Blog Archives

Planning cetak TShirt anda sekarang sebelum terlambat sebab……

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Berjumpa lagi kita dalam blog www.mohcetakbaju.com. Blog untuk korang dapat macam2 maklumat pasal tempahan cetak baju sendiri atau orang lain.

Dan juga blog untuk korang boleh buat duit dengan bisnes TShirt korang sendiri.

Kalau diikutkan seperti tahun2 lepas jugak, bulan Ogos ni banyak jugak kitaorang dapat order sebab dalam bulan ni banyak aktiviti yang gunakan TShirt.

Lagipun…hujung bulan ni cuti sekolah seminggu dari 25 Ogos sehingga 03 September 2017.

Pastu diapit pulak dengan raya haji & Hari Merdeka.

Kalau TShirt Merdeka Indonesia saya tak sanggup ambik dah sebab tengah bulan ni je diaorang punya sambutan. Diaorang sambut 17hb Ogos ni.

Sekarang ni pun tengah pulun satu grup Indon ni buat Tshirt Dirghayu Indonesiaku tapi itu yang last punya tahun ni. Kalau ambik lagi takut tak sempat pos nanti.

Takut terkejar2 nanti.

Kalau TShirt lain…saya sanggup lagi ye. Maaf ye korang.

 

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

So..pada yang nak order TShirt dalam bulan Ogos ni, ni antara TShirt yang korang boleh order ye…

1. TShirt Hari Merdeka – Malaysia

Ni antara contoh TShirt yang kitaorang buat tahun2 lepas.

a. Boleh promote dalam FB, blog atau INSTA masing2 kalau anda ada design TShirt Merdeka.
b. Anda boleh pilih baju2 dalam blog kitaorang untuk contoh baju yang anda nak promote tu.
c. In sha Allah dapat tempahan yang BESAR jika betul caranya terutamanya mereka yang bukak booth atau gerai jual TShirt.

d. Setiap tahun memang ramai yang order TShirt camni. So…rebutlah segera.

2. TShirt Korban (Raya Haji)

cetak tshirt

a. Yang ni pun boleh pakai ramai2 sebab majlis sembelih korban biasa libatkan ramai orang.
b. Sesuai untuk taman2 perumahan, kampung2, pejabat dll yang buat majlis korban.
c. Biasanya cetak simple je & jadi kenangan setiap tahun.
d.  Kalau belum ada design bagitahu kitaorang. Nanti saya boleh tunjuk contoh yang ada ye.

e. Cepat2 sebelum terlambat.

3. TShirt Sukan SEA 2017 
a. Boleh promote kat penyokong2 Malaysia & Negara ASEAN yang join SEA game yang lain kalau nak.

b. In Sha Allah laku sebab tahun ni buat kat Malaysia. Boleh buat satu grup satu baju.

4. TShirt Kelas

a. Time ni memang sesuai promote kat budak kelas sebab diaorang belum start periksa yang besar2 lagi ni.
b. Pastu ada dalam 3 ke 4 bulan lagi tahun 2017 tamat. Patut dah buat tshirt kelas untuk tahun ni sekarang. Kalau lambat, menyesal nanti.
c.  Ada macam2 contoh design TShirt Kelas yang korang boleh pilih kalau rasa pening nak buat design sendiri.
Atau..buat design sendiri kalau bosan dengan design yang ada ni.
5. TShirt Rewang/Kahwin/Bekwoh/Family Day/ Reunion & Konvoi

 

a. Akhir bulan 8 ni cuti sekolah seminggu. So..time ni biasanya ramai yang buat majlis kawin, hari keluarga, reunion & konvoi.
b. Time ni le masa paling sesuai untuk korang promote & dapat duit berganda2 sebab biasanya print tshirt camni diaorang buat by grup ramai2. Konfem dapat banyak untung nanti.
c.  Korang tak ada IDEA nak buat design tu…KLIK LINK bawah ni ntuk lihat contoh design sedia ada yang kitaorang ada ye..
DESIGN TSHIRT KELUARGA>>>KLIK SINI
DESIGN TSHIRT REWANG/KAHWIN>>>KLIK SINI
 So…ini antara event2 penting yang anda kena rebut dalam bulan Ogos ni.
Kebiasaannya…..TShirt yang saya mention kat atas ni, mereka buat dalam grup. So..memang senang2 je dapat duit berganda2 dari TShirt biasa kalau sape2 nak buat duit tu.
So…tunggu apalagi.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Pada yang sedang cari TShirt lain dari yang lain seperti TSHIRT RAGLAN, korang boleh klik button bawah ni. Ada macam2 contoh design baju yang ada.

 

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

TIPS BISNES TSHIRT HARI INI :

Jika anda tak guna teknologi untuk promote
bisnes anda zaman sekarang….kebarangkalian
anda tidak mendapat untung yang BESAR adalah
TINGGI!

So..gunalah gajet anda semaksimum mungkin
supaya bisnes anda lebih dikenali!

 

Ok…sampai jumpa lagi ye…baaaaiiiiii…

Selalulah kontek kami,

Abg Nik & Kak Salina
www.mohcetakbaju.com ~ Blog Stesen Cetak TShirt Anda!

www.mohcetakbajuiam.com ~  Blog Stesen TShirt I AM Anda!

www.ainixtshirt.myshopify.com  ~  Stesen Cetak TShirt REWANG Anda

www.cetaktee.com ~ Stesen Cetak TShirt KELAS ANDA!

Cetak TShirt sekarang vs cetak TShirt dulu2………

Hai korang,

Jumpa lagi kita dalam blog yang sentiasa menceritakan tentang cetak TShirt untuk apa sahaja aktiviti anda dimana sahaja anda berada.

Tadi masa saya duk tengok album2 lama, tiba2 teringat balik macamana kitaorang start buat bisnes TShirt ni 7 tahun lepas.

Time tu bukan macam sekarang ni sebab sekarang dah ada meja printing KHAS. Ok sikit.

Dulu..masa mula2 buat bisnes cetak TShirt ni, ada jugak print baju atas lantai. Tak sempat nak ambik gambar time tu. Tertonggeng2 nak print selai baju. Pastu malam kena urut sebab sakit pinggang.

Hari ni saya nak kongsi sikit ngan korang TShirt2 & bagaimana cara kitaorang cetak TShirt tu walaupun tempat terhad.

Sebelum tu…cuba korang tengok antara TShirt yang bagi saya agak kreatif hasil tangan customer2 kitaorang. Baju2 ni hasil printing kitaorang masa mula2 masuk dalam bisnes cetak baju ni.

 

Ni antara gambar TShirt dulu2 sebelum kitaorang ada meja printing KHAS tu. Masa ni wife yang buat full time tapi saya kerja kerajaan lagi masa ni.

Kira2 sebelum tahun 2015 ni. Tu yang jemur ikut dan je tu.

Kalau korang nak tahu…baaaaanyak betul beza cetak baju dulu2 & sekarang. Nak tahu tak?

 

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Antara beza cetak TShirt dulu2 & sekarang ialah :

Dulu…..jemur baju main ikut dan je mana2 sempat & muat. Ada atas katil, ada kat luar rumah, ada atas meja, atas lantai dll.

  1. Ni jemur atas meja printing. Time ni ruang printing kecik lagi. Sebelah dinding tu belum pecah lagi. Tahun 2013 baru start besarkan kedai tu. 

     

     

Alahai…segan lak nak tunjuk. Time ni keringkan atas katil tidur dalam rumah je. Masa 2011 ni printing atas meja makan lagi. So…sebab desperate sangat tak ada tempat nak jemur, mintak kebenaran mak mertua jemur atas katil time tu.

Mak mertua cakap….no problem menantuku, janji bawak masyuk duit, mak setuju je nak…..hehehe. Sib baik mak mertua tak baca blog ni….hehehe.

Ni jemur atas meja makan. Masa printing tu memang cari masa bukan tengah makan.

Kalau nak makan kitaorang printing jugak, mau kena halau dari rumah. Jadi si tanggang nanti…hehehe. Tak pasal2 kami jadi batu atau peti ais nanti…

Free2 je dapat jadi anak derhaka…..tak ke haru biru tu.

Tshirt Kartun

Yang ni satu lagi baju yang kitaorang terpaksa jemur atas katil. Kalau jemur kat luar, takut kena curi nanti. Baik tumpang katil mak je…nasib baik mak sporting. Tq bonda.

 

Dulu printing guna papan yang dimasukkan dalam baju sehelai2.

Bila dah masuk papan, baru saya letak atas meja untuk dicetak.

Cam gambar bawah ni….

Tshirt Kartun

Cuba tengok dalam baju tu ada papan kan?

Camtu lah kami belajar printing dulu. Masukkan satu2 papan dalam baju, pastu letak atas meja untuk printing.

Bila dah masukkan papan, pastu kami start print macam atas ni.

Masa ni tempahan tak sebanyak sekarang. So..setakat 2 lai sekali cetak masih mampu buat lagi.

Tapi sekarang kalau order 2 ke 3 ribu lai sebulan, kalau masih guna cara camni, mau tak sempat nak gi kencing kot.

Mak mertua pun makan atas lantai je sebab meja makan dah jadi meja printing utama…..hehehe.

Time ni kalau guna jugak meja makan, baru le jadi Si Tanggang nanti….hehehe.

Last2 kena buat gak kedai tepi rumah.

Apa yang termenung tu dik? Macam pandai sangat duk depan komputer. Main game le tu.

Orang sibuk printing dia main game. Tengok tempat kami printing dulu, dah macam dilanggar todak je…. 🙂

Ni lah rupanya kedai yang kitaorang bina pada 2013 sebab dah tak tahan banyak sangat order masuk, sampai dah tak cukup tempat nak print.

Alhamdulillah….akhirnya siap le cam gambar bawah ni..

Opppsss….sori…silap gambar.

Cam bawah ni ye….

So…bila dah ada meja camni & ruang lebih besar, senang le kitaorang nak siapkan order dengan kuantiti yang lebih besar.

Kalau tak…jenuh le menunggu, bila nak siap baju. Time tidur pun kena printing jugak kot sebab dah terdesak sangat tak ada tempat nak print kan…

Alhamdulillah…memang melimpah ruah rezeki kami dengan sokongan korang semua.

Apa yang saya nak kongsikan ni, bagaimana saya bermula dari bawah & dari susah.

Apa sahaja yang kita buat, kalau kita start dari susah…In Sha Allah bila kita dah senang & kita susah balik. Mudah untuk kita naik balik nanti.

So..pada korang yang tak sabar2 nak dapatkan TShirt grup korang cam yang kami pernah buat sebelum ni, follow je step bawah ni….

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ok..nanti saya cerita lak camane kitaorang besarkan lagi bisnes kitaorang dari satu bengkel ke 2 bengkel sebab dah tak cukup ruang nak print.

Pastu, bagaimana kitaorang beli mesin sulam & mesin printing untuk mudahkan lagi cara printing kitaorang.

Tunggu ye……..

Selain daripada boleh buat design tu sendiri, kitaorang ada jugak sediakan design yang dah siap nak print.

Tunggu korang pilih je. Terus boleh print.

KLIK BAWAH NI UNTUK CONTOH DESIGN TSHIRT HARI KELUARGA


 

KLIK BAWAH NI UNTUK CONTOH DESIGN TSHIRT KELAS

 

 

KLIK BAWAH NI UNTUK CONTOH DESIGN TSHIRT REWANG/BEKWOH/KAHWIN

 

Ok…sampai jumpa lagi dilain masa… nak order TShirt bagitahu kami ye…

Baiiiii…..

Yang Ikhlas,

Abg Nik & Kak Salina

Kenapa anda perlu ORDER Cetak TSHIRT dengan kami di www.mohcetakbaju.com…..?

 

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Apa khabar semua!

Pada yang sedang mencari TShirt untuk apa sahaja aktiviti anda….inilah masa & tempatnya kerana anda sedang melihat kepada website yang telah menyediakan TShirt untuk beribu2 orang pelanggan sejak 2010 lagi.

Bagi yang baru melawat blog kami atau dah lama lawat, disini saya bagi beberapa sebab SERIUS kenapa anda PERLU pilih kami berbanding SUPPLIER yang lain :

  1. Dalam blog ni kami ada sediakan macam2 jenis TShirt SIAP (Readymade) daripada brand Oren Sport, Enzo, 4Square, Empiric, Gildan dan Arorasport.Anda KLIK je mana2 katalog baju kat atas nun ikut selera & citarasa anda.

  2. Kami juga ada sediakan contoh2 design TShirt untuk anda pilih seperti TSHIRT KELAS, TSHIRT REWANG/KAHWIN & TSHIRT FAMILY DAY.

  3. Kami juga ada sediakan <<TEMPAT>> nak design baju tu kalau anda sendiri tak ada lagi idea nak print.

  4. Kami ada beberapa jenis cetakan….antaranya Silkscreen printing, flocking(baldu), sulaman, heat press & emboss (timbul)

  5. Kami start bisnes ni secara online sejak 2010 lagi (7 tahun) dengan tempahan melebihi 100,000 helai sehingga kini. Alhamdulillah…kami agak berpengalaman.

  6. Kami juga ada buka peluang kepada sesape sahaja diluar sana untuk jadi ejen kami – boleh buat duit dengan bisnes TShirt & BUKAN sekadar order TShirt je.

  7. Bisnes kami sangat AKTIF & In Sha Allah setiap soalan akan dijawab segera sebab ini memang periuk nasi UTAMA kami.

  8. Kami juga sediakan macam2 jenis TShirt….ada cotton, lacoste, microfiber, dry fit, cotton interlock, honeycomb, polyester, baju korporat F1 dll.

  9. Kos pos kami FREE Semenanjung Malaysia & kami tanggung separuh ke Sabah Sarawak.

  10. Kami dah pos ke seluruh dunia sehingga ke Korea Selatan, UK, Singapore, Jordan, Brunei & Poland.

  11. Kalau dalam Malaysia ni…kami dah pos hingga ke ceruk kampung seluruh Sabah Sarawak & Semenanjung. Hingga ke tempat yang tak ada kedai TShirt pun kami dah sampai.

  12. Kami TAK PUTUS2 memberikan TIPS2 untuk anda berjaya dengan bisnes TShirt masing2 melalui emel2 TAK KISAH anda order atau tak dengan kami.

  13. Kami bukan je terima baju readymade tapi custom made pun kami terima (dengan syarat2 tertentu)

  14. Kami akan siapkan design untuk customer jika customer tak reti nak designkan design mereka (dengan syarat2 tertentu)

  15. Kami pernah pulangkan duit semula & ganti TShirt yang rosak jika perlu. Kami berniaga kerana Allah…In Sha Allah.

  16. Kami sentiasa bantu betul2 sape2 saje diluar sana untuk yang nak join buat duit dengan kami sebab kami tahu jika kami bantu orang lain buat duit, In Sha Allah…Allah juga akan bantu kami.

  17. Kami menerima macam2 jenis TShirt untuk macam2 aktiviti anda selagi tak salah disisi undang2 & tak langgar prinsip kami.

     

 

Apa yang saya senaraikan diatas ni, bukan untuk menunjuk2 atau berbangga diri tapi memberitahu perkara sebenar.

Kalau tak bagitahu, anda tak kan tahu kan?

So…dengan sebab2 atas ni, anda akan lebih YAKIN untuk order TShirt design sendiri dengan kami nanti….betul tak?

Tapi akhirnya terpulang kepada anda sendiri sebab anda yang akan buat keputusan BIJAK anda sendiri.

Kalau anda tergerak hati nak order TShirt tu dengan kami, ikuti langkah2 dibawah ni ye.

 

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

TIPS BISNES TSHIRT HARI INI :

Jangan sekali2 kita memburuk-burukkan pesaing kita.

Peniaga yang HEBAT akan jadikan pesaing mereka sebagai

rakan yang membantu mereka sama2 berjaya dalam

bidang mereka!

 

Hari ni saya nak kongsikan dengan anda antara TShirt2 yang saya tak sempat upload sebelum ni, saya upload kat sini untuk anda boleh refer camane nak buat design TShirt anda tu nanti ye. Termasuk TShirt2 lai sebelum ni…..untuk tatapan anda.

 

Harap2 anda enjoy dengan macam2 TShirt yang kami dah siapkan sebelum ni untuk tatapan anda ye…

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 


Ok…sampai jumpa lagi & nantikan kemunculan TSHIRT BARU & KATALOG BARU GILDAN, ENZO , OREN SPORT & ARORASPORT dalam artikel akan datang ni ye.

Macam2 stail TShirt BARU yang ada. Tunggguuuuuuu!!!!!!

Yang sangat2 benar,

Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

Jualan “Harga Istimewa Cetak TShirt Tak Pernah Dibuat” Sempena Cuti Sekolah Akhir Tahun 2016……beb!

Baju Ainix Resources

Hai & Salam Cetak Baju Semua,

Alhamdulillah…..syukur sebab kita masih hidup sehingga kini & mampu lagi baca blog kitaorang ni.

Nampaknya Tahun 2016 dah nak sampai penghujung. Alhamdulillah jugak, order masih tak putus2 masuk & semakin hari, semakin minggu & semakin bulan, tempahan makin meningkat.

Terima kasih kami ucapkan pada korang terutamanya pelanggan setia kami yang tak pernah miss order dengan kami setiap tahun.

Korang memang AWESOME le!

Hujung2 tahun camni, kebiasaannya pelanggan2 berikut yang banyak order dengan kitaorang. Antaranya :

  1.  TShirt Rewang / Kahwin / Bekwoh – ramai betul orang nak tamat zaman bujang time ni le sebab nanti ramai datang masa kenduri nanti. Diaorang biasanya order TShirt2 untuk petugas & saudara mara. Masa ni le pengantin atau keluarga pengantin nak sponsor pun. TShirt tu pasti jadi kenangan seumur hidup nanti. Syok ooooo…..
  2. TShirt Reunion – Tshirt jenis ni pun memang ramai yang order time2 cuti camni sebab biasanya anak cuti sekolah, so boleh le mak ayah atau geng2 ni boleh kumpul ramai2. Ada jugak yang boleh habiskan cuti tahunan kalau masih kerja. TShirt camni pun konfem boleh jadi kenangan seumur hidup.
  3. TShirt Hari Keluarga – Sama jugak cam TShirt Reunion. Kalau reunion kumpul kawan2 ramai2 tapi TShirt Keluarga ni, keluarga yang berkumpul. Time2 camni memang selalu dapat order TShirt Hari Keluarga ni. Sayang kalau tak pakai TShirt sedonodon. Tak ada kenangan nak kenang nanti. Syedihhnyaaa……
  4. TShirt Konvoi – Biasanya konvoi motor atau kereta. Tshirt camni pun banyak jugak dapat tempahan. Masa naik motor atau kereta pakai baju sama je semua, pastu singgah makan ke atau berenti kat stesen minyak. Nampak sama je semua. Bangga oooo…..
  5. TShirt Kelas – Walaupun cuti sekolah, ada jugak student order TShirt untuk group diaorang tahun ni. Mana yang duduk dekat2 tu, boleh le buat ramai2 tapi kalau duduk asrama macam susah sikit sebab nanti nak kena pos sorang2 lagi. Tak pun ada jugak yang order untuk tahun depan.Tak kisahlah…janji dapat order & dapat pakai TShirt tu ramai2. Satu kenangan terindah yang tak dapat dilupakan.
    Banner TShirt

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Bagi yang susah hati & pening nak cari TShirt kosong, korang jangan risau sebab semuanya kami ada sediakan.

Dari yang bajet hinggalah yang sedikit mahal ikut kemampuan, korang boleh pilih mana yang berkenan.

Brand TShirt yang kami ada :

1.  TSHIRT BRAND ENZO <<KLIK SINI>>

2.  TSHIRT BRAND OREN SPORT <<KLIK SINI>>

3.  TSHIRT BRAND 4SQUARE <<KLIK SINI>>

4.  TSHIRT GILDAN <<KLIK SINI>>

5.  TSHIRT ARORASPORT <<KLIK SINI>>

6.  TSHIRT  MATAHARI <<KLIK SINI>>
Kalau nak tengok TShirt ikut jenis baju, kami juga ada :

  1.  TSHIRT RAGLAN (BODY KALER LAIN, LENGAN KALER LAIN)  <<KLIK SINI>>
  2. TSHIRT MUSLIMAH  <<KLIK SINI>>
  3. TSHIRT I AM <<KLIK SINI>>

Ada macam2 pilihan TShirt yang kami ada. Korang jangan risau.

Ada baju Gildan baru untuk korang!

3-suku-tri-blend-raglan-gildan-a

Kalau nak tengok baju Raglan lain, KLIK SINI ye.


Jualan “Harga Istimewa Cetak TShirt Tak Pernah Dibuat” Sempena Cuti Sekolah Akhir Tahun 2016

Sebagai tanda penghargaan & ucapan terima kasih pada semua yang bagi sokongan & order TShirt kami, kami nak bagi “Harga Istimewa” kepada korang yang order TShirt kami sehingga hujung tahun ni.

Harga ISTIMEWA ini hanya terhad untuk tempahan 30 HELAI KE ATAS SAHAJA!

# TIADA CAJ EDIT ATAU UPAH DESIGN DIKENAKAN
(Biasanya caj atau upah design dalam lingkungan RM40 ke RM60 bagi setiap design).

# PERCUMA BEG KAIN  SETIAP TEMPAHAN (MAKNANYA KALAU 30 HELAI = 30 BEG)


Oklah…pada semua yang nak buat duit dengan bisnes TShirt ni pun, boleh join kitaorang ye.

Tahun 2017 adalah tahun kitaorang all out untuk memang buat duit sebanyak mungkin. So, jom join kitaorang sekarang & dapatkan macam2 tips & bantuan untuk korang juga berjaya macam kami!

Iklan Ejen TShirt

Cam biasa….apa cerita pasal tempahan cetak TShirt kitaorang sebelum ni ye?

tshirt kelas

tshirt kelas

tshirt kelas

tshirt kelas

Ni tshirt kelas anak ni. Kitaorang bagi sponsor hari tu sebab anak tahun ni last sekolah tu. Darjah 6. Baru lepas UPSR.

Cer tengok gambar bawah ni diaorang ambik gambar ramai2 sambil pakai tshirt tu…..

baju-kelas-syawal

 

Selain tu……..

tshirt gym

tshirt gym

Ni baju untuk geng2 sado ni. Abang2 sado memang sesuai pakai baju camni. Just 2 kaler print je. Merah & biru. Masa print terasa macam sasa je body teman…..hehehe.

tshirt family day

Ni Tshirt geng hari keluarga nak bercuti di Bali ni. Simple & sempoi je. Print 2 kaler. Hijau & putih. Asyik print baju orang je. Bila lak kitaorang nak pegi ni ye….hhhmmmmmmm….

tshirt cetak

cetak baju

Tshirt ni 2 kaler depan & 3 kaler belakang. Design diaorang buat dalam page Buat Design Sendiri kat bahagian atas blog ni. Senang & mudah je.

Tapi sedih sikit sebab tuan punya baju ni eksiden lepas order ngan kitaorang. Naik motor, patah peha katanya. Kesian betul.

Saya doakan awak Farid Imadi cepat sembuh le ye. In Sha Allah.

tshirt doodle

Yang ni TShirt kelas cetak kartun doodle. Memang sempoi. Guna kartun doodle yang ada dalam blog kitaorang je. KLIK SINI kalau nak tengok contoh kartun doodle yang kami ada.

tshirt doodle

tshirt kartun doodle

tshirt cetak kartun doodle

Ni antara contoh design kartun doodle yang kami ada & boleh standby untuk TShirt kelas korang tahun depan ni.

Banner Doodle

tshirt rewang

tshirt kahwin

Contoh TShirt Rewang yang kitaorang siapkan baru2 ni. Macam2 lagi stail & contoh design TShirt rewang kalau anda nak order.

Klik sini<<www.ainixtshirt.myshopify.com>> & lihat apa yang kami sediakan untuk anda.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Ok….setakat ni sajelah dulu. Ingat….ambik peluang untuk dapatkan harga istimewa kami sempena Cuti sekolah tahun 2016 sehingga akhit tahun ini.

TIPS BISNES TSHIRT HARI INI :

Kalau nak berjaya dengan apa sahaja bisnest termasuk
bisnes TShirt, pastikan
orang ramai tahu apa yang anda jual.

MARKETING IS KING!

Kalau orang tak tahu anda jual barang, camane
barang anda nak laku kan?!

Jika anda ejen kami, bersedialah untuk mula menjana duit dengan bisnes TShirt anda kerana bisnes TShirt tak akan padam sampai bila2 selagi manusia memakai baju.

So…kami tunggu tempahan anda.

Sampai jumpa lagi…bai bai baiiiiiiiiii…

Yang Sentiasa Ikhlas Membantu,

Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com
0192254028 / 0193643692
www.cetaktee.com
www.mohcetakbajuiam.com

Tshirt Hari Keluarga, Family Day, Reunion, Konvoi, Rewang, Kelas dll untuk tempahan anda segera!

Banner TShirt

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Tengah buat apa tu?

Kepada yang tengah mencari2 TShirt untuk apa sahaja aktiviti korang, apakata anda singgah sini jap & lihat artikel2 yang kitaorang start buat semenjak 2010 lagi ni.

Tengok sendiri contoh2 design & TShirt yang kitaorang dah buat semenjak 6 tahun lepas & buatlah keputusan bijak anda.

Untuk pengetahuan korang, sekarang ni customer dah bertalu2 start bertanya & order TShirt Hari Keluarga, Rewang, Konvoi & Kelas sebab ada kurang lebih 3 bulan lagi untuk 2016 sampai ke penghujungnya.

Biasanya Hari Keluarga (TShirt Family Day) & Tshirt Rewang/Bekwoh customer nak guna time cuti sekolah hujung tahun ni.

So…nasihat saya, jangan tunggu last minit baru nak order, takut tak sempat pakai nanti.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

gambar-roziahani

tshirt family day

baju family day

gambar-baju-family-day-2 gambar-baju-family-day

DESIGN2 TSHIRT HARI KELUARGA / FAMILY DAY

Contoh macam grup atas ni yang order TShirt Hari Keluarga dengan kitaorang sebelum ni.

Tak ke seronok tu kalau pakai TShirt seragam je semua. Ada macam2 jenis yang diaorang dah order & design simple atau komplikated, korang bagi je dulu untuk saya bagi harga.

Tapi kalau bajet murah, jangan buat komplikated sangat. Print 1 kaler & biasa2 je. Tu pun dah cukup dah.

Selain TShirt Hari Keluarga, ada jugak TShirt Rewang atau Bekwoh untuk anda order. Ni nak masuk cuti sekolah bulan 12 ni, apalagi…order lah segera. Kurang2 ada jugak kenangan korang dengan keluarga tercinta nanti.

gambar-tshirt-rewang-2 gambar-tshirt-rewang

Ni antara TShirt2 Rewang & Bekwoh yang saya sempat ambik gambar & upload dalam blog ni. Kalau ikutkan banyak lagi tapi ada yang tak sempat nak ambik gambar.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Selain daripada contoh2 diatas, korang boleh juga pilih design baju Rewang yang kitaorang ada di website satu lagi iaitu di www.ainixtshirt.myshopify.com atau klik link bawah ni.

Banner Baju Rewang 3

Kalau anda rasa tak tahu nak buat design camane, kami ada penyelesaiannya jugak. Buat je sendiri & mudah je. Lagi puashati…..

Iklan Design TShirt

Macam2 bantuan & kemudahan yang ada dalam blog kitaorang ni. Tunggu korang nak order je.

So, tunggu apa lagi….

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Kitaorang menunggu tempahan & pertanyaan dari anda. In Sha Allah…setiap persoalan & pertanyaan anda akan dijawab sebaik mungkin.

Kalau ada soalan pun, boleh tanya kitaorang terus ye.

 

TIPS BISNES TSHIRT HARI INI :

Jujur sejujurnya lah kalau nak bisnes anda
maintain dalam masa yang lama.

Cuba anda tipu pelanggan anda sekali
& anda cuba lihat sejauhmana bisnes
anda tu boleh maintain.

Kalau maintain pun, mungkin income tak berkat
& selalu tak cukup duit & susah hati.

Cobalah…kalau tak PERCAYA!

 

Sampai jumpa lagi…..baiiii…baiiii….

Yang Sentiasa Ingin Membantu,

Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

Tahun 2016 ada 4 bulan lagi…..bila korang nak buat TShirt kelas, group & macam2 TShirt lagi tahun ini?

Banner TShirt

Hai & Salam Merdeka & Salam Cetak Baju buat semua,

Apa khabar semua? Kitaorang harap korang sentiasa le sihat hendaknya & sentiasa dimurahkan rezeki.

Kalau diikutkan kiraan bulan, ada lebih kurang 4 bulan lagi (Sept, Oktober, November & Disember) untuk Tahun 2016 labuhkan tirainya.

Pada yang bertalu2 bertanya & dah order TShirt group korang, tahniah diucapkan sebab anda telah sediakan satu kenangan indah untuk group korang tahun ni.

Pada yang masih belum buat keputusan & masih lagi berbincang…kitaorang harap, bincanglah cepat2 sebab kalau korang nak pakai baju group tahun ni pun, cuma beberapa bulan lagi.

Macam kurang best sikit sebab dapat pakai baju sedondon sekejap je tahun ni.

Tu lah…dari awal tahun lagi kitaorang dah pesan…kumpul duit awal2, pastu boleh order cepat. Seronok oooo boleh pakai TShirt ramai2 nanti. Samaaaaa je semua.

So, pada korang yang plan nak buat TShirt Group untuk tahun depan, saya cadangkan, plan awal2 supaya tak order last minit.

Kadang2 tu dah dekat dengan event, baru nak order. Saya bukan apa. Takut tak sempat buat nanti. Menyesal korang nanti.

Bagi korang yang nak TShirt lain dari yang lain, klik link bawah ni untuk dapatkan TShirt jenis Raglan. Lain dari yang lain & memang cantik kalau pakai sedondon.

Iklan TShirt Raglan

Ok….kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ok..bagi anda yang nak tengok bukti sebenar TShirt2 yang kami pernah buat sebelum ni, lihat gambar2 dibawah ni ye.

Tshirt sulam bowling

Gambar Testimoni ARZEAN

Baju ni semua sulam. Geng main bowling. Sulam didada, lengan nama & team bowling. Alhamdulillah…..juara ni. Ada le sikit tempias baju tu……hehehe.

baju korporat sulam

korporat sulam

Sori..gambar blur sikit tapi boleh nampak kan… Baju korporat biasanya kitaorang sulam. Belum pernah print lagi tapi boleh cuba kalau nak.

TIPS BISNES TSHIRT HARI INI :

Saya percaya…kerja keras & tak mudah patah semangat
sangat penting untuk maintain apa sahaja bisnes anda!

Kerja keraslah anda sehingga satu hari nanti ada orang
datang kepada anda & berkata “Ada kerja kosong tak?”

Jika ada yang bertanya begitu, itu tandanya bisnes
anda telah berjaya….

tshirt doodle

tshirt doodle

Design doodle ni customer sendiri yang lukis tangan & saya edit balik supaya senang nak print. Bagi anda yang nak buat design doodle yang kitaorang ada, korang klik button bawah ni & bagitau kitaorang detail untuk dapatkan harga ye.

Banner Doodle

 

cetak baju

cetak tshirt

Yang ni kitaorang panggil halftone sebab design printing tu kitaorang ambik design asal & halftone kan dia. Half tone tu maknanya design tu ada bintik2 kecik. Bila kita tengok dari jauh, seolah2 design asal. Sebelum ni saya pernah buat print halftone ni. Design cam bawah ni.

tshirt cetak halftone

Macam real kan? Customer bagi gambar macam ala2 lukisan je tapi bila guna teknik halftone, camnilah hasilnya.

TIPS CETAK TSHIRT HARI INI :

Sebelum mencetak TShirt, fikirkan anda yang akan memakai
TShirt tersebut. Mesti anda nak cetakan terbaik kan?

Begitu juga pelanggan. So, ikhlaskan hati & buat sehabis baik
untuk pelanggan anda supaya mereka akan datang kembali
kepada anda selepas ini.

baju rewang bekwoh

tshirt rewang

Ini contoh TShirt Rewang atau bekwoh yang kitaorang print baru2 ni. Design ni pun customer sendiri yang bagi.

Tapi kalau korang nak order TShirt Rewang korang, kitaorang pun ada banyak pilihan design. Cer klik link bawah ni.

Banner Baju Rewang 3

Korang pilih je design mana yang korang nak & bagitau kitaorang untuk tempahan segera ye. Nak hujung tahun ni ramai yang nak kawin. So, boleh dah start order atau promote kat pelanggan korang ni ye.

Oklah…rasanya setakat ni dulu buat kali ni.

Ok….kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Nasihat saya untuk korang…..jangan le tunggu last minit baru nak order ye. Kita tak tahu apa akan jadi akan datang.

Seelok2nya baik order awal supaya tak ada masalah. Percayalah…..korang pasti puas hati & lega bila dapat baju tu awal nanti.

Ok…sampai jumpa lagi korang…baaaaiiii….

Yang Sentiasa Sedia Membantu,

Abg Nik (0192254028) / Kak Salina (0193643692)

 

http://www.mohcetakbaju.com – Dikenali dari Tahun 2010 lagi.

Dapatkan baju brand Gildan untuk pilihan anda – BARU & LAMA!

 

Logo Gildan 2016 2017

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Apa khabar semua? Harap sihat2 le selalu hendaknya ye.

Hari ni saya nak promote TShirt Gildan yang saya supply dalam blog saya sebelum ni. TShirt Gildan adalah antara TShirt yang mendapat sambutan agak hangat dari customer kami sebab kualitinya.

Apa TShirt Gildan yang baru yang ada dalam katalog versi 2016 – 2017 kali ni?

Ni antara contohnya…..

88600 gildan hoodie

Hoodie ada tambahan warna dark heather, heliconia & Purple.

76700

76500

939

Yang ni baju askar. Boleh jugak kalau nak buat TShirt kelas korang kalau nak. Cantik jugak baju dia.

NHB2100

SMW1500

SMW1400

NHB2300

Macam2 jenis TShirt ada kat Gildan ni termasuk baju roundneck, berkolar, lacoste, jersi, microfiber, slim fit dll.

Klik SINI untuk lihat macam2 lagi jenis baju yang ada ikut selera korang.

KLIK SINI SEKARANG

Tshirt Gildan ni sangat sesuai untuk korang yang sedang cari baju lain dari yang lain. Pastu kalau korang pentingkan kualiti, baju ni pun ok jugak untuk pilihan korang ye.

Kalau nak DOWNLOAD KATALOG GILDAN VERSI 2016/2017……KLIK SINI SEKARANG>>>Megahtex Buyer’s Guide 2016-2017 (Low Resolution) (2)

Pastu, kalau nak tengok harga, klik je kat Katalog Baju Gildan tadi untuk lihat harga baju kosong yang saya offer kat korang ye.

Korang juga boleh buat design sendiri kalau nak. Mudah je & lagi puashati kalau buat design tu sendiri.

Iklan Design TShirt

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Oklah…..apa cerita cetak baju kami hari ni ye?

cetak baju

cetak baju
cetak baju kelas

Ni baju kelas ni. Print putih depan belakang. Boleh jimat kos sikit. Depan nama sorang2 & belakang nama ramai2. Semua customer yang reka sendiri.

baju cetak

 

cetak bajucetak tshirt group

Yang ini print kelabu depan belakang atas baju warna royal. Depan 2 kaler. Cantik jugak. Sesuai dengan warna baju.

tshirt cetak doodle

cetak baju doodle

Yang ni customer pilih design doodle yang kitaorangs sediakan sebelum ni. Cer tengok antara gambar doodle yang saya sediakan sebelum ni.

Banner Doodle

baju rewang

baju rewang

Ni antara contoh baju rewang yang saya sempat siapkan sebelum raya sebelum ni. Simple & sempoi je.

Oklah….cam biasa,

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Untuk pengetahuan korang, kitaorang bukan ada brand Gildan je tapi macam2 katalog lagi kat atas nuuuuunnnn……

So, jangan segan silu nak kontek kitaorang ye..

Jumpa lagi,

Baaaaiiiiiiii…….

Dari ;

Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

Tempah TShirt Hari Keluarga, Reunion & Baju Rewang untuk raya ini…..

Salam Ramadhan

Hai & Salam cetak baju pada semua,

Sebelum tu kami di http://www.mohcetakbaju.com ingin mengucapkan Salam Ramadhan Al Mubarak kepada semua ex pelanggan, pelanggan & bakal pelanggan kepada semua yang beragama Islam.

Semoga Ramadhan tahun ini memberikan sejuta harapan & rahmat yang berlipat kaliganda kepada anda semua.

Banner TShirt

Pada kebiasannya, bulan Ramadhan ni tempahan sedikit slow tapi akan naik balik secara mendadak selepas raya nanti. Ini kerana mungkin ramai pelanggan yang simpan duit untuk beli baju raya kot.

Tapi kadang2 tak menang tangan jugak time bulan puasa ni. Macam tahun lepas, Alhamdulillah…tak disangka2 kitaorang dapat order dari Labuan, Sabah untuk baju Family Day sebanyak 1,000 helai. Itupun untuk Family Day time raya tahun tu. Memang tak disangka2 betul. So, ada le sikit kerja kitaorang puasa tahun lepas.

Tahun ni pun Alhamdulillah, ada beberapa ratus helai yang baru masuk untuk disiapkan dalam bulan puasa ni.

So, pada korang yang dah bercadang2 nak buat baju family day korang, apakata tempah segera sebelum kami angkat tangan surrender tak sanggup buat. Kalau dah hujung2 nak raya baru nak order, memang kami tak sanggup.

Tahun lepas pun camtu jugak. Ada satu customer tu push kami mintak siapkan baju family day diaorang. Time tu ada beberapa hari lagi nak raya.

Saya terpaksa tolak sebab kalau saya terima, mungkin raya pertama saya tak dapat beraya sebab kena siapkan baju tu.

So…kalau bercadang nak buat TShirt Family Day, Reunion atau TShirt Rewang untuk raya ni….tolong order awal ye. Kalau tak, melepas korang nanti.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Satu lagi…bagi yang berhajat nak cari duit raya ni, apakata korang daftar jadi ejen TShirt kitaorang. Pastu kalau family atau grup korang nak order TShirt, deal ngan saya untuk dapatkan harga. Pastu, ambik le untung sikit atas baju tu. So, dapat le korang buat duit raya nanti.

Iklan Ejen TShirt

Ok..kalau tak ada idea nak buat design, kami ada caranya.

Iklan Design TShirt

Mudah je…korang godek2 le dalam website tu & cuba buat ikut idea korang sendiri.

Lagi mudah kalau buat sendiri sebenarnya. Kalau orang lain buatkan takut tak puashati lak nanti.

Tapi kalau nak buat design baju rewang, cer klik button bawah ni & anda akan dapat banyak pilihan untuk design baju rewang tu.

Banner Baju Rewang 3

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

So..apa tunggu lagi. Jangan terlepas peluang untuk dapatkan TShirt grup anda sekarang sebelum terlambat ye.

Pasti akan menjadi kenangan terindah buat korang semua nanti. Percayalah!

Oklah….cam biasa. Hari ni nak jugak kongsi ngan korang design atau tempahan yang kitaorang siapkan baru2 ni.

tshirt doodle

doodle tshirt

Yang ini guna design Doodle. Saya pernah promote design doodle pada artikel yang lepas. Klik SINI untuk tengok macam2 lagi design doodle kalau korang berminat nak buat ye. Macam2 jenis Doodle ada.

tshirt star wars

star wars tshirt

Design ni pun cantik. Guna 3 kaler pada asalnya….mrah, putih & hitam tapi nak jimat & murah sikit, yang hitam tu guna background baju.

Memang cantik. Baju jenis microfiber.

 

tshirt kelas

hoodie kelas

Yang ni guna baju hoodie TShirt seperti bawah ni. Sesuai bagi sape2 yang nak baju hoodie tapi bajet dia murah je.

Hoodie Raglan Matahari copy

 

tshirt kelas

baju kelas

Ni baju untuk grup Permata Pintar ni. Kombinasi warna memang cantik. Baju kaler royal & print hitam putih. Memang menyerlah.

Depan lupa nak upload. Ada design belakang je.

tshirt group

baju kelas

tshirt kelas

Yang ini 3 kaler printing belakang. Design belakang tu saya kena upah designer saya untuk designkan balik. Kalau tak, jenuh jugak nak lukis balik tu.

Korang pun jangan risau kalau ada design yang agak komplikated(tapi bukan semua boleh cetak sebenarnya)…saya boleh upah designer saya untuk lukiskan balik design tu supaya senang nak print nanti.

baju kelas

tshirt kelas

Design ni diaorang ambik dari website www.cetaktee.com kami. Website ni khas untuk design tshirt kelas je. Korang yang nak order TShirt kelas, boleh order jugak.

tshirt pasti

tshirt kelas

Yang ni guna design halftone 2 kaler. Mula2 print putih, pastu print hitam. Baju geng PASTI ni. Buat rombongan sekolah ke KL.

Oklah…setakat ni dulu buat hari ni. Kami sentiasa menunggu & melayan semua pertanyaan anda nanti.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Klik juga pada katalog2 baju kat atas nun untuk pilih apa sahaja TShirt pilihan korang ye!

Jumpa lagi…baaaaaiiiiii…..

Selamat Berpuasa pada semua muslimin muslimat seluruh dunia.

Ikhlas Dari :

Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

Jom start buat duit dengan bisnes TShirt tanpa perlu pening nak cetak baju…..

 

TShirt ainix mohcetakbaju

Hai & Salam cetak baju semua,

Apa khabar, semua? Harap2 semua sentiasa ceria selalu walaupun cuaca agak panas sekarang ni. Berpeluh2 kalau tengah printing sekarang ni. 1 hari 3,4 kali kena mandi, baru le sejuk sikit badan.

Alhamdulillah….sekarang ni bila dah buat full time, masa tu lebih banyak untuk diri sendiri & mampu ambil order yang lebih besar.

Kalau masa kerja dulu, stress betul sebab nak siapkan kerja pejabat lagi & nak settle pasal bisnes lagi. Tapi sekarang ni, syukur sangat2. Nak pegi mana2 pun orang tak marah & nak buat apa pun, free je. Memang sangat2 bersyukur. Doa2kanlah bisnes kami berjaya dengan lebih hebat lagi ye.

Banner TShirt

 

Oklah…..mulai Tahun 2010, kitaorang dah start buat bisnes printing baju ni tapi untuk pengetahuan korang, bukan saya sorang je yang dapat buat duit dengan bisnes ni tapi saya dah bantu raaaaaamai bisnesman2 & bisneswoman diluar sana untuk sama2 buat duit dalam bisnes TShirt ni.

Kebanyakan besar mereka yang order dengan saya, mereka akan jual balik & senang2 je dapat duit atas angin.

Contohnya ; ada customer order baju ngan saya harga RM20 & kuantiti 100 helai, katakan dia jual balik dalam RM25. So, saje2 je dia dapat untung RM500 tanpa pening kepala nak cetak baju tu.

Pada saya, orang yang nak berjaya jangan fikir nak untung besar & nak untung sekejap je.

Pikirlah pasal periuk nasi korang. Kalau jadi periuk nasi, asalkan order tu masih untung & tak bebankan pelanggan, terus jelah buat bisnes tu.

Jangan hangat2 taik ayam. Baru start jadi ejen & ambik order, pastu dah give up & senyap je. Camane nak buat banyak duit camtu.

Ok..saya kongsi sikit camane nak bagi orang senang & cepat order dengan kita walaupun ada beribu2 orang jual baju dalam internet ni :

  1. FOKUSKAN JENIS BAJU – Jangan jual macam2 jenis baju dalam satu tempat terutamanya Facebook,  website atau offline. Kalau kita jual semua jenis baju, nanti jadi macam kedai pasaraya atau kedai runcit. Macam2 nak jual.

Pilih baju yang lain dari yang lain & jarang offer. Pastu kecikkan fokus. Contohnya ; Baju Jersi Muslimah. Jual baju jenis             tu je. Konfem korang lebih berjaya dari jual macam2 jenis baju muslimah. Orang akan nampak kita lebih pakar.

2.    TUNJUKKAN YANG ANDA WUJUD – Sesetengah orang tak buat marketing apa pun. Tunggu je orang order. Camane orang nak tahu yang kita ni wujud kalau kita tak bagitahu orang.

Sekurang2nya buat le flyers ke, banner ke, bunting ke, FB Ads ke, Google Adwords ke, atau apa sahaja jenis iklan yang tunjukkan yang korang wujud. Kalau just tunggu je…sampai mati pun bisnes takkan maju.

3.    JUAL DENGAN HARGA BERPATUTAN – Nak letak harga untuk baju printing ni memang kritikal sebab kalau pelanggan order sikit mesti harga mahal dari harga kalau jual banyak. Jual baju bercetak bukan jual barang dah siap. Kita kena order baju, cetak & siap pos(kalau pos). Akan ada  banyak kerja. So, harga mesti berpatutan sebab nanti fight dengan orang lain.

4.  JAWAB PERTANYAAN CUSTOMER DENGAN CEPAT – Customer zaman sekarang nak cepat je. Kalau sape2 yang jual baju guna Facebook atau internet, anda kena jawab cepat. Kalau tak diaorang sekali tekan je & dah pegi ke website lain dah.

5.  KALAU SIBUK, AMBIL UNTUNG ATAS ANGIN JE – Bagi sesetengah orang, dia tak suka buat kerja berat2 macam cetak baju dll. Ada sesetengah orang, dia sibuk dengan rutin harian, tak sempat pun nak cetak. So, camane nak buat tu…

Apalagi sub tempahan baju tu kat orang yang dah memang mencetak baju macam kami & ambil untung atas angin je. Ramai dah yang buat duit sejak dulu lagi dengan kami. Hanya dengan mengambil order, letakkan harga, tunggu kami siapkan baju & pos. Tahu2 dapat untung je.

So, cara2 camni akan jadikan TShirt yang korang jual cepat orang order & tak payah pening2 nak cetak.

Masalahnya…bila anda tak buat apa2 langsung untuk jadikan bisnes TShirt korang berjaya.

Carilah ilmu, banyak2 baca buku, jadilah lain dari yang lain & usaha kuat2 + jangan give up.

Ingat tu…..tapi kalau korang dah memang jenis macam tu, saya tak boleh buat apa. Yang penting…DIRI SENDIR!

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Oklah…..cam biasa, hari ni saya kongsi le sikit tempahan baju yang kitaorang buat sebelum ni ye…

tshirt konvoi

Ni baju konvoi ni tapi sempat ambik gambar belakang je. Lupa nak ambik gambar depan. Gambar belakang je. 2 kaler print. Guna baju cotton brand 4square. Puashati jugak.

baju bekwoh

baju rewang

Baju crew bekwoh. Simple & sempoi. Banyak baju camni customer yang order. Kalau dekat2 nak cuti sekolah, memang banyak betul kitaorang dapat order baju ni.

baju kelas

Yang ni baju group bola. 2 kaler print atas baju jersi brand Change. Design ni diaorang buat dalam Microsoft Word je. Cuma design tu nanti kitaorang kena adjust balik supaya senang nak print. Cuma nanti kena bagitahu customer supaya prepare font2 yang nak print tu. Nanti cepat sikit boleh print. Kalau tak, terkial2 nak cari font tu.

t shirt I loveKalau sape2 nak buat baju I love camni, bagitau ye. Tak payah nak pegi jauh2 beli baju tu. Order je ngan kitaorang.  Tapi mesti 5 lai ke atas ye.

baju kelas Yang ni baju homeroom untuk student MRSM. Banyak jugak student MRSM buat baju homeroom ngan kitaorang.

Yang ni ada print belakang lagi ni. Tapi lupa nak upload gambar belakang.

Baju sukan

Ni lak baju untuk kakak2 sado ni…hehehe. Cantik design dia. Memang feminin. Sweet….

Oklah korang. Sampai ni saje dulu buat kali ni. Cam biasa….

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Jangan malu & jangan segan ye. Kitaorang buat duit, korang join le sekali. Sama2 untung nanti, In Sha Allah.

Oklah…jumpa lagi ye. Baiii….bai….baiiii….

Yang sentiasa ingin membantu,

Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

Logo 4Square

Logo ENZO

oren sport

Muka depan Gildan 2015

Banner Arorasport 2

Logo Change

2015 dalam kenangan & 2016 cetak lagi,lagi dan lagi……..

Salam cetak baju & Selamat Tahun Baru kepada semua pelawat mohcetakbaju.com,

Kejap je masa berlalu. Semalam 2015, hari ni dah 2016 dah. Dah setahun berlalu camtu je.

Alhamdulillah…perancangan kitaorang dalam bisnes cetak baju ni berjalan lancar. Bagi sape2 nak join kitaorang untuk start buat duit ngan bisnes TShirt ni, jom lah. Bagi saya, bisnes pakaian atau tshirt ni antara bisnes yang sentiasa berkembang maju sebab pada saya setiap manusia akan pakai baju walau dimana saje mereka berada.

Tapi kan…dalam 2015 ni ada macam2 suka duka yang kitaorang lalui. Ada sedih & ada gembira.

So…mari saya kongsikan apa yang suka duka dalam bisnes kitaorang yang mungkin korang perlu tahu & korang nak tahu. Mana tahu korang lak lalui benda tu nanti…sape tahu kan…

Antaranya :

  1.  Tanggal 30/09/2015 – saya berjaya menghantar surat BERCUTI TANPA GAJI selama setahun mulai 01/01/2016 hingga 31/12/2016. Sebelum ni saya bekerja disektor kerajaan & isteri yang buat full time. Dah berapa tahun asyik terbantut je. Alhamdulillah akhirnya berjaya juga.
  2. Tanggal 14/10/2015 – syarikat kitaorang Ainix Resources berjaya membeli sebuah mesin sulam 1 head dengan 6 pilihan warna benang brand SWF berharga RM45K dengan hasil titik peluh kitaorang dalam bisnes cetak baju ni.

mesin sulam mohcetakbaju

3.  Kami juga berjaya mempunyai tag baju dengan nama syarikat sendiri – Ainix Resources.

TShirt ainix mohcetakbaju

4.  Berita sedih dalam 2015 – saya kematian bapa pada 28/12/2015 yang lalu. Saya anggap satu kehilangan besar buat saya sekeluarga sebab beliau bukan saja bapa kepada kami tapi antara punca rezeki kitaorang murah. Kalau balik kampung, memang kitaorang akan dengar dia doa untuk anak2, satu persatu lepas setiap solat dia. Semoga rohnya dicucuri rahmat & ditempatkan ditempat orang beriman.

Itu antara suka duka yang sempat saya masukkan dalam blog kitaorang hari ni.

Selain daripada TShirt, saya juga ada prepare servis untuk buat karikatur atau kartun muka sorang2. Ni antara yang disapkan baru2 ni.

Karikatur Noni

 

 

Tahun 2016 ni, saya akan cuba beri kelainan yang tak ada pada website orang lain, In Sha Allah tapi berikan sedikit masa. Bila dah banyak masa free ni, senang le nak fikir macam2 perancangan untuk bisnes tshirt ni.

So, pada korang yang nak join kitaorang buat duit dengan bisnes tshirt atau nak order tshirt group korang yang lain dari yang lain, follow je blog kitaorang sentiasa ye. In Sha Allah, korang pasti tak menyesal nanti.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Ok…untuk hari ni saya akan kongsikan kepada korang pelbagai jenis baju yang kitaorang pernah print sebelum ni. Ianya sebagai bukti yang kitaorang memang betul2 buat bisnes TShirt ni.

Selamat menonton!

 

Ini antara gambar yang sempat di upload daripada ribuan baju yang telah berjaya disiapkan.

So, kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Ada macam2 jenis baju kosong yang korang boleh pilih. Klik pada page katalog2 diatas sana untuk pilih apa sahaja baju ikut citarasa korang ye.

So….sentiasalah follow kitaorang untuk lihat apa sahaja perkembangan tshirt kitaorang…..tunngggguuuuu!!!!

Yang sentiasa ikhlas membantu,

Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com
www.cetaktee.com
www.mohcetakbajuiam.com
www.ainixtshirt.myshopify.com

%d bloggers like this: