TShirt kelas…..antara kenangan terindah diwaktu sekolah …

Microfiber 1804 2 copy Microfiber 1804 COPY

Muslimah Budak copy Raglan Enzo 1 copy Raglan Enzo 2 copy

BAJU2 ENZO BARU DI http://www.mohcetakbaju.com

Hai & Salam Cetak Baju buat semua,

Apa khabar korang semua? Ada yang tengah ambik exam penting ke? Kitaorang doakan semoga sape2 yang tengah ambik exam tu, dapat result cemerlang nanti. Jangan duk nak belek handphone je. Exam tu penting tu. Jangan pikir masa terdekat je. Pikir sekali nun masa depan sekali. Kang nanti orang lain dapat gaji tinggi, korang je gaji rendah sebab malas nak belajar. Masa tu baru menyesal tak belajar betul2.

Tapi pada korang yang dah lepas exam atau tak ada exam penting tapi nak ada kenangan terindah ngan group korang, apakata tahun ni buat tshirt kelas. Special punya.

Korang jangan risau….korang yang duduk kat pelusuk Sabah Sarawak pun boleh merasa nak pakai tshirt kelas ni.

Tapi kebiasaannya, cikgu kelas le yang bantu tempahkan sebab kadang2 student2 ni terutamanya yang duduk ceruk2 kampung tak berapa pandai sangat nak order tshirt ni. Cikgu le yang bantu.

Macam yang order ngan kitaorang, ramai jugak cikgu2 yang sporting yang tolong order baju tu untuk anak murid diaorang.

Contohnya macam cikgu kat bawah ni. Regular customer kitaorang. Dah 3 tahun berturut2 dia tempah tshirt kelas untuk anak murid dia Tahun 6. Seronok bukan main budak2 tu bila dapat tshirt tu. Memang kenangan terindah le budak2 tu. Boleh ingat sampai bila2 kawan2 kelas diaorang time tu.

Baca apakata cikgu ni & ayat tu saya copy yang asal tanpa edit satu huruf pun :

Nama: Nadira idari bt Sufaat
Alamat Emel: nadiraidari@gmail.com
Komen/Teguran/Pesanan Untuk Kami: Dah 3 tahun berturut2 buat T-shirt dengan en Nik. Saya guru kelas sekolah rendah darjah 6. Puas cari kedai printing T-shirt tapi tak puas hati sebab mahal dan kurang berkualiti. Saya pun cari website saja2 je dan terjumpa web ni. saya suka sebab boleh design sendiri dan duduk rumah goyang kaki je tunggu T-shirt siap hehe. saya gembira bila anak2 murid saya gembira dan ini lah kenangan kami bersama. Saya akan terus order dan promosi pada kawan2 guru lain.

TShirt Kelas Nadira Idari 1 TShirt Kelas Nadira Idari 2 TShirt Kelas Nadira Idari 4 TShirt Kelas Nadira Idari 5 TShirt Kelas Nadira Idari 6

Yang bawah sekali tu, yang terkini Tahun 2015 ni. Bawah ni gambar baju sebagai bukti kitaorang tengah siapkan tu.

tshirt kelas

tshirt kelas
Sporting tul cikgu diaorang ni. Saya mula2 tu tak sangka jugak cikgu ni yang order tiap2 tahun ngan kitaorang tapi bila dia bagi gambar & bagitahu dah 3 tahun order ngan kitaorang, baru le kitaorang tahu. Terima kasih Cikgu Nadira sebab percaya kat bisnes kami. Nanti order lagi ye tahun depan….hehehehe.

Okay…..sebelum saya nak kongsi ngan korang antara TShirt yang kitaorang dah siapkan sebelum ni, nak promote lagi antara TShirt2 yang kitaorang ada kat blog ni. Baju yang paling biasa & paling murah kitaorang boleh offer ialah baju cotton brand 4square. Lengan pendek & panjang. Walaupun murah tapi kualiti tetap ok.

Baju roundneck 4square 2015

Baju lengan panjang 4square Katalog Long Sleeve 4square

Macam2 kaler ada. Dah beribu2 customer yang order ngan kitaorang & Alhamdulillah, semua puashati dengan kualiti baju & printing. Saya pun lebih suka baju ni sebab nak printing mudah & kain dia lembut je.

Selain daripada tu, baju raglan. Kalau taknak plain, yang ni pun banyak orang order.

 

Baju Raglan matahari

Macam2 pilihan baju ada kat blog saya ni untuk korang pilih. Korang & group pun lebih puashati.

So, kalau nak tengok macam2 lagi jenis baju yang kitaorang jual, klik kat page Katalog2 baju kat atas nun, ada Katalog Enzo, Gildan, Oren Sport, Change & Arorasport untuk korang pilih. Rajin2 le klik kat atas nun.

Kalau guna smartphone, klik kat bahagian MENU kat bahagian atas sekali. Macam2 jenis baju ada.

Nak printing EMBOSS pun ada. Printing jenis timbul. So, boleh dikatakan banyak juga pilihan yang korang boleh buat dalam blog ni tau…

Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Okaylah……hari ni cam biasa. Kalau tak kongsi cerita tempahan sebelum ni memang tak sah. Okay…apa cerita hari ni?

tshirt cetak Raglan cetak baju Raglan

Ini contoh baju Raglan yang kitaorang print sebelum ni.Design simple je & diaorang guna Customink.com untuk designkan sendiri design diaorang tu.

tshirt kelas raglan tshirt kelas

Dalam artikel lepas, saya ada masukkan baju kelas kaler lain tapi dari customer yang sama. Yang ni pun guna baju jenis Raglan tapi brand Enzo ni. Lengan pendek. Design ni cikgu ni ambik dari website kitaorang satu lagi di http://www.cetaktee.com. Saya cuma adjust semula dia punya design ikut nama kelas yang diaorang nak. So, agak sempoi jugak. Masa lama skit masa nak edit design tu semula. Dah print, kejap je siap.

tshirt kelas raglan

tshirt kelas raglan

Yang ni pun macam yg kat atas nun. Ada 4 kelas semuanya. Semua guna baju Raglan Enzo. Design print sama, cuma tukar nama kelas & nama student je.

tshirt kelas

tshirt kelas

tshirt kelas

Yang ni pun baju kelas. Ini pun regular customer kitaorang ni. Tiap2 tahun order ngan kitaorang. Design semua diaorang buat dalam Customink.com. Korang pun boleh buat sebenarnya. Mudah je. Klik kat SINI untuk korang buat design tu sendiri. Memang senang. Cer tengok dulu.

tshirt kelas

tshirt kelas

Yang ni print atas baju kain jersi brand Arorasport. Bagi yang nak kain yang cantik sikit kena sanggup le bayar mahal sikit. Itu terpulang pada korang. Kalau bajet murah, pilih je baju yang murah2. It’s up to you guys……

 

family day

tshirt keluarga

Ini bukan baju kelas tapi baju family day. Tapi rasanya bukan family sangat pun ni. Rasanya diaorang kumpul kawan2 kot sebab tulis pun Friends Fun Day. Design ni saya yang designkan sendiri. Ambik contoh design yang dah ada sebelum ni.

tshirt syarikat raglan
tshirt syarikat

Ini baju syarikat  ni. Syarikat SPA. Belakang adalagi sebenarnya tapi tak sempat nak upload gambar.

Okaylah…sampai sini dulu hari ni. Kalau ikutkan hati, penuh page ni nak kongsi dengan design2 baju yang kitaorang baru siapkan baru2 ni. Tapi tak apa. Korang skrol lagi ke bawah2 untuk tengok macam2 lagi design baju yang kitaorang pernah buat sebelum ni.

Ok….kalau nak order TShirt ngan kitaorang, tentukan design nak print & kuantiti tempahan tu dan :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!)

Ingat pesan kitaorang….TShirt kelas adalah antara kenangan yang paling indah bersama rakan2 sekelas. Simpan TShirt korang tu sampai dewasa, walaupun tak muat. Kalau muat lagi, pakai ramai2 masa reunion nanti. Takpun simpan untuk tunjukkan kat anak2. Mana tahu dalam nama ramai2 kat baju tu ada lak nama awek masa korang ngorat dulu. Nanti boleh mengimbau balik kenangan lama nanti.

So, kalau nak order, tolong buat segera sebab kalau lambat & korang nak guna cepat, takut tak sempat siap nanti. Lagipun Tahun 2015 tinggal kurang lebih 4 bulan je lagi.

Okay…jumpa lagi korang dilain masa. Baaaaiiiiiii…..

Yang suka cetak tshirt,
Abg Nik & Kak Salina
www.mohcetakbaju.com
www.cetaktee.com
www.mohcetakbajuiam.com

About Nik

Saya adalah seorang peniaga TShirt bercetak yang aktif di kampung saya.

Posted on 05/09/2015, in Baju Company, Baju Family Day, Baju Group, Kumpulan @ Pertubuhan, Baju jersi, Baju Kelas, Umum and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Ada nak cakap apa2 ke?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: