Tahun 2022….sape2 pun boleh join buat duit dengan bisnes TShirt kami

Assalam & Salam Cetak Baju semua,

Terima kasih semua sebab sudi menjenguk ke blog kami yang tak seberapa ni.

Nampaknya permulaan Tahun 2022 ni agak slow sikit tapi Alhamdulillah still ada tempahan yang masuk.

Mostly daripada regular customer kami yang tak jemu2 order TShirt dengan kami sejak beberapa tahun lalu.

Terima kasih pada semua yang sentiasa menyokong kami dari dulu sampai sekarang.

Selama ni kitaorang bukan je bantu customer untuk dapatkan TShirt diaorang tapi kitaorang juga bantu customer yang nak buat duit dengan bisnes ni.

Macam sebelum2 ni….ada customer yang tolong tempah untuk orang lain.

So, katakan saya bagi harga RM15 sehelai & dia akan jual kat customer dia dalam RM20 sehelai.

Kalau katakan customer tu order 20 helai, so untung RM5 X 20 helai = RM100. Free2 je atas angin dapat untung tu tanpa pening2 nak pikir pasal nak order TShirt, cetak TShirt atau pos TShirt tu kat customer.

Ada sekali dulu, student Tingkatan 4 buat tempahan untuk semua pelajar sekolah berasrama penuh seluruh Malaysia.

Bayangkan lah dia tempah untuk semua pelajar tu dalam 3,000++ orang seluruh Malaysia.

Saya jualkan kat dia tak silap RM17 sehelai & katakan dia jual RM30 sehelai.

Untung dia dapat RM13 sehelai.

RM13 X 3000 helai = RM39,000 untung dia dapat.

Katakan jugak dia tolak komisyen dekat setiap wakil sekolah tu total dalam RM10,000. So, dia ada lagi baki untung RM29,000.

Tak ke besar RM29,000 untuk seorang pelajar Tingkatan 4 time tu.

Senang2 je dia buat duit tanpa pening2 nak pikirkan camane nak print & pos baju tu.

Kerja yang pening2 tu semua kitaorang uruskan.

Cuma pelajar ni kena kerja kuat sikit untuk buat promosi je.

Once orang dah start order…ok lah.

Ni artikel yang saya pernah tulis sebelum ni….

KLIK SINI kalau korang nak baca lanjut pasal cerita diatas. Kalau tak silap, tahun 2017 rasanya.

Lepas2 tu ada lagi yang buat tempahan camni cuma tak sebanyak pelajar ni.

Bagi korang yang rasa2 macam nak buat duit dengan bisnes TShirt ni…korang bukan je boleh buat untuk pelajar sekolah. Ada macam2 idea yang korang boleh guna untuk dapatkan tempahan secara banyak2 atau bulk.

Antaranya :

  1. TShirt batch – Antara TShirt yang dapat sambutan hangat & panas dari pelajar.

Contohnya ; anda seorang pelajar UiTM, so anda promote baju UiTM untuk semua pelajar UiTM seluruh Malaysia.

Contoh macam customer bawah ni.

Customer ni ambik order dari UiTM seluruh Malaysia & caj kos pos sikit.

Nanti kitaorang akan tolong poskan kat customer diaorang nanti.

Yang ni pulak untuk student UM. Sama macam UiTM tu jugak, tak yah pening2 nak poskan baju tu…sebab semua kitaorang yang uruskan.

BAGAIMANA CARA NAK TEMPAH TSHIRT KORANG TU YE?

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

2. TShirt Ofis atau Syarikat

Yang ni pun boleh order secara bulk.

Walaupun tak pos just untuk company sendiri je tapi kebiasaannya memang customer camni akan order secara bulk.

Camni…..

Bila syarikat ada buat program atau untuk pakai sendiri, syarikat biasanya akan order banyak2 camni.

Jarang order sikit2 kecuali memang company tu tak ramai staf.

Tapi macam kilang2 besar, korang memang ada peluang besar untuk buat duit samada promote kat majikan korang untuk buat TShirt company atau korang sendiri promote TShirt design korang sendiri.

Antara nak tak nak & rajin dan malas je.

Lagi ramai staf kat tempat kerja korang….maknanya makin banyak duit korang dapat buat sebenarnya.

Kalau ada 1000 staf….katakan ambik untung just RM2 je sehelai, maknanya free2 korang dapat RM2000 dalam tangan untuk projek TShirt tu. Tak ke gila banyak tu…… 🙂

3. TShirt Hari Keluarga / TShirt Family Day

TShirt hari keluarga ni jugak salah satu cara untuk korang dapat duit banyak berbanding jual sehelai sehelai.

Biasanya hari keluarga, customer tak akan tempah sikit2.

Kalau keluarga besar, memang berbaloi kalau dapat jualkan TShirt kat diaorang.

Contoh macam baju bawah ni…

Customer tak akan tempah sikit2 kalau TShirt Hari Keluarga ni.

Kalau keluarga besar macam bawah ni..

Tak ke kencang dapat untung kalau ahli keluarga besar camni….

Paling banyak saya siapkan tempahan TShirt Hari Keluarga ialah 1,000 pcs untuk 1 customer.

Diaorang buat Hari Keluarga besar2an kat kampung diaorang di Labuan.

Yang lain dalam anggaran 30 helai ke atas yang biasa tempah.

4. TShirt Rewang / Kahwin

TShirt jenis ni pun sama jugak. Customer mesti order dalam banyak2 helai.

TShirt Rewang ni kalau tak adik-beradik pakai, biasanya yang bertugas time kenduri tu pun pakai jugak.

Buat kenangan. Tu yang customer order in bulk tu.

TShirt Rewang ni memang boleh jadi kenangan seumur hidup…sama macam TShirt Hari Keluarga.

Bila dah lama kahwin, anak dah ramai, TShirt ni boleh mengimbau semula kenangan cinta korang nanti.

Kan ke best tu….. 🙂

5. TShirt Kelas

Ada ke kelas 2 orang je?

Tak ada kan? 1 kelas kalau tak belas2 orang atau puluh2 orang.

So…TShirt Kelas ni jugak salah satu cara untuk korang buat duit sebenarnya.

Jarang customer order TShirt kelas sikit2.

Contoh macam bawah ni….

Setiap tahun korang akan masuk kelas yang berlainan.

Ini bermakna..setiap tahun korang patut ada 1 TShirt kenangan bagi setiap kelas.

Bila korang buat reunion semula dengan bekas kawan sekelas…korang akan teringat baik tshirt yang korang pernah pakai ni.

Best oooo….

Cikgu2 sekolah ada peluang besar buat duit dengan TShirt kelas ni.

Anak murid kan ramai…kalau 1,000 orang student, untung RM1 sehelai, dah dapat RM1,000.

Oklah tu kan…

6. TShirt Group

Selain daripada TShirt2 diatas, ada jugak customer yang saje2 je nak order untuk team atau group diaorang.

Samada just untuk kenangan bersama2 group diaorang atau untuk satu2 event.

Macam bawah ni…

Biasanya bila customer tempah untuk group…diaorang mesti order in bulk.

Peluang untuk buat duit jugak ni sebenarnya.

7. TShirt Sukan/ Sublimation

Antara TShirt lain yang banyak kami dapat sambutan jugak ialah TShirt sukan & TShirt Sublimation.

TShirt2 ni biasanya sekolah2 akan tempah untuk sekolah masing2.

Biasanya koperasi sekolah akan handle & kalau pandai bodek, tiap2 tahun boleh dapat projek sukan sekolah ni.

Selain daripada baju sukan, TShirt sublimation jugak biasanya orang order in bulk.

Dengan kitaorang, TShirt Sublimation murah je berbanding luar.

Anggaran RM40 ke bawah sehelai.

Kalau kat luar, ada yang caj sampai RM50 ke RM70 sehelai.

Mahal betul ambik untung diaorang ni.

Kesian le kat customer jugak kan….

Ni antara contoh baju sukan & sublimation yang pernah order dengan kitaorang….

8. Lain2 Cetakan In Bulk

Selain daripada TShirt, kitaorang jugak selalu terima tempahan lain dalam bulk.

Kebiasaannya customer akan tempah secara bulk untuk program diaorang.

Antaranya…

Apalagi yang korang nak sebenarnya…

Banyak peluang buat duit dengan TShirt ni.

Cuma yang bezakan orang yang berjaya ialah orang yang ambik tindakan tanpa alasan & orang yang selalu bagi macam2 alasan.

Tak susah sebenarnya nak buat duit dengan bisnes TShirt ni.

Cuba start dengan ahli keluarga atau kawan2 rapat dulu.

Nanti lama2 oklah tu….just nak start je dulu.

BAGAIMANA CARA NAK TEMPAH TSHIRT KORANG TU YE?

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

So…sampai setakat ni dulu.

Kitaorang sentiasa menunggu tempahan dari korang semua ye….

Jumpa lagi lain artikel.

Yang ikhlas :

Abg Nik & Kak Salina

About Nik

Stesen Cetak Tshirt Online Anda walau dimana jua anda berada!

Posted on 18/01/2022, in Umum. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Ada nak cakap apa2 ke?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: