Lagi cerita pasal tshirt kawin ngan tshirt group…..

Hai,

Pekabo? Masih mencari tempat untuk cetak baju ke? Buat apa susah-payah cari & terus mencari sedangkan sini pun boleh buatkan. Cuba u all pikir. Kalau buat kat luar, kena bayar harga baju ngan printing jer. Tak payah pikir pasal kos pos le..kos membungkus le…kos itu ngan kos ini le..

Sama gak macam servis yang kitaorang bagi ni. Cuma bayar harga baju ngan printing jer. Kos pos tak payah pikir dah sebab semuanya kitaorang tanggung. Macam ada sorang Cikgi kat Dungun. Dah 2 kali ode ngan kitaorang. Dua2 takyah bayar kos pos. Semua ditanggung beres.

Macam yang saya citer sebelum ni, antara sebab saya bagi kos pos free ni sebab saya nak customer tengok website saya lain dari yang lain. Orang lain semua letak kos pos…saya punya tak payah fikir pun tentang tu. Kalau lepas ni ada yang buat kos pos free jugak, mungkin saya kena tambah lagi strategi lain le pulak kot. Tapi setakat ni kos pos masih lagi free, kosong, yillek, nehi, inspektor sahab he…

Baru2 ni adik kat kampung ada order baju kawin 50 lai…walaupun adik sendiri pun, kos pos tetap free. Tp baju tu sebenarnya bukan untuk dia pun, untuk sepupu orang rumahnya. Kos posnya boleh tahan jugak tapi apa boleh buat, dah janji free. Free le kena bagi. Cer tengok gambar2 baju tu kat bawah ni….

cetak tshirt orang kawin

Ni design bahagian belakang ni. Nak tahu apa benda “Bekwoh” tu? Mengikut terjemahan bahasa sanskrit utara bilangan 7 kali 8, Dewan Makan Asrama Putera…”Bekwoh” bermakna “Big Work” iaitu “Kerja besar”. Maknanya kenduri kawin le tu. Orang pantai timur memang canggih gak bab2 bahasa ni.

Ni lagi antara design2 yang kitaorang sempat “catch the picture” :

t shirt kahwin

tshirt kahwin

t shirt kahwin

Yang sebenarnya ada lagi gambar design kat bahagian depan. Dia buat kat bahagian dada kiri, gambar love tapi lupa nak ambik gambar. Baju dah pos dah…aisey! lupa le.

Design ni diaorang bagi jenis tulisan & kitaorang buatkan gambar orang tu. Yang lain tu, saya touch up skit2 le.

Yang kat bawah ni lak, baju untuk geng Photographer. Diaorang buat untuk 1 group. Design diaorang sendiri yang buat. Tak ada adjust apa2 pun. Terus jer print atas blok. Ni gambar nya…

cetak t shirt group

Diaorang buat ari tu dalam 10 lai. Rasanya le kot. Sebahagian berkolar & sebahagian roundneck. Ni lagi gambar baju tu…

cetak tshirt groupt shirt grouptshirt cetak

cetak tshirt

Kalau baju hitam, biasanya saya buat design kaler putih. Nanti naik menyerlah skit. Kalau tak buat putih, saya buat kelabu. Kelabu pun naik gak warna dia. Semua tshirt ni saya dah pos siap kat diaorang. Kalau nak buat fotografi, boleh panggil diaorang ni. Nombor telefon ada kat baju kat atas tadi.

So….takat ni dulu hari ni. Lepas ni saya citer pasal tempahan paling mencabar yang saya pernah buat lak. Camane tak mencabar…saya kena buat 7 blok untuk 7 kaler. 5 blok saiz A3 & 2 saiz A4. Pastu pulak nak asingkan warna ambik masa 2 hari..tapi berbaloi le dengan harganya. Tunggu citer saya lepas ni ye.

Cam biasa…kalau nak tempah baju..jangan segan, jangan silu. Call, sms atau emel kitaorang. Insya Allah! korang akan berpuashati ngan servis kitaorang nnti.

Ok…see you next time. Bai….

About Nik

Saya adalah seorang peniaga TShirt bercetak yang aktif di kampung saya.

Posted on 17/01/2012, in Baju Company, Baju Group, Kumpulan @ Pertubuhan, Baju Kerja Kawin @ Rewang and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 5 Comments.

  1. salam,sy nk tanye!boleh buat bip keselamatan x dicetak dgn perkataan marshal yg bole pantulkan cahaya tu!!

  2. tp nk wt xbnyk, untuk kegunaan kelab jew
    untuk aktiviti berkonvoi…

Ada nak cakap apa2 ke?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: