiri & grup korang je pun boleh jugak sebab kami ada macam2 jenis TShirt yang korang boleh order ye….

 

So….dihujung Tahun 2017 ni, marilah sama2 kita lihat macam2 jenis TShirt yang kami telah siapkan dari mula kami bisnes iaitu sejak Tahun 2010 himggalah sekarang…..

Inilah bukti perniagaan kami & korang jangan risau sebab apa yang ditunjukkan ni adalah bukti sebenar tempahan baju yang tak putus2 kitaorang terima sejak dulu lagi…

cetak baju kelas t shirt kelas

tshirt kelas

t shirt kelas baju t shirt kelas t shirt kelas cetak baju kelas baju kelas cetak baju kelas baju kelas cetak baju cetak baju kelas baju kelas tshirt kelas

Nilah antara beribu2 gambar yang mampu saya upload dalam blog saya hari ni.

Korang boleh je skrol ke bawah2 lagi untuk lihat macam2 cerita & macam2 gambar baju yang kitaorang pernah buat sebelum ni.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

So…tunggu apa lagi. Tahun 2018 adalah tahun paling sesuai untuk korang bergaya dengan TShirt grup korang & tahun yang hebat untuk korang start buat duit dengan bisnes TShirt korang…

Selamat Berjaya kepada semua…..baaaaiiiiii….

Ikhlas Membantu :

Abg Nik & Kak Salina

Cetak Baju dengan hati yang ikhlas akan lebih puas hati & lebih berkat…..

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Untuk makluman korang, semasa artikel ni keluar…saya sedang berada di tanah suci Mekah & Madinah bagi menunaikan umrah.

Hanya saya seorang je (Abg Nik) yang pegi bersama bonda & adik beradik. Wife(Kak Salina) & anak2 tak pergi.

Tapi ini tak bermakna tempahan TShirt kami pun stop.

Tempahan still berjalan cam biasa tapi di uruskan oleh wife je.


” SO, DIKESEMPATAN NI SAYA NAK MINTAK AMPUN & MAAF KEPADA SEMUA PELANGGAN, EX-PELANGGAN & SESIAPA SAHAJA YANG PERNAH BERURUSAN DENGAN SAYA SEJAK 2010 LAGI.

DOAKAN SAYA & KELUARGA SIHAT & LANCAR MENJALANI IBADAH UMRAH YE.

DOAKAN JUGA KAMI SELAMAT PERGI & KEMBALI KE MALAYSIA”

So…bagi yang nak tempah TShirt korang, korang boleh kontek wife saya seperti berikut :

CALL / WHATSAPP / SMS DI NO TEL….0193643692 atau 0196654028.

Emel pun boleh tapi mungkin lambat sikit kami jawab nanti ye.

 

Tapi kalau korang rasa baju korang tu tak ada DUE DATE..tak kisah bila siap…

Korang boleh jugak order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ok…artikel hari ni nak berkongsi dengan korang bagaimana buat sesuatu tu kalau dengan hati yang ikhlas…In Sha Allah hasilnya sangat puashati.

Saya bagi contoh….kalau tengok orang berlakon. Kalau dia berlakon dengan sepenuh hati & bersungguh2, pasti akan terkesan kat hati kita.

Kalau orang menyanyi (contoh lagu sedih)…dengan sepenuh hati, pasti juga akan sampai ke hati pendengar.

Kalau buat kerja ikhlas & sepenuh hati….kerja tu akan lancar je. Tak ada masalah.

Macam kitaorang sendiri…..dah hampir 8 tahun pengalaman dalam bidang cetak baju ni selalu berdepan dengan macam2 kerenah pelanggan.

Bila berdepan dengan pelanggan yang banyak songeh, kadang2 hati rasa tak ikhlas atau tak seronok nak print baju dia.

Bila hati tak ikhlas camtu…selalunya ada je masalah kat baju tu nanti. Banyak kali dah jadi.

Kitaorang ni manusia biasa…mesti ada kelemahan jugak.

Tapi bila kitaorang cetak TShirt tu dengan sepenuh hati & rasa nak tolong je pelanggan ni….In Sha Allah…lancar je perjalanan cetak baju tu.

Seperti manusia biasa….bila berdepan dengan pelanggan yang baik hati & cakap pun baik2, hati ni rasa nak bantu je.

Memang betullah orang kata……jika kita buat dengan HATI, pasti akan turun ke HATI.

So…kesimpulannya, bila korang buat apa sahaja perkara…kalau nak LEBIH PUASHATI, buatlah dengan hati yang ikhlas & jujur. Pasti ada something yang kita tak nampak akan melancarkan lagi kerja kita tu.

Ok…cam biasa…apa cerita yang kitaorang nak kongsi hari ni ye..

Yang ni guna baju lengan panjang jersi brand Arorasport. Print nama sekolah dalam jawi & nama sorang2.

Yang part jawi tu saya tulis balik guna arabic keyboard dalam internet. Pastu transfer ke Ai. Trace….pastu dapatlah hasilnya macam dalam gambar tu.

Kalau khat yang bunga2 tu saya belum boleh buat lagi kecuali customer prepare semua design tu awal2.

Kalau camtu, In Sha Allah boleh buat.

Baju family day ni guna 4 kaler belakang & 2 kaler depan. Yang ni wife yang print. Tak guna locking pun.

Main guna ketepatan mata je. Alhamdulillah…sebab dah hampir 8 tahun dah buat bisnes ni, bagi dia ok je.

Tapi kalau dia banyak kerja….saya akan buatkan tapi terpaksa guna lock sebab takut tak sharp nanti…..hehehe. (Tak expert lagi)

Cantik jugak print camni kan….

Design family day ni customer ambik yang sedia ada kat dalam blog saya je.

KLIK SINI untuk tengok contoh2 design family day sedia ada…kalau rasa2 tak ada idea atau pening nak cari design nak print tu ye.

 

Macam2 idea TShirt kelas customer kitaorang buatkan. Macam yang atas ni. Ada jugak gambar tulang belakang tersembul kat belakang…..hehehehe.

Tak tahu apa fungsinya tapi kreatif jugak diaorang ni….

Kalau korang nak tengok contoh design TShirt Kelas untuk tahun depan…KLIK SINI & pilih ikut citarasa korang kalau nak….

 

Yang ni contoh design guna stiker atau heatpress. Kalau printing macam ni, saya memang tak sanggup buat sebab 1 baju 1 huruf.

Kalau camni…biasa saya suggest guna stiker je. Senang sikit kerja.

Macam gambar atas ni…customer buat SISTERHOOD…so, sorang satu huruf. Nanti bila berkumpul ramai2…akan jadi kombinasi perkataan SISTERHOOD nanti. Ngam2 untuk adik beradik pakai.

Yang ni guna printing jenis FLOCK atau BALDU. Kalau korang tengok gambar baju tu, macam timbul design dia.

Kalau rasa dengan tangan…rasa keBALDUANnya.

Sesuai kat korang yang rasa nak cetak baju grup korang lain dari yang lain.

Cuma harga sedikit mahal…tu je. Tapi berbaloi kalau nak design yang jarang2 orang pakai ni.

Ok…setakat ni lah dulu ya.

 

CALL / WHATSAPP / SMS DI NO TEL….0193643692 atau 0196654028.

Emel pun boleh tapi mungkin lambat sikit kami jawab nanti ye.

 

Tapi kalau korang rasa baju korang tu tak ada DUE DATE..tak kisah bila siap…

Korang boleh jugak order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Sampai jumpa lagi…baaaaiiiiii….

Abg Nik & Kak Salina

%d bloggers like this: