Category Archives: Baju Company

Pelbagai jenis baju company

Digital Print – lagi ohsem dari cetakan guna stiker….

 

Assalam & Salam Cetak Baju semua,

Apa khabar semua?

Kami di http://www.mohcetakbaju.com doakan semoga semua sentiasa sihat & berjaya dalam bidang masing2.

Sekarang ni dah masuk bulan 2, 2019. Kejap je dah 2 bulan dalam 2019.

Ini bermakna dah 2 tahun saya bergelar usahawan cetak TShirt Full Time & 9 tahun usahawan cetak TShirt.

Alhamdulillah……order masih lagi maintain macam biasa & bulan 1 & 2 ni order naik sekali ganda dari biasa.

Semuanya dari rezeki Allah & sokongan dari regular customer kami…terima kasih banyak2 ye.

Hari ni saya nak kongsi ngan korang pasal teknologi printing terkini iaitu DIGITAL PRINTING.

Benda ni bukanlah baru sangat…kalau tak silap dah ada dalam market Malaysia start dari 2014 lagi tapi saya rasa masih ramai lagi yang tak tahu pasal DIGITAL PRINTING ni.

 

Cer tengok design bawah ni untuk korang tengok contoh bagaimana agaknya kalau guna DIGITAL PRINT tu.

Kalau guna DIGITAL PRINT, TIADA LAGI gambar background macam guna STIKER BIASA.

Tulisan yang halus2 & kecik2 pun boleh print.

Memang lagi ohsem & canggih kalau guna DIGITAL PRINT ni.

Sesuai sangat kalau buat label korang sendiri kat dalam baju cam bawah ni.

Ni gambar yang dah besarkan. Tulisan yang kecik2 camtu pun boleh print.

Kalau print guna silkscreen printing…konfem tak dapat print sebesar itu.

Ni antara gambar2 baju yang gunakan DIGITAL PRINT tu…

Kalau korang tengok real depan mata gambar baju tu, korang pun konfem excited nanti….

Cuma nak bagitahu….servis DIGITAL PRINTING yang kami ada bukannya guna DTG atau Direct To Garment.

Kami punya macam stiker tapi lebih canggih dari stiker biasa & lebih tahan kalau dibasuh.

So…bagi korang yang nak cetak design berwarna-warni camni memang boleh cuba kalau nak.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Cuma nak bagitahu sikit….print camni akan mahal sikit dari print biasa.

Tapi kalau warna nak cetak tu sikit2 je……saya syorkan guna silkscreen printing biasa je supaya harga tak mahal sangat nanti.

Kalau guna DIGITAL PRINT ni….untuk design original boleh lah.

Memang saya gerenti, korang akan puashati sangat nanti.

 

CETAKAN SUBLIMATION

Ada satu lagi jenis DIGITAL PRINTING yang popular sekarang ni iaitu SUBLIMATION.

Contohnya camni….

SUBLIMATION ni design dia lebih full dari DIGITAL PRINT seperti sblm ni.

Harga pun lebih mahal & ada syaratnya……

 

Baju SUBLIMATION ni saya terima 60 HELAI ke atas sahaja & mesti ada

softcopy asal. Kalau tak,,,maaf sangat2. Saya tak dapat terima order tu ye!

 

Ni adalah proses camane nak buat baju sublimation tu.

Memandangkan susah nak buat…so harga akan mahal sikit dari print baju biasa.

So..terpulang pada korang. Kalau sanggup bayar mahal, saya terima je order korang tu.

Cer tengok video ni untuk tengok cara camane proses nak buat baju sublimation tu.

 

Ok…dah tengok ke?

Bukan senang tau…kena ada mesin beratus ribu baru boleh buat baju sublimation ni.

So..kalau rasa nak baju yang lebih murah & mudah nak print, saya suggest guna silkscreen printing biasa je lah.

Macam baju yang saya nak kongsi kan dengan korang ni….

Yang ni print 1 warna je…senang & simple. Lebih murah.

Baju ni brand oren sport. Boleh cek kat katalog oren sport kat blog saya ni.

Yang ni 3 kaler print. Gambar Tuan Guru Nik Aziz. Simple & sempoi jugak.

Guna 3 blok printing. Tapi nasib baik 5 helai je…hehehe. Cepat sikit siap.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Baju ni mencabar betul kitaorang sebab customer order dalam 730 helai tapi nak dalam masa seminggu.

Cetak 7 warna..pastu ada cetak lengan & belakang lagi.

Tapi Alhamdulillah…mampu jugak selesaikan dalam tempoh tu.

Bayangkanlah..setiap hari lepas Subuh dah start print, sambung lagi sampai tengah malam.

Penat badan, tuhan je tahu…

Yang ni simple jugak. 1 kaler depan & 2 kaler belakang. Guna baju kain jersi.

Ni just nak kongsi gambar kedai baru tengah di cat. In Sha Allah ada rezeki, bulan 3 kitaorang akan ada ofis baru…In Sha Allah….TUNGGGUUUUU!!!!

Oklah…setakat ni dululah ye….

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Sampai jumpa lagi ye!

Tahun 2019….join kami buat bisnes TShirt atau tempah cetak TShirt dengan kami?

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Alhamdulillah……kita dah pun masuk ke Tahun 2019.

Ini bermakna bisnes kami telah masuk tahun yang ke 9 dalam online & offline.

Kami bermula secara offline dalam Tahun 2010 & secara online Tahun 2011.

Tak caya ke?

Meh saya kongsi beberapa gambar bukti yang tunjukkan perkembangan bisnes cetak TShirt kami dari dulu hingga sekarang.

DULU2

 

Ni antara gambar2 awal masa mula2 kami join bisnes cetak baju ni. Model kitaorang pun kecik lagi time tu.

Sekarang dah Tahun 5 dah…..hehehe.

Dulu cetak atas meja makan & meja buffet je.

Tempahan pun terhad. Dalam tak sampai 1,000 helai sebulan.

Jemur baju pun atas katil dalam rumah. Nak jemur kat luar rumah takut kena curi.

Pastu dulu….mana ada lock macam sekarang.

Dulu print guna mata je kalau cetak banyak2 warna.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Tapi SEKARANG…..

 

Yang ni gambar sekitar Tahun 2013 & 2014 lagi.

Atas sekali tu bengkel tepi rumah mak baru nak buat & bawah sekali bengkel tepi rumah sendiri dah disiapkan jugak.

So..sejak 2010, kami ada 2 bengkel cetak baju yang telah dibesarkan.

Kat rumah mak…boleh print dalam 50 helai & kat tepi rumah sendiri boleh print 30 helai sekali jalan.

Tahun 2019, kami dalam proses mencari staf baru & pejabat baru.

Ada jugak satu gambar tu…student Malaysia kat Korea yang pernah order dengan kitaorang sebelum ni.

Alhamdulillah…semuanya berkat dari bantuan Allah & juga sokongan daripada semua termasuk regular customer kami yang tak putus2 order baju dengan kami sejak 2010 lagi.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

So..pada sape2 yang masih ragu2 dengan kami, harap semua gambar ni boleh bagi korang lebih konfiden untuk tempah TShirt dengan kitaorang ye.

 

Bagi yang nak jugak tahu apa kata pelanggan tentang kami, kat sini saya kongsikan beberapa bukti tentang customer kami yang sentiasa puashati dengan servis yang kami berikan.

Kalau rasa nak tengok banyak lagi komen2 pelanggan, korang klik jekat SINI di page TESTIMONI.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Apa cerita cetak baju kami baru2 ni?

Ni design asal dalam internet. Pastu bawah ni kami yang cetak kan.

Ni namanya teknik halftone. Boleh buat design sebijik macam asal tapi guna 1 warna je.

Korang nak buat pun boleh…bagitahu je kitaorang.

Ini satu lagi teknik halftone atas baju gelap. Cumanya kitaorang kena print background putih…pastu baru print biru atas dia.

Yang ni kami guna teknik sulaman. Bagi je design apa nak sulam…In Sha Allah kami boleh buat nanti.

Yang ni guna baju jenis microfiber atau baju jersi.

Blkg 4 warna print & depan 4 warna print jugak.

Customer tak bagi softcopy pun. Dia bagi gambar tu atas baju dia sebelum ni.

So…sy just edit semula untuk mudah print. Inilah hasilnya…..

Yang ni nampak je macam simple tapi kena guna 5 blok jugak ni sebab design dia ada 5 warna.

Customer bagi design asal & nama font…saya edit balik & pecahkan design kepada 5 warna.

Font saya taip balik. Pastu tunjuk kat customer….dia kata ok, saya terus proceed.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

So…inilah saje dulu buat hari ni ye.

Nak order bagitahu segera ye.

Kalau rasa2 nak join buat duit dengan kitaorang, jom jadi ejen kitaorang & klik gambar bawah ni.

Sampai jumpa lagi ye….baaaaiiiiii…

Ikhlas Dari :

Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

Camane nak tempah Cetak TShirt & nak BUAT DUIT dengan bisnes TShirt kami?

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Apa khabar semua?

Tahu tak korang yang bisnes TShirt kami di http://www.mohcetakbaju.com dah nak masuk ke Tahun ke 9 tahun depan.

Ini bermakna…kami dah survive dalam bisnes cetak TShirt secara online & off line semenjak Tahun 2010 lagi.

Untuk makluman korang, saya merupakan bekas pegawai kerajaan bermula dari Tahun 2002.

Pada tahun 2017, saya dengan nekad hantar surat berhenti kerja & Alhamdulillah….start 2018, saya berjaya menjadi seorang peniaga cetak baju secara full time.

Ini bermakna juga….sejak 2010 hingga 2017, saya terpaksa struggle atau berhempas pulas untuk maintain bisnes saya walaupun tengah sibuk kerja kerajaan.

Apa PENYEBAB UTAMA yang jadikan saya dapat maintain bisnes tu sampai sekarang?

Antaranya……

  1. Ini periuk nasi UTAMA saya. Maknanya kalau saya tak buat bisnes ni…macamana saya nak bagi anak isteri saya & saya sendiri makan. Nak tak nak….kena maintain jugak bisnes ni.

  2. Saya memang MINAT atau PASSION dengan seni. Design2 printing buatkan saya rasa betul2 seronok.

  3. Bulan2 saya kena bayar hutang jugak…so, sama jugak. Nak tak nak…mesti kena maintain bisnes tu.

  4. Regular customer banyak bantu saya maintain bisnes saya tu. Ramai regular customer yang banyak kali ulang order dengan saya sejak beberapa tahun lepas. Tq guys!

  5. Sentiasa ada pelanggan baru yang order dengan kami & Whatsapp kami tak putus2 sepanjang masa.

  6. Marketing kami yang non stop juga banyak membantu kami maintain bisnes tu sampai sekarang.

  7. Layanan kami terhadap customer yang tak pernah jemu & tak pernah tak berjawab juga jadi penyebab bisnes kami maintain hingga sekarang.

  8. Feedback yang baik dari semua bekas pelanggan kami juga banyak membantu untuk maintain bisnes hingga ke hari ni. 98% customer puashati dengan servis kami….Alhamdulillah.

  9. Blog kami ni jugak ada sediakan macam2 jenis TShirt readymade yang sesuai dengan jiwa pelanggan & harga yang berpatutan.

    Ada jenama Oren Sport, Enzo, Gildan, 4Square, Rightway , Arorasport & Empiric.

    Kalau rasa nak buat CUSTOM MADE & SUBLIMATION pun boleh….saya terima 60 helai ke atas je.

  10. Kami juga ada sediakan tempat untuk DESIGN SENDIRI kalau korang tak ada IDEA nak cetak baju tu.

    Pengalaman saya sejak dulu….customer2 memang tak ada IDEA nak buat design tapi antara sebab kami dapat maintain bisnes ni ialah sebab kami sediakan penyelesaian untuk customer buat design supaya tak lah pening nak buat design tu.

 

So..kalau korang nak pilih company untuk buat cetak TShirt korang, korang patut pilih company yang dah ada GOOD RECORD macam kami.

Sama jugak…kalau korang nak join BUAT DUIT dengan kami pun boleh sebab dah banyak yang berjaya jana duit dengan bisnes TShirt diaorang.

Maknanya..kalau kami boleh buat duit…korang pun boleh jugak.

Dah rasa betul2 nak order, just bagitau je kitaorang.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Hari ni saya tak nak explain satu2 tempahan baju yang saya buat sebelum ni tapi nak tunjuk gambar je baju2 yang kitaorang siapkan sebelum ni.

Semuanya guna teknik yang sama tapi guna baju & design yang lain2.

Ni je design yang sempat saya upload kat sini hari ni.

Kalau ikutkan ada banyak lagi tempahan yang ada tapi tak sempat nak ambik semua gambar tu.

 

Dah rasa betul2 nak order, just bagitau je kitaorang.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Sape2 yang rasa nak join kami buat duit dengan bisnes TShirt korang, boleh isi form diatas & start untuk agresif supaya korang2 betul2 buat duit terutamanya di Tahun 2019 ni ye.

Dah rasa betul2 nak order, just bagitau je kitaorang.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Abg Nik & Kak Salina
Established Since 2010

Tempah cetak TShirt korang guna Whatsapp je…..walau dihujung dunia mana pun anda berada!

Hai & Salam Cetak Baju,

 

Ada lebih kurang 4 bulan lagi tahun 2018 nak tamat.

Ini bermakna ada lebih kurang 4 bulan lagi korang nak ada baju sedondon ikut aktiviti korang.

Kalau tak buat sekarang…..bila lagi kan?

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

So…hari ni saya nak kongsi ngan korang pasal cara mudah nak tempah TShirt korang sesegera mungkin walau dimana saje korang berada.

Sebelum tu, nak cerita sikit pasal cara order dulu2 sebelum ada internet dengan zaman sekarang bila dah ada internet ni.

Tapi memang tak boleh cakap apa lah….zaman sekarang ni lagi berganda2 lagi mudah nak order barang secara online yang kita tak pernah terfikir sebelum2 ni.

Bayangkanlah….dulu nak order TShirt sedondon satu grup, mesti kena cari kilang yang buat.

Pastu kilang lak mana nak buat order sikit2…paling kurang pun mau 100 lai ke atas.

Mana yang duduk kat pedalaman atau kampung2, memang tak akan merasa nak buat TShirt sama setiap orang.

Buat Hari Keluarga pun pakai baju masing2 je. Tak ada kenangan apa2 pun kecuali gambar guna kodak je.

Lagi satu, kalau design dulu2 biasanya skema je. Ada tulisan & gambar sikit.

Tulisan biasanya tulisan standard & tak boleh nak reka sendiri design tu.

Ni antara beza yang agak ketara yang saya boleh kongsi ngan korang cara tempah dulu & sekarang…banyak beza oooo :

  1. DULU2 – Kuantiti tempahan mesti 100 lai ke atas
    SEKARANG – Ada tempat boleh terima 1 lai sekali order tapi kami terima serendah 5 helai & ke atas.

  2. DULU2 – Design2 skema & simple je. Tak boleh reka design sendiri
    SEKARANG – Macam2 design sendiri korang boleh buat sendiri & siap ada website yang boleh reka sendiri design tu kalau nak.

  3. DULU2 – Hanya korang yang duduk kat pekan2 besar & ada kilang TShirt je yang boleh buat.
    SEKARANG – Sape2 pun boleh order dengan guna Internet walau ceruk mana pun korang duduk. Selagi ada line internet.

  4. DULU2 – TShirt kena jahit lain & ambik masa berminggu2 nak siap sebab kilang pun banyak order lain kena siapkan.
    SEKARANG – Kadang2 ada yang dapat siapkan tak sampai sejam sebab ada TShirt Readymade yang tunggu nak print je.

  5. DULU2 – Nak kena ambik sendiri kat kilang atau kedai sebab tak ada lagi banyak servis pos atau courier.
    SEKARANG – Korang order hari ni kat Perak, In Sha Allah esok dah sampai kat Johor sebab ada macam2 courier servis yang mampu pos seluruh dunia sekarang ni.

  6. DULU2 – Nak pilih baju yang sesuai ngan korang agak terhad sebab baju kena jahit lain. Nak murah biasanya buat baju biasa je.
    SEKARANG – Korang boleh pilih macam2 jenis baju kat katalog yang disediakan di website masing2.

  7. DULU2 – Nak bayar mesti kena sediakan duit cash sebab tak banyak lagi servis ATM atau online banking time tu.
    SEKARANG – Pergi je mana2 bank & masukkan je duit situ. Tak pun transfer je secara online. Bukti bayaran just upload dalam handphone atau emel.

  8. DULU2 – Kalau nak tanya harga, kena pergi kilang atau kedai terus sebab kena bincang face to face. Baru boleh dapat harga.
    SEKARANG – Dengan guna Whatsapp je, korang kat Sandakan, Sabah boleh tanya harga kat saya di Semenanjung Malaysia. Muka tak nampak pun dari start tanya harga sampai le dapat baju.

  9. DULU2 – Kalau nak repeat order biasanya kena kuantiti banyak sebab nanti rugi sikit kalau kilang buat order sikit2 ni.
    SEKARANG – Kalau saya sendiri, nak repeat order mesti 5 helai ke atas tapi still consider berbanding dulu2.

  10. DULU2 – Kalau order baju mungkin hanya design2 tertentu je macam baju sukan atau aktiviti formal yang lain.
    SEKARANG – Nak order TShirt macam2 jenis yang korang nak…….TShirt rewang, TShirt Kelas, TShirt Hari Keluarga, TShirt Konvoi, TShirt Batch, TShirt Grup, TShirt Sukan sekolah dan macam2 lagi yang boleh buat dalam kuantiti yang sikit.

 

So..ni antara beza cara tempah TShirt dulu2 dengan sekarang.

Maknanya……korang zaman sekarang ni lebih bertuah sebab lebih banyak peluang order TShirt korang berbanding orang dulu2.

Dulu memang susah betul nak cari grup2 yang buat TShirt sedondon tapi sekarang dah bersepah2 dah.

So…bagi yang korang ada rasa nak order cetak Tshirt & nak tahu harga berapa sehelai TShirt korang tu, ikut je cara ni…

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Salah satu cara cepat untuk tanya harga & tempah TShirt zaman sekarang ni ialah dengan menggunakan Whatsapp.

Walau dimana sahaja korang berada, selagi ada line internet…just guna Whatsapp je, korang dah boleh tahu harga sehelai baju yang korang nak.

Bayangkanlah…beberapa customer saya dari oversea, tanya harga guna Whatsapp je.

Baru2 ni student Malaysia kat Russia tanya harga tapi dia tanyakan bagi pihak kawan dia.

Yang saya dah pos ialah baju Muslimah student Malaysia kat Korea. Cer lihat gambar bawah ni kalau tak percaya.

Alhamdulillah….dengan Whatsapp juga saya dah pos ke beberapa negara seperti Brunei, Singapore, UK, Jordan & Poland.

Semuanya student Malaysia yang belajar kat negara2 ni.

Mana saya pernah jumpa diaorang. Muka pun tak pernah nampak..just guna Whatsapp je.

So..kalau korang rasa susah nak order TShirt korang tu, buang jauh2 perasaan tu sebab mudah sangat2 dah sekarang ni.

Jadi tunggu apa lagi…..ambik handphone korang sekarang & start order untuk grup korang pakai baju sedondon di tahun 2018 ni ye.

Oklah tu……bagi bagi korang lebih konfiden, meh tengok TShirt apa yang customer kitaorang order baru2 ni….

 

Ni antara gambar2 baju yang kitaorang siapkan sebelum ni.

Bawah ni lak antara tempahan TShirt yang saya siapkan baru2 ni ye…..

Ni gambar baju family day grup Johor pegi Kelantan. 3 kaler print. Bahagian tengah hitam tu saya buat tone kaler.

Alhamdulillah….customer puji baju ni cantik.

Syukur…yang penting customer puashati & rasa nak order lagi.

So…itu lah kepuasan kami sebenarnya.

Ini baju Hari Keluarga sebelum Raya Haji ni. Simple je…cetak putih depan belakang.

Alhamdulillah….sempat jugak pulun sebelum raya ni.

Baju jenis jersi brand Gildan. Sedap dipakai sebab tak panas sangat kalau pakai.

 

Yang ni pun sama….guna baju jersi brand Gildan untuk aktiviti senaman & work out.

Memang sempoi. 2 kaler depan belakang. Mula2 cetak putih 2 layer pastu tindih hitam.

Baju ada nama nombor belakang camni popular betul sekarang.

Baju design camni memang banyak dapat sambutan.

Nak lagi syok…..nama nombor bahagian belakang baju tu boleh pilih nak font jenis apa pun.

Terpulang pada customer. Nak pilih font stail macamana. Janji bukan font yang berbayar.

Guna yang FREE pun dah melambak dalam internet. Tunggu nak pilih je.

Baju ni ada kisah disebaliknya ni. Baju ni cikgu sekolah kat Bentong yang order.

Kebetulan cikgu tu nak guna baju tu hari Sabtu. Saya dah pos awal tapi malangnya….lori courier breakdown.

So..sepatutnya Jumaat cikgu tu dah dapat baju tu tapi Jumaat, baju tu masih lagi kat courier kat KL.

Last2 cikgu tu terpaksa ambik sendiri kat KL sebab dia on the way nak pergi ke Melaka time tu.

Alhamdulillah dapat tapi cikgu tu memang baik…nasib baik tak kena marah.

Masalah courier ni kadang2 unexpected. Luar jangkaan kita.

Tapi masalah camni…1 dalam 100,000. So…jarang2 berlaku ni sebenarnya.

Ni lak antara contoh2 baju Korban yang sempat saya tunjukkkan kat sini.

Memandangkan cetak 1 warna je…x sampai 1 hari dah siap dah.

Hari Raya Korban ni memang banyak betul dapat tempahan TShirt camni.

Nasib baik sempat siap….

Yang ini kalau korang nak tahu…baju custom made & guna teknik sublimation.

Maknanya….nama & logo kat dada tu guna teknik sublimation.

Sublimation tu maknanya…..design print atas baju kain warna putih.

Pastu, nanti kain tu dipotong ikut stail baju & kemudian dijahit jadi sehelai baju.

Korang pun boleh jugak nak order tapi kuantiti mesti 50 helai ke atas je ye.

 

So….rasanya setakat ni je lah dulu ye.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Bagi korang yang nak buat design TShirt tapi tak ada IDEA, jom pilih design2 kami sedia ada seperti dibawah :

 

 

 

JIKA KORANG TAK JUMPA JUGAK DESIGN YANG KORANG NAK, BOLEH BUAT SENDIRI.

KLIK JE LINK BAWAH NI…..

Selamat Berjumpa kembali….baaaiiiiii….

Ikhlas Dari :

Abg Nik & Kak Salina

Standby…..tempah TShirt lepas raya ni…

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Sebelum saya bercerita lanjut pasal cetak2 baju kami, disini saya nak ucap Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin kepada semua umat Islam diseluruh Dunia.

Mohon ampun & maaf……disepanjang kami berurusan dengan anda semua semenjak 2010 lagi ye.

Terutamanya kepada semua pelawat, bakal pelanggan, bekas pelanggan & ejen2 TShirt kami.

Semoga Raya tahun ni berikan korang seribu keindahan & kenangan.

Ok….lepas raya ni, korang patut standby dah untuk tempah TShirt untuk grup korang atau untuk korang buat duit ye.

Lepas raya ni…saya jangka permintaan untuk TShirt naik semula & sekali lagi, In Sha Allah…..kitaorang tak menang tangan nak siapkan order korang nanti.

So…jom join kitaorang untuk sama2 untuk BETUL2 buat duit dengan bisnes TShirt korang.

Sebagai permulaan untuk lepas raya ni, saya nak promote TShirt dengan design FLORAL, GOLD & SILVER yang menggunakan stiker & Vynil.

Stiker yang kami guna bukannya stiker yang cikai tapi yang high quality punya.

Korang boleh pilih apa sahaja JENIS FONT yang korang nak & apa sahaja jenis bunga yang korang nak….TERPULANG!

Dibawah ni saya tunjukkan harga promosi yang bakal ditarik semula selepas tiba satu waktu nanti.

So..apa lagi…..

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Harga ada tercatat pada gambar diatas nun.

BERIKUT ADALAH HARGA YANG KAMI TAWARKAN (TAK TERMASUK BAJU) :

  1.  DESIGN SAIZ A4 – FLORAL (RM15) / GOLD & SILVER (RM10)
  2.  DESIGN SAIZ A3 – FLORAL (RM20) / GOLD & SILVER (RM15)

# KORANG BOLEH PILIH APA SAHAJA JENIS FONT & FLORAL.

 

Design jenis Floral, Gold & Silver ni selalu dapat permintaan yang tinggi tapi akibat harga yang agak tinggi, customer akan tukar ke warna lain.

Tapi untuk promosi ni…saya turunkan sikit harga supaya korang dapat jugak merasa untuk pakai TShirt design yang korang nak selama ni.

 

Jika korang TAK NAK jenis FLORAL, GOLD atau SILVER ni, korang boleh cetak apa sahaja yang korang nak (tanya dulu saya) seperti gambar2 dibawah ni.

Yang ni print warna biru biasa. 1 kaler print tapi 2 layer supaya desgn lebih naik & menyerlah.

Tengok gambar pun tahu yang diaorang seronok dapat pakai baju tu….tersengih2 je masing2….hehehe.

 

Yang ni untuk baju kahwin pelanggan kitaorang ni tapi non-muslim.

Design asal sebelum ni diaorang tunjuk design atas baju lain & saya edit balik, jadi camni.

Bila diaorang dah setuju…terus saya proceed untuk print.

Diaorang pun sangat puashati bila dapat baju tu….

Yang ni ada 2 jenis printing. Satu jenis 1 kaler print & satu jenis lagi 2 kaler print.

Cetak atas baju jenis jersi. Papan tu kena letak gam lebih sikit supaya baju lekat elok time printing.

Kalau cotton tak ada masalah sangat.

 

Yang ni cetak 3 warna atas baju jersi brand Oren Sport.

Customer dah bagi design siap vektor. So..senang sangat. Cuma time nak print tu kena standby 3 blok printing berasingan.

Order time puasa ni & mungkin aktiviti lepas raya kot. Kalau hiking time puasa…mau hancusss puasa diaorang ni….hehehe.

Yang totally guna stiker untuk kedua2 logo tu.

Stiker pun bukan stiker yang biasa2 tapi stiker yang high quality.

Memang cantik kalau print atas baju tu.

Semenjak 2,3 menjak ni banyak pulak customer order design abju yang ada nama nombor kat bahagian belakang baju.

Macam baju bola tu. Macam baju yang ni. Cetak guna silkscreen printing ni.

Alhamdulillah…time puasa ni ada jugak customer order TShirt untuk aktiviti amal kebajikan diaorang.

Actually ada design depan belakang tapi ntah camane…ada design depan je.

Cetak 2 kaler…hitam & putih.

 

Macam saya cakap tadi…ni satu lagi contoh baju untuk yang ada nama nombor kat belakang baju.

Korang pun kalau nak pun boleh jugak.

Nama & nombor tu boleh pilih font sendiri kalau rasa tak berkenan dengan font yang kitaorang offer.

Tapi janji font tu bukan berbayar sebab banyak jugak font yang kena bayar dalam internet tu.

Nak selamat cari yang FREE FONT je.

Apa2 pun bagitahu kitaorang dulu sebelum kitaorang boleh bagi harga nanti.

Tempahan ni customer nak urgent. Alhamdulillah…kurang seminggu siap sebab baju hitam roundneck cotton memang kitaorang ada simpan stok.

Baju lain kitaorang tak simpan stok sebab takut masalah nak simpan stok nanti.

Tapi nasib baik design dia simple je. So..tu yang jadi dapat cepat jugak tu…

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

BAGI KORANG YANG BERCADANG NAK BUAT DUIT LEPAS RAYA NI, JOM JOIN KAMI DENGAN MENJADI EJEN KAMI!

 

Korang tak perlu pening kepala bagaimana nak CETAK BAJU tu sendiri.

Serahkan pada yang PAKAR untuk cetak baju korang tu.

Korang hanya perlu dapatkan sales & start jana duit dengan bisnes TShirt korang tersebut!

SEKALI LAGI…SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN SEMUA!

Ikhlas Dari :

Abg Nik & Kak Salina

Nak buat design Cetak Baju sendiri atau nak design sedia ada?

 

Hai & Salam mohcetakbaju semua,

Apa habaq orang2 kampung & orang2 bandar semua.

Selamat datang ke www.mohcetakbaju.com…..satu2nya blog cetak baju yang aktif berkongsi tips & macam2 petua pasal bisnes cetak baju. Tak kisah…nak order sendiri atau nak buat duit dengan bisnes TShirt.

Hari ni nak kongsi ngan korang pasal camane nak cari IDEA untuk buat design korang sendiri atau nak guna design2 yang kitaorang sediakan.

Korang tahu tak….antara MASALAH paling KRITIKAL pelanggan2 kitaorang ialah camane nak cari design untuk baju diaorang.

Selalu je saya dapat soalan dari customer….boleh tolong buatkan design untuk diaorang tak?

Actually bkan tak nak tolong buatkan tapi dulu2 pernah tolong buatkan TAPI banyak kali duk ulang2 buat sebab tak puas hati…last2 sekali diaorang tak jadi nak buat.

Buat rugi masa & sakit hati je.

So…last2 saya mintak customer je buatkan sendiri.

Kadang2 kesian jugak sebab tak dapat nak tolong.

TAPI sebenarnya…buat design sendiri lebih puas hati sebenarnya sebab sendiri buat….sendiri yang tahu ok ke tak…

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Tahu tak korang….zaman sekarang ni ada bermacam2 website yang sediakan tempat untuk buat design korang sendiri.

Kat sini saya senaraikan 5 website yang korang boleh guna untuk CIPTA atau REKA design korang sendiri. Mudah je….budak2 sekolah rendah pun boleh buatkan :

  1. http://www.customink.com <<KLIK SINI>>

     

  2. http://www.shirtinator.eu <<KLIK SINI>>

     

  3. http://www.spreadshirt.com <<KLIK SINI>>

     

  4. http://www.uberprints.com <<KLIK SINI>>

     

  5. http://www.teespring.com <<KLIK SINI>>

 

Ni antara website2 yang korang boleh guna untuk buat design korang tapi jangan lak order kat situ sebab mahal nanti.

Tu semua website oversea tu.

Apa yang korang boleh buat ialah :

  1. Reka design korang sendiri kat web2 kat atas ni (TERUTAMANYA KAT www.customink.com)
  2. Sediakan berapa lai nak order
  3. Sediakan jugak material apa nak order

PASTU…..Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Kat web2 atas ni….korang boleh guna apa sahaja design yang ada dalam web tu atau upload gambar korang nak kat atas baju tu.

Kalau dulu, susah betul nak reka design untuk cetak atas baju.

Kebiasaannya guna lukisan tangan je. Tu pun pening jugak printer2 nak edit balik & buat lebih cantik untuk dicetak atas baju.

Tapi sekarang ni…dengan adanya tempat untuk buat design sendiri ni, korang tak payah2 pening dah nak cari IDEA untuk TShirt korang.

Ok..kalau korang tak percaya, meh saya tunjuk contoh2 TShirt yang kitaorang cetak guna software diatas ni.

Mostly, customer guna www.customink.com….

Ni contoh2 design baju ikut KATEGORI BAJU :

  1. TSHIRT KELAS

 

Ni antara gambar TShirt kelas yang gunakan www.customink.com.

Memang mudah sangat. Bagi mereka yang nak buat duit dengan bisnes TShirt, korang boleh dapat macam2 IDEA untuk korang jualkan kat customer korang.

Kalau nak contoh design yang kitaorang sediakan, KLIK je GAMBAR BAWAH ni :

 

2.  TSHIRT HARI KELUARGA /FAMILY DAY

 

Design atas ni semua customer reka sendiri dalam website tu.

Ada jugak yang customer upload design luar ke dalam web tu.

So, terpulang pada korang masing2. Tapi memang mudah guna software tu.

Kalau rasa memang buntu & tak tahu jugak nak buat design yang macamana…KLIK GAMBAR BAWAH ni untuk pilih design2 yang kitaorang sediakan ye…

 

3.  BAJU REWANG / KAHWIN

 

Kalau ikut banyak jugak design2 yang diaorang buat dalam website tu tapi dah lupa dah yang mana….

Kami jugak ada design sendiri yang korang boleh pilih..KLIK je BUTTON BAWAH ni ye…

 

4.  LAIN2 TSHIRT

 

Ni antara design2 baju yang gunakan software www.customink.com tu.

Kalau nak masukkan semua design baju dalam ni takut penuh lak nanti.

So..bagi korang yang rasa pening kepala nak buat design TShirt korang atau design customer korang, boleh cuba website2 yang saya bagitau sebelum ni ye.

MUDAH SANGAT2!

Apa yang korang boleh buat ialah :

  1. Reka design korang sendiri kat web2 kat atas ni (TERUTAMANYA KAT www.customink.com)
  2. Sediakan berapa lai nak order
  3. Sediakan jugak material apa nak order

PASTU…..Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

KALAU KORANG RASA NAK MERASA BUAT DUIT DENGAN  BISNES TSHIRT?

JOM JADI EJEN KITAORANG…

Terima kasih semua. Sampai jumpa lagi….

Ikhlas : Abg Nik & Kak Salina

Nak tahu harga TShirt siap cetak tak?

Hai,

Jumpa lagi kita dalam www.mohcetakbaju.com.

Kejap je masa berlalu…tup tup dah masuk bulan 2 dah.

Tapi Alhamdulillah……..setakat ni Allah masih memberi rezeki yang tak putus2 kepada kami.

Terima kasih Allah & semua yang menyokong kami ye.

Kebelakangan ni bertalu2 kitaorg dpt soalan & pertanyaan dr customer utk dapatkan harga baju siap cetak.

Antara soalan2 biasa yg diaorang tanya…

1.  Brp harga selai baju?

2.  Pm harga ye

3.  Boleh tahu harga baju tak?

4.  kalau design camni berapa RM ye?

Dan mcm2 lagi pertanyaan yg kitaorang tak leh jawab direct sebab maklumat tak cukup.

Nak bagi harga utk baju siap cetak ni bukan mudah macam bagi harga untuk barang dah siap.

Kalau barang dah siap, kita boleh terus letak harga & customer boleh beli terus.

Lain dengan harga bju siap cetak design sendiri ni.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ada beberapa perkara yang akan efek harga bju tu yang korang wajib tahu & perlu tahu.

So..tak perlu lah saya explain lagi time korang tanya nanti ye.

 

Ni antara perkara yg Wajib korang kena ambil tahu & korang kena sediakan sblm tanya harga kat kitaorang ye..

1.  Design nak print

Dah nak print atas baju, nak jugak tahu design apa yg nak diprint tu.

Bukan semua design saya boleh print.

Kalau design tu bkaitan agama lain, yang tak senonoh, yang jolok mata, ganas dan design2 yang tak patut cetak atas baju..saya rejek awal2.

Pastu lagi…design tu banyak warna ke, ada tone kaler ke, abstrak ke, 1 warna ke…semua tu akan efek harga jugak.

Kalau terlampau banyak warna, kadang2 sy suggest guna stiker je atau kurangkan kaler nak print.

So stiker akan efek harga lagi.

Saiz design pun efek harga jugak.

Design kecik murah lagi dari design besar.

Ada yang nak penuh satu bju.

So..ada yg boleh buat & ada yang saya tak sanggup buat.

Pastu kedudukan design pun efek harga jugak.

Ada yang nak kat tepi bju. Betul2 tepi bju.

Kalau baju custom made mungkin boleh buat tapi kalau atas baju readymade..mungkin susah sikit nak buat.

Ada jugak nak print keliling leher atau keliling lengan…yang ni pun susah nak print kalau baju dah siap jahit.

Apa2 pun kena tunjuk dulu kat kitaorg…baru bgtau boleh buat ke tak.

Kalau tak ada idea nak buat design baju tu…..klik je banner bawah ni ye. Boleh buat sendiri. Mudah je.

 

KLIK GAMBAR UNTUK LIHAT CONTOH DESIGN TSHIRT KELAS!

 

KLIK GAMBAR UNTUK LIHAT CONTOH DESIGN TSHIRT HARI KELUARGA!

 

KLIK GAMBAR UNTUK LIHAT CONTOH DESIGN TSHIRT REWANG!

 

2. Kuantiti tempahan 

Kami terima 5 helai ke atas utk baju bercetak & 10 helai ke atas untuk baju kosong.

So..kuantiti selain tu memang kami tak terima.

Kuantiti tempahan ni pun efek harga jugak.

Kalau order sikit mahal & kalau banyak murah.

Biasanya harga atas pertimbangan akan diberi utk kuantiti ratus2 lai.

Maknanya..harga tu tak ikut harga biasa tapi harga ikut budibicara kami sendiri nanti.

Semestinya akan lagi murah dari kuantiti sikit.

So..nak tahu harga..mesti prepare kuantiti tempahan jugak nanti.

3.  Jenis baju / Brand baju / Material Baju

Yang ni pun salah satu benda yang akan efek harga selai siap print.

Ramai yg duk wasap atau tanya saya, harga baju kat katalog tu harga baju siap print ke?

Kalau ikut lojik…design customer kan lain2..so mestilah harga baju situ utk harga bju kosong.

Kalau nak tahu harga bju kosong tu, korang boleh klik kat page katalog2 baju kat blog sy di www.mohcetakbaju.com ye.

Ada macam2 jenis baju kat situ siap dgn harga bju kosong lagi.

 

So…ni lah 3 PERKARA PENTING yg korang kena sediakan sblm tanya harga kat kitaorang ye.

Kalau tak ada tiga2 ni…memang saya tak dapat bagi harga siap print nanti.

Dah dapat detail2 tu semua…cepat je saya bagi harga nnti.

Lagi cantik kalau buat design atas baju terus. Lagi mudah untuk saya bagi harga nanti sebab saya anggap design camtulah customer nak order nanti.

Kalau tak ada idea atau rasa nak letak design tu atas baju, korang boleh klik kat page BUAT DESIGN SENDIRI kat bahagian atas nun (kat bahagian menu kalau guna hp) atau KLIK SINI je untuk buat design tu sendiri.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni & prepare maklumat2 diatas ye :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

LIHAT…BETAPA SERONOKNYA DIAORANG DAPAT BAJU TU!!!


KLIK SINI UNTUK LIHAT RAMAI LAGI CUSTOMER YANG SERONOK & GEMBIRA DENGAN TSHIRT DIAORANG YE!

 

 

Ok…apa cerita cetak TShirt kitaorang hari ni?

 

Baju ni memang sempoi. 3 kaler print depan & 2 kaler belakang. Bendera guna stiker. Bukan stiker biasa2 tapi stiker high quality punya.

Masa saya tulis artikel ni, rasanya brader ni dah gerak pergi Hatyai ni.

Dia punya kombinasi warna pun cantik. Memang naik dengan baju tu. Baju dia guna brand Gildan sebab dia suka kain Gildan. Dia kata lembut je. Tak lah panas sangat time konvoi nanti.

Yang ni pun grup konvoi gak ni. Design asal semua dia bagi. Pastu saya kena edit sikit kasi cantik & mudah nak cetak guna silkscreen printing.

Warna putih & merah memang naik kalau print atas baju hitam. Sesuai sangat kalau buat konvoi ni. Geng2 rider suka sangat baju hitam camni.

Depan merah kuning. Kalau dari jauh memang menyerlah.

Yang ni baju sulam logo depan & belakang print. Jauh baju ni terbang ni…sampai ke Sandakan, Sabah ni.

Kitaorang memang ada mesin sulam satu & kalau korang rasa nak buat logo sulam, memang dialu2kan.

Tapi logo sulam ni, harga mahal sikit sebab biasanya ikut bilangan stitches jugak.

Kalau logo tak banyak stitches, murah sikit. Apa2 pun..korang bagi je detail kat kitaorang dulu sebelum kitaorang boleh bagi harga tu ye.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Yang ni TShirt sukan. Rasanya untuk team futsal ni kot. Design depan tu customer ikut hampir sebijik dengan contoh design dalam katalog kitaorang.

Saya just edit balik je supaya sesuai dengan kehendak dia.

Belakang nama ramai2…so, boleh jadi kenangan seumur hidup baju ni nanti.

Lain kali bila dah berumur & dah ada keluarga masing2 pastu buat reunion lak, pakai lak baju ni (mana yang muat lagi)…konfem kenangan time main bola datang semula nanti…dok gitu?

 

Yang ni cetak kepala stormtroopers dari filem Star Wars. Yang ni kitaorang print 2 kaler ni.

Mula2 cetak putih 2 layer, pastu tindih merah untuk efek darah tu.

Memang sempoi.

Yang ni biasa je sebab 1 kaler print je. Pastu ada print kat lengan lagi. So..agak simple & kalau camni memang cepat jugak kami print. Tak sampai sejam jugak ni dari masukkan baju dalam papan meja sampai le siap sepenuhnya.

Cetak ni wife yang buat. Dia dah berpengalaman selama 8 tahun dah dengan printing ni. So..kalau camni memang agak mudah bagi dia.

Ada banyak lagi gambar sebenarnya…tak apa saya kongsi dalam next artikel ye.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ok…rasanya setakat ni dulu.

Kalau korang nak order TShirt korang, ikut je step diatas & pastikan sediakan detail untuk saya bagi harga tu ye.

Katalog2 baju pun banyak kitaorang sediakan untuk korang. So…pilih je ikut suka korang.

Sampai jumpa lagi ye….baiiiiii…..

Material tshirt camane yg korang cari utk grup tshirt korang?


Hai & Salam Cetak Baju semua,

Apa khabar semua? Kami doakan korang semua berjaya dalam bidang masing2……In Sha Allah.

Ni nak bantu sikit korang camane nak order TShirt ikut selera korang ni…

Sebelum tu nak bagitahu ni…setakat ni dari Tahun 2010, kitaorang dah siapkan lebih daripada 100,000++ helai TShirt untuk pelanggan2 kami & In Sha Allah angka ni akan sentiasa meningkat…Alhamdulillah.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

So….bagi korang yg dah berkira2 nak order tshirt utk aktiviti korang, disini saya nak kongsi sikit pasal material bju yang korang boleh pilih.

Material bju ni penting utk aktiviti korang sebab kalau salah pilih, takut tak selesa dengan event korang.

Mungkin korang silap pilih cotton tebal tapi nak guna untuk aktiviti outdoor.
Tak ke berpeluh2 ketiak akibat salah pilih tshirt tu.

Tak pun pilih tshirt nipis tp aktiviti dlm aircond. Maka berdirilah segala bulu yang ada sebab tak tahan sejuk.

So..material baju ni antara yang penting untuk korang consider sebelum order bju ngan kitaorang.

Tapi kebanyakan tshirt kami..sesuai utk semua aktiviti sebenarnya.

Cuma kalau tahu jenis material tu, mungkin agak selesa sikit time pakai nanti.

Tapi last2..bergantung jugak pada bajet korang sebenarnya.

Kalau bajet ciput…kenalah cari material yang biasa2 je.

Kalau bajet besar sikit…mungkin boleh pilih macam2 material yang korang nak.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Ok…bagi membantu korang memilih material baju yang sesuai, disini saya senaraikan beberapa brand baju yang kitaorang supply sejak dulu lagi.

Saya akan kongsikan brand baju & material sekali supaya korang boleh buat keputusan baju camane korang nak ye….


Tshirt brand 4QUARE

Kebanyakan customer yang order TShirt 4Square ialah customer yang nak baju bajet rendah.

Biasanya baju 4square lebih terkenal dengan baju 100% cotton.Sesuai untuk digunakan untuk apa sahaja aktiviti sebab 100% cotton ni lebih sejuk & selesa kalau nak buat aktiviti lasak & biasa2 je.

Untuk pengetahuan korang, kebanyakan TShirt yang bajet rendah ni dibuat di Bangladesh sebab kos material & buruh lebih murah berbanding jika dibuat kat negara lain.

Walaupun di buat di Bangladesh tapi kualiti still superb.

Harga mungkin rendah tapi saya suka guna baju ni sebab ianya tak terlalu nipis & tak terlalu tebal.

Nak print guna silkscreen printing pun mudah sebab kain dia licin & tak berbulu.

TShirt cotton 4square ni berat dia standard 160gsm. Dulu ada yang 190gsm atau 175gsm tapi sekarang semua 160gsm. Tak tahu kenapa. Kena tanya supplier lah pulak nanti.

Ni contoh baju 4square cotton yang saya katakan tu. Memang sesuai untuk korang yang nak baju yang agak kualiti tapi bajet rendah.


Macam2 kaler ada untuk korang pilih.

Biasa customer yang pilih baju 4square ni, diaorang akan pilih pakej sekali dengan baju lengan pendek, lengan panjang & baju budak sekali.

Satu lagi….baju 4square ni pun kitaorang ada sediakan baju saiz besar jugak.

Saiz dari 4XL ke 8XL tapi harga mahal dari saiz normal. OKlah kan…sekurang2nya ada jugak pilihan untuk korang buat TShirt untuk sape2 je dalam grup korang kan.

Tak kira yang keciiiiikkkk sekali atau yang besaaaaaarrrr sekali….kan….kan…..

Selain daripada TShirt cotton, kitaorang ada jugak TShirt2 material lain seperti kain jersi atau microfiber dalam grup 4square ni.

Material jersi atau microfiber ni sesuai untuk korang yang nak buat aktiviti luar & lasak sikit.

Ada jugak baju budak untuk pilihan korang.

Baju roundneck cotton, jersi & polo.

Baju Polo budak antara yang customer cari sebab susah nak cari baju Polo budak camtu.

Pendekata, brand 4square bukan je ada baju cotton tapi kami sediakan macam2 jenis baju harga bajet yang korang boleh pilih.

Susah sangat….korang klik je button bawah ni untuk lihat apa lagi jenis baju bawah grup 4square ni untuk pilihan korang ye.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

————————————————————————————————————————

  TShirt BRAND ENZO

Baju brand ni antara yang paling TOP & paling laris dalam bisnes cetak baju kitaorang sejak 2010 lagi.

Yang SPECIALNYA TSHIRT ENZO ni ialah diaorang guna material lain untuk baju cotton.

Diaorang guna baju TETRA COTTON. Maknanya bukan 100% cotton.

Tetra Cotton ni anti-shrink atau anti kecut (tak kecut & tak kembang lepas basuh)

TShirt brand Enzo ni biasanya saya rekemen kat customer yang pentingkan kualiti dengan harga yang tak berapa mahal.

Sesuai dengan bajet kebanyakan customer kitaorang.

Lagipun….TShirt brand Enzo sediakan baaaaanyaaaakkkk pilihan TShirt untuk apa sahaja aktiviti korang.

Antara yang paling laris ialah TShirt Muslimah diaorang.


Ni antara contoh yang TSHIRT Muslimah Enzo ada. Banyak lagi kat katalog kitaorang kalau korang nak tengok. KLIK JE SINI!!!

Brand ENZO ni juga ada sediakan 3 jenis TShirt :

1.  Cotton Tetra

2.  Lacoste / Polo

3.  Microfiber atau Jersi

Tetra Cotton ni saya dah bagitau tadi. Ni contohnya….

Baju lacoste biasanya baju berkolar. Nama lain dia baju Polo atau Honeycomb.

Microfiber brand Enzo pun ok jugak. Macam2 pilihan yang korang boleh pilih.

Baju korporat atau F1….ada lengan panjang & pendek.

Sesuai untuk mereka yang nak baju F1 yang menutup aurat & kain yang kualiti tinggi.

Ni antara contoh2 baju Enzo yang dapat saya tunjuk kat sini.

Kalau nak tengok banyak2 lagi…klik je button bawah ni & pilih je mana yang korang berkenan ye.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

—————————————————————————————————————————

 TShirt Brand OREN SPORT

Selain Enzo, Oren Sport jugak antara TShirt yang banyak dapat sambutan dari customer.Macam Enzo jugak….Oren Sport sediakan 3 jenis material TShirt macam Enzo termasuk TShirt korporat & jaket.

Walaupun bagi saya Oren Sport agak mahal sikit tapi kualiti tetap kelas A punya.

Diaorang sediakan macam2 pilihan TShirt yang sesuai dengan aktiviti korang.

Ni antara contoh TShirt yang korang boleh pilih dengan Oren Sport ni…




TShirt Oren Sport ni dah establish dah agak lama dah. Antara company TShirt yang TOP kat Malaysia ni.

Biasanya peniaga cetak TShirt seluruh Malaysia akan tempah TShirt Oren Sport untuk bisnes diaorang sebab brand ni readystock dia memang tak putus2.

Rasanya berjuta2 stok diaorang supply kot sebab tak pernah lagi bila kitaorang order, TShirt tu tak ada stok.

Maknanya kalau order hari ni, esok In Sha Allah sampai.

Sama macam Enzo. Memang readystock diaorang memang tinggi.

Kalau korang rasa nak tengok macam2 lagi baju brand Oren Sport ni, klik je link bawah ni ye.

oren sport

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 


TShirt BRAND GILDAN

Gildan ni asal brand US ni tapi kalau korang nak tahu, TShirt ni dibuat di Bangladesh.Sama macam 4Square. Mungkin diaorang nak kontrol harga kot supaya tak mahal sangat.

Gildan ni sesuai jugak untuk korang yang pentingkan kualiti.

Ni antara TShirt2 yang Gildan ada…


Gildan ada sediakan TShirt sama macam Enzo & Oren Sport.

Cuma cotton dia adalah 100% cotton. Lebih kurang cam 4Square. Cuma ada certain kod baju, kain dia tebal lagi dari 4square.

Kain jersi atau microfiber diaorang pun lain dari Oren Sport & Enzo.

Kalau jersi Gildan dia panggil 100% Performance Dry Pique. Dia bukan macam kain jersi biasa.

Grup hiking suka sangat pakai baju ni sebab diaorang kata cepat kering & tak berbau kalau berpeluh.

Bukan saya kata…tapi GRUP HIKING ni sendiri bagitau kitaorang. Kitaorang tak pegi hiking…tak tahu….hehehe.

Selain daripada tu, diaorang ada jugak ada sediakan sweatshirt & hoodie.

Mungkin harganya nampak cam mahal tapi kualitinya memang ohsem.

Dah ramai yang beli & puji kualiti baju2 ni.

Baju berkolar pun banyak pilihan. Kalau korang rasa nak lain dari yang lain & selesa dipakai, Gildan adalah brand yang korang boleh cuba.

Kalau rasa tak puas tengok gambar diatas & nak pilih macam2 lagi baju Gildan lain, klik je link bawah ni ye.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

—————————————————————————————————————————–

TShirt BRAND ARORASPORT

Ini adalah brand sukan yang paling saya rekemen sebab katalog Arorasport sediakan lebih banyak TShirt untuk bersukan lebih dari brand lain.Brand ni ada sediakan baju jenis SUBLIMATION.

Apa tu SUBLIMATION?

SUBLIMATION ni TShirt kaler warna warni atau fancy yang dilukis terus atas TShirt kain jersi.

Ni namanya TShirt SUBLIMATION.

Kalau korang rasa tahun ni nak pakai TShirt yang colourful camni….korang boleh pilih kat TShirt Arorasport ye.

Tapi bukan je TShirt kain jersi……cotton & lacoste pun diaorang ada.

Muslimah & baju korporat pun ada.

So…tak payah pening2 nak cari TShirt korang tu.

Ada macam2 jenis TShirt korang boleh pilih. Sediakan duit je…..hehehe.

Pada cikgu cikgi yang incharge sukan sekolah tahun ni atau cikgu koperasi, cikgu2 boleh pilih TShirt brand Arorasport ni untuk TShirt sukan sekolah cikgu tahun ni sebab diaorang ada sediakan macam2 stail baju untuk cikgu pilih.

Mungkin cikgu nak yang lain dari yang lain sikit sebab asyik sama je macam tahun2 lepas kan.

So…cikgu boleh pilih macam2 jenis baju yang kat button bawah ni . Bagitau je kitaorang nanti kalau rasa2 berkenan dengan TShirt2 tu nanti.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

—————————————————————————————————————————-

TShirt brand MATAHARI / EMPIRIC

Bagi korang yang mencari TShirt2 selain dari TShirt diatas, satu lagi brand yang saya suggest ialah brand EMPIRIC atau MATAHARI.

Mostly diaorang guna brand Empiric sebenarnya.

Baju ni tak banyak sangat choice tapi kalau rasa nak baju Raglan lengan 3 suku yang kaler lain dari lain sikit…boleh test baju Empiric ni ye.


Ni antara contoh baju yang brand ni sediakan,

Baju ni semua jenis cotton 100% & juga dibuat di Bangladesh.

Kain lebih kurang macam kain 4Square & sesuai untuk apa sahaja aktiviti korang ye…

Kalau rasa nak cuba2 tengok baju2 lain yang brand ni sediakan…klik je button bawah ni.


——————————————————————————————————-

Ini antara TShirt2 yang kami sediakan KHAS untuk anda.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

TSHIRT RAGLAN – COTTON / JERSI

Selain daripada TShirt2 biasa yang korang dah biasa pakai, kitaorang pun ada sediakan TShirt jenis Raglan ataupun TShirt Lengan Kaler lain & body kaler lain.

TShirt jenis ni ada macam2 brand & saya satukan dalam satu page. Senang sikit nak pilih nanti.

Klik je gambar bawah ni & korang dibawak ke page TShirt Raglan kami nanti ye….

TSHIRT MUSLIMAH

TShirt Muslimah ni antara TShirt yang paling popular kat www.mohcetakbaju.com ni.

Memandangkan kesedaran menutup aurat zaman ini dah tinggi…so, kebanyakan muslimat mesti nak order TShirt yang menutup aurat untuk aktiviti diaorang kan.

So..kitaorang sediakan macam2 stail TShirt Muslimah untuk korang pilih.

Klik je link bawah ni & pasti korang berkenan punya….

Ada macam2 lagi kemudahan untuk korang dalam www.mohcetakbaju.com sediakan sebenarnya…

Saya cuba ringkaskan ye….

1.  Kalau rasa tak tahu nak buat design, kitaorang sediakan tempat nak buat design.

2.  Kalau rasa tak ada design TShirt kelas, kami juga ada sediakan TShirt Kelas untuk korang pilih.

3. Kalau rasa tak ada idea nak buat design FAMILY DAY, kami pun ada sediakan jugak.

4.  Kalau rasa TAK ADA IDEA JUGAK…nak buat DESIGN TSHIRT KAHWIN, REWANG atau BEKWOH. Jangan risau, kami juga ada sediakan….


5.  Kalau rasa2 nak buat design DOODLE…kami pun ada sediakan jugak.

Tshirt Doodle

6.  Pastu kalau rasa2 berminat nak jadi ejen, korang boleh jugak jadi ejen kitaorang.


Pendek kata & panjang kata…..macam2 kemudahan yang kitaorang sediakan KHAS untuk anda buat baju bercetak dengan kami.

So…kalau nak cetak baju, seelok2nya diawal tahun camni lah korang kena order TShirt sebab boleh pakai dengan grup korang sampai hujung tahun.

Kalau dah hujung2 tahun baru nak order, rugilah sikit sebab sekejap je boleh pakai sedondon ramai2.

 

So…apalagi…

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Kitaorang sentiasa membantu & melayan anda walau dengan apa cara sekalipun.

Sampai jumpa lagi…tata…titi…tutu…….

Dari teratak kecil kami,

Abg Nik & Kak Salina

Cetak TShirt sekarang vs cetak TShirt dulu2………

Hai korang,

Jumpa lagi kita dalam blog yang sentiasa menceritakan tentang cetak TShirt untuk apa sahaja aktiviti anda dimana sahaja anda berada.

Tadi masa saya duk tengok album2 lama, tiba2 teringat balik macamana kitaorang start buat bisnes TShirt ni 7 tahun lepas.

Time tu bukan macam sekarang ni sebab sekarang dah ada meja printing KHAS. Ok sikit.

Dulu..masa mula2 buat bisnes cetak TShirt ni, ada jugak print baju atas lantai. Tak sempat nak ambik gambar time tu. Tertonggeng2 nak print selai baju. Pastu malam kena urut sebab sakit pinggang.

Hari ni saya nak kongsi sikit ngan korang TShirt2 & bagaimana cara kitaorang cetak TShirt tu walaupun tempat terhad.

Sebelum tu…cuba korang tengok antara TShirt yang bagi saya agak kreatif hasil tangan customer2 kitaorang. Baju2 ni hasil printing kitaorang masa mula2 masuk dalam bisnes cetak baju ni.

 

Ni antara gambar TShirt dulu2 sebelum kitaorang ada meja printing KHAS tu. Masa ni wife yang buat full time tapi saya kerja kerajaan lagi masa ni.

Kira2 sebelum tahun 2015 ni. Tu yang jemur ikut dan je tu.

Kalau korang nak tahu…baaaaanyak betul beza cetak baju dulu2 & sekarang. Nak tahu tak?

 

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Antara beza cetak TShirt dulu2 & sekarang ialah :

Dulu…..jemur baju main ikut dan je mana2 sempat & muat. Ada atas katil, ada kat luar rumah, ada atas meja, atas lantai dll.

  1. Ni jemur atas meja printing. Time ni ruang printing kecik lagi. Sebelah dinding tu belum pecah lagi. Tahun 2013 baru start besarkan kedai tu. 

     

     

Alahai…segan lak nak tunjuk. Time ni keringkan atas katil tidur dalam rumah je. Masa 2011 ni printing atas meja makan lagi. So…sebab desperate sangat tak ada tempat nak jemur, mintak kebenaran mak mertua jemur atas katil time tu.

Mak mertua cakap….no problem menantuku, janji bawak masyuk duit, mak setuju je nak…..hehehe. Sib baik mak mertua tak baca blog ni….hehehe.

Ni jemur atas meja makan. Masa printing tu memang cari masa bukan tengah makan.

Kalau nak makan kitaorang printing jugak, mau kena halau dari rumah. Jadi si tanggang nanti…hehehe. Tak pasal2 kami jadi batu atau peti ais nanti…

Free2 je dapat jadi anak derhaka…..tak ke haru biru tu.

Tshirt Kartun

Yang ni satu lagi baju yang kitaorang terpaksa jemur atas katil. Kalau jemur kat luar, takut kena curi nanti. Baik tumpang katil mak je…nasib baik mak sporting. Tq bonda.

 

Dulu printing guna papan yang dimasukkan dalam baju sehelai2.

Bila dah masuk papan, baru saya letak atas meja untuk dicetak.

Cam gambar bawah ni….

Tshirt Kartun

Cuba tengok dalam baju tu ada papan kan?

Camtu lah kami belajar printing dulu. Masukkan satu2 papan dalam baju, pastu letak atas meja untuk printing.

Bila dah masukkan papan, pastu kami start print macam atas ni.

Masa ni tempahan tak sebanyak sekarang. So..setakat 2 lai sekali cetak masih mampu buat lagi.

Tapi sekarang kalau order 2 ke 3 ribu lai sebulan, kalau masih guna cara camni, mau tak sempat nak gi kencing kot.

Mak mertua pun makan atas lantai je sebab meja makan dah jadi meja printing utama…..hehehe.

Time ni kalau guna jugak meja makan, baru le jadi Si Tanggang nanti….hehehe.

Last2 kena buat gak kedai tepi rumah.

Apa yang termenung tu dik? Macam pandai sangat duk depan komputer. Main game le tu.

Orang sibuk printing dia main game. Tengok tempat kami printing dulu, dah macam dilanggar todak je…. 🙂

Ni lah rupanya kedai yang kitaorang bina pada 2013 sebab dah tak tahan banyak sangat order masuk, sampai dah tak cukup tempat nak print.

Alhamdulillah….akhirnya siap le cam gambar bawah ni..

Opppsss….sori…silap gambar.

Cam bawah ni ye….

So…bila dah ada meja camni & ruang lebih besar, senang le kitaorang nak siapkan order dengan kuantiti yang lebih besar.

Kalau tak…jenuh le menunggu, bila nak siap baju. Time tidur pun kena printing jugak kot sebab dah terdesak sangat tak ada tempat nak print kan…

Alhamdulillah…memang melimpah ruah rezeki kami dengan sokongan korang semua.

Apa yang saya nak kongsikan ni, bagaimana saya bermula dari bawah & dari susah.

Apa sahaja yang kita buat, kalau kita start dari susah…In Sha Allah bila kita dah senang & kita susah balik. Mudah untuk kita naik balik nanti.

So..pada korang yang tak sabar2 nak dapatkan TShirt grup korang cam yang kami pernah buat sebelum ni, follow je step bawah ni….

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ok..nanti saya cerita lak camane kitaorang besarkan lagi bisnes kitaorang dari satu bengkel ke 2 bengkel sebab dah tak cukup ruang nak print.

Pastu, bagaimana kitaorang beli mesin sulam & mesin printing untuk mudahkan lagi cara printing kitaorang.

Tunggu ye……..

Selain daripada boleh buat design tu sendiri, kitaorang ada jugak sediakan design yang dah siap nak print.

Tunggu korang pilih je. Terus boleh print.

KLIK BAWAH NI UNTUK CONTOH DESIGN TSHIRT HARI KELUARGA


 

KLIK BAWAH NI UNTUK CONTOH DESIGN TSHIRT KELAS

 

 

KLIK BAWAH NI UNTUK CONTOH DESIGN TSHIRT REWANG/BEKWOH/KAHWIN

 

Ok…sampai jumpa lagi dilain masa… nak order TShirt bagitahu kami ye…

Baiiiii…..

Yang Ikhlas,

Abg Nik & Kak Salina

Download katalog BARU dari Gildan, Enzo & Oren Sport DISINI & start buat TShirt Kelas atau apa sahaja aktiviti anda!!!

Hai & Salam Cetak Baju kepada semua,

Apa khabar semua? Semoga korang sihat2 le selalu hendaknya.

Masa artikel ni ditaip, ada lagi beberapa hari lagi Syawal nak habis. Korang dah puas beraya sakan ke?

Ok…pada yang dah start nak cari TShirt untuk aktiviti korang, kat sini saya nak promote kat korang antara TShirt BARU keluar dari brand ENZO, GILDAN & OREN SPORT.

Korang boleh cetak apa sahaja yang korang nak sesuai dengan bajet korang sendiri.

 

Setiap tahun, semua company TShirt akan update Katalog mereka supaya Tshirt yang mereka jual tak out of date.

Kalau dia jual TShirt sama je setiap tahun, nanti customer cepat jemu & lari ke lain nanti.
So..baru2 ni, supplier UTAMA kami iaitu GILDAN, OREN SPORT & ENZO dah keluarkan katalog baru.
Klik LINK bawah ni untuk DOWNLOAD KATALOG2 BAJU TERSEBUT & START ORDER BAJU untuk apa sahaja aktiviti anda!

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

ENZO
KLIK LINK BAWAH NI UNTUK DOWNLOAD KATALOG ENZO!
KLIK LINK BAWAH NI UNTUK DOWNLOAD KATALOG OREN SPORT!
KLIK LINK BAWAH NI UNTUK DOWNLOAD KATALOG GILDAN!
Bagi anda yang dah daftar jadi ejen, anda akan dapat senarai harga dalam bentuk Excel untuk mudah bagi anda refer kelak.
TAPI nak ingatkan…untuk dapatkan harga ejen, ada syarat2nya & bukan dah jadi ejen terus dapat harga ejen.
Bagi yang belum daftar ejen, anda boleh daftar seperti dibawah ye. Dapat FREE Ebook lagi.
Antara baju2 baru yang ada dalam Katalog2 BARU tu ialah seperti dibawah ni…
Kalau nak detail, klik SINI atau KLIK kat Katalog Enzo kat atas nun untuk lihat baju2 BARU yang ada.
Oren Sport pun banyak baju BARU juga…
Dan macam2 lagi. Semuanya korang boleh tengok sendiri di atas sana atau KLIK SINI.
Ada macam2 lagi jenis baju sebenarnya yang korang boleh pilih sesuai dengan bajet korang.
Kami ada TShirt 4SQUARE (Cotton & Microfiber), Arorasport dan Matahari (Empiric).
 Semuanya bergantung pada citarasa anda sendiri.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Sebagaimana biasa…mari saya kongsikan dengan korang baju2 yang saya sempat upload sebelum ni ye..

Yang ni guna teknik halftone. Halftone ni ialah teknik dot dot dot yang saya pernak cerita sebelum ni. Sesuai untuk design real tapi 1 kaler print je.

Contoh cam bawah ni…nampak macam real jue.

So..nampak macam real je kan. Korang pun boleh jugak nak buat kalau nak. Semua kitaorang yang tukarkan ke halftone nanti.

Yang ni grup nak gi bercuti ni. 2 kaler print. Biasanya grup hiking atau yang aktif bersukan ni, kitaorang suggest guna baju microfiber brand Gildan sebab baju tu sejuk & cepat serap peluh.

Korang tengok je kat katalog Gildan & cari baju jenis microfiber. Macam2 jenis ada.

Yang camni pun ramai yang order. Ada nama & nombor kat belakang. Sesuai buat bersukan.

Yang ni baju family day. Print pink atas baju biru. Actually nampak je atas baju tu tapi guna kamera yang cikai sikit…..hehehe. Tu macam blur sikit tu. Siap nama sorang2 lagi.

So..apalagi..jom le order sekarang….

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Ok…sampai jumpa lagi & kami sentiasa melayan setiap pertanyaan anda…In Sha Allah.

Yang Sentiasa Membantu,

Abg Nik & Kak Salina

Baju Rewang ~ www.ainixtshirt.myshopify.com

Baju I Am ~ www.mohcetakbajuiam.com

Baju Kelas ~ www.cetaktee.com