Category Archives: Baju Group, Kumpulan @ Pertubuhan

T Shirt untuk special group

Alhamdulillah….www.mohcetakbaju.com masuk suratkhabar……….!!!

gambar-suratkhabar-berita-harian

Sinar Harian 29 Januari 2017

KLIK SINI UNTUK BACA SECARA ONLINE <<http://www.sinarharian.com.my/bisnes/terokai-perniagaan-baju-t-1.619473>>

Hai & Salam Cetak Baju kepada semua,

Apa khabar semua? Harap semua sihat2 le sokmo hendaknye.

Alhamdulillah…..29 Januari 2017 yang lepas, kisah cetak TShirt kitaorang dengan jayanya dapat masuk ke suratkhabar Sinar Harian Edisi Perak.

Setelah 7 tahun dalam bidang cetak TShirt ni, nilah pertama kalinya kitaorang dapat masuk surat khabar. Alhamdulillah….syukur sangat2.

Nampaknya bisnes kitaorang ni memang diiktiraf oleh pihak surat khabar & bukan mudah sebenarnya nak yakinkan reporter untuk masukkan cerita kitaorang dalam surat khabar tu.

Kitaorang anggap ni satu penghargaan kat bisnes kitaorang & boleh bagi korang yakin lagi dengan bisnes kitaorang…In Sha Allah.

gambar-couple-printing-baju

Bayangkanlah…setakat ini dengan kuantiti tempahan mencecah ribuan helai sebulan, hanya kami berdua yang uruskan & perancangannya akan tambah lagi tempat untuk tampung permintaan yang semakin meningkat sekarang ni.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Banner TShirt

Bagi korang yang sedang cari TShirt untuk apa sahaja aktiviti anda, klik je kat katalog2 baju kat bahagian atas nun atau KLIK KAT BAHAGIAN MENU KALAU GUNA HP, pastu pilih katalog baju mana yang korang nak.

Ni antara TShirt2 yang mendapat sambutan panas dari customer kitaorang sebelum ni.

2678 Enzo

Raglan Enzo 2 copy

Raglan Enzo 1 copy

Tshirt muslimah microfiber enzo

long-sleeve-jersi-gildan-2

Honeycomb HC16 oren sport

Ini hanya sebahagian daripada TShirt yang kami jual. Ada banyak lagi kat bahagian katalog kat atas nun.

Kami sediakan TShirt kosong yang sesuai dengan bajet korang. Kalau rasa bajet murah, boleh guna TShirt 4square biasa je.

Baju roundneck 4square 2015 rm11

Harga dah naik RM12 selai & TShirt ni antara yang paling banyak dapat sambutan.

Lengan panjang & lengan pendek. Terpulang pada korang sendiri.

banner-order-guna-whatsapp

TIPS BISNES TSHIRT HARI INI :

Bila anda ada pelanggan tetap, jangan lepaskan..

Berikan servis paling top kepada mereka &
dengar apa sahaja teguran mereka sebab
pelanggan tetap nilah yang dapat
mengekalkan bisnes anda dalam
tempoh yang lama…Ingat tu!

Okk…apa cerita kitaorang awal tahun ni?

TShirt I lovedscn0318

Baju I love London & Switzerland tapi buatan Malaysia…..hehehehe.

Kalau sape2 nak order TShirt camni, boleh buat tapi maaf, harga tak dapat le macam kat luar tu….hehehe.

cetak tshirt emboss

tshirt emboss

Yang ni print jenis emboss atau print timbul. Yang ni guna special dye ni nak kasi design dia naik.

Korang pun boleh jugak nak print camni kalau nak.

cetak tshirt

cetak baju

Yang ni 2 kaler print ni. Combine dua jenis printing. Kelabu halftone & background putih solid.

Nampak original sikit design tu. Ada lagi design depan tapi just satu kaler print je.

tshirt muslimah

Ni print atas baju muslimah. Yang logo tu 3 kaler print tu tapi simple je.

tshirt cetak limbang

tshirt cetak limbang

Yang ni jauh datang ni. Dari persatuan Hakka Limbang. Jauh ooooo. Depan logo guna silkscreen printing & siap ada gambar tarian singa lagi.

cetak baju

cetak baju

Yang ni baju untuk group mendaki gunung di Jogjakarta ni. Ramai jugak grup mendaki yang order dengan kitaorang. Memang sempoiii….

Oklah…setakat ni sajelah dulu ye.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Doa2kanlah kami semoga bisnes kami semakin maju & berkembang ye..

Sape2 yang nak join kitaorang buat duit, just klik je button dibawah & ikut je flow emel yang korang dapat nanti.

Iklan Ejen TShirt

So…jumpa lagiii…baaaaiiii…

Yang benar,

Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

Jom buat TShirt untuk grup anda di Tahun 2017 ni sambil buat duit sampingan. Nak ke nak?

banner-facebook-mohcetakbaju

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Alhamdulillah & Syukur…..dah nak sampai penghujung 2016 & dah nak masuk ke Tahun 2017 dah.

Nak tanya korang ni? Jawab dalam hati pun tak apa……korang dah ada TShirt grup, kelas atau apa sahaja aktiviti korang di Tahun 2016 sebelum ni ke?

Kalau tak ada…memang sayang betul sebab korang tak ada salah satu daripada kenangan terindah yang ada untu grup korang.

Dengan pakai TShirt sedondon untuk grup anda, ia dapat buatkan anda teringat2 zaman anda sekarang.

Contohnya ; TShirt Grup kitaorang masa kat U dulu. Bila belek2 balik baju & gambar yang kitaorang ambil masa time pakai baju tu dulu, kenangan pun kembali berulang.

Teringat masa konvoi motor ramai2 pegi berkelah masa pakai baju tu. Sekarang ni kami dah ada 3 orang anak & kenangan tu masa duduk U dalam 20 tahun lepas.

Memang sedih & sayu bila teringat zaman tu. Seronooookkkk ooooo…..

So..rasa macam sentap tak?

 

Apa ditunggu lagi. Korang dah boleh start plan untuk TShirt grup untuk Tahun 2017 dah ni.

Banner TShirt

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Bagi yang pening camane nak buat design2 TShirt tu, korang boleh klik banner kat bawah ni & korang boleh buat design tu sendiri. Mudah je.

Iklan Design TShirt

Pastu bagi yang nak tahu camane nak buat duit dengan bisnes TShirt tanpa perlu fikir camane nak cetak baju tu, saya ada sediakan ebook bagaimana cara mudah untuk anda start buat duit dengan bisnes TShirt anda…

Iklan Ebook 5 Cara Mudah 2

Macam2 yang saya boleh bantu korang untuk sama2 buat bisnes dengan bisnes TShirt ni & sediakan tempat untuk korang tempah TShirt dengan kitaorang.

Kalau korang baca artikel2 yang ada dalam blog ni, kitaorang sediakan macam2 tips bisnes TShirt ni start dari Tahun 2011 lagi.

Tak caye, cuba skrol ke bawah2 untuk baca artikel2 tu ye.

KAMI ADA 10 SEBAB bagi menguatkan lagi sebab kenapa korang perlu join kitaorang untuk sama2 buat duit atau buat TShirt ngan kitaorang :

  1.  Kami dah established secara online & offline sejak 2010 lagi. Tahun ni adalah tahun ke 7 kami.

  2. Kami maintain supply TShirt sebanyak 20,000++ helai setiap tahun.

  3. Kami dah pos ke seluruh ceruk Malaysia & Sabah Sarawak. Termasuk beberapa negara luar seperti Korea, UK, Singapore & Brunei.

  4. Kami telah membantu beratus orang untuk sama2 buat duit dengan kitaorang.<<JOIN KAMI UNTUK JADI EJEN>>

  5. Kos pos kami FREE Semenanjung & kami tanggung separuh ke Sabah Sarawak.

  6. Kami ada ramai contoh testimonial yang puashati dengan servis & produk kami. <<KLIK SINI KALAU NAK TENGOK!!>>

  7. Kami sediakan macam2 brand TShirt Readymade yang korang boleh pilih terus dari katalog. Antaranya :

    1. Katalog Oren Sport
    2. Katalog Enzo
    3. Katalog Gildan
    4. Katalog 4square
    5. Katalog Arorasport
    6. Katalog Matahari/Empiric
  8. Kami sediakan tempat nak buat design sendiri kalau korang tak ada idea nak buat design. <<KLIK SINI UNTUK BUAT DESIGN SENDIRI>>

     

  9. Kami sediakan pilihan design TShirt untuk baju rewang, baju kelas & baju I AM.

    1. Baju Rewang / Kahwin / Bekwoh – Layari www.ainixtshirt.myshopify.com
    2. Baju Kelas – Layari www.cetaktee.com
    3. Baju I AM – Layari www.mohcetakbajuIAM.com
  10. Kami telah melabur hampir RM20,000++ bagi menyediakan sebuah website sendiri bagi memudahkan pelanggan untuk membuat design sendiri dengan imej & gambar lebih ke “Malaysia”an & lebih bercirikan tempatan.Website tersebut dalam pembikinan & dijangka siap awal Tahun 2017 ini.Website ni boleh di akses seluruh dunia & dibuat dalam bahasa Inggeris. In Sha Allah akan menuju world wide nanti.

Kami mempunyai semangat, komitmen & kesungguhan yang tinggi untuk capai cita2 kami. Tahun 2017 sasaran kami ialah untuk mempunyai sekurang2nya sebuah kilang bersaiz sederhana dengan 10 orang pekerja bagi menyiapkan tempahan TShirt readymade & custom made dari seluruh dunia.

Jom join untuk jadi sebahagian daripada keluarga Ainix Resources & jom sama2 untuk kita betul2 buat duit dengan bisnes TShirt ni.

Sape yang tertinggal memang rugi sangat2.

Jarang ada bisnes cetak TShirt yang sanggup bantu orang ramai untuk sama2 buat duit dengan mereka. So…fikirkanlah!!!

Mari lihat apa kata pelanggan kami tentang www.mohcetakbaju.com ni ye….

Pelanggan 1

Nama: Hevenly Palmin

Alamat Emel:hevence1@gmail.com

Komen/Teguran/Pesanan Untuk Kami: Saya tak sangka saya akan terjumpa blog sebegini.Walaupun tidak kesemua jenis pakaian yang boleh diprint sini seperti jaket,saya tetap berpuas hati atas kelinciran proses memprint ini.


Pelanggan 2

Nama: Syahirah Azhar

Alamat Emel:syirah40@gmail.com

Komen/Teguran/Pesanan Untuk Kami: First time buat tempahan kat Mohcetak. Design baju dah la cantik, murah. Kami dah cari kat kedai lain tapi smua mahal tapi design yang sama. Thanks Mohcetak.com and layan sya dengan baik .. ☺😊

Pelanggan 3

Nama: Amirul fikri
Alamat Emel: amirulfikri456@gmail.com

Komen/Teguran/Pesanan Untuk Kami: pertama kali order memang rasa risau, sebab dealer jauh dari tempat kami. tetapi bila dh siap, semua pelajar bagi respon yang baik utk baju ni, and servis dari mohcetakbaju ni memang cepat, tiada kecacatan atau kekurangan. we proud of you.

Pelanggan 4

Nama: Nadira idari bt Sufaat
Alamat Emel: nadiraidari@gmail.com
Komen/Teguran/Pesanan Untuk Kami: Dah 3 tahun berturut2 buat T-shirt dengan en Nik. Saya guru kelas sekolah rendah darjah 6. Puas cari kedai printing T-shirt tapi tak puas hati sebab mahal dan kurang berkualiti. Saya pun cari website saja2 je dan terjumpa web ni. saya suka sebab boleh design sendiri dan duduk rumah goyang kaki je tunggu T-shirt siap hehe. saya gembira bila anak2 murid saya gembira dan ini lah kenangan kami bersama. Saya akan terus order dan promosi pada kawan2 guru lain.

Pelanggan 5

Nama: Asmaq
Alamat Emel: noorassz@yahoo.com
Komen/Teguran/Pesanan Untuk Kami: Servis mmg super duper cepat, harga sangat berpatutan, layanan memang bagus.. saya sgt berpuas hati.. akan direkemenkan buat saudara mara & kawan2.. semoga perniagaan en nik & puan salina bertambah maju & sentiasa diberkati oleh Allah…

Apa cerita pasal baju tempahan kitaorang sebelum ni?

cetak baju

cetak tshirt

3 kaler print besar A3. Print atas baju cotton microfiber brand Oren Sport. Simple je. Saiz design paling besar kami boleh buat A3. Kalau nak besar lagi, kena bagitau nanti.

tshirt kelas

Ni baju reunion. Design customer yang bagi. So, agak mudah bila print. Tak payah touch up balik.

tshirt kelas

tshirt reunion kelas

Print design doodle pun ada. Depan belakang doodle. Nak ke? Emelkan kat emel adminkomisen@gmail.com untuk detail ye!

tshirt kelas

tshirt kelas

Kebanyakan customer print 1 kaler je sebab bajet murah. Kalau banyak warna nanti, harga mahal lak. Tapi terpulang pada customer jugak.

tshirt reunion

Yang ni…customer lukis tangan je & kitaorang lukis balik ikut imaginasi kitaorang.

Sempoi jugak. 1 kaler print je.

tshirt kelas

tshirt kelas

tshirt kelas

Design ni ada 3 kaler print. So, ambik masa sikit untuk print 3 warna tu tapi masih lagi mudah & sempoi. 1 hari je siap. Janji customer siapkan design & font untuk mudahkan kitaorang edit balik design tu.

tshirt memancing

Tshirt memancing – 3 kaler print. Guna baju Enzo Raglan lengan panjang. Memang cantik. Naik kaler dia.

tshirt bowling

Tshirt Bowling – lupa nak upload belakang. 2 kaler print jugak ni. Putih hitam & nama kat lengan.

Ada menimbun lagi gambar yang belum diupload. Nanti kitaorang upload kemudian ye!

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

banner-order-guna-whatsapp

10 TIPS SEMPOI MENCARI SUPPLIER TSHIRT YANG BETUL SECARA ONLINE!
Oleh : Abg Nik – www.mohcetakbaju.com (Established from 2010)

Hai semua,

Jika anda sedang mencari TShirt dengan cetakan sendiri untuk apa sahaja aktiviti anda, anda perlu survey dahulu betul-betul & jangan terus tempah tanpa ambilkira 10 tips dibawah ni.

Bukan apa, saya takut anda akan rasa tertipu atau rasa stress sebab akan mendapat TShirt yang indah khabar dari rupa.

Mungkin anda dapat TShirt yang giler betul murahnya tapi kualiti OUT. Boleh pakai 1 hari time event je…

Ok…apa dia 10 TIPS tersebut?

1. Kalau nak confident, deal dulu secara Whatsapp, emel atau terus call untuk dengar suara penjual tu.
Kalau penjual tu jenis acuh tak acuh atau malas nak layan, terus cari supplier lain sebab kalau masa nak tempah pun dah tak layan, camane dengan baju tu nanti.

Silap2 langsung tak dapat nanti.

2. Kalau dah tempah, cuba follow up. Kalau supplier yang jujur, dia akan Reply segera maklumkan tentang progress baju anda tu.
Kalau jenis hari ni follow up, 3 hari baru jawab…itu maknanya something wrong somewhere dengan supplier tu.

3. Supplier yang offer harga terlalu rendah giller berbanding supplier lain.

Yang ni ada 2 posibility – samada dia memang dapat baju tu murah (pemborong) atau ada benda yang dia cut cost seperti kualiti print out atau kualiti TShirt out.

4. Supplier yang jenis semua jenis design baju dia boleh buat tanpa fikir panjang.
Dalam bidang printing TShirt ni, bukan semua jenis TShirt boleh cetak sebab ada yang jenis full kaler tu, bukan semua peniaga kecil-kecilan boleh buat.

Supplier yang jujur, dia akan beritahu perkara sebenar & bukan main sanggup jer…

5. Cuba kalau korang dah tempah & dah dapat TShirt. pastu TShirt tu koyak atau rosak. Cuba mintak diskaun atau tukar balik. Supplier tu sanggup tukar atau bagi diskaun tak.
Kalau tak…maknanya lepas ni anda kena tukar ke supplier lain yang lebih bertanggungjawab.

6. Ada tak supplier atau peniaga TShirt tu layan anda yang nak order TShirt tu macam layan kawan2?
Bukan apa….untuk dapatkan harga sehelai TShirt siap cetak bukan mudah sebab peniaga kena dapatkan dulu design nak print, kuantiti tempahan & jenis baju dulu.

Baru boleh bagi harga.

7. Cuba tengok website, FB page atau blog supplier tu. Up-to-date tak?
Kalau jenis yang macam 3 tahun lepas isi website tu sama je, kita pun tak pasti owner dia masih hidup atau tak.

8. Bagi anda yang nak tahu website supplier tu up-to-date atau tak…taip apa sahaja yang anda nak kat Google Search, contohnya “Cetak TShirt” & kalau website dia duduk kat first page Google Search, itu maknanya website dia memang up-to-date.

9. Supplier yang baik akan sentiasa keep in touch dengan customer selepas customer buat tempahan.
Dia akan sentiasa jaga customer dia supaya sentiasa order dengan dia sebab nak maintain customer sedia ada lebih mudah dari nak dapat customer baru.

10. Supplier yang bagus akan sentiasa bagi servis & kualiti 200% dari kualiti asal walau berapa juta kali pun customer yang order.

Supplier camnilah yang anda kena cari sebab mereka bukan jenis nak untung semata2 tapi mereka jenis yang betul2 nak bantu customer mendapatkan TShirt untuk apa sahaja aktiviti mereka.

So…10 tips ni patut di pegang oleh anda kalau nak start order TShirt untuk apa sahaja aktiviti anda kerana dalam online ni ada beribu2 website, blog & FB page yang supply TShirt tapi jenis yang mana kita nak pilih.

Bila ada 10 tips, sikit sebanyak akan bantu anda kurangkan risiko untuk stress atau tak puas hati bila nak order TShirt nanti ye.

Jumpa lagi di tips2 berguna lagi akan datang!

Oklah ye….setakat ni jelah dulu.

Sampai jumpa lagi tahun depan ye! Kami menunggu jawapan & panggilan dari anda. Anda bertindak…anda yang untung nanti.

Jumpa lagi…baaaaiiiiii….

Ikhlas Membantu :

Abg Nik & Kak Salina

Kami jual TShirt Gildan, Oren Sport, Enzo, Empiric & 4Square untuk macam2 aktiviti anda!

Banner TShirt

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Apa khabar korang semua? Hari ni dah masuk bulan Disember 2016 dah…rasa sekejap je masa berjalan.

Rasa macam baru lagi masuk Tahun 2016. Tup tup….dah nak masuk Tahun 2017 dah.

Kami start bisnes ni pun dah nak masuk 7 tahun dah mulai 2010. Pun rasa sekejap je.

Tapi Alhamdulillah….baru2 ni saya dengan bangganya berjaya memecat bos saya (sebelum ni kerja makan gaji) & tahun depan 2017, saya akan bergelar peniaga cetak TShirt sepenuh masa…..syukuuuuuuurrrr sangat!

So..dah bergelar peniaga cetak TShirt sepenuh masa ni, macam2 perancangan yang akan saya aturkan untuk 5 tahun akan datang.

Impian saya untuk mempunyai kilang cetak TShirt sendiri & mampu pos ke seluruh dunia, In Sha Allah.

Doa2kan kami ye……

banner-facebook-mohcetakbaju

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

banner-order-guna-whatsapp

 

Hari ni sebelum tahun 2016 tamat….sekali lagi saya nak bagitahu tentang TShirt2 yang kami ada jual untuk anda & anda tak payah dah pening2 nak cari Tshirt untuk aktiviti anda tu…

Logo 4Square 4SQUARE

Sesuai sangat untuk korang yang nakkan TShirt dengan harga murah tapi ada sedikit kualiti. Walaupun murah sikit dari TShirt brand lain tapi bagi kitaorang, kualiti ,masih lagi ok. Memang sesuai untuk korang yang nak buat TShirt kelas, rewang, reunion, hari keluarga & macam2 lagi lah.

Baju roundneck 4square 2015 175gsm

Baju lengan panjang 4square RM17

Baju budak 4square RM11

Ada 3 jenis TShirt. Roundneck Dewasa & budak. Pastu lengan panjang dewasa.

Harga TShirt kosong macam yang tertera kat gambar2 atas ni ye.

Nak tengok detail lagi, KLIK button bawah ni ye.

KLIK SINI SEKARANG

Logo ENZO
ENZO

Enzo ni pun antara brand TShirt yang paling banyak customer kitaorang order sejak 2010 lagi.

Kalau ikut pada total RM sejak dari 2010, kami dah order hampir beratus ribu RM dah.

Brand ni antara brand yang paling kami percaya & antara TShirt yang mempunyai kualiti material & jahitan yang tinggi.

Berikut antara TShirt2 menarik dibawah brand Enzo yang dapat kitaorang kongsikan ye…

2678 Enzo

Tshirt muslimah microfiber enzo

Raglan Enzo 1 copy

Klik button dibawah ni untuk lihat bermacam2 lagi TShirt brand ENZO untuk pilihan anda!

KLIK SINI SEKARANG

oren sport
OREN SPORT

Ini juga brand yang menjadi pilihan customer kami sejak dulu lagi.

Brand ni memang dah establish lama & memang banyak pilihan untuk korang pilih.

Korang hanya tentukan kod baju yang mana yang korang berkenan & bagitau kami beserta design nak print. Nanti kitaorang bagi harga nanti.

Honeycomb HC16 oren sport

CT 56XX RAGLAN 3 SUKU oren sport

QD44XX oren sport

Muslimah SK02 oren sport

Klik link dibawah & lihat macam2 lagi design TShirt brand Oren Sport yang korang boleh tempah. Memang sangat puashati!

KLIK SINI SEKARANG

Logo Gildan 2016 2017

GILDAN

Gildan merupakan brand US & juga selalu dapat sambutan hangat dari pelanggan.

Bagi customer yang nak cari TShirt yang agak branded, Gildan boleh jadi pilihan anda.

long-sleeve-jersi-gildan-2

SMW1200 muslimah gildan 88600 gildan hoodie

Gildan ni banyak pilihan sikit sebab ada baju hoodie & sweatshirt. Selain tu ada jugak baju korporat, TShirt kolar & roundneck.

Klik je link bawah ni & pilih TShirt mana yang korang berkenan tu ye.

KLIK SINI SEKARANG

MATAHARI / EMPIRIC

Kalau korang nak TShirt Raglan, korang boleh pilih TShirt ni. Memang banyak pilihan.

Ada jugak pilihan TShirt2 lain. Korang pilih je ikut suka korang.

Baju Raglan matahari

Hoodie Raglan Matahari copy

Cotton long sleeve kids Matahari copy

Cotton vneck Matahari copy

Jika korang nak kelainan dalam TShirt anda, matahari atau Empiric ni banyak jugak pilihan. Klik je link bawah ni & pilih le ikut suka korang untuk apa sahaja aktiviti korang!

Klik sini

Banner Arorasport 2

ARORASPORT

Bagi yang sedang mencari TShirt roundneck lengan panjang untuk muslimah atau lelaki, Arorasport banyak pilihan.

baju netball arorasport

baju jersi lengan panjang arorasport

Just klik je link bawah ni & korang pilih je design mana yang korang nak. pastu bagitau kitaorang beserta detail order untuk kitaorang bagi harga ye.

KLIK SINI SEKARANG

TSHIRT RAGLAN

Iklan TShirt Raglan

Ok…itu antara TShirt yang kitaorang boleh pilih & cetak ngan kitaorang.

Ada beratus2 pilihan & memang dah ditempah oleh beribu2 customer semenjak 2010. Semuanya memuji kualiti TShirt kami & korang pun patut rasakannya jugak….

Kalau nak order baju korang, bagi je design nak print, kuantiti tempahan & jenis baju. Pastu ikut langkah2 ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Dibawah ni saya sertakan gambar2 tempahan baru2 ni untuk tatapan korang…

cetak tshirt kelas

baju hari keluarga

tshirt family day

cetak baju

cetak tshirt

dscn0206

dscn0204

cetak tshirt kelas

tshirt hari keluarga

baju family day

Ada menimbun lagi gambar yang belum di upload. nanti akan datang kitaorang tunjuk lagi ye.

Oklah….setakat ni je dulu ye. Sampai jumpa lagi dilain masa.

Kami sentiasa menunggu tempahan dari korang ye!

Ikhlas Dari kami :

Abg Nik & Kak Salina
0192254028 / 0193643692
www.cetaktee.com (Website TShirt Kelas)
www.ainixtshirt.myshopify.com (Website TShirt Rewang / Kahwin)
www.mohcetakbajuiam.com (Website TShirt I AM)

Jualan “Harga Istimewa Cetak TShirt Tak Pernah Dibuat” Sempena Cuti Sekolah Akhir Tahun 2016……beb!

Baju Ainix Resources

Hai & Salam Cetak Baju Semua,

Alhamdulillah…..syukur sebab kita masih hidup sehingga kini & mampu lagi baca blog kitaorang ni.

Nampaknya Tahun 2016 dah nak sampai penghujung. Alhamdulillah jugak, order masih tak putus2 masuk & semakin hari, semakin minggu & semakin bulan, tempahan makin meningkat.

Terima kasih kami ucapkan pada korang terutamanya pelanggan setia kami yang tak pernah miss order dengan kami setiap tahun.

Korang memang AWESOME le!

Hujung2 tahun camni, kebiasaannya pelanggan2 berikut yang banyak order dengan kitaorang. Antaranya :

  1.  TShirt Rewang / Kahwin / Bekwoh – ramai betul orang nak tamat zaman bujang time ni le sebab nanti ramai datang masa kenduri nanti. Diaorang biasanya order TShirt2 untuk petugas & saudara mara. Masa ni le pengantin atau keluarga pengantin nak sponsor pun. TShirt tu pasti jadi kenangan seumur hidup nanti. Syok ooooo…..
  2. TShirt Reunion – Tshirt jenis ni pun memang ramai yang order time2 cuti camni sebab biasanya anak cuti sekolah, so boleh le mak ayah atau geng2 ni boleh kumpul ramai2. Ada jugak yang boleh habiskan cuti tahunan kalau masih kerja. TShirt camni pun konfem boleh jadi kenangan seumur hidup.
  3. TShirt Hari Keluarga – Sama jugak cam TShirt Reunion. Kalau reunion kumpul kawan2 ramai2 tapi TShirt Keluarga ni, keluarga yang berkumpul. Time2 camni memang selalu dapat order TShirt Hari Keluarga ni. Sayang kalau tak pakai TShirt sedonodon. Tak ada kenangan nak kenang nanti. Syedihhnyaaa……
  4. TShirt Konvoi – Biasanya konvoi motor atau kereta. Tshirt camni pun banyak jugak dapat tempahan. Masa naik motor atau kereta pakai baju sama je semua, pastu singgah makan ke atau berenti kat stesen minyak. Nampak sama je semua. Bangga oooo…..
  5. TShirt Kelas – Walaupun cuti sekolah, ada jugak student order TShirt untuk group diaorang tahun ni. Mana yang duduk dekat2 tu, boleh le buat ramai2 tapi kalau duduk asrama macam susah sikit sebab nanti nak kena pos sorang2 lagi. Tak pun ada jugak yang order untuk tahun depan.Tak kisahlah…janji dapat order & dapat pakai TShirt tu ramai2. Satu kenangan terindah yang tak dapat dilupakan.
    Banner TShirt

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Bagi yang susah hati & pening nak cari TShirt kosong, korang jangan risau sebab semuanya kami ada sediakan.

Dari yang bajet hinggalah yang sedikit mahal ikut kemampuan, korang boleh pilih mana yang berkenan.

Brand TShirt yang kami ada :

1.  TSHIRT BRAND ENZO <<KLIK SINI>>

2.  TSHIRT BRAND OREN SPORT <<KLIK SINI>>

3.  TSHIRT BRAND 4SQUARE <<KLIK SINI>>

4.  TSHIRT GILDAN <<KLIK SINI>>

5.  TSHIRT ARORASPORT <<KLIK SINI>>

6.  TSHIRT  MATAHARI <<KLIK SINI>>
Kalau nak tengok TShirt ikut jenis baju, kami juga ada :

  1.  TSHIRT RAGLAN (BODY KALER LAIN, LENGAN KALER LAIN)  <<KLIK SINI>>
  2. TSHIRT MUSLIMAH  <<KLIK SINI>>
  3. TSHIRT I AM <<KLIK SINI>>

Ada macam2 pilihan TShirt yang kami ada. Korang jangan risau.

Ada baju Gildan baru untuk korang!

3-suku-tri-blend-raglan-gildan-a

Kalau nak tengok baju Raglan lain, KLIK SINI ye.


Jualan “Harga Istimewa Cetak TShirt Tak Pernah Dibuat” Sempena Cuti Sekolah Akhir Tahun 2016

Sebagai tanda penghargaan & ucapan terima kasih pada semua yang bagi sokongan & order TShirt kami, kami nak bagi “Harga Istimewa” kepada korang yang order TShirt kami sehingga hujung tahun ni.

Harga ISTIMEWA ini hanya terhad untuk tempahan 30 HELAI KE ATAS SAHAJA!

# TIADA CAJ EDIT ATAU UPAH DESIGN DIKENAKAN
(Biasanya caj atau upah design dalam lingkungan RM40 ke RM60 bagi setiap design).

# PERCUMA BEG KAIN  SETIAP TEMPAHAN (MAKNANYA KALAU 30 HELAI = 30 BEG)


Oklah…pada semua yang nak buat duit dengan bisnes TShirt ni pun, boleh join kitaorang ye.

Tahun 2017 adalah tahun kitaorang all out untuk memang buat duit sebanyak mungkin. So, jom join kitaorang sekarang & dapatkan macam2 tips & bantuan untuk korang juga berjaya macam kami!

Iklan Ejen TShirt

Cam biasa….apa cerita pasal tempahan cetak TShirt kitaorang sebelum ni ye?

tshirt kelas

tshirt kelas

tshirt kelas

tshirt kelas

Ni tshirt kelas anak ni. Kitaorang bagi sponsor hari tu sebab anak tahun ni last sekolah tu. Darjah 6. Baru lepas UPSR.

Cer tengok gambar bawah ni diaorang ambik gambar ramai2 sambil pakai tshirt tu…..

baju-kelas-syawal

 

Selain tu……..

tshirt gym

tshirt gym

Ni baju untuk geng2 sado ni. Abang2 sado memang sesuai pakai baju camni. Just 2 kaler print je. Merah & biru. Masa print terasa macam sasa je body teman…..hehehe.

tshirt family day

Ni Tshirt geng hari keluarga nak bercuti di Bali ni. Simple & sempoi je. Print 2 kaler. Hijau & putih. Asyik print baju orang je. Bila lak kitaorang nak pegi ni ye….hhhmmmmmmm….

tshirt cetak

cetak baju

Tshirt ni 2 kaler depan & 3 kaler belakang. Design diaorang buat dalam page Buat Design Sendiri kat bahagian atas blog ni. Senang & mudah je.

Tapi sedih sikit sebab tuan punya baju ni eksiden lepas order ngan kitaorang. Naik motor, patah peha katanya. Kesian betul.

Saya doakan awak Farid Imadi cepat sembuh le ye. In Sha Allah.

tshirt doodle

Yang ni TShirt kelas cetak kartun doodle. Memang sempoi. Guna kartun doodle yang ada dalam blog kitaorang je. KLIK SINI kalau nak tengok contoh kartun doodle yang kami ada.

tshirt doodle

tshirt kartun doodle

tshirt cetak kartun doodle

Ni antara contoh design kartun doodle yang kami ada & boleh standby untuk TShirt kelas korang tahun depan ni.

Banner Doodle

tshirt rewang

tshirt kahwin

Contoh TShirt Rewang yang kitaorang siapkan baru2 ni. Macam2 lagi stail & contoh design TShirt rewang kalau anda nak order.

Klik sini<<www.ainixtshirt.myshopify.com>> & lihat apa yang kami sediakan untuk anda.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Ok….setakat ni sajelah dulu. Ingat….ambik peluang untuk dapatkan harga istimewa kami sempena Cuti sekolah tahun 2016 sehingga akhit tahun ini.

TIPS BISNES TSHIRT HARI INI :

Kalau nak berjaya dengan apa sahaja bisnest termasuk
bisnes TShirt, pastikan
orang ramai tahu apa yang anda jual.

MARKETING IS KING!

Kalau orang tak tahu anda jual barang, camane
barang anda nak laku kan?!

Jika anda ejen kami, bersedialah untuk mula menjana duit dengan bisnes TShirt anda kerana bisnes TShirt tak akan padam sampai bila2 selagi manusia memakai baju.

So…kami tunggu tempahan anda.

Sampai jumpa lagi…bai bai baiiiiiiiiii…

Yang Sentiasa Ikhlas Membantu,

Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com
0192254028 / 0193643692
www.cetaktee.com
www.mohcetakbajuiam.com

Tengok sendiri betapa seronoknya pelanggan kami dapat TShirt diaorang………!

long-sleeve-jersi-gildan-2

TSHIRT BARU DI http://www.mohcetakbaju.com

Hai & Salam Cetak Baju kepada semua,

Hari ni dah 11 bulan dalam Tahun 2016. Ini bermakna tinggal 1 bulan saje lagi Tahun 2016 melabuhkan tirainya.

Saya nak tanya korang…..dah ada ke TShirt untuk aktiviti yang menjadi kenangan korang untuk tahun ni?

Kalau belum….memang sayanglah sebab antara kenangan paling indah dalam hidup seseorang ialah bila dapat buat aktiviti beramai2. Pastu pulak, pakai TShirt sedondon. Tak ke seronok tu?

Jap lagi saya tunjuk kat korang antara pelanggan-pelanggan kitaorang yang seronok dapat TShirt diaorang.

Bukan susah pun nak order….korang bincang je apa tema baju nak pakai, buat design, cari jenis baju(kat blog ni belambak kitaorang sediakan TShirt) & berapa helai nak order.

Pastu terus tanya harga kat kitaorang. Semudah itu, guys!

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Banner TShirt

Cer tengok gambar pelanggan-pelanggan kitaorang kat bawah ni.

Korang tengok start daripada diaorang order & terus pakai baju tu…

Pelanggan 1

gambar-roselyza

Ni design asal yang dia bagi. Tapi dia suruh tambah tulisan “Sayangi Keluarga” & ” Bahagian Pentadbiran Jabatan Pengarang” kat bahagian bawah.

Lepas edit balik, ni hasilnya.

design-baju-roselyza-roslan-2

Kemudian saya tunjuk design tu atas baju. Lebih kurang camni le.

design-baju-roselyza-roslan-3

Pastu lepas dia dah setuju dengan design tu, saya terus start print & bawah ni hasilnya.

baju family day tshirt hari keluarga

Akhirnya..bila dah pakai ramai2, tengoklah pulak camane rupanya….

testimoni-4

Inilah hasilnya. Seronok oooo…bila dapat pakai TShirt sedondon ramai2 camni. Ni nanti lain kali bila berkumpul lagi, pasti diaorang akan terkenang2 gambar ni nanti.

TShirt tu bukan just sehari dua je boleh pakai. Pakai le korang sampai lusuh nanti. Memang tak rugi buat TShirt camni.

 

Pelanggan 2

testimoni-nornabila-affendi-3

 

Ini pelanggan saya yang dah order sebelum ni tapi dia order lagi sebab puashati dengan kualiti baju & printing kitaorang.

Ni design asal masa dia mintak quote harga sebelum ni. Sebab dia selalu order dengan saya, so saya bagi special price kat dia.

Pastu bila dia dah setuju dengan harga yang saya bagi, terus saya proceed order dia. Hasilnya cam bawah ni…

cetak baju gunung

cetak tshirt daki gunung

Yang ni hasilnya lepas di transfer ke TShirt. Design belakang lupa nak upload…sori.

Dah bila dapat kat diaorang, tengok le betapa happy nya masing2 dapat pakai baju tu sedondon.

testimoni-3

testimoni-2

testimoni-1

Cer tengok apa dia kata pasal baju tu….

testimoni-nornabila-affendi

Cittt…bucuk punya orang. Tara mandi kaaa…..hehehehe.

Seronok kitaorang bila tengok customer seronok camni. Tahu tak baju tu brand apa. Itu brand Gildan jersi kod CRR3600 tu. Memang cepat kering kalau basah.

Yang penting, diaorang happy bila dapat pakai TShirt untuk jadi kenangan diaorang. Ni mau diaorang order lagi untuk next program kot…betul tak, Nabila?

Ada beberapa gambar lain lagi yang saya nak kongsi ngan korang. Saje je…nak bagi korang panassss sikit. Biar terbakor sikit tengok orang lain seronok pakai TShirt diaorang…hehehehe.

 

Pelanggan 3

gambar-memancing gambar-memancing-2

Perghhhh…mantap bro. Besar ikan tu. Mungkin ikan tu excited tengok TShirt yang bro tu pakai kot……hehehe.

DSCN3420

DSCN3419

tshirt memancing

Ni design asal yang kitaorang cetak. Pegi mancing pun kena ada komplot ke……baju ni sesuai jugak buat mancing ni sebab kalau lengan panjang, boleh cover lengan takut hitam.

So, camane? Rasa terbakar tak nak order jugak baju tu.

Apa tunggu lagi….

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Kalau nak guna Whatsapp sahaja, boleh jugak guna nombor dibawah :

banner-order-guna-whatsapp

TIPS BISNES TSHIRT HARI INI :

Kalau anda buat bisnes TShirt Online, pastikan
orang boleh percaya dengan bisnes anda dulu
sebelum anda boleh menjual.

Jujurlah dengan pelanggan anda supaya
bisnes anda boleh maintain sampai bila2!

Oklah…setakat ni saje dulu ye. Kalau nak order, bagitahu segera supaya tak menyesal kalau order lambat ye!

Anda boleh pilih macam2 jenis baju di bahagian katalog2 baju di bahagian atas blog ini.

Sampai jumpa lagi….baaaaiiiii….

Ikhlas Membantu :
Abg Nik & Kak Salina
0192254028 / 0193643692

Tanya & Order TShirt anda guna Whatsapp sahaja….

long-sleeve-jersi-gildan-2

TSHIRT LENGAN PANJANG JERSI – NEW

Hai & Salam cetak baju kepada semua,

Apa kabor? Semoga korang sihat selalu hendaknya.

Nak bagitau ni……Alhamdulillah TShirt kami semakin mendapat sambutan & hampir tak menang tangan nak menjawab & mengambil order dari customer kitaorang.

Ada yang tanya kat Whatsapp, ada yang tanya kat emel, SMS, Call dll.

Setelah beberapa lama kitaorang memikirkan tentang bagaimana cara nak ambik order atau bantu anda untuk buat pertanyaan dengan lebih mudah, kami buat keputusan untuk sediakan satu nombor KHAS hanya untuk Whatsapp sahaja.

So….sekarang lebih mudah bagi korang untuk tempah TShirt dengan kami.

banner-order-guna-whatsapp

TAPI ini bukan bermakna nombor2 lama kami masih tak guna. Masih berguna lagi. Korang tetap boleh kontek kitaorang dengan menggunakan nombor lama seperti dibawah :

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

NOMBOR 0196654058 diatas hanyalah bagi memudahkan sesiapa sahaja yang tak pandai guna emel untuk order terus dengan menggunakan Whatsapp.

Ingat!!!! Berikan detail2 berikut sebelum hantar ke Whatsapp kami di 019-6654028 ye..

  1.  DESIGN NAK PRINT….
  2. BERAPA HELAI NAK ORDER….
  3. JENIS BAJU…..

Ada macam2 jenis baju kat bahagian Katalog baju kat atas nun…

Dari Oren Sport, Enzo, Gildan, 4Square , Matahari & Arorasport. Semua ada.

Klik je link2 kat atas ni & pilihlah TShirt2 pilihan anda sendiri.

Oklah…cam biasa. Mari saya cerita pasal tempahan yang kitaorang siapkan sebelum ni ye…

cetak tshirt

cetak baju

cetak tshirt

Baju putih & cetakan hitam. Design asal hanya lukis tangan je. Tapi kitaorang edit balik & tunjuk semula kat customer.

Dah konfem & ada sedikit adjustment, baru kitaorang start print. Simple je sebab 1 kaler print & belakang ada nama sorang2.

baju family day

tshirt hari keluarga

Design ni customer yang sediakan jugak tapi tulisan tu saya edit balik. Lepas tunjuk kat customer & dia kata proceed, baru saya start print.

Yang ni pun sempoi jugak sebab 1 kaler print je.

tshirt rewang

tshirt rewang bekwoh

Design ni customer pilih dalam web TShirt Rewang saya di www.ainixtshirt.myshopify.com. Kalau korang klik kat website tu, cer tengok kat kod #007 macam bawah ni. Just tukar nama, tarikh & kaler baju je. Harga tetap sama macam dalam website tu.

Kalau ada sape2, nak order baju rewang camni….pilihlah cepat ye…

Baju Rewang @ Bekwoh (RM16 sehelai ) (#007)

Selain daripada tu, ada macam2 lagi tempahan yang kami siapkan sebelum ni…’

tshirt kelas

baju cetak kelas

tshirt cetak kelas

baju kelas

TShirt camni selalu kami dapat tempahan. Sedonodon lelaki & pompuan. Pastu ada cop logo, nama & nama kelas. TShirt stail camni yang selalu customer kitaorang order.

Kalau korang nak, bagitahu segera ye.

tshirt cetak

cetak baju

Design camni guna baju jenis Raglan. Design depan belakang, customer bagi contoh & saya edit balik ikut yang dia nak.

Bagi korang yang sedang mencari TShirt Raglan, klik button dibawah & korang boleh pilih macam2 jenis TShirt Raglan yang korang nak ye…

Iklan TShirt Raglan

Ada macam2 jenis TShirt Raglan yang anda boleh pilih. Klik link diatas & pilih TShirt kesukaan anda. TShirt Raglan…TShirt lain dari yang lain.

tshirt kelas

baju kelas

tshirt kelas

Baju kelas ni lak hasil daripada design yang diambil dari website saya satu lagi iaitu http://www.cetaktee.com. Cer KLIK SINI & tengok kod #H015. Customer tiru sebijik design kat situ & tukar tulisan dalam tu je.

Ada macam2 contoh design TShirt dalam tu. Tapi kalau tak tahu nak pilih yang mana & nak buat sendiri pun boleh.

Oklah ye…..kalau ikutkan semua design nak masukkan dalam blog ni tapi tak mampu sebab banyak tempahan nak kena siapkan.

Sebelum tu, bagi semua ejen2 atau sape2 yang nak jadi ejen, ada hadiah istimewa untuk anda.

pertandingan-tempahan-tinggi-2016

Anda bukan sahaja akan mendapat hadiah diatas dari kami TAPI anda akan mendapat untung atas TShirt yang customer anda beli dengan anda.

Keuntungan yang diperolehi boleh mencapai ribuan ringgit jika anda bijak menggunakan peluang menjadi ejen kepada kami!

Bagi yang belum jadi ejen kami, klik link dibawah & anda akan mendapat macam2 benefit sebagai ejen http://www.mohcetakbaju.com..

Iklan Ejen TShirt

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

ATAU ;

Whatsapp untuk tanya & terus order ke 0196654028 – Abg Nik

Sampai jumpa lagi…baaaaaiiiii

Ikhlas Dari :

Abg Nik & Kak Salina

TShirt2 kami dah masuk seluruh pelusuk & ceruk kampung di Semenanjung Malaysia, Sabah, Sarawak & dunia!

cetak tshirt
Macam2 stail TShirt kami buatkan untuk anda!

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Apa khabar, ? Kami harap anda sentiasa sihat bersama keluarga tercinta & sentiasa dimurahkan rezeki.

Anda percaya tak dengan statement kat atas ni?

Jika anda bersungguh2 nak order TShirt untuk group anda tapi pening kepala sebab tempat anda tak ada pun tempat nak order TShirt tu!

atau anda memang betul2 nak order TShirt dengan kami tapi kurang yakin sebab guna online & jauh dari tempat anda!

Anda tak payah dah risau….meh saya cerita sikit ye!

Semenjak Tahun 2011 lagi kami dah buat bisnes TShirt online ni & paling jauh kami pos adalah ke UK (United Kingdom). Pelajar Malaysia disana yang order TShirt Muslimah dengan kami.

Ada juga kami pos ke Korea Selatan. Juga student Malaysia disana. Lihat bukti gambar mereka pakai baju tu disana.

cetak tshirt muslimah Cetak TShirt
Belakang tu gambar bukti diaorang dari Korea. Saya yang mintak diaorang ambik gambar kat tempat yang ada tulis tulisan Korea. Nak jadi testimoni sikit.

Tapi…..bukan saje ke Korea & UK…kami juga dah pos ke Jordan, Poland, Brunei & Singapore.

Semalam baru pos 1 parcel ke Brunei. Singapore pun dah banyak kali.

Kos pos ke Singapore agak murah kalau guna courier kami iaitu 500gm pertama RM18 & 500gm seterusnya RM8. Sangat murah & berbaloi dengan tukaran matawang Singapore.

So…kalau ke luar negara kami dah pos, apalagi Malaysia.

Kami dah pos beribu2 helai seluruh pelusuk Malaysia & Sabah/Sarawak. Dari hujung perlis, pedalaman Pahang, ke Kuala Penyu di Sabah, bahagian Song dan macam2 lagi nama tempat yang pelik2 & tempat yang dapat akses internet.

So…bagi anda yang susah nak buat TShirt di area tempat anda, inilah masanya group anda boleh pakai baju sedondon yang anda tak pernah terfikir sebelum ni sebab kedai buat TShirt jauh.

Zaman dulu2 masa saya sekolah, agak susah nak cari tempat buat TShirt sedondon camni.

Tapi dengan Internet sekarang, anda diceruk2 kampung pun dah boleh tempah dah. Janji tempat anda ada line internet. So, gunakanlah peluang ni sebaik mungkin!
Paling tidak pun order guna Whatsapp. Bertalu2 mesej masuk nak order bila ada Whatsapp ni.
Dulu saya tak terbayang pun boleh pakai TShirt sedondon macam sekarang sebab dulu mana ada internet. Kedai print TShirt jauh sekali.Ni zaman teknologi ni, kalau tempat anda kat ceruk2 kampung pun,masih boleh order TShirt bercetak ni.

Tak ke seronok gilller tu.

Nak ingatkan jugak ni…..pada cikgu2 yang nak tolong order untuk anak murid atau sesiapa saje yang nak order TShirt tapi tempat nak order baju jauh dari tempat anda…inilah masa & tempatnya.

Bertindaklah segera sebelum 2016 melabuhkan tirainya!

Banner TShirt

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Seperti biasa…kalau tak kongsi gambar2 TShirt yang kitaorang buat sebelum ni memang tak sah punya!

TIPS CETAK TSHIRT HARI INI

Jika design yang ingin dicetak terlalu kecil atau halus,
cukup sekadar cetakan sekali sahaja tetapi dilayang
beberapa kali.

Design kecil tak perlu tindih 2 kali sebab risiko design
tersebut akan jadi double atau tebal nanti.

Ikut naluri, pengalaman & kreativiti masing2!

Cer tengok apa cerita kami hari ni?

tshirt-hari-sukan-negara-3

Sori…ambik gambar guna hp. Design nampak blurr sikit tapi kalau gambar betul2 memang cantik design ni. Saya pakai teknik halftone. Tak payah tracing. Just guna special printer untuk dapatkan gambar camtu.

tshirt-hari-sukan-negara-4

Tengok gambar bawah ni…betapa gembiranya diaorang dapat baju tu.

tshirt-hari-sukan-negara

tshirt-hari-sukan-negara-2

Selain daripada TShirt ni, banyak juga TShirt kelas jenis Raglan yang kami terima. Contohnya macam bawah ni.

 

cetak-baju-raglan-kelas

cetak-baju-raglan-kelas-2

Depan nombor tu sama setiap baju. Guna nombor Doodle. Nombor tu saya kena buat putih dulu, pastu tindih hitam. Baru kartun doodle tu menyerlah.

tshirt-cetak-johor sulam

tshirt-cetak-johor-2 sulam

sulam baju johor

Selain daripada printing, saya juga banyak dapat tempahan sulam atau embroidery. Ni antara contohnya…kalau anda rasa anda berminat nak tempah, kontek kitaorang segera ye.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

baju-vest-kerajaan

Baru2 ni saya juga dapat tempahan vest dari Klinik di Sabah bah. Sulaman logo kerajaan & logo klinik. Belakang tulisan. Agak banyak kerja nak sulam tapi bila siap memang sangat puashati….

baju-vest-kerajaan-3baju-vest-kerajaan-2

Ada macam2 lagi tempahan yang saya sempat siapkan sebelum ni. Antaranya macam gambar bawah ni….

cetak baju kelas baju kelas tshirt kelas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

baju grup dscn0246 dscn0245

 

 

 

 

 

 

 

dscn0230 dscn0228 dscn0223

 

 

 

 

 

 

 

dscn0214 dscn0213 dscn0212

 

 

 

 

 

 

 

dscn0204

 

 

 

 

 

 

 

Ni antara TShirt2 yang sempat saya upload dalam blog ni hari ni. Ada banyak lagi gambar & tak dapat nak upload semua. Penuh blog ni nanti.

Anda boleh pilih macam2 jenis TShirt kat katalog2 atas nun kalau guna komputer & klik kat MENU kalau guna hp ye.

Pastu prepare design nak print, kuantiti tempahan & jenis baju untuk saya bg harga. Pastu, ikuti langkah2 dibawah ni…..

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Sebagai penutupnya hari ni…dapatkan Tips Bisnes TShirt yang saya nak kongsikan dengan anda hari ini :

TIPS BISNES TSHIRT HARI INI

Jadikan pelanggan atau bakal pelanggan anda seperti kawan.
Jangan hanya menumpu kepada nak untung je. Niat untuk
bantu pelanggan2 ini untuk dapatkan apa yang mereka nak.

Nanti tuhan akan membantu anda….PERCAYALAH!

Oklah ye….jumpa lagi dilain siaran. Baaiaaiiiii……..

Yang Sentiasa Ikhlas Membantu :
Abg Nik & Kak Salina

 

 

 

Tak tahu & tak ada idea nak buat design TShirt group anda? Kami ada caranya…….

Iklan TShirt Raglan

Hai & Salam Cetak Baju kepada semua,

Semoga anda diluar sana sentiasa sihat & sentiasa ceria sokmo.

Pada anda yang dah jadi ejen kami, dah dapat nombor ejen & dah start buat duit, tahniah kami ucapkan. Kalau anda sendiri yang usaha, siapa lagi kan……

Pada yang masih mencari2 tempat nak buat design TShirt anda, cuba singgah sini kejap.

Anda bukan je boleh order TShirt bercetak anda sendiri tapi anda boleh buat design anda sendiri. Lagi puashati & sangat mudah. Godek 2,3 kali…terus jadi.

Tak percaya….cuba klik button bawah ni & cuba buat sendiri design anda tu.

Logo Customink

KLIK SINI SEKARANG

Sepanjang 6 tahun kitaorang buat bisnes ni, mulai dari 2010 hingga kini….kebanyakan besar customer sendiri yang buat design tu.

Mana yang kreatif, diaorang akan guna software di Photoshop atau Illustrator.

Ada juga yang lukis tangan & kitaorang akan lukis balik ikut design yang diaorang bagi tu tapi akan ada sedikit tambahan caj edit design nanti. Kos tak banyak tapi akan diserap dalam harga baju nanti.

Ok….kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ok…contohnya camni…..

Customer bagi design macam kat bawah ni secara lukis tangan…

design-baju-akmal

Kemudian saya akan edit menjadi seperti bawah ni…

design-baju-akmal-5

Hasil kat baju akan jadi cam bawah ni…cantik kan? Anda pun boleh buat jugak kalau nak….

gambar-baju-cetak-4

gambar-baju-cetak-5

Sama jugak dengan customer yang guna Customink.com tu…diaorang buat design sendiri dalam web tu & emelkan kepada saya selepas design dah siap. Pastu diaorang bagi detail nak order termasuk jenis baju & berapa lai nak order, pastu saya terus bagi harga.

Contohnya….

Customer bagi design bawah ni…

cetak baju syazwani

cetak baju kelas

cetak tshirt kelas

Customer ni mungkin tak ada idea nak buat design & tak tahu camane nak buat design. Nasib baik ada page BUAT DESIGN SENDIRI kat blog saya tu untuk buat design tu sendiri. Senang & memang puashati.

KLIK SINI kalau nak test buat design tu sendiri ye.

 

TIPS BISNES TSHIRT HARI INI :

Tutup telinga anda kalau ada yang cakap negatif pasal bisnes anda
sebab bukan dia yang tanggung anda makan.

Buatlah ikut naluri anda & jangan stop untuk berjaya
hanya kerana ada orang cakap benda tak elok pasal
anda!

Ingat tu….orang yang hebat datang dari diri sendiri
yang HEBAT!

 

 

tshirt merdeka

tshirt merdeka

Ni baju sempena merdeka & Hari Malaysia baru2 ni. Sempat jugak diaorang order. Agak simple sebab 3 kaler print je.

cetak baju

cetak tshirt

Yang ni agak banyak kerja jugak tapi mudah nak print. 4 kaler print. Mula2 buat semua putih sebagai base. 2 layer jugak supaya design yang nak tindih tu naik. Yang lain, sekali jalan je.

design baju doodle

design doodle kelas

design doodle

Ramai betul suka design doodle camni. Memang ramai yang order design ni. Korang nak jugak, boleh order untuk buat baju kelas. Klik link bawah ni.

Banner Doodle

Yang ni pasal cerita tshirt mendaki lak. Memang seronok betul diaorang dapat baju tu….hehehhehe…tengok le bawah ni.

tshirt cetak group

cetak baju mendaki

fatin-nabila

nabila-afendi

Baca apa dia kata pasal baju tu…..

nabila-afendi-2

Ni antara tempahan yang kami siapkan sebelum 2 ni.

Memang agak bertalu2 datang order sekarang ni…..Alhamdulillah.

Pada korang yang nak order jugak…apa tunggu lagi.

Ok….kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Oklah…kalau ada lagi cerita lain, kitaorang kongsi lagi ye!

TIPS CETAK TSHIRT HARI INI :

Jika anda cetak atas TShirt terutamnya jenis Microfiber,
pastikan gam di papan meja tu terlekat kuat sebab kalau
tak kuat, takut baju terangkat sekali masa cetak nanti.

Jagalah kualiti cetakan anda supaya customer
akan ulang cetak dengan anda nanti!

Sampai jumpa lagi…..baaaaaiiiii….

Nak order bagitau ye!

Yang Sentiasa membantu,

Abg Nik (0192254028) / Kak Salina (193643692)

Tahun 2016 ada 4 bulan lagi…..bila korang nak buat TShirt kelas, group & macam2 TShirt lagi tahun ini?

Banner TShirt

Hai & Salam Merdeka & Salam Cetak Baju buat semua,

Apa khabar semua? Kitaorang harap korang sentiasa le sihat hendaknya & sentiasa dimurahkan rezeki.

Kalau diikutkan kiraan bulan, ada lebih kurang 4 bulan lagi (Sept, Oktober, November & Disember) untuk Tahun 2016 labuhkan tirainya.

Pada yang bertalu2 bertanya & dah order TShirt group korang, tahniah diucapkan sebab anda telah sediakan satu kenangan indah untuk group korang tahun ni.

Pada yang masih belum buat keputusan & masih lagi berbincang…kitaorang harap, bincanglah cepat2 sebab kalau korang nak pakai baju group tahun ni pun, cuma beberapa bulan lagi.

Macam kurang best sikit sebab dapat pakai baju sedondon sekejap je tahun ni.

Tu lah…dari awal tahun lagi kitaorang dah pesan…kumpul duit awal2, pastu boleh order cepat. Seronok oooo boleh pakai TShirt ramai2 nanti. Samaaaaa je semua.

So, pada korang yang plan nak buat TShirt Group untuk tahun depan, saya cadangkan, plan awal2 supaya tak order last minit.

Kadang2 tu dah dekat dengan event, baru nak order. Saya bukan apa. Takut tak sempat buat nanti. Menyesal korang nanti.

Bagi korang yang nak TShirt lain dari yang lain, klik link bawah ni untuk dapatkan TShirt jenis Raglan. Lain dari yang lain & memang cantik kalau pakai sedondon.

Iklan TShirt Raglan

Ok….kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ok..bagi anda yang nak tengok bukti sebenar TShirt2 yang kami pernah buat sebelum ni, lihat gambar2 dibawah ni ye.

Tshirt sulam bowling

Gambar Testimoni ARZEAN

Baju ni semua sulam. Geng main bowling. Sulam didada, lengan nama & team bowling. Alhamdulillah…..juara ni. Ada le sikit tempias baju tu……hehehe.

baju korporat sulam

korporat sulam

Sori..gambar blur sikit tapi boleh nampak kan… Baju korporat biasanya kitaorang sulam. Belum pernah print lagi tapi boleh cuba kalau nak.

TIPS BISNES TSHIRT HARI INI :

Saya percaya…kerja keras & tak mudah patah semangat
sangat penting untuk maintain apa sahaja bisnes anda!

Kerja keraslah anda sehingga satu hari nanti ada orang
datang kepada anda & berkata “Ada kerja kosong tak?”

Jika ada yang bertanya begitu, itu tandanya bisnes
anda telah berjaya….

tshirt doodle

tshirt doodle

Design doodle ni customer sendiri yang lukis tangan & saya edit balik supaya senang nak print. Bagi anda yang nak buat design doodle yang kitaorang ada, korang klik button bawah ni & bagitau kitaorang detail untuk dapatkan harga ye.

Banner Doodle

 

cetak baju

cetak tshirt

Yang ni kitaorang panggil halftone sebab design printing tu kitaorang ambik design asal & halftone kan dia. Half tone tu maknanya design tu ada bintik2 kecik. Bila kita tengok dari jauh, seolah2 design asal. Sebelum ni saya pernah buat print halftone ni. Design cam bawah ni.

tshirt cetak halftone

Macam real kan? Customer bagi gambar macam ala2 lukisan je tapi bila guna teknik halftone, camnilah hasilnya.

TIPS CETAK TSHIRT HARI INI :

Sebelum mencetak TShirt, fikirkan anda yang akan memakai
TShirt tersebut. Mesti anda nak cetakan terbaik kan?

Begitu juga pelanggan. So, ikhlaskan hati & buat sehabis baik
untuk pelanggan anda supaya mereka akan datang kembali
kepada anda selepas ini.

baju rewang bekwoh

tshirt rewang

Ini contoh TShirt Rewang atau bekwoh yang kitaorang print baru2 ni. Design ni pun customer sendiri yang bagi.

Tapi kalau korang nak order TShirt Rewang korang, kitaorang pun ada banyak pilihan design. Cer klik link bawah ni.

Banner Baju Rewang 3

Korang pilih je design mana yang korang nak & bagitau kitaorang untuk tempahan segera ye. Nak hujung tahun ni ramai yang nak kawin. So, boleh dah start order atau promote kat pelanggan korang ni ye.

Oklah…rasanya setakat ni dulu buat kali ni.

Ok….kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Nasihat saya untuk korang…..jangan le tunggu last minit baru nak order ye. Kita tak tahu apa akan jadi akan datang.

Seelok2nya baik order awal supaya tak ada masalah. Percayalah…..korang pasti puas hati & lega bila dapat baju tu awal nanti.

Ok…sampai jumpa lagi korang…baaaaiiii….

Yang Sentiasa Sedia Membantu,

Abg Nik (0192254028) / Kak Salina (0193643692)

 

http://www.mohcetakbaju.com – Dikenali dari Tahun 2010 lagi.

Baju ENZO baru di www.mohcetakbaju.com!

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Kalau sebelum ni saya promote baju brand Gildan, hari ni nak offer kat korang TShirt brand ENZO.

Brand ni antara yang paling banyak mendapat sambutan & paling banyak laku kat tempat kitaorang.

Antara TShirt baru yang kami nak offer kat korang ialah TShirt Muslimah kain jersi, baju Raglan kaler heather red & lain2 TShirt yang baru masuk & belum di promote kat sape2 lagi sebelum ni.

Ini antara baju baru tersebut.

8082 Muslimah Enzo

TShirt muslimah kain jersi. Tapi yang available hari ini(21/07/2016) & sehingga diberitahu ialah yellow & royal blue. 2 warna lagi tu kalau dah ada stok, saya inform nanti.

Selain tu…

8083 Muslimah Enzo

Ini pun muslimah baru jugak. Selain dari muslimah2 sedia ada, sape2 yang nak design baru, inilah dia.

Takpun korang klik pada link bawah ni untuk lihat macam2 TShirt Muslimah yang ada.

KLIK SINI>>>>https://mohcetakbaju.com/baju-muslimah/<<<

2678 Enzo

Sebelum ni baju ni lengan pendek je. Sekarang ni dah ada lengan panjang sekali. Cantik jugak. Dah ada yang order dah. Cer tengok contoh bawah ni.

Baju kod 2678

Baju kod 2678 cetak baju

Pastu bawah ni TShirt Raglan baru. Kaler Heather Red/Maroon.

Ni kaler baru jugak ni. Tak pernah jual sebelum ni. Nak tahu harga, klik link bawah ni & boleh tengok kaler2 lain yang ada sekali.

>>>https://mohcetakbaju.com/katalog-baju/baju-cotton-tc/<<<<

 

1028 Heather Red Enzo

Ini antara baju2 baru brand ENZO yang ada & kami tengah promote sekarang ni.

Kalau nak tengok detail & macam2 lagi jenis baju yang ada, klik kat page Katalog ENZO dibahagian atas nun (bawah header) atau klik MENU kalau guna HP. Pilihlah apa sahaja baju yang anda nak & kalau konfem nak order, sediakan design nak print & kuantiti tempahan. Pastu ikut langkah2 bawah ni :

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Ok…ni antara gambar2 baju yang kitaorang buat baru2 ni & ini sebahagian je yang saya sempat upload untuk tatapan anda…

cetak baju mrsm

cetak baju mrsm

cetak baju mrsm

Kami banyak dapat order dari student MRSM untuk buat tshirt homeroom diaorang. Ini antara yang kami buat baru2 ni. Kalau ada lagi yang nak order, bagitahu je kami.

tshirt i am

cetak baju kelas

Ni baju group ni tapi diaorang letak I AM & nama kat bahagian depan. Belakang ada print logo &  satu kaler je. Agak mudah & senang untuk di print.

cetak baju group

cetak baju group

cetak baju group

Yang ni pun sempoi jugak. 1 kaler print tapi depan tu saya buat tone kaler untuk yang glowing tu. Belakang 1 kaler print.

Oklah…cam biasa…

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Oklah…jumpa lagi lain kali ye. Baaaaiiiiii…..

Ikhlas Daripada :

Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

%d bloggers like this: