Category Archives: Baju Company

Pelbagai jenis baju company

BUKTI NYATA….kami dah pos cetak baju kami ke serata pelusuk Malaysia, Sabah, Sarawak & Dunia!

Salam cetak baju semua,

Sebelum terlambat…..kami di www.mohcetakbaju.com ingin mengucapkan selamat hari raya Aidilfitri kepada semua umat islam di seluruh Malaysia.

Maaf zahir dan batin.

Pada kebiasaannya….selepas raya ni,  permintaan untuk cetak tshirt kembali bertambah.

Pada sesiapa sahaja yg rasa nak tempah Tshirt untuk apa sahaja aktiviti korang…inilah masanya.

Sebab kalau ikut kiraan..ada kurang lebih 6 bulan lagi untuk sampai ke hujung tahun 2019.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

So.. Bagi yg belum ada Tshirt utk grup korang,  memang rugi sangat2 sbb tak ada salah satu kenangan penting dalam hidup korang.

Bagi yg rasa duduk jauh di pedalaman/ceruk kg & langsung tak ada peluang nak buat tshirt utk grup korang.. Korang silap sbb customer kami datang dr segenap ceruk tempat sebelum ni.

Hingga ke tempat yang tak disangka2 boleh sampai baju kami tu.

Zaman sekarang dah berubah.

Org courier atau pos sekarang ni dah boleh masuk ke tempat yang tak tercapai di akal satu ketika dulu.

Disini saya bagi contoh beberapa tempat tshirt kami di www.mohcetakbaju.com dah sampai & sy pun tak sangka baju tu boleh sampai sejauh itu.

1. Korea Selatan

Student Malaysia ni belajar di korea & diaorang cari bju Muslimah.

Last2 jumpa kat blog kitaorang.

Ni bukti alamat diaorang yg kita pos tu.

2. Singapura

Brader ni beberapa kali order cetak tshirt dengan kami.

Tapi pos ke Singapura ni kos dia tak lah mahal sangat walaupun luar negara.

Kira boleh consider kalau nak order. Masih berpatutan.

Ni bukti alamat customer tu.

3. Jordan

Yg ni sy tak pos ke Jordan tapi saya pos ke Malaysia je.

Cuma nak bagitau..customer ni deal asalnya dari Jordan.

Jauh tu tapi dia still dapat baju tu walaupun duduk sejauh tu.

4. Sabah Sarawak

Pos ke Sabah Sarawak ni kami start dari 2011 lagi sbb time tu lah sy start promote tshirt ni guna website

Mula2 tu ingat customer area semenanjung je yg order tp tak sangka customer sabah Sarawak pun banyak yg order.

Tak percaya… Baca ni..

6. Ceruk kampung seluruh Malaysia

Salah satu halangan customer yg duduk kat kampung2 ialah nak buat cetak tshirt utk grup diaorg.

Bukan semua tempat ada kedai jual cetak tshirt sendiri ni.

Kedai jual tshirt yg dah sedia cetak memang banyak.

Tapi kedai tshirt jual tshirt cetak sendiri……Jarang2 ada kat area kampung.

So.. Zaman canggih skrg dah tak mustahil dah untuk org kampung buat cetak tshirt sendiri sebab kalau tempat diaorg boleh dapat line Internet… Konfem diaorang boleh order tshirt diaorg secara online.

Kalau korang rasa macam tak percaya je kami boleh pos baju tu sampai ke ceruk kg….. Jap sy tunjuk bukti.

Yang ni dari Triang, Pahang.
Dan yang bawah ni dari Perlis.

Ini adalah antara bukti2 nyata  yg cetak bju kami dah sampai ke seluruh pelusuk kg & tempat seluruh Malaysia & dunia sejak 9 tahun yg lalu.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Korang jangan lah risau takut tak dapat baju tu sebab duduk jauh dari kami sebab semua bukti ni tunjukkan yang walau dimana saja korang berada.. Korang pasti dpt buat tshirt korang tu….In Sha Allah.

Biasanya utk bandar2 besar seluruh Malaysia.. Penghantaran barang ni ambik masa sehari je (hari bekerja).

Hari ni pos..esok dah dpt dah.

Tempat2 lain pun kadang2 boleh jugak sampai sehari je tapi biasanya kami buat top urgent.

Yang ni kalau customer nak guna baju tu betul2 urgent.

So..janganlah risau & jangan lah runsing kalau tempat korang tak ada tempat buat TShirt tu sebab kami ada & boleh bantu korang.

Ok…hari ni saya nak kongsi ngan korang antara TShirt2 yang kitaorang dah siapkan dalam bulan Ramadhan baru2 ni…

Yang ni customer walk in je. 2 kaler print…merah & putih. Simple & cepat siap.

Yang ni TShirt untuk pertandingan menyanyi grup Chinese kat tempat kitaorang. Design semua diaorang dah sediakan. Tinggal nak print je macam kat atas ni.

Yang ni TShirt untuk staf Perodua. Sempat lagi buat baju walaupun dalam bulan puasa ni.

Yang ni baju untuk grup memancing. Depan belakang cetak silkscreen printing.

Belakang nama sorang2. Baju jenis jersi & sesuai sangat untuk buat mancing.

Yang ni TShirt rewang. Standby untuk majlis kahwin lepas raya nanti. Baju guna jenis jersi…jarang customer buat baju rewang guna kain jersi ni tapi customer ni sanggup bayar lebih sikit…..hehehe.

Yang ni baju untuk geng2 pelantar minyak Exxon Mobil. Order time Ramadhan…ada aktiviti nak buat kot.

Yang ni cetak guna silkscreen printing ni. 3 warna print depan belakang. Baju brand enzo jenis jersi.

Memang sempoi.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Tapi Alhamdulillah…ada jugak tempahan masuk time bulan puasa ni.

Biasanya bulan puasa setiap tahun order slow sikit.

Oklah…saya rasa setakat ni je lah dulu ye…

Bagi korang yang nak baca ebook PERCUMA tentang…….

DOWNLOAD EBOOK FREE 5 LANGKAH MUDAH nak jual paling minima 5 helai Cetak TShirt dengan CEPAT!

Bagi yang nak jadi ejen…korang jugak boleh klik GAMBAR bawah ni untuk join buat duit dengan bisnes TShirt korang dengan kami ye…

Sampai jumpa lagi,,,baiii….

Abg Nik & Kak Salina

DOWNLOAD EBOOK FREE 5 LANGKAH MUDAH nak jual paling minima 5 helai Cetak TShirt dengan CEPAT!

Salam Cetak Baju buat semua,

Apa khabar semua pelanggan, bakal pelanggan, ex-pelanggan & ejen TShirt kami.

Salam Ramadhan buat semua yang beragama Islam.

Saya doakan semua tak kira Muslim atau Non Muslim supaya korang sentiasa positif & berjaya dalam apa bidang yang korang ceburi.

Hari ini saya nak bagi hadiah sedikit kepada korang.

Hadiah ni dah lama nak bagi sebenarnya tapi sekarang baru sempat nak bagi.

Sebagai salah satu usaha & cara saya nak bersedekah ilmu dalam bulan Ramadan ni, disini saya hadiahkan korang semua satu ebook SPECIAL yang boleh bantu korang membuat duit sambil tempah baju dengan kami.

Jom DOWNLOAD EBOOK FREE 5 LANGKAH MUDAH nak jual paling minima 5 helai TShirt dengan CEPAT SEKARANG!

Tahu tak kenapa saya bersungguh2 sangat nak kongsi dengan korang Ebook FREE ni (satu sen pun tak payah bayar).

Tujuan saya berikan EBOOK PERCUMA ini adalah kerana beberapa sebab :

  1. Salah satu CARA ubtuk saya bersedekah ilmu kepada korang.

  2. Bagi beri panduan yang SIMPLE kepada sesiapa je yang nak buat bisnes TShirt sebagai income Part Time & Full Time.

  3. Bagi bantu ejen2 TShirt kami yang tak ada IDEA bagaimana nak buat jualan dengan bisnes TShirt ni (Bukan semua ejen yang pandai nak buat bisnes & cari customer ni)

  4. Sebagai salah satu cara nak ajak sesiapa sahaja kat luar sana untuk buat DUIT dengan bisnes TShirt ini sebab kalau anda boleh buat dengan bisnes TShirt……saya pun buat duit jugak.

  5. Orang kata kalau kita mudahkan orang, orang lain atau Allah akan bantu mudahkan kita jugak.So…saya mudahkan korang buat duit…mana tahu lepas ni saya pun mudah buat duit.

  6. Supaya ejen2 TShirt rasa berbaloi menjadi ejen TShirt kitaorang.Sekurang2nya ejen2 TShirt kitaorang dapat IDEA camane nak betul2 buat duit ni  & bukan terkelip2 tak tahu camane nak buat bisnes TShirt ni sebenarnya

Tapi apa2 pun….semuanya terpulang kepada korang sendiri sebenarnya.

Kalau korang download & baca je tanpa ambik action…..kalau camtu saya tak dapat tolong.

Tapi kalau download, baca & terus ambik action….yang camni kalau ada masalah, In Sha Allah saya akan tolong.

So…apa tunggu lagi. Jom download sekarang sebelum kami tarik balik Ebook FREE tu kat sini.

Hari ni saya tak ada apa2 nak kongsi ngan korang.

Cukup sekadar korang download & baca ebook tu je…dah macam2 ilmu korang dapat.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Saya ringkaskan sikit apa yang ada dalam ebook ni ye.
1.  Ada 5 Langkah yang korang boleh ambik satu persatu untuk start dapatkan order korang.
2.  Ada beberapa jenis aktiviti yang pelanggan biasa order & aktiviti2 ni bukannya boleh order sehelai dua tapi mesti 5 helai ke atas.
3.  Bila dah target aktiviti apa nak tumpu….korang boleh target pulak customer yang macamana korang nak cari.
Customer2 ni mesti ikut aktiviti tu sebab customer2 ni lah yang selalu order TShirt dengan kami sejak dulu lagi.
4.  Bila dah tentukan customer camane korang nak target……tentukan pulak cara bagaimana nak promote TShirt yang korang ada tu kat customer2 tu.
5.  Bila nak promote, mesti kena guna ayat2 yang power supaya customer tertarik nak order dengan korang.
6.  Pastu bila customer dah start tanya…..kitaorang akan bagitahu bagaimana cara nak tetapkan harga & terus close deal untuk dapatkan jualan 5 helai ke atas yang pertama korang (kalau masih belum jual…kitaorang juga bagi IDEA camane nak follow up)
Ini antara isi kandungan ebook tu.
Bagi saya rugi kalau korang tak download EBOOK ni sementara ianya PERCUMA.
Plan saya akan datang, ebook ni akan saya jual pada satu harga kelak bersama dengan ebook2 yang lain nanti tapi tak tahu lagi bila,

Mungkin ada sesetengah korang rasa macam susah je nak buat duit dengan bisnes TShirt ni.

Meh saya tunjuk bukti2 testimoni & gambar2 yang menunjukkan betapa ramainya customer kami yang order sebelum2 ini & ianya memang betul2 boleh buat duit…SAYA JAMIN 1000%.
Ini antaranya :
Ni antara bukti2 gambar & perbualan Wasap yang menunjukkan bagaimana sambutan TShirt ni dari seluruh Malaysia sampai Sabah Sarawak sebenarnya.
Jika saya mampu buat duit dengan bisnes TShirt ni dengan purata RM20K ke RM50K sebulan, korang boleh dapat tempias tu nanti kalau betul caranya.
So…apa tunggu lagi.
Jom DOWNLOAD ebook tersebut segera & start buat duit untuk diri korang sendiri segera.
Kami tunggu tempahan anda ye.
Jumpa lagi,
Abg Nik & Kak Salina
Established Since 2010 ~ Stesen Cetak TShirt Online Anda!

Stail cetak Tshirt camane yg korang nak sebenarnya ye?

Salam Cetak Baju semua…

Hai…cak.

Tgh buat apa tuuu…

Tgh duk godek2 internet cari tempat nak order TShirt ke?

Pastu pening lak nak buat design nak cetak atas bju ke?

Sebelum korang terus membaca artikel ni…apakata korang tetapkan dulu stail design camane korang nak buat sbnrnya…

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ada beberapa idea yg korang boleh follow utk buat design cetak tshirt ikut aktiviti korang….antaranya :

1. Tshirt Kelas

 

TShirt Kelas adalah antara tempahan TShirt yang sangat mendapat sambutan sebab customer boleh pilih untuk cetak design ikut citarasa sendiri.

Biasanya tshirt kelas ni customer akan tulis

A. Nama kelas
B. Nama sorang2
C. Nama ramai2 kat blkg bju

Design tshirt kelas mcm dah wajib kena ada tiga2 benda ni sbb tiga2 benda ni lah yg boleh jadi kenangan sampai bila2.

Bila dah lepas sekolah…korang boleh ingat balik nama kawan2 kelas just dgn tgk balik baju tu nanti.

Cetakan biasanya tak terlalu banyak warna sebab biasanya diaorg nak TShirt yg agak bajet.

Stail ni agak common atau biasa.

Design Tshirt kelas ni boleh buat ikut design yg kitaorang ada atau boleh buat sendiri.

Baju lak…biasanya bju cotton roundneck biasa.

Lelaki lgn pendek & perempuan lengan panjang.

Yang islamik sikit boleh order baju muslimah.

Tp last2 sekali terpulang pd bajet masing2 jugak.

Ni antara contoh2 design TShirt kelas yang customer pernah order sebelum ni.

2. TShirt Hari Keluarga

Biasanya Tshirt Hari Keluarga ni customer mesti nak tulis :

A. Tempat lokasi hari keluarga
B. Tarikh Hari Keluarga
C. Nama Keluarga
D. Nama sorang2

Detail ni pun macam wajib ada bagi setiap tshirt Hari Keluarga.

Kalau setiap tahun buat hari keluarga, diaorg boleh ingat balik hari keluarga tu sebab ada detail2 ni.

Nama sorang2 tu penting sbb senang nak kenal nnti.

Kalau keluarga besar…nama2 ni penting supaya dapat kenal lebih rapat & tak lah terkial2 nak panggil nama nanti.

Masa ni lah jugak tahu pangkat dlm keluarga masing2.

Mana satu Pak Ngah, mana satu Pak Long…atau Mak Usu.

Takut nanti masa kat luar jumpa, tersalah ngorat pulak.

Rupa2nya mak sedare atau sepupu sepapat sendiri. Tak ke malu nanti…huhuhu.

Lagi satu….biasanya tshirt hari keluarga ni pun bergantung pd bajet masing2 jugak.

Bg sy zaman sekarang ni kalau tak ada tshirt hari keluarga macam pelik sikit sbb dah banyak kemudahan dah utk dapatkan tshirt camtu sekarang.

Korang jugak boleh pilih design kami atau buat design sendiri.

Its up to you..guys.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ni antara contoh2 design TShirt Hari Keluarga untuk korang rujuk…

3. TShirt Batch

Tshirt Batch ni ada byk jenis.

A. Batch ikut tahun
B. Batch ikut kursus
C. Batch ikut sekolah / Kolej / U
D. Batch ikut kelas

Dll

Biasanya dlm Tshirt Batch, customer akan cetak…

A. Tahun batch diaorg
B. Nama kursus diaorang
C. Nama sekolah/U diaorg

Dan apa sahaja design yg menujukkan diaorg dr 1 batch.

Meh saya bagi contoh TShirt Batch…

Ni baju batch ikut Tahun lahir. Korang tengok baju ni, mesti korang dah tahu orang yang pakai ni mesti lahir tahun 1976 kan.

Yang ni…kalau tak Batch lahir Tahun 2003 ataupun masuk tempat belajar sama2 Tahun 2003. Salah satu…tapi yang pasti semua batch 03 akan rasa bangga sebab ada baju sama sedondon macam ni.

Yang ni pun sama. Baju ni menunjukkan grup ni masuk UMK sama2 pada Tahun 2015. So…diaorang semua dari Batch 2015.

Grup ni lagi lama. Batch Tahun 1984 hingga 1994. Diaorang kumpul batch untuk 10 tahun punya.

Seronok ooo boleh kumpul ramai2 camtu.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

4. TShirt Rewang/kahwin/bekwoh

tshirt cetak kawin

Biasanya tshirt rewang customer akan cetak…

A. Tarikh kahwin
B. Nama Pengantin

Biasanya 2 ni je lah yg customer cetak atas baju rewang.

Terpulang pd korang nak buat design sendiri atau pilih design yg kitaorang ada.

Yg ni pun bergantung pd bajet masing2.

Nasihat sy janganlah ambik yg murah sgt.

Takut dpt bju yg cikai nnti.

Ni antara gambar baju yang kami pernah buat sebelum ni.

5.  Tshirt konvoi

Tshirt konvoi ni pun biasanya customer akan cetak…

A. Tarikh konvoi
B. Lokasi berkonvoi
C. Nama grup konvoi

Baju cetak design sendiri mmg dicipta utk cetak maklumat2 mcm ni.

Lain kalau kita beli baju kat luar.

Design yg general je.

Tp bju cetak sendiri mcm bju konvoi ni…detail mcm ni mmg biasa customer letak sbb nak bg senang ingat tarikh2 konvoi diaorg.

6.  TShirt Memancing

Bagi customer yang order TShirt memancing, biasanya diaorang akan letak :

A. Gambar Ikan
B. Gambar Orang Memancing
C. Tarikh Gi Memancing
D. Lokasi Tempat Memancing

Maklumat ni memang biasa customer cetak atas baju untuk bagi ingat lain kali.

Nak lagi seronok…satu baju untuk satu aktiviti.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ni antara contoh baju2 memancing yang saya pernah print sebelum ni.

7. TShirt Sukan atau Grup

Kebiasaannya customer TShirt sukan paling suka letak :

A. Nama sorang2
B. Nombor lain2 setiap baju (Depan Belakang)
C. Logo
D. Tulisan Penaja
E. Nama Team

Benda ni memang biasa diprint atas baju diaorang.

Kalau sebut je design baju sukan….maklumat2 ni lah yang pasti ada atas baju tu.

Korang yang buntu nak print apa atas baju sukan tu, bolehlah nak tiru stail camni.

Cer tengok design2 baju sukan yang saya pernah print sebelum ni.

 

Ok…ni antara stail2 baju yang korang boleh tiru kalau korang rasa nak order nanti.

Kalau korang pening nak buat design, saya boleh bagi 2 choice untuk korang.

KLIK SINI UNTUK LIHAT CONTOH DESIGN TSHIRT KELAS.

KLIK SINI UNTUK LIHAT CONTOH DESIGN TSHIRT REWANG/KAHWIN/BEKWOH.

KLIK SINI UNTUK LIHAT CONTOH DESIGN TSHIRT HARI KELUARGA.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ok..kami tunggu tempahan korang ye!

Jumpa lagi…baaaiiii….

Yang benar,

Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

Digital Print – lagi ohsem dari cetakan guna stiker….

 

Assalam & Salam Cetak Baju semua,

Apa khabar semua?

Kami di http://www.mohcetakbaju.com doakan semoga semua sentiasa sihat & berjaya dalam bidang masing2.

Sekarang ni dah masuk bulan 2, 2019. Kejap je dah 2 bulan dalam 2019.

Ini bermakna dah 2 tahun saya bergelar usahawan cetak TShirt Full Time & 9 tahun usahawan cetak TShirt.

Alhamdulillah……order masih lagi maintain macam biasa & bulan 1 & 2 ni order naik sekali ganda dari biasa.

Semuanya dari rezeki Allah & sokongan dari regular customer kami…terima kasih banyak2 ye.

Hari ni saya nak kongsi ngan korang pasal teknologi printing terkini iaitu DIGITAL PRINTING.

Benda ni bukanlah baru sangat…kalau tak silap dah ada dalam market Malaysia start dari 2014 lagi tapi saya rasa masih ramai lagi yang tak tahu pasal DIGITAL PRINTING ni.

 

Cer tengok design bawah ni untuk korang tengok contoh bagaimana agaknya kalau guna DIGITAL PRINT tu.

Kalau guna DIGITAL PRINT, TIADA LAGI gambar background macam guna STIKER BIASA.

Tulisan yang halus2 & kecik2 pun boleh print.

Memang lagi ohsem & canggih kalau guna DIGITAL PRINT ni.

Sesuai sangat kalau buat label korang sendiri kat dalam baju cam bawah ni.

Ni gambar yang dah besarkan. Tulisan yang kecik2 camtu pun boleh print.

Kalau print guna silkscreen printing…konfem tak dapat print sebesar itu.

Ni antara gambar2 baju yang gunakan DIGITAL PRINT tu…

Kalau korang tengok real depan mata gambar baju tu, korang pun konfem excited nanti….

Cuma nak bagitahu….servis DIGITAL PRINTING yang kami ada bukannya guna DTG atau Direct To Garment.

Kami punya macam stiker tapi lebih canggih dari stiker biasa & lebih tahan kalau dibasuh.

So…bagi korang yang nak cetak design berwarna-warni camni memang boleh cuba kalau nak.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Cuma nak bagitahu sikit….print camni akan mahal sikit dari print biasa.

Tapi kalau warna nak cetak tu sikit2 je……saya syorkan guna silkscreen printing biasa je supaya harga tak mahal sangat nanti.

Kalau guna DIGITAL PRINT ni….untuk design original boleh lah.

Memang saya gerenti, korang akan puashati sangat nanti.

 

CETAKAN SUBLIMATION

Ada satu lagi jenis DIGITAL PRINTING yang popular sekarang ni iaitu SUBLIMATION.

Contohnya camni….

SUBLIMATION ni design dia lebih full dari DIGITAL PRINT seperti sblm ni.

Harga pun lebih mahal & ada syaratnya……

 

Baju SUBLIMATION ni saya terima 60 HELAI ke atas sahaja & mesti ada

softcopy asal. Kalau tak,,,maaf sangat2. Saya tak dapat terima order tu ye!

 

Ni adalah proses camane nak buat baju sublimation tu.

Memandangkan susah nak buat…so harga akan mahal sikit dari print baju biasa.

So..terpulang pada korang. Kalau sanggup bayar mahal, saya terima je order korang tu.

Cer tengok video ni untuk tengok cara camane proses nak buat baju sublimation tu.

 

Ok…dah tengok ke?

Bukan senang tau…kena ada mesin beratus ribu baru boleh buat baju sublimation ni.

So..kalau rasa nak baju yang lebih murah & mudah nak print, saya suggest guna silkscreen printing biasa je lah.

Macam baju yang saya nak kongsi kan dengan korang ni….

Yang ni print 1 warna je…senang & simple. Lebih murah.

Baju ni brand oren sport. Boleh cek kat katalog oren sport kat blog saya ni.

Yang ni 3 kaler print. Gambar Tuan Guru Nik Aziz. Simple & sempoi jugak.

Guna 3 blok printing. Tapi nasib baik 5 helai je…hehehe. Cepat sikit siap.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Baju ni mencabar betul kitaorang sebab customer order dalam 730 helai tapi nak dalam masa seminggu.

Cetak 7 warna..pastu ada cetak lengan & belakang lagi.

Tapi Alhamdulillah…mampu jugak selesaikan dalam tempoh tu.

Bayangkanlah..setiap hari lepas Subuh dah start print, sambung lagi sampai tengah malam.

Penat badan, tuhan je tahu…

Yang ni simple jugak. 1 kaler depan & 2 kaler belakang. Guna baju kain jersi.

Ni just nak kongsi gambar kedai baru tengah di cat. In Sha Allah ada rezeki, bulan 3 kitaorang akan ada ofis baru…In Sha Allah….TUNGGGUUUUU!!!!

Oklah…setakat ni dululah ye….

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Sampai jumpa lagi ye!

Tahun 2019….join kami buat bisnes TShirt atau tempah cetak TShirt dengan kami?

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Alhamdulillah……kita dah pun masuk ke Tahun 2019.

Ini bermakna bisnes kami telah masuk tahun yang ke 9 dalam online & offline.

Kami bermula secara offline dalam Tahun 2010 & secara online Tahun 2011.

Tak caya ke?

Meh saya kongsi beberapa gambar bukti yang tunjukkan perkembangan bisnes cetak TShirt kami dari dulu hingga sekarang.

DULU2

 

Ni antara gambar2 awal masa mula2 kami join bisnes cetak baju ni. Model kitaorang pun kecik lagi time tu.

Sekarang dah Tahun 5 dah…..hehehe.

Dulu cetak atas meja makan & meja buffet je.

Tempahan pun terhad. Dalam tak sampai 1,000 helai sebulan.

Jemur baju pun atas katil dalam rumah. Nak jemur kat luar rumah takut kena curi.

Pastu dulu….mana ada lock macam sekarang.

Dulu print guna mata je kalau cetak banyak2 warna.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Tapi SEKARANG…..

 

Yang ni gambar sekitar Tahun 2013 & 2014 lagi.

Atas sekali tu bengkel tepi rumah mak baru nak buat & bawah sekali bengkel tepi rumah sendiri dah disiapkan jugak.

So..sejak 2010, kami ada 2 bengkel cetak baju yang telah dibesarkan.

Kat rumah mak…boleh print dalam 50 helai & kat tepi rumah sendiri boleh print 30 helai sekali jalan.

Tahun 2019, kami dalam proses mencari staf baru & pejabat baru.

Ada jugak satu gambar tu…student Malaysia kat Korea yang pernah order dengan kitaorang sebelum ni.

Alhamdulillah…semuanya berkat dari bantuan Allah & juga sokongan daripada semua termasuk regular customer kami yang tak putus2 order baju dengan kami sejak 2010 lagi.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

So..pada sape2 yang masih ragu2 dengan kami, harap semua gambar ni boleh bagi korang lebih konfiden untuk tempah TShirt dengan kitaorang ye.

 

Bagi yang nak jugak tahu apa kata pelanggan tentang kami, kat sini saya kongsikan beberapa bukti tentang customer kami yang sentiasa puashati dengan servis yang kami berikan.

Kalau rasa nak tengok banyak lagi komen2 pelanggan, korang klik jekat SINI di page TESTIMONI.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Apa cerita cetak baju kami baru2 ni?

Ni design asal dalam internet. Pastu bawah ni kami yang cetak kan.

Ni namanya teknik halftone. Boleh buat design sebijik macam asal tapi guna 1 warna je.

Korang nak buat pun boleh…bagitahu je kitaorang.

Ini satu lagi teknik halftone atas baju gelap. Cumanya kitaorang kena print background putih…pastu baru print biru atas dia.

Yang ni kami guna teknik sulaman. Bagi je design apa nak sulam…In Sha Allah kami boleh buat nanti.

Yang ni guna baju jenis microfiber atau baju jersi.

Blkg 4 warna print & depan 4 warna print jugak.

Customer tak bagi softcopy pun. Dia bagi gambar tu atas baju dia sebelum ni.

So…sy just edit semula untuk mudah print. Inilah hasilnya…..

Yang ni nampak je macam simple tapi kena guna 5 blok jugak ni sebab design dia ada 5 warna.

Customer bagi design asal & nama font…saya edit balik & pecahkan design kepada 5 warna.

Font saya taip balik. Pastu tunjuk kat customer….dia kata ok, saya terus proceed.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

So…inilah saje dulu buat hari ni ye.

Nak order bagitahu segera ye.

Kalau rasa2 nak join buat duit dengan kitaorang, jom jadi ejen kitaorang & klik gambar bawah ni.

Sampai jumpa lagi ye….baaaaiiiiii…

Ikhlas Dari :

Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

Camane nak tempah Cetak TShirt & nak BUAT DUIT dengan bisnes TShirt kami?

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Apa khabar semua?

Tahu tak korang yang bisnes TShirt kami di http://www.mohcetakbaju.com dah nak masuk ke Tahun ke 9 tahun depan.

Ini bermakna…kami dah survive dalam bisnes cetak TShirt secara online & off line semenjak Tahun 2010 lagi.

Untuk makluman korang, saya merupakan bekas pegawai kerajaan bermula dari Tahun 2002.

Pada tahun 2017, saya dengan nekad hantar surat berhenti kerja & Alhamdulillah….start 2018, saya berjaya menjadi seorang peniaga cetak baju secara full time.

Ini bermakna juga….sejak 2010 hingga 2017, saya terpaksa struggle atau berhempas pulas untuk maintain bisnes saya walaupun tengah sibuk kerja kerajaan.

Apa PENYEBAB UTAMA yang jadikan saya dapat maintain bisnes tu sampai sekarang?

Antaranya……

  1. Ini periuk nasi UTAMA saya. Maknanya kalau saya tak buat bisnes ni…macamana saya nak bagi anak isteri saya & saya sendiri makan. Nak tak nak….kena maintain jugak bisnes ni.

  2. Saya memang MINAT atau PASSION dengan seni. Design2 printing buatkan saya rasa betul2 seronok.

  3. Bulan2 saya kena bayar hutang jugak…so, sama jugak. Nak tak nak…mesti kena maintain bisnes tu.

  4. Regular customer banyak bantu saya maintain bisnes saya tu. Ramai regular customer yang banyak kali ulang order dengan saya sejak beberapa tahun lepas. Tq guys!

  5. Sentiasa ada pelanggan baru yang order dengan kami & Whatsapp kami tak putus2 sepanjang masa.

  6. Marketing kami yang non stop juga banyak membantu kami maintain bisnes tu sampai sekarang.

  7. Layanan kami terhadap customer yang tak pernah jemu & tak pernah tak berjawab juga jadi penyebab bisnes kami maintain hingga sekarang.

  8. Feedback yang baik dari semua bekas pelanggan kami juga banyak membantu untuk maintain bisnes hingga ke hari ni. 98% customer puashati dengan servis kami….Alhamdulillah.

  9. Blog kami ni jugak ada sediakan macam2 jenis TShirt readymade yang sesuai dengan jiwa pelanggan & harga yang berpatutan.

    Ada jenama Oren Sport, Enzo, Gildan, 4Square, Rightway , Arorasport & Empiric.

    Kalau rasa nak buat CUSTOM MADE & SUBLIMATION pun boleh….saya terima 60 helai ke atas je.

  10. Kami juga ada sediakan tempat untuk DESIGN SENDIRI kalau korang tak ada IDEA nak cetak baju tu.

    Pengalaman saya sejak dulu….customer2 memang tak ada IDEA nak buat design tapi antara sebab kami dapat maintain bisnes ni ialah sebab kami sediakan penyelesaian untuk customer buat design supaya tak lah pening nak buat design tu.

 

So..kalau korang nak pilih company untuk buat cetak TShirt korang, korang patut pilih company yang dah ada GOOD RECORD macam kami.

Sama jugak…kalau korang nak join BUAT DUIT dengan kami pun boleh sebab dah banyak yang berjaya jana duit dengan bisnes TShirt diaorang.

Maknanya..kalau kami boleh buat duit…korang pun boleh jugak.

Dah rasa betul2 nak order, just bagitau je kitaorang.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Hari ni saya tak nak explain satu2 tempahan baju yang saya buat sebelum ni tapi nak tunjuk gambar je baju2 yang kitaorang siapkan sebelum ni.

Semuanya guna teknik yang sama tapi guna baju & design yang lain2.

Ni je design yang sempat saya upload kat sini hari ni.

Kalau ikutkan ada banyak lagi tempahan yang ada tapi tak sempat nak ambik semua gambar tu.

 

Dah rasa betul2 nak order, just bagitau je kitaorang.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Sape2 yang rasa nak join kami buat duit dengan bisnes TShirt korang, boleh isi form diatas & start untuk agresif supaya korang2 betul2 buat duit terutamanya di Tahun 2019 ni ye.

Dah rasa betul2 nak order, just bagitau je kitaorang.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Abg Nik & Kak Salina
Established Since 2010

Tempah cetak TShirt korang guna Whatsapp je…..walau dihujung dunia mana pun anda berada!

Hai & Salam Cetak Baju,

 

Ada lebih kurang 4 bulan lagi tahun 2018 nak tamat.

Ini bermakna ada lebih kurang 4 bulan lagi korang nak ada baju sedondon ikut aktiviti korang.

Kalau tak buat sekarang…..bila lagi kan?

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

So…hari ni saya nak kongsi ngan korang pasal cara mudah nak tempah TShirt korang sesegera mungkin walau dimana saje korang berada.

Sebelum tu, nak cerita sikit pasal cara order dulu2 sebelum ada internet dengan zaman sekarang bila dah ada internet ni.

Tapi memang tak boleh cakap apa lah….zaman sekarang ni lagi berganda2 lagi mudah nak order barang secara online yang kita tak pernah terfikir sebelum2 ni.

Bayangkanlah….dulu nak order TShirt sedondon satu grup, mesti kena cari kilang yang buat.

Pastu kilang lak mana nak buat order sikit2…paling kurang pun mau 100 lai ke atas.

Mana yang duduk kat pedalaman atau kampung2, memang tak akan merasa nak buat TShirt sama setiap orang.

Buat Hari Keluarga pun pakai baju masing2 je. Tak ada kenangan apa2 pun kecuali gambar guna kodak je.

Lagi satu, kalau design dulu2 biasanya skema je. Ada tulisan & gambar sikit.

Tulisan biasanya tulisan standard & tak boleh nak reka sendiri design tu.

Ni antara beza yang agak ketara yang saya boleh kongsi ngan korang cara tempah dulu & sekarang…banyak beza oooo :

  1. DULU2 – Kuantiti tempahan mesti 100 lai ke atas
    SEKARANG – Ada tempat boleh terima 1 lai sekali order tapi kami terima serendah 5 helai & ke atas.

  2. DULU2 – Design2 skema & simple je. Tak boleh reka design sendiri
    SEKARANG – Macam2 design sendiri korang boleh buat sendiri & siap ada website yang boleh reka sendiri design tu kalau nak.

  3. DULU2 – Hanya korang yang duduk kat pekan2 besar & ada kilang TShirt je yang boleh buat.
    SEKARANG – Sape2 pun boleh order dengan guna Internet walau ceruk mana pun korang duduk. Selagi ada line internet.

  4. DULU2 – TShirt kena jahit lain & ambik masa berminggu2 nak siap sebab kilang pun banyak order lain kena siapkan.
    SEKARANG – Kadang2 ada yang dapat siapkan tak sampai sejam sebab ada TShirt Readymade yang tunggu nak print je.

  5. DULU2 – Nak kena ambik sendiri kat kilang atau kedai sebab tak ada lagi banyak servis pos atau courier.
    SEKARANG – Korang order hari ni kat Perak, In Sha Allah esok dah sampai kat Johor sebab ada macam2 courier servis yang mampu pos seluruh dunia sekarang ni.

  6. DULU2 – Nak pilih baju yang sesuai ngan korang agak terhad sebab baju kena jahit lain. Nak murah biasanya buat baju biasa je.
    SEKARANG – Korang boleh pilih macam2 jenis baju kat katalog yang disediakan di website masing2.

  7. DULU2 – Nak bayar mesti kena sediakan duit cash sebab tak banyak lagi servis ATM atau online banking time tu.
    SEKARANG – Pergi je mana2 bank & masukkan je duit situ. Tak pun transfer je secara online. Bukti bayaran just upload dalam handphone atau emel.

  8. DULU2 – Kalau nak tanya harga, kena pergi kilang atau kedai terus sebab kena bincang face to face. Baru boleh dapat harga.
    SEKARANG – Dengan guna Whatsapp je, korang kat Sandakan, Sabah boleh tanya harga kat saya di Semenanjung Malaysia. Muka tak nampak pun dari start tanya harga sampai le dapat baju.

  9. DULU2 – Kalau nak repeat order biasanya kena kuantiti banyak sebab nanti rugi sikit kalau kilang buat order sikit2 ni.
    SEKARANG – Kalau saya sendiri, nak repeat order mesti 5 helai ke atas tapi still consider berbanding dulu2.

  10. DULU2 – Kalau order baju mungkin hanya design2 tertentu je macam baju sukan atau aktiviti formal yang lain.
    SEKARANG – Nak order TShirt macam2 jenis yang korang nak…….TShirt rewang, TShirt Kelas, TShirt Hari Keluarga, TShirt Konvoi, TShirt Batch, TShirt Grup, TShirt Sukan sekolah dan macam2 lagi yang boleh buat dalam kuantiti yang sikit.

 

So..ni antara beza cara tempah TShirt dulu2 dengan sekarang.

Maknanya……korang zaman sekarang ni lebih bertuah sebab lebih banyak peluang order TShirt korang berbanding orang dulu2.

Dulu memang susah betul nak cari grup2 yang buat TShirt sedondon tapi sekarang dah bersepah2 dah.

So…bagi yang korang ada rasa nak order cetak Tshirt & nak tahu harga berapa sehelai TShirt korang tu, ikut je cara ni…

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Salah satu cara cepat untuk tanya harga & tempah TShirt zaman sekarang ni ialah dengan menggunakan Whatsapp.

Walau dimana sahaja korang berada, selagi ada line internet…just guna Whatsapp je, korang dah boleh tahu harga sehelai baju yang korang nak.

Bayangkanlah…beberapa customer saya dari oversea, tanya harga guna Whatsapp je.

Baru2 ni student Malaysia kat Russia tanya harga tapi dia tanyakan bagi pihak kawan dia.

Yang saya dah pos ialah baju Muslimah student Malaysia kat Korea. Cer lihat gambar bawah ni kalau tak percaya.

Alhamdulillah….dengan Whatsapp juga saya dah pos ke beberapa negara seperti Brunei, Singapore, UK, Jordan & Poland.

Semuanya student Malaysia yang belajar kat negara2 ni.

Mana saya pernah jumpa diaorang. Muka pun tak pernah nampak..just guna Whatsapp je.

So..kalau korang rasa susah nak order TShirt korang tu, buang jauh2 perasaan tu sebab mudah sangat2 dah sekarang ni.

Jadi tunggu apa lagi…..ambik handphone korang sekarang & start order untuk grup korang pakai baju sedondon di tahun 2018 ni ye.

Oklah tu……bagi bagi korang lebih konfiden, meh tengok TShirt apa yang customer kitaorang order baru2 ni….

 

Ni antara gambar2 baju yang kitaorang siapkan sebelum ni.

Bawah ni lak antara tempahan TShirt yang saya siapkan baru2 ni ye…..

Ni gambar baju family day grup Johor pegi Kelantan. 3 kaler print. Bahagian tengah hitam tu saya buat tone kaler.

Alhamdulillah….customer puji baju ni cantik.

Syukur…yang penting customer puashati & rasa nak order lagi.

So…itu lah kepuasan kami sebenarnya.

Ini baju Hari Keluarga sebelum Raya Haji ni. Simple je…cetak putih depan belakang.

Alhamdulillah….sempat jugak pulun sebelum raya ni.

Baju jenis jersi brand Gildan. Sedap dipakai sebab tak panas sangat kalau pakai.

 

Yang ni pun sama….guna baju jersi brand Gildan untuk aktiviti senaman & work out.

Memang sempoi. 2 kaler depan belakang. Mula2 cetak putih 2 layer pastu tindih hitam.

Baju ada nama nombor belakang camni popular betul sekarang.

Baju design camni memang banyak dapat sambutan.

Nak lagi syok…..nama nombor bahagian belakang baju tu boleh pilih nak font jenis apa pun.

Terpulang pada customer. Nak pilih font stail macamana. Janji bukan font yang berbayar.

Guna yang FREE pun dah melambak dalam internet. Tunggu nak pilih je.

Baju ni ada kisah disebaliknya ni. Baju ni cikgu sekolah kat Bentong yang order.

Kebetulan cikgu tu nak guna baju tu hari Sabtu. Saya dah pos awal tapi malangnya….lori courier breakdown.

So..sepatutnya Jumaat cikgu tu dah dapat baju tu tapi Jumaat, baju tu masih lagi kat courier kat KL.

Last2 cikgu tu terpaksa ambik sendiri kat KL sebab dia on the way nak pergi ke Melaka time tu.

Alhamdulillah dapat tapi cikgu tu memang baik…nasib baik tak kena marah.

Masalah courier ni kadang2 unexpected. Luar jangkaan kita.

Tapi masalah camni…1 dalam 100,000. So…jarang2 berlaku ni sebenarnya.

Ni lak antara contoh2 baju Korban yang sempat saya tunjukkkan kat sini.

Memandangkan cetak 1 warna je…x sampai 1 hari dah siap dah.

Hari Raya Korban ni memang banyak betul dapat tempahan TShirt camni.

Nasib baik sempat siap….

Yang ini kalau korang nak tahu…baju custom made & guna teknik sublimation.

Maknanya….nama & logo kat dada tu guna teknik sublimation.

Sublimation tu maknanya…..design print atas baju kain warna putih.

Pastu, nanti kain tu dipotong ikut stail baju & kemudian dijahit jadi sehelai baju.

Korang pun boleh jugak nak order tapi kuantiti mesti 50 helai ke atas je ye.

 

So….rasanya setakat ni je lah dulu ye.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Bagi korang yang nak buat design TShirt tapi tak ada IDEA, jom pilih design2 kami sedia ada seperti dibawah :

 

 

 

JIKA KORANG TAK JUMPA JUGAK DESIGN YANG KORANG NAK, BOLEH BUAT SENDIRI.

KLIK JE LINK BAWAH NI…..

Selamat Berjumpa kembali….baaaiiiiii….

Ikhlas Dari :

Abg Nik & Kak Salina

Standby…..tempah TShirt lepas raya ni…

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Sebelum saya bercerita lanjut pasal cetak2 baju kami, disini saya nak ucap Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin kepada semua umat Islam diseluruh Dunia.

Mohon ampun & maaf……disepanjang kami berurusan dengan anda semua semenjak 2010 lagi ye.

Terutamanya kepada semua pelawat, bakal pelanggan, bekas pelanggan & ejen2 TShirt kami.

Semoga Raya tahun ni berikan korang seribu keindahan & kenangan.

Ok….lepas raya ni, korang patut standby dah untuk tempah TShirt untuk grup korang atau untuk korang buat duit ye.

Lepas raya ni…saya jangka permintaan untuk TShirt naik semula & sekali lagi, In Sha Allah…..kitaorang tak menang tangan nak siapkan order korang nanti.

So…jom join kitaorang untuk sama2 untuk BETUL2 buat duit dengan bisnes TShirt korang.

Sebagai permulaan untuk lepas raya ni, saya nak promote TShirt dengan design FLORAL, GOLD & SILVER yang menggunakan stiker & Vynil.

Stiker yang kami guna bukannya stiker yang cikai tapi yang high quality punya.

Korang boleh pilih apa sahaja JENIS FONT yang korang nak & apa sahaja jenis bunga yang korang nak….TERPULANG!

Dibawah ni saya tunjukkan harga promosi yang bakal ditarik semula selepas tiba satu waktu nanti.

So..apa lagi…..

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Harga ada tercatat pada gambar diatas nun.

BERIKUT ADALAH HARGA YANG KAMI TAWARKAN (TAK TERMASUK BAJU) :

  1.  DESIGN SAIZ A4 – FLORAL (RM15) / GOLD & SILVER (RM10)
  2.  DESIGN SAIZ A3 – FLORAL (RM20) / GOLD & SILVER (RM15)

# KORANG BOLEH PILIH APA SAHAJA JENIS FONT & FLORAL.

 

Design jenis Floral, Gold & Silver ni selalu dapat permintaan yang tinggi tapi akibat harga yang agak tinggi, customer akan tukar ke warna lain.

Tapi untuk promosi ni…saya turunkan sikit harga supaya korang dapat jugak merasa untuk pakai TShirt design yang korang nak selama ni.

 

Jika korang TAK NAK jenis FLORAL, GOLD atau SILVER ni, korang boleh cetak apa sahaja yang korang nak (tanya dulu saya) seperti gambar2 dibawah ni.

Yang ni print warna biru biasa. 1 kaler print tapi 2 layer supaya desgn lebih naik & menyerlah.

Tengok gambar pun tahu yang diaorang seronok dapat pakai baju tu….tersengih2 je masing2….hehehe.

 

Yang ni untuk baju kahwin pelanggan kitaorang ni tapi non-muslim.

Design asal sebelum ni diaorang tunjuk design atas baju lain & saya edit balik, jadi camni.

Bila diaorang dah setuju…terus saya proceed untuk print.

Diaorang pun sangat puashati bila dapat baju tu….

Yang ni ada 2 jenis printing. Satu jenis 1 kaler print & satu jenis lagi 2 kaler print.

Cetak atas baju jenis jersi. Papan tu kena letak gam lebih sikit supaya baju lekat elok time printing.

Kalau cotton tak ada masalah sangat.

 

Yang ni cetak 3 warna atas baju jersi brand Oren Sport.

Customer dah bagi design siap vektor. So..senang sangat. Cuma time nak print tu kena standby 3 blok printing berasingan.

Order time puasa ni & mungkin aktiviti lepas raya kot. Kalau hiking time puasa…mau hancusss puasa diaorang ni….hehehe.

Yang totally guna stiker untuk kedua2 logo tu.

Stiker pun bukan stiker yang biasa2 tapi stiker yang high quality.

Memang cantik kalau print atas baju tu.

Semenjak 2,3 menjak ni banyak pulak customer order design abju yang ada nama nombor kat bahagian belakang baju.

Macam baju bola tu. Macam baju yang ni. Cetak guna silkscreen printing ni.

Alhamdulillah…time puasa ni ada jugak customer order TShirt untuk aktiviti amal kebajikan diaorang.

Actually ada design depan belakang tapi ntah camane…ada design depan je.

Cetak 2 kaler…hitam & putih.

 

Macam saya cakap tadi…ni satu lagi contoh baju untuk yang ada nama nombor kat belakang baju.

Korang pun kalau nak pun boleh jugak.

Nama & nombor tu boleh pilih font sendiri kalau rasa tak berkenan dengan font yang kitaorang offer.

Tapi janji font tu bukan berbayar sebab banyak jugak font yang kena bayar dalam internet tu.

Nak selamat cari yang FREE FONT je.

Apa2 pun bagitahu kitaorang dulu sebelum kitaorang boleh bagi harga nanti.

Tempahan ni customer nak urgent. Alhamdulillah…kurang seminggu siap sebab baju hitam roundneck cotton memang kitaorang ada simpan stok.

Baju lain kitaorang tak simpan stok sebab takut masalah nak simpan stok nanti.

Tapi nasib baik design dia simple je. So..tu yang jadi dapat cepat jugak tu…

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

BAGI KORANG YANG BERCADANG NAK BUAT DUIT LEPAS RAYA NI, JOM JOIN KAMI DENGAN MENJADI EJEN KAMI!

 

Korang tak perlu pening kepala bagaimana nak CETAK BAJU tu sendiri.

Serahkan pada yang PAKAR untuk cetak baju korang tu.

Korang hanya perlu dapatkan sales & start jana duit dengan bisnes TShirt korang tersebut!

SEKALI LAGI…SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN SEMUA!

Ikhlas Dari :

Abg Nik & Kak Salina

Nak buat design Cetak Baju sendiri atau nak design sedia ada?

 

Hai & Salam mohcetakbaju semua,

Apa habaq orang2 kampung & orang2 bandar semua.

Selamat datang ke www.mohcetakbaju.com…..satu2nya blog cetak baju yang aktif berkongsi tips & macam2 petua pasal bisnes cetak baju. Tak kisah…nak order sendiri atau nak buat duit dengan bisnes TShirt.

Hari ni nak kongsi ngan korang pasal camane nak cari IDEA untuk buat design korang sendiri atau nak guna design2 yang kitaorang sediakan.

Korang tahu tak….antara MASALAH paling KRITIKAL pelanggan2 kitaorang ialah camane nak cari design untuk baju diaorang.

Selalu je saya dapat soalan dari customer….boleh tolong buatkan design untuk diaorang tak?

Actually bkan tak nak tolong buatkan tapi dulu2 pernah tolong buatkan TAPI banyak kali duk ulang2 buat sebab tak puas hati…last2 sekali diaorang tak jadi nak buat.

Buat rugi masa & sakit hati je.

So…last2 saya mintak customer je buatkan sendiri.

Kadang2 kesian jugak sebab tak dapat nak tolong.

TAPI sebenarnya…buat design sendiri lebih puas hati sebenarnya sebab sendiri buat….sendiri yang tahu ok ke tak…

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Tahu tak korang….zaman sekarang ni ada bermacam2 website yang sediakan tempat untuk buat design korang sendiri.

Kat sini saya senaraikan 5 website yang korang boleh guna untuk CIPTA atau REKA design korang sendiri. Mudah je….budak2 sekolah rendah pun boleh buatkan :

  1. http://www.customink.com <<KLIK SINI>>

     

  2. http://www.shirtinator.eu <<KLIK SINI>>

     

  3. http://www.spreadshirt.com <<KLIK SINI>>

     

  4. http://www.uberprints.com <<KLIK SINI>>

     

  5. http://www.teespring.com <<KLIK SINI>>

 

Ni antara website2 yang korang boleh guna untuk buat design korang tapi jangan lak order kat situ sebab mahal nanti.

Tu semua website oversea tu.

Apa yang korang boleh buat ialah :

  1. Reka design korang sendiri kat web2 kat atas ni (TERUTAMANYA KAT www.customink.com)
  2. Sediakan berapa lai nak order
  3. Sediakan jugak material apa nak order

PASTU…..Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Kat web2 atas ni….korang boleh guna apa sahaja design yang ada dalam web tu atau upload gambar korang nak kat atas baju tu.

Kalau dulu, susah betul nak reka design untuk cetak atas baju.

Kebiasaannya guna lukisan tangan je. Tu pun pening jugak printer2 nak edit balik & buat lebih cantik untuk dicetak atas baju.

Tapi sekarang ni…dengan adanya tempat untuk buat design sendiri ni, korang tak payah2 pening dah nak cari IDEA untuk TShirt korang.

Ok..kalau korang tak percaya, meh saya tunjuk contoh2 TShirt yang kitaorang cetak guna software diatas ni.

Mostly, customer guna www.customink.com….

Ni contoh2 design baju ikut KATEGORI BAJU :

  1. TSHIRT KELAS

 

Ni antara gambar TShirt kelas yang gunakan www.customink.com.

Memang mudah sangat. Bagi mereka yang nak buat duit dengan bisnes TShirt, korang boleh dapat macam2 IDEA untuk korang jualkan kat customer korang.

Kalau nak contoh design yang kitaorang sediakan, KLIK je GAMBAR BAWAH ni :

 

2.  TSHIRT HARI KELUARGA /FAMILY DAY

 

Design atas ni semua customer reka sendiri dalam website tu.

Ada jugak yang customer upload design luar ke dalam web tu.

So, terpulang pada korang masing2. Tapi memang mudah guna software tu.

Kalau rasa memang buntu & tak tahu jugak nak buat design yang macamana…KLIK GAMBAR BAWAH ni untuk pilih design2 yang kitaorang sediakan ye…

 

3.  BAJU REWANG / KAHWIN

 

Kalau ikut banyak jugak design2 yang diaorang buat dalam website tu tapi dah lupa dah yang mana….

Kami jugak ada design sendiri yang korang boleh pilih..KLIK je BUTTON BAWAH ni ye…

 

4.  LAIN2 TSHIRT

 

Ni antara design2 baju yang gunakan software www.customink.com tu.

Kalau nak masukkan semua design baju dalam ni takut penuh lak nanti.

So..bagi korang yang rasa pening kepala nak buat design TShirt korang atau design customer korang, boleh cuba website2 yang saya bagitau sebelum ni ye.

MUDAH SANGAT2!

Apa yang korang boleh buat ialah :

  1. Reka design korang sendiri kat web2 kat atas ni (TERUTAMANYA KAT www.customink.com)
  2. Sediakan berapa lai nak order
  3. Sediakan jugak material apa nak order

PASTU…..Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

KALAU KORANG RASA NAK MERASA BUAT DUIT DENGAN  BISNES TSHIRT?

JOM JADI EJEN KITAORANG…

Terima kasih semua. Sampai jumpa lagi….

Ikhlas : Abg Nik & Kak Salina

Nak tahu harga TShirt siap cetak tak?

Hai,

Jumpa lagi kita dalam www.mohcetakbaju.com.

Kejap je masa berlalu…tup tup dah masuk bulan 2 dah.

Tapi Alhamdulillah……..setakat ni Allah masih memberi rezeki yang tak putus2 kepada kami.

Terima kasih Allah & semua yang menyokong kami ye.

Kebelakangan ni bertalu2 kitaorg dpt soalan & pertanyaan dr customer utk dapatkan harga baju siap cetak.

Antara soalan2 biasa yg diaorang tanya…

1.  Brp harga selai baju?

2.  Pm harga ye

3.  Boleh tahu harga baju tak?

4.  kalau design camni berapa RM ye?

Dan mcm2 lagi pertanyaan yg kitaorang tak leh jawab direct sebab maklumat tak cukup.

Nak bagi harga utk baju siap cetak ni bukan mudah macam bagi harga untuk barang dah siap.

Kalau barang dah siap, kita boleh terus letak harga & customer boleh beli terus.

Lain dengan harga bju siap cetak design sendiri ni.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ada beberapa perkara yang akan efek harga bju tu yang korang wajib tahu & perlu tahu.

So..tak perlu lah saya explain lagi time korang tanya nanti ye.

 

Ni antara perkara yg Wajib korang kena ambil tahu & korang kena sediakan sblm tanya harga kat kitaorang ye..

1.  Design nak print

Dah nak print atas baju, nak jugak tahu design apa yg nak diprint tu.

Bukan semua design saya boleh print.

Kalau design tu bkaitan agama lain, yang tak senonoh, yang jolok mata, ganas dan design2 yang tak patut cetak atas baju..saya rejek awal2.

Pastu lagi…design tu banyak warna ke, ada tone kaler ke, abstrak ke, 1 warna ke…semua tu akan efek harga jugak.

Kalau terlampau banyak warna, kadang2 sy suggest guna stiker je atau kurangkan kaler nak print.

So stiker akan efek harga lagi.

Saiz design pun efek harga jugak.

Design kecik murah lagi dari design besar.

Ada yang nak penuh satu bju.

So..ada yg boleh buat & ada yang saya tak sanggup buat.

Pastu kedudukan design pun efek harga jugak.

Ada yang nak kat tepi bju. Betul2 tepi bju.

Kalau baju custom made mungkin boleh buat tapi kalau atas baju readymade..mungkin susah sikit nak buat.

Ada jugak nak print keliling leher atau keliling lengan…yang ni pun susah nak print kalau baju dah siap jahit.

Apa2 pun kena tunjuk dulu kat kitaorg…baru bgtau boleh buat ke tak.

Kalau tak ada idea nak buat design baju tu…..klik je banner bawah ni ye. Boleh buat sendiri. Mudah je.

 

KLIK GAMBAR UNTUK LIHAT CONTOH DESIGN TSHIRT KELAS!

 

KLIK GAMBAR UNTUK LIHAT CONTOH DESIGN TSHIRT HARI KELUARGA!

 

KLIK GAMBAR UNTUK LIHAT CONTOH DESIGN TSHIRT REWANG!

 

2. Kuantiti tempahan 

Kami terima 5 helai ke atas utk baju bercetak & 10 helai ke atas untuk baju kosong.

So..kuantiti selain tu memang kami tak terima.

Kuantiti tempahan ni pun efek harga jugak.

Kalau order sikit mahal & kalau banyak murah.

Biasanya harga atas pertimbangan akan diberi utk kuantiti ratus2 lai.

Maknanya..harga tu tak ikut harga biasa tapi harga ikut budibicara kami sendiri nanti.

Semestinya akan lagi murah dari kuantiti sikit.

So..nak tahu harga..mesti prepare kuantiti tempahan jugak nanti.

3.  Jenis baju / Brand baju / Material Baju

Yang ni pun salah satu benda yang akan efek harga selai siap print.

Ramai yg duk wasap atau tanya saya, harga baju kat katalog tu harga baju siap print ke?

Kalau ikut lojik…design customer kan lain2..so mestilah harga baju situ utk harga bju kosong.

Kalau nak tahu harga bju kosong tu, korang boleh klik kat page katalog2 baju kat blog sy di www.mohcetakbaju.com ye.

Ada macam2 jenis baju kat situ siap dgn harga bju kosong lagi.

 

So…ni lah 3 PERKARA PENTING yg korang kena sediakan sblm tanya harga kat kitaorang ye.

Kalau tak ada tiga2 ni…memang saya tak dapat bagi harga siap print nanti.

Dah dapat detail2 tu semua…cepat je saya bagi harga nnti.

Lagi cantik kalau buat design atas baju terus. Lagi mudah untuk saya bagi harga nanti sebab saya anggap design camtulah customer nak order nanti.

Kalau tak ada idea atau rasa nak letak design tu atas baju, korang boleh klik kat page BUAT DESIGN SENDIRI kat bahagian atas nun (kat bahagian menu kalau guna hp) atau KLIK SINI je untuk buat design tu sendiri.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni & prepare maklumat2 diatas ye :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

LIHAT…BETAPA SERONOKNYA DIAORANG DAPAT BAJU TU!!!


KLIK SINI UNTUK LIHAT RAMAI LAGI CUSTOMER YANG SERONOK & GEMBIRA DENGAN TSHIRT DIAORANG YE!

 

 

Ok…apa cerita cetak TShirt kitaorang hari ni?

 

Baju ni memang sempoi. 3 kaler print depan & 2 kaler belakang. Bendera guna stiker. Bukan stiker biasa2 tapi stiker high quality punya.

Masa saya tulis artikel ni, rasanya brader ni dah gerak pergi Hatyai ni.

Dia punya kombinasi warna pun cantik. Memang naik dengan baju tu. Baju dia guna brand Gildan sebab dia suka kain Gildan. Dia kata lembut je. Tak lah panas sangat time konvoi nanti.

Yang ni pun grup konvoi gak ni. Design asal semua dia bagi. Pastu saya kena edit sikit kasi cantik & mudah nak cetak guna silkscreen printing.

Warna putih & merah memang naik kalau print atas baju hitam. Sesuai sangat kalau buat konvoi ni. Geng2 rider suka sangat baju hitam camni.

Depan merah kuning. Kalau dari jauh memang menyerlah.

Yang ni baju sulam logo depan & belakang print. Jauh baju ni terbang ni…sampai ke Sandakan, Sabah ni.

Kitaorang memang ada mesin sulam satu & kalau korang rasa nak buat logo sulam, memang dialu2kan.

Tapi logo sulam ni, harga mahal sikit sebab biasanya ikut bilangan stitches jugak.

Kalau logo tak banyak stitches, murah sikit. Apa2 pun..korang bagi je detail kat kitaorang dulu sebelum kitaorang boleh bagi harga tu ye.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Yang ni TShirt sukan. Rasanya untuk team futsal ni kot. Design depan tu customer ikut hampir sebijik dengan contoh design dalam katalog kitaorang.

Saya just edit balik je supaya sesuai dengan kehendak dia.

Belakang nama ramai2…so, boleh jadi kenangan seumur hidup baju ni nanti.

Lain kali bila dah berumur & dah ada keluarga masing2 pastu buat reunion lak, pakai lak baju ni (mana yang muat lagi)…konfem kenangan time main bola datang semula nanti…dok gitu?

 

Yang ni cetak kepala stormtroopers dari filem Star Wars. Yang ni kitaorang print 2 kaler ni.

Mula2 cetak putih 2 layer, pastu tindih merah untuk efek darah tu.

Memang sempoi.

Yang ni biasa je sebab 1 kaler print je. Pastu ada print kat lengan lagi. So..agak simple & kalau camni memang cepat jugak kami print. Tak sampai sejam jugak ni dari masukkan baju dalam papan meja sampai le siap sepenuhnya.

Cetak ni wife yang buat. Dia dah berpengalaman selama 8 tahun dah dengan printing ni. So..kalau camni memang agak mudah bagi dia.

Ada banyak lagi gambar sebenarnya…tak apa saya kongsi dalam next artikel ye.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ok…rasanya setakat ni dulu.

Kalau korang nak order TShirt korang, ikut je step diatas & pastikan sediakan detail untuk saya bagi harga tu ye.

Katalog2 baju pun banyak kitaorang sediakan untuk korang. So…pilih je ikut suka korang.

Sampai jumpa lagi ye….baiiiiii…..