Bukan tshirt je kami jual….baju korporat / F1 pun ada.

Hai korang & Salam Cetak Baju semua,

Apa kabor korang? Harap sihat2 le selalu walaupun cuaca agak panas sekarang ni. Biasa le tu…ujian dari Allah. Nak tengok kita sabar ke tak.

Ok…hari ini saya nak promote baju korporat atau lebih dikenali dengan baju F1 kat korang. Tapi baju korporat ni hanya dari brand Oren Sport je sebab bagi saya kain dia memang cantik berbanding dengan brand lain.

Cer korang tengok ni…..

Gambar Baju F1Macam2 pilihan ada kan…..

Cer korang klik kat SINI lak….<<KLIK SINI UNTUK LIHAT DETAIL BAJU KORPORAT / F1 TU>>

ataupun korang klik kat page Katalog Baju Oren Sport kat atas nun & cari Baju Korporat / F1.

Semua detail pasal baju tu ada. So, terpulang pada korang.

Baju korporat ni sesuai buat sulam atau kita panggil embroidery kalau nak buat logo atau nama. Print tak sesuai.

Kalau nak sulam logo tambah RM5 selai & nama RM3. Kalau nak sulam2 lain, kontek saya untuk dapatkan harga nanti ye.

Harga selai kosong pun antara RM45 ke RM48 selai. Memang agak murah berbanding syarikat2 lain. Kos pos FREE lagi tu. Mana nak cari.

So, kalau korang berminat..kontek kitaorang nnti ye……

Ok….cam biasa. Kalau tak cerita pasal tempahan baju, memang tak sah. Apa cerita kita hari ni…..

tshirt cetak group

tshirt cetak group

Ini baju group UKM ni….design atas ni sebelum tindih putih ni. Asalnya cam gambar bawah ni….

design baju cetak

Pastu dah tindih putih, jadi le cam kat bawah ni….

tshirt cetak

Kalau design camni…saya akan mintak designer saya buatkan. So, akan kena caj design sikit le..tapi tak banyak. Biasaya kalau kuantiti banyak, tambah RM1 je selai. Harga tu saya akan serap dalam harga baju nanti.

Ini antara gambar2 yang saya sempat ambik….

tshirt cetak

tshirt cetak baju

Selain daripada tu, ada gak baju cam kat bawah ni yang kami terima…..

CETAK TSHIRT

cetak baju

Depan belakang 1 kaler putih. Mudah je nak print sebab design semua diaorang dah bg siap dah. Cuma tinggal nak print je. Hari tu diaorang bagi dalam bentuk jpeg, pastu sy tukarkan ke dalam Adobe Illustrator.

TIPS :

Biasanya design dalam format jpeg pecah2…design dia tak sharp. So, kitaorang guna Adobe Illustrator & guna function live trace untuk jadikan design tu lebih sharp bg tujuan printing. Mudah sangat.

tshirt cetak

cetak baju

Selain daripada tu…ada lagi tempahan lain….

cetak bajuYang ini pun simple je…1 kaler je. Tapi walaupun nampak simple tapi masih lagi perlu adjust design tu bagi nampak kemas & sharp skit. Kalau tak memang nampak tak kemas.

cetak baju tshirt

Simple je…so, tak yah le saya cerita panjang ye. Apalagi…..

tshirt i love

Yang ini tak banyak order…kalau tak silap, 6 lai je hari tu rasanya. Asalnya diaorang bagi design camni…

Design Baju Ni bahagian depan ni….pastu masa print, jadi le cam kat bawah ni…

tshirt cetak

Nampak tak? Sori…ambik gambar tengah panas. Tak nampak sangat. Tapi lebih kurang le dengan design yang saya attach kat atas nun kan.

So, oklah ye….rasanya ini saje cerita yang boleh saya kongsikan hari ni. Line slow skit…tu yang tak semangat sangat nak bercerita tu.

Tapi apa2 hal pun, kalau korang nak order baju, cam biasa le ye…klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun. Kalau rasa nak dengar suara kitaorang, boleh call saya sendiri di 0192254028 (Nik) atau 0193643692 (Salina).

Takpun emel je terus. Terpulang pada korang sendiri.

So, jumpa lagi dilain rancangan….baaaiiiii……

Nik & Salina
adminkomisen@gmail.com 

About Nik

Saya adalah seorang peniaga TShirt bercetak yang aktif di kampung saya.

Posted on 27/05/2013, in Baju Group, Kumpulan @ Pertubuhan, Umum and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Ada nak cakap apa2 ke?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: