Blog Archives

5 Cara Paling BERKESAN Buat Duit Dengan Bisnes TShirt Time PKP ni….

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Apa khabar semua?

Harap semua sihat2 selalu lah ye & bersabarlah dengan dugaan yang melanda negara kita sekarang ni ye.

Bukan kita je yang terkesan…semua terkesan terutamanya peniaga2 & mereka yang makan gaji tapi telah dibuang kerja akibat PKP ni.

Korang rasa2 lah kan…bisnes TShirt ni memang betul2 boleh buat duit ke time PKP camni?

Jujur saya bagitahu lah ye…saya tak tahu orang lain tapi saya cerita pasal saya je ye….Alhamdulillah, walaupun PKP ni, kitaorang dapat banyak jugak tempahan TShirt sebenarnya.

Baru2 ni saje….rasanya kat 1,000 helai jugak saya dapat tempahan TShirt ni.

Mostly yang order dari syarikat & grup kecil2an.

So..kalau nak kata bisnes TShirt ni macam kurang orang order..tak adalah kurang sangat..tapi adalah jugak yang order sebenarnya.

Cuma dari segi pertanyaan tu slow sikit sebab mungkin orang semua duduk kat rumah & tak ada aktiviti berkumpulan yang diaorang nak buat.

TAPI….kalau difikir2kan ada je grup2 kumpulan manusia yang kalau kita buat promosi betul2 kat diaorang..In Sha Allah kita boleh buat duit nanti.

Tambahan lagi…Tahun 2020 ni memang UNIK sikit berbanding tahun2 sebelum2 ni.

So..apa salahnya korang ada sedikit kenangan yang boleh korang ingat dalam Tahun ni.

BAGAIMANA CARA NAK TEMPAH TSHIRT KORANG TU YE?

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

TAPI……Sebelum saya cerita lebih lanjut..cer baca ni dulu untuk BUKTI SEBENAR sorang student mampu buat duit sebanyak RM53,925 untuk 1 tempahan dengan kami…

Hari ni saya just nak throwback balik tempahan yang kitaorang pernah terima sebelum ni pada 17/05/2017 iaitu 3 tahun lepas di mana hanya seorang budak Form 4 time tu…mampu buat duit sampai RM54K dengan menjual TShirt batch asrama penuh seluruh Malaysia.

Artikel penuh dia anda boleh baca DISINI.

Cuma apa yang saya nak kongsikan disini ialah bisnes TShirt design sendiri ni memang betul2 boleh buat duit.

Kalau diikutkan selain dari budak ni, ada ramai lagi yang buat duit hanya dengan jual TShirt secara online tapi budak ni special sikit sebab hanya dia sorang yang mampu jual sampai 3K helai sekali order.

Katakanlah saya tolak baju tu RM10 sehelai kat dia & dia jual dalam RM15 sehelai.

So, jumlah baju katakanlah 3K helai darab dengan RM10 = RM30,000 untuk kos sahaja.

Dia jual RM15…so, untung yang dia dapat RM5 X 3K = RM15K.

So…mungkin tolak sikit duit komisyen kat wakil asrama yang diaorang order tu..so, busuk2 pun dapat dalam RM10K +-.

Bagi seorang student Form 4…besar jugak tu amaun tu.

Itu kalau dia ambik untung dalam RM5 sehelai. Kalau lebih lagi….?

Yang saya ingat hari tu, kalau tak silap, saya jual baju tu kat dia dalam RM17 sehelai & dia jual RM30 sehelai..untung sehelai dalam RM13.

RM13 darab 3K helai = RM39K untung kasar je.

Huiyooo….tak ke seronok tu dapat duit banyak tu time tengah student lagi.

So…anda pun boleh buat sebenarnya.

Zaman sekarang guna teknologi canggih..ada FB, Instagram, Twitter dan macam2 lagi.

So..mudah sangat nak cari pelanggan tu.

Apa ditunggu lagi…budak ni boleh buat, anda apa lagi!

Anda boleh KLIK SINI untuk baca artikel tu selanjutnya & untuk belajar camane budak ni mampu buat duit sebanyak tu!

Ok….kita sambung balik pasal TShirt Kenangan tu ye…….

Salah satu kenangan yang korang boleh ingat sampai bila2 ialah dengan TSHIRT CETAK DESIGN SENDIRI.

So…..siapa kumpulan manusia yang kita boleh target untuk buat duit dengan bisnes TShirt tu nanti?

  1. TShirt Kelas
  2. TShirt Batch
  3. TShirt jual secara DROPSHIP
  4. TShirt Syarikat
  5. TShirt Tema Covid 19
  6. TShirt untuk frontliners
  7. TShirt Grup
  8. TShirt Sukan Sekolah Tahun Depan

So..bagaimana korang nak promote kat target pelanggan2 ni untuk korang betul2 buat duit nanti?

Hari ni saya nak kongsikan dengan korang 5 CARA PALING BERKESAN untuk korang betul2 buat duit dengan bisnes TShirt ni (kecuali korang bagi macam2 alasan…yang tu saya tak boleh nak tolong lah ye!)
  1. Untuk TShirt Kelas tu…..start dengan kelas korang sendiri dulu.

    Korang mesti ada grup Whatsapp atau grup sendiri yang boleh berhubung kan?

    So..cadangkanlah kepada grup kelas korang…jenis TShirt, design nak print, kuantiti & apa sahaja berkaitan TShirt tu.

    Bagi yang duduk berjauhan…kitaorang ada sediakan servis DROPSHIP iaitu pos ke customer sehelai2 tapi untuk 30 helai ke atas je.

    Bagi yang duduk dekat2…boleh je pos setempat nanti.

    Start je dulu dengan grup kelas sendiri.

    Bila dah berjaya….beralih pulak ke grup kelas sebelah atau kawan2 yang lain.

    Tak ada IDEA..jangan risau, pilih je design TShirt kelas yang kitaorang ada dibanner atas ye..

    Semua ni In Sha Allah memang betul2 boleh buat duit kalau korang usaha betul2.

    Kalau duduk diam je & macam2 alasan keluar…yang tu saya tak boleh nak cakap apa lah ye….


  2. Bagi yang duduk pejabat….time ni lah korang nak tengok ofis korang tu kedekut ke tak(sori bos…hehehe)?

    Kalau sale lebih kurang je tapi kursus semua dibatalkan, pasti income banyak yang lebih.

    Apa kata korang bagi cadangan kat ofis untuk buat TShirt sebagai cenderamata kat staf untuk Tahun 2020 ni.

    Kalau jadi…korang boleh tolong orderkan & boleh le buat duit sikit nanti.


  3. Kalau korang Cikgu Sekolah….boleh start buat TShirt kelas untuk anak2 murid cikgu.

    Apa salahnya bantu anak2 murid cikgu untuk buat TShirt tu.

    Lagipun Tahun 2020 ni..rasanya berapa bulan je budak2 sekolah tu bersekolah.

    So…time ni lah cikgu kontek anak2 murid cikgu tu untuk buat TShirt kelas tu.

    Mesti anak2 murid cikgu seronok giller dapat baju tu nanti.

    Dah order untuk anak murid sendiri…promote lak kat cikgu kelas sebelah.

    Time ni lah cikgu nak buat duit nanti..mark up le sikit sebab bukan senang cikgu nak deal untuk order baju tu kan…

  4. Kalau korang pelajar IPT, kolej atau institusi pengajian tinggi….korang boleh promote baju tempat belajar korang kat FB atau IG.

    Contoh..macam baju hoodie UUM & UiTM bawah ni.

Customer baju ni promote dalam IG & FB je…pastu customer dia yang berkenan & nak beli baju tu, kontek dia je.

So terpulang…nak pos terus kat customer ataupun korang poskan nanti.

Kalau katakanlah….saya tolak dengan korang RM50 sehelai & korang jual dalam RM60 sehelai & customer tanggung kos pos..so, korang dah dapat untung atas angin RM10 sehelai atas baju tu.

Kalau 10 orang order, dah dapat RM100..kalau 20 orang, dah RM200…tak ke senang buat duit tu…. 🙂


5. Jual TShirt yang ada kaitan dengan Covid 19 atau untuk frontliners.

Sesetengah orang nak buat kenangan seumur hidup pasal Covid 19 tapi tak tahu bagaimana caranya.

Kita boleh suggest untuk buat kenangan tu dengan gunakan TShirt.

Jual TShirt pasal Covid 19…bukan kita suka Covid tu tapi at least ada something yang boleh jadikan kenangan bila kita tengok TShirt tu nanti.

Korang boleh jugak suggest TShirt untuk frontliners macam TShirt untuk nurse ke, sukarelawan ke, polis ke, askar ke…dll

Sekurang2nya korang ada sedikit IDEA bagaimana nak buat duit dengan bisnes TShirt time PKP ni.

Kalau nak pilih design kitaorang yang sedia ada pun boleh..cer tengok bawah ni..

Ni lah antara 5 CARA PALING BERKESAN kalau korang ikut betul2 & buat betul2…In Sha Allah boleh buat duit dengan bisnes TShirt ni time PKP camni.

Hanya yang suka bagi alasan je yang akan kata semua ni mustahil nak buat…kan?

So..terpulang pada korang.

IDEA saya dah bagi..usahakan sikit je untuk jadikan ia kenangan nanti.

Kalau korang masih tak percaya yang dalam PKP ni pun still ada orang tempah TShirt tu…cer tengok tempahan2 yang saya siapkan baru2 ni…

Yang ni TShirt grup silat…guna baju jenis microfiber.

Walaupun dalam PKP tapi grup ni tetap jugak order baju ni dengan kitaorang.

Kalau diikutkan banyak kali jugak kitaorang edit design depan tu sebab yang asal lain tapi last2 dia nak macam atas ni.

Alhamdulillah…last sekali dia terima & diaorang puji lagi servis kitaorang.

Terima kasih banyak2.

Yang bawah sekali tu design asal yang diaorang nak.

Yang ni guna baju microfiber Oren Sport warna Forest Green..cetak kuning.

Memang kaler dia naik menyerlah.

Dan..sape kata tak ada orang order TShirt cetak design sendiri time PKP ni..

Alhamdulillah…rezeki Allah tak pernah salah alamat.

Baju cotton & lacoste warna Royal blue brand Oren Sport.

Cetak 3 kaler depan belakang.

Depan tu pun guna silkscreen printing jugak macam belakang.

Tak perlu guna stiker…

Memang sempoi.

Yang ni jauh order ni…dari Sabah bah…

Yang ni special sikit sebab dia nak ada tag label sendiri.

So..yang ni saya guna heatpress untuk label dalam baju & kat luar.

Label asal saya akan potong & heat label sendiri ikut saiz baju.

Korang kalau nak order camni pun boleh jugak.

Walaupun kes Covid 19 Sabah paling tinggi di Malaysia tapi customer ni tetap order jugak dengan kitaorang.

Apa ada hal…courier kan ada.

Semua ceruk tempat diaorang boleh hantarkan.

Yang ni customer dekat2 tempat kitaorang je.

Disebabkan yang tukang print tu dah berpengalaman…tak sampai setengah hari, dah siap dah baju ni.

Siapa ada nama sorang2 lagi.

Pagi print…tengahari siap.

Yang ni special sikit sebab depan sulam & belakang print 2 kaler.

Tapi tak sangka pulak customer order 400 helai untuk baju ni saje.

Alhamdulillah…syukur sangat2 walaupun time Covid camni.

Untuk sulam tu je ambik masa sikit & separuh baju tu saya terpaksa mintak tolong kawan untuk sulamkan sebab kalau buat semua sekali ..rasanya tak sempat siap awal.

Syukur sangat2.

BAGAIMANA CARA NAK TEMPAH TSHIRT KORANG TU YE?

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

So..inilah antara bukti2 yang saya boleh kongsikan bagaimana time2 PKP camni pun order tetap berjalan.

Bolehlah kami bertahan & bayar hutang2 yang ada.

So..bagi korang yang rasa nak buat duit tambahan time PKP ni, jom join kami untuk betul2 buat duit dengan bisnes TShirt design sendiri ni.

Korang tak perlu pening2 kepala nak pikir pasal nak cetak semua sebab semua tu kitaorang yang akan uruskan.

Just buat marketing & promosi je.

Kalau nak bantuan…bagitau je kitaorang nanti ye.

Bagi yang korang yang nak jadi ejen kitaorang..klik je button dibawah ni ye..

Macam2 stail design RARE TShirt dari customer sejak 2010 hingga 2020 ni….

Hai & Salam Cetak Baju Gaisss….

Selamat berjumpa kembali dalam artikel tentang cetak baju online yang setia dengan customer kami sejak 2010 lagi.

Pejam celik pejam celik….macam tak percaya bisnes kitaorang dapat maintain selama 10 tahun sejak 2010 lagi.

Masa kami mula2 buat bisnes ni…sebenarnya kami tak mengharap apa2 pun.

Dah macam2 bisnes kami try tapi tak menjadi.

Tapi Alhamdulillah….dengan bisnes cetak baju ni bukan saje menjadi tapi menjadi2 rupanya.

Mula2 tu just sebab nak tolong wife sebab dia dah kena berhenti kerja & yang pergi kursus cetak baju..saya sebenarnya & bukan wife.

Tapi last2 wife yang terer printing.

Lagipun masa tu saya masih kerja dengan government, so…kalau diingat2kan balik memang huru hara jugak hidup time tu.

Masa start 2010 tu saya start jual area tempat saya je secara offline. Selitkan flyers dalam suratkhabar kat pasar2 tani setiap pagi Ahad.

Time tu orang ramai lagi baca suratkhabar hardcopy. Sekarang semuanya digital.

Masa 2010 tu…Alhamdulillah dapat le siapkan tempahan dalam 200 ke 300 helai sebulan.

Kira ok lah tu untuk newbie macam saya time tu.

Naik 2011…saya start promote bisnes saya dalam internet.

Masa mula2 cipta nama website tu….mohcetakbaju…ingatkan orang Malaysia je yang tengok tapi satu dunia tengok.

Tak sangka jugak tapi sebab yang tengok tu student Malaysia kat luar negara.

Pastu macam tak percaya jugak sebab ada student Malaysia dari Korea order baju muslimah dengan kitaorang beberapa tahun lepas.

Tak caya…tengok gambar bawah ni…

 

Jauh tu baju kitaorang sampai.

Selain tu..ada jugak dari UK, Singapore, Brunei, Poland, Mesir dan beberapa negara lain yang order dengan saya & kebanyakannya student Malaysia yang duduk kat situ.

Ada satu kali tu…saya dapat emel dari satu negara Amerika Tengah…entah apa namanya, nak order baju jugak dengan saya.

Kitaorang sembang dalam English tapi last2 tak jadi order sebab kos pos saje lagi mahal dari harga baju.

Yang call terus pun ada. Ada sekali dari US call….California tak silap tapi saya tak angkat.

Risau jugak takut scam.

Yang di Malaysia saje dah sampai ke ceruk2 kampung mana dah sampai dah.

Ke pedalaman Sabah Sarawak lagi. Macam tak caya je…tapi itulah hakikatnya.

Ada dah sampai Triang, Pahang, Kg Patau2 Labuan dll.

KAT SINI korang boleh baca artikel kitaorang sebelum ni yang dah pos ke ceruk kampung di seluruh Malaysia.

Cuma jangan mintak kitaorang pos ke Israel atau Korea Utara dah.

Takut ooo pos sampai sana….hehehe.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Kalau dikenang2kan….ada macam2 stail design TShirt yang customer pernah order sebelum ni.

Ada yang pelik & ada yang kiut. Semuanya kami print kan untuk customer kami.

Kalau gambar print biasanya tulisan depan atau tulisan belakang je.

So..tak pelik sangat tapi dalam banyak2 TShirt tu ada yang rare sikit & jarang2 kitaorang cetak.

Antara TShirt2 rare yang kitaorang pernah cetak sebelum ni ialah…

 

Macam atas ni…rare kan?

Gambar tangan pegang badan…memang jarang2 orang order baju camni.

Mana ada orang ramai pakai baju camni.

Korang nak order baju camni pun boleh jugak.

Yang ni pun rare bagi saya sebab semua tulisan jawi.

Cuma…design asal ni semua customer yang bagi.

Biasanya print tulisan rumi je tapi ni semua jawi…jarang2 saya terima order camni.

Cantik pun cantik….

Yang ni simple je…bahagian belakang baju lukis gambar tulang belakang je..

Tak ada wording apa pun. Depan ada print sikit.

Tapi pelik sikit le sebab tak pernah dibuat dek orang gambar tulang belakang je camtu….hehehe.

Ni antara design awal2 masa berkecimpung dalam bisnes printing ni.

Gambar earphone kat bahagian depan.

Dulu2 banyak jugak kitaorang dapat order baju camni.

Semua minat design camni masa tu. Memang sempoi.

Ni namanya design doodle.

Bagi saya design camni rare jugak sebab jarang2 customer order.

Memang sempoi sebab kartun2 dia dia lukis tangan je tu.

Kalau nak idea design doodle ni, korang boleh je Google Doodle design atau KLIK SINI untuk contoh design doodle yang kitaorang ada.

 

TShirt ni pun sempoi jugak.

Guna teknik halftone…Mula2 cetak putih, pastu tindih hitam.

Design dia hitam putih je tapi macam gambar asal.

Bawah ni pun teknik halftone jugak tapi 1 kaler print….

Yang ni semua guna teknik halftone atau senang nak faham…design original tapi 1 kaler print.

Selain daripada tu…ada lagi teknik yang kitaorang panggil teknik CMYK (Cyan Magenta Yellow Black).

Bila combine warna tu ikut turutan…akan jadilah satu warna asal yang cantik & nampak macam design asal.

Bila print CMYK tu…ni lah hasilnya.

Yang ni pun bagi saya rare jugak & ada beberapa order print camni.

Selain daripada tu….ada jugak design2 gambar artis Kpop yang kitaorang pernah print sebelum ni.

Macam yang Running man tu..antara contoh design yang kitaorang pernah print pada 2013 dulu.

Black pink tu baru lagi.

Ada jugak BTS dll.

Design ni lagi rare sebab ada 1 customer je order design camni.

Campuran merah & hitam.

Masa print tu…saya letak cat merah kat atas & hitam kat bawah.

Pastu sekali print dua2 warna tu.

Agak mencabar jugak sebab nak dapatkan tone kaler yang bercampur kat tengah2 tu.

Yang ni tak rare sangat sebab ramai yang order teknik sebelum ni.

Teknik emboss…cuma sebab nak kongsi ngan korang antara stail2 design yang customer pernah order sebelum ni.

Teknik design timbul namanya…lain dari print biasa.

Apa yang saya kongsikan dengan korang semua kat atas ni ialah antara TShirt2 rare yang pernah customer order dengan kitaorang sejak 2010 hingga kini.

Alhamdulillah…..sehingga 2020 ni, customer kami masih lagi menyokong kami.

Sempena 10 tahun dalam industri ni kami nak ucapkan jutaan terima kasih kepada korang yang sentiasa menyokong bisnes kami….terima kasih sekali lagi.

Inilah 2 orang pemilik Ainix Resources & http://www.mohcetakbaju.com yang dari dulu hingga sekarang tak jemu2 membantu korang untuk dapatkan TShirt untuk apa sahaja aktiviti korang.

Ini pembantu kitaorang sebelum ni tapi dah resign sebab dapat tawaran masuk tadika….. :).

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Terima kasih sekali lagi kepada semua bekas pelanggan & pelanggan setia kami.

Hanya gambar & kata2 sahaja yang dapat menggambarkan betapa gembiranya diaorang dengan servis yang kitaorang berikan sebelum ni dari 2010 sehingga kini….

Lihat apa kata mereka?

Dan macam2 lagi kata2 mereka DISINI!!

Kitaorang harap2 korang pula selepas ini yang akan menjadi salah seorang customer HEBAT kitaorang nanti ye!

So…sampai jumpa lagi lain kami. Baaaiiiii…….

Abg Nik & Kak Salina

Cipta Design Cetak TShirt Sendiri guna apps atau website je…MUDAH SANGAT!

Hai & Salam Cetak Baju Semua,

Apa khabar? Harap2 korang sentiasa sihat selalu & sentiasa dijauhi dari bala bencana terutamanya dari penyakit Covid-19.

Alhamdulillah…kami semua sihat & syukur sangat2 sebab tempahan cetak TShirt kami kembali meriah macam sebelum PKP hari tu.

Walaupun promosi kami belum betul2 agresif tapi syukur tempahan makin meningkat terutamanya dari regular customer kami.

Diaorang semua masih order dengan kitaorang sejak beberapa tahun dulu sampai sekarang.

Terima kasih sebab membantu & menyokong kami selama ini.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

So…hari ni, saya nak kongsi ngan korang semua pasal apps atau website yang korang boleh guna untuk reka design cetak TShirt korang sendiri tanpa perlu keluar duit upah designer luar atau pening kepala nak lukis design tu sendiri….

Bagi sape2 yang guna komputer atau notebook, korang boleh cuba beberapa website ni untuk design TShirt korang tu sendiri ye…..

  1. www.customink.comWebsite ni dah beberapa tahun saya tumpang guna & dah ramai sangat customer saya guna untuk buat design TShirt diaorang.Jangan pulak pegi order baju tu kat situ sebab website tu orang putih punya….saya just tumpang je.Dah siap designkan snap gambar baju tu atau klik submit & Send ke emel saya di adminkomisen@gmail.com untuk dapatkan harga.Kalau nak cepat…hantar gambar baju tu ke Whatsapp kami di 0192254028 (Abg Nik) / 0193643692 (Kak Salina)

  2. https://www.spreadshirt.com/Yang ni satu lagi tempat nak reka design tu sendiri.Sama macam Customink….website tu dah siapkan sekali apa sahaja design yang korang nak letak atas baju tu.Kalau korang tak berkenan dengan design yang diaorang sediakan tu…..upload je design sendiri.Dah siap buat…Send kat kitaorang untuk dapatkan harga.

  3. https://www.rushordertees.com/Ni ada satu lagi contoh website yang korang boleh guna untuk reka design cetak TShirt tu.Mostly dia punya function semua lebih kurang sama je tapi beza ialah gambar2 yang diaorang sediakan dalam tu lain dari lain.Cuma kalau tak berkenan…boleh je upload design sendiri nanti.

  4. https://www.uberprints.com/studioWebsite ni juga antara website yang boleh korang try kalau nak.Uberprint ni kalau tak silap….dah lama jugak dalam online sama macam Customink.Rasanya Customink adalah antara website terawal yang sediakan servis buat design atas baju secara online ni.

 


Kalau ikutkan ada macam2 lagi website yang sediakan servis buat design sendiri ni.

Cuma ikut atas selera masing2 je sebenarnya.

Bagi kitaorang…..janji dapat bantu korang untuk buat design tu dengan mudah tanpa pening kepala.

Macam iklan Panadol tu……”Anda rasa saya ada masa untuk pening kepalaa!!!” 🙂

Kalau nak cari yang lain lagi…korang Google je (t shirt design creator online).

Nanti berderet2 keluar macam2 website yang korang boleh cuba.

Itu kalau guna website….kalau guna handphone, korang boleh cari dalam Google Play atau Apple Store.

Korang cari je (tshirt editor design app) atau apa je keyword yang berkaitan dengan design tshirt sendiri tu.

Kat bawah ni antara contoh TShirt yang customer designkan guna website tu & kitaorang printkan untuk diaorang….

 

Ni antara baju2 yang menggunakan website yang saya cerita kat atas tadi.

Actually banyak lagi design lain tapi gambar banyak sangat….tak dapat nak pastikan mana yang guna website tu & mana yang guna design sendiri.

Tapi kalau korang tak nak jugak gunakan website & apps tu…korang boleh je gunakan design korang sendiri,

Terpulang nak guna lukis tangan ke atau nak lukis atas Photoshop ke…..janji korang ada design2 tu untuk kitaorang bagi harga & printkan nanti.

So…jom reka design korang sendiri & dapatkan harga dengan kami sekarang!

Ok…macam biasa….apa cerita cetak TShirt yang saya nak kongsi dengan korang hari ni….

Ni kalau ikutkan baju korporat ni tapi kitaorang print kat bahagian belakang dia.

Biasanya sulam tapi customer ni nak print.

Tapi cantik jugak & murah lagi dari sulam. Depan logo sulam.

Ni baju budak ni….siap buat nama sorang2 lagi.

Cetak kaler gold tapi bukan gold shining. Gold biasa tapi still ok.

 

Ini baju syarikat ni…..belakang 2 kaler & depan 1 kaler print.

Baju jenis microfiber brand Enzo. Ni regular customer ni. Dah berapa kali dah order dengan kitaorang.

Ni baju syarikat ni….banyak jugak customer ni order. Terima kasih Tuan Zainal.

Guna baju polo brand Oren Sport…kain dia pun ok.

Sesuai untuk pekerja pejabat untuk buat aktiviti indoor atau outdoor.

Ni lak tempahan dari dropshipper kami.

Customer ni buat pre order & pos setiap helai tu ke tempat setiap customer dia.

Mudah…tak payah pening2 nak packing & nak pos satu2 baju tu.

Semua kitaorang yang buatkan.

Yang ni baju syarikat…depan belakang cetak 2 warna. Belakang cetak gold putih & depan gold biru.

Memang menyerlah warna dia.

Ok lah…rasanya setakat ni dulu buat kali ni.

Kalau nak order baju tu…boleh kontek kami terus…

Sampai jumpa lagi…..baaiiii……

Abg Nik & Kak Salina

Cetak TShirt Design Sendiri….Salah Satu CARA Untuk Dapat Income Sampingan Time PKPP ni!

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Apa khabar korang semua? Sihat2 le hendaknya selalu ye…

Di Malaysia sekarang ni (seluruh dunia boleh tengok blog www.mohcetakbaju.com ni) tengah PKPP iaitu Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan start dari 10 Jun 2020 hingga 31 Ogos 2020.

Alhamdulillah….pesakit Covid 19 makin berkurangan dari sehari ke sehari & saya doakan supaya kuman Covid 19 ni terhapus terus dari muka bumi ni dengan segera.

Dapat lah manusia atas muka bumi ni dapat buat aktiviti diaorang macam sebelum PKP hari tu dengan bebas sikit kan….

Mungkin ada sesetengah korang rasa macam banyak jugak benda yang terbantut nak buat sebab PKPP ni tapi bukan semua benda yang kita tak boleh buat…

Mana yang nak tempah baju tu…mesti rasa susah hati sebab mungkin diaorang rasa…..

  1. Nak buat family day tak boleh sebab tak boleh berkumpul ramai2.

  2. Nak buat TShirt Kelas tak boleh sebab kelas pun tak start2 lagi.

  3. Nak buat TShirt Batch korang kat U atau Kolej pun tak boleh sebab Universiti & Kolej semua tutup lagi.

  4. Nak buat baju rewang untuk kahwin pun tak boleh lagi sebab nak buat jamuan kahwin pun tak dapat.

  5. Nak buat baju konvoi pun tak dapat sebab nak kumpul ramai2 tak boleh lagi.

  6. Nak buat baju pejabat tak boleh lagi sebab bukan ada aktiviti apa yang nak dibuat pun dengan baju tu.

  7. Nak buat duit sampingan atau untuk sara hidup sebab dah kena buang kerja tapi tak tahu bisnes apa yang korang boleh start untuk buat duit tu.

 

Tapi korang silap sebenarnya sebab arahan untuk berkumpul atau buat majlis yang libatkan ramai orang akan dibenarkan dalam masa terdekat ni & arahan tak boleh berkumpul tu bukannya arahan selama2nya…

Ianya arahan sementara je….

So…bagi yang nak buat TShirt Design Sendiri korang….ni IDEA yang saya boleh bagi kat korang….

  1. TShirt Family Day – Sebelum sekolah dibukak ni….korang masih lagi berpeluang untuk buat Family Day secara kecil2an bersama keluarga.Bila dah start sekolah nanti….susah sikit nak buat hari keluarga tu sebab anak2 semua dah start sekolah.Susah nak berkumpul dengan semua ahli keluarga nanti.

    So…time belum start sekolah ni lah peluang korang untuk buat Hari Keluarga korang ni.

  2. TShirt Kelas – Kenapa susah hati sangat nak buat TShirt Kelas korang?Bukan ke masing2 ada grup Whatsapp atau Telegram masing2.So…gunakanlah group tu untuk bincang pasal TShirt kelas masing2.

    Kalau rasa susah nak agihkan baju tu kawan semua kawan2 sekelas, kitaorang ada sediakan servis untuk pos ke setiap pelajar kelas korang.

    So…tak perlulah pening kepala memikirkan camane nak agihkan baju tu.

    Hanya tambah RM5 sehelai untuk kos pos setiap baju & tahu2…baju tu dah sampai dah kat tangan diaorang.

    Bukak sekolah nanti tak ke bangga sebab dah ada TShirt kelas sedondon nanti.

  3. TShirt Batch – TShirt Batch ni biasanya TShirt yang gambarkan satu2 tempat tu bagi setiap orang contohnya TShirt pelajar UiTM.So…semua student UiTM seluruh Malaysia boleh order baju tu sebagai kenangan.Contoh macam baju bawah ni.


    Ini contoh baju hoodie yang saya print untuk sorang customer ni.

    Dia mungkin promote baju ni dalam Instagram atau Facebook dia & sape2 yang berminat boleh dapatkan baju ni dengan dia.

    Sama jugak macam baju kelas….kalau rasa susah nak poskan, kami boleh tolong poskan untuk semua customer korang tu serendah RM5 je sehelai untuk setiap kos pos tu.

    Customer ni baru2 ni ada buat tempahan baru untuk pelajar UM pulak.

    Memang bijak IDEA dia. Buat 1 design yang dapat bagi kenangan kat pemakai dia.

  4.  TShirt Rewang/ Kahwin/ Bekwoh – Dalam beberapa hari lagi (daripada hari artikel ni ditulis), kerajaan dah setuju benarkan untuk orang ramai buat majlis yang libatkan paling kurang 200 orang.So…ni berita baik untuk semua orang yang nak buat majlis terutamanya majlis pernikahan dll.Kalau camtu…sape2 yang berhajat nak buat design baju rewang tu, korang dah boleh start order dengan kami dah.

    Kalau rasa macam buntu nak buat design apa atas baju tu, kitaorang ada macam2 contoh yang korang boleh pilih….

    Cer klik link bawah ni untuk tengok design apa yang kitaorang ada tu….

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

5.  TShirt Konvoi ~ Saya rasa dah ramai team2 konvoi yang panas punggung sebab tak dapat buat konvoi time PKP ni.

Nampaknya….cita2 korang akan berhasil tak lama lagi.

So…sementara duk pakat2 nak pegi konvoi ke mana tahun ni…boleh le korang selitkan sekali TShirt Konvoi untuk ahli group korang nanti.

6.  TShirt Pejabat / TShirt Buat Kerja ~ Dalam PKPP ni, orang ramai dah start masuk kerja balik dah sebab dah lama terperap kat rumah.

Baru2 ni saya ada terima order daripada customer untuk buat TShirt untuk staf kat tempat kerja diaorang.

Alhamdulillah…..dalam PKPP ni pun ada jugak customer camni order dengan kami.

So…bagi yang dah start bekerja & mungkin nak buat kenangan dengan TShirt korang dalam Tahun 2020 ni…ni lah masanya.

Sebab Tahun 2020 ni special sangat2….memang tak pernah jadi seumur hidup perkara yang berlaku dalam Tahun 2020 ni.

So…memang sesuai sangat untuk korang buat TShirt KHAS sebagai kenangan seumur hidup korang.

Macam TShirt dibawah ni.

Diaorang tempah KHAS yang ada tulis Covid 19 ni sebab tahun2 akan datang diaorang pasti akan teringat2 masa bertugas time PKP tahun 2020 ni.

 

Bagi yang saje2 nak buat kenangan dengan Covid 19 dalam Tahun 2020 ni…kitaorang ada jugak sediakan TShirt KHAS yang bercetak Covid 19 macam bawah ni.

Just saje2 dipakai sebagai kenangan seumur hidup korang…

Ni contoh design yang customer dah order sebelum ni.

Kitaorang jugak ada design2 lain kalau korang nak pilih ye….

Kalau korang rasa tak berkenan dengan design yang kitaorang ada ni…korang boleh buat sendiri kalau nak & bagitau je kitaorang untuk saya bagi harga ye.

7.  Bagi yang nak menjana duit sampingan sebab kena buang kerja, hilang kerja atau nak dapat duit sampingan….inilah antara bisnes yang korang boleh try sebab incomenya agak lumayan.

Biasanya baju camni orang tak order sikit2…diaorang akan order banyak2 sekali sebab design TShirt tu kita buat sendiri.

Lagipun TShirt ni manusia pakai dari kecik sampai besar & memang manusia akan cari TShirt walau macamana pun.

So…macam2 jenis baju yang korang boleh pilih…jangan risau.

Walaupun PKP ni tempahan kitaorang macam ada sangkut sikit tapi Alhamdulillah….ada jugak customer yang order dengan kami & doakan semga bisnes kitaorang ni akan lancar semula lepas PKPP ni ye…

Antara cetak baju yang kitaorang sempat siapkan sebelum ni….

TShirt ni sebenarnya customer order sebelum PKP lagi…dalam bulan Mac camtu tapi baru sekarang baru boleh print.

Tu pun customer mintak tukar design lain. Alhamdulillah….bila dah tukar design tu, ni lah hasilnya.

Guna baju jenis microfiber atau jersi.

Cetak warna GOLD & PUTIH.

Design ni guna stiker HIGH QUALITY yang bahagian depan & print biasa bahagian belakang.

So…simple je. Lagipun 5 helai je…guna TShirt Gildan budak warna light blue.

Walaupun time PKPP ni…ada jugak customer order untuk budak sekolah.

Guna track suit & tshirt raglan.

Bukan dekat2 ni….area Beluran, Sabah ni. Jauh bah ni…..

Nanti dah bukak sekolah..budak2 tu terus boleh pakai.

Ni tshirt buat kerja ni. Dah masuk PKPP ni…kerja2 dah start balik. So..tu yang customer ni order untuk pekerja dia ni.

guna baju brand Enzo jenis microfiber. Sejuk je bila pakai walaupun time outdoor.

Ini tempahan regular customer saya dari Kedah. Thanks Salika.

Dia boleh dikatakan setiap bulan ada buat order dengan saya.

Terima kasih ye sebab sudi support bisnes kami ye.

 

So…itu je lah buat setakat ni ye.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Sampai jumpa lagi…baaiiiii…..

Cetak TShirt Covid 19 untuk kenangan anda……

Assalam & Salam Cetak Baju semua,

 

Nampaknya penyakit Covid 19 ni belum reda2 lagi sekarang ni.

Saya doakan supaya wabak ni cepat2 le hilang supaya kita dapat le buat aktiviti kita macam sebelum2 ni semula.

Tahu tak korang….wabak penyakit secara besar2an ni atau kita panggil PANDEMIK ni berlaku 100 tahun sekali.

Dulu masa tahun 1920, wabak penyakit Spanish Flu berlaku kat Amerika.

Yang ni lagi ramai mati…dalam 39 juta orang.

Mungkin sebab time tu perubatan tak secanggih cam sekarang.

Kita kat Malaysia ni Alhamdulillah jugak sebab tak ramai yang positif & harap2 penyakit segera surut nanti.

So…kalau lah dikatakan 100 tahun sekali wabak penyakit ni berlaku, apakata korang tempah TShirt berkaitan covid 19 yang kitaorang offer ni sebagai kenangan korang.

Mana tahu….5 tahun akan datang panjang umur korang masih lagi pakai baju tu & mesti kenangan2 PKP, kenangan #stayathome, kenangan buat kuih tak jadi dan macam2 lagi mengimbau balik nanti.

Masa tu korang akan terbayang2 suasana yang tak pernah kita tempuh.

Tak ada solat jemaah, tak boleh jalan2 rumah kawan, tak boleh balik kampung, naik kereta kena ketua keluarga je dan terbayang Dr Nor Hisham bagi laporan setiap petang pasal Covid 19.

Bagi saya…baju2 ni sesuai jugak dipakai oleh geng2 frontliners sebagai kenangan.

Samada korang sendiri frontliners atau nak sponsor untuk diaorang.

Hanya dengan TShirt kenangan ni akan membuatkan hati korang sebak sebab time PKP ni ramai frontliners yang terpaksa berjauhan dengan keluarga, anak2, isteri suami, lama tak balik & terpaksa bertugas tak kira panas & hujan.

Ini adalah antara contoh2 design TShirt yang kitaorang ada.

So…terpulang samada nak pilih design baju kitaorang atau nak reka sendiri.

Janji kena tempah 5 helai ke atas ye…..

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Pilih TShirt2 diatas atas apa sahaja warna baju kami yang ada.

 

Kalau rasa tak berkenan dengan baju diatas, korang boleh pilih kat katalog2 baju kat page diatas (bawah header) atau klik kat bahagian menu kalau guna handphone.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ok…kami tunggu tempahan anda ye.

So…saya nak kongsi ngan korang satu order yang saya sempat siapkan time PKP & Ramadhan bulan ni.

 

 

 

 

 

Ni customer dari UiTM order hoodie untuk geng2 UiTM.

Customer ni dah deal ngan kitaorang lama dah tapi time Ramadhan ni baru start order.

Cuma ada cerita best sikit dengan order yang ni.

Sebelum customer close deal untuk order baju ni, wife saya telah bersedekah dalam RM100 camtu.

Itulah orang kata The Power Of Sedekah terutamanya dalam bulan Ramadhan ni.

Time PKP sekarang ni order sangat slow pulak tu…Alhamdulillah, dengan hanya sedekah RM100, kitaorang dapatlah sikit duit buat belanja dengan tempahan ni.

Kalau nak bercerita pasal The Power Of Sedekah ni, macam2 bukti saya boleh tunjukkan.

Antaranya…beberapa tahun lepas, saya ada bantu mak saya bayar deposit kereta & tak disangka2 Alhamdulillah…Allah bagi rezeki yang mendadak.

Sampaikan saya kena stopkan order dalam sebulan sebab nak siapkan order yang mendadak masuk tu.

Ok…setakat ni dululah ye.

In Sha Allah…semoga wabak penyakit Covid 19 akan beransur hilang & dapatlah kita buat aktiviti normal kita macam biasa ye.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Jumpa lagi…baaaiiiii…..

COVID19 & masalah negara kita..Cetak TShirt berjalan seperti biasa guys….

Salam cetak baju semua,

Apa khabar semua? Harap2 semua dalam keadaan sihat selalu hendaknya…

Kebelakangan ni ada macam2 cerita pasal Dunia & negara kita…Malaysia.

Dunia dengan masalah virus Coronavirus atau COVID19 yang terjadi di negara China.

Bayangkanlah…negara China punyalah sibuk dengan kereta & kenderaan orang pegi kerja….sekarang lengang selengang-lengangnya.

Tapi Alhamdulillah….tak ada efek yang besar kat negara kita. Cuma mungkin saham efek sikit sebab banyak jugak pelaburan kita dengan negara China yang sangkut.

Bila saya tengok cerita pasal virus tu kat negara China….majoriti rakyat mereka dah tak ada aktiviti luar rumah.

Jalan2, kilang, pasaraya, gedung beli belah, pasar dll semuanya kosong.

Semua pakat duduk kat rumah & takut nak keluar sebab takut berjangkit dengan virus tu.

Kalau dah jadi camni….nak tempah TShirt untuk buat aktiviti pun tak boleh dah.

Ekonomi China hampir lumpuh. Bisnes TShirt lagilah teruk disana.

Rakyat negara China tak fikir dah pasal TShirt ni…apa yang mereka pikirkan..adakah mereka akan hidup lama atau tak disebabkan virus tu.

So…kita rakyat Malaysia & negara2 yang tak terlalu terkesan dengan virus ni patut rasa syukur sangat2 sebab kita masih lagi boleh tempah TShirt untuk apa sahaja aktiviti korang.

Kita juga digemparkan dengan masalah perlantikan Perdana Menteri ke 8 yang baru.

Pening jugak rakyat sebenarnya akibat peristiwa ni.

Rasanya budak2 sekolah akan datang mesti pening nak dapat A dalam subjek Sejarah sebab pening dengan cara perlantikan Perdana Menteri ke 8 ni….hehehe.

Tapi Alhamdulillah jugak….walaupun ada sedikit kekecohan pasal peristiwa ni tapi customer tak putus2 tempah TShirt dengan kitaorang.

Ini disebabkan rakyat Malaysia dah matang & bijak buat pertimbangan.

Kalau lah kekecohan ni efek periuk nasi mereka…saya rasa, rakyat pasti bangkit buat sesuatu.

Tapi sebab rakyat masih boleh hidup cam biasa & still boleh order cetak TShirt untuk aktiviti diaorang, so rakyat just tunggu & lihat je sekarang ni….. 🙂

So…walau macam2 peristiwa diawal Tahun 2020 ni, kitaorang disini tetap dapat tempahan TShirt macam biasa.

 

Macam biasa…jom saya kongsi ngan korang, apa cerita cetak baju kami hari ni ye….

Sebelum tu nak kongsi ngan korang pasal cetakan warna gold yang kitaorang buat.

Kitaorang ada 2 pilihan…samada gold shining atau gold biasa.

Gold shining guna vynil..harga mahal sikit.

Tapi gold biasa guna rubber dye & silkscreen printing.

Alhamdulillah…kebetulan staf saya ada degree seni halus..so, dia yang bancuh2 warna tu jadi gold macam bawah ni.

Hasilnya camni…

Dan hasil atas baju pulak…macam ni…sebijik macam gold betul.

Cantik kan?

Kalau rasa nak tempah design kaler gold camni…jomlah order sekarang..

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Selain daripada tu..ada jugak tempahan lain yang kitaorang sempat siapkan baru2 ni…

Design yang ni antara yang paling suka sebab customernya dari Limbang tapi buat untuk aktiviti negara Brunei & design dia colourful & memang puashati bila dah siap print.

Cetak atas baju jenis microfiber ni.

Macam yang saya bagitahu sebelum ni…staf saya ada degree seni halus & dia pandai mix kan warna tu..so, warna dia sebijik macam asal.

 

Yang ni print biasa je.

Cuma nak kongsi ngan korang..kalau baju putih & design nak cetak ada warna putih..nak jimat, tak perlu print putih, Just ambik warna baju je…cam gambar atas ni.

2 warna print je walaupun ada warna putih.

So. jimat sikit kos printing nanti.

Kalau cetak putih atas baju gelap….wajib cetak 2 layer supaya nanti tak nampak warna kain.

Saya tengok printer2 kat luar, ramai yang nak jimat…diaorang print 1 layer je.

Pastu nampak kain dia. Kesian customer.

Bagi saya…biar rugi sikit..janji customer puashati & order lagi lepas ni.

Betul tak?

Nak bagitahu korang jugak..sesetengah logo atau lencana sekolah, kitaorang guna stiker heatpress yang high quality.

Tapi ada jugak yang tak banyak warna…kitaorang print guna silkscreen printing macam atas ni.

Dua2 ok sebenarnya & dua2 tahan lama. Pilih je nak yang mana.

Ok..rasanya setakat ni dulu untuk hari ni.

Sebelum tamat..cer dengar apakata customer kitaorang pasal servis & produk kitaorang ye!

Syukur Alhamdulillah….ramai yang puashati. Itu yang penting sebenarnya.

Bagi yang rasa nak jadi ejen kitaorang, jom daftar di link bawah ni.

Sampai jumpa lagi guys…baaaiiii…

Abg Nik & Kak Salina

Cetak TShirt Raglan & Sublimation readymade untuk apa sahaja aktiviti anda atas muka bumi ni….

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Pekabo semua? Kami doakan semua sihat selalu hendaknya.

Jumpa lagi kita dalam blog mohcetakbaju.com yang menceritakan macam2 cerita pasal cetak TShirt online anda.

Hari ni saya nak kongsi ngan korang pasal jenis2 TShirt yang korang boleh pilih untuk buat TShirt design sendiri anda walau dimana sahaja anda berada atas muka bumi ni.

 

Biasanya customer pilih baju plain biasa je.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Apakata kalau korang pilih baju jenis Raglan atau sublimation pulak untuk TShirt korang tahun ni.

Baju sublimation ni bukan yang custom made tapi yang jenis readymade punya.

TShirt sublimation readymade ni murah sikit dari sublimation custom made & cepat siap sebab baju dah siap jahit.

Cumanya…saya risau stok je. Mungkin ada yang tak cukup stok.

Ni antara TShirt2 Raglan yang kami ada & korang boleh pilih.

 

Ni namanya TShirt Raglan….body kaler lain & lengan kaler lain.

Kalau nak tengok lagi TShirt lain, klik kat button bawah ni ye.

 

Bawah ni antara contoh2 TShirt Raglan yang kitaorang pernah print sebelum ni.

Memang sesuai sangat untuk korang yang cari baju yang sedikit berkualiti & lain dari yang lain.

 

 

 

 

 

 

TShirt raglan ni ada 2 jenis….cotton & microfiber.

Pilih je mana satu yang korang nak.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Selain daripada TShirt jenis Raglan…kitaorang juga ada sediakan TShirt sublimation readymade yang korang boleh pilih.

Ni antara TShirt sublimation yang kitaorang ada.

 

Ni namanya TShirt sublimation.

Dah ada corak siap & pilih je mana yang berkenan.

Klik link bawah ni untuk pilih TShirt Sublimation yang kami ada.

 

Ni antara contoh2 baju sublimation yang saya pernah buat sebelum ni.

 

 

Ni antara TShirt2 raglan & sublimation yang saya boleh rekemen kat korang untuk buat apa sahaja aktiviti atas muka bumi ni.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ada apa2 nak tanya..wasap je ikut nombor kat atas ni ye.

Sampai jumpa lagi…

Abg Nik & Kak Salina

Jom start Tahun 2020 ni dengan Cetak TShirt Kelas & TShirt Batch anda!

 

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Selamat menyambut Tahun 2020 dari kami di http://www.mohcetakbaju.com.

Alhamdulillah…Tahun 2020 merupakan Tahun ke 10 kami menyediakan TShirt untuk apa sahaja aktiviti customer kami sejak Tahun 2010.

Syukur sangat2 kepada Allah kerana dengan izin-Nya kami dapat bertahan sehingga kini.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Ok…hari ni saya nak kongsi dengan semua antara TShirt2 yang biasa customer tempah di awal2 tahun ni.

Antaranya design TShirt kelas, TShirt batch, TShirt sukan sekolah dll.

Design2 TShirt ni memang biasa customer order di awal Januari setiap tahun sebab nanti boleh pakai lama sikit sampai hujung tahun.

Kalau tak percaya….cuba tengok gambar2 diaorang yang seronok pakai TShirt kelas ni sebelum2 ni….

Ni antara gambar2 customer yang seronok posing dengan design TShirt kelas sendiri.

Kalau nak dikumpulkan design TShirt kelas dari awal dulu (2010) hingga sekarang…ada macam2 stail design baju yang customer kitaorang buat.

 

Start dari print atas meja makan hinggalah meja printing biasa.

 

Ni antara design2 tshirt kelas dulu2 masa start buat bisnes dulu.

Cer tengok meja printing & cara nak keringkan design tu…kena tegakkan papan baju macam tu, baru boleh cepat kering.

Ni antara sebahagian daripada beberapa ratus ribu helai baju yang kami dah siapkan sebelum ni.

Pastu…Alhamdulillah..start 2014, papan meja dah lebih tersusun & cepat sikit nak print.

Kedai pun kami besarkan lagi supaya dapat siapkan banyak order sekali print macam bawah ni….

 

Ni juga antara sebahagian gambar TShirt kelas yang kami pernah buat sebelum ni dengan gunakan meja printing baru yang lebih tersusun.

Bagi yang rasa macam pening nak buat design TShirt Kelas ni….kami ada sediakan 2 pilihan untuk anda.

Design Readymade yang kami sendiri sediakan dan kami boleh terus print atas baju.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Anda juga boleh buat design sendiri ikut selera masing2.

  1.  KLIK SINI untuk pilih design TShirt Kelas yang kami sediakan atau klik gambar dibawah.

 

 

 

2.  KLIK SINI untuk buat design TShirt Kelas anda sendiri ikut citarasa anda sendiri…

 

Anda ada 2 pilihan iaitu pilih design TShirt kami atau buat design sendiri.

Bagitahu kami jika anda bersedia nak tempah TShirt dengan kami ye…

 

 


 

TSHIRT BARU BRAND ENZO

Tahun 2020 ni ada beberapa company supplier baju perkenalkan TShirt baru mereka.

Salah satunya brand Enzo.

Berikut adalah antara baju2 baru yang anda boleh tempah dengan kami….

Anda boleh pilih disini atau KLIK SINI untuk lihat banyak lagi TShirt brand Enzo yang ada.

Selain daripada baju Enzo, kami jugak ada brand2 lain yang anda boleh pilih….

oren sport

KATALOG OREN SPORT

 

KATALOG GILDAN

 

KATALOG ARORASPORT

 

KATALOG 4SQUARE

 

Ni antara katalog2 baju yang kami ada. Pilih je mana yang anda nak untuk pilihan TShirt Kelas & batch anda ye.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

 

Seronok betul kalau dapat pakai TShirt cetak sedondon….

Hai & Salam Cetak Baju pada semua,

Nampaknya hari ni dah masuk hujung bulan 12/2019 dah…

Sekejap je masa berlalu..

Rasanya macam baru lagi hantar surat berhenti kerja 2 tahun lepas.

Tahun 2020 masuklah tahun ke 3 saya letak jawatan sebagai pegawai audit di salah sebuah ageni kerajaan & tunpukan 1000% perhatian kepada bisnes cetak TShirt kami.

Tahun 2020 jugalah…masuk tahun ke 10 kami di http://www.mohcetakbaju.com buat bisnes TShirt secara offline & online.

Daripada cetak atas lantai, ke meja makan, ke meja buffet & hinggalah sekarang ni dah buat ofis baru depan rumah guna kabin atau kontena.

Daripada 200 ke 300 helai sebulan..kini 1 ke 2 ribu helai sebulan.

Daripada kerja berdua dengan orang rumah hinggalah ada 2 orang pembantu.

Dan jugak pembantu kecik sorang….hehehe.

Ni lah pembantu kecik kami yang bantu masukkan baju dalam plastik…kalau kitaorang salah masukkan, mesti kena marah…. :).

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Korang nak tahu tak…..antara keseronokan bila kita dapat berkumpul beramai2 bersama keluarga, saudara mara atau kawan2 ialah bila kita dapat kenal lebih dekat dengan semua orang.

Kita jugak boleh sambung silaturrahim antara keluarga jauh dan dekat.

Tapi boleh ke kita kenal semua orang yang kita jumpa masa perjumpaan tu?

Kita boleh kenal ke nama dia & nak panggil apa nanti.

Salah panggil malu kita nanti.

So…salah satu cara untuk kita lebih kenal dengan mereka ialah dengan menggunakan TShirt.

Ya…dengan memakai TShirt yang ada pengenalan masing2…In Sha Allah..korang akan lebih kenal lagi nanti.

Saya bagi contoh seperti baju dibawah ni…

Macam contoh baju ni….kat depan ada nama initial sorang2 & belakang ada nama ahli keluarga mana.

So..nanti tahulah kita nanti….orang yang pakai baju ni dari keluarga yang mana.

So..hasilnya macam bawah ni….

 

So..jadilah camni.

Kalau tak buat nama tapi cetak biasa2 je pun ok.

Sekurang2nya boleh le seronok sikit sebab boleh pakai baju sedondon tu.

Macam customer kat bawah ni….

Cetak TShirt untuk dipakai masa hari Keluarga, Rewang, time konvoi dll hanya boleh dilihat beberapa tahun kebelakangan ni je.

Sebelum2 ni masa tak ada internet, susah jugak nak pakai TShirt ramai2 camtu sebab bukan semua tempat yang boleh cetak baju camtu.

Kebiasaanya kilang2 besar yang hanya terima 100 helai ke atas je camtu.

Bila dah start pencetak TShirt sederhana & kecil2an macam kami ni, barulah lebih ramai manusia yang boleh pakai TShirt sedondon tu.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ok..cam biasa..apa cerita cetak baju kita bulan ni?

Ni jauh customer ni order ni..dari Singapore tapi kebetulan dia ada kat Malaysia..so, kami pos kat Malaysia je.

Pastu dia buat balik Singapore.

Baju ni baru semalam siap & pos (26/12/2019). Saya tak pasti dia dah dapat belum baju ni.

Harap2 semuanya ok. Saya pun suka tengok baju ni….baju kain jersi hitam & cetak gold biasa (bukan shining).

Ni baju geng indon yang duduk kat Sabah ni.

Cetak campur2….guna heatpress & print silkscreen.. 4 helai guna TShirt & sehelai guna hoodie.

 

Yang ni just print 1 warna atas baju kain jersi atau microfiber brabd Enzo.

Simple je & cepat sebab customer dah sediakan semua design tu.

Kami just cetak je.

Ni antara contoh2 baju hari keluarga yang kami siapkan sebelum ni.

Dua2 design customer bagi & kami edit balik supaya sama macam yang customer nak.

Alhamdulillah….customer puashati. Itu yang penting sebenarnya.

Yang ni guna baju kain jersi brand Arorasport.

Cer tengok gambar yang ketiga tu….sambil2 print boleh gantung baju yang dah siap untuk dikeringkan.

Last sekali nak tunjuk contoh baju yang gunakan heatpress atau stiker high quality & print silkscreen.

Memang cantik…..

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Oklah…sampai setakat ni dulu ye.

Kalau sape2 nak jadi ejen kitaorang pun boleh….

 

Baiiii…jumpa lagi…

Abg Nik & Kak Salina

Tahun 2020 ~ Tempah Cetak TShirt Sukan Sekolah, Rumah Sukan, TShirt Asrama, Tadika, Taska dll sekarang sebelum terlambat!

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Kawan2 semua….cuti sekolah dah start dah.

Time ni lah budak2 & cikgu cikgi paling seronok sebab dapat lah berehat selepas hampir setahun mengadap buku di sekolah.

Tapi buka balik sekolah Tahun 2020 ni….cikgu cikgi akan start balik rutin mengajar yang asal.

Selain mengajar…rutin tahunan yang tak pernah sekolah tinggal ialah program sukan sekolah dan program2 di asrama.

Aktiviti2 ni memang wajib wujud walau dimana sahaja dalam dunia ni kita berada.

Program sukan di sekolah & aktiviti2 lain kat sekolah selain belajar wajib ada supaya budak2 tak boring & dapat jadikan pelajar sekolah sebagai orang yang tahu macam2 benda…bukan akademik je.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

So…bagi cikgu cikgi yang ditugaskan untuk mencari TShirt rumah sukan, TShirt sekolah, TShirt asrama, TShirt Tadika, TShirt Taska. TShirt cikgu2 dll yang berkaitan sekolah…time ni lah antara time yang paling sesuai untuk cikgu cikgi tempah tshirt2 tu untuk aktiviti tahun depan.

Disini saya tunjukkan beberapa contoh TShirt untuk program sekolah yang kami buat sebelum2 ni.

Ada yang jauh nun di Sandakan kami pos & sekolah2 diceruk2 kampung pun berpeluang dapat pakai TShirt2 camni….

 

 

Ni antara contoh2 TShirt sekolah & tadika yang customer tempah sebelum ni.

Ada yang guna baju readymade & ada yang guna baju custom made.

So..terpulang pada masing2.

Tapi custom made ni lambat sikit dari readymade sebab kena jahit lain.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Bawah ni antara TShirt2 READYMADE yag kami ada yang biasa customer order untuk sekolah diaorang…

Baju ni dari budak sampai dewasa ada. Harga tu untuk sehelai tu…kalau order banyak2 boleh adjust lagi.

Yang ni semua baju lengan pendek & panjang start dari saiz budak sampai dewasa.

Ada jugak baju plain biasa & nanti tambah cetak je bagi yang nak harga bajet sikit.

Baju budak brand enzo

 

Ni baju brand 4square…saiz paling kecik untuk budak umur setahun.

 

 

Yang ni seluar untuk budak. Dari saiz 24-26 hinggalah 44-48.

Seluar ni kalau nak order kena cepat sebab selalu dapat sambutan panas dari customer dihujung2 tahun ni.

Ni antara contoh2 seluar yang kami print sebelum ni….

 

Ini pula contoh2 cetak baju sekolah yang lain untuk tatapan korang…

 

Ada macam2 jenis TShirt sukan sekolah untuk korang tempah.

Kalau saya masukkan semua gambar baju kat sini…penuh ruangan ni nanti.

Bosan lak kang…

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Time ni jugaklah bagi sape2 nak buat duit dengan bisnes TShirt, korang boleh jadi ejen kami kalau nak.

 

Ok…sampai jumpa lagi…baaaiiiiii……..

Abg Nik & Kak Salina

%d bloggers like this: