Author Archives: Nik

Lepas cetak TShirt sukan…pulun TShirt Hari Keluarga pulakkkk….!!!

Assalam semua,

Alhamdulillah…jumpa lagi kita dalam blog mohcetakbaju.com ni.

Syukur sangat2 sebab kalau diikutkan tahun ni kalau nak dikirakan..dah 11 tahun dah mohcetakbaju.com dalam online & 12 tahun dalam industri cetak baju ni.

Syukur sangat2 jugak sebab dapat maintain bisnes ni walaupun hari tu dilanda covid 2 tahun.

Mungkin bisnes2 lain dah tutup kedai tapi syukur sebab bisnes kitaorang masih maintain sampai sekarang.

Kalau diikutkan hati….memang sakit jugak hari tu tapi rezeki Allah tu luas.

Dia nak uji kitaorang tengok tahap mana sabar kitaorang hari tu & sampai tahap mana kitaorang bertahan kot.

Satu lagi…syukur & terima kasih banyak2 kat regular customer kitaorang yang maintain order dengan kitaorang sejak bertahun2 lagi.

Ada yang sebelum order dengan orang lain lepas tu kena tipu, datang semula dekat kitaorang.

Ada yang lost contact sejak 2014 masa dia masih student lagi, cari2 jumpa balik mohcetakbaju.com.

Ada yang buat TShirt sama je dah bertahun2 dengan kitaorang terutamanya TShirt sukan sekolah & asrama sekolah.

Ada yang order banyak kali dengan kitaorang…lambat sikit siap dah merajuk…hehehehe. Tapi dia tetap jadi regular customer kami. Hari yang dia merajuk tu jugak saya siapkan baju dia…..

Ada yang order dengan saya sebab just nak tolong saya..baru2 ni dia bawak masuk order 1000 biji topi, 120 tshirt merdeka, 50 helai tshirt usahawan & sebelum tu ada order TShirt korban lagi tapi satu sen pun tak ambik untung.

Ada customer yang nak order sehelai je TShirt tapi saya bgtau saya terima 5 helai ke atas je….pastu saya dicarutkannya & marah2. Saya kata tak payah marah…google je tempat lain. (Macam2 hal…)

Ada macam2 jenis customer kitaorang ni….Alhamdulillah diaorang lah jadi penyebab bisnes kitaorang maintain lagi sampai sekarang.

Cuba tengok bawah ni apakata diaorang pasal bisnes kitaorang ni…..

Okay..habis bab customer tu, kita masuk pulak bab tempahan TShirt yang sedang “in” sekarang ni.

Kalau diikutkan sekarang ni ada macam2 jenis TShirt yang customer tengah order sekarang tapi yang banyaknya sekarang ni TShirt Hari Keluarga.

Mungkin dah nak start cuti sekolah ni kot.

Ada jugak yang order untuk akhir tahun ni. Dah siap2 order…senang order awal. Tak payah nak kejar2 nanti.

Macam customer bawah ni….bulan 12 nak pakai tapi sekarang dah standby order baju tu.

Sebahagian dah pos kat dia untuk buat sample. So…tunggu lagi untuk next batch punya order.

Yang ni dari customer walk in je. Design simple 1 warna je. Tak payah pening2…customer ni pilih design sedia ada dalam blog kitaorang je…

Korang kalau nak pilih pun…boleh try tengok kat sini.

Klik je link atas ni untuk tengok contoh2 design TShirt Hari Keluarga yang dah ready untuk dipilih je.

Selain dari TShirt, kitaorang ada jugak siapkan tempahan lain seperti topi.

Baru2 ni siapkan dalam 1000 biji topi untuk merdeka.

Sempena merdeka ni jugak ada jugak TShirt yang guna stiker kitaorang siapkan sebelum ni.

Alhamdulillah syukur….semua ni rezeki dari Allah.

Selain TShirt Hari Keluarga & Merdeka, ada jugak TShirt lain yang kitaorang terima tempahan.

Antaranya….

Ada macam2 lagi design TShirt yang kitaorang siapkan baru2 ni tapi nak sempat nak ambik gambar.

So..kalau korang rasa nak order, just ambik je langkah macam bawah ni ye…

Sampai jumpa lagi ye…

Baaaiiiii….

Abg Nik & Kak Salina
0192254028 / 0193643692

Sekarang kita pulun cetak TShirt sukan pulak….

Salam Cetak Baju semua,

Alhamdulillah….syukur. Baru je habis berhempas pulas siapkan baju untuk orang buat korban.

Syukur jugak sebab dah beberapa tahun kita dalam PKP & tak dapat buat majlis korban pun sebelum ni.

Ada yang boleh buat tapi SOP nya maakk aaii….ketat betul.

So..tahun ni lebih bebas sikit & lebih ramai yang dapat join.

Cer tengok gambar2 bawah ni..betapa meriahnya diaorang pakai TShirt korban sambil melapah daging lembu tu….

Hensem betul kerbau kat depan tu…hehehe. Kesian dia…

Yang order pulak bukan dekat2 sini je….satu Malaysia order.

Dapatlah diaorang merasa pakai baju korban tu tahun ni setelah beberapa tahun terperap dirumah.

So….raya korban & pulun cetak TShirt korban dah lepas dah.

Sekarang ni berdesup2 pulak masuk tempahan TShirt sukan sekolah.

Ada yang order untuk rumah sukan, ada yang order untuk satu set team bola sepak, netball, bola baling dll.

Ada jugak yang order untuk kanak2 sekolah Tadika, TASKA, PASTI dll.

Alhamdulillah…tempahan ni jugak bukan datang sekitar sini je…sampai Sabah Sarawak pun ada.

Bertalu2 masuk.

Bawah ni antara contoh2 baju yang sempat saya upload dalam blog ni hari ni (masih banyak lagi gambar yang belum diupload).

Ni antara baju yang saya sempat ambik gambar.

Kalau ikutkan time pertengahan tahun camni memang TShirt sukan sekolah banyak dapat sambutan.

Lagi2 daripada cikgu koperasi sekolah masing2.

Yang nak order untuk kanak2 TADIKA, TASKA & PASTI pun ada jugak.

Kitaorang ada supply TShirt Readymade jugak untuk yang nak segera.

Just tambah cetak je atas baju tu nanti.

Antaranya….

TShirt Microfiber Budak
TShirt Cotton Budak

Seluar tricot atau track warna hitam & navy.

Ini antara baju2 budak readymade yang korang boleh pilih.

Tambah je cetakan apa yang korang nak.

Bagi kitaorang detail nak order…nanati saya bagi harga nanti.

Sampai jumpa lagi ya….baaaiiiiii….

Abg Nik & Kak Salina
www.mohcetakbaju.com

Tempah TShirt Korban di Tahun 2022 ni….

Assalam semua peminat blog kami,

Apa khabar semua? Tengah buat apa tu?

Mesti ada yang tengah mencari2 TShirt nak buat korban tahun 2022 ni kan?

Ye lah…dah 2 tahun lebih tak boleh buat korban dengan sempurna…Alhamdulillah tahun ni dapat le join buat korban dengan sempurna sikit.

Walaupun 2 tahun ni agak struggle sikit tapi syukur ada jugak yang order TShirt korban ni sebenarnya tahun lepas.

Walaupun tak sebanyak tahun2 sebelum pandemik ni, sekurang2 nya ada jugak yang sudi tempah dengan kitaorang.

Macam contoh tahun lepas…ada beberapa orang customer yang sudi order dengan saya walaupun masa tu syarat untuk sembelih korban agak ketat.

Macam tempahan customer ni. Tahun lepas dia buat program korban kat area taman kat rumah saya ni, so dia pun ada tempah jugak dengan saya.

Bukan apa…bila dah ramai2 pakai baju sedondon ni, seronok sikit depa nanti.

Nak lapah daging lembu pun bersemangat sikit.

Ada lagi tahun lepas yang order tapi lupa nak ambik gambar.

Ni antara gambar baju korban yang saya pernah buat sebelum ni.

Lihat jugak betapa meriahnya diaorang ni melapah lembu sambil pakai baju korban diaorang sebelum ni.

Bagi yang rasa nak order TShirt Korban tapi masih buntu & tak tahu nak design yang macamane…saya ada beberapa contoh yang korang boleh pilih sendiri.

Just pilih yang mana berkenan & kitaorang akan print ikut sama macam yang korang nak tu nanti.

Ini antara pilihan design yang ada….

Ada macam2 stail baju yang korang boleh pilih.

Nak yang roundneck, muslimah atau kolar…semua kitaorang ada jual.

Pilih je salah satu design diatas & bagitau kami detail2 lain seperti kuantiti & jenis baju.

Nanti saya bagi harga ye.

Bagi yang rasa nak tempah tu, jangan malu2 & jangan segan2…kontek je kitaorang.

Jangan lambat2 sangat order..takut tak sempat pakai time raya Haji nanti.

Jumpa lagi ye…baaaiii….

Abg Nik & Kak Salina

Cerita best & tak best pasal cetak TShirt lepas raya ni…..

Assalam & Salam Cetak Baju semua,

Apa khabar semua & Selamat Hari Raya Aidilfitri kalau belum terlambat.

Nampaknya dah masuk 4 minggu dah kita selamat berhari raya (masa artikel ni ditulis).

Mungkin ramai tertanya2…apa cerita bisnes TShirt lepas raya & dah masuk endemik ni.

Terus terang saya nak bagitahu…ada macam2 cerita pasal bisnes cetak baju lepas raya ni.

Ada cerita best & ada jugak cerita tak best yang korang malas nak dengar….

Apa cerita bestnya???

  1. Time endemik ni ramai dah boleh berkumpul macam2 dulu2.

    So, maknanya….apa yang kita boleh buat sebelum PKP dulu, kita boleh buat semula time ni.

  2. Bila dah dibenarkan berkumpul ramai2…maknanya korang boleh order TShirt untuk apa sahaja aktiviti korang macam dulu2 jugak.

  3. Bila dah dibenarkan buat aktiviti beramai2..maknanya itu semua duit bagi korang.

    Korang pun boleh start buat balik duit dengan bisnes TShirt ni macam customer2 kitaorang pernah buat dulu.

  4. Bila dah boleh buat duit dengan bisnes TShirt ni…maknanya income korang akan bertambah sikit berbanding time PKP dulu.

    Proses order semua still sama..just ambik untung atas angin je.

    Tak perlu nak susah payah nak print atau fikir pasal cetak2 baju tu semua.

    Semuanya kitaorang yang akan buat & fikirkan untuk korang.


    Ni antara yang bestnya bisnes TShirt lepas raya ni…..


    Apa pulak yang kurang bestnya dengan bisnes TShirt lepas raya ni????
  1. Banyak kos TShirt naik harga lepas raya ni….harga barang cetak pun banyak yang naik.

    So…harga barang untuk cetak TShirt pun terpaksa dinaikkan jugak…memang tak boleh elak.

    Kalau tak dinaikkan, sama macam kitaorang bagi sedekah je kat korang nanti.
  2. Kalau order TShirt custom made…akan ambik masa sikit untuk siap sebab ramai staf dah berhenti time PKP hari tu.

    Kalau readymade..In Sha Allah tak jadi masalah sebab semuanya kitaorang yang akan uruskan nanti.

Rasanya yang tak bestnya lepas raya ni..itu je lah.

Yang bab naik harga tu yang kitaorang susah hati sikit sebab benda luar kawalan kitaorang.

Contoh macam TShirt readymade…ada yang kena import dari luar negara, so pihak luar negara memang dah upkan harga, so supplier tempatan kenalah naikkan jugak kalau tak nak rugi.

Bende2 lain still sama macam dulu2 jugak.

Cara nak order, cara nak buat bayaran & semua proses tempahan still sama..tak ada perubahan.

Order guna Whatsapp lebih mudah…follow je step bawah ni…

Bagi korang yang sedang cari peluang untuk tempah TShirt atau buat duit dengan bisnes TShirt kitaorang, kat sini saya ada beberapa IDEA yang korang boleh gunakan…

  1. Lepas raya ni…sekolah banyak start buat sukan sekolah.

    Sekarang ni dah ramai cikgu2 sekolah & cikgu2 koperasi kontek kitaorang untuk buat TShirt Sukan Sekolah.

    Rasanya dalam bulan 6 atau 7 ni, sukan sekolah start kot.

    So..bagi cikgu2 yang rasa nak buat duit sampingan, boleh try order TShirt sukan sekolah dengan kitaorang.
  2. TShirt Kelas….sekolah sekarang pun dah boleh belajar secara bersemuka.

    Maknanya…student dah boleh berkumpul buat aktiviti fizikal sama macam sebelum PKP dulu.

    Time ni lah kalau nak buat TShirt kelas sebagai kenangan memang sesuai sangat2.
  3. TShirt Rewang/Bekwoh…bagi yang cadang nak adakan majlis kahwin cuti sekolah ni, salah satu perkara penting yang patut ada ialah TShirt kahwin atau rewang.

    TShirt rewang..salah satu kenangan seumur hidup untuk semua pengantin atas muka bumi ni.
  4. TShirt Konvoi…..bila dah boleh berkumpul ni, salah satu aktiviti yang orang suka ialah berkonvoi ramai2 naik kereta atau motor.

    Pastu, kenalah pakai TShirt sedondon ramai2 time berkonvoi tu…best ooooo…
  5. TShirt Hari Keluarga…..Ramai tertunggu2 nak berkumpul adik-beradik & sedare mare dah 2 tahun dah.

    Bila masuk fasa endemik ni, seronok lah sebab dah boleh kumpul ramai2 balik.

    Tapi kalau buat hari keluarga, tak ada TShirt sedondon memang tak sah.

    TShirt tu lah yang buat Hari Keluarga tu lebih meriah sebenarnya.

    Kalau Hari Keluarga tapi pakai TShirt biasa je masing2….feel tu tak ada.

    Macam berkumpul biasa2 je.

    So..TShirt keluarga penting untuk kenangan seumur hidup korang nanti.

    Itu antara cadangan yang kitaorang boleh suggest untuk aktiviti lepas raya ni.

    Ada banyak lagi aktiviti lain yang boleh guna TShirt sebenarnya seperti TShirt Company, TShirt Memancing, TShirt Group, TShirt Batch dll.

Terpulang pada korang. Janji ada kenangan untuk korang ingat untuk setiap aktiviti tu. Barulah syoookkkk!!!

APA KATA CUSTOMER KITAORANG?!!

Hari ni cam biasa…nak kongsi ngan korang, apa TShirt kitaorang dah siapkan sebelum ni?

TShirt Hari Guru hari tu. Simple je sebab design 1 kaler warna gold. Baju microfiber oren sport.

Yang ni pun TShirt Hari Keluarga ni. Cetak depan biasa & kat lengan ada nama masing2.

Senang sikit nak ingat nama nanti. Takut ada anak sedare tak tahu nama pak sedarenya nanti. Ada nama sorang2 tu…senang sikit boleh kenal.

Yang ni saya suka sebab memang cantik design jawi dia.

Kena pulak background dia hitam, memang naik betul.

Tempahan yang ni baru je siap dalam 1,000 helai. Alhamdulillah.

Untuk student2 bawah tajaan Yayasan Felda & juga staf Yayasan Felda jugak.

Siap ada kod yang kita boleh scan kat lengan tu. Alahhh…macam kod untuk mysejahtera tu.

Tapi bila scan keluar website Yayasan Felda tu..memang sempoi.

Yang ni TShirt kelas ni. Logo tu pun kitaorang print guna silkscreen printing.

4 ke 5 kaler kalau tak silap. Cikgu cikgi yang nak tempah TShirt untuk kelas masing2 dialu-alukan sangat kalau nak tempah TShirt kelas camni.

Kitaorang pun ada design TShirt kelas sendiri kalau korang nak tengok.

Tempahan ni untuk family day. Kitaorang terima order ni time last2 puasa kat nak raya hari tu.

Mula2 customer ni nak gi main bowling masa raya pertama tu tapi tiba2 raya mengejut hari Isnin.

So..tak jadi le main bowling tu hari raya pertama, terpaksa main raya kedua hari selasa tu.

Tak kisah lah…janji dapat pakai time family day tu. Alhamdulillah…

Oklah…setakat ni dulu buat kali ni.

Nanti kita jumpa lagi di lain siaran ye…

Cam biasa….

Kalau nak order, follow je step bawah ni…

Cikgu2 & Sekolah2…standby untuk tempah cetak TShirt sekolah masing2!

Assalam & Salam Cetak Baju semua,

Sekejap je masa berlalu…..tup tap tup tap…dah masuk bulan 3, Tahun 2022 dah.

Kalau dikira…dah nak masuk 3 tahun kita dalam suasana pandemik Covid 19 ni.

Sepanjang pandemik ni..ramai yang struggle nak hidup termasuklah peniaga kecil2an & sederhana macam kami ni.

Ada juga yang tak sempat struggle tapi terus gulung tikar & stop terus bisnes sebab order tak ada masuk.

Kami di mohcetakbaju.com ni…syukur sangat2 sebab dengan kasih sayang Allah…bisnes kami still maintain walaupun terpaksa berhempas pulas jugak.

Bulan 4 ni kerajaan dah start bagi lebih kebebasan kepada rakyat sebab pandemik akan bertukar menjadi endemik.

Nak tahu apa beza pandemik & endemik….cer KLIK SINI.

Ramai orang tak tahu beza apa itu Pandemik & apa itu endemik.

Sebagai contohnya…endemik ni ialah penyakit denggi.

Penyakit denggi ni memang dah ada dalam masyarakat..so, kena terima & rawat macam biasa.

Maknanya..bila kerajaan tukar dari pandemik ke endemik..maknanya kita kena terima hakikat yang penyakit Covid 19 ni akan sentiasa berlegar2 dalam masyarakat kita.

Tak boleh nak hapuskan sepenuhnya.

So…start je bulan 4 ni sekolah akan beroperasi macam biasa.

Apalagi cikgu & cikgi…boleh dah standby untuk order TShirt sekolah masing2 terutamanya cikgu yang jaga koperasi.

Bagi sape2 yang rasa nak buat duit sampingan time sekolah bukak ni pun boleh jugak.

Apa antara TShirt2 yang biasa sekolah tempah?

Antaranya….

  1. TShirt Asrama

    TShirt camni biasanya samada warden atau pelajar sendiri yang tempah.

    Kalau pelajar sendiri tempah….korang boleh mark up sikit harga tu sebab korang yang uruskan baju tu.

    Katakan saya jual kat korang RM20 sehelai..korang boleh jual RM25 sehelai & dapat untung atas angin RM5 sehelai.

    Kalau pelajar kat asrama ada 100 orang…free2 je korang dapat RM500 untung atas angin.

    Boleh le beli handphone Samsung yang ok sikit.

  2. TShirt Rumah Sukan

    Biasanya TShirt camni, kelab atau koperasi yang uruskan.

    Kitaorang Alhamdulillah…setiap tahun pasti ada je cikgu2 yang tempah TShirt Rumah Sukan ni dengan kitaorang.

    Cuma time Covid ni slow sikit tapi saya jangka Tahun 2022 ni….order pasti akan meriah semula, In Sha Allah.

    TShirt rumah sukan ni standard je warna dia…merah, hijau, biru & kuning.

    Setiap sekolah pasti ada nama unik rumah sukan masing2.

    Kalau sekolah agama…ada yang letak nama ulamak, nama sahabat nabi, nama tokoh2 besar islam & macam2 lagi.

    Ni antara contohnya…

TShirt rumah sukan ni antara yang dapat sambutan paling hangat sebelum2 ni.

Bukan sahaja diaorang tempah baju readymade tapi custom made pun banyak.

3. TShirt Tadika/Taska/PASTI dll

TShirt yang ni jugak antara TShirt yang paling banyak dapat sambutan.

Bukan puluh2 helai…ada yang sampai ribu helai kitaorang terima.

Ada jugak yang di”sponsor” oleh ahli politik.

Ada macam2 stail yang korang boleh pilih.

Saiz dari paling kecik umur setahun & boleh tambah cetak macam TShirt2 lain.

Ni antara contoh TShirt yang kitaorang pernah buat sebelum ni.

4. TShirt Persatuan / Kelab

Setiap sekolah mesti ada kelab atau persatuan.

Kadang2 kelab atau persatuan ni, diaorang ada peruntukan tertentu dari sekolah masing2.

Ada kelab yang tak tahu bagaimana nak guna peruntukan tu sebab time2 covid ni aktiviti tak berjalan sangat.

So…salah satu cadangannya ialah buat TShirt Persatuan dengan menggunakan duit peruntukan tu.

Adil sikit sebab semua boleh pakai baju termasuk cikgu penasihat kelab tu jugak.

Ni antara TShirt kelab yang kami pernah buat sebelum ni.

5. TShirt Kelas

TShirt Kelas ni memang paling TOP & paling dapat sambutan dari pelajar & cikgu2.

Ada antara pelajar2 sendiri yang tempah TShirt Kelas ni & ada juga cikgu yang tolong tempah.

Walaupun time2 Covid ni..banyak jugak kitaorang dapat tempahan TShirt kelas ni sebelum ni.

Ada 1 sekolah ni di Perak…student dia 70 orang je 1 sekolah & pelajar Tahun 6, 7 orang je.

Baru ni cikgu diaorang ada tempah TShirt & mug dengan kitaorang.

7 orang je 1 kelas…memang sempoi habaq hangggg!!!

Ni bukti dia…student 7 orang je 1 kelas. Tambah cikgu sorang…jd 8 orang.

Bagi yang ada pelajar beratus ke beribu orang….mesti pelik kan?

7 orang je 1 kelas….cikgu gi sekolah pun sempoi je.

Ni antara TShirt kelas lain yang kitaorang siapkan sebelum ni….

Ada banyak lagi contoh sebenarnya…ni je yang mampu tunjukkan sini dulu.

Kalau tunjuk semua..penuh lak blog ni nanti.

TShirt kelas ni paling banyak kami dapat order ialah yang ada tulis nama2 pelajar kat bhgn belakang baju.

Ada jugak yang letak nama nombor kat bhgn belakang baju tu.

Macam2 stail ada. In Sha Allah semua kitaorang boleh buatkan.

6. TShirt Batch

Tshirt batch ni bagi saya memang special sikit.

Bukan je boleh dibuat untuk kawan2 satu batch kat satu sekolah tapi boleh buat seluruh Malaysia jugak.

Macam sebelum ni…ada customer yang buat TShirt untuk pelajar Sekolah Asrama Penuh seluruh Malaysia, MRSM seluruh Malaysia, Politeknik seluruh Malaysia & Universiti seluruh Malaysia.

Cara macam ni dapat buat duit lebih banyak daripada tumpu pada satu tempat je.

Ni antara contoh baju batch yang kitaorang buat sebelum ni.

Ada macam2 jenis TShirt yang korang boleh tempah sebenarnya.

Terpulang pada korang sebab bukan senang sebenarnya nak buat TShirt sedondon yang kita dapat pakai ramai2 sebenarnya.

Ok…sampai jumpa lagi ye…baaiii…

Abg Nik & Kak Salina

Motto Kami : Kedai Kampung Tapi Pos Seluruh Dunia

Assalam semua & Selamat Sejahtera,

Syukur Alhamdulillah…..Allah still lagi bagi nafas untuk kita teruskan hidup atas muka bumi ni.

Syukur juga sebab Allah masih lagi rezeki yang tak putus2 kepada kami di mohcetakbaju.com ni.

Hari ni nak kongsi dengan korang pasal bisnes cetak TShirt kitaorang ni.

Bagi sesetengah orang yang buat bisnes samada online atau offline…kos yang ditanggung sangat mempengaruhi harga sehelai tshirt yang dijual.

Apa kos2 yang biasa peniaga cetak baju tanggung?

  1. Sewa kedai
  2. Api & air
  3. Kos tshirt
  4. Kos material printing
  5. Kos masa & tenaga
  6. Gaji pekerja
  7. Kos design tshirt
  8. Lain2 kos sampingan seperti alat tulis, makan minum pekerja dll.

Kalau peniaga tu tanggung kos yang tinggi…maknanya dia kena jual baju dengan harga yang tinggi untuk cover kos2 tersebut.

Biasanya kos yang tinggi ni, peniaga kat bandar2 besar yang kena tanggung.

Sebab tu lah..biasanya peniaga camni tak nak terima kalau order sikit2.

Paling kurang pun 100 helai ke atas baru diaorang terima.

Tapi berbeza dengan peniaga sederhana & kecil2an di kampung2 macam kami.

Macam saya sendiri, kedai saya tak payah sewa dah sebab buat kat bengkel tepi rumah je, staf 2 orang je & kos2 lain agak minimum sebab duduk area kampung.

So…dengan sebab tu lah kitaorang boleh bagi harga yang berpatutan untuk sehelai baju.

Nak kata murah sangat taklah tapi selagi ada untung, saya boleh teruskan dengan harga yang murah dari biasa.

Ni pejabat untuk staf buat design & tempat simpan baju.

Nampak je kecik tapi memang sempoi. Sekeliling penuh dengan pokok2 hijau.

Ada macam2 flora & fauna….kadang2 ada ayam, ada burung, sesekali ada tupai, biawak pun ada.

Nak lagi grand….babi pun ada tp biasa malam2 le baru keluar…hehehe.

Ye lah…kedai kampung tapi kualiti world class sebab dah pos ke luar negara dah.

Ok…hari ni cam biasa saya nak kongsi ngan korang tempahan2 yang kitaorang dah siapkan sebelum ni untuk tatapan korang.

Salah satu servis yang kitaorang offer selain cetak tshirt biasa ialah cetak brand sendiri.

Ramai yang nak buat tshirt tapi nak ada brand sendiri kat belakang leher baju macam gambar atas ni.

So, senang le customer nak kenal brand dia nanti.

Tak susah pun…just print je & label asal kita akan gunting nanti.

Yang ni semua TShirt kelas hari tu customer order sebelum start cuti sekolah.

Yang specialnya bila ada gambar kartun sorang2…tu yang seronoknya tu.

Budak2 mesti suka tengok gambar kartun diaorang tu nanti.

Bawah kartun tu pulak ada nama sorang2.

Maknanya kalau dah besar nanti, bila tengok balik TShirt tu, pasti teringat balik kenangan masa sekolah tu dulu.

Yang ni kitaorang cetak untuk TShirt budak2 tadika ni.

Simple je…1 kaler print. Yang ambik masa sikit tu masa nak edit semula design tu tapi nasib baik ada designer yang mantap.

So..sekejap je dia buat design tu.

Yang gambar bawah tu…tu namanya blok printing.

Sebab 1 kaler print je…so, kitaorang guna blok kayu je. Cepat & pantas.

Yang ni kitaorang print untuk geng2 rebana time kahwin.

Kebetulan ada jiran kat rumah ni dia nak kawin, so dia tempah le baju geng2 rebana untk kahwin dia tu.

Dulu dah ada baju ni tapi sebab dia sendiri jadi pengantin, so dia le yang sponsor baju tu.

Yang ni saya suka sangat print sebab cetak colourful atas tshirt jersi putih.

Memang seronok tengok design warna warni ni.

TShirt virtual run untuk Kolej Yayasan Felda Cawangan Perak.

Alhamdulillah…kat 400 lebih helai jugak diaorang order.

Walaupun penat tapi berbaloi & seronok bila dapat siapkan on time.

Yang ni TShirt Hari Keluarga yang kitaorang terima order sebelum ni.

Walaupun masih dalam Covid tapi customer tetap bersemangat untuk buat Hari Keluarga.

Janji jaga SOP, semua aktiviti tetap boleh berjalan macam biasa.

Yang ni kan…customer just jual ikan kat pasar je tapi dia fikir lain dari yang lain.

Walaupun jual ikan tapi penampilan kena jaga jugak.

TShirt memang sempoi & orang akan ingat kedai dia nanti bila tengok TShirt ni.

Kalau orang lain mungkin rasa macam tak penting tapi sebenarnya TShirt ni pun salah satu cara nak promosi syarikat jugak sebenarnya.

TShirt ni pun sama jugak.

Dia boleh jadi satu alat untuk perkenalkan syarikat kepada orang ramai.

Bila staf pakai baju tu, orang ramai akan tertanya2 & bagi yang rasa memang cari servis diaorang, mungkin dia boleh tanya terus kat orang yang pakai TShirt tu.

Oklah..rasanya setakat ni dulu buat kali ni.

Bagi yang korang rasa Tahun 2022 nak buat kenangan terindah bersama group korang, jangan segan silu untuk buat tempahan TShirt korang ye.

Sampai jumpa lagi…baaaiiiiii…

Abg Nik & Kak Salina

www.mocetakbaju.com

Tahun 2022….sape2 pun boleh join buat duit dengan bisnes TShirt kami

Assalam & Salam Cetak Baju semua,

Terima kasih semua sebab sudi menjenguk ke blog kami yang tak seberapa ni.

Nampaknya permulaan Tahun 2022 ni agak slow sikit tapi Alhamdulillah still ada tempahan yang masuk.

Mostly daripada regular customer kami yang tak jemu2 order TShirt dengan kami sejak beberapa tahun lalu.

Terima kasih pada semua yang sentiasa menyokong kami dari dulu sampai sekarang.

Selama ni kitaorang bukan je bantu customer untuk dapatkan TShirt diaorang tapi kitaorang juga bantu customer yang nak buat duit dengan bisnes ni.

Macam sebelum2 ni….ada customer yang tolong tempah untuk orang lain.

So, katakan saya bagi harga RM15 sehelai & dia akan jual kat customer dia dalam RM20 sehelai.

Kalau katakan customer tu order 20 helai, so untung RM5 X 20 helai = RM100. Free2 je atas angin dapat untung tu tanpa pening2 nak pikir pasal nak order TShirt, cetak TShirt atau pos TShirt tu kat customer.

Ada sekali dulu, student Tingkatan 4 buat tempahan untuk semua pelajar sekolah berasrama penuh seluruh Malaysia.

Bayangkan lah dia tempah untuk semua pelajar tu dalam 3,000++ orang seluruh Malaysia.

Saya jualkan kat dia tak silap RM17 sehelai & katakan dia jual RM30 sehelai.

Untung dia dapat RM13 sehelai.

RM13 X 3000 helai = RM39,000 untung dia dapat.

Katakan jugak dia tolak komisyen dekat setiap wakil sekolah tu total dalam RM10,000. So, dia ada lagi baki untung RM29,000.

Tak ke besar RM29,000 untuk seorang pelajar Tingkatan 4 time tu.

Senang2 je dia buat duit tanpa pening2 nak pikirkan camane nak print & pos baju tu.

Kerja yang pening2 tu semua kitaorang uruskan.

Cuma pelajar ni kena kerja kuat sikit untuk buat promosi je.

Once orang dah start order…ok lah.

Ni artikel yang saya pernah tulis sebelum ni….

KLIK SINI kalau korang nak baca lanjut pasal cerita diatas. Kalau tak silap, tahun 2017 rasanya.

Lepas2 tu ada lagi yang buat tempahan camni cuma tak sebanyak pelajar ni.

Bagi korang yang rasa2 macam nak buat duit dengan bisnes TShirt ni…korang bukan je boleh buat untuk pelajar sekolah. Ada macam2 idea yang korang boleh guna untuk dapatkan tempahan secara banyak2 atau bulk.

Antaranya :

  1. TShirt batch – Antara TShirt yang dapat sambutan hangat & panas dari pelajar.

Contohnya ; anda seorang pelajar UiTM, so anda promote baju UiTM untuk semua pelajar UiTM seluruh Malaysia.

Contoh macam customer bawah ni.

Customer ni ambik order dari UiTM seluruh Malaysia & caj kos pos sikit.

Nanti kitaorang akan tolong poskan kat customer diaorang nanti.

Yang ni pulak untuk student UM. Sama macam UiTM tu jugak, tak yah pening2 nak poskan baju tu…sebab semua kitaorang yang uruskan.

BAGAIMANA CARA NAK TEMPAH TSHIRT KORANG TU YE?

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

2. TShirt Ofis atau Syarikat

Yang ni pun boleh order secara bulk.

Walaupun tak pos just untuk company sendiri je tapi kebiasaannya memang customer camni akan order secara bulk.

Camni…..

Bila syarikat ada buat program atau untuk pakai sendiri, syarikat biasanya akan order banyak2 camni.

Jarang order sikit2 kecuali memang company tu tak ramai staf.

Tapi macam kilang2 besar, korang memang ada peluang besar untuk buat duit samada promote kat majikan korang untuk buat TShirt company atau korang sendiri promote TShirt design korang sendiri.

Antara nak tak nak & rajin dan malas je.

Lagi ramai staf kat tempat kerja korang….maknanya makin banyak duit korang dapat buat sebenarnya.

Kalau ada 1000 staf….katakan ambik untung just RM2 je sehelai, maknanya free2 korang dapat RM2000 dalam tangan untuk projek TShirt tu. Tak ke gila banyak tu…… 🙂

3. TShirt Hari Keluarga / TShirt Family Day

TShirt hari keluarga ni jugak salah satu cara untuk korang dapat duit banyak berbanding jual sehelai sehelai.

Biasanya hari keluarga, customer tak akan tempah sikit2.

Kalau keluarga besar, memang berbaloi kalau dapat jualkan TShirt kat diaorang.

Contoh macam baju bawah ni…

Customer tak akan tempah sikit2 kalau TShirt Hari Keluarga ni.

Kalau keluarga besar macam bawah ni..

Tak ke kencang dapat untung kalau ahli keluarga besar camni….

Paling banyak saya siapkan tempahan TShirt Hari Keluarga ialah 1,000 pcs untuk 1 customer.

Diaorang buat Hari Keluarga besar2an kat kampung diaorang di Labuan.

Yang lain dalam anggaran 30 helai ke atas yang biasa tempah.

4. TShirt Rewang / Kahwin

TShirt jenis ni pun sama jugak. Customer mesti order dalam banyak2 helai.

TShirt Rewang ni kalau tak adik-beradik pakai, biasanya yang bertugas time kenduri tu pun pakai jugak.

Buat kenangan. Tu yang customer order in bulk tu.

TShirt Rewang ni memang boleh jadi kenangan seumur hidup…sama macam TShirt Hari Keluarga.

Bila dah lama kahwin, anak dah ramai, TShirt ni boleh mengimbau semula kenangan cinta korang nanti.

Kan ke best tu….. 🙂

5. TShirt Kelas

Ada ke kelas 2 orang je?

Tak ada kan? 1 kelas kalau tak belas2 orang atau puluh2 orang.

So…TShirt Kelas ni jugak salah satu cara untuk korang buat duit sebenarnya.

Jarang customer order TShirt kelas sikit2.

Contoh macam bawah ni….

Setiap tahun korang akan masuk kelas yang berlainan.

Ini bermakna..setiap tahun korang patut ada 1 TShirt kenangan bagi setiap kelas.

Bila korang buat reunion semula dengan bekas kawan sekelas…korang akan teringat baik tshirt yang korang pernah pakai ni.

Best oooo….

Cikgu2 sekolah ada peluang besar buat duit dengan TShirt kelas ni.

Anak murid kan ramai…kalau 1,000 orang student, untung RM1 sehelai, dah dapat RM1,000.

Oklah tu kan…

6. TShirt Group

Selain daripada TShirt2 diatas, ada jugak customer yang saje2 je nak order untuk team atau group diaorang.

Samada just untuk kenangan bersama2 group diaorang atau untuk satu2 event.

Macam bawah ni…

Biasanya bila customer tempah untuk group…diaorang mesti order in bulk.

Peluang untuk buat duit jugak ni sebenarnya.

7. TShirt Sukan/ Sublimation

Antara TShirt lain yang banyak kami dapat sambutan jugak ialah TShirt sukan & TShirt Sublimation.

TShirt2 ni biasanya sekolah2 akan tempah untuk sekolah masing2.

Biasanya koperasi sekolah akan handle & kalau pandai bodek, tiap2 tahun boleh dapat projek sukan sekolah ni.

Selain daripada baju sukan, TShirt sublimation jugak biasanya orang order in bulk.

Dengan kitaorang, TShirt Sublimation murah je berbanding luar.

Anggaran RM40 ke bawah sehelai.

Kalau kat luar, ada yang caj sampai RM50 ke RM70 sehelai.

Mahal betul ambik untung diaorang ni.

Kesian le kat customer jugak kan….

Ni antara contoh baju sukan & sublimation yang pernah order dengan kitaorang….

8. Lain2 Cetakan In Bulk

Selain daripada TShirt, kitaorang jugak selalu terima tempahan lain dalam bulk.

Kebiasaannya customer akan tempah secara bulk untuk program diaorang.

Antaranya…

Apalagi yang korang nak sebenarnya…

Banyak peluang buat duit dengan TShirt ni.

Cuma yang bezakan orang yang berjaya ialah orang yang ambik tindakan tanpa alasan & orang yang selalu bagi macam2 alasan.

Tak susah sebenarnya nak buat duit dengan bisnes TShirt ni.

Cuba start dengan ahli keluarga atau kawan2 rapat dulu.

Nanti lama2 oklah tu….just nak start je dulu.

BAGAIMANA CARA NAK TEMPAH TSHIRT KORANG TU YE?

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

So…sampai setakat ni dulu.

Kitaorang sentiasa menunggu tempahan dari korang semua ye….

Jumpa lagi lain artikel.

Yang ikhlas :

Abg Nik & Kak Salina

Tahun Baru 2022…harga print still maintain lagi!

Salam Cetak Baju semua,

Alhamdulillah…nampaknya dah masuk Tahun 2022 dah.

Kejap je masa berlalu. Pejam celik, pejam celik…Ainix Resources dah masuk tahun ke 12 tahun dalam bisnes online.

Alhamdulillah jugak…semenjak 2010 lagi kitaorang dah siapkan lebih daripada 130,000 helai baju customer & dipos dalam & luar negara.

Sebelum PKP dulu….sambutan memang hebat & memang nak menang tangan nak siapkan order customer.

Kalau tak…takkan lah saya berani untuk berhenti kerja sebagai pegawai kerajaan dengan gaji RM10K sebulan kalau tempahan tak menang tangan camtu.

Tapi ku sangka hujan sampai ke petang..rupanya salji di tengahari….Allah duga negara kita & dunia dengan Covid 19 pada Tahun 2020.

Bukan bisnes kami je terkesan tapi seluruh Malaysia & Dunia turut terkesan.

Ada yang lagi teruk & tak bernasib baik….bisnes kena gulung tikar & muflis sebab tempahan tak ada tapi belanja2 bisnes kena tanggung jugak.

Saya syukur Alhamdulillah…sebab tak ada kos yang besar kena tanggung.

Just hutang kereta & rumah je, tu pun cover guna duit saving.

Tu lah korang….masa tengah ada & rezeki banyak, jangan lupa untuk buat saving.

Time2 camni lah terdesak nak guna.

Takkan nak bergantung kat KWSP atau bantuan kerajaan je.

Tapi kalau terpaksa…nak buat camane. Saya pun sama jugak sebenarnya…. 🙂

So….dipendekkan cerita, bila kerajaan dah bagi merentas negeri & yang dah vaksin pun dah ramai, bisnes kami Alhamdulillah dapat sambutan balik.

Baru lah nampak cahaya sikit.

Boleh lah cover hutang sikit2 yang tertunggak tu.

Tup tup baru2 ni Allah duga pulak dengan musibah banjir.

Sekali lagi bisnes kitaorang terkesan sama sebab orang dah tak dapat buat aktiviti.

Tak apalah….adalah hikmah disebaliknya tu.

Tapi dah masuk 2022 ni, Alhamdulillah…nampaknya amaran banjir pun dah kurang.

Kitaorang harap supaya 2022 memberi lebih banyak sinar pada bisnes kitaorang.

Biarlah naik semula macam sebelum ni & tak turun2 dah.

Tapi semuanya dari kuasa Allah. Hanya Dia sahaja yang Maha Mengetahui.

SABAR & SYUKUR JE LAH.

Cuma hari ni nak kongsi dengan korang yang harga printing kami masih maintain macam dulu2 jugak (sejak 2010 lagi).

Cumanya yang naik harga baju & certain material printing je.

Yang tu kitaorang tak boleh nak buat apa sebab baju tu supplier yang control.

Kalau diaorang naik harga, kitaorang pun terpaksa naikkan…kalau tak, tak ada untung apa2 nanti.

Nak bagitahu jugak….TShirt2 baru pun ada ni.

Nanti bagi masa sikit untuk saya update dalam blog nanti ye..

Hari ni saya nak kongsi dengan korang antara tshirt2 yang kitaorang siapkan dalam Tahun 2021 yang lepas.

Mungkin boleh jadi idea untuk korang tempah tshirt nanti.

Ini adalah sebahagian tempahan yang kami siapkan dalam akhir bulan 12 2021 baru2 ni.

Kalau letak semua gambar dalam ni…nanti penuh pulak blog ni nanti.

So…bagi korang yang rasa nak order baju dengan kitaorang, just order guna Whatsapp je macam bawah ni…

Kalau nak cari baju2 untuk aktiviti korang, boleh guna HP je.

Follow step ni untuk tengok katalog2 baju dalam blog kitaorang yang saya sediakan untuk korang….

KLIK BAHAGIAN MENU KAT BAWAH HEADER BLOG SAYA TU CAM BAWAH NI…

Pastu skrol2 ke bawah untuk lihat macam2 jenis baju ada.

So…setakat ni je lah dulu. Sampai jumpa lagi ye….baaaiii.

Abg Nik & Kak Salina

Tempahan TShirt Hari Keluarga bertubi2 masuk…..

Assalam semua pelawat blog kami,

Selamat bercuti & selamat merentas negeri kepada semua rakyat Malaysia.

Alhamdulillah….nampaknya kes dah makin menurun sebab dah ramai vaksin & kerajaan pun dah bagi merentas negeri.

Bila dah boleh merentas negeri ni….ramai lah yang boleh balik kampung jumpa keluarga tercinta atau pergi bercuti.

Salah satu benda yang rakyat Malaysia rindukan ialah berkumpul bersama2 keluarga & kawan2 setelah lama tak dapat macam tu.

Bila dapat berkumpul ramai2 ni…salah satu benda yang boleh jadi kenangan ialah TShirt Hari Keluarga.

Dan sebab tu lah…semenjak sempadan negeri dibuka ni, bertalu2 kitaorang dapat tempahan TShirt Hari Keluarga.

Dengan TShirt Hari Keluarga ni…ia menjadi satu kebanggaan jugak pada yang menempah sebab dapat pakai sedondon ramai2 baju tu.

Nampak memang diaorang gembira & excited sangat berkumpul dengan keluarga sambil pakai baju2 tu.

Cer tengok macam gambar bawah ni.

Memang seronok betul kalau dapat berkumpul dengan keluarga camni & dapat pulak pakai baju sama semua orang.

Time ni lah boleh kenal semua sedare mara yang kita tak berapa kenal (kalau buat hari keluarga yang besar).

Ada macam2 contoh design baju family day yang kitaorang pernah buat sebelum ni dari 2010 lagi.

Ini adalah sebahagian daripadanya.

Bukan TShirt yang kita banggakan tapi pertemuan dengan keluarga & ikatan silaturrahim yang lagi penting.

Kalau korang rasa pening nak buat design tu sendiri…korang boleh pilih design2 readymade yang kami ada.

Meh saya kongsikan sikit baju2 family day yang saya siapkan baru2 ni….

Bawah ni design asal gambar ayah & ibu customer tu.

So…saya edit untuk dijadikan 1 warna sebab ikut bajet customer, so jadilah macam gambar atas baju tu.

Yang ni baju hitam cetak gold.

Siap ada nama sorang2 lagi bahagian belakang tu.

Just simple je tapi cute sebab cetak kaler gold.

Yang ni customer ambik design yang kitaorang sediakan je.

Tak perlu pening2 dah nak fikir design apa yang nak buat.

Ada macam2 contoh design yang korang pun boleh pilih. Simple & sempoi.

Yang ni TShirt untuk keluarga jugak tapi tema dia memancing.

Ada macam2 idea untuk TShirt yang kita boleh buat.

Terpulang pada masing2. Atas kreativiti masing2.

APA KATA MEREKA TENTANG TSHIRT MEREKA?

Seronok tengok customer2 yang puashati dengan TShirt masing2.

Komen yang ikhlas dari hati customer semua. Terima kasih…Alhamdulillah.

Oklah dulu..kalau nak order TShirt korang, just Whatsapp je kitaorang ye.

Sampai jumpa lagi…baaaaiiiiii….

Tempahan Cetak TShirt kami sentiasa dibuka & tak pernah tutup sejak 2010 lagi…In Sha Allah!

Salam Cetak Baju semua,

Apa khabar semua pengunjung mohcetakbaju.com?

Saya harap semua dalam keadaan sihat walafiat & sentiasa dijauhi dari wabak Covid 19.

Alhamdulillah……kerajaan dah benarkan merentas negeri dah.

Syukur…nampaknya keadaan negara kita akan kembali seperti sebelum ni. Cumanya ada rutin2 harian yang berubah sikit macam kena jaga SOP dan lain2.

Dalam 2 tahun Covid ni memang bukan saya je yang struggle untuk maintain dalam bisnes tapi semua orang kat Malaysia ni.

Memang semua terkesan sebab manusia semuanya tak dapat buat aktiviti macam biasa kecuali bisnes yang berkaitan makanan.

Tapi Alhamdulillah…kalau ada orang lain yang terpaksa jual barang2 printing diaorang & ada yang dah bankrap sebab tak boleh nak bayar hutang…kami kat sini masih maintain non stop.

Cumanya order tu naik turun & sangat berbeza dengan sebelum Covid.

Bayangkanlah kalau sebelum Covid 19 dapat 2,000 ke 3,000 order sebulan, bila Covid…tak sampai separuh customer order.

Begitulah kuatnya penangan Covid 19 ni.

Dalam pada tu…kitaorang jugak mampu bayar gaji 2 orang staf kitaorang.

Itu yang penting sebenarnya.

Dalam masa covid ni…antara niat & doa saya ialah supaya Allah tak putuskan rezeki saya supaya bukan saya je dapat makan tapi staf saya ni pun dapat makan jugak.

Mungkin disebabkan doa tu jugak, Allah sentiasa bagi rezeki tempahan TShirt walaupun dalam Covid ni.

BAGAIMANA CARA NAK TEMPAH TSHIRT KORANG TU YE?

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

So…bagi korang yang nak tempah TShirt korang, terutamanya TShirt Family Day yang nak balik kampung & berkumpul ramai2….silakan.

Tempahan kami sentiasa dibuka untuk anda. Non stop…In Sha Allah.

Bagi korang yang nak tempah TShirt Family Day tapi masih tak ada IDEA…korang boleh pilih gambar2 design sedia ada yang kitaorang ada ni.

KLIK KAT GAMBAR BAWAH untuk tengok design yang kami ada…

Kat sini ada macam2 contoh TShirt Family Day atau Hari Keluarga yang saya pernah print sebelum ni.

Ni adalah sebahagian sahaja gambar yang saya boleh tunjuk tapi ada baaaanyak lagi sebenarnya gambar TShirt Hari Keluarga yang saya dah buat sejak 2010 lagi.

Kalau tak……..penuh page ni kalau saya letak semua sekali gambar2 tu.

Ni pulak antara baju2 yang saya siapkan baru2 ni untuk tatapan semua.

Baju ni memang sempoi. Kitaorang sponsor cikgu Romie ni TShirt untuk dipakai masa kelas diaorang.

Kelas PDPR tapi cikgu ni ajar seluruh Malaysia. Seronok tgk dia pakai baju tu.

Ala ala marketing camtu….Terima kasih Cikgu Romie.

Ni baju untuk budak2 PPKI sekolah menengah kat area rumah saya. Cetak lencana sekolah untuk baju muslimah & baju biasa.

Khas buat budak2 istimewa.

Kitaorang bukan je buat TShirt…tapi beg pun kitaorang print sekali.

Beg ni semua kami yang sediakan jugak. Cetak 1 warna je atas beg tu.

Beg yang berkualiti tinggi & memang sesuai untuk budak2.

Time2 covid & PKP sebelum ni..kami juga ada terima TShirt kelas.

Baju ni cikgu kelas yang tolong uruskan & tolong belikan untuk anak2 murid dia.

Belakang ada nama sorang2. Buat kenang2an untuk kelas tahun ni.

Selain TShirt…beg kain jugak kami ada ambik tempahan jugak.

Macam design atas ni. Semua saya sediakan…tambah print je.

Sape2 yang rasa nak 1 set dengan beg ni pun boleh tempah sekali.

Selain TShirt kelas….banyak jugak saya terima order TShirt company.

Walaupun dalam PKP ni…ramai jugak buat TShirt untuk staf diaorang.

Ni lepas dapat rentas negeri ni…In Sha Allah..order makin naik lagi lepas ni, In Sha Allah!

Ni antara TShirt2 company yang sempat saya siapkan sebelum ni.

Alhamdulilah…syukur sebab rezeki kami dengan bisnes TShirt online ni tak putus2 sejak 2010 lagi.

Kalu ikutkan dari segi perkembangan syarikat kami, Tahun 2014 adalah kemuncak dia & sampai satu ketika boleh capai hampir sales RM100K sebulan.

Cuma bila tahun 2020 ni & Covid pulak tu, memang semua yang terasa kesan dia.

Cumanya bisnes saya ni tak berhenti2…ada je orang order tapi permintaannya kurang separuh dari biasa.

Tak apalah….lepas Allah bagi nikmat, Allah nak uji kita pulak.

Harap2 lepas ni sambutan TShirt akan kembali cam biasa…In Sha Allah.

So..sape2 nak order TShirt Design Sendiri korang, bagitau je kitaorang ye…

%d bloggers like this: