Category Archives: Baju Family Day

Baju untuk aktiviti family day.

Kami ada macam2 brand TShirt yang korang boleh pilih…….

 

Hai & salam Cetak Baju semua,

Nampaknya cuti sekolah dah pun start.

Bagi yang tengah bercuti…Selamat Bercuti & kepada anak2 yang sedang ambik periksa SPM, Selamat menjawab Soalan lah saya ucapkan ye.

Kebiasaannya cuti sekolah ni, walaupun pelajar2 tak ramai yang order TShirt kelas tapi ada lagi TShirt2 lain yang biasa customer kitaorang order.

Antaranya :

  1. TShirt Rewang
    Memandangkan ramai yang ambik keputusan untuk berkahwin dalam cuti sekolah ni…so, TShirt Rewang adalah antara TShirt yang banyak kami terima tempahan.

  2. TShirt Hari Keluarga
    TShirt Hari Keluarga juga mendapat sambutan hangat dari pelanggan sebab time cuti sekolah ni lah semua ahli keluarga dapat berkumpul.Ye lah……bila masa nak berkumpul kalau semua anak2 tengah bersekolah kan.

  3. TShirt Konvoi
    Time cuti ni jugak le ramai antara kita yang buat aktiviti konvoi..tak kira lah guna motorsikal atau pun kereta.Mesti nak pakai baju sedondon jugak nanti.

  4. TShirt Reunion
    Sama jugak….time cuti ni jelah yang ada banyak masa nak buat reunion dengan kawan2 lama.Bila dah berkumpul, mesti nak kena buat baju untuk kenang2an kan?

  5. TShirt Memancing
    Ada jugak grup memancing yang nak buat TShirt sedondon untuk grup diaorang.Time cuti ni lah jugak baru ada masa bersama.

  6. TShirt Larian
    Dalam cuti sekolah ni pun banyak acara2 larian yang diadakan.So..korang boleh juga buat TShirt larian kalau nak.

  7. TShirt Kelas Tahun Depan
    Mana tahu…ada yang rasa nak buat TShirt kelas untuk tahun depan ke…Boleh dah start bincang dengan grup korang dah ni.

  8. TShirt Tadika/Prasekolah/PASTI/Sukan Sekolah
    Time cuti ni lah tempahan untuk pelajar2 sekolah banyak kitaorang terima terutamanya untuk budak2 Tadika & Prasekolah.Selalu kami buat custom made tapi tempahan mestilah 50 helai ke atas.

So..inilah antara jenis tempahan yang kitaorang terima time cuti2 sekolah ni.

Bagi korang yang rasa nak tempah TShirt korang tu, jangan risau & jangan segan…..

Dah rasa betul2 nak order, just bagitau je kitaorang.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Hari ni saya nak bagitahu korang pasal macam2 brand baju yang kitaorang sediakan untuk korang…..

So..tak perlu dah pening2 nak cari kat mana baju tu.

Kitaorang sediakan & boleh siap print lagi….

Antara brand baju yang dapat banyak sambutan ialah :

Brand ENZO

Brand Enzo ni kami ada baju jenis TC (Tetra Cotton, Lacoste, Microfiber & Baju Korporat)

Ni antara contoh2 baju Enzo yang kami ada….

 

KLIK SINI UNTUK LIHAT KATALOG PENUH BAJU ENZO NI YE!

 

 

oren sport

Brand OREN SPORT

Brand Oren Sport juga banyak kami terima tempahan dari customer.

Baju Oren Sport biasa gunakan TShirt jenis cotton (100%), honeycomb, quick dry dll.

Ni antara gambar2 baju tu….

KLIK SINI UNTUK LIHAT KATALOG PENUH TSHIRT OREN SPORT TU YE!

 

 

Gildan adalah brand US tapi dibuat di Asia.

Kualiti kainnya juga ok & selesa dipakai oleh semua.

Gildan jugak ada banyak pilihan baju & banyak pilihan warna.

Ni antara baju2 Gildan yang ada…..

KLIK SINI UNTUK LIHAT KATALOG PENUH BRAND GILDAN NI YE!

 

 

Bagi yang mencari TShirt yang lebih murah…..kami biasa guna brand 4square.

Walaupun harga agak murah tapi kualitinya memang terbaik.

Dah beribu2 dah customer kami yang gunakan TShirt jenis ni.

Ini antara jenis baju 4square yang kami ada ye….

KLIK SINI UNTUK LIHAT KATALOG PENUH BRAND 4SQUARE NI YE!

 

 

Baju brand Arorasport biasanya banyak sediakan baju jenis jersi atau microfiber.

Kebanyakannya jenis sublimation readymade.

Bagi yang nak baju jenis sublimation tapi nak harga yang murah sikit….baju brand arorasport banyak pilihannya.

KLIK SINI UNTUK LIHAT KATALOG PENUH KATALOG ARORASPORT TU YE!

 

Ni antara katalog2 baju yang kitaorang ada & sedia dicetak untuk apa sahaja aktiviti korang.

Dah rasa betul2 nak order, just bagitau je kitaorang.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Oklah…ni antara tempahan yang saya sempat upload untuk saya kongsi ngan korang hari ni ye….

Ni antara TShirt kelas yang banyak dapat sambutan dari customer.

Letak nama sorang2 dalam nombor belakang.

Korang boleh draf guna tangan je dulu & yang original kitaorang akan buatkan nanti.

Tak payah susah2 nak edit design tu sendiri nanti. Bagitau je kitaorang nak macamana.

 

Yang  ni bukan baju sukan ni tapi baju hari keluarga ni.

Siap ada ada nombor lain2 lagi belakang baju tu.

Yang ni cetak putih biasa je tapi yang ni kena guna blok besar sebab customer nak design tu besar sikit dari biasa.

Nak buat dari tepi ke tepi tak dapat sebab papan baju tak besar sangat.

So..sy cuba print semaksima mungkin yang customer nak.

Yang ni dari customer yang sama. Buat untuk kelab chess.

Diaorang buat dalam Customink.com. So…memang sempoi & mudah nak cetak sebab design dah ada.

 

Oklah…rasanya setakat ni dululah ye. Kalau korang rasa pening nak buat design baju, korang boleh buat design tu sendiri kat link bawah ni ye….

Dah rasa betul2 nak order, just bagitau je kitaorang.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Baiii….baaaiiiii….

Ikhlas Dari :

Abg Nik & Kak Salina

Camane nak tempah Cetak TShirt & nak BUAT DUIT dengan bisnes TShirt kami?

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Apa khabar semua?

Tahu tak korang yang bisnes TShirt kami di http://www.mohcetakbaju.com dah nak masuk ke Tahun ke 9 tahun depan.

Ini bermakna…kami dah survive dalam bisnes cetak TShirt secara online & off line semenjak Tahun 2010 lagi.

Untuk makluman korang, saya merupakan bekas pegawai kerajaan bermula dari Tahun 2002.

Pada tahun 2017, saya dengan nekad hantar surat berhenti kerja & Alhamdulillah….start 2018, saya berjaya menjadi seorang peniaga cetak baju secara full time.

Ini bermakna juga….sejak 2010 hingga 2017, saya terpaksa struggle atau berhempas pulas untuk maintain bisnes saya walaupun tengah sibuk kerja kerajaan.

Apa PENYEBAB UTAMA yang jadikan saya dapat maintain bisnes tu sampai sekarang?

Antaranya……

  1. Ini periuk nasi UTAMA saya. Maknanya kalau saya tak buat bisnes ni…macamana saya nak bagi anak isteri saya & saya sendiri makan. Nak tak nak….kena maintain jugak bisnes ni.

  2. Saya memang MINAT atau PASSION dengan seni. Design2 printing buatkan saya rasa betul2 seronok.

  3. Bulan2 saya kena bayar hutang jugak…so, sama jugak. Nak tak nak…mesti kena maintain bisnes tu.

  4. Regular customer banyak bantu saya maintain bisnes saya tu. Ramai regular customer yang banyak kali ulang order dengan saya sejak beberapa tahun lepas. Tq guys!

  5. Sentiasa ada pelanggan baru yang order dengan kami & Whatsapp kami tak putus2 sepanjang masa.

  6. Marketing kami yang non stop juga banyak membantu kami maintain bisnes tu sampai sekarang.

  7. Layanan kami terhadap customer yang tak pernah jemu & tak pernah tak berjawab juga jadi penyebab bisnes kami maintain hingga sekarang.

  8. Feedback yang baik dari semua bekas pelanggan kami juga banyak membantu untuk maintain bisnes hingga ke hari ni. 98% customer puashati dengan servis kami….Alhamdulillah.

  9. Blog kami ni jugak ada sediakan macam2 jenis TShirt readymade yang sesuai dengan jiwa pelanggan & harga yang berpatutan.

    Ada jenama Oren Sport, Enzo, Gildan, 4Square, Rightway , Arorasport & Empiric.

    Kalau rasa nak buat CUSTOM MADE & SUBLIMATION pun boleh….saya terima 60 helai ke atas je.

  10. Kami juga ada sediakan tempat untuk DESIGN SENDIRI kalau korang tak ada IDEA nak cetak baju tu.

    Pengalaman saya sejak dulu….customer2 memang tak ada IDEA nak buat design tapi antara sebab kami dapat maintain bisnes ni ialah sebab kami sediakan penyelesaian untuk customer buat design supaya tak lah pening nak buat design tu.

 

So..kalau korang nak pilih company untuk buat cetak TShirt korang, korang patut pilih company yang dah ada GOOD RECORD macam kami.

Sama jugak…kalau korang nak join BUAT DUIT dengan kami pun boleh sebab dah banyak yang berjaya jana duit dengan bisnes TShirt diaorang.

Maknanya..kalau kami boleh buat duit…korang pun boleh jugak.

Dah rasa betul2 nak order, just bagitau je kitaorang.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Hari ni saya tak nak explain satu2 tempahan baju yang saya buat sebelum ni tapi nak tunjuk gambar je baju2 yang kitaorang siapkan sebelum ni.

Semuanya guna teknik yang sama tapi guna baju & design yang lain2.

Ni je design yang sempat saya upload kat sini hari ni.

Kalau ikutkan ada banyak lagi tempahan yang ada tapi tak sempat nak ambik semua gambar tu.

 

Dah rasa betul2 nak order, just bagitau je kitaorang.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Sape2 yang rasa nak join kami buat duit dengan bisnes TShirt korang, boleh isi form diatas & start untuk agresif supaya korang2 betul2 buat duit terutamanya di Tahun 2019 ni ye.

Dah rasa betul2 nak order, just bagitau je kitaorang.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Abg Nik & Kak Salina
Established Since 2010

Cetak Baju yang biasa customer tempah hujung2 tahun ni….antaranya…..

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Dah hampir sebulan lebih saya tak update blog ni.

Maaf…kebelakangan ni agak sibuk dengan tempahan TShirt yang masuk & rutin baru yang saya sedang lakukan.

Apa rutin baru tu….BIARLAH RAHSIA…hehehe.

Oklah korang….kalau ikutkan pengiraan…dalam 2 bulan lebih lagi kita akan tamatkan Tahun 2018 ni.

Pada yang sedang mencari2 TShirt untuk aktiviti korang dalam Tahun 2018 ni, baik korang buat keputusan segera sebab kalau dah melompat ke Tahun 2019….dah banyak yang terlepas.

Sape antara mereka yang RUGI kalau terlepas nak buat TShirt tahun ni ?

Kalau budak UPSR…tahun depan dah Tingkatan 1.

Kalau budak PT3…..tahun depan dah Form 4.

Kalau budak SPM….tahun depan dah tak sekolah dah kecuali yang ambik Form 6.

Yang tahun ni final year…tahun depan tak jumpa dah geng2 lama.

Kahwin tahun ni tak buat TShirt Rewang sebab takkan tiap2 tahun nak kahwin kan?

Buat Hari Keluarga tahun ni tapi TShirt Hari Keluarga Tahun 2018 tak buat…..rugi oooo…

Duduk kat Pusat Pengajian Tinggi tapi tahun ni tak ada pun TShirt untuk grup atau batch korang.

Buat grup konvoi ke tempat2 yang jadi kenangan tapi tak ada pun kenangan TShirt kat tempat tu tahun ni.

Duduk kat kelas sama dah berapa tahun dah tapi sekali pun gtak buat TShirt kelas….TShirt Kelas tahun 2018 pun tak ada.

Ada grup mancing….tiap2 tahun gi mancing tempat yang best2 tapi sekali pun tak ada buat TShirt geng memancing. Apa salahnya Tahun 2018 ada kenangan TShirt mancing selai sorang.

Macam2 aktiviti yang korang boleh buat aktiviti tapi tak ada pun kenangan yang korang boleh ingat dengan aktiviti tu. Paling mudah dengan TShirt boleh bagi kenangan terindah kat korang sampai bila…..kan….

 

 

Dah rasa betul2 nak order, just bagitau je kitaorang.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Jika korang rasa nak tempah TShirt untuk aktiviti korang tapi BUNTU camane nak buat design tu…..

jangan risau & jangan segan, kitaorang ada sediakan design readymade kalau korang nak.

Ada beberapa design readymade yang korang boleh pilih kat blog kitaorang ni…..

  1. DESIGN TSHIRT KELAS
  2.  DESIGN TSHIRT HARI KELUARGA

 

3.  DESIGN TSHIRT REWANG / KAHWIN / BEKWOH

Ni antara 3 contoh aktiviti yang kami ada design readymade tu….

Tapi kalau TETAP jugak tak berkenan dengan design2 tu, korang boleh buat design tu sendiri kat link bawah ni….

Tapi kalau still tak nak jugak buat design kat situ, korang boleh bagi design korang sendiri kalau nak.

Terpulang…..guna komputer atau lukis tangan sekali pun.

Dah rasa betul2 nak order, just bagitau je kitaorang.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Korang dah tak perlu pening2 cari design & baju nak cetak tu sebab kat http://www.mohcetakbaju.com ni….semuanya tersedia untuk korang tauuu…….

Pilih je mana yang korang minat & tanyakan kat kami kalau ada masalah ye.

 

Oklah…..meh saya kongsi ngan korang pasal tempahan baju kitaorang baru2 ni ye….

Ni antara yang saya siapkan baru2 ni. Baju raglan hitam putih….cetak 1 warna depan belakang.

Asalnya macam gambar atas sekali. Hasilnya…..jadilah macam gambar bawah tu.

 

Yang ni design baju doodle. 2 kaler depan & 1 kaler belakang.

Design doodle tu boleh pilih kat blog saya jugak.

KLIK SINI kalau nak tengok contoh2 doodle yang saya ada tu ye.

Yang ni design dari customink.com ni. Customer buat kat situ jer.

Dah siap buat send kat emel saya untuk saya bagi harga. Memang sempoi.

 

Yang ni jauh datang ni….dari Sabah bah.

Bahagian depan saya guna stiker & belakang print biasa. Guna baju arorasport.

Yang ni simple je. 1 kaler depan belakang.

Customer ni bagi design dalam word je. Pastu, saya edit balik supaya jadi lebih cantik.

Nasib baik customer puashati.

 

Oklah….rasanya setakat ni lah dulu ye. Sampai jumpa lagi ye.

Ikhlas Dari :

Abg Nik & Kak Salina

 

Dah rasa betul2 nak order, just bagitau je kitaorang.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Tempah cetak TShirt korang guna Whatsapp je…..walau dihujung dunia mana pun anda berada!

Hai & Salam Cetak Baju,

 

Ada lebih kurang 4 bulan lagi tahun 2018 nak tamat.

Ini bermakna ada lebih kurang 4 bulan lagi korang nak ada baju sedondon ikut aktiviti korang.

Kalau tak buat sekarang…..bila lagi kan?

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

So…hari ni saya nak kongsi ngan korang pasal cara mudah nak tempah TShirt korang sesegera mungkin walau dimana saje korang berada.

Sebelum tu, nak cerita sikit pasal cara order dulu2 sebelum ada internet dengan zaman sekarang bila dah ada internet ni.

Tapi memang tak boleh cakap apa lah….zaman sekarang ni lagi berganda2 lagi mudah nak order barang secara online yang kita tak pernah terfikir sebelum2 ni.

Bayangkanlah….dulu nak order TShirt sedondon satu grup, mesti kena cari kilang yang buat.

Pastu kilang lak mana nak buat order sikit2…paling kurang pun mau 100 lai ke atas.

Mana yang duduk kat pedalaman atau kampung2, memang tak akan merasa nak buat TShirt sama setiap orang.

Buat Hari Keluarga pun pakai baju masing2 je. Tak ada kenangan apa2 pun kecuali gambar guna kodak je.

Lagi satu, kalau design dulu2 biasanya skema je. Ada tulisan & gambar sikit.

Tulisan biasanya tulisan standard & tak boleh nak reka sendiri design tu.

Ni antara beza yang agak ketara yang saya boleh kongsi ngan korang cara tempah dulu & sekarang…banyak beza oooo :

  1. DULU2 – Kuantiti tempahan mesti 100 lai ke atas
    SEKARANG – Ada tempat boleh terima 1 lai sekali order tapi kami terima serendah 5 helai & ke atas.

  2. DULU2 – Design2 skema & simple je. Tak boleh reka design sendiri
    SEKARANG – Macam2 design sendiri korang boleh buat sendiri & siap ada website yang boleh reka sendiri design tu kalau nak.

  3. DULU2 – Hanya korang yang duduk kat pekan2 besar & ada kilang TShirt je yang boleh buat.
    SEKARANG – Sape2 pun boleh order dengan guna Internet walau ceruk mana pun korang duduk. Selagi ada line internet.

  4. DULU2 – TShirt kena jahit lain & ambik masa berminggu2 nak siap sebab kilang pun banyak order lain kena siapkan.
    SEKARANG – Kadang2 ada yang dapat siapkan tak sampai sejam sebab ada TShirt Readymade yang tunggu nak print je.

  5. DULU2 – Nak kena ambik sendiri kat kilang atau kedai sebab tak ada lagi banyak servis pos atau courier.
    SEKARANG – Korang order hari ni kat Perak, In Sha Allah esok dah sampai kat Johor sebab ada macam2 courier servis yang mampu pos seluruh dunia sekarang ni.

  6. DULU2 – Nak pilih baju yang sesuai ngan korang agak terhad sebab baju kena jahit lain. Nak murah biasanya buat baju biasa je.
    SEKARANG – Korang boleh pilih macam2 jenis baju kat katalog yang disediakan di website masing2.

  7. DULU2 – Nak bayar mesti kena sediakan duit cash sebab tak banyak lagi servis ATM atau online banking time tu.
    SEKARANG – Pergi je mana2 bank & masukkan je duit situ. Tak pun transfer je secara online. Bukti bayaran just upload dalam handphone atau emel.

  8. DULU2 – Kalau nak tanya harga, kena pergi kilang atau kedai terus sebab kena bincang face to face. Baru boleh dapat harga.
    SEKARANG – Dengan guna Whatsapp je, korang kat Sandakan, Sabah boleh tanya harga kat saya di Semenanjung Malaysia. Muka tak nampak pun dari start tanya harga sampai le dapat baju.

  9. DULU2 – Kalau nak repeat order biasanya kena kuantiti banyak sebab nanti rugi sikit kalau kilang buat order sikit2 ni.
    SEKARANG – Kalau saya sendiri, nak repeat order mesti 5 helai ke atas tapi still consider berbanding dulu2.

  10. DULU2 – Kalau order baju mungkin hanya design2 tertentu je macam baju sukan atau aktiviti formal yang lain.
    SEKARANG – Nak order TShirt macam2 jenis yang korang nak…….TShirt rewang, TShirt Kelas, TShirt Hari Keluarga, TShirt Konvoi, TShirt Batch, TShirt Grup, TShirt Sukan sekolah dan macam2 lagi yang boleh buat dalam kuantiti yang sikit.

 

So..ni antara beza cara tempah TShirt dulu2 dengan sekarang.

Maknanya……korang zaman sekarang ni lebih bertuah sebab lebih banyak peluang order TShirt korang berbanding orang dulu2.

Dulu memang susah betul nak cari grup2 yang buat TShirt sedondon tapi sekarang dah bersepah2 dah.

So…bagi yang korang ada rasa nak order cetak Tshirt & nak tahu harga berapa sehelai TShirt korang tu, ikut je cara ni…

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Salah satu cara cepat untuk tanya harga & tempah TShirt zaman sekarang ni ialah dengan menggunakan Whatsapp.

Walau dimana sahaja korang berada, selagi ada line internet…just guna Whatsapp je, korang dah boleh tahu harga sehelai baju yang korang nak.

Bayangkanlah…beberapa customer saya dari oversea, tanya harga guna Whatsapp je.

Baru2 ni student Malaysia kat Russia tanya harga tapi dia tanyakan bagi pihak kawan dia.

Yang saya dah pos ialah baju Muslimah student Malaysia kat Korea. Cer lihat gambar bawah ni kalau tak percaya.

Alhamdulillah….dengan Whatsapp juga saya dah pos ke beberapa negara seperti Brunei, Singapore, UK, Jordan & Poland.

Semuanya student Malaysia yang belajar kat negara2 ni.

Mana saya pernah jumpa diaorang. Muka pun tak pernah nampak..just guna Whatsapp je.

So..kalau korang rasa susah nak order TShirt korang tu, buang jauh2 perasaan tu sebab mudah sangat2 dah sekarang ni.

Jadi tunggu apa lagi…..ambik handphone korang sekarang & start order untuk grup korang pakai baju sedondon di tahun 2018 ni ye.

Oklah tu……bagi bagi korang lebih konfiden, meh tengok TShirt apa yang customer kitaorang order baru2 ni….

 

Ni antara gambar2 baju yang kitaorang siapkan sebelum ni.

Bawah ni lak antara tempahan TShirt yang saya siapkan baru2 ni ye…..

Ni gambar baju family day grup Johor pegi Kelantan. 3 kaler print. Bahagian tengah hitam tu saya buat tone kaler.

Alhamdulillah….customer puji baju ni cantik.

Syukur…yang penting customer puashati & rasa nak order lagi.

So…itu lah kepuasan kami sebenarnya.

Ini baju Hari Keluarga sebelum Raya Haji ni. Simple je…cetak putih depan belakang.

Alhamdulillah….sempat jugak pulun sebelum raya ni.

Baju jenis jersi brand Gildan. Sedap dipakai sebab tak panas sangat kalau pakai.

 

Yang ni pun sama….guna baju jersi brand Gildan untuk aktiviti senaman & work out.

Memang sempoi. 2 kaler depan belakang. Mula2 cetak putih 2 layer pastu tindih hitam.

Baju ada nama nombor belakang camni popular betul sekarang.

Baju design camni memang banyak dapat sambutan.

Nak lagi syok…..nama nombor bahagian belakang baju tu boleh pilih nak font jenis apa pun.

Terpulang pada customer. Nak pilih font stail macamana. Janji bukan font yang berbayar.

Guna yang FREE pun dah melambak dalam internet. Tunggu nak pilih je.

Baju ni ada kisah disebaliknya ni. Baju ni cikgu sekolah kat Bentong yang order.

Kebetulan cikgu tu nak guna baju tu hari Sabtu. Saya dah pos awal tapi malangnya….lori courier breakdown.

So..sepatutnya Jumaat cikgu tu dah dapat baju tu tapi Jumaat, baju tu masih lagi kat courier kat KL.

Last2 cikgu tu terpaksa ambik sendiri kat KL sebab dia on the way nak pergi ke Melaka time tu.

Alhamdulillah dapat tapi cikgu tu memang baik…nasib baik tak kena marah.

Masalah courier ni kadang2 unexpected. Luar jangkaan kita.

Tapi masalah camni…1 dalam 100,000. So…jarang2 berlaku ni sebenarnya.

Ni lak antara contoh2 baju Korban yang sempat saya tunjukkkan kat sini.

Memandangkan cetak 1 warna je…x sampai 1 hari dah siap dah.

Hari Raya Korban ni memang banyak betul dapat tempahan TShirt camni.

Nasib baik sempat siap….

Yang ini kalau korang nak tahu…baju custom made & guna teknik sublimation.

Maknanya….nama & logo kat dada tu guna teknik sublimation.

Sublimation tu maknanya…..design print atas baju kain warna putih.

Pastu, nanti kain tu dipotong ikut stail baju & kemudian dijahit jadi sehelai baju.

Korang pun boleh jugak nak order tapi kuantiti mesti 50 helai ke atas je ye.

 

So….rasanya setakat ni je lah dulu ye.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Bagi korang yang nak buat design TShirt tapi tak ada IDEA, jom pilih design2 kami sedia ada seperti dibawah :

 

 

 

JIKA KORANG TAK JUMPA JUGAK DESIGN YANG KORANG NAK, BOLEH BUAT SENDIRI.

KLIK JE LINK BAWAH NI…..

Selamat Berjumpa kembali….baaaiiiiii….

Ikhlas Dari :

Abg Nik & Kak Salina

Tshirt2 BARU di www.mohcetakbaju.com….

Hai & salam Cetak Baju,

Bertemu lagi kita kepada semua pelawat, pelanggan & ex-pelanggan kami.

Mungkin ramai yang menunggu2 TShirt2 BARU di www.mohcetakbaju.com kan?

Untuk pengetahuan semua, biasanya company2 TShirt atau supplier TShirt akan perkenalkan TShirt baru setiap kali masuk Tahun baru.

TShirt2 baru ni diaorang akan masukkan dalam Katalog versi baru mereka untuk tahun tu.

Contohnya Katalog Oren Sport Volume 17 Tahun 2018.

KLIK SINI UNTUK DOWNLOAD KATALOG OREN SPORT VOL.17 TAHUN 2018

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Selain daripada diaorang maintain TShirt2 yang biasa customer order, diaorang ada jugak perkenalkan TShirt2 baru untuk tarik minat customer & kekalkan customer sedia ada.

Mana2 TShirt yang diaorang rasa macam tak ada sambutan, diaorang stopkan production & ganti dengan yang baru.

Kalau diaorang tak buat camtu, nanti customer akan lari sebab bosan dengan design baju yang sama je.

Selain TShirt baru, ada jugak yang supplier tambahkan lagi warna baju sedia ada atau tambah saiz tertentu.

Biasanya kalau sebelum2 ni ada permintaan tinggi dari customer untuk certain2 baju, diaorang akan maintain je baju tu tapi bagi tambahan warna atau saiz supaya lebih banyak pilihan boleh dibuat.

Ni antara design2 baju baru dalam Katalog Oren Sport Vol.17 ni….

Kalau sebelum ni, baju jenis SJ ni diaorang jual baju berkolar je…tapi kali ni ada baju roundneck yang diaorang perkenalkan.

Baju MICROFIBER ROUNDNECK,  diaorang tambahkan lagi warna & saiz baju.

Paling kecik saiz 4XS…saiz biasa untuk budak umur 5/6 tahun camtu. Paling besar saiz 5XL.

Untuk makluman juga, semua baju saiz 3XL semua tambah RM1 dari normal saiz.

Selain tu, baju berkolar jenis lacoste juga ada tambahan warna & saiz.

Ada juga baju2 baru yang baru masuk dalam katalog baru ni. Macam baju bawah ni…

Ada macam2 jenis baju BARU yang Oren Sport sediakan.

Korang KLIK JE SINI untuk lihat baju2 baru tu atau download terus Katalog BARU Oren Sport Vol. 17 tu DISINI.

So…terpulang pada korang nak baju yang macamana ye….

Ada macam2 BRAND yang kitaorang offer dalam blog ni.

Kalau korang guna handphone, klik kat bahagian MENU kat atas bawah header tu & skrol ke bawah2 untuk tengok katalog yang ada.

kalau guna komputer, klik kat page2 atas nun untuk tengok Katalog2 yang ada ye.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

OKlah…..macam biasa, kalau tak kongsi cerita memang tak sah.

Apa cerita cetak baju kitaorang hari ni?

Jap ye…cer dengar apa kata pelanggan kami dulu…

Alhamdulillah….ada banyak lagi bukti komen dari pelanggan tapi yang ni je saya mampu upload hari ni.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Kalau tengok kat Pasar Malam, banyak betul orang jualn TShirt Supreme ni.

Pada korang yang nak order baju ni, bagitau je kitaorang ye.

Ni just nak tunjuk preparation untuk start memerint.

Time nak sediakan blok & nak setting kedudukan blok tu yang ambik masa. Tapi bila dah siap, sekejap je baju tu kitaorang print.

Kedudukan setiap blok printing mesti sharp. Kalau tak hasil dia senget benget nanti.

Last2 kalau tak jadi, samada baju tu kena rejek atau tuan kedai sendiri pakai baju tu nanti. Buat tido…..hehehehe.

Ni bukan print ni. Customer ni nak sulam. Logo sebijik cam gambar atas ni.

Korang kalau nak sulam pun, bagitau ye.

Yang ni contoh penggunaan stiker atau heatpress.

Kitaorang guna stiker yang high quality & bukan sebarang stiker.

Kalau guna yang cikai punya, 2,3 kali basuh dah tanggal dah.

Yang nama nombor belakang tu terpulang pada customer nak corak yang macamana. It’s up to you….up2 and the wayyyyy!

Yang ni simple je. Print depan belakang. Geng2 kawan anak sekolah ni. Nak jugak buat untuk grup diaorang.

Design camni banyak betul saya dapat kebelakangan ni.

Sesuai untuk jadi kenangan seumur hidup sebab ada nama sorang2 dalam nombor belakang tu.

Diaorang just lukis tangan je mula2 tu..pastu kitaorang transfer ke komputer. So..ni lah hasilnya.

Seronok betul budak ni dapat baju dia. Semua 1 family pakai baju sedondon gi trip ke bandung.

Senang sikit nak cari kalau salah sorang sesat.

Baju pun boleh jadi penanda.

Last sekali baju korban yang bakal menjadi korban tak lama lagi.

Sekarang ni pun ada banyak TShirt Korban yang kitaorang tengah siapkan.

Bolehlah pakai baju sama semua sambil membawang nanti….hehehehe.

Oklah…setakat ni sajelah dulu ye.

Lain kali kita jumpa lagi ye.

Sape2 yang rasa nak buat duit sampingan, jom join kami jadi ejen TShirt.

Jumpa lagiiii…baaaiiii….

Dari Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

Bosan dengan design cetak TShirt sama je…..tukar lain lah pulak!

Hai & Salam mohcetakbaju semua,

Hari ni dah lepas bulan Syawal dah. Rasa macam sekejap je raya berlalu.

Pejam celik pejam celik….dah setengah tahun lebih dah.

Ini lah akhir zaman. Masa berlalu begitu cepat. Tup tup dah akhir Tahun 2018 dah.

Tapi masa berlalu cepat pun, korang dah ada TShirt grup korang sendiri dah ke?

Usia makin tua & kita makin berumur. Kalau korang tak start buat TShirt untuk grup korang atau aktiviti korang sendiri, bila lagi nak buat.

Ada beberapa situasi yang buatkan korang menyesal seumur hidup kalau tak buat sesuatu yang meninggalkan kenangan seumur hidup korang. Antaranya :

  1. TAK BUAT TSHIRT KELAS ~TShirt kelas ni kalau korang baru masuk sekolah tu, bolehlah dimaafkan lagi tapi kalau dah nak tamat sekolah macam UPSR atau SPM tapi masih belum buat TShirt kelas atau grup korang, memang menyesal le seumur hidup.Ada ke orang duduk kat Tingkatan 5 sampai 2,3 kali. Mana ada kan? So…antara perkara yang korang PASTI akan menyesal seumur hidup ialah bila korang tak buat TShirt kelas yang boleh jadi kenangan korang sampai bila2.Mungkin ada antara korang yang bercinta monyet dengan si Dia di satu kelas.Pastu korang buat lak nama ramai2 kat TShirt tu.Nanti time buat reunion balik mesti korang teringat2 balik time bercinta tu.Atau ; mungkin letak gambar cikgu kat baju tu. Bila tengok balik, teringat semula kat cikgu tu.Atau ; korang memang happening masa kat sekolah tu dulu…sampai cikgu2 pun pening. Pastu bila tengok balik baju tu, teringat balik time nakal tu. Almaklumlah…bila dah besar dah insaf dah.

    So…ni antara situasi2 yang bakal berlaku kalau korang buat TShirt Kelas korang sekarang ni.

  2. TAK BUAT TSHIRT REWANG ~Kebiasaannya orang yang kawin pertama kali mesti excited nak jadikan perkahwinan diaorang sebagai kenangan paling indah seumur hidup.Apa yang buatkan korang sedikit menyesal nanti ialah bila tak buat TShirt Rewang atau Tshirt kahwin.TShirt Rewang pasti akan jadi salah satu perkara unik yang korang boleh kenang sampai bila2.Mana tahu…bila dah anak 10 orang…pastu ada lak orang yang pakai lagi baju tu & lalu depan keluarga korang.In Sha Allah…kenangan time kawin sebelum ni pasti akan datang balik & korang pasti tak menyesal sebab sempat order TShirt Rewang tu sebelum ni.Kalau time2 gaduh korang laki bini pun, boleh gunakan TShirt tu sebagai pendamai.Bila tengok balik baju tu, mesti sekurang2nya hati akan menjadi lembut semula sebab teringat balik time kahwin sebelum ni.
  3. TAK BUAT TSHIRT HARI KELUARGA / FAMILY DAY ~Buat Hari Keluarga dah hampir setiap tahun tapi satu TShirt pun korang tak buat untuk dijadikan kenangan bagi setiap hari keluarga tu.Contohnya macam saya sendiri.Dah banyak kali dah buat program Hari Keluarga tapi satu pun tak buat TShirt untuk kenangan.Tup Tup pada Tahun 2015, kitaorang plan buat Hari Keluarga di Janda Baik, Pahang & semua pakat nak TShirt.TShirt tu ada gambar mak & ayah kitaorang. So..seronok le dapat baju tu.Di pendekkan cerita, hujung tahun 2015, ayah saya meninggal.So….bila tengok balik gambar baju tu, pasti kenangan bersama ayahanda datang semula.Rasa sangat menyentuh kalbu bila teringat rupa ayah & gelagat ayah time tu.Alhamdulillah….nasib baik sempat jugak buat TShirt tu.
  4. TAK BUAT TSHIRT BATCH ~Salah satu kenangan yang indah yang tak dapat lupakan ialah bila dapat pakai TShirt sedondon satu grup atau satu batch.Kebanyakan orang….peluang belajar kat kolej, universiti, sekolah & tempat pendidikan lain hanya sekali seumur hidup.So….kalau tak ada TShirt yang gambarkan korang belajar kat situ sebelum ni, macam tak ada makna je.Dah lah susah payah kita masuk tempat belajar tu tapi bila keluar tak ada pun kenangan fizikal yang korang bawak.Kan ke boring tu……Nanti bila orang tanya, grad U mana? Tak payah susah2 nak explain…tunjuk je baju yang korang pakai tu.

Ni lah antara beberapa situasi yang saya boleh katakan yang korang pasti menyesal seumur hidup sebab tak ada kenangan mempunyai TShirt dengan grup korang tu.

APA KATA PELANGGAN KAMI?

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Seperti yang saya bagitahu dalam tajuk kat atas sebelum ni, korang pasti rasa nak pakai TShirt design lain dari yang lain kan.

Cer tengok contoh2 design baju kat bawah ni.

Adididihhh………gergasi mana pulak cekak pinggang aku ni……maaaaakkkk!!!

Kalau tak silap, design baju ni saya buat dalam Tahun 2015 ni.

Design ni sebenarnya boleh dapat dalam Google Image tapi customer ni nak baju sebijik camtu.

Alhamdulillah….ni lah hasilnya & memang special & lain dari yang lain.

 

 

Kalau tengok dari jauh, macam ada gergasi je cekak badan kita dari belakang.

Pastu kalau korang nak tambah apa2 kat atas gambar tu pun boleh jugak.

Memang lain dari yang lain.

Selain daripada tu, ada jugak design kartun muslimah cam atas ni.

Kalau yang biasa customer order, ada wording nama kelas atau nama sendiri je.

Jarang letak kartun camni.

Korang pun boleh buat kalau nak.

Yang ni pulak design kartun Doodle. Memang budak2 minat design ni.

Kitaorang ada standby design doodle ni kalau korang nak tengok ye.

KLIK SINI & lihat design Doodle yang sesuai untuk korang pilih ye.

 

Design ni pun sempoi jugak. Lain dari yang lain sebab cantik & menarik design dia.

Bukan design biasa & pasti kelas lain pun jeles bila tengok design TShirt kelas korang nanti.

Selain daripada design lukis guna komputer, ada banyak jugak design kartun yang guna lukisan tangan.

Macam design katak atas ni. tapi tak tahu lak….apa fungsi katak tu dengan kelas diaorang…hehehe.

Tapi memang agak pelik & lain dari yang lain.

baju kelas

Yang ni satu lagi contoh design guna lukis tangan. Yang ni antara tempahan masa awal2 saya berkecimpung dalam bisnes cetak tshirt ni.

Wording tulisan bawah kartun tu guna komputer. Kartun je lukis tangan.

Memang agak berbeza dengan TShirt kelas yang lain.

 

cetak tshirt kelas

Yang ni satu lagi contoh design TShirt kelas yang lain dari yang lain.

Yang ni pun antara TShirt awal yang kitaorang buat masa mula2 bisnes dulu. Cer tengok tarikh kat gambar tu…dalam  7 tahun lepas tu….tapi masih maintain sampai sekarang.

tshirt kelas

Antara design yang glamour masa mula2 buat bisnes ni dulu……ini le design nya.

Mula2 kitaorang buat 1 design je….pastu ramai lak yang minat. So, terus dapat sambutan time tu.

cetak baju

Salah satu design TShirt kelas atau batch yang customer suka ialah design yang ada nama2 dalam nombor atau huruf macam atas ni.

TShirt camnilah antara yang banyak bagi kenangan kat korang sebab ada nama sorang2 dalam design tu.

Maknanya bila tengok balik baju tu akan datang…mesti teringat balik suka duka korang bersama2 time tu.

Memang syahdu kalau teringat balik waktu2 tu….haawwww…..

So….nilah antara gambar design baju yang lain dari yang lain yang korang boleh buat sendiri.

Bukan buat design yang biasa2 je.

Kitaorang pun ada standby design kitaorang sendiri kalau nak.

KLIK SINI ~ KATALOG DESIGN TSHIRT KELAS

 

KLIK SINI ~ KATALOG DESIGN HARI KELUARGA

Ini antara design TShirt readymade yang kitaorang ada untuk korang pilih.

Tapi kalau tak ada yang berkenan……

Design TShirt ni kalau buat sendiri pun puashati sebenarnya.

Sebab idea tu datang sendiri…so, design tu pasti akan lain dari yang lain. Tak sama dengan design orang lain.

Klik gambar bawah ni kalau nak cuba buat design tu sendiri. Mudah sangat2. Cuba le….

Setakat wording biasa & lencana sekolah je. Baik tak yah buat TShirt kelas cam tu…..

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Bawah ni antara gambar2 customer yang seronok sebab dapat baju diaorang. Tengok le sendiri & nilailah sendiri ye….

Bagi sape2 yang nak buat duit dengan bisnes TShirt, jom join jadi ejen kitaorang.

KLIK je gambar bawah ni & start buat duit dengan kitaorang…..

 

Ok…jumpa lagi ye…baaaiiiii….

Dari Abg Nik & Kak Salina

Standby…..tempah TShirt lepas raya ni…

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Sebelum saya bercerita lanjut pasal cetak2 baju kami, disini saya nak ucap Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin kepada semua umat Islam diseluruh Dunia.

Mohon ampun & maaf……disepanjang kami berurusan dengan anda semua semenjak 2010 lagi ye.

Terutamanya kepada semua pelawat, bakal pelanggan, bekas pelanggan & ejen2 TShirt kami.

Semoga Raya tahun ni berikan korang seribu keindahan & kenangan.

Ok….lepas raya ni, korang patut standby dah untuk tempah TShirt untuk grup korang atau untuk korang buat duit ye.

Lepas raya ni…saya jangka permintaan untuk TShirt naik semula & sekali lagi, In Sha Allah…..kitaorang tak menang tangan nak siapkan order korang nanti.

So…jom join kitaorang untuk sama2 untuk BETUL2 buat duit dengan bisnes TShirt korang.

Sebagai permulaan untuk lepas raya ni, saya nak promote TShirt dengan design FLORAL, GOLD & SILVER yang menggunakan stiker & Vynil.

Stiker yang kami guna bukannya stiker yang cikai tapi yang high quality punya.

Korang boleh pilih apa sahaja JENIS FONT yang korang nak & apa sahaja jenis bunga yang korang nak….TERPULANG!

Dibawah ni saya tunjukkan harga promosi yang bakal ditarik semula selepas tiba satu waktu nanti.

So..apa lagi…..

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Harga ada tercatat pada gambar diatas nun.

BERIKUT ADALAH HARGA YANG KAMI TAWARKAN (TAK TERMASUK BAJU) :

  1.  DESIGN SAIZ A4 – FLORAL (RM15) / GOLD & SILVER (RM10)
  2.  DESIGN SAIZ A3 – FLORAL (RM20) / GOLD & SILVER (RM15)

# KORANG BOLEH PILIH APA SAHAJA JENIS FONT & FLORAL.

 

Design jenis Floral, Gold & Silver ni selalu dapat permintaan yang tinggi tapi akibat harga yang agak tinggi, customer akan tukar ke warna lain.

Tapi untuk promosi ni…saya turunkan sikit harga supaya korang dapat jugak merasa untuk pakai TShirt design yang korang nak selama ni.

 

Jika korang TAK NAK jenis FLORAL, GOLD atau SILVER ni, korang boleh cetak apa sahaja yang korang nak (tanya dulu saya) seperti gambar2 dibawah ni.

Yang ni print warna biru biasa. 1 kaler print tapi 2 layer supaya desgn lebih naik & menyerlah.

Tengok gambar pun tahu yang diaorang seronok dapat pakai baju tu….tersengih2 je masing2….hehehe.

 

Yang ni untuk baju kahwin pelanggan kitaorang ni tapi non-muslim.

Design asal sebelum ni diaorang tunjuk design atas baju lain & saya edit balik, jadi camni.

Bila diaorang dah setuju…terus saya proceed untuk print.

Diaorang pun sangat puashati bila dapat baju tu….

Yang ni ada 2 jenis printing. Satu jenis 1 kaler print & satu jenis lagi 2 kaler print.

Cetak atas baju jenis jersi. Papan tu kena letak gam lebih sikit supaya baju lekat elok time printing.

Kalau cotton tak ada masalah sangat.

 

Yang ni cetak 3 warna atas baju jersi brand Oren Sport.

Customer dah bagi design siap vektor. So..senang sangat. Cuma time nak print tu kena standby 3 blok printing berasingan.

Order time puasa ni & mungkin aktiviti lepas raya kot. Kalau hiking time puasa…mau hancusss puasa diaorang ni….hehehe.

Yang totally guna stiker untuk kedua2 logo tu.

Stiker pun bukan stiker yang biasa2 tapi stiker yang high quality.

Memang cantik kalau print atas baju tu.

Semenjak 2,3 menjak ni banyak pulak customer order design abju yang ada nama nombor kat bahagian belakang baju.

Macam baju bola tu. Macam baju yang ni. Cetak guna silkscreen printing ni.

Alhamdulillah…time puasa ni ada jugak customer order TShirt untuk aktiviti amal kebajikan diaorang.

Actually ada design depan belakang tapi ntah camane…ada design depan je.

Cetak 2 kaler…hitam & putih.

 

Macam saya cakap tadi…ni satu lagi contoh baju untuk yang ada nama nombor kat belakang baju.

Korang pun kalau nak pun boleh jugak.

Nama & nombor tu boleh pilih font sendiri kalau rasa tak berkenan dengan font yang kitaorang offer.

Tapi janji font tu bukan berbayar sebab banyak jugak font yang kena bayar dalam internet tu.

Nak selamat cari yang FREE FONT je.

Apa2 pun bagitahu kitaorang dulu sebelum kitaorang boleh bagi harga nanti.

Tempahan ni customer nak urgent. Alhamdulillah…kurang seminggu siap sebab baju hitam roundneck cotton memang kitaorang ada simpan stok.

Baju lain kitaorang tak simpan stok sebab takut masalah nak simpan stok nanti.

Tapi nasib baik design dia simple je. So..tu yang jadi dapat cepat jugak tu…

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

BAGI KORANG YANG BERCADANG NAK BUAT DUIT LEPAS RAYA NI, JOM JOIN KAMI DENGAN MENJADI EJEN KAMI!

 

Korang tak perlu pening kepala bagaimana nak CETAK BAJU tu sendiri.

Serahkan pada yang PAKAR untuk cetak baju korang tu.

Korang hanya perlu dapatkan sales & start jana duit dengan bisnes TShirt korang tersebut!

SEKALI LAGI…SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN SEMUA!

Ikhlas Dari :

Abg Nik & Kak Salina

Nak buat design Cetak Baju sendiri atau nak design sedia ada?

 

Hai & Salam mohcetakbaju semua,

Apa habaq orang2 kampung & orang2 bandar semua.

Selamat datang ke www.mohcetakbaju.com…..satu2nya blog cetak baju yang aktif berkongsi tips & macam2 petua pasal bisnes cetak baju. Tak kisah…nak order sendiri atau nak buat duit dengan bisnes TShirt.

Hari ni nak kongsi ngan korang pasal camane nak cari IDEA untuk buat design korang sendiri atau nak guna design2 yang kitaorang sediakan.

Korang tahu tak….antara MASALAH paling KRITIKAL pelanggan2 kitaorang ialah camane nak cari design untuk baju diaorang.

Selalu je saya dapat soalan dari customer….boleh tolong buatkan design untuk diaorang tak?

Actually bkan tak nak tolong buatkan tapi dulu2 pernah tolong buatkan TAPI banyak kali duk ulang2 buat sebab tak puas hati…last2 sekali diaorang tak jadi nak buat.

Buat rugi masa & sakit hati je.

So…last2 saya mintak customer je buatkan sendiri.

Kadang2 kesian jugak sebab tak dapat nak tolong.

TAPI sebenarnya…buat design sendiri lebih puas hati sebenarnya sebab sendiri buat….sendiri yang tahu ok ke tak…

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Tahu tak korang….zaman sekarang ni ada bermacam2 website yang sediakan tempat untuk buat design korang sendiri.

Kat sini saya senaraikan 5 website yang korang boleh guna untuk CIPTA atau REKA design korang sendiri. Mudah je….budak2 sekolah rendah pun boleh buatkan :

  1. http://www.customink.com <<KLIK SINI>>

     

  2. http://www.shirtinator.eu <<KLIK SINI>>

     

  3. http://www.spreadshirt.com <<KLIK SINI>>

     

  4. http://www.uberprints.com <<KLIK SINI>>

     

  5. http://www.teespring.com <<KLIK SINI>>

 

Ni antara website2 yang korang boleh guna untuk buat design korang tapi jangan lak order kat situ sebab mahal nanti.

Tu semua website oversea tu.

Apa yang korang boleh buat ialah :

  1. Reka design korang sendiri kat web2 kat atas ni (TERUTAMANYA KAT www.customink.com)
  2. Sediakan berapa lai nak order
  3. Sediakan jugak material apa nak order

PASTU…..Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Kat web2 atas ni….korang boleh guna apa sahaja design yang ada dalam web tu atau upload gambar korang nak kat atas baju tu.

Kalau dulu, susah betul nak reka design untuk cetak atas baju.

Kebiasaannya guna lukisan tangan je. Tu pun pening jugak printer2 nak edit balik & buat lebih cantik untuk dicetak atas baju.

Tapi sekarang ni…dengan adanya tempat untuk buat design sendiri ni, korang tak payah2 pening dah nak cari IDEA untuk TShirt korang.

Ok..kalau korang tak percaya, meh saya tunjuk contoh2 TShirt yang kitaorang cetak guna software diatas ni.

Mostly, customer guna www.customink.com….

Ni contoh2 design baju ikut KATEGORI BAJU :

  1. TSHIRT KELAS

 

Ni antara gambar TShirt kelas yang gunakan www.customink.com.

Memang mudah sangat. Bagi mereka yang nak buat duit dengan bisnes TShirt, korang boleh dapat macam2 IDEA untuk korang jualkan kat customer korang.

Kalau nak contoh design yang kitaorang sediakan, KLIK je GAMBAR BAWAH ni :

 

2.  TSHIRT HARI KELUARGA /FAMILY DAY

 

Design atas ni semua customer reka sendiri dalam website tu.

Ada jugak yang customer upload design luar ke dalam web tu.

So, terpulang pada korang masing2. Tapi memang mudah guna software tu.

Kalau rasa memang buntu & tak tahu jugak nak buat design yang macamana…KLIK GAMBAR BAWAH ni untuk pilih design2 yang kitaorang sediakan ye…

 

3.  BAJU REWANG / KAHWIN

 

Kalau ikut banyak jugak design2 yang diaorang buat dalam website tu tapi dah lupa dah yang mana….

Kami jugak ada design sendiri yang korang boleh pilih..KLIK je BUTTON BAWAH ni ye…

 

4.  LAIN2 TSHIRT

 

Ni antara design2 baju yang gunakan software www.customink.com tu.

Kalau nak masukkan semua design baju dalam ni takut penuh lak nanti.

So..bagi korang yang rasa pening kepala nak buat design TShirt korang atau design customer korang, boleh cuba website2 yang saya bagitau sebelum ni ye.

MUDAH SANGAT2!

Apa yang korang boleh buat ialah :

  1. Reka design korang sendiri kat web2 kat atas ni (TERUTAMANYA KAT www.customink.com)
  2. Sediakan berapa lai nak order
  3. Sediakan jugak material apa nak order

PASTU…..Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

KALAU KORANG RASA NAK MERASA BUAT DUIT DENGAN  BISNES TSHIRT?

JOM JADI EJEN KITAORANG…

Terima kasih semua. Sampai jumpa lagi….

Ikhlas : Abg Nik & Kak Salina

Soalan yang biasa dapat……ABANG CETAK BAJU MEMANG TAK TIPU KAN?

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Saya doakan semoga korang semua sihat selalu hendaknya bersama orang tercinta.

Kepada ejen2 atau peniaga2 online kat luar sana….biasa tak customer tanya soalan perangkap macam tajuk atas ni?

Actually…penipu2 sebenar kat luar sana le yang jadikan customer2 ni ragu2 untuk order apa sahaja secara online dengan peniaga2 jujur yang sebenar.

Kami selalu jugak dapat pertanyaan camni…contoh macam contoh wasap bawah ni.

Akak ni sampai nak mintak bukti IC depan belakang lagi sebab takut kena tipu lagi macam sebelum ni.

Tapi saya pun tak boleh le buta2 nak percaya kalau orang nak IC ni sebab saya pun takut dia penipu jugak.

Nanti ntah ke mana IC saya dibawaknya..pegi buat loan haram ke…sape tahu kan?

Cer tengok perbualan wasap kitaorang kat bawah ni (Gambar profile & nombor telefon dirahsiakan supaya tidak menyakiti hati customer ni)

Banyak kali jugak saya dapat mesej camni.

Tapi bagi saya mudah je. Kalau ada orang tanya kat saya yang saya ni tipu ke tak….biasanya ini jawapan saya & korang yang tak pernah order pun boleh fikirkan sendiri samada kami ni buat bisnes tipu atau tak?

  1.  Saya berniaga kerana Allah. Saya nak rezeki yang berkat sebab nak bagi anak bini makan dari rezeki yang halal.

  2. Kalau saya tipu, dah lama bisnes saya lingkup atau bankrap tapi semenjak tahun 2010 lagi (boleh baca artikel2 dalam ni untuk bukti) Alhamdulillah bisnes kami semakin berkembang.

  3. Kalau saya tipu, dah lama customer2 saya VIRALKAN tentang bisnes kami. Zaman sekarang kalau buat jahat, kejap je kena VIRAL.

  4. Kalau masih ragu2 jugak…cuba korang baca artikel2 dalam blog http://www.mohcetakbaju.com ni…pastu buatlah keputusan bijak korang sendiri.

  5. Kalau korang rasa bisnes online ni tak boleh percaya sebab tak dapat tengok actual produk, korang boleh datang terus ke alamat kami atau korang beli je secara offline kat area korang.

  6. Kalau nak rasa lebih konfiden, baca APA KATA PELANGGAN2 KAMI? kat page TESTIMONI atau KLIK SINI & bacalah komen2 pelanggan tu sendiri. Itu adalah komen sebenar pelanggan. Saya tak ada masa & tak ada kemahiran nak edit komen2 tu semua. Semua datang dari customer sebenar.

  7. Kalau rasa tak konfiden guna wasap, korang telefon terus kami untuk dengar sendiri suara kami. So, lebih konfiden.

  8. Tak pun kat header blog saya di http://www.mohcetakbaju.com ada nombor SSM. Kalau rasa kena tipu, korang boleh buat laporan polis atau laporan kat SSM.

Ini antara jawapan saya kalau orang tanya saya…korang ni betul ke tak atau tipu ke tak?

TAPI kan….kalau korang nak tahu camane nak pastikan seseorang tu menipu atau tak, cer korang pastikan beberapa perkara ni ye :

  1.  Orang menipu takkan mengaku dia menipu. Mati2 dia akan bagitau yang dia tak tipu. Susah sikit nak detect kalau camni.

  2. Kalau dah bayar deposit, cer korang follow up selalu dengan dia. Kalau dia diam je…sah memang dia menipu & dah makan duit korang.Maksudnya diam yang agak lama setelah bertalu2 mesej korang bagi.Kalau baru je tak jawab, itu bukan menunjukkan dia menipu. Mungkin dia tengah sibuk.

  3. Cer telefon dia terus & dengar gaya percakapan dia. Kalau macam yakin tak yakin je…jangan teruskan.

  4.  Dia acuh tak acuh je jawab soalan korang. Tak bersungguh. Ada potensi jugak tu.

  5. Dia paksa suruh order dengan dia jugak & bersungguh2 suruh bayar deposit segera. Pastu senyap tak ada khabar berita.

  6. Satu lagi….bila kita dah bayar deposit, dia terus block call kita. Terus tak dapat nak kontek.

Ni antara contoh2 yang kita boleh tahu yang diaorang ni menipu sebenarnya. So…berjaga2lah.

Gunalah korang punya naluri & instinct sendiri.

Saya nak mintak sape2 yang baca artikel ni termasuk ejen2 saya….cubalah korang menipu sekali & bila dah seronok..masa tu lah mulanya bisnes korang akan melingkup. PERCAYALAH!

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

So…untuk bagi korang lebih konfiden dengan bisnes kami walaupun dah lebih 100,000 helai saya siapkan untuk pelanggan saya semenjak 2010 lagi, disini saya tunjukkan semula bukti2 pelanggan yang puas hati dengan kami tu ye.

 

 

Ada banyak lagi bukti testimoni dari pelanggan2 tapi cukup le banyak ni je. Banyak2 sangat boring lak korang baca nanti.

So…bagi korang yang dah rasa konfiden tu, korang boleh start order TShirt untuk apa sahaja aktiviti korang dengan kami ye.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Oklah…apa cerita baju kitaorang hari ni?

Ni baju family day ni. 3 kaler print tapi atas ni baru start print 2 warna ni.

Yang ni baru complete 3 kaler print. Biasa kitaorang buat base putih dulu tapi yang ni sebab pakai locking…so, start ngan biru & merah dulu. Bagi saya ok je..mana2 pun boleh…

Warna dia pun menyerlah naik sebab kombinasi warna tu memang cantik.

Ni baju geng cikgu PASTI nak buat sukan sekolah diaorang. Jauh order ni. Dari Beluran, Sabah.

Ini menunjukkan kami sedia terima tempahan walau dimana saje korang berada.

Kami boleh pos sampaike ceruk kampung mana sekalipun.

So…banyaklah peluang korang yang kat kampung2 nak order TShirt ikut design korang sendiri kan.

 

Yang ni satu lagi…jauh jugak order ni. Dari SMK Pujut, Miri, Sarawak.

TShirt kelas Matematik hasil design cikgu sendiri.

Mana2 cikgu yang rasa nak bantu student dapatkan TShirt kelas diaorang…boleh je order dengan kitaorang.

In Sha Allah…student pasti excited nanti.

Yang ni TShirt sukan pelanggan kitaorang.

Nombor2 belakang tu terpulang pada korang nak font apa pun…kitaorang boleh buatkan.

Kalau rasa nak lain dari yang lain….kitaorang buatkan nanti.

Cetak pun mudah je. Cuma logo depan tu kitaorang guna stiker.

Oklah…setakat ni saje dulu untuk hari ni.

Bagi yang nak buat TShirt Kelas tapi tak ada idea & buntu nak buat design TShirt kelas tu…klik je button diatas untuk lihat contoh2 design yang kitaorang ada ye.

Sampai jumpa lagi…..baiiii…..

Dari Abg Nik & Kak Salina

Lihat betapa banyaknya pilihan TShirt untuk korang pilih kat sini!

 

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Apa khabar semua?

Harap2 semua berada dalam keadaan sihat walafiat sentiasa ye.

Jika korang masih mencari TShirt untuk aktiviti korang, cuba consider untuk pilihnya disini sebab kalau korang nak tahu, kami bukan je sediakan baju untuk dicetak tapi ada banyak pilihan warna untuk korang pilih.

BRAND GILDAN

Sebagai contohnya…baju brand Gildan. Ada 34 pilihan warna untuk korang pilih.

Bayangkanlah korang buat aktiviti korang dengan gunakan warna baju yang lain dari yang lain.

Ada 34 jenis warna yang korang boleh pilih & jadikan TShirt kenangan korang sepanjang hidup.

Ni baru Gildan. Belum brand lain lagi.

Kalau korang nak tengok warna baju tu dengan lebih dekat…KLIK SINI sekarang!

Korang boleh tengok warna2 baju yang ada dengan lebih dekat.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Jika korang nak tahu lebih detail tentang kod baju 76000 brand Gildan ni, sini saya tunjuk spesifikasi dia.

Baju cotton Gildan ni tebal sikit dalam 180gsm.

Banyak jugak menjadi pilihan ramai sebab pilihan warna yang banyak & kualiti kain yang agak selesa dipakai untuk apa sahaja aktiviti korang.

Tapi kalau tak faham, boleh tanya saya terus ye.

Nak tengok pilihan baju GILDAN lain lagi…KLIK BUTTON bawah ni SEKARANG!

 

 

 

BRAND 4SQUARE

Tapi kalau korang nak yang jugak banyak pilihan warna tapi nak agak murah sikit, saya suggest baju brand 4square.

Yang ni pilihan baju brand 4square.

Ada 29 pilihan warna tapi apa2 pun korang kena tanya saya dulu ye sebab takut ada warna yang tak ada stok.

Tshirt 4square ni juga 100% cotton macam baju Gildan tapi berat lebih ringan sebab dia 160gsm.

Sesuai sangat untuk korang yang nak buat aktiviti tapi nak bajet lebih murah.

Kain dia pun ok jugak…tak nipis & tak tebal. Ngam2 je..

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Baju 4square ni pun ada baju budak & baju lengan panjang. Sesuai kalau buat baju grup untuk semua orang dalam grup korang.

Klik BUTTON BAWAH ni untuk lihat contoh baju 4square lain yang ada…

 

BRAND OREN SPORT

Brand Oren Sport ada banyak pilihan warna untuk baju roundneck.

Untuk baju biasa 160gsm ada 14 pilihan warna & yang tebal sikit 200gsm ada 12 pilihan warna.

Tak ke rambang mata nak pilih tu.

Ada macam2 warna korang boleh pilih.

Mungkin korang boleh pilih tema lain sikit untuk hari keluarga tahun ni ke atau TShirt rewang tahun ni ke….

Asyik2 hitam, merah, hijau…tak bosan ke?

Sesekali cuba lak warna yang lain dari yang lain. Tak lah sama dengan orang lain nanti.

Sure jadi kenangan seumur hidup nanti.

Kalau rasa nak tengok baju jenis lain kat katalog Oren Sport ni…klik je BUTTON bawah ni ye.

 

BRAND ENZO

Last sekali cer tengok TShirt cotton roundneck brand Enzo lak.

Ada 12 pilihan warna untuk TShirt biasa kod 3000 & ada 6 pilihan warna untuk yang tebal sikit kod 1000.

Apa yang membezakan kedua2 baju ni ialah ketebalan kain dia.

Kod 1000 tebal lagi dari kod 3000.

Ada macam2 pilihan warna untuk korang pilih sebenarnya.

So..jangan kata abang tak payung…abang dah payung ni.

Ada macam2 pilihan warna yang korang boleh pilih & semuanya readystock. Standby je untuk di order.

Kalau rasa nak pilih TShirt Enzo lain, klik je BUTTON bawah ni untuk lihat macam2 lagi stail baju yang ada.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Oklah…..hari ni cam biasa, apa cerita cetak baju kitaorang ye?

Ini antara customer2 yang dah order dengan saya baru ni & diaorang sangat puashati dengan servis kami…Alhamdulillah.

Apa yang saya tunjuk ni nak bagi korang lebih konfiden dengan kami sebab bukan semua peniaga kat luar nun memang betul2 jujur nak buat bisnes.

So..adanya bukti macam atas ni, sekurang2nya korang akan lebih konfiden dengan kami nanti..In Sha Allah.

 

Ni antara TShirt2 yang saya siapkan baru2 ni. Gambar Bob Marley guna teknik halftone.

Kalau tengok gambar tu memang sebijik macam asal. Tapi kalau dekat2 macam ada dot dot dot..yang tu yang buat gambar tu sebijik macam asal.

Memang sempoi. Guna baju putih print hitam. Kalau baju hitam, mesti kena buat base putih dulu, baru cantik.

Yang ni baju hitam print GOLD. Gold ni mahal sikit dari print biasa sebab kena guna special dye.

Tapi ok je kalau korang nak buat pun.

Yang ni baju Family Day. Customer reka sendiri design tu. Simple je sebab 2 kaler print je.

Yang ni pun customer sendiri reka design tu & saya just print je. Kebelakangan ni memang banyak baju family day yang kitaorang print.

Yang ni baju family day jugak. 2 kaler print atas baju warna turquoise.

Print warna biru & oren.

Hasilnya jadi macam atas ni. Cantik jugak kombinasi warna ni atas baju turquoise tu.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Ok..setakat ni jelah dulu ye.

Lain kali kita jumpa lagi ye….baaiiii….baaiiii….

Abg Nik & Kak Salina

%d bloggers like this: