Dah boleh start plan untuk buat TShirt kelas atau apa sahaja TShirt dalam Tahun 2015 ni!!

Design Baju Raglan 2015Tshirt I AM 4Square 2014 copy

 

Hai & Salam cetak baju pada semua pelawat mohcetakbaju.com,

Apa khabar semua? Dah masuk sekolah ke? Ada plan nak buat TShirt kelas korang tahun ni ke?

Seperti tahun2 sebelum ni, start je sekolah, start le kitaorang sibuk.

Kalau masa cuti sekolah sebelum agak rileks skit sebab kebanyakan pelanggan kitaorang adalah student.

So, pada korang yang plan nak buat baju kelas kenang-kenangan korang tahun ni…dah boleh dah bincang2 ngan member kelas korang. Korang dah boleh plan nak buat design camane, nak baju jenis camane & berapa bajet korang.

Biasanya bajet ataupun harga le yang jadi masalah kat students sebab ada jenis yang nak baju yang cantik & mahal skit tapi bajet tak ada.

Tahu tak camane korang nak buat……

Cuba pakat2 dengan kawan2 untuk start kumpulkan duit. Katakan bajet korang dalam RM35 selai. So, mungkin korang boleh lantik sorang untuk kumpulkan duit dari korang. RM1 sehari ke, 50 sen sehari ke, RM2 seminggu ke.

Kumpulkan & bila dah cukup, korang boleh terus start ngan kitaorang.

Pastu, susah hati sebab tak ada design nak print ke?

Tak payah pening2. Korang klik je kat page “Buat Design Sendiri” kat atas nun atau klik link DISINI untuk start buat design korang sendiri kat sini.

Lagi puashati sebab korang boleh godek2 sendiri. Nak adjust, boleh adjust sendiri. Ikut suka hati korang.

Bila dah siap, hantar ke emel saya di adminkomisen@gmail.com & emelkan sekali kuantiti tempahan/jenis baju. Nanti saya bagi harga nanti.

Kalau korang rasa memang tak ada idea nak buat tshirt kelas korang, cuba klik kat website kitaorang satu lagi www.cetaktee.com. Kat sini ada macam2 jenis design TShirt kelas yang dah sedia ada untuk korang pilih.

Gambar cetaktee 4

 

 

Korang pilih je mana yang berkenan & kitaorang akan adjust atau print ikut kehendak korang nanti ye.

So……start le merancang TShirt untuk apa sahaja aktiviti korang dalam Tahun 2015 ni. Jangan biarkan Tahun 2015 ni berlalu gitu je tanpa kenangan untuk korang ingat seumur hidup korang.

Jika anda tahun ni ambik UPSR, PT3, SPM, STPM, Pra Universiti, Degree, Master, Phd, sekolah pondok atau apa sahaja…..anda harus fikirkan sesuatu untuk dijadikan kenangan seumur hidup korang. Tak lain & tak bukan…TSHIRT.

Mungkin hanya dengan TShirt, korang dapat jodoh dengan si dia, mungkin dengan TShirt, korang bersemangat nak ambik periksa, mungkin dengan TShirt korang dapat jumpa kawan lama…macam2 boleh jadi. So…apa ditunggu lagi. Mulakanlah dari sekarang…..

Ok…harap2 ada berita baik dari korang semua.

Hari ni saya nak berkongsi banyak sikit tentang TShirt2 yang kitaorang dah siapkan sebelum ni supaya korang lebih bersemangat nak order TShirt tu..

Cerita 1

tshirt JDT

tshirt JDT

baju jdt

Sape peminat JDT? Ni bukan baju saya jual selai2 ni tapi customer kitaorang order sebelum ni. So, kalau ada peminat JDT nak order baju camni jugak, silakan….korang dialu-alukan. Macam2 jenis design korang boleh order kalau nak. Yang ni print atas banyak jenis kaler baju. Memang puashati sebab cantik design dia. 4 kaler printing ni. Agak susah skit nak print sebab tak guna locking tapi hasil pengalaman, inilah hasilnya.

Cerita 2

tshirt group

cetak baju group

Ni untuk satu group team chinese kat Kampar ni. Banyak juga….hampir 100++ lai ni. Design diaorang buat sendiri & kitaorang just print je. Depan print 2 kaler tapi guna 1 blok printing. Mudah skit nak marking nanti.

cetak baju kumpulan

cetak tshirt group

Cerita 3

tshirt sulam logo

Yang ini sulam logo depan & nama print. Sulam saya terima 10 lai ke atas je. Kalau print 5 lai ke atas sebab kalau sulam kena caj blok printing. Banyak order dapat murah nanti.

baju cetak dan sulam

 

cetak tshirt

cetak baju

 

Cerita 4

cetak baju

cetak baju

Maaf…gambar agak kabur tapi nak bagitau yang design ni banyak blok printing kena guna ni terutamanya logo bahagian depan tu. Kalau tak silap 5 blok printing tu sebab ada 5 kaler. Masa nak print tu, ok lagi tapi masa nak pecahkan kaler design tu ambik masa lama sikit. Design ni saya terpaksa upah designer saya untuk pecahkan kaler tu. So, dah pecah kaler ikut blok printing, senang sikit nak print nanti.

cetak baju group

Cerita 5

tshirt family day

cetak baju hari keluarga

Yang ni print atas baju Raglan lengan pendek brand Enzo. 2 kaler depan & 1 kaler belakang. Agak mudah jugak sebab design pun ambik dari internet je.

Cerita 6

cetak baju

cetak baju

Yang ini pun sedikit rumit tapi masih boleh print dengan mudah. Rumit masa nak pecahkan kaler tu terutamanya belakang. Yang ini pun saya terpaksa upah designer saya untuk pecahkan kaler dia dulu. Tapi orang rumah dah berpengalaman lama buat printing ni, so Alhamdulillah…small matter bagi dia…hehehe….

cetak baju

cetak tshirt

Cerita 7

cetak baju rewang

Design asal ni totally customer buat kat customink.com. 2 kaler printing ni…kelabu gelap & kelabu cerah. Tak nampak sangat kan. Tapi itu le warnanya.

cetak baju rewang

Belakang nombor kecik bawah bahu & nama kat lengan.

cetak baju rewang

Ok…setakat ni je lah dulu ye. banyak2 kang, boring lak.

So, cam biasa…..pada korang yang berkenan nak buat TShirt untuk apa sahaja aktiviti korang & menggunakan TShirt Raglan kitaorang atau apa sahaja jenis TShirt kat katalog atas nun, korang boleh order terus samada melalui :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Jangan malu & jangan segan nak order apa sahaja TShirt korang ye. In Sha Allah, kami akan memberikan layanan yang sebaik mungkin kepada korang nanti.

Jumpa lagi…..baaaiiiii,…..

Design Baju Raglan 2015

Design Baju Raglan Nama kelas 2015

Design Baju Raglan Nama 2015

 

Design Baju Raglan I AM 2015Yang Disini,

Abang Nik & Kak Salina
adminkomisen@gmail.com

About Nik

Saya adalah seorang peniaga TShirt bercetak yang aktif di kampung saya.

Posted on 17/01/2015, in Baju Family Day, Baju Group, Kumpulan @ Pertubuhan, Baju Kelas, Baju Kerja Kawin @ Rewang and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Ada nak cakap apa2 ke?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: