SAPE NAK ORDER BAJU RAGLAN, ANGKAT TANGAN!!!

Hai, hai, hai & Salam Cetak Baju semua,

Apa itu TShirt Raglan? Dalam Wikipedia, TShirt Raglan ialah “A raglan sleeve is a type of sleeve whose distinguishing characteristic is to extend in one piece fully to the collar, leaving a diagonal seam from underarm to collarbone”. 

TShirt Reglan ialah TShirt yang bersambung kain antara badan ngan lengan atau antara ketiak dengan tulang kolar. Macam gambar kat atas ni.

Kod 1028 Raglan Enzo

Kitaorang sediakan 6 kaler TShirt Raglan brand Enzo seperti diatas.

So, sape2 yang berminat nak order, emelkan detail nak order tu ke emel saya di adminkomisen@gmail.com.

So, apa tunggu lagi. Order sekarang sementara stok tengah ada banyak ni.

Saya menunggu tempahan korang ni. Jangan lambat2…takut nanti lambat dapat sebab masalah stok nanti.

—————————————————————————————————————–

Ok…..tak sabar nak kongsi ngan korang design2 baju yang kitaorang dah buat ni. Apa cerita hari ni?

Cer tengok gambar2 kat bawah ni….

tshirt kelas

baju kelas

Ni design dari customer sendiri ni. Dia buatkan sendiri. Kalau pandai buat sendiri design tu lagi bagus sbb lagi puashati. Belakang tu banyak kerja skit sebab nama sekolah tu ada 5 kaler kena print tu.

tshirt kelasBaju ni print sebelum ada meja printing ni. Rasanya belum masuk kat blog lagi design ni rasanya. Design yang warna merah tu boleh buat 2 cara, samada print merah terus ataupun tindih putih dulu.

Kalau buat merah terus pun boleh sebab baju tu kaler biru cerah.

Ok, cerita kedua lak…..

tshirt sukanIni tshirt untuk group bowling lak ni. 4 kaler semua. Putih, hijau, merah & hitam.

Untuk kaler hijau ngan merah tu, saya buat dalam 1 blok je untuk jimatkan skit blok tu. Masa nak print merah, saya tutup design hijau & masa nak print hijau, saya tutup merah. So, jimat blok saya. Harga selai pun jimat jugak.

cetak baju

cetak bajuAda dalam 80 lai baju ni kitaorang print hari tu. Guna tshirt oren sport, kain jersi.

Ok..cerita seterusnya. Design asal cam kat bawah ni…

cetak baju kelas

Hasilnya cam kat bawah ni…..

cetak baju kelasNi bahagian depan. 2 kaler…putih ngan kuning. Belakang lak….

tshirt kelasNi 2 blok printing A3 ni. 1 untuk semua kaler putih & 1 blok lagi untuk kaler kuning. Cantik tak……hehehe. Angkat bakul sendiri.

baju kelas

baju kelasNi le antara hasil cetakan baju yang dah siap tu. Memang naik kaler dia kalau merah ngan kuning ni. Korang pun kalau, excited nak order baju camni, bgtau saya ye…..

Ok..last gambar untuk tempahan baju tu. Actually, banyak lagi tempahan baju yang kitaorang belum upload tapi tak sempat sebab sibuk ngan printing baju tu.

Design baju tu kalau ikut design asalnya cam bawah ni….

baju kelas

cetak baju kelas

baju kelas

cetak baju

cetak tshirt

Agak komplikated gak design ni masa saya nak print hari tu sebab kat dalam tulisan tu ada corak2. Saya terpaksa upah designer saya untuk buat balik design tu. Last2 sekali, jadi le cam design yang saya print tu.

Cuma silap skit sebab huruf o tu ada putih kat dalam. Nasib baik customer ni, ok….hehehe. Alhamdulillah.

Ok..itu le saje cerita kitaorang buat kali ni. Kalau korang nak order baju untuk aktiviti korang, jangan lupa isi form kat page”Nak Tahu Harga Tak?” kat atas nun ye. Takpun call saya terus di 0192254028 (Nik) atau 0193643692(Salina).

Takpun jugak, emelkan detail order korang ke adminkomisen@gmail.com, sms atau Whatsapp. Terpulang pada korang.

Sampai jumpa lagi…..baiiiii….

Dari teman disini,

Nik,
adminkomisen@gmail.com

About Nik

Saya adalah seorang peniaga TShirt bercetak yang aktif di kampung saya.

Posted on 05/11/2013, in Baju Group, Kumpulan @ Pertubuhan, Baju Kelas and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Ada nak cakap apa2 ke?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: