Banyak gak tempahan baju kelas kitaorang terima……

Hai & Salam Ramadhan & Salam Cetak Baju semua….

Kepada yang beragama Islam, Selamat Berpuasa kat korang…hari ni dah 10 hari berpuasa. Rasa cam baru lagi niat puasa.

Tahniah le pada yang maintain…mana yang culas tu, belajar2 le bersyukur. Cuba  pikir jap…udara kita sedut dari sape? Darah mengalir dalam badan sape buat? Dapat hidup aman, sape bagi? Dapat macam2 nikmat, sape yang kurnia? Korang pikir jelah. Kalau dah udara nak sedut pun Allah yang bagi pastu tak ikut arahan Dia, tak tahu le nak cakap apa…lu pikir le sendiri..kata Nabil.

Hari ni saya tak nak membebel panjang sebab bulan Ramadhan ni ingatkan tak banyak order tapi tak putus2 lak masuk. So, agak sibuk le skit. Ini pun curi2 masa skit untuk upload beberapa gambar tempahan baju yang kitaorang dah siapkan sebelum ni.

Hari ni saya nak kongsi ngan korang tempahan baju kelas yang semakin menjadi2 kebelakangan ni (apa yang menjadi2 tu tak tahu le). Memang orang kata, tak putus le tempahan yang masuk. Cuba tengok cerita baju kelas kat bawah ni…

cetak baju kelas

Ok…asalnya customer ni nak baju design cam atas ni. Masa mula2 deal hari tu, dia bagi design cam ni dalam bentuk jpeg. So, bila dah setuju dengan harga yang kitaorang offer, saya pun start le buat design dia.

Saya tanya dia, ada tak design kat atas dalam format Photoshop atau Illustrator sebab senang saya nak print out & pecahkan kaler dia tapi dia kata orang yang buat design tu dah pindah. So, ini je le yang ada.

Maknanya kalau ada customer bagi design cam atas ni, saya akan caj skit untuk saya touch up balik design kat atas ni.

Untuk pengetahuan you all, saya kena pecahkan kaler ikut warna yang ada sebab saya guna silkscreen. 1 blok silkscreen, 1 kaler. Design atas ni besar A3 ni. So, saya kena pecahkan kaler2 tu sebesar A3 semuanya.

Dipendekkan cerita, design yang dia nak print tu, saya berjaya buat atas baju…Cuba tengok gambar kat bawah ni…

cetak baju kelas

Ini le hasilnya…memang puashati sebab design tu boleh dikatakan komplikated jugak tu sebenarnya. Bawah ni ada lagi gambar baju tu…

cetak baju kelas

baju kelas

baju kelas

Ini le gambar2 baju kelas 3B dari Sarawak yang saya sempat ambik. Memang puas hati.

Ini lak cerita kedua baju kelas untuk tatapan korang…

cetak baju kelas

Ini satu lagi cerita pasal baju kelas. Kalau design camni memang banyak kena guna dye. Harga pun mahal skit. Untuk yang design kotak hijau tu, biasanya kitaorang buat base putih dulu sebab baju gelap. Pastu tindih lak kaler hijau tua, hijau muda & last sekali hitam untuk nama.

baju kelas

Yang ini design bahagian depan ni…atas tadi design belakang. Ini pun 2 kali tindih gak sebab nak bagi hijau dia shining skit. Kalau tak tindih putih, takut hijau tu tenggelam dalam kain. Tak cantik nanti.

Cer tengok gambar dia lagi…..

baju kelas

Ni baju Enzo ni….kolar warna hijau, lengan panjang…sekerat hitam  & sekerat ijau. Cantik gak kalau buat cam ni.

contoh design baju kelas

tshirt kelas

baju kelas

Ini pun tempahan dari Sarawak ni. Memang boleh tahan jugak order dari Sabah Sarawak ni. Mungkin harga dia berbaloi kot. Ntah le..hanya orang Sabah & Sarawak sendiri yang tahu menilainya.

Kalau diikutkan banyak lagi tempahan baju kelas yang kitaorang terima tapi yang ini jer yang sempat kitaorang cerita hari ni…

So…setakat ni dulu. Macam yang saya pesan dalam artikel2 sebelum2 ni..kalau sape2 nak order, saya mintak sangat2 utk korang isi maklumat kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ataupun korang boleh pilih untuk nak emel ke adminkomisen@gmail.com, sms atau call kitaorang.

Pada sesiapa yang rasa macam tak konfiden jer, betul ke mamat ni jual baju printing ni, saya bagi beberapa pilihan :

1.  Boleh call saya terus untuk dengar suara saya atau isteri. Mungkin boleh rasa konfiden skit.

2.  Cuba emel atau isi page “Nak Tahu Harga Tak?”…biasanya saya akan jawab semua emel dalam 24 jam lepas dapat emel dari korang. Pastu, Insya Allah akan cuba berbalas2 emel jika ingin maklumat lanjut.

3.  Klik kat sini https://mohcetakbaju.com/testimoni/ untuk lihat apa kata testimoni2 yang dah deal ngan kitaorang. Page testimoni tu baru letak 2,3 hari lepas tu…itu yang tak banyak testimoni yang dapat dimasukkan tu.

Tapi kalau tak konfiden jugak, saya tak boleh buat apa…terpulang pada korang sendiri. Allah dah tetapkan rezeki saya diatas sana, so maknanya kalau ada rezeki saya, Alhamdulillah le jawabnya. Kalau tak ada, saya redha dengan ketentuanNya.

So, jumpa lagi….bai….

About Nik

Saya adalah seorang peniaga TShirt bercetak yang aktif di kampung saya.

Posted on 30/07/2012, in Baju Kelas and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Ada nak cakap apa2 ke?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: