Baju Family Day En.Syed Abd Rahim dan Baju Catering Restoran Murni….siaaaaap!!!

Assalamualaikum & Salam Cetak Baju buat rakan2 semua,

Ni nak citer skit…..akhir2 tahun ni alhamdulillah, rezeki melimpah ruah masuk.

Ada yang nak baju kawin, baju kelas, baju geng, baju family day, baju restoran……huh!seronok jugak bila dapat tempahan tak henti2 ni.

Cuma ari ni nak kongsi ngan korang baju Family Day En.Syed Abd Rahim ngan Baju Restoran Murni yang kitaorang siapkan sebelum ni.

Baju Family Day tu tak banyak. Dalam 9 lai jer. Diaorang mintak saya buatkan design….yang simple2 aja katanya. So, saya perah skit idea saya tak seberapa ni, timbul le idea seperti design baju kat bawah ni.

cetak t shirt

Oleh sebab yang empunya baju kata ikut sukalah nak buat design camanepun baju tu, so senang skit le kerja saya. Gambar orang tu search kat Google Image. Dapat yang gambar orang happy skit terus saya angkat buat design. Ni bahagian belakang ni.

Tulisan tu saya dah memang dah ada jenis tu. Kalau korang nak tengok, cer tengok kat page “Jenis Tulisan” kat atas nun. Macam2 jenis tulisan ada. Kebanyakannya memang tak ada dalam Microsoft Word biasa. Saya beli dalam Internet tulisan2 tu….so, skang ni saya ada dalam 10,000++ jenis tulisan yang saya boleh buat.

Tapi kalau korang nak tengok sendiri jenis2 tulisan tu, korang masuk website www.1001freefonts.com. Kat sini pun banyak jenis tulisan kalau korang berminat.

Gambar atas tu bahagian belakang, bahagian depan dia nak jenis lain lak. Cer tengok gambar kat bawah ni.

cetak t shirt

Siap ada gambar Harimau Malaya lagi tu…..ada 9 lai semuanya. 1 lai baju budak kecik. So, saya ambik yg saiz 28 le. Itu je yang paling kecik.

Semua cetakan ni kitaorang ambik masa tak sampai 1 jam pun. Kalau sikit cepat le siapnya.

Kalau you all nak bukti tempahan cik adik ni, tengok maklumat yang dia berikan kat bawah ni. Nak konfiden lagi, boleh emel terus kat dia seperti kat bawah ni. Dia duduk KL. Saya dah pos hari ini guna Kangaroo. Tak yah bayar kos pos pun sebab saya dah janji KOS POS FREE. Cer tanya dia kalau nak tahu.

Nama: Ija
Alamat Emel: sharifah.nurhasliza@gmail.com
Alamat nak hantar barang: –
No.Telefon: 012-325xxxx
Cara Bayaran: Maybank
Tarikh dan no.rujukan bayaran: 2/12/11 10.54pm saya transfer kat atm tadi
Amaun Bayaran: RM 100
Ada nak bagitahu apa2 tak?: Nanti dah siap and nak pos bagitau saya. Pos cepat2 tau. Saya nak pakai 9/12/11, harap sebelum khamis boleh sampai. Terima Kasih.

Time: Friday December 2, 2011 at 3:50 pm
IP Address: 113.210.103.178
Contact Form URL: https://mohcetakbaju.com/cara-bayaran/
Sent by an unverified visitor to your site.

Ini komen dia, tanpa suntingan : saya order dengan nik kejap je siap. alhamdulillah. sebab saya nak cepat, tempah pulak dah agak lewat, takut juga takde org nak ambik tempahan tapi alhamdulillah sgt sebab nik sudi ambik dan mampu siapkan dalam masa yg singkat. mmg tak sangka sgt. saya happy lahsebab satu family dapat pakai baju sama waktu family day nanti. tq nik and wife. insyaAllah ija akan promote kat kwn2 dan family. keep up the good work!

Satu lagi akak kat bawah ni order untuk restoran dia tapi bukan guna online sebab kedai dia kat area rumah saya jer.

Akak ni nak buat tshirt untuk staf dia. Kata dia nak prepare untuk catering. Tu yang letak no.hp skali tu. Senang orang nak tempah katanya. Ni hah bajunya….

cetak t shirt

Ni baju bos ni. Bos nak baju hitam….gempak skit. Anak buah baju warna merah cam bawah ni.

cetak tshirt
cetak tshirt

Kat depan ada tulis crew. Nampak skit mana anak buah, mana bapak buah..heheheh.

So, kat bawah ni saya rangkumkan skali semua tshirt yg kitaorang dah buat untuk tatapan korang semua.

So…cam biasa. Kalau sesape yang berminat nak tempah t shirt untuk aaaaaapa saje aktiviti korang, jangan segan silu bagitahu kitaorang. Kalau nak survey harga dulu, klik page “Nak tahu harga tak?” kat atas nun, pastu isi jer maklumat kat situ.

Kalau nak cakap ngan kitaorang pun dialu2kan jugak. Call atau sms kitaorang kat 0192254028 atau 0193643692.

ok..jumpa lagi! baiiiii…..

About Nik

Saya adalah seorang peniaga TShirt bercetak yang aktif di kampung saya.

Posted on 07/12/2011, in Baju Company, Baju Family Day, Baju santai, Umum and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 7 Comments.

  1. cepatnye siap?? sy order ngan org lain 3 helai da sebulan x siap2..sakit ati sgt2..kata dlm masa 10 hari jer..x dpt nak pakai buat family day

  2. eila, saya order dengan nik kejap je siap. alhamdulillah. sebab saya nak cepat, tempah pulak dah agak lewat, takut juga takde org nak ambik tempahan tapi alhamdulillah sgt sebab nik sudi ambik dan mampu siapkan dalam masa yg singkat. mmg tak sangka sgt. saya happy lahsebab satu family dapat pakai baju sama waktu family day nanti. tq nik and wife. insyaAllah ija akan promote kat kwn2 dan family. keep up the good work!

  3. Kalau nk buat satu warna je n pakai kain dari oren sport kod CT-0102 berapaa kos?????

Ada nak cakap apa2 ke?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: