Category Archives: Baju Group, Kumpulan @ Pertubuhan

T Shirt untuk special group

Baju ENZO baru di www.mohcetakbaju.com!

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Kalau sebelum ni saya promote baju brand Gildan, hari ni nak offer kat korang TShirt brand ENZO.

Brand ni antara yang paling banyak mendapat sambutan & paling banyak laku kat tempat kitaorang.

Antara TShirt baru yang kami nak offer kat korang ialah TShirt Muslimah kain jersi, baju Raglan kaler heather red & lain2 TShirt yang baru masuk & belum di promote kat sape2 lagi sebelum ni.

Ini antara baju baru tersebut.

8082 Muslimah Enzo

TShirt muslimah kain jersi. Tapi yang available hari ini(21/07/2016) & sehingga diberitahu ialah yellow & royal blue. 2 warna lagi tu kalau dah ada stok, saya inform nanti.

Selain tu…

8083 Muslimah Enzo

Ini pun muslimah baru jugak. Selain dari muslimah2 sedia ada, sape2 yang nak design baru, inilah dia.

Takpun korang klik pada link bawah ni untuk lihat macam2 TShirt Muslimah yang ada.

KLIK SINI>>>>https://mohcetakbaju.com/baju-muslimah/<<<

2678 Enzo

Sebelum ni baju ni lengan pendek je. Sekarang ni dah ada lengan panjang sekali. Cantik jugak. Dah ada yang order dah. Cer tengok contoh bawah ni.

Baju kod 2678

Baju kod 2678 cetak baju

Pastu bawah ni TShirt Raglan baru. Kaler Heather Red/Maroon.

Ni kaler baru jugak ni. Tak pernah jual sebelum ni. Nak tahu harga, klik link bawah ni & boleh tengok kaler2 lain yang ada sekali.

>>>https://mohcetakbaju.com/katalog-baju/baju-cotton-tc/<<<<

 

1028 Heather Red Enzo

Ini antara baju2 baru brand ENZO yang ada & kami tengah promote sekarang ni.

Kalau nak tengok detail & macam2 lagi jenis baju yang ada, klik kat page Katalog ENZO dibahagian atas nun (bawah header) atau klik MENU kalau guna HP. Pilihlah apa sahaja baju yang anda nak & kalau konfem nak order, sediakan design nak print & kuantiti tempahan. Pastu ikut langkah2 bawah ni :

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Ok…ni antara gambar2 baju yang kitaorang buat baru2 ni & ini sebahagian je yang saya sempat upload untuk tatapan anda…

cetak baju mrsm

cetak baju mrsm

cetak baju mrsm

Kami banyak dapat order dari student MRSM untuk buat tshirt homeroom diaorang. Ini antara yang kami buat baru2 ni. Kalau ada lagi yang nak order, bagitahu je kami.

tshirt i am

cetak baju kelas

Ni baju group ni tapi diaorang letak I AM & nama kat bahagian depan. Belakang ada print logo &  satu kaler je. Agak mudah & senang untuk di print.

cetak baju group

cetak baju group

cetak baju group

Yang ni pun sempoi jugak. 1 kaler print tapi depan tu saya buat tone kaler untuk yang glowing tu. Belakang 1 kaler print.

Oklah…cam biasa…

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Oklah…jumpa lagi lain kali ye. Baaaaiiiiii…..

Ikhlas Daripada :

Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

Dapatkan baju brand Gildan untuk pilihan anda – BARU & LAMA!

 

Logo Gildan 2016 2017

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Apa khabar semua? Harap sihat2 le selalu hendaknya ye.

Hari ni saya nak promote TShirt Gildan yang saya supply dalam blog saya sebelum ni. TShirt Gildan adalah antara TShirt yang mendapat sambutan agak hangat dari customer kami sebab kualitinya.

Apa TShirt Gildan yang baru yang ada dalam katalog versi 2016 – 2017 kali ni?

Ni antara contohnya…..

88600 gildan hoodie

Hoodie ada tambahan warna dark heather, heliconia & Purple.

76700

76500

939

Yang ni baju askar. Boleh jugak kalau nak buat TShirt kelas korang kalau nak. Cantik jugak baju dia.

NHB2100

SMW1500

SMW1400

NHB2300

Macam2 jenis TShirt ada kat Gildan ni termasuk baju roundneck, berkolar, lacoste, jersi, microfiber, slim fit dll.

Klik SINI untuk lihat macam2 lagi jenis baju yang ada ikut selera korang.

KLIK SINI SEKARANG

Tshirt Gildan ni sangat sesuai untuk korang yang sedang cari baju lain dari yang lain. Pastu kalau korang pentingkan kualiti, baju ni pun ok jugak untuk pilihan korang ye.

Kalau nak DOWNLOAD KATALOG GILDAN VERSI 2016/2017……KLIK SINI SEKARANG>>>Megahtex Buyer’s Guide 2016-2017 (Low Resolution) (2)

Pastu, kalau nak tengok harga, klik je kat Katalog Baju Gildan tadi untuk lihat harga baju kosong yang saya offer kat korang ye.

Korang juga boleh buat design sendiri kalau nak. Mudah je & lagi puashati kalau buat design tu sendiri.

Iklan Design TShirt

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Oklah…..apa cerita cetak baju kami hari ni ye?

cetak baju

cetak baju
cetak baju kelas

Ni baju kelas ni. Print putih depan belakang. Boleh jimat kos sikit. Depan nama sorang2 & belakang nama ramai2. Semua customer yang reka sendiri.

baju cetak

 

cetak bajucetak tshirt group

Yang ini print kelabu depan belakang atas baju warna royal. Depan 2 kaler. Cantik jugak. Sesuai dengan warna baju.

tshirt cetak doodle

cetak baju doodle

Yang ni customer pilih design doodle yang kitaorangs sediakan sebelum ni. Cer tengok antara gambar doodle yang saya sediakan sebelum ni.

Banner Doodle

baju rewang

baju rewang

Ni antara contoh baju rewang yang saya sempat siapkan sebelum raya sebelum ni. Simple & sempoi je.

Oklah….cam biasa,

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Untuk pengetahuan korang, kitaorang bukan ada brand Gildan je tapi macam2 katalog lagi kat atas nuuuuunnnn……

So, jangan segan silu nak kontek kitaorang ye..

Jumpa lagi,

Baaaaiiiiiiii…….

Dari ;

Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

Start plan TShirt anda lepas raya ni ye!

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Alhamdulillah….dah selamat kita berpuasa & raya pun dah lepas dah.

Saya jangka lepas raya ni permintaan & tempahan TShirt akan naik mendadak sebab masa puasa, ramai yang simpan duit sebab nak beli baju raya. Tapi bila dah habis raya, ramai yang plan nak buat aktiviti masing2.

So, nasihat saya terutamanya kepada ejen2 saya….masa nilah anda semua nak all out untuk betul2 start jana duit dengan bisnes TShirt ni.

Kalau anda hanya duduk diam je, berpeluk tubuh & tunggu je order masuk, itu saya tak dapat nak tolong.

Usahalah sikit. Kadang2 usaha tak seberapa tapi merungutnya lebih. Maaf cakap ye.

Selagi dalam diri anda tu ada bisikan2 yang negatif, selagi tu lah anda akan duduk je ditempat yang sama.

Lepas raya, bagi ejen2 kami…..boleh dah start plan camane nak buat promosi, camane nak bagi orang tahu kita wujud & camane nak buat duit pertama anda.

Bagi yang nak order TShirt untuk apa sahaja aktiviti anda, anda dah boleh plan dengan kawan2, camane nak buat design, nak pilih baju & nak kumpul duit.

Header mohcetakbaju 2

Klik sini

Kalau dari dulu lagi asyik berbincang je tapi hasil pun tak ada…so, sekarang tiba masa untuk dah buat keputusan.

Kalau anda nak buat TShirt kelas, inilah masa yang sesuai. Kalau dah start cuti panjang, buang masa je anda order nanti sebab dah tak dapat nak pakai ramai2.

Kalau anda plan nak buat TShirt Family day….plan segera sebab kalau dah terlewat, takut tak sempat nak pakai nanti.

Kalau anda plan nak buat TShirt Ofis…bagitahu kami segera supaya anda dapat pakai sepanjang baki tahun ini.

So, tunggu apa lagi. Plan sekarang & lepas raya anda terus boleh order nanti ye.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

UNTUK MAKLUMAN JUGA…OREN SPORT ADA BAJU BARU SEPERTI DIBAWAH!

SK 04XX MUSLIMAH RAGLAN oren sport

CT 56XX RAGLAN 3 SUKU oren sport

CT 55XX RAGLAN oren sport

QD43XX oren sport

HC17XX Oren sport

Kalau nak tengok banyak lagi baju baru di Oren Sport, klik kat page Katalog Oren Sport kat bahagian atas nun ye!

Oklah…so, cam biasa. Hari ni tak nak cakap banyak sangat. Letih sikit puasa hari ni.

Lihat je tshirt apa yang kami dah siapkan baru2 ni.

tshirt kelas

tshirt kelas

Yang ni print putih biasa je. Walaupun biasa je tapi mesti kena print 2 layer. Kalau tak design dia tak naik nanti. Kalau 1 layer, nanti nampak kaler baju nanti.

tshirt group

Yang ni baju geng ganu ni. Juga 1 kaler print depan belakang. Depan lupa nak upload. Sori….tapi design dia memang cantik.

tshirt cetak group

cetak baju group

Yang ini 3 kaler print. Mula2 print semua putih termasuk yang merah & hijau tu. Pastu tindih dengan kaler merah & hijau tu lak.

baju cetak group

cetak baju

baju group cetak

Yang ini 4 kaler print depan & 1 kaler belakang. Kalau camni mahal sikit sebab banyak kaler depan tapi customer sanggup bayar, saya ok je.

cetak baju group

Yang ni guna teknik halftone. Sebijik design dia macam yang asal. Siap ada tone kaler lagi kat design tu. Saya suka gak print design camni sebab nampak real.

baju sukan cetak

cetak jersi

Kalau korang nak nombor & nama guna font sendiri…kami amat alu2kan. Contoh macam customer ni yang pilih nombor sendiri untuk kami print. So, terpulang pada korang sendiri. Bagitahu je nak print stail apa. In Sha Allah, kami buatkan ye.

jersi cetak

baju cetak

Satu lagi contoh customer yang guna nombor biasa. Cantik kan? Font jenis Nike 90. Kalau korang nak, bagitahu cepat2 ye.

tshirt hoodie cetak

cetak baju hoodie

Yang ni print atas baju hoodie. Masa saya print ni baju ni belum siap lagi tapi excited nak tunjukkan baju hoodie ni kat korang.

Oklah….

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Macam2 jenis TShirt kami ada. Klik je kat katalog2 baju kat atas nun & pilih je baju pilihan anda sendiri ye.

Ok….jumpa lagi. Baaaiiiiii….

Yang Disini,

Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

P/S : Sape2 nak jadi ejen kami, klik button dibawah ni ye. Anda akan mula menjadi sebahagian keluarga kami & start buat duit dengan bisnes TShirt anda nanti….

Iklan Ejen TShirt

Tempah TShirt Hari Keluarga, Reunion & Baju Rewang untuk raya ini…..

Salam Ramadhan

Hai & Salam cetak baju pada semua,

Sebelum tu kami di http://www.mohcetakbaju.com ingin mengucapkan Salam Ramadhan Al Mubarak kepada semua ex pelanggan, pelanggan & bakal pelanggan kepada semua yang beragama Islam.

Semoga Ramadhan tahun ini memberikan sejuta harapan & rahmat yang berlipat kaliganda kepada anda semua.

Banner TShirt

Pada kebiasannya, bulan Ramadhan ni tempahan sedikit slow tapi akan naik balik secara mendadak selepas raya nanti. Ini kerana mungkin ramai pelanggan yang simpan duit untuk beli baju raya kot.

Tapi kadang2 tak menang tangan jugak time bulan puasa ni. Macam tahun lepas, Alhamdulillah…tak disangka2 kitaorang dapat order dari Labuan, Sabah untuk baju Family Day sebanyak 1,000 helai. Itupun untuk Family Day time raya tahun tu. Memang tak disangka2 betul. So, ada le sikit kerja kitaorang puasa tahun lepas.

Tahun ni pun Alhamdulillah, ada beberapa ratus helai yang baru masuk untuk disiapkan dalam bulan puasa ni.

So, pada korang yang dah bercadang2 nak buat baju family day korang, apakata tempah segera sebelum kami angkat tangan surrender tak sanggup buat. Kalau dah hujung2 nak raya baru nak order, memang kami tak sanggup.

Tahun lepas pun camtu jugak. Ada satu customer tu push kami mintak siapkan baju family day diaorang. Time tu ada beberapa hari lagi nak raya.

Saya terpaksa tolak sebab kalau saya terima, mungkin raya pertama saya tak dapat beraya sebab kena siapkan baju tu.

So…kalau bercadang nak buat TShirt Family Day, Reunion atau TShirt Rewang untuk raya ni….tolong order awal ye. Kalau tak, melepas korang nanti.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Satu lagi…bagi yang berhajat nak cari duit raya ni, apakata korang daftar jadi ejen TShirt kitaorang. Pastu kalau family atau grup korang nak order TShirt, deal ngan saya untuk dapatkan harga. Pastu, ambik le untung sikit atas baju tu. So, dapat le korang buat duit raya nanti.

Iklan Ejen TShirt

Ok..kalau tak ada idea nak buat design, kami ada caranya.

Iklan Design TShirt

Mudah je…korang godek2 le dalam website tu & cuba buat ikut idea korang sendiri.

Lagi mudah kalau buat sendiri sebenarnya. Kalau orang lain buatkan takut tak puashati lak nanti.

Tapi kalau nak buat design baju rewang, cer klik button bawah ni & anda akan dapat banyak pilihan untuk design baju rewang tu.

Banner Baju Rewang 3

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

So..apa tunggu lagi. Jangan terlepas peluang untuk dapatkan TShirt grup anda sekarang sebelum terlambat ye.

Pasti akan menjadi kenangan terindah buat korang semua nanti. Percayalah!

Oklah….cam biasa. Hari ni nak jugak kongsi ngan korang design atau tempahan yang kitaorang siapkan baru2 ni.

tshirt doodle

doodle tshirt

Yang ini guna design Doodle. Saya pernah promote design doodle pada artikel yang lepas. Klik SINI untuk tengok macam2 lagi design doodle kalau korang berminat nak buat ye. Macam2 jenis Doodle ada.

tshirt star wars

star wars tshirt

Design ni pun cantik. Guna 3 kaler pada asalnya….mrah, putih & hitam tapi nak jimat & murah sikit, yang hitam tu guna background baju.

Memang cantik. Baju jenis microfiber.

 

tshirt kelas

hoodie kelas

Yang ni guna baju hoodie TShirt seperti bawah ni. Sesuai bagi sape2 yang nak baju hoodie tapi bajet dia murah je.

Hoodie Raglan Matahari copy

 

tshirt kelas

baju kelas

Ni baju untuk grup Permata Pintar ni. Kombinasi warna memang cantik. Baju kaler royal & print hitam putih. Memang menyerlah.

Depan lupa nak upload. Ada design belakang je.

tshirt group

baju kelas

tshirt kelas

Yang ini 3 kaler printing belakang. Design belakang tu saya kena upah designer saya untuk designkan balik. Kalau tak, jenuh jugak nak lukis balik tu.

Korang pun jangan risau kalau ada design yang agak komplikated(tapi bukan semua boleh cetak sebenarnya)…saya boleh upah designer saya untuk lukiskan balik design tu supaya senang nak print nanti.

baju kelas

tshirt kelas

Design ni diaorang ambik dari website www.cetaktee.com kami. Website ni khas untuk design tshirt kelas je. Korang yang nak order TShirt kelas, boleh order jugak.

tshirt pasti

tshirt kelas

Yang ni guna design halftone 2 kaler. Mula2 print putih, pastu print hitam. Baju geng PASTI ni. Buat rombongan sekolah ke KL.

Oklah…setakat ni dulu buat hari ni. Kami sentiasa menunggu & melayan semua pertanyaan anda nanti.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Klik juga pada katalog2 baju kat atas nun untuk pilih apa sahaja TShirt pilihan korang ye!

Jumpa lagi…baaaaaiiiiii…..

Selamat Berpuasa pada semua muslimin muslimat seluruh dunia.

Ikhlas Dari :

Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

EJEN TSHIRT DI www.mohcetakbaju.com DIBUKA SEKARANG!

Baju Ainix Resources

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Alhamdulillah, hari ini satu lagi sejarah baru di http://www.mohcetakbaju.com tercatat.

Setelah 6 tahun dalam industri cetak TShirt, hari ini SECARA RASMINYA kami membuka peluang kepada anda untuk menjadi sebahagian daripada keluarga kami di Ainix Resources.

Sebelum ini, saya ada menghantar emel bertanyakan tentang samada OK ke tak saya buka peluang sebagai ejen sebab saya nak tengok sambutan dahulu.

Tapi tak disangka2…bertalu2 emel masuk menunjukkan ramai yang excited & serius nak jadi ejen TShirt ni.

So, hari ini…julung2 kalinya, saya membuka peluang kepada anda untuk menjadi ejen TShirt syarikat kami & mendapat pelbagai kelebihan yang orang lain tak dapat.

Iklan Ejen TShirt

Jadilah sebahagian daripada keluarga cetak TShirt kami & anda akan dapat pelbagai kelebihan yang orang lain tak dapat.

Anda juga akan mula belajar bagaimana untuk menjadi seorang peniaga TShirt yang aktif jika anda benar2 serius untuk berjaya.

APA KATA PELANGGAN SAYA YANG BETUL2 DAH BUAT DUIT DENGAN BISNES TSHIRT NI?

Ayat yang saya masukkan kat sini adalah ayat asal yang dijawab oleh customer ini.

Beliau baru je start order baju dengan kami tapi dah start buat duit dah. Cer baca apakata beliau.

  1. SOALAN 1 – Berapa lama Izan kenal kami di http://www.mohcetakbaju.com  dan bila & dimana Izan kenal dengan kami?

*izan bermula dimana team tmpat kje izan nk buat event.Dari situ izan mula mencari di laman web.terlalu byk,ada yg direct p kedai trus.dan akhir skali izan direct masuk wbsite

http://www.mohcetakbaju.com.Dgn masa yg singkat,izan direct wattsup no yg tertera dlm website ni.yg bestnya owner,fast respond setiap soalan dr izan.pd mulanya, byk jgk yg thinking negatif.ya la kan,xpernah order,lgpun kita x tau quality cmna.tp Alhamdulillah,abg nik n team dpt memenuhi citarasa izan dlm tempoh yg singkat.x silap dari tarikh order dgn event tu x smpai 2mggu…a

  1. SOALAN 2 – Bila Izan mula berjinak-jinak dengan bisnes TShirt ini?

*Sebulan selepas event tu izan dapat permintaan.Ramai yg berminat dan teringin nk buat jgak bju dgn design sendiri.

  1. SOALAN 3 – Berapa helai Izan sudah tempah dengan kami & berapa RM keuntungan bersih yang Izan dapat setakat ini?

*Total keseluruhan tak silap 538helai (135+91+95+60+127+30)

*Untung izan akan tolak dari harga sebenar,izan cuma amik rm5-6 sehelai.Rasa dah cecah 2k lebih..

  1. SOALAN 4 – Apa pendapat Izan tentang servis, produk & bantuan dari kami di http://www.mohcetakbaju.com ?

*Memang terbaik.Yang bestnya mohcetak ni boleh dibawa berbincang dan x kedekut memberi cadangan.means dari segi quality kain.Kira nak jenis cmna,tebal mana semua ada disini..

  1. SOALAN 5 – Apa pendapat Izan secara jujur tentang bisnes TShirt ini?

*Sebenarnya izan bukanla dari golongan org yang senang.Tp bila bermulanya dgn bisness ni Alhamdulillah rezki izan bertambah.Memang kita boleh buat duit dgn bisness t-shirt ni.Percayala…siap blh settle hutang2 kecil..

  1. SOALAN 6 – Apa nasihat Izan kepada pelanggan-pelanggan diluar sana yang nak tempah dengan http://www.mohcetakbaju.com ?

*Xperlu ragu..mmg mudah sgt.lg mudah dgn link dimana kita boleh direct buat design sndri.

Quality mmg dijamin..Puas Hati Sangat2!!!tempahla..

  1. SOALAN 7 – Apa nasihat Izan kepada siapa-siapa yang nak jadi ejen TShirt http://www.mohcetakbaju.com ?

*Yang penting kita  kena rajin dan bersungguh-sungguh.Cam izan pun sekarang dah ada customer tetap.janji kita buat yg terbaik bg memenuhi permintaan.Tp bkn yg melampau la kan.

  1. SOALAN 8 – Apa antara cabaran & halangan yang Izan tempuh masa nak start & tempah TShirt tu sebelum ini?

*halangan tu mmg mcm2.ada yg order x bayar,ada yg order size lain bila dapat bju nk size lain.biasala customer izan byk foreigner worker.Tapi skrg dah consisten…

9. SOALAN 9 – Apa rancangan / plan Izan untuk masa akan dating dengan bisnes TShirt ini?

*Izan akan terus membuat tempahan dan akan trus mncari pelanggan serta berharap dpt memenuhi citarasa yg dicari.

  1. SOALAN 10 – Bagi sedikit TIPS kepada kami bagaimana Izan dapat mula tempah dengan kuantiti yang banyak beberapa kali sebelum ini & TIPS lain yang berguna untuk kita buat.

*Yang penting harga bg setiap design dan quality yg diberi mestila berbaloi..

Itu sahaja soalan-soalan dari saya, Izan.

Mohon jasa baik Izan untuk jawab semua soalan ini dengan jujur.

Jika anda ingin menjadi seperti Izan, mulakanlah langkah anda.

Untuk pengetahuan anda, bukan Izan sorang je yang repeat order dengan kami, ramai lagi yang repeat order tapi Izan antara yang konsisten order dengan kami dalam masa terdekat ni.

So, apa tunggu lagi……..

Jika anda tidak mahu menjadi ejen kami tapi still nak order TShirt kami, terpulang pada anda.

Banner TShirt

Saya menunggu jawapan anda semua & buatlah keputusan bijak anda.

Ok…hari ni saya nak kongsi gambar2 TShirt yang kami print baru2 ni ye.

DSCN3358 DSCN3360 DSCN3364 DSCN3391 DSCN3392 DSCN3429 DSCN3432 DSCN3433 DSCN3357 DSCN3356 DSCN3347

Ini antara gambar2 baju yang sempat saya upload hari ini.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Pilih baju2 pilihan anda di katalog2 diatas.

Ok…jumpa lagi di artikel akan datang. Jika anda ingin menjadi ejen kami, sila ambil tindakan segera sebelum kami menarik balik tawaran tersebut.

Baaiiiii……..

Ikhlas Daripada :

Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

Masih mencari2 tempat nak buat TShirt Kelas atau apa sahaja TShirt korang ke?

Banner TShirt

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Alhamdulillah….sehingga kini kami mendapat sambutan yang terlajak laris dari semua pencinta, pelanggan & bakal pelanggan cetak baju dari seluruh Malaysia.

Pada saat saya menulis blog ni, kami sedang menyiapkan beberapa ratus order yang masuk non-stop sehingga kini.

Syukur sangat2 & terima kasih sangat2 sebab anda lah antara penyokong bisnes kami berkembang pesat sehingga kini.

Bagi membalas jasa anda serta membantu anda untuk sama2 berjaya dengan bisnes TShirt ni, kami akan buka untuk proses pengambilan EJEN dalam beberapa minggu ini.

Kertas kerja serta dokumen sedang disiapkan sebab nak bagi anda betul2 dapat buat duit dengan bisnes cetak baju ni nanti.

Sementara tu, pada sape2 yang sedang mencari tempat nak order baju bercetak atau tengah cari lubang2 duit untuk duit sampingan korang, apakata korang deal ngan kitaorang.

Buat masa ni, korang cuba promote dulu apa sahaja TShirt yang korang rasa sesuai untuk korang promote & tanya detail tentang order tu, pastu dapatkan harga dari saya.

Kalau saya bagi RM20, korang boleh letak harga dalam RM25 ke atas untuk dapat untung atas sehelai baju tu. Senang je.

Buat bisnes ni konfem susah kalau korang fikir susah. Cer fikir senang. Senang le jadinya nanti.

Korang rasa nak order baju kelas ke & rasa nak buat design lain dari yang lain?

Cer baca ni…….

Header mohcetakbaju 2

Kalau korang rasa boring dengan design sedia ada, korang boleh buat design sendiri. Ikut suka hati korang.

Klik link bawah ni & korang pilih le nak design camane korang nak.

KLIK SINI SEKARANG

Macam yang saya bagitahu sebelum ni. Kitaorang juga ada supply macam2 jenis baju.

Paling glamer….baju Raglan. Tapi itu terpulang pada bajet korang jugak……

Raglan Kod 1028 Charcoal Copy

Raglan Enzo 2 copy Raglan Enzo 1 copy

Ni baju Raglan Enzo

Ada jugak brand lain….

Hoodie Raglan Matahari copy Baju Raglan matahari

Ni brand Matahari

Baju Gildan Roundneck Raglan SS Baju Gildan Raglan Lengan 3 Suku

Ni brand Gildan

tshirt kelas raglan Baju Raglan senior 3 Baju Raglan senior 1 tshirt raglan cetak Baju Raglan 1 tshirt I AM Raglan tshirt raglan I AM

Ni antara contoh baju Raglan yang kami buat sebelum ni. Tapi bukan baju2 camni je. Macam2 katalog kami ada. Pilih je mana yang korang nak ye.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

So…tunggu apa lagi? Baik order sekarang. Tahun depan dah masuk tahun lain dah. Sejarah tak boleh ulang dah kecuali korang buat baju reunion. Tengah ada geng ramai2 ni baik buat cepat. Kalau tak menyesal seumur hidup…tauuuu!

Oklah…hari ni saya nak kongsi gambar2 baju yang saya dah siapkan sebelum ni ye.

DSCN3431 DSCN3430 DSCN3414 DSCN3404 DSCN3394 DSCN3389 DSCN3388 DSCN3385 DSCN3381 DSCN3348 Baju Jawi Baju Jawi 2

Banyak lagi baju nak tunjuk sebenarnya tapi takut tak muat lak page ni..

Ada jugak gambar testimosi nak tunjuk satu.

Baju Zoo

Siti Norsarifah

Seronok betul budak2 ni dapat baju…bersungguh2 diaorang nyanyi. Terima kasih pada cikgu yang order baju tu.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Oklah…sampai jumpa lagi di lain cerita ye…baiiiiii…
Yang sentiasa bersama anda,

Abg Nik & Kak Salina

Jual TShirt cetak design sendiri bukan macam jual barang dah siap….

Makluman page mohcetakbaju

 

Hai & Salam cetak baju semua,

Lama tak berjumpa dalam blog ni kan. Maaf pada semua. Kebelakangan ni sibuk sangat2 sebab baru ambik staf 2 orang untuk bantu kitaorang kembangkan lagi bisnes cetak baju ni.

Lepas2 ni pun saya & the team akan lebih sibuk sikit sebab saya sedang usahakan satu website baru untuk mudahkan customer buat design sendiri atas baju tu.

Sebelum ni saya tumpang website Customink.com(website orang putih) untuk customer saya buat design tu sendiri tapi lepas ni bila website tu siap, korang akan lebih mudah buat design sendiri dengan design lebih berbentuk Ke “Malaysia” an nanti.

Nanti saya akan masukkan design Doodle, awek muslimah, kartun yang lebih sopan dll.

So, nantikan website baru saya tu nanti ye. Mau dalam sebulan dua jugak siap kot.

Sementara tu korang godek2 le blog ni dulu untuk korang tengok apa yang kitaorang offer kat korang ye.

Berbalik pada tajuk atas tu…..

Pada korang yang masih blur atau ingat jual baju bercetak sendiri ni mudah je macam jual barang dah siap, korang kena tukar cara pemikiran tu ye.

Bukan apa…nak bagitau, jual baju TShirt bercetak sendiri ni bukannya semudah yang disangka.

Masih ramai yang order baju, esok lusa nak dah baju tu. Kalau camni, boleh buat tapi dengan syarat :

  1.  TShirt memang dah ada ready stok. Ambik je yang ready stok. Tinggal nak print je.
  2. Tak ada order lain masuk.
  3. Pekerja ramai. Boleh print bila2 masa.
  4. Customer dekat dengan orang yang cetak baju tu

Kalau ada benda2 ni, In Sha Allah dapat cepat.

Tapi saya rasa agak susah nak siap cepat kalau :

  1. Customer bukan boleh dapat terus baju tu. Nak kena deal pasal berapa lai nak order, design nak print & nak dapat harga lagi.
  2. TShirt tak ready stok. Order baru boleh start print.
  3. Order lain menimbun2. Maknanya kena ikut giliran. Tak aci le order kemudian, dapat cepat.
  4. Pekerja tak ramai. Terpaksa bayar OT lebih kalau nak cepat.
  5. Customer nun jauh di penghujung Malaysia atau di ceruk kampung. Kena pikir pasal nak order baju, nak print & nak pos lagi. Courier pun bukan kita boleh kawal.

Tu antara sebab2 kenapa TShirt2 ni biasanya tak dapat cepat. Bukan macam baju yang dah siap cetak. Baju camtu tunggu nak beli je. Memang dah siap print. So, cepat sikit boleh jual.

Bagi korang yang buat bisnes TShirt atau jadi orang tengah, korang kena educate customer korang. Bagitau yang TShirt tu memang tak dapat sesegera yang diaorang nak sebab ianya akan ambik banyak step untuk siapkan sehelai baju.

Bagi printer kecil-kecilan mungkin diaorang dapat siap cepat sikit berbanding printer yang agak besar scale dia sebab printer kecil-kecilan mungkin tak banyak order yang menunggu. So, mungkin boleh dapat cepat. Kalau yang ada printer yang dah established, masa untuk siapkan sehelai baju sangat kritikal untuk disiapkan.

Bagi customer betul2 faham supaya akan datang diaorang tak senang2 je nak order hari ni & esok dah nak dah. Educate diaorang tentang step2 untuk selai baju siap supaya akan datang diaorang akan order lebih awal supaya sempat siap nanti.

So..harap2 korang faham le ye camane bisnes cetak baju ni sebenarnya ye.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Oklah…cam biasa. Apa cerita hari ni?

tshirt fishing

tshirt memancing

tshirt mancing

tshirt memancing

Ni Tshirt geng2 mancing. Banyak jugak saya dapat order baju camni. Kebanyakannya lelaki yang ramai order. Jarang orang pompuan order baju mancing ni…hehehhehe.

Kalau ada memang suspek sungguh saya kat pompuan. Susah nak cari orang pompuan minat mancing ni….  :)

hoodie print

cetak hoodie

Cer tengok baju ni. Bukan orang Malaysia je yang order baju ni. Student kat Yarmouk, Jordan pun ada order ngan kitaorang. Ni guna baju hoodie brand Gildan ni. Diaorang courier naik kapal.

Murah sikit. Sape2 student Malaysia yang duduk oversea, kalau korang nak order TShirt ngan kitaorang bagitau ye. Baju muslimah yang tak ada kat oversea pun banyak…

tshirt group

tshirt syarikat

Design ni agak biasa sebab 2 kaler printing je tapi cantik & naik kaler dia. Kontra kaler oren & putih depan belakang. Memang cantik.

tshirt group

tshirt print gold

Baju ni print kaler Gold. Gold ni mahal sikit dari print kaler biasa sebab kena guna special dye. Tapi korang nak buat, boleh je. Terpulang pada korang & bajet korang jugak….

tshirt felcra

Yang ni baju Felcra kat tempat kitaorang. Diaorang buat main bowling sblm ni. Tempat nak print tu saya kena tindih papan kecik sebab kalau tak tindih, takut masa print nanti bahagian butang tu halang blok printing. Takut jadi tak cantik nanti. Bila papan tu naik sikit dari bahagian butang, bila print lebih cantik & licin nanti.

tshirt doodle

Yang ni sempat ambik gambar belakang je. Customer guna nombor Doodle untuk print nombor tu. Korang kalau nak buat jugak, bagitau ye.

baju family day

tshirt family day

Testimoni Auni Najwa

Baju family day ni print 2 kaler. Hitam putih. Design asal tu saya trace terus dalam Ai. So, tak payah nak edit balik. Agak puashati sebab memang cantik bila dicetak.

Tengok..betapa seronoknya diaorang dapat pakai baju tu beramai2…memang bangga oooo….

tshirt group

Yang ni biasa je. 2 kaler print. So, agak sempoi. Cepat jugak siap.

tshirt memancing

Ni satu lagi baju memancing. Yang ni ada 4 kaler print ni. Cantik jugak. Guna baju Raglan Enzo. Boleh klik kat page2 katalog baju kat atas nun untuk pilih baju korang ye.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Oklah…actually ada banyak lagi gambar yang belum di upload. Nanti akan datang saya masukkan lagi ye.

Sampai jumpa lagi lain kali ye….

Baaaaiiiiiiii……

Daripada :

Abg Nik & Kak Salina

Jom start buat duit dengan bisnes TShirt tanpa perlu pening nak cetak baju…..

 

TShirt ainix mohcetakbaju

Hai & Salam cetak baju semua,

Apa khabar, semua? Harap2 semua sentiasa ceria selalu walaupun cuaca agak panas sekarang ni. Berpeluh2 kalau tengah printing sekarang ni. 1 hari 3,4 kali kena mandi, baru le sejuk sikit badan.

Alhamdulillah….sekarang ni bila dah buat full time, masa tu lebih banyak untuk diri sendiri & mampu ambil order yang lebih besar.

Kalau masa kerja dulu, stress betul sebab nak siapkan kerja pejabat lagi & nak settle pasal bisnes lagi. Tapi sekarang ni, syukur sangat2. Nak pegi mana2 pun orang tak marah & nak buat apa pun, free je. Memang sangat2 bersyukur. Doa2kanlah bisnes kami berjaya dengan lebih hebat lagi ye.

Banner TShirt

 

Oklah…..mulai Tahun 2010, kitaorang dah start buat bisnes printing baju ni tapi untuk pengetahuan korang, bukan saya sorang je yang dapat buat duit dengan bisnes ni tapi saya dah bantu raaaaaamai bisnesman2 & bisneswoman diluar sana untuk sama2 buat duit dalam bisnes TShirt ni.

Kebanyakan besar mereka yang order dengan saya, mereka akan jual balik & senang2 je dapat duit atas angin.

Contohnya ; ada customer order baju ngan saya harga RM20 & kuantiti 100 helai, katakan dia jual balik dalam RM25. So, saje2 je dia dapat untung RM500 tanpa pening kepala nak cetak baju tu.

Pada saya, orang yang nak berjaya jangan fikir nak untung besar & nak untung sekejap je.

Pikirlah pasal periuk nasi korang. Kalau jadi periuk nasi, asalkan order tu masih untung & tak bebankan pelanggan, terus jelah buat bisnes tu.

Jangan hangat2 taik ayam. Baru start jadi ejen & ambik order, pastu dah give up & senyap je. Camane nak buat banyak duit camtu.

Ok..saya kongsi sikit camane nak bagi orang senang & cepat order dengan kita walaupun ada beribu2 orang jual baju dalam internet ni :

  1. FOKUSKAN JENIS BAJU – Jangan jual macam2 jenis baju dalam satu tempat terutamanya Facebook,  website atau offline. Kalau kita jual semua jenis baju, nanti jadi macam kedai pasaraya atau kedai runcit. Macam2 nak jual.

Pilih baju yang lain dari yang lain & jarang offer. Pastu kecikkan fokus. Contohnya ; Baju Jersi Muslimah. Jual baju jenis             tu je. Konfem korang lebih berjaya dari jual macam2 jenis baju muslimah. Orang akan nampak kita lebih pakar.

2.    TUNJUKKAN YANG ANDA WUJUD – Sesetengah orang tak buat marketing apa pun. Tunggu je orang order. Camane orang nak tahu yang kita ni wujud kalau kita tak bagitahu orang.

Sekurang2nya buat le flyers ke, banner ke, bunting ke, FB Ads ke, Google Adwords ke, atau apa sahaja jenis iklan yang tunjukkan yang korang wujud. Kalau just tunggu je…sampai mati pun bisnes takkan maju.

3.    JUAL DENGAN HARGA BERPATUTAN – Nak letak harga untuk baju printing ni memang kritikal sebab kalau pelanggan order sikit mesti harga mahal dari harga kalau jual banyak. Jual baju bercetak bukan jual barang dah siap. Kita kena order baju, cetak & siap pos(kalau pos). Akan ada  banyak kerja. So, harga mesti berpatutan sebab nanti fight dengan orang lain.

4.  JAWAB PERTANYAAN CUSTOMER DENGAN CEPAT – Customer zaman sekarang nak cepat je. Kalau sape2 yang jual baju guna Facebook atau internet, anda kena jawab cepat. Kalau tak diaorang sekali tekan je & dah pegi ke website lain dah.

5.  KALAU SIBUK, AMBIL UNTUNG ATAS ANGIN JE – Bagi sesetengah orang, dia tak suka buat kerja berat2 macam cetak baju dll. Ada sesetengah orang, dia sibuk dengan rutin harian, tak sempat pun nak cetak. So, camane nak buat tu…

Apalagi sub tempahan baju tu kat orang yang dah memang mencetak baju macam kami & ambil untung atas angin je. Ramai dah yang buat duit sejak dulu lagi dengan kami. Hanya dengan mengambil order, letakkan harga, tunggu kami siapkan baju & pos. Tahu2 dapat untung je.

So, cara2 camni akan jadikan TShirt yang korang jual cepat orang order & tak payah pening2 nak cetak.

Masalahnya…bila anda tak buat apa2 langsung untuk jadikan bisnes TShirt korang berjaya.

Carilah ilmu, banyak2 baca buku, jadilah lain dari yang lain & usaha kuat2 + jangan give up.

Ingat tu…..tapi kalau korang dah memang jenis macam tu, saya tak boleh buat apa. Yang penting…DIRI SENDIR!

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Oklah…..cam biasa, hari ni saya kongsi le sikit tempahan baju yang kitaorang buat sebelum ni ye…

tshirt konvoi

Ni baju konvoi ni tapi sempat ambik gambar belakang je. Lupa nak ambik gambar depan. Gambar belakang je. 2 kaler print. Guna baju cotton brand 4square. Puashati jugak.

baju bekwoh

baju rewang

Baju crew bekwoh. Simple & sempoi. Banyak baju camni customer yang order. Kalau dekat2 nak cuti sekolah, memang banyak betul kitaorang dapat order baju ni.

baju kelas

Yang ni baju group bola. 2 kaler print atas baju jersi brand Change. Design ni diaorang buat dalam Microsoft Word je. Cuma design tu nanti kitaorang kena adjust balik supaya senang nak print. Cuma nanti kena bagitahu customer supaya prepare font2 yang nak print tu. Nanti cepat sikit boleh print. Kalau tak, terkial2 nak cari font tu.

t shirt I loveKalau sape2 nak buat baju I love camni, bagitau ye. Tak payah nak pegi jauh2 beli baju tu. Order je ngan kitaorang.  Tapi mesti 5 lai ke atas ye.

baju kelas Yang ni baju homeroom untuk student MRSM. Banyak jugak student MRSM buat baju homeroom ngan kitaorang.

Yang ni ada print belakang lagi ni. Tapi lupa nak upload gambar belakang.

Baju sukan

Ni lak baju untuk kakak2 sado ni…hehehe. Cantik design dia. Memang feminin. Sweet….

Oklah korang. Sampai ni saje dulu buat kali ni. Cam biasa….

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Jangan malu & jangan segan ye. Kitaorang buat duit, korang join le sekali. Sama2 untung nanti, In Sha Allah.

Oklah…jumpa lagi ye. Baiii….bai….baiiii….

Yang sentiasa ingin membantu,

Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

Logo 4Square

Logo ENZO

oren sport

Muka depan Gildan 2015

Banner Arorasport 2

Logo Change

Baju kelas gambar kartun doodle……nak tak?

Hai & Salam cetak baju semua,

Berjumpa lagi kita di www.mohcetakbaju.com. Pada korang yang tak putus2 melawat blog kitaorang & order tshirt untuk aktiviti korang, terima kasih banyak2 di ucapkan. Kalau tak ada orang2 yang sokong bisnes kitaorang macam korang, tak tahu lah bisnes kitaorang ni bertahan ke tak.

Oklah…..pada yang tengah mencari design2 tshirt & nak design tshirt korang lain dari yang lain, apakata korang cuba lak gambar kartun doodle cam bawah ni.

Group Doodle NOMBOR Group Doodle 3 Group Doodle 2 Group Doodle 1

KLIK PADA GAMBAR UNTUK LIHAT DOODLE LEBIH JELAS!

Ni antara gambar doodle yang korang boleh letak atas baju korang. Pilih design mana yang nak, baju jenis apa & berapa lain nak order. Pastu nak letak apalagi atas baju tu, nanti saya bagi harga kat korang nanti.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Bagi yang sedang mencari baju nak print, ada macam2 jenis baju yang korang boleh pilih. Dari yang paling murah hinggalah yang agak mahal.

Kat bahagian atas nun ada macam2 jenis baju…ada Katalog 4square, Oren Sport, Enzo, Gildan, Change, Matahari & Arorasport.

Semua cantik2 belaka ikut citarasa korang.

Antara yang kitaorang ada jual ialah :

Hoodie & Varsity

Hoodie & Varsity jaket brand Arorasport

Hoodie Raglan Matahari copy

Hoodie brand Matahari

Baju Raglan matahari

Raglan Lengan 3 suku brand Matahari

Raglan Enzo 2 copy Raglan Enzo 1 copy Raglan Kod 1028 Charcoal Copy

Raglan Lengan Pendek & Panjang Brand Enzo

Baju Gildan Roundneck 76600

Ringer TShirt Brand Gildan

Dan macam2 lagi jenis baju yang kami offer kat korang. Tak payah pening2 nak cari baju dah. Semua ada kat sini. Nak & tak nak je.

Oklah….

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Seperti biasa…kita lihat, apa baju2 yang kitaorang buat & print baru2 ni. Untuk korang lihat bukti sebenar cetakan baju kitaorang….

tshirt sukan badminton

tshirt badminton

Ini design baju group badminton yang sempat saya upload. Design diaorang buat dalam customink.com je. Memang cantik & mudah nak print sebab 2 kaler je.

tshirt kelas

tshirt kelas

Ini tshirt kelas dari Sarawak. Walaupun pada asalnya design dia tak jelas & pecah bila dibesarkan tapi bila saya upah designer saya untuk lukiskan balik design tu, so gambar dia nampak lebih jelas & bila print nampak lebih sharp. Baju jenis microfiber & juga agak mudah nak print.

cetak baju hari keluarga

baju family day

baju hari keluarga

Sori…gambar nampak jari kaki. Almaklumlah…cameraman amatur. Janji ambik gambar je….hehehehe.

Yang ni 3kaler depan & 1 kaler belakang. Yang ni pun diaorang buat dalam customink.com jugak ni. Depan tu walaupun 3 kaler, agak mudah nak print sebab dia solid kaler. Kalau ada tone kaler tu yang susah sikit nak print.

baju sukan bola

baju bola

Yang ini depan stiker & belakang print. Kalau guna stiker, mahal sikit sebab kertas stiker tu mahal.

Belakang print. Tapi 5 lai je brader ni buat. Tapi memang cantik.

tshirt memancing

tshirt fishing

Yang ini baju mancing print atas baju Raglan body kelabu lengan hitam.

Memang puashati print yang ini walaupun 3 kaler sebab cantik. Kalau puashati memang seronok printing.

Oklah setakat ni dululah ye. Lain kali kita sembang lagi.

Korang jangan lupa ye.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Kalau nak order design kartun doodle, bagitau kitaorang nanti untuk kitaorang bagi harga nanti ye!

So, jumpa lagi….baiiii…..

Yang sentiasa disini bersama anda,

Abg Nik & Kak Salina
0192254028/0193643692
adminkomisen@gmail.com
www.cetaktee.com
www.mohcetakbajuiam.com
www.ainixtshirt.myshopify.com

Alhamdulillah….ramai yang puashati dengan servis kami!

TShirt ainix mohcetakbaju

Hai & Salam cetak baju semua,

Apa khabar semua? Korang masih mencari2 tempat nak cetak baju ke?

Apakata korang stop kejap kat blog saya ni & cuba survey kat sini dulu apa yang korang boleh dapat disini.

Sambil2 tu cuba baca testimoni2 pelanggan2 kitaorang sebelum ni. Bukan apa….just nak bagi konfiden sikit yang kitaorang ni memang serius buat bisnes TShirt ni.

Alhamdulillah hampir 99% puashati dengan servis & kualiti baju yang kitaorang ada semenjak Tahun 2010 lagi.

Cer baca ni…..

Arif SMK Mahsuri

Arif SMK Mahsuri 2

Mula2 customer bagi gambar baju camni. Pastu saya adjust2 skit design dia cantik sikit. Baju ni custom made ni. Jahit lain. Saya terima custom made dalam 60 lai ke atas. So, dia order 60 lai…saya terimalah order dia.

Dipendekkan cerita, siaplah baju dia macam bawah ni.

Arif SMK Mahsuri 3

Arif SMK Mahsuri 4

Tengok..baju tu ada brand kitaorang AINIX. Ni bukti lagi yang tunjukkan diaorang tengah sakan pakai baju tu beramai2…

Arif SMK Mahsuri 5

Tahu tak apa kata diaorang? Diaorang kata….

Nama: Amirul fikri
Alamat Emel: amirulfikri456@gmail.com
Komen/Teguran/Pesanan Untuk Kami: pertama kali order memang rasa risau, sebab dealer jauh dari tempat kami. tetapi bila dh siap, semua pelajar bagi respon yang baik utk baju ni, and servis dari mohcetakbaju ni memang cepat, tiada kecacatan atau kekurangan. we proud of you.

  • Ni ayat asal customer tanpa sebarang pindaan.

Ok..kalau nak tengok lagi apa kata pelanggan2 kitaorang, klik button bawah ni & buatlah keputusan bijak korang sendiri ye.

KLIK SINI SEKARANG

Oklah ye….actually ramai lagi yang bagi testimoni tu tapi tak sempat nak masukkan dalam blog ni.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

So, tak apa…kita tinggalkan dulu pasal testimoni tu.

Apa cerita baju2 yang kitaorang print sebelum ni?

tshirt kartun

tshirt kartun

Ni TShirt Avengers yang customer order sebelum ni. Kalau order setakat 2,3 puluh helai je, tak ada masalah copyright. Yang masalahnya kalau beratus ribu lai memang tak bolehlah sebab itu dah jadi bisnes besar-besaran tu.

Yang order design2 macam adidas, puma dll pun ada dengan saya. Kalau order sikit2 ni tak jadi masalah pun. Korang nak order jugak, bagitahu le nanti.

sulam topi

topi sulam

sulam topi

Selain daripada printing silkscreen biasa, kitaorang ada jugak servis sulam baju & topi. Ni antara topi2 yang kitaorang sulam baru2 ni.

Baru2 ni ada banyak jugak kitaorang sulam jaket & baju tshirt. So, kalau korang nak sulam pun boleh tapi nak bagitau…sulam ni harga dia fix skit sebab harga sulaman ikut stitches.

tshirt kelas

tshirt kelas

Yang ni printing biasa je sebab 1 kaler je. Design tu diaorang ambik dari page “Buat Design Sendiri” kat atas nun. So, sape2 pun boleh buat design tu.

tshirt group

tshirt bear

Cantik tak? Yang ni saya suka. Cantik design dia. Sambil2 tu ada jugak selit design ni untuk baju anak saya sekali. Nak buat jugak satu untuk abah dia tapi nampak macam tak cute lak pakai baju bear tu…hehehe.

tshirt jkr

tshirt jkr

Ni baju JKR ni. Design diaorang bagi & kitaorang terus print je. Simple je sebab 2 kaler. So, mudah sikit le.

tshirt family day

tshirt family day

Yang ni baju family day. Design pun ambik dari Customink.com. Simple & sempoi.

tshirt group

tshirt cetak

 

tshirt kelas

Ini 2 customer berlainan. Design pun customer sendiri saya bagi tapi kena edit balik sebab kalau guna design asal, bila dibesarkan dia jadi pecah.

So, nak selamat & cantik, saya kena edit balik supaya tepi design tu sharp & cantik bila print out.

tshirt I AM

tshirt I AM

Selain daripada TShirt biasa, kitaorang banyak juga terima tempahan baju I AM. Bukan setakat baju I AM biasa tapi macam2 jenis baju diaorang order. Tapi harga akan bergantung pada jenis baju yang diaorang pilih jugak. Nak pilih font sendiri pun boleh. Terpulang pada masing2.

tshirt I AM

Yang ini customer order campur2 design tapi setiap design 5 helai ke atas. Memang sempoi betul.

DSCN2940 DSCN2870 DSCN2863 DSCN2810

Ini antara tempahan2 yang sempat saya upload dalam blog hari ni. Ada banyak lagi dalam kamera tapi tak sempat nak tunjuk.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

So…pada sape2 rasa konfius & ragu2 dengan bisnes kitaorang, bacalah apakata pelanggan2 kitaorang sebelum ni.

Itu yang mampu kitaorang konfidenkan kan korang dengan bisnes cetak baju ni. Tapi keputusan bijak terletak pada korang sendiri ye.

So, jumpa lagi lain kali ye….baaiii…baiii…

KATA-KATA HIKMAH :

Jika kita bisnes & berniat hanya untuk dapatkan untung, hanya untung semata2 yang kita dapat.

Jika kita bisnes kerana Allah, ingin membantu & mendapatkan untung, kita bukan saje dapat untung tapi keberkatan berniaga & kepercayaan orang terhadap bisnes kita.

Yang Ikhlas,

Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

www.cetaktee.com
www.mohcetakbajuiam.com
www.ainixtshirt.myshopify.com – BAJU KAHWIN/REWANG

 

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 864 other followers

%d bloggers like this: