Monthly Archives: November 2015

Tiba giliran TShirt Reunion, Family Day & TShirt Kawin lak sekarang….!!!

 

Hai & Selamat Bercuti semua,

Apa khabar semua? Seronok korang yang bersekolah ye…tgh bercuti le tu kan.

Musim customer buat baju kelas dah lepas. Memang tertonggeng2 duk siapkan baju kelas sebelum ni. Ye lah..masing2 nak kejar cuti sekolah. Terpaksa le kitaorang siapkan cepat sebab takut tak sempat pos.

Tapi tak habis lagi rileks buat baju kelas, masuk lak musim customer buat family day, reunion & tshirt rewang atau bekwoh lak.

Memang tak menang tangan kitaorang sebenarnya. Tapi Alhamdulillah, kami anggap semuanya rezeki dari Allah. Terima kasih pada semua kerana percaya & sokong bisnes kami selama ni.

Ada beberapa perkara yang korang kena tahu tentang TShirt reunion, family day & tshirt kawin ni sebelum korang order ye :

  1. Cek bajet group korang dulu. Kalau bajet murah terutamanya tshirt kawin/rewang atau bekwoh, korang kena pastikan design nak print tu simple je. Mesti 1 kaler print & buat 1 side je(depan atau belakang). Tapi kalau korang tak ada bajet, boleh je kalau mahal pun, korang boleh buat berapa kaler korang nak tapi banyak kaler, lagi mahal ye.
  2. Kalau korang tak ada design, ada beberapa pilihan korang boleh buat :
    • Buat design korang sendiri di link ni>>>KLIK SINI!
    • Klik kat blog saya ni di www.mohcetakbaju.com & boleh guna design2 yang pernah kitaorang buat sebelum ni.
    • Tak pun, google je design yang korang nak, pastu bagi sekali detail nak order tu kat emel saya di adminkomisen@gmail.com ye.
  3. Pastu, pilih baju2 pilihan korang kat katalog2 baju kat atas nun ye.
  4. Tempoh siap dalam jangkaan 2,3 minggu ke atas lepas dapat deposit. Itu jangkaan selamat bagi saya sebab kalau saya janji awal tapi tak dapat tunaikan, jenuh saya kena marah nanti.
  5. Tapi kalau baju kosong, In Sha Allah dapat cepat nanti.
  6. Dah sedia nak order,ikut arahan bawah ni :Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Banner TShirt

 

Bagi korang yang nak tengok macam2 pilihan baju kawin/rewang/bekwoh, korang boleh klik pada butang bawah ni atau layari www.ainixtshirt.myshopify.com.

Ada macam2 design baju yang kitaorang sediakan & kalau nak tanya apa2, bolehlah

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

KLIK SINI SEKARANG

Oklah…kat sini saya tunjukkan pelbagai baju reunion, kawin & family day yang kitaorang pernah buat sebelum ni ye.

Sebagai bukti yang kitaorang pernah buat macam2 jenis baju camtu sebelum ni.

baju family day baju family day

Ni baju guna customink.com. Mudah je. Korang pun kalau tak ada design nak print, boleh cuba kat page Buat Design Sendiri kat bahagian atas nun.

tshirt family day

Ni lukis tangan je & saya lukis balik guna komputer.

baju Family Day Tshirt hari keluarga

Design family day camni paling ramai order. Design camni memang ramai yang suka & memang sempoi kalau nak print.

tshirt hari keluarga baju family day tshirt family day baju hari keluarga tshirt family day baju family day

Baju ni saya pernah upload dalam blog ni sebelum ni. Ni just nak tunjuk semula design2 yang saya pernah buat sebelum ni je.

Memang seronok diaorang ni dapat baju sama je semua. Boleh jadi kenangan sampai bila2.

tshirt family day tshirt family day tshirt family day

Yang ni customer sendiri bagi design. Lagi senang. Just print je. Tak payah nak edit apa2 lagi.

cetak baju family day

t shirt family day

tshirt family day

baju hari keluarga

cetak baju hari keluarga

Yang ni lak jenis buat gambar asal dalam bentuk bayang2. Yang ni pun cantik jugak untuk nampak lebih ori.

Oklah….rasanya sampai setakat ni dulu ye. Bagi sape2 yang berhajat nak buat tshirt untuk apa sahaja aktiviti korang,

Kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Sehingga berjumpa lagi ye…….baiiiii!!!
Yang sentiasa ikhlas membantu,

Abg Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

P/S : Layari www.ainixtshirt.myshopify.com untuk lihat macam2 jenis baju rewang/kawin atau bekwoh pilihan anda!

Maaf…tempahan siap 2 ke 3 minggu lepas deposit je kami terima sekarang ni!!!

Raglan Kod 1028 Charcoal CopyHai & Salam Cetak Baju semua,

Apa khabar semua? Alhamdulillah…zaman jerebu dah berlalu. Syukur kepada Allah & semoga cuaca yang baik camni kekal sepanjang masa. Cuma risau pasal banjir lak ni. Doa2 le supaya tak ada le banjir besar cam tahun lepas berlaku lagi.

Ok….rasanya kat sebulan saya tak update blog saya. Maaf sangat2. Bukan lupa atau bisnes dah slow tapi kebelakangan ni tempahan naik mendadak terutamanya tempahan dari budak kelas. Semua nak segera sebab nak kejar cuti.

Bulan ni saje tempahan sekali ganda dari tempahan bulan2 biasa.

Itu le….saya dah pesan awal2 lagi hari tu supaya tempah awal2. Kang dah lewat ni.

Ni saya nak bagitau ni, memandangkan order agak melebihi kemampuan kami(kali pertama tahun ini & kali ketiga semenjak tahun lepas), so kami terpaksa hadkan tempoh siap dalam 2 ke 3 minggu ke atas selepas dapat deposit. Ini bermakna sape2 yang nak urgent, minggu depan atau seminggu lepas buat deposit, saya tak dapat tunaikan.

Ini kerana order yang ada sekarang ni pun dah menimbun2 & saya risau kalau saya tamak, order tak siap & nanti kena marah dengan customer kalau tak siap nanti.

So, jalan selamatnya….saya terpaksa janji 2 ke 3 minggu ke atas lepas dapat deposit ye.

Tapi kalau order lain siap cepat, saya akan cuba siapkan order lain juga dengan cepat.

Harap korang memahami le ye. Kalau tak buat camni, kami mungkin takkan tidur langsung sebab nak siapkan order korang nanti. Ini pun kami dah drag waktu printing ke malam & hujung minggu. Kalau tak…jenuh jugak nak siapkan semua tu.

Oklah….saya tak nak cerita panjang pasal tu. Tapi kalau korang nak order & tak urgent, tempahan korang sangat2 dialu2kan.

Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Hoodie Raglan Matahari copy Raglan Enzo 2 copy Raglan Enzo 1 copy Baju Raglan matahari

Ini antara baju yang kitaorang promote & banyak lagi kat page katalog2 baju kat atas nun.

Apa cerita kitaorang hari ni?

baju kelas

baju kelas

Baju ni simple je. Just nama, nombor & tulisan depan. Geng BFF ni. Harga 1 nombor lain & 2 nombor lain ye. Bgtau kitaorang nanti kalau berkenan nak print baju camni ye.

tshirt hari sukan

hari sukan negara

Yang ni logo Hari Sukan Negara. Tempahan baru2 ni masa hari sukan negara baru ni. Ada 4 kaler. Kalau solid kaler camni memang agak mudah nak print. Kalau yang abstrak tu susah sikit tapi In Sha Allah, akan datang saya akan buat yang abstrak lak.

tshirt group

Yang ni just print 1 kaler depan je. Customer biasa bagi design dalam jpeg & saya akan edit balik design tu tapi kalau saya tak sempat saya akan bagi kat designer saya. Designer saya duduk kat Johor & tak pernah jumpa dah. Rasanya dah setahun dua guna khidmat dia. Alhamdulillah…memang tak mengecewakan. Memang puas hati betul.

So, bagi korang yang risau takut design tak cantik, saya akan gerenti. Memang cantik & sharp punya.

baju kelas

tshirt kelas

baju kelas

Yang ni customer sendiri bagi design. Saya touch up balik supaya nampak lebih cantik.

tshirt kelas

tshirt kelas

Yang ni customer buat dalam customink.com. Untuk anak2 murid diaorang. Cuba tengok gambar bawah ni. Seronok benor depa dapat baju tu.

Tshirt kelas

Oklah..setakat ni dululah ye. Memang sangat sibuk sekarang ni. Tu yang saya boleh janji 2 ke 3 minggu ke atas lepas dapat deposit baru boleh siap tu.

Kalau nak urgent, memang tak dapat. Bukan apa…kalau tak sempat siap, jenuh kitaorang kena marah nanti.

Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Ok..jumpa lagi. Baaaiiii…

Yang disini buat disana,

Abg Nik & Kak Salina
www.mohcetakbaju.com
www.mohcetakbajuiam.com
www.cetaktee.com

%d bloggers like this: