Category Archives: Baju Family Day

Baju untuk aktiviti family day.

Syukur & seronok betul bila customer gembira dengan cetak TShirt masing2….

 

Assalam & Salam Cetak Baju kepada semua,

Apa khabar you all diluar sana?

Terima kasih banyak2 le sebab sudi jenguk blog kami di http://www.mohcetakbaju.com ni ye.

Sebelum saya bercerita tentang kisah hari ni, saya nak maklumkan lagi sekali ni….

Cuti sekolah & hujung Tahun 2019 dah hampir sangat dah.

Ada kurang lebih 2 bulan je lagi…

So…pada korang yang sedang mencari2 TShirt untuk program korang, janganlah lengah & tunggu lagi sebab masa tak akan menunggu kita.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Kalau korang ada niat nak buat kenangan dengan TShirt…time ni lah yang paling elok sebenarnya sebab tahun depan mungkin kawan2 dah ramai berpecah.

Mungkin ada yang sambung belajar nnti & susah dah nak jumpa.

Mungkin ada yang berpindah…dah jarang2 boleh jumpa.

Mungkin ada yang nak kawin tahun depan…tak ada geng dah nak membawang atau membujang.

Tak macam2 lagi.

So…masa tengah bersama ramai2 camni le korang boleh buat kenangan dengan grup korang.

 

Kami ada sediakan macam2 jenis TShirt untuk korang tempah & korang sediakan je design nak print nanti.

Kalau korang tengok camane seronoknya customer2 kitaorang sebelum ni…camtu lah seronoknya kitaorang buat TShirt tu nanti.

Ada macam2 feedback yang kami terima & Alhamdulillah semuanya positif.

Bagi kitaorang…komen customer sangatlah penting sebab komen customer tu lah yang boleh jejaskan bisnes kitaorang & boleh bagi bad record kepada kitaorang.

Bila customer komen positif…kitaorang rasa seronok sangat sebab berjaya puaskan hati diaorang.

Tapi bila ada masalah timbul & customer bagi komen negatif….kitaorang dah start susah hati dah.

Sebab benda ni boleh jadi buah mulut dari sorang ke sorang.

Bila kitaorang buat TShirt & customer tak puas hati, nanti diaorang akan sebarkan kepada orang lain & ia akan jejaskan periuk nasi kitaorang nanti.

Tapi Alhamdulillah….setakat ini ( mulai 2010 lagi) hanya segelintir sahaja (dalam 2% dari 120K helai TShirt kitaorang siapkan) yang tak puashati dengan servis & produk kitaorang.

Dan yang tak puashati ni pulak…biasa kitaorang akan bagi sedikit diskaun atau apa2 offer yang boleh bagi lebih adil kepada diaorang.

Tak pernah sekali pun kitaorang abaikan yang komen negatif atau yang tak puashati tu.

Janji customer rasa terbela atau puashati & kitaorang expect diaorang akan order lagi selepas ni.

Itulah antara prinsip bisnes yang kitaorang pegang sejak dulu lagi.

Alhamdulillah….sehingga kini ramai yang ulang order dengan kitaorang walaupun dah bertahun2 berurusan.

Ada yang terus masukkan duit dalam akaun kitaorang tanpa beritahu.

Tahu2 dia nak order TShirt.

Ada satu kali tu, student dari Labuan, Sabah…bank in RM17,000 ke dalam akaun saya tanpa beritahu nak bank in (walaupun harga dah deal sebelum tu).

Kalau dapat kat penipu…habislah duit diaorang ni.

Selain daripada tu, kitaorang juga ada kongsikan pasal beberapa teknik cetakan seperti cetakan gold & halftone dalam artikel kitaorang pada hari ini.

Cuba baca apa customer ni kata….

Yang lawaknya….abang kakak yang kuat komplen pun suka baju yang diaorang pakai tu.

Alhamdulillah….kami yang tukang cetak baju ni pun tumpang seronok mendengarnya.

 

Yang ni tShirt untuk grup geng takut bini…hehehe.

Memang lawak betullah diaorang ni…..TShirt takut bini pun ada jugak.

Saya just print je. Tapi yang customer ni seronok sangat sebab ni kali ke 2 order dengan kitaorang.

Nak dijadikan cerita……mula2 tu macam tak sempat pos ke Penang (tempat dia) sebab hari tu nak pegi majlis kahwin kawan dia kat Batu Caves.

Last2 saya suggest tukar tempat pos ke Batu Caves….Alhamdulillah sempat pakai masa majlis kawin tu.

Seronok bukan main customer tu….saya pun tumpang seronok jugak.

Ada macam2 lagi style customer kitaorang seronok bila dapat baju tu tapi tak ingat dah kat nombor telefon mana.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Cam biasa…..apa cerita hari ni ye?

Ni hoodie brand Gildan ni. Mula2 tu customer bgtau ada kedai tak boleh print macam bahagian depan tu tapi saya kata ok je.

Dah lepas deal beberapa kali & setelah saya konfidenkan diaorang banyak kali, akhirnya diaorang setuju jugak nak order.

Memang puashati betul diaorang bila dapat baju tu.

Ni cetak warna gold bahagian depan & kat lengan.

Tapi ni bukan gold shining tp gold yang kami bancuhkan warna…last2 jadi warna seakan2 gold camtu.

Tapi warna dia still cantik & hampir macam gold.

Yang ni cetak tulisan jawi. Design asal customer yang bagi & diaorang scan guna komputer.

Lepas dah scan, diaorang emelkan ke emel kitaorang & last sekali ni lah hasilnya.

Depan letak logo stiker yang jenis high quality. Memang sempoi….

 

Yang ni satu lagi contoh TShirt cetak Gold yang kitaorang bancuh & bukan gold yang shining.

Actually…gold shining lagi mahal dari gold yang bancuh ni sebab gold bancuh ni guna dye biasa je.

Kalau gold yang shining tu kena guna serbuk khas untuk nampak shining…tu yang mahal sikit tu.

Macam baju atas ni…walaupun gold bancuh tapi kaler gold dia still menyerlah..habaq hang..

Yang ni pulak customer mintak print camni. Warna bendera Perancis…depan gambar eiffel tower.

Tak tahu lak kenapa print bendera Perancis ni…diaorang ada rombongan sekolah ke Perancis kot…

Fuhhh…hebat betul sekolah diaorang ni…

Satu lagi contoh TShirt cetak gold bancuh….belakang gold & depan putih.

Design asal ni customer dah bagi siap2 dalam Ai…senang sebab terus boleh print.

Tak payah nak mengada2 gi lukis balik pulak…jimat sikit masa.

 

Hahh….yang ni special sikit sebab cetka yang ni kitaorang guna teknik halftone.

Apa tu halftone? Halftone tu ialah teknik cetakan guna design asal & design dia kena tukar ke dot dot dot supaya kekal sebijik macam gambar asal.

Macam gambar atas ni….background kena buat putih..pastu gambar tengah tu gambar blok printing untuk cetak yang warna hitam teknik halftone tu.

Memang akan dapat sebijik macam design asal guna teknik ni.

Yang ni kitaorang bukan cetak atas baju ye…yang ni cetak atas beg galas.

Tulisan asal tu customer tulis atas kertas, diaorang scan pastu emelkan kat kitaorang.

Beg ni yang ada tali tu.

Cuma time nak print tu kena masukkan dalam papan jugak supaya design masa print tu naik & lebih cantik.

 

Oklah korang…setakat ni dulu lah cerita kami buat masa ni.

Bagi korang yang beria2 nak order TShirt dengan kitaorang…hasrat korang tu sangat2 lah dialu2kan…

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

# UNTUK PERHATIAN KORANG :

KAMI ADA SEDIAKAN MACAM2 SERVIS CETAK BAJU LAIN SEPERTI :

  1. CETAK SILKSCREEN PRINTING
  2. CETAK HEATPRESS (STICKER HIGH QUALITY)
  3. SULAMAN LOGO, NAMA & WORDING

KAMI JUGA SEDIAKAN PELBAGAI JENIS TSHIRT READYMADE UNTUK KORANG :

  1. BRAND ENZO
  2. BRAND GILDAN
  3. BRAND OREN SPORT
  4. BRAND 4SQUARE
  5. BRAND ARORASPORT
  6. BRAND RIGHTWAY

KAMI JUGA SEDIAKAN DESIGN2 TSHIRT YANG SIAP SEDIA UNTUK KORANG PILIH IAITU :

  1. DESIGN TSHIRT HARI KELUARGA
  2. DESIGN TSHIRT KELAS
  3. DESIGN TSHIRT REWANG/KAHWIN/BEKWOH

SEMUANYA READY & SEDIA UNTUK KORANG ORDER…

So…jumpa lagi dilain siaran…baaaiiiii…

Abg Nik & Kak Salina

Bila tokey TShirt sendiri buat TShirt Hari Keluarga…..

 

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Lama dah saya tak pos cerita dalam blog ni.

Apa khabar semua? Didoakan semoga semua sihat bersama orang tersayang.

Hari ni saya nak kongsikan dengan korang pasal TShirt Hari Keluarga yang kitaorang sendiri buat setiap kali Hari Keluarga kitaorang sendiri.

Cer tengok sendiri gambar2 bawah ni…..betapa seronoknya masing2 santai ditepi pantai sambil pakai TShirt sedondon semua orang.

Hari keluarga ni kitaorang buat semasa cuti Raya Korban baru2 ni kat Kg Cherok Paloh, Kuantan.

Memang seronok betul sebab setahun sekali je dapat jumpa camni sambil pakai baju sedondon.

Bonda orang yang paling happy bila tengok gelagat anak2 & cucu2 sebab jarang2 dapat berkumpul ramai2 camni.

Sekali dapat berkumpul memang happening & pening sekali…..hehehe.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Selain daripada Hari Keluarga sendiri, ada jugak kawan2 yang buat hari keluarga diaorang & TShirt pun order dengan kami.

Macam Hari Keluarga kawan bawah ni….

Yang ni diaorang buat kat Cherating ni…sama jugak time raya korban baru2 ni.

Memang sempoi & sape2 pun boleh tempah kalau nak.

Akhir tahun cuti sekolah ni time yang ok sangat kalau nak buat hari keluarga tu.

Tapi jangan tempah lambat sangat…takut nanti dah suntuk sangat takut tak sempat nak buat baju tu.

Bagi yang rasa buntu nak buat design TShirt Hari Keluarga tu….jangan lah risau sebab kitaorang ada sediakan macam2 jenis TShirt & macam2 jenis design Hari Keluarga yang korang boleh pilih.

Klik je kat gambar bawah ni & korang boleh pilih macam2 stail design yang korang nak….tak perlu dah sakit kepala nak designkan baju tu sendiri.

Nasihat saya…pakat lah segera dengan family korang sebelum terlambat ye.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Selain daripada TShirt Hari Keluarga, kami jugak banyak dapat tempahan TShirt lain…

Jom tengok TShirt apa yang kami dah siapkan sebelum ni….

Ni pun baju Hari Keluarga yang sempat customer kitaorang order sebelum ni.

Baju dewasa guna baju kain jersi & budak cotton. Baju muslimah guna baju kain jersi brand enzo.

Memang sempoi….

Ada beberapa lagi baju Hari Raya Korban yang kitaorang buat tapi tak sempat nak ambik gambar.

Kebanyakannya untuk geng2 melapah lembu korban.

Yang atas ni je yang sempat kitaorang ambik gambar.

Ni satu lagi contoh baju Hari Keluarga untuk tatapan korang.

Ni baju Hari Keluarga pejabat ni. Kat 200 helai jugak diaorang order baru2 ni.

Termasuklah lengan panjang, pendek & budak. Semua sedondon satu warna.

Ni pulak TShirt Hari Kemerdekaan Indonesia. Ada beberapa customer jugak yang order baju camni tapi yang ni antara yang sempat saya ambik gambar.

Yang ni satu lagi untuk warga Indon tapi order yang ini sakit hati sikit sebab customer ni nak saya pos dulu baru bayar baki.

Macam2 bukti dah saya tunjuk…sampai sekarang masih belum bayar baki tu.

Rasanya kalau dia tak bayar dalam tempoh sebulan ni, saya nak jual baju ni nanti….just nak cover kos je.

Cer korang tengok…punya cantik design tu tapi tak pastilah apa masalah customer ni.

Ni TShirt geng Sukan Tahunan ni. Guna baju kain jersi brand Enzo & cetak logo kat dada je.

Simple & sweet. Semua jenis TShirt kitaorang sediakan & tak perlu pening dah nak cari TShirt2 tu kat luar.

Ni pun sama untuk team sukan bowling.

Jauh datang ni…dari Kelantan lagi. Ada lagi baju yang diaorang order tapi tak sempat nak ambik gambar jugak.

Yang ni TShirt untuk program Robotik…

Ni cetak warna gold biasa & bukan gold yang shining.

Cetak camni pun dah cantik & harga macam print warna biasa.

Kalau gold yang shining kitaorang guna vynil & mahal lagi harga dia.

So…setakat ni saje untuk tatapan korang.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Sila godek2 blog saya ni untuk korang lihat macam2 benda yang kami tawarkan…..dari TShirt kosong hinggalah kepada ebook special! Semua ada.

Jumpa lagi……baaaiiiii……

Abg Nik & Kak Salina

Masih mencari tempat nak cetak baju anda….cer singgah sini jap!

Assalam & Salam Cetak Baju guys,

Pekabo kawan2 diluar sana?

Cuaca sekarang agak tak menentu jugak kan. So..jagalah kesihatan korang masing2.

Saya nak tanya ni…..ramai dah yang bertanya kat kami selepas raya ni.

Ada yang setuju terus buat & ada jugak yang masih menunggu2 belum buat keputusan.

Yang dah tanya & terus setuju nak tempah TShirt korang…tahniah diucapkan sebab korang dapat membuat TShirt yang menjadi salah satu kenangan terindah dalam hidup korang.

Bagi yang masih belum buat keputusan nak buat TShirt tu…..bagi saya jangan terlalu lama nak buat keputusan sebab masa tetap berjalan.

Tahu2 dah hujung tahun dah tapi masih belum ada TShirt grup yang korang boleh pakai sedondon tahun ni.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Yang saya tahu customer tu tengah menangguh tempahan TShirt diaorang tu sebab saya tanya balik customer2 yang pernah tanya harga kat saya sebelum ni.

Mana yang dah tempah kat lain tu…tak apalah..saya anggap bukan rezeki saya tapi yang saya tanya beberapa kali tapi masih belum buat keputusan lagi nak tempah.

Saya rasa ada beberapa sebab kenapa diaorang masih belum dapat buat keputusan tu….

Antaranya…

 

1. Sibuk dengan kerja harian…yang ni alasan yang selalu customer bagi.

Memang tak dinafikan…hati memang nak buat cetak TShirt tapi sibuk manjang.

CARA NAK SELESAIKAN…….Bagi orang lain yang kurang sibuk handle pasal baju tu.

Contohnya nak buat TShirt Hari Keluarga. Kalau abang sibuk..adik kan ada.

Kalau suami sibuk, isteri kan ada.

Cari orang yang tak sibuk untuk uruskan pasal baju tu. So…tak ada lah rugi masa nanti.

Dah dekat2 nak event, baru nak order…pastu tengok2 tak sempat siap. Kan dah melopong menyesal tu.

 

 

2. Kawan2 belum bagi keputusan sebab masing2 sibuk.

CARA NAK SELESAIKAN…….Sape kepala dalam group tu buat keputusan tegas.

Kalau rasa nak puashati jugak….bagi satu dateline supaya ahli grup dapat bagi keputusan.

Taklah nanti terkedu sebab tak sempat buat baju grup korang tu.

 

 

3.  Boss belum bagi keputusan sebab boss pun sibuk atau tak tahu nak buat keputusan.

CARA NAK SELESAIKAN……..Pujuk bos supaya buat keputusan segera sebab masa terus berjalan.

Bagitahu boss…mungkin ada staf yang pindah, tak sempat nak pakai baju tu.

Bagitahu boss jugak……mungkin bajet nak buat TShirt tu dah terguna ke……hilang harapan nak buat TShirt ofis.

 

 

4.  Tempoh masa nak guna lambat lagi.

CARA NAK SELESAIKAN……..mestilah dah dekat2 nak event baru order kan.

Tapi kalau order awal pun tak salah kan…sebab takut dah suntuk sangat, nanti tak ada yang sanggup nak terima tempahan tu.

Kalau makin ditangguh2…..masa terus berjalan & tak tunggu kita.

Tengah mencari2 tempat yang lebih murah…..tu yang tertangguh2 tu.

TShirt harga murah tak semestinya kualiti bagus.

Ada sesetengah customer…..nak murah tapi nak cetak penuh baju & warna warni lagi tapi tempah sikit je.

Ada sesetengah pencetak TShirt yang terima tempahan camtu tapi kualiti tak tahu lagi sebab nak jimat kos.

 

 

5.  Ada yang nak harga rendah gila & sampai tak mampu nak tunaikan.

CARA NAK SELESAIKAN……kalau tahu bajet rendah je, kurangkan design nak print & tempah banyak2.

Ataupun..bincang dengan pencetak baju, camane nak kurangkan harga ikut bajet dia.

Kalau saya sendiri….saya akan tanya customer balik, berapa bajet sehelai.

Kalau bajet dia saya boleh cover lagi untung saya…In Sha Allah, saya tunaikan.

Kalau tak dapat…saya terus terang je tak dapat.

So..kalau dia nak jugak murah….saya tak dapat buat apa & tertangguh lagilah order diaorang tu.

 

6.  Tangguh sebab tak tahu nak buat macamana (hati nak order TShirt & buat duit dengan TShirt)

CARA NAK SELESAIKAN…….kalau buntu nak buat macamana, saya ada sediakan ebook FREE 5 LANGKAH MUDAH nak jual paling minima 5 helai Cetak TShirt dengan CEPAT!

Dalam ebook ni ada 5 langkah yang korang boleh follow bagaimana nak start jual TShirt paling minima pun 5 helai.

Tapi kalau 5 langkah ni pun korang tak boleh buat…saya pun tak tahu dah camane nak bantu.

Saya jamin….korang cuba dulu & korang akan start order dengan kami nanti tanpa tertangguh2 lagi nanti. In Sha Allah.

So….Ni antara sebab kenapa ramai lagi masih bertangguh nak tempah cetak TShirt tu.

Makin lama ditangguh….makin lama masa berjalan.

Makin lama ditangguh……umur makin meningkat.

Makin lama ditangguh………satu sen pun tak guna.

P.Ramlee kata…masuk angin keluar asappp…….

So…jom tempah segera sebelum terlambat ye.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ok….tak nak cakap banyak dah.

Apa cerita cetak baju kitaorang kali ni?

 

Ni tshirt Family day atau hari keluarga. Geng ni nak gi trip ke krabi satu family kot.

Ti yang diaorang buat TShirt tu.

Antara cetakan yang agak mencabar ialah bila kami kena cetak beberapa warna kat bahagian lengan.

Kalau setakat 2 warna ok lagi tapi kalau dah masuk 3 warna ke atas tu…agak mencabar jugak.

Macam baju atas ni saya kena cetak 2 warna print. Nasib baik staf saya expert dah…so, Alhamdulillah tak jadi masalah.

 

Yang ni order jauh dari Terengganu ni. Memandangkan diaorang nak segera…so, logo tu saya guna heatpress & tulisan guna silkscreen printing.

Jimat harga & jimat masa. Kalau semua print guna silkscreen printing…mau terkejar2 jugak tu.

Yelah…200 helai nak dalam masa seminggu…berpeluh ketiak jugak nak siapkan tu.

 

Yang ni baju untuk staf hospital ni. Agak simple sebab depan 3 kaler print & belakang 1 kaler print.

Baju microfiber brand oren sport. Memang sesuai untuk aktiviti indoor & ourdoor.

 

Yang ni 1 kaler print atas baju microfiber hitam. Baju brand oren sport.

Kalau cetak camni…kitaorang cetak 2 layer ni. Wajib 2 layer.

Kalau 1 layer…nanti nampak kain hitam tu.

Konfem lepas ni customer tak order dah sebab nampak macam baju tak ada kualiti.

Bagi saya….kualiti mesti cantik & puashati.

Barulah customer nak order berulang2 kali….

Oklah…setakat ni dululah buat kali ni.

Jumpa lagi kita dilain artikel ye.

Ingat….KALAU TERUS MENANGGUH2 NAK ORDER TSHIRT, TAKUT MELEPAS NAK ADA KENANGAN INDAH DALAM HIDUP ANDA tu ye!

Sampai jumpa lagi…baaaiiiiii….

Abg Nik & Kak Salina

BUKTI NYATA….kami dah pos cetak baju kami ke serata pelusuk Malaysia, Sabah, Sarawak & Dunia!

Salam cetak baju semua,

Sebelum terlambat…..kami di www.mohcetakbaju.com ingin mengucapkan selamat hari raya Aidilfitri kepada semua umat islam di seluruh Malaysia.

Maaf zahir dan batin.

Pada kebiasaannya….selepas raya ni,  permintaan untuk cetak tshirt kembali bertambah.

Pada sesiapa sahaja yg rasa nak tempah Tshirt untuk apa sahaja aktiviti korang…inilah masanya.

Sebab kalau ikut kiraan..ada kurang lebih 6 bulan lagi untuk sampai ke hujung tahun 2019.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

So.. Bagi yg belum ada Tshirt utk grup korang,  memang rugi sangat2 sbb tak ada salah satu kenangan penting dalam hidup korang.

Bagi yg rasa duduk jauh di pedalaman/ceruk kg & langsung tak ada peluang nak buat tshirt utk grup korang.. Korang silap sbb customer kami datang dr segenap ceruk tempat sebelum ni.

Hingga ke tempat yang tak disangka2 boleh sampai baju kami tu.

Zaman sekarang dah berubah.

Org courier atau pos sekarang ni dah boleh masuk ke tempat yang tak tercapai di akal satu ketika dulu.

Disini saya bagi contoh beberapa tempat tshirt kami di www.mohcetakbaju.com dah sampai & sy pun tak sangka baju tu boleh sampai sejauh itu.

1. Korea Selatan

Student Malaysia ni belajar di korea & diaorang cari bju Muslimah.

Last2 jumpa kat blog kitaorang.

Ni bukti alamat diaorang yg kita pos tu.

2. Singapura

Brader ni beberapa kali order cetak tshirt dengan kami.

Tapi pos ke Singapura ni kos dia tak lah mahal sangat walaupun luar negara.

Kira boleh consider kalau nak order. Masih berpatutan.

Ni bukti alamat customer tu.

3. Jordan

Yg ni sy tak pos ke Jordan tapi saya pos ke Malaysia je.

Cuma nak bagitau..customer ni deal asalnya dari Jordan.

Jauh tu tapi dia still dapat baju tu walaupun duduk sejauh tu.

4. Sabah Sarawak

Pos ke Sabah Sarawak ni kami start dari 2011 lagi sbb time tu lah sy start promote tshirt ni guna website

Mula2 tu ingat customer area semenanjung je yg order tp tak sangka customer sabah Sarawak pun banyak yg order.

Tak percaya… Baca ni..

6. Ceruk kampung seluruh Malaysia

Salah satu halangan customer yg duduk kat kampung2 ialah nak buat cetak tshirt utk grup diaorg.

Bukan semua tempat ada kedai jual cetak tshirt sendiri ni.

Kedai jual tshirt yg dah sedia cetak memang banyak.

Tapi kedai tshirt jual tshirt cetak sendiri……Jarang2 ada kat area kampung.

So.. Zaman canggih skrg dah tak mustahil dah untuk org kampung buat cetak tshirt sendiri sebab kalau tempat diaorg boleh dapat line Internet… Konfem diaorang boleh order tshirt diaorg secara online.

Kalau korang rasa macam tak percaya je kami boleh pos baju tu sampai ke ceruk kg….. Jap sy tunjuk bukti.

Yang ni dari Triang, Pahang.
Dan yang bawah ni dari Perlis.

 

# MAAF…NAMA & NO.TELEFON TERPAKSA DIPADAM ATAS PERMINTAAN CUSTOMER.

 

 

Ini adalah antara bukti2 nyata  yg cetak bju kami dah sampai ke seluruh pelusuk kg & tempat seluruh Malaysia & dunia sejak 9 tahun yg lalu.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Korang jangan lah risau takut tak dapat baju tu sebab duduk jauh dari kami sebab semua bukti ni tunjukkan yang walau dimana saja korang berada.. Korang pasti dpt buat tshirt korang tu….In Sha Allah.

Biasanya utk bandar2 besar seluruh Malaysia.. Penghantaran barang ni ambik masa sehari je (hari bekerja).

Hari ni pos..esok dah dpt dah.

Tempat2 lain pun kadang2 boleh jugak sampai sehari je tapi biasanya kami buat top urgent.

Yang ni kalau customer nak guna baju tu betul2 urgent.

So..janganlah risau & jangan lah runsing kalau tempat korang tak ada tempat buat TShirt tu sebab kami ada & boleh bantu korang.

Ok…hari ni saya nak kongsi ngan korang antara TShirt2 yang kitaorang dah siapkan dalam bulan Ramadhan baru2 ni…

Yang ni customer walk in je. 2 kaler print…merah & putih. Simple & cepat siap.

Yang ni TShirt untuk pertandingan menyanyi grup Chinese kat tempat kitaorang. Design semua diaorang dah sediakan. Tinggal nak print je macam kat atas ni.

Yang ni TShirt untuk staf Perodua. Sempat lagi buat baju walaupun dalam bulan puasa ni.

Yang ni baju untuk grup memancing. Depan belakang cetak silkscreen printing.

Belakang nama sorang2. Baju jenis jersi & sesuai sangat untuk buat mancing.

Yang ni TShirt rewang. Standby untuk majlis kahwin lepas raya nanti. Baju guna jenis jersi…jarang customer buat baju rewang guna kain jersi ni tapi customer ni sanggup bayar lebih sikit…..hehehe.

Yang ni baju untuk geng2 pelantar minyak Exxon Mobil. Order time Ramadhan…ada aktiviti nak buat kot.

Yang ni cetak guna silkscreen printing ni. 3 warna print depan belakang. Baju brand enzo jenis jersi.

Memang sempoi.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Tapi Alhamdulillah…ada jugak tempahan masuk time bulan puasa ni.

Biasanya bulan puasa setiap tahun order slow sikit.

Oklah…saya rasa setakat ni je lah dulu ye…

Bagi korang yang nak baca ebook PERCUMA tentang…….

DOWNLOAD EBOOK FREE 5 LANGKAH MUDAH nak jual paling minima 5 helai Cetak TShirt dengan CEPAT!

Bagi yang nak jadi ejen…korang jugak boleh klik GAMBAR bawah ni untuk join buat duit dengan bisnes TShirt korang dengan kami ye…

Sampai jumpa lagi,,,baiii….

Abg Nik & Kak Salina

DOWNLOAD EBOOK FREE 5 LANGKAH MUDAH nak jual paling minima 5 helai Cetak TShirt dengan CEPAT!

Salam Cetak Baju buat semua,

Apa khabar semua pelanggan, bakal pelanggan, ex-pelanggan & ejen TShirt kami.

Salam Ramadhan buat semua yang beragama Islam.

Saya doakan semua tak kira Muslim atau Non Muslim supaya korang sentiasa positif & berjaya dalam apa bidang yang korang ceburi.

Hari ini saya nak bagi hadiah sedikit kepada korang.

Hadiah ni dah lama nak bagi sebenarnya tapi sekarang baru sempat nak bagi.

Sebagai salah satu usaha & cara saya nak bersedekah ilmu dalam bulan Ramadan ni, disini saya hadiahkan korang semua satu ebook SPECIAL yang boleh bantu korang membuat duit sambil tempah baju dengan kami.

Jom DOWNLOAD EBOOK FREE 5 LANGKAH MUDAH nak jual paling minima 5 helai TShirt dengan CEPAT SEKARANG!

Tahu tak kenapa saya bersungguh2 sangat nak kongsi dengan korang Ebook FREE ni (satu sen pun tak payah bayar).

Tujuan saya berikan EBOOK PERCUMA ini adalah kerana beberapa sebab :

  1. Salah satu CARA ubtuk saya bersedekah ilmu kepada korang.

  2. Bagi beri panduan yang SIMPLE kepada sesiapa je yang nak buat bisnes TShirt sebagai income Part Time & Full Time.

  3. Bagi bantu ejen2 TShirt kami yang tak ada IDEA bagaimana nak buat jualan dengan bisnes TShirt ni (Bukan semua ejen yang pandai nak buat bisnes & cari customer ni)

  4. Sebagai salah satu cara nak ajak sesiapa sahaja kat luar sana untuk buat DUIT dengan bisnes TShirt ini sebab kalau anda boleh buat dengan bisnes TShirt……saya pun buat duit jugak.

  5. Orang kata kalau kita mudahkan orang, orang lain atau Allah akan bantu mudahkan kita jugak.So…saya mudahkan korang buat duit…mana tahu lepas ni saya pun mudah buat duit.

  6. Supaya ejen2 TShirt rasa berbaloi menjadi ejen TShirt kitaorang.Sekurang2nya ejen2 TShirt kitaorang dapat IDEA camane nak betul2 buat duit ni  & bukan terkelip2 tak tahu camane nak buat bisnes TShirt ni sebenarnya

Tapi apa2 pun….semuanya terpulang kepada korang sendiri sebenarnya.

Kalau korang download & baca je tanpa ambik action…..kalau camtu saya tak dapat tolong.

Tapi kalau download, baca & terus ambik action….yang camni kalau ada masalah, In Sha Allah saya akan tolong.

So…apa tunggu lagi. Jom download sekarang sebelum kami tarik balik Ebook FREE tu kat sini.

Hari ni saya tak ada apa2 nak kongsi ngan korang.

Cukup sekadar korang download & baca ebook tu je…dah macam2 ilmu korang dapat.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Saya ringkaskan sikit apa yang ada dalam ebook ni ye.
1.  Ada 5 Langkah yang korang boleh ambik satu persatu untuk start dapatkan order korang.
2.  Ada beberapa jenis aktiviti yang pelanggan biasa order & aktiviti2 ni bukannya boleh order sehelai dua tapi mesti 5 helai ke atas.
3.  Bila dah target aktiviti apa nak tumpu….korang boleh target pulak customer yang macamana korang nak cari.
Customer2 ni mesti ikut aktiviti tu sebab customer2 ni lah yang selalu order TShirt dengan kami sejak dulu lagi.
4.  Bila dah tentukan customer camane korang nak target……tentukan pulak cara bagaimana nak promote TShirt yang korang ada tu kat customer2 tu.
5.  Bila nak promote, mesti kena guna ayat2 yang power supaya customer tertarik nak order dengan korang.
6.  Pastu bila customer dah start tanya…..kitaorang akan bagitahu bagaimana cara nak tetapkan harga & terus close deal untuk dapatkan jualan 5 helai ke atas yang pertama korang (kalau masih belum jual…kitaorang juga bagi IDEA camane nak follow up)
Ini antara isi kandungan ebook tu.
Bagi saya rugi kalau korang tak download EBOOK ni sementara ianya PERCUMA.
Plan saya akan datang, ebook ni akan saya jual pada satu harga kelak bersama dengan ebook2 yang lain nanti tapi tak tahu lagi bila,

Mungkin ada sesetengah korang rasa macam susah je nak buat duit dengan bisnes TShirt ni.

Meh saya tunjuk bukti2 testimoni & gambar2 yang menunjukkan betapa ramainya customer kami yang order sebelum2 ini & ianya memang betul2 boleh buat duit…SAYA JAMIN 1000%.
Ini antaranya :
Ni antara bukti2 gambar & perbualan Wasap yang menunjukkan bagaimana sambutan TShirt ni dari seluruh Malaysia sampai Sabah Sarawak sebenarnya.
Jika saya mampu buat duit dengan bisnes TShirt ni dengan purata RM20K ke RM50K sebulan, korang boleh dapat tempias tu nanti kalau betul caranya.
So…apa tunggu lagi.
Jom DOWNLOAD ebook tersebut segera & start buat duit untuk diri korang sendiri segera.
Kami tunggu tempahan anda ye.
Jumpa lagi,
Abg Nik & Kak Salina
Established Since 2010 ~ Stesen Cetak TShirt Online Anda!

Stail cetak Tshirt camane yg korang nak sebenarnya ye?

Salam Cetak Baju semua…

Hai…cak.

Tgh buat apa tuuu…

Tgh duk godek2 internet cari tempat nak order TShirt ke?

Pastu pening lak nak buat design nak cetak atas bju ke?

Sebelum korang terus membaca artikel ni…apakata korang tetapkan dulu stail design camane korang nak buat sbnrnya…

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ada beberapa idea yg korang boleh follow utk buat design cetak tshirt ikut aktiviti korang….antaranya :

1. Tshirt Kelas

 

TShirt Kelas adalah antara tempahan TShirt yang sangat mendapat sambutan sebab customer boleh pilih untuk cetak design ikut citarasa sendiri.

Biasanya tshirt kelas ni customer akan tulis

A. Nama kelas
B. Nama sorang2
C. Nama ramai2 kat blkg bju

Design tshirt kelas mcm dah wajib kena ada tiga2 benda ni sbb tiga2 benda ni lah yg boleh jadi kenangan sampai bila2.

Bila dah lepas sekolah…korang boleh ingat balik nama kawan2 kelas just dgn tgk balik baju tu nanti.

Cetakan biasanya tak terlalu banyak warna sebab biasanya diaorg nak TShirt yg agak bajet.

Stail ni agak common atau biasa.

Design Tshirt kelas ni boleh buat ikut design yg kitaorang ada atau boleh buat sendiri.

Baju lak…biasanya bju cotton roundneck biasa.

Lelaki lgn pendek & perempuan lengan panjang.

Yang islamik sikit boleh order baju muslimah.

Tp last2 sekali terpulang pd bajet masing2 jugak.

Ni antara contoh2 design TShirt kelas yang customer pernah order sebelum ni.

2. TShirt Hari Keluarga

Biasanya Tshirt Hari Keluarga ni customer mesti nak tulis :

A. Tempat lokasi hari keluarga
B. Tarikh Hari Keluarga
C. Nama Keluarga
D. Nama sorang2

Detail ni pun macam wajib ada bagi setiap tshirt Hari Keluarga.

Kalau setiap tahun buat hari keluarga, diaorg boleh ingat balik hari keluarga tu sebab ada detail2 ni.

Nama sorang2 tu penting sbb senang nak kenal nnti.

Kalau keluarga besar…nama2 ni penting supaya dapat kenal lebih rapat & tak lah terkial2 nak panggil nama nanti.

Masa ni lah jugak tahu pangkat dlm keluarga masing2.

Mana satu Pak Ngah, mana satu Pak Long…atau Mak Usu.

Takut nanti masa kat luar jumpa, tersalah ngorat pulak.

Rupa2nya mak sedare atau sepupu sepapat sendiri. Tak ke malu nanti…huhuhu.

Lagi satu….biasanya tshirt hari keluarga ni pun bergantung pd bajet masing2 jugak.

Bg sy zaman sekarang ni kalau tak ada tshirt hari keluarga macam pelik sikit sbb dah banyak kemudahan dah utk dapatkan tshirt camtu sekarang.

Korang jugak boleh pilih design kami atau buat design sendiri.

Its up to you..guys.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ni antara contoh2 design TShirt Hari Keluarga untuk korang rujuk…

3. TShirt Batch

Tshirt Batch ni ada byk jenis.

A. Batch ikut tahun
B. Batch ikut kursus
C. Batch ikut sekolah / Kolej / U
D. Batch ikut kelas

Dll

Biasanya dlm Tshirt Batch, customer akan cetak…

A. Tahun batch diaorg
B. Nama kursus diaorang
C. Nama sekolah/U diaorg

Dan apa sahaja design yg menujukkan diaorg dr 1 batch.

Meh saya bagi contoh TShirt Batch…

Ni baju batch ikut Tahun lahir. Korang tengok baju ni, mesti korang dah tahu orang yang pakai ni mesti lahir tahun 1976 kan.

Yang ni…kalau tak Batch lahir Tahun 2003 ataupun masuk tempat belajar sama2 Tahun 2003. Salah satu…tapi yang pasti semua batch 03 akan rasa bangga sebab ada baju sama sedondon macam ni.

Yang ni pun sama. Baju ni menunjukkan grup ni masuk UMK sama2 pada Tahun 2015. So…diaorang semua dari Batch 2015.

Grup ni lagi lama. Batch Tahun 1984 hingga 1994. Diaorang kumpul batch untuk 10 tahun punya.

Seronok ooo boleh kumpul ramai2 camtu.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

4. TShirt Rewang/kahwin/bekwoh

tshirt cetak kawin

Biasanya tshirt rewang customer akan cetak…

A. Tarikh kahwin
B. Nama Pengantin

Biasanya 2 ni je lah yg customer cetak atas baju rewang.

Terpulang pd korang nak buat design sendiri atau pilih design yg kitaorang ada.

Yg ni pun bergantung pd bajet masing2.

Nasihat sy janganlah ambik yg murah sgt.

Takut dpt bju yg cikai nnti.

Ni antara gambar baju yang kami pernah buat sebelum ni.

5.  Tshirt konvoi

Tshirt konvoi ni pun biasanya customer akan cetak…

A. Tarikh konvoi
B. Lokasi berkonvoi
C. Nama grup konvoi

Baju cetak design sendiri mmg dicipta utk cetak maklumat2 mcm ni.

Lain kalau kita beli baju kat luar.

Design yg general je.

Tp bju cetak sendiri mcm bju konvoi ni…detail mcm ni mmg biasa customer letak sbb nak bg senang ingat tarikh2 konvoi diaorg.

6.  TShirt Memancing

Bagi customer yang order TShirt memancing, biasanya diaorang akan letak :

A. Gambar Ikan
B. Gambar Orang Memancing
C. Tarikh Gi Memancing
D. Lokasi Tempat Memancing

Maklumat ni memang biasa customer cetak atas baju untuk bagi ingat lain kali.

Nak lagi seronok…satu baju untuk satu aktiviti.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ni antara contoh baju2 memancing yang saya pernah print sebelum ni.

7. TShirt Sukan atau Grup

Kebiasaannya customer TShirt sukan paling suka letak :

A. Nama sorang2
B. Nombor lain2 setiap baju (Depan Belakang)
C. Logo
D. Tulisan Penaja
E. Nama Team

Benda ni memang biasa diprint atas baju diaorang.

Kalau sebut je design baju sukan….maklumat2 ni lah yang pasti ada atas baju tu.

Korang yang buntu nak print apa atas baju sukan tu, bolehlah nak tiru stail camni.

Cer tengok design2 baju sukan yang saya pernah print sebelum ni.

 

Ok…ni antara stail2 baju yang korang boleh tiru kalau korang rasa nak order nanti.

Kalau korang pening nak buat design, saya boleh bagi 2 choice untuk korang.

KLIK SINI UNTUK LIHAT CONTOH DESIGN TSHIRT KELAS.

KLIK SINI UNTUK LIHAT CONTOH DESIGN TSHIRT REWANG/KAHWIN/BEKWOH.

KLIK SINI UNTUK LIHAT CONTOH DESIGN TSHIRT HARI KELUARGA.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ok..kami tunggu tempahan korang ye!

Jumpa lagi…baaaiiii….

Yang benar,

Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

Digital Print – lagi ohsem dari cetakan guna stiker….

 

Assalam & Salam Cetak Baju semua,

Apa khabar semua?

Kami di http://www.mohcetakbaju.com doakan semoga semua sentiasa sihat & berjaya dalam bidang masing2.

Sekarang ni dah masuk bulan 2, 2019. Kejap je dah 2 bulan dalam 2019.

Ini bermakna dah 2 tahun saya bergelar usahawan cetak TShirt Full Time & 9 tahun usahawan cetak TShirt.

Alhamdulillah……order masih lagi maintain macam biasa & bulan 1 & 2 ni order naik sekali ganda dari biasa.

Semuanya dari rezeki Allah & sokongan dari regular customer kami…terima kasih banyak2 ye.

Hari ni saya nak kongsi ngan korang pasal teknologi printing terkini iaitu DIGITAL PRINTING.

Benda ni bukanlah baru sangat…kalau tak silap dah ada dalam market Malaysia start dari 2014 lagi tapi saya rasa masih ramai lagi yang tak tahu pasal DIGITAL PRINTING ni.

 

Cer tengok design bawah ni untuk korang tengok contoh bagaimana agaknya kalau guna DIGITAL PRINT tu.

Kalau guna DIGITAL PRINT, TIADA LAGI gambar background macam guna STIKER BIASA.

Tulisan yang halus2 & kecik2 pun boleh print.

Memang lagi ohsem & canggih kalau guna DIGITAL PRINT ni.

Sesuai sangat kalau buat label korang sendiri kat dalam baju cam bawah ni.

Ni gambar yang dah besarkan. Tulisan yang kecik2 camtu pun boleh print.

Kalau print guna silkscreen printing…konfem tak dapat print sebesar itu.

Ni antara gambar2 baju yang gunakan DIGITAL PRINT tu…

Kalau korang tengok real depan mata gambar baju tu, korang pun konfem excited nanti….

Cuma nak bagitahu….servis DIGITAL PRINTING yang kami ada bukannya guna DTG atau Direct To Garment.

Kami punya macam stiker tapi lebih canggih dari stiker biasa & lebih tahan kalau dibasuh.

So…bagi korang yang nak cetak design berwarna-warni camni memang boleh cuba kalau nak.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Cuma nak bagitahu sikit….print camni akan mahal sikit dari print biasa.

Tapi kalau warna nak cetak tu sikit2 je……saya syorkan guna silkscreen printing biasa je supaya harga tak mahal sangat nanti.

Kalau guna DIGITAL PRINT ni….untuk design original boleh lah.

Memang saya gerenti, korang akan puashati sangat nanti.

 

CETAKAN SUBLIMATION

Ada satu lagi jenis DIGITAL PRINTING yang popular sekarang ni iaitu SUBLIMATION.

Contohnya camni….

SUBLIMATION ni design dia lebih full dari DIGITAL PRINT seperti sblm ni.

Harga pun lebih mahal & ada syaratnya……

 

Baju SUBLIMATION ni saya terima 60 HELAI ke atas sahaja & mesti ada

softcopy asal. Kalau tak,,,maaf sangat2. Saya tak dapat terima order tu ye!

 

Ni adalah proses camane nak buat baju sublimation tu.

Memandangkan susah nak buat…so harga akan mahal sikit dari print baju biasa.

So..terpulang pada korang. Kalau sanggup bayar mahal, saya terima je order korang tu.

Cer tengok video ni untuk tengok cara camane proses nak buat baju sublimation tu.

 

Ok…dah tengok ke?

Bukan senang tau…kena ada mesin beratus ribu baru boleh buat baju sublimation ni.

So..kalau rasa nak baju yang lebih murah & mudah nak print, saya suggest guna silkscreen printing biasa je lah.

Macam baju yang saya nak kongsi kan dengan korang ni….

Yang ni print 1 warna je…senang & simple. Lebih murah.

Baju ni brand oren sport. Boleh cek kat katalog oren sport kat blog saya ni.

Yang ni 3 kaler print. Gambar Tuan Guru Nik Aziz. Simple & sempoi jugak.

Guna 3 blok printing. Tapi nasib baik 5 helai je…hehehe. Cepat sikit siap.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Baju ni mencabar betul kitaorang sebab customer order dalam 730 helai tapi nak dalam masa seminggu.

Cetak 7 warna..pastu ada cetak lengan & belakang lagi.

Tapi Alhamdulillah…mampu jugak selesaikan dalam tempoh tu.

Bayangkanlah..setiap hari lepas Subuh dah start print, sambung lagi sampai tengah malam.

Penat badan, tuhan je tahu…

Yang ni simple jugak. 1 kaler depan & 2 kaler belakang. Guna baju kain jersi.

Ni just nak kongsi gambar kedai baru tengah di cat. In Sha Allah ada rezeki, bulan 3 kitaorang akan ada ofis baru…In Sha Allah….TUNGGGUUUUU!!!!

Oklah…setakat ni dululah ye….

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Sampai jumpa lagi ye!

Tahun 2019….join kami buat bisnes TShirt atau tempah cetak TShirt dengan kami?

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Alhamdulillah……kita dah pun masuk ke Tahun 2019.

Ini bermakna bisnes kami telah masuk tahun yang ke 9 dalam online & offline.

Kami bermula secara offline dalam Tahun 2010 & secara online Tahun 2011.

Tak caya ke?

Meh saya kongsi beberapa gambar bukti yang tunjukkan perkembangan bisnes cetak TShirt kami dari dulu hingga sekarang.

DULU2

 

Ni antara gambar2 awal masa mula2 kami join bisnes cetak baju ni. Model kitaorang pun kecik lagi time tu.

Sekarang dah Tahun 5 dah…..hehehe.

Dulu cetak atas meja makan & meja buffet je.

Tempahan pun terhad. Dalam tak sampai 1,000 helai sebulan.

Jemur baju pun atas katil dalam rumah. Nak jemur kat luar rumah takut kena curi.

Pastu dulu….mana ada lock macam sekarang.

Dulu print guna mata je kalau cetak banyak2 warna.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Tapi SEKARANG…..

 

Yang ni gambar sekitar Tahun 2013 & 2014 lagi.

Atas sekali tu bengkel tepi rumah mak baru nak buat & bawah sekali bengkel tepi rumah sendiri dah disiapkan jugak.

So..sejak 2010, kami ada 2 bengkel cetak baju yang telah dibesarkan.

Kat rumah mak…boleh print dalam 50 helai & kat tepi rumah sendiri boleh print 30 helai sekali jalan.

Tahun 2019, kami dalam proses mencari staf baru & pejabat baru.

Ada jugak satu gambar tu…student Malaysia kat Korea yang pernah order dengan kitaorang sebelum ni.

Alhamdulillah…semuanya berkat dari bantuan Allah & juga sokongan daripada semua termasuk regular customer kami yang tak putus2 order baju dengan kami sejak 2010 lagi.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

So..pada sape2 yang masih ragu2 dengan kami, harap semua gambar ni boleh bagi korang lebih konfiden untuk tempah TShirt dengan kitaorang ye.

 

Bagi yang nak jugak tahu apa kata pelanggan tentang kami, kat sini saya kongsikan beberapa bukti tentang customer kami yang sentiasa puashati dengan servis yang kami berikan.

Kalau rasa nak tengok banyak lagi komen2 pelanggan, korang klik jekat SINI di page TESTIMONI.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Apa cerita cetak baju kami baru2 ni?

Ni design asal dalam internet. Pastu bawah ni kami yang cetak kan.

Ni namanya teknik halftone. Boleh buat design sebijik macam asal tapi guna 1 warna je.

Korang nak buat pun boleh…bagitahu je kitaorang.

Ini satu lagi teknik halftone atas baju gelap. Cumanya kitaorang kena print background putih…pastu baru print biru atas dia.

Yang ni kami guna teknik sulaman. Bagi je design apa nak sulam…In Sha Allah kami boleh buat nanti.

Yang ni guna baju jenis microfiber atau baju jersi.

Blkg 4 warna print & depan 4 warna print jugak.

Customer tak bagi softcopy pun. Dia bagi gambar tu atas baju dia sebelum ni.

So…sy just edit semula untuk mudah print. Inilah hasilnya…..

Yang ni nampak je macam simple tapi kena guna 5 blok jugak ni sebab design dia ada 5 warna.

Customer bagi design asal & nama font…saya edit balik & pecahkan design kepada 5 warna.

Font saya taip balik. Pastu tunjuk kat customer….dia kata ok, saya terus proceed.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

So…inilah saje dulu buat hari ni ye.

Nak order bagitahu segera ye.

Kalau rasa2 nak join buat duit dengan kitaorang, jom jadi ejen kitaorang & klik gambar bawah ni.

Sampai jumpa lagi ye….baaaaiiiiii…

Ikhlas Dari :

Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

Kami ada macam2 brand TShirt yang korang boleh pilih…….

 

Hai & salam Cetak Baju semua,

Nampaknya cuti sekolah dah pun start.

Bagi yang tengah bercuti…Selamat Bercuti & kepada anak2 yang sedang ambik periksa SPM, Selamat menjawab Soalan lah saya ucapkan ye.

Kebiasaannya cuti sekolah ni, walaupun pelajar2 tak ramai yang order TShirt kelas tapi ada lagi TShirt2 lain yang biasa customer kitaorang order.

Antaranya :

  1. TShirt Rewang
    Memandangkan ramai yang ambik keputusan untuk berkahwin dalam cuti sekolah ni…so, TShirt Rewang adalah antara TShirt yang banyak kami terima tempahan.

  2. TShirt Hari Keluarga
    TShirt Hari Keluarga juga mendapat sambutan hangat dari pelanggan sebab time cuti sekolah ni lah semua ahli keluarga dapat berkumpul.Ye lah……bila masa nak berkumpul kalau semua anak2 tengah bersekolah kan.

  3. TShirt Konvoi
    Time cuti ni jugak le ramai antara kita yang buat aktiviti konvoi..tak kira lah guna motorsikal atau pun kereta.Mesti nak pakai baju sedondon jugak nanti.

  4. TShirt Reunion
    Sama jugak….time cuti ni jelah yang ada banyak masa nak buat reunion dengan kawan2 lama.Bila dah berkumpul, mesti nak kena buat baju untuk kenang2an kan?

  5. TShirt Memancing
    Ada jugak grup memancing yang nak buat TShirt sedondon untuk grup diaorang.Time cuti ni lah jugak baru ada masa bersama.

  6. TShirt Larian
    Dalam cuti sekolah ni pun banyak acara2 larian yang diadakan.So..korang boleh juga buat TShirt larian kalau nak.

  7. TShirt Kelas Tahun Depan
    Mana tahu…ada yang rasa nak buat TShirt kelas untuk tahun depan ke…Boleh dah start bincang dengan grup korang dah ni.

  8. TShirt Tadika/Prasekolah/PASTI/Sukan Sekolah
    Time cuti ni lah tempahan untuk pelajar2 sekolah banyak kitaorang terima terutamanya untuk budak2 Tadika & Prasekolah.Selalu kami buat custom made tapi tempahan mestilah 50 helai ke atas.

So..inilah antara jenis tempahan yang kitaorang terima time cuti2 sekolah ni.

Bagi korang yang rasa nak tempah TShirt korang tu, jangan risau & jangan segan…..

Dah rasa betul2 nak order, just bagitau je kitaorang.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Hari ni saya nak bagitahu korang pasal macam2 brand baju yang kitaorang sediakan untuk korang…..

So..tak perlu dah pening2 nak cari kat mana baju tu.

Kitaorang sediakan & boleh siap print lagi….

Antara brand baju yang dapat banyak sambutan ialah :

Brand ENZO

Brand Enzo ni kami ada baju jenis TC (Tetra Cotton, Lacoste, Microfiber & Baju Korporat)

Ni antara contoh2 baju Enzo yang kami ada….

 

KLIK SINI UNTUK LIHAT KATALOG PENUH BAJU ENZO NI YE!

 

 

oren sport

Brand OREN SPORT

Brand Oren Sport juga banyak kami terima tempahan dari customer.

Baju Oren Sport biasa gunakan TShirt jenis cotton (100%), honeycomb, quick dry dll.

Ni antara gambar2 baju tu….

KLIK SINI UNTUK LIHAT KATALOG PENUH TSHIRT OREN SPORT TU YE!

 

 

Gildan adalah brand US tapi dibuat di Asia.

Kualiti kainnya juga ok & selesa dipakai oleh semua.

Gildan jugak ada banyak pilihan baju & banyak pilihan warna.

Ni antara baju2 Gildan yang ada…..

KLIK SINI UNTUK LIHAT KATALOG PENUH BRAND GILDAN NI YE!

 

 

Bagi yang mencari TShirt yang lebih murah…..kami biasa guna brand 4square.

Walaupun harga agak murah tapi kualitinya memang terbaik.

Dah beribu2 dah customer kami yang gunakan TShirt jenis ni.

Ini antara jenis baju 4square yang kami ada ye….

KLIK SINI UNTUK LIHAT KATALOG PENUH BRAND 4SQUARE NI YE!

 

 

Baju brand Arorasport biasanya banyak sediakan baju jenis jersi atau microfiber.

Kebanyakannya jenis sublimation readymade.

Bagi yang nak baju jenis sublimation tapi nak harga yang murah sikit….baju brand arorasport banyak pilihannya.

KLIK SINI UNTUK LIHAT KATALOG PENUH KATALOG ARORASPORT TU YE!

 

Ni antara katalog2 baju yang kitaorang ada & sedia dicetak untuk apa sahaja aktiviti korang.

Dah rasa betul2 nak order, just bagitau je kitaorang.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Oklah…ni antara tempahan yang saya sempat upload untuk saya kongsi ngan korang hari ni ye….

Ni antara TShirt kelas yang banyak dapat sambutan dari customer.

Letak nama sorang2 dalam nombor belakang.

Korang boleh draf guna tangan je dulu & yang original kitaorang akan buatkan nanti.

Tak payah susah2 nak edit design tu sendiri nanti. Bagitau je kitaorang nak macamana.

 

Yang  ni bukan baju sukan ni tapi baju hari keluarga ni.

Siap ada ada nombor lain2 lagi belakang baju tu.

Yang ni cetak putih biasa je tapi yang ni kena guna blok besar sebab customer nak design tu besar sikit dari biasa.

Nak buat dari tepi ke tepi tak dapat sebab papan baju tak besar sangat.

So..sy cuba print semaksima mungkin yang customer nak.

Yang ni dari customer yang sama. Buat untuk kelab chess.

Diaorang buat dalam Customink.com. So…memang sempoi & mudah nak cetak sebab design dah ada.

 

Oklah…rasanya setakat ni dululah ye. Kalau korang rasa pening nak buat design baju, korang boleh buat design tu sendiri kat link bawah ni ye….

Dah rasa betul2 nak order, just bagitau je kitaorang.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Baiii….baaaiiiii….

Ikhlas Dari :

Abg Nik & Kak Salina

Camane nak tempah Cetak TShirt & nak BUAT DUIT dengan bisnes TShirt kami?

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Apa khabar semua?

Tahu tak korang yang bisnes TShirt kami di http://www.mohcetakbaju.com dah nak masuk ke Tahun ke 9 tahun depan.

Ini bermakna…kami dah survive dalam bisnes cetak TShirt secara online & off line semenjak Tahun 2010 lagi.

Untuk makluman korang, saya merupakan bekas pegawai kerajaan bermula dari Tahun 2002.

Pada tahun 2017, saya dengan nekad hantar surat berhenti kerja & Alhamdulillah….start 2018, saya berjaya menjadi seorang peniaga cetak baju secara full time.

Ini bermakna juga….sejak 2010 hingga 2017, saya terpaksa struggle atau berhempas pulas untuk maintain bisnes saya walaupun tengah sibuk kerja kerajaan.

Apa PENYEBAB UTAMA yang jadikan saya dapat maintain bisnes tu sampai sekarang?

Antaranya……

  1. Ini periuk nasi UTAMA saya. Maknanya kalau saya tak buat bisnes ni…macamana saya nak bagi anak isteri saya & saya sendiri makan. Nak tak nak….kena maintain jugak bisnes ni.

  2. Saya memang MINAT atau PASSION dengan seni. Design2 printing buatkan saya rasa betul2 seronok.

  3. Bulan2 saya kena bayar hutang jugak…so, sama jugak. Nak tak nak…mesti kena maintain bisnes tu.

  4. Regular customer banyak bantu saya maintain bisnes saya tu. Ramai regular customer yang banyak kali ulang order dengan saya sejak beberapa tahun lepas. Tq guys!

  5. Sentiasa ada pelanggan baru yang order dengan kami & Whatsapp kami tak putus2 sepanjang masa.

  6. Marketing kami yang non stop juga banyak membantu kami maintain bisnes tu sampai sekarang.

  7. Layanan kami terhadap customer yang tak pernah jemu & tak pernah tak berjawab juga jadi penyebab bisnes kami maintain hingga sekarang.

  8. Feedback yang baik dari semua bekas pelanggan kami juga banyak membantu untuk maintain bisnes hingga ke hari ni. 98% customer puashati dengan servis kami….Alhamdulillah.

  9. Blog kami ni jugak ada sediakan macam2 jenis TShirt readymade yang sesuai dengan jiwa pelanggan & harga yang berpatutan.

    Ada jenama Oren Sport, Enzo, Gildan, 4Square, Rightway , Arorasport & Empiric.

    Kalau rasa nak buat CUSTOM MADE & SUBLIMATION pun boleh….saya terima 60 helai ke atas je.

  10. Kami juga ada sediakan tempat untuk DESIGN SENDIRI kalau korang tak ada IDEA nak cetak baju tu.

    Pengalaman saya sejak dulu….customer2 memang tak ada IDEA nak buat design tapi antara sebab kami dapat maintain bisnes ni ialah sebab kami sediakan penyelesaian untuk customer buat design supaya tak lah pening nak buat design tu.

 

So..kalau korang nak pilih company untuk buat cetak TShirt korang, korang patut pilih company yang dah ada GOOD RECORD macam kami.

Sama jugak…kalau korang nak join BUAT DUIT dengan kami pun boleh sebab dah banyak yang berjaya jana duit dengan bisnes TShirt diaorang.

Maknanya..kalau kami boleh buat duit…korang pun boleh jugak.

Dah rasa betul2 nak order, just bagitau je kitaorang.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Hari ni saya tak nak explain satu2 tempahan baju yang saya buat sebelum ni tapi nak tunjuk gambar je baju2 yang kitaorang siapkan sebelum ni.

Semuanya guna teknik yang sama tapi guna baju & design yang lain2.

Ni je design yang sempat saya upload kat sini hari ni.

Kalau ikutkan ada banyak lagi tempahan yang ada tapi tak sempat nak ambik semua gambar tu.

 

Dah rasa betul2 nak order, just bagitau je kitaorang.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Sape2 yang rasa nak join kami buat duit dengan bisnes TShirt korang, boleh isi form diatas & start untuk agresif supaya korang2 betul2 buat duit terutamanya di Tahun 2019 ni ye.

Dah rasa betul2 nak order, just bagitau je kitaorang.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Abg Nik & Kak Salina
Established Since 2010