Monthly Archives: June 2019

Masih mencari tempat nak cetak baju anda….cer singgah sini jap!

Assalam & Salam Cetak Baju guys,

Pekabo kawan2 diluar sana?

Cuaca sekarang agak tak menentu jugak kan. So..jagalah kesihatan korang masing2.

Saya nak tanya ni…..ramai dah yang bertanya kat kami selepas raya ni.

Ada yang setuju terus buat & ada jugak yang masih menunggu2 belum buat keputusan.

Yang dah tanya & terus setuju nak tempah TShirt korang…tahniah diucapkan sebab korang dapat membuat TShirt yang menjadi salah satu kenangan terindah dalam hidup korang.

Bagi yang masih belum buat keputusan nak buat TShirt tu…..bagi saya jangan terlalu lama nak buat keputusan sebab masa tetap berjalan.

Tahu2 dah hujung tahun dah tapi masih belum ada TShirt grup yang korang boleh pakai sedondon tahun ni.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Yang saya tahu customer tu tengah menangguh tempahan TShirt diaorang tu sebab saya tanya balik customer2 yang pernah tanya harga kat saya sebelum ni.

Mana yang dah tempah kat lain tu…tak apalah..saya anggap bukan rezeki saya tapi yang saya tanya beberapa kali tapi masih belum buat keputusan lagi nak tempah.

Saya rasa ada beberapa sebab kenapa diaorang masih belum dapat buat keputusan tu….

Antaranya…

 

1. Sibuk dengan kerja harian…yang ni alasan yang selalu customer bagi.

Memang tak dinafikan…hati memang nak buat cetak TShirt tapi sibuk manjang.

CARA NAK SELESAIKAN…….Bagi orang lain yang kurang sibuk handle pasal baju tu.

Contohnya nak buat TShirt Hari Keluarga. Kalau abang sibuk..adik kan ada.

Kalau suami sibuk, isteri kan ada.

Cari orang yang tak sibuk untuk uruskan pasal baju tu. So…tak ada lah rugi masa nanti.

Dah dekat2 nak event, baru nak order…pastu tengok2 tak sempat siap. Kan dah melopong menyesal tu.

 

 

2. Kawan2 belum bagi keputusan sebab masing2 sibuk.

CARA NAK SELESAIKAN…….Sape kepala dalam group tu buat keputusan tegas.

Kalau rasa nak puashati jugak….bagi satu dateline supaya ahli grup dapat bagi keputusan.

Taklah nanti terkedu sebab tak sempat buat baju grup korang tu.

 

 

3.  Boss belum bagi keputusan sebab boss pun sibuk atau tak tahu nak buat keputusan.

CARA NAK SELESAIKAN……..Pujuk bos supaya buat keputusan segera sebab masa terus berjalan.

Bagitahu boss…mungkin ada staf yang pindah, tak sempat nak pakai baju tu.

Bagitahu boss jugak……mungkin bajet nak buat TShirt tu dah terguna ke……hilang harapan nak buat TShirt ofis.

 

 

4.  Tempoh masa nak guna lambat lagi.

CARA NAK SELESAIKAN……..mestilah dah dekat2 nak event baru order kan.

Tapi kalau order awal pun tak salah kan…sebab takut dah suntuk sangat, nanti tak ada yang sanggup nak terima tempahan tu.

Kalau makin ditangguh2…..masa terus berjalan & tak tunggu kita.

Tengah mencari2 tempat yang lebih murah…..tu yang tertangguh2 tu.

TShirt harga murah tak semestinya kualiti bagus.

Ada sesetengah customer…..nak murah tapi nak cetak penuh baju & warna warni lagi tapi tempah sikit je.

Ada sesetengah pencetak TShirt yang terima tempahan camtu tapi kualiti tak tahu lagi sebab nak jimat kos.

 

 

5.  Ada yang nak harga rendah gila & sampai tak mampu nak tunaikan.

CARA NAK SELESAIKAN……kalau tahu bajet rendah je, kurangkan design nak print & tempah banyak2.

Ataupun..bincang dengan pencetak baju, camane nak kurangkan harga ikut bajet dia.

Kalau saya sendiri….saya akan tanya customer balik, berapa bajet sehelai.

Kalau bajet dia saya boleh cover lagi untung saya…In Sha Allah, saya tunaikan.

Kalau tak dapat…saya terus terang je tak dapat.

So..kalau dia nak jugak murah….saya tak dapat buat apa & tertangguh lagilah order diaorang tu.

 

6.  Tangguh sebab tak tahu nak buat macamana (hati nak order TShirt & buat duit dengan TShirt)

CARA NAK SELESAIKAN…….kalau buntu nak buat macamana, saya ada sediakan ebook FREE 5 LANGKAH MUDAH nak jual paling minima 5 helai Cetak TShirt dengan CEPAT!

Dalam ebook ni ada 5 langkah yang korang boleh follow bagaimana nak start jual TShirt paling minima pun 5 helai.

Tapi kalau 5 langkah ni pun korang tak boleh buat…saya pun tak tahu dah camane nak bantu.

Saya jamin….korang cuba dulu & korang akan start order dengan kami nanti tanpa tertangguh2 lagi nanti. In Sha Allah.

So….Ni antara sebab kenapa ramai lagi masih bertangguh nak tempah cetak TShirt tu.

Makin lama ditangguh….makin lama masa berjalan.

Makin lama ditangguh……umur makin meningkat.

Makin lama ditangguh………satu sen pun tak guna.

P.Ramlee kata…masuk angin keluar asappp…….

So…jom tempah segera sebelum terlambat ye.

 

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

Ok….tak nak cakap banyak dah.

Apa cerita cetak baju kitaorang kali ni?

 

Ni tshirt Family day atau hari keluarga. Geng ni nak gi trip ke krabi satu family kot.

Ti yang diaorang buat TShirt tu.

Antara cetakan yang agak mencabar ialah bila kami kena cetak beberapa warna kat bahagian lengan.

Kalau setakat 2 warna ok lagi tapi kalau dah masuk 3 warna ke atas tu…agak mencabar jugak.

Macam baju atas ni saya kena cetak 2 warna print. Nasib baik staf saya expert dah…so, Alhamdulillah tak jadi masalah.

 

Yang ni order jauh dari Terengganu ni. Memandangkan diaorang nak segera…so, logo tu saya guna heatpress & tulisan guna silkscreen printing.

Jimat harga & jimat masa. Kalau semua print guna silkscreen printing…mau terkejar2 jugak tu.

Yelah…200 helai nak dalam masa seminggu…berpeluh ketiak jugak nak siapkan tu.

 

Yang ni baju untuk staf hospital ni. Agak simple sebab depan 3 kaler print & belakang 1 kaler print.

Baju microfiber brand oren sport. Memang sesuai untuk aktiviti indoor & ourdoor.

 

Yang ni 1 kaler print atas baju microfiber hitam. Baju brand oren sport.

Kalau cetak camni…kitaorang cetak 2 layer ni. Wajib 2 layer.

Kalau 1 layer…nanti nampak kain hitam tu.

Konfem lepas ni customer tak order dah sebab nampak macam baju tak ada kualiti.

Bagi saya….kualiti mesti cantik & puashati.

Barulah customer nak order berulang2 kali….

Oklah…setakat ni dululah buat kali ni.

Jumpa lagi kita dilain artikel ye.

Ingat….KALAU TERUS MENANGGUH2 NAK ORDER TSHIRT, TAKUT MELEPAS NAK ADA KENANGAN INDAH DALAM HIDUP ANDA tu ye!

Sampai jumpa lagi…baaaiiiiii….

Abg Nik & Kak Salina

BUKTI NYATA….kami dah pos cetak baju kami ke serata pelusuk Malaysia, Sabah, Sarawak & Dunia!

Salam cetak baju semua,

Sebelum terlambat…..kami di www.mohcetakbaju.com ingin mengucapkan selamat hari raya Aidilfitri kepada semua umat islam di seluruh Malaysia.

Maaf zahir dan batin.

Pada kebiasaannya….selepas raya ni,  permintaan untuk cetak tshirt kembali bertambah.

Pada sesiapa sahaja yg rasa nak tempah Tshirt untuk apa sahaja aktiviti korang…inilah masanya.

Sebab kalau ikut kiraan..ada kurang lebih 6 bulan lagi untuk sampai ke hujung tahun 2019.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

 

So.. Bagi yg belum ada Tshirt utk grup korang,  memang rugi sangat2 sbb tak ada salah satu kenangan penting dalam hidup korang.

Bagi yg rasa duduk jauh di pedalaman/ceruk kg & langsung tak ada peluang nak buat tshirt utk grup korang.. Korang silap sbb customer kami datang dr segenap ceruk tempat sebelum ni.

Hingga ke tempat yang tak disangka2 boleh sampai baju kami tu.

Zaman sekarang dah berubah.

Org courier atau pos sekarang ni dah boleh masuk ke tempat yang tak tercapai di akal satu ketika dulu.

Disini saya bagi contoh beberapa tempat tshirt kami di www.mohcetakbaju.com dah sampai & sy pun tak sangka baju tu boleh sampai sejauh itu.

1. Korea Selatan

Student Malaysia ni belajar di korea & diaorang cari bju Muslimah.

Last2 jumpa kat blog kitaorang.

Ni bukti alamat diaorang yg kita pos tu.

2. Singapura

Brader ni beberapa kali order cetak tshirt dengan kami.

Tapi pos ke Singapura ni kos dia tak lah mahal sangat walaupun luar negara.

Kira boleh consider kalau nak order. Masih berpatutan.

Ni bukti alamat customer tu.

3. Jordan

Yg ni sy tak pos ke Jordan tapi saya pos ke Malaysia je.

Cuma nak bagitau..customer ni deal asalnya dari Jordan.

Jauh tu tapi dia still dapat baju tu walaupun duduk sejauh tu.

4. Sabah Sarawak

Pos ke Sabah Sarawak ni kami start dari 2011 lagi sbb time tu lah sy start promote tshirt ni guna website

Mula2 tu ingat customer area semenanjung je yg order tp tak sangka customer sabah Sarawak pun banyak yg order.

Tak percaya… Baca ni..

6. Ceruk kampung seluruh Malaysia

Salah satu halangan customer yg duduk kat kampung2 ialah nak buat cetak tshirt utk grup diaorg.

Bukan semua tempat ada kedai jual cetak tshirt sendiri ni.

Kedai jual tshirt yg dah sedia cetak memang banyak.

Tapi kedai tshirt jual tshirt cetak sendiri……Jarang2 ada kat area kampung.

So.. Zaman canggih skrg dah tak mustahil dah untuk org kampung buat cetak tshirt sendiri sebab kalau tempat diaorg boleh dapat line Internet… Konfem diaorang boleh order tshirt diaorg secara online.

Kalau korang rasa macam tak percaya je kami boleh pos baju tu sampai ke ceruk kg….. Jap sy tunjuk bukti.

Yang ni dari Triang, Pahang.
Dan yang bawah ni dari Perlis.

 

# MAAF…NAMA & NO.TELEFON TERPAKSA DIPADAM ATAS PERMINTAAN CUSTOMER.

 

 

Ini adalah antara bukti2 nyata  yg cetak bju kami dah sampai ke seluruh pelusuk kg & tempat seluruh Malaysia & dunia sejak 9 tahun yg lalu.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Korang jangan lah risau takut tak dapat baju tu sebab duduk jauh dari kami sebab semua bukti ni tunjukkan yang walau dimana saja korang berada.. Korang pasti dpt buat tshirt korang tu….In Sha Allah.

Biasanya utk bandar2 besar seluruh Malaysia.. Penghantaran barang ni ambik masa sehari je (hari bekerja).

Hari ni pos..esok dah dpt dah.

Tempat2 lain pun kadang2 boleh jugak sampai sehari je tapi biasanya kami buat top urgent.

Yang ni kalau customer nak guna baju tu betul2 urgent.

So..janganlah risau & jangan lah runsing kalau tempat korang tak ada tempat buat TShirt tu sebab kami ada & boleh bantu korang.

Ok…hari ni saya nak kongsi ngan korang antara TShirt2 yang kitaorang dah siapkan dalam bulan Ramadhan baru2 ni…

Yang ni customer walk in je. 2 kaler print…merah & putih. Simple & cepat siap.

Yang ni TShirt untuk pertandingan menyanyi grup Chinese kat tempat kitaorang. Design semua diaorang dah sediakan. Tinggal nak print je macam kat atas ni.

Yang ni TShirt untuk staf Perodua. Sempat lagi buat baju walaupun dalam bulan puasa ni.

Yang ni baju untuk grup memancing. Depan belakang cetak silkscreen printing.

Belakang nama sorang2. Baju jenis jersi & sesuai sangat untuk buat mancing.

Yang ni TShirt rewang. Standby untuk majlis kahwin lepas raya nanti. Baju guna jenis jersi…jarang customer buat baju rewang guna kain jersi ni tapi customer ni sanggup bayar lebih sikit…..hehehe.

Yang ni baju untuk geng2 pelantar minyak Exxon Mobil. Order time Ramadhan…ada aktiviti nak buat kot.

Yang ni cetak guna silkscreen printing ni. 3 warna print depan belakang. Baju brand enzo jenis jersi.

Memang sempoi.

Kalau nak order baju, korang boleh order ikut langkah2 bawah ni :

1.  Emel ke adminkomisen@gmail.com ;

2.  Klik kat page “Nak Tahu Harga Tak?” kat bahagian atas nun atau KLIK SINI ;

3.  SMS atau Whatsapp ke nombor hp kitaorang….Abang Nik – 0196654028 / 0192254028 atau Kak Salina – 0193643692 atau

4. Call terus ke nombor2 diatas (tapi tolong jangan call malam sebab kitaorang nak berehat jugak!

Tapi Alhamdulillah…ada jugak tempahan masuk time bulan puasa ni.

Biasanya bulan puasa setiap tahun order slow sikit.

Oklah…saya rasa setakat ni je lah dulu ye…

Bagi korang yang nak baca ebook PERCUMA tentang…….

DOWNLOAD EBOOK FREE 5 LANGKAH MUDAH nak jual paling minima 5 helai Cetak TShirt dengan CEPAT!

Bagi yang nak jadi ejen…korang jugak boleh klik GAMBAR bawah ni untuk join buat duit dengan bisnes TShirt korang dengan kami ye…

Sampai jumpa lagi,,,baiii….

Abg Nik & Kak Salina

%d bloggers like this: