Blog Archives

Macam2 stail design RARE TShirt dari customer sejak 2010 hingga 2020 ni….

Hai & Salam Cetak Baju Gaisss….

Selamat berjumpa kembali dalam artikel tentang cetak baju online yang setia dengan customer kami sejak 2010 lagi.

Pejam celik pejam celik….macam tak percaya bisnes kitaorang dapat maintain selama 10 tahun sejak 2010 lagi.

Masa kami mula2 buat bisnes ni…sebenarnya kami tak mengharap apa2 pun.

Dah macam2 bisnes kami try tapi tak menjadi.

Tapi Alhamdulillah….dengan bisnes cetak baju ni bukan saje menjadi tapi menjadi2 rupanya.

Mula2 tu just sebab nak tolong wife sebab dia dah kena berhenti kerja & yang pergi kursus cetak baju..saya sebenarnya & bukan wife.

Tapi last2 wife yang terer printing.

Lagipun masa tu saya masih kerja dengan government, so…kalau diingat2kan balik memang huru hara jugak hidup time tu.

Masa start 2010 tu saya start jual area tempat saya je secara offline. Selitkan flyers dalam suratkhabar kat pasar2 tani setiap pagi Ahad.

Time tu orang ramai lagi baca suratkhabar hardcopy. Sekarang semuanya digital.

Masa 2010 tu…Alhamdulillah dapat le siapkan tempahan dalam 200 ke 300 helai sebulan.

Kira ok lah tu untuk newbie macam saya time tu.

Naik 2011…saya start promote bisnes saya dalam internet.

Masa mula2 cipta nama website tu….mohcetakbaju…ingatkan orang Malaysia je yang tengok tapi satu dunia tengok.

Tak sangka jugak tapi sebab yang tengok tu student Malaysia kat luar negara.

Pastu macam tak percaya jugak sebab ada student Malaysia dari Korea order baju muslimah dengan kitaorang beberapa tahun lepas.

Tak caya…tengok gambar bawah ni…

 

Jauh tu baju kitaorang sampai.

Selain tu..ada jugak dari UK, Singapore, Brunei, Poland, Mesir dan beberapa negara lain yang order dengan saya & kebanyakannya student Malaysia yang duduk kat situ.

Ada satu kali tu…saya dapat emel dari satu negara Amerika Tengah…entah apa namanya, nak order baju jugak dengan saya.

Kitaorang sembang dalam English tapi last2 tak jadi order sebab kos pos saje lagi mahal dari harga baju.

Yang call terus pun ada. Ada sekali dari US call….California tak silap tapi saya tak angkat.

Risau jugak takut scam.

Yang di Malaysia saje dah sampai ke ceruk2 kampung mana dah sampai dah.

Ke pedalaman Sabah Sarawak lagi. Macam tak caya je…tapi itulah hakikatnya.

Ada dah sampai Triang, Pahang, Kg Patau2 Labuan dll.

KAT SINI korang boleh baca artikel kitaorang sebelum ni yang dah pos ke ceruk kampung di seluruh Malaysia.

Cuma jangan mintak kitaorang pos ke Israel atau Korea Utara dah.

Takut ooo pos sampai sana….hehehe.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Kalau dikenang2kan….ada macam2 stail design TShirt yang customer pernah order sebelum ni.

Ada yang pelik & ada yang kiut. Semuanya kami print kan untuk customer kami.

Kalau gambar print biasanya tulisan depan atau tulisan belakang je.

So..tak pelik sangat tapi dalam banyak2 TShirt tu ada yang rare sikit & jarang2 kitaorang cetak.

Antara TShirt2 rare yang kitaorang pernah cetak sebelum ni ialah…

 

Macam atas ni…rare kan?

Gambar tangan pegang badan…memang jarang2 orang order baju camni.

Mana ada orang ramai pakai baju camni.

Korang nak order baju camni pun boleh jugak.

Yang ni pun rare bagi saya sebab semua tulisan jawi.

Cuma…design asal ni semua customer yang bagi.

Biasanya print tulisan rumi je tapi ni semua jawi…jarang2 saya terima order camni.

Cantik pun cantik….

Yang ni simple je…bahagian belakang baju lukis gambar tulang belakang je..

Tak ada wording apa pun. Depan ada print sikit.

Tapi pelik sikit le sebab tak pernah dibuat dek orang gambar tulang belakang je camtu….hehehe.

Ni antara design awal2 masa berkecimpung dalam bisnes printing ni.

Gambar earphone kat bahagian depan.

Dulu2 banyak jugak kitaorang dapat order baju camni.

Semua minat design camni masa tu. Memang sempoi.

Ni namanya design doodle.

Bagi saya design camni rare jugak sebab jarang2 customer order.

Memang sempoi sebab kartun2 dia dia lukis tangan je tu.

Kalau nak idea design doodle ni, korang boleh je Google Doodle design atau KLIK SINI untuk contoh design doodle yang kitaorang ada.

 

TShirt ni pun sempoi jugak.

Guna teknik halftone…Mula2 cetak putih, pastu tindih hitam.

Design dia hitam putih je tapi macam gambar asal.

Bawah ni pun teknik halftone jugak tapi 1 kaler print….

Yang ni semua guna teknik halftone atau senang nak faham…design original tapi 1 kaler print.

Selain daripada tu…ada lagi teknik yang kitaorang panggil teknik CMYK (Cyan Magenta Yellow Black).

Bila combine warna tu ikut turutan…akan jadilah satu warna asal yang cantik & nampak macam design asal.

Bila print CMYK tu…ni lah hasilnya.

Yang ni pun bagi saya rare jugak & ada beberapa order print camni.

Selain daripada tu….ada jugak design2 gambar artis Kpop yang kitaorang pernah print sebelum ni.

Macam yang Running man tu..antara contoh design yang kitaorang pernah print pada 2013 dulu.

Black pink tu baru lagi.

Ada jugak BTS dll.

Design ni lagi rare sebab ada 1 customer je order design camni.

Campuran merah & hitam.

Masa print tu…saya letak cat merah kat atas & hitam kat bawah.

Pastu sekali print dua2 warna tu.

Agak mencabar jugak sebab nak dapatkan tone kaler yang bercampur kat tengah2 tu.

Yang ni tak rare sangat sebab ramai yang order teknik sebelum ni.

Teknik emboss…cuma sebab nak kongsi ngan korang antara stail2 design yang customer pernah order sebelum ni.

Teknik design timbul namanya…lain dari print biasa.

Apa yang saya kongsikan dengan korang semua kat atas ni ialah antara TShirt2 rare yang pernah customer order dengan kitaorang sejak 2010 hingga kini.

Alhamdulillah…..sehingga 2020 ni, customer kami masih lagi menyokong kami.

Sempena 10 tahun dalam industri ni kami nak ucapkan jutaan terima kasih kepada korang yang sentiasa menyokong bisnes kami….terima kasih sekali lagi.

Inilah 2 orang pemilik Ainix Resources & http://www.mohcetakbaju.com yang dari dulu hingga sekarang tak jemu2 membantu korang untuk dapatkan TShirt untuk apa sahaja aktiviti korang.

Ini pembantu kitaorang sebelum ni tapi dah resign sebab dapat tawaran masuk tadika….. :).

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Terima kasih sekali lagi kepada semua bekas pelanggan & pelanggan setia kami.

Hanya gambar & kata2 sahaja yang dapat menggambarkan betapa gembiranya diaorang dengan servis yang kitaorang berikan sebelum ni dari 2010 sehingga kini….

Lihat apa kata mereka?

Dan macam2 lagi kata2 mereka DISINI!!

Kitaorang harap2 korang pula selepas ini yang akan menjadi salah seorang customer HEBAT kitaorang nanti ye!

So…sampai jumpa lagi lain kami. Baaaiiiii…….

Abg Nik & Kak Salina

Cipta Design Cetak TShirt Sendiri guna apps atau website je…MUDAH SANGAT!

Hai & Salam Cetak Baju Semua,

Apa khabar? Harap2 korang sentiasa sihat selalu & sentiasa dijauhi dari bala bencana terutamanya dari penyakit Covid-19.

Alhamdulillah…kami semua sihat & syukur sangat2 sebab tempahan cetak TShirt kami kembali meriah macam sebelum PKP hari tu.

Walaupun promosi kami belum betul2 agresif tapi syukur tempahan makin meningkat terutamanya dari regular customer kami.

Diaorang semua masih order dengan kitaorang sejak beberapa tahun dulu sampai sekarang.

Terima kasih sebab membantu & menyokong kami selama ini.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

So…hari ni, saya nak kongsi ngan korang semua pasal apps atau website yang korang boleh guna untuk reka design cetak TShirt korang sendiri tanpa perlu keluar duit upah designer luar atau pening kepala nak lukis design tu sendiri….

Bagi sape2 yang guna komputer atau notebook, korang boleh cuba beberapa website ni untuk design TShirt korang tu sendiri ye…..

  1. www.customink.comWebsite ni dah beberapa tahun saya tumpang guna & dah ramai sangat customer saya guna untuk buat design TShirt diaorang.Jangan pulak pegi order baju tu kat situ sebab website tu orang putih punya….saya just tumpang je.Dah siap designkan snap gambar baju tu atau klik submit & Send ke emel saya di adminkomisen@gmail.com untuk dapatkan harga.Kalau nak cepat…hantar gambar baju tu ke Whatsapp kami di 0192254028 (Abg Nik) / 0193643692 (Kak Salina)

  2. https://www.spreadshirt.com/Yang ni satu lagi tempat nak reka design tu sendiri.Sama macam Customink….website tu dah siapkan sekali apa sahaja design yang korang nak letak atas baju tu.Kalau korang tak berkenan dengan design yang diaorang sediakan tu…..upload je design sendiri.Dah siap buat…Send kat kitaorang untuk dapatkan harga.

  3. https://www.rushordertees.com/Ni ada satu lagi contoh website yang korang boleh guna untuk reka design cetak TShirt tu.Mostly dia punya function semua lebih kurang sama je tapi beza ialah gambar2 yang diaorang sediakan dalam tu lain dari lain.Cuma kalau tak berkenan…boleh je upload design sendiri nanti.

  4. https://www.uberprints.com/studioWebsite ni juga antara website yang boleh korang try kalau nak.Uberprint ni kalau tak silap….dah lama jugak dalam online sama macam Customink.Rasanya Customink adalah antara website terawal yang sediakan servis buat design atas baju secara online ni.

 


Kalau ikutkan ada macam2 lagi website yang sediakan servis buat design sendiri ni.

Cuma ikut atas selera masing2 je sebenarnya.

Bagi kitaorang…..janji dapat bantu korang untuk buat design tu dengan mudah tanpa pening kepala.

Macam iklan Panadol tu……”Anda rasa saya ada masa untuk pening kepalaa!!!” 🙂

Kalau nak cari yang lain lagi…korang Google je (t shirt design creator online).

Nanti berderet2 keluar macam2 website yang korang boleh cuba.

Itu kalau guna website….kalau guna handphone, korang boleh cari dalam Google Play atau Apple Store.

Korang cari je (tshirt editor design app) atau apa je keyword yang berkaitan dengan design tshirt sendiri tu.

Kat bawah ni antara contoh TShirt yang customer designkan guna website tu & kitaorang printkan untuk diaorang….

 

Ni antara baju2 yang menggunakan website yang saya cerita kat atas tadi.

Actually banyak lagi design lain tapi gambar banyak sangat….tak dapat nak pastikan mana yang guna website tu & mana yang guna design sendiri.

Tapi kalau korang tak nak jugak gunakan website & apps tu…korang boleh je gunakan design korang sendiri,

Terpulang nak guna lukis tangan ke atau nak lukis atas Photoshop ke…..janji korang ada design2 tu untuk kitaorang bagi harga & printkan nanti.

So…jom reka design korang sendiri & dapatkan harga dengan kami sekarang!

Ok…macam biasa….apa cerita cetak TShirt yang saya nak kongsi dengan korang hari ni….

Ni kalau ikutkan baju korporat ni tapi kitaorang print kat bahagian belakang dia.

Biasanya sulam tapi customer ni nak print.

Tapi cantik jugak & murah lagi dari sulam. Depan logo sulam.

Ni baju budak ni….siap buat nama sorang2 lagi.

Cetak kaler gold tapi bukan gold shining. Gold biasa tapi still ok.

 

Ini baju syarikat ni…..belakang 2 kaler & depan 1 kaler print.

Baju jenis microfiber brand Enzo. Ni regular customer ni. Dah berapa kali dah order dengan kitaorang.

Ni baju syarikat ni….banyak jugak customer ni order. Terima kasih Tuan Zainal.

Guna baju polo brand Oren Sport…kain dia pun ok.

Sesuai untuk pekerja pejabat untuk buat aktiviti indoor atau outdoor.

Ni lak tempahan dari dropshipper kami.

Customer ni buat pre order & pos setiap helai tu ke tempat setiap customer dia.

Mudah…tak payah pening2 nak packing & nak pos satu2 baju tu.

Semua kitaorang yang buatkan.

Yang ni baju syarikat…depan belakang cetak 2 warna. Belakang cetak gold putih & depan gold biru.

Memang menyerlah warna dia.

Ok lah…rasanya setakat ni dulu buat kali ni.

Kalau nak order baju tu…boleh kontek kami terus…

Sampai jumpa lagi…..baaiiii……

Abg Nik & Kak Salina

Cetak TShirt Covid 19 untuk kenangan anda……

Assalam & Salam Cetak Baju semua,

 

Nampaknya penyakit Covid 19 ni belum reda2 lagi sekarang ni.

Saya doakan supaya wabak ni cepat2 le hilang supaya kita dapat le buat aktiviti kita macam sebelum2 ni semula.

Tahu tak korang….wabak penyakit secara besar2an ni atau kita panggil PANDEMIK ni berlaku 100 tahun sekali.

Dulu masa tahun 1920, wabak penyakit Spanish Flu berlaku kat Amerika.

Yang ni lagi ramai mati…dalam 39 juta orang.

Mungkin sebab time tu perubatan tak secanggih cam sekarang.

Kita kat Malaysia ni Alhamdulillah jugak sebab tak ramai yang positif & harap2 penyakit segera surut nanti.

So…kalau lah dikatakan 100 tahun sekali wabak penyakit ni berlaku, apakata korang tempah TShirt berkaitan covid 19 yang kitaorang offer ni sebagai kenangan korang.

Mana tahu….5 tahun akan datang panjang umur korang masih lagi pakai baju tu & mesti kenangan2 PKP, kenangan #stayathome, kenangan buat kuih tak jadi dan macam2 lagi mengimbau balik nanti.

Masa tu korang akan terbayang2 suasana yang tak pernah kita tempuh.

Tak ada solat jemaah, tak boleh jalan2 rumah kawan, tak boleh balik kampung, naik kereta kena ketua keluarga je dan terbayang Dr Nor Hisham bagi laporan setiap petang pasal Covid 19.

Bagi saya…baju2 ni sesuai jugak dipakai oleh geng2 frontliners sebagai kenangan.

Samada korang sendiri frontliners atau nak sponsor untuk diaorang.

Hanya dengan TShirt kenangan ni akan membuatkan hati korang sebak sebab time PKP ni ramai frontliners yang terpaksa berjauhan dengan keluarga, anak2, isteri suami, lama tak balik & terpaksa bertugas tak kira panas & hujan.

Ini adalah antara contoh2 design TShirt yang kitaorang ada.

So…terpulang samada nak pilih design baju kitaorang atau nak reka sendiri.

Janji kena tempah 5 helai ke atas ye…..

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Pilih TShirt2 diatas atas apa sahaja warna baju kami yang ada.

 

Kalau rasa tak berkenan dengan baju diatas, korang boleh pilih kat katalog2 baju kat page diatas (bawah header) atau klik kat bahagian menu kalau guna handphone.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ok…kami tunggu tempahan anda ye.

So…saya nak kongsi ngan korang satu order yang saya sempat siapkan time PKP & Ramadhan bulan ni.

 

 

 

 

 

Ni customer dari UiTM order hoodie untuk geng2 UiTM.

Customer ni dah deal ngan kitaorang lama dah tapi time Ramadhan ni baru start order.

Cuma ada cerita best sikit dengan order yang ni.

Sebelum customer close deal untuk order baju ni, wife saya telah bersedekah dalam RM100 camtu.

Itulah orang kata The Power Of Sedekah terutamanya dalam bulan Ramadhan ni.

Time PKP sekarang ni order sangat slow pulak tu…Alhamdulillah, dengan hanya sedekah RM100, kitaorang dapatlah sikit duit buat belanja dengan tempahan ni.

Kalau nak bercerita pasal The Power Of Sedekah ni, macam2 bukti saya boleh tunjukkan.

Antaranya…beberapa tahun lepas, saya ada bantu mak saya bayar deposit kereta & tak disangka2 Alhamdulillah…Allah bagi rezeki yang mendadak.

Sampaikan saya kena stopkan order dalam sebulan sebab nak siapkan order yang mendadak masuk tu.

Ok…setakat ni dululah ye.

In Sha Allah…semoga wabak penyakit Covid 19 akan beransur hilang & dapatlah kita buat aktiviti normal kita macam biasa ye.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Jumpa lagi…baaaiiiii…..

COVID19 & masalah negara kita..Cetak TShirt berjalan seperti biasa guys….

Salam cetak baju semua,

Apa khabar semua? Harap2 semua dalam keadaan sihat selalu hendaknya…

Kebelakangan ni ada macam2 cerita pasal Dunia & negara kita…Malaysia.

Dunia dengan masalah virus Coronavirus atau COVID19 yang terjadi di negara China.

Bayangkanlah…negara China punyalah sibuk dengan kereta & kenderaan orang pegi kerja….sekarang lengang selengang-lengangnya.

Tapi Alhamdulillah….tak ada efek yang besar kat negara kita. Cuma mungkin saham efek sikit sebab banyak jugak pelaburan kita dengan negara China yang sangkut.

Bila saya tengok cerita pasal virus tu kat negara China….majoriti rakyat mereka dah tak ada aktiviti luar rumah.

Jalan2, kilang, pasaraya, gedung beli belah, pasar dll semuanya kosong.

Semua pakat duduk kat rumah & takut nak keluar sebab takut berjangkit dengan virus tu.

Kalau dah jadi camni….nak tempah TShirt untuk buat aktiviti pun tak boleh dah.

Ekonomi China hampir lumpuh. Bisnes TShirt lagilah teruk disana.

Rakyat negara China tak fikir dah pasal TShirt ni…apa yang mereka pikirkan..adakah mereka akan hidup lama atau tak disebabkan virus tu.

So…kita rakyat Malaysia & negara2 yang tak terlalu terkesan dengan virus ni patut rasa syukur sangat2 sebab kita masih lagi boleh tempah TShirt untuk apa sahaja aktiviti korang.

Kita juga digemparkan dengan masalah perlantikan Perdana Menteri ke 8 yang baru.

Pening jugak rakyat sebenarnya akibat peristiwa ni.

Rasanya budak2 sekolah akan datang mesti pening nak dapat A dalam subjek Sejarah sebab pening dengan cara perlantikan Perdana Menteri ke 8 ni….hehehe.

Tapi Alhamdulillah jugak….walaupun ada sedikit kekecohan pasal peristiwa ni tapi customer tak putus2 tempah TShirt dengan kitaorang.

Ini disebabkan rakyat Malaysia dah matang & bijak buat pertimbangan.

Kalau lah kekecohan ni efek periuk nasi mereka…saya rasa, rakyat pasti bangkit buat sesuatu.

Tapi sebab rakyat masih boleh hidup cam biasa & still boleh order cetak TShirt untuk aktiviti diaorang, so rakyat just tunggu & lihat je sekarang ni….. 🙂

So…walau macam2 peristiwa diawal Tahun 2020 ni, kitaorang disini tetap dapat tempahan TShirt macam biasa.

 

Macam biasa…jom saya kongsi ngan korang, apa cerita cetak baju kami hari ni ye….

Sebelum tu nak kongsi ngan korang pasal cetakan warna gold yang kitaorang buat.

Kitaorang ada 2 pilihan…samada gold shining atau gold biasa.

Gold shining guna vynil..harga mahal sikit.

Tapi gold biasa guna rubber dye & silkscreen printing.

Alhamdulillah…kebetulan staf saya ada degree seni halus..so, dia yang bancuh2 warna tu jadi gold macam bawah ni.

Hasilnya camni…

Dan hasil atas baju pulak…macam ni…sebijik macam gold betul.

Cantik kan?

Kalau rasa nak tempah design kaler gold camni…jomlah order sekarang..

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Selain daripada tu..ada jugak tempahan lain yang kitaorang sempat siapkan baru2 ni…

Design yang ni antara yang paling suka sebab customernya dari Limbang tapi buat untuk aktiviti negara Brunei & design dia colourful & memang puashati bila dah siap print.

Cetak atas baju jenis microfiber ni.

Macam yang saya bagitahu sebelum ni…staf saya ada degree seni halus & dia pandai mix kan warna tu..so, warna dia sebijik macam asal.

 

Yang ni print biasa je.

Cuma nak kongsi ngan korang..kalau baju putih & design nak cetak ada warna putih..nak jimat, tak perlu print putih, Just ambik warna baju je…cam gambar atas ni.

2 warna print je walaupun ada warna putih.

So. jimat sikit kos printing nanti.

Kalau cetak putih atas baju gelap….wajib cetak 2 layer supaya nanti tak nampak warna kain.

Saya tengok printer2 kat luar, ramai yang nak jimat…diaorang print 1 layer je.

Pastu nampak kain dia. Kesian customer.

Bagi saya…biar rugi sikit..janji customer puashati & order lagi lepas ni.

Betul tak?

Nak bagitahu korang jugak..sesetengah logo atau lencana sekolah, kitaorang guna stiker heatpress yang high quality.

Tapi ada jugak yang tak banyak warna…kitaorang print guna silkscreen printing macam atas ni.

Dua2 ok sebenarnya & dua2 tahan lama. Pilih je nak yang mana.

Ok..rasanya setakat ni dulu untuk hari ni.

Sebelum tamat..cer dengar apakata customer kitaorang pasal servis & produk kitaorang ye!

Syukur Alhamdulillah….ramai yang puashati. Itu yang penting sebenarnya.

Bagi yang rasa nak jadi ejen kitaorang, jom daftar di link bawah ni.

Sampai jumpa lagi guys…baaaiiii…

Abg Nik & Kak Salina

Cetak TShirt Raglan & Sublimation readymade untuk apa sahaja aktiviti anda atas muka bumi ni….

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Pekabo semua? Kami doakan semua sihat selalu hendaknya.

Jumpa lagi kita dalam blog mohcetakbaju.com yang menceritakan macam2 cerita pasal cetak TShirt online anda.

Hari ni saya nak kongsi ngan korang pasal jenis2 TShirt yang korang boleh pilih untuk buat TShirt design sendiri anda walau dimana sahaja anda berada atas muka bumi ni.

 

Biasanya customer pilih baju plain biasa je.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Apakata kalau korang pilih baju jenis Raglan atau sublimation pulak untuk TShirt korang tahun ni.

Baju sublimation ni bukan yang custom made tapi yang jenis readymade punya.

TShirt sublimation readymade ni murah sikit dari sublimation custom made & cepat siap sebab baju dah siap jahit.

Cumanya…saya risau stok je. Mungkin ada yang tak cukup stok.

Ni antara TShirt2 Raglan yang kami ada & korang boleh pilih.

 

Ni namanya TShirt Raglan….body kaler lain & lengan kaler lain.

Kalau nak tengok lagi TShirt lain, klik kat button bawah ni ye.

 

Bawah ni antara contoh2 TShirt Raglan yang kitaorang pernah print sebelum ni.

Memang sesuai sangat untuk korang yang cari baju yang sedikit berkualiti & lain dari yang lain.

 

 

 

 

 

 

TShirt raglan ni ada 2 jenis….cotton & microfiber.

Pilih je mana satu yang korang nak.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Selain daripada TShirt jenis Raglan…kitaorang juga ada sediakan TShirt sublimation readymade yang korang boleh pilih.

Ni antara TShirt sublimation yang kitaorang ada.

 

Ni namanya TShirt sublimation.

Dah ada corak siap & pilih je mana yang berkenan.

Klik link bawah ni untuk pilih TShirt Sublimation yang kami ada.

 

Ni antara contoh2 baju sublimation yang saya pernah buat sebelum ni.

 

 

Ni antara TShirt2 raglan & sublimation yang saya boleh rekemen kat korang untuk buat apa sahaja aktiviti atas muka bumi ni.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ada apa2 nak tanya..wasap je ikut nombor kat atas ni ye.

Sampai jumpa lagi…

Abg Nik & Kak Salina

Jom start Tahun 2020 ni dengan Cetak TShirt Kelas & TShirt Batch anda!

 

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Selamat menyambut Tahun 2020 dari kami di http://www.mohcetakbaju.com.

Alhamdulillah…Tahun 2020 merupakan Tahun ke 10 kami menyediakan TShirt untuk apa sahaja aktiviti customer kami sejak Tahun 2010.

Syukur sangat2 kepada Allah kerana dengan izin-Nya kami dapat bertahan sehingga kini.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Ok…hari ni saya nak kongsi dengan semua antara TShirt2 yang biasa customer tempah di awal2 tahun ni.

Antaranya design TShirt kelas, TShirt batch, TShirt sukan sekolah dll.

Design2 TShirt ni memang biasa customer order di awal Januari setiap tahun sebab nanti boleh pakai lama sikit sampai hujung tahun.

Kalau tak percaya….cuba tengok gambar2 diaorang yang seronok pakai TShirt kelas ni sebelum2 ni….

Ni antara gambar2 customer yang seronok posing dengan design TShirt kelas sendiri.

Kalau nak dikumpulkan design TShirt kelas dari awal dulu (2010) hingga sekarang…ada macam2 stail design baju yang customer kitaorang buat.

 

Start dari print atas meja makan hinggalah meja printing biasa.

 

Ni antara design2 tshirt kelas dulu2 masa start buat bisnes dulu.

Cer tengok meja printing & cara nak keringkan design tu…kena tegakkan papan baju macam tu, baru boleh cepat kering.

Ni antara sebahagian daripada beberapa ratus ribu helai baju yang kami dah siapkan sebelum ni.

Pastu…Alhamdulillah..start 2014, papan meja dah lebih tersusun & cepat sikit nak print.

Kedai pun kami besarkan lagi supaya dapat siapkan banyak order sekali print macam bawah ni….

 

Ni juga antara sebahagian gambar TShirt kelas yang kami pernah buat sebelum ni dengan gunakan meja printing baru yang lebih tersusun.

Bagi yang rasa macam pening nak buat design TShirt Kelas ni….kami ada sediakan 2 pilihan untuk anda.

Design Readymade yang kami sendiri sediakan dan kami boleh terus print atas baju.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Anda juga boleh buat design sendiri ikut selera masing2.

  1.  KLIK SINI untuk pilih design TShirt Kelas yang kami sediakan atau klik gambar dibawah.

 

 

 

2.  KLIK SINI untuk buat design TShirt Kelas anda sendiri ikut citarasa anda sendiri…

 

Anda ada 2 pilihan iaitu pilih design TShirt kami atau buat design sendiri.

Bagitahu kami jika anda bersedia nak tempah TShirt dengan kami ye…

 

 


 

TSHIRT BARU BRAND ENZO

Tahun 2020 ni ada beberapa company supplier baju perkenalkan TShirt baru mereka.

Salah satunya brand Enzo.

Berikut adalah antara baju2 baru yang anda boleh tempah dengan kami….

Anda boleh pilih disini atau KLIK SINI untuk lihat banyak lagi TShirt brand Enzo yang ada.

Selain daripada baju Enzo, kami jugak ada brand2 lain yang anda boleh pilih….

oren sport

KATALOG OREN SPORT

 

KATALOG GILDAN

 

KATALOG ARORASPORT

 

KATALOG 4SQUARE

 

Ni antara katalog2 baju yang kami ada. Pilih je mana yang anda nak untuk pilihan TShirt Kelas & batch anda ye.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

 

Tahun 2020 ~ Tempah Cetak TShirt Sukan Sekolah, Rumah Sukan, TShirt Asrama, Tadika, Taska dll sekarang sebelum terlambat!

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Kawan2 semua….cuti sekolah dah start dah.

Time ni lah budak2 & cikgu cikgi paling seronok sebab dapat lah berehat selepas hampir setahun mengadap buku di sekolah.

Tapi buka balik sekolah Tahun 2020 ni….cikgu cikgi akan start balik rutin mengajar yang asal.

Selain mengajar…rutin tahunan yang tak pernah sekolah tinggal ialah program sukan sekolah dan program2 di asrama.

Aktiviti2 ni memang wajib wujud walau dimana sahaja dalam dunia ni kita berada.

Program sukan di sekolah & aktiviti2 lain kat sekolah selain belajar wajib ada supaya budak2 tak boring & dapat jadikan pelajar sekolah sebagai orang yang tahu macam2 benda…bukan akademik je.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

So…bagi cikgu cikgi yang ditugaskan untuk mencari TShirt rumah sukan, TShirt sekolah, TShirt asrama, TShirt Tadika, TShirt Taska. TShirt cikgu2 dll yang berkaitan sekolah…time ni lah antara time yang paling sesuai untuk cikgu cikgi tempah tshirt2 tu untuk aktiviti tahun depan.

Disini saya tunjukkan beberapa contoh TShirt untuk program sekolah yang kami buat sebelum2 ni.

Ada yang jauh nun di Sandakan kami pos & sekolah2 diceruk2 kampung pun berpeluang dapat pakai TShirt2 camni….

 

 

Ni antara contoh2 TShirt sekolah & tadika yang customer tempah sebelum ni.

Ada yang guna baju readymade & ada yang guna baju custom made.

So..terpulang pada masing2.

Tapi custom made ni lambat sikit dari readymade sebab kena jahit lain.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Bawah ni antara TShirt2 READYMADE yag kami ada yang biasa customer order untuk sekolah diaorang…

Baju ni dari budak sampai dewasa ada. Harga tu untuk sehelai tu…kalau order banyak2 boleh adjust lagi.

Yang ni semua baju lengan pendek & panjang start dari saiz budak sampai dewasa.

Ada jugak baju plain biasa & nanti tambah cetak je bagi yang nak harga bajet sikit.

Baju budak brand enzo

 

Ni baju brand 4square…saiz paling kecik untuk budak umur setahun.

 

 

Yang ni seluar untuk budak. Dari saiz 24-26 hinggalah 44-48.

Seluar ni kalau nak order kena cepat sebab selalu dapat sambutan panas dari customer dihujung2 tahun ni.

Ni antara contoh2 seluar yang kami print sebelum ni….

 

Ini pula contoh2 cetak baju sekolah yang lain untuk tatapan korang…

 

Ada macam2 jenis TShirt sukan sekolah untuk korang tempah.

Kalau saya masukkan semua gambar baju kat sini…penuh ruangan ni nanti.

Bosan lak kang…

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Time ni jugaklah bagi sape2 nak buat duit dengan bisnes TShirt, korang boleh jadi ejen kami kalau nak.

 

Ok…sampai jumpa lagi…baaaiiiiii……..

Abg Nik & Kak Salina

Jenama Gildan…antara jenama TShirt yang menjadi pilihan customer kami untuk cetak baju!

Assalam semua pelawat mohcetakbaju semua,

Saya doakan korang semua sentiasa sihat walafiat bersama keluarga tercinta masing2.

Korang masih lagi mencari TShirt2 untuk aktiviti grup korang ke?

Ada 1 bulan setengah lagi mulai hari ini, Tahun 2019 akan berlabuh.

Tahun 2020 pula akan muncul.

Sementara Tahun 2019 ni masih ada….apakata korang start pikir2kan untuk buat TShirt untuk dipakai dengan grup korang sebagai kenangan korang pada tahun ini.

Ok…hari ni saya nak kongsikan dengan korang tentang TShirt brand Gildan yang dah release katalog baru iaitu Katalog 2019/2020 <<Megah Buyer’s Guide 19-20.>>

Korang yang nak tengok contoh2 baju tu pun boleh KLIK KAT SINI.

Bila supplier TShirt release Katalog baru, kebiasaannya diaorang juga akan perkenalkan TShirt baru.

Samada diaorang tambah warna baju atau tambah design baju baru.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

KATALOG GILDAN VERSI 2019/2020

Contohnya macam bawah ni….

Ni antara baju2 baru yang Gildan perkenalkan dalam Katalog baru diaorang.

Gildan ni antara brand TShirt yang kitaorang deal dah lama dah.

Rasanya sebelum 2016 lagi kitaorang dah deal sebab ada 1 artikel yang ditulis oleh bos Gildan sendiri iaitu Justin dalam FB beliau sendiri masa dia datang melawat kedai kitaorang masa tu.

Ni antara cerita yang dia tulis dalam FB tu….

 

Ni antara apa yang diaorang kongsikan tentang kitaorang sebelum ni.

 

Ni masa ada exhibition TShirt2 kat KLCC baru2 ni…dari kiri Abg Nik, Kak Salina & Sharifah (Staf Gildan).

 

TShirt Gildan ni walaupun ada TShirt baru yang diperkenalkan tapi ada juga design baju yang sama dari dulu tapi ditambah warna je. Macam bawah ni….

Macam kod 76000 atas ni..kalau dulu, pilihan warna dia tak sebanyak ini tapi sekarang dah ada 36 pilihan warna.

Bayangkanlah berapa banyaknya stok yang diaorang ada dalam gudang diaorang tu.

Ni baru 1 kod.

Kalau nak yang murah sikit ada yang kod 63000 ni tapi still banyak juga pilihan. Ini pun ada 21 pilihan warna.

Banyak kan?

Ni antara TShirt Muslimah baru yang diperkenalkan.

TShirt Muslimah plain & guna kain jersi atau microfiber.

Selain dari TShirt biasa….Gildan juga terkenal dengan TShirt Hoodie atau sweatshirt.

Hoodie Gildan ni antara hoodie yang berkualiti tinggi.

Tu yang harga dia mahal sikit tu.

KLIK SINI kalau nak tengok pelbagai pilihan hoodie lain yang ada.

 

Bagi korang yang nak order TShirt beserta cetakan sekali…..

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ok….macam biasa. Apa cerita cetak baju kami minggu ni?

 

Ni antara gambar2 baju yang saya sempat siapkan sebelum ni.

Cam biasa…..

 

Kalau nak order TShirt dengan kitaorang…..

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Sampai jumpa lagi….baaaiiiii….

Abg Nik & Kak Salina

Syukur & seronok betul bila customer gembira dengan cetak TShirt masing2….

 

Assalam & Salam Cetak Baju kepada semua,

Apa khabar you all diluar sana?

Terima kasih banyak2 le sebab sudi jenguk blog kami di http://www.mohcetakbaju.com ni ye.

Sebelum saya bercerita tentang kisah hari ni, saya nak maklumkan lagi sekali ni….

Cuti sekolah & hujung Tahun 2019 dah hampir sangat dah.

Ada kurang lebih 2 bulan je lagi…

So…pada korang yang sedang mencari2 TShirt untuk program korang, janganlah lengah & tunggu lagi sebab masa tak akan menunggu kita.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Kalau korang ada niat nak buat kenangan dengan TShirt…time ni lah yang paling elok sebenarnya sebab tahun depan mungkin kawan2 dah ramai berpecah.

Mungkin ada yang sambung belajar nnti & susah dah nak jumpa.

Mungkin ada yang berpindah…dah jarang2 boleh jumpa.

Mungkin ada yang nak kawin tahun depan…tak ada geng dah nak membawang atau membujang.

Tak macam2 lagi.

So…masa tengah bersama ramai2 camni le korang boleh buat kenangan dengan grup korang.

 

Kami ada sediakan macam2 jenis TShirt untuk korang tempah & korang sediakan je design nak print nanti.

Kalau korang tengok camane seronoknya customer2 kitaorang sebelum ni…camtu lah seronoknya kitaorang buat TShirt tu nanti.

Ada macam2 feedback yang kami terima & Alhamdulillah semuanya positif.

Bagi kitaorang…komen customer sangatlah penting sebab komen customer tu lah yang boleh jejaskan bisnes kitaorang & boleh bagi bad record kepada kitaorang.

Bila customer komen positif…kitaorang rasa seronok sangat sebab berjaya puaskan hati diaorang.

Tapi bila ada masalah timbul & customer bagi komen negatif….kitaorang dah start susah hati dah.

Sebab benda ni boleh jadi buah mulut dari sorang ke sorang.

Bila kitaorang buat TShirt & customer tak puas hati, nanti diaorang akan sebarkan kepada orang lain & ia akan jejaskan periuk nasi kitaorang nanti.

Tapi Alhamdulillah….setakat ini ( mulai 2010 lagi) hanya segelintir sahaja (dalam 2% dari 120K helai TShirt kitaorang siapkan) yang tak puashati dengan servis & produk kitaorang.

Dan yang tak puashati ni pulak…biasa kitaorang akan bagi sedikit diskaun atau apa2 offer yang boleh bagi lebih adil kepada diaorang.

Tak pernah sekali pun kitaorang abaikan yang komen negatif atau yang tak puashati tu.

Janji customer rasa terbela atau puashati & kitaorang expect diaorang akan order lagi selepas ni.

Itulah antara prinsip bisnes yang kitaorang pegang sejak dulu lagi.

Alhamdulillah….sehingga kini ramai yang ulang order dengan kitaorang walaupun dah bertahun2 berurusan.

Ada yang terus masukkan duit dalam akaun kitaorang tanpa beritahu.

Tahu2 dia nak order TShirt.

Ada satu kali tu, student dari Labuan, Sabah…bank in RM17,000 ke dalam akaun saya tanpa beritahu nak bank in (walaupun harga dah deal sebelum tu).

Kalau dapat kat penipu…habislah duit diaorang ni.

Selain daripada tu, kitaorang juga ada kongsikan pasal beberapa teknik cetakan seperti cetakan gold & halftone dalam artikel kitaorang pada hari ini.

Cuba baca apa customer ni kata….

Yang lawaknya….abang kakak yang kuat komplen pun suka baju yang diaorang pakai tu.

Alhamdulillah….kami yang tukang cetak baju ni pun tumpang seronok mendengarnya.

 

Yang ni tShirt untuk grup geng takut bini…hehehe.

Memang lawak betullah diaorang ni…..TShirt takut bini pun ada jugak.

Saya just print je. Tapi yang customer ni seronok sangat sebab ni kali ke 2 order dengan kitaorang.

Nak dijadikan cerita……mula2 tu macam tak sempat pos ke Penang (tempat dia) sebab hari tu nak pegi majlis kahwin kawan dia kat Batu Caves.

Last2 saya suggest tukar tempat pos ke Batu Caves….Alhamdulillah sempat pakai masa majlis kawin tu.

Seronok bukan main customer tu….saya pun tumpang seronok jugak.

Ada macam2 lagi style customer kitaorang seronok bila dapat baju tu tapi tak ingat dah kat nombor telefon mana.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Cam biasa…..apa cerita hari ni ye?

Ni hoodie brand Gildan ni. Mula2 tu customer bgtau ada kedai tak boleh print macam bahagian depan tu tapi saya kata ok je.

Dah lepas deal beberapa kali & setelah saya konfidenkan diaorang banyak kali, akhirnya diaorang setuju jugak nak order.

Memang puashati betul diaorang bila dapat baju tu.

Ni cetak warna gold bahagian depan & kat lengan.

Tapi ni bukan gold shining tp gold yang kami bancuhkan warna…last2 jadi warna seakan2 gold camtu.

Tapi warna dia still cantik & hampir macam gold.

Yang ni cetak tulisan jawi. Design asal customer yang bagi & diaorang scan guna komputer.

Lepas dah scan, diaorang emelkan ke emel kitaorang & last sekali ni lah hasilnya.

Depan letak logo stiker yang jenis high quality. Memang sempoi….

 

Yang ni satu lagi contoh TShirt cetak Gold yang kitaorang bancuh & bukan gold yang shining.

Actually…gold shining lagi mahal dari gold yang bancuh ni sebab gold bancuh ni guna dye biasa je.

Kalau gold yang shining tu kena guna serbuk khas untuk nampak shining…tu yang mahal sikit tu.

Macam baju atas ni…walaupun gold bancuh tapi kaler gold dia still menyerlah..habaq hang..

Yang ni pulak customer mintak print camni. Warna bendera Perancis…depan gambar eiffel tower.

Tak tahu lak kenapa print bendera Perancis ni…diaorang ada rombongan sekolah ke Perancis kot…

Fuhhh…hebat betul sekolah diaorang ni…

Satu lagi contoh TShirt cetak gold bancuh….belakang gold & depan putih.

Design asal ni customer dah bagi siap2 dalam Ai…senang sebab terus boleh print.

Tak payah nak mengada2 gi lukis balik pulak…jimat sikit masa.

 

Hahh….yang ni special sikit sebab cetka yang ni kitaorang guna teknik halftone.

Apa tu halftone? Halftone tu ialah teknik cetakan guna design asal & design dia kena tukar ke dot dot dot supaya kekal sebijik macam gambar asal.

Macam gambar atas ni….background kena buat putih..pastu gambar tengah tu gambar blok printing untuk cetak yang warna hitam teknik halftone tu.

Memang akan dapat sebijik macam design asal guna teknik ni.

Yang ni kitaorang bukan cetak atas baju ye…yang ni cetak atas beg galas.

Tulisan asal tu customer tulis atas kertas, diaorang scan pastu emelkan kat kitaorang.

Beg ni yang ada tali tu.

Cuma time nak print tu kena masukkan dalam papan jugak supaya design masa print tu naik & lebih cantik.

 

Oklah korang…setakat ni dulu lah cerita kami buat masa ni.

Bagi korang yang beria2 nak order TShirt dengan kitaorang…hasrat korang tu sangat2 lah dialu2kan…

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

# UNTUK PERHATIAN KORANG :

KAMI ADA SEDIAKAN MACAM2 SERVIS CETAK BAJU LAIN SEPERTI :

  1. CETAK SILKSCREEN PRINTING
  2. CETAK HEATPRESS (STICKER HIGH QUALITY)
  3. SULAMAN LOGO, NAMA & WORDING

KAMI JUGA SEDIAKAN PELBAGAI JENIS TSHIRT READYMADE UNTUK KORANG :

  1. BRAND ENZO
  2. BRAND GILDAN
  3. BRAND OREN SPORT
  4. BRAND 4SQUARE
  5. BRAND ARORASPORT
  6. BRAND RIGHTWAY

KAMI JUGA SEDIAKAN DESIGN2 TSHIRT YANG SIAP SEDIA UNTUK KORANG PILIH IAITU :

  1. DESIGN TSHIRT HARI KELUARGA
  2. DESIGN TSHIRT KELAS
  3. DESIGN TSHIRT REWANG/KAHWIN/BEKWOH

SEMUANYA READY & SEDIA UNTUK KORANG ORDER…

So…jumpa lagi dilain siaran…baaaiiiii…

Abg Nik & Kak Salina

TShirt BARU Katalog Oren Sport dah ada kat sini SEKARANG!

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Apa khabar semua?

Masih berjerebu ke? Jerebu diluar & jerebu didalam?

Jerebu kat luar memang dah berjerebu tapi janganlah korang pun jerebu sama sebab tak tahu nak cari baju untuk aktiviti korang kat mana.

Singgah je sini dulu & lihat apa yang kitaorang boleh bantu korang nanti.

Hari ni saya nak kongsi dengan korang TSHIRT2 BARU dari katalog baru Oren sport dari Katalog Volume 18 bagi Tahun 2019.

Sebelum tu, bagi korang yang rasa nak tengok full version katalog TERKINI tu….just KLIK SINI atau KLIK DIBAWAH untuk DOWNLOAD katalog tersebut.

<<KLIK SINI UNTUK DOWNLOAD KATALOG OREN SPORT VOL.18 2019>>

 

Katalog baru ni bukan je diaorang perkenalkan TShirt baru tapi ada jugak baju asal tapi ditambah bilangan warna baju tu.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Contohnya macam baju microfiber kat bawah ni….

Ada 22 jenis pilihan warna untuk korang pilih…banyak oooo…..

Saiz pun yang paling kecik saiz 4XS & paling besar 5XL tapi 5XL tu hanya certain warna je yang ada.

Untuk baju berkolar pun ada jugak….

Untuk baju berkolar ni…ada 21 pilihan warna. Stok In Sha Allah..memang standby je.

Selain daripada TShirt plain, ada jugak TShirt baru dalam Katalog baru ni…

Untuk baju baru ni ada baju sedondon baru jenis microfiber.

Lengan pendek roundneck, berkolar & lengan panjang. Sesuai sangat kalau nak buat baju Hari Keluarga atau apa sahaja aktiviti korang nanti.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ni antara TShirt2 BARU lain & tambahan warna yang ada dalam katalog baru tu…

Untuk baju jenis Quickdry & Microfiber, korang boleh klik kat link bawah ni untuk tengok design2 baju lain dengan lebih detail ye.

  1.  TSHIRT MICROFIBER BERKOLAR <<KLIK SINI>>
  2. TSHIRT MICROFIBER ROUNDNECK <<KLIK SINI>>

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Selain daripada tu, Oren Sport ada jugak buat tambahan warna untuk baju muslimah diaorang.

Contoh cam bawah ni….

Dulu baju warna ash grey tu  tak ada. Dia baru tambah tu. Nak bagi pilihan kat customer.

 

Yang ni pun sama…tambahan TShirt warna Black Grey tu.

So…ada 4 pilihan warna kalau nak pilih.

Bagi korang yang rasa nak tengok contoh design2 baju muslimah lain, klik je link bawah ni untuk macam2 lagi contoh TShirt Muslimah tu….

TSHIRT MUSLIMAH <<KLIK SINI>>

 

Selain muslimah & microfiber, Katalog baru ni ada jugak sediakan baju cotton & honeycomb(lacoste) untuk korang pilih.

Ada yang baru & ada yang lama tapi tambah warna baju…

Macam bawah ni….

Ada 22 pilihan warna yang korang boleh pilih. Oren Sport ni memang banyak pilihan warna & stok memang sedia ada je.

Kalau tak caya…boleh lah try order dengan kami.

Ada lagi baju lain kalau nak tengok….

Lengan panjang berkolar pun ada…ada 12 warna pilihan untuk korang pilih.

 

Ni antara TShirt2 jenis honeycomb atau lacoste yang korang boleh pilih ye.

So….bagi korang yang rasa nak order baju2 baru dengan kami, korang boleh cuba godek2 blog kami kalau nak ye.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Macam biasa…meh saya kongsi apa cerita cetak baju hari ni?

Yang ni kombinasi heatpress untuk logo & silkscreen printing.

Guna baju cotton brand Oren Sport….mudah je nak print.

Yang ni saya seronok tengok sebab kombinasi warna dia cantik.

Warna kuning, navy blue & putih. Baju hijau cotton brand 4square.

Memang naik design dia & cantik.

 

 

Yang ni cetak 2 warna…merah & putih. Yang ambik masa sikit masa nak susun design tu untuk buat blok printing.

Yang tu yang ambik sedikit masa tapi bila dah print sekejap je.

Yang ni logo dia 1 warna…..lebih murah berbanding logo banyak warna print.

Sesuai sangat bagi sape2 yang nak buat TShirt ada logo tapi bajet nak murah.

Design tu saya akan edit, tunjuk kat customer dulu sebelum print. Dah puashati baru saya start print.

Cetak tshirt kelas

Yang ni design TShirt kelas & customer ambik design ni kat page Design TShirt Kelas kat blog saya di www.mohcetakbaju.com je.

Apa yang saya buat..just edit semula design tu ikut kehendak customer & tunjuk dulu sebelum print.

Dah puashati baru print.

So…itulah antara TShirt yang saya sempat upload dalam blog hari ni.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Jumpa lagi semua…baaaiiii….

Abg Nik & Kak Salina

%d bloggers like this: