Kami sediakan macam2 jenis TShirt & printing untuk korang…..

Design Baju Raglan 2015

Hai & Salam Cetak Baju pada semua,

Apa khabar? Lama dah rasanya tak bersua dalam blog ni. Memang tak pernah bersua pun….rupa pun tak pernah nampak…hihihihi.

Harap2 korang sihat sokmo & sentiasa bahagia le hendaknya. Kitaorang pun…Alhamdulillah. Makin hari makin melimpah rezeki tuhan bagi. Syukur sangat2…

Untuk pengetahuan korang, Alhamdulillah kitaorang dah ambik staf sorang untuk bantu kerja2 printing & prepare blok printing. Nak harap pada kitaorang je, memang tak cukup tangan, kaki, mulut dll.

Memang staf sorang ni banyak membantu. So, mana2 order yang tersangkut tu dapat le cepat sikit.

Pada saya sendiri…terus terang saya bagitahu yang saya dah buat bisnes ni 6 tahun dah tapi masih lagi secara part time. Wife yang buat full time. Tapi walaupun camtu, syukur…rezeki tu kalah orang yang buat full time.

So….target saya dalam 5 tahun lagi, saya akan buat bisnes ni full time. Target saya jugak mempunyai kilang yang boleh menampung permintaan tinggi dari customer nanti. So, pada korang yang dari dulu sampai sekarang follow blog kitaorang, terima kasih banyak2 diucapkan & folllowlah sampai bila2. Mana tahu korang akan dapat banyak manfaat dari kitaorang nanti terutamanya bila saya dah start berhenti kerja & buat full time nanti ye.

Ok….bagi korang yang tengah mencari tempat nak printing baju korang, cuba stop sejenak kat sini & cuba survey apa yang kitaorang boleh offer kat korang.

Apa yang korang dapat kat blog ni?

1. Macam2 jenis brand & katalog baju yang berkualiti.

2. Harga yang berpatutan. Student paling ramai order ngan kitaorang.

3. Website untuk buat sendiri design nak print. Susah nak cari dalam Malaysia ni…

4. Artikel2 yang ada macam2 maklumat pasal printing & bisnes baju.

5. Kos pos tak payah pikir sebab kitaorang bagi kos pos FREE untuk Semenanjung & separuh harga untuk Sabah Sarawak.

6. Layanan yang memuaskan(In Sha Allah, persoalan akan dijawab segera)

7. Tips2 bagi bantu korang untuk start & kembangkan bisnes TShirt korang.

8. Ebook untuk bantu start bisnes TShirt

9. Macam2 jenis printing – silkscreen printing, sulam & heat press.

dan macam2 lagi. Korang2 godek le sendiri dalam blog ni kalau nak tahu apa yang kitaorang boleh offer kat korang.

So…buatlah keputusan bijak korang sendiri. Kalau korang tak order tshirt sekarang..bila lagi kan.

Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Ok…hari ni saya nak kongsi jugak ngan korang yang saya sekarang ni buat nombor2 belakang guna stiker. Dah tak guna printing biasa sbb print biasa agak remeh & banyak kerja.

Cuma stiker ni saya guna yng berkualiti sikit. Kita panggil Plastisol Pre Cut Stiker. Ramai dah guna nombor camni. Korang boleh pilih samada nak nombor yang ada logo EPL ataupun tak ada.

Contoh macam bawah ni…

DSCN2094 nombor stiker baju

Cantik tak? Nama tu guna printing. Nombor tu je guna stiker. Kalau tengok macam bukan stiker. Memang cantik.

Ada beberapa jenis nombor yang saya offer. Antaranya…

Nombor Nicky Hitam

 

Jenis NICKY kaler hitam

Nombor Nicky Putih

 

Jenis NICKY kaler putih

Nombor Aden Hitam

Jenis ADEN Kaler hitam

Nombor Aden Putih

Jenis ADEN kaler putih

Nombor Adi Putih

Jenis ADI kaler putih

Nombor EPL Putih

Jenis EPL kaler putih

HARGA : 1 NOMBOR ~ RM5.00

So, pada korang yang excited nak order baju beserta nombor ni, boleh order ngan kitaorang nanti ye.

Ok…seperti biasa, kalau tak berkongsi cerita memang tak sah.

Ini ada beberapa cerita tentang tempahan yang kitaorang terima sebelum ni ye. Ni hanyalah sebahagian. Banyak lagi tak masukkan sebab nanti penuh lak blog ni nanti.

Cerita 1

tshirt bola jersi

nombor stiker baju

Yang ni tempahan nombor seperti sebelum ni.

Depan logo 3 kaler & depan 2 kaler. Agak mencabar jugak nak print ni sebab saya print sekali dengan logo sekali tapi Alhamdulillah…dipermudahkan.

Belakang nama print & nombor stiker seperti diatas.

Cerita 2

tshirt surau cetak

cetak tshirt surauYang ni untuk surau & printing special skit. Gold ngan hijau.

Design memang datang terus dari customer. Tinggal nak print je.

Print Gold mahal skit dari print biasa sebab guna serbuk Gold. Cara printing sama jugak tapi mesti kena guna kain silkscreen yang lubang besar supaya dye dia mudah keluar sebab dia guna powder bancuh ngan paste.

Cerita 3

cetak baju

cetak tshirt

Kalau nak jimat & nak murah sikit, buat semua nombor untuk semua baju. Kalau nombor jersi lain2 setiap baju, 1 nombor dah RM5 & 2 nombor RM10. Tak termasuk harga baju & printing lain lagi tu. So, ini cadangan saya kalau nak jimat sikit. Terpulang pada korang jugaklah ye.

Tapi nombor jersi, memang jadi pilihan ramai….

Cerita 4

beg kain

beg kain

Selain daripada TShirt, kitaorang ada jugak print beg kain. Beg kain ni biasanya sesuai untuk orang yang ada seminar, mesyuarat, kursus dll.

Cerita 5

baju jersi

Yang ni contoh baju jersi tapi ada logo EPL kat nombor tu. Terpulang pada masing2. Kalau tak nak ada logo tu, pilih je nombor yang tak ada logo tu.

Tengok….sampai Sandakan dah baju teman…hihihhi.

Cerita 6

cetak tshirt mrsm

cetak baju mrsm

Student MRSM pun ramai yang order ngan kitaorang. Design semua diaorang buat sendiri dalam customink.com je. Tak yah pening2 nak cari design. Semua ada kat situ. Macam yang ni depan lencana guna stiker & yang lain print.

Belakang ada lagi tapi tak sempat nak upload.

Oklah…rasanya setakat ni dululah ye. Banyak lagi kerja nak buat ni.

So….cam biasa…

Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Sampai jumpa lagi, korang….baaaiiii….

Yang selalu disini,

Abang Nik & Kak Salina
www.cetaktee.com
www.mohcetakbajuiam.com

About Nik

Saya adalah seorang peniaga TShirt bercetak yang aktif di kampung saya.

Posted on 13/04/2015, in Baju Group, Kumpulan @ Pertubuhan, Baju jersi, Baju Kelas, Umum and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 2 Comments.

  1. mantap gan perkembangan teknologi sekarang, , klw kita gak ikuti bisa ketinggalan kereta , Aerith

Ada nak cakap apa2 ke?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: