Blog Archives

Tahun 2021…tempahan cetak TShirt mula berkembang semula!

Assalam & Salam Cetak baju semua,

Alhamdulillah…..dah masuk Tahun 2021 dah kita.

Ini bermakna..tahun ni, http://www.mohcetakbaju.com dah masuk umur 10 tahun secara online & 11 tahun secara offline.

Kalau manusia…dah masuk darjah 5 dah.

Tahun 2020 yang lepas..ada macam2 dugaan yang kita semua hadapi iaitu Covid 19.

Harap2 tahun ni ada sinar sedikit terutamanya apabila penggunaan vaksin start pada awal tahun ni.

Maknanya….kalau dah cucuk vaksin tu, kebarangkalian untuk dapat jangkitan penyakit Covid 19 agak tipis.

So..In Sha Allah, semua aktiviti kita masa sebelum PKP bulan Mac tahun lepas akan kembali macam biasa.

Kalau dah kembali macam biasa, maknanya juga korang akan kembali dapat berkumpul beramai2 untuk adakan aktiviti.

Bila dah boleh kumpul ramai2 ni…boleh lah order TShirt ikut aktiviti korang nanti.

Antaranya seperti…hari keluarga, baju rewang, tshirt kelas, tshirt group dll.

Time ni lah korang nak balas dendam masa time PKP sebelum ni.

Dulu time PKP semua aktiviti kena sekat.

Tahun 2021 ni…harap2 semua dapat pulih & korang akan dapat start order baju macam tahun2 sebelum ni ye.

 

BAGAIMANA CARA NAK TEMPAH TSHIRT KORANG TU YE?

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Mari saya tunjuk gambar2 customer kitaorang yang pernah order sebelum PKP dulu.

Masa ni tak ada lagi SOP lagi & semua orang bebas lagi time tu.

Rindu sangat2 time ni nak bebas camni….

Ini antara gambar2 yang saya dapat kongsikan dengan korang bagaimana seronoknya diaorang bergambar dengan baju yang diaorang tempah dengan kitaorang.

Time ni belum PKP lagi. So, masih tak ada penjarakan sosial semua.

Masa ni seronok je sebab bebas nak berkumpul semua.

Harap2 tahun 2021 akan kembali macam ni semula, In Sha Allah.

 

BAGAIMANA CARA NAK TEMPAH TSHIRT KORANG TU YE?

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Bagi korang yang sedang mencari2 baju untuk aktiviti Tahun 2021 ni, disini saya ada beberapa cadangan untuk mudahkan korang buat keputusan nanti.

Bagi yang mencari TShirt yang bajet murah, saya cadangkan guna baju 4square macam bawah ni…

Biasanya customer yang pilih baju 4square ni, adalah untuk baju hari keluarga, baju rewang dan apa sahaja aktiviti yang perlukan bajet murah sikit.

Tapi walaupun murah, kualiti tetap ok sebab saya pakai dah bertahun2 pun, kain dia still ok.

Ada jugak customer yang nak baju berkolar.

Kalau yang berkolar ni, samada saya cadangkan baju brand Oren Sport atau Enzo.

Ni baru sebahagian daripada contoh2 baju berkolar yang kitaorang ada.

Ada banyak lagi stail baju yang korang boleh pilih & ada macam2 stail lagi.

Nak senang…cer klik kat setiap brand baju kat bawah ni. Pastu tengok jenis TShirt pilihan korang kat situ ye :

  1.  KATALOG 4SQUARE

  2. KATALOG OREN SPORT

  3. KATALOG ENZO

  4. KATALOG ARORASPORT

  5. KATALOG GILDAN

  6. KATALOG RIGHTWAY

 

Selain daripada TShirt2 biasa, kitaorang jugak ada TShirt2 lain…antaranya….

TSHIRT RAGLAN….TShirt Lengan Warna Lain & Body Warna Lain.

 

TSHIRT MUSLIMAH….khas untuk muslimah2 sejati.

 

TSHIRT SUBLIMATION…..untuk yang suka TShirt bercorak2.

KLIK SINI!

 

Bagi yang nak buat design tapi tak ada IDEA, kat sini saya suggest beberapa IDEA design ikut aktiviti korang tu ye!

  1. TSHIRT KELAS

2.  TSHIRT REWANG

 

 

3.  TSHIRT HARI KELUARGA

KLIK SINI!

 

4.  TSHIRT DOODLE

5.  TSHIRT ADA NOMBOR (UNTUK SUKAN)

 

6.  DESIGN HALFTONE

 

7.  DESIGN JAWI

 

Pendek kata…kat http://www.mohcetakbaju.com complete semua ada untuk TShirt korang.

 

Kalau korang tak berkenan dengan design2 yang kitaorang sediakan tu, korang boleh buat sendiri jugak.

Cer try kat bawah ni….

 

Semua korang boleh try & tempah kat sini.

Nak jadi ejen kami pun boleh jugak….

 

Apa yang saya tunjukkan semua diatas ni aialah apa yang kitaorang tawarkan kepada pelanggan2 kitaorang sejak 2010 lagi & sehingga sekarang tawaran masih sama.

Saya masih lagi terima 5 helai ke atas tapi sejak 2018, kos pos FREE (Semenanjung) hanya untuk 30 helai ke atas je.

29 helai ke bawah still kena caj kos pos.

Kitaorang harap2 sangat semoga Tahun 2021 memberi sinar baru kepada semua & korang sebagai pelanggan & bakal pelanggan juga akan sama2 dapat buat aktiviti yang kita rindukan sebelum ni ye.

Kami sentiasa menunggu tempahan korang ye…

 

Jumpa lagi dilain artikel…baaaaiiii…

Abg Nik & Kak Salina
www.mohcetakbaju.com

5 Cara Paling BERKESAN Buat Duit Dengan Bisnes TShirt Time PKP ni….

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Apa khabar semua?

Harap semua sihat2 selalu lah ye & bersabarlah dengan dugaan yang melanda negara kita sekarang ni ye.

Bukan kita je yang terkesan…semua terkesan terutamanya peniaga2 & mereka yang makan gaji tapi telah dibuang kerja akibat PKP ni.

Korang rasa2 lah kan…bisnes TShirt ni memang betul2 boleh buat duit ke time PKP camni?

Jujur saya bagitahu lah ye…saya tak tahu orang lain tapi saya cerita pasal saya je ye….Alhamdulillah, walaupun PKP ni, kitaorang dapat banyak jugak tempahan TShirt sebenarnya.

Baru2 ni saje….rasanya kat 1,000 helai jugak saya dapat tempahan TShirt ni.

Mostly yang order dari syarikat & grup kecil2an.

So..kalau nak kata bisnes TShirt ni macam kurang orang order..tak adalah kurang sangat..tapi adalah jugak yang order sebenarnya.

Cuma dari segi pertanyaan tu slow sikit sebab mungkin orang semua duduk kat rumah & tak ada aktiviti berkumpulan yang diaorang nak buat.

TAPI….kalau difikir2kan ada je grup2 kumpulan manusia yang kalau kita buat promosi betul2 kat diaorang..In Sha Allah kita boleh buat duit nanti.

Tambahan lagi…Tahun 2020 ni memang UNIK sikit berbanding tahun2 sebelum2 ni.

So..apa salahnya korang ada sedikit kenangan yang boleh korang ingat dalam Tahun ni.

BAGAIMANA CARA NAK TEMPAH TSHIRT KORANG TU YE?

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

TAPI……Sebelum saya cerita lebih lanjut..cer baca ni dulu untuk BUKTI SEBENAR sorang student mampu buat duit sebanyak RM53,925 untuk 1 tempahan dengan kami…

Hari ni saya just nak throwback balik tempahan yang kitaorang pernah terima sebelum ni pada 17/05/2017 iaitu 3 tahun lepas di mana hanya seorang budak Form 4 time tu…mampu buat duit sampai RM54K dengan menjual TShirt batch asrama penuh seluruh Malaysia.

Artikel penuh dia anda boleh baca DISINI.

Cuma apa yang saya nak kongsikan disini ialah bisnes TShirt design sendiri ni memang betul2 boleh buat duit.

Kalau diikutkan selain dari budak ni, ada ramai lagi yang buat duit hanya dengan jual TShirt secara online tapi budak ni special sikit sebab hanya dia sorang yang mampu jual sampai 3K helai sekali order.

Katakanlah saya tolak baju tu RM10 sehelai kat dia & dia jual dalam RM15 sehelai.

So, jumlah baju katakanlah 3K helai darab dengan RM10 = RM30,000 untuk kos sahaja.

Dia jual RM15…so, untung yang dia dapat RM5 X 3K = RM15K.

So…mungkin tolak sikit duit komisyen kat wakil asrama yang diaorang order tu..so, busuk2 pun dapat dalam RM10K +-.

Bagi seorang student Form 4…besar jugak tu amaun tu.

Itu kalau dia ambik untung dalam RM5 sehelai. Kalau lebih lagi….?

Yang saya ingat hari tu, kalau tak silap, saya jual baju tu kat dia dalam RM17 sehelai & dia jual RM30 sehelai..untung sehelai dalam RM13.

RM13 darab 3K helai = RM39K untung kasar je.

Huiyooo….tak ke seronok tu dapat duit banyak tu time tengah student lagi.

So…anda pun boleh buat sebenarnya.

Zaman sekarang guna teknologi canggih..ada FB, Instagram, Twitter dan macam2 lagi.

So..mudah sangat nak cari pelanggan tu.

Apa ditunggu lagi…budak ni boleh buat, anda apa lagi!

Anda boleh KLIK SINI untuk baca artikel tu selanjutnya & untuk belajar camane budak ni mampu buat duit sebanyak tu!

Ok….kita sambung balik pasal TShirt Kenangan tu ye…….

Salah satu kenangan yang korang boleh ingat sampai bila2 ialah dengan TSHIRT CETAK DESIGN SENDIRI.

So…..siapa kumpulan manusia yang kita boleh target untuk buat duit dengan bisnes TShirt tu nanti?

  1. TShirt Kelas
  2. TShirt Batch
  3. TShirt jual secara DROPSHIP
  4. TShirt Syarikat
  5. TShirt Tema Covid 19
  6. TShirt untuk frontliners
  7. TShirt Grup
  8. TShirt Sukan Sekolah Tahun Depan

So..bagaimana korang nak promote kat target pelanggan2 ni untuk korang betul2 buat duit nanti?

Hari ni saya nak kongsikan dengan korang 5 CARA PALING BERKESAN untuk korang betul2 buat duit dengan bisnes TShirt ni (kecuali korang bagi macam2 alasan…yang tu saya tak boleh nak tolong lah ye!)
  1. Untuk TShirt Kelas tu…..start dengan kelas korang sendiri dulu.

    Korang mesti ada grup Whatsapp atau grup sendiri yang boleh berhubung kan?

    So..cadangkanlah kepada grup kelas korang…jenis TShirt, design nak print, kuantiti & apa sahaja berkaitan TShirt tu.

    Bagi yang duduk berjauhan…kitaorang ada sediakan servis DROPSHIP iaitu pos ke customer sehelai2 tapi untuk 30 helai ke atas je.

    Bagi yang duduk dekat2…boleh je pos setempat nanti.

    Start je dulu dengan grup kelas sendiri.

    Bila dah berjaya….beralih pulak ke grup kelas sebelah atau kawan2 yang lain.

    Tak ada IDEA..jangan risau, pilih je design TShirt kelas yang kitaorang ada dibanner atas ye..

    Semua ni In Sha Allah memang betul2 boleh buat duit kalau korang usaha betul2.

    Kalau duduk diam je & macam2 alasan keluar…yang tu saya tak boleh nak cakap apa lah ye….


  2. Bagi yang duduk pejabat….time ni lah korang nak tengok ofis korang tu kedekut ke tak(sori bos…hehehe)?

    Kalau sale lebih kurang je tapi kursus semua dibatalkan, pasti income banyak yang lebih.

    Apa kata korang bagi cadangan kat ofis untuk buat TShirt sebagai cenderamata kat staf untuk Tahun 2020 ni.

    Kalau jadi…korang boleh tolong orderkan & boleh le buat duit sikit nanti.


  3. Kalau korang Cikgu Sekolah….boleh start buat TShirt kelas untuk anak2 murid cikgu.

    Apa salahnya bantu anak2 murid cikgu untuk buat TShirt tu.

    Lagipun Tahun 2020 ni..rasanya berapa bulan je budak2 sekolah tu bersekolah.

    So…time ni lah cikgu kontek anak2 murid cikgu tu untuk buat TShirt kelas tu.

    Mesti anak2 murid cikgu seronok giller dapat baju tu nanti.

    Dah order untuk anak murid sendiri…promote lak kat cikgu kelas sebelah.

    Time ni lah cikgu nak buat duit nanti..mark up le sikit sebab bukan senang cikgu nak deal untuk order baju tu kan…

  4. Kalau korang pelajar IPT, kolej atau institusi pengajian tinggi….korang boleh promote baju tempat belajar korang kat FB atau IG.

    Contoh..macam baju hoodie UUM & UiTM bawah ni.

Customer baju ni promote dalam IG & FB je…pastu customer dia yang berkenan & nak beli baju tu, kontek dia je.

So terpulang…nak pos terus kat customer ataupun korang poskan nanti.

Kalau katakanlah….saya tolak dengan korang RM50 sehelai & korang jual dalam RM60 sehelai & customer tanggung kos pos..so, korang dah dapat untung atas angin RM10 sehelai atas baju tu.

Kalau 10 orang order, dah dapat RM100..kalau 20 orang, dah RM200…tak ke senang buat duit tu…. 🙂


5. Jual TShirt yang ada kaitan dengan Covid 19 atau untuk frontliners.

Sesetengah orang nak buat kenangan seumur hidup pasal Covid 19 tapi tak tahu bagaimana caranya.

Kita boleh suggest untuk buat kenangan tu dengan gunakan TShirt.

Jual TShirt pasal Covid 19…bukan kita suka Covid tu tapi at least ada something yang boleh jadikan kenangan bila kita tengok TShirt tu nanti.

Korang boleh jugak suggest TShirt untuk frontliners macam TShirt untuk nurse ke, sukarelawan ke, polis ke, askar ke…dll

Sekurang2nya korang ada sedikit IDEA bagaimana nak buat duit dengan bisnes TShirt time PKP ni.

Kalau nak pilih design kitaorang yang sedia ada pun boleh..cer tengok bawah ni..

Ni lah antara 5 CARA PALING BERKESAN kalau korang ikut betul2 & buat betul2…In Sha Allah boleh buat duit dengan bisnes TShirt ni time PKP camni.

Hanya yang suka bagi alasan je yang akan kata semua ni mustahil nak buat…kan?

So..terpulang pada korang.

IDEA saya dah bagi..usahakan sikit je untuk jadikan ia kenangan nanti.

Kalau korang masih tak percaya yang dalam PKP ni pun still ada orang tempah TShirt tu…cer tengok tempahan2 yang saya siapkan baru2 ni…

Yang ni TShirt grup silat…guna baju jenis microfiber.

Walaupun dalam PKP tapi grup ni tetap jugak order baju ni dengan kitaorang.

Kalau diikutkan banyak kali jugak kitaorang edit design depan tu sebab yang asal lain tapi last2 dia nak macam atas ni.

Alhamdulillah…last sekali dia terima & diaorang puji lagi servis kitaorang.

Terima kasih banyak2.

Yang bawah sekali tu design asal yang diaorang nak.

Yang ni guna baju microfiber Oren Sport warna Forest Green..cetak kuning.

Memang kaler dia naik menyerlah.

Dan..sape kata tak ada orang order TShirt cetak design sendiri time PKP ni..

Alhamdulillah…rezeki Allah tak pernah salah alamat.

Baju cotton & lacoste warna Royal blue brand Oren Sport.

Cetak 3 kaler depan belakang.

Depan tu pun guna silkscreen printing jugak macam belakang.

Tak perlu guna stiker…

Memang sempoi.

Yang ni jauh order ni…dari Sabah bah…

Yang ni special sikit sebab dia nak ada tag label sendiri.

So..yang ni saya guna heatpress untuk label dalam baju & kat luar.

Label asal saya akan potong & heat label sendiri ikut saiz baju.

Korang kalau nak order camni pun boleh jugak.

Walaupun kes Covid 19 Sabah paling tinggi di Malaysia tapi customer ni tetap order jugak dengan kitaorang.

Apa ada hal…courier kan ada.

Semua ceruk tempat diaorang boleh hantarkan.

Yang ni customer dekat2 tempat kitaorang je.

Disebabkan yang tukang print tu dah berpengalaman…tak sampai setengah hari, dah siap dah baju ni.

Siapa ada nama sorang2 lagi.

Pagi print…tengahari siap.

Yang ni special sikit sebab depan sulam & belakang print 2 kaler.

Tapi tak sangka pulak customer order 400 helai untuk baju ni saje.

Alhamdulillah…syukur sangat2 walaupun time Covid camni.

Untuk sulam tu je ambik masa sikit & separuh baju tu saya terpaksa mintak tolong kawan untuk sulamkan sebab kalau buat semua sekali ..rasanya tak sempat siap awal.

Syukur sangat2.

BAGAIMANA CARA NAK TEMPAH TSHIRT KORANG TU YE?

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

So..inilah antara bukti2 yang saya boleh kongsikan bagaimana time2 PKP camni pun order tetap berjalan.

Bolehlah kami bertahan & bayar hutang2 yang ada.

So..bagi korang yang rasa nak buat duit tambahan time PKP ni, jom join kami untuk betul2 buat duit dengan bisnes TShirt design sendiri ni.

Korang tak perlu pening2 kepala nak pikir pasal nak cetak semua sebab semua tu kitaorang yang akan uruskan.

Just buat marketing & promosi je.

Kalau nak bantuan…bagitau je kitaorang nanti ye.

Bagi yang korang yang nak jadi ejen kitaorang..klik je button dibawah ni ye..

Tahun 2020 ~ Tempah Cetak TShirt Sukan Sekolah, Rumah Sukan, TShirt Asrama, Tadika, Taska dll sekarang sebelum terlambat!

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Kawan2 semua….cuti sekolah dah start dah.

Time ni lah budak2 & cikgu cikgi paling seronok sebab dapat lah berehat selepas hampir setahun mengadap buku di sekolah.

Tapi buka balik sekolah Tahun 2020 ni….cikgu cikgi akan start balik rutin mengajar yang asal.

Selain mengajar…rutin tahunan yang tak pernah sekolah tinggal ialah program sukan sekolah dan program2 di asrama.

Aktiviti2 ni memang wajib wujud walau dimana sahaja dalam dunia ni kita berada.

Program sukan di sekolah & aktiviti2 lain kat sekolah selain belajar wajib ada supaya budak2 tak boring & dapat jadikan pelajar sekolah sebagai orang yang tahu macam2 benda…bukan akademik je.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

So…bagi cikgu cikgi yang ditugaskan untuk mencari TShirt rumah sukan, TShirt sekolah, TShirt asrama, TShirt Tadika, TShirt Taska. TShirt cikgu2 dll yang berkaitan sekolah…time ni lah antara time yang paling sesuai untuk cikgu cikgi tempah tshirt2 tu untuk aktiviti tahun depan.

Disini saya tunjukkan beberapa contoh TShirt untuk program sekolah yang kami buat sebelum2 ni.

Ada yang jauh nun di Sandakan kami pos & sekolah2 diceruk2 kampung pun berpeluang dapat pakai TShirt2 camni….

 

 

Ni antara contoh2 TShirt sekolah & tadika yang customer tempah sebelum ni.

Ada yang guna baju readymade & ada yang guna baju custom made.

So..terpulang pada masing2.

Tapi custom made ni lambat sikit dari readymade sebab kena jahit lain.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Bawah ni antara TShirt2 READYMADE yag kami ada yang biasa customer order untuk sekolah diaorang…

Baju ni dari budak sampai dewasa ada. Harga tu untuk sehelai tu…kalau order banyak2 boleh adjust lagi.

Yang ni semua baju lengan pendek & panjang start dari saiz budak sampai dewasa.

Ada jugak baju plain biasa & nanti tambah cetak je bagi yang nak harga bajet sikit.

Baju budak brand enzo

 

Ni baju brand 4square…saiz paling kecik untuk budak umur setahun.

 

 

Yang ni seluar untuk budak. Dari saiz 24-26 hinggalah 44-48.

Seluar ni kalau nak order kena cepat sebab selalu dapat sambutan panas dari customer dihujung2 tahun ni.

Ni antara contoh2 seluar yang kami print sebelum ni….

 

Ini pula contoh2 cetak baju sekolah yang lain untuk tatapan korang…

 

Ada macam2 jenis TShirt sukan sekolah untuk korang tempah.

Kalau saya masukkan semua gambar baju kat sini…penuh ruangan ni nanti.

Bosan lak kang…

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Time ni jugaklah bagi sape2 nak buat duit dengan bisnes TShirt, korang boleh jadi ejen kami kalau nak.

 

Ok…sampai jumpa lagi…baaaiiiiii……..

Abg Nik & Kak Salina

TShirt BARU Katalog Oren Sport dah ada kat sini SEKARANG!

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Apa khabar semua?

Masih berjerebu ke? Jerebu diluar & jerebu didalam?

Jerebu kat luar memang dah berjerebu tapi janganlah korang pun jerebu sama sebab tak tahu nak cari baju untuk aktiviti korang kat mana.

Singgah je sini dulu & lihat apa yang kitaorang boleh bantu korang nanti.

Hari ni saya nak kongsi dengan korang TSHIRT2 BARU dari katalog baru Oren sport dari Katalog Volume 18 bagi Tahun 2019.

Sebelum tu, bagi korang yang rasa nak tengok full version katalog TERKINI tu….just KLIK SINI atau KLIK DIBAWAH untuk DOWNLOAD katalog tersebut.

<<KLIK SINI UNTUK DOWNLOAD KATALOG OREN SPORT VOL.18 2019>>

 

Katalog baru ni bukan je diaorang perkenalkan TShirt baru tapi ada jugak baju asal tapi ditambah bilangan warna baju tu.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Contohnya macam baju microfiber kat bawah ni….

Ada 22 jenis pilihan warna untuk korang pilih…banyak oooo…..

Saiz pun yang paling kecik saiz 4XS & paling besar 5XL tapi 5XL tu hanya certain warna je yang ada.

Untuk baju berkolar pun ada jugak….

Untuk baju berkolar ni…ada 21 pilihan warna. Stok In Sha Allah..memang standby je.

Selain daripada TShirt plain, ada jugak TShirt baru dalam Katalog baru ni…

Untuk baju baru ni ada baju sedondon baru jenis microfiber.

Lengan pendek roundneck, berkolar & lengan panjang. Sesuai sangat kalau nak buat baju Hari Keluarga atau apa sahaja aktiviti korang nanti.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ni antara TShirt2 BARU lain & tambahan warna yang ada dalam katalog baru tu…

Untuk baju jenis Quickdry & Microfiber, korang boleh klik kat link bawah ni untuk tengok design2 baju lain dengan lebih detail ye.

  1.  TSHIRT MICROFIBER BERKOLAR <<KLIK SINI>>
  2. TSHIRT MICROFIBER ROUNDNECK <<KLIK SINI>>

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Selain daripada tu, Oren Sport ada jugak buat tambahan warna untuk baju muslimah diaorang.

Contoh cam bawah ni….

Dulu baju warna ash grey tu  tak ada. Dia baru tambah tu. Nak bagi pilihan kat customer.

 

Yang ni pun sama…tambahan TShirt warna Black Grey tu.

So…ada 4 pilihan warna kalau nak pilih.

Bagi korang yang rasa nak tengok contoh design2 baju muslimah lain, klik je link bawah ni untuk macam2 lagi contoh TShirt Muslimah tu….

TSHIRT MUSLIMAH <<KLIK SINI>>

 

Selain muslimah & microfiber, Katalog baru ni ada jugak sediakan baju cotton & honeycomb(lacoste) untuk korang pilih.

Ada yang baru & ada yang lama tapi tambah warna baju…

Macam bawah ni….

Ada 22 pilihan warna yang korang boleh pilih. Oren Sport ni memang banyak pilihan warna & stok memang sedia ada je.

Kalau tak caya…boleh lah try order dengan kami.

Ada lagi baju lain kalau nak tengok….

Lengan panjang berkolar pun ada…ada 12 warna pilihan untuk korang pilih.

 

Ni antara TShirt2 jenis honeycomb atau lacoste yang korang boleh pilih ye.

So….bagi korang yang rasa nak order baju2 baru dengan kami, korang boleh cuba godek2 blog kami kalau nak ye.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Macam biasa…meh saya kongsi apa cerita cetak baju hari ni?

Yang ni kombinasi heatpress untuk logo & silkscreen printing.

Guna baju cotton brand Oren Sport….mudah je nak print.

Yang ni saya seronok tengok sebab kombinasi warna dia cantik.

Warna kuning, navy blue & putih. Baju hijau cotton brand 4square.

Memang naik design dia & cantik.

 

 

Yang ni cetak 2 warna…merah & putih. Yang ambik masa sikit masa nak susun design tu untuk buat blok printing.

Yang tu yang ambik sedikit masa tapi bila dah print sekejap je.

Yang ni logo dia 1 warna…..lebih murah berbanding logo banyak warna print.

Sesuai sangat bagi sape2 yang nak buat TShirt ada logo tapi bajet nak murah.

Design tu saya akan edit, tunjuk kat customer dulu sebelum print. Dah puashati baru saya start print.

Cetak tshirt kelas

Yang ni design TShirt kelas & customer ambik design ni kat page Design TShirt Kelas kat blog saya di www.mohcetakbaju.com je.

Apa yang saya buat..just edit semula design tu ikut kehendak customer & tunjuk dulu sebelum print.

Dah puashati baru print.

So…itulah antara TShirt yang saya sempat upload dalam blog hari ni.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Jumpa lagi semua…baaaiiii….

Abg Nik & Kak Salina

Bila tokey TShirt sendiri buat TShirt Hari Keluarga…..

 

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Lama dah saya tak pos cerita dalam blog ni.

Apa khabar semua? Didoakan semoga semua sihat bersama orang tersayang.

Hari ni saya nak kongsikan dengan korang pasal TShirt Hari Keluarga yang kitaorang sendiri buat setiap kali Hari Keluarga kitaorang sendiri.

Cer tengok sendiri gambar2 bawah ni…..betapa seronoknya masing2 santai ditepi pantai sambil pakai TShirt sedondon semua orang.

Hari keluarga ni kitaorang buat semasa cuti Raya Korban baru2 ni kat Kg Cherok Paloh, Kuantan.

Memang seronok betul sebab setahun sekali je dapat jumpa camni sambil pakai baju sedondon.

Bonda orang yang paling happy bila tengok gelagat anak2 & cucu2 sebab jarang2 dapat berkumpul ramai2 camni.

Sekali dapat berkumpul memang happening & pening sekali…..hehehe.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Selain daripada Hari Keluarga sendiri, ada jugak kawan2 yang buat hari keluarga diaorang & TShirt pun order dengan kami.

Macam Hari Keluarga kawan bawah ni….

Yang ni diaorang buat kat Cherating ni…sama jugak time raya korban baru2 ni.

Memang sempoi & sape2 pun boleh tempah kalau nak.

Akhir tahun cuti sekolah ni time yang ok sangat kalau nak buat hari keluarga tu.

Tapi jangan tempah lambat sangat…takut nanti dah suntuk sangat takut tak sempat nak buat baju tu.

Bagi yang rasa buntu nak buat design TShirt Hari Keluarga tu….jangan lah risau sebab kitaorang ada sediakan macam2 jenis TShirt & macam2 jenis design Hari Keluarga yang korang boleh pilih.

Klik je kat gambar bawah ni & korang boleh pilih macam2 stail design yang korang nak….tak perlu dah sakit kepala nak designkan baju tu sendiri.

Nasihat saya…pakat lah segera dengan family korang sebelum terlambat ye.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Selain daripada TShirt Hari Keluarga, kami jugak banyak dapat tempahan TShirt lain…

Jom tengok TShirt apa yang kami dah siapkan sebelum ni….

Ni pun baju Hari Keluarga yang sempat customer kitaorang order sebelum ni.

Baju dewasa guna baju kain jersi & budak cotton. Baju muslimah guna baju kain jersi brand enzo.

Memang sempoi….

Ada beberapa lagi baju Hari Raya Korban yang kitaorang buat tapi tak sempat nak ambik gambar.

Kebanyakannya untuk geng2 melapah lembu korban.

Yang atas ni je yang sempat kitaorang ambik gambar.

Ni satu lagi contoh baju Hari Keluarga untuk tatapan korang.

Ni baju Hari Keluarga pejabat ni. Kat 200 helai jugak diaorang order baru2 ni.

Termasuklah lengan panjang, pendek & budak. Semua sedondon satu warna.

Ni pulak TShirt Hari Kemerdekaan Indonesia. Ada beberapa customer jugak yang order baju camni tapi yang ni antara yang sempat saya ambik gambar.

Yang ni satu lagi untuk warga Indon tapi order yang ini sakit hati sikit sebab customer ni nak saya pos dulu baru bayar baki.

Macam2 bukti dah saya tunjuk…sampai sekarang masih belum bayar baki tu.

Rasanya kalau dia tak bayar dalam tempoh sebulan ni, saya nak jual baju ni nanti….just nak cover kos je.

Cer korang tengok…punya cantik design tu tapi tak pastilah apa masalah customer ni.

Ni TShirt geng Sukan Tahunan ni. Guna baju kain jersi brand Enzo & cetak logo kat dada je.

Simple & sweet. Semua jenis TShirt kitaorang sediakan & tak perlu pening dah nak cari TShirt2 tu kat luar.

Ni pun sama untuk team sukan bowling.

Jauh datang ni…dari Kelantan lagi. Ada lagi baju yang diaorang order tapi tak sempat nak ambik gambar jugak.

Yang ni TShirt untuk program Robotik…

Ni cetak warna gold biasa & bukan gold yang shining.

Cetak camni pun dah cantik & harga macam print warna biasa.

Kalau gold yang shining kitaorang guna vynil & mahal lagi harga dia.

So…setakat ni saje untuk tatapan korang.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Sila godek2 blog saya ni untuk korang lihat macam2 benda yang kami tawarkan…..dari TShirt kosong hinggalah kepada ebook special! Semua ada.

Jumpa lagi……baaaiiiii……

Abg Nik & Kak Salina

3 CARA nak buat design cetak TShirt……tak perlu pening kepala dah!

 

Assalam semua,

Berjumpa lagi kita dalam artikel2 di www.mohcetakbaju.com yang sentiasa memberikan info2 berguna tentang cetak TShirt semenjak 2010 lagi.

Alhamdulillah…..kami di www.mohcetakbaju.com sentiasa bersedia membantu untuk memudahkan korang mendapatkan TShirt grup korang walau dengan apa cara sekali pun.

Tahukah korang…..antara yang memeningkan kepala customer kitaorang ialah bagaimana nak buat design atas baju tu…

Dalam hati tu..nak tempah TShirt tapi tak tahu camane nak buat design atas baju tu.

Bagi kitaorang, tak payah pening2 kepala sebab kitaorang akan sediakan 3 CARA SIMPLE bagaimana nak buat design korang tu sendiri.

Sebelum tu saya nak bagitahu jugak….semenjak saya berbisnes online ni sejak 2010 lagi, kebanyakan besar customer lebih suka buat design sendiri berbanding pilih design yang kitaorang ada.

Tapi yang pilih design TShirt kitaorang pun ramai sebenarnya.

So…disini saya nak kongsikan 3 CARA MUDAH untuk korang nak letak design korang sendiri atas TShirt tu.

 

    1. BUAT DESIGN KORANG SENDIRI DI WEBSITE “BUAT TSHIRT” 

      Ada banyak website yang sediakan kemudahan untuk Designkan TShirt Sendiri tu.Kalau korang cari kat Google…..”TShirt Creator” atau “TShirt Maker”….ada macam2 website yang keluar.Semuanya mudahkan korang untuk buat design sendiri atas TShirt tu.

      Tapi semenjak 2011 lagi, saya hanya guna 1 website je iaitu www.customink.com

      Klik gambar bawah ni untuk start buat sendiri design tu ye.Mudah sangat2….just drag je design2 yang korang nak.

      Tapi JUST nak bagitahu…..website ni omputih punya. Bukan saya punya.

      So..jangan le pegi order kat situ lak ye.

      Apa yang korang perlu buat ialah buat design korang sendiri kat situ, pastu snap gambar design tu kat saya & boleh hantar kat Wasap kalau nak.

      Cam ni….

       

      Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

      1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

      2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

      3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

      4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

  • PILIH DESIGN YANG KAMI SEDIAKAN 

    Dalam blog kami ni, saya ada sediakan jugak design2 yang korang boleh terus pilih & letak atas baju terus.Antara design2 yang saya sediakan untuk korang pilih tu ialah…..a.  DESIGN TSHIRT KELAS

    Design TShirt kelas ni adalah antara design yang dapat banyak sambutan dari pelanggan.Mungkin student sibuk & tak sempat nak buat design tu, so diaorang pilih je design kitaorang yang dah sedia ada.

    Ni antara contoh2 design TShirt kelas yang kitaorang ada tu….


    Ni pulak contoh sebenar design TShirt kelas yang guna design kitaorang ni.

    Kalau rasa nak tengok lagi design2 lain yang ada, klik je gambar di bawah ni ye.

    B.  DESIGN TSHIRT HARI KELUARGA

    Design TShirt Hari Keluarga jugak ada banyak sambutan dari customer.

    Kebanyakan customer yang tempah TShirt Hari Keluarga ni, diaorang sibuk bekerja.

    Jadi, tak sempat nak reka design sendiri.

    Last2 pilih je design sedia ada. Lebih mudah, cepat & tak pening kepala.

    Just tukar wording atas design tu je nanti.

    Ni antara contoh design TShirt Hari Keluarga tu…

    KLIK GAMBAR BAWAH ni untuk lihat macam2 lagi design TShirt Hari Keluarga tu…


    3.  DESIGN TSHIRT REWANG/KAHWIN/BEKWOH

    Selain daripada TShirt Kelas & Hari Keluarga….ramai jugak yang pilih design TShirt Rewang yang kitaorang sediakan.

    Ni antara contoh design TShirt Rewang yang kitaorang ada.


    KLIK GAMBAR bawah ni untuk lihat macam2 lagi design TShirt Rewang yang kitaorang ada.

     

    4.  TSHIRT KARTUN DOODLE

    Selain daripada 3 design diatas, customer kitaorang jugak suka sangat cetak design kartun doodle.

    Selain daripada kartun doodle sendiri, diaorang jugak ada yang pilih kartun doodle yang kitaorang sediakan.

    Memang sempoi gila kartun dia.

    Ni antara contoh doodle yang kitaorang ada.

    Di pulak contoh kartun doodle atas baju kalau korang nak tengok…


    Cantik kan? Korang pun boleh pilih kat gambar bawah ni kalau nak atau berikan design doodle korang sendiri kalau nak lebih puas hati ye.

    Ni antara contoh2 design yang kitaorang sediakan untuk anda.

    Tak perlu susah payah nak pening kepala nak buat design tu sendiri.

    Just pilih je mana yang berkenan & biar kami print kan untuk korang nanti.

     

    3.  BUAT DESIGN KORANG SENDIRI ATAU CARI KAT GOOGLE IMAGE UNTUK DESIGN SENDIRI

    Kebanyakan customer sediakan sendiri design diaorang.

    Mungkin lebih puashati kot.

    Ada macam2 cara customer sediakan design & saya terima apa sahaja cara design tu asalkan tak susah untuk print atas baju tu.

    Antara cara customer sediakan design diaorang ialah :

    a.)  LUKIS TANGAN

    Yang jenis lukis tangan ni, samada dia tak pandai guna komputer, susah nak dapat komputer time tu atau nak cepat.

    Cuma lukis tangan ni, saya akan caj lebih sikit sebab saya akan caj upah design sikit untuk jadikan design tu mudah untuk dicetak atas baju.

    Contohnya camni…

    baju kelas


    3 gambar atas ni….bukti jelas yang design lukis tangan pun kitaorang terima selagi tak susah nak lukis balik.

    Customer akan bagi gambar lukis tangan, lepas tu saya akan upah designer saya untuk lukis design tu semula dalam komputer.

    So…memang akan jadi lebih kurang dengan yang asal & mudah kitaorang nak print nanti.

    b.)  LUKIS DALAM KOMPUTER

    Lukis dalam komputer ni biasanya lebih sharp design dia.

    Customer yang expert akan guna Adobe Ilustrator atau Photoshop untuk design di tu.

    So…biasanya kalau customer bagi design dalam software ni siap2, tak payah edit dah….biasanya saya tak akan caj apa2 atas design tu.

    Sebab dia dah mudahkan saya untuk cetak baju tu.

    Ni antara design yang customer buat dalam komputer siap…


    Design ni….customer dah siap buat dalam Ai.

    Saya just print atas kertas & terus buat blok printing. So…sangat mudah & cepat.


    c.) CUSTOMER BAGI JE DESIGN YANG ADA DALAM GOOGLE

    Ada sesetengah customer tu, dia pilih je design yang ada dalam google & terus tanya kitaorang harga.

    Kalau design tu simple, ok je kalau saya nak buat tapi kalau design tu komplikated, bukan semua saya boleh buat.

    Kalau boleh buat pun, saya akan caj sedikit kos upah design tu semula sebab kebanyakan design yang customer bagi tu dalam format jpeg, png atau pdf.

    Contoh lah kan…macam design bawah ni….

    Contohnya macam design atas ni.

    Ini kita panggil TShirt Sublimation. Bukan semua TShirt yang saya boleh buat.

    Kalau camni, kitaorang terima 60 helai ke atas je setiap design sebab dia kena jahit lain nanti.

    Tapi apa2 pun, korang kontek dulu kitraorang kalau nak tahu harga nanti.

    Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

    1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

    2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

    3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

    4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

So..inilah antara 3 CARA MUDAH untuk korang buat design atas baju tu sebenarnya.

Tak perlu pening kepala dah sebab semuanya boleh korang pilih.

 

PILIH TSHIRT READYMADE YANG KAMI SEDIAKAN!

 

Lepas dah buat design atas baju, sekarang pilih baju yang kitaorang sediakan pulak.

Dalam blog http://www.mohcetakbaju.com ni ada macam2 TShirt Readymade yang korang boleh pilih.

Dari TShirt roundneck hinggalah TShirt Muslimah.

Dari TShirt Raglan hinggalah ke Baju Korporat.

Semua kitaorang sediakan.

Sebagai short cut…saya listkan brand TShirt yang kitaorang ada & korang boleh pilih kat situ nanti ye…

  1.  BRAND OREN SPORT <<<KLIK SINI>>>
  2. BRAND ENZO <<<KLIK SINI>>>
  3. BRAND GILDAN <<<KLIK SINI>>>
  4. BRAND 4SQUARE <<<KLIK SINI>>>
  5. BRAND ARORASPORT <<<KLIK SINI>>>
  6. BRAND RIGHTWAY <<<KLIK SINI>>>

 

GAYA CUSTOMER HAPPY DAPAT BAJU!

Oklah…setakat ni jelah dulu.

Sampai jumpa lagi guys!
Baiiii….

Abg Nik & Kak Salina

DOWNLOAD EBOOK FREE 5 LANGKAH MUDAH nak jual paling minima 5 helai Cetak TShirt dengan CEPAT!

Salam Cetak Baju buat semua,

Apa khabar semua pelanggan, bakal pelanggan, ex-pelanggan & ejen TShirt kami.

Salam Ramadhan buat semua yang beragama Islam.

Saya doakan semua tak kira Muslim atau Non Muslim supaya korang sentiasa positif & berjaya dalam apa bidang yang korang ceburi.

Hari ini saya nak bagi hadiah sedikit kepada korang.

Hadiah ni dah lama nak bagi sebenarnya tapi sekarang baru sempat nak bagi.

Sebagai salah satu usaha & cara saya nak bersedekah ilmu dalam bulan Ramadan ni, disini saya hadiahkan korang semua satu ebook SPECIAL yang boleh bantu korang membuat duit sambil tempah baju dengan kami.

Jom DOWNLOAD EBOOK FREE 5 LANGKAH MUDAH nak jual paling minima 5 helai TShirt dengan CEPAT SEKARANG!

Tahu tak kenapa saya bersungguh2 sangat nak kongsi dengan korang Ebook FREE ni (satu sen pun tak payah bayar).

Tujuan saya berikan EBOOK PERCUMA ini adalah kerana beberapa sebab :

  1. Salah satu CARA ubtuk saya bersedekah ilmu kepada korang.

  2. Bagi beri panduan yang SIMPLE kepada sesiapa je yang nak buat bisnes TShirt sebagai income Part Time & Full Time.

  3. Bagi bantu ejen2 TShirt kami yang tak ada IDEA bagaimana nak buat jualan dengan bisnes TShirt ni (Bukan semua ejen yang pandai nak buat bisnes & cari customer ni)

  4. Sebagai salah satu cara nak ajak sesiapa sahaja kat luar sana untuk buat DUIT dengan bisnes TShirt ini sebab kalau anda boleh buat dengan bisnes TShirt……saya pun buat duit jugak.

  5. Orang kata kalau kita mudahkan orang, orang lain atau Allah akan bantu mudahkan kita jugak.So…saya mudahkan korang buat duit…mana tahu lepas ni saya pun mudah buat duit.

  6. Supaya ejen2 TShirt rasa berbaloi menjadi ejen TShirt kitaorang.Sekurang2nya ejen2 TShirt kitaorang dapat IDEA camane nak betul2 buat duit ni  & bukan terkelip2 tak tahu camane nak buat bisnes TShirt ni sebenarnya

Tapi apa2 pun….semuanya terpulang kepada korang sendiri sebenarnya.

Kalau korang download & baca je tanpa ambik action…..kalau camtu saya tak dapat tolong.

Tapi kalau download, baca & terus ambik action….yang camni kalau ada masalah, In Sha Allah saya akan tolong.

So…apa tunggu lagi. Jom download sekarang sebelum kami tarik balik Ebook FREE tu kat sini.

Hari ni saya tak ada apa2 nak kongsi ngan korang.

Cukup sekadar korang download & baca ebook tu je…dah macam2 ilmu korang dapat.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Saya ringkaskan sikit apa yang ada dalam ebook ni ye.
1.  Ada 5 Langkah yang korang boleh ambik satu persatu untuk start dapatkan order korang.
2.  Ada beberapa jenis aktiviti yang pelanggan biasa order & aktiviti2 ni bukannya boleh order sehelai dua tapi mesti 5 helai ke atas.
3.  Bila dah target aktiviti apa nak tumpu….korang boleh target pulak customer yang macamana korang nak cari.
Customer2 ni mesti ikut aktiviti tu sebab customer2 ni lah yang selalu order TShirt dengan kami sejak dulu lagi.
4.  Bila dah tentukan customer camane korang nak target……tentukan pulak cara bagaimana nak promote TShirt yang korang ada tu kat customer2 tu.
5.  Bila nak promote, mesti kena guna ayat2 yang power supaya customer tertarik nak order dengan korang.
6.  Pastu bila customer dah start tanya…..kitaorang akan bagitahu bagaimana cara nak tetapkan harga & terus close deal untuk dapatkan jualan 5 helai ke atas yang pertama korang (kalau masih belum jual…kitaorang juga bagi IDEA camane nak follow up)
Ini antara isi kandungan ebook tu.
Bagi saya rugi kalau korang tak download EBOOK ni sementara ianya PERCUMA.
Plan saya akan datang, ebook ni akan saya jual pada satu harga kelak bersama dengan ebook2 yang lain nanti tapi tak tahu lagi bila,

Mungkin ada sesetengah korang rasa macam susah je nak buat duit dengan bisnes TShirt ni.

Meh saya tunjuk bukti2 testimoni & gambar2 yang menunjukkan betapa ramainya customer kami yang order sebelum2 ini & ianya memang betul2 boleh buat duit…SAYA JAMIN 1000%.
Ini antaranya :
Ni antara bukti2 gambar & perbualan Wasap yang menunjukkan bagaimana sambutan TShirt ni dari seluruh Malaysia sampai Sabah Sarawak sebenarnya.
Jika saya mampu buat duit dengan bisnes TShirt ni dengan purata RM20K ke RM50K sebulan, korang boleh dapat tempias tu nanti kalau betul caranya.
So…apa tunggu lagi.
Jom DOWNLOAD ebook tersebut segera & start buat duit untuk diri korang sendiri segera.
Kami tunggu tempahan anda ye.
Jumpa lagi,
Abg Nik & Kak Salina
Established Since 2010 ~ Stesen Cetak TShirt Online Anda!

Tshirt2 BARU di www.mohcetakbaju.com….

Hai & salam Cetak Baju,

Bertemu lagi kita kepada semua pelawat, pelanggan & ex-pelanggan kami.

Mungkin ramai yang menunggu2 TShirt2 BARU di www.mohcetakbaju.com kan?

Untuk pengetahuan semua, biasanya company2 TShirt atau supplier TShirt akan perkenalkan TShirt baru setiap kali masuk Tahun baru.

TShirt2 baru ni diaorang akan masukkan dalam Katalog versi baru mereka untuk tahun tu.

Contohnya Katalog Oren Sport Volume 17 Tahun 2018.

KLIK SINI UNTUK DOWNLOAD KATALOG OREN SPORT VOL.17 TAHUN 2018

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Selain daripada diaorang maintain TShirt2 yang biasa customer order, diaorang ada jugak perkenalkan TShirt2 baru untuk tarik minat customer & kekalkan customer sedia ada.

Mana2 TShirt yang diaorang rasa macam tak ada sambutan, diaorang stopkan production & ganti dengan yang baru.

Kalau diaorang tak buat camtu, nanti customer akan lari sebab bosan dengan design baju yang sama je.

Selain TShirt baru, ada jugak yang supplier tambahkan lagi warna baju sedia ada atau tambah saiz tertentu.

Biasanya kalau sebelum2 ni ada permintaan tinggi dari customer untuk certain2 baju, diaorang akan maintain je baju tu tapi bagi tambahan warna atau saiz supaya lebih banyak pilihan boleh dibuat.

Ni antara design2 baju baru dalam Katalog Oren Sport Vol.17 ni….

Kalau sebelum ni, baju jenis SJ ni diaorang jual baju berkolar je…tapi kali ni ada baju roundneck yang diaorang perkenalkan.

Baju MICROFIBER ROUNDNECK,  diaorang tambahkan lagi warna & saiz baju.

Paling kecik saiz 4XS…saiz biasa untuk budak umur 5/6 tahun camtu. Paling besar saiz 5XL.

Untuk makluman juga, semua baju saiz 3XL semua tambah RM1 dari normal saiz.

Selain tu, baju berkolar jenis lacoste juga ada tambahan warna & saiz.

Ada juga baju2 baru yang baru masuk dalam katalog baru ni. Macam baju bawah ni…

Ada macam2 jenis baju BARU yang Oren Sport sediakan.

Korang KLIK JE SINI untuk lihat baju2 baru tu atau download terus Katalog BARU Oren Sport Vol. 17 tu DISINI.

So…terpulang pada korang nak baju yang macamana ye….

Ada macam2 BRAND yang kitaorang offer dalam blog ni.

Kalau korang guna handphone, klik kat bahagian MENU kat atas bawah header tu & skrol ke bawah2 untuk tengok katalog yang ada.

kalau guna komputer, klik kat page2 atas nun untuk tengok Katalog2 yang ada ye.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

OKlah…..macam biasa, kalau tak kongsi cerita memang tak sah.

Apa cerita cetak baju kitaorang hari ni?

Jap ye…cer dengar apa kata pelanggan kami dulu…

Alhamdulillah….ada banyak lagi bukti komen dari pelanggan tapi yang ni je saya mampu upload hari ni.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Kalau tengok kat Pasar Malam, banyak betul orang jualn TShirt Supreme ni.

Pada korang yang nak order baju ni, bagitau je kitaorang ye.

Ni just nak tunjuk preparation untuk start memerint.

Time nak sediakan blok & nak setting kedudukan blok tu yang ambik masa. Tapi bila dah siap, sekejap je baju tu kitaorang print.

Kedudukan setiap blok printing mesti sharp. Kalau tak hasil dia senget benget nanti.

Last2 kalau tak jadi, samada baju tu kena rejek atau tuan kedai sendiri pakai baju tu nanti. Buat tido…..hehehehe.

Ni bukan print ni. Customer ni nak sulam. Logo sebijik cam gambar atas ni.

Korang kalau nak sulam pun, bagitau ye.

Yang ni contoh penggunaan stiker atau heatpress.

Kitaorang guna stiker yang high quality & bukan sebarang stiker.

Kalau guna yang cikai punya, 2,3 kali basuh dah tanggal dah.

Yang nama nombor belakang tu terpulang pada customer nak corak yang macamana. It’s up to you….up2 and the wayyyyy!

Yang ni simple je. Print depan belakang. Geng2 kawan anak sekolah ni. Nak jugak buat untuk grup diaorang.

Design camni banyak betul saya dapat kebelakangan ni.

Sesuai untuk jadi kenangan seumur hidup sebab ada nama sorang2 dalam nombor belakang tu.

Diaorang just lukis tangan je mula2 tu..pastu kitaorang transfer ke komputer. So..ni lah hasilnya.

Seronok betul budak ni dapat baju dia. Semua 1 family pakai baju sedondon gi trip ke bandung.

Senang sikit nak cari kalau salah sorang sesat.

Baju pun boleh jadi penanda.

Last sekali baju korban yang bakal menjadi korban tak lama lagi.

Sekarang ni pun ada banyak TShirt Korban yang kitaorang tengah siapkan.

Bolehlah pakai baju sama semua sambil membawang nanti….hehehehe.

Oklah…setakat ni sajelah dulu ye.

Lain kali kita jumpa lagi ye.

Sape2 yang rasa nak buat duit sampingan, jom join kami jadi ejen TShirt.

Jumpa lagiiii…baaaiiii….

Dari Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

Buat Duit Sampingan sambil Tempah Cetak TShirt Anda!

 

Hai & Salam Cetak Baju,

Apa khabar semua selepas raya ni?

Kepada yang menjadi ejen cetak TShirt kami, saya harap selepas raya ni, korang akan lebih agresif & pulun untuk betul2 menjana duit dengan bisnes cetak TShirt korang sebelum tamat akhir Tahun 2018 ni.

Kepada yang ada niat nak order TShirt dengan kami, apakata sambil2 tempah tu korang buatlah duit sekali.

Rugilah sikit kalau dah dapat peluang order dengan kitaorang tapi tak buat duit sampingan tu.

Tapi kalau korang berniat nak bantu kawan2, anak murid atau sape saje kat luar sana untuk dapatkan TShirt diaorang & korang tak nak caj apa2 pun atas baju tu….itu terpulang pada korang & mungkin itu yang terbaik buat korang.

Bagi korang yang rasa2 nak tempah TShirt dengan kitaorang & dalam masa sama nak buat duit sampingan jugak, ada beberapa perkara yang korang kena tahu & kena buat.

Selagi korang tak buat benda ni, rasa macam tak complete je niat korang nak buat duit sambil tempah TShirt tu.

 

Ikuti Langkah2 ni?

Apakata korang daftar dulu jadi ejen TShirt kitaorang kat button bawah ni & dapatkan benefit2 yang orang biasa tak

dapat.Dapatkan FREE Ebook “5 LANGKAH MUDAH & SEGERA MENJADI EJEN TSHIRT DI www,mohcetakbaju.com”

selepas daftar & FREE Ebook “APA YANG ANDA PERLU TAHU TENTANG CETAK TSHIRT?” jika anda mengisi borang untuk

dapatkan nombor ejen nanti.

  1.  Bila dah daftar ejen, korang start dulu promote kat kawan2 rapat atau kawan2 kelas korang.Cari beberapa kawan ( lebih 5 orang) pastu pakat2 buat TShirt untuk grup korang tu.

 

2.  Pastu….buat design TShirt yang grup korang nak tu dulu.Bincang elok2…jangan gaduh2 lak….Ni ada sampai bermasam2 muka. Tak naklah camtu kan.Kalau boleh design nak cetak tu buat dalam komputer sebab mudah sikit saya nak faham untuk bagi harga nanti.Kalau rasa macam tak ada IDEA camane nak designkan TShirt tu, korang KLIK pada gambar bawah ni & cuba create design korang sendiri kat situ. Senang je!

3.   Dah tahu design nak print & kuantiti tempahan, pilih lak TShirt mana yang korang nak.Ada 6 brand baju yang korang boleh pilih….Klik je link bawah ni & pilih je baju ikut bajet korang.

1.  KATALOG 4SQUARE <<KLIK SINI>>

2.  KATALOG ENZO <<KLIK SINI>>

3.  KATALOG GILDAN <<KLIK SINI>>

4.  KATALOG OREN SPORT <<KLIK SINI>>

5.  KATALOG ARORASPORT <<KLIK SINI>>

6.  KATALOG MATAHARI/EMPIRIC <<KLIK SINI>>

7.  KATALOG RIGHTWAY<<KLIK SINI>>

Ada macam2 jenis TShirt yang korang boleh pilih ikut kemampuan korang.

Kalau rasa macam tak tahu nak pilih baju mana, bagitau kitaorang untuk kitaorang bagi cadangan ye.

Bila dah ada 3 PERKARA ni, terus ambik langkah seterusnya :

A.  DESIGN NAK PRINT

B.  KUANTITI TEMPAHAN

C.  JENIS BAJU ATAU KOD BAJU

Dah ada tiga2 perkara ni, ambik langkah ni…..

1  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3   SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4  Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

6.  Ok..bila dah dapat harga dari kami, pandai2 lah korang mark up harga yang saya bagi tu nanti.

Kebiasaannya…..harga yang saya bagi bergantung pada ketiga2 perkara diatas iaitu design, kuantiti & jenis baju.

Kalau sikit mahal & banyak murah.

Kalau design simple & tak banyak warna, murah dari warna sikit.

Baju murah akan murah dari baju mahal.

Pastu…bila dah dapat harga tu, untuk permulaan ni…korang boleh ambik untuk dalam RM2 ke RM5.

Jangan tamak2 sangat mula2 ni.

Just untuk tengok sambutan customer & belajar cara nak berniaga dulu.

Nanti bila dah banyak2 kali nanti, terpulang nak ambik untung berapa ringgit.

Tapi biasanya kalau sikit ambik untung banyak & kalau banyak ambik untung sikit.

Contohnya…kalau 5 helai, boleh ambik untung RM5 sehelai = RM25 untuk 5 helai untung korang dapat.

Kalau 100 helai, ambik untung RM2 sehelai pun dapat RM200 untung buta2 je.

Tak perlu pening2 fikir kos2 lain macam cetak baju, pos dll.

Faham tak camane caranya tu?

Kalau tak faham, bagitau saya ye. Nanti saya explain detail.

Ada customer saya ni tahun lepas…baru Form 4 time tu tapi dah buat Sales RM50,000 lebih dengan 3,000++ helai tempahan.

Bayangkanlah….berapa RM dia dapat untung. Baru Form 4.

Tak caye…cer KLIK SINI!

Ok….ini antara langkah2 basic yang korang boleh guna untuk tempah TShirt korang sambil buat duit sekali.

 

Ada beberapa TIPS yang korang boleh buat untuk mudahkan korang dapat order & senang nak uruskan order tu nanti :

1   Pakat dengan 1 ke 2 orang lagi kawan rapat korang (yang boleh dipercayai) untuk sama2 uruskan order tu nanti.Untung tu nanti bahagi sama rata ikut kehendak korang.Buat sorang2 ni bukan apa…..nanti mudah give up bila ada masalah.Kalau ada kawan yang agresif sikit…nanti diaorang boleh bantu atau tegur kalau ada masalah nanti.

2   Tetapkan satu TEMA TShirt yang korang rasa boleh buat duit.Jangan tumpu semua jenis baju. Nanti fight dengan orang lain nanti.Contohnya…korang fokus pada TShirt MUslimah je atau TShirt warna hitam je dll.Buat design yang lain dari yang lain & korang rasa orang akan berebut2 beli baju tu nanti.Kalau korang rasa nak IDEA yang lebih banyak tentang design apa yang korang boleh buat duit, dapatkan Ebook kami “101 IDEA BISNES TSHIRT” yang korang boleh apply dalam bisnes TShirt korang.KLIK LINK bawah ni untuk dapatkan ebook tersebut.

3    Lantik wakil kat sekolah, universiti, kolej, pejabat, cawangan atau dimana sahaja tempat yang korang promote.Bila lantik wakil ni, bagi komisyen sikit supaya berbaloi dengan tugas diaorang.Cara camni boleh jana lagi banyak duit daripada buat sorang

4    Siapkan terus contoh2 design untuk customer korang pilih.Contohnya design TShirt Kelas….korang lukis siap2 beberapa contoh, pastu tunjukkan kat customer korang.Tak kisah secara berdepan atau melalui handphone korang.Janji diaorang tahu yang korang jual TShirt tu.

5   Jangan malu atau segan nak promote kat customer korang.Kalau malu jugak tapi still nak berniaga….jual secara online.Muka pun tak nampak. Kadang2 suara pun tak dengar.Guna jari je….terus dapat order.Biasakan guna Whatsapp atau IG untuk promosi korang.

 

Oklah…harap2 artikel kali ni membantu korang untuk betul2 buat duit dengan bisnes TShirt korang.

Kami memang ikhlas nak membantu korang diluar sana sebab kami tahu…kalau kami buat duit, korang pun sama2 boleh buat duit.

So..sama2 buat duit nanti ye.

Mari kita lihat…tempahan yang kitaorang dah siapkan sebelum ni ye.

Hari ni nak kongsi sikit pasal baju yang kami dah siapkan bulan puasa baru ni.

Yang ni cetak jenis emboss atau cetakan timbul.

Kalau tengok dekat2 macam gambar 2 & 3 tu, nampak design tu timbul.

Kalau kita raba dengan tangan pun kita akan rasa ke”timbul” annya tu. So..pada sape2 yang nak order design camni, bagitau je kitaorang ye.

Yang ni lak print kaler GOLD guna Vynil atau stiker.

Vynil ni bukan sebarang stiker tapi stiker yang tahan lama. Maaf…gambar selipar pun ada masuk sekali. Tak perasan…hehehe.

Yang ni print atas baju jersi brand Gildan ni.

Memang naik kaler dia.

Yang ni memang sempoi. Ada nama tulis jawi & nombor sorang2.

Tak pernah buat lagi camni. Biasa tulisan rumi.

Ni print atas baju muslimah brand Enzo ni.

Yang ni print biasa je. Baju hitam print putih.

Tapi nak bagitahu…….kalau cetak cerah atas baju gelap biasa saya caj lebih RM1 dari cetak atas baju cerah sebab design putih kena cetak 2 layer.

Kalau baju cerah, print gelap…1 layer pun dah ok dah.

Oklah…ni antara TShirt yang kitaorang dah siapkan bulan puasa baru ni. Alhamdulillah.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Nak lebih mudah…guna Whatsapp je…macam bawah ni…..

Bagi yang nak cetak GOLD, SILVER & FLORAL. Kami tengah ada Promosi ni….

So…JANGAN TUNGGU LAGI SEBAB TAHUN 2018 ADA 6 BULAN LAGI. BILA LAGI KORANG NAK PAKAI TSHIRT SEDONDON DENGAN GRUP KORANG!

Sampai jumpa lagi……baaaiiiiii……

Ikhlas :

Abg Nik & Kak Salina

Nak tahu harga TShirt siap cetak tak?

Hai,

Jumpa lagi kita dalam www.mohcetakbaju.com.

Kejap je masa berlalu…tup tup dah masuk bulan 2 dah.

Tapi Alhamdulillah……..setakat ni Allah masih memberi rezeki yang tak putus2 kepada kami.

Terima kasih Allah & semua yang menyokong kami ye.

Kebelakangan ni bertalu2 kitaorg dpt soalan & pertanyaan dr customer utk dapatkan harga baju siap cetak.

Antara soalan2 biasa yg diaorang tanya…

1.  Brp harga selai baju?

2.  Pm harga ye

3.  Boleh tahu harga baju tak?

4.  kalau design camni berapa RM ye?

Dan mcm2 lagi pertanyaan yg kitaorang tak leh jawab direct sebab maklumat tak cukup.

Nak bagi harga utk baju siap cetak ni bukan mudah macam bagi harga untuk barang dah siap.

Kalau barang dah siap, kita boleh terus letak harga & customer boleh beli terus.

Lain dengan harga bju siap cetak design sendiri ni.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ada beberapa perkara yang akan efek harga bju tu yang korang wajib tahu & perlu tahu.

So..tak perlu lah saya explain lagi time korang tanya nanti ye.

 

Ni antara perkara yg Wajib korang kena ambil tahu & korang kena sediakan sblm tanya harga kat kitaorang ye..

1.  Design nak print

Dah nak print atas baju, nak jugak tahu design apa yg nak diprint tu.

Bukan semua design saya boleh print.

Kalau design tu bkaitan agama lain, yang tak senonoh, yang jolok mata, ganas dan design2 yang tak patut cetak atas baju..saya rejek awal2.

Pastu lagi…design tu banyak warna ke, ada tone kaler ke, abstrak ke, 1 warna ke…semua tu akan efek harga jugak.

Kalau terlampau banyak warna, kadang2 sy suggest guna stiker je atau kurangkan kaler nak print.

So stiker akan efek harga lagi.

Saiz design pun efek harga jugak.

Design kecik murah lagi dari design besar.

Ada yang nak penuh satu bju.

So..ada yg boleh buat & ada yang saya tak sanggup buat.

Pastu kedudukan design pun efek harga jugak.

Ada yang nak kat tepi bju. Betul2 tepi bju.

Kalau baju custom made mungkin boleh buat tapi kalau atas baju readymade..mungkin susah sikit nak buat.

Ada jugak nak print keliling leher atau keliling lengan…yang ni pun susah nak print kalau baju dah siap jahit.

Apa2 pun kena tunjuk dulu kat kitaorg…baru bgtau boleh buat ke tak.

Kalau tak ada idea nak buat design baju tu…..klik je banner bawah ni ye. Boleh buat sendiri. Mudah je.

 

KLIK GAMBAR UNTUK LIHAT CONTOH DESIGN TSHIRT KELAS!

 

KLIK GAMBAR UNTUK LIHAT CONTOH DESIGN TSHIRT HARI KELUARGA!

 

KLIK GAMBAR UNTUK LIHAT CONTOH DESIGN TSHIRT REWANG!

 

2. Kuantiti tempahan 

Kami terima 5 helai ke atas utk baju bercetak & 10 helai ke atas untuk baju kosong.

So..kuantiti selain tu memang kami tak terima.

Kuantiti tempahan ni pun efek harga jugak.

Kalau order sikit mahal & kalau banyak murah.

Biasanya harga atas pertimbangan akan diberi utk kuantiti ratus2 lai.

Maknanya..harga tu tak ikut harga biasa tapi harga ikut budibicara kami sendiri nanti.

Semestinya akan lagi murah dari kuantiti sikit.

So..nak tahu harga..mesti prepare kuantiti tempahan jugak nanti.

3.  Jenis baju / Brand baju / Material Baju

Yang ni pun salah satu benda yang akan efek harga selai siap print.

Ramai yg duk wasap atau tanya saya, harga baju kat katalog tu harga baju siap print ke?

Kalau ikut lojik…design customer kan lain2..so mestilah harga baju situ utk harga bju kosong.

Kalau nak tahu harga bju kosong tu, korang boleh klik kat page katalog2 baju kat blog sy di www.mohcetakbaju.com ye.

Ada macam2 jenis baju kat situ siap dgn harga bju kosong lagi.

 

So…ni lah 3 PERKARA PENTING yg korang kena sediakan sblm tanya harga kat kitaorang ye.

Kalau tak ada tiga2 ni…memang saya tak dapat bagi harga siap print nanti.

Dah dapat detail2 tu semua…cepat je saya bagi harga nnti.

Lagi cantik kalau buat design atas baju terus. Lagi mudah untuk saya bagi harga nanti sebab saya anggap design camtulah customer nak order nanti.

Kalau tak ada idea atau rasa nak letak design tu atas baju, korang boleh klik kat page BUAT DESIGN SENDIRI kat bahagian atas nun (kat bahagian menu kalau guna hp) atau KLIK SINI je untuk buat design tu sendiri.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni & prepare maklumat2 diatas ye :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

LIHAT…BETAPA SERONOKNYA DIAORANG DAPAT BAJU TU!!!


KLIK SINI UNTUK LIHAT RAMAI LAGI CUSTOMER YANG SERONOK & GEMBIRA DENGAN TSHIRT DIAORANG YE!

 

 

Ok…apa cerita cetak TShirt kitaorang hari ni?

 

Baju ni memang sempoi. 3 kaler print depan & 2 kaler belakang. Bendera guna stiker. Bukan stiker biasa2 tapi stiker high quality punya.

Masa saya tulis artikel ni, rasanya brader ni dah gerak pergi Hatyai ni.

Dia punya kombinasi warna pun cantik. Memang naik dengan baju tu. Baju dia guna brand Gildan sebab dia suka kain Gildan. Dia kata lembut je. Tak lah panas sangat time konvoi nanti.

Yang ni pun grup konvoi gak ni. Design asal semua dia bagi. Pastu saya kena edit sikit kasi cantik & mudah nak cetak guna silkscreen printing.

Warna putih & merah memang naik kalau print atas baju hitam. Sesuai sangat kalau buat konvoi ni. Geng2 rider suka sangat baju hitam camni.

Depan merah kuning. Kalau dari jauh memang menyerlah.

Yang ni baju sulam logo depan & belakang print. Jauh baju ni terbang ni…sampai ke Sandakan, Sabah ni.

Kitaorang memang ada mesin sulam satu & kalau korang rasa nak buat logo sulam, memang dialu2kan.

Tapi logo sulam ni, harga mahal sikit sebab biasanya ikut bilangan stitches jugak.

Kalau logo tak banyak stitches, murah sikit. Apa2 pun..korang bagi je detail kat kitaorang dulu sebelum kitaorang boleh bagi harga tu ye.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Yang ni TShirt sukan. Rasanya untuk team futsal ni kot. Design depan tu customer ikut hampir sebijik dengan contoh design dalam katalog kitaorang.

Saya just edit balik je supaya sesuai dengan kehendak dia.

Belakang nama ramai2…so, boleh jadi kenangan seumur hidup baju ni nanti.

Lain kali bila dah berumur & dah ada keluarga masing2 pastu buat reunion lak, pakai lak baju ni (mana yang muat lagi)…konfem kenangan time main bola datang semula nanti…dok gitu?

 

Yang ni cetak kepala stormtroopers dari filem Star Wars. Yang ni kitaorang print 2 kaler ni.

Mula2 cetak putih 2 layer, pastu tindih merah untuk efek darah tu.

Memang sempoi.

Yang ni biasa je sebab 1 kaler print je. Pastu ada print kat lengan lagi. So..agak simple & kalau camni memang cepat jugak kami print. Tak sampai sejam jugak ni dari masukkan baju dalam papan meja sampai le siap sepenuhnya.

Cetak ni wife yang buat. Dia dah berpengalaman selama 8 tahun dah dengan printing ni. So..kalau camni memang agak mudah bagi dia.

Ada banyak lagi gambar sebenarnya…tak apa saya kongsi dalam next artikel ye.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ok…rasanya setakat ni dulu.

Kalau korang nak order TShirt korang, ikut je step diatas & pastikan sediakan detail untuk saya bagi harga tu ye.

Katalog2 baju pun banyak kitaorang sediakan untuk korang. So…pilih je ikut suka korang.

Sampai jumpa lagi ye….baiiiiii…..

%d bloggers like this: