Blog Archives

Cetak TShirt Raglan & Sublimation readymade untuk apa sahaja aktiviti anda atas muka bumi ni….

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Pekabo semua? Kami doakan semua sihat selalu hendaknya.

Jumpa lagi kita dalam blog mohcetakbaju.com yang menceritakan macam2 cerita pasal cetak TShirt online anda.

Hari ni saya nak kongsi ngan korang pasal jenis2 TShirt yang korang boleh pilih untuk buat TShirt design sendiri anda walau dimana sahaja anda berada atas muka bumi ni.

 

Biasanya customer pilih baju plain biasa je.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Apakata kalau korang pilih baju jenis Raglan atau sublimation pulak untuk TShirt korang tahun ni.

Baju sublimation ni bukan yang custom made tapi yang jenis readymade punya.

TShirt sublimation readymade ni murah sikit dari sublimation custom made & cepat siap sebab baju dah siap jahit.

Cumanya…saya risau stok je. Mungkin ada yang tak cukup stok.

Ni antara TShirt2 Raglan yang kami ada & korang boleh pilih.

 

Ni namanya TShirt Raglan….body kaler lain & lengan kaler lain.

Kalau nak tengok lagi TShirt lain, klik kat button bawah ni ye.

 

Bawah ni antara contoh2 TShirt Raglan yang kitaorang pernah print sebelum ni.

Memang sesuai sangat untuk korang yang cari baju yang sedikit berkualiti & lain dari yang lain.

 

 

 

 

 

 

TShirt raglan ni ada 2 jenis….cotton & microfiber.

Pilih je mana satu yang korang nak.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Selain daripada TShirt jenis Raglan…kitaorang juga ada sediakan TShirt sublimation readymade yang korang boleh pilih.

Ni antara TShirt sublimation yang kitaorang ada.

 

Ni namanya TShirt sublimation.

Dah ada corak siap & pilih je mana yang berkenan.

Klik link bawah ni untuk pilih TShirt Sublimation yang kami ada.

 

Ni antara contoh2 baju sublimation yang saya pernah buat sebelum ni.

 

 

Ni antara TShirt2 raglan & sublimation yang saya boleh rekemen kat korang untuk buat apa sahaja aktiviti atas muka bumi ni.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ada apa2 nak tanya..wasap je ikut nombor kat atas ni ye.

Sampai jumpa lagi…

Abg Nik & Kak Salina

Jom start Tahun 2020 ni dengan Cetak TShirt Kelas & TShirt Batch anda!

 

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Selamat menyambut Tahun 2020 dari kami di http://www.mohcetakbaju.com.

Alhamdulillah…Tahun 2020 merupakan Tahun ke 10 kami menyediakan TShirt untuk apa sahaja aktiviti customer kami sejak Tahun 2010.

Syukur sangat2 kepada Allah kerana dengan izin-Nya kami dapat bertahan sehingga kini.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Ok…hari ni saya nak kongsi dengan semua antara TShirt2 yang biasa customer tempah di awal2 tahun ni.

Antaranya design TShirt kelas, TShirt batch, TShirt sukan sekolah dll.

Design2 TShirt ni memang biasa customer order di awal Januari setiap tahun sebab nanti boleh pakai lama sikit sampai hujung tahun.

Kalau tak percaya….cuba tengok gambar2 diaorang yang seronok pakai TShirt kelas ni sebelum2 ni….

Ni antara gambar2 customer yang seronok posing dengan design TShirt kelas sendiri.

Kalau nak dikumpulkan design TShirt kelas dari awal dulu (2010) hingga sekarang…ada macam2 stail design baju yang customer kitaorang buat.

 

Start dari print atas meja makan hinggalah meja printing biasa.

 

Ni antara design2 tshirt kelas dulu2 masa start buat bisnes dulu.

Cer tengok meja printing & cara nak keringkan design tu…kena tegakkan papan baju macam tu, baru boleh cepat kering.

Ni antara sebahagian daripada beberapa ratus ribu helai baju yang kami dah siapkan sebelum ni.

Pastu…Alhamdulillah..start 2014, papan meja dah lebih tersusun & cepat sikit nak print.

Kedai pun kami besarkan lagi supaya dapat siapkan banyak order sekali print macam bawah ni….

 

Ni juga antara sebahagian gambar TShirt kelas yang kami pernah buat sebelum ni dengan gunakan meja printing baru yang lebih tersusun.

Bagi yang rasa macam pening nak buat design TShirt Kelas ni….kami ada sediakan 2 pilihan untuk anda.

Design Readymade yang kami sendiri sediakan dan kami boleh terus print atas baju.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Anda juga boleh buat design sendiri ikut selera masing2.

  1.  KLIK SINI untuk pilih design TShirt Kelas yang kami sediakan atau klik gambar dibawah.

 

 

 

2.  KLIK SINI untuk buat design TShirt Kelas anda sendiri ikut citarasa anda sendiri…

 

Anda ada 2 pilihan iaitu pilih design TShirt kami atau buat design sendiri.

Bagitahu kami jika anda bersedia nak tempah TShirt dengan kami ye…

 

 


 

TSHIRT BARU BRAND ENZO

Tahun 2020 ni ada beberapa company supplier baju perkenalkan TShirt baru mereka.

Salah satunya brand Enzo.

Berikut adalah antara baju2 baru yang anda boleh tempah dengan kami….

Anda boleh pilih disini atau KLIK SINI untuk lihat banyak lagi TShirt brand Enzo yang ada.

Selain daripada baju Enzo, kami jugak ada brand2 lain yang anda boleh pilih….

oren sport

KATALOG OREN SPORT

 

KATALOG GILDAN

 

KATALOG ARORASPORT

 

KATALOG 4SQUARE

 

Ni antara katalog2 baju yang kami ada. Pilih je mana yang anda nak untuk pilihan TShirt Kelas & batch anda ye.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

 

Tahun 2020 ~ Tempah Cetak TShirt Sukan Sekolah, Rumah Sukan, TShirt Asrama, Tadika, Taska dll sekarang sebelum terlambat!

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Kawan2 semua….cuti sekolah dah start dah.

Time ni lah budak2 & cikgu cikgi paling seronok sebab dapat lah berehat selepas hampir setahun mengadap buku di sekolah.

Tapi buka balik sekolah Tahun 2020 ni….cikgu cikgi akan start balik rutin mengajar yang asal.

Selain mengajar…rutin tahunan yang tak pernah sekolah tinggal ialah program sukan sekolah dan program2 di asrama.

Aktiviti2 ni memang wajib wujud walau dimana sahaja dalam dunia ni kita berada.

Program sukan di sekolah & aktiviti2 lain kat sekolah selain belajar wajib ada supaya budak2 tak boring & dapat jadikan pelajar sekolah sebagai orang yang tahu macam2 benda…bukan akademik je.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

So…bagi cikgu cikgi yang ditugaskan untuk mencari TShirt rumah sukan, TShirt sekolah, TShirt asrama, TShirt Tadika, TShirt Taska. TShirt cikgu2 dll yang berkaitan sekolah…time ni lah antara time yang paling sesuai untuk cikgu cikgi tempah tshirt2 tu untuk aktiviti tahun depan.

Disini saya tunjukkan beberapa contoh TShirt untuk program sekolah yang kami buat sebelum2 ni.

Ada yang jauh nun di Sandakan kami pos & sekolah2 diceruk2 kampung pun berpeluang dapat pakai TShirt2 camni….

 

 

Ni antara contoh2 TShirt sekolah & tadika yang customer tempah sebelum ni.

Ada yang guna baju readymade & ada yang guna baju custom made.

So..terpulang pada masing2.

Tapi custom made ni lambat sikit dari readymade sebab kena jahit lain.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Bawah ni antara TShirt2 READYMADE yag kami ada yang biasa customer order untuk sekolah diaorang…

Baju ni dari budak sampai dewasa ada. Harga tu untuk sehelai tu…kalau order banyak2 boleh adjust lagi.

Yang ni semua baju lengan pendek & panjang start dari saiz budak sampai dewasa.

Ada jugak baju plain biasa & nanti tambah cetak je bagi yang nak harga bajet sikit.

Baju budak brand enzo

 

Ni baju brand 4square…saiz paling kecik untuk budak umur setahun.

 

 

Yang ni seluar untuk budak. Dari saiz 24-26 hinggalah 44-48.

Seluar ni kalau nak order kena cepat sebab selalu dapat sambutan panas dari customer dihujung2 tahun ni.

Ni antara contoh2 seluar yang kami print sebelum ni….

 

Ini pula contoh2 cetak baju sekolah yang lain untuk tatapan korang…

 

Ada macam2 jenis TShirt sukan sekolah untuk korang tempah.

Kalau saya masukkan semua gambar baju kat sini…penuh ruangan ni nanti.

Bosan lak kang…

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Time ni jugaklah bagi sape2 nak buat duit dengan bisnes TShirt, korang boleh jadi ejen kami kalau nak.

 

Ok…sampai jumpa lagi…baaaiiiiii……..

Abg Nik & Kak Salina

Jenama Gildan…antara jenama TShirt yang menjadi pilihan customer kami untuk cetak baju!

Assalam semua pelawat mohcetakbaju semua,

Saya doakan korang semua sentiasa sihat walafiat bersama keluarga tercinta masing2.

Korang masih lagi mencari TShirt2 untuk aktiviti grup korang ke?

Ada 1 bulan setengah lagi mulai hari ini, Tahun 2019 akan berlabuh.

Tahun 2020 pula akan muncul.

Sementara Tahun 2019 ni masih ada….apakata korang start pikir2kan untuk buat TShirt untuk dipakai dengan grup korang sebagai kenangan korang pada tahun ini.

Ok…hari ni saya nak kongsikan dengan korang tentang TShirt brand Gildan yang dah release katalog baru iaitu Katalog 2019/2020 <<Megah Buyer’s Guide 19-20.>>

Korang yang nak tengok contoh2 baju tu pun boleh KLIK KAT SINI.

Bila supplier TShirt release Katalog baru, kebiasaannya diaorang juga akan perkenalkan TShirt baru.

Samada diaorang tambah warna baju atau tambah design baju baru.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

KATALOG GILDAN VERSI 2019/2020

Contohnya macam bawah ni….

Ni antara baju2 baru yang Gildan perkenalkan dalam Katalog baru diaorang.

Gildan ni antara brand TShirt yang kitaorang deal dah lama dah.

Rasanya sebelum 2016 lagi kitaorang dah deal sebab ada 1 artikel yang ditulis oleh bos Gildan sendiri iaitu Justin dalam FB beliau sendiri masa dia datang melawat kedai kitaorang masa tu.

Ni antara cerita yang dia tulis dalam FB tu….

 

Ni antara apa yang diaorang kongsikan tentang kitaorang sebelum ni.

 

Ni masa ada exhibition TShirt2 kat KLCC baru2 ni…dari kiri Abg Nik, Kak Salina & Sharifah (Staf Gildan).

 

TShirt Gildan ni walaupun ada TShirt baru yang diperkenalkan tapi ada juga design baju yang sama dari dulu tapi ditambah warna je. Macam bawah ni….

Macam kod 76000 atas ni..kalau dulu, pilihan warna dia tak sebanyak ini tapi sekarang dah ada 36 pilihan warna.

Bayangkanlah berapa banyaknya stok yang diaorang ada dalam gudang diaorang tu.

Ni baru 1 kod.

Kalau nak yang murah sikit ada yang kod 63000 ni tapi still banyak juga pilihan. Ini pun ada 21 pilihan warna.

Banyak kan?

Ni antara TShirt Muslimah baru yang diperkenalkan.

TShirt Muslimah plain & guna kain jersi atau microfiber.

Selain dari TShirt biasa….Gildan juga terkenal dengan TShirt Hoodie atau sweatshirt.

Hoodie Gildan ni antara hoodie yang berkualiti tinggi.

Tu yang harga dia mahal sikit tu.

KLIK SINI kalau nak tengok pelbagai pilihan hoodie lain yang ada.

 

Bagi korang yang nak order TShirt beserta cetakan sekali…..

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ok….macam biasa. Apa cerita cetak baju kami minggu ni?

 

Ni antara gambar2 baju yang saya sempat siapkan sebelum ni.

Cam biasa…..

 

Kalau nak order TShirt dengan kitaorang…..

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Sampai jumpa lagi….baaaiiiii….

Abg Nik & Kak Salina

Syukur & seronok betul bila customer gembira dengan cetak TShirt masing2….

 

Assalam & Salam Cetak Baju kepada semua,

Apa khabar you all diluar sana?

Terima kasih banyak2 le sebab sudi jenguk blog kami di http://www.mohcetakbaju.com ni ye.

Sebelum saya bercerita tentang kisah hari ni, saya nak maklumkan lagi sekali ni….

Cuti sekolah & hujung Tahun 2019 dah hampir sangat dah.

Ada kurang lebih 2 bulan je lagi…

So…pada korang yang sedang mencari2 TShirt untuk program korang, janganlah lengah & tunggu lagi sebab masa tak akan menunggu kita.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Kalau korang ada niat nak buat kenangan dengan TShirt…time ni lah yang paling elok sebenarnya sebab tahun depan mungkin kawan2 dah ramai berpecah.

Mungkin ada yang sambung belajar nnti & susah dah nak jumpa.

Mungkin ada yang berpindah…dah jarang2 boleh jumpa.

Mungkin ada yang nak kawin tahun depan…tak ada geng dah nak membawang atau membujang.

Tak macam2 lagi.

So…masa tengah bersama ramai2 camni le korang boleh buat kenangan dengan grup korang.

 

Kami ada sediakan macam2 jenis TShirt untuk korang tempah & korang sediakan je design nak print nanti.

Kalau korang tengok camane seronoknya customer2 kitaorang sebelum ni…camtu lah seronoknya kitaorang buat TShirt tu nanti.

Ada macam2 feedback yang kami terima & Alhamdulillah semuanya positif.

Bagi kitaorang…komen customer sangatlah penting sebab komen customer tu lah yang boleh jejaskan bisnes kitaorang & boleh bagi bad record kepada kitaorang.

Bila customer komen positif…kitaorang rasa seronok sangat sebab berjaya puaskan hati diaorang.

Tapi bila ada masalah timbul & customer bagi komen negatif….kitaorang dah start susah hati dah.

Sebab benda ni boleh jadi buah mulut dari sorang ke sorang.

Bila kitaorang buat TShirt & customer tak puas hati, nanti diaorang akan sebarkan kepada orang lain & ia akan jejaskan periuk nasi kitaorang nanti.

Tapi Alhamdulillah….setakat ini ( mulai 2010 lagi) hanya segelintir sahaja (dalam 2% dari 120K helai TShirt kitaorang siapkan) yang tak puashati dengan servis & produk kitaorang.

Dan yang tak puashati ni pulak…biasa kitaorang akan bagi sedikit diskaun atau apa2 offer yang boleh bagi lebih adil kepada diaorang.

Tak pernah sekali pun kitaorang abaikan yang komen negatif atau yang tak puashati tu.

Janji customer rasa terbela atau puashati & kitaorang expect diaorang akan order lagi selepas ni.

Itulah antara prinsip bisnes yang kitaorang pegang sejak dulu lagi.

Alhamdulillah….sehingga kini ramai yang ulang order dengan kitaorang walaupun dah bertahun2 berurusan.

Ada yang terus masukkan duit dalam akaun kitaorang tanpa beritahu.

Tahu2 dia nak order TShirt.

Ada satu kali tu, student dari Labuan, Sabah…bank in RM17,000 ke dalam akaun saya tanpa beritahu nak bank in (walaupun harga dah deal sebelum tu).

Kalau dapat kat penipu…habislah duit diaorang ni.

Selain daripada tu, kitaorang juga ada kongsikan pasal beberapa teknik cetakan seperti cetakan gold & halftone dalam artikel kitaorang pada hari ini.

Cuba baca apa customer ni kata….

Yang lawaknya….abang kakak yang kuat komplen pun suka baju yang diaorang pakai tu.

Alhamdulillah….kami yang tukang cetak baju ni pun tumpang seronok mendengarnya.

 

Yang ni tShirt untuk grup geng takut bini…hehehe.

Memang lawak betullah diaorang ni…..TShirt takut bini pun ada jugak.

Saya just print je. Tapi yang customer ni seronok sangat sebab ni kali ke 2 order dengan kitaorang.

Nak dijadikan cerita……mula2 tu macam tak sempat pos ke Penang (tempat dia) sebab hari tu nak pegi majlis kahwin kawan dia kat Batu Caves.

Last2 saya suggest tukar tempat pos ke Batu Caves….Alhamdulillah sempat pakai masa majlis kawin tu.

Seronok bukan main customer tu….saya pun tumpang seronok jugak.

Ada macam2 lagi style customer kitaorang seronok bila dapat baju tu tapi tak ingat dah kat nombor telefon mana.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Cam biasa…..apa cerita hari ni ye?

Ni hoodie brand Gildan ni. Mula2 tu customer bgtau ada kedai tak boleh print macam bahagian depan tu tapi saya kata ok je.

Dah lepas deal beberapa kali & setelah saya konfidenkan diaorang banyak kali, akhirnya diaorang setuju jugak nak order.

Memang puashati betul diaorang bila dapat baju tu.

Ni cetak warna gold bahagian depan & kat lengan.

Tapi ni bukan gold shining tp gold yang kami bancuhkan warna…last2 jadi warna seakan2 gold camtu.

Tapi warna dia still cantik & hampir macam gold.

Yang ni cetak tulisan jawi. Design asal customer yang bagi & diaorang scan guna komputer.

Lepas dah scan, diaorang emelkan ke emel kitaorang & last sekali ni lah hasilnya.

Depan letak logo stiker yang jenis high quality. Memang sempoi….

 

Yang ni satu lagi contoh TShirt cetak Gold yang kitaorang bancuh & bukan gold yang shining.

Actually…gold shining lagi mahal dari gold yang bancuh ni sebab gold bancuh ni guna dye biasa je.

Kalau gold yang shining tu kena guna serbuk khas untuk nampak shining…tu yang mahal sikit tu.

Macam baju atas ni…walaupun gold bancuh tapi kaler gold dia still menyerlah..habaq hang..

Yang ni pulak customer mintak print camni. Warna bendera Perancis…depan gambar eiffel tower.

Tak tahu lak kenapa print bendera Perancis ni…diaorang ada rombongan sekolah ke Perancis kot…

Fuhhh…hebat betul sekolah diaorang ni…

Satu lagi contoh TShirt cetak gold bancuh….belakang gold & depan putih.

Design asal ni customer dah bagi siap2 dalam Ai…senang sebab terus boleh print.

Tak payah nak mengada2 gi lukis balik pulak…jimat sikit masa.

 

Hahh….yang ni special sikit sebab cetka yang ni kitaorang guna teknik halftone.

Apa tu halftone? Halftone tu ialah teknik cetakan guna design asal & design dia kena tukar ke dot dot dot supaya kekal sebijik macam gambar asal.

Macam gambar atas ni….background kena buat putih..pastu gambar tengah tu gambar blok printing untuk cetak yang warna hitam teknik halftone tu.

Memang akan dapat sebijik macam design asal guna teknik ni.

Yang ni kitaorang bukan cetak atas baju ye…yang ni cetak atas beg galas.

Tulisan asal tu customer tulis atas kertas, diaorang scan pastu emelkan kat kitaorang.

Beg ni yang ada tali tu.

Cuma time nak print tu kena masukkan dalam papan jugak supaya design masa print tu naik & lebih cantik.

 

Oklah korang…setakat ni dulu lah cerita kami buat masa ni.

Bagi korang yang beria2 nak order TShirt dengan kitaorang…hasrat korang tu sangat2 lah dialu2kan…

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

# UNTUK PERHATIAN KORANG :

KAMI ADA SEDIAKAN MACAM2 SERVIS CETAK BAJU LAIN SEPERTI :

  1. CETAK SILKSCREEN PRINTING
  2. CETAK HEATPRESS (STICKER HIGH QUALITY)
  3. SULAMAN LOGO, NAMA & WORDING

KAMI JUGA SEDIAKAN PELBAGAI JENIS TSHIRT READYMADE UNTUK KORANG :

  1. BRAND ENZO
  2. BRAND GILDAN
  3. BRAND OREN SPORT
  4. BRAND 4SQUARE
  5. BRAND ARORASPORT
  6. BRAND RIGHTWAY

KAMI JUGA SEDIAKAN DESIGN2 TSHIRT YANG SIAP SEDIA UNTUK KORANG PILIH IAITU :

  1. DESIGN TSHIRT HARI KELUARGA
  2. DESIGN TSHIRT KELAS
  3. DESIGN TSHIRT REWANG/KAHWIN/BEKWOH

SEMUANYA READY & SEDIA UNTUK KORANG ORDER…

So…jumpa lagi dilain siaran…baaaiiiii…

Abg Nik & Kak Salina

TShirt BARU Katalog Oren Sport dah ada kat sini SEKARANG!

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Apa khabar semua?

Masih berjerebu ke? Jerebu diluar & jerebu didalam?

Jerebu kat luar memang dah berjerebu tapi janganlah korang pun jerebu sama sebab tak tahu nak cari baju untuk aktiviti korang kat mana.

Singgah je sini dulu & lihat apa yang kitaorang boleh bantu korang nanti.

Hari ni saya nak kongsi dengan korang TSHIRT2 BARU dari katalog baru Oren sport dari Katalog Volume 18 bagi Tahun 2019.

Sebelum tu, bagi korang yang rasa nak tengok full version katalog TERKINI tu….just KLIK SINI atau KLIK DIBAWAH untuk DOWNLOAD katalog tersebut.

<<KLIK SINI UNTUK DOWNLOAD KATALOG OREN SPORT VOL.18 2019>>

 

Katalog baru ni bukan je diaorang perkenalkan TShirt baru tapi ada jugak baju asal tapi ditambah bilangan warna baju tu.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Contohnya macam baju microfiber kat bawah ni….

Ada 22 jenis pilihan warna untuk korang pilih…banyak oooo…..

Saiz pun yang paling kecik saiz 4XS & paling besar 5XL tapi 5XL tu hanya certain warna je yang ada.

Untuk baju berkolar pun ada jugak….

Untuk baju berkolar ni…ada 21 pilihan warna. Stok In Sha Allah..memang standby je.

Selain daripada TShirt plain, ada jugak TShirt baru dalam Katalog baru ni…

Untuk baju baru ni ada baju sedondon baru jenis microfiber.

Lengan pendek roundneck, berkolar & lengan panjang. Sesuai sangat kalau nak buat baju Hari Keluarga atau apa sahaja aktiviti korang nanti.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ni antara TShirt2 BARU lain & tambahan warna yang ada dalam katalog baru tu…

Untuk baju jenis Quickdry & Microfiber, korang boleh klik kat link bawah ni untuk tengok design2 baju lain dengan lebih detail ye.

  1.  TSHIRT MICROFIBER BERKOLAR <<KLIK SINI>>
  2. TSHIRT MICROFIBER ROUNDNECK <<KLIK SINI>>

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Selain daripada tu, Oren Sport ada jugak buat tambahan warna untuk baju muslimah diaorang.

Contoh cam bawah ni….

Dulu baju warna ash grey tu  tak ada. Dia baru tambah tu. Nak bagi pilihan kat customer.

 

Yang ni pun sama…tambahan TShirt warna Black Grey tu.

So…ada 4 pilihan warna kalau nak pilih.

Bagi korang yang rasa nak tengok contoh design2 baju muslimah lain, klik je link bawah ni untuk macam2 lagi contoh TShirt Muslimah tu….

TSHIRT MUSLIMAH <<KLIK SINI>>

 

Selain muslimah & microfiber, Katalog baru ni ada jugak sediakan baju cotton & honeycomb(lacoste) untuk korang pilih.

Ada yang baru & ada yang lama tapi tambah warna baju…

Macam bawah ni….

Ada 22 pilihan warna yang korang boleh pilih. Oren Sport ni memang banyak pilihan warna & stok memang sedia ada je.

Kalau tak caya…boleh lah try order dengan kami.

Ada lagi baju lain kalau nak tengok….

Lengan panjang berkolar pun ada…ada 12 warna pilihan untuk korang pilih.

 

Ni antara TShirt2 jenis honeycomb atau lacoste yang korang boleh pilih ye.

So….bagi korang yang rasa nak order baju2 baru dengan kami, korang boleh cuba godek2 blog kami kalau nak ye.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Macam biasa…meh saya kongsi apa cerita cetak baju hari ni?

Yang ni kombinasi heatpress untuk logo & silkscreen printing.

Guna baju cotton brand Oren Sport….mudah je nak print.

Yang ni saya seronok tengok sebab kombinasi warna dia cantik.

Warna kuning, navy blue & putih. Baju hijau cotton brand 4square.

Memang naik design dia & cantik.

 

 

Yang ni cetak 2 warna…merah & putih. Yang ambik masa sikit masa nak susun design tu untuk buat blok printing.

Yang tu yang ambik sedikit masa tapi bila dah print sekejap je.

Yang ni logo dia 1 warna…..lebih murah berbanding logo banyak warna print.

Sesuai sangat bagi sape2 yang nak buat TShirt ada logo tapi bajet nak murah.

Design tu saya akan edit, tunjuk kat customer dulu sebelum print. Dah puashati baru saya start print.

Cetak tshirt kelas

Yang ni design TShirt kelas & customer ambik design ni kat page Design TShirt Kelas kat blog saya di www.mohcetakbaju.com je.

Apa yang saya buat..just edit semula design tu ikut kehendak customer & tunjuk dulu sebelum print.

Dah puashati baru print.

So…itulah antara TShirt yang saya sempat upload dalam blog hari ni.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Jumpa lagi semua…baaaiiii….

Abg Nik & Kak Salina

Bila tokey TShirt sendiri buat TShirt Hari Keluarga…..

 

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Lama dah saya tak pos cerita dalam blog ni.

Apa khabar semua? Didoakan semoga semua sihat bersama orang tersayang.

Hari ni saya nak kongsikan dengan korang pasal TShirt Hari Keluarga yang kitaorang sendiri buat setiap kali Hari Keluarga kitaorang sendiri.

Cer tengok sendiri gambar2 bawah ni…..betapa seronoknya masing2 santai ditepi pantai sambil pakai TShirt sedondon semua orang.

Hari keluarga ni kitaorang buat semasa cuti Raya Korban baru2 ni kat Kg Cherok Paloh, Kuantan.

Memang seronok betul sebab setahun sekali je dapat jumpa camni sambil pakai baju sedondon.

Bonda orang yang paling happy bila tengok gelagat anak2 & cucu2 sebab jarang2 dapat berkumpul ramai2 camni.

Sekali dapat berkumpul memang happening & pening sekali…..hehehe.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Selain daripada Hari Keluarga sendiri, ada jugak kawan2 yang buat hari keluarga diaorang & TShirt pun order dengan kami.

Macam Hari Keluarga kawan bawah ni….

Yang ni diaorang buat kat Cherating ni…sama jugak time raya korban baru2 ni.

Memang sempoi & sape2 pun boleh tempah kalau nak.

Akhir tahun cuti sekolah ni time yang ok sangat kalau nak buat hari keluarga tu.

Tapi jangan tempah lambat sangat…takut nanti dah suntuk sangat takut tak sempat nak buat baju tu.

Bagi yang rasa buntu nak buat design TShirt Hari Keluarga tu….jangan lah risau sebab kitaorang ada sediakan macam2 jenis TShirt & macam2 jenis design Hari Keluarga yang korang boleh pilih.

Klik je kat gambar bawah ni & korang boleh pilih macam2 stail design yang korang nak….tak perlu dah sakit kepala nak designkan baju tu sendiri.

Nasihat saya…pakat lah segera dengan family korang sebelum terlambat ye.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Selain daripada TShirt Hari Keluarga, kami jugak banyak dapat tempahan TShirt lain…

Jom tengok TShirt apa yang kami dah siapkan sebelum ni….

Ni pun baju Hari Keluarga yang sempat customer kitaorang order sebelum ni.

Baju dewasa guna baju kain jersi & budak cotton. Baju muslimah guna baju kain jersi brand enzo.

Memang sempoi….

Ada beberapa lagi baju Hari Raya Korban yang kitaorang buat tapi tak sempat nak ambik gambar.

Kebanyakannya untuk geng2 melapah lembu korban.

Yang atas ni je yang sempat kitaorang ambik gambar.

Ni satu lagi contoh baju Hari Keluarga untuk tatapan korang.

Ni baju Hari Keluarga pejabat ni. Kat 200 helai jugak diaorang order baru2 ni.

Termasuklah lengan panjang, pendek & budak. Semua sedondon satu warna.

Ni pulak TShirt Hari Kemerdekaan Indonesia. Ada beberapa customer jugak yang order baju camni tapi yang ni antara yang sempat saya ambik gambar.

Yang ni satu lagi untuk warga Indon tapi order yang ini sakit hati sikit sebab customer ni nak saya pos dulu baru bayar baki.

Macam2 bukti dah saya tunjuk…sampai sekarang masih belum bayar baki tu.

Rasanya kalau dia tak bayar dalam tempoh sebulan ni, saya nak jual baju ni nanti….just nak cover kos je.

Cer korang tengok…punya cantik design tu tapi tak pastilah apa masalah customer ni.

Ni TShirt geng Sukan Tahunan ni. Guna baju kain jersi brand Enzo & cetak logo kat dada je.

Simple & sweet. Semua jenis TShirt kitaorang sediakan & tak perlu pening dah nak cari TShirt2 tu kat luar.

Ni pun sama untuk team sukan bowling.

Jauh datang ni…dari Kelantan lagi. Ada lagi baju yang diaorang order tapi tak sempat nak ambik gambar jugak.

Yang ni TShirt untuk program Robotik…

Ni cetak warna gold biasa & bukan gold yang shining.

Cetak camni pun dah cantik & harga macam print warna biasa.

Kalau gold yang shining kitaorang guna vynil & mahal lagi harga dia.

So…setakat ni saje untuk tatapan korang.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Sila godek2 blog saya ni untuk korang lihat macam2 benda yang kami tawarkan…..dari TShirt kosong hinggalah kepada ebook special! Semua ada.

Jumpa lagi……baaaiiiii……

Abg Nik & Kak Salina

3 CARA nak buat design cetak TShirt……tak perlu pening kepala dah!

 

Assalam semua,

Berjumpa lagi kita dalam artikel2 di www.mohcetakbaju.com yang sentiasa memberikan info2 berguna tentang cetak TShirt semenjak 2010 lagi.

Alhamdulillah…..kami di www.mohcetakbaju.com sentiasa bersedia membantu untuk memudahkan korang mendapatkan TShirt grup korang walau dengan apa cara sekali pun.

Tahukah korang…..antara yang memeningkan kepala customer kitaorang ialah bagaimana nak buat design atas baju tu…

Dalam hati tu..nak tempah TShirt tapi tak tahu camane nak buat design atas baju tu.

Bagi kitaorang, tak payah pening2 kepala sebab kitaorang akan sediakan 3 CARA SIMPLE bagaimana nak buat design korang tu sendiri.

Sebelum tu saya nak bagitahu jugak….semenjak saya berbisnes online ni sejak 2010 lagi, kebanyakan besar customer lebih suka buat design sendiri berbanding pilih design yang kitaorang ada.

Tapi yang pilih design TShirt kitaorang pun ramai sebenarnya.

So…disini saya nak kongsikan 3 CARA MUDAH untuk korang nak letak design korang sendiri atas TShirt tu.

 

    1. BUAT DESIGN KORANG SENDIRI DI WEBSITE “BUAT TSHIRT” 

      Ada banyak website yang sediakan kemudahan untuk Designkan TShirt Sendiri tu.Kalau korang cari kat Google…..”TShirt Creator” atau “TShirt Maker”….ada macam2 website yang keluar.Semuanya mudahkan korang untuk buat design sendiri atas TShirt tu.

      Tapi semenjak 2011 lagi, saya hanya guna 1 website je iaitu www.customink.com

      Klik gambar bawah ni untuk start buat sendiri design tu ye.Mudah sangat2….just drag je design2 yang korang nak.

      Tapi JUST nak bagitahu…..website ni omputih punya. Bukan saya punya.

      So..jangan le pegi order kat situ lak ye.

      Apa yang korang perlu buat ialah buat design korang sendiri kat situ, pastu snap gambar design tu kat saya & boleh hantar kat Wasap kalau nak.

      Cam ni….

       

      Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

      1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

      2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

      3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

      4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

  • PILIH DESIGN YANG KAMI SEDIAKAN 

    Dalam blog kami ni, saya ada sediakan jugak design2 yang korang boleh terus pilih & letak atas baju terus.Antara design2 yang saya sediakan untuk korang pilih tu ialah…..a.  DESIGN TSHIRT KELAS

    Design TShirt kelas ni adalah antara design yang dapat banyak sambutan dari pelanggan.Mungkin student sibuk & tak sempat nak buat design tu, so diaorang pilih je design kitaorang yang dah sedia ada.

    Ni antara contoh2 design TShirt kelas yang kitaorang ada tu….


    Ni pulak contoh sebenar design TShirt kelas yang guna design kitaorang ni.

    Kalau rasa nak tengok lagi design2 lain yang ada, klik je gambar di bawah ni ye.

    B.  DESIGN TSHIRT HARI KELUARGA

    Design TShirt Hari Keluarga jugak ada banyak sambutan dari customer.

    Kebanyakan customer yang tempah TShirt Hari Keluarga ni, diaorang sibuk bekerja.

    Jadi, tak sempat nak reka design sendiri.

    Last2 pilih je design sedia ada. Lebih mudah, cepat & tak pening kepala.

    Just tukar wording atas design tu je nanti.

    Ni antara contoh design TShirt Hari Keluarga tu…

    KLIK GAMBAR BAWAH ni untuk lihat macam2 lagi design TShirt Hari Keluarga tu…


    3.  DESIGN TSHIRT REWANG/KAHWIN/BEKWOH

    Selain daripada TShirt Kelas & Hari Keluarga….ramai jugak yang pilih design TShirt Rewang yang kitaorang sediakan.

    Ni antara contoh design TShirt Rewang yang kitaorang ada.


    KLIK GAMBAR bawah ni untuk lihat macam2 lagi design TShirt Rewang yang kitaorang ada.

     

    4.  TSHIRT KARTUN DOODLE

    Selain daripada 3 design diatas, customer kitaorang jugak suka sangat cetak design kartun doodle.

    Selain daripada kartun doodle sendiri, diaorang jugak ada yang pilih kartun doodle yang kitaorang sediakan.

    Memang sempoi gila kartun dia.

    Ni antara contoh doodle yang kitaorang ada.

    Di pulak contoh kartun doodle atas baju kalau korang nak tengok…


    Cantik kan? Korang pun boleh pilih kat gambar bawah ni kalau nak atau berikan design doodle korang sendiri kalau nak lebih puas hati ye.

    Ni antara contoh2 design yang kitaorang sediakan untuk anda.

    Tak perlu susah payah nak pening kepala nak buat design tu sendiri.

    Just pilih je mana yang berkenan & biar kami print kan untuk korang nanti.

     

    3.  BUAT DESIGN KORANG SENDIRI ATAU CARI KAT GOOGLE IMAGE UNTUK DESIGN SENDIRI

    Kebanyakan customer sediakan sendiri design diaorang.

    Mungkin lebih puashati kot.

    Ada macam2 cara customer sediakan design & saya terima apa sahaja cara design tu asalkan tak susah untuk print atas baju tu.

    Antara cara customer sediakan design diaorang ialah :

    a.)  LUKIS TANGAN

    Yang jenis lukis tangan ni, samada dia tak pandai guna komputer, susah nak dapat komputer time tu atau nak cepat.

    Cuma lukis tangan ni, saya akan caj lebih sikit sebab saya akan caj upah design sikit untuk jadikan design tu mudah untuk dicetak atas baju.

    Contohnya camni…

    baju kelas


    3 gambar atas ni….bukti jelas yang design lukis tangan pun kitaorang terima selagi tak susah nak lukis balik.

    Customer akan bagi gambar lukis tangan, lepas tu saya akan upah designer saya untuk lukis design tu semula dalam komputer.

    So…memang akan jadi lebih kurang dengan yang asal & mudah kitaorang nak print nanti.

    b.)  LUKIS DALAM KOMPUTER

    Lukis dalam komputer ni biasanya lebih sharp design dia.

    Customer yang expert akan guna Adobe Ilustrator atau Photoshop untuk design di tu.

    So…biasanya kalau customer bagi design dalam software ni siap2, tak payah edit dah….biasanya saya tak akan caj apa2 atas design tu.

    Sebab dia dah mudahkan saya untuk cetak baju tu.

    Ni antara design yang customer buat dalam komputer siap…


    Design ni….customer dah siap buat dalam Ai.

    Saya just print atas kertas & terus buat blok printing. So…sangat mudah & cepat.


    c.) CUSTOMER BAGI JE DESIGN YANG ADA DALAM GOOGLE

    Ada sesetengah customer tu, dia pilih je design yang ada dalam google & terus tanya kitaorang harga.

    Kalau design tu simple, ok je kalau saya nak buat tapi kalau design tu komplikated, bukan semua saya boleh buat.

    Kalau boleh buat pun, saya akan caj sedikit kos upah design tu semula sebab kebanyakan design yang customer bagi tu dalam format jpeg, png atau pdf.

    Contoh lah kan…macam design bawah ni….

    Contohnya macam design atas ni.

    Ini kita panggil TShirt Sublimation. Bukan semua TShirt yang saya boleh buat.

    Kalau camni, kitaorang terima 60 helai ke atas je setiap design sebab dia kena jahit lain nanti.

    Tapi apa2 pun, korang kontek dulu kitraorang kalau nak tahu harga nanti.

    Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

    1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

    2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

    3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

    4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

So..inilah antara 3 CARA MUDAH untuk korang buat design atas baju tu sebenarnya.

Tak perlu pening kepala dah sebab semuanya boleh korang pilih.

 

PILIH TSHIRT READYMADE YANG KAMI SEDIAKAN!

 

Lepas dah buat design atas baju, sekarang pilih baju yang kitaorang sediakan pulak.

Dalam blog http://www.mohcetakbaju.com ni ada macam2 TShirt Readymade yang korang boleh pilih.

Dari TShirt roundneck hinggalah TShirt Muslimah.

Dari TShirt Raglan hinggalah ke Baju Korporat.

Semua kitaorang sediakan.

Sebagai short cut…saya listkan brand TShirt yang kitaorang ada & korang boleh pilih kat situ nanti ye…

  1.  BRAND OREN SPORT <<<KLIK SINI>>>
  2. BRAND ENZO <<<KLIK SINI>>>
  3. BRAND GILDAN <<<KLIK SINI>>>
  4. BRAND 4SQUARE <<<KLIK SINI>>>
  5. BRAND ARORASPORT <<<KLIK SINI>>>
  6. BRAND RIGHTWAY <<<KLIK SINI>>>

 

GAYA CUSTOMER HAPPY DAPAT BAJU!

Oklah…setakat ni jelah dulu.

Sampai jumpa lagi guys!
Baiiii….

Abg Nik & Kak Salina

Masih mencari tempat nak cetak baju anda….cer singgah sini jap!

Assalam & Salam Cetak Baju guys,

Pekabo kawan2 diluar sana?

Cuaca sekarang agak tak menentu jugak kan. So..jagalah kesihatan korang masing2.

Saya nak tanya ni…..ramai dah yang bertanya kat kami selepas raya ni.

Ada yang setuju terus buat & ada jugak yang masih menunggu2 belum buat keputusan.

Yang dah tanya & terus setuju nak tempah TShirt korang…tahniah diucapkan sebab korang dapat membuat TShirt yang menjadi salah satu kenangan terindah dalam hidup korang.

Bagi yang masih belum buat keputusan nak buat TShirt tu…..bagi saya jangan terlalu lama nak buat keputusan sebab masa tetap berjalan.

Tahu2 dah hujung tahun dah tapi masih belum ada TShirt grup yang korang boleh pakai sedondon tahun ni.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Yang saya tahu customer tu tengah menangguh tempahan TShirt diaorang tu sebab saya tanya balik customer2 yang pernah tanya harga kat saya sebelum ni.

Mana yang dah tempah kat lain tu…tak apalah..saya anggap bukan rezeki saya tapi yang saya tanya beberapa kali tapi masih belum buat keputusan lagi nak tempah.

Saya rasa ada beberapa sebab kenapa diaorang masih belum dapat buat keputusan tu….

Antaranya…

 

1. Sibuk dengan kerja harian…yang ni alasan yang selalu customer bagi.

Memang tak dinafikan…hati memang nak buat cetak TShirt tapi sibuk manjang.

CARA NAK SELESAIKAN…….Bagi orang lain yang kurang sibuk handle pasal baju tu.

Contohnya nak buat TShirt Hari Keluarga. Kalau abang sibuk..adik kan ada.

Kalau suami sibuk, isteri kan ada.

Cari orang yang tak sibuk untuk uruskan pasal baju tu. So…tak ada lah rugi masa nanti.

Dah dekat2 nak event, baru nak order…pastu tengok2 tak sempat siap. Kan dah melopong menyesal tu.

 

 

2. Kawan2 belum bagi keputusan sebab masing2 sibuk.

CARA NAK SELESAIKAN…….Sape kepala dalam group tu buat keputusan tegas.

Kalau rasa nak puashati jugak….bagi satu dateline supaya ahli grup dapat bagi keputusan.

Taklah nanti terkedu sebab tak sempat buat baju grup korang tu.

 

 

3.  Boss belum bagi keputusan sebab boss pun sibuk atau tak tahu nak buat keputusan.

CARA NAK SELESAIKAN……..Pujuk bos supaya buat keputusan segera sebab masa terus berjalan.

Bagitahu boss…mungkin ada staf yang pindah, tak sempat nak pakai baju tu.

Bagitahu boss jugak……mungkin bajet nak buat TShirt tu dah terguna ke……hilang harapan nak buat TShirt ofis.

 

 

4.  Tempoh masa nak guna lambat lagi.

CARA NAK SELESAIKAN……..mestilah dah dekat2 nak event baru order kan.

Tapi kalau order awal pun tak salah kan…sebab takut dah suntuk sangat, nanti tak ada yang sanggup nak terima tempahan tu.

Kalau makin ditangguh2…..masa terus berjalan & tak tunggu kita.

Tengah mencari2 tempat yang lebih murah…..tu yang tertangguh2 tu.

TShirt harga murah tak semestinya kualiti bagus.

Ada sesetengah customer…..nak murah tapi nak cetak penuh baju & warna warni lagi tapi tempah sikit je.

Ada sesetengah pencetak TShirt yang terima tempahan camtu tapi kualiti tak tahu lagi sebab nak jimat kos.

 

 

5.  Ada yang nak harga rendah gila & sampai tak mampu nak tunaikan.

CARA NAK SELESAIKAN……kalau tahu bajet rendah je, kurangkan design nak print & tempah banyak2.

Ataupun..bincang dengan pencetak baju, camane nak kurangkan harga ikut bajet dia.

Kalau saya sendiri….saya akan tanya customer balik, berapa bajet sehelai.

Kalau bajet dia saya boleh cover lagi untung saya…In Sha Allah, saya tunaikan.

Kalau tak dapat…saya terus terang je tak dapat.

So..kalau dia nak jugak murah….saya tak dapat buat apa & tertangguh lagilah order diaorang tu.

 

6.  Tangguh sebab tak tahu nak buat macamana (hati nak order TShirt & buat duit dengan TShirt)

CARA NAK SELESAIKAN…….kalau buntu nak buat macamana, saya ada sediakan ebook FREE 5 LANGKAH MUDAH nak jual paling minima 5 helai Cetak TShirt dengan CEPAT!

Dalam ebook ni ada 5 langkah yang korang boleh follow bagaimana nak start jual TShirt paling minima pun 5 helai.

Tapi kalau 5 langkah ni pun korang tak boleh buat…saya pun tak tahu dah camane nak bantu.

Saya jamin….korang cuba dulu & korang akan start order dengan kami nanti tanpa tertangguh2 lagi nanti. In Sha Allah.

So….Ni antara sebab kenapa ramai lagi masih bertangguh nak tempah cetak TShirt tu.

Makin lama ditangguh….makin lama masa berjalan.

Makin lama ditangguh……umur makin meningkat.

Makin lama ditangguh………satu sen pun tak guna.

P.Ramlee kata…masuk angin keluar asappp…….

So…jom tempah segera sebelum terlambat ye.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ok….tak nak cakap banyak dah.

Apa cerita cetak baju kitaorang kali ni?

 

Ni tshirt Family day atau hari keluarga. Geng ni nak gi trip ke krabi satu family kot.

Ti yang diaorang buat TShirt tu.

Antara cetakan yang agak mencabar ialah bila kami kena cetak beberapa warna kat bahagian lengan.

Kalau setakat 2 warna ok lagi tapi kalau dah masuk 3 warna ke atas tu…agak mencabar jugak.

Macam baju atas ni saya kena cetak 2 warna print. Nasib baik staf saya expert dah…so, Alhamdulillah tak jadi masalah.

 

Yang ni order jauh dari Terengganu ni. Memandangkan diaorang nak segera…so, logo tu saya guna heatpress & tulisan guna silkscreen printing.

Jimat harga & jimat masa. Kalau semua print guna silkscreen printing…mau terkejar2 jugak tu.

Yelah…200 helai nak dalam masa seminggu…berpeluh ketiak jugak nak siapkan tu.

 

Yang ni baju untuk staf hospital ni. Agak simple sebab depan 3 kaler print & belakang 1 kaler print.

Baju microfiber brand oren sport. Memang sesuai untuk aktiviti indoor & ourdoor.

 

Yang ni 1 kaler print atas baju microfiber hitam. Baju brand oren sport.

Kalau cetak camni…kitaorang cetak 2 layer ni. Wajib 2 layer.

Kalau 1 layer…nanti nampak kain hitam tu.

Konfem lepas ni customer tak order dah sebab nampak macam baju tak ada kualiti.

Bagi saya….kualiti mesti cantik & puashati.

Barulah customer nak order berulang2 kali….

Oklah…setakat ni dululah buat kali ni.

Jumpa lagi kita dilain artikel ye.

Ingat….KALAU TERUS MENANGGUH2 NAK ORDER TSHIRT, TAKUT MELEPAS NAK ADA KENANGAN INDAH DALAM HIDUP ANDA tu ye!

Sampai jumpa lagi…baaaiiiiii….

Abg Nik & Kak Salina

BUKTI NYATA….kami dah pos cetak baju kami ke serata pelusuk Malaysia, Sabah, Sarawak & Dunia!

Salam cetak baju semua,

Sebelum terlambat…..kami di www.mohcetakbaju.com ingin mengucapkan selamat hari raya Aidilfitri kepada semua umat islam di seluruh Malaysia.

Maaf zahir dan batin.

Pada kebiasaannya….selepas raya ni,  permintaan untuk cetak tshirt kembali bertambah.

Pada sesiapa sahaja yg rasa nak tempah Tshirt untuk apa sahaja aktiviti korang…inilah masanya.

Sebab kalau ikut kiraan..ada kurang lebih 6 bulan lagi untuk sampai ke hujung tahun 2019.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

So.. Bagi yg belum ada Tshirt utk grup korang,  memang rugi sangat2 sbb tak ada salah satu kenangan penting dalam hidup korang.

Bagi yg rasa duduk jauh di pedalaman/ceruk kg & langsung tak ada peluang nak buat tshirt utk grup korang.. Korang silap sbb customer kami datang dr segenap ceruk tempat sebelum ni.

Hingga ke tempat yang tak disangka2 boleh sampai baju kami tu.

Zaman sekarang dah berubah.

Org courier atau pos sekarang ni dah boleh masuk ke tempat yang tak tercapai di akal satu ketika dulu.

Disini saya bagi contoh beberapa tempat tshirt kami di www.mohcetakbaju.com dah sampai & sy pun tak sangka baju tu boleh sampai sejauh itu.

1. Korea Selatan

Student Malaysia ni belajar di korea & diaorang cari bju Muslimah.

Last2 jumpa kat blog kitaorang.

Ni bukti alamat diaorang yg kita pos tu.

2. Singapura

Brader ni beberapa kali order cetak tshirt dengan kami.

Tapi pos ke Singapura ni kos dia tak lah mahal sangat walaupun luar negara.

Kira boleh consider kalau nak order. Masih berpatutan.

Ni bukti alamat customer tu.

3. Jordan

Yg ni sy tak pos ke Jordan tapi saya pos ke Malaysia je.

Cuma nak bagitau..customer ni deal asalnya dari Jordan.

Jauh tu tapi dia still dapat baju tu walaupun duduk sejauh tu.

4. Sabah Sarawak

Pos ke Sabah Sarawak ni kami start dari 2011 lagi sbb time tu lah sy start promote tshirt ni guna website

Mula2 tu ingat customer area semenanjung je yg order tp tak sangka customer sabah Sarawak pun banyak yg order.

Tak percaya… Baca ni..

6. Ceruk kampung seluruh Malaysia

Salah satu halangan customer yg duduk kat kampung2 ialah nak buat cetak tshirt utk grup diaorg.

Bukan semua tempat ada kedai jual cetak tshirt sendiri ni.

Kedai jual tshirt yg dah sedia cetak memang banyak.

Tapi kedai tshirt jual tshirt cetak sendiri……Jarang2 ada kat area kampung.

So.. Zaman canggih skrg dah tak mustahil dah untuk org kampung buat cetak tshirt sendiri sebab kalau tempat diaorg boleh dapat line Internet… Konfem diaorang boleh order tshirt diaorg secara online.

Kalau korang rasa macam tak percaya je kami boleh pos baju tu sampai ke ceruk kg….. Jap sy tunjuk bukti.

Yang ni dari Triang, Pahang.
Dan yang bawah ni dari Perlis.

 

# MAAF…NAMA & NO.TELEFON TERPAKSA DIPADAM ATAS PERMINTAAN CUSTOMER.

 

 

Ini adalah antara bukti2 nyata  yg cetak bju kami dah sampai ke seluruh pelusuk kg & tempat seluruh Malaysia & dunia sejak 9 tahun yg lalu.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Korang jangan lah risau takut tak dapat baju tu sebab duduk jauh dari kami sebab semua bukti ni tunjukkan yang walau dimana saja korang berada.. Korang pasti dpt buat tshirt korang tu….In Sha Allah.

Biasanya utk bandar2 besar seluruh Malaysia.. Penghantaran barang ni ambik masa sehari je (hari bekerja).

Hari ni pos..esok dah dpt dah.

Tempat2 lain pun kadang2 boleh jugak sampai sehari je tapi biasanya kami buat top urgent.

Yang ni kalau customer nak guna baju tu betul2 urgent.

So..janganlah risau & jangan lah runsing kalau tempat korang tak ada tempat buat TShirt tu sebab kami ada & boleh bantu korang.

Ok…hari ni saya nak kongsi ngan korang antara TShirt2 yang kitaorang dah siapkan dalam bulan Ramadhan baru2 ni…

Yang ni customer walk in je. 2 kaler print…merah & putih. Simple & cepat siap.

Yang ni TShirt untuk pertandingan menyanyi grup Chinese kat tempat kitaorang. Design semua diaorang dah sediakan. Tinggal nak print je macam kat atas ni.

Yang ni TShirt untuk staf Perodua. Sempat lagi buat baju walaupun dalam bulan puasa ni.

Yang ni baju untuk grup memancing. Depan belakang cetak silkscreen printing.

Belakang nama sorang2. Baju jenis jersi & sesuai sangat untuk buat mancing.

Yang ni TShirt rewang. Standby untuk majlis kahwin lepas raya nanti. Baju guna jenis jersi…jarang customer buat baju rewang guna kain jersi ni tapi customer ni sanggup bayar lebih sikit…..hehehe.

Yang ni baju untuk geng2 pelantar minyak Exxon Mobil. Order time Ramadhan…ada aktiviti nak buat kot.

Yang ni cetak guna silkscreen printing ni. 3 warna print depan belakang. Baju brand enzo jenis jersi.

Memang sempoi.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Tapi Alhamdulillah…ada jugak tempahan masuk time bulan puasa ni.

Biasanya bulan puasa setiap tahun order slow sikit.

Oklah…saya rasa setakat ni je lah dulu ye…

Bagi korang yang nak baca ebook PERCUMA tentang…….

DOWNLOAD EBOOK FREE 5 LANGKAH MUDAH nak jual paling minima 5 helai Cetak TShirt dengan CEPAT!

Bagi yang nak jadi ejen…korang jugak boleh klik GAMBAR bawah ni untuk join buat duit dengan bisnes TShirt korang dengan kami ye…

Sampai jumpa lagi,,,baiii….

Abg Nik & Kak Salina

%d bloggers like this: