Balik dari bercuti, tempahan sedia menanti (Pantun 2 kerat…..)

Hai & Salam Cetak Baju kat korang semua,

Kitaorang dah kembali balik dari bercuti. Bukan jauh pun…pergi Langkawi je.

Kitaorang naik keretapi dari Tapah Road, sampai ke Arau. 8 jam dalam keretapi. Sejuk bukan main. Tido pun tak lena.

Pastu, dari Arau ke Kuala Perlis, naik teksi lak. Punya lah ramai manusia, sampaikan beratur beli tiket feri pun kat sejam. Tapi Alhamdulillah…semuanya berjalan lancar.

Kitaorang duduk kat Homestay, 3 bilik. Siap ada dapur, mesin basuh ngan rice cooker lagi. Jimat skit. Beli beras, beli telur, beli ikan…masak je sendiri.

Time tengah bercuti pun bertalu2 emel ngan call masuk tanyakan pasal baju. Mana yang saya lambat jawab tu, mintak maaf le ye sebab sy tak bawak notebook…bawak tablet jer. Itu pun line susah dapat.

Tu yang balik hari ni, terus pulun jawab emel mana yang belum berjawab lagi tu.

Dah lama sebenarnya tak pergi langkawi ni. Kitaorang pegi 2 family. Seronok le jugak. Pegi underwaterworld, bukan setakat kita tengok ikan…ikan pun boleh tengok kita sekali. Pastu naik kereta cable…anak2 rileks je. Ibunya ada le ngucap panjang skit tapi seronok sangat. Ini le antara gambar yang saya sempat ambik time naik kereta cable tu…

DSCN0390DSCN0386

DSCN0382

 

Pagi tadi…kul 3.00 pagi baru sampai kat Tapah Road naik keretapi dari Arau. Letih…jangan cakap le. Sakit habis badan2..bukan sebab apa. Mengangkat barang2 yang beli kat Langkawi tu yang jenuh skit. Masa beli tak ingat pasal tu..Bila nak bawak balik baru sedar.

Tapi Alhamdulillah…semuanya berjalan lancar & ini le antara rezeki dalam bisnes cetak baju yang bawak saya ke sini. In Sha Allah, ada rezeki lagi boleh berjalan lagi.

So….kepada korang yang lambat dapat balasan emel saya, saya mintak maaf banyak2. Macam yang saya cerita kat korang sebelum ni, line susah gak dapat kat sana. Terpaksa le tangguh ke hari ni.

Diringkaskan cerita…sebab rasanya dah mamai2 ni. Jap lagi nak sambung tido lak. Letih tak habis lagi, kat sini saya nak kongsi ngan korang tempahan2 baju yang kitaorang sempat buat sebelum pegi bercuti hari tu….

Cerita pertama…..

Baju Laurina Easter asal

 

Mula2 tu customer ni bagi gambar sketch cam kat atas ni secara kasar. Disebabkan customer ni memang sungguh2 nak design camtu, so dia sanggup bayar berapa je untuk baju tu.

Bila dah deal harga semua sekali & customer pun setuju dengan harga yang saya bagi, saya pun start buat design dalam Adobe Illustrator. Hasilnya cam kat bawah ni…..

Design Baju Laurina Easter 2

 

Pastu, bila customer puashati & setuju dengan design tu, dia pun start buat deposit & saya start order baju. Baju ni ada 3 proses time nak buat hari tu iaitu gambar kapalterbang merah depan belakang & tulisan kaler hitam tu print silkscreen, logo kat dada & belakang heat press & logo ngan nama kat lengan sulam. Harga agak mahal sehelai tapi diaorang sanggup bayarkan. So, hasilnya dalam bentuk fizikal ialah seperti dibawah ni…..

tshirt group

baju kumpulan

 

baju group

 

Cerita nombor 2….yang ini lak baju kain jersi plain…kaler hitam….

Asalnya customer emelkan camni….

Design Baju I am muslim

 

Pastu, lepas dah deal harga & buat deposit….ini lah hasilnya….

tshirt cetak

 

cetak baju

 

 

Yang atas, bahagian depan & yang bawah bahagian belakang. 2 kaler je…kuning & putih.

cetak tshirtcetak baju

 

Yang design putih saje ni, ini design sebelum tindih putih. Dah buat base putih, baru print kuning. Kalau tak, kaler kuning tu tak akan naik kaler dia. Biasanya design warna kuning, saya besarkan skit dari design putih sebab nanti masa nak tindih, tak ada le kaler putih belakang tu nampak.

Apalagi cerita tempahan baju tu…..

cetak tshirt

 

cetak baju

 

Yang ini jauh tempahan ni…..dari Lahad Datu lagi. Untuk geng skuter diaorang. Design kat tshirt tu, diaorang buat sendiri kat Customink.com. Senang je. Tak payah pening2 nak buat design. Semua ada kat situ.

cetak tshirt

 

Ok…takat ni dulu le cerita tempahan baju kitaorang hari ni. Agak simple je cerita hari ni sebab dah letih. Nak gi tido jap.

So…korang cam biasa. Kalau nak order saya haraaaaap sangat korang isi form kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat blog saya tu dulu untuk saya bagi harga. Jangan guna komen kat bawah setiap artikel untuk buat order sebab saya tak sempat nak jawab kat situ. Satu lagi, tolong emelkan design nak print sekali sebelum isi form tu sebab selagi tak dapat design baju tu, saya tak boleh bagi harga melainkan awak nak baju kosong & design korang simple je.

Takpun korang boleh kontek saya terus, emel atau sms. Ikut le mana yang korang rasa selesa.

Ok, jumpa lagi….baiiiiii….

About Nik

Saya adalah seorang peniaga TShirt bercetak yang aktif di kampung saya.

Posted on 28/01/2013, in Baju Group, Kumpulan @ Pertubuhan, Baju santai, Umum and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Ada nak cakap apa2 ke?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: