Category Archives: Baju santai

Baju santai yang menyantaikan.

Standby…..tempah TShirt lepas raya ni…

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Sebelum saya bercerita lanjut pasal cetak2 baju kami, disini saya nak ucap Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin kepada semua umat Islam diseluruh Dunia.

Mohon ampun & maaf……disepanjang kami berurusan dengan anda semua semenjak 2010 lagi ye.

Terutamanya kepada semua pelawat, bakal pelanggan, bekas pelanggan & ejen2 TShirt kami.

Semoga Raya tahun ni berikan korang seribu keindahan & kenangan.

Ok….lepas raya ni, korang patut standby dah untuk tempah TShirt untuk grup korang atau untuk korang buat duit ye.

Lepas raya ni…saya jangka permintaan untuk TShirt naik semula & sekali lagi, In Sha Allah…..kitaorang tak menang tangan nak siapkan order korang nanti.

So…jom join kitaorang untuk sama2 untuk BETUL2 buat duit dengan bisnes TShirt korang.

Sebagai permulaan untuk lepas raya ni, saya nak promote TShirt dengan design FLORAL, GOLD & SILVER yang menggunakan stiker & Vynil.

Stiker yang kami guna bukannya stiker yang cikai tapi yang high quality punya.

Korang boleh pilih apa sahaja JENIS FONT yang korang nak & apa sahaja jenis bunga yang korang nak….TERPULANG!

Dibawah ni saya tunjukkan harga promosi yang bakal ditarik semula selepas tiba satu waktu nanti.

So..apa lagi…..

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Harga ada tercatat pada gambar diatas nun.

BERIKUT ADALAH HARGA YANG KAMI TAWARKAN (TAK TERMASUK BAJU) :

  1.  DESIGN SAIZ A4 – FLORAL (RM15) / GOLD & SILVER (RM10)
  2.  DESIGN SAIZ A3 – FLORAL (RM20) / GOLD & SILVER (RM15)

# KORANG BOLEH PILIH APA SAHAJA JENIS FONT & FLORAL.

 

Design jenis Floral, Gold & Silver ni selalu dapat permintaan yang tinggi tapi akibat harga yang agak tinggi, customer akan tukar ke warna lain.

Tapi untuk promosi ni…saya turunkan sikit harga supaya korang dapat jugak merasa untuk pakai TShirt design yang korang nak selama ni.

 

Jika korang TAK NAK jenis FLORAL, GOLD atau SILVER ni, korang boleh cetak apa sahaja yang korang nak (tanya dulu saya) seperti gambar2 dibawah ni.

Yang ni print warna biru biasa. 1 kaler print tapi 2 layer supaya desgn lebih naik & menyerlah.

Tengok gambar pun tahu yang diaorang seronok dapat pakai baju tu….tersengih2 je masing2….hehehe.

 

Yang ni untuk baju kahwin pelanggan kitaorang ni tapi non-muslim.

Design asal sebelum ni diaorang tunjuk design atas baju lain & saya edit balik, jadi camni.

Bila diaorang dah setuju…terus saya proceed untuk print.

Diaorang pun sangat puashati bila dapat baju tu….

Yang ni ada 2 jenis printing. Satu jenis 1 kaler print & satu jenis lagi 2 kaler print.

Cetak atas baju jenis jersi. Papan tu kena letak gam lebih sikit supaya baju lekat elok time printing.

Kalau cotton tak ada masalah sangat.

 

Yang ni cetak 3 warna atas baju jersi brand Oren Sport.

Customer dah bagi design siap vektor. So..senang sangat. Cuma time nak print tu kena standby 3 blok printing berasingan.

Order time puasa ni & mungkin aktiviti lepas raya kot. Kalau hiking time puasa…mau hancusss puasa diaorang ni….hehehe.

Yang totally guna stiker untuk kedua2 logo tu.

Stiker pun bukan stiker yang biasa2 tapi stiker yang high quality.

Memang cantik kalau print atas baju tu.

Semenjak 2,3 menjak ni banyak pulak customer order design abju yang ada nama nombor kat bahagian belakang baju.

Macam baju bola tu. Macam baju yang ni. Cetak guna silkscreen printing ni.

Alhamdulillah…time puasa ni ada jugak customer order TShirt untuk aktiviti amal kebajikan diaorang.

Actually ada design depan belakang tapi ntah camane…ada design depan je.

Cetak 2 kaler…hitam & putih.

 

Macam saya cakap tadi…ni satu lagi contoh baju untuk yang ada nama nombor kat belakang baju.

Korang pun kalau nak pun boleh jugak.

Nama & nombor tu boleh pilih font sendiri kalau rasa tak berkenan dengan font yang kitaorang offer.

Tapi janji font tu bukan berbayar sebab banyak jugak font yang kena bayar dalam internet tu.

Nak selamat cari yang FREE FONT je.

Apa2 pun bagitahu kitaorang dulu sebelum kitaorang boleh bagi harga nanti.

Tempahan ni customer nak urgent. Alhamdulillah…kurang seminggu siap sebab baju hitam roundneck cotton memang kitaorang ada simpan stok.

Baju lain kitaorang tak simpan stok sebab takut masalah nak simpan stok nanti.

Tapi nasib baik design dia simple je. So..tu yang jadi dapat cepat jugak tu…

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

BAGI KORANG YANG BERCADANG NAK BUAT DUIT LEPAS RAYA NI, JOM JOIN KAMI DENGAN MENJADI EJEN KAMI!

 

Korang tak perlu pening kepala bagaimana nak CETAK BAJU tu sendiri.

Serahkan pada yang PAKAR untuk cetak baju korang tu.

Korang hanya perlu dapatkan sales & start jana duit dengan bisnes TShirt korang tersebut!

SEKALI LAGI…SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN SEMUA!

Ikhlas Dari :

Abg Nik & Kak Salina

Cetak TShirt sekarang vs cetak TShirt dulu2………

Hai korang,

Jumpa lagi kita dalam blog yang sentiasa menceritakan tentang cetak TShirt untuk apa sahaja aktiviti anda dimana sahaja anda berada.

Tadi masa saya duk tengok album2 lama, tiba2 teringat balik macamana kitaorang start buat bisnes TShirt ni 7 tahun lepas.

Time tu bukan macam sekarang ni sebab sekarang dah ada meja printing KHAS. Ok sikit.

Dulu..masa mula2 buat bisnes cetak TShirt ni, ada jugak print baju atas lantai. Tak sempat nak ambik gambar time tu. Tertonggeng2 nak print selai baju. Pastu malam kena urut sebab sakit pinggang.

Hari ni saya nak kongsi sikit ngan korang TShirt2 & bagaimana cara kitaorang cetak TShirt tu walaupun tempat terhad.

Sebelum tu…cuba korang tengok antara TShirt yang bagi saya agak kreatif hasil tangan customer2 kitaorang. Baju2 ni hasil printing kitaorang masa mula2 masuk dalam bisnes cetak baju ni.

 

Ni antara gambar TShirt dulu2 sebelum kitaorang ada meja printing KHAS tu. Masa ni wife yang buat full time tapi saya kerja kerajaan lagi masa ni.

Kira2 sebelum tahun 2015 ni. Tu yang jemur ikut dan je tu.

Kalau korang nak tahu…baaaaanyak betul beza cetak baju dulu2 & sekarang. Nak tahu tak?

 

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Antara beza cetak TShirt dulu2 & sekarang ialah :

Dulu…..jemur baju main ikut dan je mana2 sempat & muat. Ada atas katil, ada kat luar rumah, ada atas meja, atas lantai dll.

  1. Ni jemur atas meja printing. Time ni ruang printing kecik lagi. Sebelah dinding tu belum pecah lagi. Tahun 2013 baru start besarkan kedai tu. 

     

     

Alahai…segan lak nak tunjuk. Time ni keringkan atas katil tidur dalam rumah je. Masa 2011 ni printing atas meja makan lagi. So…sebab desperate sangat tak ada tempat nak jemur, mintak kebenaran mak mertua jemur atas katil time tu.

Mak mertua cakap….no problem menantuku, janji bawak masyuk duit, mak setuju je nak…..hehehe. Sib baik mak mertua tak baca blog ni….hehehe.

Ni jemur atas meja makan. Masa printing tu memang cari masa bukan tengah makan.

Kalau nak makan kitaorang printing jugak, mau kena halau dari rumah. Jadi si tanggang nanti…hehehe. Tak pasal2 kami jadi batu atau peti ais nanti…

Free2 je dapat jadi anak derhaka…..tak ke haru biru tu.

Tshirt Kartun

Yang ni satu lagi baju yang kitaorang terpaksa jemur atas katil. Kalau jemur kat luar, takut kena curi nanti. Baik tumpang katil mak je…nasib baik mak sporting. Tq bonda.

 

Dulu printing guna papan yang dimasukkan dalam baju sehelai2.

Bila dah masuk papan, baru saya letak atas meja untuk dicetak.

Cam gambar bawah ni….

Tshirt Kartun

Cuba tengok dalam baju tu ada papan kan?

Camtu lah kami belajar printing dulu. Masukkan satu2 papan dalam baju, pastu letak atas meja untuk printing.

Bila dah masukkan papan, pastu kami start print macam atas ni.

Masa ni tempahan tak sebanyak sekarang. So..setakat 2 lai sekali cetak masih mampu buat lagi.

Tapi sekarang kalau order 2 ke 3 ribu lai sebulan, kalau masih guna cara camni, mau tak sempat nak gi kencing kot.

Mak mertua pun makan atas lantai je sebab meja makan dah jadi meja printing utama…..hehehe.

Time ni kalau guna jugak meja makan, baru le jadi Si Tanggang nanti….hehehe.

Last2 kena buat gak kedai tepi rumah.

Apa yang termenung tu dik? Macam pandai sangat duk depan komputer. Main game le tu.

Orang sibuk printing dia main game. Tengok tempat kami printing dulu, dah macam dilanggar todak je…. 🙂

Ni lah rupanya kedai yang kitaorang bina pada 2013 sebab dah tak tahan banyak sangat order masuk, sampai dah tak cukup tempat nak print.

Alhamdulillah….akhirnya siap le cam gambar bawah ni..

Opppsss….sori…silap gambar.

Cam bawah ni ye….

So…bila dah ada meja camni & ruang lebih besar, senang le kitaorang nak siapkan order dengan kuantiti yang lebih besar.

Kalau tak…jenuh le menunggu, bila nak siap baju. Time tidur pun kena printing jugak kot sebab dah terdesak sangat tak ada tempat nak print kan…

Alhamdulillah…memang melimpah ruah rezeki kami dengan sokongan korang semua.

Apa yang saya nak kongsikan ni, bagaimana saya bermula dari bawah & dari susah.

Apa sahaja yang kita buat, kalau kita start dari susah…In Sha Allah bila kita dah senang & kita susah balik. Mudah untuk kita naik balik nanti.

So..pada korang yang tak sabar2 nak dapatkan TShirt grup korang cam yang kami pernah buat sebelum ni, follow je step bawah ni….

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ok..nanti saya cerita lak camane kitaorang besarkan lagi bisnes kitaorang dari satu bengkel ke 2 bengkel sebab dah tak cukup ruang nak print.

Pastu, bagaimana kitaorang beli mesin sulam & mesin printing untuk mudahkan lagi cara printing kitaorang.

Tunggu ye……..

Selain daripada boleh buat design tu sendiri, kitaorang ada jugak sediakan design yang dah siap nak print.

Tunggu korang pilih je. Terus boleh print.

KLIK BAWAH NI UNTUK CONTOH DESIGN TSHIRT HARI KELUARGA


 

KLIK BAWAH NI UNTUK CONTOH DESIGN TSHIRT KELAS

 

 

KLIK BAWAH NI UNTUK CONTOH DESIGN TSHIRT REWANG/BEKWOH/KAHWIN

 

Ok…sampai jumpa lagi dilain masa… nak order TShirt bagitahu kami ye…

Baiiiii…..

Yang Ikhlas,

Abg Nik & Kak Salina

Kenapa anda perlu ORDER Cetak TSHIRT dengan kami di www.mohcetakbaju.com…..?

 

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Apa khabar semua!

Pada yang sedang mencari TShirt untuk apa sahaja aktiviti anda….inilah masa & tempatnya kerana anda sedang melihat kepada website yang telah menyediakan TShirt untuk beribu2 orang pelanggan sejak 2010 lagi.

Bagi yang baru melawat blog kami atau dah lama lawat, disini saya bagi beberapa sebab SERIUS kenapa anda PERLU pilih kami berbanding SUPPLIER yang lain :

  1. Dalam blog ni kami ada sediakan macam2 jenis TShirt SIAP (Readymade) daripada brand Oren Sport, Enzo, 4Square, Empiric, Gildan dan Arorasport.Anda KLIK je mana2 katalog baju kat atas nun ikut selera & citarasa anda.

  2. Kami juga ada sediakan contoh2 design TShirt untuk anda pilih seperti TSHIRT KELAS, TSHIRT REWANG/KAHWIN & TSHIRT FAMILY DAY.

  3. Kami juga ada sediakan <<TEMPAT>> nak design baju tu kalau anda sendiri tak ada lagi idea nak print.

  4. Kami ada beberapa jenis cetakan….antaranya Silkscreen printing, flocking(baldu), sulaman, heat press & emboss (timbul)

  5. Kami start bisnes ni secara online sejak 2010 lagi (7 tahun) dengan tempahan melebihi 100,000 helai sehingga kini. Alhamdulillah…kami agak berpengalaman.

  6. Kami juga ada buka peluang kepada sesape sahaja diluar sana untuk jadi ejen kami – boleh buat duit dengan bisnes TShirt & BUKAN sekadar order TShirt je.

  7. Bisnes kami sangat AKTIF & In Sha Allah setiap soalan akan dijawab segera sebab ini memang periuk nasi UTAMA kami.

  8. Kami juga sediakan macam2 jenis TShirt….ada cotton, lacoste, microfiber, dry fit, cotton interlock, honeycomb, polyester, baju korporat F1 dll.

  9. Kos pos kami FREE Semenanjung Malaysia & kami tanggung separuh ke Sabah Sarawak.

  10. Kami dah pos ke seluruh dunia sehingga ke Korea Selatan, UK, Singapore, Jordan, Brunei & Poland.

  11. Kalau dalam Malaysia ni…kami dah pos hingga ke ceruk kampung seluruh Sabah Sarawak & Semenanjung. Hingga ke tempat yang tak ada kedai TShirt pun kami dah sampai.

  12. Kami TAK PUTUS2 memberikan TIPS2 untuk anda berjaya dengan bisnes TShirt masing2 melalui emel2 TAK KISAH anda order atau tak dengan kami.

  13. Kami bukan je terima baju readymade tapi custom made pun kami terima (dengan syarat2 tertentu)

  14. Kami akan siapkan design untuk customer jika customer tak reti nak designkan design mereka (dengan syarat2 tertentu)

  15. Kami pernah pulangkan duit semula & ganti TShirt yang rosak jika perlu. Kami berniaga kerana Allah…In Sha Allah.

  16. Kami sentiasa bantu betul2 sape2 saje diluar sana untuk yang nak join buat duit dengan kami sebab kami tahu jika kami bantu orang lain buat duit, In Sha Allah…Allah juga akan bantu kami.

  17. Kami menerima macam2 jenis TShirt untuk macam2 aktiviti anda selagi tak salah disisi undang2 & tak langgar prinsip kami.

     

 

Apa yang saya senaraikan diatas ni, bukan untuk menunjuk2 atau berbangga diri tapi memberitahu perkara sebenar.

Kalau tak bagitahu, anda tak kan tahu kan?

So…dengan sebab2 atas ni, anda akan lebih YAKIN untuk order TShirt design sendiri dengan kami nanti….betul tak?

Tapi akhirnya terpulang kepada anda sendiri sebab anda yang akan buat keputusan BIJAK anda sendiri.

Kalau anda tergerak hati nak order TShirt tu dengan kami, ikuti langkah2 dibawah ni ye.

 

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

TIPS BISNES TSHIRT HARI INI :

Jangan sekali2 kita memburuk-burukkan pesaing kita.

Peniaga yang HEBAT akan jadikan pesaing mereka sebagai

rakan yang membantu mereka sama2 berjaya dalam

bidang mereka!

 

Hari ni saya nak kongsikan dengan anda antara TShirt2 yang saya tak sempat upload sebelum ni, saya upload kat sini untuk anda boleh refer camane nak buat design TShirt anda tu nanti ye. Termasuk TShirt2 lai sebelum ni…..untuk tatapan anda.

 

Harap2 anda enjoy dengan macam2 TShirt yang kami dah siapkan sebelum ni untuk tatapan anda ye…

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 


Ok…sampai jumpa lagi & nantikan kemunculan TSHIRT BARU & KATALOG BARU GILDAN, ENZO , OREN SPORT & ARORASPORT dalam artikel akan datang ni ye.

Macam2 stail TShirt BARU yang ada. Tunggguuuuuuu!!!!!!

Yang sangat2 benar,

Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

Sape nak TShirt FREE sambil buat duit raya di www.mohcetakbaju.com?

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Salam Ramadhan buat semua umat islam di seluruh dunia (blog ni sampai luar negara boleh tengok) & salam cetak baju pada non-muslim.

Sape nak TShirt FREE sambil2 buat duit raya…..angkat tangan cepaattttt!!!!

Sempena Ramadhan 2017 ni, kami di http://www.mohcetakbaju.com nak buat amal jariah sambil bersedekah sikit terutamanya pada pelanggan2 kami.

Cer tengok gambar kat atas ni & korang berpeluang dapat TShirt FREE ikut kuantiti tempahan yang korang order.

Peluang ni sape2 je boleh dapat…tak kira untuk dijual balik atau nak guna sendiri.

Tapi peluang KHAS ni hanya terhad dalam Ramadhan ni je, dari 26/05/2017 hingga 24/06/2017 sahaja iaitu hingga sehari sebelum raya jer…lepas tu dah tak ada dah promosi ni.

Kalau tak faham…meh saya explain balik :

  1.  Kalau korang tempah TShirt BERCETAK dalam 20 ke 39 lai, korang dapat TShirt FREE sehelai jenis roundneck cotton brand 4square siap cetak biasa 1 warna – ikut korang nak cetak apa pun atas baju tu.
  2. Kalau korang tempah TShirt BERCETAK dalam 40 ke 69 lai, korang dapat TShirt FREE sehelai jenis roundneck cotton siap cetak special 1 warna(flocking atau emboss) – ikut korang nak cetak apa pun atas baju tu.
  3. Kalau korang tempah TShirt BERCETAK dalam 70 ke 99 lai, korang dapat TShirt FREE sehelai jenis BERKOLAR siap cetak APA SAHAJA JENIS CETAK – ikut korang nak cetak apa pun atas baju tu.
  4. Kalau korang tempah TShirt BERCETAK dalam 100 lai ke atas, korang dapat TShirt FREE sehelai ikut suka nak TShirt APA PUN siap cetak APA SAHAJA JENIS CETAK – ikut korang nak cetak apa pun atas baju tu.

Korang dah faham tak? Sekarang ni..kalau korang order siap cetak, TShirt FREE tu pun siap cetak TAPI kalau korang order TShirt kosong, so, TShirt FREE tu pun TShirt Kosong ye….

So…bukan je korang dapat buat DUIT RAYA dengan menjual TShirt TAPI korang dapat lagi TShirt FREE yang korang tak akan dapat dibulan2 biasa.

Pada korang yang nak buat TShirt grup macam TShirt kelas, keluarga, reunion, konvoi, kahwin dll memang sesuai sangat kalau nak order untuk kuantiti yang saya sebutkan tu.

Tawaran ni bukan selalu kami buat sebab kos nak cover TShirt FREE siap cetak tu bukan sikit sebenarnya tapi sebab niat nak buat amal jariah disamping nak bantu korang buat duit untuk raya ni sekali.

So….korang tunggu apa lagi.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Tapi kalau sape2 daftar jadi ejen, korang ada peluang untuk dapat SPECIAL PRICE untuk next order (jika cukup syarat).

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Jom order sekarang….kalau korang nak guna lepas raya pun tak ada masalah, janji DEPOSIT mesti dibuat dalam tempoh tawaran tu dari 26/05 hingga 24/06/2017 untuk dapatkan TShirt FREE tu ye.

 


CETAK TSHIRT GUNA FLOCKING ATAU BALDU….korang nak tak?

Korang pernah tengok tak cetakan jenis BALDU macam atas ni?

Ada rasa nak buat tak?

Cetakan jenis camni kita panggil FLOCKING.

Biasanya cetakan camni 1 warna je tapi design dia timbul & rasa macam baldu.

Memang cantik kalau buat atas TShirt & jarang2 orang buat.

Cumanya kos dia agak mahal sebab sehelai kertas FLOCK tu pun mahal jugak. Tapi tak le mahal gilleer..korang masih mampu sebenarnya.

Kalau nak murah sikit, buat kecik macam saiz lencana sekolah camtu.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Tapi kalau korang nak FREE TShirt FLOCK ni…senang je.

Korang order apa sahaja TShirt 40 lai ke atas dari kitaorang & korang dapat FREE sehelai TShirt siap cetak termasuk Flocking ni.

TAPI tawaran ni terhad sehingga 24/06/2017 ni je ye.

So..kalau korang nak order TShirt siap FLOCK ni bagitahu segera ye sebab warna dia TERHAD & takut cepat habis stok nanti.

Ni antara kaler yang ada & cepat order, cepat dapat nanti ye.

Oklah….selain dari 2 cerita diatas, saya nak kongsi jugak cerita cetak TShirt yang kami siapkan sebelum ni ye..

Ni cetak bahagian dada 2 warna. Kalau tengok kat gambar atas nun, saya terpaksa letakkan papan kecik dalam baju supaya senang nak print.

Kalau tak…takut nanti masa print blok printing tersangkut kat butang baju atau sambungan kain kat bahagian tepi baju tu.

So..kalau letak papan kecik, baju tu akan ternaik sikit & bila print, tak ada dye yang tak sharp nanti.

Kualiti kena jaga walau beribu order sekalipun. Kalau tak..takut customer serik nak order lagi nanti.

Tapi kan….kalau tahu teknik nak print atas baju berkolar, tak yah letak papan pun boleh.

Macam gambar atas ni. Tekniknya mudah je…bila buat design atas blok, letak kat bahagian tepi betul supaya blok tak sangkut kat butang nanti.

Yang ni simple je…2 kaler print.

Nasib baik customer bagi design dalam Ai, so senang nak pecahkan kaler.

Saya print je terus dari design asal. Tak payah banyak kerja.

Caj edit design pun saya tak caj ni sebab mudah nak print.

Tshirt kitaorang ni selalu dapat order dari Sabah & Sarawak jugak.

Macam TShirt atas ni…geng2 hiking yang nak naik Gunung Kinabalu.

Kalau korang nak tahu, orang Sabah & Sarawak pun bertalu2 customer order.

Mungkin diaorang rasa harga kitaorang reasonable kot berbanding order disana.

Lagipun…sape2 yang duduk ceruk Sabah Sarawak pun dapat merasa TShirt dengan design sendiri ni sebab courier dah boleh masuk ke mana saje sekarang ni.

Yang cetak kaler gold atas TShirt cotton. Cumanya print Gold ni mahal sikit dari print biasa.

So..pelanggan yang ada bajet mahal sikit, diaorang sanggup bayar walaupun agak mahal.

Oklah…setakat ni sajelah dulu ye.

INGAT…tawaran ni akan berjalan sehingga 24/06/2017.

So…apa tunggu lagi.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Kami tunggu tempahan anda ye!

Baaaiiiiiii…..tatatata…tititi…tutututu..

Selamat Berpuasa semua!

Ikhlas Dari :

Abg Nik & Kak Salina
www.mohcetakbaju.com

Tak tahu & tak ada idea nak buat design TShirt group anda? Kami ada caranya…….

Iklan TShirt Raglan

Hai & Salam Cetak Baju kepada semua,

Semoga anda diluar sana sentiasa sihat & sentiasa ceria sokmo.

Pada anda yang dah jadi ejen kami, dah dapat nombor ejen & dah start buat duit, tahniah kami ucapkan. Kalau anda sendiri yang usaha, siapa lagi kan……

Pada yang masih mencari2 tempat nak buat design TShirt anda, cuba singgah sini kejap.

Anda bukan je boleh order TShirt bercetak anda sendiri tapi anda boleh buat design anda sendiri. Lagi puashati & sangat mudah. Godek 2,3 kali…terus jadi.

Tak percaya….cuba klik button bawah ni & cuba buat sendiri design anda tu.

Logo Customink

KLIK SINI SEKARANG

Sepanjang 6 tahun kitaorang buat bisnes ni, mulai dari 2010 hingga kini….kebanyakan besar customer sendiri yang buat design tu.

Mana yang kreatif, diaorang akan guna software di Photoshop atau Illustrator.

Ada juga yang lukis tangan & kitaorang akan lukis balik ikut design yang diaorang bagi tu tapi akan ada sedikit tambahan caj edit design nanti. Kos tak banyak tapi akan diserap dalam harga baju nanti.

Ok….kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ok…contohnya camni…..

Customer bagi design macam kat bawah ni secara lukis tangan…

design-baju-akmal

Kemudian saya akan edit menjadi seperti bawah ni…

design-baju-akmal-5

Hasil kat baju akan jadi cam bawah ni…cantik kan? Anda pun boleh buat jugak kalau nak….

gambar-baju-cetak-4

gambar-baju-cetak-5

Sama jugak dengan customer yang guna Customink.com tu…diaorang buat design sendiri dalam web tu & emelkan kepada saya selepas design dah siap. Pastu diaorang bagi detail nak order termasuk jenis baju & berapa lai nak order, pastu saya terus bagi harga.

Contohnya….

Customer bagi design bawah ni…

cetak baju syazwani

cetak baju kelas

cetak tshirt kelas

Customer ni mungkin tak ada idea nak buat design & tak tahu camane nak buat design. Nasib baik ada page BUAT DESIGN SENDIRI kat blog saya tu untuk buat design tu sendiri. Senang & memang puashati.

KLIK SINI kalau nak test buat design tu sendiri ye.

 

TIPS BISNES TSHIRT HARI INI :

Tutup telinga anda kalau ada yang cakap negatif pasal bisnes anda
sebab bukan dia yang tanggung anda makan.

Buatlah ikut naluri anda & jangan stop untuk berjaya
hanya kerana ada orang cakap benda tak elok pasal
anda!

Ingat tu….orang yang hebat datang dari diri sendiri
yang HEBAT!

 

 

tshirt merdeka

tshirt merdeka

Ni baju sempena merdeka & Hari Malaysia baru2 ni. Sempat jugak diaorang order. Agak simple sebab 3 kaler print je.

cetak baju

cetak tshirt

Yang ni agak banyak kerja jugak tapi mudah nak print. 4 kaler print. Mula2 buat semua putih sebagai base. 2 layer jugak supaya design yang nak tindih tu naik. Yang lain, sekali jalan je.

design baju doodle

design doodle kelas

design doodle

Ramai betul suka design doodle camni. Memang ramai yang order design ni. Korang nak jugak, boleh order untuk buat baju kelas. Klik link bawah ni.

Banner Doodle

Yang ni pasal cerita tshirt mendaki lak. Memang seronok betul diaorang dapat baju tu….hehehhehe…tengok le bawah ni.

tshirt cetak group

cetak baju mendaki

fatin-nabila

nabila-afendi

Baca apa dia kata pasal baju tu…..

nabila-afendi-2

Ni antara tempahan yang kami siapkan sebelum 2 ni.

Memang agak bertalu2 datang order sekarang ni…..Alhamdulillah.

Pada korang yang nak order jugak…apa tunggu lagi.

Ok….kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Oklah…kalau ada lagi cerita lain, kitaorang kongsi lagi ye!

TIPS CETAK TSHIRT HARI INI :

Jika anda cetak atas TShirt terutamnya jenis Microfiber,
pastikan gam di papan meja tu terlekat kuat sebab kalau
tak kuat, takut baju terangkat sekali masa cetak nanti.

Jagalah kualiti cetakan anda supaya customer
akan ulang cetak dengan anda nanti!

Sampai jumpa lagi…..baaaaaiiiii….

Nak order bagitau ye!

Yang Sentiasa membantu,

Abg Nik (0192254028) / Kak Salina (193643692)

EJEN TSHIRT DI www.mohcetakbaju.com DIBUKA SEKARANG!

Baju Ainix Resources

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Alhamdulillah, hari ini satu lagi sejarah baru di http://www.mohcetakbaju.com tercatat.

Setelah 6 tahun dalam industri cetak TShirt, hari ini SECARA RASMINYA kami membuka peluang kepada anda untuk menjadi sebahagian daripada keluarga kami di Ainix Resources.

Sebelum ini, saya ada menghantar emel bertanyakan tentang samada OK ke tak saya buka peluang sebagai ejen sebab saya nak tengok sambutan dahulu.

Tapi tak disangka2…bertalu2 emel masuk menunjukkan ramai yang excited & serius nak jadi ejen TShirt ni.

So, hari ini…julung2 kalinya, saya membuka peluang kepada anda untuk menjadi ejen TShirt syarikat kami & mendapat pelbagai kelebihan yang orang lain tak dapat.

Iklan Ejen TShirt

Jadilah sebahagian daripada keluarga cetak TShirt kami & anda akan dapat pelbagai kelebihan yang orang lain tak dapat.

Anda juga akan mula belajar bagaimana untuk menjadi seorang peniaga TShirt yang aktif jika anda benar2 serius untuk berjaya.

APA KATA PELANGGAN SAYA YANG BETUL2 DAH BUAT DUIT DENGAN BISNES TSHIRT NI?

Ayat yang saya masukkan kat sini adalah ayat asal yang dijawab oleh customer ini.

Beliau baru je start order baju dengan kami tapi dah start buat duit dah. Cer baca apakata beliau.

  1. SOALAN 1 – Berapa lama Izan kenal kami di http://www.mohcetakbaju.com  dan bila & dimana Izan kenal dengan kami?

*izan bermula dimana team tmpat kje izan nk buat event.Dari situ izan mula mencari di laman web.terlalu byk,ada yg direct p kedai trus.dan akhir skali izan direct masuk wbsite

http://www.mohcetakbaju.com.Dgn masa yg singkat,izan direct wattsup no yg tertera dlm website ni.yg bestnya owner,fast respond setiap soalan dr izan.pd mulanya, byk jgk yg thinking negatif.ya la kan,xpernah order,lgpun kita x tau quality cmna.tp Alhamdulillah,abg nik n team dpt memenuhi citarasa izan dlm tempoh yg singkat.x silap dari tarikh order dgn event tu x smpai 2mggu…a

  1. SOALAN 2 – Bila Izan mula berjinak-jinak dengan bisnes TShirt ini?

*Sebulan selepas event tu izan dapat permintaan.Ramai yg berminat dan teringin nk buat jgak bju dgn design sendiri.

  1. SOALAN 3 – Berapa helai Izan sudah tempah dengan kami & berapa RM keuntungan bersih yang Izan dapat setakat ini?

*Total keseluruhan tak silap 538helai (135+91+95+60+127+30)

*Untung izan akan tolak dari harga sebenar,izan cuma amik rm5-6 sehelai.Rasa dah cecah 2k lebih..

  1. SOALAN 4 – Apa pendapat Izan tentang servis, produk & bantuan dari kami di http://www.mohcetakbaju.com ?

*Memang terbaik.Yang bestnya mohcetak ni boleh dibawa berbincang dan x kedekut memberi cadangan.means dari segi quality kain.Kira nak jenis cmna,tebal mana semua ada disini..

  1. SOALAN 5 – Apa pendapat Izan secara jujur tentang bisnes TShirt ini?

*Sebenarnya izan bukanla dari golongan org yang senang.Tp bila bermulanya dgn bisness ni Alhamdulillah rezki izan bertambah.Memang kita boleh buat duit dgn bisness t-shirt ni.Percayala…siap blh settle hutang2 kecil..

  1. SOALAN 6 – Apa nasihat Izan kepada pelanggan-pelanggan diluar sana yang nak tempah dengan http://www.mohcetakbaju.com ?

*Xperlu ragu..mmg mudah sgt.lg mudah dgn link dimana kita boleh direct buat design sndri.

Quality mmg dijamin..Puas Hati Sangat2!!!tempahla..

  1. SOALAN 7 – Apa nasihat Izan kepada siapa-siapa yang nak jadi ejen TShirt http://www.mohcetakbaju.com ?

*Yang penting kita  kena rajin dan bersungguh-sungguh.Cam izan pun sekarang dah ada customer tetap.janji kita buat yg terbaik bg memenuhi permintaan.Tp bkn yg melampau la kan.

  1. SOALAN 8 – Apa antara cabaran & halangan yang Izan tempuh masa nak start & tempah TShirt tu sebelum ini?

*halangan tu mmg mcm2.ada yg order x bayar,ada yg order size lain bila dapat bju nk size lain.biasala customer izan byk foreigner worker.Tapi skrg dah consisten…

9. SOALAN 9 – Apa rancangan / plan Izan untuk masa akan dating dengan bisnes TShirt ini?

*Izan akan terus membuat tempahan dan akan trus mncari pelanggan serta berharap dpt memenuhi citarasa yg dicari.

  1. SOALAN 10 – Bagi sedikit TIPS kepada kami bagaimana Izan dapat mula tempah dengan kuantiti yang banyak beberapa kali sebelum ini & TIPS lain yang berguna untuk kita buat.

*Yang penting harga bg setiap design dan quality yg diberi mestila berbaloi..

Itu sahaja soalan-soalan dari saya, Izan.

Mohon jasa baik Izan untuk jawab semua soalan ini dengan jujur.

Jika anda ingin menjadi seperti Izan, mulakanlah langkah anda.

Untuk pengetahuan anda, bukan Izan sorang je yang repeat order dengan kami, ramai lagi yang repeat order tapi Izan antara yang konsisten order dengan kami dalam masa terdekat ni.

So, apa tunggu lagi……..

Jika anda tidak mahu menjadi ejen kami tapi still nak order TShirt kami, terpulang pada anda.

Banner TShirt

Saya menunggu jawapan anda semua & buatlah keputusan bijak anda.

Ok…hari ni saya nak kongsi gambar2 TShirt yang kami print baru2 ni ye.

DSCN3358 DSCN3360 DSCN3364 DSCN3391 DSCN3392 DSCN3429 DSCN3432 DSCN3433 DSCN3357 DSCN3356 DSCN3347

Ini antara gambar2 baju yang sempat saya upload hari ini.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Pilih baju2 pilihan anda di katalog2 diatas.

Ok…jumpa lagi di artikel akan datang. Jika anda ingin menjadi ejen kami, sila ambil tindakan segera sebelum kami menarik balik tawaran tersebut.

Baaiiiii……..

Ikhlas Daripada :

Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

2015 dalam kenangan & 2016 cetak lagi,lagi dan lagi……..

Salam cetak baju & Selamat Tahun Baru kepada semua pelawat mohcetakbaju.com,

Kejap je masa berlalu. Semalam 2015, hari ni dah 2016 dah. Dah setahun berlalu camtu je.

Alhamdulillah…perancangan kitaorang dalam bisnes cetak baju ni berjalan lancar. Bagi sape2 nak join kitaorang untuk start buat duit ngan bisnes TShirt ni, jom lah. Bagi saya, bisnes pakaian atau tshirt ni antara bisnes yang sentiasa berkembang maju sebab pada saya setiap manusia akan pakai baju walau dimana saje mereka berada.

Tapi kan…dalam 2015 ni ada macam2 suka duka yang kitaorang lalui. Ada sedih & ada gembira.

So…mari saya kongsikan apa yang suka duka dalam bisnes kitaorang yang mungkin korang perlu tahu & korang nak tahu. Mana tahu korang lak lalui benda tu nanti…sape tahu kan…

Antaranya :

  1.  Tanggal 30/09/2015 – saya berjaya menghantar surat BERCUTI TANPA GAJI selama setahun mulai 01/01/2016 hingga 31/12/2016. Sebelum ni saya bekerja disektor kerajaan & isteri yang buat full time. Dah berapa tahun asyik terbantut je. Alhamdulillah akhirnya berjaya juga.
  2. Tanggal 14/10/2015 – syarikat kitaorang Ainix Resources berjaya membeli sebuah mesin sulam 1 head dengan 6 pilihan warna benang brand SWF berharga RM45K dengan hasil titik peluh kitaorang dalam bisnes cetak baju ni.

mesin sulam mohcetakbaju

3.  Kami juga berjaya mempunyai tag baju dengan nama syarikat sendiri – Ainix Resources.

TShirt ainix mohcetakbaju

4.  Berita sedih dalam 2015 – saya kematian bapa pada 28/12/2015 yang lalu. Saya anggap satu kehilangan besar buat saya sekeluarga sebab beliau bukan saja bapa kepada kami tapi antara punca rezeki kitaorang murah. Kalau balik kampung, memang kitaorang akan dengar dia doa untuk anak2, satu persatu lepas setiap solat dia. Semoga rohnya dicucuri rahmat & ditempatkan ditempat orang beriman.

Itu antara suka duka yang sempat saya masukkan dalam blog kitaorang hari ni.

Selain daripada TShirt, saya juga ada prepare servis untuk buat karikatur atau kartun muka sorang2. Ni antara yang disapkan baru2 ni.

Karikatur Noni

 

 

Tahun 2016 ni, saya akan cuba beri kelainan yang tak ada pada website orang lain, In Sha Allah tapi berikan sedikit masa. Bila dah banyak masa free ni, senang le nak fikir macam2 perancangan untuk bisnes tshirt ni.

So, pada korang yang nak join kitaorang buat duit dengan bisnes tshirt atau nak order tshirt group korang yang lain dari yang lain, follow je blog kitaorang sentiasa ye. In Sha Allah, korang pasti tak menyesal nanti.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Ok…untuk hari ni saya akan kongsikan kepada korang pelbagai jenis baju yang kitaorang pernah print sebelum ni. Ianya sebagai bukti yang kitaorang memang betul2 buat bisnes TShirt ni.

Selamat menonton!

 

Ini antara gambar yang sempat di upload daripada ribuan baju yang telah berjaya disiapkan.

So, kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Ada macam2 jenis baju kosong yang korang boleh pilih. Klik pada page katalog2 diatas sana untuk pilih apa sahaja baju ikut citarasa korang ye.

So….sentiasalah follow kitaorang untuk lihat apa sahaja perkembangan tshirt kitaorang…..tunngggguuuuu!!!!

Yang sentiasa ikhlas membantu,

Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com
www.cetaktee.com
www.mohcetakbajuiam.com
www.ainixtshirt.myshopify.com

Maaf…tempahan siap 2 ke 3 minggu lepas deposit je kami terima sekarang ni!!!

Raglan Kod 1028 Charcoal CopyHai & Salam Cetak Baju semua,

Apa khabar semua? Alhamdulillah…zaman jerebu dah berlalu. Syukur kepada Allah & semoga cuaca yang baik camni kekal sepanjang masa. Cuma risau pasal banjir lak ni. Doa2 le supaya tak ada le banjir besar cam tahun lepas berlaku lagi.

Ok….rasanya kat sebulan saya tak update blog saya. Maaf sangat2. Bukan lupa atau bisnes dah slow tapi kebelakangan ni tempahan naik mendadak terutamanya tempahan dari budak kelas. Semua nak segera sebab nak kejar cuti.

Bulan ni saje tempahan sekali ganda dari tempahan bulan2 biasa.

Itu le….saya dah pesan awal2 lagi hari tu supaya tempah awal2. Kang dah lewat ni.

Ni saya nak bagitau ni, memandangkan order agak melebihi kemampuan kami(kali pertama tahun ini & kali ketiga semenjak tahun lepas), so kami terpaksa hadkan tempoh siap dalam 2 ke 3 minggu ke atas selepas dapat deposit. Ini bermakna sape2 yang nak urgent, minggu depan atau seminggu lepas buat deposit, saya tak dapat tunaikan.

Ini kerana order yang ada sekarang ni pun dah menimbun2 & saya risau kalau saya tamak, order tak siap & nanti kena marah dengan customer kalau tak siap nanti.

So, jalan selamatnya….saya terpaksa janji 2 ke 3 minggu ke atas lepas dapat deposit ye.

Tapi kalau order lain siap cepat, saya akan cuba siapkan order lain juga dengan cepat.

Harap korang memahami le ye. Kalau tak buat camni, kami mungkin takkan tidur langsung sebab nak siapkan order korang nanti. Ini pun kami dah drag waktu printing ke malam & hujung minggu. Kalau tak…jenuh jugak nak siapkan semua tu.

Oklah….saya tak nak cerita panjang pasal tu. Tapi kalau korang nak order & tak urgent, tempahan korang sangat2 dialu2kan.

Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Hoodie Raglan Matahari copy Raglan Enzo 2 copy Raglan Enzo 1 copy Baju Raglan matahari

Ini antara baju yang kitaorang promote & banyak lagi kat page katalog2 baju kat atas nun.

Apa cerita kitaorang hari ni?

baju kelas

baju kelas

Baju ni simple je. Just nama, nombor & tulisan depan. Geng BFF ni. Harga 1 nombor lain & 2 nombor lain ye. Bgtau kitaorang nanti kalau berkenan nak print baju camni ye.

tshirt hari sukan

hari sukan negara

Yang ni logo Hari Sukan Negara. Tempahan baru2 ni masa hari sukan negara baru ni. Ada 4 kaler. Kalau solid kaler camni memang agak mudah nak print. Kalau yang abstrak tu susah sikit tapi In Sha Allah, akan datang saya akan buat yang abstrak lak.

tshirt group

Yang ni just print 1 kaler depan je. Customer biasa bagi design dalam jpeg & saya akan edit balik design tu tapi kalau saya tak sempat saya akan bagi kat designer saya. Designer saya duduk kat Johor & tak pernah jumpa dah. Rasanya dah setahun dua guna khidmat dia. Alhamdulillah…memang tak mengecewakan. Memang puas hati betul.

So, bagi korang yang risau takut design tak cantik, saya akan gerenti. Memang cantik & sharp punya.

baju kelas

tshirt kelas

baju kelas

Yang ni customer sendiri bagi design. Saya touch up balik supaya nampak lebih cantik.

tshirt kelas

tshirt kelas

Yang ni customer buat dalam customink.com. Untuk anak2 murid diaorang. Cuba tengok gambar bawah ni. Seronok benor depa dapat baju tu.

Tshirt kelas

Oklah..setakat ni dululah ye. Memang sangat sibuk sekarang ni. Tu yang saya boleh janji 2 ke 3 minggu ke atas lepas dapat deposit baru boleh siap tu.

Kalau nak urgent, memang tak dapat. Bukan apa…kalau tak sempat siap, jenuh kitaorang kena marah nanti.

Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Ok..jumpa lagi. Baaaiiii…

Yang disini buat disana,

Abg Nik & Kak Salina
www.mohcetakbaju.com
www.mohcetakbajuiam.com
www.cetaktee.com

Order segera sebelum kami adjust harga…..(kesan dari GST)

Iklan Tempahan Baju

Hai & Salam Cetak baju semua,

Fuuuhh!!! kebelakangan ni agak penat sedikit sebab terpaksa siapkan order yang bertalu2 masuk. Alhamdulillah, syukur pada Allah yang sentiasa memberikan rezeki yang tidak putus2 sekarang ini.

Ada hari2nya rasa stress & agak tension sebab terpaksa siapkan baju & design sampai larut malam. Esoknya nak kerja lagi tapi bila order siap dengan cantik & customer pun puashati….rasa stress & tension tu hilang. Bila buat kerja yang kita minat ni, Alhamdulilllah…apa2 rintangan & halangan pun dapat ditempuh dengan jayanya. hehehe…dah macam karangan budak sekolah lak.

Cuma nak bagitau yang beberapa supplier & courier dah start naikkan beberapa item barang sebelum GST ni & saya jugak agak risau. Takut2 kenaikan harga tu akan efek bisnes kitaorang jugak.

So, pada korang yang tengah berfikir panjang nak order tshirt dengan kitaorang, buatlah keputusan segera. Takut2 kami pun terpaksa adjust harga jugak.

Maknanya, lepas ni kalau korang rasa harga saya mahal, saya mintak maaf banyak2. Harga yang saya bagi tu biasanya nak cover kos2 yang memang kitaorang tengah tanggung. Kalau saya boleh kurangkan lagi harga, saya cuba sedaya upaya tapi kalau korang memang nak lagi murah, mintak maaf banyak2. Cuba le survey kat lain lak ye.

Cuma…kalau korang dapat kat tempat lain murah, kemungkinan memang diaorang tak tanggung kos yang besar ataupun diaorang kurangkan kualiti untuk dapatkan harga murah tu.

Bagi saya sendiri, saya tak akan guna baju kualiti rendah. Saya cuba promote baju yang berkualiti tapi masih mampu dibeli oleh semua orang, In Sha Allah.

Design Baju Raglan 2015

Ok…nak bagitau jugak ni, pada sape2 yang nak buat baju custom made (maknanya nak jahit lain & tak ada dalam katalog baju kitaorang), saya hanya terima 50 lai ke atas bagi setiap design & setiap baju tu akan guna label baju saya sendiri seperti dibawah ni…

TShirt ainix mohcetakbaju

 

Alhamdulillah, selepas 6 tahun dalam bisnes cetak baju ni, ini pertama kali kitaorang mempunyai label sendiri.

Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Ok….apa cerita hari ni. Hari ni nak kongsi ngan korang tshirt2 family day yang kitaorang buat sebelum ni & bukti baju yang dipakai oleh group family day tu ye.

tshirt hari keluarga

baju family day

Buktinya….

tshirt family day

Seronok betul diaorang ni dapat baju family day. Kembang hidung rasanya dapat customer yang puashati camni.

Ada lagi…..

tshirt family day

baju hari keluarga

baju family day

Tu diaaa…….happy sakan diaorang tu. Tapi nak cerita sikit le disebalik baju ni. Actually, saya tersalah print nama kat atas baju yang asal.

Customer dengan lemah lembutnya komplen kat saya pasal kesilapan tu. Saya ni, kalau orang komplen dengan lemah lembut, secara automatiknya rasa nak membantu & rasa bersalah.

So, saya mintak dia poskan balik baju tu kat saya untuk saya betulkan balik. Tu yang kat gambar diaorang pakai tu, part nama2 tu dah ditindih putih. Free of charge je sebab memang tahu silap saya. Risiko silap camni memang ada dalam bisnes printing tapi jarang2 berlaku sebab kitaorang memang pentingkan kualiti.

Satu lagi nak bagitahu..setiap printer mesti ada sifat membantu & bertanggungjawab dengan kerja diaorang. Bila kita dah buat silap, mengaku segera & betulkan kesilapan tu supaya customer lebih berpuashati. Katakan kalau saya buat derkkk je dengan kesilapan tu. mesti customer bengkerk & dia akan bgtau semua orang supaya jangan order dengan saya. Tak ke dah buruk nama tu.

In Sha Allah, kalau kita bertolak ansur & niat membantu, akan ada bantuan Allah & bantuan dari manusia. Memang dah selalu jadi dah.

So, nasihat saya pada printer2 & bisnesman cetak baju…jangan sombong dengan customer. Tanpa mereka, siapalah kita.

Ok..apalagi cerita nak kongsi ngan korang ye…

cetak baju

cetak tshirt

cetak baju

Ini printing biasa menggunakan 3 kaler printing belakang & 1 kaler printing depan. Agak simple. Cuma ambik masa skit masa nak designkan balik dalam komputer je. Yang lain…bisa diatur…

tshirt gildan

tshirt cetak gildan

Baju ni guna jenis Gildan Ultra Cotton kaler heather. Cantik jugak kaler dia. Nasib baik senang je print. 2 kaler depan belakang.

tshirt cetak

Bukan setakat tshirt kelas, yang body builder pun ada yang order ngan kitaorang. 2 kaler printing. Base putih & tindih merah. Semuanya diaorang buat dalam customink.com. Tak yah pening2 nak buat design tu.

cetak baju

Yang ni print atas baju kaler kelabu brand 4square. 3 kaler print. Sama jugak…agak mudah nak print, cuma ambik masa skit nak edit balik dalam blok printing.

tshirt cetak

Yang ni nak kata komplikated, tak jugak cuma masa nak pecahkan kaler tu, ambik masa skit. Design tu saya just buat dalam Ai je. 2 blok printing saiz A3. So, agak mudah jugak & memang cantik bila dah print.

baju rewang

baju kahwin

Yang ini standard baju rewang biasa. 1 kaler print depan belakang. Design customer yang sediakan.

Ok..setakat ni dululah ye.

Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Sampai jumpa lagi…bai…

Daripada :

Abg Nik & Kak Salina
www.mohcetakbajuIam.com
www.cetaktee.com

Alhamdulillah…bertalu2 tempahan tshirt kelas masuk sekarang ni…..

Design Baju Raglan 2015

DAPATKAN SEKARANG BAJU RAGLAN LENGAN 3 SUKU SEBELUM KEHABISAN STOK!

Hai, hai & salam cetakbaju semua,

Alhamdulillah…syukur pada Allah. Sekarang ni tak henti2 tempahan TShirt kelas masuk. Macam yang saya bagitau sebelum ni…start je bukak sekolah, student2 akan mula tempah tshirt untuk kelas diaorang. Kebanyakan yang order, student yang tahun akhir kat sekolah tu atau tahun yang ada periksa macam PMR, SPM atau STPM. Ada jugak tshirt2 untuk group2 diaorang sendiri kat sekolah.

So, pada korang yang nak order tshirt kelas, sangat dialu2kan sekarang.

Mungkin korang ada masalah nak buat design tshirt korang kan…jangan risau, dalam blog ni semua masalah korang akan diselesaikan.

1.  Kalau korang tak ada design nak buat atau tak idea nak buat design atau tak reti nak buat design, mudah je…klik kat link bawah ni & korang godek2 sendiri design korang sendiri, lepas dah siap, emelkan ke emel saya di adminkomisen@gmail.com.

Pastu, bagitau sekali jenis baju & berapa lai korang nak order. Penting ni…sebab benda2 ni yang akan tentukan harga baju korang nanti.

<<KLIK SINI SEKARANG UNTUK BUAT DESIGN KORANG TU SENDIRI>>

2. Kalau bajet korang rendah, saya cadangkan korang pilih je tshirt murah brand 4square atau agent tee. Banyak pilihan kaler kat situ. Kualiti pun cantik & saya suka print atas baju ni sebab kain dia lembut & licin time nak print.

<<KLIK SINI……TSHIRT 4SQUARE>>

<<KLIK SINI…..TSHIRT AGENT TEE>>

3. Kalau rasa ada bajet lebih sikit & nak baju yang lain sikit, klik kat page Katalog2 kat bahagian atas nun & cari Katalog Enzo, Change, Oren Sport & Gildan. Macam2 jenis baju ada. So, bukan sahaja tshirt biasa tapi tshirt lain pun banyak kitaorang jual.

Baju muslimah ada, baju korporat ada, jaket ada dll.

4. Apa yang kami offer lagi…..kos pos untuk semenanjung FREE & ke Sabah Sarawak saya tanggung separuh.

5.  Lagi satu, kitaorang sediakan servis printing jenis silkscreen printing, heatpress & sulaman.
So, pada student2 yang tengah cari tshirt kenang-kenangan untuk kelas korang, inilah tempat yang sesuai untuk korang.

Semenjak 5 tahun lepas, anggaran dalam 50K ke 70K helai dah kami siapkan. Ianya bukan satu amaun yang kecik berbanding dengan saiz kedai kami tapi Alhamdulillah, semuanya dapat disiapkan dengan jayanya.

Untuk korang lagi bersemangat nak buat tshirt kelas tu, kat sini saya tunjukkan macam2 jenis TShirt kelas yang kitaorang dah siapkan baru2 ni….

tshirt Raglan

tshirt raglan cetak

tshirt raglan cetak baju

Yang ni guna tshirt Raglan ni. Memang ramai yang order baju camni. Memang cantik sebab biasa baju plain je. Print simple 1 kaler je. Walaupun 1 kaler, still boleh jadi kenangan untuk diaorang.

tshirt kelas

tshirt kelas

Ini tshirt orang malaysia tapi group Jepun. Masa print baju ni rasa macam print baju geng Ultraman pulak sebab semua nama2 jepun. Kelas jepun kot ni. Design diaorang bagi siap. Kitaorang print je.

Design besar camni kena buat 2 lapis supaya naik kaler dia. Mula2 buat 1 layer sebagai base & second layer sebagai penaik kaler dia.

 

DSCN0494Ini Tshirt kelas biasa ni. Lencana print kat dada & tulisan kat bawah. Guna baju brand Enzo. Yang ambik masa bila nak print lencana tu sebab ada 3 kaler tapi Alhamdulillah dengan teknik yang betul, kerja jadi mudah.

tshirt kelastshirt kelas

Yang ini pun guna baju Raglan. Memang sedikit mencabar print baju ni sebab design besar & perlu 5 blok printing ni. Tapi Alhamdulillah jugak…..kami mampu siapkan dengan jayanya. Nak print baju ni pun kena ada teknik yang betul. Kena tentukan kaler apa yang dulu nak print sebab takut kaler kemudian tertindih kaler dibawah. Konfem jadi pelik kalau jadi camtu.

Peringkat nak pecahkan kaler tu dibuat masa buat design dalam komputer lagi. Tak boleh main hentam je. Kena study jugak supaya kaler dia ngam2 dengan design asal.

 

Ok…selain TShirt kelas, ada ramai jugak customer order untuk group atau untuk dijual semula. Cer tengok contoh2 baju yang baru2 ni diaorang order….

DSCN0497

Ini printing biasa. 1 kaler printing. Customer perlu bagi jenis font & In Sha Allah, mudah untuk saya buat balik design tu.

TIPS CETAK BAJU HARI NI :

Customer perlu bagi jenis font yang akan didownload dari internet supaya masa nak print nanti deisgn font tu lebih sharp.

Kalau bagi dalam format jpeq atau lain2, dikhuatiri design tu pecah & tak cantik masa print. Tapi kalau tak ada jugak, boleh bagi

dalam pixel atau resolution yang besar supaya cantik masa nak print nanti.

 

 

Ok…ni antara gambar TShirt yang kami siapkan sebelum ni untuk contoh bagi korang….

tshirt sukan

tshirt sukan bola

Yang ini….saya kena guna stiker kat bahagian dada sebab customer nak cepat & akan ambik masa kalau nak print. Tapi customer ni pun prefer stiker daripada print. So, lagi mudah. Kalau stiker, dalam sejam dah boleh siap.

Selain dari tu….

tshirt harimau

tshirt bola

tshirt kelas

tshirt sukan

Ni group ni. Design semua diaorang ambik dari customink.com je. Tak payah nak pening2 memikirkan camane nak buat design tu. Font & design semua dah ada siap kat situ. Print pun puashati sebab memang mudah nak print.

tshirt memancing tshirt memancing

Ada jugak yang order baju memancing. Yang ini customer sendiri lukis & kitaorang transfer balik dalam komputer. Cuma saya mintak jenis font je dari customer sebab font yang dia bagi dalam lukisan tu tak jelas. So, ni le hasilnya……..

Ok…ni antara design2 lain yang saya nak kongsikan ngan korang ye…

tshirt hari keluarga

tshirt memancing

tshirt kelas

tshirt group

Ni antara gambar2 baju yang saya sempat upload hari ni. Kalau banyak, takut nanti penuh lak blog ni & boring lak korang nanti.

Cam biasa……

Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

So, kalau tak order tshirt kelas sekarang, bila lagi. Nanti dah naik kelas, menyesal lak nanti kang.

Sampai jumpa lagi…..baaiiiiiii…..

Yang sentiasa membantu,

Abang Nik & Kak Salina
www.mohcetakbajuiam.com
www.cetaktee.com

P.S : Jika anda sedang mencari TShirt yang print I AM, korang boleh layari www.mohcetakbajuiam.com & kalau nak tengok design baju kelas kat www.cetaktee.com.

%d bloggers like this: