Kami bukan setakat cetak biasa je….

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Hari ni ada cerita baru lagi. Kepada rakan2 yang nak hantar design baju kelas, dipersilakan. Tawaran masih lagi terbuka sehingga saya tetapkan due date nanti. Cuma hari ni nak kongsi ngan korang banyak lagi jenis2 printing yang kitaorang offer untuk korang.

Mungkin ada yang lain skit jenis printing dia macam bercahaya time gelap atau kitaorang panggil Glow In The Dark, ada jugak yang design timbul atau kitaorang panggil emboss. Selain tu printing kaler gold & silver.

Untuk printing glow in the dark tu, kalau kita tengok biasa time siang, memang tak nampak bercahaya tapi kalau kita duduk tempat yang gelap gelita, sure nampak punya. Bekas yang kitaorang letak dye glow in the dark tu pun bercahaya gak waktu malam. Semalam kebetulan saya tutup lampu kat tempat printing tapi saya pelik sebab apa ada benda bercahaya atas almari. Bila ditenung2 balik, rupa2nya bekas dye tu yang bercahaya. Memang canggih betul le sape yang cipta dye camtu.

Saya ada ambik gambar tshirt yang saya buat glow in the dark tu tapi bila saya ambik gambar dalam gelap, design dia tak nampak pun bercahaya tapi pada mata kasar saya memang baju tu bercahaya. So, tak tahu le camane saya nak buktikan tentang dye tu.

Satu lagi, dye glow in the dark ni mahal skit dari dye biasa sebab dia kena guna powder khas yang harga dia agak mahal skit dari harga dye biasa. Tapi memang berbaloi sebab lain dari yang lain. Cer tengok gambar baju yang saya print design glow in the dark tu kat bawah ni…..

cetak baju

Design ni le yang saya buat glow in the dark tu. Cuma supplier dye kata, kalau nak buat glow in the dark, hanya untuk design kaler putih je. Diaorang kata kalau kaler lain rasanya tak naik sangat kalau buat glow in the dark tu.

Kat bawah ni bukti saya ambik gambar baju tu dalam gelap tanpa flash. Mana tahu nampak dalam kamera. Tapi gelap gelita je. Kalau ikut mata kasar saya memang nampak bercahaya design tu dalam gelap.

So, terpulang pada korang le nak percaya ke tak tapi saya cakap betul ni…memang nampak design tu dalam gelap.

 

baju cetak

Last2 sekali saya ambik gak dalam gelap tu guna flash. Hasilnya, habis semua nampak. So, tak tahu le camane nak buktikannya lagi. Harap2 korang percaya ye le…..

Ok…kita beralih ke cerita baju kelas lak. Memang kebelakangan ni, padat ngan tempahan baju kelas ni. Cer tengok…

baju kelas

 

Simple & sempoi je. Kartun tu diaorang lukiskan sendiri pastu saya scan & buat balik dalam Adobe Illustrator. Memang 100% idea diaorang sendiri. Siap nama lagi kat bawah baju tu.

baju kelas

 

tshirt kelas

 

tshirt kelas

 

Kalau print 1 kaler atas baju cotton memang cepat…kalau dalam 20 lai, tak sampai 1 hari dah boleh siap dah.

Tapi untuk pengetahuan korang lah kan….time nak buat design & buat blok memang ambik masa yang lama. Kadang2 jeles lak kat isteri sebab dia tukang print. Kejap je dia print. Kita ni berhempas pulas siapkan blok & design nak print tu.

Cam baru2 ni, saya terpaksa siapkan 20 lebih blok 1 hari. Punya le lama nak buat tapi time dia print, cepat je.

Kat bawah ni gambar blok2 yang saya siapkan hari tu…

cetak baju

Ini yang kat luar rumah ni. Kat dalam ada lagi. Memang kalau sape2 yang jenis tak minat atau kurang komitmen dengan bisnes camni, memang tak tahan lama bisnes diaorang. Macam saya, sebab nak pastikan order dapat on time, saya akan kerja lebih dari 8 jam sehari. Selalunya sampai ke malam le tapi memang berbaloi dengan ganjaran & minat kita.

Last, sebelum saya stop…ini ada satu lagi cerita tempahan pasal design warna gold yang orang tempah sebelum ni.

cetak design gold

 

Baju yang diaorang pilih jenis jersi. Kalau diikutkan agak susah skit nak print sebenarnya tapi berkat pengalaman orang rumah merangkap bos, bagi dia mudah je tu…heheheh.

tshirt gold

 

cetak baju

 

Kalau diikutkan print depan belakang sebenarnya tapi yang belakang tak sempat nak upload.

So…setakat ni dulu le ye.

Bagi korang yang kreatif & inovatif, silakanlah emelkan design baju kelas korang kat saya. Insya Allah, saya akan buat blog spesel untuk baju kelas lak lepas ni.

Macam biasa jugak….kalau ada yang berminat nak order, tolong isikan maklumat kat form “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun. Tolong jangan guna komen dibawah untuk order baju sebab saya susah skit nak jawab kat situ.

Takpun korang emel, call atau sms jer kalau nak terus order ngan saya.

Sampai jumpa lagi ye….baiiiiii……

About Nik

Saya adalah seorang peniaga TShirt bercetak yang aktif di kampung saya.

Posted on 28/09/2012, in Baju Group, Kumpulan @ Pertubuhan, Baju Kelas and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Ada nak cakap apa2 ke?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: