Category Archives: Baju santai

Baju santai yang menyantaikan.

Camane nak tempah Cetak TShirt & nak BUAT DUIT dengan bisnes TShirt kami?

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Apa khabar semua?

Tahu tak korang yang bisnes TShirt kami di http://www.mohcetakbaju.com dah nak masuk ke Tahun ke 9 tahun depan.

Ini bermakna…kami dah survive dalam bisnes cetak TShirt secara online & off line semenjak Tahun 2010 lagi.

Untuk makluman korang, saya merupakan bekas pegawai kerajaan bermula dari Tahun 2002.

Pada tahun 2017, saya dengan nekad hantar surat berhenti kerja & Alhamdulillah….start 2018, saya berjaya menjadi seorang peniaga cetak baju secara full time.

Ini bermakna juga….sejak 2010 hingga 2017, saya terpaksa struggle atau berhempas pulas untuk maintain bisnes saya walaupun tengah sibuk kerja kerajaan.

Apa PENYEBAB UTAMA yang jadikan saya dapat maintain bisnes tu sampai sekarang?

Antaranya……

  1. Ini periuk nasi UTAMA saya. Maknanya kalau saya tak buat bisnes ni…macamana saya nak bagi anak isteri saya & saya sendiri makan. Nak tak nak….kena maintain jugak bisnes ni.

  2. Saya memang MINAT atau PASSION dengan seni. Design2 printing buatkan saya rasa betul2 seronok.

  3. Bulan2 saya kena bayar hutang jugak…so, sama jugak. Nak tak nak…mesti kena maintain bisnes tu.

  4. Regular customer banyak bantu saya maintain bisnes saya tu. Ramai regular customer yang banyak kali ulang order dengan saya sejak beberapa tahun lepas. Tq guys!

  5. Sentiasa ada pelanggan baru yang order dengan kami & Whatsapp kami tak putus2 sepanjang masa.

  6. Marketing kami yang non stop juga banyak membantu kami maintain bisnes tu sampai sekarang.

  7. Layanan kami terhadap customer yang tak pernah jemu & tak pernah tak berjawab juga jadi penyebab bisnes kami maintain hingga sekarang.

  8. Feedback yang baik dari semua bekas pelanggan kami juga banyak membantu untuk maintain bisnes hingga ke hari ni. 98% customer puashati dengan servis kami….Alhamdulillah.

  9. Blog kami ni jugak ada sediakan macam2 jenis TShirt readymade yang sesuai dengan jiwa pelanggan & harga yang berpatutan.

    Ada jenama Oren Sport, Enzo, Gildan, 4Square, Rightway , Arorasport & Empiric.

    Kalau rasa nak buat CUSTOM MADE & SUBLIMATION pun boleh….saya terima 60 helai ke atas je.

  10. Kami juga ada sediakan tempat untuk DESIGN SENDIRI kalau korang tak ada IDEA nak cetak baju tu.

    Pengalaman saya sejak dulu….customer2 memang tak ada IDEA nak buat design tapi antara sebab kami dapat maintain bisnes ni ialah sebab kami sediakan penyelesaian untuk customer buat design supaya tak lah pening nak buat design tu.

 

So..kalau korang nak pilih company untuk buat cetak TShirt korang, korang patut pilih company yang dah ada GOOD RECORD macam kami.

Sama jugak…kalau korang nak join BUAT DUIT dengan kami pun boleh sebab dah banyak yang berjaya jana duit dengan bisnes TShirt diaorang.

Maknanya..kalau kami boleh buat duit…korang pun boleh jugak.

Dah rasa betul2 nak order, just bagitau je kitaorang.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Hari ni saya tak nak explain satu2 tempahan baju yang saya buat sebelum ni tapi nak tunjuk gambar je baju2 yang kitaorang siapkan sebelum ni.

Semuanya guna teknik yang sama tapi guna baju & design yang lain2.

Ni je design yang sempat saya upload kat sini hari ni.

Kalau ikutkan ada banyak lagi tempahan yang ada tapi tak sempat nak ambik semua gambar tu.

 

Dah rasa betul2 nak order, just bagitau je kitaorang.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Sape2 yang rasa nak join kami buat duit dengan bisnes TShirt korang, boleh isi form diatas & start untuk agresif supaya korang2 betul2 buat duit terutamanya di Tahun 2019 ni ye.

Dah rasa betul2 nak order, just bagitau je kitaorang.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Abg Nik & Kak Salina
Established Since 2010

Tempah cetak TShirt korang guna Whatsapp je…..walau dihujung dunia mana pun anda berada!

Hai & Salam Cetak Baju,

 

Ada lebih kurang 4 bulan lagi tahun 2018 nak tamat.

Ini bermakna ada lebih kurang 4 bulan lagi korang nak ada baju sedondon ikut aktiviti korang.

Kalau tak buat sekarang…..bila lagi kan?

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

So…hari ni saya nak kongsi ngan korang pasal cara mudah nak tempah TShirt korang sesegera mungkin walau dimana saje korang berada.

Sebelum tu, nak cerita sikit pasal cara order dulu2 sebelum ada internet dengan zaman sekarang bila dah ada internet ni.

Tapi memang tak boleh cakap apa lah….zaman sekarang ni lagi berganda2 lagi mudah nak order barang secara online yang kita tak pernah terfikir sebelum2 ni.

Bayangkanlah….dulu nak order TShirt sedondon satu grup, mesti kena cari kilang yang buat.

Pastu kilang lak mana nak buat order sikit2…paling kurang pun mau 100 lai ke atas.

Mana yang duduk kat pedalaman atau kampung2, memang tak akan merasa nak buat TShirt sama setiap orang.

Buat Hari Keluarga pun pakai baju masing2 je. Tak ada kenangan apa2 pun kecuali gambar guna kodak je.

Lagi satu, kalau design dulu2 biasanya skema je. Ada tulisan & gambar sikit.

Tulisan biasanya tulisan standard & tak boleh nak reka sendiri design tu.

Ni antara beza yang agak ketara yang saya boleh kongsi ngan korang cara tempah dulu & sekarang…banyak beza oooo :

  1. DULU2 – Kuantiti tempahan mesti 100 lai ke atas
    SEKARANG – Ada tempat boleh terima 1 lai sekali order tapi kami terima serendah 5 helai & ke atas.

  2. DULU2 – Design2 skema & simple je. Tak boleh reka design sendiri
    SEKARANG – Macam2 design sendiri korang boleh buat sendiri & siap ada website yang boleh reka sendiri design tu kalau nak.

  3. DULU2 – Hanya korang yang duduk kat pekan2 besar & ada kilang TShirt je yang boleh buat.
    SEKARANG – Sape2 pun boleh order dengan guna Internet walau ceruk mana pun korang duduk. Selagi ada line internet.

  4. DULU2 – TShirt kena jahit lain & ambik masa berminggu2 nak siap sebab kilang pun banyak order lain kena siapkan.
    SEKARANG – Kadang2 ada yang dapat siapkan tak sampai sejam sebab ada TShirt Readymade yang tunggu nak print je.

  5. DULU2 – Nak kena ambik sendiri kat kilang atau kedai sebab tak ada lagi banyak servis pos atau courier.
    SEKARANG – Korang order hari ni kat Perak, In Sha Allah esok dah sampai kat Johor sebab ada macam2 courier servis yang mampu pos seluruh dunia sekarang ni.

  6. DULU2 – Nak pilih baju yang sesuai ngan korang agak terhad sebab baju kena jahit lain. Nak murah biasanya buat baju biasa je.
    SEKARANG – Korang boleh pilih macam2 jenis baju kat katalog yang disediakan di website masing2.

  7. DULU2 – Nak bayar mesti kena sediakan duit cash sebab tak banyak lagi servis ATM atau online banking time tu.
    SEKARANG – Pergi je mana2 bank & masukkan je duit situ. Tak pun transfer je secara online. Bukti bayaran just upload dalam handphone atau emel.

  8. DULU2 – Kalau nak tanya harga, kena pergi kilang atau kedai terus sebab kena bincang face to face. Baru boleh dapat harga.
    SEKARANG – Dengan guna Whatsapp je, korang kat Sandakan, Sabah boleh tanya harga kat saya di Semenanjung Malaysia. Muka tak nampak pun dari start tanya harga sampai le dapat baju.

  9. DULU2 – Kalau nak repeat order biasanya kena kuantiti banyak sebab nanti rugi sikit kalau kilang buat order sikit2 ni.
    SEKARANG – Kalau saya sendiri, nak repeat order mesti 5 helai ke atas tapi still consider berbanding dulu2.

  10. DULU2 – Kalau order baju mungkin hanya design2 tertentu je macam baju sukan atau aktiviti formal yang lain.
    SEKARANG – Nak order TShirt macam2 jenis yang korang nak…….TShirt rewang, TShirt Kelas, TShirt Hari Keluarga, TShirt Konvoi, TShirt Batch, TShirt Grup, TShirt Sukan sekolah dan macam2 lagi yang boleh buat dalam kuantiti yang sikit.

 

So..ni antara beza cara tempah TShirt dulu2 dengan sekarang.

Maknanya……korang zaman sekarang ni lebih bertuah sebab lebih banyak peluang order TShirt korang berbanding orang dulu2.

Dulu memang susah betul nak cari grup2 yang buat TShirt sedondon tapi sekarang dah bersepah2 dah.

So…bagi yang korang ada rasa nak order cetak Tshirt & nak tahu harga berapa sehelai TShirt korang tu, ikut je cara ni…

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Salah satu cara cepat untuk tanya harga & tempah TShirt zaman sekarang ni ialah dengan menggunakan Whatsapp.

Walau dimana sahaja korang berada, selagi ada line internet…just guna Whatsapp je, korang dah boleh tahu harga sehelai baju yang korang nak.

Bayangkanlah…beberapa customer saya dari oversea, tanya harga guna Whatsapp je.

Baru2 ni student Malaysia kat Russia tanya harga tapi dia tanyakan bagi pihak kawan dia.

Yang saya dah pos ialah baju Muslimah student Malaysia kat Korea. Cer lihat gambar bawah ni kalau tak percaya.

Alhamdulillah….dengan Whatsapp juga saya dah pos ke beberapa negara seperti Brunei, Singapore, UK, Jordan & Poland.

Semuanya student Malaysia yang belajar kat negara2 ni.

Mana saya pernah jumpa diaorang. Muka pun tak pernah nampak..just guna Whatsapp je.

So..kalau korang rasa susah nak order TShirt korang tu, buang jauh2 perasaan tu sebab mudah sangat2 dah sekarang ni.

Jadi tunggu apa lagi…..ambik handphone korang sekarang & start order untuk grup korang pakai baju sedondon di tahun 2018 ni ye.

Oklah tu……bagi bagi korang lebih konfiden, meh tengok TShirt apa yang customer kitaorang order baru2 ni….

 

Ni antara gambar2 baju yang kitaorang siapkan sebelum ni.

Bawah ni lak antara tempahan TShirt yang saya siapkan baru2 ni ye…..

Ni gambar baju family day grup Johor pegi Kelantan. 3 kaler print. Bahagian tengah hitam tu saya buat tone kaler.

Alhamdulillah….customer puji baju ni cantik.

Syukur…yang penting customer puashati & rasa nak order lagi.

So…itu lah kepuasan kami sebenarnya.

Ini baju Hari Keluarga sebelum Raya Haji ni. Simple je…cetak putih depan belakang.

Alhamdulillah….sempat jugak pulun sebelum raya ni.

Baju jenis jersi brand Gildan. Sedap dipakai sebab tak panas sangat kalau pakai.

 

Yang ni pun sama….guna baju jersi brand Gildan untuk aktiviti senaman & work out.

Memang sempoi. 2 kaler depan belakang. Mula2 cetak putih 2 layer pastu tindih hitam.

Baju ada nama nombor belakang camni popular betul sekarang.

Baju design camni memang banyak dapat sambutan.

Nak lagi syok…..nama nombor bahagian belakang baju tu boleh pilih nak font jenis apa pun.

Terpulang pada customer. Nak pilih font stail macamana. Janji bukan font yang berbayar.

Guna yang FREE pun dah melambak dalam internet. Tunggu nak pilih je.

Baju ni ada kisah disebaliknya ni. Baju ni cikgu sekolah kat Bentong yang order.

Kebetulan cikgu tu nak guna baju tu hari Sabtu. Saya dah pos awal tapi malangnya….lori courier breakdown.

So..sepatutnya Jumaat cikgu tu dah dapat baju tu tapi Jumaat, baju tu masih lagi kat courier kat KL.

Last2 cikgu tu terpaksa ambik sendiri kat KL sebab dia on the way nak pergi ke Melaka time tu.

Alhamdulillah dapat tapi cikgu tu memang baik…nasib baik tak kena marah.

Masalah courier ni kadang2 unexpected. Luar jangkaan kita.

Tapi masalah camni…1 dalam 100,000. So…jarang2 berlaku ni sebenarnya.

Ni lak antara contoh2 baju Korban yang sempat saya tunjukkkan kat sini.

Memandangkan cetak 1 warna je…x sampai 1 hari dah siap dah.

Hari Raya Korban ni memang banyak betul dapat tempahan TShirt camni.

Nasib baik sempat siap….

Yang ini kalau korang nak tahu…baju custom made & guna teknik sublimation.

Maknanya….nama & logo kat dada tu guna teknik sublimation.

Sublimation tu maknanya…..design print atas baju kain warna putih.

Pastu, nanti kain tu dipotong ikut stail baju & kemudian dijahit jadi sehelai baju.

Korang pun boleh jugak nak order tapi kuantiti mesti 50 helai ke atas je ye.

 

So….rasanya setakat ni je lah dulu ye.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Bagi korang yang nak buat design TShirt tapi tak ada IDEA, jom pilih design2 kami sedia ada seperti dibawah :

 

 

 

JIKA KORANG TAK JUMPA JUGAK DESIGN YANG KORANG NAK, BOLEH BUAT SENDIRI.

KLIK JE LINK BAWAH NI…..

Selamat Berjumpa kembali….baaaiiiiii….

Ikhlas Dari :

Abg Nik & Kak Salina

Buat Duit Sampingan sambil Tempah Cetak TShirt Anda!

 

Hai & Salam Cetak Baju,

Apa khabar semua selepas raya ni?

Kepada yang menjadi ejen cetak TShirt kami, saya harap selepas raya ni, korang akan lebih agresif & pulun untuk betul2 menjana duit dengan bisnes cetak TShirt korang sebelum tamat akhir Tahun 2018 ni.

Kepada yang ada niat nak order TShirt dengan kami, apakata sambil2 tempah tu korang buatlah duit sekali.

Rugilah sikit kalau dah dapat peluang order dengan kitaorang tapi tak buat duit sampingan tu.

Tapi kalau korang berniat nak bantu kawan2, anak murid atau sape saje kat luar sana untuk dapatkan TShirt diaorang & korang tak nak caj apa2 pun atas baju tu….itu terpulang pada korang & mungkin itu yang terbaik buat korang.

Bagi korang yang rasa2 nak tempah TShirt dengan kitaorang & dalam masa sama nak buat duit sampingan jugak, ada beberapa perkara yang korang kena tahu & kena buat.

Selagi korang tak buat benda ni, rasa macam tak complete je niat korang nak buat duit sambil tempah TShirt tu.

 

Ikuti Langkah2 ni?

Apakata korang daftar dulu jadi ejen TShirt kitaorang kat button bawah ni & dapatkan benefit2 yang orang biasa tak

dapat.Dapatkan FREE Ebook “5 LANGKAH MUDAH & SEGERA MENJADI EJEN TSHIRT DI www,mohcetakbaju.com”

selepas daftar & FREE Ebook “APA YANG ANDA PERLU TAHU TENTANG CETAK TSHIRT?” jika anda mengisi borang untuk

dapatkan nombor ejen nanti.

  1.  Bila dah daftar ejen, korang start dulu promote kat kawan2 rapat atau kawan2 kelas korang.Cari beberapa kawan ( lebih 5 orang) pastu pakat2 buat TShirt untuk grup korang tu.

 

2.  Pastu….buat design TShirt yang grup korang nak tu dulu.Bincang elok2…jangan gaduh2 lak….Ni ada sampai bermasam2 muka. Tak naklah camtu kan.Kalau boleh design nak cetak tu buat dalam komputer sebab mudah sikit saya nak faham untuk bagi harga nanti.Kalau rasa macam tak ada IDEA camane nak designkan TShirt tu, korang KLIK pada gambar bawah ni & cuba create design korang sendiri kat situ. Senang je!

3.   Dah tahu design nak print & kuantiti tempahan, pilih lak TShirt mana yang korang nak.Ada 6 brand baju yang korang boleh pilih….Klik je link bawah ni & pilih je baju ikut bajet korang.

1.  KATALOG 4SQUARE <<KLIK SINI>>

2.  KATALOG ENZO <<KLIK SINI>>

3.  KATALOG GILDAN <<KLIK SINI>>

4.  KATALOG OREN SPORT <<KLIK SINI>>

5.  KATALOG ARORASPORT <<KLIK SINI>>

6.  KATALOG MATAHARI/EMPIRIC <<KLIK SINI>>

7.  KATALOG RIGHTWAY<<KLIK SINI>>

Ada macam2 jenis TShirt yang korang boleh pilih ikut kemampuan korang.

Kalau rasa macam tak tahu nak pilih baju mana, bagitau kitaorang untuk kitaorang bagi cadangan ye.

Bila dah ada 3 PERKARA ni, terus ambik langkah seterusnya :

A.  DESIGN NAK PRINT

B.  KUANTITI TEMPAHAN

C.  JENIS BAJU ATAU KOD BAJU

Dah ada tiga2 perkara ni, ambik langkah ni…..

1  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3   SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4  Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

6.  Ok..bila dah dapat harga dari kami, pandai2 lah korang mark up harga yang saya bagi tu nanti.

Kebiasaannya…..harga yang saya bagi bergantung pada ketiga2 perkara diatas iaitu design, kuantiti & jenis baju.

Kalau sikit mahal & banyak murah.

Kalau design simple & tak banyak warna, murah dari warna sikit.

Baju murah akan murah dari baju mahal.

Pastu…bila dah dapat harga tu, untuk permulaan ni…korang boleh ambik untuk dalam RM2 ke RM5.

Jangan tamak2 sangat mula2 ni.

Just untuk tengok sambutan customer & belajar cara nak berniaga dulu.

Nanti bila dah banyak2 kali nanti, terpulang nak ambik untung berapa ringgit.

Tapi biasanya kalau sikit ambik untung banyak & kalau banyak ambik untung sikit.

Contohnya…kalau 5 helai, boleh ambik untung RM5 sehelai = RM25 untuk 5 helai untung korang dapat.

Kalau 100 helai, ambik untung RM2 sehelai pun dapat RM200 untung buta2 je.

Tak perlu pening2 fikir kos2 lain macam cetak baju, pos dll.

Faham tak camane caranya tu?

Kalau tak faham, bagitau saya ye. Nanti saya explain detail.

Ada customer saya ni tahun lepas…baru Form 4 time tu tapi dah buat Sales RM50,000 lebih dengan 3,000++ helai tempahan.

Bayangkanlah….berapa RM dia dapat untung. Baru Form 4.

Tak caye…cer KLIK SINI!

Ok….ini antara langkah2 basic yang korang boleh guna untuk tempah TShirt korang sambil buat duit sekali.

 

Ada beberapa TIPS yang korang boleh buat untuk mudahkan korang dapat order & senang nak uruskan order tu nanti :

1   Pakat dengan 1 ke 2 orang lagi kawan rapat korang (yang boleh dipercayai) untuk sama2 uruskan order tu nanti.Untung tu nanti bahagi sama rata ikut kehendak korang.Buat sorang2 ni bukan apa…..nanti mudah give up bila ada masalah.Kalau ada kawan yang agresif sikit…nanti diaorang boleh bantu atau tegur kalau ada masalah nanti.

2   Tetapkan satu TEMA TShirt yang korang rasa boleh buat duit.Jangan tumpu semua jenis baju. Nanti fight dengan orang lain nanti.Contohnya…korang fokus pada TShirt MUslimah je atau TShirt warna hitam je dll.Buat design yang lain dari yang lain & korang rasa orang akan berebut2 beli baju tu nanti.Kalau korang rasa nak IDEA yang lebih banyak tentang design apa yang korang boleh buat duit, dapatkan Ebook kami “101 IDEA BISNES TSHIRT” yang korang boleh apply dalam bisnes TShirt korang.KLIK LINK bawah ni untuk dapatkan ebook tersebut.

3    Lantik wakil kat sekolah, universiti, kolej, pejabat, cawangan atau dimana sahaja tempat yang korang promote.Bila lantik wakil ni, bagi komisyen sikit supaya berbaloi dengan tugas diaorang.Cara camni boleh jana lagi banyak duit daripada buat sorang

4    Siapkan terus contoh2 design untuk customer korang pilih.Contohnya design TShirt Kelas….korang lukis siap2 beberapa contoh, pastu tunjukkan kat customer korang.Tak kisah secara berdepan atau melalui handphone korang.Janji diaorang tahu yang korang jual TShirt tu.

5   Jangan malu atau segan nak promote kat customer korang.Kalau malu jugak tapi still nak berniaga….jual secara online.Muka pun tak nampak. Kadang2 suara pun tak dengar.Guna jari je….terus dapat order.Biasakan guna Whatsapp atau IG untuk promosi korang.

 

Oklah…harap2 artikel kali ni membantu korang untuk betul2 buat duit dengan bisnes TShirt korang.

Kami memang ikhlas nak membantu korang diluar sana sebab kami tahu…kalau kami buat duit, korang pun sama2 boleh buat duit.

So..sama2 buat duit nanti ye.

Mari kita lihat…tempahan yang kitaorang dah siapkan sebelum ni ye.

Hari ni nak kongsi sikit pasal baju yang kami dah siapkan bulan puasa baru ni.

Yang ni cetak jenis emboss atau cetakan timbul.

Kalau tengok dekat2 macam gambar 2 & 3 tu, nampak design tu timbul.

Kalau kita raba dengan tangan pun kita akan rasa ke”timbul” annya tu. So..pada sape2 yang nak order design camni, bagitau je kitaorang ye.

Yang ni lak print kaler GOLD guna Vynil atau stiker.

Vynil ni bukan sebarang stiker tapi stiker yang tahan lama. Maaf…gambar selipar pun ada masuk sekali. Tak perasan…hehehe.

Yang ni print atas baju jersi brand Gildan ni.

Memang naik kaler dia.

Yang ni memang sempoi. Ada nama tulis jawi & nombor sorang2.

Tak pernah buat lagi camni. Biasa tulisan rumi.

Ni print atas baju muslimah brand Enzo ni.

Yang ni print biasa je. Baju hitam print putih.

Tapi nak bagitahu…….kalau cetak cerah atas baju gelap biasa saya caj lebih RM1 dari cetak atas baju cerah sebab design putih kena cetak 2 layer.

Kalau baju cerah, print gelap…1 layer pun dah ok dah.

Oklah…ni antara TShirt yang kitaorang dah siapkan bulan puasa baru ni. Alhamdulillah.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Nak lebih mudah…guna Whatsapp je…macam bawah ni…..

Bagi yang nak cetak GOLD, SILVER & FLORAL. Kami tengah ada Promosi ni….

So…JANGAN TUNGGU LAGI SEBAB TAHUN 2018 ADA 6 BULAN LAGI. BILA LAGI KORANG NAK PAKAI TSHIRT SEDONDON DENGAN GRUP KORANG!

Sampai jumpa lagi……baaaiiiiii……

Ikhlas :

Abg Nik & Kak Salina

Standby…..tempah TShirt lepas raya ni…

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Sebelum saya bercerita lanjut pasal cetak2 baju kami, disini saya nak ucap Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin kepada semua umat Islam diseluruh Dunia.

Mohon ampun & maaf……disepanjang kami berurusan dengan anda semua semenjak 2010 lagi ye.

Terutamanya kepada semua pelawat, bakal pelanggan, bekas pelanggan & ejen2 TShirt kami.

Semoga Raya tahun ni berikan korang seribu keindahan & kenangan.

Ok….lepas raya ni, korang patut standby dah untuk tempah TShirt untuk grup korang atau untuk korang buat duit ye.

Lepas raya ni…saya jangka permintaan untuk TShirt naik semula & sekali lagi, In Sha Allah…..kitaorang tak menang tangan nak siapkan order korang nanti.

So…jom join kitaorang untuk sama2 untuk BETUL2 buat duit dengan bisnes TShirt korang.

Sebagai permulaan untuk lepas raya ni, saya nak promote TShirt dengan design FLORAL, GOLD & SILVER yang menggunakan stiker & Vynil.

Stiker yang kami guna bukannya stiker yang cikai tapi yang high quality punya.

Korang boleh pilih apa sahaja JENIS FONT yang korang nak & apa sahaja jenis bunga yang korang nak….TERPULANG!

Dibawah ni saya tunjukkan harga promosi yang bakal ditarik semula selepas tiba satu waktu nanti.

So..apa lagi…..

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Harga ada tercatat pada gambar diatas nun.

BERIKUT ADALAH HARGA YANG KAMI TAWARKAN (TAK TERMASUK BAJU) :

  1.  DESIGN SAIZ A4 – FLORAL (RM15) / GOLD & SILVER (RM10)
  2.  DESIGN SAIZ A3 – FLORAL (RM20) / GOLD & SILVER (RM15)

# KORANG BOLEH PILIH APA SAHAJA JENIS FONT & FLORAL.

 

Design jenis Floral, Gold & Silver ni selalu dapat permintaan yang tinggi tapi akibat harga yang agak tinggi, customer akan tukar ke warna lain.

Tapi untuk promosi ni…saya turunkan sikit harga supaya korang dapat jugak merasa untuk pakai TShirt design yang korang nak selama ni.

 

Jika korang TAK NAK jenis FLORAL, GOLD atau SILVER ni, korang boleh cetak apa sahaja yang korang nak (tanya dulu saya) seperti gambar2 dibawah ni.

Yang ni print warna biru biasa. 1 kaler print tapi 2 layer supaya desgn lebih naik & menyerlah.

Tengok gambar pun tahu yang diaorang seronok dapat pakai baju tu….tersengih2 je masing2….hehehe.

 

Yang ni untuk baju kahwin pelanggan kitaorang ni tapi non-muslim.

Design asal sebelum ni diaorang tunjuk design atas baju lain & saya edit balik, jadi camni.

Bila diaorang dah setuju…terus saya proceed untuk print.

Diaorang pun sangat puashati bila dapat baju tu….

Yang ni ada 2 jenis printing. Satu jenis 1 kaler print & satu jenis lagi 2 kaler print.

Cetak atas baju jenis jersi. Papan tu kena letak gam lebih sikit supaya baju lekat elok time printing.

Kalau cotton tak ada masalah sangat.

 

Yang ni cetak 3 warna atas baju jersi brand Oren Sport.

Customer dah bagi design siap vektor. So..senang sangat. Cuma time nak print tu kena standby 3 blok printing berasingan.

Order time puasa ni & mungkin aktiviti lepas raya kot. Kalau hiking time puasa…mau hancusss puasa diaorang ni….hehehe.

Yang totally guna stiker untuk kedua2 logo tu.

Stiker pun bukan stiker yang biasa2 tapi stiker yang high quality.

Memang cantik kalau print atas baju tu.

Semenjak 2,3 menjak ni banyak pulak customer order design abju yang ada nama nombor kat bahagian belakang baju.

Macam baju bola tu. Macam baju yang ni. Cetak guna silkscreen printing ni.

Alhamdulillah…time puasa ni ada jugak customer order TShirt untuk aktiviti amal kebajikan diaorang.

Actually ada design depan belakang tapi ntah camane…ada design depan je.

Cetak 2 kaler…hitam & putih.

 

Macam saya cakap tadi…ni satu lagi contoh baju untuk yang ada nama nombor kat belakang baju.

Korang pun kalau nak pun boleh jugak.

Nama & nombor tu boleh pilih font sendiri kalau rasa tak berkenan dengan font yang kitaorang offer.

Tapi janji font tu bukan berbayar sebab banyak jugak font yang kena bayar dalam internet tu.

Nak selamat cari yang FREE FONT je.

Apa2 pun bagitahu kitaorang dulu sebelum kitaorang boleh bagi harga nanti.

Tempahan ni customer nak urgent. Alhamdulillah…kurang seminggu siap sebab baju hitam roundneck cotton memang kitaorang ada simpan stok.

Baju lain kitaorang tak simpan stok sebab takut masalah nak simpan stok nanti.

Tapi nasib baik design dia simple je. So..tu yang jadi dapat cepat jugak tu…

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

BAGI KORANG YANG BERCADANG NAK BUAT DUIT LEPAS RAYA NI, JOM JOIN KAMI DENGAN MENJADI EJEN KAMI!

 

Korang tak perlu pening kepala bagaimana nak CETAK BAJU tu sendiri.

Serahkan pada yang PAKAR untuk cetak baju korang tu.

Korang hanya perlu dapatkan sales & start jana duit dengan bisnes TShirt korang tersebut!

SEKALI LAGI…SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN SEMUA!

Ikhlas Dari :

Abg Nik & Kak Salina

Cetak TShirt sekarang vs cetak TShirt dulu2………

Hai korang,

Jumpa lagi kita dalam blog yang sentiasa menceritakan tentang cetak TShirt untuk apa sahaja aktiviti anda dimana sahaja anda berada.

Tadi masa saya duk tengok album2 lama, tiba2 teringat balik macamana kitaorang start buat bisnes TShirt ni 7 tahun lepas.

Time tu bukan macam sekarang ni sebab sekarang dah ada meja printing KHAS. Ok sikit.

Dulu..masa mula2 buat bisnes cetak TShirt ni, ada jugak print baju atas lantai. Tak sempat nak ambik gambar time tu. Tertonggeng2 nak print selai baju. Pastu malam kena urut sebab sakit pinggang.

Hari ni saya nak kongsi sikit ngan korang TShirt2 & bagaimana cara kitaorang cetak TShirt tu walaupun tempat terhad.

Sebelum tu…cuba korang tengok antara TShirt yang bagi saya agak kreatif hasil tangan customer2 kitaorang. Baju2 ni hasil printing kitaorang masa mula2 masuk dalam bisnes cetak baju ni.

 

Ni antara gambar TShirt dulu2 sebelum kitaorang ada meja printing KHAS tu. Masa ni wife yang buat full time tapi saya kerja kerajaan lagi masa ni.

Kira2 sebelum tahun 2015 ni. Tu yang jemur ikut dan je tu.

Kalau korang nak tahu…baaaaanyak betul beza cetak baju dulu2 & sekarang. Nak tahu tak?

 

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Antara beza cetak TShirt dulu2 & sekarang ialah :

Dulu…..jemur baju main ikut dan je mana2 sempat & muat. Ada atas katil, ada kat luar rumah, ada atas meja, atas lantai dll.

  1. Ni jemur atas meja printing. Time ni ruang printing kecik lagi. Sebelah dinding tu belum pecah lagi. Tahun 2013 baru start besarkan kedai tu. 

     

     

Alahai…segan lak nak tunjuk. Time ni keringkan atas katil tidur dalam rumah je. Masa 2011 ni printing atas meja makan lagi. So…sebab desperate sangat tak ada tempat nak jemur, mintak kebenaran mak mertua jemur atas katil time tu.

Mak mertua cakap….no problem menantuku, janji bawak masyuk duit, mak setuju je nak…..hehehe. Sib baik mak mertua tak baca blog ni….hehehe.

Ni jemur atas meja makan. Masa printing tu memang cari masa bukan tengah makan.

Kalau nak makan kitaorang printing jugak, mau kena halau dari rumah. Jadi si tanggang nanti…hehehe. Tak pasal2 kami jadi batu atau peti ais nanti…

Free2 je dapat jadi anak derhaka…..tak ke haru biru tu.

Tshirt Kartun

Yang ni satu lagi baju yang kitaorang terpaksa jemur atas katil. Kalau jemur kat luar, takut kena curi nanti. Baik tumpang katil mak je…nasib baik mak sporting. Tq bonda.

 

Dulu printing guna papan yang dimasukkan dalam baju sehelai2.

Bila dah masuk papan, baru saya letak atas meja untuk dicetak.

Cam gambar bawah ni….

Tshirt Kartun

Cuba tengok dalam baju tu ada papan kan?

Camtu lah kami belajar printing dulu. Masukkan satu2 papan dalam baju, pastu letak atas meja untuk printing.

Bila dah masukkan papan, pastu kami start print macam atas ni.

Masa ni tempahan tak sebanyak sekarang. So..setakat 2 lai sekali cetak masih mampu buat lagi.

Tapi sekarang kalau order 2 ke 3 ribu lai sebulan, kalau masih guna cara camni, mau tak sempat nak gi kencing kot.

Mak mertua pun makan atas lantai je sebab meja makan dah jadi meja printing utama…..hehehe.

Time ni kalau guna jugak meja makan, baru le jadi Si Tanggang nanti….hehehe.

Last2 kena buat gak kedai tepi rumah.

Apa yang termenung tu dik? Macam pandai sangat duk depan komputer. Main game le tu.

Orang sibuk printing dia main game. Tengok tempat kami printing dulu, dah macam dilanggar todak je…. 🙂

Ni lah rupanya kedai yang kitaorang bina pada 2013 sebab dah tak tahan banyak sangat order masuk, sampai dah tak cukup tempat nak print.

Alhamdulillah….akhirnya siap le cam gambar bawah ni..

Opppsss….sori…silap gambar.

Cam bawah ni ye….

So…bila dah ada meja camni & ruang lebih besar, senang le kitaorang nak siapkan order dengan kuantiti yang lebih besar.

Kalau tak…jenuh le menunggu, bila nak siap baju. Time tidur pun kena printing jugak kot sebab dah terdesak sangat tak ada tempat nak print kan…

Alhamdulillah…memang melimpah ruah rezeki kami dengan sokongan korang semua.

Apa yang saya nak kongsikan ni, bagaimana saya bermula dari bawah & dari susah.

Apa sahaja yang kita buat, kalau kita start dari susah…In Sha Allah bila kita dah senang & kita susah balik. Mudah untuk kita naik balik nanti.

So..pada korang yang tak sabar2 nak dapatkan TShirt grup korang cam yang kami pernah buat sebelum ni, follow je step bawah ni….

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ok..nanti saya cerita lak camane kitaorang besarkan lagi bisnes kitaorang dari satu bengkel ke 2 bengkel sebab dah tak cukup ruang nak print.

Pastu, bagaimana kitaorang beli mesin sulam & mesin printing untuk mudahkan lagi cara printing kitaorang.

Tunggu ye……..

Selain daripada boleh buat design tu sendiri, kitaorang ada jugak sediakan design yang dah siap nak print.

Tunggu korang pilih je. Terus boleh print.

KLIK BAWAH NI UNTUK CONTOH DESIGN TSHIRT HARI KELUARGA


 

KLIK BAWAH NI UNTUK CONTOH DESIGN TSHIRT KELAS

 

 

KLIK BAWAH NI UNTUK CONTOH DESIGN TSHIRT REWANG/BEKWOH/KAHWIN

 

Ok…sampai jumpa lagi dilain masa… nak order TShirt bagitahu kami ye…

Baiiiii…..

Yang Ikhlas,

Abg Nik & Kak Salina

Kenapa anda perlu ORDER Cetak TSHIRT dengan kami di www.mohcetakbaju.com…..?

 

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Apa khabar semua!

Pada yang sedang mencari TShirt untuk apa sahaja aktiviti anda….inilah masa & tempatnya kerana anda sedang melihat kepada website yang telah menyediakan TShirt untuk beribu2 orang pelanggan sejak 2010 lagi.

Bagi yang baru melawat blog kami atau dah lama lawat, disini saya bagi beberapa sebab SERIUS kenapa anda PERLU pilih kami berbanding SUPPLIER yang lain :

  1. Dalam blog ni kami ada sediakan macam2 jenis TShirt SIAP (Readymade) daripada brand Oren Sport, Enzo, 4Square, Empiric, Gildan dan Arorasport.Anda KLIK je mana2 katalog baju kat atas nun ikut selera & citarasa anda.

  2. Kami juga ada sediakan contoh2 design TShirt untuk anda pilih seperti TSHIRT KELAS, TSHIRT REWANG/KAHWIN & TSHIRT FAMILY DAY.

  3. Kami juga ada sediakan <<TEMPAT>> nak design baju tu kalau anda sendiri tak ada lagi idea nak print.

  4. Kami ada beberapa jenis cetakan….antaranya Silkscreen printing, flocking(baldu), sulaman, heat press & emboss (timbul)

  5. Kami start bisnes ni secara online sejak 2010 lagi (7 tahun) dengan tempahan melebihi 100,000 helai sehingga kini. Alhamdulillah…kami agak berpengalaman.

  6. Kami juga ada buka peluang kepada sesape sahaja diluar sana untuk jadi ejen kami – boleh buat duit dengan bisnes TShirt & BUKAN sekadar order TShirt je.

  7. Bisnes kami sangat AKTIF & In Sha Allah setiap soalan akan dijawab segera sebab ini memang periuk nasi UTAMA kami.

  8. Kami juga sediakan macam2 jenis TShirt….ada cotton, lacoste, microfiber, dry fit, cotton interlock, honeycomb, polyester, baju korporat F1 dll.

  9. Kos pos kami FREE Semenanjung Malaysia & kami tanggung separuh ke Sabah Sarawak.

  10. Kami dah pos ke seluruh dunia sehingga ke Korea Selatan, UK, Singapore, Jordan, Brunei & Poland.

  11. Kalau dalam Malaysia ni…kami dah pos hingga ke ceruk kampung seluruh Sabah Sarawak & Semenanjung. Hingga ke tempat yang tak ada kedai TShirt pun kami dah sampai.

  12. Kami TAK PUTUS2 memberikan TIPS2 untuk anda berjaya dengan bisnes TShirt masing2 melalui emel2 TAK KISAH anda order atau tak dengan kami.

  13. Kami bukan je terima baju readymade tapi custom made pun kami terima (dengan syarat2 tertentu)

  14. Kami akan siapkan design untuk customer jika customer tak reti nak designkan design mereka (dengan syarat2 tertentu)

  15. Kami pernah pulangkan duit semula & ganti TShirt yang rosak jika perlu. Kami berniaga kerana Allah…In Sha Allah.

  16. Kami sentiasa bantu betul2 sape2 saje diluar sana untuk yang nak join buat duit dengan kami sebab kami tahu jika kami bantu orang lain buat duit, In Sha Allah…Allah juga akan bantu kami.

  17. Kami menerima macam2 jenis TShirt untuk macam2 aktiviti anda selagi tak salah disisi undang2 & tak langgar prinsip kami.

     

 

Apa yang saya senaraikan diatas ni, bukan untuk menunjuk2 atau berbangga diri tapi memberitahu perkara sebenar.

Kalau tak bagitahu, anda tak kan tahu kan?

So…dengan sebab2 atas ni, anda akan lebih YAKIN untuk order TShirt design sendiri dengan kami nanti….betul tak?

Tapi akhirnya terpulang kepada anda sendiri sebab anda yang akan buat keputusan BIJAK anda sendiri.

Kalau anda tergerak hati nak order TShirt tu dengan kami, ikuti langkah2 dibawah ni ye.

 

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

TIPS BISNES TSHIRT HARI INI :

Jangan sekali2 kita memburuk-burukkan pesaing kita.

Peniaga yang HEBAT akan jadikan pesaing mereka sebagai

rakan yang membantu mereka sama2 berjaya dalam

bidang mereka!

 

Hari ni saya nak kongsikan dengan anda antara TShirt2 yang saya tak sempat upload sebelum ni, saya upload kat sini untuk anda boleh refer camane nak buat design TShirt anda tu nanti ye. Termasuk TShirt2 lai sebelum ni…..untuk tatapan anda.

 

Harap2 anda enjoy dengan macam2 TShirt yang kami dah siapkan sebelum ni untuk tatapan anda ye…

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 


Ok…sampai jumpa lagi & nantikan kemunculan TSHIRT BARU & KATALOG BARU GILDAN, ENZO , OREN SPORT & ARORASPORT dalam artikel akan datang ni ye.

Macam2 stail TShirt BARU yang ada. Tunggguuuuuuu!!!!!!

Yang sangat2 benar,

Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

Sape nak TShirt FREE sambil buat duit raya di www.mohcetakbaju.com?

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Salam Ramadhan buat semua umat islam di seluruh dunia (blog ni sampai luar negara boleh tengok) & salam cetak baju pada non-muslim.

Sape nak TShirt FREE sambil2 buat duit raya…..angkat tangan cepaattttt!!!!

Sempena Ramadhan 2017 ni, kami di http://www.mohcetakbaju.com nak buat amal jariah sambil bersedekah sikit terutamanya pada pelanggan2 kami.

Cer tengok gambar kat atas ni & korang berpeluang dapat TShirt FREE ikut kuantiti tempahan yang korang order.

Peluang ni sape2 je boleh dapat…tak kira untuk dijual balik atau nak guna sendiri.

Tapi peluang KHAS ni hanya terhad dalam Ramadhan ni je, dari 26/05/2017 hingga 24/06/2017 sahaja iaitu hingga sehari sebelum raya jer…lepas tu dah tak ada dah promosi ni.

Kalau tak faham…meh saya explain balik :

  1.  Kalau korang tempah TShirt BERCETAK dalam 20 ke 39 lai, korang dapat TShirt FREE sehelai jenis roundneck cotton brand 4square siap cetak biasa 1 warna – ikut korang nak cetak apa pun atas baju tu.
  2. Kalau korang tempah TShirt BERCETAK dalam 40 ke 69 lai, korang dapat TShirt FREE sehelai jenis roundneck cotton siap cetak special 1 warna(flocking atau emboss) – ikut korang nak cetak apa pun atas baju tu.
  3. Kalau korang tempah TShirt BERCETAK dalam 70 ke 99 lai, korang dapat TShirt FREE sehelai jenis BERKOLAR siap cetak APA SAHAJA JENIS CETAK – ikut korang nak cetak apa pun atas baju tu.
  4. Kalau korang tempah TShirt BERCETAK dalam 100 lai ke atas, korang dapat TShirt FREE sehelai ikut suka nak TShirt APA PUN siap cetak APA SAHAJA JENIS CETAK – ikut korang nak cetak apa pun atas baju tu.

Korang dah faham tak? Sekarang ni..kalau korang order siap cetak, TShirt FREE tu pun siap cetak TAPI kalau korang order TShirt kosong, so, TShirt FREE tu pun TShirt Kosong ye….

So…bukan je korang dapat buat DUIT RAYA dengan menjual TShirt TAPI korang dapat lagi TShirt FREE yang korang tak akan dapat dibulan2 biasa.

Pada korang yang nak buat TShirt grup macam TShirt kelas, keluarga, reunion, konvoi, kahwin dll memang sesuai sangat kalau nak order untuk kuantiti yang saya sebutkan tu.

Tawaran ni bukan selalu kami buat sebab kos nak cover TShirt FREE siap cetak tu bukan sikit sebenarnya tapi sebab niat nak buat amal jariah disamping nak bantu korang buat duit untuk raya ni sekali.

So….korang tunggu apa lagi.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Tapi kalau sape2 daftar jadi ejen, korang ada peluang untuk dapat SPECIAL PRICE untuk next order (jika cukup syarat).

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Jom order sekarang….kalau korang nak guna lepas raya pun tak ada masalah, janji DEPOSIT mesti dibuat dalam tempoh tawaran tu dari 26/05 hingga 24/06/2017 untuk dapatkan TShirt FREE tu ye.

 


CETAK TSHIRT GUNA FLOCKING ATAU BALDU….korang nak tak?

Korang pernah tengok tak cetakan jenis BALDU macam atas ni?

Ada rasa nak buat tak?

Cetakan jenis camni kita panggil FLOCKING.

Biasanya cetakan camni 1 warna je tapi design dia timbul & rasa macam baldu.

Memang cantik kalau buat atas TShirt & jarang2 orang buat.

Cumanya kos dia agak mahal sebab sehelai kertas FLOCK tu pun mahal jugak. Tapi tak le mahal gilleer..korang masih mampu sebenarnya.

Kalau nak murah sikit, buat kecik macam saiz lencana sekolah camtu.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Tapi kalau korang nak FREE TShirt FLOCK ni…senang je.

Korang order apa sahaja TShirt 40 lai ke atas dari kitaorang & korang dapat FREE sehelai TShirt siap cetak termasuk Flocking ni.

TAPI tawaran ni terhad sehingga 24/06/2017 ni je ye.

So..kalau korang nak order TShirt siap FLOCK ni bagitahu segera ye sebab warna dia TERHAD & takut cepat habis stok nanti.

Ni antara kaler yang ada & cepat order, cepat dapat nanti ye.

Oklah….selain dari 2 cerita diatas, saya nak kongsi jugak cerita cetak TShirt yang kami siapkan sebelum ni ye..

Ni cetak bahagian dada 2 warna. Kalau tengok kat gambar atas nun, saya terpaksa letakkan papan kecik dalam baju supaya senang nak print.

Kalau tak…takut nanti masa print blok printing tersangkut kat butang baju atau sambungan kain kat bahagian tepi baju tu.

So..kalau letak papan kecik, baju tu akan ternaik sikit & bila print, tak ada dye yang tak sharp nanti.

Kualiti kena jaga walau beribu order sekalipun. Kalau tak..takut customer serik nak order lagi nanti.

Tapi kan….kalau tahu teknik nak print atas baju berkolar, tak yah letak papan pun boleh.

Macam gambar atas ni. Tekniknya mudah je…bila buat design atas blok, letak kat bahagian tepi betul supaya blok tak sangkut kat butang nanti.

Yang ni simple je…2 kaler print.

Nasib baik customer bagi design dalam Ai, so senang nak pecahkan kaler.

Saya print je terus dari design asal. Tak payah banyak kerja.

Caj edit design pun saya tak caj ni sebab mudah nak print.

Tshirt kitaorang ni selalu dapat order dari Sabah & Sarawak jugak.

Macam TShirt atas ni…geng2 hiking yang nak naik Gunung Kinabalu.

Kalau korang nak tahu, orang Sabah & Sarawak pun bertalu2 customer order.

Mungkin diaorang rasa harga kitaorang reasonable kot berbanding order disana.

Lagipun…sape2 yang duduk ceruk Sabah Sarawak pun dapat merasa TShirt dengan design sendiri ni sebab courier dah boleh masuk ke mana saje sekarang ni.

Yang cetak kaler gold atas TShirt cotton. Cumanya print Gold ni mahal sikit dari print biasa.

So..pelanggan yang ada bajet mahal sikit, diaorang sanggup bayar walaupun agak mahal.

Oklah…setakat ni sajelah dulu ye.

INGAT…tawaran ni akan berjalan sehingga 24/06/2017.

So…apa tunggu lagi.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Kami tunggu tempahan anda ye!

Baaaiiiiiii…..tatatata…tititi…tutututu..

Selamat Berpuasa semua!

Ikhlas Dari :

Abg Nik & Kak Salina
www.mohcetakbaju.com

Tak tahu & tak ada idea nak buat design TShirt group anda? Kami ada caranya…….

Iklan TShirt Raglan

Hai & Salam Cetak Baju kepada semua,

Semoga anda diluar sana sentiasa sihat & sentiasa ceria sokmo.

Pada anda yang dah jadi ejen kami, dah dapat nombor ejen & dah start buat duit, tahniah kami ucapkan. Kalau anda sendiri yang usaha, siapa lagi kan……

Pada yang masih mencari2 tempat nak buat design TShirt anda, cuba singgah sini kejap.

Anda bukan je boleh order TShirt bercetak anda sendiri tapi anda boleh buat design anda sendiri. Lagi puashati & sangat mudah. Godek 2,3 kali…terus jadi.

Tak percaya….cuba klik button bawah ni & cuba buat sendiri design anda tu.

Logo Customink

KLIK SINI SEKARANG

Sepanjang 6 tahun kitaorang buat bisnes ni, mulai dari 2010 hingga kini….kebanyakan besar customer sendiri yang buat design tu.

Mana yang kreatif, diaorang akan guna software di Photoshop atau Illustrator.

Ada juga yang lukis tangan & kitaorang akan lukis balik ikut design yang diaorang bagi tu tapi akan ada sedikit tambahan caj edit design nanti. Kos tak banyak tapi akan diserap dalam harga baju nanti.

Ok….kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ok…contohnya camni…..

Customer bagi design macam kat bawah ni secara lukis tangan…

design-baju-akmal

Kemudian saya akan edit menjadi seperti bawah ni…

design-baju-akmal-5

Hasil kat baju akan jadi cam bawah ni…cantik kan? Anda pun boleh buat jugak kalau nak….

gambar-baju-cetak-4

gambar-baju-cetak-5

Sama jugak dengan customer yang guna Customink.com tu…diaorang buat design sendiri dalam web tu & emelkan kepada saya selepas design dah siap. Pastu diaorang bagi detail nak order termasuk jenis baju & berapa lai nak order, pastu saya terus bagi harga.

Contohnya….

Customer bagi design bawah ni…

cetak baju syazwani

cetak baju kelas

cetak tshirt kelas

Customer ni mungkin tak ada idea nak buat design & tak tahu camane nak buat design. Nasib baik ada page BUAT DESIGN SENDIRI kat blog saya tu untuk buat design tu sendiri. Senang & memang puashati.

KLIK SINI kalau nak test buat design tu sendiri ye.

 

TIPS BISNES TSHIRT HARI INI :

Tutup telinga anda kalau ada yang cakap negatif pasal bisnes anda
sebab bukan dia yang tanggung anda makan.

Buatlah ikut naluri anda & jangan stop untuk berjaya
hanya kerana ada orang cakap benda tak elok pasal
anda!

Ingat tu….orang yang hebat datang dari diri sendiri
yang HEBAT!

 

 

tshirt merdeka

tshirt merdeka

Ni baju sempena merdeka & Hari Malaysia baru2 ni. Sempat jugak diaorang order. Agak simple sebab 3 kaler print je.

cetak baju

cetak tshirt

Yang ni agak banyak kerja jugak tapi mudah nak print. 4 kaler print. Mula2 buat semua putih sebagai base. 2 layer jugak supaya design yang nak tindih tu naik. Yang lain, sekali jalan je.

design baju doodle

design doodle kelas

design doodle

Ramai betul suka design doodle camni. Memang ramai yang order design ni. Korang nak jugak, boleh order untuk buat baju kelas. Klik link bawah ni.

Banner Doodle

Yang ni pasal cerita tshirt mendaki lak. Memang seronok betul diaorang dapat baju tu….hehehhehe…tengok le bawah ni.

tshirt cetak group

cetak baju mendaki

fatin-nabila

nabila-afendi

Baca apa dia kata pasal baju tu…..

nabila-afendi-2

Ni antara tempahan yang kami siapkan sebelum 2 ni.

Memang agak bertalu2 datang order sekarang ni…..Alhamdulillah.

Pada korang yang nak order jugak…apa tunggu lagi.

Ok….kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Oklah…kalau ada lagi cerita lain, kitaorang kongsi lagi ye!

TIPS CETAK TSHIRT HARI INI :

Jika anda cetak atas TShirt terutamnya jenis Microfiber,
pastikan gam di papan meja tu terlekat kuat sebab kalau
tak kuat, takut baju terangkat sekali masa cetak nanti.

Jagalah kualiti cetakan anda supaya customer
akan ulang cetak dengan anda nanti!

Sampai jumpa lagi…..baaaaaiiiii….

Nak order bagitau ye!

Yang Sentiasa membantu,

Abg Nik (0192254028) / Kak Salina (193643692)

EJEN TSHIRT DI www.mohcetakbaju.com DIBUKA SEKARANG!

Baju Ainix Resources

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Alhamdulillah, hari ini satu lagi sejarah baru di http://www.mohcetakbaju.com tercatat.

Setelah 6 tahun dalam industri cetak TShirt, hari ini SECARA RASMINYA kami membuka peluang kepada anda untuk menjadi sebahagian daripada keluarga kami di Ainix Resources.

Sebelum ini, saya ada menghantar emel bertanyakan tentang samada OK ke tak saya buka peluang sebagai ejen sebab saya nak tengok sambutan dahulu.

Tapi tak disangka2…bertalu2 emel masuk menunjukkan ramai yang excited & serius nak jadi ejen TShirt ni.

So, hari ini…julung2 kalinya, saya membuka peluang kepada anda untuk menjadi ejen TShirt syarikat kami & mendapat pelbagai kelebihan yang orang lain tak dapat.

Iklan Ejen TShirt

Jadilah sebahagian daripada keluarga cetak TShirt kami & anda akan dapat pelbagai kelebihan yang orang lain tak dapat.

Anda juga akan mula belajar bagaimana untuk menjadi seorang peniaga TShirt yang aktif jika anda benar2 serius untuk berjaya.

APA KATA PELANGGAN SAYA YANG BETUL2 DAH BUAT DUIT DENGAN BISNES TSHIRT NI?

Ayat yang saya masukkan kat sini adalah ayat asal yang dijawab oleh customer ini.

Beliau baru je start order baju dengan kami tapi dah start buat duit dah. Cer baca apakata beliau.

  1. SOALAN 1 – Berapa lama Izan kenal kami di http://www.mohcetakbaju.com  dan bila & dimana Izan kenal dengan kami?

*izan bermula dimana team tmpat kje izan nk buat event.Dari situ izan mula mencari di laman web.terlalu byk,ada yg direct p kedai trus.dan akhir skali izan direct masuk wbsite

http://www.mohcetakbaju.com.Dgn masa yg singkat,izan direct wattsup no yg tertera dlm website ni.yg bestnya owner,fast respond setiap soalan dr izan.pd mulanya, byk jgk yg thinking negatif.ya la kan,xpernah order,lgpun kita x tau quality cmna.tp Alhamdulillah,abg nik n team dpt memenuhi citarasa izan dlm tempoh yg singkat.x silap dari tarikh order dgn event tu x smpai 2mggu…a

  1. SOALAN 2 – Bila Izan mula berjinak-jinak dengan bisnes TShirt ini?

*Sebulan selepas event tu izan dapat permintaan.Ramai yg berminat dan teringin nk buat jgak bju dgn design sendiri.

  1. SOALAN 3 – Berapa helai Izan sudah tempah dengan kami & berapa RM keuntungan bersih yang Izan dapat setakat ini?

*Total keseluruhan tak silap 538helai (135+91+95+60+127+30)

*Untung izan akan tolak dari harga sebenar,izan cuma amik rm5-6 sehelai.Rasa dah cecah 2k lebih..

  1. SOALAN 4 – Apa pendapat Izan tentang servis, produk & bantuan dari kami di http://www.mohcetakbaju.com ?

*Memang terbaik.Yang bestnya mohcetak ni boleh dibawa berbincang dan x kedekut memberi cadangan.means dari segi quality kain.Kira nak jenis cmna,tebal mana semua ada disini..

  1. SOALAN 5 – Apa pendapat Izan secara jujur tentang bisnes TShirt ini?

*Sebenarnya izan bukanla dari golongan org yang senang.Tp bila bermulanya dgn bisness ni Alhamdulillah rezki izan bertambah.Memang kita boleh buat duit dgn bisness t-shirt ni.Percayala…siap blh settle hutang2 kecil..

  1. SOALAN 6 – Apa nasihat Izan kepada pelanggan-pelanggan diluar sana yang nak tempah dengan http://www.mohcetakbaju.com ?

*Xperlu ragu..mmg mudah sgt.lg mudah dgn link dimana kita boleh direct buat design sndri.

Quality mmg dijamin..Puas Hati Sangat2!!!tempahla..

  1. SOALAN 7 – Apa nasihat Izan kepada siapa-siapa yang nak jadi ejen TShirt http://www.mohcetakbaju.com ?

*Yang penting kita  kena rajin dan bersungguh-sungguh.Cam izan pun sekarang dah ada customer tetap.janji kita buat yg terbaik bg memenuhi permintaan.Tp bkn yg melampau la kan.

  1. SOALAN 8 – Apa antara cabaran & halangan yang Izan tempuh masa nak start & tempah TShirt tu sebelum ini?

*halangan tu mmg mcm2.ada yg order x bayar,ada yg order size lain bila dapat bju nk size lain.biasala customer izan byk foreigner worker.Tapi skrg dah consisten…

9. SOALAN 9 – Apa rancangan / plan Izan untuk masa akan dating dengan bisnes TShirt ini?

*Izan akan terus membuat tempahan dan akan trus mncari pelanggan serta berharap dpt memenuhi citarasa yg dicari.

  1. SOALAN 10 – Bagi sedikit TIPS kepada kami bagaimana Izan dapat mula tempah dengan kuantiti yang banyak beberapa kali sebelum ini & TIPS lain yang berguna untuk kita buat.

*Yang penting harga bg setiap design dan quality yg diberi mestila berbaloi..

Itu sahaja soalan-soalan dari saya, Izan.

Mohon jasa baik Izan untuk jawab semua soalan ini dengan jujur.

Jika anda ingin menjadi seperti Izan, mulakanlah langkah anda.

Untuk pengetahuan anda, bukan Izan sorang je yang repeat order dengan kami, ramai lagi yang repeat order tapi Izan antara yang konsisten order dengan kami dalam masa terdekat ni.

So, apa tunggu lagi……..

Jika anda tidak mahu menjadi ejen kami tapi still nak order TShirt kami, terpulang pada anda.

Banner TShirt

Saya menunggu jawapan anda semua & buatlah keputusan bijak anda.

Ok…hari ni saya nak kongsi gambar2 TShirt yang kami print baru2 ni ye.

DSCN3358 DSCN3360 DSCN3364 DSCN3391 DSCN3392 DSCN3429 DSCN3432 DSCN3433 DSCN3357 DSCN3356 DSCN3347

Ini antara gambar2 baju yang sempat saya upload hari ini.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Pilih baju2 pilihan anda di katalog2 diatas.

Ok…jumpa lagi di artikel akan datang. Jika anda ingin menjadi ejen kami, sila ambil tindakan segera sebelum kami menarik balik tawaran tersebut.

Baaiiiii……..

Ikhlas Daripada :

Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

2015 dalam kenangan & 2016 cetak lagi,lagi dan lagi……..

Salam cetak baju & Selamat Tahun Baru kepada semua pelawat mohcetakbaju.com,

Kejap je masa berlalu. Semalam 2015, hari ni dah 2016 dah. Dah setahun berlalu camtu je.

Alhamdulillah…perancangan kitaorang dalam bisnes cetak baju ni berjalan lancar. Bagi sape2 nak join kitaorang untuk start buat duit ngan bisnes TShirt ni, jom lah. Bagi saya, bisnes pakaian atau tshirt ni antara bisnes yang sentiasa berkembang maju sebab pada saya setiap manusia akan pakai baju walau dimana saje mereka berada.

Tapi kan…dalam 2015 ni ada macam2 suka duka yang kitaorang lalui. Ada sedih & ada gembira.

So…mari saya kongsikan apa yang suka duka dalam bisnes kitaorang yang mungkin korang perlu tahu & korang nak tahu. Mana tahu korang lak lalui benda tu nanti…sape tahu kan…

Antaranya :

  1.  Tanggal 30/09/2015 – saya berjaya menghantar surat BERCUTI TANPA GAJI selama setahun mulai 01/01/2016 hingga 31/12/2016. Sebelum ni saya bekerja disektor kerajaan & isteri yang buat full time. Dah berapa tahun asyik terbantut je. Alhamdulillah akhirnya berjaya juga.
  2. Tanggal 14/10/2015 – syarikat kitaorang Ainix Resources berjaya membeli sebuah mesin sulam 1 head dengan 6 pilihan warna benang brand SWF berharga RM45K dengan hasil titik peluh kitaorang dalam bisnes cetak baju ni.

mesin sulam mohcetakbaju

3.  Kami juga berjaya mempunyai tag baju dengan nama syarikat sendiri – Ainix Resources.

TShirt ainix mohcetakbaju

4.  Berita sedih dalam 2015 – saya kematian bapa pada 28/12/2015 yang lalu. Saya anggap satu kehilangan besar buat saya sekeluarga sebab beliau bukan saja bapa kepada kami tapi antara punca rezeki kitaorang murah. Kalau balik kampung, memang kitaorang akan dengar dia doa untuk anak2, satu persatu lepas setiap solat dia. Semoga rohnya dicucuri rahmat & ditempatkan ditempat orang beriman.

Itu antara suka duka yang sempat saya masukkan dalam blog kitaorang hari ni.

Selain daripada TShirt, saya juga ada prepare servis untuk buat karikatur atau kartun muka sorang2. Ni antara yang disapkan baru2 ni.

Karikatur Noni

 

 

Tahun 2016 ni, saya akan cuba beri kelainan yang tak ada pada website orang lain, In Sha Allah tapi berikan sedikit masa. Bila dah banyak masa free ni, senang le nak fikir macam2 perancangan untuk bisnes tshirt ni.

So, pada korang yang nak join kitaorang buat duit dengan bisnes tshirt atau nak order tshirt group korang yang lain dari yang lain, follow je blog kitaorang sentiasa ye. In Sha Allah, korang pasti tak menyesal nanti.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Ok…untuk hari ni saya akan kongsikan kepada korang pelbagai jenis baju yang kitaorang pernah print sebelum ni. Ianya sebagai bukti yang kitaorang memang betul2 buat bisnes TShirt ni.

Selamat menonton!

 

Ini antara gambar yang sempat di upload daripada ribuan baju yang telah berjaya disiapkan.

So, kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Ada macam2 jenis baju kosong yang korang boleh pilih. Klik pada page katalog2 diatas sana untuk pilih apa sahaja baju ikut citarasa korang ye.

So….sentiasalah follow kitaorang untuk lihat apa sahaja perkembangan tshirt kitaorang…..tunngggguuuuu!!!!

Yang sentiasa ikhlas membantu,

Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com
www.cetaktee.com
www.mohcetakbajuiam.com
www.ainixtshirt.myshopify.com

%d bloggers like this: