Hari2 cerita cetak baju….

Hai & Salam Cetak Baju pada u all semua,

Apa kabor korang? Harap2 sihat le selalu hendaknya. Almaklum le skang ni tengah musim cuaca tak menentu. Kejap hujan, kejap panas, kejap banjir…

So, pada yang tak ditimpa musibah tu, korang bersyukur le banyak2. Jangan lupa pada Dia udoh. Kalau korang lupa, Dia pun akan lupa gak korang tahu tak.

Sama gak macam bisnes saya ni. Terus terang saya cakap sebelum ni memang agak susah nak cari customer & agak perit nak jadikan bisnes ni maju tapi alhamdulillah, time tu, kitaorang memang tak lupakan Dia sampai le kini.

Skang ni saya syukur sangat2 sebab rezeki melimpah ruah masuk walaupun bisnes tepi rumah je. Printing pun orang rumh pakai baju klawar je…heheheh.

Jadi…bila kita ingat kat Dia selalu, Insya Allah Dia pun tak akan lupa kat kita.

Fuuuh!!cam Ustaz Halaqah lak rasanya. Bercerita berdasarkan pengalaman….

So..saya tak nak membebel panjang. Cam biasa, hari ni nak berkongsi cerita pasal tempahan yang dah dibuat baru2 ni…memang padat & melekat.

Cerita pertama pasal baju rewang ataupun baju kawin…maklum le bulan 3 ni dah masuk musim mengawan..heheh.

Cer tengok gambar baju kahwin yang diaorang order sebelum ni…

cetak tshirt kahwin

Ini bukan atas baju ni…ni kitaorang buat atas apron. Apron customer punya, dia mintak saya buat design jer. So..ini le hasil idea saya sendiri….

Ni ada lagi gambar2 printing tu kat bawah ni…

cetak tshirt

baju rewang

Kat bahagian poket dia nak buat nombor lak..untuk cabutan bertuah. Kalau kat kampung memang biasa buat cabutan bertuah tu.

Kalau 1 warna memang kejap jer kitaorang buat.

Cerita kedua lak, pasal baju family day…design diaorang sendiri. Senang skit. Ambik sebijik daripada diaorang terus siapkan untuk print.

Cer tengok ni….

baju hari keluarga

Baju ni print atas kain cotton. Sebab print warna putih, so kitaorang kena tindih 2 kali untuk bagi warna tu menyerlah lagi…

Ni lagi gambarnya…

baju family day

baju hari keluarga

baju family day

Ni lak kat bahagian kolar belakang…kecik skit daripada depan.

Simple & sempoi.

Cerita ketiga…yang ni best kalau nak kongsi ngan korang. Baju tshirt kahwin print gambar orang betul tapi dalam hitam putih.

Cuba tengok gambar bawah ni…cantik tak?

tshirt rewang

Baju ni customer bagi gambar asal, pastu kitaorang touch up balik guna Photoshop. Tu yang nampak real tu. Kalau camni, ada tambahan kos skit tapi tak banyak pun. Korang pun mampu bayar lagi..

Ni lagi gambar2 baju tu…

baju rewangt shirt rewangcetak t shirt rewang

Bukan setakat depan..belakang pun ada gak. Yang ini design dia sendiri. Sonang jer….orang Dungun ni, tu yang bunyi Tengganu tu…heheh.

t shirt rewangcetak t shirt kawinbaju rewang

Hah…camane korang? Seronok tak tengok macam2 design baju ada.

Kalau diikutkan memang nak cerita macam2 pasal tempahan baju ni tapi tak leh banyak2, nanti boring. Satu lagi, takut tak ada idea lak nak buat pas ni.

So….cam biasa, kalau korang nak order baju korang sendiri, apa kata isi jer borang kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ataupun emel kat adminkomisen@gmail.com aaaaataupun sms/call jer kitaorang terus kalau nak dengar suara lemak merdu kitaorang. Insya Allah! korang akan dilayan sebaik mungkin.

Jumpa lagi, guys…baiiiii…..

About Nik

Saya adalah seorang peniaga TShirt bercetak yang aktif di kampung saya.

Posted on 14/03/2012, in Baju Family Day, Baju Kerja Kawin @ Rewang, Umum and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 4 Comments.

  1. wah…rezeki betul bulan ne ya…….order eca akhir bulan pun xpe…takut pula bila bro dah siap,eca xdpt byr gi….atleast before april lah.hehehe.

    baju kawan-kawan…tak sabar nak tunggu ^-^

  2. mau tny klo sye bg stu gmbr .n nk print kasi nmpk warne gmbr saiz bsr,cmne kireny .

Ada nak cakap apa2 ke?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: