Category Archives: Baju Company

Pelbagai jenis baju company

Macam2 stail design RARE TShirt dari customer sejak 2010 hingga 2020 ni….

Hai & Salam Cetak Baju Gaisss….

Selamat berjumpa kembali dalam artikel tentang cetak baju online yang setia dengan customer kami sejak 2010 lagi.

Pejam celik pejam celik….macam tak percaya bisnes kitaorang dapat maintain selama 10 tahun sejak 2010 lagi.

Masa kami mula2 buat bisnes ni…sebenarnya kami tak mengharap apa2 pun.

Dah macam2 bisnes kami try tapi tak menjadi.

Tapi Alhamdulillah….dengan bisnes cetak baju ni bukan saje menjadi tapi menjadi2 rupanya.

Mula2 tu just sebab nak tolong wife sebab dia dah kena berhenti kerja & yang pergi kursus cetak baju..saya sebenarnya & bukan wife.

Tapi last2 wife yang terer printing.

Lagipun masa tu saya masih kerja dengan government, so…kalau diingat2kan balik memang huru hara jugak hidup time tu.

Masa start 2010 tu saya start jual area tempat saya je secara offline. Selitkan flyers dalam suratkhabar kat pasar2 tani setiap pagi Ahad.

Time tu orang ramai lagi baca suratkhabar hardcopy. Sekarang semuanya digital.

Masa 2010 tu…Alhamdulillah dapat le siapkan tempahan dalam 200 ke 300 helai sebulan.

Kira ok lah tu untuk newbie macam saya time tu.

Naik 2011…saya start promote bisnes saya dalam internet.

Masa mula2 cipta nama website tu….mohcetakbaju…ingatkan orang Malaysia je yang tengok tapi satu dunia tengok.

Tak sangka jugak tapi sebab yang tengok tu student Malaysia kat luar negara.

Pastu macam tak percaya jugak sebab ada student Malaysia dari Korea order baju muslimah dengan kitaorang beberapa tahun lepas.

Tak caya…tengok gambar bawah ni…

 

Jauh tu baju kitaorang sampai.

Selain tu..ada jugak dari UK, Singapore, Brunei, Poland, Mesir dan beberapa negara lain yang order dengan saya & kebanyakannya student Malaysia yang duduk kat situ.

Ada satu kali tu…saya dapat emel dari satu negara Amerika Tengah…entah apa namanya, nak order baju jugak dengan saya.

Kitaorang sembang dalam English tapi last2 tak jadi order sebab kos pos saje lagi mahal dari harga baju.

Yang call terus pun ada. Ada sekali dari US call….California tak silap tapi saya tak angkat.

Risau jugak takut scam.

Yang di Malaysia saje dah sampai ke ceruk2 kampung mana dah sampai dah.

Ke pedalaman Sabah Sarawak lagi. Macam tak caya je…tapi itulah hakikatnya.

Ada dah sampai Triang, Pahang, Kg Patau2 Labuan dll.

KAT SINI korang boleh baca artikel kitaorang sebelum ni yang dah pos ke ceruk kampung di seluruh Malaysia.

Cuma jangan mintak kitaorang pos ke Israel atau Korea Utara dah.

Takut ooo pos sampai sana….hehehe.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Kalau dikenang2kan….ada macam2 stail design TShirt yang customer pernah order sebelum ni.

Ada yang pelik & ada yang kiut. Semuanya kami print kan untuk customer kami.

Kalau gambar print biasanya tulisan depan atau tulisan belakang je.

So..tak pelik sangat tapi dalam banyak2 TShirt tu ada yang rare sikit & jarang2 kitaorang cetak.

Antara TShirt2 rare yang kitaorang pernah cetak sebelum ni ialah…

 

Macam atas ni…rare kan?

Gambar tangan pegang badan…memang jarang2 orang order baju camni.

Mana ada orang ramai pakai baju camni.

Korang nak order baju camni pun boleh jugak.

Yang ni pun rare bagi saya sebab semua tulisan jawi.

Cuma…design asal ni semua customer yang bagi.

Biasanya print tulisan rumi je tapi ni semua jawi…jarang2 saya terima order camni.

Cantik pun cantik….

Yang ni simple je…bahagian belakang baju lukis gambar tulang belakang je..

Tak ada wording apa pun. Depan ada print sikit.

Tapi pelik sikit le sebab tak pernah dibuat dek orang gambar tulang belakang je camtu….hehehe.

Ni antara design awal2 masa berkecimpung dalam bisnes printing ni.

Gambar earphone kat bahagian depan.

Dulu2 banyak jugak kitaorang dapat order baju camni.

Semua minat design camni masa tu. Memang sempoi.

Ni namanya design doodle.

Bagi saya design camni rare jugak sebab jarang2 customer order.

Memang sempoi sebab kartun2 dia dia lukis tangan je tu.

Kalau nak idea design doodle ni, korang boleh je Google Doodle design atau KLIK SINI untuk contoh design doodle yang kitaorang ada.

 

TShirt ni pun sempoi jugak.

Guna teknik halftone…Mula2 cetak putih, pastu tindih hitam.

Design dia hitam putih je tapi macam gambar asal.

Bawah ni pun teknik halftone jugak tapi 1 kaler print….

Yang ni semua guna teknik halftone atau senang nak faham…design original tapi 1 kaler print.

Selain daripada tu…ada lagi teknik yang kitaorang panggil teknik CMYK (Cyan Magenta Yellow Black).

Bila combine warna tu ikut turutan…akan jadilah satu warna asal yang cantik & nampak macam design asal.

Bila print CMYK tu…ni lah hasilnya.

Yang ni pun bagi saya rare jugak & ada beberapa order print camni.

Selain daripada tu….ada jugak design2 gambar artis Kpop yang kitaorang pernah print sebelum ni.

Macam yang Running man tu..antara contoh design yang kitaorang pernah print pada 2013 dulu.

Black pink tu baru lagi.

Ada jugak BTS dll.

Design ni lagi rare sebab ada 1 customer je order design camni.

Campuran merah & hitam.

Masa print tu…saya letak cat merah kat atas & hitam kat bawah.

Pastu sekali print dua2 warna tu.

Agak mencabar jugak sebab nak dapatkan tone kaler yang bercampur kat tengah2 tu.

Yang ni tak rare sangat sebab ramai yang order teknik sebelum ni.

Teknik emboss…cuma sebab nak kongsi ngan korang antara stail2 design yang customer pernah order sebelum ni.

Teknik design timbul namanya…lain dari print biasa.

Apa yang saya kongsikan dengan korang semua kat atas ni ialah antara TShirt2 rare yang pernah customer order dengan kitaorang sejak 2010 hingga kini.

Alhamdulillah…..sehingga 2020 ni, customer kami masih lagi menyokong kami.

Sempena 10 tahun dalam industri ni kami nak ucapkan jutaan terima kasih kepada korang yang sentiasa menyokong bisnes kami….terima kasih sekali lagi.

Inilah 2 orang pemilik Ainix Resources & http://www.mohcetakbaju.com yang dari dulu hingga sekarang tak jemu2 membantu korang untuk dapatkan TShirt untuk apa sahaja aktiviti korang.

Ini pembantu kitaorang sebelum ni tapi dah resign sebab dapat tawaran masuk tadika….. :).

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Terima kasih sekali lagi kepada semua bekas pelanggan & pelanggan setia kami.

Hanya gambar & kata2 sahaja yang dapat menggambarkan betapa gembiranya diaorang dengan servis yang kitaorang berikan sebelum ni dari 2010 sehingga kini….

Lihat apa kata mereka?

Dan macam2 lagi kata2 mereka DISINI!!

Kitaorang harap2 korang pula selepas ini yang akan menjadi salah seorang customer HEBAT kitaorang nanti ye!

So…sampai jumpa lagi lain kami. Baaaiiiii…….

Abg Nik & Kak Salina

Cetak TShirt Design Sendiri….Salah Satu CARA Untuk Dapat Income Sampingan Time PKPP ni!

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Apa khabar korang semua? Sihat2 le hendaknya selalu ye…

Di Malaysia sekarang ni (seluruh dunia boleh tengok blog www.mohcetakbaju.com ni) tengah PKPP iaitu Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan start dari 10 Jun 2020 hingga 31 Ogos 2020.

Alhamdulillah….pesakit Covid 19 makin berkurangan dari sehari ke sehari & saya doakan supaya kuman Covid 19 ni terhapus terus dari muka bumi ni dengan segera.

Dapat lah manusia atas muka bumi ni dapat buat aktiviti diaorang macam sebelum PKP hari tu dengan bebas sikit kan….

Mungkin ada sesetengah korang rasa macam banyak jugak benda yang terbantut nak buat sebab PKPP ni tapi bukan semua benda yang kita tak boleh buat…

Mana yang nak tempah baju tu…mesti rasa susah hati sebab mungkin diaorang rasa…..

  1. Nak buat family day tak boleh sebab tak boleh berkumpul ramai2.

  2. Nak buat TShirt Kelas tak boleh sebab kelas pun tak start2 lagi.

  3. Nak buat TShirt Batch korang kat U atau Kolej pun tak boleh sebab Universiti & Kolej semua tutup lagi.

  4. Nak buat baju rewang untuk kahwin pun tak boleh lagi sebab nak buat jamuan kahwin pun tak dapat.

  5. Nak buat baju konvoi pun tak dapat sebab nak kumpul ramai2 tak boleh lagi.

  6. Nak buat baju pejabat tak boleh lagi sebab bukan ada aktiviti apa yang nak dibuat pun dengan baju tu.

  7. Nak buat duit sampingan atau untuk sara hidup sebab dah kena buang kerja tapi tak tahu bisnes apa yang korang boleh start untuk buat duit tu.

 

Tapi korang silap sebenarnya sebab arahan untuk berkumpul atau buat majlis yang libatkan ramai orang akan dibenarkan dalam masa terdekat ni & arahan tak boleh berkumpul tu bukannya arahan selama2nya…

Ianya arahan sementara je….

So…bagi yang nak buat TShirt Design Sendiri korang….ni IDEA yang saya boleh bagi kat korang….

  1. TShirt Family Day – Sebelum sekolah dibukak ni….korang masih lagi berpeluang untuk buat Family Day secara kecil2an bersama keluarga.Bila dah start sekolah nanti….susah sikit nak buat hari keluarga tu sebab anak2 semua dah start sekolah.Susah nak berkumpul dengan semua ahli keluarga nanti.

    So…time belum start sekolah ni lah peluang korang untuk buat Hari Keluarga korang ni.

  2. TShirt Kelas – Kenapa susah hati sangat nak buat TShirt Kelas korang?Bukan ke masing2 ada grup Whatsapp atau Telegram masing2.So…gunakanlah group tu untuk bincang pasal TShirt kelas masing2.

    Kalau rasa susah nak agihkan baju tu kawan semua kawan2 sekelas, kitaorang ada sediakan servis untuk pos ke setiap pelajar kelas korang.

    So…tak perlulah pening kepala memikirkan camane nak agihkan baju tu.

    Hanya tambah RM5 sehelai untuk kos pos setiap baju & tahu2…baju tu dah sampai dah kat tangan diaorang.

    Bukak sekolah nanti tak ke bangga sebab dah ada TShirt kelas sedondon nanti.

  3. TShirt Batch – TShirt Batch ni biasanya TShirt yang gambarkan satu2 tempat tu bagi setiap orang contohnya TShirt pelajar UiTM.So…semua student UiTM seluruh Malaysia boleh order baju tu sebagai kenangan.Contoh macam baju bawah ni.


    Ini contoh baju hoodie yang saya print untuk sorang customer ni.

    Dia mungkin promote baju ni dalam Instagram atau Facebook dia & sape2 yang berminat boleh dapatkan baju ni dengan dia.

    Sama jugak macam baju kelas….kalau rasa susah nak poskan, kami boleh tolong poskan untuk semua customer korang tu serendah RM5 je sehelai untuk setiap kos pos tu.

    Customer ni baru2 ni ada buat tempahan baru untuk pelajar UM pulak.

    Memang bijak IDEA dia. Buat 1 design yang dapat bagi kenangan kat pemakai dia.

  4.  TShirt Rewang/ Kahwin/ Bekwoh – Dalam beberapa hari lagi (daripada hari artikel ni ditulis), kerajaan dah setuju benarkan untuk orang ramai buat majlis yang libatkan paling kurang 200 orang.So…ni berita baik untuk semua orang yang nak buat majlis terutamanya majlis pernikahan dll.Kalau camtu…sape2 yang berhajat nak buat design baju rewang tu, korang dah boleh start order dengan kami dah.

    Kalau rasa macam buntu nak buat design apa atas baju tu, kitaorang ada macam2 contoh yang korang boleh pilih….

    Cer klik link bawah ni untuk tengok design apa yang kitaorang ada tu….

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

5.  TShirt Konvoi ~ Saya rasa dah ramai team2 konvoi yang panas punggung sebab tak dapat buat konvoi time PKP ni.

Nampaknya….cita2 korang akan berhasil tak lama lagi.

So…sementara duk pakat2 nak pegi konvoi ke mana tahun ni…boleh le korang selitkan sekali TShirt Konvoi untuk ahli group korang nanti.

6.  TShirt Pejabat / TShirt Buat Kerja ~ Dalam PKPP ni, orang ramai dah start masuk kerja balik dah sebab dah lama terperap kat rumah.

Baru2 ni saya ada terima order daripada customer untuk buat TShirt untuk staf kat tempat kerja diaorang.

Alhamdulillah…..dalam PKPP ni pun ada jugak customer camni order dengan kami.

So…bagi yang dah start bekerja & mungkin nak buat kenangan dengan TShirt korang dalam Tahun 2020 ni…ni lah masanya.

Sebab Tahun 2020 ni special sangat2….memang tak pernah jadi seumur hidup perkara yang berlaku dalam Tahun 2020 ni.

So…memang sesuai sangat untuk korang buat TShirt KHAS sebagai kenangan seumur hidup korang.

Macam TShirt dibawah ni.

Diaorang tempah KHAS yang ada tulis Covid 19 ni sebab tahun2 akan datang diaorang pasti akan teringat2 masa bertugas time PKP tahun 2020 ni.

 

Bagi yang saje2 nak buat kenangan dengan Covid 19 dalam Tahun 2020 ni…kitaorang ada jugak sediakan TShirt KHAS yang bercetak Covid 19 macam bawah ni.

Just saje2 dipakai sebagai kenangan seumur hidup korang…

Ni contoh design yang customer dah order sebelum ni.

Kitaorang jugak ada design2 lain kalau korang nak pilih ye….

Kalau korang rasa tak berkenan dengan design yang kitaorang ada ni…korang boleh buat sendiri kalau nak & bagitau je kitaorang untuk saya bagi harga ye.

7.  Bagi yang nak menjana duit sampingan sebab kena buang kerja, hilang kerja atau nak dapat duit sampingan….inilah antara bisnes yang korang boleh try sebab incomenya agak lumayan.

Biasanya baju camni orang tak order sikit2…diaorang akan order banyak2 sekali sebab design TShirt tu kita buat sendiri.

Lagipun TShirt ni manusia pakai dari kecik sampai besar & memang manusia akan cari TShirt walau macamana pun.

So…macam2 jenis baju yang korang boleh pilih…jangan risau.

Walaupun PKP ni tempahan kitaorang macam ada sangkut sikit tapi Alhamdulillah….ada jugak customer yang order dengan kami & doakan semga bisnes kitaorang ni akan lancar semula lepas PKPP ni ye…

Antara cetak baju yang kitaorang sempat siapkan sebelum ni….

TShirt ni sebenarnya customer order sebelum PKP lagi…dalam bulan Mac camtu tapi baru sekarang baru boleh print.

Tu pun customer mintak tukar design lain. Alhamdulillah….bila dah tukar design tu, ni lah hasilnya.

Guna baju jenis microfiber atau jersi.

Cetak warna GOLD & PUTIH.

Design ni guna stiker HIGH QUALITY yang bahagian depan & print biasa bahagian belakang.

So…simple je. Lagipun 5 helai je…guna TShirt Gildan budak warna light blue.

Walaupun time PKPP ni…ada jugak customer order untuk budak sekolah.

Guna track suit & tshirt raglan.

Bukan dekat2 ni….area Beluran, Sabah ni. Jauh bah ni…..

Nanti dah bukak sekolah..budak2 tu terus boleh pakai.

Ni tshirt buat kerja ni. Dah masuk PKPP ni…kerja2 dah start balik. So..tu yang customer ni order untuk pekerja dia ni.

guna baju brand Enzo jenis microfiber. Sejuk je bila pakai walaupun time outdoor.

Ini tempahan regular customer saya dari Kedah. Thanks Salika.

Dia boleh dikatakan setiap bulan ada buat order dengan saya.

Terima kasih ye sebab sudi support bisnes kami ye.

 

So…itu je lah buat setakat ni ye.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Sampai jumpa lagi…baaiiiii…..

Cetak TShirt Covid 19 untuk kenangan anda……

Assalam & Salam Cetak Baju semua,

 

Nampaknya penyakit Covid 19 ni belum reda2 lagi sekarang ni.

Saya doakan supaya wabak ni cepat2 le hilang supaya kita dapat le buat aktiviti kita macam sebelum2 ni semula.

Tahu tak korang….wabak penyakit secara besar2an ni atau kita panggil PANDEMIK ni berlaku 100 tahun sekali.

Dulu masa tahun 1920, wabak penyakit Spanish Flu berlaku kat Amerika.

Yang ni lagi ramai mati…dalam 39 juta orang.

Mungkin sebab time tu perubatan tak secanggih cam sekarang.

Kita kat Malaysia ni Alhamdulillah jugak sebab tak ramai yang positif & harap2 penyakit segera surut nanti.

So…kalau lah dikatakan 100 tahun sekali wabak penyakit ni berlaku, apakata korang tempah TShirt berkaitan covid 19 yang kitaorang offer ni sebagai kenangan korang.

Mana tahu….5 tahun akan datang panjang umur korang masih lagi pakai baju tu & mesti kenangan2 PKP, kenangan #stayathome, kenangan buat kuih tak jadi dan macam2 lagi mengimbau balik nanti.

Masa tu korang akan terbayang2 suasana yang tak pernah kita tempuh.

Tak ada solat jemaah, tak boleh jalan2 rumah kawan, tak boleh balik kampung, naik kereta kena ketua keluarga je dan terbayang Dr Nor Hisham bagi laporan setiap petang pasal Covid 19.

Bagi saya…baju2 ni sesuai jugak dipakai oleh geng2 frontliners sebagai kenangan.

Samada korang sendiri frontliners atau nak sponsor untuk diaorang.

Hanya dengan TShirt kenangan ni akan membuatkan hati korang sebak sebab time PKP ni ramai frontliners yang terpaksa berjauhan dengan keluarga, anak2, isteri suami, lama tak balik & terpaksa bertugas tak kira panas & hujan.

Ini adalah antara contoh2 design TShirt yang kitaorang ada.

So…terpulang samada nak pilih design baju kitaorang atau nak reka sendiri.

Janji kena tempah 5 helai ke atas ye…..

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Pilih TShirt2 diatas atas apa sahaja warna baju kami yang ada.

 

Kalau rasa tak berkenan dengan baju diatas, korang boleh pilih kat katalog2 baju kat page diatas (bawah header) atau klik kat bahagian menu kalau guna handphone.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ok…kami tunggu tempahan anda ye.

So…saya nak kongsi ngan korang satu order yang saya sempat siapkan time PKP & Ramadhan bulan ni.

 

 

 

 

 

Ni customer dari UiTM order hoodie untuk geng2 UiTM.

Customer ni dah deal ngan kitaorang lama dah tapi time Ramadhan ni baru start order.

Cuma ada cerita best sikit dengan order yang ni.

Sebelum customer close deal untuk order baju ni, wife saya telah bersedekah dalam RM100 camtu.

Itulah orang kata The Power Of Sedekah terutamanya dalam bulan Ramadhan ni.

Time PKP sekarang ni order sangat slow pulak tu…Alhamdulillah, dengan hanya sedekah RM100, kitaorang dapatlah sikit duit buat belanja dengan tempahan ni.

Kalau nak bercerita pasal The Power Of Sedekah ni, macam2 bukti saya boleh tunjukkan.

Antaranya…beberapa tahun lepas, saya ada bantu mak saya bayar deposit kereta & tak disangka2 Alhamdulillah…Allah bagi rezeki yang mendadak.

Sampaikan saya kena stopkan order dalam sebulan sebab nak siapkan order yang mendadak masuk tu.

Ok…setakat ni dululah ye.

In Sha Allah…semoga wabak penyakit Covid 19 akan beransur hilang & dapatlah kita buat aktiviti normal kita macam biasa ye.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Jumpa lagi…baaaiiiii…..

COVID19 & masalah negara kita..Cetak TShirt berjalan seperti biasa guys….

Salam cetak baju semua,

Apa khabar semua? Harap2 semua dalam keadaan sihat selalu hendaknya…

Kebelakangan ni ada macam2 cerita pasal Dunia & negara kita…Malaysia.

Dunia dengan masalah virus Coronavirus atau COVID19 yang terjadi di negara China.

Bayangkanlah…negara China punyalah sibuk dengan kereta & kenderaan orang pegi kerja….sekarang lengang selengang-lengangnya.

Tapi Alhamdulillah….tak ada efek yang besar kat negara kita. Cuma mungkin saham efek sikit sebab banyak jugak pelaburan kita dengan negara China yang sangkut.

Bila saya tengok cerita pasal virus tu kat negara China….majoriti rakyat mereka dah tak ada aktiviti luar rumah.

Jalan2, kilang, pasaraya, gedung beli belah, pasar dll semuanya kosong.

Semua pakat duduk kat rumah & takut nak keluar sebab takut berjangkit dengan virus tu.

Kalau dah jadi camni….nak tempah TShirt untuk buat aktiviti pun tak boleh dah.

Ekonomi China hampir lumpuh. Bisnes TShirt lagilah teruk disana.

Rakyat negara China tak fikir dah pasal TShirt ni…apa yang mereka pikirkan..adakah mereka akan hidup lama atau tak disebabkan virus tu.

So…kita rakyat Malaysia & negara2 yang tak terlalu terkesan dengan virus ni patut rasa syukur sangat2 sebab kita masih lagi boleh tempah TShirt untuk apa sahaja aktiviti korang.

Kita juga digemparkan dengan masalah perlantikan Perdana Menteri ke 8 yang baru.

Pening jugak rakyat sebenarnya akibat peristiwa ni.

Rasanya budak2 sekolah akan datang mesti pening nak dapat A dalam subjek Sejarah sebab pening dengan cara perlantikan Perdana Menteri ke 8 ni….hehehe.

Tapi Alhamdulillah jugak….walaupun ada sedikit kekecohan pasal peristiwa ni tapi customer tak putus2 tempah TShirt dengan kitaorang.

Ini disebabkan rakyat Malaysia dah matang & bijak buat pertimbangan.

Kalau lah kekecohan ni efek periuk nasi mereka…saya rasa, rakyat pasti bangkit buat sesuatu.

Tapi sebab rakyat masih boleh hidup cam biasa & still boleh order cetak TShirt untuk aktiviti diaorang, so rakyat just tunggu & lihat je sekarang ni….. 🙂

So…walau macam2 peristiwa diawal Tahun 2020 ni, kitaorang disini tetap dapat tempahan TShirt macam biasa.

 

Macam biasa…jom saya kongsi ngan korang, apa cerita cetak baju kami hari ni ye….

Sebelum tu nak kongsi ngan korang pasal cetakan warna gold yang kitaorang buat.

Kitaorang ada 2 pilihan…samada gold shining atau gold biasa.

Gold shining guna vynil..harga mahal sikit.

Tapi gold biasa guna rubber dye & silkscreen printing.

Alhamdulillah…kebetulan staf saya ada degree seni halus..so, dia yang bancuh2 warna tu jadi gold macam bawah ni.

Hasilnya camni…

Dan hasil atas baju pulak…macam ni…sebijik macam gold betul.

Cantik kan?

Kalau rasa nak tempah design kaler gold camni…jomlah order sekarang..

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Selain daripada tu..ada jugak tempahan lain yang kitaorang sempat siapkan baru2 ni…

Design yang ni antara yang paling suka sebab customernya dari Limbang tapi buat untuk aktiviti negara Brunei & design dia colourful & memang puashati bila dah siap print.

Cetak atas baju jenis microfiber ni.

Macam yang saya bagitahu sebelum ni…staf saya ada degree seni halus & dia pandai mix kan warna tu..so, warna dia sebijik macam asal.

 

Yang ni print biasa je.

Cuma nak kongsi ngan korang..kalau baju putih & design nak cetak ada warna putih..nak jimat, tak perlu print putih, Just ambik warna baju je…cam gambar atas ni.

2 warna print je walaupun ada warna putih.

So. jimat sikit kos printing nanti.

Kalau cetak putih atas baju gelap….wajib cetak 2 layer supaya nanti tak nampak warna kain.

Saya tengok printer2 kat luar, ramai yang nak jimat…diaorang print 1 layer je.

Pastu nampak kain dia. Kesian customer.

Bagi saya…biar rugi sikit..janji customer puashati & order lagi lepas ni.

Betul tak?

Nak bagitahu korang jugak..sesetengah logo atau lencana sekolah, kitaorang guna stiker heatpress yang high quality.

Tapi ada jugak yang tak banyak warna…kitaorang print guna silkscreen printing macam atas ni.

Dua2 ok sebenarnya & dua2 tahan lama. Pilih je nak yang mana.

Ok..rasanya setakat ni dulu untuk hari ni.

Sebelum tamat..cer dengar apakata customer kitaorang pasal servis & produk kitaorang ye!

Syukur Alhamdulillah….ramai yang puashati. Itu yang penting sebenarnya.

Bagi yang rasa nak jadi ejen kitaorang, jom daftar di link bawah ni.

Sampai jumpa lagi guys…baaaiiii…

Abg Nik & Kak Salina

Seronok betul kalau dapat pakai TShirt cetak sedondon….

Hai & Salam Cetak Baju pada semua,

Nampaknya hari ni dah masuk hujung bulan 12/2019 dah…

Sekejap je masa berlalu..

Rasanya macam baru lagi hantar surat berhenti kerja 2 tahun lepas.

Tahun 2020 masuklah tahun ke 3 saya letak jawatan sebagai pegawai audit di salah sebuah ageni kerajaan & tunpukan 1000% perhatian kepada bisnes cetak TShirt kami.

Tahun 2020 jugalah…masuk tahun ke 10 kami di http://www.mohcetakbaju.com buat bisnes TShirt secara offline & online.

Daripada cetak atas lantai, ke meja makan, ke meja buffet & hinggalah sekarang ni dah buat ofis baru depan rumah guna kabin atau kontena.

Daripada 200 ke 300 helai sebulan..kini 1 ke 2 ribu helai sebulan.

Daripada kerja berdua dengan orang rumah hinggalah ada 2 orang pembantu.

Dan jugak pembantu kecik sorang….hehehe.

Ni lah pembantu kecik kami yang bantu masukkan baju dalam plastik…kalau kitaorang salah masukkan, mesti kena marah…. :).

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Korang nak tahu tak…..antara keseronokan bila kita dapat berkumpul beramai2 bersama keluarga, saudara mara atau kawan2 ialah bila kita dapat kenal lebih dekat dengan semua orang.

Kita jugak boleh sambung silaturrahim antara keluarga jauh dan dekat.

Tapi boleh ke kita kenal semua orang yang kita jumpa masa perjumpaan tu?

Kita boleh kenal ke nama dia & nak panggil apa nanti.

Salah panggil malu kita nanti.

So…salah satu cara untuk kita lebih kenal dengan mereka ialah dengan menggunakan TShirt.

Ya…dengan memakai TShirt yang ada pengenalan masing2…In Sha Allah..korang akan lebih kenal lagi nanti.

Saya bagi contoh seperti baju dibawah ni…

Macam contoh baju ni….kat depan ada nama initial sorang2 & belakang ada nama ahli keluarga mana.

So..nanti tahulah kita nanti….orang yang pakai baju ni dari keluarga yang mana.

So..hasilnya macam bawah ni….

 

So..jadilah camni.

Kalau tak buat nama tapi cetak biasa2 je pun ok.

Sekurang2nya boleh le seronok sikit sebab boleh pakai baju sedondon tu.

Macam customer kat bawah ni….

Cetak TShirt untuk dipakai masa hari Keluarga, Rewang, time konvoi dll hanya boleh dilihat beberapa tahun kebelakangan ni je.

Sebelum2 ni masa tak ada internet, susah jugak nak pakai TShirt ramai2 camtu sebab bukan semua tempat yang boleh cetak baju camtu.

Kebiasaanya kilang2 besar yang hanya terima 100 helai ke atas je camtu.

Bila dah start pencetak TShirt sederhana & kecil2an macam kami ni, barulah lebih ramai manusia yang boleh pakai TShirt sedondon tu.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ok..cam biasa..apa cerita cetak baju kita bulan ni?

Ni jauh customer ni order ni..dari Singapore tapi kebetulan dia ada kat Malaysia..so, kami pos kat Malaysia je.

Pastu dia buat balik Singapore.

Baju ni baru semalam siap & pos (26/12/2019). Saya tak pasti dia dah dapat belum baju ni.

Harap2 semuanya ok. Saya pun suka tengok baju ni….baju kain jersi hitam & cetak gold biasa (bukan shining).

Ni baju geng indon yang duduk kat Sabah ni.

Cetak campur2….guna heatpress & print silkscreen.. 4 helai guna TShirt & sehelai guna hoodie.

 

Yang ni just print 1 warna atas baju kain jersi atau microfiber brabd Enzo.

Simple je & cepat sebab customer dah sediakan semua design tu.

Kami just cetak je.

Ni antara contoh2 baju hari keluarga yang kami siapkan sebelum ni.

Dua2 design customer bagi & kami edit balik supaya sama macam yang customer nak.

Alhamdulillah….customer puashati. Itu yang penting sebenarnya.

Yang ni guna baju kain jersi brand Arorasport.

Cer tengok gambar yang ketiga tu….sambil2 print boleh gantung baju yang dah siap untuk dikeringkan.

Last sekali nak tunjuk contoh baju yang gunakan heatpress atau stiker high quality & print silkscreen.

Memang cantik…..

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Oklah…sampai setakat ni dulu ye.

Kalau sape2 nak jadi ejen kitaorang pun boleh….

 

Baiiii…jumpa lagi…

Abg Nik & Kak Salina

Syukur & seronok betul bila customer gembira dengan cetak TShirt masing2….

 

Assalam & Salam Cetak Baju kepada semua,

Apa khabar you all diluar sana?

Terima kasih banyak2 le sebab sudi jenguk blog kami di http://www.mohcetakbaju.com ni ye.

Sebelum saya bercerita tentang kisah hari ni, saya nak maklumkan lagi sekali ni….

Cuti sekolah & hujung Tahun 2019 dah hampir sangat dah.

Ada kurang lebih 2 bulan je lagi…

So…pada korang yang sedang mencari2 TShirt untuk program korang, janganlah lengah & tunggu lagi sebab masa tak akan menunggu kita.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Kalau korang ada niat nak buat kenangan dengan TShirt…time ni lah yang paling elok sebenarnya sebab tahun depan mungkin kawan2 dah ramai berpecah.

Mungkin ada yang sambung belajar nnti & susah dah nak jumpa.

Mungkin ada yang berpindah…dah jarang2 boleh jumpa.

Mungkin ada yang nak kawin tahun depan…tak ada geng dah nak membawang atau membujang.

Tak macam2 lagi.

So…masa tengah bersama ramai2 camni le korang boleh buat kenangan dengan grup korang.

 

Kami ada sediakan macam2 jenis TShirt untuk korang tempah & korang sediakan je design nak print nanti.

Kalau korang tengok camane seronoknya customer2 kitaorang sebelum ni…camtu lah seronoknya kitaorang buat TShirt tu nanti.

Ada macam2 feedback yang kami terima & Alhamdulillah semuanya positif.

Bagi kitaorang…komen customer sangatlah penting sebab komen customer tu lah yang boleh jejaskan bisnes kitaorang & boleh bagi bad record kepada kitaorang.

Bila customer komen positif…kitaorang rasa seronok sangat sebab berjaya puaskan hati diaorang.

Tapi bila ada masalah timbul & customer bagi komen negatif….kitaorang dah start susah hati dah.

Sebab benda ni boleh jadi buah mulut dari sorang ke sorang.

Bila kitaorang buat TShirt & customer tak puas hati, nanti diaorang akan sebarkan kepada orang lain & ia akan jejaskan periuk nasi kitaorang nanti.

Tapi Alhamdulillah….setakat ini ( mulai 2010 lagi) hanya segelintir sahaja (dalam 2% dari 120K helai TShirt kitaorang siapkan) yang tak puashati dengan servis & produk kitaorang.

Dan yang tak puashati ni pulak…biasa kitaorang akan bagi sedikit diskaun atau apa2 offer yang boleh bagi lebih adil kepada diaorang.

Tak pernah sekali pun kitaorang abaikan yang komen negatif atau yang tak puashati tu.

Janji customer rasa terbela atau puashati & kitaorang expect diaorang akan order lagi selepas ni.

Itulah antara prinsip bisnes yang kitaorang pegang sejak dulu lagi.

Alhamdulillah….sehingga kini ramai yang ulang order dengan kitaorang walaupun dah bertahun2 berurusan.

Ada yang terus masukkan duit dalam akaun kitaorang tanpa beritahu.

Tahu2 dia nak order TShirt.

Ada satu kali tu, student dari Labuan, Sabah…bank in RM17,000 ke dalam akaun saya tanpa beritahu nak bank in (walaupun harga dah deal sebelum tu).

Kalau dapat kat penipu…habislah duit diaorang ni.

Selain daripada tu, kitaorang juga ada kongsikan pasal beberapa teknik cetakan seperti cetakan gold & halftone dalam artikel kitaorang pada hari ini.

Cuba baca apa customer ni kata….

Yang lawaknya….abang kakak yang kuat komplen pun suka baju yang diaorang pakai tu.

Alhamdulillah….kami yang tukang cetak baju ni pun tumpang seronok mendengarnya.

 

Yang ni tShirt untuk grup geng takut bini…hehehe.

Memang lawak betullah diaorang ni…..TShirt takut bini pun ada jugak.

Saya just print je. Tapi yang customer ni seronok sangat sebab ni kali ke 2 order dengan kitaorang.

Nak dijadikan cerita……mula2 tu macam tak sempat pos ke Penang (tempat dia) sebab hari tu nak pegi majlis kahwin kawan dia kat Batu Caves.

Last2 saya suggest tukar tempat pos ke Batu Caves….Alhamdulillah sempat pakai masa majlis kawin tu.

Seronok bukan main customer tu….saya pun tumpang seronok jugak.

Ada macam2 lagi style customer kitaorang seronok bila dapat baju tu tapi tak ingat dah kat nombor telefon mana.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Cam biasa…..apa cerita hari ni ye?

Ni hoodie brand Gildan ni. Mula2 tu customer bgtau ada kedai tak boleh print macam bahagian depan tu tapi saya kata ok je.

Dah lepas deal beberapa kali & setelah saya konfidenkan diaorang banyak kali, akhirnya diaorang setuju jugak nak order.

Memang puashati betul diaorang bila dapat baju tu.

Ni cetak warna gold bahagian depan & kat lengan.

Tapi ni bukan gold shining tp gold yang kami bancuhkan warna…last2 jadi warna seakan2 gold camtu.

Tapi warna dia still cantik & hampir macam gold.

Yang ni cetak tulisan jawi. Design asal customer yang bagi & diaorang scan guna komputer.

Lepas dah scan, diaorang emelkan ke emel kitaorang & last sekali ni lah hasilnya.

Depan letak logo stiker yang jenis high quality. Memang sempoi….

 

Yang ni satu lagi contoh TShirt cetak Gold yang kitaorang bancuh & bukan gold yang shining.

Actually…gold shining lagi mahal dari gold yang bancuh ni sebab gold bancuh ni guna dye biasa je.

Kalau gold yang shining tu kena guna serbuk khas untuk nampak shining…tu yang mahal sikit tu.

Macam baju atas ni…walaupun gold bancuh tapi kaler gold dia still menyerlah..habaq hang..

Yang ni pulak customer mintak print camni. Warna bendera Perancis…depan gambar eiffel tower.

Tak tahu lak kenapa print bendera Perancis ni…diaorang ada rombongan sekolah ke Perancis kot…

Fuhhh…hebat betul sekolah diaorang ni…

Satu lagi contoh TShirt cetak gold bancuh….belakang gold & depan putih.

Design asal ni customer dah bagi siap2 dalam Ai…senang sebab terus boleh print.

Tak payah nak mengada2 gi lukis balik pulak…jimat sikit masa.

 

Hahh….yang ni special sikit sebab cetka yang ni kitaorang guna teknik halftone.

Apa tu halftone? Halftone tu ialah teknik cetakan guna design asal & design dia kena tukar ke dot dot dot supaya kekal sebijik macam gambar asal.

Macam gambar atas ni….background kena buat putih..pastu gambar tengah tu gambar blok printing untuk cetak yang warna hitam teknik halftone tu.

Memang akan dapat sebijik macam design asal guna teknik ni.

Yang ni kitaorang bukan cetak atas baju ye…yang ni cetak atas beg galas.

Tulisan asal tu customer tulis atas kertas, diaorang scan pastu emelkan kat kitaorang.

Beg ni yang ada tali tu.

Cuma time nak print tu kena masukkan dalam papan jugak supaya design masa print tu naik & lebih cantik.

 

Oklah korang…setakat ni dulu lah cerita kami buat masa ni.

Bagi korang yang beria2 nak order TShirt dengan kitaorang…hasrat korang tu sangat2 lah dialu2kan…

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

# UNTUK PERHATIAN KORANG :

KAMI ADA SEDIAKAN MACAM2 SERVIS CETAK BAJU LAIN SEPERTI :

  1. CETAK SILKSCREEN PRINTING
  2. CETAK HEATPRESS (STICKER HIGH QUALITY)
  3. SULAMAN LOGO, NAMA & WORDING

KAMI JUGA SEDIAKAN PELBAGAI JENIS TSHIRT READYMADE UNTUK KORANG :

  1. BRAND ENZO
  2. BRAND GILDAN
  3. BRAND OREN SPORT
  4. BRAND 4SQUARE
  5. BRAND ARORASPORT
  6. BRAND RIGHTWAY

KAMI JUGA SEDIAKAN DESIGN2 TSHIRT YANG SIAP SEDIA UNTUK KORANG PILIH IAITU :

  1. DESIGN TSHIRT HARI KELUARGA
  2. DESIGN TSHIRT KELAS
  3. DESIGN TSHIRT REWANG/KAHWIN/BEKWOH

SEMUANYA READY & SEDIA UNTUK KORANG ORDER…

So…jumpa lagi dilain siaran…baaaiiiii…

Abg Nik & Kak Salina

TShirt BARU Katalog Oren Sport dah ada kat sini SEKARANG!

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Apa khabar semua?

Masih berjerebu ke? Jerebu diluar & jerebu didalam?

Jerebu kat luar memang dah berjerebu tapi janganlah korang pun jerebu sama sebab tak tahu nak cari baju untuk aktiviti korang kat mana.

Singgah je sini dulu & lihat apa yang kitaorang boleh bantu korang nanti.

Hari ni saya nak kongsi dengan korang TSHIRT2 BARU dari katalog baru Oren sport dari Katalog Volume 18 bagi Tahun 2019.

Sebelum tu, bagi korang yang rasa nak tengok full version katalog TERKINI tu….just KLIK SINI atau KLIK DIBAWAH untuk DOWNLOAD katalog tersebut.

<<KLIK SINI UNTUK DOWNLOAD KATALOG OREN SPORT VOL.18 2019>>

 

Katalog baru ni bukan je diaorang perkenalkan TShirt baru tapi ada jugak baju asal tapi ditambah bilangan warna baju tu.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Contohnya macam baju microfiber kat bawah ni….

Ada 22 jenis pilihan warna untuk korang pilih…banyak oooo…..

Saiz pun yang paling kecik saiz 4XS & paling besar 5XL tapi 5XL tu hanya certain warna je yang ada.

Untuk baju berkolar pun ada jugak….

Untuk baju berkolar ni…ada 21 pilihan warna. Stok In Sha Allah..memang standby je.

Selain daripada TShirt plain, ada jugak TShirt baru dalam Katalog baru ni…

Untuk baju baru ni ada baju sedondon baru jenis microfiber.

Lengan pendek roundneck, berkolar & lengan panjang. Sesuai sangat kalau nak buat baju Hari Keluarga atau apa sahaja aktiviti korang nanti.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ni antara TShirt2 BARU lain & tambahan warna yang ada dalam katalog baru tu…

Untuk baju jenis Quickdry & Microfiber, korang boleh klik kat link bawah ni untuk tengok design2 baju lain dengan lebih detail ye.

  1.  TSHIRT MICROFIBER BERKOLAR <<KLIK SINI>>
  2. TSHIRT MICROFIBER ROUNDNECK <<KLIK SINI>>

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Selain daripada tu, Oren Sport ada jugak buat tambahan warna untuk baju muslimah diaorang.

Contoh cam bawah ni….

Dulu baju warna ash grey tu  tak ada. Dia baru tambah tu. Nak bagi pilihan kat customer.

 

Yang ni pun sama…tambahan TShirt warna Black Grey tu.

So…ada 4 pilihan warna kalau nak pilih.

Bagi korang yang rasa nak tengok contoh design2 baju muslimah lain, klik je link bawah ni untuk macam2 lagi contoh TShirt Muslimah tu….

TSHIRT MUSLIMAH <<KLIK SINI>>

 

Selain muslimah & microfiber, Katalog baru ni ada jugak sediakan baju cotton & honeycomb(lacoste) untuk korang pilih.

Ada yang baru & ada yang lama tapi tambah warna baju…

Macam bawah ni….

Ada 22 pilihan warna yang korang boleh pilih. Oren Sport ni memang banyak pilihan warna & stok memang sedia ada je.

Kalau tak caya…boleh lah try order dengan kami.

Ada lagi baju lain kalau nak tengok….

Lengan panjang berkolar pun ada…ada 12 warna pilihan untuk korang pilih.

 

Ni antara TShirt2 jenis honeycomb atau lacoste yang korang boleh pilih ye.

So….bagi korang yang rasa nak order baju2 baru dengan kami, korang boleh cuba godek2 blog kami kalau nak ye.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Macam biasa…meh saya kongsi apa cerita cetak baju hari ni?

Yang ni kombinasi heatpress untuk logo & silkscreen printing.

Guna baju cotton brand Oren Sport….mudah je nak print.

Yang ni saya seronok tengok sebab kombinasi warna dia cantik.

Warna kuning, navy blue & putih. Baju hijau cotton brand 4square.

Memang naik design dia & cantik.

 

 

Yang ni cetak 2 warna…merah & putih. Yang ambik masa sikit masa nak susun design tu untuk buat blok printing.

Yang tu yang ambik sedikit masa tapi bila dah print sekejap je.

Yang ni logo dia 1 warna…..lebih murah berbanding logo banyak warna print.

Sesuai sangat bagi sape2 yang nak buat TShirt ada logo tapi bajet nak murah.

Design tu saya akan edit, tunjuk kat customer dulu sebelum print. Dah puashati baru saya start print.

Cetak tshirt kelas

Yang ni design TShirt kelas & customer ambik design ni kat page Design TShirt Kelas kat blog saya di www.mohcetakbaju.com je.

Apa yang saya buat..just edit semula design tu ikut kehendak customer & tunjuk dulu sebelum print.

Dah puashati baru print.

So…itulah antara TShirt yang saya sempat upload dalam blog hari ni.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Jumpa lagi semua…baaaiiii….

Abg Nik & Kak Salina

Bila tokey TShirt sendiri buat TShirt Hari Keluarga…..

 

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Lama dah saya tak pos cerita dalam blog ni.

Apa khabar semua? Didoakan semoga semua sihat bersama orang tersayang.

Hari ni saya nak kongsikan dengan korang pasal TShirt Hari Keluarga yang kitaorang sendiri buat setiap kali Hari Keluarga kitaorang sendiri.

Cer tengok sendiri gambar2 bawah ni…..betapa seronoknya masing2 santai ditepi pantai sambil pakai TShirt sedondon semua orang.

Hari keluarga ni kitaorang buat semasa cuti Raya Korban baru2 ni kat Kg Cherok Paloh, Kuantan.

Memang seronok betul sebab setahun sekali je dapat jumpa camni sambil pakai baju sedondon.

Bonda orang yang paling happy bila tengok gelagat anak2 & cucu2 sebab jarang2 dapat berkumpul ramai2 camni.

Sekali dapat berkumpul memang happening & pening sekali…..hehehe.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Selain daripada Hari Keluarga sendiri, ada jugak kawan2 yang buat hari keluarga diaorang & TShirt pun order dengan kami.

Macam Hari Keluarga kawan bawah ni….

Yang ni diaorang buat kat Cherating ni…sama jugak time raya korban baru2 ni.

Memang sempoi & sape2 pun boleh tempah kalau nak.

Akhir tahun cuti sekolah ni time yang ok sangat kalau nak buat hari keluarga tu.

Tapi jangan tempah lambat sangat…takut nanti dah suntuk sangat takut tak sempat nak buat baju tu.

Bagi yang rasa buntu nak buat design TShirt Hari Keluarga tu….jangan lah risau sebab kitaorang ada sediakan macam2 jenis TShirt & macam2 jenis design Hari Keluarga yang korang boleh pilih.

Klik je kat gambar bawah ni & korang boleh pilih macam2 stail design yang korang nak….tak perlu dah sakit kepala nak designkan baju tu sendiri.

Nasihat saya…pakat lah segera dengan family korang sebelum terlambat ye.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Selain daripada TShirt Hari Keluarga, kami jugak banyak dapat tempahan TShirt lain…

Jom tengok TShirt apa yang kami dah siapkan sebelum ni….

Ni pun baju Hari Keluarga yang sempat customer kitaorang order sebelum ni.

Baju dewasa guna baju kain jersi & budak cotton. Baju muslimah guna baju kain jersi brand enzo.

Memang sempoi….

Ada beberapa lagi baju Hari Raya Korban yang kitaorang buat tapi tak sempat nak ambik gambar.

Kebanyakannya untuk geng2 melapah lembu korban.

Yang atas ni je yang sempat kitaorang ambik gambar.

Ni satu lagi contoh baju Hari Keluarga untuk tatapan korang.

Ni baju Hari Keluarga pejabat ni. Kat 200 helai jugak diaorang order baru2 ni.

Termasuklah lengan panjang, pendek & budak. Semua sedondon satu warna.

Ni pulak TShirt Hari Kemerdekaan Indonesia. Ada beberapa customer jugak yang order baju camni tapi yang ni antara yang sempat saya ambik gambar.

Yang ni satu lagi untuk warga Indon tapi order yang ini sakit hati sikit sebab customer ni nak saya pos dulu baru bayar baki.

Macam2 bukti dah saya tunjuk…sampai sekarang masih belum bayar baki tu.

Rasanya kalau dia tak bayar dalam tempoh sebulan ni, saya nak jual baju ni nanti….just nak cover kos je.

Cer korang tengok…punya cantik design tu tapi tak pastilah apa masalah customer ni.

Ni TShirt geng Sukan Tahunan ni. Guna baju kain jersi brand Enzo & cetak logo kat dada je.

Simple & sweet. Semua jenis TShirt kitaorang sediakan & tak perlu pening dah nak cari TShirt2 tu kat luar.

Ni pun sama untuk team sukan bowling.

Jauh datang ni…dari Kelantan lagi. Ada lagi baju yang diaorang order tapi tak sempat nak ambik gambar jugak.

Yang ni TShirt untuk program Robotik…

Ni cetak warna gold biasa & bukan gold yang shining.

Cetak camni pun dah cantik & harga macam print warna biasa.

Kalau gold yang shining kitaorang guna vynil & mahal lagi harga dia.

So…setakat ni saje untuk tatapan korang.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Sila godek2 blog saya ni untuk korang lihat macam2 benda yang kami tawarkan…..dari TShirt kosong hinggalah kepada ebook special! Semua ada.

Jumpa lagi……baaaiiiii……

Abg Nik & Kak Salina

BUKTI NYATA….kami dah pos cetak baju kami ke serata pelusuk Malaysia, Sabah, Sarawak & Dunia!

Salam cetak baju semua,

Sebelum terlambat…..kami di www.mohcetakbaju.com ingin mengucapkan selamat hari raya Aidilfitri kepada semua umat islam di seluruh Malaysia.

Maaf zahir dan batin.

Pada kebiasaannya….selepas raya ni,  permintaan untuk cetak tshirt kembali bertambah.

Pada sesiapa sahaja yg rasa nak tempah Tshirt untuk apa sahaja aktiviti korang…inilah masanya.

Sebab kalau ikut kiraan..ada kurang lebih 6 bulan lagi untuk sampai ke hujung tahun 2019.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

So.. Bagi yg belum ada Tshirt utk grup korang,  memang rugi sangat2 sbb tak ada salah satu kenangan penting dalam hidup korang.

Bagi yg rasa duduk jauh di pedalaman/ceruk kg & langsung tak ada peluang nak buat tshirt utk grup korang.. Korang silap sbb customer kami datang dr segenap ceruk tempat sebelum ni.

Hingga ke tempat yang tak disangka2 boleh sampai baju kami tu.

Zaman sekarang dah berubah.

Org courier atau pos sekarang ni dah boleh masuk ke tempat yang tak tercapai di akal satu ketika dulu.

Disini saya bagi contoh beberapa tempat tshirt kami di www.mohcetakbaju.com dah sampai & sy pun tak sangka baju tu boleh sampai sejauh itu.

1. Korea Selatan

Student Malaysia ni belajar di korea & diaorang cari bju Muslimah.

Last2 jumpa kat blog kitaorang.

Ni bukti alamat diaorang yg kita pos tu.

2. Singapura

Brader ni beberapa kali order cetak tshirt dengan kami.

Tapi pos ke Singapura ni kos dia tak lah mahal sangat walaupun luar negara.

Kira boleh consider kalau nak order. Masih berpatutan.

Ni bukti alamat customer tu.

3. Jordan

Yg ni sy tak pos ke Jordan tapi saya pos ke Malaysia je.

Cuma nak bagitau..customer ni deal asalnya dari Jordan.

Jauh tu tapi dia still dapat baju tu walaupun duduk sejauh tu.

4. Sabah Sarawak

Pos ke Sabah Sarawak ni kami start dari 2011 lagi sbb time tu lah sy start promote tshirt ni guna website

Mula2 tu ingat customer area semenanjung je yg order tp tak sangka customer sabah Sarawak pun banyak yg order.

Tak percaya… Baca ni..

6. Ceruk kampung seluruh Malaysia

Salah satu halangan customer yg duduk kat kampung2 ialah nak buat cetak tshirt utk grup diaorg.

Bukan semua tempat ada kedai jual cetak tshirt sendiri ni.

Kedai jual tshirt yg dah sedia cetak memang banyak.

Tapi kedai tshirt jual tshirt cetak sendiri……Jarang2 ada kat area kampung.

So.. Zaman canggih skrg dah tak mustahil dah untuk org kampung buat cetak tshirt sendiri sebab kalau tempat diaorg boleh dapat line Internet… Konfem diaorang boleh order tshirt diaorg secara online.

Kalau korang rasa macam tak percaya je kami boleh pos baju tu sampai ke ceruk kg….. Jap sy tunjuk bukti.

Yang ni dari Triang, Pahang.
Dan yang bawah ni dari Perlis.

 

# MAAF…NAMA & NO.TELEFON TERPAKSA DIPADAM ATAS PERMINTAAN CUSTOMER.

 

 

Ini adalah antara bukti2 nyata  yg cetak bju kami dah sampai ke seluruh pelusuk kg & tempat seluruh Malaysia & dunia sejak 9 tahun yg lalu.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Korang jangan lah risau takut tak dapat baju tu sebab duduk jauh dari kami sebab semua bukti ni tunjukkan yang walau dimana saja korang berada.. Korang pasti dpt buat tshirt korang tu….In Sha Allah.

Biasanya utk bandar2 besar seluruh Malaysia.. Penghantaran barang ni ambik masa sehari je (hari bekerja).

Hari ni pos..esok dah dpt dah.

Tempat2 lain pun kadang2 boleh jugak sampai sehari je tapi biasanya kami buat top urgent.

Yang ni kalau customer nak guna baju tu betul2 urgent.

So..janganlah risau & jangan lah runsing kalau tempat korang tak ada tempat buat TShirt tu sebab kami ada & boleh bantu korang.

Ok…hari ni saya nak kongsi ngan korang antara TShirt2 yang kitaorang dah siapkan dalam bulan Ramadhan baru2 ni…

Yang ni customer walk in je. 2 kaler print…merah & putih. Simple & cepat siap.

Yang ni TShirt untuk pertandingan menyanyi grup Chinese kat tempat kitaorang. Design semua diaorang dah sediakan. Tinggal nak print je macam kat atas ni.

Yang ni TShirt untuk staf Perodua. Sempat lagi buat baju walaupun dalam bulan puasa ni.

Yang ni baju untuk grup memancing. Depan belakang cetak silkscreen printing.

Belakang nama sorang2. Baju jenis jersi & sesuai sangat untuk buat mancing.

Yang ni TShirt rewang. Standby untuk majlis kahwin lepas raya nanti. Baju guna jenis jersi…jarang customer buat baju rewang guna kain jersi ni tapi customer ni sanggup bayar lebih sikit…..hehehe.

Yang ni baju untuk geng2 pelantar minyak Exxon Mobil. Order time Ramadhan…ada aktiviti nak buat kot.

Yang ni cetak guna silkscreen printing ni. 3 warna print depan belakang. Baju brand enzo jenis jersi.

Memang sempoi.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Tapi Alhamdulillah…ada jugak tempahan masuk time bulan puasa ni.

Biasanya bulan puasa setiap tahun order slow sikit.

Oklah…saya rasa setakat ni je lah dulu ye…

Bagi korang yang nak baca ebook PERCUMA tentang…….

DOWNLOAD EBOOK FREE 5 LANGKAH MUDAH nak jual paling minima 5 helai Cetak TShirt dengan CEPAT!

Bagi yang nak jadi ejen…korang jugak boleh klik GAMBAR bawah ni untuk join buat duit dengan bisnes TShirt korang dengan kami ye…

Sampai jumpa lagi,,,baiii….

Abg Nik & Kak Salina

DOWNLOAD EBOOK FREE 5 LANGKAH MUDAH nak jual paling minima 5 helai Cetak TShirt dengan CEPAT!

Salam Cetak Baju buat semua,

Apa khabar semua pelanggan, bakal pelanggan, ex-pelanggan & ejen TShirt kami.

Salam Ramadhan buat semua yang beragama Islam.

Saya doakan semua tak kira Muslim atau Non Muslim supaya korang sentiasa positif & berjaya dalam apa bidang yang korang ceburi.

Hari ini saya nak bagi hadiah sedikit kepada korang.

Hadiah ni dah lama nak bagi sebenarnya tapi sekarang baru sempat nak bagi.

Sebagai salah satu usaha & cara saya nak bersedekah ilmu dalam bulan Ramadan ni, disini saya hadiahkan korang semua satu ebook SPECIAL yang boleh bantu korang membuat duit sambil tempah baju dengan kami.

Jom DOWNLOAD EBOOK FREE 5 LANGKAH MUDAH nak jual paling minima 5 helai TShirt dengan CEPAT SEKARANG!

Tahu tak kenapa saya bersungguh2 sangat nak kongsi dengan korang Ebook FREE ni (satu sen pun tak payah bayar).

Tujuan saya berikan EBOOK PERCUMA ini adalah kerana beberapa sebab :

  1. Salah satu CARA ubtuk saya bersedekah ilmu kepada korang.

  2. Bagi beri panduan yang SIMPLE kepada sesiapa je yang nak buat bisnes TShirt sebagai income Part Time & Full Time.

  3. Bagi bantu ejen2 TShirt kami yang tak ada IDEA bagaimana nak buat jualan dengan bisnes TShirt ni (Bukan semua ejen yang pandai nak buat bisnes & cari customer ni)

  4. Sebagai salah satu cara nak ajak sesiapa sahaja kat luar sana untuk buat DUIT dengan bisnes TShirt ini sebab kalau anda boleh buat dengan bisnes TShirt……saya pun buat duit jugak.

  5. Orang kata kalau kita mudahkan orang, orang lain atau Allah akan bantu mudahkan kita jugak.So…saya mudahkan korang buat duit…mana tahu lepas ni saya pun mudah buat duit.

  6. Supaya ejen2 TShirt rasa berbaloi menjadi ejen TShirt kitaorang.Sekurang2nya ejen2 TShirt kitaorang dapat IDEA camane nak betul2 buat duit ni  & bukan terkelip2 tak tahu camane nak buat bisnes TShirt ni sebenarnya

Tapi apa2 pun….semuanya terpulang kepada korang sendiri sebenarnya.

Kalau korang download & baca je tanpa ambik action…..kalau camtu saya tak dapat tolong.

Tapi kalau download, baca & terus ambik action….yang camni kalau ada masalah, In Sha Allah saya akan tolong.

So…apa tunggu lagi. Jom download sekarang sebelum kami tarik balik Ebook FREE tu kat sini.

Hari ni saya tak ada apa2 nak kongsi ngan korang.

Cukup sekadar korang download & baca ebook tu je…dah macam2 ilmu korang dapat.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Saya ringkaskan sikit apa yang ada dalam ebook ni ye.
1.  Ada 5 Langkah yang korang boleh ambik satu persatu untuk start dapatkan order korang.
2.  Ada beberapa jenis aktiviti yang pelanggan biasa order & aktiviti2 ni bukannya boleh order sehelai dua tapi mesti 5 helai ke atas.
3.  Bila dah target aktiviti apa nak tumpu….korang boleh target pulak customer yang macamana korang nak cari.
Customer2 ni mesti ikut aktiviti tu sebab customer2 ni lah yang selalu order TShirt dengan kami sejak dulu lagi.
4.  Bila dah tentukan customer camane korang nak target……tentukan pulak cara bagaimana nak promote TShirt yang korang ada tu kat customer2 tu.
5.  Bila nak promote, mesti kena guna ayat2 yang power supaya customer tertarik nak order dengan korang.
6.  Pastu bila customer dah start tanya…..kitaorang akan bagitahu bagaimana cara nak tetapkan harga & terus close deal untuk dapatkan jualan 5 helai ke atas yang pertama korang (kalau masih belum jual…kitaorang juga bagi IDEA camane nak follow up)
Ini antara isi kandungan ebook tu.
Bagi saya rugi kalau korang tak download EBOOK ni sementara ianya PERCUMA.
Plan saya akan datang, ebook ni akan saya jual pada satu harga kelak bersama dengan ebook2 yang lain nanti tapi tak tahu lagi bila,

Mungkin ada sesetengah korang rasa macam susah je nak buat duit dengan bisnes TShirt ni.

Meh saya tunjuk bukti2 testimoni & gambar2 yang menunjukkan betapa ramainya customer kami yang order sebelum2 ini & ianya memang betul2 boleh buat duit…SAYA JAMIN 1000%.
Ini antaranya :
Ni antara bukti2 gambar & perbualan Wasap yang menunjukkan bagaimana sambutan TShirt ni dari seluruh Malaysia sampai Sabah Sarawak sebenarnya.
Jika saya mampu buat duit dengan bisnes TShirt ni dengan purata RM20K ke RM50K sebulan, korang boleh dapat tempias tu nanti kalau betul caranya.
So…apa tunggu lagi.
Jom DOWNLOAD ebook tersebut segera & start buat duit untuk diri korang sendiri segera.
Kami tunggu tempahan anda ye.
Jumpa lagi,
Abg Nik & Kak Salina
Established Since 2010 ~ Stesen Cetak TShirt Online Anda!
%d bloggers like this: