Category Archives: Baju Company

Pelbagai jenis baju company

Standby…..tempah TShirt lepas raya ni…

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Sebelum saya bercerita lanjut pasal cetak2 baju kami, disini saya nak ucap Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin kepada semua umat Islam diseluruh Dunia.

Mohon ampun & maaf……disepanjang kami berurusan dengan anda semua semenjak 2010 lagi ye.

Terutamanya kepada semua pelawat, bakal pelanggan, bekas pelanggan & ejen2 TShirt kami.

Semoga Raya tahun ni berikan korang seribu keindahan & kenangan.

Ok….lepas raya ni, korang patut standby dah untuk tempah TShirt untuk grup korang atau untuk korang buat duit ye.

Lepas raya ni…saya jangka permintaan untuk TShirt naik semula & sekali lagi, In Sha Allah…..kitaorang tak menang tangan nak siapkan order korang nanti.

So…jom join kitaorang untuk sama2 untuk BETUL2 buat duit dengan bisnes TShirt korang.

Sebagai permulaan untuk lepas raya ni, saya nak promote TShirt dengan design FLORAL, GOLD & SILVER yang menggunakan stiker & Vynil.

Stiker yang kami guna bukannya stiker yang cikai tapi yang high quality punya.

Korang boleh pilih apa sahaja JENIS FONT yang korang nak & apa sahaja jenis bunga yang korang nak….TERPULANG!

Dibawah ni saya tunjukkan harga promosi yang bakal ditarik semula selepas tiba satu waktu nanti.

So..apa lagi…..

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Harga ada tercatat pada gambar diatas nun.

BERIKUT ADALAH HARGA YANG KAMI TAWARKAN (TAK TERMASUK BAJU) :

  1.  DESIGN SAIZ A4 – FLORAL (RM15) / GOLD & SILVER (RM10)
  2.  DESIGN SAIZ A3 – FLORAL (RM20) / GOLD & SILVER (RM15)

# KORANG BOLEH PILIH APA SAHAJA JENIS FONT & FLORAL.

 

Design jenis Floral, Gold & Silver ni selalu dapat permintaan yang tinggi tapi akibat harga yang agak tinggi, customer akan tukar ke warna lain.

Tapi untuk promosi ni…saya turunkan sikit harga supaya korang dapat jugak merasa untuk pakai TShirt design yang korang nak selama ni.

 

Jika korang TAK NAK jenis FLORAL, GOLD atau SILVER ni, korang boleh cetak apa sahaja yang korang nak (tanya dulu saya) seperti gambar2 dibawah ni.

Yang ni print warna biru biasa. 1 kaler print tapi 2 layer supaya desgn lebih naik & menyerlah.

Tengok gambar pun tahu yang diaorang seronok dapat pakai baju tu….tersengih2 je masing2….hehehe.

 

Yang ni untuk baju kahwin pelanggan kitaorang ni tapi non-muslim.

Design asal sebelum ni diaorang tunjuk design atas baju lain & saya edit balik, jadi camni.

Bila diaorang dah setuju…terus saya proceed untuk print.

Diaorang pun sangat puashati bila dapat baju tu….

Yang ni ada 2 jenis printing. Satu jenis 1 kaler print & satu jenis lagi 2 kaler print.

Cetak atas baju jenis jersi. Papan tu kena letak gam lebih sikit supaya baju lekat elok time printing.

Kalau cotton tak ada masalah sangat.

 

Yang ni cetak 3 warna atas baju jersi brand Oren Sport.

Customer dah bagi design siap vektor. So..senang sangat. Cuma time nak print tu kena standby 3 blok printing berasingan.

Order time puasa ni & mungkin aktiviti lepas raya kot. Kalau hiking time puasa…mau hancusss puasa diaorang ni….hehehe.

Yang totally guna stiker untuk kedua2 logo tu.

Stiker pun bukan stiker yang biasa2 tapi stiker yang high quality.

Memang cantik kalau print atas baju tu.

Semenjak 2,3 menjak ni banyak pulak customer order design abju yang ada nama nombor kat bahagian belakang baju.

Macam baju bola tu. Macam baju yang ni. Cetak guna silkscreen printing ni.

Alhamdulillah…time puasa ni ada jugak customer order TShirt untuk aktiviti amal kebajikan diaorang.

Actually ada design depan belakang tapi ntah camane…ada design depan je.

Cetak 2 kaler…hitam & putih.

 

Macam saya cakap tadi…ni satu lagi contoh baju untuk yang ada nama nombor kat belakang baju.

Korang pun kalau nak pun boleh jugak.

Nama & nombor tu boleh pilih font sendiri kalau rasa tak berkenan dengan font yang kitaorang offer.

Tapi janji font tu bukan berbayar sebab banyak jugak font yang kena bayar dalam internet tu.

Nak selamat cari yang FREE FONT je.

Apa2 pun bagitahu kitaorang dulu sebelum kitaorang boleh bagi harga nanti.

Tempahan ni customer nak urgent. Alhamdulillah…kurang seminggu siap sebab baju hitam roundneck cotton memang kitaorang ada simpan stok.

Baju lain kitaorang tak simpan stok sebab takut masalah nak simpan stok nanti.

Tapi nasib baik design dia simple je. So..tu yang jadi dapat cepat jugak tu…

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

BAGI KORANG YANG BERCADANG NAK BUAT DUIT LEPAS RAYA NI, JOM JOIN KAMI DENGAN MENJADI EJEN KAMI!

 

Korang tak perlu pening kepala bagaimana nak CETAK BAJU tu sendiri.

Serahkan pada yang PAKAR untuk cetak baju korang tu.

Korang hanya perlu dapatkan sales & start jana duit dengan bisnes TShirt korang tersebut!

SEKALI LAGI…SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN SEMUA!

Ikhlas Dari :

Abg Nik & Kak Salina

Nak buat design Cetak Baju sendiri atau nak design sedia ada?

 

Hai & Salam mohcetakbaju semua,

Apa habaq orang2 kampung & orang2 bandar semua.

Selamat datang ke www.mohcetakbaju.com…..satu2nya blog cetak baju yang aktif berkongsi tips & macam2 petua pasal bisnes cetak baju. Tak kisah…nak order sendiri atau nak buat duit dengan bisnes TShirt.

Hari ni nak kongsi ngan korang pasal camane nak cari IDEA untuk buat design korang sendiri atau nak guna design2 yang kitaorang sediakan.

Korang tahu tak….antara MASALAH paling KRITIKAL pelanggan2 kitaorang ialah camane nak cari design untuk baju diaorang.

Selalu je saya dapat soalan dari customer….boleh tolong buatkan design untuk diaorang tak?

Actually bkan tak nak tolong buatkan tapi dulu2 pernah tolong buatkan TAPI banyak kali duk ulang2 buat sebab tak puas hati…last2 sekali diaorang tak jadi nak buat.

Buat rugi masa & sakit hati je.

So…last2 saya mintak customer je buatkan sendiri.

Kadang2 kesian jugak sebab tak dapat nak tolong.

TAPI sebenarnya…buat design sendiri lebih puas hati sebenarnya sebab sendiri buat….sendiri yang tahu ok ke tak…

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Tahu tak korang….zaman sekarang ni ada bermacam2 website yang sediakan tempat untuk buat design korang sendiri.

Kat sini saya senaraikan 5 website yang korang boleh guna untuk CIPTA atau REKA design korang sendiri. Mudah je….budak2 sekolah rendah pun boleh buatkan :

  1. http://www.customink.com <<KLIK SINI>>

     

  2. http://www.shirtinator.eu <<KLIK SINI>>

     

  3. http://www.spreadshirt.com <<KLIK SINI>>

     

  4. http://www.uberprints.com <<KLIK SINI>>

     

  5. http://www.teespring.com <<KLIK SINI>>

 

Ni antara website2 yang korang boleh guna untuk buat design korang tapi jangan lak order kat situ sebab mahal nanti.

Tu semua website oversea tu.

Apa yang korang boleh buat ialah :

  1. Reka design korang sendiri kat web2 kat atas ni (TERUTAMANYA KAT www.customink.com)
  2. Sediakan berapa lai nak order
  3. Sediakan jugak material apa nak order

PASTU…..Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Kat web2 atas ni….korang boleh guna apa sahaja design yang ada dalam web tu atau upload gambar korang nak kat atas baju tu.

Kalau dulu, susah betul nak reka design untuk cetak atas baju.

Kebiasaannya guna lukisan tangan je. Tu pun pening jugak printer2 nak edit balik & buat lebih cantik untuk dicetak atas baju.

Tapi sekarang ni…dengan adanya tempat untuk buat design sendiri ni, korang tak payah2 pening dah nak cari IDEA untuk TShirt korang.

Ok..kalau korang tak percaya, meh saya tunjuk contoh2 TShirt yang kitaorang cetak guna software diatas ni.

Mostly, customer guna www.customink.com….

Ni contoh2 design baju ikut KATEGORI BAJU :

  1. TSHIRT KELAS

 

Ni antara gambar TShirt kelas yang gunakan www.customink.com.

Memang mudah sangat. Bagi mereka yang nak buat duit dengan bisnes TShirt, korang boleh dapat macam2 IDEA untuk korang jualkan kat customer korang.

Kalau nak contoh design yang kitaorang sediakan, KLIK je GAMBAR BAWAH ni :

 

2.  TSHIRT HARI KELUARGA /FAMILY DAY

 

Design atas ni semua customer reka sendiri dalam website tu.

Ada jugak yang customer upload design luar ke dalam web tu.

So, terpulang pada korang masing2. Tapi memang mudah guna software tu.

Kalau rasa memang buntu & tak tahu jugak nak buat design yang macamana…KLIK GAMBAR BAWAH ni untuk pilih design2 yang kitaorang sediakan ye…

 

3.  BAJU REWANG / KAHWIN

 

Kalau ikut banyak jugak design2 yang diaorang buat dalam website tu tapi dah lupa dah yang mana….

Kami jugak ada design sendiri yang korang boleh pilih..KLIK je BUTTON BAWAH ni ye…

 

4.  LAIN2 TSHIRT

 

Ni antara design2 baju yang gunakan software www.customink.com tu.

Kalau nak masukkan semua design baju dalam ni takut penuh lak nanti.

So..bagi korang yang rasa pening kepala nak buat design TShirt korang atau design customer korang, boleh cuba website2 yang saya bagitau sebelum ni ye.

MUDAH SANGAT2!

Apa yang korang boleh buat ialah :

  1. Reka design korang sendiri kat web2 kat atas ni (TERUTAMANYA KAT www.customink.com)
  2. Sediakan berapa lai nak order
  3. Sediakan jugak material apa nak order

PASTU…..Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

KALAU KORANG RASA NAK MERASA BUAT DUIT DENGAN  BISNES TSHIRT?

JOM JADI EJEN KITAORANG…

Terima kasih semua. Sampai jumpa lagi….

Ikhlas : Abg Nik & Kak Salina

Nak tahu harga TShirt siap cetak tak?

Hai,

Jumpa lagi kita dalam www.mohcetakbaju.com.

Kejap je masa berlalu…tup tup dah masuk bulan 2 dah.

Tapi Alhamdulillah……..setakat ni Allah masih memberi rezeki yang tak putus2 kepada kami.

Terima kasih Allah & semua yang menyokong kami ye.

Kebelakangan ni bertalu2 kitaorg dpt soalan & pertanyaan dr customer utk dapatkan harga baju siap cetak.

Antara soalan2 biasa yg diaorang tanya…

1.  Brp harga selai baju?

2.  Pm harga ye

3.  Boleh tahu harga baju tak?

4.  kalau design camni berapa RM ye?

Dan mcm2 lagi pertanyaan yg kitaorang tak leh jawab direct sebab maklumat tak cukup.

Nak bagi harga utk baju siap cetak ni bukan mudah macam bagi harga untuk barang dah siap.

Kalau barang dah siap, kita boleh terus letak harga & customer boleh beli terus.

Lain dengan harga bju siap cetak design sendiri ni.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ada beberapa perkara yang akan efek harga bju tu yang korang wajib tahu & perlu tahu.

So..tak perlu lah saya explain lagi time korang tanya nanti ye.

 

Ni antara perkara yg Wajib korang kena ambil tahu & korang kena sediakan sblm tanya harga kat kitaorang ye..

1.  Design nak print

Dah nak print atas baju, nak jugak tahu design apa yg nak diprint tu.

Bukan semua design saya boleh print.

Kalau design tu bkaitan agama lain, yang tak senonoh, yang jolok mata, ganas dan design2 yang tak patut cetak atas baju..saya rejek awal2.

Pastu lagi…design tu banyak warna ke, ada tone kaler ke, abstrak ke, 1 warna ke…semua tu akan efek harga jugak.

Kalau terlampau banyak warna, kadang2 sy suggest guna stiker je atau kurangkan kaler nak print.

So stiker akan efek harga lagi.

Saiz design pun efek harga jugak.

Design kecik murah lagi dari design besar.

Ada yang nak penuh satu bju.

So..ada yg boleh buat & ada yang saya tak sanggup buat.

Pastu kedudukan design pun efek harga jugak.

Ada yang nak kat tepi bju. Betul2 tepi bju.

Kalau baju custom made mungkin boleh buat tapi kalau atas baju readymade..mungkin susah sikit nak buat.

Ada jugak nak print keliling leher atau keliling lengan…yang ni pun susah nak print kalau baju dah siap jahit.

Apa2 pun kena tunjuk dulu kat kitaorg…baru bgtau boleh buat ke tak.

Kalau tak ada idea nak buat design baju tu…..klik je banner bawah ni ye. Boleh buat sendiri. Mudah je.

 

KLIK GAMBAR UNTUK LIHAT CONTOH DESIGN TSHIRT KELAS!

 

KLIK GAMBAR UNTUK LIHAT CONTOH DESIGN TSHIRT HARI KELUARGA!

 

KLIK GAMBAR UNTUK LIHAT CONTOH DESIGN TSHIRT REWANG!

 

2. Kuantiti tempahan 

Kami terima 5 helai ke atas utk baju bercetak & 10 helai ke atas untuk baju kosong.

So..kuantiti selain tu memang kami tak terima.

Kuantiti tempahan ni pun efek harga jugak.

Kalau order sikit mahal & kalau banyak murah.

Biasanya harga atas pertimbangan akan diberi utk kuantiti ratus2 lai.

Maknanya..harga tu tak ikut harga biasa tapi harga ikut budibicara kami sendiri nanti.

Semestinya akan lagi murah dari kuantiti sikit.

So..nak tahu harga..mesti prepare kuantiti tempahan jugak nanti.

3.  Jenis baju / Brand baju / Material Baju

Yang ni pun salah satu benda yang akan efek harga selai siap print.

Ramai yg duk wasap atau tanya saya, harga baju kat katalog tu harga baju siap print ke?

Kalau ikut lojik…design customer kan lain2..so mestilah harga baju situ utk harga bju kosong.

Kalau nak tahu harga bju kosong tu, korang boleh klik kat page katalog2 baju kat blog sy di www.mohcetakbaju.com ye.

Ada macam2 jenis baju kat situ siap dgn harga bju kosong lagi.

 

So…ni lah 3 PERKARA PENTING yg korang kena sediakan sblm tanya harga kat kitaorang ye.

Kalau tak ada tiga2 ni…memang saya tak dapat bagi harga siap print nanti.

Dah dapat detail2 tu semua…cepat je saya bagi harga nnti.

Lagi cantik kalau buat design atas baju terus. Lagi mudah untuk saya bagi harga nanti sebab saya anggap design camtulah customer nak order nanti.

Kalau tak ada idea atau rasa nak letak design tu atas baju, korang boleh klik kat page BUAT DESIGN SENDIRI kat bahagian atas nun (kat bahagian menu kalau guna hp) atau KLIK SINI je untuk buat design tu sendiri.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni & prepare maklumat2 diatas ye :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

LIHAT…BETAPA SERONOKNYA DIAORANG DAPAT BAJU TU!!!


KLIK SINI UNTUK LIHAT RAMAI LAGI CUSTOMER YANG SERONOK & GEMBIRA DENGAN TSHIRT DIAORANG YE!

 

 

Ok…apa cerita cetak TShirt kitaorang hari ni?

 

Baju ni memang sempoi. 3 kaler print depan & 2 kaler belakang. Bendera guna stiker. Bukan stiker biasa2 tapi stiker high quality punya.

Masa saya tulis artikel ni, rasanya brader ni dah gerak pergi Hatyai ni.

Dia punya kombinasi warna pun cantik. Memang naik dengan baju tu. Baju dia guna brand Gildan sebab dia suka kain Gildan. Dia kata lembut je. Tak lah panas sangat time konvoi nanti.

Yang ni pun grup konvoi gak ni. Design asal semua dia bagi. Pastu saya kena edit sikit kasi cantik & mudah nak cetak guna silkscreen printing.

Warna putih & merah memang naik kalau print atas baju hitam. Sesuai sangat kalau buat konvoi ni. Geng2 rider suka sangat baju hitam camni.

Depan merah kuning. Kalau dari jauh memang menyerlah.

Yang ni baju sulam logo depan & belakang print. Jauh baju ni terbang ni…sampai ke Sandakan, Sabah ni.

Kitaorang memang ada mesin sulam satu & kalau korang rasa nak buat logo sulam, memang dialu2kan.

Tapi logo sulam ni, harga mahal sikit sebab biasanya ikut bilangan stitches jugak.

Kalau logo tak banyak stitches, murah sikit. Apa2 pun..korang bagi je detail kat kitaorang dulu sebelum kitaorang boleh bagi harga tu ye.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Yang ni TShirt sukan. Rasanya untuk team futsal ni kot. Design depan tu customer ikut hampir sebijik dengan contoh design dalam katalog kitaorang.

Saya just edit balik je supaya sesuai dengan kehendak dia.

Belakang nama ramai2…so, boleh jadi kenangan seumur hidup baju ni nanti.

Lain kali bila dah berumur & dah ada keluarga masing2 pastu buat reunion lak, pakai lak baju ni (mana yang muat lagi)…konfem kenangan time main bola datang semula nanti…dok gitu?

 

Yang ni cetak kepala stormtroopers dari filem Star Wars. Yang ni kitaorang print 2 kaler ni.

Mula2 cetak putih 2 layer, pastu tindih merah untuk efek darah tu.

Memang sempoi.

Yang ni biasa je sebab 1 kaler print je. Pastu ada print kat lengan lagi. So..agak simple & kalau camni memang cepat jugak kami print. Tak sampai sejam jugak ni dari masukkan baju dalam papan meja sampai le siap sepenuhnya.

Cetak ni wife yang buat. Dia dah berpengalaman selama 8 tahun dah dengan printing ni. So..kalau camni memang agak mudah bagi dia.

Ada banyak lagi gambar sebenarnya…tak apa saya kongsi dalam next artikel ye.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ok…rasanya setakat ni dulu.

Kalau korang nak order TShirt korang, ikut je step diatas & pastikan sediakan detail untuk saya bagi harga tu ye.

Katalog2 baju pun banyak kitaorang sediakan untuk korang. So…pilih je ikut suka korang.

Sampai jumpa lagi ye….baiiiiii…..

Material tshirt camane yg korang cari utk grup tshirt korang?


Hai & Salam Cetak Baju semua,

Apa khabar semua? Kami doakan korang semua berjaya dalam bidang masing2……In Sha Allah.

Ni nak bantu sikit korang camane nak order TShirt ikut selera korang ni…

Sebelum tu nak bagitahu ni…setakat ni dari Tahun 2010, kitaorang dah siapkan lebih daripada 100,000++ helai TShirt untuk pelanggan2 kami & In Sha Allah angka ni akan sentiasa meningkat…Alhamdulillah.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

So….bagi korang yg dah berkira2 nak order tshirt utk aktiviti korang, disini saya nak kongsi sikit pasal material bju yang korang boleh pilih.

Material bju ni penting utk aktiviti korang sebab kalau salah pilih, takut tak selesa dengan event korang.

Mungkin korang silap pilih cotton tebal tapi nak guna untuk aktiviti outdoor.
Tak ke berpeluh2 ketiak akibat salah pilih tshirt tu.

Tak pun pilih tshirt nipis tp aktiviti dlm aircond. Maka berdirilah segala bulu yang ada sebab tak tahan sejuk.

So..material baju ni antara yang penting untuk korang consider sebelum order bju ngan kitaorang.

Tapi kebanyakan tshirt kami..sesuai utk semua aktiviti sebenarnya.

Cuma kalau tahu jenis material tu, mungkin agak selesa sikit time pakai nanti.

Tapi last2..bergantung jugak pada bajet korang sebenarnya.

Kalau bajet ciput…kenalah cari material yang biasa2 je.

Kalau bajet besar sikit…mungkin boleh pilih macam2 material yang korang nak.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Ok…bagi membantu korang memilih material baju yang sesuai, disini saya senaraikan beberapa brand baju yang kitaorang supply sejak dulu lagi.

Saya akan kongsikan brand baju & material sekali supaya korang boleh buat keputusan baju camane korang nak ye….


Tshirt brand 4QUARE

Kebanyakan customer yang order TShirt 4Square ialah customer yang nak baju bajet rendah.

Biasanya baju 4square lebih terkenal dengan baju 100% cotton.Sesuai untuk digunakan untuk apa sahaja aktiviti sebab 100% cotton ni lebih sejuk & selesa kalau nak buat aktiviti lasak & biasa2 je.

Untuk pengetahuan korang, kebanyakan TShirt yang bajet rendah ni dibuat di Bangladesh sebab kos material & buruh lebih murah berbanding jika dibuat kat negara lain.

Walaupun di buat di Bangladesh tapi kualiti still superb.

Harga mungkin rendah tapi saya suka guna baju ni sebab ianya tak terlalu nipis & tak terlalu tebal.

Nak print guna silkscreen printing pun mudah sebab kain dia licin & tak berbulu.

TShirt cotton 4square ni berat dia standard 160gsm. Dulu ada yang 190gsm atau 175gsm tapi sekarang semua 160gsm. Tak tahu kenapa. Kena tanya supplier lah pulak nanti.

Ni contoh baju 4square cotton yang saya katakan tu. Memang sesuai untuk korang yang nak baju yang agak kualiti tapi bajet rendah.


Macam2 kaler ada untuk korang pilih.

Biasa customer yang pilih baju 4square ni, diaorang akan pilih pakej sekali dengan baju lengan pendek, lengan panjang & baju budak sekali.

Satu lagi….baju 4square ni pun kitaorang ada sediakan baju saiz besar jugak.

Saiz dari 4XL ke 8XL tapi harga mahal dari saiz normal. OKlah kan…sekurang2nya ada jugak pilihan untuk korang buat TShirt untuk sape2 je dalam grup korang kan.

Tak kira yang keciiiiikkkk sekali atau yang besaaaaaarrrr sekali….kan….kan…..

Selain daripada TShirt cotton, kitaorang ada jugak TShirt2 material lain seperti kain jersi atau microfiber dalam grup 4square ni.

Material jersi atau microfiber ni sesuai untuk korang yang nak buat aktiviti luar & lasak sikit.

Ada jugak baju budak untuk pilihan korang.

Baju roundneck cotton, jersi & polo.

Baju Polo budak antara yang customer cari sebab susah nak cari baju Polo budak camtu.

Pendekata, brand 4square bukan je ada baju cotton tapi kami sediakan macam2 jenis baju harga bajet yang korang boleh pilih.

Susah sangat….korang klik je button bawah ni untuk lihat apa lagi jenis baju bawah grup 4square ni untuk pilihan korang ye.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

————————————————————————————————————————

  TShirt BRAND ENZO

Baju brand ni antara yang paling TOP & paling laris dalam bisnes cetak baju kitaorang sejak 2010 lagi.

Yang SPECIALNYA TSHIRT ENZO ni ialah diaorang guna material lain untuk baju cotton.

Diaorang guna baju TETRA COTTON. Maknanya bukan 100% cotton.

Tetra Cotton ni anti-shrink atau anti kecut (tak kecut & tak kembang lepas basuh)

TShirt brand Enzo ni biasanya saya rekemen kat customer yang pentingkan kualiti dengan harga yang tak berapa mahal.

Sesuai dengan bajet kebanyakan customer kitaorang.

Lagipun….TShirt brand Enzo sediakan baaaaanyaaaakkkk pilihan TShirt untuk apa sahaja aktiviti korang.

Antara yang paling laris ialah TShirt Muslimah diaorang.


Ni antara contoh yang TSHIRT Muslimah Enzo ada. Banyak lagi kat katalog kitaorang kalau korang nak tengok. KLIK JE SINI!!!

Brand ENZO ni juga ada sediakan 3 jenis TShirt :

1.  Cotton Tetra

2.  Lacoste / Polo

3.  Microfiber atau Jersi

Tetra Cotton ni saya dah bagitau tadi. Ni contohnya….

Baju lacoste biasanya baju berkolar. Nama lain dia baju Polo atau Honeycomb.

Microfiber brand Enzo pun ok jugak. Macam2 pilihan yang korang boleh pilih.

Baju korporat atau F1….ada lengan panjang & pendek.

Sesuai untuk mereka yang nak baju F1 yang menutup aurat & kain yang kualiti tinggi.

Ni antara contoh2 baju Enzo yang dapat saya tunjuk kat sini.

Kalau nak tengok banyak2 lagi…klik je button bawah ni & pilih je mana yang korang berkenan ye.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

—————————————————————————————————————————

 TShirt Brand OREN SPORT

Selain Enzo, Oren Sport jugak antara TShirt yang banyak dapat sambutan dari customer.Macam Enzo jugak….Oren Sport sediakan 3 jenis material TShirt macam Enzo termasuk TShirt korporat & jaket.

Walaupun bagi saya Oren Sport agak mahal sikit tapi kualiti tetap kelas A punya.

Diaorang sediakan macam2 pilihan TShirt yang sesuai dengan aktiviti korang.

Ni antara contoh TShirt yang korang boleh pilih dengan Oren Sport ni…




TShirt Oren Sport ni dah establish dah agak lama dah. Antara company TShirt yang TOP kat Malaysia ni.

Biasanya peniaga cetak TShirt seluruh Malaysia akan tempah TShirt Oren Sport untuk bisnes diaorang sebab brand ni readystock dia memang tak putus2.

Rasanya berjuta2 stok diaorang supply kot sebab tak pernah lagi bila kitaorang order, TShirt tu tak ada stok.

Maknanya kalau order hari ni, esok In Sha Allah sampai.

Sama macam Enzo. Memang readystock diaorang memang tinggi.

Kalau korang rasa nak tengok macam2 lagi baju brand Oren Sport ni, klik je link bawah ni ye.

oren sport

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 


TShirt BRAND GILDAN

Gildan ni asal brand US ni tapi kalau korang nak tahu, TShirt ni dibuat di Bangladesh.Sama macam 4Square. Mungkin diaorang nak kontrol harga kot supaya tak mahal sangat.

Gildan ni sesuai jugak untuk korang yang pentingkan kualiti.

Ni antara TShirt2 yang Gildan ada…


Gildan ada sediakan TShirt sama macam Enzo & Oren Sport.

Cuma cotton dia adalah 100% cotton. Lebih kurang cam 4Square. Cuma ada certain kod baju, kain dia tebal lagi dari 4square.

Kain jersi atau microfiber diaorang pun lain dari Oren Sport & Enzo.

Kalau jersi Gildan dia panggil 100% Performance Dry Pique. Dia bukan macam kain jersi biasa.

Grup hiking suka sangat pakai baju ni sebab diaorang kata cepat kering & tak berbau kalau berpeluh.

Bukan saya kata…tapi GRUP HIKING ni sendiri bagitau kitaorang. Kitaorang tak pegi hiking…tak tahu….hehehe.

Selain daripada tu, diaorang ada jugak ada sediakan sweatshirt & hoodie.

Mungkin harganya nampak cam mahal tapi kualitinya memang ohsem.

Dah ramai yang beli & puji kualiti baju2 ni.

Baju berkolar pun banyak pilihan. Kalau korang rasa nak lain dari yang lain & selesa dipakai, Gildan adalah brand yang korang boleh cuba.

Kalau rasa tak puas tengok gambar diatas & nak pilih macam2 lagi baju Gildan lain, klik je link bawah ni ye.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

—————————————————————————————————————————–

TShirt BRAND ARORASPORT

Ini adalah brand sukan yang paling saya rekemen sebab katalog Arorasport sediakan lebih banyak TShirt untuk bersukan lebih dari brand lain.Brand ni ada sediakan baju jenis SUBLIMATION.

Apa tu SUBLIMATION?

SUBLIMATION ni TShirt kaler warna warni atau fancy yang dilukis terus atas TShirt kain jersi.

Ni namanya TShirt SUBLIMATION.

Kalau korang rasa tahun ni nak pakai TShirt yang colourful camni….korang boleh pilih kat TShirt Arorasport ye.

Tapi bukan je TShirt kain jersi……cotton & lacoste pun diaorang ada.

Muslimah & baju korporat pun ada.

So…tak payah pening2 nak cari TShirt korang tu.

Ada macam2 jenis TShirt korang boleh pilih. Sediakan duit je…..hehehe.

Pada cikgu cikgi yang incharge sukan sekolah tahun ni atau cikgu koperasi, cikgu2 boleh pilih TShirt brand Arorasport ni untuk TShirt sukan sekolah cikgu tahun ni sebab diaorang ada sediakan macam2 stail baju untuk cikgu pilih.

Mungkin cikgu nak yang lain dari yang lain sikit sebab asyik sama je macam tahun2 lepas kan.

So…cikgu boleh pilih macam2 jenis baju yang kat button bawah ni . Bagitau je kitaorang nanti kalau rasa2 berkenan dengan TShirt2 tu nanti.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

—————————————————————————————————————————-

TShirt brand MATAHARI / EMPIRIC

Bagi korang yang mencari TShirt2 selain dari TShirt diatas, satu lagi brand yang saya suggest ialah brand EMPIRIC atau MATAHARI.

Mostly diaorang guna brand Empiric sebenarnya.

Baju ni tak banyak sangat choice tapi kalau rasa nak baju Raglan lengan 3 suku yang kaler lain dari lain sikit…boleh test baju Empiric ni ye.


Ni antara contoh baju yang brand ni sediakan,

Baju ni semua jenis cotton 100% & juga dibuat di Bangladesh.

Kain lebih kurang macam kain 4Square & sesuai untuk apa sahaja aktiviti korang ye…

Kalau rasa nak cuba2 tengok baju2 lain yang brand ni sediakan…klik je button bawah ni.


——————————————————————————————————-

Ini antara TShirt2 yang kami sediakan KHAS untuk anda.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

TSHIRT RAGLAN – COTTON / JERSI

Selain daripada TShirt2 biasa yang korang dah biasa pakai, kitaorang pun ada sediakan TShirt jenis Raglan ataupun TShirt Lengan Kaler lain & body kaler lain.

TShirt jenis ni ada macam2 brand & saya satukan dalam satu page. Senang sikit nak pilih nanti.

Klik je gambar bawah ni & korang dibawak ke page TShirt Raglan kami nanti ye….

TSHIRT MUSLIMAH

TShirt Muslimah ni antara TShirt yang paling popular kat www.mohcetakbaju.com ni.

Memandangkan kesedaran menutup aurat zaman ini dah tinggi…so, kebanyakan muslimat mesti nak order TShirt yang menutup aurat untuk aktiviti diaorang kan.

So..kitaorang sediakan macam2 stail TShirt Muslimah untuk korang pilih.

Klik je link bawah ni & pasti korang berkenan punya….

Ada macam2 lagi kemudahan untuk korang dalam www.mohcetakbaju.com sediakan sebenarnya…

Saya cuba ringkaskan ye….

1.  Kalau rasa tak tahu nak buat design, kitaorang sediakan tempat nak buat design.

2.  Kalau rasa tak ada design TShirt kelas, kami juga ada sediakan TShirt Kelas untuk korang pilih.

3. Kalau rasa tak ada idea nak buat design FAMILY DAY, kami pun ada sediakan jugak.

4.  Kalau rasa TAK ADA IDEA JUGAK…nak buat DESIGN TSHIRT KAHWIN, REWANG atau BEKWOH. Jangan risau, kami juga ada sediakan….


5.  Kalau rasa2 nak buat design DOODLE…kami pun ada sediakan jugak.

Tshirt Doodle

6.  Pastu kalau rasa2 berminat nak jadi ejen, korang boleh jugak jadi ejen kitaorang.


Pendek kata & panjang kata…..macam2 kemudahan yang kitaorang sediakan KHAS untuk anda buat baju bercetak dengan kami.

So…kalau nak cetak baju, seelok2nya diawal tahun camni lah korang kena order TShirt sebab boleh pakai dengan grup korang sampai hujung tahun.

Kalau dah hujung2 tahun baru nak order, rugilah sikit sebab sekejap je boleh pakai sedondon ramai2.

 

So…apalagi…

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Kitaorang sentiasa membantu & melayan anda walau dengan apa cara sekalipun.

Sampai jumpa lagi…tata…titi…tutu…….

Dari teratak kecil kami,

Abg Nik & Kak Salina

Cetak TShirt sekarang vs cetak TShirt dulu2………

Hai korang,

Jumpa lagi kita dalam blog yang sentiasa menceritakan tentang cetak TShirt untuk apa sahaja aktiviti anda dimana sahaja anda berada.

Tadi masa saya duk tengok album2 lama, tiba2 teringat balik macamana kitaorang start buat bisnes TShirt ni 7 tahun lepas.

Time tu bukan macam sekarang ni sebab sekarang dah ada meja printing KHAS. Ok sikit.

Dulu..masa mula2 buat bisnes cetak TShirt ni, ada jugak print baju atas lantai. Tak sempat nak ambik gambar time tu. Tertonggeng2 nak print selai baju. Pastu malam kena urut sebab sakit pinggang.

Hari ni saya nak kongsi sikit ngan korang TShirt2 & bagaimana cara kitaorang cetak TShirt tu walaupun tempat terhad.

Sebelum tu…cuba korang tengok antara TShirt yang bagi saya agak kreatif hasil tangan customer2 kitaorang. Baju2 ni hasil printing kitaorang masa mula2 masuk dalam bisnes cetak baju ni.

 

Ni antara gambar TShirt dulu2 sebelum kitaorang ada meja printing KHAS tu. Masa ni wife yang buat full time tapi saya kerja kerajaan lagi masa ni.

Kira2 sebelum tahun 2015 ni. Tu yang jemur ikut dan je tu.

Kalau korang nak tahu…baaaaanyak betul beza cetak baju dulu2 & sekarang. Nak tahu tak?

 

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Antara beza cetak TShirt dulu2 & sekarang ialah :

Dulu…..jemur baju main ikut dan je mana2 sempat & muat. Ada atas katil, ada kat luar rumah, ada atas meja, atas lantai dll.

  1. Ni jemur atas meja printing. Time ni ruang printing kecik lagi. Sebelah dinding tu belum pecah lagi. Tahun 2013 baru start besarkan kedai tu. 

     

     

Alahai…segan lak nak tunjuk. Time ni keringkan atas katil tidur dalam rumah je. Masa 2011 ni printing atas meja makan lagi. So…sebab desperate sangat tak ada tempat nak jemur, mintak kebenaran mak mertua jemur atas katil time tu.

Mak mertua cakap….no problem menantuku, janji bawak masyuk duit, mak setuju je nak…..hehehe. Sib baik mak mertua tak baca blog ni….hehehe.

Ni jemur atas meja makan. Masa printing tu memang cari masa bukan tengah makan.

Kalau nak makan kitaorang printing jugak, mau kena halau dari rumah. Jadi si tanggang nanti…hehehe. Tak pasal2 kami jadi batu atau peti ais nanti…

Free2 je dapat jadi anak derhaka…..tak ke haru biru tu.

Tshirt Kartun

Yang ni satu lagi baju yang kitaorang terpaksa jemur atas katil. Kalau jemur kat luar, takut kena curi nanti. Baik tumpang katil mak je…nasib baik mak sporting. Tq bonda.

 

Dulu printing guna papan yang dimasukkan dalam baju sehelai2.

Bila dah masuk papan, baru saya letak atas meja untuk dicetak.

Cam gambar bawah ni….

Tshirt Kartun

Cuba tengok dalam baju tu ada papan kan?

Camtu lah kami belajar printing dulu. Masukkan satu2 papan dalam baju, pastu letak atas meja untuk printing.

Bila dah masukkan papan, pastu kami start print macam atas ni.

Masa ni tempahan tak sebanyak sekarang. So..setakat 2 lai sekali cetak masih mampu buat lagi.

Tapi sekarang kalau order 2 ke 3 ribu lai sebulan, kalau masih guna cara camni, mau tak sempat nak gi kencing kot.

Mak mertua pun makan atas lantai je sebab meja makan dah jadi meja printing utama…..hehehe.

Time ni kalau guna jugak meja makan, baru le jadi Si Tanggang nanti….hehehe.

Last2 kena buat gak kedai tepi rumah.

Apa yang termenung tu dik? Macam pandai sangat duk depan komputer. Main game le tu.

Orang sibuk printing dia main game. Tengok tempat kami printing dulu, dah macam dilanggar todak je…. 🙂

Ni lah rupanya kedai yang kitaorang bina pada 2013 sebab dah tak tahan banyak sangat order masuk, sampai dah tak cukup tempat nak print.

Alhamdulillah….akhirnya siap le cam gambar bawah ni..

Opppsss….sori…silap gambar.

Cam bawah ni ye….

So…bila dah ada meja camni & ruang lebih besar, senang le kitaorang nak siapkan order dengan kuantiti yang lebih besar.

Kalau tak…jenuh le menunggu, bila nak siap baju. Time tidur pun kena printing jugak kot sebab dah terdesak sangat tak ada tempat nak print kan…

Alhamdulillah…memang melimpah ruah rezeki kami dengan sokongan korang semua.

Apa yang saya nak kongsikan ni, bagaimana saya bermula dari bawah & dari susah.

Apa sahaja yang kita buat, kalau kita start dari susah…In Sha Allah bila kita dah senang & kita susah balik. Mudah untuk kita naik balik nanti.

So..pada korang yang tak sabar2 nak dapatkan TShirt grup korang cam yang kami pernah buat sebelum ni, follow je step bawah ni….

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ok..nanti saya cerita lak camane kitaorang besarkan lagi bisnes kitaorang dari satu bengkel ke 2 bengkel sebab dah tak cukup ruang nak print.

Pastu, bagaimana kitaorang beli mesin sulam & mesin printing untuk mudahkan lagi cara printing kitaorang.

Tunggu ye……..

Selain daripada boleh buat design tu sendiri, kitaorang ada jugak sediakan design yang dah siap nak print.

Tunggu korang pilih je. Terus boleh print.

KLIK BAWAH NI UNTUK CONTOH DESIGN TSHIRT HARI KELUARGA


 

KLIK BAWAH NI UNTUK CONTOH DESIGN TSHIRT KELAS

 

 

KLIK BAWAH NI UNTUK CONTOH DESIGN TSHIRT REWANG/BEKWOH/KAHWIN

 

Ok…sampai jumpa lagi dilain masa… nak order TShirt bagitahu kami ye…

Baiiiii…..

Yang Ikhlas,

Abg Nik & Kak Salina

Download katalog BARU dari Gildan, Enzo & Oren Sport DISINI & start buat TShirt Kelas atau apa sahaja aktiviti anda!!!

Hai & Salam Cetak Baju kepada semua,

Apa khabar semua? Semoga korang sihat2 le selalu hendaknya.

Masa artikel ni ditaip, ada lagi beberapa hari lagi Syawal nak habis. Korang dah puas beraya sakan ke?

Ok…pada yang dah start nak cari TShirt untuk aktiviti korang, kat sini saya nak promote kat korang antara TShirt BARU keluar dari brand ENZO, GILDAN & OREN SPORT.

Korang boleh cetak apa sahaja yang korang nak sesuai dengan bajet korang sendiri.

 

Setiap tahun, semua company TShirt akan update Katalog mereka supaya Tshirt yang mereka jual tak out of date.

Kalau dia jual TShirt sama je setiap tahun, nanti customer cepat jemu & lari ke lain nanti.
So..baru2 ni, supplier UTAMA kami iaitu GILDAN, OREN SPORT & ENZO dah keluarkan katalog baru.
Klik LINK bawah ni untuk DOWNLOAD KATALOG2 BAJU TERSEBUT & START ORDER BAJU untuk apa sahaja aktiviti anda!

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

ENZO
KLIK LINK BAWAH NI UNTUK DOWNLOAD KATALOG ENZO!
KLIK LINK BAWAH NI UNTUK DOWNLOAD KATALOG OREN SPORT!
KLIK LINK BAWAH NI UNTUK DOWNLOAD KATALOG GILDAN!
Bagi anda yang dah daftar jadi ejen, anda akan dapat senarai harga dalam bentuk Excel untuk mudah bagi anda refer kelak.
TAPI nak ingatkan…untuk dapatkan harga ejen, ada syarat2nya & bukan dah jadi ejen terus dapat harga ejen.
Bagi yang belum daftar ejen, anda boleh daftar seperti dibawah ye. Dapat FREE Ebook lagi.
Antara baju2 baru yang ada dalam Katalog2 BARU tu ialah seperti dibawah ni…
Kalau nak detail, klik SINI atau KLIK kat Katalog Enzo kat atas nun untuk lihat baju2 BARU yang ada.
Oren Sport pun banyak baju BARU juga…
Dan macam2 lagi. Semuanya korang boleh tengok sendiri di atas sana atau KLIK SINI.
Ada macam2 lagi jenis baju sebenarnya yang korang boleh pilih sesuai dengan bajet korang.
Kami ada TShirt 4SQUARE (Cotton & Microfiber), Arorasport dan Matahari (Empiric).
 Semuanya bergantung pada citarasa anda sendiri.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Sebagaimana biasa…mari saya kongsikan dengan korang baju2 yang saya sempat upload sebelum ni ye..

Yang ni guna teknik halftone. Halftone ni ialah teknik dot dot dot yang saya pernak cerita sebelum ni. Sesuai untuk design real tapi 1 kaler print je.

Contoh cam bawah ni…nampak macam real jue.

So..nampak macam real je kan. Korang pun boleh jugak nak buat kalau nak. Semua kitaorang yang tukarkan ke halftone nanti.

Yang ni grup nak gi bercuti ni. 2 kaler print. Biasanya grup hiking atau yang aktif bersukan ni, kitaorang suggest guna baju microfiber brand Gildan sebab baju tu sejuk & cepat serap peluh.

Korang tengok je kat katalog Gildan & cari baju jenis microfiber. Macam2 jenis ada.

Yang camni pun ramai yang order. Ada nama & nombor kat belakang. Sesuai buat bersukan.

Yang ni baju family day. Print pink atas baju biru. Actually nampak je atas baju tu tapi guna kamera yang cikai sikit…..hehehe. Tu macam blur sikit tu. Siap nama sorang2 lagi.

So..apalagi..jom le order sekarang….

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Ok…sampai jumpa lagi & kami sentiasa melayan setiap pertanyaan anda…In Sha Allah.

Yang Sentiasa Membantu,

Abg Nik & Kak Salina

Baju Rewang ~ www.ainixtshirt.myshopify.com

Baju I Am ~ www.mohcetakbajuiam.com

Baju Kelas ~ www.cetaktee.com

Kenapa anda perlu ORDER Cetak TSHIRT dengan kami di www.mohcetakbaju.com…..?

 

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Apa khabar semua!

Pada yang sedang mencari TShirt untuk apa sahaja aktiviti anda….inilah masa & tempatnya kerana anda sedang melihat kepada website yang telah menyediakan TShirt untuk beribu2 orang pelanggan sejak 2010 lagi.

Bagi yang baru melawat blog kami atau dah lama lawat, disini saya bagi beberapa sebab SERIUS kenapa anda PERLU pilih kami berbanding SUPPLIER yang lain :

  1. Dalam blog ni kami ada sediakan macam2 jenis TShirt SIAP (Readymade) daripada brand Oren Sport, Enzo, 4Square, Empiric, Gildan dan Arorasport.Anda KLIK je mana2 katalog baju kat atas nun ikut selera & citarasa anda.

  2. Kami juga ada sediakan contoh2 design TShirt untuk anda pilih seperti TSHIRT KELAS, TSHIRT REWANG/KAHWIN & TSHIRT FAMILY DAY.

  3. Kami juga ada sediakan <<TEMPAT>> nak design baju tu kalau anda sendiri tak ada lagi idea nak print.

  4. Kami ada beberapa jenis cetakan….antaranya Silkscreen printing, flocking(baldu), sulaman, heat press & emboss (timbul)

  5. Kami start bisnes ni secara online sejak 2010 lagi (7 tahun) dengan tempahan melebihi 100,000 helai sehingga kini. Alhamdulillah…kami agak berpengalaman.

  6. Kami juga ada buka peluang kepada sesape sahaja diluar sana untuk jadi ejen kami – boleh buat duit dengan bisnes TShirt & BUKAN sekadar order TShirt je.

  7. Bisnes kami sangat AKTIF & In Sha Allah setiap soalan akan dijawab segera sebab ini memang periuk nasi UTAMA kami.

  8. Kami juga sediakan macam2 jenis TShirt….ada cotton, lacoste, microfiber, dry fit, cotton interlock, honeycomb, polyester, baju korporat F1 dll.

  9. Kos pos kami FREE Semenanjung Malaysia & kami tanggung separuh ke Sabah Sarawak.

  10. Kami dah pos ke seluruh dunia sehingga ke Korea Selatan, UK, Singapore, Jordan, Brunei & Poland.

  11. Kalau dalam Malaysia ni…kami dah pos hingga ke ceruk kampung seluruh Sabah Sarawak & Semenanjung. Hingga ke tempat yang tak ada kedai TShirt pun kami dah sampai.

  12. Kami TAK PUTUS2 memberikan TIPS2 untuk anda berjaya dengan bisnes TShirt masing2 melalui emel2 TAK KISAH anda order atau tak dengan kami.

  13. Kami bukan je terima baju readymade tapi custom made pun kami terima (dengan syarat2 tertentu)

  14. Kami akan siapkan design untuk customer jika customer tak reti nak designkan design mereka (dengan syarat2 tertentu)

  15. Kami pernah pulangkan duit semula & ganti TShirt yang rosak jika perlu. Kami berniaga kerana Allah…In Sha Allah.

  16. Kami sentiasa bantu betul2 sape2 saje diluar sana untuk yang nak join buat duit dengan kami sebab kami tahu jika kami bantu orang lain buat duit, In Sha Allah…Allah juga akan bantu kami.

  17. Kami menerima macam2 jenis TShirt untuk macam2 aktiviti anda selagi tak salah disisi undang2 & tak langgar prinsip kami.

     

 

Apa yang saya senaraikan diatas ni, bukan untuk menunjuk2 atau berbangga diri tapi memberitahu perkara sebenar.

Kalau tak bagitahu, anda tak kan tahu kan?

So…dengan sebab2 atas ni, anda akan lebih YAKIN untuk order TShirt design sendiri dengan kami nanti….betul tak?

Tapi akhirnya terpulang kepada anda sendiri sebab anda yang akan buat keputusan BIJAK anda sendiri.

Kalau anda tergerak hati nak order TShirt tu dengan kami, ikuti langkah2 dibawah ni ye.

 

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

TIPS BISNES TSHIRT HARI INI :

Jangan sekali2 kita memburuk-burukkan pesaing kita.

Peniaga yang HEBAT akan jadikan pesaing mereka sebagai

rakan yang membantu mereka sama2 berjaya dalam

bidang mereka!

 

Hari ni saya nak kongsikan dengan anda antara TShirt2 yang saya tak sempat upload sebelum ni, saya upload kat sini untuk anda boleh refer camane nak buat design TShirt anda tu nanti ye. Termasuk TShirt2 lai sebelum ni…..untuk tatapan anda.

 

Harap2 anda enjoy dengan macam2 TShirt yang kami dah siapkan sebelum ni untuk tatapan anda ye…

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 


Ok…sampai jumpa lagi & nantikan kemunculan TSHIRT BARU & KATALOG BARU GILDAN, ENZO , OREN SPORT & ARORASPORT dalam artikel akan datang ni ye.

Macam2 stail TShirt BARU yang ada. Tunggguuuuuuu!!!!!!

Yang sangat2 benar,

Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

Tshirt BARU & Design TShirt Kelas untuk pilihan anda…..

Flocking atau Baldu….kami juga boleh supply untuk anda!

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Selamat berjumpa kembali setelah seminggu beraya sakan bersama keluarga tercinta.

Sekarang ni kitaorang dah start balik dah kerja kitaorang & pada sape2 yang dah plan nak tempah baju tu, boleh order sekarang sebelum kitaorang sibuk balik.

Pada kebiasaannya…lepas raya ni, ramai customer kitaorang yang start order TShirt kelas diaorang.

So….kepada korang yang nak order TShirt kelas atau apa sahaja TShirt korang, inilah masa yang sesuai sebab masih ada masa lagi boleh pakai TShirt tu sama2 nanti.

Kalau order dah hujung2 tahun…tak syok sangat sebab nanti sorang2 je pakai TShirt tu nanti.

Pada korang yang selalu follow blog kitaorang ni….nak bagitahu ni. Oren Sport ada TShirt baru.

Bawah ni antara TShirt2 BARU Oren Sport yang baru keluar melalui katalog baru diaorang…

 

 

 

Ada hoodie, F1 lengan panjang untuk muslimah, ada Raglan microfiber & beberapa lagi baju baru di katalog Oren Sport.

Cantikkan…

Kalau nak tengok design baju2 lain, korang KLIK kat katalog Oren Sport diatas nun untuk lihat macam2 lagi brand baju yang ada.

Kalau korang guna HP, klik kat bahagian menu kat bawah header blog atas nun & skrol ke bawah2 untuk pilih katalog baju yang ada ye.

Selain daripada tu, kitaorang ada jugak Contoh Design Baju Kelas & Contoh Baju Rewang untuk pilihan korang.

Design2 ni semua mudahkan korang untuk buat TShirt korang tanpa pening2 nak pilih design yang macamana yang nak diprint…

Bagi ejen2 TShirt kitaorang yang dah ada nombor ejen, kitaorang akan emelkan ke emel masing2 selepas kitaorang bagi emel ye.

So…cam biasa….

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Bagi yang mencari design Tshirt kelas, kami juga ada sediakan pelbagai jenis contoh design yang korang boleh pilih kalau korang tak ada idea nak print ye.

Tapi semuanya terpulang pada korang samada nak pilih design kitaorang atau korang boleh buat sendiri.

Ni antara contoh design yang kitaorang offer kat korang….

Apa yang korang boleh buat ialah…..pilih kod mana yang korang nak, tentukan kuantiti tempahan & jenis baju.

Pastu bagi detail tu kat bawah ni…

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

In Sha Allah kitaorang akan bagi harga segera nanti ye….

TShirt boleh pilih kat bahagian atas nun bawah header blog kitaorang tu ye…

TAPI..kalau ada design atas ni yang korang tak berkenan & rasa nak buat sendiri lagi puashati, korang klik button bawah ni untuk buat design tu sendiri. Mudah je…

So…semuanya terpulang pada korang camane nak order TShirt tu ye. Lukis tangan pun boleh…janji ada design yang korang boleh tunjukkan.

So…apa tunggu lagi. Hanya tinggal beberapa bulan je lagi sebelum tahun 2017 ni tamat. Kalau dah habis Tahun 2017 ni, takut korang menyesal nanti sebab tak sempat pakai sama2 nanti.

Oklah…cam biasa…apa cerita cetak TShirt kitaorang sebelum ni ye…

Design yang ni memang sempoi sebab buat 2 kaler atas baju jenis microfiber. Kombinasi warna pun cantik. Memang saya puashati sangat2 dengan design yang ni.

Yang ni design biasa untuk kaki panjat gunung ni. Customer yang suka hiking ramai jugak order dengan kitaorang. Diaorang guna baju microfiber brand Gildan sebab baju tu cepat kering & tak berbau kalau berpeluh.

Yang ni cetak atas baju muslimah brand Oren Sport. Design asal tu kitaorang edit balik ikut yang diaorang ni…so, inilah hasilnya.

Jauh customer ni…dari Sarawak kalau tak silap. Cuba tengok kat baju tu macam ada ternaik sikit kan? Yang itu kitaorang letak papan supaya masa print tu, butang baju tak ganggu blok printing.

Kalau tak letak papan, nanti design masa print tak sharp. So..kena letak lapik papan supaya kualiti printing lebih cantik.

Yang ni sama seperti diatas tapi yang roundneck tak perlu letak lapik papan sebab butang tak ada. So…masa print, smooth je.

Cetakan atas sejadah. Saya pernah upload design ni kat INSTA & FB sebelum ni tapi kat sini belum lagi.

Sejadah bahagian belakang pun kitaorang pernah print. Printing guna material sama macam print TShirt. Still guna silkscree printing jugak.

So…itu je yang saya sempat upload dalam blog hari ni.

Kalau ada nak order TShirt, bagitau segera ye.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Sampai jumpa lagi…baaaaiiiiii….

Yang Sentiasa Membantu,

Abg Nik & Kak Salina

Bila pembekal & penjual TShirt kena tipu dengan pelanggan……pernah dengar tak?

iklan-peraduan-sentap-copy

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Apa khabar semua pelanggan, ex-pelanggan & bakal pelanggan kami?

Harap2 anda sentiasa sihat sentiasa untuk menghadapi hari2 anda.

Korang pernah dengar tak cerita penjual TShirt ditipu pelanggan?

Biasa yang kita dengar, pelanggan nak order TShirt tapi kena tipu dengan penjual TShirt kan. Yang ni terbalik pulak…

Ni nak kongsi ngan korang ni. Baca sampai habis tauuu….

Sebelum ni, kitaorang banyak kali jugak percaya buta2 kat pelanggan. Sebelum pelanggan bayar baki, saya  dah pos baju tu sebab kita fikir, semua orang sama macam kita.

Kita ingat dalam dunia ni, semua orang jujur. Bila dapat barang, boleh lah bayar baki tu tapi apa yang jadi, diaorang terus diam & terus tutup telefon bila kita mintak bayaran.

So..dengan sebab itulah, kitaorang akan mintak bayaran baki dulu sebelum dapat pos barang tu. Biasanya kitaorang akan snap gambar baju supaya pelanggan yakin & percaya baju memang betul2 dah siap.

Setakat 7 tahun dalam bidang bisnes cetak TShirt online ni, sebesar kuman pun tak terlintas dalam hati kami nak menipu pelanggan sebab kami tahu, kalau sekali je kami start tipu & pelanggan tahu, sampai situ je lah rezeki kami.

Lagipun, menipu ni bukan boleh hidup senang. Kalau senang pun sekejap, lepas tu satu persatu tuhan tarik nikmat hidup kita.

So..Alhamdulillah, setakat ini bisnes kami masih maintain & dari hari ke hari makin berkembang.

Ada beberapa cerita pasal pelanggan yang menipu ni nak saya kongsi dengan anda.

  1. Beberapa tahun lepas, saya ada tersilap pos baju kat salah seorang customer ni. Baju tu bukan baju dia tapi baju orang lain.Saya cuba kontek dia balik untuk pulangkan balik baju tu tapi hampehh…..tak berjawab langsung. Senyap sampai hari ni.

  2. Ada sorang customer buat baju XOX di Sabah kalau tak silap. Mula2 elok bayar deposit. Pastu, dia mintak buat segera. Saya pun terus pos baju tu lepas siap, baki satu sen pun tak bayar.Saya jadi macam pemintak sedekah lak mintak duit baki. Whatsapp tak berjawab langsung. Terus senyap sampai sekarang. Satu hari nanti saya akan paparkan jugak detail mamat hampeh ni.

  3. Ada juga customer yang kami agak terlambat siapkan bajunya. Pastu, dia terpaksa hantarkan sendiri baju tu kat customer dia. Saya cakap….tolaklah duit pos & baki bayar kat saya. Hampehhh jugak…..terus senyap sampai sekarang.

  4. Yang sakit hatinya ada customer yang saya dah pos tapi duduk salahkan kawan2 dia yang tak bayar baki. Sedangkan saya deal dengan dia. Sampai sekarang terus senyap.

  5. Ada jugak sekarang ni 2 bungkusan yang saya masih belum pos. Deal dari tahun lepas lagi, sampai sekarang tak bayar2 lagi baki. Ikutkan hati nak dedahkan je nama diaorang kat sini biar diaorang tahu sikit.

  6.  Yang paling sakit hati, baru beberapa hari lepas….ada seseorang menyamar jadi customer saya nak bagi peruntukan mesin & duit dari kerajaan. Tak tahu le kenapa bodoh sangat kami percaya. Kami pun transfer duit….ribu jugak ke akaun dia. Last2 menipu. Yang ni kami terpaksa buat repot polis & tunggulah akibatnya nanti.

Ni antara cerita2 sakit hati yang nak kami kongsikan dengan anda.

Mungkin anda rasa macam tak percaya. Tapi inilah yang terjadi.

Tapi selama 7 tahun bisnes ni, kes2 ni hanya secara kecil sahaja. Majoriti pelanggan kami baik & jujur sebenarnya.

Tapi yang buat onar yang sikit nilah, yang sebabkan bisnes kami agak terkesan sikit sebab ribu2 jugak kami rugi tu.

Last2 sekali apa yang kami buat…REDHA je lah dengan ketentuan-Nya. Mungkin rezeki kami takat tu je untuk hari tu.

So…kepada anda yang baru nak join bisnes TShirt ni, berjaga2lah…bukan semua manusia hatinya baik tapi ada segelintir yang rupanya manusia tapi hatinya lebih terus dari SYAITAN NIRRAJIM.

banner-order-guna-whatsapp

Oklah…setakat ni dulu.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Iklan TShirt Raglan

Apa yang saya nak kongsikan dengan anda hari ni….

baju konvoi

tshirt konvoi

tshirt konvoi

Tshirt konvoi ke Penang. Guna baju Enzo microfiber kod 1084 lengan panjang.

Sesuai untuk rider yang berjalan jauh. Design nak print customer sendiri yang buat. Kami just pecahkan kaler untuk mudah nak print.

tshirt hiking

tshirt hiking

Selain geng2 konvoi, kami jugak banyak terima TShirt untuk geng2 hikers macam kat atas ni. Ni geng hardcore hikers ni. Seronok ooo boleh pakai TShirt sama je time mendaki gunung nanti.

tshirt kelas

Tshirt kelas tulisan kufi yang saya buat sendiri. Mungkin boleh upgrade lagi skill supaya nampak lebih cantik. Janji customer puashati.

tshirt kelas

tshirt kelas

Ni bahagian belakang. Yang ni tiru design kami sebelum2 ni. Tak susah nak buat pun. Template dah ada…ikut je.

tshirt singapore

Yang ni 5 warna print. Biasanya saya buat base putih dulu, pastu senang sikit nak print kaler2 lain nanti. Jauh customer ni. dari Singapore ni.

Kos pos pun tak lah mahal sangat. Masih ok berbanding dolar Singapore. Orang Singapore yang nak order TShirt design sendiri…jom le buat TShirt dengan kami.

tshirt group

tshirt group

Yang ni bhgn belakang mencabar sikit sbb kena print banyak kaler tapi Alhamdulillah…dapat di print dengan jayanya…

tshirt kelas

tshirt kelas

tshirt kelas

TShirt kelas….depan 3 warna & belakang 3 warna. Meriah sungguh…janji puas hati…hehehe.

So…pada anda yang sedang mencari tempat nak buat TShirt cetak sendiri untuk apa sahaja aktiviti anda, sini lah tempatnya.

Banner TShirt

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

In Sha Allah…kami bantu semampu mungkin.

TIPS BISNES TSHIRT HARI INI :

Jika anda buat bisnes dengan niat untuk menganiaya orang

atau menipu orang,

Ingatlah…..hidup anda tak akan senang & bahagia walau berjuta duit

anda yang anda ada!

 

Ok…saampai jumpa lagi…baaaiiii!!!

Yang Sentiasa Cuba Membantu,

Abg Nik & Kak Salina

Jom buat TShirt untuk grup anda di Tahun 2017 ni sambil buat duit sampingan. Nak ke nak?

banner-facebook-mohcetakbaju

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Alhamdulillah & Syukur…..dah nak sampai penghujung 2016 & dah nak masuk ke Tahun 2017 dah.

Nak tanya korang ni? Jawab dalam hati pun tak apa……korang dah ada TShirt grup, kelas atau apa sahaja aktiviti korang di Tahun 2016 sebelum ni ke?

Kalau tak ada…memang sayang betul sebab korang tak ada salah satu daripada kenangan terindah yang ada untu grup korang.

Dengan pakai TShirt sedondon untuk grup anda, ia dapat buatkan anda teringat2 zaman anda sekarang.

Contohnya ; TShirt Grup kitaorang masa kat U dulu. Bila belek2 balik baju & gambar yang kitaorang ambil masa time pakai baju tu dulu, kenangan pun kembali berulang.

Teringat masa konvoi motor ramai2 pegi berkelah masa pakai baju tu. Sekarang ni kami dah ada 3 orang anak & kenangan tu masa duduk U dalam 20 tahun lepas.

Memang sedih & sayu bila teringat zaman tu. Seronooookkkk ooooo…..

So..rasa macam sentap tak?

 

Apa ditunggu lagi. Korang dah boleh start plan untuk TShirt grup untuk Tahun 2017 dah ni.

Banner TShirt

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Bagi yang pening camane nak buat design2 TShirt tu, korang boleh klik banner kat bawah ni & korang boleh buat design tu sendiri. Mudah je.

Iklan Design TShirt

Pastu bagi yang nak tahu camane nak buat duit dengan bisnes TShirt tanpa perlu fikir camane nak cetak baju tu, saya ada sediakan ebook bagaimana cara mudah untuk anda start buat duit dengan bisnes TShirt anda…

Iklan Ebook 5 Cara Mudah 2

Macam2 yang saya boleh bantu korang untuk sama2 buat bisnes dengan bisnes TShirt ni & sediakan tempat untuk korang tempah TShirt dengan kitaorang.

Kalau korang baca artikel2 yang ada dalam blog ni, kitaorang sediakan macam2 tips bisnes TShirt ni start dari Tahun 2011 lagi.

Tak caye, cuba skrol ke bawah2 untuk baca artikel2 tu ye.

KAMI ADA 10 SEBAB bagi menguatkan lagi sebab kenapa korang perlu join kitaorang untuk sama2 buat duit atau buat TShirt ngan kitaorang :

  1.  Kami dah established secara online & offline sejak 2010 lagi. Tahun ni adalah tahun ke 7 kami.

  2. Kami maintain supply TShirt sebanyak 20,000++ helai setiap tahun.

  3. Kami dah pos ke seluruh ceruk Malaysia & Sabah Sarawak. Termasuk beberapa negara luar seperti Korea, UK, Singapore & Brunei.

  4. Kami telah membantu beratus orang untuk sama2 buat duit dengan kitaorang.<<JOIN KAMI UNTUK JADI EJEN>>

  5. Kos pos kami FREE Semenanjung & kami tanggung separuh ke Sabah Sarawak.

  6. Kami ada ramai contoh testimonial yang puashati dengan servis & produk kami. <<KLIK SINI KALAU NAK TENGOK!!>>

  7. Kami sediakan macam2 brand TShirt Readymade yang korang boleh pilih terus dari katalog. Antaranya :

    1. Katalog Oren Sport
    2. Katalog Enzo
    3. Katalog Gildan
    4. Katalog 4square
    5. Katalog Arorasport
    6. Katalog Matahari/Empiric
  8. Kami sediakan tempat nak buat design sendiri kalau korang tak ada idea nak buat design. <<KLIK SINI UNTUK BUAT DESIGN SENDIRI>>

     

  9. Kami sediakan pilihan design TShirt untuk baju rewang, baju kelas & baju I AM.

    1. Baju Rewang / Kahwin / Bekwoh – Layari www.ainixtshirt.myshopify.com
    2. Baju Kelas – Layari www.cetaktee.com
    3. Baju I AM – Layari www.mohcetakbajuIAM.com
  10. Kami telah melabur hampir RM20,000++ bagi menyediakan sebuah website sendiri bagi memudahkan pelanggan untuk membuat design sendiri dengan imej & gambar lebih ke “Malaysia”an & lebih bercirikan tempatan.Website tersebut dalam pembikinan & dijangka siap awal Tahun 2017 ini.Website ni boleh di akses seluruh dunia & dibuat dalam bahasa Inggeris. In Sha Allah akan menuju world wide nanti.

Kami mempunyai semangat, komitmen & kesungguhan yang tinggi untuk capai cita2 kami. Tahun 2017 sasaran kami ialah untuk mempunyai sekurang2nya sebuah kilang bersaiz sederhana dengan 10 orang pekerja bagi menyiapkan tempahan TShirt readymade & custom made dari seluruh dunia.

Jom join untuk jadi sebahagian daripada keluarga Ainix Resources & jom sama2 untuk kita betul2 buat duit dengan bisnes TShirt ni.

Sape yang tertinggal memang rugi sangat2.

Jarang ada bisnes cetak TShirt yang sanggup bantu orang ramai untuk sama2 buat duit dengan mereka. So…fikirkanlah!!!

Mari lihat apa kata pelanggan kami tentang www.mohcetakbaju.com ni ye….

Pelanggan 1

Nama: Hevenly Palmin

Alamat Emel:hevence1@gmail.com

Komen/Teguran/Pesanan Untuk Kami: Saya tak sangka saya akan terjumpa blog sebegini.Walaupun tidak kesemua jenis pakaian yang boleh diprint sini seperti jaket,saya tetap berpuas hati atas kelinciran proses memprint ini.


Pelanggan 2

Nama: Syahirah Azhar

Alamat Emel:syirah40@gmail.com

Komen/Teguran/Pesanan Untuk Kami: First time buat tempahan kat Mohcetak. Design baju dah la cantik, murah. Kami dah cari kat kedai lain tapi smua mahal tapi design yang sama. Thanks Mohcetak.com and layan sya dengan baik .. ☺😊

Pelanggan 3

Nama: Amirul fikri
Alamat Emel: amirulfikri456@gmail.com

Komen/Teguran/Pesanan Untuk Kami: pertama kali order memang rasa risau, sebab dealer jauh dari tempat kami. tetapi bila dh siap, semua pelajar bagi respon yang baik utk baju ni, and servis dari mohcetakbaju ni memang cepat, tiada kecacatan atau kekurangan. we proud of you.

Pelanggan 4

Nama: Nadira idari bt Sufaat
Alamat Emel: nadiraidari@gmail.com
Komen/Teguran/Pesanan Untuk Kami: Dah 3 tahun berturut2 buat T-shirt dengan en Nik. Saya guru kelas sekolah rendah darjah 6. Puas cari kedai printing T-shirt tapi tak puas hati sebab mahal dan kurang berkualiti. Saya pun cari website saja2 je dan terjumpa web ni. saya suka sebab boleh design sendiri dan duduk rumah goyang kaki je tunggu T-shirt siap hehe. saya gembira bila anak2 murid saya gembira dan ini lah kenangan kami bersama. Saya akan terus order dan promosi pada kawan2 guru lain.

Pelanggan 5

Nama: Asmaq
Alamat Emel: noorassz@yahoo.com
Komen/Teguran/Pesanan Untuk Kami: Servis mmg super duper cepat, harga sangat berpatutan, layanan memang bagus.. saya sgt berpuas hati.. akan direkemenkan buat saudara mara & kawan2.. semoga perniagaan en nik & puan salina bertambah maju & sentiasa diberkati oleh Allah…

Apa cerita pasal baju tempahan kitaorang sebelum ni?

cetak baju

cetak tshirt

3 kaler print besar A3. Print atas baju cotton microfiber brand Oren Sport. Simple je. Saiz design paling besar kami boleh buat A3. Kalau nak besar lagi, kena bagitau nanti.

tshirt kelas

Ni baju reunion. Design customer yang bagi. So, agak mudah bila print. Tak payah touch up balik.

tshirt kelas

tshirt reunion kelas

Print design doodle pun ada. Depan belakang doodle. Nak ke? Emelkan kat emel adminkomisen@gmail.com untuk detail ye!

tshirt kelas

tshirt kelas

Kebanyakan customer print 1 kaler je sebab bajet murah. Kalau banyak warna nanti, harga mahal lak. Tapi terpulang pada customer jugak.

tshirt reunion

Yang ni…customer lukis tangan je & kitaorang lukis balik ikut imaginasi kitaorang.

Sempoi jugak. 1 kaler print je.

tshirt kelas

tshirt kelas

tshirt kelas

Design ni ada 3 kaler print. So, ambik masa sikit untuk print 3 warna tu tapi masih lagi mudah & sempoi. 1 hari je siap. Janji customer siapkan design & font untuk mudahkan kitaorang edit balik design tu.

tshirt memancing

Tshirt memancing – 3 kaler print. Guna baju Enzo Raglan lengan panjang. Memang cantik. Naik kaler dia.

tshirt bowling

Tshirt Bowling – lupa nak upload belakang. 2 kaler print jugak ni. Putih hitam & nama kat lengan.

Ada menimbun lagi gambar yang belum diupload. Nanti kitaorang upload kemudian ye!

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

banner-order-guna-whatsapp

10 TIPS SEMPOI MENCARI SUPPLIER TSHIRT YANG BETUL SECARA ONLINE!
Oleh : Abg Nik – www.mohcetakbaju.com (Established from 2010)

Hai semua,

Jika anda sedang mencari TShirt dengan cetakan sendiri untuk apa sahaja aktiviti anda, anda perlu survey dahulu betul-betul & jangan terus tempah tanpa ambilkira 10 tips dibawah ni.

Bukan apa, saya takut anda akan rasa tertipu atau rasa stress sebab akan mendapat TShirt yang indah khabar dari rupa.

Mungkin anda dapat TShirt yang giler betul murahnya tapi kualiti OUT. Boleh pakai 1 hari time event je…

Ok…apa dia 10 TIPS tersebut?

1. Kalau nak confident, deal dulu secara Whatsapp, emel atau terus call untuk dengar suara penjual tu.
Kalau penjual tu jenis acuh tak acuh atau malas nak layan, terus cari supplier lain sebab kalau masa nak tempah pun dah tak layan, camane dengan baju tu nanti.

Silap2 langsung tak dapat nanti.

2. Kalau dah tempah, cuba follow up. Kalau supplier yang jujur, dia akan Reply segera maklumkan tentang progress baju anda tu.
Kalau jenis hari ni follow up, 3 hari baru jawab…itu maknanya something wrong somewhere dengan supplier tu.

3. Supplier yang offer harga terlalu rendah giller berbanding supplier lain.

Yang ni ada 2 posibility – samada dia memang dapat baju tu murah (pemborong) atau ada benda yang dia cut cost seperti kualiti print out atau kualiti TShirt out.

4. Supplier yang jenis semua jenis design baju dia boleh buat tanpa fikir panjang.
Dalam bidang printing TShirt ni, bukan semua jenis TShirt boleh cetak sebab ada yang jenis full kaler tu, bukan semua peniaga kecil-kecilan boleh buat.

Supplier yang jujur, dia akan beritahu perkara sebenar & bukan main sanggup jer…

5. Cuba kalau korang dah tempah & dah dapat TShirt. pastu TShirt tu koyak atau rosak. Cuba mintak diskaun atau tukar balik. Supplier tu sanggup tukar atau bagi diskaun tak.
Kalau tak…maknanya lepas ni anda kena tukar ke supplier lain yang lebih bertanggungjawab.

6. Ada tak supplier atau peniaga TShirt tu layan anda yang nak order TShirt tu macam layan kawan2?
Bukan apa….untuk dapatkan harga sehelai TShirt siap cetak bukan mudah sebab peniaga kena dapatkan dulu design nak print, kuantiti tempahan & jenis baju dulu.

Baru boleh bagi harga.

7. Cuba tengok website, FB page atau blog supplier tu. Up-to-date tak?
Kalau jenis yang macam 3 tahun lepas isi website tu sama je, kita pun tak pasti owner dia masih hidup atau tak.

8. Bagi anda yang nak tahu website supplier tu up-to-date atau tak…taip apa sahaja yang anda nak kat Google Search, contohnya “Cetak TShirt” & kalau website dia duduk kat first page Google Search, itu maknanya website dia memang up-to-date.

9. Supplier yang baik akan sentiasa keep in touch dengan customer selepas customer buat tempahan.
Dia akan sentiasa jaga customer dia supaya sentiasa order dengan dia sebab nak maintain customer sedia ada lebih mudah dari nak dapat customer baru.

10. Supplier yang bagus akan sentiasa bagi servis & kualiti 200% dari kualiti asal walau berapa juta kali pun customer yang order.

Supplier camnilah yang anda kena cari sebab mereka bukan jenis nak untung semata2 tapi mereka jenis yang betul2 nak bantu customer mendapatkan TShirt untuk apa sahaja aktiviti mereka.

So…10 tips ni patut di pegang oleh anda kalau nak start order TShirt untuk apa sahaja aktiviti anda kerana dalam online ni ada beribu2 website, blog & FB page yang supply TShirt tapi jenis yang mana kita nak pilih.

Bila ada 10 tips, sikit sebanyak akan bantu anda kurangkan risiko untuk stress atau tak puas hati bila nak order TShirt nanti ye.

Jumpa lagi di tips2 berguna lagi akan datang!

Oklah ye….setakat ni jelah dulu.

Sampai jumpa lagi tahun depan ye! Kami menunggu jawapan & panggilan dari anda. Anda bertindak…anda yang untung nanti.

Jumpa lagi…baaaaiiiiii….

Ikhlas Membantu :

Abg Nik & Kak Salina

%d bloggers like this: