Mohcetakbaju.com bercuti dari 24/01/2013 hingga 27/01/2013 tapi tempahan masih berjalan…

Makluman-Cuti

Hai, hai, hai & Salam Cetak Baju semua,

Berjumpa lagi kita dalam rancangan…Mari menempah baju…hehehee. Cam rancangan TV jer.

Korang dah baca ke tajuk ngan banner kitaorang kat atas tu. Ni bukan apa ni, takut nanti ada lak yang nak order baju time kitaorang bercuti tu. Takut frust lak kang. Kitaorang bercuti je tapi order berjalan cam biasa gak.

Kitaorang start balik operasi 28/01/2013 ni. So, kalau sape2 yang nak baju dia lepas tu, In Sha Allah boleh. Kalau nak baju sebelum kitaorang bercuti tu pun boleh, tapi dengan syarat print simple & kuantiti tak banyak. Kalau camtu boleh. Kalau nak print banyak kaler, pastu kuantiti banyak…saya mintak maaf, dari hujung bulu rambut sampai le ke hujung anak jari kaki…saya tak dapat nak tunaikan.

So….jangan risau. Walaupun kami bercuti, order tetap berjalan. Saya akan sentiasa buka emel walau dimana saya berada, In Sha Allah.

Hari ni kan…saya tak nak le berceloteh panjang. Hari ni nak bercerita banyak skit pasal tempahan sebelum ni. Nak kongsi ngan korang tentang macam2 stail baju diaorang order ngan kitaorang. Yang mana boleh ditunaikan, saya bagitau boleh & mana yang tak boleh tu, saya akan bagitau siap2, tak boleh.

Kitaorang berniaga ni memang le hajat utama tu nak untung tapi kalau dapat untung tapi menganiaya orang buat hape…alamat tinggal separuh jalan le bisnes camtu. Kalau boleh nak le sampai bila2 bisnes cetak baju ni, ye tak.

Ok….apa ke cerita hari ni. Cuba tengok ni….

baju kelas

baju kelas

Design baju ni diaorang guna Customink.com je. Buat design kat situ, pastu bagitau font jenis apa. Bila dah dapat maklumat tu, saya terus prepare untuk buat blok printing. 1 kaler printing camni, memang cepat kalau nak buat.

Baju roundneck, cotton kaler Grey brand Oren Sport.

tshirt kelastshirt kelas

baju kelas

Selain daripada baju kelas, kitaorang ada banyak gak terima baju untuk family day. Macam cerita kat bawah ni. Design dia, lain dari yang lain..siap ada jawatan dalam syarikat lagi tu….

baju family day

baju hari keluarga

Design ni pun, customer ni buat sendiri dalam website Customink.com tu. Korang pun boleh buat gak sebenarnya. Senang je. Kalau nak tunggu saya buat, alamat berjanggut le….masa saya agak padat skit sebenarnya. Kalau design sendiri, senang skit. Lagi puas hati.

tshirt family daytshirt hari keluarga

Simple & sempoi….

Ok..sebab hari ni nak kongsi banyak skit cerita, so ini lagi cerita pasal tempahan baju tu…..

tshirt keluarga

baju hari keluarga

Yang ini senang je. 1 kaler je. Printing ni bergantung pada bajet customer sebenarnya. Kalau bajet tak mahal, simple je lah. Kalau nak banyak kaler & cantik, korang kena berani le letak bajet tinggi skit. So, baru puas hati,ye tak?

Kalau bajet rendah tapi nak baju berkaler2 macam kat luar nun, saya mintak maaf banyak2 le ye. Baju kat luar nun, diaorang order beribu2 lai. So, kalau camtu, kilang pun boleh supply sebab diaorang untung ikut kuantiti tempahan baju.

Cam kitaorang gak..kalau korang order banyak, boleh le murah skit sebab kitaorang pun dapat untuk ikut kuantiti. Tapi kalau just order 5 ke 6 lai je, kena berpatutan le dengan harga tu. Korang fahamkan?

Ok…apalagi….haaaa..ini pasal baju kawin lak. Cer tengok…

tshirt kahwin

tshirt rewang

Yang atas nun gambar depan, yang bawah ni gambar belakang. Ramai betul yang berkenan gambar kartun ni utk baju kahwin. Baju tshirt kitaorang guna cotton roundneck, Oren Sport kaler Seablue kod CT0128.

tshirt bekwohtshirt kahwin

Bawah ni satu lagi tshirt kahwin…yang ini pun geng Bekwoh gak ni…..

tshirt rewang

DSCN0155

tshirt kahwin

Ok…ini antara cerita2 yang sempat saya upload dalam blog saya setakat ni. Memang banyak lagi yang tak cerita sebenarnya sebab nak kejar masa. Sekarang ni, design pun saya kena touch up balik. Marketing pun kena buat gak & blok printing pun saya jugak. Jadi, agak terhad skit le masa tu.

So, pada korang yang nak order baju, cam biasa…klik je kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun & isi form kat situ. Takpun call, sms atau emel je. Yang penting, korang happy…..

Ok…jumpa lagi, guys!!!….baaiiii……

About Nik

Saya adalah seorang peniaga TShirt bercetak yang aktif di kampung saya.

Posted on 18/01/2013, in Baju Family Day, Baju Kelas, Baju Kerja Kawin @ Rewang, Umum and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Ada nak cakap apa2 ke?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: