Blog Archives

3 CARA nak buat design cetak TShirt……tak perlu pening kepala dah!

 

Assalam semua,

Berjumpa lagi kita dalam artikel2 di www.mohcetakbaju.com yang sentiasa memberikan info2 berguna tentang cetak TShirt semenjak 2010 lagi.

Alhamdulillah…..kami di www.mohcetakbaju.com sentiasa bersedia membantu untuk memudahkan korang mendapatkan TShirt grup korang walau dengan apa cara sekali pun.

Tahukah korang…..antara yang memeningkan kepala customer kitaorang ialah bagaimana nak buat design atas baju tu…

Dalam hati tu..nak tempah TShirt tapi tak tahu camane nak buat design atas baju tu.

Bagi kitaorang, tak payah pening2 kepala sebab kitaorang akan sediakan 3 CARA SIMPLE bagaimana nak buat design korang tu sendiri.

Sebelum tu saya nak bagitahu jugak….semenjak saya berbisnes online ni sejak 2010 lagi, kebanyakan besar customer lebih suka buat design sendiri berbanding pilih design yang kitaorang ada.

Tapi yang pilih design TShirt kitaorang pun ramai sebenarnya.

So…disini saya nak kongsikan 3 CARA MUDAH untuk korang nak letak design korang sendiri atas TShirt tu.

 

    1. BUAT DESIGN KORANG SENDIRI DI WEBSITE “BUAT TSHIRT” 

      Ada banyak website yang sediakan kemudahan untuk Designkan TShirt Sendiri tu.Kalau korang cari kat Google…..”TShirt Creator” atau “TShirt Maker”….ada macam2 website yang keluar.Semuanya mudahkan korang untuk buat design sendiri atas TShirt tu.

      Tapi semenjak 2011 lagi, saya hanya guna 1 website je iaitu www.customink.com

      Klik gambar bawah ni untuk start buat sendiri design tu ye.Mudah sangat2….just drag je design2 yang korang nak.

      Tapi JUST nak bagitahu…..website ni omputih punya. Bukan saya punya.

      So..jangan le pegi order kat situ lak ye.

      Apa yang korang perlu buat ialah buat design korang sendiri kat situ, pastu snap gambar design tu kat saya & boleh hantar kat Wasap kalau nak.

      Cam ni….

       

      Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

      1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

      2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

      3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

      4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

  • PILIH DESIGN YANG KAMI SEDIAKAN 

    Dalam blog kami ni, saya ada sediakan jugak design2 yang korang boleh terus pilih & letak atas baju terus.Antara design2 yang saya sediakan untuk korang pilih tu ialah…..a.  DESIGN TSHIRT KELAS

    Design TShirt kelas ni adalah antara design yang dapat banyak sambutan dari pelanggan.Mungkin student sibuk & tak sempat nak buat design tu, so diaorang pilih je design kitaorang yang dah sedia ada.

    Ni antara contoh2 design TShirt kelas yang kitaorang ada tu….


    Ni pulak contoh sebenar design TShirt kelas yang guna design kitaorang ni.

    Kalau rasa nak tengok lagi design2 lain yang ada, klik je gambar di bawah ni ye.

    B.  DESIGN TSHIRT HARI KELUARGA

    Design TShirt Hari Keluarga jugak ada banyak sambutan dari customer.

    Kebanyakan customer yang tempah TShirt Hari Keluarga ni, diaorang sibuk bekerja.

    Jadi, tak sempat nak reka design sendiri.

    Last2 pilih je design sedia ada. Lebih mudah, cepat & tak pening kepala.

    Just tukar wording atas design tu je nanti.

    Ni antara contoh design TShirt Hari Keluarga tu…

    KLIK GAMBAR BAWAH ni untuk lihat macam2 lagi design TShirt Hari Keluarga tu…


    3.  DESIGN TSHIRT REWANG/KAHWIN/BEKWOH

    Selain daripada TShirt Kelas & Hari Keluarga….ramai jugak yang pilih design TShirt Rewang yang kitaorang sediakan.

    Ni antara contoh design TShirt Rewang yang kitaorang ada.


    KLIK GAMBAR bawah ni untuk lihat macam2 lagi design TShirt Rewang yang kitaorang ada.

     

    4.  TSHIRT KARTUN DOODLE

    Selain daripada 3 design diatas, customer kitaorang jugak suka sangat cetak design kartun doodle.

    Selain daripada kartun doodle sendiri, diaorang jugak ada yang pilih kartun doodle yang kitaorang sediakan.

    Memang sempoi gila kartun dia.

    Ni antara contoh doodle yang kitaorang ada.

    Di pulak contoh kartun doodle atas baju kalau korang nak tengok…


    Cantik kan? Korang pun boleh pilih kat gambar bawah ni kalau nak atau berikan design doodle korang sendiri kalau nak lebih puas hati ye.

    Ni antara contoh2 design yang kitaorang sediakan untuk anda.

    Tak perlu susah payah nak pening kepala nak buat design tu sendiri.

    Just pilih je mana yang berkenan & biar kami print kan untuk korang nanti.

     

    3.  BUAT DESIGN KORANG SENDIRI ATAU CARI KAT GOOGLE IMAGE UNTUK DESIGN SENDIRI

    Kebanyakan customer sediakan sendiri design diaorang.

    Mungkin lebih puashati kot.

    Ada macam2 cara customer sediakan design & saya terima apa sahaja cara design tu asalkan tak susah untuk print atas baju tu.

    Antara cara customer sediakan design diaorang ialah :

    a.)  LUKIS TANGAN

    Yang jenis lukis tangan ni, samada dia tak pandai guna komputer, susah nak dapat komputer time tu atau nak cepat.

    Cuma lukis tangan ni, saya akan caj lebih sikit sebab saya akan caj upah design sikit untuk jadikan design tu mudah untuk dicetak atas baju.

    Contohnya camni…

    baju kelas


    3 gambar atas ni….bukti jelas yang design lukis tangan pun kitaorang terima selagi tak susah nak lukis balik.

    Customer akan bagi gambar lukis tangan, lepas tu saya akan upah designer saya untuk lukis design tu semula dalam komputer.

    So…memang akan jadi lebih kurang dengan yang asal & mudah kitaorang nak print nanti.

    b.)  LUKIS DALAM KOMPUTER

    Lukis dalam komputer ni biasanya lebih sharp design dia.

    Customer yang expert akan guna Adobe Ilustrator atau Photoshop untuk design di tu.

    So…biasanya kalau customer bagi design dalam software ni siap2, tak payah edit dah….biasanya saya tak akan caj apa2 atas design tu.

    Sebab dia dah mudahkan saya untuk cetak baju tu.

    Ni antara design yang customer buat dalam komputer siap…


    Design ni….customer dah siap buat dalam Ai.

    Saya just print atas kertas & terus buat blok printing. So…sangat mudah & cepat.


    c.) CUSTOMER BAGI JE DESIGN YANG ADA DALAM GOOGLE

    Ada sesetengah customer tu, dia pilih je design yang ada dalam google & terus tanya kitaorang harga.

    Kalau design tu simple, ok je kalau saya nak buat tapi kalau design tu komplikated, bukan semua saya boleh buat.

    Kalau boleh buat pun, saya akan caj sedikit kos upah design tu semula sebab kebanyakan design yang customer bagi tu dalam format jpeg, png atau pdf.

    Contoh lah kan…macam design bawah ni….

    Contohnya macam design atas ni.

    Ini kita panggil TShirt Sublimation. Bukan semua TShirt yang saya boleh buat.

    Kalau camni, kitaorang terima 60 helai ke atas je setiap design sebab dia kena jahit lain nanti.

    Tapi apa2 pun, korang kontek dulu kitraorang kalau nak tahu harga nanti.

    Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

    1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

    2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

    3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

    4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

So..inilah antara 3 CARA MUDAH untuk korang buat design atas baju tu sebenarnya.

Tak perlu pening kepala dah sebab semuanya boleh korang pilih.

 

PILIH TSHIRT READYMADE YANG KAMI SEDIAKAN!

 

Lepas dah buat design atas baju, sekarang pilih baju yang kitaorang sediakan pulak.

Dalam blog http://www.mohcetakbaju.com ni ada macam2 TShirt Readymade yang korang boleh pilih.

Dari TShirt roundneck hinggalah TShirt Muslimah.

Dari TShirt Raglan hinggalah ke Baju Korporat.

Semua kitaorang sediakan.

Sebagai short cut…saya listkan brand TShirt yang kitaorang ada & korang boleh pilih kat situ nanti ye…

  1.  BRAND OREN SPORT <<<KLIK SINI>>>
  2. BRAND ENZO <<<KLIK SINI>>>
  3. BRAND GILDAN <<<KLIK SINI>>>
  4. BRAND 4SQUARE <<<KLIK SINI>>>
  5. BRAND ARORASPORT <<<KLIK SINI>>>
  6. BRAND RIGHTWAY <<<KLIK SINI>>>

 

GAYA CUSTOMER HAPPY DAPAT BAJU!

Oklah…setakat ni jelah dulu.

Sampai jumpa lagi guys!
Baiiii….

Abg Nik & Kak Salina

BUKTI NYATA….kami dah pos cetak baju kami ke serata pelusuk Malaysia, Sabah, Sarawak & Dunia!

Salam cetak baju semua,

Sebelum terlambat…..kami di www.mohcetakbaju.com ingin mengucapkan selamat hari raya Aidilfitri kepada semua umat islam di seluruh Malaysia.

Maaf zahir dan batin.

Pada kebiasaannya….selepas raya ni,  permintaan untuk cetak tshirt kembali bertambah.

Pada sesiapa sahaja yg rasa nak tempah Tshirt untuk apa sahaja aktiviti korang…inilah masanya.

Sebab kalau ikut kiraan..ada kurang lebih 6 bulan lagi untuk sampai ke hujung tahun 2019.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

So.. Bagi yg belum ada Tshirt utk grup korang,  memang rugi sangat2 sbb tak ada salah satu kenangan penting dalam hidup korang.

Bagi yg rasa duduk jauh di pedalaman/ceruk kg & langsung tak ada peluang nak buat tshirt utk grup korang.. Korang silap sbb customer kami datang dr segenap ceruk tempat sebelum ni.

Hingga ke tempat yang tak disangka2 boleh sampai baju kami tu.

Zaman sekarang dah berubah.

Org courier atau pos sekarang ni dah boleh masuk ke tempat yang tak tercapai di akal satu ketika dulu.

Disini saya bagi contoh beberapa tempat tshirt kami di www.mohcetakbaju.com dah sampai & sy pun tak sangka baju tu boleh sampai sejauh itu.

1. Korea Selatan

Student Malaysia ni belajar di korea & diaorang cari bju Muslimah.

Last2 jumpa kat blog kitaorang.

Ni bukti alamat diaorang yg kita pos tu.

2. Singapura

Brader ni beberapa kali order cetak tshirt dengan kami.

Tapi pos ke Singapura ni kos dia tak lah mahal sangat walaupun luar negara.

Kira boleh consider kalau nak order. Masih berpatutan.

Ni bukti alamat customer tu.

3. Jordan

Yg ni sy tak pos ke Jordan tapi saya pos ke Malaysia je.

Cuma nak bagitau..customer ni deal asalnya dari Jordan.

Jauh tu tapi dia still dapat baju tu walaupun duduk sejauh tu.

4. Sabah Sarawak

Pos ke Sabah Sarawak ni kami start dari 2011 lagi sbb time tu lah sy start promote tshirt ni guna website

Mula2 tu ingat customer area semenanjung je yg order tp tak sangka customer sabah Sarawak pun banyak yg order.

Tak percaya… Baca ni..

6. Ceruk kampung seluruh Malaysia

Salah satu halangan customer yg duduk kat kampung2 ialah nak buat cetak tshirt utk grup diaorg.

Bukan semua tempat ada kedai jual cetak tshirt sendiri ni.

Kedai jual tshirt yg dah sedia cetak memang banyak.

Tapi kedai tshirt jual tshirt cetak sendiri……Jarang2 ada kat area kampung.

So.. Zaman canggih skrg dah tak mustahil dah untuk org kampung buat cetak tshirt sendiri sebab kalau tempat diaorg boleh dapat line Internet… Konfem diaorang boleh order tshirt diaorg secara online.

Kalau korang rasa macam tak percaya je kami boleh pos baju tu sampai ke ceruk kg….. Jap sy tunjuk bukti.

Yang ni dari Triang, Pahang.
Dan yang bawah ni dari Perlis.

Ini adalah antara bukti2 nyata  yg cetak bju kami dah sampai ke seluruh pelusuk kg & tempat seluruh Malaysia & dunia sejak 9 tahun yg lalu.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Korang jangan lah risau takut tak dapat baju tu sebab duduk jauh dari kami sebab semua bukti ni tunjukkan yang walau dimana saja korang berada.. Korang pasti dpt buat tshirt korang tu….In Sha Allah.

Biasanya utk bandar2 besar seluruh Malaysia.. Penghantaran barang ni ambik masa sehari je (hari bekerja).

Hari ni pos..esok dah dpt dah.

Tempat2 lain pun kadang2 boleh jugak sampai sehari je tapi biasanya kami buat top urgent.

Yang ni kalau customer nak guna baju tu betul2 urgent.

So..janganlah risau & jangan lah runsing kalau tempat korang tak ada tempat buat TShirt tu sebab kami ada & boleh bantu korang.

Ok…hari ni saya nak kongsi ngan korang antara TShirt2 yang kitaorang dah siapkan dalam bulan Ramadhan baru2 ni…

Yang ni customer walk in je. 2 kaler print…merah & putih. Simple & cepat siap.

Yang ni TShirt untuk pertandingan menyanyi grup Chinese kat tempat kitaorang. Design semua diaorang dah sediakan. Tinggal nak print je macam kat atas ni.

Yang ni TShirt untuk staf Perodua. Sempat lagi buat baju walaupun dalam bulan puasa ni.

Yang ni baju untuk grup memancing. Depan belakang cetak silkscreen printing.

Belakang nama sorang2. Baju jenis jersi & sesuai sangat untuk buat mancing.

Yang ni TShirt rewang. Standby untuk majlis kahwin lepas raya nanti. Baju guna jenis jersi…jarang customer buat baju rewang guna kain jersi ni tapi customer ni sanggup bayar lebih sikit…..hehehe.

Yang ni baju untuk geng2 pelantar minyak Exxon Mobil. Order time Ramadhan…ada aktiviti nak buat kot.

Yang ni cetak guna silkscreen printing ni. 3 warna print depan belakang. Baju brand enzo jenis jersi.

Memang sempoi.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Tapi Alhamdulillah…ada jugak tempahan masuk time bulan puasa ni.

Biasanya bulan puasa setiap tahun order slow sikit.

Oklah…saya rasa setakat ni je lah dulu ye…

Bagi korang yang nak baca ebook PERCUMA tentang…….

DOWNLOAD EBOOK FREE 5 LANGKAH MUDAH nak jual paling minima 5 helai Cetak TShirt dengan CEPAT!

Bagi yang nak jadi ejen…korang jugak boleh klik GAMBAR bawah ni untuk join buat duit dengan bisnes TShirt korang dengan kami ye…

Sampai jumpa lagi,,,baiii….

Abg Nik & Kak Salina

DOWNLOAD EBOOK FREE 5 LANGKAH MUDAH nak jual paling minima 5 helai Cetak TShirt dengan CEPAT!

Salam Cetak Baju buat semua,

Apa khabar semua pelanggan, bakal pelanggan, ex-pelanggan & ejen TShirt kami.

Salam Ramadhan buat semua yang beragama Islam.

Saya doakan semua tak kira Muslim atau Non Muslim supaya korang sentiasa positif & berjaya dalam apa bidang yang korang ceburi.

Hari ini saya nak bagi hadiah sedikit kepada korang.

Hadiah ni dah lama nak bagi sebenarnya tapi sekarang baru sempat nak bagi.

Sebagai salah satu usaha & cara saya nak bersedekah ilmu dalam bulan Ramadan ni, disini saya hadiahkan korang semua satu ebook SPECIAL yang boleh bantu korang membuat duit sambil tempah baju dengan kami.

Jom DOWNLOAD EBOOK FREE 5 LANGKAH MUDAH nak jual paling minima 5 helai TShirt dengan CEPAT SEKARANG!

Tahu tak kenapa saya bersungguh2 sangat nak kongsi dengan korang Ebook FREE ni (satu sen pun tak payah bayar).

Tujuan saya berikan EBOOK PERCUMA ini adalah kerana beberapa sebab :

  1. Salah satu CARA ubtuk saya bersedekah ilmu kepada korang.

  2. Bagi beri panduan yang SIMPLE kepada sesiapa je yang nak buat bisnes TShirt sebagai income Part Time & Full Time.

  3. Bagi bantu ejen2 TShirt kami yang tak ada IDEA bagaimana nak buat jualan dengan bisnes TShirt ni (Bukan semua ejen yang pandai nak buat bisnes & cari customer ni)

  4. Sebagai salah satu cara nak ajak sesiapa sahaja kat luar sana untuk buat DUIT dengan bisnes TShirt ini sebab kalau anda boleh buat dengan bisnes TShirt……saya pun buat duit jugak.

  5. Orang kata kalau kita mudahkan orang, orang lain atau Allah akan bantu mudahkan kita jugak.So…saya mudahkan korang buat duit…mana tahu lepas ni saya pun mudah buat duit.

  6. Supaya ejen2 TShirt rasa berbaloi menjadi ejen TShirt kitaorang.Sekurang2nya ejen2 TShirt kitaorang dapat IDEA camane nak betul2 buat duit ni  & bukan terkelip2 tak tahu camane nak buat bisnes TShirt ni sebenarnya

Tapi apa2 pun….semuanya terpulang kepada korang sendiri sebenarnya.

Kalau korang download & baca je tanpa ambik action…..kalau camtu saya tak dapat tolong.

Tapi kalau download, baca & terus ambik action….yang camni kalau ada masalah, In Sha Allah saya akan tolong.

So…apa tunggu lagi. Jom download sekarang sebelum kami tarik balik Ebook FREE tu kat sini.

Hari ni saya tak ada apa2 nak kongsi ngan korang.

Cukup sekadar korang download & baca ebook tu je…dah macam2 ilmu korang dapat.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Saya ringkaskan sikit apa yang ada dalam ebook ni ye.
1.  Ada 5 Langkah yang korang boleh ambik satu persatu untuk start dapatkan order korang.
2.  Ada beberapa jenis aktiviti yang pelanggan biasa order & aktiviti2 ni bukannya boleh order sehelai dua tapi mesti 5 helai ke atas.
3.  Bila dah target aktiviti apa nak tumpu….korang boleh target pulak customer yang macamana korang nak cari.
Customer2 ni mesti ikut aktiviti tu sebab customer2 ni lah yang selalu order TShirt dengan kami sejak dulu lagi.
4.  Bila dah tentukan customer camane korang nak target……tentukan pulak cara bagaimana nak promote TShirt yang korang ada tu kat customer2 tu.
5.  Bila nak promote, mesti kena guna ayat2 yang power supaya customer tertarik nak order dengan korang.
6.  Pastu bila customer dah start tanya…..kitaorang akan bagitahu bagaimana cara nak tetapkan harga & terus close deal untuk dapatkan jualan 5 helai ke atas yang pertama korang (kalau masih belum jual…kitaorang juga bagi IDEA camane nak follow up)
Ini antara isi kandungan ebook tu.
Bagi saya rugi kalau korang tak download EBOOK ni sementara ianya PERCUMA.
Plan saya akan datang, ebook ni akan saya jual pada satu harga kelak bersama dengan ebook2 yang lain nanti tapi tak tahu lagi bila,

Mungkin ada sesetengah korang rasa macam susah je nak buat duit dengan bisnes TShirt ni.

Meh saya tunjuk bukti2 testimoni & gambar2 yang menunjukkan betapa ramainya customer kami yang order sebelum2 ini & ianya memang betul2 boleh buat duit…SAYA JAMIN 1000%.
Ini antaranya :
Ni antara bukti2 gambar & perbualan Wasap yang menunjukkan bagaimana sambutan TShirt ni dari seluruh Malaysia sampai Sabah Sarawak sebenarnya.
Jika saya mampu buat duit dengan bisnes TShirt ni dengan purata RM20K ke RM50K sebulan, korang boleh dapat tempias tu nanti kalau betul caranya.
So…apa tunggu lagi.
Jom DOWNLOAD ebook tersebut segera & start buat duit untuk diri korang sendiri segera.
Kami tunggu tempahan anda ye.
Jumpa lagi,
Abg Nik & Kak Salina
Established Since 2010 ~ Stesen Cetak TShirt Online Anda!

Cetak Baju yang biasa customer tempah hujung2 tahun ni….antaranya…..

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Dah hampir sebulan lebih saya tak update blog ni.

Maaf…kebelakangan ni agak sibuk dengan tempahan TShirt yang masuk & rutin baru yang saya sedang lakukan.

Apa rutin baru tu….BIARLAH RAHSIA…hehehe.

Oklah korang….kalau ikutkan pengiraan…dalam 2 bulan lebih lagi kita akan tamatkan Tahun 2018 ni.

Pada yang sedang mencari2 TShirt untuk aktiviti korang dalam Tahun 2018 ni, baik korang buat keputusan segera sebab kalau dah melompat ke Tahun 2019….dah banyak yang terlepas.

Sape antara mereka yang RUGI kalau terlepas nak buat TShirt tahun ni ?

Kalau budak UPSR…tahun depan dah Tingkatan 1.

Kalau budak PT3…..tahun depan dah Form 4.

Kalau budak SPM….tahun depan dah tak sekolah dah kecuali yang ambik Form 6.

Yang tahun ni final year…tahun depan tak jumpa dah geng2 lama.

Kahwin tahun ni tak buat TShirt Rewang sebab takkan tiap2 tahun nak kahwin kan?

Buat Hari Keluarga tahun ni tapi TShirt Hari Keluarga Tahun 2018 tak buat…..rugi oooo…

Duduk kat Pusat Pengajian Tinggi tapi tahun ni tak ada pun TShirt untuk grup atau batch korang.

Buat grup konvoi ke tempat2 yang jadi kenangan tapi tak ada pun kenangan TShirt kat tempat tu tahun ni.

Duduk kat kelas sama dah berapa tahun dah tapi sekali pun gtak buat TShirt kelas….TShirt Kelas tahun 2018 pun tak ada.

Ada grup mancing….tiap2 tahun gi mancing tempat yang best2 tapi sekali pun tak ada buat TShirt geng memancing. Apa salahnya Tahun 2018 ada kenangan TShirt mancing selai sorang.

Macam2 aktiviti yang korang boleh buat aktiviti tapi tak ada pun kenangan yang korang boleh ingat dengan aktiviti tu. Paling mudah dengan TShirt boleh bagi kenangan terindah kat korang sampai bila…..kan….

 

 

Dah rasa betul2 nak order, just bagitau je kitaorang.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Jika korang rasa nak tempah TShirt untuk aktiviti korang tapi BUNTU camane nak buat design tu…..

jangan risau & jangan segan, kitaorang ada sediakan design readymade kalau korang nak.

Ada beberapa design readymade yang korang boleh pilih kat blog kitaorang ni…..

  1. DESIGN TSHIRT KELAS
  2.  DESIGN TSHIRT HARI KELUARGA

 

3.  DESIGN TSHIRT REWANG / KAHWIN / BEKWOH

Ni antara 3 contoh aktiviti yang kami ada design readymade tu….

Tapi kalau TETAP jugak tak berkenan dengan design2 tu, korang boleh buat design tu sendiri kat link bawah ni….

Tapi kalau still tak nak jugak buat design kat situ, korang boleh bagi design korang sendiri kalau nak.

Terpulang…..guna komputer atau lukis tangan sekali pun.

Dah rasa betul2 nak order, just bagitau je kitaorang.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Korang dah tak perlu pening2 cari design & baju nak cetak tu sebab kat http://www.mohcetakbaju.com ni….semuanya tersedia untuk korang tauuu…….

Pilih je mana yang korang minat & tanyakan kat kami kalau ada masalah ye.

 

Oklah…..meh saya kongsi ngan korang pasal tempahan baju kitaorang baru2 ni ye….

Ni antara yang saya siapkan baru2 ni. Baju raglan hitam putih….cetak 1 warna depan belakang.

Asalnya macam gambar atas sekali. Hasilnya…..jadilah macam gambar bawah tu.

 

Yang ni design baju doodle. 2 kaler depan & 1 kaler belakang.

Design doodle tu boleh pilih kat blog saya jugak.

KLIK SINI kalau nak tengok contoh2 doodle yang saya ada tu ye.

Yang ni design dari customink.com ni. Customer buat kat situ jer.

Dah siap buat send kat emel saya untuk saya bagi harga. Memang sempoi.

 

Yang ni jauh datang ni….dari Sabah bah.

Bahagian depan saya guna stiker & belakang print biasa. Guna baju arorasport.

Yang ni simple je. 1 kaler depan belakang.

Customer ni bagi design dalam word je. Pastu, saya edit balik supaya jadi lebih cantik.

Nasib baik customer puashati.

 

Oklah….rasanya setakat ni lah dulu ye. Sampai jumpa lagi ye.

Ikhlas Dari :

Abg Nik & Kak Salina

 

Dah rasa betul2 nak order, just bagitau je kitaorang.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Bagaimana sales cetak baju dalam bulan puasa ni…..

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Alhamdulillah…..dah 2 minggu dah puasa. So, maknanya tinggal setengah bulan lagi nak raya.

Kejap je masa berlalu. Rasa macam baru semalam je buka puasa hari pertama.

Ok…hari ni saya nak kongsi ngan korang pasal Sales dalam bulan puasa ni.

Perkara ni just nak kongsi ngan korang sebab korang boleh dapat ilmu sikit sebanyak tentang bisnes cetak baju ni (bagi sape2 yang nak buat duit dengan bisnes cetak baju)

Untuk makluman korang terutamanya ejen2 mohcetakbaju.com, semenjak saya buat bisnes TShirt dari Tahun 2010, dalam banyak2 bulan setahun….bulan puasa agak slow sikit permintaannya.

Bukan bisnes cetak baju je…tapi banyak juga bisnes lain yang kena efek ni time raya.

Cuma bisnes2 tertentu yang bermusim macam bisnes kuih raya, baju raya & apa sahaja berkaitan raya yang dapat sambutan tinggi.

Tapi bisnes2 yang ni time raya je sales mencanak2 tapi time lain sales biasa je.

Lagilah kalau orang yang buat bisnes time raya je. So..dapat duit pun time raya je. Masa2 lain bisnes pun tak bukak.

Kebiasaannya orang camni buat bisnes part time. Full time mungkin dia makan gaji kat lain.

Tapi bagi yang rasa bisnes dia slow bulan puasa ni….jangan terus rasa give up & putus asa.

Ada hikmahnya sebenarnya bisnes slow time puasa ni.

Kat sini saya bagi 5 hikmah sebab apa ada bisnes yang slow time raya ni & apa korang kena perlu buat :

  1.  Allah nak suruh kita buat ibadat lebih sikit time puasa. Mungkin bulan2 lain sibuk sangat dengan bisnes sampai hubungan dengan Allah pun jarang2 buat.

  2. Mungkin untuk kita muhasabah atau cek balik diri kita apa yang silap kita buat sebelum ni.

  3. Mungkin juga untuk kita cek balik cara2 pemasaran kita atau cara bisnes kita sebelum ni.Mungkin sebelum ni order masuk banyak tapi tak sempat nak study cara marketing yang lebih efisien.

  4. Mungkin nak bagi peluang kita tambahkan pahala dalam bulan puasa ni.

  5. Mungkin Allah nak suruh kita banyakkan sabar….rezeki itu dari Allah. So, sabar le banyak2.

 

Camane nak buat kalau bisnes slow ni :

  1. Bila dah banyak masa FREE, study balik kempen2 marketing yang kita buat sebelum2 ni. Mungkin ada yang dah lama tak adjust macam Google Ads, FB Ads dll.

  2. Banyakkan doa time puasa ni sebab kebanyakan doa saya masa nak berhenti kerja sebelum ni, banyak daripada doa dalam bulan puasa.

  3. Tukar cara marketing supaya lebih agresif berbanding bulan2 biasa.

  4. Bila dah banyak masa FREE ni, selain buat ibadat…..masa ni lah cuba rapatkan hubungan dengan keluarga.Mungkin sebelum ni tak ada masa bersama….time camni lah kena eratkan lagi hubungan dengan keluarga & terus sampai lepas raya & sampai bila2.

  5. Buat plan baru lepas raya ni supaya sales naik balik.

  6. Tolong banyakkan sedekah dalam bulan puasa ni. Cara camni jugak boleh jamin income bulanan korang.Sedekah ni bukan untuk orang islam je…non muslim pun boleh buat jugak.Ingat…..WHAT YOU GIVE, YOU GET BACK! atau ADA, BERI, DAPAT….So, banyakkanlah sedekah. Korang pasti terkejut dengan outcome dia.

 

Ada beberapa orang kawan saya cerita, akibat permintaan slow dalam bulan puasa ni….ada yang tutup terus kedai.

Bagi saya….kalau orang yang betul2 bisnesman, mungkin dia akan cuba bertahan dulu dalam bulan puasa ni.

Lepas raya pulun balik kecuali bisnes dia memang masalah sebelum puasa lagi.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Bagi korang yang jadi ejen saya pun, mungkin korang akan terasa sikit sales kurang dalam bulan puasa ni.

So..jangan cepat give up. Kalau saya give up untuk 1 bulan ni je…saya mungkin tak akan bertahan sampai 8 tahun dalam bisnes ni.

Bila bisnes agak slow, saya buat macam2 untuk naikkan balik sales lepas raya.

Apa yang saya buat? Antaranya ….

  1.  Tukar ayat marketing dalam FB Ads & Google Ads. Bagi ayat yang lebih power dari sebelum tu.

  2.  Baca buku pasal marketing dll.

  3. Study balik pasal nak uruskan bisnes lebih efisien.

  4. Perah idea untuk bagi servis yang lebih menarik..contohnya; standby design ikut aktiviti & buat ebook.

  5. Google pasal printing baju untuk improve kualiti printing.

  6. Study camane nak bantu ejen betul2 buat duit.

 

Ni antara perkara yang saya buat sendiri dalam bulan puasa kalau sales slow.

TAPI Alhamdulillah…..sebab dah lama dalam industri ni, so tahun ni sales maintain macam biasa. Cuma kemasukan agak slow.

Ni lah antara perkara2 yang korang kena ambik tahu kalau sales korang slow bulan puasa ni.

Nasihat ni KHAS untuk ejen2 kitaorang & sape2 yang bakal nak jadi ejen TShirt kitaorang ye.

 

Apa kata customer tentang servis mohcetakbaju.com!

 

Ni antara bukti2 dari pelanggan yang puashati dengan servis cetak baju kami.

Kalau saya sendiri yang cakap, mungkin korang rasa sangsi sikit sebab tuan kedai boleh cakap macam2 pasal bisnes dia.

So..baik saya tunjuk bukti customer sendiri cakap. Ada banyak lagi bukti tu tapi banyak2 kang, penuh lak page ni.

Harap2 boleh bagi korang konfiden sikit nak order dengan kami ye.

 

OK….apa cerita cetak baju hari ni?

Ni design sulam atas baju. Just wording je. So..mudah je. Lagipun saya ada mesin sulam sendiri.

Senang le sikit nak sulam. Bagi korang yang ada niat nak buat sulam baju, meh le order sini.

 

Ni baju doodle kelas yang budak kat atas nun yang kata dah 4 kali order ngan kitaorang.

Design semua diaorang bagi & kitaorang edit balik supaya senang nak print guna silkscreen printing.

Print 2 kaler ni. Mula2 hitam, pastu tindih putih.

Baju raglan brand Enzo.

 

Ni baju budak Persatuan Anak2 Melaka yang belajar kat Jordan. jauh betul diaorang order tapi pos kat Malaysia je.

Tak pasti lak dia tengah cuti atau mak ayah dia yang poskan baju tu kat dia.

Bendera kat lengan tu guna stiker high quality. Logo kelabu putih tu print guna silkscreen printing.

Memang sempoi.

 

Yang ni satu lagi contoh logo guna stiker. Yang lain print cam biasa.

Biasanya kalau print camni, saya buat putih dulu semua. Pastu baru tindih oren supaya naik design dia.

Baju microfiber brand Gildan. Baju brand Gildan ni mudah sikit nak print. 1 layer pun dah naik dah warna dia.

 

 

Yang ni pun agak simple & sempoi sebab design ni saya pernah buat sebelum ni.

Cuma tukar wording dalam tu je.

Ni tshirt untuk budak Kolej Komuniti ni. Logo tu tak guna stiker tapi guna silkscreen printing.

Background kena buat putih supaya logo dia naik. Dalam 4 warna print jugak tu…maknanya 4 blok printing.

Oklah…rasanya setakat ni dululah ye.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Bagi korang yang nak merasa buat duit dengan bisnes cetak Tshirt kami lepas raya ni….klik pada gambar bawah ni untuk daftar sebagai ejen ye.

Pastu DAPATKAN EBOOK FREE….5 CARA MUDAH & SEGERA MENJADI EJEN TSHIRT di http://www.mohcetakbaju.com!

 

Bukan itu je….ada macam2 servis yang kami tawarkan dalam blog keramat ni…

  1. Pelbagai jenama TShirt READYMADE <<KLIK BAHAGIAN ATAS WEB ATAU KLIK MENU UNTUK PENGGUNA HP>>

    # Kami ada…..Oren Sport, Enzo, Gildan, Rightway, 4Square, Arorasport dll.
  2. Pelbagai Contoh design sedia ada sedia untuk di pilih <<KLIK SINI>>

  3. Website untuk BUAT DESIGN SENDIRI <<KLIK SINI>>

  4. Pelbagai artikel untuk korang baca yang boleh bagi korang lebih faham tentang bisnes TShirt ni.
  5. Pelbagai PAKEJ MENARIK bukan sahaja TShirt tapi macam2 lagi produk lain.

Nak tahu lebih lanjut….

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Sampai jumpa lagi…baaaiiii…

Ikhlas Daripada :

Abg Nik & Kak Salina

Nak buat design Cetak Baju sendiri atau nak design sedia ada?

 

Hai & Salam mohcetakbaju semua,

Apa habaq orang2 kampung & orang2 bandar semua.

Selamat datang ke www.mohcetakbaju.com…..satu2nya blog cetak baju yang aktif berkongsi tips & macam2 petua pasal bisnes cetak baju. Tak kisah…nak order sendiri atau nak buat duit dengan bisnes TShirt.

Hari ni nak kongsi ngan korang pasal camane nak cari IDEA untuk buat design korang sendiri atau nak guna design2 yang kitaorang sediakan.

Korang tahu tak….antara MASALAH paling KRITIKAL pelanggan2 kitaorang ialah camane nak cari design untuk baju diaorang.

Selalu je saya dapat soalan dari customer….boleh tolong buatkan design untuk diaorang tak?

Actually bkan tak nak tolong buatkan tapi dulu2 pernah tolong buatkan TAPI banyak kali duk ulang2 buat sebab tak puas hati…last2 sekali diaorang tak jadi nak buat.

Buat rugi masa & sakit hati je.

So…last2 saya mintak customer je buatkan sendiri.

Kadang2 kesian jugak sebab tak dapat nak tolong.

TAPI sebenarnya…buat design sendiri lebih puas hati sebenarnya sebab sendiri buat….sendiri yang tahu ok ke tak…

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Tahu tak korang….zaman sekarang ni ada bermacam2 website yang sediakan tempat untuk buat design korang sendiri.

Kat sini saya senaraikan 5 website yang korang boleh guna untuk CIPTA atau REKA design korang sendiri. Mudah je….budak2 sekolah rendah pun boleh buatkan :

  1. http://www.customink.com <<KLIK SINI>>

     

  2. http://www.shirtinator.eu <<KLIK SINI>>

     

  3. http://www.spreadshirt.com <<KLIK SINI>>

     

  4. http://www.uberprints.com <<KLIK SINI>>

     

  5. http://www.teespring.com <<KLIK SINI>>

 

Ni antara website2 yang korang boleh guna untuk buat design korang tapi jangan lak order kat situ sebab mahal nanti.

Tu semua website oversea tu.

Apa yang korang boleh buat ialah :

  1. Reka design korang sendiri kat web2 kat atas ni (TERUTAMANYA KAT www.customink.com)
  2. Sediakan berapa lai nak order
  3. Sediakan jugak material apa nak order

PASTU…..Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Kat web2 atas ni….korang boleh guna apa sahaja design yang ada dalam web tu atau upload gambar korang nak kat atas baju tu.

Kalau dulu, susah betul nak reka design untuk cetak atas baju.

Kebiasaannya guna lukisan tangan je. Tu pun pening jugak printer2 nak edit balik & buat lebih cantik untuk dicetak atas baju.

Tapi sekarang ni…dengan adanya tempat untuk buat design sendiri ni, korang tak payah2 pening dah nak cari IDEA untuk TShirt korang.

Ok..kalau korang tak percaya, meh saya tunjuk contoh2 TShirt yang kitaorang cetak guna software diatas ni.

Mostly, customer guna www.customink.com….

Ni contoh2 design baju ikut KATEGORI BAJU :

  1. TSHIRT KELAS

 

Ni antara gambar TShirt kelas yang gunakan www.customink.com.

Memang mudah sangat. Bagi mereka yang nak buat duit dengan bisnes TShirt, korang boleh dapat macam2 IDEA untuk korang jualkan kat customer korang.

Kalau nak contoh design yang kitaorang sediakan, KLIK je GAMBAR BAWAH ni :

 

2.  TSHIRT HARI KELUARGA /FAMILY DAY

 

Design atas ni semua customer reka sendiri dalam website tu.

Ada jugak yang customer upload design luar ke dalam web tu.

So, terpulang pada korang masing2. Tapi memang mudah guna software tu.

Kalau rasa memang buntu & tak tahu jugak nak buat design yang macamana…KLIK GAMBAR BAWAH ni untuk pilih design2 yang kitaorang sediakan ye…

 

3.  BAJU REWANG / KAHWIN

 

Kalau ikut banyak jugak design2 yang diaorang buat dalam website tu tapi dah lupa dah yang mana….

Kami jugak ada design sendiri yang korang boleh pilih..KLIK je BUTTON BAWAH ni ye…

 

4.  LAIN2 TSHIRT

 

Ni antara design2 baju yang gunakan software www.customink.com tu.

Kalau nak masukkan semua design baju dalam ni takut penuh lak nanti.

So..bagi korang yang rasa pening kepala nak buat design TShirt korang atau design customer korang, boleh cuba website2 yang saya bagitau sebelum ni ye.

MUDAH SANGAT2!

Apa yang korang boleh buat ialah :

  1. Reka design korang sendiri kat web2 kat atas ni (TERUTAMANYA KAT www.customink.com)
  2. Sediakan berapa lai nak order
  3. Sediakan jugak material apa nak order

PASTU…..Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

KALAU KORANG RASA NAK MERASA BUAT DUIT DENGAN  BISNES TSHIRT?

JOM JADI EJEN KITAORANG…

Terima kasih semua. Sampai jumpa lagi….

Ikhlas : Abg Nik & Kak Salina

Material tshirt camane yg korang cari utk grup tshirt korang?


Hai & Salam Cetak Baju semua,

Apa khabar semua? Kami doakan korang semua berjaya dalam bidang masing2……In Sha Allah.

Ni nak bantu sikit korang camane nak order TShirt ikut selera korang ni…

Sebelum tu nak bagitahu ni…setakat ni dari Tahun 2010, kitaorang dah siapkan lebih daripada 100,000++ helai TShirt untuk pelanggan2 kami & In Sha Allah angka ni akan sentiasa meningkat…Alhamdulillah.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

So….bagi korang yg dah berkira2 nak order tshirt utk aktiviti korang, disini saya nak kongsi sikit pasal material bju yang korang boleh pilih.

Material bju ni penting utk aktiviti korang sebab kalau salah pilih, takut tak selesa dengan event korang.

Mungkin korang silap pilih cotton tebal tapi nak guna untuk aktiviti outdoor.
Tak ke berpeluh2 ketiak akibat salah pilih tshirt tu.

Tak pun pilih tshirt nipis tp aktiviti dlm aircond. Maka berdirilah segala bulu yang ada sebab tak tahan sejuk.

So..material baju ni antara yang penting untuk korang consider sebelum order bju ngan kitaorang.

Tapi kebanyakan tshirt kami..sesuai utk semua aktiviti sebenarnya.

Cuma kalau tahu jenis material tu, mungkin agak selesa sikit time pakai nanti.

Tapi last2..bergantung jugak pada bajet korang sebenarnya.

Kalau bajet ciput…kenalah cari material yang biasa2 je.

Kalau bajet besar sikit…mungkin boleh pilih macam2 material yang korang nak.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Ok…bagi membantu korang memilih material baju yang sesuai, disini saya senaraikan beberapa brand baju yang kitaorang supply sejak dulu lagi.

Saya akan kongsikan brand baju & material sekali supaya korang boleh buat keputusan baju camane korang nak ye….


Tshirt brand 4QUARE

Kebanyakan customer yang order TShirt 4Square ialah customer yang nak baju bajet rendah.

Biasanya baju 4square lebih terkenal dengan baju 100% cotton.Sesuai untuk digunakan untuk apa sahaja aktiviti sebab 100% cotton ni lebih sejuk & selesa kalau nak buat aktiviti lasak & biasa2 je.

Untuk pengetahuan korang, kebanyakan TShirt yang bajet rendah ni dibuat di Bangladesh sebab kos material & buruh lebih murah berbanding jika dibuat kat negara lain.

Walaupun di buat di Bangladesh tapi kualiti still superb.

Harga mungkin rendah tapi saya suka guna baju ni sebab ianya tak terlalu nipis & tak terlalu tebal.

Nak print guna silkscreen printing pun mudah sebab kain dia licin & tak berbulu.

TShirt cotton 4square ni berat dia standard 160gsm. Dulu ada yang 190gsm atau 175gsm tapi sekarang semua 160gsm. Tak tahu kenapa. Kena tanya supplier lah pulak nanti.

Ni contoh baju 4square cotton yang saya katakan tu. Memang sesuai untuk korang yang nak baju yang agak kualiti tapi bajet rendah.


Macam2 kaler ada untuk korang pilih.

Biasa customer yang pilih baju 4square ni, diaorang akan pilih pakej sekali dengan baju lengan pendek, lengan panjang & baju budak sekali.

Satu lagi….baju 4square ni pun kitaorang ada sediakan baju saiz besar jugak.

Saiz dari 4XL ke 8XL tapi harga mahal dari saiz normal. OKlah kan…sekurang2nya ada jugak pilihan untuk korang buat TShirt untuk sape2 je dalam grup korang kan.

Tak kira yang keciiiiikkkk sekali atau yang besaaaaaarrrr sekali….kan….kan…..

Selain daripada TShirt cotton, kitaorang ada jugak TShirt2 material lain seperti kain jersi atau microfiber dalam grup 4square ni.

Material jersi atau microfiber ni sesuai untuk korang yang nak buat aktiviti luar & lasak sikit.

Ada jugak baju budak untuk pilihan korang.

Baju roundneck cotton, jersi & polo.

Baju Polo budak antara yang customer cari sebab susah nak cari baju Polo budak camtu.

Pendekata, brand 4square bukan je ada baju cotton tapi kami sediakan macam2 jenis baju harga bajet yang korang boleh pilih.

Susah sangat….korang klik je button bawah ni untuk lihat apa lagi jenis baju bawah grup 4square ni untuk pilihan korang ye.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

————————————————————————————————————————

  TShirt BRAND ENZO

Baju brand ni antara yang paling TOP & paling laris dalam bisnes cetak baju kitaorang sejak 2010 lagi.

Yang SPECIALNYA TSHIRT ENZO ni ialah diaorang guna material lain untuk baju cotton.

Diaorang guna baju TETRA COTTON. Maknanya bukan 100% cotton.

Tetra Cotton ni anti-shrink atau anti kecut (tak kecut & tak kembang lepas basuh)

TShirt brand Enzo ni biasanya saya rekemen kat customer yang pentingkan kualiti dengan harga yang tak berapa mahal.

Sesuai dengan bajet kebanyakan customer kitaorang.

Lagipun….TShirt brand Enzo sediakan baaaaanyaaaakkkk pilihan TShirt untuk apa sahaja aktiviti korang.

Antara yang paling laris ialah TShirt Muslimah diaorang.


Ni antara contoh yang TSHIRT Muslimah Enzo ada. Banyak lagi kat katalog kitaorang kalau korang nak tengok. KLIK JE SINI!!!

Brand ENZO ni juga ada sediakan 3 jenis TShirt :

1.  Cotton Tetra

2.  Lacoste / Polo

3.  Microfiber atau Jersi

Tetra Cotton ni saya dah bagitau tadi. Ni contohnya….

Baju lacoste biasanya baju berkolar. Nama lain dia baju Polo atau Honeycomb.

Microfiber brand Enzo pun ok jugak. Macam2 pilihan yang korang boleh pilih.

Baju korporat atau F1….ada lengan panjang & pendek.

Sesuai untuk mereka yang nak baju F1 yang menutup aurat & kain yang kualiti tinggi.

Ni antara contoh2 baju Enzo yang dapat saya tunjuk kat sini.

Kalau nak tengok banyak2 lagi…klik je button bawah ni & pilih je mana yang korang berkenan ye.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

—————————————————————————————————————————

 TShirt Brand OREN SPORT

Selain Enzo, Oren Sport jugak antara TShirt yang banyak dapat sambutan dari customer.Macam Enzo jugak….Oren Sport sediakan 3 jenis material TShirt macam Enzo termasuk TShirt korporat & jaket.

Walaupun bagi saya Oren Sport agak mahal sikit tapi kualiti tetap kelas A punya.

Diaorang sediakan macam2 pilihan TShirt yang sesuai dengan aktiviti korang.

Ni antara contoh TShirt yang korang boleh pilih dengan Oren Sport ni…




TShirt Oren Sport ni dah establish dah agak lama dah. Antara company TShirt yang TOP kat Malaysia ni.

Biasanya peniaga cetak TShirt seluruh Malaysia akan tempah TShirt Oren Sport untuk bisnes diaorang sebab brand ni readystock dia memang tak putus2.

Rasanya berjuta2 stok diaorang supply kot sebab tak pernah lagi bila kitaorang order, TShirt tu tak ada stok.

Maknanya kalau order hari ni, esok In Sha Allah sampai.

Sama macam Enzo. Memang readystock diaorang memang tinggi.

Kalau korang rasa nak tengok macam2 lagi baju brand Oren Sport ni, klik je link bawah ni ye.

oren sport

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 


TShirt BRAND GILDAN

Gildan ni asal brand US ni tapi kalau korang nak tahu, TShirt ni dibuat di Bangladesh.Sama macam 4Square. Mungkin diaorang nak kontrol harga kot supaya tak mahal sangat.

Gildan ni sesuai jugak untuk korang yang pentingkan kualiti.

Ni antara TShirt2 yang Gildan ada…


Gildan ada sediakan TShirt sama macam Enzo & Oren Sport.

Cuma cotton dia adalah 100% cotton. Lebih kurang cam 4Square. Cuma ada certain kod baju, kain dia tebal lagi dari 4square.

Kain jersi atau microfiber diaorang pun lain dari Oren Sport & Enzo.

Kalau jersi Gildan dia panggil 100% Performance Dry Pique. Dia bukan macam kain jersi biasa.

Grup hiking suka sangat pakai baju ni sebab diaorang kata cepat kering & tak berbau kalau berpeluh.

Bukan saya kata…tapi GRUP HIKING ni sendiri bagitau kitaorang. Kitaorang tak pegi hiking…tak tahu….hehehe.

Selain daripada tu, diaorang ada jugak ada sediakan sweatshirt & hoodie.

Mungkin harganya nampak cam mahal tapi kualitinya memang ohsem.

Dah ramai yang beli & puji kualiti baju2 ni.

Baju berkolar pun banyak pilihan. Kalau korang rasa nak lain dari yang lain & selesa dipakai, Gildan adalah brand yang korang boleh cuba.

Kalau rasa tak puas tengok gambar diatas & nak pilih macam2 lagi baju Gildan lain, klik je link bawah ni ye.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

—————————————————————————————————————————–

TShirt BRAND ARORASPORT

Ini adalah brand sukan yang paling saya rekemen sebab katalog Arorasport sediakan lebih banyak TShirt untuk bersukan lebih dari brand lain.Brand ni ada sediakan baju jenis SUBLIMATION.

Apa tu SUBLIMATION?

SUBLIMATION ni TShirt kaler warna warni atau fancy yang dilukis terus atas TShirt kain jersi.

Ni namanya TShirt SUBLIMATION.

Kalau korang rasa tahun ni nak pakai TShirt yang colourful camni….korang boleh pilih kat TShirt Arorasport ye.

Tapi bukan je TShirt kain jersi……cotton & lacoste pun diaorang ada.

Muslimah & baju korporat pun ada.

So…tak payah pening2 nak cari TShirt korang tu.

Ada macam2 jenis TShirt korang boleh pilih. Sediakan duit je…..hehehe.

Pada cikgu cikgi yang incharge sukan sekolah tahun ni atau cikgu koperasi, cikgu2 boleh pilih TShirt brand Arorasport ni untuk TShirt sukan sekolah cikgu tahun ni sebab diaorang ada sediakan macam2 stail baju untuk cikgu pilih.

Mungkin cikgu nak yang lain dari yang lain sikit sebab asyik sama je macam tahun2 lepas kan.

So…cikgu boleh pilih macam2 jenis baju yang kat button bawah ni . Bagitau je kitaorang nanti kalau rasa2 berkenan dengan TShirt2 tu nanti.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

—————————————————————————————————————————-

TShirt brand MATAHARI / EMPIRIC

Bagi korang yang mencari TShirt2 selain dari TShirt diatas, satu lagi brand yang saya suggest ialah brand EMPIRIC atau MATAHARI.

Mostly diaorang guna brand Empiric sebenarnya.

Baju ni tak banyak sangat choice tapi kalau rasa nak baju Raglan lengan 3 suku yang kaler lain dari lain sikit…boleh test baju Empiric ni ye.


Ni antara contoh baju yang brand ni sediakan,

Baju ni semua jenis cotton 100% & juga dibuat di Bangladesh.

Kain lebih kurang macam kain 4Square & sesuai untuk apa sahaja aktiviti korang ye…

Kalau rasa nak cuba2 tengok baju2 lain yang brand ni sediakan…klik je button bawah ni.


——————————————————————————————————-

Ini antara TShirt2 yang kami sediakan KHAS untuk anda.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

TSHIRT RAGLAN – COTTON / JERSI

Selain daripada TShirt2 biasa yang korang dah biasa pakai, kitaorang pun ada sediakan TShirt jenis Raglan ataupun TShirt Lengan Kaler lain & body kaler lain.

TShirt jenis ni ada macam2 brand & saya satukan dalam satu page. Senang sikit nak pilih nanti.

Klik je gambar bawah ni & korang dibawak ke page TShirt Raglan kami nanti ye….

TSHIRT MUSLIMAH

TShirt Muslimah ni antara TShirt yang paling popular kat www.mohcetakbaju.com ni.

Memandangkan kesedaran menutup aurat zaman ini dah tinggi…so, kebanyakan muslimat mesti nak order TShirt yang menutup aurat untuk aktiviti diaorang kan.

So..kitaorang sediakan macam2 stail TShirt Muslimah untuk korang pilih.

Klik je link bawah ni & pasti korang berkenan punya….

Ada macam2 lagi kemudahan untuk korang dalam www.mohcetakbaju.com sediakan sebenarnya…

Saya cuba ringkaskan ye….

1.  Kalau rasa tak tahu nak buat design, kitaorang sediakan tempat nak buat design.

2.  Kalau rasa tak ada design TShirt kelas, kami juga ada sediakan TShirt Kelas untuk korang pilih.

3. Kalau rasa tak ada idea nak buat design FAMILY DAY, kami pun ada sediakan jugak.

4.  Kalau rasa TAK ADA IDEA JUGAK…nak buat DESIGN TSHIRT KAHWIN, REWANG atau BEKWOH. Jangan risau, kami juga ada sediakan….


5.  Kalau rasa2 nak buat design DOODLE…kami pun ada sediakan jugak.

Tshirt Doodle

6.  Pastu kalau rasa2 berminat nak jadi ejen, korang boleh jugak jadi ejen kitaorang.


Pendek kata & panjang kata…..macam2 kemudahan yang kitaorang sediakan KHAS untuk anda buat baju bercetak dengan kami.

So…kalau nak cetak baju, seelok2nya diawal tahun camni lah korang kena order TShirt sebab boleh pakai dengan grup korang sampai hujung tahun.

Kalau dah hujung2 tahun baru nak order, rugilah sikit sebab sekejap je boleh pakai sedondon ramai2.

 

So…apalagi…

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Kitaorang sentiasa membantu & melayan anda walau dengan apa cara sekalipun.

Sampai jumpa lagi…tata…titi…tutu…….

Dari teratak kecil kami,

Abg Nik & Kak Salina

JOM Pilih & Sesuaikan TShirt ikut aktiviti korang di mohcetakbaju.com!

Hai & Salam Cetak Baju pada semua pelawat blog kami,

Apa khabar korang semua?

Alhamdulillah…..kitaorang masih lagi dikurniakan rezeki yang melimpah ruah & tak berenti2 dari Allah.

Kebelakangan ni order non stop masuk & agak tak menang tangan nak siapkan order2 tu.

Tu yang lama dah tak update blog ni.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Hari ni saya nak kongsi ngan korang semua pasal camane nak pilih TShirt ikut aktiviti korang.

Banyak jugak kitaorang dapat mesej atau pertanyaan dari customer pasal camane nak cari baju yang sesuai untuk diaorang.

So…mari saya bagi idea sikit camane nak sesuaikan jenis & material baju tu dengan aktiviti korang ye….

 

  1. TSHIRT HARI KELUARGA

 

Ni antara contoh2 design Tshirt Keluarga yang kitaorang pernah buat sebelum ni.

Biasanya customer Hari Keluarga nak baju yang tak panas & sedondon sebab biasanya diaorang buat banyak buat aktiviti outdoor.

Tapi bergantung pada bajet masing2 jugak.

Kalau yang bajet rendah, biasanya saya suggest guna baju roundneck biasa dengan design 1 kaler print je.

Biasanya yang bajet rendah, saya suggest TShirt brand 4SQUARE je.

Pastu, print je guna design Family Day sedia ada yang boleh korang pilih & terus boleh print.

Tapi kebiasaannya…kalau nak murah, kuantiti mesti banyak & design simple.

Tengok je contoh baju atas tadi. Semua customer sendiri yang pilih.

KLIK SINI ATAU PADA BUTTON DIBAWAH UNTUK LIHAT CONTOH DESIGN YANG SIAP SEDIA UNTUK DICETAK!

 

 

2.  TSHIRT REWANG/BEKWOH/KAHWIN

Atas ni antara gambar2 design baju rewang yang kitaorang pernah buat sebelum ni.

Yang ni pun bergantung pada bajet customer jugak.

Kebiasaannya TShirt bekwoh ni tak perlu yang mahal2 sebab baju tu pakai kat majlis kahwin je.

Tapi itu bergantung pada citarasa masing2.

Ada yang agak cerewet walaupun hanya baju rewang & ada yang tak berapa kisah pun. Asal ada je dia kata.

So..kalau camtu, bergantung pada citarasa & bajet masing2.

Klik button dibawah untuk lihat contoh2 design baju rewang, bekwoh atau kawin yang sedia untuk dicetak.

Just tukar wording je.

 

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

3.  TSHIRT KELAS

Ni antara contoh2 design tshirt kelas sejak 2010 lagi untuk tatapan korang.

Yang ni ada macam2 stail & jenis baju yang korang boleh pilih.

Yang ni pun sama jugak…bergantung pada bajet masing2.

Ada yang bajet murah sikit, guna TShirt cotton plain biasa je.

Pastu just 1 kaler print je. Dapat le murah sikit.

Kalau yang rasa boleh bayar mahal sikit, boleh guna TShirt mahal sikit & design yang fancy sikit.

Pada yang rasa masih pening nak cari design TShirt kelas tu, korang boleh pilih design2 yang kitaorang ada kat link atau button bawah ni ye…

4. TSHIRT BATCH

Ni antara contoh2 TShirt batch yang kitaorang dah siapkan sebelum ni.

Kalau korang tak nak buat TShirt kelas tapi nak buat TShirt untuk satu batch sekali pun boleh.

TShirt batch ni biasanya untuk sape2 yang lahir tahun sama, kursus yang sama, masuk sekolah sama atau apa sahaja yang sama. Maknanya satu batch dapat pakai baju tu.

Jenis baju pun bergantung pada korang sendiri.

Kalau rasa korang mampu bayar mahal, pilih je TShirt berkolar. Nampak elegan sikit.

Ni antara TShirt2 yang dapat sambuta hangat terutamanya nak hujung2 tahun ni.

Ada macam2 lagi aktiviti lain macam memancing, konvoi, trekking dll.

Korang boleh pilih je apa jenis TShirt yang korang nak.

Kalau rasa tak reti nak lukis atau tak ada idea, kitaorang sediakan page untuk Buat Design Sendiri macam bawah ni…

 

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Bagi sape2 yang rasa2 nak buat duit dengan bisnes TShirt, korang boleh join kitaorang dengan menjadi ejen TShirt & korang akan dapat macam2 tips & benefit yang orang lain tak dapat…In Sha Allah!

Kalau yang nak cari TShirt lak…klik je kat katalog2 dibawah ni & korang boleh pilih apa sahaja TShirt ikut bajet korang ye…

oren sport

KLIK SINI>>KATALOG OREN SPORT

 

KLIK SINI>>KATALOG GILDAN

 

KLIK SINI>>KATALOG ENZO

 

KLIK SINI>>KATALOG 4SQUARE

 

KLIK SINI>>KATALOG ARORASPORT

 

MACAM2 ADA……..

Apa yang korang perlu buat ialah pilih je mana2 baju yang berkenan, pastu prepare design nak print & kuantiti tempahan. Pastu hantar kat bawah ni….

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Oklah…jumpa lagi korang ye…baiii bai……

Yang Disini untuk disana,

Abg Nik & Kak Salina

Planning cetak TShirt anda sekarang sebelum terlambat sebab……

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Berjumpa lagi kita dalam blog www.mohcetakbaju.com. Blog untuk korang dapat macam2 maklumat pasal tempahan cetak baju sendiri atau orang lain.

Dan juga blog untuk korang boleh buat duit dengan bisnes TShirt korang sendiri.

Kalau diikutkan seperti tahun2 lepas jugak, bulan Ogos ni banyak jugak kitaorang dapat order sebab dalam bulan ni banyak aktiviti yang gunakan TShirt.

Lagipun…hujung bulan ni cuti sekolah seminggu dari 25 Ogos sehingga 03 September 2017.

Pastu diapit pulak dengan raya haji & Hari Merdeka.

Kalau TShirt Merdeka Indonesia saya tak sanggup ambik dah sebab tengah bulan ni je diaorang punya sambutan. Diaorang sambut 17hb Ogos ni.

Sekarang ni pun tengah pulun satu grup Indon ni buat Tshirt Dirghayu Indonesiaku tapi itu yang last punya tahun ni. Kalau ambik lagi takut tak sempat pos nanti.

Takut terkejar2 nanti.

Kalau TShirt lain…saya sanggup lagi ye. Maaf ye korang.

 

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

So..pada yang nak order TShirt dalam bulan Ogos ni, ni antara TShirt yang korang boleh order ye…

1. TShirt Hari Merdeka – Malaysia

Ni antara contoh TShirt yang kitaorang buat tahun2 lepas.

a. Boleh promote dalam FB, blog atau INSTA masing2 kalau anda ada design TShirt Merdeka.
b. Anda boleh pilih baju2 dalam blog kitaorang untuk contoh baju yang anda nak promote tu.
c. In sha Allah dapat tempahan yang BESAR jika betul caranya terutamanya mereka yang bukak booth atau gerai jual TShirt.

d. Setiap tahun memang ramai yang order TShirt camni. So…rebutlah segera.

2. TShirt Korban (Raya Haji)

cetak tshirt

a. Yang ni pun boleh pakai ramai2 sebab majlis sembelih korban biasa libatkan ramai orang.
b. Sesuai untuk taman2 perumahan, kampung2, pejabat dll yang buat majlis korban.
c. Biasanya cetak simple je & jadi kenangan setiap tahun.
d.  Kalau belum ada design bagitahu kitaorang. Nanti saya boleh tunjuk contoh yang ada ye.

e. Cepat2 sebelum terlambat.

3. TShirt Sukan SEA 2017 
a. Boleh promote kat penyokong2 Malaysia & Negara ASEAN yang join SEA game yang lain kalau nak.

b. In Sha Allah laku sebab tahun ni buat kat Malaysia. Boleh buat satu grup satu baju.

4. TShirt Kelas

a. Time ni memang sesuai promote kat budak kelas sebab diaorang belum start periksa yang besar2 lagi ni.
b. Pastu ada dalam 3 ke 4 bulan lagi tahun 2017 tamat. Patut dah buat tshirt kelas untuk tahun ni sekarang. Kalau lambat, menyesal nanti.
c.  Ada macam2 contoh design TShirt Kelas yang korang boleh pilih kalau rasa pening nak buat design sendiri.
Atau..buat design sendiri kalau bosan dengan design yang ada ni.
5. TShirt Rewang/Kahwin/Bekwoh/Family Day/ Reunion & Konvoi

 

a. Akhir bulan 8 ni cuti sekolah seminggu. So..time ni biasanya ramai yang buat majlis kawin, hari keluarga, reunion & konvoi.
b. Time ni le masa paling sesuai untuk korang promote & dapat duit berganda2 sebab biasanya print tshirt camni diaorang buat by grup ramai2. Konfem dapat banyak untung nanti.
c.  Korang tak ada IDEA nak buat design tu…KLIK LINK bawah ni ntuk lihat contoh design sedia ada yang kitaorang ada ye..
DESIGN TSHIRT KELUARGA>>>KLIK SINI
DESIGN TSHIRT REWANG/KAHWIN>>>KLIK SINI
 So…ini antara event2 penting yang anda kena rebut dalam bulan Ogos ni.
Kebiasaannya…..TShirt yang saya mention kat atas ni, mereka buat dalam grup. So..memang senang2 je dapat duit berganda2 dari TShirt biasa kalau sape2 nak buat duit tu.
So…tunggu apalagi.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Pada yang sedang cari TShirt lain dari yang lain seperti TSHIRT RAGLAN, korang boleh klik button bawah ni. Ada macam2 contoh design baju yang ada.

 

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

TIPS BISNES TSHIRT HARI INI :

Jika anda tak guna teknologi untuk promote
bisnes anda zaman sekarang….kebarangkalian
anda tidak mendapat untung yang BESAR adalah
TINGGI!

So..gunalah gajet anda semaksimum mungkin
supaya bisnes anda lebih dikenali!

 

Ok…sampai jumpa lagi ye…baaaaiiiiii…

Selalulah kontek kami,

Abg Nik & Kak Salina
www.mohcetakbaju.com ~ Blog Stesen Cetak TShirt Anda!

www.mohcetakbajuiam.com ~  Blog Stesen TShirt I AM Anda!

www.ainixtshirt.myshopify.com  ~  Stesen Cetak TShirt REWANG Anda

www.cetaktee.com ~ Stesen Cetak TShirt KELAS ANDA!

Cetak TShirt sekarang vs cetak TShirt dulu2………

Hai korang,

Jumpa lagi kita dalam blog yang sentiasa menceritakan tentang cetak TShirt untuk apa sahaja aktiviti anda dimana sahaja anda berada.

Tadi masa saya duk tengok album2 lama, tiba2 teringat balik macamana kitaorang start buat bisnes TShirt ni 7 tahun lepas.

Time tu bukan macam sekarang ni sebab sekarang dah ada meja printing KHAS. Ok sikit.

Dulu..masa mula2 buat bisnes cetak TShirt ni, ada jugak print baju atas lantai. Tak sempat nak ambik gambar time tu. Tertonggeng2 nak print selai baju. Pastu malam kena urut sebab sakit pinggang.

Hari ni saya nak kongsi sikit ngan korang TShirt2 & bagaimana cara kitaorang cetak TShirt tu walaupun tempat terhad.

Sebelum tu…cuba korang tengok antara TShirt yang bagi saya agak kreatif hasil tangan customer2 kitaorang. Baju2 ni hasil printing kitaorang masa mula2 masuk dalam bisnes cetak baju ni.

 

Ni antara gambar TShirt dulu2 sebelum kitaorang ada meja printing KHAS tu. Masa ni wife yang buat full time tapi saya kerja kerajaan lagi masa ni.

Kira2 sebelum tahun 2015 ni. Tu yang jemur ikut dan je tu.

Kalau korang nak tahu…baaaaanyak betul beza cetak baju dulu2 & sekarang. Nak tahu tak?

 

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Antara beza cetak TShirt dulu2 & sekarang ialah :

Dulu…..jemur baju main ikut dan je mana2 sempat & muat. Ada atas katil, ada kat luar rumah, ada atas meja, atas lantai dll.

  1. Ni jemur atas meja printing. Time ni ruang printing kecik lagi. Sebelah dinding tu belum pecah lagi. Tahun 2013 baru start besarkan kedai tu. 

     

     

Alahai…segan lak nak tunjuk. Time ni keringkan atas katil tidur dalam rumah je. Masa 2011 ni printing atas meja makan lagi. So…sebab desperate sangat tak ada tempat nak jemur, mintak kebenaran mak mertua jemur atas katil time tu.

Mak mertua cakap….no problem menantuku, janji bawak masyuk duit, mak setuju je nak…..hehehe. Sib baik mak mertua tak baca blog ni….hehehe.

Ni jemur atas meja makan. Masa printing tu memang cari masa bukan tengah makan.

Kalau nak makan kitaorang printing jugak, mau kena halau dari rumah. Jadi si tanggang nanti…hehehe. Tak pasal2 kami jadi batu atau peti ais nanti…

Free2 je dapat jadi anak derhaka…..tak ke haru biru tu.

Tshirt Kartun

Yang ni satu lagi baju yang kitaorang terpaksa jemur atas katil. Kalau jemur kat luar, takut kena curi nanti. Baik tumpang katil mak je…nasib baik mak sporting. Tq bonda.

 

Dulu printing guna papan yang dimasukkan dalam baju sehelai2.

Bila dah masuk papan, baru saya letak atas meja untuk dicetak.

Cam gambar bawah ni….

Tshirt Kartun

Cuba tengok dalam baju tu ada papan kan?

Camtu lah kami belajar printing dulu. Masukkan satu2 papan dalam baju, pastu letak atas meja untuk printing.

Bila dah masukkan papan, pastu kami start print macam atas ni.

Masa ni tempahan tak sebanyak sekarang. So..setakat 2 lai sekali cetak masih mampu buat lagi.

Tapi sekarang kalau order 2 ke 3 ribu lai sebulan, kalau masih guna cara camni, mau tak sempat nak gi kencing kot.

Mak mertua pun makan atas lantai je sebab meja makan dah jadi meja printing utama…..hehehe.

Time ni kalau guna jugak meja makan, baru le jadi Si Tanggang nanti….hehehe.

Last2 kena buat gak kedai tepi rumah.

Apa yang termenung tu dik? Macam pandai sangat duk depan komputer. Main game le tu.

Orang sibuk printing dia main game. Tengok tempat kami printing dulu, dah macam dilanggar todak je…. 🙂

Ni lah rupanya kedai yang kitaorang bina pada 2013 sebab dah tak tahan banyak sangat order masuk, sampai dah tak cukup tempat nak print.

Alhamdulillah….akhirnya siap le cam gambar bawah ni..

Opppsss….sori…silap gambar.

Cam bawah ni ye….

So…bila dah ada meja camni & ruang lebih besar, senang le kitaorang nak siapkan order dengan kuantiti yang lebih besar.

Kalau tak…jenuh le menunggu, bila nak siap baju. Time tidur pun kena printing jugak kot sebab dah terdesak sangat tak ada tempat nak print kan…

Alhamdulillah…memang melimpah ruah rezeki kami dengan sokongan korang semua.

Apa yang saya nak kongsikan ni, bagaimana saya bermula dari bawah & dari susah.

Apa sahaja yang kita buat, kalau kita start dari susah…In Sha Allah bila kita dah senang & kita susah balik. Mudah untuk kita naik balik nanti.

So..pada korang yang tak sabar2 nak dapatkan TShirt grup korang cam yang kami pernah buat sebelum ni, follow je step bawah ni….

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ok..nanti saya cerita lak camane kitaorang besarkan lagi bisnes kitaorang dari satu bengkel ke 2 bengkel sebab dah tak cukup ruang nak print.

Pastu, bagaimana kitaorang beli mesin sulam & mesin printing untuk mudahkan lagi cara printing kitaorang.

Tunggu ye……..

Selain daripada boleh buat design tu sendiri, kitaorang ada jugak sediakan design yang dah siap nak print.

Tunggu korang pilih je. Terus boleh print.

KLIK BAWAH NI UNTUK CONTOH DESIGN TSHIRT HARI KELUARGA


 

KLIK BAWAH NI UNTUK CONTOH DESIGN TSHIRT KELAS

 

 

KLIK BAWAH NI UNTUK CONTOH DESIGN TSHIRT REWANG/BEKWOH/KAHWIN

 

Ok…sampai jumpa lagi dilain masa… nak order TShirt bagitahu kami ye…

Baiiiii…..

Yang Ikhlas,

Abg Nik & Kak Salina