Author Archives: Nik

Cikgu2 & Sekolah2…standby untuk tempah cetak TShirt sekolah masing2!

Assalam & Salam Cetak Baju semua,

Sekejap je masa berlalu…..tup tap tup tap…dah masuk bulan 3, Tahun 2022 dah.

Kalau dikira…dah nak masuk 3 tahun kita dalam suasana pandemik Covid 19 ni.

Sepanjang pandemik ni..ramai yang struggle nak hidup termasuklah peniaga kecil2an & sederhana macam kami ni.

Ada juga yang tak sempat struggle tapi terus gulung tikar & stop terus bisnes sebab order tak ada masuk.

Kami di mohcetakbaju.com ni…syukur sangat2 sebab dengan kasih sayang Allah…bisnes kami still maintain walaupun terpaksa berhempas pulas jugak.

Bulan 4 ni kerajaan dah start bagi lebih kebebasan kepada rakyat sebab pandemik akan bertukar menjadi endemik.

Nak tahu apa beza pandemik & endemik….cer KLIK SINI.

Ramai orang tak tahu beza apa itu Pandemik & apa itu endemik.

Sebagai contohnya…endemik ni ialah penyakit denggi.

Penyakit denggi ni memang dah ada dalam masyarakat..so, kena terima & rawat macam biasa.

Maknanya..bila kerajaan tukar dari pandemik ke endemik..maknanya kita kena terima hakikat yang penyakit Covid 19 ni akan sentiasa berlegar2 dalam masyarakat kita.

Tak boleh nak hapuskan sepenuhnya.

So…start je bulan 4 ni sekolah akan beroperasi macam biasa.

Apalagi cikgu & cikgi…boleh dah standby untuk order TShirt sekolah masing2 terutamanya cikgu yang jaga koperasi.

Bagi sape2 yang rasa nak buat duit sampingan time sekolah bukak ni pun boleh jugak.

Apa antara TShirt2 yang biasa sekolah tempah?

Antaranya….

  1. TShirt Asrama

    TShirt camni biasanya samada warden atau pelajar sendiri yang tempah.

    Kalau pelajar sendiri tempah….korang boleh mark up sikit harga tu sebab korang yang uruskan baju tu.

    Katakan saya jual kat korang RM20 sehelai..korang boleh jual RM25 sehelai & dapat untung atas angin RM5 sehelai.

    Kalau pelajar kat asrama ada 100 orang…free2 je korang dapat RM500 untung atas angin.

    Boleh le beli handphone Samsung yang ok sikit.

  2. TShirt Rumah Sukan

    Biasanya TShirt camni, kelab atau koperasi yang uruskan.

    Kitaorang Alhamdulillah…setiap tahun pasti ada je cikgu2 yang tempah TShirt Rumah Sukan ni dengan kitaorang.

    Cuma time Covid ni slow sikit tapi saya jangka Tahun 2022 ni….order pasti akan meriah semula, In Sha Allah.

    TShirt rumah sukan ni standard je warna dia…merah, hijau, biru & kuning.

    Setiap sekolah pasti ada nama unik rumah sukan masing2.

    Kalau sekolah agama…ada yang letak nama ulamak, nama sahabat nabi, nama tokoh2 besar islam & macam2 lagi.

    Ni antara contohnya…

TShirt rumah sukan ni antara yang dapat sambutan paling hangat sebelum2 ni.

Bukan sahaja diaorang tempah baju readymade tapi custom made pun banyak.

3. TShirt Tadika/Taska/PASTI dll

TShirt yang ni jugak antara TShirt yang paling banyak dapat sambutan.

Bukan puluh2 helai…ada yang sampai ribu helai kitaorang terima.

Ada jugak yang di”sponsor” oleh ahli politik.

Ada macam2 stail yang korang boleh pilih.

Saiz dari paling kecik umur setahun & boleh tambah cetak macam TShirt2 lain.

Ni antara contoh TShirt yang kitaorang pernah buat sebelum ni.

4. TShirt Persatuan / Kelab

Setiap sekolah mesti ada kelab atau persatuan.

Kadang2 kelab atau persatuan ni, diaorang ada peruntukan tertentu dari sekolah masing2.

Ada kelab yang tak tahu bagaimana nak guna peruntukan tu sebab time2 covid ni aktiviti tak berjalan sangat.

So…salah satu cadangannya ialah buat TShirt Persatuan dengan menggunakan duit peruntukan tu.

Adil sikit sebab semua boleh pakai baju termasuk cikgu penasihat kelab tu jugak.

Ni antara TShirt kelab yang kami pernah buat sebelum ni.

5. TShirt Kelas

TShirt Kelas ni memang paling TOP & paling dapat sambutan dari pelajar & cikgu2.

Ada antara pelajar2 sendiri yang tempah TShirt Kelas ni & ada juga cikgu yang tolong tempah.

Walaupun time2 Covid ni..banyak jugak kitaorang dapat tempahan TShirt kelas ni sebelum ni.

Ada 1 sekolah ni di Perak…student dia 70 orang je 1 sekolah & pelajar Tahun 6, 7 orang je.

Baru ni cikgu diaorang ada tempah TShirt & mug dengan kitaorang.

7 orang je 1 kelas…memang sempoi habaq hangggg!!!

Ni bukti dia…student 7 orang je 1 kelas. Tambah cikgu sorang…jd 8 orang.

Bagi yang ada pelajar beratus ke beribu orang….mesti pelik kan?

7 orang je 1 kelas….cikgu gi sekolah pun sempoi je.

Ni antara TShirt kelas lain yang kitaorang siapkan sebelum ni….

Ada banyak lagi contoh sebenarnya…ni je yang mampu tunjukkan sini dulu.

Kalau tunjuk semua..penuh lak blog ni nanti.

TShirt kelas ni paling banyak kami dapat order ialah yang ada tulis nama2 pelajar kat bhgn belakang baju.

Ada jugak yang letak nama nombor kat bhgn belakang baju tu.

Macam2 stail ada. In Sha Allah semua kitaorang boleh buatkan.

6. TShirt Batch

Tshirt batch ni bagi saya memang special sikit.

Bukan je boleh dibuat untuk kawan2 satu batch kat satu sekolah tapi boleh buat seluruh Malaysia jugak.

Macam sebelum ni…ada customer yang buat TShirt untuk pelajar Sekolah Asrama Penuh seluruh Malaysia, MRSM seluruh Malaysia, Politeknik seluruh Malaysia & Universiti seluruh Malaysia.

Cara macam ni dapat buat duit lebih banyak daripada tumpu pada satu tempat je.

Ni antara contoh baju batch yang kitaorang buat sebelum ni.

Ada macam2 jenis TShirt yang korang boleh tempah sebenarnya.

Terpulang pada korang sebab bukan senang sebenarnya nak buat TShirt sedondon yang kita dapat pakai ramai2 sebenarnya.

Ok…sampai jumpa lagi ye…baaiii…

Abg Nik & Kak Salina

Motto Kami : Kedai Kampung Tapi Pos Seluruh Dunia

Assalam semua & Selamat Sejahtera,

Syukur Alhamdulillah…..Allah still lagi bagi nafas untuk kita teruskan hidup atas muka bumi ni.

Syukur juga sebab Allah masih lagi rezeki yang tak putus2 kepada kami di mohcetakbaju.com ni.

Hari ni nak kongsi dengan korang pasal bisnes cetak TShirt kitaorang ni.

Bagi sesetengah orang yang buat bisnes samada online atau offline…kos yang ditanggung sangat mempengaruhi harga sehelai tshirt yang dijual.

Apa kos2 yang biasa peniaga cetak baju tanggung?

  1. Sewa kedai
  2. Api & air
  3. Kos tshirt
  4. Kos material printing
  5. Kos masa & tenaga
  6. Gaji pekerja
  7. Kos design tshirt
  8. Lain2 kos sampingan seperti alat tulis, makan minum pekerja dll.

Kalau peniaga tu tanggung kos yang tinggi…maknanya dia kena jual baju dengan harga yang tinggi untuk cover kos2 tersebut.

Biasanya kos yang tinggi ni, peniaga kat bandar2 besar yang kena tanggung.

Sebab tu lah..biasanya peniaga camni tak nak terima kalau order sikit2.

Paling kurang pun 100 helai ke atas baru diaorang terima.

Tapi berbeza dengan peniaga sederhana & kecil2an di kampung2 macam kami.

Macam saya sendiri, kedai saya tak payah sewa dah sebab buat kat bengkel tepi rumah je, staf 2 orang je & kos2 lain agak minimum sebab duduk area kampung.

So…dengan sebab tu lah kitaorang boleh bagi harga yang berpatutan untuk sehelai baju.

Nak kata murah sangat taklah tapi selagi ada untung, saya boleh teruskan dengan harga yang murah dari biasa.

Ni pejabat untuk staf buat design & tempat simpan baju.

Nampak je kecik tapi memang sempoi. Sekeliling penuh dengan pokok2 hijau.

Ada macam2 flora & fauna….kadang2 ada ayam, ada burung, sesekali ada tupai, biawak pun ada.

Nak lagi grand….babi pun ada tp biasa malam2 le baru keluar…hehehe.

Ye lah…kedai kampung tapi kualiti world class sebab dah pos ke luar negara dah.

Ok…hari ni cam biasa saya nak kongsi ngan korang tempahan2 yang kitaorang dah siapkan sebelum ni untuk tatapan korang.

Salah satu servis yang kitaorang offer selain cetak tshirt biasa ialah cetak brand sendiri.

Ramai yang nak buat tshirt tapi nak ada brand sendiri kat belakang leher baju macam gambar atas ni.

So, senang le customer nak kenal brand dia nanti.

Tak susah pun…just print je & label asal kita akan gunting nanti.

Yang ni semua TShirt kelas hari tu customer order sebelum start cuti sekolah.

Yang specialnya bila ada gambar kartun sorang2…tu yang seronoknya tu.

Budak2 mesti suka tengok gambar kartun diaorang tu nanti.

Bawah kartun tu pulak ada nama sorang2.

Maknanya kalau dah besar nanti, bila tengok balik TShirt tu, pasti teringat balik kenangan masa sekolah tu dulu.

Yang ni kitaorang cetak untuk TShirt budak2 tadika ni.

Simple je…1 kaler print. Yang ambik masa sikit tu masa nak edit semula design tu tapi nasib baik ada designer yang mantap.

So..sekejap je dia buat design tu.

Yang gambar bawah tu…tu namanya blok printing.

Sebab 1 kaler print je…so, kitaorang guna blok kayu je. Cepat & pantas.

Yang ni kitaorang print untuk geng2 rebana time kahwin.

Kebetulan ada jiran kat rumah ni dia nak kawin, so dia tempah le baju geng2 rebana untk kahwin dia tu.

Dulu dah ada baju ni tapi sebab dia sendiri jadi pengantin, so dia le yang sponsor baju tu.

Yang ni saya suka sangat print sebab cetak colourful atas tshirt jersi putih.

Memang seronok tengok design warna warni ni.

TShirt virtual run untuk Kolej Yayasan Felda Cawangan Perak.

Alhamdulillah…kat 400 lebih helai jugak diaorang order.

Walaupun penat tapi berbaloi & seronok bila dapat siapkan on time.

Yang ni TShirt Hari Keluarga yang kitaorang terima order sebelum ni.

Walaupun masih dalam Covid tapi customer tetap bersemangat untuk buat Hari Keluarga.

Janji jaga SOP, semua aktiviti tetap boleh berjalan macam biasa.

Yang ni kan…customer just jual ikan kat pasar je tapi dia fikir lain dari yang lain.

Walaupun jual ikan tapi penampilan kena jaga jugak.

TShirt memang sempoi & orang akan ingat kedai dia nanti bila tengok TShirt ni.

Kalau orang lain mungkin rasa macam tak penting tapi sebenarnya TShirt ni pun salah satu cara nak promosi syarikat jugak sebenarnya.

TShirt ni pun sama jugak.

Dia boleh jadi satu alat untuk perkenalkan syarikat kepada orang ramai.

Bila staf pakai baju tu, orang ramai akan tertanya2 & bagi yang rasa memang cari servis diaorang, mungkin dia boleh tanya terus kat orang yang pakai TShirt tu.

Oklah..rasanya setakat ni dulu buat kali ni.

Bagi yang korang rasa Tahun 2022 nak buat kenangan terindah bersama group korang, jangan segan silu untuk buat tempahan TShirt korang ye.

Sampai jumpa lagi…baaaiiiiii…

Abg Nik & Kak Salina

www.mocetakbaju.com

Tahun 2022….sape2 pun boleh join buat duit dengan bisnes TShirt kami

Assalam & Salam Cetak Baju semua,

Terima kasih semua sebab sudi menjenguk ke blog kami yang tak seberapa ni.

Nampaknya permulaan Tahun 2022 ni agak slow sikit tapi Alhamdulillah still ada tempahan yang masuk.

Mostly daripada regular customer kami yang tak jemu2 order TShirt dengan kami sejak beberapa tahun lalu.

Terima kasih pada semua yang sentiasa menyokong kami dari dulu sampai sekarang.

Selama ni kitaorang bukan je bantu customer untuk dapatkan TShirt diaorang tapi kitaorang juga bantu customer yang nak buat duit dengan bisnes ni.

Macam sebelum2 ni….ada customer yang tolong tempah untuk orang lain.

So, katakan saya bagi harga RM15 sehelai & dia akan jual kat customer dia dalam RM20 sehelai.

Kalau katakan customer tu order 20 helai, so untung RM5 X 20 helai = RM100. Free2 je atas angin dapat untung tu tanpa pening2 nak pikir pasal nak order TShirt, cetak TShirt atau pos TShirt tu kat customer.

Ada sekali dulu, student Tingkatan 4 buat tempahan untuk semua pelajar sekolah berasrama penuh seluruh Malaysia.

Bayangkan lah dia tempah untuk semua pelajar tu dalam 3,000++ orang seluruh Malaysia.

Saya jualkan kat dia tak silap RM17 sehelai & katakan dia jual RM30 sehelai.

Untung dia dapat RM13 sehelai.

RM13 X 3000 helai = RM39,000 untung dia dapat.

Katakan jugak dia tolak komisyen dekat setiap wakil sekolah tu total dalam RM10,000. So, dia ada lagi baki untung RM29,000.

Tak ke besar RM29,000 untuk seorang pelajar Tingkatan 4 time tu.

Senang2 je dia buat duit tanpa pening2 nak pikirkan camane nak print & pos baju tu.

Kerja yang pening2 tu semua kitaorang uruskan.

Cuma pelajar ni kena kerja kuat sikit untuk buat promosi je.

Once orang dah start order…ok lah.

Ni artikel yang saya pernah tulis sebelum ni….

KLIK SINI kalau korang nak baca lanjut pasal cerita diatas. Kalau tak silap, tahun 2017 rasanya.

Lepas2 tu ada lagi yang buat tempahan camni cuma tak sebanyak pelajar ni.

Bagi korang yang rasa2 macam nak buat duit dengan bisnes TShirt ni…korang bukan je boleh buat untuk pelajar sekolah. Ada macam2 idea yang korang boleh guna untuk dapatkan tempahan secara banyak2 atau bulk.

Antaranya :

  1. TShirt batch – Antara TShirt yang dapat sambutan hangat & panas dari pelajar.

Contohnya ; anda seorang pelajar UiTM, so anda promote baju UiTM untuk semua pelajar UiTM seluruh Malaysia.

Contoh macam customer bawah ni.

Customer ni ambik order dari UiTM seluruh Malaysia & caj kos pos sikit.

Nanti kitaorang akan tolong poskan kat customer diaorang nanti.

Yang ni pulak untuk student UM. Sama macam UiTM tu jugak, tak yah pening2 nak poskan baju tu…sebab semua kitaorang yang uruskan.

BAGAIMANA CARA NAK TEMPAH TSHIRT KORANG TU YE?

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

2. TShirt Ofis atau Syarikat

Yang ni pun boleh order secara bulk.

Walaupun tak pos just untuk company sendiri je tapi kebiasaannya memang customer camni akan order secara bulk.

Camni…..

Bila syarikat ada buat program atau untuk pakai sendiri, syarikat biasanya akan order banyak2 camni.

Jarang order sikit2 kecuali memang company tu tak ramai staf.

Tapi macam kilang2 besar, korang memang ada peluang besar untuk buat duit samada promote kat majikan korang untuk buat TShirt company atau korang sendiri promote TShirt design korang sendiri.

Antara nak tak nak & rajin dan malas je.

Lagi ramai staf kat tempat kerja korang….maknanya makin banyak duit korang dapat buat sebenarnya.

Kalau ada 1000 staf….katakan ambik untung just RM2 je sehelai, maknanya free2 korang dapat RM2000 dalam tangan untuk projek TShirt tu. Tak ke gila banyak tu…… 🙂

3. TShirt Hari Keluarga / TShirt Family Day

TShirt hari keluarga ni jugak salah satu cara untuk korang dapat duit banyak berbanding jual sehelai sehelai.

Biasanya hari keluarga, customer tak akan tempah sikit2.

Kalau keluarga besar, memang berbaloi kalau dapat jualkan TShirt kat diaorang.

Contoh macam baju bawah ni…

Customer tak akan tempah sikit2 kalau TShirt Hari Keluarga ni.

Kalau keluarga besar macam bawah ni..

Tak ke kencang dapat untung kalau ahli keluarga besar camni….

Paling banyak saya siapkan tempahan TShirt Hari Keluarga ialah 1,000 pcs untuk 1 customer.

Diaorang buat Hari Keluarga besar2an kat kampung diaorang di Labuan.

Yang lain dalam anggaran 30 helai ke atas yang biasa tempah.

4. TShirt Rewang / Kahwin

TShirt jenis ni pun sama jugak. Customer mesti order dalam banyak2 helai.

TShirt Rewang ni kalau tak adik-beradik pakai, biasanya yang bertugas time kenduri tu pun pakai jugak.

Buat kenangan. Tu yang customer order in bulk tu.

TShirt Rewang ni memang boleh jadi kenangan seumur hidup…sama macam TShirt Hari Keluarga.

Bila dah lama kahwin, anak dah ramai, TShirt ni boleh mengimbau semula kenangan cinta korang nanti.

Kan ke best tu….. 🙂

5. TShirt Kelas

Ada ke kelas 2 orang je?

Tak ada kan? 1 kelas kalau tak belas2 orang atau puluh2 orang.

So…TShirt Kelas ni jugak salah satu cara untuk korang buat duit sebenarnya.

Jarang customer order TShirt kelas sikit2.

Contoh macam bawah ni….

Setiap tahun korang akan masuk kelas yang berlainan.

Ini bermakna..setiap tahun korang patut ada 1 TShirt kenangan bagi setiap kelas.

Bila korang buat reunion semula dengan bekas kawan sekelas…korang akan teringat baik tshirt yang korang pernah pakai ni.

Best oooo….

Cikgu2 sekolah ada peluang besar buat duit dengan TShirt kelas ni.

Anak murid kan ramai…kalau 1,000 orang student, untung RM1 sehelai, dah dapat RM1,000.

Oklah tu kan…

6. TShirt Group

Selain daripada TShirt2 diatas, ada jugak customer yang saje2 je nak order untuk team atau group diaorang.

Samada just untuk kenangan bersama2 group diaorang atau untuk satu2 event.

Macam bawah ni…

Biasanya bila customer tempah untuk group…diaorang mesti order in bulk.

Peluang untuk buat duit jugak ni sebenarnya.

7. TShirt Sukan/ Sublimation

Antara TShirt lain yang banyak kami dapat sambutan jugak ialah TShirt sukan & TShirt Sublimation.

TShirt2 ni biasanya sekolah2 akan tempah untuk sekolah masing2.

Biasanya koperasi sekolah akan handle & kalau pandai bodek, tiap2 tahun boleh dapat projek sukan sekolah ni.

Selain daripada baju sukan, TShirt sublimation jugak biasanya orang order in bulk.

Dengan kitaorang, TShirt Sublimation murah je berbanding luar.

Anggaran RM40 ke bawah sehelai.

Kalau kat luar, ada yang caj sampai RM50 ke RM70 sehelai.

Mahal betul ambik untung diaorang ni.

Kesian le kat customer jugak kan….

Ni antara contoh baju sukan & sublimation yang pernah order dengan kitaorang….

8. Lain2 Cetakan In Bulk

Selain daripada TShirt, kitaorang jugak selalu terima tempahan lain dalam bulk.

Kebiasaannya customer akan tempah secara bulk untuk program diaorang.

Antaranya…

Apalagi yang korang nak sebenarnya…

Banyak peluang buat duit dengan TShirt ni.

Cuma yang bezakan orang yang berjaya ialah orang yang ambik tindakan tanpa alasan & orang yang selalu bagi macam2 alasan.

Tak susah sebenarnya nak buat duit dengan bisnes TShirt ni.

Cuba start dengan ahli keluarga atau kawan2 rapat dulu.

Nanti lama2 oklah tu….just nak start je dulu.

BAGAIMANA CARA NAK TEMPAH TSHIRT KORANG TU YE?

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

So…sampai setakat ni dulu.

Kitaorang sentiasa menunggu tempahan dari korang semua ye….

Jumpa lagi lain artikel.

Yang ikhlas :

Abg Nik & Kak Salina

Tahun Baru 2022…harga print still maintain lagi!

Salam Cetak Baju semua,

Alhamdulillah…nampaknya dah masuk Tahun 2022 dah.

Kejap je masa berlalu. Pejam celik, pejam celik…Ainix Resources dah masuk tahun ke 12 tahun dalam bisnes online.

Alhamdulillah jugak…semenjak 2010 lagi kitaorang dah siapkan lebih daripada 130,000 helai baju customer & dipos dalam & luar negara.

Sebelum PKP dulu….sambutan memang hebat & memang nak menang tangan nak siapkan order customer.

Kalau tak…takkan lah saya berani untuk berhenti kerja sebagai pegawai kerajaan dengan gaji RM10K sebulan kalau tempahan tak menang tangan camtu.

Tapi ku sangka hujan sampai ke petang..rupanya salji di tengahari….Allah duga negara kita & dunia dengan Covid 19 pada Tahun 2020.

Bukan bisnes kami je terkesan tapi seluruh Malaysia & Dunia turut terkesan.

Ada yang lagi teruk & tak bernasib baik….bisnes kena gulung tikar & muflis sebab tempahan tak ada tapi belanja2 bisnes kena tanggung jugak.

Saya syukur Alhamdulillah…sebab tak ada kos yang besar kena tanggung.

Just hutang kereta & rumah je, tu pun cover guna duit saving.

Tu lah korang….masa tengah ada & rezeki banyak, jangan lupa untuk buat saving.

Time2 camni lah terdesak nak guna.

Takkan nak bergantung kat KWSP atau bantuan kerajaan je.

Tapi kalau terpaksa…nak buat camane. Saya pun sama jugak sebenarnya…. 🙂

So….dipendekkan cerita, bila kerajaan dah bagi merentas negeri & yang dah vaksin pun dah ramai, bisnes kami Alhamdulillah dapat sambutan balik.

Baru lah nampak cahaya sikit.

Boleh lah cover hutang sikit2 yang tertunggak tu.

Tup tup baru2 ni Allah duga pulak dengan musibah banjir.

Sekali lagi bisnes kitaorang terkesan sama sebab orang dah tak dapat buat aktiviti.

Tak apalah….adalah hikmah disebaliknya tu.

Tapi dah masuk 2022 ni, Alhamdulillah…nampaknya amaran banjir pun dah kurang.

Kitaorang harap supaya 2022 memberi lebih banyak sinar pada bisnes kitaorang.

Biarlah naik semula macam sebelum ni & tak turun2 dah.

Tapi semuanya dari kuasa Allah. Hanya Dia sahaja yang Maha Mengetahui.

SABAR & SYUKUR JE LAH.

Cuma hari ni nak kongsi dengan korang yang harga printing kami masih maintain macam dulu2 jugak (sejak 2010 lagi).

Cumanya yang naik harga baju & certain material printing je.

Yang tu kitaorang tak boleh nak buat apa sebab baju tu supplier yang control.

Kalau diaorang naik harga, kitaorang pun terpaksa naikkan…kalau tak, tak ada untung apa2 nanti.

Nak bagitahu jugak….TShirt2 baru pun ada ni.

Nanti bagi masa sikit untuk saya update dalam blog nanti ye..

Hari ni saya nak kongsi dengan korang antara tshirt2 yang kitaorang siapkan dalam Tahun 2021 yang lepas.

Mungkin boleh jadi idea untuk korang tempah tshirt nanti.

Ini adalah sebahagian tempahan yang kami siapkan dalam akhir bulan 12 2021 baru2 ni.

Kalau letak semua gambar dalam ni…nanti penuh pulak blog ni nanti.

So…bagi korang yang rasa nak order baju dengan kitaorang, just order guna Whatsapp je macam bawah ni…

Kalau nak cari baju2 untuk aktiviti korang, boleh guna HP je.

Follow step ni untuk tengok katalog2 baju dalam blog kitaorang yang saya sediakan untuk korang….

KLIK BAHAGIAN MENU KAT BAWAH HEADER BLOG SAYA TU CAM BAWAH NI…

Pastu skrol2 ke bawah untuk lihat macam2 jenis baju ada.

So…setakat ni je lah dulu. Sampai jumpa lagi ye….baaaiii.

Abg Nik & Kak Salina

Tempahan TShirt Hari Keluarga bertubi2 masuk…..

Assalam semua pelawat blog kami,

Selamat bercuti & selamat merentas negeri kepada semua rakyat Malaysia.

Alhamdulillah….nampaknya kes dah makin menurun sebab dah ramai vaksin & kerajaan pun dah bagi merentas negeri.

Bila dah boleh merentas negeri ni….ramai lah yang boleh balik kampung jumpa keluarga tercinta atau pergi bercuti.

Salah satu benda yang rakyat Malaysia rindukan ialah berkumpul bersama2 keluarga & kawan2 setelah lama tak dapat macam tu.

Bila dapat berkumpul ramai2 ni…salah satu benda yang boleh jadi kenangan ialah TShirt Hari Keluarga.

Dan sebab tu lah…semenjak sempadan negeri dibuka ni, bertalu2 kitaorang dapat tempahan TShirt Hari Keluarga.

Dengan TShirt Hari Keluarga ni…ia menjadi satu kebanggaan jugak pada yang menempah sebab dapat pakai sedondon ramai2 baju tu.

Nampak memang diaorang gembira & excited sangat berkumpul dengan keluarga sambil pakai baju2 tu.

Cer tengok macam gambar bawah ni.

Memang seronok betul kalau dapat berkumpul dengan keluarga camni & dapat pulak pakai baju sama semua orang.

Time ni lah boleh kenal semua sedare mara yang kita tak berapa kenal (kalau buat hari keluarga yang besar).

Ada macam2 contoh design baju family day yang kitaorang pernah buat sebelum ni dari 2010 lagi.

Ini adalah sebahagian daripadanya.

Bukan TShirt yang kita banggakan tapi pertemuan dengan keluarga & ikatan silaturrahim yang lagi penting.

Kalau korang rasa pening nak buat design tu sendiri…korang boleh pilih design2 readymade yang kami ada.

Meh saya kongsikan sikit baju2 family day yang saya siapkan baru2 ni….

Bawah ni design asal gambar ayah & ibu customer tu.

So…saya edit untuk dijadikan 1 warna sebab ikut bajet customer, so jadilah macam gambar atas baju tu.

Yang ni baju hitam cetak gold.

Siap ada nama sorang2 lagi bahagian belakang tu.

Just simple je tapi cute sebab cetak kaler gold.

Yang ni customer ambik design yang kitaorang sediakan je.

Tak perlu pening2 dah nak fikir design apa yang nak buat.

Ada macam2 contoh design yang korang pun boleh pilih. Simple & sempoi.

Yang ni TShirt untuk keluarga jugak tapi tema dia memancing.

Ada macam2 idea untuk TShirt yang kita boleh buat.

Terpulang pada masing2. Atas kreativiti masing2.

APA KATA MEREKA TENTANG TSHIRT MEREKA?

Seronok tengok customer2 yang puashati dengan TShirt masing2.

Komen yang ikhlas dari hati customer semua. Terima kasih…Alhamdulillah.

Oklah dulu..kalau nak order TShirt korang, just Whatsapp je kitaorang ye.

Sampai jumpa lagi…baaaaiiiiii….

Tempahan Cetak TShirt kami sentiasa dibuka & tak pernah tutup sejak 2010 lagi…In Sha Allah!

Salam Cetak Baju semua,

Apa khabar semua pengunjung mohcetakbaju.com?

Saya harap semua dalam keadaan sihat walafiat & sentiasa dijauhi dari wabak Covid 19.

Alhamdulillah……kerajaan dah benarkan merentas negeri dah.

Syukur…nampaknya keadaan negara kita akan kembali seperti sebelum ni. Cumanya ada rutin2 harian yang berubah sikit macam kena jaga SOP dan lain2.

Dalam 2 tahun Covid ni memang bukan saya je yang struggle untuk maintain dalam bisnes tapi semua orang kat Malaysia ni.

Memang semua terkesan sebab manusia semuanya tak dapat buat aktiviti macam biasa kecuali bisnes yang berkaitan makanan.

Tapi Alhamdulillah…kalau ada orang lain yang terpaksa jual barang2 printing diaorang & ada yang dah bankrap sebab tak boleh nak bayar hutang…kami kat sini masih maintain non stop.

Cumanya order tu naik turun & sangat berbeza dengan sebelum Covid.

Bayangkanlah kalau sebelum Covid 19 dapat 2,000 ke 3,000 order sebulan, bila Covid…tak sampai separuh customer order.

Begitulah kuatnya penangan Covid 19 ni.

Dalam pada tu…kitaorang jugak mampu bayar gaji 2 orang staf kitaorang.

Itu yang penting sebenarnya.

Dalam masa covid ni…antara niat & doa saya ialah supaya Allah tak putuskan rezeki saya supaya bukan saya je dapat makan tapi staf saya ni pun dapat makan jugak.

Mungkin disebabkan doa tu jugak, Allah sentiasa bagi rezeki tempahan TShirt walaupun dalam Covid ni.

BAGAIMANA CARA NAK TEMPAH TSHIRT KORANG TU YE?

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

So…bagi korang yang nak tempah TShirt korang, terutamanya TShirt Family Day yang nak balik kampung & berkumpul ramai2….silakan.

Tempahan kami sentiasa dibuka untuk anda. Non stop…In Sha Allah.

Bagi korang yang nak tempah TShirt Family Day tapi masih tak ada IDEA…korang boleh pilih gambar2 design sedia ada yang kitaorang ada ni.

KLIK KAT GAMBAR BAWAH untuk tengok design yang kami ada…

Kat sini ada macam2 contoh TShirt Family Day atau Hari Keluarga yang saya pernah print sebelum ni.

Ni adalah sebahagian sahaja gambar yang saya boleh tunjuk tapi ada baaaanyak lagi sebenarnya gambar TShirt Hari Keluarga yang saya dah buat sejak 2010 lagi.

Kalau tak……..penuh page ni kalau saya letak semua sekali gambar2 tu.

Ni pulak antara baju2 yang saya siapkan baru2 ni untuk tatapan semua.

Baju ni memang sempoi. Kitaorang sponsor cikgu Romie ni TShirt untuk dipakai masa kelas diaorang.

Kelas PDPR tapi cikgu ni ajar seluruh Malaysia. Seronok tgk dia pakai baju tu.

Ala ala marketing camtu….Terima kasih Cikgu Romie.

Ni baju untuk budak2 PPKI sekolah menengah kat area rumah saya. Cetak lencana sekolah untuk baju muslimah & baju biasa.

Khas buat budak2 istimewa.

Kitaorang bukan je buat TShirt…tapi beg pun kitaorang print sekali.

Beg ni semua kami yang sediakan jugak. Cetak 1 warna je atas beg tu.

Beg yang berkualiti tinggi & memang sesuai untuk budak2.

Time2 covid & PKP sebelum ni..kami juga ada terima TShirt kelas.

Baju ni cikgu kelas yang tolong uruskan & tolong belikan untuk anak2 murid dia.

Belakang ada nama sorang2. Buat kenang2an untuk kelas tahun ni.

Selain TShirt…beg kain jugak kami ada ambik tempahan jugak.

Macam design atas ni. Semua saya sediakan…tambah print je.

Sape2 yang rasa nak 1 set dengan beg ni pun boleh tempah sekali.

Selain TShirt kelas….banyak jugak saya terima order TShirt company.

Walaupun dalam PKP ni…ramai jugak buat TShirt untuk staf diaorang.

Ni lepas dapat rentas negeri ni…In Sha Allah..order makin naik lagi lepas ni, In Sha Allah!

Ni antara TShirt2 company yang sempat saya siapkan sebelum ni.

Alhamdulilah…syukur sebab rezeki kami dengan bisnes TShirt online ni tak putus2 sejak 2010 lagi.

Kalu ikutkan dari segi perkembangan syarikat kami, Tahun 2014 adalah kemuncak dia & sampai satu ketika boleh capai hampir sales RM100K sebulan.

Cuma bila tahun 2020 ni & Covid pulak tu, memang semua yang terasa kesan dia.

Cumanya bisnes saya ni tak berhenti2…ada je orang order tapi permintaannya kurang separuh dari biasa.

Tak apalah….lepas Allah bagi nikmat, Allah nak uji kita pulak.

Harap2 lepas ni sambutan TShirt akan kembali cam biasa…In Sha Allah.

So..sape2 nak order TShirt Design Sendiri korang, bagitau je kitaorang ye…

DROPSHIP…Servis POS cetak baju anda ke setiap customer dimana jua mereka berada!

Salam Cetak Baju semua,

Apa khabar semua pelawat kami di http://www.mohcetakbaju.com?

Saya doakan agar korang semua sihat selalu & dijauhi dari wabak penyakit Covid 19….amiinn.

Nampaknya dah ramai yang dah cucuk vaksin & bulan 9 & 10 dijangka akan capai komuniti berkelompok (herd community),

Bila makin ramai cucuk vaksin, maka makin ramai yang dilindungi dari Covid & aktiviti yang biasa kita buat sebelum vaksin dulu…In Sha Allah akan kembali semula.

Bila makin ramai dah boleh buat aktiviti…so, aktiviti2 berkumpulan seperti Hari Keluarga, konvoi, sekolah, hari sukan, kahwin, reunion dan lain2 lagi akan aktif semula secara perlahan2.

So..bagi korang yang dah lama sangat plan nak buat aktiviti2 tu…dah boleh plan dah dengan kawan2 ni untuk start buat tshirt korang.

Kalaupun rasa macam malas lagi nak berkumpul ramai2, korang boleh jugak order Tshirt untuk group korang sebagai kenangan Tahun 2021 ni.

BAGAIMANA CARA NAK TEMPAH TSHIRT KORANG TU YE?

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Salah satu cara nak tempah TShirt tapi tak fikir pasal pos ialah servis DROPSHIP.

Dengan cara dropship….korang boleh tempah TShirt dengan kitaorang walaupun sehelai & kitaorang akan pos kat setiap customer korang walau dimana sahaja diaorang berada.

Apa yang perlu korang sediakan ialah…Nama customer, alamat & no.telefon je.

Saiz baju boleh buat dalam list untuk mudah saya proses order nanti.

Contohnya macam baru2 ni….

Mula2 customer tu nak mintak pos semua sekali baju tu kat dia & dia akan poskan ke customer dia.

Tapi lepas tu…berubah fikiran nak mintak saya poskan baju tu ke customer dia terus.

So…saya terus setuju tapi dengan syarat kena tanggung kos pos masing2 nanti.

Dia setuju & Alhamdulillah…lepas siap baju tu..terus saya pos kat semua customer2 dia.

Ini hanya sebahagian gambar yang saya sempat ambik.

Sebelum ni ada beberapa kali buat dropship ni & Alhamdulillah semuanya berjalan lancar.

Apa kelebihan kalau buat DROPSHIP ni berbanding kita sendiri yang pos kat customer?

Tak perlu pening2 kepala nak fikirkan camane nak poskan baju tu kat customer.

Tak perlu penat2 badan nak gi ke pejabat pos atau pejabat courier untuk pos baju tu.

Tak perlu pening kalau barang tu tak sampai kat customer sebab kami akan monitor brg2 tersebut.

Tak perlu buang masa nak tulis atau taip nama & alamat customer satu2 kalau ada beratus order.

Tahu2 dapat untung atas angin je terus dengan kurang kerja.

Kat bawah ni saya kongsikan dengan korang semua gambar2 baju yang kitaorang pernah pos kat customer walau dimana saje mereka berada…

Apa kata customer2 pasal servis TShirt ni ye?

Kalau korang rasa nak konfiden lagi…KLIK KAT SINI ye!

Apa cerita cetak TShirt kami baru2 ni?

Baju hoodie ni customer mintak nak sulam.

Memang cantik tapi harga mahal sikit berbanding printing sebab sulam saya caj ikut bilangan stitches.

Yang ni TShirt syarikat..geng2 schlumberger.

Mula2 tu customer suggest buat heatpress atau stiker, tapi saya syorkan supaya buat print silkscreen printing sebab kalau stiker atas baju microfiber takut nampak x clear nanti.

Sebelum ni pernah buat,,klaua stiker putih atas baju microfiber gelap, dia tenggelam.

So…baik saya suggest printing biasa.

Alhamdulillah customer setuju.

Ni antara TShirt company yang saya siapkan baru2 ni.

Agak simple je & senang nak print.

BAGAIMANA CARA NAK TEMPAH TSHIRT KORANG TU YE?

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

So…saya rasa setakat ni sajalah dulu ye.

Alhamdulillah…setakat ni tempahan ada je masuk & tak putus2.

Semoga beberapa minggu lagi ada sinar yang akan menyinari ekonomi Malaysia terutamanya untuk peniaga2 kecil macam kami ni….In Sha Allah!

Sampai jumpa lagi…baaaaiiii…

Ikhlas :

Abg Nik & Kak Salina

PM ke 9 dah dilantik ke?…x apa..janji bisnes TShirt jalan cam biasa.

Assalam & Salam Cetak Baju semua,

Apa khabar semua yang sudi menjenguk blog saya ni ye?

Moga2 korang semua sihat selalu & dijauhi dari bala bencana terutamanya wabak Covid 19 ni ye.

Dalam beberapa minggu ni…sibuk & kecoh rakyat Malaysia bila PM Muhyiddin Yassin letak jawatan.

Yang bertambah kecohnya ialah bila letak jawatan time rakyat susah dengan pandemik Covid 19 ni.

Tapi semalam (20/08/2021) PM baru selamat dilantik & bagi saya…saya tak kisah sape yang dilantik, janji bisnes kitaorang tak kacau & tak tergugat.

Saya tak boleh nak sokong mana2..kena neutral sebab saya buat bisnes deal dengan customer yang pelbagai latarbelakang.

Kalau saya sokong satu2 pihak je…takut efek bisnes saya.

So..jalan selamat ialah be neutral. Dalam hati…hanya Allah je yang tahu.

Cuma apa yang saya harapkan ialah bila dah ada perlantikan PM baru ni, semoga penyakit Covid 19 ni dapat lah diuruskan dengan lebih kemas & harap2 bilangan kes semakin menurun.

Harap2 juga supaya bisnes2 terutamanya bisnes kecil2an & sederhana macam saya ni dapat bangkit semula macam sebelum pandemik sebelum ni.

Kalau tak ada perubahan….macam sia2 je lah perlantikan baru tu kan??

So…saya tak nak berceloteh panjang…takut ada yang kecam lak nanti hehehe.

Oklah…bagi korang yang nak tempah TShirt untuk apa sahaja aktiviti atau program korang, tempahan sekarang ni sentiasa dibuka ye.

Kami sentiasa mengalu-alukan tempahan korang tu ye.

Cuma nak bagitahu….Alhamdulillah, walaupun time2 pandemik ni, kami banyak jugak dapat tempahan utk cetak TShirt ni. So..boleh lah bernafas sikit & bolehlah buat bayar apa2 yang patut time2 camni ni.

Ok…apa cerita cetak TShirt kami sebelum ni ye?

Yang ni customer order vest warna khaki brand Oren Sport.

Biasanya vest ni saya sulam tapi customer mintak nak print sebab nak harga murah sikit.

Kalau sulam harga mahal lagi sebab design dia besar & banyak guna benang nanti.

Tapi kalau cetak pun ok jugak sebenarnya…bagi saya cantik jugak.

Ini antara TShirt untuk company masing2.

Walaupun tengah Covid ni..Alhamdulillah ada banyak jugak syarikat yang still berjalan & syarikat ni jugak ada tempah TShirt dengan kitaorang.

Biasanya syarikat2 akan tempah dalam kuantiti yang agak banyak & design tak terlalu complicated.

So…mudah lah sikit nak print & harga pun sesuai dengan bajet syarikat.

Lagipun sekarang ni syarikat tak banyak buat aktiviti…so, bolehlah diaorang gunakan bajet tu untuk tempah TShirt untuk staf kan?

Yang ni baju untuk team vaksin ni.

Banyak jugak diaorang order…dalam 300 pcs jugak.

Ini adalah kali ke 3 cpmpany ni order TShirt ni dengan kitaorang.

Terima kasih bookdoc sebab sokong kami selama ni (kalau diaorang baca artikel ni lah ye….hehe)

Sebelum2 ni diaorang sulam kat lengan & depan, printing belakang. So, harga mahal sikit.

Tapi yang latest ni diaorang print semua sekali & harga dapat murah lagi.

memang macam tu..kalau sulam banyak tempat & saiz pun besar sikit, konfem harga akan mahal sebab harga sulam ikut bilangan stitches jugak.

Yang ni nak cerita pasal cetak atas baju microfiber.

Yang 3 gambar sebelah kiri tu atas baju microfiber berzip & yang hujung kanan tu guna baju microfiber roundneck biasa.

Cetak simple je putih tapi mesti kena 2 layer supaya design dia naik.

Yang ini kita panggil teknik halftone.

Apa itu halftone?

Halftome ialah design asal yang kita print dengan buat teknik dot dot dot atas design tu.

Hasil dia ialah sama macam design asal yang original.

Kalau teknik biasa lain, kita buat pakai design solid je tapi halftone dia guna dot dot dot untuk printing tu.

Ibarat kalau tengok TV tu..kalau kita tengok dekat2..dia sebenarnya hasil daripada berjuta2 dot dot dot kecik yang hasilkan gambar sebenar.

Kalau tak faham jugak..kena order TShirt halftome nanti ni hehehe…baru nampak depan2 mata..

Ini last….yang ni biasa je.

Cetak 1 warna atas baju cotton. Tak ada special sangat tapi sempoi je.

Oklah ye..setakat ni dulu untuk kali ni.

Macam biasa…kalau nak tempah TShirt, boleh terus send kat Whatsapp macam bawah ni ye….

Ok…sampai jumpa lagi ye. Baaaiiiiiii….

Abg Nik & Kak Salina
Established Since 2010

PKP, PKPB, PKPD, LOCKDOWN….bisnes Cetak Baju kami sentiasa on!

Assalam & Salam Cetak Baju semua,

Alhamdulillah…..syukur dalam kesusahan sebab walaupun kita masih dalam pandemik Covid 19 tapi rezeki untuk hidup masih berjalan macam biasa.

Kami masih lagi struggle untuk survive tapi masih belum sampai tahap terpaksa kibar bendera putih…itu yang syukur sangat tu.

Allah masih lagi kurniakan rezeki yang tak putus2 kepada kami dalam bisnes cetak baju ni walaupun tak sekencang sebelum PKP dulu.

So…bagi korang yang tercari2 tshirt untuk group korang, jangan risau & susah hati sebab bisnes kami still berjalan macam biasa lagi.

Tapi kalau nak buat custom made tu…saya surrender dulu sebab semua kilang & tailor terpaksa tutup kilang dulu buat setakat ni.

Kalau nak print atas baju readymade tu…no problem. Saya still terima cam biasa ye.

Saya selalu ajak rakan2 diluar sana yang nak buat duit tambahan, boleh berjinak2 slow2 untuk buat duit dengan bisnes cetak baju ni walaupun still tengah Covid ni.

Mungkin korang tertanya2…baju apalah yang customer nak order time Covid ni kan?

BAGAIMANA CARA NAK TEMPAH TSHIRT KORANG TU YE?

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Disini saya kongsi dengan korang beberapa jenis baju yang saya still dapat tempahan walaupun tengah Covid ni…

  1. TShirt Covid

    Sesetengah orang dia nak buat kenangan seumur hidup diaorang dengan pandemik ni & salah satunya melalui tshirt.

    Ada banyak contoh tshirt bertemakan Covid kat luar sana & kalau nak guna kitaorang punya design pun boleh.

    Ni antara contoh baju Covid yang kami pernah buat sebelum ni.

Ni antara sebahagian contoh baju yang kitaorang siapkan baru2 ni.

Kalau nak tengok contoh2 design COVID 19 lain…cer KLIK SINI.

2. TShirt Company

Time2 camni banyak jugak company yang belanjakan bajet diaorang untuk dapatkan TShirt.

Mungkin duit bajet tak banyak guna sangat sebab banyak aktiviti yang tak boleh buat.

So, untuk bagi hadiah atau cenderamata kat staf, kebanyakan syarikat buat TShirt untuk staf diaorang.

Bagi korang yang bekerja, boleh cadangkan kat bos untuk buat TShirt untuk staf sebagai ganti kepada aktiviti tahunan yang tak dapat dibuat tahun ni.

Ni antara contoh baju company yang customer order sebelum ni.

3. TShirt Promosi

Yang ni baru lagi saya dapat.

Bagi bisnes2 yang nak buat promosi secara online & sebagai salah satu cenderahati kepada pelanggan, ada juga customer kitaorang yang tempah TShirt dengan kitaorang.

Mungkin sebagai trikan untuk customer order dengan banyak atau sebagai penghargan…terpulang pada masing2.

Tapi bagi saya…IDEA ni ok jugak sebab bila customer pakai baju yang kita bagi tu, dia akan selalu ingat kat kita nanti.

4. TShirt Group

Yang ni pun ada time2 PKP ni.

Group masing2 tak boleh tinggal walau apa jadi sekali pun.

Mana tau….dalam masa terdekat ni bila PKP dah tamat, boleh pakai ramai2 gi jalan2 nanti.

5. TShirt Sahabat & Kawan2

Yang ni memang sempoi sebab walaupun Covid 19…sahabat handai tak dilupakan.

Tak perlu design yang fancy2…cukup dengan tulisan yang menunjukkan keakraban kita sebagai sahabat sejati pun dah cukup dah.

Macam contoh baju bawah ni.

6. TShirt Hari Raya Korban

Maaf….kalau nak tempah TShirt yang ni dah tak sempat tapi just nak bagitahu TShirt apa yang customer order time2 PKP ni.

Alhamdulillah…ada beberapa order jugak TShirt Korban ni.

Ada jugak yang nak kosong je sebab senang nak buat jalan2 katanya.

7. TShirt Sekolah & Kelas

Walaupun kelas & sekolah tak bukak tapi ada jugak sesetengah customer tempah TShirt ni untuk kenangan diaorang.

Ye lah…dah lama tak berjumpa, apalagi kenangan yang boleh buat selain TShirt.

8. TShirt Untuk Frontliners

TShirt ni memang sesuai sangat time2 camni.

Boleh bangkitkan semangat kepada frontliners bila dapat pakai baju camni.

At least, frontliners seronok lah sikit bila dapat pakai baju ni sebab sekurang2nya ada kenangan untuk diingat 3 ke 4 tahun akan datang bila Covid dah hilang…In Sha Allah.

Cuma TShirt untuk group vaksin je belum buat lagi.

Ok gak kalau dapat jual kat Pusat Pemberian Vaksin kat area korang.

Mesti ramai yang beli untuk kenangan seumur hidup nanti.

Kalau anda seorang misi, doktor atau petugas kesihatan…inilah peluang korang untuk buat duit sambil2 bertugas….dok gitu?

Ni antara TShirt yang kitaorang terima tempahan time2 PKP ni.

Kalau ada dikalangan korang rasa nak buat duit dengan TShirt ni…ni antara idea2 yang korang boleh buat.

INI ANTARA IDEA2 YANG KORANG BOLEH GUNAKAN UNTUK START BUAT TEMPAHAN TSHIRT TU!!!!

  1. Kalau kerja pejabat, boleh start dengan bertanya pada admin, tak nak buat tshirt untuk staf ke?

Sekurang2nya gunalah jugak nanti duit bajet syarikat daripada terbiar gitu je.

2. Kalau kerja kat hospital, boleh suggest kat kawan2 untuk buat TShirt sebagai kenangan time2 Covid ni.

3. Kalau cikgu sekolah atau pelajar sekolah…..boleh cadangkan untuk anak2 murid atau kawan2 sekelas untuk buat TShirt sebagai kenangan Tahun 2021 ni.

4. Kalau duduk dalam persatuan, boleh suggest untuk buat TShirt untuk ahli2 persatuan sebagai cenderamata tahun 2021 ni.

5. Kalau pelajar universiti, boleh buat dropship untuk TShirt universiti atau TShirt batch ikut kursus masing2 tahun 2021 ni.

Bukan buat untuk 1 universiti je…korang boleh promote untuk semua universiti atau pengajian tinggi diseluruh Malaysia.

Lagi besar market korang…lagi banyak untung korang.

6. Kalau kawan2….boleh buat TShirt untuk sahabat2 handai sebab dah lama tak boleh berjumpa akibat PKP ni.

Ada TShirt ni sekurang2nya boleh lah rapatrkan lagi silaturrahim kita semua.

Setakat ni sajelah dulu ya. Semoga dapat kita berjumpa lagi lepas ni ye…

Ikhlas Dari :

Abg Nik & Kak Salina

Cetak TShirt Design Sendiri Untuk Frontliners!

Assalam & Salam Cetak Baju semua,

Nampaknya kita masih lagi dalam lockdown & sesetengah orang sangat3 struggle untuk mencari sesuap nasi akibat lock down ni.

Saya bukan nak kata orang lain tapi saya sendiri pun agak struggle jugak untuk cari duit untuk makan satu family kami.

Memang sangat2 terkesan sebab sales drop agak banyak.

Tapi walaupun macam tu….Alhamdulillah, order masih berjalan macam biasa & masih ada tempahan2 yang masuk tapi tak sekencang dulu.

Kalau ikutkan….peniaga yang jual barang selain barang makanan atau keperluan harian..sangat terkesan dengan lockdown ni.

Lagipun lockdown kita ni tak macam lockdown pun.

Atas jalan masih lagi ramai orang..kat kedai pun orang ramai jugak…kat kilang2 pun sama jugak.

Macam tak ada makna je lockdown kali ni.

Kata nak turunkan bilangan kes tapi company & kilang besar2 masih berjalan macam biasa.

Pastu..bila kena jangkitan kat keluarga, bilangan kes naik balik.

Macam sama je….

Kami yang peniaga kecil2an & sederhana ni terasa sangat.

Ye lah…kami kena duduk rumah jaga SOP tp kilang2 besar rileks je masih boleh buat duit.

Maaf ye…luah perasaan sikit hari ni.

Bukan apa….kalau dah lock down tu untuk tujuan kurangkan kes, lock down lah betul2.

Ni tak….sama jugak bilangan kesnya.

Pekerja2 kilang tak bersalah sebab diaorang ikut arahan. Kalau tak pergi kerja nanti kang kena buang kerja lak.

Kalau dah pegi kerja, takut berjangkit Covid pulak.

Patutnya kerajaan lah patut buat keputusan bijak diaorang.

2 minggu je pun….TUTUPLAH semua. Buat LOCKDOWN betul2 macam PKP first hari tu.

Saya rasa rakyat pun setuju jugak.

Cuma bantulah kami ni dari segi belanja dapur & bayaran ansuran kat bank.

Ini ada jugak bank yang mintak bayar separuh ansuran..maknanya kena bayar jugak.

Fuuuhhhh…tak tahulah camane nak buat. Sabar je lah….

Hari ni saya nak bagi cadangan untuk rakan2 diluar sana yang rasa terkesan dengan pandemik ni untuk korang cuba buat income dengan buat TShirt untuk frontliners.

Antara frontliners yang tengah bersusah payah dalam mengekang Covid 19 ni ialah :

  1. Doktor
  2. Jururawat
  3. Polis
  4. Tentera
  5. RELA
  6. JPAM
  7. Bomba

Dan banyak lagi….

So, apakata…anda buat design TShirt & jualkan kepada diaorang.

Katakan korang kerja sebagai jururawat…so, mungkin ramai yang kena kerja sampai malam & tak ada baju sejuk yang sesuai untuk dipakai, boleh cadangkan baju sejuk hoodie.

Jika korang ada kawan2 sebagai polis atau anda sendiri seorang polis, boleh cadangkan buat TShirt sempena dengan PKP atau lockdown untuk team korang.

Jika korang sukarelawan, boleh jugak buat TShirt untuk sukarelawan yang bertugas membantu frontliners.

Buat tshirt untuk team korang atau untuk orang lain sebagai kenangan seumur hidup.

Pandemik Covid 19 ni bukan perkara yang selalu jadi atas muka bumi ni….so, inilah masanya korang buat satu bentuk kenangan untuk mengingati peristiwa covid ni.

Kalau korang tak ada IDEA nak buat design apa atas baju tu, korang boleh pilih design sedia ada yang kitaorang ada.

KLIK JE SINI & korang pilih je ikut citarasa korang.

Takpun…kalau nak design lain, just cari je dalam Google atau klik kat page BUAT DESIGN SENDIRI ni untuk buat design tu sendiri.

Ni antara contoh baju2 Covid 19 untuk frontliners yang saya pernah buat sebelum ni.

Ada jugak geng2 bomba buat TShirt jenis Sublimation untuk group diaorang.

Saya tahu…ramai diluar sana yang kena buang kerja, tak boleh berniaga, nak cari duit sampingan dll lagi time loockdown ni.

So…IDEA ini adalah salah satu cara untuk korang buat duit tambahan.

Katakan dalam 1 hospital tu ada 100 orang misi, anda ambik untung RM2 sehelai pun…free2 dapat RM200 tanpa perlu pening kepala nak print atas baju tu.

Itu kalau ambik untung RM2 sehelai…kalau lebih, banyak lah lagi dapat nanti.

Tak kira samada korang orang luar atau orang dalam….semua ada peluang buat duit dengan idea ni.

Cuma orang dalam lebih besar peluang dia sebab mungkin dia ada group Whatsapp atau Telegram untuk frontliners tu.

So…senang le sikit nak promote nanti.

Apa tunggu lagi….rebutlah peluang yang ada sekarang.

Hanya anda sahaja yang dapat bantu diri anda…kalau tak, siapa lagi?

Ok…

BAGAIMANA CARA NAK TEMPAH TSHIRT KORANG TU YE?

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Oklah…apa cerita cetak TShirt kita hari ni?

Disini saya kongsikan beberapa tempahan yang masuk2 baru2 ni.

Tak banyak pun tapi legalah sikit daripada tak ada langsung.

Bukan setakat TShirt…beg pun kitraorang boleh print.

Alhamdulillah…time2 macam ni pun ada tempahan untuk beg masuk.

Stail print sama je macam print baju tapi susah sikit sebab kena buat 2 orang, baru sharp sikit masa print.

Yang ni print atas baju muslimah microfiber.

Tapi tu lah…baju dah pos dah tapi tak dapat nak pakai sebab tengah lockdown.

In Sha Allah…..dah habis lockdown ni boleh lah diaorang melaram dengan baju tu nanti.

Masing2 mesti excited nak pakai baju tu ramai2 kan?

Yang ni untuk baju family day ni. Kenangan Family Day ketika Covid.

Bukan setakat baju dewasa, baju rompers budak pun ada jugak….memang sempoi.

1 kaler print..depan, belakang & lengan.

Yang ni tempahan dari regular customer kitaorang.

Rasanya dah 5 tahun diaorang order dengan saya kot…atau mungkin lebih. Tak ingat lak.

Terima kasih cikgu Nora sebab masih menyokong kami & bagi kepercayaan kepada kami untuk print baju anak murid cikgu.

BAGAIMANA CARA NAK TEMPAH TSHIRT KORANG TU YE?

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Oklah ye…rasanya setakat ni je lah dulu.

Ada lagi design baju yang belum saya upload tapi tak sebanyak macam sebelum lockdown.

Saya doakan supaya Allah cepat2 cabut & hapuskan penyakit Covid 19 ini dengan segera supaya kita semua dapat buat aktiviti macam biasa semula.

Kalau nak tempah TShirt…follow je step2 ni ye.

Sampai jumpa lagi…baaaaaiiiiii….

Yang Sentiasa Berusaha Keras,

Abg Nik & Kak Salina

Established Since 2001

%d bloggers like this: