Nak order di luar Malaysia ke….boleh guna Kad Kredit Visa atau Master Card melalui Paypal!

Hai & Salam Cetak Baju semua,

Tahun 2014 ni, In Sha Allah, beberapa rancangan baru untuk tingkatkan jualan tshirt kitaorang sedang dibuat.

Antaranya kitaorang tengah prepare website untuk tshirt kelas yang lain dari yang lain. Satu website yang memberi lebih pilihan kepada student2 seluruh Malaysia untuk memilih design atau corak printing sedia ada tanpa pening2 nak mikirkan camane nak buat design tu.

Website tu dalam proses sebenarnya sebab ia adalah salah satu assignment yang saya kena buat. Kenapa kena buat assignment pulak?

Actually, saya sambung belajar Diploma Pengurusan Bisnes Internet di OUM di bawah kendalian Irfan Khairi. Salah seorang jutawan Internet Malaysia. Course saya tu dalam 9 bulan & baru 2 bulan kelas berjalan.

So, dah siap website tu nanti, saya bagitahu dalam blog ni ye. Tu lah sebabnya korang kena follow blog saya sebab nanti mudah nak tahu perkembangan terkini kami.

Ok…hari ni, nak kongsi ngan korang terutamanya pelanggan diluar Malaysia yang teringin nak order tshirt ngan saya.

Kini korang boleh guna kad kredit Visa atau Mastercard melalui Paypal.

Logo Paypal

Tapi bukan just untuk pelanggan luar Malaysia je. Pelanggan Malaysia nak guna Paypal ni pun boleh. Dah ramai guna sebelum ni.

Mudah je gunanya. Bila kita dah deal harga, saya akan hantar emel Paypal yang ada invois & amaun perlu bayar kat emel korang.

Pastu, korang klik je untuk buat bayaran & terus settle. Mudah je.

So, kalau korang nak tengok jenis bayaran lain, klik je gambar bawah ni ye.

Cara Bayaran

Kalau korang kurang faham pasal bayaran dengan Paypal ni, just emel je kat saya di adminkomisen@gmail.com ye.

Ok…apa cerita hari ni pasal tempahan baju kitaorang tu. Baca ni…..

tshirt cetak

cetak baju

Alhamdulillah…student Harvard pun ada order baju ngan saya. Guna baju brand Gildan ni. Kain dia pun licin skit.

Saya suka print atas 3 jenis baju cotton…Immaculate, Enzo & Gildan. Mudah je nak print. Mungkin sebab dia bukan guna 100% cotton kot. Dia guna kain TC rasanya.

So, depan belakang 1 kaler putih. Design ni saya kena edit balik sebab masa dia bagi awal tu, design dia pecah2.

Cerita kedua….

cetak baju kelas

baju kelas

Ni design baju kelas dari customer sendiri ni. Mudah je. Gambar lalat pun ada sekali. Nyibuk je…Tak banyak kena edit.

Cuma saya perlu tebalkan skit line dia supaya mudah nak print nanti. Yang lain print macam biasa je.

Cerita 3

cetak tshirt kelas

cetak baju kelas

Sori….gambar blur skit. Cantik tak? Yang design kartun tu saya terpaksa lukis balik tu. Lukis tangan tu tau. Bukan mudah nak lukis balik tu.

Kalau guna design asal, gambar dia pecah. Kalau guna design asal, konfem tak cantik punya. So, untuk jaga kualiti design baju tu, saya kena lukis balik untuk bagi design tu lagi cunnn….

Satu lagi..kalau guna design asal, kadang2 line gambar tu nipis sangat. Tak boleh tembus kain masa print nnti. So, terpaksalah lukis balik. Alhamdulillah…saya pun minat lukis kartun sebenarnya.

Jadi tak menjadi sebarang masalah le kalau nak lukis balik gambar tu.

Cerita last hari ni…..

tshirt kpop

tshirt kelas

Hah…ni design apa ni? sape tahu angkat tangan. Saya tak tahu design apa ni. Saya print je. Tapi rasanya deisgn baju K Pop ni kan.

Camane? Ada yang berkenan nak print design camni ke? Banyak gak baju artis Korea yang saya dah print. Ada yang mintak print Wolf 88, EXO, Running Man dll. Yang paling banyak, Running Man le.

Semalam baru tengok cerita dia. Tengok ngan anak. Memang memulas2 perut & gelak sakan tengok gelagat diaorang. Best gak.

Ok….apa citer? Kalau rasa nak order bagitau ye.

Camane nak tahu harga tshirt korang tu?

1. Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat blog saya & isi form kat situ.

2. Call kitaorang di 0192254028 (Nik) & 0193643692 (Salina).

3.  Whatsapp.

4.  Emelkan ke adminkomisen@gmail.com.

Pilih je mana satu yang korang selesa.

Ok…jumpa lagi ye korang. Jangan lupa follow cerita kitaorang untuk tahu perkembangan lanjut produk kami ye. Baiiii….

Yang Ikhlas,

Nik & Salina
adminkomisen@gmail.com

About Nik

Saya adalah seorang peniaga TShirt bercetak yang aktif di kampung saya.

Posted on 06/01/2014, in Baju Group, Kumpulan @ Pertubuhan, Baju Kelas and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Ada nak cakap apa2 ke?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: