5 Cara mudah buat bisnes TShirt TANPA Perlu pening memikirkan bagaimana nak mencetak TShirt tersebut…..

Hai, hai, hai & Salam Cetakbaju semua,

Apa khabar semua? Terima kasih banyak2 kepada korang yang sudi melawat blog kitaorang yang tak seberapa ni.

Setiap minggu korang pasti akan mendapat pelbagai info2 baru untuk korang guna samada untuk cetak baju sendiri, order TShirt bagi pihak orang lain atau buat bisnes TShirt sendiri.

Bagi korang yang rasa malas nak fikir pasal cetak baju tu sendiri & tak minat pun nak cetak baju tu, apakata korang dapatkan ebook bagaimana 5 Cara Mudah yang korang boleh praktikkan kalau nak buat bisnes TShirt tu tanpa korang pikir bagaimana nak cetak sendiri baju tu.

Iklan Ebook 5 Cara Mudah 2

Bagi yang dah download ebook tersebut, tahniah diucapkan tapi bagi yang nama mereka dah ada dalam subscribe list kami & tak dapat nak download ebook tersebut, emelkan kepada saya di adminkomisen@gmail.com untuk dapatkan ebook tersebut.

Ebook tersebut hanyalah permulaan bagi korang mendapatkan maklumat ringkas tentang bagaimana untuk membuat bisnes TShirt TANPA perlu mencetak. Selepas ini, pelbagai maklumat yang akan saya berikan tentang bagaimana korang boleh betul2 buat bisnes TShirt tersebut.

Secara ringkasnya tentang ebook tersebut……tahu tak korang, bisnes tekstil ataupun khususnya TShirt pada hari ini semakin berkembang dan terus berkembang. Cuba korang fikirkan…berapa ramai manusia dalam dunia ni yang tak pakai TShirt. Hampir seluruh manusia dalam dunia ini akan pakai TShirt, betul tak?

Pastu, kalau kita kaji, adakah pemakaian tshirt ini akan berhenti dalam masa terdekat? Sudah tentu tidak, sebab manusia akan sentiasa membesar & manusia juga akan mempunyai pelbagai aktiviti dalam hidup mereka.

Maknanya….bisnes TShirt ni memang menguntungkan.

Kalau kita tengok persekitaran di Malaysia sekarang pun, bisnes TShirt ni makin bertambah maju. Student2 makin mampu membeli TShirt untuk aktiviti mereka, keluarga beli TShirt untuk Family Day, bakal pengantin buat kenangan baju rewang, mat2 motor buat tshirt untuk konvoi, sekolah buat tshirt untuk hari sukan sekolah dll. Perkembangan ni akan berterusan dalam masa yang lama sebab setiap tahun pasti TShirt yang berlainan yang mereka nak buat. Tak ke satu perkembangan yang bagus tu…

So, ini adalah serba sedikit tentang bisnes TShirt untuk pengetahuan korang. Kesimpulannya….bisnes TShirt ni boleh bagi korang duit tambahan kalau korang pandai menguruskannya…

Ok…..harap2 korang excited le nak mulakan bisnes TShirt tu ye.

So, hari ni, cam biasa…tempahan yang kitaorang dah siapkan sebelum ni…

tshirt kelab

tshirt persatuan

Design baju ni agak besar gak nak print ni. Lebih dari A3 sebab kena print dari atas sampai ke bawah. So, akan guna dye banyak skit dari biasa. Tulisan jawi kaler kelabu & rumi kaler putih.

Design semua customer yang berikan, so tak banyak kerja untuk touch up balik design tu. Baju guna brand Immaculate ataupu saya panggil TShirt murah. Walaupun murah tapi kualiti masih lagi cantik.

Kuantiti tempahan sebanyak 130 helai. Campuran kaler hitam ngan biru.

tshirt kelab

Untuk baju kaler biru ni, depan print 2 kaler, putih ngan kuning. Kalau ada sape2 berkenan nak beli baju camni, bgtau saya…nnti saya bgtau customer tu nanti….

Ok….cerita kedua…

tshirt kelas

Tshirt ni print depan ngan lengan je. Depan 1 kaler & lengan 2 kaler ngan nama.

tshirt kelas

Tepi kaler kuning. Cam biasa, tindih putih dulu baru tindih kuning. Baju hitam wajib tindih putih, kalau tak konfem kaler dia tak naik.

Ok…apalagi….

tshirt group

Ok…cer teka berapa kaler saya guna untuk print baju ni. Nampak macam 2 kaler, putih ngan merah je kan. Tapi sebab nak bagi kaler hitam tu naik, so saya print 3 kaler…..putih, merah & hitam.

Kalau ikutkan hitam guna kaler baju, jimat skit dye tapi sebab nak jaga kualiti, saya akan print hitam last sekali supaya kaler dia menyerlah.

Belakang pun ada jugak….

tshirt group

Ni stesen radio online ni. Actually, ni pertama kali saya dengar stesen radio ni. Kalau korang nak cek tengok website dia, cer taip address ikut address kat atas ni.

Diaorang buat tshirt ni utk peminat2 diaorang ni. Stesen ni kat rumah je ni. Senang je……

Ok..apa cerita lagi….

tshirt cetakAisey…gambar kelabu skit le. Yang ini banyak tempat print gak ni. Logo depan kat dada tu sulam tu. Customer yang nak camtu. Pastu, nama sorang2 kat bahagian bawah tu print cam biasa.

Belakang lak….

tshirt cetak

tshirt cetak

Siap print kat lengan lagi….

tshirt cetak

Yang ambik masa skit, bahagian belakang tu sebab ada 3 kaler kena print. Satu lagi nama….nama sorang2 pun akan ambik masa skit nak print sebab kena print ikut saiz. Tapi bila dah siap…memang puas hati.

Oklah ye…setakat ni sajelah dulu buat kali ni.

Seperti yang saya ceritakan pada awal cerita ni, kalau nak download ebook tu, klik je kat banner yang saya sediakan tu ye.

So, sape2 nak order tshirt untuk apa sahaja aktiviti korang, jangan segan & jangan silu, korang boleh isi form kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat atas nun, emel, call atau sms terus. In Sha Allah, saya akan menjawab semua persoalan korang tu ye.

Ok, jumpa lagi….bai bai….

Dari meja penulis,

Nik
adminkomisen@gmail.com

About Nik

Saya adalah seorang peniaga TShirt bercetak yang aktif di kampung saya.

Posted on 16/09/2013, in Baju Group, Kumpulan @ Pertubuhan, Baju Kelas and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Ada nak cakap apa2 ke?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: