Category Archives: Baju Kerja Kawin @ Rewang

Cetak Baju yang biasa customer tempah hujung2 tahun ni….antaranya…..

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Dah hampir sebulan lebih saya tak update blog ni.

Maaf…kebelakangan ni agak sibuk dengan tempahan TShirt yang masuk & rutin baru yang saya sedang lakukan.

Apa rutin baru tu….BIARLAH RAHSIA…hehehe.

Oklah korang….kalau ikutkan pengiraan…dalam 2 bulan lebih lagi kita akan tamatkan Tahun 2018 ni.

Pada yang sedang mencari2 TShirt untuk aktiviti korang dalam Tahun 2018 ni, baik korang buat keputusan segera sebab kalau dah melompat ke Tahun 2019….dah banyak yang terlepas.

Sape antara mereka yang RUGI kalau terlepas nak buat TShirt tahun ni ?

Kalau budak UPSR…tahun depan dah Tingkatan 1.

Kalau budak PT3…..tahun depan dah Form 4.

Kalau budak SPM….tahun depan dah tak sekolah dah kecuali yang ambik Form 6.

Yang tahun ni final year…tahun depan tak jumpa dah geng2 lama.

Kahwin tahun ni tak buat TShirt Rewang sebab takkan tiap2 tahun nak kahwin kan?

Buat Hari Keluarga tahun ni tapi TShirt Hari Keluarga Tahun 2018 tak buat…..rugi oooo…

Duduk kat Pusat Pengajian Tinggi tapi tahun ni tak ada pun TShirt untuk grup atau batch korang.

Buat grup konvoi ke tempat2 yang jadi kenangan tapi tak ada pun kenangan TShirt kat tempat tu tahun ni.

Duduk kat kelas sama dah berapa tahun dah tapi sekali pun gtak buat TShirt kelas….TShirt Kelas tahun 2018 pun tak ada.

Ada grup mancing….tiap2 tahun gi mancing tempat yang best2 tapi sekali pun tak ada buat TShirt geng memancing. Apa salahnya Tahun 2018 ada kenangan TShirt mancing selai sorang.

Macam2 aktiviti yang korang boleh buat aktiviti tapi tak ada pun kenangan yang korang boleh ingat dengan aktiviti tu. Paling mudah dengan TShirt boleh bagi kenangan terindah kat korang sampai bila…..kan….

 

 

Dah rasa betul2 nak order, just bagitau je kitaorang.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Jika korang rasa nak tempah TShirt untuk aktiviti korang tapi BUNTU camane nak buat design tu…..

jangan risau & jangan segan, kitaorang ada sediakan design readymade kalau korang nak.

Ada beberapa design readymade yang korang boleh pilih kat blog kitaorang ni…..

  1. DESIGN TSHIRT KELAS
  2.  DESIGN TSHIRT HARI KELUARGA

 

3.  DESIGN TSHIRT REWANG / KAHWIN / BEKWOH

Ni antara 3 contoh aktiviti yang kami ada design readymade tu….

Tapi kalau TETAP jugak tak berkenan dengan design2 tu, korang boleh buat design tu sendiri kat link bawah ni….

Tapi kalau still tak nak jugak buat design kat situ, korang boleh bagi design korang sendiri kalau nak.

Terpulang…..guna komputer atau lukis tangan sekali pun.

Dah rasa betul2 nak order, just bagitau je kitaorang.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Korang dah tak perlu pening2 cari design & baju nak cetak tu sebab kat http://www.mohcetakbaju.com ni….semuanya tersedia untuk korang tauuu…….

Pilih je mana yang korang minat & tanyakan kat kami kalau ada masalah ye.

 

Oklah…..meh saya kongsi ngan korang pasal tempahan baju kitaorang baru2 ni ye….

Ni antara yang saya siapkan baru2 ni. Baju raglan hitam putih….cetak 1 warna depan belakang.

Asalnya macam gambar atas sekali. Hasilnya…..jadilah macam gambar bawah tu.

 

Yang ni design baju doodle. 2 kaler depan & 1 kaler belakang.

Design doodle tu boleh pilih kat blog saya jugak.

KLIK SINI kalau nak tengok contoh2 doodle yang saya ada tu ye.

Yang ni design dari customink.com ni. Customer buat kat situ jer.

Dah siap buat send kat emel saya untuk saya bagi harga. Memang sempoi.

 

Yang ni jauh datang ni….dari Sabah bah.

Bahagian depan saya guna stiker & belakang print biasa. Guna baju arorasport.

Yang ni simple je. 1 kaler depan belakang.

Customer ni bagi design dalam word je. Pastu, saya edit balik supaya jadi lebih cantik.

Nasib baik customer puashati.

 

Oklah….rasanya setakat ni lah dulu ye. Sampai jumpa lagi ye.

Ikhlas Dari :

Abg Nik & Kak Salina

 

Dah rasa betul2 nak order, just bagitau je kitaorang.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Bosan dengan design cetak TShirt sama je…..tukar lain lah pulak!

Hai & Salam mohcetakbaju semua,

Hari ni dah lepas bulan Syawal dah. Rasa macam sekejap je raya berlalu.

Pejam celik pejam celik….dah setengah tahun lebih dah.

Ini lah akhir zaman. Masa berlalu begitu cepat. Tup tup dah akhir Tahun 2018 dah.

Tapi masa berlalu cepat pun, korang dah ada TShirt grup korang sendiri dah ke?

Usia makin tua & kita makin berumur. Kalau korang tak start buat TShirt untuk grup korang atau aktiviti korang sendiri, bila lagi nak buat.

Ada beberapa situasi yang buatkan korang menyesal seumur hidup kalau tak buat sesuatu yang meninggalkan kenangan seumur hidup korang. Antaranya :

  1. TAK BUAT TSHIRT KELAS ~TShirt kelas ni kalau korang baru masuk sekolah tu, bolehlah dimaafkan lagi tapi kalau dah nak tamat sekolah macam UPSR atau SPM tapi masih belum buat TShirt kelas atau grup korang, memang menyesal le seumur hidup.Ada ke orang duduk kat Tingkatan 5 sampai 2,3 kali. Mana ada kan? So…antara perkara yang korang PASTI akan menyesal seumur hidup ialah bila korang tak buat TShirt kelas yang boleh jadi kenangan korang sampai bila2.Mungkin ada antara korang yang bercinta monyet dengan si Dia di satu kelas.Pastu korang buat lak nama ramai2 kat TShirt tu.Nanti time buat reunion balik mesti korang teringat2 balik time bercinta tu.Atau ; mungkin letak gambar cikgu kat baju tu. Bila tengok balik, teringat semula kat cikgu tu.Atau ; korang memang happening masa kat sekolah tu dulu…sampai cikgu2 pun pening. Pastu bila tengok balik baju tu, teringat balik time nakal tu. Almaklumlah…bila dah besar dah insaf dah.

    So…ni antara situasi2 yang bakal berlaku kalau korang buat TShirt Kelas korang sekarang ni.

  2. TAK BUAT TSHIRT REWANG ~Kebiasaannya orang yang kawin pertama kali mesti excited nak jadikan perkahwinan diaorang sebagai kenangan paling indah seumur hidup.Apa yang buatkan korang sedikit menyesal nanti ialah bila tak buat TShirt Rewang atau Tshirt kahwin.TShirt Rewang pasti akan jadi salah satu perkara unik yang korang boleh kenang sampai bila2.Mana tahu…bila dah anak 10 orang…pastu ada lak orang yang pakai lagi baju tu & lalu depan keluarga korang.In Sha Allah…kenangan time kawin sebelum ni pasti akan datang balik & korang pasti tak menyesal sebab sempat order TShirt Rewang tu sebelum ni.Kalau time2 gaduh korang laki bini pun, boleh gunakan TShirt tu sebagai pendamai.Bila tengok balik baju tu, mesti sekurang2nya hati akan menjadi lembut semula sebab teringat balik time kahwin sebelum ni.
  3. TAK BUAT TSHIRT HARI KELUARGA / FAMILY DAY ~Buat Hari Keluarga dah hampir setiap tahun tapi satu TShirt pun korang tak buat untuk dijadikan kenangan bagi setiap hari keluarga tu.Contohnya macam saya sendiri.Dah banyak kali dah buat program Hari Keluarga tapi satu pun tak buat TShirt untuk kenangan.Tup Tup pada Tahun 2015, kitaorang plan buat Hari Keluarga di Janda Baik, Pahang & semua pakat nak TShirt.TShirt tu ada gambar mak & ayah kitaorang. So..seronok le dapat baju tu.Di pendekkan cerita, hujung tahun 2015, ayah saya meninggal.So….bila tengok balik gambar baju tu, pasti kenangan bersama ayahanda datang semula.Rasa sangat menyentuh kalbu bila teringat rupa ayah & gelagat ayah time tu.Alhamdulillah….nasib baik sempat jugak buat TShirt tu.
  4. TAK BUAT TSHIRT BATCH ~Salah satu kenangan yang indah yang tak dapat lupakan ialah bila dapat pakai TShirt sedondon satu grup atau satu batch.Kebanyakan orang….peluang belajar kat kolej, universiti, sekolah & tempat pendidikan lain hanya sekali seumur hidup.So….kalau tak ada TShirt yang gambarkan korang belajar kat situ sebelum ni, macam tak ada makna je.Dah lah susah payah kita masuk tempat belajar tu tapi bila keluar tak ada pun kenangan fizikal yang korang bawak.Kan ke boring tu……Nanti bila orang tanya, grad U mana? Tak payah susah2 nak explain…tunjuk je baju yang korang pakai tu.

Ni lah antara beberapa situasi yang saya boleh katakan yang korang pasti menyesal seumur hidup sebab tak ada kenangan mempunyai TShirt dengan grup korang tu.

APA KATA PELANGGAN KAMI?

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Seperti yang saya bagitahu dalam tajuk kat atas sebelum ni, korang pasti rasa nak pakai TShirt design lain dari yang lain kan.

Cer tengok contoh2 design baju kat bawah ni.

Adididihhh………gergasi mana pulak cekak pinggang aku ni……maaaaakkkk!!!

Kalau tak silap, design baju ni saya buat dalam Tahun 2015 ni.

Design ni sebenarnya boleh dapat dalam Google Image tapi customer ni nak baju sebijik camtu.

Alhamdulillah….ni lah hasilnya & memang special & lain dari yang lain.

 

 

Kalau tengok dari jauh, macam ada gergasi je cekak badan kita dari belakang.

Pastu kalau korang nak tambah apa2 kat atas gambar tu pun boleh jugak.

Memang lain dari yang lain.

Selain daripada tu, ada jugak design kartun muslimah cam atas ni.

Kalau yang biasa customer order, ada wording nama kelas atau nama sendiri je.

Jarang letak kartun camni.

Korang pun boleh buat kalau nak.

Yang ni pulak design kartun Doodle. Memang budak2 minat design ni.

Kitaorang ada standby design doodle ni kalau korang nak tengok ye.

KLIK SINI & lihat design Doodle yang sesuai untuk korang pilih ye.

 

Design ni pun sempoi jugak. Lain dari yang lain sebab cantik & menarik design dia.

Bukan design biasa & pasti kelas lain pun jeles bila tengok design TShirt kelas korang nanti.

Selain daripada design lukis guna komputer, ada banyak jugak design kartun yang guna lukisan tangan.

Macam design katak atas ni. tapi tak tahu lak….apa fungsi katak tu dengan kelas diaorang…hehehe.

Tapi memang agak pelik & lain dari yang lain.

baju kelas

Yang ni satu lagi contoh design guna lukis tangan. Yang ni antara tempahan masa awal2 saya berkecimpung dalam bisnes cetak tshirt ni.

Wording tulisan bawah kartun tu guna komputer. Kartun je lukis tangan.

Memang agak berbeza dengan TShirt kelas yang lain.

 

cetak tshirt kelas

Yang ni satu lagi contoh design TShirt kelas yang lain dari yang lain.

Yang ni pun antara TShirt awal yang kitaorang buat masa mula2 bisnes dulu. Cer tengok tarikh kat gambar tu…dalam  7 tahun lepas tu….tapi masih maintain sampai sekarang.

tshirt kelas

Antara design yang glamour masa mula2 buat bisnes ni dulu……ini le design nya.

Mula2 kitaorang buat 1 design je….pastu ramai lak yang minat. So, terus dapat sambutan time tu.

cetak baju

Salah satu design TShirt kelas atau batch yang customer suka ialah design yang ada nama2 dalam nombor atau huruf macam atas ni.

TShirt camnilah antara yang banyak bagi kenangan kat korang sebab ada nama sorang2 dalam design tu.

Maknanya bila tengok balik baju tu akan datang…mesti teringat balik suka duka korang bersama2 time tu.

Memang syahdu kalau teringat balik waktu2 tu….haawwww…..

So….nilah antara gambar design baju yang lain dari yang lain yang korang boleh buat sendiri.

Bukan buat design yang biasa2 je.

Kitaorang pun ada standby design kitaorang sendiri kalau nak.

KLIK SINI ~ KATALOG DESIGN TSHIRT KELAS

 

KLIK SINI ~ KATALOG DESIGN HARI KELUARGA

Ini antara design TShirt readymade yang kitaorang ada untuk korang pilih.

Tapi kalau tak ada yang berkenan……

Design TShirt ni kalau buat sendiri pun puashati sebenarnya.

Sebab idea tu datang sendiri…so, design tu pasti akan lain dari yang lain. Tak sama dengan design orang lain.

Klik gambar bawah ni kalau nak cuba buat design tu sendiri. Mudah sangat2. Cuba le….

Setakat wording biasa & lencana sekolah je. Baik tak yah buat TShirt kelas cam tu…..

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Bawah ni antara gambar2 customer yang seronok sebab dapat baju diaorang. Tengok le sendiri & nilailah sendiri ye….

Bagi sape2 yang nak buat duit dengan bisnes TShirt, jom join jadi ejen kitaorang.

KLIK je gambar bawah ni & start buat duit dengan kitaorang…..

 

Ok…jumpa lagi ye…baaaiiiii….

Dari Abg Nik & Kak Salina

Nak buat design Cetak Baju sendiri atau nak design sedia ada?

 

Hai & Salam mohcetakbaju semua,

Apa habaq orang2 kampung & orang2 bandar semua.

Selamat datang ke www.mohcetakbaju.com…..satu2nya blog cetak baju yang aktif berkongsi tips & macam2 petua pasal bisnes cetak baju. Tak kisah…nak order sendiri atau nak buat duit dengan bisnes TShirt.

Hari ni nak kongsi ngan korang pasal camane nak cari IDEA untuk buat design korang sendiri atau nak guna design2 yang kitaorang sediakan.

Korang tahu tak….antara MASALAH paling KRITIKAL pelanggan2 kitaorang ialah camane nak cari design untuk baju diaorang.

Selalu je saya dapat soalan dari customer….boleh tolong buatkan design untuk diaorang tak?

Actually bkan tak nak tolong buatkan tapi dulu2 pernah tolong buatkan TAPI banyak kali duk ulang2 buat sebab tak puas hati…last2 sekali diaorang tak jadi nak buat.

Buat rugi masa & sakit hati je.

So…last2 saya mintak customer je buatkan sendiri.

Kadang2 kesian jugak sebab tak dapat nak tolong.

TAPI sebenarnya…buat design sendiri lebih puas hati sebenarnya sebab sendiri buat….sendiri yang tahu ok ke tak…

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Tahu tak korang….zaman sekarang ni ada bermacam2 website yang sediakan tempat untuk buat design korang sendiri.

Kat sini saya senaraikan 5 website yang korang boleh guna untuk CIPTA atau REKA design korang sendiri. Mudah je….budak2 sekolah rendah pun boleh buatkan :

  1. http://www.customink.com <<KLIK SINI>>

     

  2. http://www.shirtinator.eu <<KLIK SINI>>

     

  3. http://www.spreadshirt.com <<KLIK SINI>>

     

  4. http://www.uberprints.com <<KLIK SINI>>

     

  5. http://www.teespring.com <<KLIK SINI>>

 

Ni antara website2 yang korang boleh guna untuk buat design korang tapi jangan lak order kat situ sebab mahal nanti.

Tu semua website oversea tu.

Apa yang korang boleh buat ialah :

  1. Reka design korang sendiri kat web2 kat atas ni (TERUTAMANYA KAT www.customink.com)
  2. Sediakan berapa lai nak order
  3. Sediakan jugak material apa nak order

PASTU…..Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Kat web2 atas ni….korang boleh guna apa sahaja design yang ada dalam web tu atau upload gambar korang nak kat atas baju tu.

Kalau dulu, susah betul nak reka design untuk cetak atas baju.

Kebiasaannya guna lukisan tangan je. Tu pun pening jugak printer2 nak edit balik & buat lebih cantik untuk dicetak atas baju.

Tapi sekarang ni…dengan adanya tempat untuk buat design sendiri ni, korang tak payah2 pening dah nak cari IDEA untuk TShirt korang.

Ok..kalau korang tak percaya, meh saya tunjuk contoh2 TShirt yang kitaorang cetak guna software diatas ni.

Mostly, customer guna www.customink.com….

Ni contoh2 design baju ikut KATEGORI BAJU :

  1. TSHIRT KELAS

 

Ni antara gambar TShirt kelas yang gunakan www.customink.com.

Memang mudah sangat. Bagi mereka yang nak buat duit dengan bisnes TShirt, korang boleh dapat macam2 IDEA untuk korang jualkan kat customer korang.

Kalau nak contoh design yang kitaorang sediakan, KLIK je GAMBAR BAWAH ni :

 

2.  TSHIRT HARI KELUARGA /FAMILY DAY

 

Design atas ni semua customer reka sendiri dalam website tu.

Ada jugak yang customer upload design luar ke dalam web tu.

So, terpulang pada korang masing2. Tapi memang mudah guna software tu.

Kalau rasa memang buntu & tak tahu jugak nak buat design yang macamana…KLIK GAMBAR BAWAH ni untuk pilih design2 yang kitaorang sediakan ye…

 

3.  BAJU REWANG / KAHWIN

 

Kalau ikut banyak jugak design2 yang diaorang buat dalam website tu tapi dah lupa dah yang mana….

Kami jugak ada design sendiri yang korang boleh pilih..KLIK je BUTTON BAWAH ni ye…

 

4.  LAIN2 TSHIRT

 

Ni antara design2 baju yang gunakan software www.customink.com tu.

Kalau nak masukkan semua design baju dalam ni takut penuh lak nanti.

So..bagi korang yang rasa pening kepala nak buat design TShirt korang atau design customer korang, boleh cuba website2 yang saya bagitau sebelum ni ye.

MUDAH SANGAT2!

Apa yang korang boleh buat ialah :

  1. Reka design korang sendiri kat web2 kat atas ni (TERUTAMANYA KAT www.customink.com)
  2. Sediakan berapa lai nak order
  3. Sediakan jugak material apa nak order

PASTU…..Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

KALAU KORANG RASA NAK MERASA BUAT DUIT DENGAN  BISNES TSHIRT?

JOM JADI EJEN KITAORANG…

Terima kasih semua. Sampai jumpa lagi….

Ikhlas : Abg Nik & Kak Salina

Material tshirt camane yg korang cari utk grup tshirt korang?


Hai & Salam Cetak Baju semua,

Apa khabar semua? Kami doakan korang semua berjaya dalam bidang masing2……In Sha Allah.

Ni nak bantu sikit korang camane nak order TShirt ikut selera korang ni…

Sebelum tu nak bagitahu ni…setakat ni dari Tahun 2010, kitaorang dah siapkan lebih daripada 100,000++ helai TShirt untuk pelanggan2 kami & In Sha Allah angka ni akan sentiasa meningkat…Alhamdulillah.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

So….bagi korang yg dah berkira2 nak order tshirt utk aktiviti korang, disini saya nak kongsi sikit pasal material bju yang korang boleh pilih.

Material bju ni penting utk aktiviti korang sebab kalau salah pilih, takut tak selesa dengan event korang.

Mungkin korang silap pilih cotton tebal tapi nak guna untuk aktiviti outdoor.
Tak ke berpeluh2 ketiak akibat salah pilih tshirt tu.

Tak pun pilih tshirt nipis tp aktiviti dlm aircond. Maka berdirilah segala bulu yang ada sebab tak tahan sejuk.

So..material baju ni antara yang penting untuk korang consider sebelum order bju ngan kitaorang.

Tapi kebanyakan tshirt kami..sesuai utk semua aktiviti sebenarnya.

Cuma kalau tahu jenis material tu, mungkin agak selesa sikit time pakai nanti.

Tapi last2..bergantung jugak pada bajet korang sebenarnya.

Kalau bajet ciput…kenalah cari material yang biasa2 je.

Kalau bajet besar sikit…mungkin boleh pilih macam2 material yang korang nak.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Ok…bagi membantu korang memilih material baju yang sesuai, disini saya senaraikan beberapa brand baju yang kitaorang supply sejak dulu lagi.

Saya akan kongsikan brand baju & material sekali supaya korang boleh buat keputusan baju camane korang nak ye….


Tshirt brand 4QUARE

Kebanyakan customer yang order TShirt 4Square ialah customer yang nak baju bajet rendah.

Biasanya baju 4square lebih terkenal dengan baju 100% cotton.Sesuai untuk digunakan untuk apa sahaja aktiviti sebab 100% cotton ni lebih sejuk & selesa kalau nak buat aktiviti lasak & biasa2 je.

Untuk pengetahuan korang, kebanyakan TShirt yang bajet rendah ni dibuat di Bangladesh sebab kos material & buruh lebih murah berbanding jika dibuat kat negara lain.

Walaupun di buat di Bangladesh tapi kualiti still superb.

Harga mungkin rendah tapi saya suka guna baju ni sebab ianya tak terlalu nipis & tak terlalu tebal.

Nak print guna silkscreen printing pun mudah sebab kain dia licin & tak berbulu.

TShirt cotton 4square ni berat dia standard 160gsm. Dulu ada yang 190gsm atau 175gsm tapi sekarang semua 160gsm. Tak tahu kenapa. Kena tanya supplier lah pulak nanti.

Ni contoh baju 4square cotton yang saya katakan tu. Memang sesuai untuk korang yang nak baju yang agak kualiti tapi bajet rendah.


Macam2 kaler ada untuk korang pilih.

Biasa customer yang pilih baju 4square ni, diaorang akan pilih pakej sekali dengan baju lengan pendek, lengan panjang & baju budak sekali.

Satu lagi….baju 4square ni pun kitaorang ada sediakan baju saiz besar jugak.

Saiz dari 4XL ke 8XL tapi harga mahal dari saiz normal. OKlah kan…sekurang2nya ada jugak pilihan untuk korang buat TShirt untuk sape2 je dalam grup korang kan.

Tak kira yang keciiiiikkkk sekali atau yang besaaaaaarrrr sekali….kan….kan…..

Selain daripada TShirt cotton, kitaorang ada jugak TShirt2 material lain seperti kain jersi atau microfiber dalam grup 4square ni.

Material jersi atau microfiber ni sesuai untuk korang yang nak buat aktiviti luar & lasak sikit.

Ada jugak baju budak untuk pilihan korang.

Baju roundneck cotton, jersi & polo.

Baju Polo budak antara yang customer cari sebab susah nak cari baju Polo budak camtu.

Pendekata, brand 4square bukan je ada baju cotton tapi kami sediakan macam2 jenis baju harga bajet yang korang boleh pilih.

Susah sangat….korang klik je button bawah ni untuk lihat apa lagi jenis baju bawah grup 4square ni untuk pilihan korang ye.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

————————————————————————————————————————

  TShirt BRAND ENZO

Baju brand ni antara yang paling TOP & paling laris dalam bisnes cetak baju kitaorang sejak 2010 lagi.

Yang SPECIALNYA TSHIRT ENZO ni ialah diaorang guna material lain untuk baju cotton.

Diaorang guna baju TETRA COTTON. Maknanya bukan 100% cotton.

Tetra Cotton ni anti-shrink atau anti kecut (tak kecut & tak kembang lepas basuh)

TShirt brand Enzo ni biasanya saya rekemen kat customer yang pentingkan kualiti dengan harga yang tak berapa mahal.

Sesuai dengan bajet kebanyakan customer kitaorang.

Lagipun….TShirt brand Enzo sediakan baaaaanyaaaakkkk pilihan TShirt untuk apa sahaja aktiviti korang.

Antara yang paling laris ialah TShirt Muslimah diaorang.


Ni antara contoh yang TSHIRT Muslimah Enzo ada. Banyak lagi kat katalog kitaorang kalau korang nak tengok. KLIK JE SINI!!!

Brand ENZO ni juga ada sediakan 3 jenis TShirt :

1.  Cotton Tetra

2.  Lacoste / Polo

3.  Microfiber atau Jersi

Tetra Cotton ni saya dah bagitau tadi. Ni contohnya….

Baju lacoste biasanya baju berkolar. Nama lain dia baju Polo atau Honeycomb.

Microfiber brand Enzo pun ok jugak. Macam2 pilihan yang korang boleh pilih.

Baju korporat atau F1….ada lengan panjang & pendek.

Sesuai untuk mereka yang nak baju F1 yang menutup aurat & kain yang kualiti tinggi.

Ni antara contoh2 baju Enzo yang dapat saya tunjuk kat sini.

Kalau nak tengok banyak2 lagi…klik je button bawah ni & pilih je mana yang korang berkenan ye.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

—————————————————————————————————————————

 TShirt Brand OREN SPORT

Selain Enzo, Oren Sport jugak antara TShirt yang banyak dapat sambutan dari customer.Macam Enzo jugak….Oren Sport sediakan 3 jenis material TShirt macam Enzo termasuk TShirt korporat & jaket.

Walaupun bagi saya Oren Sport agak mahal sikit tapi kualiti tetap kelas A punya.

Diaorang sediakan macam2 pilihan TShirt yang sesuai dengan aktiviti korang.

Ni antara contoh TShirt yang korang boleh pilih dengan Oren Sport ni…




TShirt Oren Sport ni dah establish dah agak lama dah. Antara company TShirt yang TOP kat Malaysia ni.

Biasanya peniaga cetak TShirt seluruh Malaysia akan tempah TShirt Oren Sport untuk bisnes diaorang sebab brand ni readystock dia memang tak putus2.

Rasanya berjuta2 stok diaorang supply kot sebab tak pernah lagi bila kitaorang order, TShirt tu tak ada stok.

Maknanya kalau order hari ni, esok In Sha Allah sampai.

Sama macam Enzo. Memang readystock diaorang memang tinggi.

Kalau korang rasa nak tengok macam2 lagi baju brand Oren Sport ni, klik je link bawah ni ye.

oren sport

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 


TShirt BRAND GILDAN

Gildan ni asal brand US ni tapi kalau korang nak tahu, TShirt ni dibuat di Bangladesh.Sama macam 4Square. Mungkin diaorang nak kontrol harga kot supaya tak mahal sangat.

Gildan ni sesuai jugak untuk korang yang pentingkan kualiti.

Ni antara TShirt2 yang Gildan ada…


Gildan ada sediakan TShirt sama macam Enzo & Oren Sport.

Cuma cotton dia adalah 100% cotton. Lebih kurang cam 4Square. Cuma ada certain kod baju, kain dia tebal lagi dari 4square.

Kain jersi atau microfiber diaorang pun lain dari Oren Sport & Enzo.

Kalau jersi Gildan dia panggil 100% Performance Dry Pique. Dia bukan macam kain jersi biasa.

Grup hiking suka sangat pakai baju ni sebab diaorang kata cepat kering & tak berbau kalau berpeluh.

Bukan saya kata…tapi GRUP HIKING ni sendiri bagitau kitaorang. Kitaorang tak pegi hiking…tak tahu….hehehe.

Selain daripada tu, diaorang ada jugak ada sediakan sweatshirt & hoodie.

Mungkin harganya nampak cam mahal tapi kualitinya memang ohsem.

Dah ramai yang beli & puji kualiti baju2 ni.

Baju berkolar pun banyak pilihan. Kalau korang rasa nak lain dari yang lain & selesa dipakai, Gildan adalah brand yang korang boleh cuba.

Kalau rasa tak puas tengok gambar diatas & nak pilih macam2 lagi baju Gildan lain, klik je link bawah ni ye.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

—————————————————————————————————————————–

TShirt BRAND ARORASPORT

Ini adalah brand sukan yang paling saya rekemen sebab katalog Arorasport sediakan lebih banyak TShirt untuk bersukan lebih dari brand lain.Brand ni ada sediakan baju jenis SUBLIMATION.

Apa tu SUBLIMATION?

SUBLIMATION ni TShirt kaler warna warni atau fancy yang dilukis terus atas TShirt kain jersi.

Ni namanya TShirt SUBLIMATION.

Kalau korang rasa tahun ni nak pakai TShirt yang colourful camni….korang boleh pilih kat TShirt Arorasport ye.

Tapi bukan je TShirt kain jersi……cotton & lacoste pun diaorang ada.

Muslimah & baju korporat pun ada.

So…tak payah pening2 nak cari TShirt korang tu.

Ada macam2 jenis TShirt korang boleh pilih. Sediakan duit je…..hehehe.

Pada cikgu cikgi yang incharge sukan sekolah tahun ni atau cikgu koperasi, cikgu2 boleh pilih TShirt brand Arorasport ni untuk TShirt sukan sekolah cikgu tahun ni sebab diaorang ada sediakan macam2 stail baju untuk cikgu pilih.

Mungkin cikgu nak yang lain dari yang lain sikit sebab asyik sama je macam tahun2 lepas kan.

So…cikgu boleh pilih macam2 jenis baju yang kat button bawah ni . Bagitau je kitaorang nanti kalau rasa2 berkenan dengan TShirt2 tu nanti.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

—————————————————————————————————————————-

TShirt brand MATAHARI / EMPIRIC

Bagi korang yang mencari TShirt2 selain dari TShirt diatas, satu lagi brand yang saya suggest ialah brand EMPIRIC atau MATAHARI.

Mostly diaorang guna brand Empiric sebenarnya.

Baju ni tak banyak sangat choice tapi kalau rasa nak baju Raglan lengan 3 suku yang kaler lain dari lain sikit…boleh test baju Empiric ni ye.


Ni antara contoh baju yang brand ni sediakan,

Baju ni semua jenis cotton 100% & juga dibuat di Bangladesh.

Kain lebih kurang macam kain 4Square & sesuai untuk apa sahaja aktiviti korang ye…

Kalau rasa nak cuba2 tengok baju2 lain yang brand ni sediakan…klik je button bawah ni.


——————————————————————————————————-

Ini antara TShirt2 yang kami sediakan KHAS untuk anda.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

TSHIRT RAGLAN – COTTON / JERSI

Selain daripada TShirt2 biasa yang korang dah biasa pakai, kitaorang pun ada sediakan TShirt jenis Raglan ataupun TShirt Lengan Kaler lain & body kaler lain.

TShirt jenis ni ada macam2 brand & saya satukan dalam satu page. Senang sikit nak pilih nanti.

Klik je gambar bawah ni & korang dibawak ke page TShirt Raglan kami nanti ye….

TSHIRT MUSLIMAH

TShirt Muslimah ni antara TShirt yang paling popular kat www.mohcetakbaju.com ni.

Memandangkan kesedaran menutup aurat zaman ini dah tinggi…so, kebanyakan muslimat mesti nak order TShirt yang menutup aurat untuk aktiviti diaorang kan.

So..kitaorang sediakan macam2 stail TShirt Muslimah untuk korang pilih.

Klik je link bawah ni & pasti korang berkenan punya….

Ada macam2 lagi kemudahan untuk korang dalam www.mohcetakbaju.com sediakan sebenarnya…

Saya cuba ringkaskan ye….

1.  Kalau rasa tak tahu nak buat design, kitaorang sediakan tempat nak buat design.

2.  Kalau rasa tak ada design TShirt kelas, kami juga ada sediakan TShirt Kelas untuk korang pilih.

3. Kalau rasa tak ada idea nak buat design FAMILY DAY, kami pun ada sediakan jugak.

4.  Kalau rasa TAK ADA IDEA JUGAK…nak buat DESIGN TSHIRT KAHWIN, REWANG atau BEKWOH. Jangan risau, kami juga ada sediakan….


5.  Kalau rasa2 nak buat design DOODLE…kami pun ada sediakan jugak.

Tshirt Doodle

6.  Pastu kalau rasa2 berminat nak jadi ejen, korang boleh jugak jadi ejen kitaorang.


Pendek kata & panjang kata…..macam2 kemudahan yang kitaorang sediakan KHAS untuk anda buat baju bercetak dengan kami.

So…kalau nak cetak baju, seelok2nya diawal tahun camni lah korang kena order TShirt sebab boleh pakai dengan grup korang sampai hujung tahun.

Kalau dah hujung2 tahun baru nak order, rugilah sikit sebab sekejap je boleh pakai sedondon ramai2.

 

So…apalagi…

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Kitaorang sentiasa membantu & melayan anda walau dengan apa cara sekalipun.

Sampai jumpa lagi…tata…titi…tutu…….

Dari teratak kecil kami,

Abg Nik & Kak Salina

Planning cetak TShirt anda sekarang sebelum terlambat sebab……

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Berjumpa lagi kita dalam blog www.mohcetakbaju.com. Blog untuk korang dapat macam2 maklumat pasal tempahan cetak baju sendiri atau orang lain.

Dan juga blog untuk korang boleh buat duit dengan bisnes TShirt korang sendiri.

Kalau diikutkan seperti tahun2 lepas jugak, bulan Ogos ni banyak jugak kitaorang dapat order sebab dalam bulan ni banyak aktiviti yang gunakan TShirt.

Lagipun…hujung bulan ni cuti sekolah seminggu dari 25 Ogos sehingga 03 September 2017.

Pastu diapit pulak dengan raya haji & Hari Merdeka.

Kalau TShirt Merdeka Indonesia saya tak sanggup ambik dah sebab tengah bulan ni je diaorang punya sambutan. Diaorang sambut 17hb Ogos ni.

Sekarang ni pun tengah pulun satu grup Indon ni buat Tshirt Dirghayu Indonesiaku tapi itu yang last punya tahun ni. Kalau ambik lagi takut tak sempat pos nanti.

Takut terkejar2 nanti.

Kalau TShirt lain…saya sanggup lagi ye. Maaf ye korang.

 

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

So..pada yang nak order TShirt dalam bulan Ogos ni, ni antara TShirt yang korang boleh order ye…

1. TShirt Hari Merdeka – Malaysia

Ni antara contoh TShirt yang kitaorang buat tahun2 lepas.

a. Boleh promote dalam FB, blog atau INSTA masing2 kalau anda ada design TShirt Merdeka.
b. Anda boleh pilih baju2 dalam blog kitaorang untuk contoh baju yang anda nak promote tu.
c. In sha Allah dapat tempahan yang BESAR jika betul caranya terutamanya mereka yang bukak booth atau gerai jual TShirt.

d. Setiap tahun memang ramai yang order TShirt camni. So…rebutlah segera.

2. TShirt Korban (Raya Haji)

cetak tshirt

a. Yang ni pun boleh pakai ramai2 sebab majlis sembelih korban biasa libatkan ramai orang.
b. Sesuai untuk taman2 perumahan, kampung2, pejabat dll yang buat majlis korban.
c. Biasanya cetak simple je & jadi kenangan setiap tahun.
d.  Kalau belum ada design bagitahu kitaorang. Nanti saya boleh tunjuk contoh yang ada ye.

e. Cepat2 sebelum terlambat.

3. TShirt Sukan SEA 2017 
a. Boleh promote kat penyokong2 Malaysia & Negara ASEAN yang join SEA game yang lain kalau nak.

b. In Sha Allah laku sebab tahun ni buat kat Malaysia. Boleh buat satu grup satu baju.

4. TShirt Kelas

a. Time ni memang sesuai promote kat budak kelas sebab diaorang belum start periksa yang besar2 lagi ni.
b. Pastu ada dalam 3 ke 4 bulan lagi tahun 2017 tamat. Patut dah buat tshirt kelas untuk tahun ni sekarang. Kalau lambat, menyesal nanti.
c.  Ada macam2 contoh design TShirt Kelas yang korang boleh pilih kalau rasa pening nak buat design sendiri.
Atau..buat design sendiri kalau bosan dengan design yang ada ni.
5. TShirt Rewang/Kahwin/Bekwoh/Family Day/ Reunion & Konvoi

 

a. Akhir bulan 8 ni cuti sekolah seminggu. So..time ni biasanya ramai yang buat majlis kawin, hari keluarga, reunion & konvoi.
b. Time ni le masa paling sesuai untuk korang promote & dapat duit berganda2 sebab biasanya print tshirt camni diaorang buat by grup ramai2. Konfem dapat banyak untung nanti.
c.  Korang tak ada IDEA nak buat design tu…KLIK LINK bawah ni ntuk lihat contoh design sedia ada yang kitaorang ada ye..
DESIGN TSHIRT KELUARGA>>>KLIK SINI
DESIGN TSHIRT REWANG/KAHWIN>>>KLIK SINI
 So…ini antara event2 penting yang anda kena rebut dalam bulan Ogos ni.
Kebiasaannya…..TShirt yang saya mention kat atas ni, mereka buat dalam grup. So..memang senang2 je dapat duit berganda2 dari TShirt biasa kalau sape2 nak buat duit tu.
So…tunggu apalagi.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Pada yang sedang cari TShirt lain dari yang lain seperti TSHIRT RAGLAN, korang boleh klik button bawah ni. Ada macam2 contoh design baju yang ada.

 

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

TIPS BISNES TSHIRT HARI INI :

Jika anda tak guna teknologi untuk promote
bisnes anda zaman sekarang….kebarangkalian
anda tidak mendapat untung yang BESAR adalah
TINGGI!

So..gunalah gajet anda semaksimum mungkin
supaya bisnes anda lebih dikenali!

 

Ok…sampai jumpa lagi ye…baaaaiiiiii…

Selalulah kontek kami,

Abg Nik & Kak Salina
www.mohcetakbaju.com ~ Blog Stesen Cetak TShirt Anda!

www.mohcetakbajuiam.com ~  Blog Stesen TShirt I AM Anda!

www.ainixtshirt.myshopify.com  ~  Stesen Cetak TShirt REWANG Anda

www.cetaktee.com ~ Stesen Cetak TShirt KELAS ANDA!

Cetak TShirt sekarang vs cetak TShirt dulu2………

Hai korang,

Jumpa lagi kita dalam blog yang sentiasa menceritakan tentang cetak TShirt untuk apa sahaja aktiviti anda dimana sahaja anda berada.

Tadi masa saya duk tengok album2 lama, tiba2 teringat balik macamana kitaorang start buat bisnes TShirt ni 7 tahun lepas.

Time tu bukan macam sekarang ni sebab sekarang dah ada meja printing KHAS. Ok sikit.

Dulu..masa mula2 buat bisnes cetak TShirt ni, ada jugak print baju atas lantai. Tak sempat nak ambik gambar time tu. Tertonggeng2 nak print selai baju. Pastu malam kena urut sebab sakit pinggang.

Hari ni saya nak kongsi sikit ngan korang TShirt2 & bagaimana cara kitaorang cetak TShirt tu walaupun tempat terhad.

Sebelum tu…cuba korang tengok antara TShirt yang bagi saya agak kreatif hasil tangan customer2 kitaorang. Baju2 ni hasil printing kitaorang masa mula2 masuk dalam bisnes cetak baju ni.

 

Ni antara gambar TShirt dulu2 sebelum kitaorang ada meja printing KHAS tu. Masa ni wife yang buat full time tapi saya kerja kerajaan lagi masa ni.

Kira2 sebelum tahun 2015 ni. Tu yang jemur ikut dan je tu.

Kalau korang nak tahu…baaaaanyak betul beza cetak baju dulu2 & sekarang. Nak tahu tak?

 

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

 

Antara beza cetak TShirt dulu2 & sekarang ialah :

Dulu…..jemur baju main ikut dan je mana2 sempat & muat. Ada atas katil, ada kat luar rumah, ada atas meja, atas lantai dll.

  1. Ni jemur atas meja printing. Time ni ruang printing kecik lagi. Sebelah dinding tu belum pecah lagi. Tahun 2013 baru start besarkan kedai tu. 

     

     

Alahai…segan lak nak tunjuk. Time ni keringkan atas katil tidur dalam rumah je. Masa 2011 ni printing atas meja makan lagi. So…sebab desperate sangat tak ada tempat nak jemur, mintak kebenaran mak mertua jemur atas katil time tu.

Mak mertua cakap….no problem menantuku, janji bawak masyuk duit, mak setuju je nak…..hehehe. Sib baik mak mertua tak baca blog ni….hehehe.

Ni jemur atas meja makan. Masa printing tu memang cari masa bukan tengah makan.

Kalau nak makan kitaorang printing jugak, mau kena halau dari rumah. Jadi si tanggang nanti…hehehe. Tak pasal2 kami jadi batu atau peti ais nanti…

Free2 je dapat jadi anak derhaka…..tak ke haru biru tu.

Tshirt Kartun

Yang ni satu lagi baju yang kitaorang terpaksa jemur atas katil. Kalau jemur kat luar, takut kena curi nanti. Baik tumpang katil mak je…nasib baik mak sporting. Tq bonda.

 

Dulu printing guna papan yang dimasukkan dalam baju sehelai2.

Bila dah masuk papan, baru saya letak atas meja untuk dicetak.

Cam gambar bawah ni….

Tshirt Kartun

Cuba tengok dalam baju tu ada papan kan?

Camtu lah kami belajar printing dulu. Masukkan satu2 papan dalam baju, pastu letak atas meja untuk printing.

Bila dah masukkan papan, pastu kami start print macam atas ni.

Masa ni tempahan tak sebanyak sekarang. So..setakat 2 lai sekali cetak masih mampu buat lagi.

Tapi sekarang kalau order 2 ke 3 ribu lai sebulan, kalau masih guna cara camni, mau tak sempat nak gi kencing kot.

Mak mertua pun makan atas lantai je sebab meja makan dah jadi meja printing utama…..hehehe.

Time ni kalau guna jugak meja makan, baru le jadi Si Tanggang nanti….hehehe.

Last2 kena buat gak kedai tepi rumah.

Apa yang termenung tu dik? Macam pandai sangat duk depan komputer. Main game le tu.

Orang sibuk printing dia main game. Tengok tempat kami printing dulu, dah macam dilanggar todak je…. 🙂

Ni lah rupanya kedai yang kitaorang bina pada 2013 sebab dah tak tahan banyak sangat order masuk, sampai dah tak cukup tempat nak print.

Alhamdulillah….akhirnya siap le cam gambar bawah ni..

Opppsss….sori…silap gambar.

Cam bawah ni ye….

So…bila dah ada meja camni & ruang lebih besar, senang le kitaorang nak siapkan order dengan kuantiti yang lebih besar.

Kalau tak…jenuh le menunggu, bila nak siap baju. Time tidur pun kena printing jugak kot sebab dah terdesak sangat tak ada tempat nak print kan…

Alhamdulillah…memang melimpah ruah rezeki kami dengan sokongan korang semua.

Apa yang saya nak kongsikan ni, bagaimana saya bermula dari bawah & dari susah.

Apa sahaja yang kita buat, kalau kita start dari susah…In Sha Allah bila kita dah senang & kita susah balik. Mudah untuk kita naik balik nanti.

So..pada korang yang tak sabar2 nak dapatkan TShirt grup korang cam yang kami pernah buat sebelum ni, follow je step bawah ni….

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ok..nanti saya cerita lak camane kitaorang besarkan lagi bisnes kitaorang dari satu bengkel ke 2 bengkel sebab dah tak cukup ruang nak print.

Pastu, bagaimana kitaorang beli mesin sulam & mesin printing untuk mudahkan lagi cara printing kitaorang.

Tunggu ye……..

Selain daripada boleh buat design tu sendiri, kitaorang ada jugak sediakan design yang dah siap nak print.

Tunggu korang pilih je. Terus boleh print.

KLIK BAWAH NI UNTUK CONTOH DESIGN TSHIRT HARI KELUARGA


 

KLIK BAWAH NI UNTUK CONTOH DESIGN TSHIRT KELAS

 

 

KLIK BAWAH NI UNTUK CONTOH DESIGN TSHIRT REWANG/BEKWOH/KAHWIN

 

Ok…sampai jumpa lagi dilain masa… nak order TShirt bagitahu kami ye…

Baiiiii…..

Yang Ikhlas,

Abg Nik & Kak Salina

Kenapa anda perlu ORDER Cetak TSHIRT dengan kami di www.mohcetakbaju.com…..?

 

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Apa khabar semua!

Pada yang sedang mencari TShirt untuk apa sahaja aktiviti anda….inilah masa & tempatnya kerana anda sedang melihat kepada website yang telah menyediakan TShirt untuk beribu2 orang pelanggan sejak 2010 lagi.

Bagi yang baru melawat blog kami atau dah lama lawat, disini saya bagi beberapa sebab SERIUS kenapa anda PERLU pilih kami berbanding SUPPLIER yang lain :

  1. Dalam blog ni kami ada sediakan macam2 jenis TShirt SIAP (Readymade) daripada brand Oren Sport, Enzo, 4Square, Empiric, Gildan dan Arorasport.Anda KLIK je mana2 katalog baju kat atas nun ikut selera & citarasa anda.

  2. Kami juga ada sediakan contoh2 design TShirt untuk anda pilih seperti TSHIRT KELAS, TSHIRT REWANG/KAHWIN & TSHIRT FAMILY DAY.

  3. Kami juga ada sediakan <<TEMPAT>> nak design baju tu kalau anda sendiri tak ada lagi idea nak print.

  4. Kami ada beberapa jenis cetakan….antaranya Silkscreen printing, flocking(baldu), sulaman, heat press & emboss (timbul)

  5. Kami start bisnes ni secara online sejak 2010 lagi (7 tahun) dengan tempahan melebihi 100,000 helai sehingga kini. Alhamdulillah…kami agak berpengalaman.

  6. Kami juga ada buka peluang kepada sesape sahaja diluar sana untuk jadi ejen kami – boleh buat duit dengan bisnes TShirt & BUKAN sekadar order TShirt je.

  7. Bisnes kami sangat AKTIF & In Sha Allah setiap soalan akan dijawab segera sebab ini memang periuk nasi UTAMA kami.

  8. Kami juga sediakan macam2 jenis TShirt….ada cotton, lacoste, microfiber, dry fit, cotton interlock, honeycomb, polyester, baju korporat F1 dll.

  9. Kos pos kami FREE Semenanjung Malaysia & kami tanggung separuh ke Sabah Sarawak.

  10. Kami dah pos ke seluruh dunia sehingga ke Korea Selatan, UK, Singapore, Jordan, Brunei & Poland.

  11. Kalau dalam Malaysia ni…kami dah pos hingga ke ceruk kampung seluruh Sabah Sarawak & Semenanjung. Hingga ke tempat yang tak ada kedai TShirt pun kami dah sampai.

  12. Kami TAK PUTUS2 memberikan TIPS2 untuk anda berjaya dengan bisnes TShirt masing2 melalui emel2 TAK KISAH anda order atau tak dengan kami.

  13. Kami bukan je terima baju readymade tapi custom made pun kami terima (dengan syarat2 tertentu)

  14. Kami akan siapkan design untuk customer jika customer tak reti nak designkan design mereka (dengan syarat2 tertentu)

  15. Kami pernah pulangkan duit semula & ganti TShirt yang rosak jika perlu. Kami berniaga kerana Allah…In Sha Allah.

  16. Kami sentiasa bantu betul2 sape2 saje diluar sana untuk yang nak join buat duit dengan kami sebab kami tahu jika kami bantu orang lain buat duit, In Sha Allah…Allah juga akan bantu kami.

  17. Kami menerima macam2 jenis TShirt untuk macam2 aktiviti anda selagi tak salah disisi undang2 & tak langgar prinsip kami.

     

 

Apa yang saya senaraikan diatas ni, bukan untuk menunjuk2 atau berbangga diri tapi memberitahu perkara sebenar.

Kalau tak bagitahu, anda tak kan tahu kan?

So…dengan sebab2 atas ni, anda akan lebih YAKIN untuk order TShirt design sendiri dengan kami nanti….betul tak?

Tapi akhirnya terpulang kepada anda sendiri sebab anda yang akan buat keputusan BIJAK anda sendiri.

Kalau anda tergerak hati nak order TShirt tu dengan kami, ikuti langkah2 dibawah ni ye.

 

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

TIPS BISNES TSHIRT HARI INI :

Jangan sekali2 kita memburuk-burukkan pesaing kita.

Peniaga yang HEBAT akan jadikan pesaing mereka sebagai

rakan yang membantu mereka sama2 berjaya dalam

bidang mereka!

 

Hari ni saya nak kongsikan dengan anda antara TShirt2 yang saya tak sempat upload sebelum ni, saya upload kat sini untuk anda boleh refer camane nak buat design TShirt anda tu nanti ye. Termasuk TShirt2 lai sebelum ni…..untuk tatapan anda.

 

Harap2 anda enjoy dengan macam2 TShirt yang kami dah siapkan sebelum ni untuk tatapan anda ye…

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 


Ok…sampai jumpa lagi & nantikan kemunculan TSHIRT BARU & KATALOG BARU GILDAN, ENZO , OREN SPORT & ARORASPORT dalam artikel akan datang ni ye.

Macam2 stail TShirt BARU yang ada. Tunggguuuuuuu!!!!!!

Yang sangat2 benar,

Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

Lepas raya….bersedialah untuk tempah & cetak apa sahaja jenis TShirt anda!

Hai & Salam cetak baju semua,

Kami di http://www.mohcetakbaju.com ingin mengucapkan Selamat Hari Raya…Maaf Zahir & Batin kepada semua pelawat blog saya termasuk  ex-customer, regular customer, bakal customer & pelawat yang selalu melawat blog kami.

Saya mohon ampun dari hujung rambut ke hujung kaki jika ada salah silap di sepanjang 7 tahun kami deal dengan korang semenjak 2010 lagi.

Ada yang saya tersilap, terlewat atau tak dapat buat tu..walaupun dalam kuantiti yang kecil tapi saya mintak maaf jugak ye.

Untuk makluman semua, kami di http://www.mohcetakbaju.com akan mula bercuti raya sakan dari 23/06/2017 (Jumaat) sehingga 02/07/2017 (Ahad).

In Sha Allah pada 03/07/2017 hari Isnin kami akan masuk kerja balik.

TAPI PERHATIAN : TEMPAHAN BAJU & PERTANYAAN PASAL ORDER BAJU, KAMI STILL TERIMA DALAM TEMPOH CUTI TU. CUMA KAMI TAK DAPAT SIAPKAN DALAM TEMPOH TU JE…..

 

Bagi anda yang masih mencari2 tempat nak tempah TShirt untuk apa sahaja aktiviti anda, cuba try tengok sini sebab kami boleh prepare macam2 jenis TShirt untuk apa sahaja aktiviti anda.

 

Bagi korang yang dah berkobar2 nak tempah TShirt anda lepas raya ni…bersiap sedialah dengan semua detail yang ada untuk dapatkan harga dari kami nanti.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Untuk tatapan korang yang tengah beraya tu, sini saya ada sediakan beberapa cerita pasal cetak baju yang saya buat sebelum ni ye…

Ni design asal customer bagi. So, dia bagi dalam format pdf, senang sikit nak edit. Tulisan pun dah siap vektor.

So..bila transfer ke baju, camnilah jadinya. Gambar family tu saya kena guna halftone & 1 kaler print je.

Memang sempoi. Ni kalau dalam 2,3 puluh tahun lagi tengok balik baju ni, mau syahdu hati ni sebab mungkin ada yang tersayang dalam gambar tu dah tak ada kot.

 

Yang ni pun sempoi jugak. Buat baju pengawas sekolah siap ada nama & lencana lagi.

Lencana tu guna stiker yang tahan lama & bukan yang jenis cikai punya. Basuh banyak kali pun tak ada tanggal. Sekarang ni teknologi dah advance dah. Bukan stiker murah2 macam dulu2.

Basuh sekali dua masuk dalam mesin basuh dah cabut dah. Yang ni tak..memang tahan lama ni.

Ni baju untuk salah sebuah vokasional di pantai timur. Belakang & lengan ada print lagi tapi lupa nak ambik gambar. Baju microfiber brand Gildan.

Memang cantik oooo….

Yang ni sakan betul….TShirt untuk bride & groom. Seronok betul diaorang dapat bergambar ngan baju sedondon camtu.

Kalau korang nak seronok pakai baju sedonodon camtu pun boleh. Bagi tau je kitaorang nanti.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Jika korang jadi ejen kami, korang ada harapan untuk mendapat harga special dari kami dengan syarat2 tertentu. Anda akan belajar banyak benda tentang bisnes TShirt ini jika anda menjadi ejen kami.

Oklah….saya rasa setakat ni sajelah dulu ye.

Selamat Hari Raya…maaf Zahir Batin sekali lagi…berhati2 dijalan raya!

Dari Kami :

Abg Nik, Kak Salina Sekeluarga

Jualan “Harga Istimewa Cetak TShirt Tak Pernah Dibuat” Sempena Cuti Sekolah Akhir Tahun 2016……beb!

Baju Ainix Resources

Hai & Salam Cetak Baju Semua,

Alhamdulillah…..syukur sebab kita masih hidup sehingga kini & mampu lagi baca blog kitaorang ni.

Nampaknya Tahun 2016 dah nak sampai penghujung. Alhamdulillah jugak, order masih tak putus2 masuk & semakin hari, semakin minggu & semakin bulan, tempahan makin meningkat.

Terima kasih kami ucapkan pada korang terutamanya pelanggan setia kami yang tak pernah miss order dengan kami setiap tahun.

Korang memang AWESOME le!

Hujung2 tahun camni, kebiasaannya pelanggan2 berikut yang banyak order dengan kitaorang. Antaranya :

  1.  TShirt Rewang / Kahwin / Bekwoh – ramai betul orang nak tamat zaman bujang time ni le sebab nanti ramai datang masa kenduri nanti. Diaorang biasanya order TShirt2 untuk petugas & saudara mara. Masa ni le pengantin atau keluarga pengantin nak sponsor pun. TShirt tu pasti jadi kenangan seumur hidup nanti. Syok ooooo…..
  2. TShirt Reunion – Tshirt jenis ni pun memang ramai yang order time2 cuti camni sebab biasanya anak cuti sekolah, so boleh le mak ayah atau geng2 ni boleh kumpul ramai2. Ada jugak yang boleh habiskan cuti tahunan kalau masih kerja. TShirt camni pun konfem boleh jadi kenangan seumur hidup.
  3. TShirt Hari Keluarga – Sama jugak cam TShirt Reunion. Kalau reunion kumpul kawan2 ramai2 tapi TShirt Keluarga ni, keluarga yang berkumpul. Time2 camni memang selalu dapat order TShirt Hari Keluarga ni. Sayang kalau tak pakai TShirt sedonodon. Tak ada kenangan nak kenang nanti. Syedihhnyaaa……
  4. TShirt Konvoi – Biasanya konvoi motor atau kereta. Tshirt camni pun banyak jugak dapat tempahan. Masa naik motor atau kereta pakai baju sama je semua, pastu singgah makan ke atau berenti kat stesen minyak. Nampak sama je semua. Bangga oooo…..
  5. TShirt Kelas – Walaupun cuti sekolah, ada jugak student order TShirt untuk group diaorang tahun ni. Mana yang duduk dekat2 tu, boleh le buat ramai2 tapi kalau duduk asrama macam susah sikit sebab nanti nak kena pos sorang2 lagi. Tak pun ada jugak yang order untuk tahun depan.Tak kisahlah…janji dapat order & dapat pakai TShirt tu ramai2. Satu kenangan terindah yang tak dapat dilupakan.
    Banner TShirt

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Bagi yang susah hati & pening nak cari TShirt kosong, korang jangan risau sebab semuanya kami ada sediakan.

Dari yang bajet hinggalah yang sedikit mahal ikut kemampuan, korang boleh pilih mana yang berkenan.

Brand TShirt yang kami ada :

1.  TSHIRT BRAND ENZO <<KLIK SINI>>

2.  TSHIRT BRAND OREN SPORT <<KLIK SINI>>

3.  TSHIRT BRAND 4SQUARE <<KLIK SINI>>

4.  TSHIRT GILDAN <<KLIK SINI>>

5.  TSHIRT ARORASPORT <<KLIK SINI>>

6.  TSHIRT  MATAHARI <<KLIK SINI>>
Kalau nak tengok TShirt ikut jenis baju, kami juga ada :

  1.  TSHIRT RAGLAN (BODY KALER LAIN, LENGAN KALER LAIN)  <<KLIK SINI>>
  2. TSHIRT MUSLIMAH  <<KLIK SINI>>
  3. TSHIRT I AM <<KLIK SINI>>

Ada macam2 pilihan TShirt yang kami ada. Korang jangan risau.

Ada baju Gildan baru untuk korang!

3-suku-tri-blend-raglan-gildan-a

Kalau nak tengok baju Raglan lain, KLIK SINI ye.


Jualan “Harga Istimewa Cetak TShirt Tak Pernah Dibuat” Sempena Cuti Sekolah Akhir Tahun 2016

Sebagai tanda penghargaan & ucapan terima kasih pada semua yang bagi sokongan & order TShirt kami, kami nak bagi “Harga Istimewa” kepada korang yang order TShirt kami sehingga hujung tahun ni.

Harga ISTIMEWA ini hanya terhad untuk tempahan 30 HELAI KE ATAS SAHAJA!

# TIADA CAJ EDIT ATAU UPAH DESIGN DIKENAKAN
(Biasanya caj atau upah design dalam lingkungan RM40 ke RM60 bagi setiap design).

# PERCUMA BEG KAIN  SETIAP TEMPAHAN (MAKNANYA KALAU 30 HELAI = 30 BEG)


Oklah…pada semua yang nak buat duit dengan bisnes TShirt ni pun, boleh join kitaorang ye.

Tahun 2017 adalah tahun kitaorang all out untuk memang buat duit sebanyak mungkin. So, jom join kitaorang sekarang & dapatkan macam2 tips & bantuan untuk korang juga berjaya macam kami!

Iklan Ejen TShirt

Cam biasa….apa cerita pasal tempahan cetak TShirt kitaorang sebelum ni ye?

tshirt kelas

tshirt kelas

tshirt kelas

tshirt kelas

Ni tshirt kelas anak ni. Kitaorang bagi sponsor hari tu sebab anak tahun ni last sekolah tu. Darjah 6. Baru lepas UPSR.

Cer tengok gambar bawah ni diaorang ambik gambar ramai2 sambil pakai tshirt tu…..

baju-kelas-syawal

 

Selain tu……..

tshirt gym

tshirt gym

Ni baju untuk geng2 sado ni. Abang2 sado memang sesuai pakai baju camni. Just 2 kaler print je. Merah & biru. Masa print terasa macam sasa je body teman…..hehehe.

tshirt family day

Ni Tshirt geng hari keluarga nak bercuti di Bali ni. Simple & sempoi je. Print 2 kaler. Hijau & putih. Asyik print baju orang je. Bila lak kitaorang nak pegi ni ye….hhhmmmmmmm….

tshirt cetak

cetak baju

Tshirt ni 2 kaler depan & 3 kaler belakang. Design diaorang buat dalam page Buat Design Sendiri kat bahagian atas blog ni. Senang & mudah je.

Tapi sedih sikit sebab tuan punya baju ni eksiden lepas order ngan kitaorang. Naik motor, patah peha katanya. Kesian betul.

Saya doakan awak Farid Imadi cepat sembuh le ye. In Sha Allah.

tshirt doodle

Yang ni TShirt kelas cetak kartun doodle. Memang sempoi. Guna kartun doodle yang ada dalam blog kitaorang je. KLIK SINI kalau nak tengok contoh kartun doodle yang kami ada.

tshirt doodle

tshirt kartun doodle

tshirt cetak kartun doodle

Ni antara contoh design kartun doodle yang kami ada & boleh standby untuk TShirt kelas korang tahun depan ni.

Banner Doodle

tshirt rewang

tshirt kahwin

Contoh TShirt Rewang yang kitaorang siapkan baru2 ni. Macam2 lagi stail & contoh design TShirt rewang kalau anda nak order.

Klik sini<<www.ainixtshirt.myshopify.com>> & lihat apa yang kami sediakan untuk anda.

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Ok….setakat ni sajelah dulu. Ingat….ambik peluang untuk dapatkan harga istimewa kami sempena Cuti sekolah tahun 2016 sehingga akhit tahun ini.

TIPS BISNES TSHIRT HARI INI :

Kalau nak berjaya dengan apa sahaja bisnest termasuk
bisnes TShirt, pastikan
orang ramai tahu apa yang anda jual.

MARKETING IS KING!

Kalau orang tak tahu anda jual barang, camane
barang anda nak laku kan?!

Jika anda ejen kami, bersedialah untuk mula menjana duit dengan bisnes TShirt anda kerana bisnes TShirt tak akan padam sampai bila2 selagi manusia memakai baju.

So…kami tunggu tempahan anda.

Sampai jumpa lagi…bai bai baiiiiiiiiii…

Yang Sentiasa Ikhlas Membantu,

Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com
0192254028 / 0193643692
www.cetaktee.com
www.mohcetakbajuiam.com

Tanya & Order TShirt anda guna Whatsapp sahaja….

long-sleeve-jersi-gildan-2

TSHIRT LENGAN PANJANG JERSI – NEW

Hai & Salam cetak baju kepada semua,

Apa kabor? Semoga korang sihat selalu hendaknya.

Nak bagitau ni……Alhamdulillah TShirt kami semakin mendapat sambutan & hampir tak menang tangan nak menjawab & mengambil order dari customer kitaorang.

Ada yang tanya kat Whatsapp, ada yang tanya kat emel, SMS, Call dll.

Setelah beberapa lama kitaorang memikirkan tentang bagaimana cara nak ambik order atau bantu anda untuk buat pertanyaan dengan lebih mudah, kami buat keputusan untuk sediakan satu nombor KHAS hanya untuk Whatsapp sahaja.

So….sekarang lebih mudah bagi korang untuk tempah TShirt dengan kami.

banner-order-guna-whatsapp

TAPI ini bukan bermakna nombor2 lama kami masih tak guna. Masih berguna lagi. Korang tetap boleh kontek kitaorang dengan menggunakan nombor lama seperti dibawah :

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

NOMBOR 0196654058 diatas hanyalah bagi memudahkan sesiapa sahaja yang tak pandai guna emel untuk order terus dengan menggunakan Whatsapp.

Ingat!!!! Berikan detail2 berikut sebelum hantar ke Whatsapp kami di 019-6654028 ye..

  1.  DESIGN NAK PRINT….
  2. BERAPA HELAI NAK ORDER….
  3. JENIS BAJU…..

Ada macam2 jenis baju kat bahagian Katalog baju kat atas nun…

Dari Oren Sport, Enzo, Gildan, 4Square , Matahari & Arorasport. Semua ada.

Klik je link2 kat atas ni & pilihlah TShirt2 pilihan anda sendiri.

Oklah…cam biasa. Mari saya cerita pasal tempahan yang kitaorang siapkan sebelum ni ye…

cetak tshirt

cetak baju

cetak tshirt

Baju putih & cetakan hitam. Design asal hanya lukis tangan je. Tapi kitaorang edit balik & tunjuk semula kat customer.

Dah konfem & ada sedikit adjustment, baru kitaorang start print. Simple je sebab 1 kaler print & belakang ada nama sorang2.

baju family day

tshirt hari keluarga

Design ni customer yang sediakan jugak tapi tulisan tu saya edit balik. Lepas tunjuk kat customer & dia kata proceed, baru saya start print.

Yang ni pun sempoi jugak sebab 1 kaler print je.

tshirt rewang

tshirt rewang bekwoh

Design ni customer pilih dalam web TShirt Rewang saya di www.ainixtshirt.myshopify.com. Kalau korang klik kat website tu, cer tengok kat kod #007 macam bawah ni. Just tukar nama, tarikh & kaler baju je. Harga tetap sama macam dalam website tu.

Kalau ada sape2, nak order baju rewang camni….pilihlah cepat ye…

Baju Rewang @ Bekwoh (RM16 sehelai ) (#007)

Selain daripada tu, ada macam2 lagi tempahan yang kami siapkan sebelum ni…’

tshirt kelas

baju cetak kelas

tshirt cetak kelas

baju kelas

TShirt camni selalu kami dapat tempahan. Sedonodon lelaki & pompuan. Pastu ada cop logo, nama & nama kelas. TShirt stail camni yang selalu customer kitaorang order.

Kalau korang nak, bagitahu segera ye.

tshirt cetak

cetak baju

Design camni guna baju jenis Raglan. Design depan belakang, customer bagi contoh & saya edit balik ikut yang dia nak.

Bagi korang yang sedang mencari TShirt Raglan, klik button dibawah & korang boleh pilih macam2 jenis TShirt Raglan yang korang nak ye…

Iklan TShirt Raglan

Ada macam2 jenis TShirt Raglan yang anda boleh pilih. Klik link diatas & pilih TShirt kesukaan anda. TShirt Raglan…TShirt lain dari yang lain.

tshirt kelas

baju kelas

tshirt kelas

Baju kelas ni lak hasil daripada design yang diambil dari website saya satu lagi iaitu http://www.cetaktee.com. Cer KLIK SINI & tengok kod #H015. Customer tiru sebijik design kat situ & tukar tulisan dalam tu je.

Ada macam2 contoh design TShirt dalam tu. Tapi kalau tak tahu nak pilih yang mana & nak buat sendiri pun boleh.

Oklah ye…..kalau ikutkan semua design nak masukkan dalam blog ni tapi tak mampu sebab banyak tempahan nak kena siapkan.

Sebelum tu, bagi semua ejen2 atau sape2 yang nak jadi ejen, ada hadiah istimewa untuk anda.

pertandingan-tempahan-tinggi-2016

Anda bukan sahaja akan mendapat hadiah diatas dari kami TAPI anda akan mendapat untung atas TShirt yang customer anda beli dengan anda.

Keuntungan yang diperolehi boleh mencapai ribuan ringgit jika anda bijak menggunakan peluang menjadi ejen kepada kami!

Bagi yang belum jadi ejen kami, klik link dibawah & anda akan mendapat macam2 benefit sebagai ejen http://www.mohcetakbaju.com..

Iklan Ejen TShirt

Kalau nak order baju korang, ikut langkah2 ni

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

ATAU ;

Whatsapp untuk tanya & terus order ke 0196654028 – Abg Nik

Sampai jumpa lagi…baaaaaiiiii

Ikhlas Dari :

Abg Nik & Kak Salina

%d bloggers like this: