Monthly Archives: February 2014

Bagaimana caranya nak kurangkan harga sehelai baju siap cetak?

Gambar cetaktee 4

 

Hai,hai, hai & Salam Cetakbaju di Tahun 2014 buat semua,

Alhamdulillah…..Allah masih lagi memanjangkan umur kita sehingga kini & korang masih lagi mampu melayari blog saya pada hari ni. Alhamdulillah jugak sebab sehingga sekarang, blog kami masih lagi maintain di antara ranking yang pertama dalam Google Search melalui carian untuk cetak baju & Tshirt seluruh Malaysia. Semoga Allah memberikan limpah nikmat yang berpanjangan kepada kita semua, In Sha Allah.

Hari ni nak kongsi ngan korang semua tentang bagaimana caranya nak kurangkan harga sehelai baju yang korang order dengan kami.

Ramai antara customer2 yang Tanya dalam emel, call dll tentang harga baju termasuk design  yang diaorang buat. Ada yang setuju dengan harga yang saya berikan & ada juga yang mengeluh kerana mahal.

Pengiraan sehelai baju termasuk print adalah bergantung kepada kuantiti tempahan, jenis baju, saiz design nak print, berapa kaler nak print dll. Semuanya ada kesan pada harga.

Bayangkanlah, korang nak baju dengan design 4 & 5 kaler, pastu just nak 5 helai je. So, konfem harga akan jadi mahal sebab salah satunya, kitaorang kena prepare banyak blok printing. So, harga bergantung kepada blok printing.

Pastu pulak, dalam dunia ni korang 5 orang je ada design tu. So, memang patut mahal le.

Kalau design tu, korang ambik kat Internet & tengok ramai orang pakai tapi korang nak order pun just 5 lai je. Still mahal jugak sebab biasanya kalau dapat murah macam kat kedai2 baju atau kedai souvenir tu, mereka print di kilang dalam kuantiti beratus ribu lai. Kalau ratus ribu lai, konfem dapat murah punya berbanding print 5 lai je.

So…kalau camtu, bila masa nak dapat murah skit baju tu?

Saya ada beberapa cadangan, camane nak bagi harga tu murah daripada biasa. Antaranya :

  1. Order dalam kuantiti yang banyak. Lagi banyak order, lagi murah. Ada masanya kalau kuantiti mencecah ratusan lai, biasanya saya tak caj harga print. Saya ambik harga baju je sebab saya dah mark up atas harga baju dah.
  2. Prepare siap2 design dalam bentuk yang mudah untuk di print seperti Ai atau Photoshop. Kalau lukis tangan ataupun design tu perlu edit balik, konfem sy akan caj atas design nanti. So, akan jadi mahal skit le.
  3. Print 1 kaler je & design simple. Kalau camni, In Sha Allah cepat skit boleh siap & harga murah.
  4. Design saya sendiri yang dah sedia ada. So, tak perlu buat design baru. Jimat sikit masa.
  5. Anda kena selalu order dengan saya. Dah jadi regular customer saya, In Sha Allah saya akan bagi harga special kat korang nanti. Tahu tak korang….masa saya mula2 order dengan supplier2 baju saya sebelum ni(company besar), mana ada dia bagi harga ejen. Bila dah kerap order & order mencecah ribuan lai, baru diaorang bagi harga ejen. Itupun saya tak mintak,diaorang yang bagi.
  6. Print design yang sama untuk tempahan yang berulang2. Biasanya kalau dah ada blok printing & saya tak perlu buat blok baru, harga akan jadi murah skit sebab dah jimat masa saya untuk buat blok tu.

So, inilah antara cara yang boleh bagi harga korang kurang skit dari biasa. Actually, saya tak boleh bagi murah sangat sebab supplier saya pun bagi harga tetap walau banyak manapun saya order.

Lagi satu nak bgtau…..saya kena tanggung 2 kos pos. Kos pos dari supplier & kos pos kepada customer. So, kalau murah sangat nanti, tak ada untung lak saya nanti.

So….apalagi, kalau korang nak rebut peluang harga murah dari biasa, praktikkanlah apa yang saya bgtau sebelum ni. In Sha Allah, saya akan tunaikan tapi kalau melampau sangat murahnya, tak dapat le. Saya nak gak cover balik kos2 yang saya dah keluarkan. Biasalah orang bisnes. Takkan bisnes nak rugi kan…..

Ok, korang….cam biasa. Mari kita tengok apa cerita pasal tempahan cetak baju kitaorang hari ni…

cetak baju kelas

Ok..hari ni nak cerita skit pasal print logo. Biasanya, kalau nak print logo yang agak komplikated & banyak kaler nak print, saya suggest 2 je…samada guna stiker (macam kat atas ni) atau buat guna sulam.

Kalau stiker, agak risiko skit sebab dalam setahun dua, mungkin akan tanggal tapi mudah je kalau nak bagi stiker tu tahan lama. Basuh jangan guna mesin basuh & masa basuh tu, terbalikkan baju. In Sha Allah, stiker tu tahan lama.

Gambar atas ni, stiker yang dah siap heat atas baju dah ni. Saya kena guna salotape khas untuk bagi stiker tu tak bergerak masa print. Tu yang nampak macam ada salotape kuning atas stiker tu.

So, kos stiker ni lebih kurang macam sulam & cepat siap sebab just print stiker je.

cetak baju kelas

Ni gambar belakang lak. Yang ini saya print guna silkscreen biasa. sebab mudah je. 2 kaler je….hitam ngan kuning.

tshirt kelas

cetak baju kelas

Kitaorang buat 2 kaler baju. Kelabu & hitam cam kat atas ni. Simple je & cepat siap sebab belakang print 2 kaler je. Design pun mudah je nak edit balik.

Ok…apa citer lagi…..

cetak baju memanah

cetak baju memanah

Yang ini baju geng memanah ni. Diaorang buat sendiri design ni kat page “Buat Design Sendiri” kat page atas nun ataupun guna http://www.Customink.com. Bila diaorang dah siap design tu, diaorang emel kat saya & saya edit balik untuk dapatkan gambar2 dalam website tu. Agak ambik masa skit sebab banyak kaler gak nak print bahagian belakang tu.

tshirt cetak

Ni gambar sebelum tindih hitam. Kalau korang nak tahu…saya buat 2 kaler ni dalam 1 blok je ni. So, saya standby kaler merah ngan kelabu sekali untuk jimatkan masa. So, tak payah le 2 kali print. Senang skit kalau camtu.

cetak baju kelas

Baju dah siap. Tengah dijemur untuk dikeringkan sebelum buat belakang.

Ok..ni satu lagi cerita best gak sebab agak puashati time print baju tu…..

baju kelas

cetak baju kelasCer tengok design atas ni….menyerlah tak? Saya suka kombinasi kaler dia sebab matching ngan baju. Baju merah & print merah putih. Memang naik kaler dia.

Draf asal customer yang buat tapi mula2 tu memang banyak kaler. Tapi bila saya bagi harga agak mahal & luar bajet diaorang, terus saya suggest buat 2 kaler cam atas ni. Diaorang setuju & ok jugak kalau buat camni sebenarnya.

baju kelas

Ok…cerita last untuk hari ni walaupun banyak lagi gambar2 yang ada ni. Cuma masa tak mengizinkan je. Akan datang kita cerita lain lak ye…..Ok..last…

baju group

Haaaa…..yang ini jauh datangnya. Dari Maliaubasin…..hehehehe..lupa le, Sabah ke Sarawak ni ye?

Tuan punya baju ni tokey kawasan pelancongan Maliaubasin ni rasanya. Dia buat semua baju untuk budak2 kecik untuk dijual terutamanya pada pelabcong yang datang kat situ.

tahu tak korang…..design ni saya buat emboss atau timbul ni. Bila kita raba baju tu, kita akan rasa design tu timbul. Korang nak tak buat camni…kalau nak, emelkan kat saya nanti ye.

tshirt kumpulan

Baju2 standby untuk dilipat & diposkan.

So, ini je cerita kitaorang hari ni. Jangan lupa, kalau sape2 nak order tshirt kelas & tak ada idea lagi nak print baju tu, korang boleh ke website kitaorang di www.cetaktee.com ye.

Klik banner kat bawah ni kalau nak buat baju kelas korang tu ye.

Banner Cetaktee

Ok, korang…setakat ni je dulu cerita kitaorang. So, apalagi…….kalau dah tak sabar nak order baju kitaorang, korang boleh :

1.  Isi form kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun & emelkan design nak print tu ; atau

2.  Korang boleh call terus kalau nak dengan suara di 0192254028 (Nik) atau 0193643692 (Salina) ; atau

3.  SMS atau Whatsapp

So, jumpa lagi korang….baaaaaiiiiiii……..Assalamualaikum….

Cabaran2 dalam bisnes cetak baju – TIPS UNTUK SAPE2 NAK BERNIAGA TSHIRT ONLINE……

Hai & Salam mohcetakbaju semua,

Apa kabor semua? Harap sihat2 le selalu walaupun cuaca panas sekarang ni. Banyakkan minum air..lega sikit badan tu.

Ok….lama dah tak bercerita ngan korang pasal bisnes cetak baju ni. Hari ni saya nak berkongsi pengalaman sikit ngan korang terutamanya kepada sape2 yang baru nak berjinak2 dengan bisnes tshirt ni.

Mungkin ramai rasa macam mudah je kitaorang buat bisnes cetak baju ni, betul tak?

Korang mungkin nampak simple je. Orang order baju, bagi harga & terus print.

Tapi mungkin korang tak tahu cabaran serta dugaan di sebalik bisnes cetak baju kitaorang ni.

Bukan nak menakut-nakutkan korang (bagi yang baru nak berjinak dengan bisnes TShirt) tapi apa yang saya nak kongsikan ni adalah pengalaman sebenar beberapa tahun dalam bisnes ni supaya korang membuka mata & bersedia skit tentang perjalanan sebenar bisnes cetak baju ni.

Actually, ramai yang mintak petua & ilmu dengan saya tentang bisnes ni & apa yang saya boleh bantu, saya cuba bantu tapi hakikatnya, dari pengalaman le yang paling baik untuk korang belajar sebenarnya.

Mungkin ada antara cabaran ni, korang nampak macam gerun skit bila nak join bisnes tshirt ni tapi bagi yang betul2 minat macam kitaorang ni, biasanya cabaran & dugaan tu macam biasa je. Alah biasa, tegal biasa…kata orang tua2.

Orang kata kalau nak berjaya, mesti tempuh cabaran & kegagalan dulu, baru boleh berjaya, betul tak?

Ok…antara cabaran2 yang nak saya kongsi ngan korang ialah :

1. Masa

Bisnes cetak baju saaaaaaaangat pentingkan masa sebab cetak tshirt ni bukan macam bisnes barang dah siap. Kalau barang dah siap, stok dah ada, boleh jual terus.

Tapi kalau cetak baju terutamanya yang ada event penting, kita kena siapkan sebelum event tu berlaku. Kalau siap lepas event, sia-sia jelah tshirt tu korang buat sebab majlis dah habis.

Silap2…customer mintak balik duit & pulangkan balik baju tu. Tak ke menyusahkan hidup kita tu.

Kalau yang jenis tak ada due date, ok lagi sebab kita boleh mintak tangguhkan skit tarikh tu. Sementara tu, boleh kita siapkan tempahan lain dulu.

Cabaran dari segi masa ni pun sangat besar bagi saya sebab saya kerja full time tempat lain. Isteri yang kerja full time buat bisnes ni. Tapi saya respek gak pada diri sendiri sebab walaupun saya tak kerja sepenuh masa bisnes cetak baju ni, Alhamdulillah….semua tempahan dapat disiapkan dalam tempoh yang ditetapkan kecuali baru2 ni, bukan silap saya tapi courier yang lambat hantar. So, saya kena pulangkan balik duit diaorang.

Bayangkanlah…saya kerja office hour dari 8.00 pagi hingga 5.00 petang. Petang dah sampai rumah, saya akan sambung jawab emel lagi.

Banyak masa saya kena korbankan. Orang lain rehat hari Sabtu Ahad, saya akan start buat blok printing seawal 6.30 pagi hari Sabtu. Malam sebelum tu, dah siapkan semua design & siap print sekali. So, bagi jimatkan skit masa untuk buat design, mana yang design agak susah skit tu, saya akan upah designer untuk buat balik design tu.

2. Pelanggan

Pelanggan pun bagi banyak dugaan & cabaran kat bisnes kitaorang.

Maafkan saya ye…saya rasa mungkin ramai yang tak baca artikel2 dalam blog saya ni & mungkin tak sempat nak baca kot sebab banyak soalan yang ditanya, dah ada dalam blog saya tu.

Antara cabaran dengan pelanggan ni ialah kebanyakan pelanggan terus tanya soalan2 yang agak mencabar untuk saya jawab dengan kekangan masa yang ada. Antara soalannya ialah :

  1. “Berapa harga sehelai untuk baju ni? atau “Berapa selai?”” – Soalan tanpa memberikan detail tempahan untuk saya bagi harga.
  2. “Boleh tak saya order TShirt sehelai je?” – Mungkin ramai tak Nampak maklumat tempahan 5 lai ke atas kat banner header saya tu kot.
  3. “Saya tak tahu nak buat design, boleh tolong buatkan?” – Biasanya soalan camni, saya mintak pelanggan klik pada page “Buat Design Sendiri” kat atas nun sebab saya tak sempat nak buat design tu.

Memang mencabar juga pelanggan kitaorang ni. Dari segi adab sopan pun ada jugak…tapi majoriti pelanggan saya masih mempunyai adab sopan masa dealing dalam emel. Saya rasa hanya 1,2 orang dalam beribu2 orang je yang lain dari yang lain sikit.

Ada jugak yang mengutuk & marah sebab harga saya mahal. Dalam beribu2 pelanggan yang dah deal dengan saya, tak silap saya 2 orang je kata harga saya mahal.

Terpulang pada diaorang. Kalau rasa mahal, apa salahnya bertanya dengan baik…tak dapat kurang lagi ke..takpun, tolak dengan baik & cari tempat lain yang lebih murah. Kalau ada yang berperangai camtu, mungkin dia ada masalah kot. Tak perlulah nak marah atau kutuk2.

3.  Meyakinkan pelanggan

Ini pun cabaran jugak dalam bisnes online. Anda yang baru berjinak2 dalam bisnes online ni, kejujuran, keikhlasan & iman mesti kuat terutamanya bisnes online.

Bukan mudah kita nak mintak customer bank in kan ke akaun kita, lebih2 lagi bisnes online yang orang tak nampak muka kita.

Memang kalau nak menipu mudah sangat tapi sampai ke mana kalau kita menipu. Cuba korang tipu customer korang sekali & tengok le berapa lama bisnes korang tu bertahan.

4.  Siapkan design customer

Seperti yang saya sebutkan sebelum ni, masa antara cabaran yang paling besar dalam bisnes cetak baju ni.

Masa juga ada kaitan dengan tempoh nak siapkan design. Kalau design simple, tempoh masa daripada nak siapkan design, print out & buat blok printing agak pendek.

Kalau just print 1 kaler sahaja, tak akan ambil masa lama.

Tapi kalau nak print banyak kaler, memang agak mencabar. Biasanya kalau customer bagi design dalam jpeg, saya akan upah designer untuk pecahkan kaler sebab blok printing saya bergantung pada berapa kaler nak print.

Biasanya part designer tu untuk pecah kaler dah ok tapi bila masuk part saya nak separatekan ikut blok printing pun kadang2 ambik masa yang lama jugak.

Cer bayangkan, camane saya nak pecahkan kaler kalau design cam kat bawah ni.

2014

Kalau guna CMYK, mudah je sebab saya dah ada special printer untuk tu. Kalau kaler solid, memang sangat mencabar.

5.  Printing baju

Nak print baju pun mencabar gak sebenarnya. Kalau print 1 kaler, ok lagi. Wife kata sambil tidur pun boleh print….hehehehe. Bukan riak tapi nak menunjukkan agak mudah kalau nak print 1 kaler.

Yang mencabar, kalau print banyak kaler & kena tindih kaler.

Kami jarang guna locking sebenarnya. Biasanya saya akan buat marking atas setiap blok untuk bagi sharp setiap kali tindih kaler tu. Cabaran dia ialah masa nak print untuk blok ke 2, ke 3 & seterusnya . Naik juling mata kalau nak bagi design tu betul2 tepat atas setiap design.

Dengan sebab tu, saya akan caj lebih skit kalau print banyak kaler ni. Jangan marah aaa….

Saya akan cuba  mudahkan lagi kerja printing banyak kaler ni akan datang, supaya saya boleh bagi harga murah sikit nanti ye.

Itulah antara cabaran2 yang saya rasa agak kritikal sikit dalam bisnes cetak baju ni. Ini mungkin bagi saya yang tak menyewa kedai, tak upah pekerja dll.

Orang lain, saya tak tahu lak apa cabaran diaorang.

Sesetengah tu, cabaran dari segi nak buat marketing. Bagi saya, marketing Alhamdulillah sebab kalau ikutkan sekarang, tak menang tangan saya nak siapkan order dari pelanggan sebenarnya.

Ada orang cabaran dari segi kewangan. Bagi saya, Alhamdulillah jugak sebab saya ada gaji yang back up kewangan saya & nafsu saya tak besar macam orang lain. Walaupun income saya Alhamdulillah jugak setiap bulan tapi saya cuba minimizekan belanja bulanan. Saya banyakkan saving. So, senang time perlukan duit nanti.

Ada orang cabaran dari segi nak maintain bisnes. Memang…kalau diikutkan memang letih buat bisnes ni tapi sebab minat, kita tak kisah pasal tu semua. Ada orang just nak cuba2 je sebab tengok seronok je buat bisnes ni tapi bila sendiri buat, baru sendiri tau susah ke mudah.

Nak buat apa pun bisnes, komitmen, kerajinan, disiplin dan macam2 lagi sifat positif mesti ada dalam diri kita. Kalau banyak negative dari positif…konfem, tak kekal lama bisnes tu.

So…alang2 korang berjinak2 ngan bisnes ni, buat le sungguh2. Kalau duk bertukar bisnes je, bila nak berjaya.

Satu lagi nak bagitau, kalau ada macam2 cabaran atau dugaan timbul dalam bisnes korang, berbalik le pada Tuhan, Kita ada Allah. Mengadu je pada Dia. In Sha Allah, selesai masalah kita. Itu je yang saya pegang setiap kali dugaan & cabaran datang.

Ok…harap2 dapat le sikit2 petua yang korang boleh guna kalau korang betul2 serius nak buat bisnes tshirt. Sendiri mau ingatlah ye….

Hari ni, apa cerita pasal tempahan baju? Cer tengok bawah ni….

tshirt family day

Ni baju family day ni. Tau tak korang….budak ni siap bawak frame gambar atuk dia lagi kat kitaorang utk dapatkan gambar camni.

Apa yang saya buat ialah scan gambar atuk dia ni & adjust balik dalam Ai. So, dapat le gambar ala bayang2 camni. Korang pernah tengok gambar baju Ustaz azhar Idrus tak? Budak ni nak tiru camtu le.

baju hari keluarga

Tepi ada tulisan. Dia just lukis tangan je & saya adjust balik dalam komputer.

Ok…apa cerita lagi ye….

tshirt baju kelas

Ni lak baju kelas. Dia buat macam I AM nikon. Itu atas kreativiti masing2 le. Depan lak….

baju kelas

baju kelas

tshirt kelas

Simple je. Depan 1 kaler & belakang 2 kaler. Semua design ni diaorang buat dalam Customink.com.

Selain dari tu….

tshirt family day

Yang ni biasa je. baju family day member kitaorang. Just belakang je & siap dalam 1 hari je sebab mudah je.

tshirt keluarga

Ada banyak gak baju yang ditempah tu, diaorang tak bagi masuk dalam blog ni sebab diaorang jual balik baju tu. Maknanya kalau korang nak order baju & nak jual balik, jangan risau sebab kalau korang kata jangan masukkan dalam blog ni, In Sha Allah saya tak akan masukkan. Kalau dah terkeluar dalam blog ni pun & korang mintak keluarkan, In Sha Allah saya akan keluarkan.

Ok…last cerita….

cetak baju kelas

cetak baju kelas

Aisey….kabur skit gambar. Sori…yang belakang, ini je sempat ambik gambarnya.

tshirt kelas

tshirt kelas

Ni le antara gambar2 baju yang sempat kitaorang upload hari ni. Kalau ikutkan hati, rasa nak masukkan semua gambar2 yang ada ni tapi kang boring lak kang.

Oklah…sampai takat ni dulu hari ni. So, sebelum tu nak bagitau lagi ni. Kalau korang nak design tshirt kelas sedia ada, lawat website baru kitaorang di www.cetaktee.com atau klik banner bawah ni & buatlah keputusan bijak korang. Kalau nak buat design sendiri pun boleh.

Banner Cetaktee

KLIK BANNER DIATAS UNTUK KE WEBSITE KAMI

Ok…..nak order baju, bagitau kitaorang ye….

Baiii……..

Signature

adminkomisen@gmail.com
Nik (0192254028) / Salina (0193643692)

PENGUMUMAN : Pelancaran website TShirt KHAS untuk kelas sahaja

Hai, hai, hai & Salam Cetakbaju semua,

Kita dahpun masuk ke bulan 2 tahun 2014. Sekejap je masa berjalan.

Alhamdulillah…hari ni saya nak mengumumkan website terbaru saya KHAS untuk pelajar2 semua institusi pendidikan di Malaysia utk buat design TShirt kelas anda sendiri yang lain dr yang lain.

Website ini adalah website pertama di Malaysia yang memberikan macam2 pilihan untuk korang pilih design tshirt kelas sendiri & kalau tak berkenan dengan website kitaorang…korang boleh buat sendiri design tersebut.

Dah tak sabar nak tengok ke?

Banner Cetaktee

MEMPERKENALKAN…………….www.CetakTee.com. <<KLIK SINI ATU BANNER DIATAS UNTUK LIHAT WEBSITE HEBAT KAMI TERSEBUT>>

Saya juga nak mohon maaf kepada korang yang telah hantar design baju kelas…kalau tak silap saya, tahun lepas rasanya sebab dah setahun saya tak sempat nak buat website kelas tu.

So, tahun ni saya nak buka balik offer untuk sesiapa sahaja buat duit dengan tshirt kelas ni.

Sesiapa yang ada idea utk buat tshirt kelas tu, saya buka mulai sekarang & hanya tshirt kelas yang lain dr yang lain sahaja saya terima. Saya tak akan terima design yang meniru dari mana2 sumber atau yang guna Customink.com. Idea mesti original.

Banner buat duit dengan design tshirt

Ok…..anda ada 2 pilihan. Nak buat duit dengan design tshirt kelas atau anda sendiri nak order baju2 tu. So, terpulang pada korang sendiri ye.

So, pada korang yang nak buat baju kelas, klik kat website baru kami di www.cetaktee.com & pilih baju ikut design yang kami sediakan. Nantikan banyak lagi design baju kelas yang akan kami paparkan untuk pilihan korang.

So, follow selalu website & blog kitaorang untuk korang tahu perkembangan pasal baju tu.

Ok…cam biasa, tak lengkap rasanya kalau tak kongsi ngan korang baju2 yang kitaorang dah siapkan sebelum ni.

Apa cerita ye?

cetak tshirt

Baju ni ada 3 kaler sebenarnya. Tapi bila print atas baju putih, mudah skit nak print. Yang susah skit bila nak pecahkan kaler ikut blok printing. Tu yang ambik masa skit. Tapi masa nak print, mudah je.

cetak baju

cetak tshirt

Apalagi cerita kami?

cetak baju wolf 88

Design ni pun banyak kami terima. Biasanya ejen jual baju yg order baju camni. Dah jadi kegilaan dah. Hitam & putih.

cetak baju wolf88

cetak tshirt wolf88

Ni yang kaler hitam lak. Kalau print putih, atas baju hitam, kena tambah RM1 lagi selai sebab putih kena print 2 kali.

tshirt cetak

Design yang ni lak, customer buat dalam Customink.com je. Memang mudah buat dalam tu. Cuma ada sesetengah font tu kena bayar. So, saya suggest kat customer untuk pilih font yang free je. Jimat skit duit.

cetak baju memancing

cetak baju

cetak baju

Ni bahagian belakang. 2 kaler jugak. Just guna blok besar A4 je.

Ok….saya agak sibuk sikit kebelakangan ni, so tak banyak tempahan yang saya sempat upload untuk paparan anda.

So….seperti yang saya umumkan diatas tadi, saya ada melancarkan website TShirt kelas yang lain dari yang lain untuk anda start order baju kelas anda.

Klik banner dibawah untuk melihat website kitaorang dengan lebih lanjut.

Banner Cetaktee

Korang juga boleh buat duit sampingan kalau korang ada idea nak buat design tshirt kelas tu. Design mesti lain dr yang lain.

Banner buat duit dengan design tshirt

So, kalau nak order baju korang, cam biasa :

1.  Isi form kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun & emelkan design nak print.

2.  Emelkan detail & design nak print ke emel saya di adminkomisen@gmail.com.

3.  Call kami terus di….Nik 0192254028 atau Salina 0193643692.

4. SMS atau Whatsapp detail tempahan korang tu.

TOLOOOONG!!!!TOLONGGG!!! JANGAN ORDER MELALUI KOMEN2 DALAM SETIAP ARTIKEL SEBAB SUSAH NAK JAWAB.

Ok….jumpa lagi korang, baiiiiii…..

Signature

<span>%d</span> bloggers like this: