Daily Archives: 08/11/2022

Bagaimana nak letak design atas TShirt especially TShirt Hari Keluarga, TShirt Kelas & TShirt Kahwin/Rewang?

Assalam semua & Salam Cetak Baju,

Apa cerita Bro & Sis?

Tengah pening cari tempat nak buat TShirt group korang ke?

Bukan setakat pening nak cari tempat untuk cetak TShirt tapi IDEA nak designkan atas TShirt pun tak ada lagi ni….

Kalau zaman dulu2 masa tak ada handphone…memang lagi pening nak buat TShirt design sendiri sebab bukan semua tempat yang boleh buat TShirt tu kalau order sikit2.

Dolu2 mana ada kilang terima nak tempah TShirt design sendiri kalau just 5 helai je…

Susah jugak dulu2 kalau nak tengok ramai2 pakai TShirt sedondon sama je semua kalau tak dalam group yang besar macam sekolah, universiti dll.

Tapi zaman teknologi sekarang…Alhamdulillah, semua benda dah boleh buat.

Setakat 5 orang je pakai sedondon untuk group santai pun kita boleh buat.

Kalau ramai2 order lagiiiii lah boleh nya…..

Zaman dulu dengan zaman sekarang memang jauh sangat bezanya…

Salah satu perbezaannya ialah camane korang boleh letak sendiri design atas baju tu untuk kami cetak.

Kalau tak nak letak sendiri pun…sekurang2nya ada IDEA untuk tunjuk kat kami camane rupa design yang nak print atas baju tu nanti.

Dulu2…jangan harap le ada apps atau website yang kita boleh designkan sendiri ikut kepala kita.

Kalau dulu…mungkin just lukis tangan je kot.

Kalau nak guna komputer…staf kilang je yang boleh buatkan sebab kosnya mahal untuk lukis guna komputer tu.

Tapi kalau sekarang ni…malaslah nak citerr…semua pun dah tahu dah kot.

Camane korang nak tahu kat mana nak pindahkan IDEA design korang tu kat atas TShirt nanti? Ni antara cara2nya….

  1. Just GOOGLE je “TSHIRT DESIGN ONLINE FREE”

    Nanti bersusun website untuk design TShirt tu keluar nanti.

    Kebanyakannya website dari luar Malaysia tapi still boleh buat design secara FREE je. Tak perlu bayar apa2.

    Pastu..bila korang dah buat design tu…just snap & follow instruction bawah ni untuk dapatkan harga nanti.

    Semua pakai online je….

2. Tapi biasanya saya guna http://www.customink.com.

Website ni simple je…boleh create macam2 design atas baju tu depan & belakang.

Cer KLIK SINI kalau nak tahu lanjut!

Sama jugak dengan website lain….kalau dah designkan, just snap je gambar tu & whatsapp kat kitaorang untuk detail lanjut.

3. Kalau guna handphone lagi senang.

Ada macam2 apps yang korang boleh install.

Just cari je kat Google Playstore “TSHIRT DESIGN MAKER”..ada macam2 jenis app keluar.

Pilih je mana yang sesuai & selesa dengan korang.

Cam design2 lain jugak…just snap gambar design kat hp korang tu & Whatsapp kat kitaorang detail dia untuk dapatkan harga.

4. TSHIRT HARI KELUARGA / TSHIRT FAMILY DAY

TShirt Hari Keluarga ni antara TShirt yang paling banyak dapat sambutan tapi kebiasaanya customer pening jugak nak buat design atas baju tu.

So..mana nak cari design TShirt Family Day tu.

Selain daripada korang boleh ambik dari Google Image, korang boleh jugak dapatkan design yang dah ready kat website kitaorang.

Kami dah lama sediakan design2 ni & most of the customers akan pilih je design2 kat sini sebab tak nak pening kepala.

Cer korang klik gambar bawah ni untuk lihat design2 yang kitaorang sediakan….

Apa yang korang boleh buat ialah….klik button diatas & pilih kod mana yang nak.

Lepas tu…follow instruction bawah ni….

Ni antara gambar2 baju Hari Keluarga yang kitaorang pernah siapkan sebelum ni….

5. TSHIRT KELAS/BATCH

Dah dekat2 hujung tahun ni….antara TShirt yang paling banyak dapat sambutan jugak ialah TShirt Kelas atau Batch kat pusat pengajian tinggi.

Sama jugak dengan design2 TShirt lain, nak buat design TShirt Kelas ni pun ramai yang pening.

Sebab tu lah saya sediakan satu tempat untuk korang pilih sendiri design TShirt kelas tu kalau korang nak.

Cer tengok sini…..

Apa itu TSHIRT BATCH?

TShirt Batch ialah TShirt yang sama semua untuk satu2 batch…tak kira kat sekolah ke, kolej ke, universiti ke, sekolah asrama penuh ke, MRSM ke, politeknik ke dan lain2 lagi.

Untung ke buat TShirt Batch ni?

Cuba korang baca cerita bawah ni daripada student Form 4 yang buat bisnes TShirt asrama penuh seluruh Malaysia sebelum ni….

KLIK SINI UNTUK BACA LANJUT!

Budak ni hanya buat design simple je tapi boleh jual seluruh Malaysia.

Ni antara contoh design TShirt Kelas & batch yang korang boleh tiru untuk group korang.

6. TSHIRT KAHWIN ATAU REWANG ATAU BEKWOH

Cer teka…TShirt apa paling popular kalau time2 cuti sekolah?

TShirt apalagi…TShirt kahwin le.

Orang pantai barat panggil TShirt Rewang.

Orang belah Pantai Timur nun panggil TShirt Bekwoh.

Tak payah2 pening kepala nak cari design untuk TShirt Kahwin ni….kitaorang pun ada standby jugak design ready yang korang boleh pilih.

TShirt rewang ni tak perlu komplikated sangat design dia.

Cukup sekadar cetak design 1 side je pun ok je…

Ni antara contoh design TShirt rewang yang kitaorang pernah siapkan sebelum ni….

Simple & sempoi je…just untuk kenangan dimasa akan datang.

7. TSHIRT DOODLE

Selain daripada design2 di atas, customer2 kitaorang terutamanya budak2 sekolah suka sangat dengan kartun doodle.

Alah…kartun yang ada banyak2 bentuk tu..cam bawah ni….

Kalau sape2 nak buat design doodle ni tapi tak ada IDEA, korang boleh klik kat link bawah ni & pilih kartun doodle yang korang nak….

Macam2 stail ada oooo….pilih je….

8. TSHIRT I AM

TShirt yang ni memang dapat sambutan yang banyak satu masa dulu.

Pastu slow sikit, pastu ada balik…

Dia on & off…

Tapi kalau sape2 nak, boleh je order.

Design dia camni….

TShirt I AM ni sesuai sangat kalau buat untuk family day sebab boleh kenal nama sorang2 nanti.

Kalau keluarga besar mungkin mak sedare tak kenal anak sedare…anak sedare tak kenal bapak sedare..

So..dengan ada nama masing2 kat baju tu, sekurang2 nya boleh le kenal dengan lebih rapat lagi nanti.

9. TSHIRT NOMBOR SUKAN

TShirt jenis ni memang tak putus2 kitaorang terima order.

Ada je yang order samada untuk sekolah, untuk santai2 group masing2 atau untuk team sukan masing2.

Kelebihan buat design TShirt sendiri ni, korang boleh pilih design ikut kepala korang je & bukan macam kat Pasaraya nun.

Kalau kat pasaraya, design TShirt tu walaupun banyak pilihan tapi tak ekslusif macam yang kita sendiri designkan.

So, mari lah sama2 korang tempah TShirt untuk group korang hasil kreativiti korang sendiri.

Bangga ooo bila kita tengok design sendiri kat atas baju tu.

So..ingat ye. SAPE2 NAK ORDER TSHIRT DIAORANG, FOLLOW JE ARAHAN BAWAH NI YE :

SO..KESIMPULANNYA………………

Sampai jumpa lagi lain artikel ye…baaaiiii…

Yang IKHLAS,

Abg Nik & Kak Salina

%d bloggers like this: