Blog Archives

Buat Duit Sampingan sambil Tempah Cetak TShirt Anda!

 

Hai & Salam Cetak Baju,

Apa khabar semua selepas raya ni?

Kepada yang menjadi ejen cetak TShirt kami, saya harap selepas raya ni, korang akan lebih agresif & pulun untuk betul2 menjana duit dengan bisnes cetak TShirt korang sebelum tamat akhir Tahun 2018 ni.

Kepada yang ada niat nak order TShirt dengan kami, apakata sambil2 tempah tu korang buatlah duit sekali.

Rugilah sikit kalau dah dapat peluang order dengan kitaorang tapi tak buat duit sampingan tu.

Tapi kalau korang berniat nak bantu kawan2, anak murid atau sape saje kat luar sana untuk dapatkan TShirt diaorang & korang tak nak caj apa2 pun atas baju tu….itu terpulang pada korang & mungkin itu yang terbaik buat korang.

Bagi korang yang rasa2 nak tempah TShirt dengan kitaorang & dalam masa sama nak buat duit sampingan jugak, ada beberapa perkara yang korang kena tahu & kena buat.

Selagi korang tak buat benda ni, rasa macam tak complete je niat korang nak buat duit sambil tempah TShirt tu.

 

Ikuti Langkah2 ni?

Apakata korang daftar dulu jadi ejen TShirt kitaorang kat button bawah ni & dapatkan benefit2 yang orang biasa tak

dapat.Dapatkan FREE Ebook “5 LANGKAH MUDAH & SEGERA MENJADI EJEN TSHIRT DI www,mohcetakbaju.com”

selepas daftar & FREE Ebook “APA YANG ANDA PERLU TAHU TENTANG CETAK TSHIRT?” jika anda mengisi borang untuk

dapatkan nombor ejen nanti.

  1.  Bila dah daftar ejen, korang start dulu promote kat kawan2 rapat atau kawan2 kelas korang.Cari beberapa kawan ( lebih 5 orang) pastu pakat2 buat TShirt untuk grup korang tu.

 

2.  Pastu….buat design TShirt yang grup korang nak tu dulu.Bincang elok2…jangan gaduh2 lak….Ni ada sampai bermasam2 muka. Tak naklah camtu kan.Kalau boleh design nak cetak tu buat dalam komputer sebab mudah sikit saya nak faham untuk bagi harga nanti.Kalau rasa macam tak ada IDEA camane nak designkan TShirt tu, korang KLIK pada gambar bawah ni & cuba create design korang sendiri kat situ. Senang je!

3.   Dah tahu design nak print & kuantiti tempahan, pilih lak TShirt mana yang korang nak.Ada 6 brand baju yang korang boleh pilih….Klik je link bawah ni & pilih je baju ikut bajet korang.

1.  KATALOG 4SQUARE <<KLIK SINI>>

2.  KATALOG ENZO <<KLIK SINI>>

3.  KATALOG GILDAN <<KLIK SINI>>

4.  KATALOG OREN SPORT <<KLIK SINI>>

5.  KATALOG ARORASPORT <<KLIK SINI>>

6.  KATALOG MATAHARI/EMPIRIC <<KLIK SINI>>

7.  KATALOG RIGHTWAY<<KLIK SINI>>

Ada macam2 jenis TShirt yang korang boleh pilih ikut kemampuan korang.

Kalau rasa macam tak tahu nak pilih baju mana, bagitau kitaorang untuk kitaorang bagi cadangan ye.

Bila dah ada 3 PERKARA ni, terus ambik langkah seterusnya :

A.  DESIGN NAK PRINT

B.  KUANTITI TEMPAHAN

C.  JENIS BAJU ATAU KOD BAJU

Dah ada tiga2 perkara ni, ambik langkah ni…..

1  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3   SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4  Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

6.  Ok..bila dah dapat harga dari kami, pandai2 lah korang mark up harga yang saya bagi tu nanti.

Kebiasaannya…..harga yang saya bagi bergantung pada ketiga2 perkara diatas iaitu design, kuantiti & jenis baju.

Kalau sikit mahal & banyak murah.

Kalau design simple & tak banyak warna, murah dari warna sikit.

Baju murah akan murah dari baju mahal.

Pastu…bila dah dapat harga tu, untuk permulaan ni…korang boleh ambik untuk dalam RM2 ke RM5.

Jangan tamak2 sangat mula2 ni.

Just untuk tengok sambutan customer & belajar cara nak berniaga dulu.

Nanti bila dah banyak2 kali nanti, terpulang nak ambik untung berapa ringgit.

Tapi biasanya kalau sikit ambik untung banyak & kalau banyak ambik untung sikit.

Contohnya…kalau 5 helai, boleh ambik untung RM5 sehelai = RM25 untuk 5 helai untung korang dapat.

Kalau 100 helai, ambik untung RM2 sehelai pun dapat RM200 untung buta2 je.

Tak perlu pening2 fikir kos2 lain macam cetak baju, pos dll.

Faham tak camane caranya tu?

Kalau tak faham, bagitau saya ye. Nanti saya explain detail.

Ada customer saya ni tahun lepas…baru Form 4 time tu tapi dah buat Sales RM50,000 lebih dengan 3,000++ helai tempahan.

Bayangkanlah….berapa RM dia dapat untung. Baru Form 4.

Tak caye…cer KLIK SINI!

Ok….ini antara langkah2 basic yang korang boleh guna untuk tempah TShirt korang sambil buat duit sekali.

 

Ada beberapa TIPS yang korang boleh buat untuk mudahkan korang dapat order & senang nak uruskan order tu nanti :

1   Pakat dengan 1 ke 2 orang lagi kawan rapat korang (yang boleh dipercayai) untuk sama2 uruskan order tu nanti.Untung tu nanti bahagi sama rata ikut kehendak korang.Buat sorang2 ni bukan apa…..nanti mudah give up bila ada masalah.Kalau ada kawan yang agresif sikit…nanti diaorang boleh bantu atau tegur kalau ada masalah nanti.

2   Tetapkan satu TEMA TShirt yang korang rasa boleh buat duit.Jangan tumpu semua jenis baju. Nanti fight dengan orang lain nanti.Contohnya…korang fokus pada TShirt MUslimah je atau TShirt warna hitam je dll.Buat design yang lain dari yang lain & korang rasa orang akan berebut2 beli baju tu nanti.Kalau korang rasa nak IDEA yang lebih banyak tentang design apa yang korang boleh buat duit, dapatkan Ebook kami “101 IDEA BISNES TSHIRT” yang korang boleh apply dalam bisnes TShirt korang.KLIK LINK bawah ni untuk dapatkan ebook tersebut.

3    Lantik wakil kat sekolah, universiti, kolej, pejabat, cawangan atau dimana sahaja tempat yang korang promote.Bila lantik wakil ni, bagi komisyen sikit supaya berbaloi dengan tugas diaorang.Cara camni boleh jana lagi banyak duit daripada buat sorang

4    Siapkan terus contoh2 design untuk customer korang pilih.Contohnya design TShirt Kelas….korang lukis siap2 beberapa contoh, pastu tunjukkan kat customer korang.Tak kisah secara berdepan atau melalui handphone korang.Janji diaorang tahu yang korang jual TShirt tu.

5   Jangan malu atau segan nak promote kat customer korang.Kalau malu jugak tapi still nak berniaga….jual secara online.Muka pun tak nampak. Kadang2 suara pun tak dengar.Guna jari je….terus dapat order.Biasakan guna Whatsapp atau IG untuk promosi korang.

 

Oklah…harap2 artikel kali ni membantu korang untuk betul2 buat duit dengan bisnes TShirt korang.

Kami memang ikhlas nak membantu korang diluar sana sebab kami tahu…kalau kami buat duit, korang pun sama2 boleh buat duit.

So..sama2 buat duit nanti ye.

Mari kita lihat…tempahan yang kitaorang dah siapkan sebelum ni ye.

Hari ni nak kongsi sikit pasal baju yang kami dah siapkan bulan puasa baru ni.

Yang ni cetak jenis emboss atau cetakan timbul.

Kalau tengok dekat2 macam gambar 2 & 3 tu, nampak design tu timbul.

Kalau kita raba dengan tangan pun kita akan rasa ke”timbul” annya tu. So..pada sape2 yang nak order design camni, bagitau je kitaorang ye.

Yang ni lak print kaler GOLD guna Vynil atau stiker.

Vynil ni bukan sebarang stiker tapi stiker yang tahan lama. Maaf…gambar selipar pun ada masuk sekali. Tak perasan…hehehe.

Yang ni print atas baju jersi brand Gildan ni.

Memang naik kaler dia.

Yang ni memang sempoi. Ada nama tulis jawi & nombor sorang2.

Tak pernah buat lagi camni. Biasa tulisan rumi.

Ni print atas baju muslimah brand Enzo ni.

Yang ni print biasa je. Baju hitam print putih.

Tapi nak bagitahu…….kalau cetak cerah atas baju gelap biasa saya caj lebih RM1 dari cetak atas baju cerah sebab design putih kena cetak 2 layer.

Kalau baju cerah, print gelap…1 layer pun dah ok dah.

Oklah…ni antara TShirt yang kitaorang dah siapkan bulan puasa baru ni. Alhamdulillah.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Nak lebih mudah…guna Whatsapp je…macam bawah ni…..

Bagi yang nak cetak GOLD, SILVER & FLORAL. Kami tengah ada Promosi ni….

So…JANGAN TUNGGU LAGI SEBAB TAHUN 2018 ADA 6 BULAN LAGI. BILA LAGI KORANG NAK PAKAI TSHIRT SEDONDON DENGAN GRUP KORANG!

Sampai jumpa lagi……baaaiiiiii……

Ikhlas :

Abg Nik & Kak Salina

Nak tahu harga TShirt siap cetak tak?

Hai,

Jumpa lagi kita dalam www.mohcetakbaju.com.

Kejap je masa berlalu…tup tup dah masuk bulan 2 dah.

Tapi Alhamdulillah……..setakat ni Allah masih memberi rezeki yang tak putus2 kepada kami.

Terima kasih Allah & semua yang menyokong kami ye.

Kebelakangan ni bertalu2 kitaorg dpt soalan & pertanyaan dr customer utk dapatkan harga baju siap cetak.

Antara soalan2 biasa yg diaorang tanya…

1.  Brp harga selai baju?

2.  Pm harga ye

3.  Boleh tahu harga baju tak?

4.  kalau design camni berapa RM ye?

Dan mcm2 lagi pertanyaan yg kitaorang tak leh jawab direct sebab maklumat tak cukup.

Nak bagi harga utk baju siap cetak ni bukan mudah macam bagi harga untuk barang dah siap.

Kalau barang dah siap, kita boleh terus letak harga & customer boleh beli terus.

Lain dengan harga bju siap cetak design sendiri ni.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ada beberapa perkara yang akan efek harga bju tu yang korang wajib tahu & perlu tahu.

So..tak perlu lah saya explain lagi time korang tanya nanti ye.

 

Ni antara perkara yg Wajib korang kena ambil tahu & korang kena sediakan sblm tanya harga kat kitaorang ye..

1.  Design nak print

Dah nak print atas baju, nak jugak tahu design apa yg nak diprint tu.

Bukan semua design saya boleh print.

Kalau design tu bkaitan agama lain, yang tak senonoh, yang jolok mata, ganas dan design2 yang tak patut cetak atas baju..saya rejek awal2.

Pastu lagi…design tu banyak warna ke, ada tone kaler ke, abstrak ke, 1 warna ke…semua tu akan efek harga jugak.

Kalau terlampau banyak warna, kadang2 sy suggest guna stiker je atau kurangkan kaler nak print.

So stiker akan efek harga lagi.

Saiz design pun efek harga jugak.

Design kecik murah lagi dari design besar.

Ada yang nak penuh satu bju.

So..ada yg boleh buat & ada yang saya tak sanggup buat.

Pastu kedudukan design pun efek harga jugak.

Ada yang nak kat tepi bju. Betul2 tepi bju.

Kalau baju custom made mungkin boleh buat tapi kalau atas baju readymade..mungkin susah sikit nak buat.

Ada jugak nak print keliling leher atau keliling lengan…yang ni pun susah nak print kalau baju dah siap jahit.

Apa2 pun kena tunjuk dulu kat kitaorg…baru bgtau boleh buat ke tak.

Kalau tak ada idea nak buat design baju tu…..klik je banner bawah ni ye. Boleh buat sendiri. Mudah je.

 

KLIK GAMBAR UNTUK LIHAT CONTOH DESIGN TSHIRT KELAS!

 

KLIK GAMBAR UNTUK LIHAT CONTOH DESIGN TSHIRT HARI KELUARGA!

 

KLIK GAMBAR UNTUK LIHAT CONTOH DESIGN TSHIRT REWANG!

 

2. Kuantiti tempahan 

Kami terima 5 helai ke atas utk baju bercetak & 10 helai ke atas untuk baju kosong.

So..kuantiti selain tu memang kami tak terima.

Kuantiti tempahan ni pun efek harga jugak.

Kalau order sikit mahal & kalau banyak murah.

Biasanya harga atas pertimbangan akan diberi utk kuantiti ratus2 lai.

Maknanya..harga tu tak ikut harga biasa tapi harga ikut budibicara kami sendiri nanti.

Semestinya akan lagi murah dari kuantiti sikit.

So..nak tahu harga..mesti prepare kuantiti tempahan jugak nanti.

3.  Jenis baju / Brand baju / Material Baju

Yang ni pun salah satu benda yang akan efek harga selai siap print.

Ramai yg duk wasap atau tanya saya, harga baju kat katalog tu harga baju siap print ke?

Kalau ikut lojik…design customer kan lain2..so mestilah harga baju situ utk harga bju kosong.

Kalau nak tahu harga bju kosong tu, korang boleh klik kat page katalog2 baju kat blog sy di www.mohcetakbaju.com ye.

Ada macam2 jenis baju kat situ siap dgn harga bju kosong lagi.

 

So…ni lah 3 PERKARA PENTING yg korang kena sediakan sblm tanya harga kat kitaorang ye.

Kalau tak ada tiga2 ni…memang saya tak dapat bagi harga siap print nanti.

Dah dapat detail2 tu semua…cepat je saya bagi harga nnti.

Lagi cantik kalau buat design atas baju terus. Lagi mudah untuk saya bagi harga nanti sebab saya anggap design camtulah customer nak order nanti.

Kalau tak ada idea atau rasa nak letak design tu atas baju, korang boleh klik kat page BUAT DESIGN SENDIRI kat bahagian atas nun (kat bahagian menu kalau guna hp) atau KLIK SINI je untuk buat design tu sendiri.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni & prepare maklumat2 diatas ye :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

LIHAT…BETAPA SERONOKNYA DIAORANG DAPAT BAJU TU!!!


KLIK SINI UNTUK LIHAT RAMAI LAGI CUSTOMER YANG SERONOK & GEMBIRA DENGAN TSHIRT DIAORANG YE!

 

 

Ok…apa cerita cetak TShirt kitaorang hari ni?

 

Baju ni memang sempoi. 3 kaler print depan & 2 kaler belakang. Bendera guna stiker. Bukan stiker biasa2 tapi stiker high quality punya.

Masa saya tulis artikel ni, rasanya brader ni dah gerak pergi Hatyai ni.

Dia punya kombinasi warna pun cantik. Memang naik dengan baju tu. Baju dia guna brand Gildan sebab dia suka kain Gildan. Dia kata lembut je. Tak lah panas sangat time konvoi nanti.

Yang ni pun grup konvoi gak ni. Design asal semua dia bagi. Pastu saya kena edit sikit kasi cantik & mudah nak cetak guna silkscreen printing.

Warna putih & merah memang naik kalau print atas baju hitam. Sesuai sangat kalau buat konvoi ni. Geng2 rider suka sangat baju hitam camni.

Depan merah kuning. Kalau dari jauh memang menyerlah.

Yang ni baju sulam logo depan & belakang print. Jauh baju ni terbang ni…sampai ke Sandakan, Sabah ni.

Kitaorang memang ada mesin sulam satu & kalau korang rasa nak buat logo sulam, memang dialu2kan.

Tapi logo sulam ni, harga mahal sikit sebab biasanya ikut bilangan stitches jugak.

Kalau logo tak banyak stitches, murah sikit. Apa2 pun..korang bagi je detail kat kitaorang dulu sebelum kitaorang boleh bagi harga tu ye.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Yang ni TShirt sukan. Rasanya untuk team futsal ni kot. Design depan tu customer ikut hampir sebijik dengan contoh design dalam katalog kitaorang.

Saya just edit balik je supaya sesuai dengan kehendak dia.

Belakang nama ramai2…so, boleh jadi kenangan seumur hidup baju ni nanti.

Lain kali bila dah berumur & dah ada keluarga masing2 pastu buat reunion lak, pakai lak baju ni (mana yang muat lagi)…konfem kenangan time main bola datang semula nanti…dok gitu?

 

Yang ni cetak kepala stormtroopers dari filem Star Wars. Yang ni kitaorang print 2 kaler ni.

Mula2 cetak putih 2 layer, pastu tindih merah untuk efek darah tu.

Memang sempoi.

Yang ni biasa je sebab 1 kaler print je. Pastu ada print kat lengan lagi. So..agak simple & kalau camni memang cepat jugak kami print. Tak sampai sejam jugak ni dari masukkan baju dalam papan meja sampai le siap sepenuhnya.

Cetak ni wife yang buat. Dia dah berpengalaman selama 8 tahun dah dengan printing ni. So..kalau camni memang agak mudah bagi dia.

Ada banyak lagi gambar sebenarnya…tak apa saya kongsi dalam next artikel ye.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ok…rasanya setakat ni dulu.

Kalau korang nak order TShirt korang, ikut je step diatas & pastikan sediakan detail untuk saya bagi harga tu ye.

Katalog2 baju pun banyak kitaorang sediakan untuk korang. So…pilih je ikut suka korang.

Sampai jumpa lagi ye….baiiiiii…..

Material tshirt camane yg korang cari utk grup tshirt korang?


Hai & Salam Cetak Baju semua,

Apa khabar semua? Kami doakan korang semua berjaya dalam bidang masing2……In Sha Allah.

Ni nak bantu sikit korang camane nak order TShirt ikut selera korang ni…

Sebelum tu nak bagitahu ni…setakat ni dari Tahun 2010, kitaorang dah siapkan lebih daripada 100,000++ helai TShirt untuk pelanggan2 kami & In Sha Allah angka ni akan sentiasa meningkat…Alhamdulillah.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

So….bagi korang yg dah berkira2 nak order tshirt utk aktiviti korang, disini saya nak kongsi sikit pasal material bju yang korang boleh pilih.

Material bju ni penting utk aktiviti korang sebab kalau salah pilih, takut tak selesa dengan event korang.

Mungkin korang silap pilih cotton tebal tapi nak guna untuk aktiviti outdoor.
Tak ke berpeluh2 ketiak akibat salah pilih tshirt tu.

Tak pun pilih tshirt nipis tp aktiviti dlm aircond. Maka berdirilah segala bulu yang ada sebab tak tahan sejuk.

So..material baju ni antara yang penting untuk korang consider sebelum order bju ngan kitaorang.

Tapi kebanyakan tshirt kami..sesuai utk semua aktiviti sebenarnya.

Cuma kalau tahu jenis material tu, mungkin agak selesa sikit time pakai nanti.

Tapi last2..bergantung jugak pada bajet korang sebenarnya.

Kalau bajet ciput…kenalah cari material yang biasa2 je.

Kalau bajet besar sikit…mungkin boleh pilih macam2 material yang korang nak.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Ok…bagi membantu korang memilih material baju yang sesuai, disini saya senaraikan beberapa brand baju yang kitaorang supply sejak dulu lagi.

Saya akan kongsikan brand baju & material sekali supaya korang boleh buat keputusan baju camane korang nak ye….


Tshirt brand 4QUARE

Kebanyakan customer yang order TShirt 4Square ialah customer yang nak baju bajet rendah.

Biasanya baju 4square lebih terkenal dengan baju 100% cotton.Sesuai untuk digunakan untuk apa sahaja aktiviti sebab 100% cotton ni lebih sejuk & selesa kalau nak buat aktiviti lasak & biasa2 je.

Untuk pengetahuan korang, kebanyakan TShirt yang bajet rendah ni dibuat di Bangladesh sebab kos material & buruh lebih murah berbanding jika dibuat kat negara lain.

Walaupun di buat di Bangladesh tapi kualiti still superb.

Harga mungkin rendah tapi saya suka guna baju ni sebab ianya tak terlalu nipis & tak terlalu tebal.

Nak print guna silkscreen printing pun mudah sebab kain dia licin & tak berbulu.

TShirt cotton 4square ni berat dia standard 160gsm. Dulu ada yang 190gsm atau 175gsm tapi sekarang semua 160gsm. Tak tahu kenapa. Kena tanya supplier lah pulak nanti.

Ni contoh baju 4square cotton yang saya katakan tu. Memang sesuai untuk korang yang nak baju yang agak kualiti tapi bajet rendah.


Macam2 kaler ada untuk korang pilih.

Biasa customer yang pilih baju 4square ni, diaorang akan pilih pakej sekali dengan baju lengan pendek, lengan panjang & baju budak sekali.

Satu lagi….baju 4square ni pun kitaorang ada sediakan baju saiz besar jugak.

Saiz dari 4XL ke 8XL tapi harga mahal dari saiz normal. OKlah kan…sekurang2nya ada jugak pilihan untuk korang buat TShirt untuk sape2 je dalam grup korang kan.

Tak kira yang keciiiiikkkk sekali atau yang besaaaaaarrrr sekali….kan….kan…..

Selain daripada TShirt cotton, kitaorang ada jugak TShirt2 material lain seperti kain jersi atau microfiber dalam grup 4square ni.

Material jersi atau microfiber ni sesuai untuk korang yang nak buat aktiviti luar & lasak sikit.

Ada jugak baju budak untuk pilihan korang.

Baju roundneck cotton, jersi & polo.

Baju Polo budak antara yang customer cari sebab susah nak cari baju Polo budak camtu.

Pendekata, brand 4square bukan je ada baju cotton tapi kami sediakan macam2 jenis baju harga bajet yang korang boleh pilih.

Susah sangat….korang klik je button bawah ni untuk lihat apa lagi jenis baju bawah grup 4square ni untuk pilihan korang ye.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

————————————————————————————————————————

  TShirt BRAND ENZO

Baju brand ni antara yang paling TOP & paling laris dalam bisnes cetak baju kitaorang sejak 2010 lagi.

Yang SPECIALNYA TSHIRT ENZO ni ialah diaorang guna material lain untuk baju cotton.

Diaorang guna baju TETRA COTTON. Maknanya bukan 100% cotton.

Tetra Cotton ni anti-shrink atau anti kecut (tak kecut & tak kembang lepas basuh)

TShirt brand Enzo ni biasanya saya rekemen kat customer yang pentingkan kualiti dengan harga yang tak berapa mahal.

Sesuai dengan bajet kebanyakan customer kitaorang.

Lagipun….TShirt brand Enzo sediakan baaaaanyaaaakkkk pilihan TShirt untuk apa sahaja aktiviti korang.

Antara yang paling laris ialah TShirt Muslimah diaorang.


Ni antara contoh yang TSHIRT Muslimah Enzo ada. Banyak lagi kat katalog kitaorang kalau korang nak tengok. KLIK JE SINI!!!

Brand ENZO ni juga ada sediakan 3 jenis TShirt :

1.  Cotton Tetra

2.  Lacoste / Polo

3.  Microfiber atau Jersi

Tetra Cotton ni saya dah bagitau tadi. Ni contohnya….

Baju lacoste biasanya baju berkolar. Nama lain dia baju Polo atau Honeycomb.

Microfiber brand Enzo pun ok jugak. Macam2 pilihan yang korang boleh pilih.

Baju korporat atau F1….ada lengan panjang & pendek.

Sesuai untuk mereka yang nak baju F1 yang menutup aurat & kain yang kualiti tinggi.

Ni antara contoh2 baju Enzo yang dapat saya tunjuk kat sini.

Kalau nak tengok banyak2 lagi…klik je button bawah ni & pilih je mana yang korang berkenan ye.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

—————————————————————————————————————————

 TShirt Brand OREN SPORT

Selain Enzo, Oren Sport jugak antara TShirt yang banyak dapat sambutan dari customer.Macam Enzo jugak….Oren Sport sediakan 3 jenis material TShirt macam Enzo termasuk TShirt korporat & jaket.

Walaupun bagi saya Oren Sport agak mahal sikit tapi kualiti tetap kelas A punya.

Diaorang sediakan macam2 pilihan TShirt yang sesuai dengan aktiviti korang.

Ni antara contoh TShirt yang korang boleh pilih dengan Oren Sport ni…




TShirt Oren Sport ni dah establish dah agak lama dah. Antara company TShirt yang TOP kat Malaysia ni.

Biasanya peniaga cetak TShirt seluruh Malaysia akan tempah TShirt Oren Sport untuk bisnes diaorang sebab brand ni readystock dia memang tak putus2.

Rasanya berjuta2 stok diaorang supply kot sebab tak pernah lagi bila kitaorang order, TShirt tu tak ada stok.

Maknanya kalau order hari ni, esok In Sha Allah sampai.

Sama macam Enzo. Memang readystock diaorang memang tinggi.

Kalau korang rasa nak tengok macam2 lagi baju brand Oren Sport ni, klik je link bawah ni ye.

oren sport

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 


TShirt BRAND GILDAN

Gildan ni asal brand US ni tapi kalau korang nak tahu, TShirt ni dibuat di Bangladesh.Sama macam 4Square. Mungkin diaorang nak kontrol harga kot supaya tak mahal sangat.

Gildan ni sesuai jugak untuk korang yang pentingkan kualiti.

Ni antara TShirt2 yang Gildan ada…


Gildan ada sediakan TShirt sama macam Enzo & Oren Sport.

Cuma cotton dia adalah 100% cotton. Lebih kurang cam 4Square. Cuma ada certain kod baju, kain dia tebal lagi dari 4square.

Kain jersi atau microfiber diaorang pun lain dari Oren Sport & Enzo.

Kalau jersi Gildan dia panggil 100% Performance Dry Pique. Dia bukan macam kain jersi biasa.

Grup hiking suka sangat pakai baju ni sebab diaorang kata cepat kering & tak berbau kalau berpeluh.

Bukan saya kata…tapi GRUP HIKING ni sendiri bagitau kitaorang. Kitaorang tak pegi hiking…tak tahu….hehehe.

Selain daripada tu, diaorang ada jugak ada sediakan sweatshirt & hoodie.

Mungkin harganya nampak cam mahal tapi kualitinya memang ohsem.

Dah ramai yang beli & puji kualiti baju2 ni.

Baju berkolar pun banyak pilihan. Kalau korang rasa nak lain dari yang lain & selesa dipakai, Gildan adalah brand yang korang boleh cuba.

Kalau rasa tak puas tengok gambar diatas & nak pilih macam2 lagi baju Gildan lain, klik je link bawah ni ye.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

—————————————————————————————————————————–

TShirt BRAND ARORASPORT

Ini adalah brand sukan yang paling saya rekemen sebab katalog Arorasport sediakan lebih banyak TShirt untuk bersukan lebih dari brand lain.Brand ni ada sediakan baju jenis SUBLIMATION.

Apa tu SUBLIMATION?

SUBLIMATION ni TShirt kaler warna warni atau fancy yang dilukis terus atas TShirt kain jersi.

Ni namanya TShirt SUBLIMATION.

Kalau korang rasa tahun ni nak pakai TShirt yang colourful camni….korang boleh pilih kat TShirt Arorasport ye.

Tapi bukan je TShirt kain jersi……cotton & lacoste pun diaorang ada.

Muslimah & baju korporat pun ada.

So…tak payah pening2 nak cari TShirt korang tu.

Ada macam2 jenis TShirt korang boleh pilih. Sediakan duit je…..hehehe.

Pada cikgu cikgi yang incharge sukan sekolah tahun ni atau cikgu koperasi, cikgu2 boleh pilih TShirt brand Arorasport ni untuk TShirt sukan sekolah cikgu tahun ni sebab diaorang ada sediakan macam2 stail baju untuk cikgu pilih.

Mungkin cikgu nak yang lain dari yang lain sikit sebab asyik sama je macam tahun2 lepas kan.

So…cikgu boleh pilih macam2 jenis baju yang kat button bawah ni . Bagitau je kitaorang nanti kalau rasa2 berkenan dengan TShirt2 tu nanti.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

—————————————————————————————————————————-

TShirt brand MATAHARI / EMPIRIC

Bagi korang yang mencari TShirt2 selain dari TShirt diatas, satu lagi brand yang saya suggest ialah brand EMPIRIC atau MATAHARI.

Mostly diaorang guna brand Empiric sebenarnya.

Baju ni tak banyak sangat choice tapi kalau rasa nak baju Raglan lengan 3 suku yang kaler lain dari lain sikit…boleh test baju Empiric ni ye.


Ni antara contoh baju yang brand ni sediakan,

Baju ni semua jenis cotton 100% & juga dibuat di Bangladesh.

Kain lebih kurang macam kain 4Square & sesuai untuk apa sahaja aktiviti korang ye…

Kalau rasa nak cuba2 tengok baju2 lain yang brand ni sediakan…klik je button bawah ni.


——————————————————————————————————-

Ini antara TShirt2 yang kami sediakan KHAS untuk anda.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

TSHIRT RAGLAN – COTTON / JERSI

Selain daripada TShirt2 biasa yang korang dah biasa pakai, kitaorang pun ada sediakan TShirt jenis Raglan ataupun TShirt Lengan Kaler lain & body kaler lain.

TShirt jenis ni ada macam2 brand & saya satukan dalam satu page. Senang sikit nak pilih nanti.

Klik je gambar bawah ni & korang dibawak ke page TShirt Raglan kami nanti ye….

TSHIRT MUSLIMAH

TShirt Muslimah ni antara TShirt yang paling popular kat www.mohcetakbaju.com ni.

Memandangkan kesedaran menutup aurat zaman ini dah tinggi…so, kebanyakan muslimat mesti nak order TShirt yang menutup aurat untuk aktiviti diaorang kan.

So..kitaorang sediakan macam2 stail TShirt Muslimah untuk korang pilih.

Klik je link bawah ni & pasti korang berkenan punya….

Ada macam2 lagi kemudahan untuk korang dalam www.mohcetakbaju.com sediakan sebenarnya…

Saya cuba ringkaskan ye….

1.  Kalau rasa tak tahu nak buat design, kitaorang sediakan tempat nak buat design.

2.  Kalau rasa tak ada design TShirt kelas, kami juga ada sediakan TShirt Kelas untuk korang pilih.

3. Kalau rasa tak ada idea nak buat design FAMILY DAY, kami pun ada sediakan jugak.

4.  Kalau rasa TAK ADA IDEA JUGAK…nak buat DESIGN TSHIRT KAHWIN, REWANG atau BEKWOH. Jangan risau, kami juga ada sediakan….


5.  Kalau rasa2 nak buat design DOODLE…kami pun ada sediakan jugak.

Tshirt Doodle

6.  Pastu kalau rasa2 berminat nak jadi ejen, korang boleh jugak jadi ejen kitaorang.


Pendek kata & panjang kata…..macam2 kemudahan yang kitaorang sediakan KHAS untuk anda buat baju bercetak dengan kami.

So…kalau nak cetak baju, seelok2nya diawal tahun camni lah korang kena order TShirt sebab boleh pakai dengan grup korang sampai hujung tahun.

Kalau dah hujung2 tahun baru nak order, rugilah sikit sebab sekejap je boleh pakai sedondon ramai2.

 

So…apalagi…

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Kitaorang sentiasa membantu & melayan anda walau dengan apa cara sekalipun.

Sampai jumpa lagi…tata…titi…tutu…….

Dari teratak kecil kami,

Abg Nik & Kak Salina

JOM Pilih & Sesuaikan TShirt ikut aktiviti korang di mohcetakbaju.com!

Hai & Salam Cetak Baju pada semua pelawat blog kami,

Apa khabar korang semua?

Alhamdulillah…..kitaorang masih lagi dikurniakan rezeki yang melimpah ruah & tak berenti2 dari Allah.

Kebelakangan ni order non stop masuk & agak tak menang tangan nak siapkan order2 tu.

Tu yang lama dah tak update blog ni.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Hari ni saya nak kongsi ngan korang semua pasal camane nak pilih TShirt ikut aktiviti korang.

Banyak jugak kitaorang dapat mesej atau pertanyaan dari customer pasal camane nak cari baju yang sesuai untuk diaorang.

So…mari saya bagi idea sikit camane nak sesuaikan jenis & material baju tu dengan aktiviti korang ye….

 

  1. TSHIRT HARI KELUARGA

 

Ni antara contoh2 design Tshirt Keluarga yang kitaorang pernah buat sebelum ni.

Biasanya customer Hari Keluarga nak baju yang tak panas & sedondon sebab biasanya diaorang buat banyak buat aktiviti outdoor.

Tapi bergantung pada bajet masing2 jugak.

Kalau yang bajet rendah, biasanya saya suggest guna baju roundneck biasa dengan design 1 kaler print je.

Biasanya yang bajet rendah, saya suggest TShirt brand 4SQUARE je.

Pastu, print je guna design Family Day sedia ada yang boleh korang pilih & terus boleh print.

Tapi kebiasaannya…kalau nak murah, kuantiti mesti banyak & design simple.

Tengok je contoh baju atas tadi. Semua customer sendiri yang pilih.

KLIK SINI ATAU PADA BUTTON DIBAWAH UNTUK LIHAT CONTOH DESIGN YANG SIAP SEDIA UNTUK DICETAK!

 

 

2.  TSHIRT REWANG/BEKWOH/KAHWIN

Atas ni antara gambar2 design baju rewang yang kitaorang pernah buat sebelum ni.

Yang ni pun bergantung pada bajet customer jugak.

Kebiasaannya TShirt bekwoh ni tak perlu yang mahal2 sebab baju tu pakai kat majlis kahwin je.

Tapi itu bergantung pada citarasa masing2.

Ada yang agak cerewet walaupun hanya baju rewang & ada yang tak berapa kisah pun. Asal ada je dia kata.

So..kalau camtu, bergantung pada citarasa & bajet masing2.

Klik button dibawah untuk lihat contoh2 design baju rewang, bekwoh atau kawin yang sedia untuk dicetak.

Just tukar wording je.

 

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

3.  TSHIRT KELAS

Ni antara contoh2 design tshirt kelas sejak 2010 lagi untuk tatapan korang.

Yang ni ada macam2 stail & jenis baju yang korang boleh pilih.

Yang ni pun sama jugak…bergantung pada bajet masing2.

Ada yang bajet murah sikit, guna TShirt cotton plain biasa je.

Pastu just 1 kaler print je. Dapat le murah sikit.

Kalau yang rasa boleh bayar mahal sikit, boleh guna TShirt mahal sikit & design yang fancy sikit.

Pada yang rasa masih pening nak cari design TShirt kelas tu, korang boleh pilih design2 yang kitaorang ada kat link atau button bawah ni ye…

4. TSHIRT BATCH

Ni antara contoh2 TShirt batch yang kitaorang dah siapkan sebelum ni.

Kalau korang tak nak buat TShirt kelas tapi nak buat TShirt untuk satu batch sekali pun boleh.

TShirt batch ni biasanya untuk sape2 yang lahir tahun sama, kursus yang sama, masuk sekolah sama atau apa sahaja yang sama. Maknanya satu batch dapat pakai baju tu.

Jenis baju pun bergantung pada korang sendiri.

Kalau rasa korang mampu bayar mahal, pilih je TShirt berkolar. Nampak elegan sikit.

Ni antara TShirt2 yang dapat sambuta hangat terutamanya nak hujung2 tahun ni.

Ada macam2 lagi aktiviti lain macam memancing, konvoi, trekking dll.

Korang boleh pilih je apa jenis TShirt yang korang nak.

Kalau rasa tak reti nak lukis atau tak ada idea, kitaorang sediakan page untuk Buat Design Sendiri macam bawah ni…

 

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Bagi sape2 yang rasa2 nak buat duit dengan bisnes TShirt, korang boleh join kitaorang dengan menjadi ejen TShirt & korang akan dapat macam2 tips & benefit yang orang lain tak dapat…In Sha Allah!

Kalau yang nak cari TShirt lak…klik je kat katalog2 dibawah ni & korang boleh pilih apa sahaja TShirt ikut bajet korang ye…

oren sport

KLIK SINI>>KATALOG OREN SPORT

 

KLIK SINI>>KATALOG GILDAN

 

KLIK SINI>>KATALOG ENZO

 

KLIK SINI>>KATALOG 4SQUARE

 

KLIK SINI>>KATALOG ARORASPORT

 

MACAM2 ADA……..

Apa yang korang perlu buat ialah pilih je mana2 baju yang berkenan, pastu prepare design nak print & kuantiti tempahan. Pastu hantar kat bawah ni….

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Oklah…jumpa lagi korang ye…baiii bai……

Yang Disini untuk disana,

Abg Nik & Kak Salina

Cetak TShirt sekarang vs cetak TShirt dulu2………

Hai korang,

Jumpa lagi kita dalam blog yang sentiasa menceritakan tentang cetak TShirt untuk apa sahaja aktiviti anda dimana sahaja anda berada.

Tadi masa saya duk tengok album2 lama, tiba2 teringat balik macamana kitaorang start buat bisnes TShirt ni 7 tahun lepas.

Time tu bukan macam sekarang ni sebab sekarang dah ada meja printing KHAS. Ok sikit.

Dulu..masa mula2 buat bisnes cetak TShirt ni, ada jugak print baju atas lantai. Tak sempat nak ambik gambar time tu. Tertonggeng2 nak print selai baju. Pastu malam kena urut sebab sakit pinggang.

Hari ni saya nak kongsi sikit ngan korang TShirt2 & bagaimana cara kitaorang cetak TShirt tu walaupun tempat terhad.

Sebelum tu…cuba korang tengok antara TShirt yang bagi saya agak kreatif hasil tangan customer2 kitaorang. Baju2 ni hasil printing kitaorang masa mula2 masuk dalam bisnes cetak baju ni.

 

Ni antara gambar TShirt dulu2 sebelum kitaorang ada meja printing KHAS tu. Masa ni wife yang buat full time tapi saya kerja kerajaan lagi masa ni.

Kira2 sebelum tahun 2015 ni. Tu yang jemur ikut dan je tu.

Kalau korang nak tahu…baaaaanyak betul beza cetak baju dulu2 & sekarang. Nak tahu tak?

 

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Antara beza cetak TShirt dulu2 & sekarang ialah :

Dulu…..jemur baju main ikut dan je mana2 sempat & muat. Ada atas katil, ada kat luar rumah, ada atas meja, atas lantai dll.

  1. Ni jemur atas meja printing. Time ni ruang printing kecik lagi. Sebelah dinding tu belum pecah lagi. Tahun 2013 baru start besarkan kedai tu. 

     

     

Alahai…segan lak nak tunjuk. Time ni keringkan atas katil tidur dalam rumah je. Masa 2011 ni printing atas meja makan lagi. So…sebab desperate sangat tak ada tempat nak jemur, mintak kebenaran mak mertua jemur atas katil time tu.

Mak mertua cakap….no problem menantuku, janji bawak masyuk duit, mak setuju je nak…..hehehe. Sib baik mak mertua tak baca blog ni….hehehe.

Ni jemur atas meja makan. Masa printing tu memang cari masa bukan tengah makan.

Kalau nak makan kitaorang printing jugak, mau kena halau dari rumah. Jadi si tanggang nanti…hehehe. Tak pasal2 kami jadi batu atau peti ais nanti…

Free2 je dapat jadi anak derhaka…..tak ke haru biru tu.

Tshirt Kartun

Yang ni satu lagi baju yang kitaorang terpaksa jemur atas katil. Kalau jemur kat luar, takut kena curi nanti. Baik tumpang katil mak je…nasib baik mak sporting. Tq bonda.

 

Dulu printing guna papan yang dimasukkan dalam baju sehelai2.

Bila dah masuk papan, baru saya letak atas meja untuk dicetak.

Cam gambar bawah ni….

Tshirt Kartun

Cuba tengok dalam baju tu ada papan kan?

Camtu lah kami belajar printing dulu. Masukkan satu2 papan dalam baju, pastu letak atas meja untuk printing.

Bila dah masukkan papan, pastu kami start print macam atas ni.

Masa ni tempahan tak sebanyak sekarang. So..setakat 2 lai sekali cetak masih mampu buat lagi.

Tapi sekarang kalau order 2 ke 3 ribu lai sebulan, kalau masih guna cara camni, mau tak sempat nak gi kencing kot.

Mak mertua pun makan atas lantai je sebab meja makan dah jadi meja printing utama…..hehehe.

Time ni kalau guna jugak meja makan, baru le jadi Si Tanggang nanti….hehehe.

Last2 kena buat gak kedai tepi rumah.

Apa yang termenung tu dik? Macam pandai sangat duk depan komputer. Main game le tu.

Orang sibuk printing dia main game. Tengok tempat kami printing dulu, dah macam dilanggar todak je…. 🙂

Ni lah rupanya kedai yang kitaorang bina pada 2013 sebab dah tak tahan banyak sangat order masuk, sampai dah tak cukup tempat nak print.

Alhamdulillah….akhirnya siap le cam gambar bawah ni..

Opppsss….sori…silap gambar.

Cam bawah ni ye….

So…bila dah ada meja camni & ruang lebih besar, senang le kitaorang nak siapkan order dengan kuantiti yang lebih besar.

Kalau tak…jenuh le menunggu, bila nak siap baju. Time tidur pun kena printing jugak kot sebab dah terdesak sangat tak ada tempat nak print kan…

Alhamdulillah…memang melimpah ruah rezeki kami dengan sokongan korang semua.

Apa yang saya nak kongsikan ni, bagaimana saya bermula dari bawah & dari susah.

Apa sahaja yang kita buat, kalau kita start dari susah…In Sha Allah bila kita dah senang & kita susah balik. Mudah untuk kita naik balik nanti.

So..pada korang yang tak sabar2 nak dapatkan TShirt grup korang cam yang kami pernah buat sebelum ni, follow je step bawah ni….

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ok..nanti saya cerita lak camane kitaorang besarkan lagi bisnes kitaorang dari satu bengkel ke 2 bengkel sebab dah tak cukup ruang nak print.

Pastu, bagaimana kitaorang beli mesin sulam & mesin printing untuk mudahkan lagi cara printing kitaorang.

Tunggu ye……..

Selain daripada boleh buat design tu sendiri, kitaorang ada jugak sediakan design yang dah siap nak print.

Tunggu korang pilih je. Terus boleh print.

KLIK BAWAH NI UNTUK CONTOH DESIGN TSHIRT HARI KELUARGA


 

KLIK BAWAH NI UNTUK CONTOH DESIGN TSHIRT KELAS

 

 

KLIK BAWAH NI UNTUK CONTOH DESIGN TSHIRT REWANG/BEKWOH/KAHWIN

 

Ok…sampai jumpa lagi dilain masa… nak order TShirt bagitahu kami ye…

Baiiiii…..

Yang Ikhlas,

Abg Nik & Kak Salina

Download katalog BARU dari Gildan, Enzo & Oren Sport DISINI & start buat TShirt Kelas atau apa sahaja aktiviti anda!!!

Hai & Salam Cetak Baju kepada semua,

Apa khabar semua? Semoga korang sihat2 le selalu hendaknya.

Masa artikel ni ditaip, ada lagi beberapa hari lagi Syawal nak habis. Korang dah puas beraya sakan ke?

Ok…pada yang dah start nak cari TShirt untuk aktiviti korang, kat sini saya nak promote kat korang antara TShirt BARU keluar dari brand ENZO, GILDAN & OREN SPORT.

Korang boleh cetak apa sahaja yang korang nak sesuai dengan bajet korang sendiri.

 

Setiap tahun, semua company TShirt akan update Katalog mereka supaya Tshirt yang mereka jual tak out of date.

Kalau dia jual TShirt sama je setiap tahun, nanti customer cepat jemu & lari ke lain nanti.
So..baru2 ni, supplier UTAMA kami iaitu GILDAN, OREN SPORT & ENZO dah keluarkan katalog baru.
Klik LINK bawah ni untuk DOWNLOAD KATALOG2 BAJU TERSEBUT & START ORDER BAJU untuk apa sahaja aktiviti anda!

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

ENZO
KLIK LINK BAWAH NI UNTUK DOWNLOAD KATALOG ENZO!
KLIK LINK BAWAH NI UNTUK DOWNLOAD KATALOG OREN SPORT!
KLIK LINK BAWAH NI UNTUK DOWNLOAD KATALOG GILDAN!
Bagi anda yang dah daftar jadi ejen, anda akan dapat senarai harga dalam bentuk Excel untuk mudah bagi anda refer kelak.
TAPI nak ingatkan…untuk dapatkan harga ejen, ada syarat2nya & bukan dah jadi ejen terus dapat harga ejen.
Bagi yang belum daftar ejen, anda boleh daftar seperti dibawah ye. Dapat FREE Ebook lagi.
Antara baju2 baru yang ada dalam Katalog2 BARU tu ialah seperti dibawah ni…
Kalau nak detail, klik SINI atau KLIK kat Katalog Enzo kat atas nun untuk lihat baju2 BARU yang ada.
Oren Sport pun banyak baju BARU juga…
Dan macam2 lagi. Semuanya korang boleh tengok sendiri di atas sana atau KLIK SINI.
Ada macam2 lagi jenis baju sebenarnya yang korang boleh pilih sesuai dengan bajet korang.
Kami ada TShirt 4SQUARE (Cotton & Microfiber), Arorasport dan Matahari (Empiric).
 Semuanya bergantung pada citarasa anda sendiri.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Sebagaimana biasa…mari saya kongsikan dengan korang baju2 yang saya sempat upload sebelum ni ye..

Yang ni guna teknik halftone. Halftone ni ialah teknik dot dot dot yang saya pernak cerita sebelum ni. Sesuai untuk design real tapi 1 kaler print je.

Contoh cam bawah ni…nampak macam real jue.

So..nampak macam real je kan. Korang pun boleh jugak nak buat kalau nak. Semua kitaorang yang tukarkan ke halftone nanti.

Yang ni grup nak gi bercuti ni. 2 kaler print. Biasanya grup hiking atau yang aktif bersukan ni, kitaorang suggest guna baju microfiber brand Gildan sebab baju tu sejuk & cepat serap peluh.

Korang tengok je kat katalog Gildan & cari baju jenis microfiber. Macam2 jenis ada.

Yang camni pun ramai yang order. Ada nama & nombor kat belakang. Sesuai buat bersukan.

Yang ni baju family day. Print pink atas baju biru. Actually nampak je atas baju tu tapi guna kamera yang cikai sikit…..hehehe. Tu macam blur sikit tu. Siap nama sorang2 lagi.

So..apalagi..jom le order sekarang….

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Ok…sampai jumpa lagi & kami sentiasa melayan setiap pertanyaan anda…In Sha Allah.

Yang Sentiasa Membantu,

Abg Nik & Kak Salina

Baju Rewang ~ www.ainixtshirt.myshopify.com

Baju I Am ~ www.mohcetakbajuiam.com

Baju Kelas ~ www.cetaktee.com

Kenapa anda perlu ORDER Cetak TSHIRT dengan kami di www.mohcetakbaju.com…..?

 

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Apa khabar semua!

Pada yang sedang mencari TShirt untuk apa sahaja aktiviti anda….inilah masa & tempatnya kerana anda sedang melihat kepada website yang telah menyediakan TShirt untuk beribu2 orang pelanggan sejak 2010 lagi.

Bagi yang baru melawat blog kami atau dah lama lawat, disini saya bagi beberapa sebab SERIUS kenapa anda PERLU pilih kami berbanding SUPPLIER yang lain :

  1. Dalam blog ni kami ada sediakan macam2 jenis TShirt SIAP (Readymade) daripada brand Oren Sport, Enzo, 4Square, Empiric, Gildan dan Arorasport.Anda KLIK je mana2 katalog baju kat atas nun ikut selera & citarasa anda.

  2. Kami juga ada sediakan contoh2 design TShirt untuk anda pilih seperti TSHIRT KELAS, TSHIRT REWANG/KAHWIN & TSHIRT FAMILY DAY.

  3. Kami juga ada sediakan <<TEMPAT>> nak design baju tu kalau anda sendiri tak ada lagi idea nak print.

  4. Kami ada beberapa jenis cetakan….antaranya Silkscreen printing, flocking(baldu), sulaman, heat press & emboss (timbul)

  5. Kami start bisnes ni secara online sejak 2010 lagi (7 tahun) dengan tempahan melebihi 100,000 helai sehingga kini. Alhamdulillah…kami agak berpengalaman.

  6. Kami juga ada buka peluang kepada sesape sahaja diluar sana untuk jadi ejen kami – boleh buat duit dengan bisnes TShirt & BUKAN sekadar order TShirt je.

  7. Bisnes kami sangat AKTIF & In Sha Allah setiap soalan akan dijawab segera sebab ini memang periuk nasi UTAMA kami.

  8. Kami juga sediakan macam2 jenis TShirt….ada cotton, lacoste, microfiber, dry fit, cotton interlock, honeycomb, polyester, baju korporat F1 dll.

  9. Kos pos kami FREE Semenanjung Malaysia & kami tanggung separuh ke Sabah Sarawak.

  10. Kami dah pos ke seluruh dunia sehingga ke Korea Selatan, UK, Singapore, Jordan, Brunei & Poland.

  11. Kalau dalam Malaysia ni…kami dah pos hingga ke ceruk kampung seluruh Sabah Sarawak & Semenanjung. Hingga ke tempat yang tak ada kedai TShirt pun kami dah sampai.

  12. Kami TAK PUTUS2 memberikan TIPS2 untuk anda berjaya dengan bisnes TShirt masing2 melalui emel2 TAK KISAH anda order atau tak dengan kami.

  13. Kami bukan je terima baju readymade tapi custom made pun kami terima (dengan syarat2 tertentu)

  14. Kami akan siapkan design untuk customer jika customer tak reti nak designkan design mereka (dengan syarat2 tertentu)

  15. Kami pernah pulangkan duit semula & ganti TShirt yang rosak jika perlu. Kami berniaga kerana Allah…In Sha Allah.

  16. Kami sentiasa bantu betul2 sape2 saje diluar sana untuk yang nak join buat duit dengan kami sebab kami tahu jika kami bantu orang lain buat duit, In Sha Allah…Allah juga akan bantu kami.

  17. Kami menerima macam2 jenis TShirt untuk macam2 aktiviti anda selagi tak salah disisi undang2 & tak langgar prinsip kami.

     

 

Apa yang saya senaraikan diatas ni, bukan untuk menunjuk2 atau berbangga diri tapi memberitahu perkara sebenar.

Kalau tak bagitahu, anda tak kan tahu kan?

So…dengan sebab2 atas ni, anda akan lebih YAKIN untuk order TShirt design sendiri dengan kami nanti….betul tak?

Tapi akhirnya terpulang kepada anda sendiri sebab anda yang akan buat keputusan BIJAK anda sendiri.

Kalau anda tergerak hati nak order TShirt tu dengan kami, ikuti langkah2 dibawah ni ye.

 

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

TIPS BISNES TSHIRT HARI INI :

Jangan sekali2 kita memburuk-burukkan pesaing kita.

Peniaga yang HEBAT akan jadikan pesaing mereka sebagai

rakan yang membantu mereka sama2 berjaya dalam

bidang mereka!

 

Hari ni saya nak kongsikan dengan anda antara TShirt2 yang saya tak sempat upload sebelum ni, saya upload kat sini untuk anda boleh refer camane nak buat design TShirt anda tu nanti ye. Termasuk TShirt2 lai sebelum ni…..untuk tatapan anda.

 

Harap2 anda enjoy dengan macam2 TShirt yang kami dah siapkan sebelum ni untuk tatapan anda ye…

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 


Ok…sampai jumpa lagi & nantikan kemunculan TSHIRT BARU & KATALOG BARU GILDAN, ENZO , OREN SPORT & ARORASPORT dalam artikel akan datang ni ye.

Macam2 stail TShirt BARU yang ada. Tunggguuuuuuu!!!!!!

Yang sangat2 benar,

Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

Tshirt BARU & Design TShirt Kelas untuk pilihan anda…..

Flocking atau Baldu….kami juga boleh supply untuk anda!

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Selamat berjumpa kembali setelah seminggu beraya sakan bersama keluarga tercinta.

Sekarang ni kitaorang dah start balik dah kerja kitaorang & pada sape2 yang dah plan nak tempah baju tu, boleh order sekarang sebelum kitaorang sibuk balik.

Pada kebiasaannya…lepas raya ni, ramai customer kitaorang yang start order TShirt kelas diaorang.

So….kepada korang yang nak order TShirt kelas atau apa sahaja TShirt korang, inilah masa yang sesuai sebab masih ada masa lagi boleh pakai TShirt tu sama2 nanti.

Kalau order dah hujung2 tahun…tak syok sangat sebab nanti sorang2 je pakai TShirt tu nanti.

Pada korang yang selalu follow blog kitaorang ni….nak bagitahu ni. Oren Sport ada TShirt baru.

Bawah ni antara TShirt2 BARU Oren Sport yang baru keluar melalui katalog baru diaorang…

 

 

 

Ada hoodie, F1 lengan panjang untuk muslimah, ada Raglan microfiber & beberapa lagi baju baru di katalog Oren Sport.

Cantikkan…

Kalau nak tengok design baju2 lain, korang KLIK kat katalog Oren Sport diatas nun untuk lihat macam2 lagi brand baju yang ada.

Kalau korang guna HP, klik kat bahagian menu kat bawah header blog atas nun & skrol ke bawah2 untuk pilih katalog baju yang ada ye.

Selain daripada tu, kitaorang ada jugak Contoh Design Baju Kelas & Contoh Baju Rewang untuk pilihan korang.

Design2 ni semua mudahkan korang untuk buat TShirt korang tanpa pening2 nak pilih design yang macamana yang nak diprint…

Bagi ejen2 TShirt kitaorang yang dah ada nombor ejen, kitaorang akan emelkan ke emel masing2 selepas kitaorang bagi emel ye.

So…cam biasa….

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Bagi yang mencari design Tshirt kelas, kami juga ada sediakan pelbagai jenis contoh design yang korang boleh pilih kalau korang tak ada idea nak print ye.

Tapi semuanya terpulang pada korang samada nak pilih design kitaorang atau korang boleh buat sendiri.

Ni antara contoh design yang kitaorang offer kat korang….

Apa yang korang boleh buat ialah…..pilih kod mana yang korang nak, tentukan kuantiti tempahan & jenis baju.

Pastu bagi detail tu kat bawah ni…

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

In Sha Allah kitaorang akan bagi harga segera nanti ye….

TShirt boleh pilih kat bahagian atas nun bawah header blog kitaorang tu ye…

TAPI..kalau ada design atas ni yang korang tak berkenan & rasa nak buat sendiri lagi puashati, korang klik button bawah ni untuk buat design tu sendiri. Mudah je…

So…semuanya terpulang pada korang camane nak order TShirt tu ye. Lukis tangan pun boleh…janji ada design yang korang boleh tunjukkan.

So…apa tunggu lagi. Hanya tinggal beberapa bulan je lagi sebelum tahun 2017 ni tamat. Kalau dah habis Tahun 2017 ni, takut korang menyesal nanti sebab tak sempat pakai sama2 nanti.

Oklah…cam biasa…apa cerita cetak TShirt kitaorang sebelum ni ye…

Design yang ni memang sempoi sebab buat 2 kaler atas baju jenis microfiber. Kombinasi warna pun cantik. Memang saya puashati sangat2 dengan design yang ni.

Yang ni design biasa untuk kaki panjat gunung ni. Customer yang suka hiking ramai jugak order dengan kitaorang. Diaorang guna baju microfiber brand Gildan sebab baju tu cepat kering & tak berbau kalau berpeluh.

Yang ni cetak atas baju muslimah brand Oren Sport. Design asal tu kitaorang edit balik ikut yang diaorang ni…so, inilah hasilnya.

Jauh customer ni…dari Sarawak kalau tak silap. Cuba tengok kat baju tu macam ada ternaik sikit kan? Yang itu kitaorang letak papan supaya masa print tu, butang baju tak ganggu blok printing.

Kalau tak letak papan, nanti design masa print tak sharp. So..kena letak lapik papan supaya kualiti printing lebih cantik.

Yang ni sama seperti diatas tapi yang roundneck tak perlu letak lapik papan sebab butang tak ada. So…masa print, smooth je.

Cetakan atas sejadah. Saya pernah upload design ni kat INSTA & FB sebelum ni tapi kat sini belum lagi.

Sejadah bahagian belakang pun kitaorang pernah print. Printing guna material sama macam print TShirt. Still guna silkscree printing jugak.

So…itu je yang saya sempat upload dalam blog hari ni.

Kalau ada nak order TShirt, bagitau segera ye.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Sampai jumpa lagi…baaaaiiiiii….

Yang Sentiasa Membantu,

Abg Nik & Kak Salina

Bisnes TShirt boleh dapat income lumayan kalau betul cara…….

Hai & Salam Cetak Baju kepada semua,

Bertemu lagi kita dalam blog mohcetakbaju.com yang sentiasa bantu sape2 je kat luar sana untuk sama2 buat duit dengan kami…online atau offline.

Pada korang yang baru lawat blog kami ni, selamat datang diucapkan & cer survey kat blog kitaorang ni apa yang korang boleh dapat.

Kalau korang nak tahu, ada beberapa jenis pelawat yang masuk blog kitaorang ni.

  1.  Pelawat yang cari TShirt cetak sendiri untuk aktiviti diaorang sendiri.
  2. Pelawat yang tolong orang untuk buat design baju sendiri tapi tak ambik untung. Just tolong je.
  3. Pelawat yang BUAT DUIT dengan promote design diaorang sendiri & mintak kami buatkan.
  4. Pelawat yang BUAT DUIT dengan cari pelanggan untuk buat apa sahaja jenis TShirt untuk aktiviti diaorang.

Hari ni saya nak kongsi ngan korang pelawat no.3 & 4 sebab ramai jugak yang dah daftar ngan kitaorang untuk jadi ejen TShirt kitaorang.

Cuma nak bagitau je…jadi ejen kitaorang ni bukan macam ejen bisnes yang lain.

Kalau bisnes lain, nak jadi ejen senang je. Promote, ada orang order & terus dapat komisyen.

Kami bukan camtu.

Kami ajar korang buat bisnes TShirt dengan cara sebenar. Korang dapat harga ngan kitaorang & pandai2 le korang mark up sendiri nanti.

Camtu le kami belajar buat bisnes TShirt dulu2. Tak pernah pun saya mintak komisyen dengan supplier tapi saya sendiri struggle untuk ambik untung dari bisnes tu.

Saya nak bagi contoh beberapa orang pelanggan saya yang sekarang ni tengah order beberapa ribu lai dengan saya & mereka tak cetak baju tu sendiri. Just ambik untung atas angin je.

  1. AGENT 1 – Beliau mula deal dengan saya dari tahun lepas lagi & sentiasa order sehingga sekarang.Dia ambik order dari sekolah sekitar Sandakan, Sabah & setakat ni hampir 2,000 helai kot dah order dengan saya. Sekarang pun ada lagi order dia saya tengah siapkan. Dia guna semua tips yang saya berikan dalam emel selepas dia join menjadi ejen saya.
  2. AGENT 2 – Dia ni budak lagi. Baru form 4. Sekarang ni tengah siapkan order dia jugak hampir 2,000 helai.Dia ambik order dari semua sekolah seluruh Malaysia dengan 1 design tapi banyak kaler baju. Saya tak dapat tunjuk kat sini sebab nanti customer dia tahu dia buat dengan saya nanti.
  3. AGENT 3 – Dia ni lepasan sekolah. Baru lepas SPM. Tempahan dia dalam 1,000 helai jugak. Sama macam tadi…dia ambik order budak sekolah seluruh Malaysia.Yang ni baru lagi & belum start lagi print baju dia sebab ada baju custom made kena buat.
  4. Agent2 lain – Yang lain jugak ada yang order tenggelam timbul. Ada banyak & ada sikit tapi itu bukan masalah. Janji ada je tempahan masuk.

Saya sendiri pun, Alhamdulillah…..kebelakangan ni order sekali ganda masuk berbanding tahun lepas.

Tu yang sekarang ni sebulan sekali baru update blog ni. Tak menang tangan nak layan customer yang berderu2 masuk sekarang ni.

Alhamdulillah…rasanya sebab kitaorang buat sistem ejen ni kot yang bertambah lagi order ni kot.

Ada je orang order nak buat TShirt diaorang. Syukur sangat2.

So…ini menunjukkan bisnes TShirt ni memang boleh buat duit & sangat lumayan kalau kena caranya.

Korang bayangkan jelah…..setiap hari manusia semakin membesar & diaorang ada macam2 aktiviti yang diaorang join.

So….orang pakai TShirt ni tak pernah habis. Ada je sepanjang masa.

Tu saya just promote kat Malaysia. Belum masuk oversea lagi tu. Kalau masuk oversea, lagi tak menang tangan kitaorang nak siapkan baju tu.

Sape2 yang nak join jadi ejen kitaorang, klik je link dibawah & masukkan detail korang.

Pastu tunggu emel2 yang masuk ke inbox korang untuk tips & bagaimana caranya nak buat duit dengan bisnes TShirt ni.

 

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Pada yang sedang mencari macam2 jenis TShirt readymade, saya ada sediakan macam2 jenis TShirt untuk pilihan korang.

Cer klik link2 bawah ni untuk pilih apa sahaja TShirt yang korang nak :

 

oren sport

 

 

 

 

So..ada 6 katalog baju readymade utk pilihan korang. Klik je mana2 yang korang suka & bagitau kitaorang nanti kod baju mana yang korang berkenan tu ye.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Ada lagi 2 pilihan baju…Raglan & Muslimah. Cer klik bawah ni….

 

Semua ada & semua bergantung pada korang sendiri. Tak tahu…tolong tanya ye.

Ok…apa cerita cetak baju kitaorang hari ni?

Yang ni special sikit sebab printing baju atas baju. Actually ruang nak print dah tak muat, pastu terpaksa le print baju kuning tu atas baju hitam.

Kebetulan lak, baju hitam tu cat dia belum kering. So, terpaksa le letak baju atas tu.

Alhamdulillah….dapat jugak jimat ruang.

Yang baju group paintball. Depan 2 kaler & belakang nama nombor. Semua buat dalam Customink.com untuk buat design tu sendiri. Baju guna lengan panjang microfiber brand Gildan. Memang sesuai untuk aktiviti2 lasak.

Yang ni gambar orang guna stiker & yang tulisan tu printing biasa guna silkscreen printing.

Kalau gambar ori camni, saya suggest guna stiker je. Lagipun kuantiti sikit. Nak print biasa tak berbaloi.

Yang ni khas untuk geng memancing. Semua design nak print tu customer sendiri yang bagi. So..base on design tu, kitaorang transfer ke atas baju. Inilah hasilnya.

Ok…setakat ni jelah dulu ye…

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Actually bertimbun lagi gambar yang kitaorang belum sempat upload. In Sha Allah…saya akan masukkan macam2 lagi untuk artikel akan datang.

So, jumpa lagi ye….baaaaaiiiiiii….

Dari :

Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

Alhamdulillah….www.mohcetakbaju.com masuk suratkhabar……….!!!

gambar-suratkhabar-berita-harian

Sinar Harian 29 Januari 2017

KLIK SINI UNTUK BACA SECARA ONLINE <<http://www.sinarharian.com.my/bisnes/terokai-perniagaan-baju-t-1.619473>>

Hai & Salam Cetak Baju kepada semua,

Apa khabar semua? Harap semua sihat2 le sokmo hendaknye.

Alhamdulillah…..29 Januari 2017 yang lepas, kisah cetak TShirt kitaorang dengan jayanya dapat masuk ke suratkhabar Sinar Harian Edisi Perak.

Setelah 7 tahun dalam bidang cetak TShirt ni, nilah pertama kalinya kitaorang dapat masuk surat khabar. Alhamdulillah….syukur sangat2.

Nampaknya bisnes kitaorang ni memang diiktiraf oleh pihak surat khabar & bukan mudah sebenarnya nak yakinkan reporter untuk masukkan cerita kitaorang dalam surat khabar tu.

Kitaorang anggap ni satu penghargaan kat bisnes kitaorang & boleh bagi korang yakin lagi dengan bisnes kitaorang…In Sha Allah.

gambar-couple-printing-baju

Bayangkanlah…setakat ini dengan kuantiti tempahan mencecah ribuan helai sebulan, hanya kami berdua yang uruskan & perancangannya akan tambah lagi tempat untuk tampung permintaan yang semakin meningkat sekarang ni.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Banner TShirt

Bagi korang yang sedang cari TShirt untuk apa sahaja aktiviti anda, klik je kat katalog2 baju kat bahagian atas nun atau KLIK KAT BAHAGIAN MENU KALAU GUNA HP, pastu pilih katalog baju mana yang korang nak.

Ni antara TShirt2 yang mendapat sambutan panas dari customer kitaorang sebelum ni.

2678 Enzo

Raglan Enzo 2 copy

Raglan Enzo 1 copy

Tshirt muslimah microfiber enzo

long-sleeve-jersi-gildan-2

Honeycomb HC16 oren sport

Ini hanya sebahagian daripada TShirt yang kami jual. Ada banyak lagi kat bahagian katalog kat atas nun.

Kami sediakan TShirt kosong yang sesuai dengan bajet korang. Kalau rasa bajet murah, boleh guna TShirt 4square biasa je.

Baju roundneck 4square 2015 rm11

Harga dah naik RM12 selai & TShirt ni antara yang paling banyak dapat sambutan.

Lengan panjang & lengan pendek. Terpulang pada korang sendiri.

banner-order-guna-whatsapp

TIPS BISNES TSHIRT HARI INI :

Bila anda ada pelanggan tetap, jangan lepaskan..

Berikan servis paling top kepada mereka &
dengar apa sahaja teguran mereka sebab
pelanggan tetap nilah yang dapat
mengekalkan bisnes anda dalam
tempoh yang lama…Ingat tu!

Okk…apa cerita kitaorang awal tahun ni?

TShirt I lovedscn0318

Baju I love London & Switzerland tapi buatan Malaysia…..hehehehe.

Kalau sape2 nak order TShirt camni, boleh buat tapi maaf, harga tak dapat le macam kat luar tu….hehehe.

cetak tshirt emboss

tshirt emboss

Yang ni print jenis emboss atau print timbul. Yang ni guna special dye ni nak kasi design dia naik.

Korang pun boleh jugak nak print camni kalau nak.

cetak tshirt

cetak baju

Yang ni 2 kaler print ni. Combine dua jenis printing. Kelabu halftone & background putih solid.

Nampak original sikit design tu. Ada lagi design depan tapi just satu kaler print je.

tshirt muslimah

Ni print atas baju muslimah. Yang logo tu 3 kaler print tu tapi simple je.

tshirt cetak limbang

tshirt cetak limbang

Yang ni jauh datang ni. Dari persatuan Hakka Limbang. Jauh ooooo. Depan logo guna silkscreen printing & siap ada gambar tarian singa lagi.

cetak baju

cetak baju

Yang ni baju untuk group mendaki gunung di Jogjakarta ni. Ramai jugak grup mendaki yang order dengan kitaorang. Memang sempoiii….

Oklah…setakat ni sajelah dulu ye.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Doa2kanlah kami semoga bisnes kami semakin maju & berkembang ye..

Sape2 yang nak join kitaorang buat duit, just klik je button dibawah & ikut je flow emel yang korang dapat nanti.

Iklan Ejen TShirt

So…jumpa lagiii…baaaaiiii…

Yang benar,

Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com